Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02 11:00 - © Смехът е универсалното лекарство срещу всички обществени болежки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 649 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 29.02 07:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.02.2024г.

     Карл Маркс формулира една от формите на проявление на Закона за отрицание на отрицанието като "… човечеството, смеейки се, се прощава със своето минало".
Аз пък на страница 30–та в Книгата ;–) съм казал : Интелигентният маниер за разделяне с миналото е незлобивата насмешка.
А на страница 87–ма, повлиян от мисълта на Маркс, се заигравам със Закона за преминаване на количествените изменения в качествени така : Когато глупостта на човечеството надвиши критическата си маса, по цялата земя ще избухне неудържим неистов смях.
Този процес – натрупване на критическа маса глупости в мислите и по–важното в битието на човечеството е налице. Това натрупване не е равномерно разпределено сред държавите и народите. Значителната концентрация – 99 процента бих казал – е в Колективния Запад и "международната общност", която клепе след Съединените щати като поклисар.
В състава на "международната общност" са клепари като Източен Тимор, Ботсвана, Латвия,     Кабо Верде, Бахамите, Косово, Панама, Непал, Естония и прочие геополитически пигмеи.
Един бивш пишман философ, [us]американски политолог, политически икономист, учен по международни отношения и писател, а сега вече само "експерт" в комисията, която подбира жертви за санкционните списъци на Съединените щати – Франсис Фукуяма – с подигравки и смях вече го отпратихме в научното и политическото небитие, защото високопарната му теория за развитието и бъдещето на човешкото общество пльокна като настъпен от слон балон. Измамените му съмишленици и адепти–либерасти започнаха саркастично да наричат идеолога Фукуяма "Грешащата Касандра". А Франсис не е кой да е?! Той "научно" обяви световния триумф на либералната демокрация и шумно провъзгласи, че идеологическите конфронтации, философията и изкуството са нещо от миналото. Най–напред беше  "Краят на историята?" (Статия в списание The National Interest от 1989–та година), след това в книгата "Краят на историята и последният човек" се появи и последния човек. Историята свършва до либералния капитализъм, а последният човек, тоест постисторическият човек е същество, което не вярва в нищо и не признава нищо освен собствения си комфорт. Друго свойство на "последния човек" е, че той е загубил способността си да изпитва благоговение. Според Фукуяма социокултурната еволюция на вида "разумен човек" трябваше да приключи на този етап. Обаче се очертава само краят на капиталистическото общество и на буржоазния човек.
Ето такива песнички си тананикат за него децата :
«Дотичаха в къщи децата.
Викат бързо бащата :
Измами ни Фукуяма!
Приказката край няма …»
Пръдливият лъжлив Забраванко Джо е президент на страната, която според Фукуяма трябваше да окупира мислите и делата на всички хора на планетата  след посочения от него край на историята и наложи вечен и константен световен ред – всички страни и народи слушат и служат на [us]финансовата олигархия, която реди живота на човечеството.
Такава надежда таяха до началото на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. От тогава надеждите все повече чезнат, а унинието и отчаянието сред буржоата нарастват и се задълбочават. Глобалистите и либерастията си дават вид на оптимисти – събират се в Давос явно, а на други места по скришно, и обявяват на всеослушание, какви кошмари са сънували след преяждането и препиването на благотворителния банкет вечерта.
"Не стига на магарето крастата, ами и мухите го хапят", дума дядо Обрешко и "се смее, смее, смее". Това ги чака!. Да дръгнат краставите си мозъци отритнати от естествения ход на света 
image

И как само ги хапят – Пръдливият лъжлив Забраванко Джо е обект на всеобщ присмех, което се пренася и върху Съединените щати. И обратното е налице – отхвърлянето на политиката на Съединените щати се пренася неизбежно като пренебрежение и подигравки към Байдън и Блинкен, не защото са глупаци, а като към представляващи банкрутирала и в буквалния и в преносния смисъл държава.
Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е и министър–председател, чрез унижаването на Байдън и Блинкен унижава Съединените щати. Арабската общност си прави оглуши за воплите им за цената на петрола.
"Блинкен среща съпротива в ухажването на Египет и Саудитска Арабия във войната в Газа … Държавният секретар Антъни Блинкен се сблъска с твърда съпротива от най–могъщите сили в арабския свят в неделя, опитвайки се да убеди египетския президент Абдел Фатах Ел–Сиси и престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман да приемат гледната точка на Вашингтон за конфликта Израел–Хамас … В Рияд саудитският владетел накара Блинкен да чака няколко часа  за среща, която Блинкен си беше наумил  да се състои вечерта, но на която престолонаследникът се появи едва на следващата сутрин", оплаква се The Washington Post (Де, няколко часа, де. Цяла нощ. От "вечерта" до "следващата сутрин", колко часа са? Така, де. Наспал се престолонаследникът, закусил. Кой е Блинкен, че да го уважава?)
А преди години не е било така – Цялата дългосрочна измама с "нефтодолара" се основаваше на връзката между Щатите и монархиите от Арабския полуостров. Монархиите продаваха петрол на Съединените щати и техните съюзници и получаваха долари за това. Част от тях се потребяваха за осигуряване на населението. Друга бяха инвестирани от елита в лондонски имения и апартаменти в Ню Йорк, футболни клубове и образованието на децата им в колежа Итън. Зависимостта беше толкова силна, че Вашингтон можеше да поиска от партньорите си да увеличат производството, като по този начин сринаха цените на петрола и спомогнаха за разпада на Съветския съюз. Но преди няколко години страните от Персийския залив започнаха да слизат от тази игла (28.12.2023 12:01 – © Срутените кумири II) 
image

"[US]Америка загуби не само в Украйна, но и в Азия … Пекин вече не възнамерява да търпи (и може да си позволи да не търпилерира) типичната [us]американска грубост към всички други страни. В този груб стил се вписва не само фразеологията, но и разпределението на санкциите – сякаш една страна има право да помилва и накаже всички останали.
Да възпитаваш Вашингтон по този начин е като да накараш [US]Америка да спре да бъде [US]Америка. Но китайците направиха това, подигравайки се на САЩ пред очите на целия свят, по–специално, дълго време отказвайки да се срещнат с Блинкен и други пратеници на байдъновата администрация", пише Дмитрий Косирев в РИА «Новости».
image

"По–тих от водата, по–нисък от тревата" – Блинкен ходи като клепар след другаря Си
Същото е отношението на набиращите скорост и мощ Руска федерация и Китайска народна република към германския канцлер Олаф Шолц, френския президент Микрон и министър–председателите на Англия, Австралия и Япония. А отхвърлящите неоколониализма народи на Африка изритват френските колониалисти от континента, което кара Микрон злобно да кълне "Ще направим всичко за да не може Русия да спечели тази война" и да ни разсмее с "Убедени сме, че поражението на Русия е необходимо за сигурността и стабилността в Европа"
image

А бе, Микрон, Русия за пореден път се налага да ви вади от вашето суицидно поведение.
"Саудитска Арабия отложи плановете си Мохамед бин Салман да посети Лондон през последните няколко дни, според британски служители, малко преди престолонаследникът да приеме Владимир Путин в Рияд", тъжно съобщава The Financial Times.
"Фокус" е по–точен и коригира The Financial Times така : "Саудитска Арабия е отложила посещението на престолонаследника в Лондон заради визитата на Путин" е заглавието
image

Колкото и да се опитват администрациите на Еманюел Микрон и Урсула фон дер Лайнен, от пътуването им до Пекин ще се запомни само масата. Огромна кръгла маса, на която на значително разстояние един от друг те разговаряха с китайския президент Си Дзинпин.
А "дипломацията на масите" я въведе Владимир Владимирович Путин. Той пръв започна да държи лидерите на Колективния Запад на санитарно разстояние от себе си. Защото въздухът около тях е пропит от завистта, злобата и омразата им, което го прави отровен за околните.
А какво да кажем за двете "невинни" гугутки Урсула фон дер Лайнен и Жозеп Борел?
image

"Китай изпрати фон дер Лайен като обикновен гражданин, провериха багажа ѝ на летището … "Нулев прием, пълно безразличие, дори трябваше да напусне страната с обикновен полет! Тя беше бясна!", написал в Twitter Флориан Филипо, френски политик, бивш евродепутат и лидер на движението "Патриоти", съобщи тогава Bgonair.bg.
image

Световните агенции разпространиха съобщението на печатния орган на Китайската комунистическа партия "Женмин Жибао" за резултатите от посещението на президента на Франция Еманюел Микрон и на председателя на Евроколхозната комисия Урсула фон дер Лайнен при другаря Си Дзинпинразговорите са били взаимно удовлетворителни 

"Тази реч съдържаше много погрешно представяне и тълкуване на китайските политики и позиции. Който и да е написал тази реч за председателя Фон дер Лайен, той не разбира Китай или умишлено изопачава китайските позиции", заяви Фу Кон, посланик на Китайската народна република в Европейския съюз, пред държавната телевизия CGTN, е ответната реакция на Китай на реч на Урсула фон дер Лайнен според Politico.
Руската федерация гледа с насмешка на болните амбиции на Япония да си "върне" поне Курилските острови, ако не и част от остров Сахалин.
Владимир Путин могат да го ненавиждат и мразят, да го кълнат и ругаят, както правят нашите кратунковци в blog.bg, страхуват се от него – и Шолц, и Микрон, и Байдън, който го обижда с какви ли не идиотски епитети, и всички оставали атлантици, глобалисти и либерасти много се страхуват. Но не съумяват да му се смеят. Не им се получава. Дори самите те стават за смях
image
Както стана с Вурста при опита му да се присмее на Путин за интервюто с Карлсон. Защото изводът, който предизвиква широка усмивка е, че руският президент е наложил своя дневен ред на Запада, тъй като самият Шолц е гледал интервюто. Със сигурност внимателно. Което ясно се вижда от цитата в Bild. А в него има и за Германия. По–конкретно, Путин директно назова поръчителя за взривяването на "Северен поток" – това е стопанинът на Шолц – САЩ 
image

Така е, защото когато не забелязваш хората около себе си – витаеш в бъдещето, когато другите се съобразяват с теб или се страхуват – живееш в настоящето, а когато ти се смеят – си вече в миналото. Така че, усмихвайки се, с основание можем да кажем, че Джо Байдън, евроколхозните чиновници, нашите нещастни управници и прочие евроатлантическа пасмина са в миналото. И затова с голяма вероятност можем да допуснем, че Третата световна война е на път да приключи с бурен смях и грубички подигравки към разпадащият се буржоазен свят?

https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=1&WorkID=3169&Level=2
https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/10/15/blinken-saudi-egypt-israel-gaza/
https://www.ft.com/content/1e455d40-d652-4640-9fd0-b68eed76bcdd
https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Sauditska-Arabiya-e-otlozhila-poseshtenieto-na-prestolonaslednika-v-London-zaradi-vizitata-na-Putin-1925149
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/12/28/srutenite-kumiri-ii.1893094
https://nova.bg/news/view/2024/02/27/446212/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0/
https://www.bgonair.bg/a/4-world/301910-kitay-izprati-fon-der-layen-kato-obiknoven-grazhdanin-proveriha-bagazha-na-letishteto
https://www.bgonair.bg/a/4-world/300930-kitay-es-igrae-opasna-igra-razocharovani-sme-ot-izkazvaniyata-na-fon-der-layen

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   германия,   азия,   африка,   Китай,   Пекин,   Япония,   Украйна,   вашингтон,   Непал,   фокус,   косово,   Давос,   Шолц,   Владимир Путин,   Карл Маркс,   Русия,   Европа,   Естония,   Съединените щати,   латвия,   Газа,   Европейския съюз,   Джо Байдън,   Третата световна война,   the washington post,   Бахамите,   Ботсвана,   Персийския залив,   Северен поток,   карлсон,   панама,   The Financial Times,   Кабо Верде,   Си Дзинпин,   Франсис Фукуяма,   Източен Тимор,   Politico,   Руската федерация,   владимир владимирович путин,   Антъни Блинкен,   Олаф Шолц,   28 февруари,   Китайската народна република,   The National Interest,   Съветският съюз,   Австралия и Япония,   и байдън,   Байдън и Блинкен,   РИА «Новости»,   bgonairbg,   Микрон,   Урсула фон дер Лайнен и Жозеп Борел,   Еманюел Микрон и Урсула фон дер Лайнен,   печатния орган на Китайската комунистическа партия Женмин Жибао,   остров Сахалин,   Пръдливият лъжлив Забраванко Джо,   колежа Итън,   USАмерика,   Закона за отрицание на отрицанието,   Закона за преминаване на количествените изменения в качествени,   Колективния Запад и международната общност,   Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд,   Египет и Саудитска Арабия,   египетския президент Абдел Фатах Ел–Сиси и престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман,   конфликта Израел–Хамас,   Щатите и монархиите от Арабския полуостров,   френския президент Микрон и министър–председателите на Англия,   Twitter Флориан Филипо,   и Микрон,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Наблюдавайки вътрешните и външ...
28.02 12:38
Наблюдавайки вътрешните и външните събития, то си е за смях като в сатиричен театър.
Когато Пръдливия нарече Путин кучи син, той насмешливо отвърнал, че предпочита Байдън за президент. С него е лесно, с Тръмп трябва по-внимателно.
:-)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
28.02 13:08
Гледам Денков, гледам Шиши, гледам Буци и останалите и се кефя доволно.
А помниш ли Васко Нубиеца, Свободка Стефанова и Гошо Тъпото?
цитирай
3. nedovolen - От последния пасаж историята не ги ...
28.02 19:03
От последния пасаж историята не ги помни, та аз ли.
Първия ще има същата съдба
:-)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
28.02 20:16
Няма и защо да ги помниш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918832
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930