Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2017 21:56 - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 12762 Коментари: 34 Гласове:
47

Последна промяна: 30.10.2017 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ


   Извънземните станаха популярни през ХХ век: преди това никой улегнал човек не се е замислял сериозно за тях. С напредването на технологичната епоха обаче възможностите за спекула нарастнаха неимоверно,от което се възползваха всякакви хитреци и мошеници. Откак в медиите и в книгите започна да се говори редовно за тях,извънземни почнаха да се привиждат на кого ли не. Доказателства разбира се няма или онова,което го "има" е с напълно земен произход.

  "Аферата Розуел" не е извънземна афера- тя е опит да се заблуди общественото мнение,за да не излязат наяве американските военни проекти с някои от напредналите технологии,които съюзническите армии откраднаха от окупирана Германия. Спомените на "очевидци",които са "виждали" извънземни са лъжесвидетелства,целящи да докарат големи туристически потоци в някое затънтено градче или да открият наивен спонсор,който е съгласен да плаща за публикуването на лъжи.

  Древните посещения на извънземни дълго бяха на мода,но хората в един момент се усетиха че ги будалкат,и постепенно изгубиха интерес към извънземните. Тeмата стана банална,нещата взеха да се повтарят а поради липса на истински факти жълтите медии взеха да фабрикуват големи количества псевдоинформация,заради която омръзнаха на повечето хора. Истински факти тъй или иначе няма и всичко,което е написано за техните нови и стари посещения на земята остава в сферата на фантасмагориите.

  Как да отговорим на въпроса за извънземните тогава- има ли ги или ги няма? Здравия разум говори,че извънземни има по простата причина,че не е възможно да ги няма. Вселената или редицата от вселени е безкрайна,законите на физиката са навсякъде еднакви и всяка материя е изградена от протони,неутрони,електрони и прочее микрочастици. Щом микрочастиците,изграждащи материята са навсякъде еднакви,значи всички точки на Вселената се подчиняват на едни и същи физични и химични закономерности. От това следва,че Земята по принцип не е уникална: планети като нея вероятно са милиарди във Вселената. По последни данни нашата галактика (Млечния път) има над 300 млрд. звезди,стотици милиони от които са подобни на Слънцето. Десетки милиони от тях имат планети а стотици хиляди ако не и повече са подобни на нашата. Върху хиляди от тези планети,ако не и повече ще има зароден живот,понеже животът е общокосмическо явление и няма логика да е възникнал тук а да не възникнал там,след като физичните и химични закони са практически еднакви навсякъде. Има теория че планетите в Млечния път,годни за развитие на живот може да са милиарди,но ние няма да правим нашите изчисления по нейните цифри,а по възможно най-минималните.

  От хилядите (в минимален план) планети в Млечния път,на които теоретически има живот трябва да има стотици планети с разумен живот. Как биха изглеждали животните на една такава планета? Заключението е просто: те много биха приличали на нашите животни понеже няма логика,въз основа на която една и съща материя,подчинена на едни и същи закони да създаде твари,които са коренно различни от нашите. Същото се отнася и за разумните същества- те много биха приличали на хората и по принцип биха могли да се разбират,да контактуват и да общуват със земното човечество така,както го правим ние помежду си. Има обаче една малка забележка: това би могло да стане,ако извънземните успеят да се доберат до нас.

                              image

  Те обаче не могат да се доберат до нас,понеже разстоянията в Космоса са физически и практически непреодолими за всеки жив организъм,по-голям от вирус или бактерия. Най-близката планета,на която може да има живот е на поне 5 светлинни години от нас,а това разстояние е непосилно за която и да било съвременна или бъдеща техника. Фантазиите на фантастите са хубаво нещо,но много от тях за съжаление са на практика напълно непостижими. Не може да се направи например машина на времето: ако такава можеше дори на теория да бъде направена,хора от бъдещето щяха редовно да щъкат между нас и ние щяхме да ги забележим разбира се. Нищо такова обаче не сме видели което значи,че машина на времето в никое бъдеще не е направена и не би могло да се направи! Същата логика важи за дългите космически пътувания: ако такива можеше да се осъществят,отдавна щяхме да сме видели извънземни и редовно щяхме да ги виждаме тук или там. Такова нещо обаче никой никога не е видял и няма никакви очевидни факти които да докажат,че то се е случвало!

  Много фантасти мислят че някой ден човечеството ще направи космически кораби,които да се движат със свръхсветлинна скорост. Тази скорост обаче е непостижима за никое живо същество: дори при скоростта на светлината всяка материя се превръща във фотони сиреч в светлина или другояче казано,тя се разгражда: разрушава се. Каква полза ще носи тая скорост тогава,щом корабът и живите същества в него ще се разрушат? Ами правилно отговорихте- никаква!

  Нека обаче допуснем теоретически,че такава скорост някой ден бъде постигната- какво следва от това накрая? Отговорът е лесен: човекът няма да може да контролира кораб,движещ се с такава скорост и той непременно ще се разбие в някой метеорит или за отрицателно време ще се изпари в огнения ад на първата звезда,която се изпречи на пътя му! Ако все пак той успее по някакъв начин да заобиколи звездите и планетите по пътя си,проблемът му пак не е решен понеже е достатъчно в него да се удари само една ситна песъчинка от блуждаещо в космоса твърдо метеоритно вещество,за го се разбие на съставните му части,да го изпари или така да го разхерметизира,че всичко живо на неговата палуба да загине и от живота никаква следа да не остане!

  Телепортацията на живи същества,за която често говорят фантастите е практически невъзможна. Началото на всяка телепортация според утвърдените представи е свързана с превръщане на живия организъм във фотони и повторно синтезиране на същия организъм в "телестанцията" на крайния адресант,където фотоните пристигат. Малцина обаче се запитват какво значи да превърнеш един жив организъм във фотони. Това значи чисто и просто да го умъртвиш като го изгориш,а после от пепелта и неговите останки да моделираш изкуствена кукла.която да прилича на него. А кога тези фотони ще пристигнат в другия край на галактиката,ако ги пратим от планетата Земя например? Ами те ще пристигнат "само" след стотина хиляди години: не по-рано,което ще обезсмисли и най-голямата причина за телепортация!

  А дали тези фотони ще пристигнат до адресанта в същия стегнат сноп,в който са тръгнали? Не- няма да пристигнат: най-малко 99% от тях ще се разпилеят по пътя и накрая машината вместо човек ще синтезира само едно око,ръка или бъбрек!... Затова нека бъдем реалисти и да не опитваме да наскачаме себе си: човекът да стигне звездите е толкова възможно,колкото мравка от южния край на Огнена земя сама да намери пътя,по който да стигне Европа без никаква техника!

  Хибернацията също е практически невъзможна: замразяването,с което тя е свързана води до сигурно умъртвяване на живия организъм и разрушаване в него на онези жизненоважни клетки,без които животът е невъзможен. Няма и никога не може да има такова генно инженерство,което да влезе в ролята на Господ и да възстанови увредените и разкъсани от образуваните в тях ледени кристали стотици милиарди клетки едновременно,нито да накара увредения по такъв начин мозък отново да функционира. За съжаление разбира се!...

  Имало ли е тогава пренос на живи организми от една планета в Космоса до друга,отдалечена на хиляди светлинни години? Разумната логика води до извода,че такъв пренос навярно е имало и отново ще има. Една моя хипотеза,която ще нарека "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ" гласи,че е възможно животът във Вселената да се е зародил още в първите секунди на Големия взрив по силата на строго установени космически закономерности а после под формата на вируси и вирусели,включени в прахови облаци,комети или метеорити да се е разпръснал по всички кътчета на Вселената но да се е развил до днешния разумен живот само там,където е намерил подходяща "почва" за това. В такъв смисъл животът във Вселената ще да е подобен на гъбния мицел: той не се губи завинаги а само отстъпва или настъпва според конкретните условия,в които бъде поставен. Космическите тела,превърнати в негови носители може да пътуват до крайната си "дестинация" десетки и стотици милиони години но онези,които стигнат до плодородна "земя" ще поставят началото на нова Еволюция,благодарение на която на съответната планета може да възникне и разумен живот,много подобен на нашия!

                           image

     Какви са тогава тези съобщения за масирани посещения на "извънземни" в различни точки на света,които често ни поднасят? Те не са нищо повече от медийни "сензации" и бутафорни кьорфишеци,пускани от ловки спекуланти за привличане вниманието на туристическия поток и увеличаване тиража на масмедиите. Общата картина сочи,че "извънземните" не се явяват в толкова много точки на света,колкото ни се внушава. Те твърде системно "обичат" да се появяват на едни и същи места например в Америка,Англия,Русия или Китай. Питам тогава: по силата на коя логична закономерност корабите на тези "извънземни",които за пръв път посещават Земята ще попадат все на сушата а не под нивото на океана и все в най-развитите в индустриално и военно отношение държави,а никога не попадат в страни като Сомалия, Джибути, Тонга или Саудитска Арабия например? Отговорът е един: няма такава закономерност!

  Тук трябва да признаем,че извънземни организми вероятно има съвсем близо до нас на планети като Марс,Венера или някой от спътниците на големите газови гиганти. Те обаче ще да са под формата на бактерии,вируси или други дребни и неразвити в смисъла,който ние познаваме организми поради което трудно могат да се доберат до земята освен в изключително редките случаи на силен метеорен удар под крайно оптимален ъгъл,а техните неволни посещения биха останали почти незабелязани от нас. Вярвам,че не много далеч от нас все някъде съществуват организми като онези,които днес считаме за низши но в тази статия не става дума за тях а за развитите форми на разумен живот такива,каквито сме в състояние да възприемаме ние. В нашата слънчева система едва ли има други форми на разумен живот освен човека,
които могат да пътуват в междупланетното и междузвездното пространство със свои собствени технологии- ако имаше такива,те не биха имали сериозно основание да се укриват от нас така,че никой да не намери дори едно косъмче от тях като веществено доказателство за тяхното посещение.

  Крайното заключение от всичко това е едно: никой жив организъм,по-голям от вирус или бактерия не може с каквато и да е технология да преодолее непосилно големите разстояния дори в нашия Млечен път,да не говорим за междугалактичното пространство. Приказките на фантастите са хубаво и развлекателно нещо,но за огромно съжаление те винаги ще си останат само приказки. Извънземните ги има и те са си там нейде,на милиарди места из далечната безбрежност на Вселената,но за съжаление са съвсем недостъпни за нас,както и ние за тях!... Българинът трябва добре да познава тази истина и да не се повежда по лъжите,пристигащи от чужбина и представящи "истории" за срещи с "извънземни",каквито НИКОГА не са се състояли! За някои хора лъжата може да е по-приятна от истината и аз ги разбирам,но историите за посещения на извънземни са пълна заблуда,която не представлява интерес за почитателите на обективната наука и точната документалистика.

  Накрая някой би запитал: "А къде е мястото на Господ във всичко това?" Мястото на Господ е там,където си е било винаги: Той е създал материята и Големия взрив,Той е създал физичните и химичните закони включително гравитацията,Той е творецът на Вселената и на живите твари,Той е!




Гласувай:
50


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
15.10.2017 23:09
Веднъж станах свидетел на нещо подобна Пътувах с нощния влак, Беше почти празен Скучаех Бях сам в купето
Излязох в коридора и заразглеждах звездите Забелязах светеща точка, движеща се южно от влака, успоредно с него И друг път съм гледал космически кораби, така, че почнах да го следя Изведнъж той спря И под прав ъгъл се насочи с огромна скорост на север Това стана край Казанлък Моментално отворих вратата на купето и свалих прозореца Тялото прехвърляше Шипка
Направих приблизителни изчисления Че то за няколко секунди е преодоляло 30- 40 километра
Говорих с познати летци Категорично отхвърлиха възможността да е бил самолет-Не може да спре и да завие под прав ъгъл! И да преодолеетакова разстоянието от поне 20 километра за секунди!
Заследих пресата, за коментари. Беше след 85 година Появи се след два дена съобщние, че в района на Казанлък е наблюдавано НЛО Явно и други са го видели...

Лека нощ, Ангеле!
цитирай
2. born - Интересна е "Теорията на Щ...
15.10.2017 23:38
Интересна е "Теорията на Щапаров" и има много логика в нея ! Но финала на постинга е още по- интересен визирайки ролята на Господ в цялото Сътворение. Бих приел по-скоро едно условно наименование "Творецът", което звучи достатъчно абстрактно и мащабно, без да ангажира религиозно. Поздрави !
цитирай
3. nedovolen - Моите уважения за горните разсъ...
16.10.2017 09:46
Моите уважения за горните разсъждения и за "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ". До колкото схванах, се обосновават на физични, химични и биологични закони. А във Вселената /-ите/ съществуват Вселенски закони, които не са ни понятни. Така че заключения на базата на няколко закона за Всемира ми се струват не обективни.
Един е Господ, а извънземните са много, и земните "извънземни" не са малко.

"Не забравяйте , че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва от ужас "
:)))
цитирай
4. shtaparov - Интересна е "Теорията на ...
16.10.2017 10:25
born написа:
Интересна е "Теорията на Щапаров" и има много логика в нея ! Но финала на постинга е още по- интересен визирайки ролята на Господ в цялото Сътворение. Бих приел по-скоро едно условно наименование "Творецът", което звучи достатъчно абстрактно и мащабно, без да ангажира религиозно. Поздрави !

Приемам твоя избор: което название ти харесва,това приеми приятелю- ние нямаме право да те укоряваме за това.
цитирай
5. shtaparov - Моите уважения за гор...
16.10.2017 10:30
nedovolen написа:
Моите уважения за горните разсъждения и за "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ". До колкото схванах, се обосновават на физични, химични и биологични закони. А във Вселената /-ите/ съществуват Вселенски закони, които не са ни понятни. Така че заключения на базата на няколко закона за Всемира ми се струват не обективни.
Един е Господ, а извънземните са много, и земните "извънземни" не са малко.

"Не забравяйте , че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва от ужас "
:)))

Вселенски са законите на Макрокосмоса: ние няма как да схванем тяхната логика така,както една бактерия,прекарваща живота си в нашата храносмилателна система не може да схване посоката,в която се движи галактиката Андромеда например.
цитирай
6. nedovolen - Ние знаем за макрокосмоса на Анд...
16.10.2017 10:46
Ние знаем за макрокосмоса на Андромеда толкова, колкото за микрокосмоса на цитираната бактерия. От което следва, че не може да сме сигурни дали тя не знае повече за Андромеда. Растенията и животните знаят всичко за нас. Ако обратното бе вярно, самоубийствените неща по планетата нямаше да ги има.
цитирай
7. shtaparov - Веднъж станах свидетел на нещо ...
16.10.2017 11:12
leonleonovpom2 написа:
Веднъж станах свидетел на нещо подобна Пътувах с нощния влак, Беше почти празен Скучаех Бях сам в купето
Излязох в коридора и заразглеждах звездите Забелязах светеща точка, движеща се южно от влака, успоредно с него И друг път съм гледал космически кораби, така, че почнах да го следя Изведнъж той спря И под прав ъгъл се насочи с огромна скорост на север Това стана край Казанлък Моментално отворих вратата на купето и свалих прозореца Тялото прехвърляше Шипка
Направих приблизителни изчисления Че то за няколко секунди е преодоляло 30- 40 километра
Говорих с познати летци Категорично отхвърлиха възможността да е бил самолет-Не може да спре и да завие под прав ъгъл! И да преодолеетакова разстоянието от поне 20 километра за секунди!
Заследих пресата, за коментари. Беше след 85 година Появи се след два дена съобщние, че в района на Казанлък е наблюдавано НЛО Явно и други са го видели...

Лека нощ, Ангеле!

Въпреки всичко смятам,че произходът на видяното от теб НЛО няма как да е извънземен- той си е напълно земен,но не е свързан с традиционните летателни средства а с други неща като поява на кълбовидна мълния,изпитания на нова техника в секретни военни проекти,лазерни устройства,оптични ефекти,
безжичен пренос на електричество по метода на Тесла и т.н. Неоспорим факт е например,че преди технологичната ера такива неща никъде и никога не са наблюдавани,което ясно насочва кой е източника на "непознатите" явления.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Здравей, Щапаров!
16.10.2017 12:44
Приятелю, ние сме неспособни все още да опознаем себе си и принципите, действащи в нас, а сме тръгнали да създаваме теории и да обясняваме Вселенските явления и принципи?!?! Голям майтап :) Но аз приветствам твоя опит, защото само с търсене се постига развитие и яснота. Е, отричането на непознати явления, възможно базирани на съвсем непознати принципи, ми идва малко в повече, но стилът ти и обосновката ти все пак ми харесаха.
Хубав ден!
цитирай
9. shtaparov - Ние знаем за макрокосмоса на Анд...
16.10.2017 14:47
nedovolen написа:
Ние знаем за макрокосмоса на Андромеда толкова, колкото за микрокосмоса на цитираната бактерия. От което следва, че не може да сме сигурни дали тя не знае повече за Андромеда. Растенията и животните знаят всичко за нас. Ако обратното бе вярно, самоубийствените неща по планетата нямаше да ги има.

Приемам твоята логика по принцип,понеже съм на същото мнение: общото между Микрокосмоса и Макрокосмоса е тяхната слаба достъпност и познатост,което обаче не пречи да се опрем на някои надеждни постулати,въз основа на които да градим теориите си.
цитирай
10. shtaparov - Приятелю, ние сме неспособни все ...
16.10.2017 14:49
batogo написа:
Приятелю, ние сме неспособни все още да опознаем себе си и принципите, действащи в нас, а сме тръгнали да създаваме теории и да обясняваме Вселенските явления и принципи?!?! Голям майтап :) Но аз приветствам твоя опит, защото само с търсене се постига развитие и яснота. Е, отричането на непознати явления, възможно базирани на съвсем непознати принципи, ми идва малко в повече, но стилът ти и обосновката ти все пак ми харесаха.Хубав ден!

Благодаря: човекът толкова много работи не знае,че днешната наука е още в Бронзовата ера на фона на онази,която може да се появи в бъдеще.
цитирай
11. neznayko - :)
16.10.2017 19:12
Обичам, когато някой казва - не може, невъзможно е, няма да стане. Като пренебрегнем физичните противоречия, статията не е лоша, леко се чете, пък и съм съгласен, че извънземни все някъде има. А дали ги има тук - едва ли, но не защото не могат да дойдат, а защото сме им безинтересни, недостатъчно еволюирали, с нисък познавателен капацитет...
цитирай
12. shtaparov - Обичам, когато някой казва - не м...
17.10.2017 03:29
neznayko написа:
Обичам, когато някой казва - не може, невъзможно е, няма да стане. Като пренебрегнем физичните противоречия, статията не е лоша, леко се чете, пък и съм съгласен, че извънземни все някъде има. А дали ги има тук - едва ли, но не защото не могат да дойдат, а защото сме им безинтересни, недостатъчно еволюирали, с нисък познавателен капацитет...

Това е друга евентуална причина,но тя не може да ги спре: нас например изостаналостта на шимпанзетата,лъвовете,мечките и крокодилите например не ни кара да изгубим интерес към тяхното развитие и да се лишим от изкушението да ги понаблюдаваме винаги,когато можем. Няма гаранция,че по-развития от нас вид е в състояние да се лиши от удоволствието да наглежда нас от време на време,стига да можеше разбира се. Гаранция няма и за обратното- да,но еднаквостта на материята и на градивните й частици в нашия и в техния свят говори,че те не може да са коренно различни от нас.
цитирай
13. barin - Здравей, shtapaov. За извънзем...
17.10.2017 13:40
Здравей, shtapaov. За извънземните, дори и да съществуват няма да искат да ни се покажат, защото щом могат да дойдат( да допуснем) до нашата планета, значи са по-напреднали в технологично отношение. Ние не може да надскочим себе си, защото не познаваме достатъчно, а и няма възможност да се правят опити как действа космическото лъчение и как влияе прекалено високата скорост. Затова си мисля, че повечето данни за извънземни са преувеличени. Ако съществувам, зависи какви са им намеренията и дали ги интересува Земята. Трябва да гледаме реално на нещата и загадките да се опитваме да ги обясним с познатите ни закони и зависимости. Да гледаме от наша гледна точка, а не от позицията на Господ.
Поздрави!
цитирай
14. shtaparov - Здравей, shtapaov. За извънзем...
17.10.2017 15:40
barin написа:
Здравей, shtapaov. За извънземните, дори и да съществуват няма да искат да ни се покажат, защото щом могат да дойдат( да допуснем) до нашата планета, значи са по-напреднали в технологично отношение. Ние не може да надскочим себе си, защото не познаваме достатъчно, а и няма възможност да се правят опити как действа космическото лъчение и как влияе прекалено високата скорост. Затова си мисля, че повечето данни за извънземни са преувеличени. Ако съществувам, зависи какви са им намеренията и дали ги интересува Земята. Трябва да гледаме реално на нещата и загадките да се опитваме да ги обясним с познатите ни закони и зависимости. Да гледаме от наша гледна точка, а не от позицията на Господ. Поздрави!

Поздрав и на теб,приятелю: напълно си прав,че трябва да гледаме на нещата реално а не да изпадаме в крайности.
цитирай
15. kvg55 - shtaparov,
17.10.2017 22:52
Бих казал, че не ни обикалят извънземни, макар че имам лично преживяване, което при повече въображение може да се приеме като среща с извънземни.
цитирай
16. shtaparov - Бих казал, че не ни обикалят извъ...
18.10.2017 18:38
kvg55 написа:
Бих казал, че не ни обикалят извънземни, макар че имам лично преживяване, което при повече въображение може да се приеме като среща с извънземни.

Подозирам,че всички срещи с "извънземните" са подобни на твоето преживяване,но въображението на много от участниците им е било в повече :))
цитирай
17. osa - Стойностен и навременен постинг!
19.10.2017 07:34
Убедителни, научно обосновани са твърденията ти, Щапаров.
Моите почитания!
Елица
цитирай
18. deathmetalverses - Преди няколко години
19.10.2017 11:44
изрових от ТУБАТА документален филм на "Дискавъри ченъл", наречен "Инженерите, които строяха летящи чинии" - можеш да го намериш в блогрола ми. Факт е, че още в началото на 20 век инженери от Унгария, Италия и Германия, Румъния, започват да строят "летящи чинии". По-сетне в Третия райх започват също да проявяват интерес към този алтернативен транспорт, дори в заводите на "Шкода", в Северна Италия, и два концлагера се строят и изпитват такива експериментални летящи превозни средства, вурху принципа на ИМПЛОЗИЯТА, ВСМУКВАНЕТО на енергия, а не на ЕКСПЛОЗИЯТА, излъчването й. Доколко са били успешни, не се знае... Край Дрезден също има такъв експериментален полигон, не случайно Съюзници сриват до основи града... И руснаците, и японците се опитват да строят летящи чинии... Немски инженери, ангажирани в тези проекти, са похитени и от американците, и от руснаците. В "Досиетата Х" Крис Картър показа, как американските военни изпълняват ПОЛИТИЧЕСКА поръчка, ДА ПЛАШАТ НАСЕЛЕНИЕТО на САЩ с въображаеми "Извънземни", като използват хеликоптери, актьорски костюми, маски и електрошок, хипноза.., за да ПОЛУЧАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА уж че разработват технологии ЗА ЗАЩИТА на същото това население, а всъщност - за да се ОБОГАТЯВАТ !!! Цялата тази истерия с "извънземните" в САЩ ВИНАГИ Е БИЛА с цел ГНУСНАТА ПЕЧАЛБА!!!

цитирай
19. troina - колега,доста смело започвате...инак, приятно пишете/поздрави!
19.10.2017 13:03


ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ

тук се опитвате ,да обясните..необяснимото..
и то, с познатите ни физични закони..
Някакъв дисонанс се получава,според мен и моите „разследвания“ по Темата..
намирам това за доста остаряло и старомодно виждане/нищо лично
продължавайте да пишете,имате потенциал, а блога страда
от експоненциална тревожна Ентропия...
усмихнат ден..
една Юлия


цитирай
20. shtaparov - Убедителни, научно обосновани са ...
19.10.2017 14:31
osa написа:
Убедителни, научно обосновани са твърденията ти, Щапаров.
Моите почитания!
Елица

Благодаря за хубавите думи,Елице: старал съм се да покажа какво мисля по въпроса и да се аргументирам колкото се може по-добре.
цитирай
21. shtaparov - изрових от ТУБАТА документален ...
19.10.2017 15:48
deathmetalverses написа:
изрових от ТУБАТА документален филм на "Дискавъри ченъл", наречен "Инженерите, които строяха летящи чинии" - можеш да го намериш в блогрола ми. Факт е, че още в началото на 20 век инженери от Унгария, Италия и Германия, Румъния, започват да строят "летящи чинии". По-сетне в Третия райх започват също да проявяват интерес към този алтернативен транспорт, дори в заводите на "Шкода", в Северна Италия, и два концлагера се строят и изпитват такива експериментални летящи превозни средства, вурху принципа на ИМПЛОЗИЯТА, ВСМУКВАНЕТО на енергия, а не на ЕКСПЛОЗИЯТА, излъчването й. Доколко са били успешни, не се знае... Край Дрезден също има такъв експериментален полигон, не случайно Съюзници сриват до основи града... И руснаците, и японците се опитват да строят летящи чинии... Немски инженери, ангажирани в тези проекти, са похитени и от американците, и от руснаците. В "Досиетата Х" Крис Картър показа, как американските военни изпълняват ПОЛИТИЧЕСКА поръчка, ДА ПЛАШАТ НАСЕЛЕНИЕТО на САЩ с въображаеми "Извънземни", като използват хеликоптери, актьорски костюми, маски и електрошок, хипноза.., за да ПОЛУЧАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА уж че разработват технологии ЗА ЗАЩИТА на същото това население, а всъщност - за да се ОБОГАТЯВАТ !!! Цялата тази истерия с "извънземните" в САЩ ВИНАГИ Е БИЛА с цел ГНУСНАТА ПЕЧАЛБА!!!

Да- главната цел на писателите и организациите,спекулиращи с темата "извънземни" е точно тази: реализиране на добра печалба за сметка на онези хора,които са се вързали и са им повярвали.
цитирай
22. shtaparov - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛ...
19.10.2017 15:52
troina написа:


ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ

тук се опитвате ,да обясните..необяснимото..
и то, с познатите ни физични закони..
Някакъв дисонанс се получава,според мен и моите „разследвания“ по Темата..
намирам това за доста остаряло и старомодно виждане/нищо лично
продължавайте да пишете,имате потенциал, а блога страда
от експоненциална тревожна Ентропия...
усмихнат ден..
една Юлия

Бъди винаги щастлива и усмихната,драга Юлия: не желая да оспорвам гледната ти точка и уважавам твоето право на лично мнение!
цитирай
23. troina - здравко,имаш право,аз лично изследвам тези „конспирации“ вече повече от около 16г/
19.10.2017 20:00
Край Дрезден също има такъв експериментален полигон, не случайно Съюзници сриват до основи града... И руснаците, и японците се опитват да строят летящи чинии... Немски инженери, ангажирани в тези проекти, са похитени и от американците, и от руснаците.

разбира се ,че ТЕ прават пари от всичко,
което само по себе си, не е достатъчно да обори
Теорията за Извънземен разум..
/ по-добре, намери Карл Сейган
именно, той е един от Пионерите в тази сложна и забъркана мистификация..
поздрави
Юлия

https://www.lifehack/lifehealth/self-improve/carl-sagan/
цитирай
24. get - - Първо, какво е ЖИВОТ. . . второ - ...
19.10.2017 21:59
- Първо, какво е ЖИВОТ ... второ - РАЗУМ? (в техният ВСЕЛЕНСКИ(космически) аспект.

А по отношение на: възможност да се движим при космическите ни полети със скорост, "по-голяма от светлината" ... мисля е полезно да разберем/прочетем все още фантастическите теории за движение през т. нар. "червееви дупки"?
https://www.vbox7/play:0604d2ec - ЗА "червеевите дупки" с водещ М. Фридман?

- С уважение и допълнението ... !

П.П.
Пък по отношение ... Човешката "цивилизация" - тя е все още на такова ниво НА "РАЗУМНОСТ" ... че едва ли представлява в момента интерес ЗА УСТАНОВЯВАНЕ КОНТАКТ ЗА по-напреднали, от нас цивилизации?
цитирай
25. stih - Никога не съм вярвала, че извънземни са стъпили на Земята.
21.10.2017 04:22
Напълно споделям:
" Крайното заключение от всичко това е едно: никой жив организъм,по-голям от вирус или бактерия не може да преодолее непосилно големите разстояния дори в нашия Млечен път,да не говорим за междугалактичното пространство. Приказките на фантастите са хубаво и развлекателно нещо,но за огромно съжаление те винаги ще си останат само приказки. Извънземните ги има и те са си там нейде,на милиарди места из далечната безбрежност на Вселената,но за съжаление или не са напълно недостъпни за нас,както и ние за тях!... Българинът трябва добре да познава тази истина и да не се повежда по лъжите,пристигащи от чужбина и представящи "истории" за срещи с "извънземни",каквито НИКОГА не са се състояли!"

Ерудиция и трезва мисъл!
Поздравления!
Елица
цитирай
26. shtaparov - Напълно споделям: " Кра...
21.10.2017 19:00
stih написа:
Напълно споделям:
" Крайното заключение от всичко това е едно: никой жив организъм,по-голям от вирус или бактерия не може да преодолее непосилно големите разстояния дори в нашия Млечен път,да не говорим за междугалактичното пространство. Приказките на фантастите са хубаво и развлекателно нещо,но за огромно съжаление те винаги ще си останат само приказки. Извънземните ги има и те са си там нейде,на милиарди места из далечната безбрежност на Вселената,но за съжаление или не са напълно недостъпни за нас,както и ние за тях!... Българинът трябва добре да познава тази истина и да не се повежда по лъжите,пристигащи от чужбина и представящи "истории" за срещи с "извънземни",каквито НИКОГА не са се състояли!"

Ерудиция и трезва мисъл!
Поздравления!Елица

Благодаря поетична принцесо,повелителко на стиховете и на прекрасното име Елица: с тази статия искам да кажа на скептиците,че винаги съм се старал да пускам сериозно издържани в научно отношение неща,а не да заигравам с фолк-историята и фантастиката.
цитирай
27. stih - Казал си го, Щапаров...
22.10.2017 02:42
Поклон пред мощното ти перо!

цитирай
28. shtaparov - Поклон пред мощното ти перо! ...
22.10.2017 11:13
stih написа:
Поклон пред мощното ти перо!


А аз се прекланям пред твоя чудесен поетичен талант!
цитирай
29. nkf - И аз съм на мнение, че това с извън...
02.11.2017 13:42
И аз съм на мнение, че това с извънземните са ала-бализми предназначени да "пленяват" съзнанията и мислите на "широките народни маси", които по дефиниция са тъпи, зле образовни и безпросветни. Уфологията не е нищо друго освен едно допълнение към поп културата; допълнение, което "вади" доста пари и успешно лъже, манипулира и трови мозъците на простолюдието. Зер, само футбол, "биг брадър" и чалга не са напълно достатъчни.
цитирай
30. shtaparov - И аз съм на мнение, че това с извън...
02.11.2017 15:02
nkf написа:
И аз съм на мнение, че това с извънземните са ала-бализми предназначени да "пленяват" съзнанията и мислите на "широките народни маси", които по дефиниция са тъпи, зле образовни и безпросветни. Уфологията не е нищо друго освен едно допълнение към поп културата; допълнение, което "вади" доста пари и успешно лъже, манипулира и трови мозъците на простолюдието. Зер, само футбол, "биг брадър" и чалга не са напълно достатъчни.

Съвсем точно си го казал приятелю: правителствата най-добре от всички знаят,че историите с "извънземни" са типичен шоуменски кьорфишек.
цитирай
31. cinderellathespy - Надежди
02.11.2017 16:11
Ще ми се да вярвам, че ще дойде време, когато всички тези загадки ще бъдат разгадани. Имаме нужда завесата да бъде повдигната, защото това ще окаже влияние на душите ни. Лично моето мнение е, че извънземните са сред нас, може би дори приличат на нас, има осъзнати, има и все още неосъзнати (пробудени), но процеса на пробуждане тече, просто е въпрос на време представите за света, такъв какъвто го познаваме да бъдат обърнати. Вселената според мен съществува по равновесни правила, но нещо в равновесието е нарушено... затова я има и смъртта и се въртим като щури в тези реинкарнации. Библията не случайно пише за възкресението. Натам вървим, струва ми се... Колкото до пътуването във времето и пространството... Надявам се, някой ден да си отида в Пето измерение.
Поздрави, Щапаров! :)

Ели
цитирай
32. shtaparov - Ще ми се да вярвам, че ще дойде време, ...
03.11.2017 15:57
cinderellathespy написа:
Ще ми се да вярвам, че ще дойде време, когато всички тези загадки ще бъдат разгадани. Имаме нужда завесата да бъде повдигната, защото това ще окаже влияние на душите ни. Лично моето мнение е, че извънземните са сред нас, може би дори приличат на нас, има осъзнати, има и все още неосъзнати (пробудени), но процеса на пробуждане тече, просто е въпрос на време представите за света, такъв какъвто го познаваме да бъдат обърнати. Вселената според мен съществува по равновесни правила, но нещо в равновесието е нарушено... затова я има и смъртта и се въртим като щури в тези реинкарнации. Библията не случайно пише за възкресението. Натам вървим, струва ми се... Колкото до пътуването във времето и пространството... Надявам се, някой ден да си отида в Пето измерение.
Поздрави, Щапаров! :) Ели

Възможно е да си напълно права,Ели- приемам това и също съм мислил върху него. Проблемът е,че трудно ще успеем въобще да го докажем: все още сме много дребни,за да успеем да вникнем в Големите тайни.
цитирай
33. litatru - Винаги си ме възхищавал с постингите си и смислините си теории!
11.11.2017 17:27
"Имало ли е тогава пренос на живи организми от една планета в Космоса до друга,отдалечена на хиляди светлинни години? Разумната логика води до извода,че такъв пренос навярно е имало и отново ще има. Една моя хипотеза,която ще нарека "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ" гласи,че е възможно животът във Вселената да се е зародил още в първите секунди на Големия взрив по силата на строго установени космически закономерности а после под формата на вируси и вирусели,включени в прахови облаци,комети или метеорити да се е разпръснал по всички кътчета на Вселената но да се е развил до днешния разумен живот само там,където е намерил подходяща "почва" за това. В такъв смисъл животът във Вселената ще да е подобен на гъбния мицел: той не се губи завинаги а само отстъпва или настъпва според конкретните условия,в които бъде поставен. Космическите тела,превърнати в негови носители може да пътуват до крайната си "дестинация" десетки и стотици милиони години но онези,които стигнат до плодородна "земя" ще поставят началото на нова Еволюция,благодарение на която на съответната планета може да възникне и разумен живот,много подобен на нашия!" теория на Щапаров (слагам я в кавички, защото цитирам г- н Щапаров) - Възхитена съм!
Харесвам и края за Висшата сила, наречена от теб "Той".
Моите почитания, Щапаров! :)
цитирай
34. shtaparov - "Имало ли е тогава пренос на ...
11.11.2017 22:25
litatru написа:
"Имало ли е тогава пренос на живи организми от една планета в Космоса до друга,отдалечена на хиляди светлинни години? Разумната логика води до извода,че такъв пренос навярно е имало и отново ще има. Една моя хипотеза,която ще нарека "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ" гласи,че е възможно животът във Вселената да се е зародил още в първите секунди на Големия взрив по силата на строго установени космически закономерности а после под формата на вируси и вирусели,включени в прахови облаци,комети или метеорити да се е разпръснал по всички кътчета на Вселената но да се е развил до днешния разумен живот само там,където е намерил подходяща "почва" за това. В такъв смисъл животът във Вселената ще да е подобен на гъбния мицел: той не се губи завинаги а само отстъпва или настъпва според конкретните условия,в които бъде поставен. Космическите тела,превърнати в негови носители може да пътуват до крайната си "дестинация" десетки и стотици милиони години но онези,които стигнат до плодородна "земя" ще поставят началото на нова Еволюция,благодарение на която на съответната планета може да възникне и разумен живот,много подобен на нашия!" теория на Щапаров (слагам я в кавички, защото цитирам г- н Щапаров) - Възхитена съм!
Харесвам и края за Висшата сила, наречена от теб "Той".
Моите почитания, Щапаров! :)

Благодаря за горещия отзив: аз дори не съм споменал какви ще да са космическите закономерности,за които стана въпрос,а "Теорията" вече събира овации. В нея тези закономерности разбира се ги има: става въпрос за неизбежния синтез между микро- и макрокосмоса обуславящ начина,по който се е зародил Живота във Вселената.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4802482
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136407
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи