Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10 04:49 - ТРЕТА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ – ЕСТЕСТВО НА ЖИВОТА И ВРЕМЕТО
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 2080 Коментари: 16 Гласове:
68

Последна промяна: 07.10 23:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТРЕТА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ – ВРЕМЕТО Е ДВИЖЕНИЕ, А ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ


   След Втората ми космогонична теория (https://shtaparov.blog.bg/politika/2018/12/16/vtora-kosmogonichna-teoriia-na-shtaparov-mladshi-otkyde-sa-k.1638784) дълго не съм писал по тази тематика и бях длъжник на читателите,а възгледите ми в това време се доразвиха и обогатиха. По начало мислех да отделя темата за произхода на живота от тази за естеството на времето но те се оказаха тъй силно свързани помежду си,че тяхното разделяне се оказа невъзможно.

  Темата за космоса,живота и времето я обичам от младежкките ми години и е предмет както на физикоматематически изчисления,така и на философски разсъждения и заключения. Не съм изучавал физика за жалост но с право отправих приятелска закана към физиците: да се благодарят че не съм се захванал с физика,та да им покажа как се правят истинска наука и как се разрешават загадките на Вселената!

  Мислих много често върху естеството на Времето,но все не можех да стигна до някакво приемливо заключение. Неотдавна,по Божията воля обаче,у мен се заформи ясен и точен възглед какво представлява самО по себе си то. Изводите,до които стигнах са от сферата на философските разсъждения но смятам,че някои от тях може да бъдат обяснени с физикоматематически изчисления,а останалите да бъдат доказани с други научни средства. Моят възглед е прост но категоричен:

                                                       ВРЕМЕТО Е ДВИЖЕНИЕ!

  Какво е времето всъщност? То е наше психологическо схващане за развитието на дадени събития,за появата на нови факти,извършването на количество работа или настъпването на някаква промяна. Казано другояче,времето е наше субективно схващане за разстоянието (т.е. количеството движение или работа),което е изминал (или извършил) някакъв обект между две последователни събития.

  Всичко това не може да стане без движение което означава,че същината на Времето е самото движение! Изрази като "Времето лети", "Времето пълзи" и пр. говорят категорично,че народът ни отдавна е схванал същината- ВРЕМЕТО СЕ ДВИЖИ ПОСТОЯННО, ТО НЕ МОЖЕ ДА СТОИ НА ЕДНО МЯСТО И СЕ НАМИРА ВЪВ ВЕЧНО ДВИЖЕНИЕ! Израз като ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО може да бъде валиден само за определена точка на света и обикновено го използваме в преносен смисъл,понеже времето,реално погледнато не може да спре заради нас,а върви напред вечно и постоянно!

  От всичко това следва само един извод- ВРЕМЕТО Е ДВИЖЕНИЕ И НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДВИЖЕНИЕ! Ако някога се намери сила,която да спре и най-малкото движение във Вселената,тогава вече Времето наистина ще спре. Такава сила обаче няма- движението във Вселената под една или друга форма е вечно което означава,че и Времето е вечно! То обаче е също и промяна: ние няма как да измерим по-кратките му интервали,ако часовниковите стрелки не променят своето положение върху циферблата под въздействие на пружинките в един механичен часовник например. Промяната обаче е невъзможна без движение което означава,че вездесъщо е движението,понеже то самО по себе си е вид промяна.

  Едно движение може да бъде забавено или спряно но микро- и макро-космическите движения НИКОГА не може да бъдат спрени нито от нас,нито от някого другиго освен от Господ навярно. Народът използва изрази като ВРЕМЕТО ЛЕТИ или ВРЕМЕТО ПЪЛЗИ само за да покаже,че времето може да забързва или да забавя своя ход,но то не може НИКОГА да бъде върнато назад! От това следва логичния извод,че да се построи машина на времето е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО! Такива машини в научната фантастика са нещо красиво и приятно,но за жалост са пределно невъзможни което означава,че фантастика с участието на такива машини е всъщност абсолютно ненаучна!

  Да върнеш времето назад означава:

1. Да спреш движението на електрони, протони, неутрони, фотони и на всички други микрочастици и да го обърнеш по някакъв начин назад- задача съвършено невъзможна!
2. Да спреш движението на звездите в Млечния път,както и движението във всички други галактики и да ги нърнеш обратно назад,а това е безумно дори да си го помислиш!
3. Да спреш движението на падащо тяло без да слагаш препятствия на пътя му и да го върнеш назад,без да прилагаш контрагравитационно усилие.
4. Да върнеш жизнените цикли на всички организми във Вселената назад по такъв начин,че отпадните продукти на организма да се превърнат в същата храна,от която са получени а старецът да стане пак младеж- задача,която е по силите само на Господ и на нито един човек,никога и по никакъв начин! Това във вълшебните приказки и в мечтите ни го има но в реалния живот- за жалост никога!

  Понятието ни за време е много относително понеже зависи от скоростта,с която се извършва и развива дадено важно за живота ни събитие т.е. движение,но и от способността на субектите да усещат тази скорост. Мушица еднодневка например живее до 4-5 дни,които за човека са твърде нищожен отрязък от време,но за мушицата са цял един живот. Осемдесетте години средна продължителност на човешкия живот пък са нищо пред онези 4-5 хиляди години,които могат да изкарат някои маслинови и борови дървета  Средния живот на такова маслиново дърво също е нищо пред живота на планините,които могат да изкарат десетки милиони години и т.н.

  Всичко,което е съществувало някога във времето е вътре в него- днешното движение е последица от вчерашното,то пък е последица от оняденшното и т.н.,и т.н. Затова казвам за нашите починали близки,че те са живи в своето си време,но ние за жалост не можем да се върнем обратно в него,т.е. при тях... Да се построи машина на времето е красива мечта но за съжаление напълно невъзможна,понеже не можем да рестартираме Вселенските движения и да ги поставим под наш контрол тъй ефикасно,че да ги връщаме и пускаме според нашите капризи- тази възможност не е дадена на никой смъртен човек!

  Ако решим да измерваме Времето ще установим,че всяко измерване неизменно е свързано с някакво движение т.е.- с някаква настъпила промяна. Един часовник или хронометър например може да измерва времето само докато се движи и в никакъв друг случай! За слънчевия часовник пък е нужно Слънцето да се премести на небосклона или Земята да се превърти още малко,та сянката на основния жалон да отмери количеството време,което е било необходимо за извършването на това движение. Това означава,че да измериш времето без да измериш дължината на някакво движение е съвършено невъзможно което потвърждава,че Времето е наистина движение и нищо друго освен движение!

 Секундарна стрелка на ръчен часовник например,дълга близо 1,6 см от оста до върха си има връхче,което се движи в кръг около оста на часовника. За 1 минута това връхче изминава около 10 см,за 1 час- 6 метра,за 1 денонощие- около 145 метра а за 1 година от 365 дни- към 52,5 км което означава,че за 2 години изминава над 100 километра. Разстоянието от 5 см е нанесено върху малък циферблат и разделено на 12 малки отсечки с приблизителна дължина от около 8,3 мм всяка. Тия милиметри обозначават приблително разстоянието,което върхът на стрелката изминава за 5 секунди което значи,че за 1 секунда това връхче изминава по-малко от 1,7 мм.

  Човекът се е научил да измерва малки отрязъци от време с помощта на тия циферблати,разстоянията в които са разделени не на сантиметри и милиметри а на секунди,минути и часове,което позволява на ръчния часовник да ни даде ориентир за количеството време,което е изтекло от вчерашния зенит на Слънцето до днешния например но и на по-малки отрязъци от време като началото и края на работния ден, началото и края на една театрална постановка и пр. Това може да стане само при условие,че часовникът работи т.е.- стрелките му се движат понеже,ако спрем да го навиваме,стрелките му в един момент спират и оттам нататък вече не можем да измерваме времето с прецизна точност,а само с приблизителна.

  Ако решим да измерваме скоростта на някакво движещо се тяло ще дойдем до същия извод,но по обратния път: скоростта на движение (преместване на някакъв обект от точка А до точка Б) се измерва за единица време което означава,че Времето и Движението във вселената са практически неразделни!

      image

  Ако се замислим по-задълбочено върху естеството на живота ще стигнем до същия извод:

                                                   ЖИВОТЪТ Е ДВИЖЕНИЕ!

  От лични наблюдения знаем,че живите тела се движат практически непрестанно,а неживите обикновено се задвижват тогава,когато някое живо същество им даде импулс за движение,т.е. енергия за придвижване. Човекът например се движи дори когато спи- той диша, прозява се, понякога се прокашля, променя позицията на тялото си и т.н. Камък,поставен до него по дефиниция не се движи,но ако човекът реши да го хвърли нанякъде камъкът тръгва в избраната посока,а после пада на земята по силата на нейната гравитация.

  Починало животно обикновено не може да се движи само,нито да контролира своите движения по силата на нуждите си така,както го правят живите същества. В красивата Българска дума СЪЩЕСТВУВАНЕ е скрита мъдростта на Вселената и на дедите ни: тази дума означава СЪШЕСТВУВАНЕ (Способност на ШЕСТВАШ съвместно с останалите) т.е.- Способност да се движиш! Починало животно или човек не може да се движи,освен ако не го задвижат заобикалящите го живи същества: то постепенно изгубва плътта си под въздействието на други живи същества (мършояди, микроби, гъбички, лишеи и пр.),а останалите от него кости не могат сами да се задвижат,освен ако някой човек или животно не реши да ги премести.

  Това по категоричен начин потвърждава направения вече извод,че Животът е движение но съпоставката му с факта,че Времето е движение води до нови смели изводи:

                                       ЖИВОТЪТ Е ВРЕМЕ, А ВРЕМЕТО Е ЖИВОТ!

  Оттук следва обратния извод::

                                     ДВИЖЕНИЕТО Е ВРЕМЕ, НО СЪЩО И ЖИВОТ!

   Фактът,че Животът е време го знае всеки човек: той означава,че Животът е до време но понеже Времето е вечно,значи животът също е вечен в разнообразните му форми! Да спреш времето е задача невъзможна което означава,че да спреш живота е също невъзможно! Дори най-мощната ядрена бомба,диктатура или империя на света не може да изкорени например микроорганизмите- те си остават в епицентъра на взрива така невъзмутимо,че никаква сила не може да ги помръдне от там! Страховитата турска империя например е могла да подчини още по-страховитите Българи,но не могла да победи нищожните пневмонични стрептококи,които взели живота на немалко турски султани,но въпреки това продължили да живеят в самите им леговища и до днес! Веднъж тръгнала,една пандемия от вирус или чума не може да бъде спряна от никой човек а само от Господ- човекът може да я съзерцава или ограничи донякъде но да я спре,това още никога не се е случило!...

  Погледнато в глобален макро и микровселенски мащаб, Времето няма начало и край което означава,че Животът също няма начало и край а ако някъде има такова,то е само условно т.е.- смъртта на един жив организъм е живот за други организми,а загиването дори на цяла една населена планета не е в състояние да унищожи живота ни най-малко така,както загиването на една звезда не унищожава другите звезди. Съответно на това,Животът е навсякъде във Вселената и няма начало нито край,понеже неговото съществуване е част от законите на Вселената и е неизбежен резултат от действието на тези закони!

  Какво причинява движението на космическите тела и на микрочастиците тогава?

  Отговорът е прост: причиняват го микрокосмически и макрокосмически форми на живот,които са съвършено непознати и непонятни за човека! Как да докажем например,че нашата Вселена не е един самостоен жив организъм,извън който има още много такива,при което галактиките са основните му клетки а звездите и планетите- неговите атоми,електрони и други микрочастици? Как да докажем че Земята не е самостоен жив организъм,който задвижва вулканите,земетресенията,атмосферата и океаните,а движението на електроните и фотоните не е причинено от микрокосмически или макрокосмически форми на живот,които са неразпознаваеми от нашите критерии? Ами няма как да го докажем,понеже не е дадено на човека да се доближи до същината на Божиите дела от което следва,че Звездите,Земята и другите планети определено следва да са живи организми,подчинени на принципа

                              ЖИВОТЪТ Е ДВИЖЕНИЕ,А ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ!

  Където има живот,там има движение а където няма живот,там няма движение: това мисля го знае и всеки първолак. Това означава че светкавиците, вятъра,вулканичните изригвания,гравитацията,полярното сияние и движението на планетите около Слънцето,макар да не приличат на самостойни прояви на живот следва да са причинени от някаква жизнена дейност,която е непонятна за човека и подсказват за съществуването на някакви жизнени цикли,които са подвластни на съвсем други представи за време и размери. Няма космическа и физикоматематическа теория,която е в състояние да обори това схващане- затова то ще битува и занапред за да покаже,че творческият гений на Българина е жив и НИКОГА няма да си отиде!Гласувай:
68


Вълнообразно


1. oia26 - Няма нищо по-постоянно от движе...
02.10 08:36
Няма нищо по-постоянно от движението / промяна / и нищо по-сигурно от смъртта
цитирай
2. nedovolen - Поздравления за чудесните разс...
02.10 08:53
Поздравления за чудесните разсъждения!
Моите са подобни, но не така подредени.
С познанията в среден курс по физика, група ученици бяхме изчислили, че на базата на обмяната на веществата, организмите се обновяват изцяло за половин година. Оказа се, че не сме далеч от истината.
Питам учителя по физика, другарю, след като Вселената е безкрайна, не може ли Слънчевата система да е градивна частица примерно от нокъта на някакъв огромен организъм. Казва може, може...
:)))
цитирай
3. shtaparov - Няма нищо по-постоянно от движе...
02.10 18:41
oia26 написа:
Няма нищо по-постоянно от движението / промяна / и нищо по-сигурно от смъртта

За съжаление така е- затова дедите ни наричали Сатурн (бог на подземното царство и смъртта),освен с другите му имена също и ВЕРЕНИ (т.е. ВЕРНИ, ВЕРЕНЪ)= Сигурен (Неизбежен).
цитирай
4. shtaparov - Поздравления за чудесните разс...
02.10 18:50
nedovolen написа:
Поздравления за чудесните разсъждения!
Моите са подобни, но не така подредени.
С познанията в среден курс по физика, група ученици бяхме изчислили, че на базата на обмяната на веществата, организмите се обновяват изцяло за половин година. Оказа се, че не сме далеч от истината.
Питам учителя по физика, другарю, след като Вселената е безкрайна, не може ли Слънчевата система да е градивна частица примерно от нокъта на някакъв огромен организъм. Казва може, може... :)))

Никой философ, астроном или физик не може да отхвърли тая версия- затова тя ше битува,докато не бъдат открити нови по-съвършени методики за изследване на Вселената,та и след това с положителност.
цитирай
5. kvg55 - shtaparov,
02.10 22:12
Движението, пространството и времето са неоменими атрибути на материята.
цитирай
6. kvg55 - shtaparov,
02.10 22:13
Която нито веднъж не се среща в писанието ти.
цитирай
7. kvg55 - shtaparov,
02.10 22:14
Тогава какво се движи?
цитирай
8. krumbelosvet - Има множество видове ОБЕКТИ на движението
03.10 03:47
Има мвожектво видове ОБЕКТИ на движението, от "елементарни частици" до космически мега-тела, от прах и "камъни" до планети, звезди и "Черни дупки" с маса от порядъка на нашето Слънце до милиарди пъти повече.
Най-просто е движението но телата по повърхността на планетите, като животни и машини например, или реки, ледници, морски течения и вълнения. Тези най-прости движения имат скорост и изминават път, равен на СКОРОСТТА ПО ВРЕМЕТО на движението....
"Всичко е движение" е разсъждение ПОЛЕЗНО за филисифията толкова, колкото за медицината "всичко живо е белтък"...
цитирай
9. shtaparov - Движението, пространството и в...
03.10 20:11
kvg55 написа:
Движението, пространството и времето са неоменими атрибути на материята.

Така е приятелю- аз не го отричам.
цитирай
10. shtaparov - Която нито веднъж не се среща в пи...
03.10 20:12
kvg55 написа:
Която нито веднъж не се среща в писанието ти.

... понеже фокусът е върху проявленията,а не върху явленията
цитирай
11. shtaparov - Тогава какво се движи?Както съм ...
03.10 20:29
kvg55 написа:
Тогава какво се движи?

Както съм посочил в текста,движат се небесните тела и живите същества но също светкавиците, земните плочи, вулканичната магма и пр. Материята в случая се подразбира- няма друго какво да се движи освен нея понеже всички частици,дори и тези с отрицателна маса или от антиматерия са в крайна сметка вид материя. Знайно е все пак какво се движи а за да дам повече разяснения от това,ще е нужно да напиша нова статия но този път върху естеството на материята,за което обаче нямам ясно конструирана концепция за жалост. Причината е,че доскоро наблягах повече на разискваната тук проблематика- за естеството на материята и пространството още не съм правил задълбочени проучвания,но винаги може нещо да се направи особено сега,когато естеството на времето и на живота е в някаква степен изяснено. Не е ясно например защо и как се извършват движенията във Вселената,как се поражда гравитацията,какво е действителното й естество в повече подробности и пр. Съгласно направените заключения,тя е особено свойство на някаква жива материя но как и какво я поражда,както и магнетизма разбира се- това е занимание за Нобелови лауреати предполагам,макар че още не съм го доказал :)
цитирай
12. shtaparov - Има мвожектво видове ОБЕКТИ на д...
03.10 20:38
krumbelosvet написа:
Има мвожектво видове ОБЕКТИ на движението, от "елементарни частици" до космически мега-тела, от прах и "камъни" до планети, звезди и "Черни дупки" с маса от порядъка на нашето Слънце до милиарди пъти повече.
Най-просто е движението но телата по повърхността на планетите, като животни и машини например, или реки, ледници, морски течения и вълнения. Тези най-прости движения имат скорост и изминават път, равен на СКОРОСТТА ПО ВРЕМЕТО на движението....
"Всичко е движение" е разсъждение ПОЛЕЗНО за филисифията толкова, колкото за медицината "всичко живо е белтък"...

Не е точно така приятелю- никой не може да посочи тяло или обект,което или който да не се движи по един или друг начин. Всичко може да не е движение,но движението е вечно и повсеместно а защо е така- трудно можем да си го обясним дори в тази статия,понеже естеството на материята ни убягва. Знам обаче едно- пространството и времето са вечни,а микрокосмосът (в посока "надолу") и макрокосмосът (в посока "нагоре") са безкрайни т.е.- неделими частици няма и НИКОГА не е имало! Имам и начално изградена концепция за материята- тя не само че е вечна в една или друга своя форма,но дори съществува навсякъде,във всички точки на вселената,пак в една или друга форма и това е единственото,което може да обясни видимите и невидими явления около нас. В такъв смисъл абсолютният вакуум е само една фикция,създадена от хората- той никъде не съществува,винаги е относителен и това лесно може да бъде доказано.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
04.10 07:33
Интересна тема, вкара ме в разсъждения по нея!
Земята всъщност, материята в нея в цялото си величие е празно пространство Материята в един атом е в ядрото му Обемът на атома, сравнен с този на ядрото ,съотношението им приблизително е като това на Земята към една футболна топко!? Атомът , в обикновени условия може да приеме или отдаде елекрони, това няма да се отрази на теглото му!
Реално, имаме изградени представи за атома, но как е конструиран, не знаем Не можем да произведем какъвто и да е атом от нищото
Относно времето, то наистина има тази способност, да спира ! Поне два пъти съм го изживя вал Имах това чувства и в момента! Връщал съм се многократно към него, да проумея станалото!
И изводът винаги е бил един и същ- времето по някакъв начин е спряло! Няма как за секунди станалото да се осъществи! Аз самият си го спомням на бавен кадър А това е невъзможно!

Интересна тема, интересни разсъждения си включил в нея!
Моите поздравления!
цитирай
14. shtaparov - Поздрави приятелю!
04.10 09:28
leonleonovpom2 написа:
Интересна тема, вкара ме в разсъждения по нея!
Земята всъщност, материята в нея в цялото си величие е празно пространство Материята в един атом е в ядрото му Обемът на атома, сравнен с този на ядрото ,съотношението им приблизително е като това на Земята към една футболна топко!? Атомът , в обикновени условия може да приеме или отдаде елекрони, това няма да се отрази на теглото му!
Реално, имаме изградени представи за атома, но как е конструиран, не знаем Не можем да произведем какъвто и да е атом от нищото
Относно времето, то наистина има тази способност, да спира ! Поне два пъти съм го изживя вал Имах това чувства и в момента! Връщал съм се многократно към него, да проумея станалото!
И изводът винаги е бил един и същ- времето по някакъв начин е спряло! Няма как за секунди станалото да се осъществи! Аз самият си го спомням на бавен кадър А това е невъзможно!

Интересна тема, интересни разсъждения си включил в нея!
Моите поздравления!

Всяко спиране на времето обаче,както споменах и по-горе е относително и може да се случи само в малка част от пространството,а не навсякъде едновременно понеже,докато в една точка времето сякаш е спряло,навсякъде другаде то тече невъзмутимо със старите си темпове. Литературния израз "Тук времето е спряло" е наложен за да покаже,че то може да "спира" само в определени точки на пространството,които са пренебрежимо малко спрямо размерите на вселената та и на Земята но и да покаже,че докато ТУК времето е "спряло" часовникът тиктака зад гърба ни,а на други места житейската драма продължава с пълната си сила...
цитирай
15. kossef - Времето не е вечно, т.е. Вечност...
10.10 13:12
Като те цитирам: "...Ако някога се намери сила, която да спре и най-малкото движение във Вселената, тогава вече Времето наистина ще спре. Такава сила обаче няма - движението във Вселената под една или друга форма е вечно което означава, че и Времето е вечно!", времето не е вечно, т.е. Вечност, приятелю Щапаров. Предвечно вечна е Причината за Съществуване, с която наричаме Твореца Бог Господ, Който ако Го наречем /и с право/ Джаги-буги-види, да речем, пак няма да успеем да Го изразим, опишем, обясним... Радвам се за теб, и за това те особено почитам, че мислиш, т.е. съществуваш, в стремеж към Съвършенството - Бога. Но Времето е временно.
Нов съвременен фундамент в мисленето (философията) - и спрямо архаичните податки в архаични текстове като библейските например, и спрямо новостите в откритията на съвременната физика, въобще в науката, двойнствената обусловеност: 1. НЕОБРАТИМОСТ НА ВРЕМЕТО (временото) . 2. БЕЗГРАНИЧНОСТ НА ВАРИАНТИТЕ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ (на света/световете).
Обратимостта на времето, както и "уикендовите" пътувания в бъдещето са безсмислици. Осъщественият Свят е рационален и не търпи е-е-ентелектуални изгъзици, плод на безгранично, ама тъпо, въображение. Така че необратимостта на Времето в неразривна обусловеност с безграничността на вариантите на Осъществяване-то определят /някаква-та представа за/ Вечността.
От символа на вярата: "Чаю воскресения мертвих и жизни будущаго века". Т.е. бъдещият век ще бъде ново /друго/ осъществяване на Света. От Безначалния, т.е. Предвечния Вечен, Непостижим, Неописуем... и дъра-дъра, щото не достигат думи да Го изразим, Бог Господ като Причина за съществуване...
Споделяйки го, не налагайки ти го, те прегръщам, приятелю. Жизнено дивеЙ!
цитирай
16. shtaparov - Здравей приятелю!
11.10 04:36
kossef написа:
Като те цитирам: "...Ако някога се намери сила, която да спре и най-малкото движение във Вселената, тогава вече Времето наистина ще спре. Такава сила обаче няма - движението във Вселената под една или друга форма е вечно което означава, че и Времето е вечно!", времето не е вечно, т.е. Вечност, приятелю Щапаров. Предвечно вечна е Причината за Съществуване, с която наричаме Твореца Бог Господ, Който ако Го наречем /и с право/ Джаги-буги-види, да речем, пак няма да успеем да Го изразим, опишем, обясним... Радвам се за теб, и за това те особено почитам, че мислиш, т.е. съществуваш, в стремеж към Съвършенството - Бога. Но Времето е временно.
Нов съвременен фундамент в мисленето (философията) - и спрямо архаичните податки в архаични текстове като библейските например, и спрямо новостите в откритията на съвременната физика, въобще в науката, двойнствената обусловеност: 1. НЕОБРАТИМОСТ НА ВРЕМЕТО (временото) . 2. БЕЗГРАНИЧНОСТ НА ВАРИАНТИТЕ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ (на света/световете).
Обратимостта на времето, както и "уикендовите" пътувания в бъдещето са безсмислици. Осъщественият Свят е рационален и не търпи е-е-ентелектуални изгъзици, плод на безгранично, ама тъпо, въображение. Така че необратимостта на Времето в неразривна обусловеност с безграничността на вариантите на Осъществяване-то определят /някаква-та представа за/ Вечността.
От символа на вярата: "Чаю воскресения мертвих и жизни будущаго века". Т.е. бъдещият век ще бъде ново /друго/ осъществяване на Света. От Безначалния, т.е. Предвечния Вечен, Непостижим, Неописуем... и дъра-дъра, щото не достигат думи да Го изразим, Бог Господ като Причина за съществуване...
Споделяйки го, не налагайки ти го, те прегръщам, приятелю. Жизнено дивеЙ!

Бог със сигурност е вечен а за времето- въпрос на гледна точка,но Бог го е направил такова,каквото е! Никоя наука не може да отрече съществуването на Господ,колко и да се пънат атеистите- Бог е направил света какъвто е,а защо го е направил такъв- това не е залък за кресливите атеистични уста! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4610280
Постинги: 261
Коментари: 8958
Гласове: 132567
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи