Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2023 09:04 - РУСКИЯТ ЕЗИК НЕ Е БИЛ "СЛАВЯНСКИ" – ЗАТОВА НЕ ПРИЛИЧАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 2071 Коментари: 22 Гласове:
66

Последна промяна: 12.12.2023 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      РУСКИЯТ ЕЗИК НЕ Е БИЛ "СЛАВЯНСКИ" – ЗАТОВА НЕ ПРИЛИЧАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ


   В хрониките на стари арабски летописци са записани няколко знаменателни неща,които служат на панславизма в грабителския му поход срещу България. Сега обаче ще докажа,че "славянската" заблуда не е манна небесна и лъжите й са съшити с бели конци,а измамите на казионните псевдоисторици в Евроориента може лесно да бъдат оборени със същите факти,които те използват срещу нас.

  Ибн Хаукал през Х век например пише,че Българският език е като езика на хазарите:

            image

  Хазарите обаче са обявени априори за азиатски тюрки без оглед на факта,че няма сигурни доказателства за това но източноевропейските шарлатани и псевдоисторици получават шанса да обявят,че Българския език също е бил тюркски,а Кирилицата е "славянска" т.е. руска. Друг арабски летописец от IX-X век налива масло в техния огън като съобщава,че руския език бил различен от хазарския и Българския:
          image

  Това позволява на панславизма да заяви триумфално,че езикът на Българите няма нищо общо със "славянския",понеже прилича на "тюрко-хазарски" и е различен от руския език,обявен априори за "славянски". Други арабски летописци обаче попарват тези лъжи като обявяват,че хазарския език не е тюркски:
         image
  Ал Истахри от Х век на свой ред заявява че хазарите приличат на тюрки,но не са тюрки:
        image
  Тук ще направя две разяснения. Ал Бируни в X-XI в. заявява,че езикът на Българите е смесица от тюркски и хазарски понеже говори за Волжките Българи,които според Джагфар Тарихи се принудили да приемат тюркския език в средата на Х век. В същото известие обаче той прави ясно разграничение между тюркския език и хазарския,което не позволява да се поставя знак за равенство между тях.

  Източноевропейските историци избягват да споменават известните в днешно време Памирски хазари (хазареи, хазарци) понеже езикът им,макар да има някои алтайски заемки се оказва в крайна сметка персийски и опровергава версията за тяхното тюркоезичие:


image

  Расовия тип на Памирските хазари е чисто европейски,което е друга причина тяхното съществуване да бъде укривано досега:

        image

   Известни със своята обективност западноевропейски учени нееднократно заявяват,че хазарския произход не може лесно да бъде разбран което означава,че да обявиш прибързано хазарите за тюрки е авантюра и ненаучен факирски подход,който служи на политиците а не на историците:
        image

  Свещените термини в Българския календар ясно указват,че езикът на древните Българи не е коренно различен от езика на днешните "славяни" от което следва,че хазарския език по онова време е имал сходства с днешния Български. Фактът,че някои хазари и техни потомци говорят персийски език или тюркски в такъв случай доказва само това,че хазарите често попадали в чужда езикова среда,след което променяли езика си. Исторически данни за промяна в езика на Дунавските Българи и до днес не са открити,а за индоевропейския и палеопонтийски произход на старите хазари и за тяхното по-късно тюркизиране може да се кажат невероятно много неща,които предпочитам да изнеса в отделна статия.

  Защо тогава старите автори казват,че езикът на русите е различен от езика на хазарите и Българите? Отговорът е колкото прост,толкова и кратък: защото русите не са били "славянски" народ,езикът им бил неразбираем за "славяните" но в крайна сметка се променил и заприличал на "славянски",когато България им дала църковни книги и православие! Това е указано в моята статия "РУСИТЕ СА ГОЛЯМ НАРОД ОТ ТЮРКИ, КОЙТО НАПАДА СЛАВЯНИТЕ И ГИ ПОРОБВА", публикувана на 04.06.2019 г. (https://shtaparov.blog.bg/politika/2019/06/04/rusite-sa-goliam-narod-ot-tiurki-koito-napada-slavianite-i-g.1660060), но не е прието от казионните измамници понеже опровергава панславистките лъжи,че Българите били азиатски тюрки а древните руси- света европейска вода ненапита!

  Сега евроориенталските псевдоисторици ще ревнат,че нямам никакви доказателства за това,но както винаги се лъжат- доказателства имам и то от най-високо равнище,понеже ми ги доставя един римски император който те споменават мимоходом,но не обичат да цитират конкретните му думи. Източноримският император Константин VII Багренородни (945-959 г.) в своето съчинение DE ADMINISTRANDO IMPERIO (ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА) споменава няколко древноруски думи а те се оказват коренно различни от "славянските",от които категорично ги разграничава. Тези цветисти думи ясно показват защо руския език е бил различен от езика на хазарите и Българите (ГИБИ- Том V, стр.201):

        image

       image

  Тук изрично е посочена огромната разлика между староруския език и "славянския" от която става ясно,че древните руси изобщо не са били "славяни",а техният език се оказва скандинавски ако не и тюркски. Сега става ясно защо арабския летописец Ал Балхи съобщава,че езикът на русите е различен от езика на хазарите и Българите а отговорът е- не защото ние сме били тюрки,а защото русите са били такива! Затова казионите,които продължават да наричат дедите ни "тюрки" трябва да бъдат низвергнати,осъдени и вкарани в затвора- понеже лъжат народа и разрушават неговото единство като му спестяват информацията,че единствено Русия упорито снабдява хазарите (респ. Българите) с тюркско "минало",каквото те никога не са и сънували!

image



Гласувай:
66


Вълнообразно


1. laval - Езикът
23.11.2023 09:57
на московитите е бил смесица от угрофински и тюркски и чак след 1721 е бил изкуствено славянизиран на базата на старобългарския. Писал съм за това.
цитирай
2. mt46 - ===
23.11.2023 12:13
Ами К. Багренорадни пише за СЛАВЯНСКИ ЕЗИК... Значи този език е факт, нали така?...
цитирай
3. dobrodan - Не е Русия, Ангеле, която "прави хазарите тюрки".
23.11.2023 12:59
Сега ти давам линк, можеш да си преведеш на български страницата и да четеш :).

http://s155239215.onlinehome.us/turkic/70_Dateline/KhazardatelineEn.htm

Освен това, след като имаш толкова свободно време, прочети следните редове на английски и си чакам етимологиите на имената, етнонимите и титлите отдолу :)!

300 г. Bolgars and Khazars are blood relatives, with a common or similar language.

400 г. Arab and Pers authors mention town Varachan (Belenjer), capital of Hun state, Sulak valley near Upper Chir-Ürt in Daghestan. Later authors refer to Balanjar as native land of Khazars. Arab and Pers authors mention town Varachan (Belenjer), capital of Hun state, Sulak valley near Upper Chir-Ürt in Daghestan. Later authors refer to Balanjar as native land of Khazars. Ancestors of Khazars among Huns called selves Basils (Bas, head; il/el, people--ruling people)

566 г. Between 566 and 571 Istemi Djabgu subjugated peoples Bandjar, Balandjar (Belendjer) and Khazar. Barandjar (Balandjar) = Onogur = Utigur Bolgars. Khazar influence increased as Khazars became Turks closest allies and assistants

576 г. Turks establish Khazar Khanate.

589 г. W. Khaganate's Khazars supply military contingents and participate in division of captured wealth.
Bolgars man western border with Avars and don't benefit from captured wealth.

626 г. Avars controlled all Kuturgur Hun lands
Uturgur (Onogur?) Bolgars did not participate in Khazars' war raids into Caucasus
Uturgur (Onogur?) Bolgars guarded western border of Western Kaganate
Uturgur (Onogur?) Bolgars are allied with Tele (Dulu).

635 г. Kubrat escaped dominance of Turks and Khazars, by supporting Sibir-Khan in 630 г. He became independent, defeated Avars. Controlled near- Black Sea steppes

Малко ономастика.

Alp-Ilitver, Busir (Ibousir-Glavan, becomes Kagan of Khazar's Kaganate), Khazar princess Chichek, Khazar Khagan Boghatur, Khazars, led by As Tarkhan, Khazar Khagan Karak, Khazar Baliqchi Pesakh...  
цитирай
4. vencivaleri1951 - Дори лаик не съм в езикознанието, но си мисля
23.11.2023 13:20
,че сходството и еднаквостта на думите не определят езика , а структурата му
Щото времето, начинът на живот "изхвърлят"едни думи, създават нови За малка страна като нашата, новите думи са най-вече чуждици След това , на голямо разстояние са волжките българи с тези на Кавказ/Кабардиноболгария/ и тези в татарстан където не искат да ги признаят Как коренът им да е общ? За Аспарух се знае, но за другите няма записи, или поне аз не знам
цитирай
5. gardener - Аз не съм "правил" генетични изследвания на популацията,
23.11.2023 15:43
но съм "чувал", че само така може да се разбере истинският произход на всеки мъжки индивид на планетата. Моето скромно мнение е, че без генетични изследвания, извършени върху нашата българска популация тук - без инвазивните типове "народи" или етноси, които ни населяват, както и без изследване на погребенията на "хазарски" войни, които се определят като такива по оръжията им, никой не може със сигурност да твърди, каквото и да е за народа си. Ето и пример, има тук някакви комунистически говеда, които са повече съветски българи, отколкото българи, даже наскоро един такъв мелез си спомняше, че страдал за Кенеди, вчера, въпреки, че и до днес е комуняга, учИл с Путин, а такива не са само 1 брой ток, днес тези "мимита" - мимикриращи изроди се правят на демократи с едничката цел да лапат облаги или да не ги закачат като мръсници - доносници от ДС, примерно и да се възползват от ЕС по всякакъв начин... типични необрязани или зле обрязани помачори, генетични коктейли от разни кавказки популации, мъкнати н България последните 200 години... колкото такива изроди познавам, до един са човешки отпадъци. Кръвта - вода не става, боклукът си е боклук, дори вече не знаещ етносния си език, а поназнайва даже и чужди езици... Та, без пълно картиране на местното население, всичко е о областта на предположенията.
Възможните вариации при българите - масови възможности.
Хаплогрупа R1
Хаплогрупа R1a (M17) – Централна Азия, Южна Азия, Централна Европа, Северна Европа, Източна Европа.
Хаплогрупа R1b (M343) – Европа, Кавказ, Централна Азия, Южна Азия, Централна Африка, Северна Африка
Хаплогрупа E1b1b (М215) – Източна и Северна Африка, Близкия Изток, Средиземноморието, Балканите (известна преди като E3b).
Хаплогрупа J (М304) – Близкия Изток, Турция, Кавказ, Италия, Гърция, Балканите, Източна Европа, Северна и Североизточна Африка.
цитирай
6. shtaparov - на московитите е бил смесица от угрофински и ...
23.11.2023 19:23
laval написа:
на московитите е бил смесица от угрофински и тюркски и чак след 1721 е бил изкуствено славянизиран на базата на старобългарския. Писал съм за това.

И на мен така ми се струва,като чета цитираните тук думи приятелю
цитирай
7. shtaparov - Ами К. Багренорадни пише за СЛА...
23.11.2023 19:27
mt46 написа:
Ами К. Багренорадни пише за СЛАВЯНСКИ ЕЗИК... Значи този език е факт, нали така?...

Ако си погледнал в оригинала,там не пише за "славянски"- пише за езика на Склавите т.е.на Готите-роби,които са подчинени на хазарите или на тюрките... А склавите естествено не са "славяни",понеже не са живели през 16-17 век,но казионния преводач е превел името им произволно,както на неговите поръчители им е угодно.
цитирай
8. shtaparov - Сега ти давам линк, можеш да си пр...
23.11.2023 19:35
dobrodan написа:
Сега ти давам линк, можеш да си преведеш на български страницата и да четеш :).

http://s155239215/turkic/70_Dateline/KhazardatelineEn.htm

Освен това, след като имаш толкова свободно време, прочети следните редове на английски и си чакам етимологиите на имената, етнонимите и титлите отдолу :)!

300 г. Bolgars and Khazars are blood relatives, with a common or similar language.

400 г. Arab and Pers authors mention town Varachan (Belenjer), capital of Hun state, Sulak valley near Upper Chir-Ürt in Daghestan. Later authors refer to Balanjar as native land of Khazars. Arab and Pers authors mention town Varachan (Belenjer), capital of Hun state, Sulak valley near Upper Chir-Ürt in Daghestan. Later authors refer to Balanjar as native land of Khazars. Ancestors of Khazars among Huns called selves Basils (Bas, head; il/el, people--ruling people)

566 г. Between 566 and 571 Istemi Djabgu subjugated peoples Bandjar, Balandjar (Belendjer) and Khazar. Barandjar (Balandjar) = Onogur = Utigur Bolgars. Khazar influence increased as Khazars became Turks closest allies and assistants

576 г. Turks establish Khazar Khanate.

589 г. W. Khaganate's Khazars supply military contingents and participate in division of captured wealth.
Bolgars man western border with Avars and don't benefit from captured wealth.

626 г. Avars controlled all Kuturgur Hun lands
Uturgur (Onogur?) Bolgars did not participate in Khazars' war raids into Caucasus
Uturgur (Onogur?) Bolgars guarded western border of Western Kaganate
Uturgur (Onogur?) Bolgars are allied with Tele (Dulu).

635 г. Kubrat escaped dominance of Turks and Khazars, by supporting Sibir-Khan in 630 г. He became independent, defeated Avars. Controlled near- Black Sea steppes

Малко ономастика.

Alp-Ilitver, Busir (Ibousir-Glavan, becomes Kagan of Khazar's Kaganate), Khazar princess Chichek, Khazar Khagan Boghatur, Khazars, led by As Tarkhan, Khazar Khagan Karak, Khazar Baliqchi Pesakh...  

Няма такова животно като "Алп Илитвер"- то е измишльотина на турската компилация Джагфар Тарихи,съчинена в 1990 г. и съдържаща смесица от истини и лъжи. ИБУЗИР ГЛЯВАН е единствения оригинален древен термин в случая- затова е и лесен за разтълкуване,понеже означава О`Везир Главан (Главен везир) или У Везир Гляван (При главния везир). А титлата ВЕЗИР както знаеш не е турска ни арабска- тя е персийска тоест- индоевропейска!
цитирай
9. shtaparov - , че сходството и еднаквостта на ...
23.11.2023 19:39
vencivaleri1951 написа:
,че сходството и еднаквостта на думите не определят езика , а структурата му
Щото времето, начинът на живот "изхвърлят"едни думи, създават нови За малка страна като нашата, новите думи са най-вече чуждици След това , на голямо разстояние са волжките българи с тези на Кавказ/Кабардиноболгария/ и тези в татарстан където не искат да ги признаят Как коренът им да е общ? За Аспарух се знае, но за другите няма записи, или поне аз не знам

Структурата на езика е важна но и неговата лексика разбира се,а в Източна Европа е модерно всяка разбираема дума да бъде обявявана за "славянска" и всяка неразбираема- за "тюркска",което скъсва всички връзки с реалността и опорочава чистотата на изследването...
цитирай
10. shtaparov - но съм "чувал", че само ...
23.11.2023 19:40
gardener написа:
но съм "чувал", че само така може да се разбере истинският произход на всеки мъжки индивид на планетата. Моето скромно мнение е, че без генетични изследвания, извършени върху нашата българска популация тук - без инвазивните типове "народи" или етноси, които ни населяват, както и без изследване на погребенията на "хазарски" войни, които се определят като такива по оръжията им, никой не може със сигурност да твърди, каквото и да е за народа си. Ето и пример, има тук някакви комунистически говеда, които са повече съветски българи, отколкото българи, даже наскоро един такъв мелез си спомняше, че страдал за Кенеди, вчера, въпреки, че и до днес е комуняга, учИл с Путин, а такива не са само 1 брой ток, днес тези "мимита" - мимикриращи изроди се правят на демократи с едничката цел да лапат облаги или да не ги закачат като мръсници - доносници от ДС, примерно и да се възползват от ЕС по всякакъв начин... типични необрязани или зле обрязани помачори, генетични коктейли от разни кавказки популации, мъкнати н България последните 200 години... колкото такива изроди познавам, до един са човешки отпадъци. Кръвта - вода не става, боклукът си е боклук, дори вече не знаещ етносния си език, а поназнайва даже и чужди езици... Та, без пълно картиране на местното население, всичко е о областта на предположенията.
Възможните вариации при българите - масови възможности.
Хаплогрупа R1
Хаплогрупа R1a (M17) – Централна Азия, Южна Азия, Централна Европа, Северна Европа, Източна Европа.
Хаплогрупа R1b (M343) – Европа, Кавказ, Централна Азия, Южна Азия, Централна Африка, Северна Африка
Хаплогрупа E1b1b (М215) – Източна и Северна Африка, Близкия Изток, Средиземноморието, Балканите (известна преди като E3b).
Хаплогрупа J (М304) – Близкия Изток, Турция, Кавказ, Италия, Гърция, Балканите, Източна Европа, Северна и Североизточна Африка.

Пълното картиране на Българския генотип е невероятно добра идея,на която съм привърженик още отколе. За нейното прилагане обаче са нужни и много добри пари,което прави идеята на този етап неосъществима- един печален факт,от който веднага се възползват казионните нещастници,за да ни нахлузят отново туркоазиатския ярем и да го държат на вратовете ни,докато не ликвидират и последната останка от Българи по света!...
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
24.11.2023 00:35
Факт е, че азбуката и книжнината идват от нас!
Ние сме учителите!
А учител е по- знаещият, а не обратното!
Има сведения, че цар Симеон е пратил свещеници и книжнина, достатъчна за службите в църквите! Руските! Киприян е Москавски патриарх и на цяла Русия, племенникът му Григорий- на Киев! Александър Невски е обявен за светец от Българина Киприян!
Ако ние сме приели езика, няма логично обяснение, защо писмеността ще идва от нас, защо нашият език е най- съвършен от сродните!?
Думата не е славяни в оригинал в първите книги, а слОвени! Факт е, че до днес има две държави с това име, където се е разпространявало писаното слово
Словени са хората, ползващи азбуката, да пишат думите! СЛОВО в онези времена означава ДУМА! А ДУМАТА Е СВЕЩЕНА!
Генетически е доказано ,че 75% имаме Балкански ген! Че сме местни! Също генетично, че сме най- близо до италианците! Това е видно и с просто око!

Поздрави приятелю за постинга!
цитирай
12. shtaparov - Благодаря приятелю!
24.11.2023 06:14
leonleonovpom2 написа:
Факт е, че азбуката и книжнината идват от нас!
Ние сме учителите!
А учител е по- знаещият, а не обратното!
Има сведения, че цар Симеон е пратил свещеници и книжнина, достатъчна за службите в църквите! Руските! Киприян е Москавски патриарх и на цяла Русия, племенникът му Григорий- на Киев! Александър Невски е обявен за светец от Българина Киприян!
Ако ние сме приели езика, няма логично обяснение, защо писмеността ще идва от нас, защо нашият език е най- съвършен от сродните!?
Думата не е славяни в оригинал в първите книги, а слОвени! Факт е, че до днес има две държави с това име, където се е разпространявало писаното слово
Словени са хората, ползващи азбуката, да пишат думите! СЛОВО в онези времена означава ДУМА! А ДУМАТА Е СВЕЩЕНА!
Генетически е доказано ,че 75% имаме Балкански ген! Че сме местни! Също генетично, че сме най- близо до италианците! Това е видно и с просто око!

Поздрави приятелю за постинга!

Който обича да се придържа към автентичните исторически извори,ще стигне до твоите и до моите изводи а който не обича- той ще си криви душата и ще повтаря панславистките лъжи,докато на народа му писне и започне да се разбягва по света!...
цитирай
13. batogo - Чест и почитания за защитената от теб истина за "славянството", Щапаров!
24.11.2023 08:21
В познаването на Истината е спасението на човечеството, приятелю!
цитирай
14. dobrodan - Античният балкански ген сред дунавските българи (да помогна и на двама ви :):):)
24.11.2023 10:10
се дължи на балканските булки, заведени в култура Ямна, I2. Доста преди кан Ас-барьiг да намине насам. Култура Варна е унищожена, мъжете са избити, а Балканите на практика са обезлюдени.
Златният човек :):):) е с баба ямненка :).
цитирай
15. krumbelosvet - Ами поляците, чехите, сърбите, хърватите
24.11.2023 13:19
Латинският и английският езици са пример, как смесването на народи води до УПРОСТАВАНЕ на победилия език.
Държавата на Кубрат явно е била ДВУЕЗИЧНА. Затова сегашните наследници край Волга на Кубратова България говорят тюркски диалект, а славянският на българите е упростен - без падежи. Русите са си чисти славяни, наследници на траките.
цитирай
16. litatru - Здравей Щапаров!
24.11.2023 22:51
Много хубава, интересна тема си подхванал, приятелче!

Ха, така, дай тон за повече коментари и за други интересни теми :)

Не може да се яде само салата, нужна е и манджа към нея.

С уважение! Лита
цитирай
17. shtaparov - Много хубава, интересна тема си ...
26.11.2023 11:31
litatru написа:
Много хубава, интересна тема си подхванал, приятелче!

Ха, така, дай тон за повече коментари и за други интересни теми :)

Не може да се яде само салата, нужна е и манджа към нея.

С уважение! Лита

Добре си дошла Лита- ще се трудя и върху манджата и върху мезето- щом е ЗА БЪЛГАРИЯ,няма да допусна да ме размързи! :)
цитирай
18. shtaparov - Голямо Благодаря!
26.11.2023 11:33
batogo написа:
В познаването на Истината е спасението на човечеството, приятелю!

Истината ме вълнува преди всичко приятелю и се радвам,че тя е на наша страна!
цитирай
19. shtaparov - Здравей!
26.11.2023 11:36
dobrodan написа:
се дължи на балканските булки, заведени в култура Ямна, I2. Доста преди кан Ас-барьiг да намине насам. Култура Варна е унищожена, мъжете са избити, а Балканите на практика са обезлюдени.
Златният човек :):):) е с баба ямненка :).

Хипотезата ти е интересна- само ще поясня,че не е нито "кан" нито "асбаръйг",да не говорим за "Аспарух"- истинското е КНЯЗ ИСПЕРИХ с друга форма на името ИСПОР,за която туркоманите нямат обяснение!
цитирай
20. shtaparov - Поздрав!
26.11.2023 11:46
krumbelosvet написа:
Латинският и английският езици са пример, как смесването на народи води до УПРОСТАВАНЕ на победилия език.
Държавата на Кубрат явно е била ДВУЕЗИЧНА. Затова сегашните наследници край Волга на Кубратова България говорят тюркски диалект, а славянският на българите е упростен - без падежи. Русите са си чисти славяни, наследници на траките.

В държавата на КУРТ-БАТ е имало много народи без съмнение,а турският очевидно е бил забранен. Тези народи или по-точно племена са говорели различни диалекти на нашия език,от които произлизат днешните полски, чешки, руски, хърватски, сръбски и прочее езици. Русите обаче са били тюркско племе,подчинено от Българите и по-късно принудено да приеме нашия език. Тюрките са имали роднинска връзка с траките наистина,понеже ТРАКИ~ТУРАКИ а ТРОЯНИ~ТУРАНИ. Езикът им обаче е променен и изопачен в Азия,където са живели поне 17 века след своето бягство от Троя.
цитирай
21. deugen - Поздрав!
12.12.2023 08:52
Вашата статия зае първо място. Навсякъде. Руската академия на науките в мое лице ви изпраща поздрави.
цитирай
22. shtaparov - Сърдечно благодаря!
12.12.2023 11:42
deugen написа:
Вашата статия зае първо място. Навсякъде. Руската академия на науките в мое лице ви изпраща поздрави.

Сърдечно благодаря,но аз съм скромен и докато не видя не мога да вярвам,че някъде е заела първо място :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4876354
Постинги: 269
Коментари: 9124
Гласове: 137731
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи