Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2023 13:36 - ДУМИТЕ "СЛОВЕНИ" И "СЛАВЯНИ" НЕ СА ЕТНОНИМИ А НАРИЦАТЕЛНИ, КОИТО РИСУВАТ ЧЕРТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5983 Коментари: 27 Гласове:
64

Последна промяна: 24.02 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ДУМИТЕ "СЛОВЕНИ" И "СЛАВЯНИ" НЕ СА ЕТНОНИМИ А НАРИЦАТЕЛНИ, КОИТО РИСУВАТ ЧЕРТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ


   Псевдоетнонимът "славяни" бе докаран у нас от чужбина,за да измести Българите от историческата сцена и да постави над тях руснаците,сърбите и родените през 20-ти век "македонци",отворили гладни търбуси да изядат всичко наше,в буквалния смисъл на думата. Едва напоследък нашият приятел Марин Тачков (https://mt46.blog.bg/) направи опит да припознае този термин като дублетна форма на "етнонима" СЛОВЕНИ и бих казал- правилно,но истинската дума все пак си е СЛОВЕНИ- не е "славяни" нито "склави"! СЛОВЕНИ и СКЛАВИ е имало някога наистина но "славяните" са късна измислица от 16-ти век,която се е пръкнала в Русия и днес ни се представя за отделен етноним.

  В историята и политиката съществуват четири отделни термина за обозначаване на "славяните",а объркването между тях е огромно.Тези термини,подредени по реда на тяхното възникване са следните:

1. СКЛАВИ. Реален исторически етноним или по-скоро екзоним,който излиза на историческата сцена през втората половина на VI век т.е.- много векове след Българите. Склавите се появяват само на Балканите,централна Европа и Померания и изчезват окончателно от историческите документи през XI век. Тук е добре да уточним,че в източна Европа и по-специално в района на Русия НИКОГА не е имало Склави.

2. САКАЛИБИ (САКЛАБИ, САКЛАНИ). Появяват се в стари арабски хроники от IX век,живеят в най-далечните участъци на Източна Европа и изчезват от историческите извори през XIII век. Днес повечето историци приемат,че Сакалибите са "славяни" макар в арабските извори да пише,че те са едно от колената на Българите.

3. СЛОВЕНИ. Появяват се за пръв път в исторически оригинали през XII век и слизат от историческата сценa през XV век. Тях ги е имало САМО в България,а след XIV век се появяват и в руската литература за обозначаване на източноевропейските Българи,за да помогнат на Руската империя да ги превърне в руснаци. Днес думата СЛОВЕНИ се приема за заместител на първите две и е възкресена под руско влияние в някои източноевропейски държави,включително в "Македония".

4. СЛАВЯНИ. Това е руското име на Словените,което се появява за пръв път през XVI век в Русия,а после е наложено от нея на всички Българистични народи по света. Племена с такова име не са живели никога на Балканите и по нашите земи- затова този псевдоетноним не е коректен от гледна точка на това,че не съществува в оригинални исторически извори и изопачава истинския смисъл на термина Словени.
                     image

  Объркването между тези четири термина и неправилното им приравняване един към друг е в такива големи размери,че историците предпочитат да приемат безпрекословно сервираните им наготово тенденциозни версии на политиците-панслависти,вместо да си раздвижат мозъците и да опитат да стигнат до историческата истина,за да сложат нещата по местата им и объркването да бъде преустановено. Историците по политическо нареждане обединяват горните четири термина под знаменателя "славяни".макар последните да са измислени най-късно от всички,превръщат ги в никога несъществувал единен етнос и се опитват да му придадат нечувана древност чрез фабрикуване на такова величаво европейско минало,за каквото никой древен извор или съвременник дори и дума не е чувал!

  Техните фантазьорства обаче не могат да минат без кражби на чуждо историческо наследство. За да скалъпят някакво що-годе наукообразно минало на "славяните",източноевропейските псевдоисторици крадат най-вече от аварите и Българите,понеже няма от кого другиго да вземат. Така аварските походи срещу Балканите стават "славянски",аварските роби стават "горди свободолюбиви племена",късни споменавания на Склави стават древни извори за "славяните" а Българската азбука и материална култура стават "славянски".

  Докато аварите са отдавна изчезнал народ обаче,Българите все още са съвсем реален и от тях не може да крадеш безнаказано,което поражда необходимостта от "изчезване" на Българите за да не пречат на клептоманския процес,започнат от панславизма. Това е пътят,по който фалшивият етнос бива снабден с култура минало и слава,каквито НИКОЙ древен очевидец никога не е забелязвал!

          image

  В помощ на нечистите панславистки претенции се явява и създаденият през ХХ век македонизъм,на чиито клептоманско-грандоманговски подходи сега няма да се спирам. Тук обаче ще направя такова подробно проучване,каквото никога досега не е правено най-малко пък у нас и ще свърша работата на пишман-историците,за да умия срама им от писането на лъжи по адрес на Българите и да науча родолюбците на неща,каквито те няма откъде да научат! За целта ще направя разбор на въпросните термини един по един,ще обясня правилните им значения и ще назова причините,които са довели до тяхната поява и до безследното им изчезване през втората половина на Средните векове.

1. СКЛАВИ. Това са група памирски индоевропейски племена,които попаднали под робство на аварите и затова са наречени СКЛАВИ т.е. РОБИ. Тази дума не е етноним- тя е екзоним,който им е даден от римляни и латиноговорящи католици. Седем от въпросните племена са имали самоназвание САКАЛОВИ (на арабски САКАЛИВИ и САКАЛИБИ) т.е.- Жители на страната САКАЛА в Памир,чието име означава САКА-ИЛА (Скитска земя, Земя на Саките). Те са онези Готски (Гетски) племена т.е. Масагети,които побягнали от Памир за да не станат роби на тюрките,но не извадили късмет и станали роби на аварите. Останалите Склави са онези "европейски" Готи т.е. Гети,които били поробени от аварите. В началото на VII век Българите и бунтовникът Само ги освободили от аварско робство,но още преди това били принудени да приемат Български език на мястото на не много далечния от него гето-ирански,който говорели преди това. Много от тях са приети от дедите ни като свои,а други се отделили от България между 760-765 г.,след което от тях се обособили държавите Сърбия, Хърватска, "Словения", Чехия, "Словакия", Полша и пр.

2. САКАЛИБИ (САКЛАБИ, САКЛАНИ). Това са онези "склави" (Остроготи),които Кубрат освобождава от властта на аварите. Българския език още не бил добре усвоен от тях,когато попадат под ново робство- този път у хазарите. Като поданици на Боян Безмер и на Котраг те се нарекли Българи,но сред тях имало и ираноговорящи племена като Берсили, Вахандур Българ, Чдар Българ (Кидари, Кидарити??!), Савири и пр. След 2-3 века от тях се обособили "Волжките" Българи,които през Х век загубили езика си и го заменили с тюркски. Друга група Българи (Понтийските) в същото време останали да живеят на юг от тях между реките Дунав и Волга,а езикът им и днес е почти същият Български,който говорим днес на Балканите. Последните Саклаби изчезват след татарското нашествие,понеже са избити и асимилирани лесно заради тюркския език,който приели в средата на Х век и който в крайна сметка ги сродил с татарите.

3. СЛОВЕНИ е дума,която не се отнася до реален етноним,а е своего рода обобщително нарицателно в Българския език. То не е ползвано от народа а само в литературата- затова изчезва безследно след 14-15 век,но е възкресено през 19-ти век заедно с фалшивия му руски субстрат,но вече като отделен неБългарски етноним. Но ако ще го ползваме по една или друга причина днес,редно е да предпочетем Българската дума СЛОВЕНИ а не руския парвенюшки термин "славяни",който довлича със себе си разни неправилни преводи и тълкувания,чужди на историческата истина.

  Реалният исторически термин си е СЛОВЕНИ,а негов синоним или дублет аки щете е СЛОВЯНИ- това не може да се отрече. Този термин обаче идва от думата СЛОВО- не от СЛАВА, както ни се представя днес. Тези две думи са Български- не са "славянски" естествено,понеже реален етноним "славяни" не е имало. Смисълът на двете думи е различен,а ние като добри Българи трябва да сме честни и да не превръщаме СЛОВЕНИТЕ в "славяни",нито СЛОВОТО във СЛАВА. В стари исторически документи на няколко места изрично е записано,че Словените са Българи- не руси, сърби, чехи или "македонци". Ето един Български апокриф от 13 век (Сказание за Сивила),който твърди това и в същото време подчертава огромната разлика между татари и Българи (кликни върху него за да го увеличиш):

image

Терминът СЛОВЕНИ е свързан без съмнение с думата СЛОВО и е нарицателно название,което рисува чертите на Българите и на близкородствените им народи. Думите СЛОВЕНИ и СЛОВЯНИ са с много по-широк смисъл от думата СЛАВЯНИ,понеже включват в себе си всички Скити, Илири, Даки, Келти, Германи, Траки и пр.,а не само Българите в частност. Той се обяснява така: СЛОВЕНИ са онези християни или езичници,които си нямат книги и писмена реч,а предават народните си епоси по памет чрез песен или слово,а не със свещени писания на своя език. Затова в съчинението "За буквите" на Храбан Мавър пише че СЛОВЕНИТЕ бяха по-рано езичници,но четяха и гадаеха не с букви а чрез "черти и резки" т.е.: с йероглифно-сричкови "руни"!

  Това конкретно писание ме накара да променя първоначалното си становище,че Словяните са били вид църковно съсловие- те не може да са били такова,щом отначало са били езичници и са ползвали Български "руни",а възможното обяснение може да бъде само това- те предавали своите епоси от поколение на поколение не със книги,а само по памет чрез песни и слово! СЛОВО означава ДУМА,както напомни моят приятел Иван Симеонов (https://leonleonovpom2.blog.bg/)- затова Словяните са Думащи т.е. Хора,които предават своите поверия и епоси не чрез книги а чрез думи!

4. СЛАВЯНИ.  Нарицателните думи СЛОВЕНИ и СЛОВЯНИ идат от СЛОВО- не от "слава" макар че,ако трябва да си кажем честно кои са били славните народи от V-ти до XV-ти век,това са били Българите а не сърбите, чехите, поляците или руснаците! В такъв случай думата "славяни",макар и неправилна може да бъде приета от нас като друго нарицателно,което рисува чертите на Българите. Думата СЛАВЯНИ в такъв случай ще означава СЛАВНИТЕ т.е. БЪЛГАРИТЕ,понеже в ония векове дедите ни са винаги славни във войната и били покрити с такива славни победи,с каквито тогавашните руси, сърби,чехи.хървати и поляци въобще не са можели да се похвалят!

                                      image

                        image

  Та ако е имало славен народ в онези стари времена,това са били именно Българите а не робите Склави и ако ще приемаме думата "славяни" в историческо обращение трябва изрично да подчертаваме,че тя рисува чертите специално на Българите,а не на някакви други народи! Ако трябва да сложим нарицателно на Склавите обаче,на тях най-добре ще приляга думата СЛАБЯНИ (СЛАБИТЕ) но в никакъв случай- думата Славяни!

 (Виж Паисий и Зографската история за Българи които се нарекоха славяни,когато завладяха Вселената начело с Александър)

  След тези пояснения най-после идва ред да кажем,че СКЛАВИТЕ не може да бъдат причислявани нито към "славяните" (славните народи) нито към Словените т.е. към народите,които четяли и гадаели с черти и резки ("пра"-Български "руни"),понеже не е известно тези бивши роби (сърби, чехи, хървати, руснаци, поляци и пр.) да са ползвали свое йероглифно-сричково писмо по време на робството,макар да са предавали своите поверия и епоси чрез слово,песни и устно запаметявани текстове,а не чрез книги и свещени писания.

  Тези хора са бивши ГОТИ без съмнение,но били два вида- САКАЛИБИ (свободни Памирски Скити- Масагети) и същински СКЛАВИ т.е. Роби. Думата СКЛАВИ би следвало да се отнася само за онези Сакалиби (Сакалови),които са станали роби на аварите,тюрките или хазарите. Приликата в думите накарала римляните да изопачат техния азиатски етноним и да ги оприличат на роби,за да опишат реалния им статут. Робите не могат да се похвалят с велики и славни победи както свободните Българи- затова Склавите не може да бъдат причислени в никакъв случай към "Славяните". Сакалибите обаче може,понеже в рамките на Унския ("Хунски") съюз те постепенно се смесили с Българи и накрая се превърнали в такива.

  Днес вече добро мнение може да дадем и за Сарматите: тяхното име също е нарицателно название на Българите,което означава СЪРНАТИ (Народите на Сърната) или просто СЪРНИТЕ (Отгледани от сърна)! Другото им име САВРОМАТИ (Гущерооки) също е нарицателно и означава ЗЕЛЕНООКИТЕ,което било факт за голям брой реални и припознати Българи,особено за ВАХАНДУР БЪЛГАР- преселниците ВАХАНИ или Децата на Александър с произход от Памир,които и до днес са предимно зеленооки.

  В обобщение трябва да кажа,че четирите разисквани термина нямат много общо помежду си и НИКОГА не бива да ги смесваме,нито да ги обявяваме за сходни названия на един отделен етноним,особено ако той е различен от Българите! Тези четири названия обозначават четири отделни понятия,които са много различни помежду си и е колкото глупаво,толкова и смешно та дори първосигнално да ги обединяваме под единен знаменател,за да служим на подмолни анти-Български идеи и да ги захранваме с верноподанически чувства,характерни за народите с неустойчива робска психика!

                                                image

  Това проучване най-сетне позволява в бъркотията със "славяните" да бъде сложен някакъв ред,за да се спрат нечестивите посегателства срещу народа ни и да се знае,че бившите роби не може да крадат величавото минало на своите началници,които са ги освободили от римско, аварско и тюркско иго и са им дали свобода, култура, азбука и дори национална идентичност!

                                      image

  В крайна сметка това проучване ни дава да разберем,че Словенин (респ. "славянин") е синоним на Българин така,както Маджарин е синоним на Унгарец, Елин- на Грък, Алеманин и Хитлерист- на Германец а Ушанка- на Руснак! Затова Словенски род, Словенско племе и Словенски език означават Български род, Българско племе и Български език- нека казионните и тюрколозни псевдоисторици запомнят добре това а който не може да помни,нека си го запише дебело и да закачи листа на стената,за да му го напомня и да си го преговаря Всеки Божи Ден!



Гласувай:
64


Вълнообразно


1. notfun - ... не те мързи ,ангеле )
28.02.2023 17:14
тук, в този материал,съм съгласна,с много твои тематични и лингвинист. разработки...
ха, да видим сега, какво ще каже твоят "много голям приятел". Великият алхимик Историк
любопитна съм ))
цитирай
2. shtaparov - тук, в този материал, съм ...
28.02.2023 17:56
notfun написа:
тук, в този материал,съм съгласна,с много твои тематични и лингвинист. разработки...
ха, да видим сега, какво ще каже твоят "много голям приятел". Великият алхимик Историк
любопитна съм ))

Радвам се че си съгласна- други сигурно няма да се съгласят,но то си е за тях. Инак ме примързява понякога да ти кажа- затова дописах тази статия чак днес,наместо да я допиша миналата седмица например :)
цитирай
3. mt46 - Здравей, Ангеле!
28.02.2023 19:20
В старогръцкия език си има друга дума за роби. "Склави" не е означавало "роби" по онова време /5-6-7 в./. Българите, траките и много други племена също са бивали роби. Най-често роби са ставали пленените при военни действия и това е било нещо нормално в античността и през средновековието...
Ако робуваме на псевдоисторическата ти логика, термините "старобългарски език", "Първо българско царство", "Второ българско царство" и т. н. са се появили много по-късно – вероятно през 19-и век... Историческата наука /а и не само тя/ въвежда термини, за да се въведе ред в хаоса, а не с някаква друга цел... :)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Каквото имам да казвам ,съм го казал много отдавна!
28.02.2023 20:06
1. notfun - ... не те мързи ,ангеле )
17:14
тук, в този материал,съм съгласна,с много твои тематични и лингвинист. разработки...
ха, да видим сега, какво ще каже твоят "много голям приятел". Великият алхимик Историк
любопитна съм ))
цитирай

Много ти благодаря Джу-лайно за алхимик!
Алхимиците са големи химици Е, аз не съм голям, работил съм само в едно направление
Отдавна съм писал ,че словени не е етносно, а професионално понятие С него се наричат Българите занимаващи се с писаното слово!
Казано е препис, на " О писменехь" от 12- ти век ,че азбуката е направена за словените? Кой са словените? Това са Българите, които могат да си служат с нея !Българите, хора на словото
Слово е божествена дума, но ти си повърхностен, вятърничав човек и не си разбрала, това ,което съм написал в десет поне постинга Слово е тухлата на езика Изписано е и на витража на Мадридската катедрала дума на всички езици с азбука И на Български , естествено, Преди 500 години, когато е създаден и испанския език и написан " Дон Кихот де ла Манча"
Следиш ли ми мисълта Словените са Българи, които могат да изписват думите с буквите от азбуката написано е в съчинението " О писменехь"
За това съм писал още през 2016 г. ,като го проумях в Мадрид!
По- нататък е така, както е писал Ангел!

но, ние сами сме си виновни със загубата на държавност нашите словени отиват основно в Русия, там носят и книжнината ни Тя не е фалшификат, а преписи, правени основно там! България я няма, Русия поема щафетата Не може да се каже ,че ни краде, но ни оставя на заден план Те стават от словени славяни и после излиза ,че дядото - Българинът е по--малък от внука си- сллавянин на руски
Дано си разбрала нещо , а не само да плещиш нещо ,което по начало не разбираш
Но в България е така ,говоря общо, посредственикът е по- знаещ!
Ако искаш да знаеш, аз бях наистина феномен в аналитичната химия Но нямам и един час работа официално в нея Защото знаех, че ще ме унищожат! Уменията си ги ползмах, но ,между другото, да не правя впечатление И каквото постигнах е благодарение на аналитичните ми способности На тях го дължа!
Ангеле, на тебе специално ще има коментар!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга , Ангеле!
28.02.2023 20:34
Така е, словени не е етносно , а професионално поняти! Човек на словото, грамотен, пишещ С днешна дума- писател!
Ползвай и моите работи , ако сметнеш за необходимо!
Това го прозрях в Мадридската катедрала, където беше отбелязана само една дума, написана с всички азбуки Най-свещената- естествено- СЛОВО !Означаващо дума, тухлата на сградата език!
Нямах търпение да се прибера и да прегледам " О писменехь"! Сигурен бях ,че там е решението! И не се излъгах Пишеше ,че азбуката е създадена за словените !Азбука-слово- словени, нещата напаснаха! Азбуката е направена не за обща консумация А за тези, които могат да си служат с нея ,да изписват думите- словата! Оттам и словени!
По- нататък е така ,както си го написал Дадох пътя при Джу- лайна, ще я пиша така, докато повтаря творението на онзи нещастник! Магарето Марко! А тя си е барабар Петко с мъжете Иска да си мери с тях нещо, което по начало и липсва ! Както иска да го разбира!Беше и отговорил веднага, за разлика от моите коментари-затова!
Вината е наша обаче! Със загубата на държавност на два пъти Словените, нашите, носат книгите в Русия Затова там се намират нашите книги, даже е направен опитг за фалшификация на Симеонов сборник, разкрита от руснак!
Словените стават славяни и накрая образно казано дядото ,Българинът се оказва по-млад от внука си славянин!
Какво да кажа, тя се бъзика с, алхимик по мой адрес, което ене е вярно ,че съм такъв, защото нямам такава теоретична подготовка ,за да бъда такъв!
Но, по аналитична химия наистина бях нещо и тези ми способности ми помогнаха да направя тази връзка!
Че славяните произлизат от Българите, как е станала и защо промяната!?
Имах съмнения и преди това, но без доказателства! 2016 година е повратна И се дължи на една дума, изписана на витража на купола на мадридската катедрала-СЛОВО
Означаващо ДУМА!
Така ,че славяните са Думащи -говорещи Архаичното-Думай!-Говори!
За разлика от немите немци!
Тук има някаква логика Едните имат азбука, другите - нямат!
Всичко най- добро, приятелю!
цитирай
6. kvg55 - shtaparov,
28.02.2023 22:35
Сега разбрах.
Нарицателното "Славяни" рисува българите като славни, а "Словени", като словесни.
Нещо като "петлите", "гаучосите", "ацтеките", "швабите", "ватниците".
цитирай
7. shtaparov - Думата СКЛАВИ приятелю е римска!
01.03.2023 04:50
mt46 написа:
В старогръцкия език си има друга дума за роби. "Склави" не е означавало "роби" по онова време /5-6-7 в./. Българите, траките и много други племена също са бивали роби. Най-често роби са ставали пленените при военни действия и това е било нещо нормално в античността и през средновековието...
Ако робуваме на псевдоисторическата ти логика, термините "старобългарски език", "Първо българско царство", "Второ българско царство" и т. н. са се появили много по-късно – вероятно през 19-и век... Историческата наука /а и не само тя/ въвежда термини, за да се въведе ред в хаоса, а не с някаква друга цел... :)

По онова време не е имало гръцка държава- имало е римска ако не си забравил,затова тази дума е част от римската (т.е. латинската) терминология,ползвана нашироко в Цариград!...
цитирай
8. shtaparov - 1. notfun -. . . не те мързи, ...
01.03.2023 04:53
leonleonovpom2 написа:
1. notfun - ... не те мързи ,ангеле )
17:14
тук, в този материал,съм съгласна,с много твои тематични и лингвинист. разработки...
ха, да видим сега, какво ще каже твоят "много голям приятел". Великият алхимик Историк
любопитна съм ))
цитирай

Много ти благодаря Джу-лайно за алхимик!
Алхимиците са големи химици Е, аз не съм голям, работил съм само в едно направление
Отдавна съм писал ,че словени не е етносно, а професионално понятие С него се наричат Българите занимаващи се с писаното слово!
Казано е препис, на " О писменехь" от 12- ти век ,че азбуката е направена за словените? Кой са словените? Това са Българите, които могат да си служат с нея !Българите, хора на словото
Слово е божествена дума, но ти си повърхностен, вятърничав човек и не си разбрала, това ,което съм написал в десет поне постинга Слово е тухлата на езика Изписано е и на витража на Мадридската катедрала дума на всички езици с азбука И на Български , естествено, Преди 500 години, когато е създаден и испанския език и написан " Дон Кихот де ла Манча"
Следиш ли ми мисълта Словените са Българи, които могат да изписват думите с буквите от азбуката написано е в съчинението " О писменехь"
За това съм писал още през 2016 г. ,като го проумях в Мадрид!
По- нататък е така, както е писал Ангел!

но, ние сами сме си виновни със загубата на държавност нашите словени отиват основно в Русия, там носят и книжнината ни Тя не е фалшификат, а преписи, правени основно там! България я няма, Русия поема щафетата Не може да се каже ,че ни краде, но ни оставя на заден план Те стават от словени славяни и после излиза ,че дядото - Българинът е по--малък от внука си- сллавянин на руски
Дано си разбрала нещо , а не само да плещиш нещо ,което по начало не разбираш
Но в България е така ,говоря общо, посредственикът е по- знаещ!
Ако искаш да знаеш, аз бях наистина феномен в аналитичната химия Но нямам и един час работа официално в нея Защото знаех, че ще ме унищожат! Уменията си ги ползмах, но ,между другото, да не правя впечатление И каквото постигнах е благодарение на аналитичните ми способности На тях го дължа!
Ангеле, на тебе специално ще има коментар!

Леле приятелю- аз пък не разбрах че в теб се е прицелила,чудех се кой ли е този алхимик- имаме човек и с такъв блог някъде тука,отдавна не съм го виждал...
цитирай
9. shtaparov - Сега разбрах. Нарицателното &q...
01.03.2023 04:54
kvg55 написа:
Сега разбрах.
Нарицателното "Славяни" рисува българите като славни, а "Словени", като словесни.
Нещо като "петлите", "гаучосите", "ацтеките", "швабите", "ватниците".

Абсолютно много си прав- радвам се че си ме разбрал така добре,благодаря за подкрепата!
цитирай
10. shtaparov - Сърдечен поздрав приятелю!
01.03.2023 05:01
leonleonovpom2 написа:
Така е, словени не е етносно , а професионално поняти! Човек на словото, грамотен, пишещ С днешна дума- писател!
Ползвай и моите работи , ако сметнеш за необходимо!
Това го прозрях в Мадридската катедрала, където беше отбелязана само една дума, написана с всички азбуки Най-свещената- естествено- СЛОВО !Означаващо дума, тухлата на сградата език!
Нямах търпение да се прибера и да прегледам " О писменехь"! Сигурен бях ,че там е решението! И не се излъгах Пишеше ,че азбуката е създадена за словените !Азбука-слово- словени, нещата напаснаха! Азбуката е направена не за обща консумация А за тези, които могат да си служат с нея ,да изписват думите- словата! Оттам и словени!
По- нататък е така ,както си го написал Дадох пътя при Джу- лайна, ще я пиша така, докато повтаря творението на онзи нещастник! Магарето Марко! А тя си е барабар Петко с мъжете Иска да си мери с тях нещо, което по начало и липсва ! Както иска да го разбира!Беше и отговорил веднага, за разлика от моите коментари-затова!
Вината е наша обаче! Със загубата на държавност на два пъти Словените, нашите, носат книгите в Русия Затова там се намират нашите книги, даже е направен опитг за фалшификация на Симеонов сборник, разкрита от руснак!
Словените стават славяни и накрая образно казано дядото ,Българинът се оказва по-млад от внука си славянин!
Какво да кажа, тя се бъзика с, алхимик по мой адрес, което ене е вярно ,че съм такъв, защото нямам такава теоретична подготовка ,за да бъда такъв!
Но, по аналитична химия наистина бях нещо и тези ми способности ми помогнаха да направя тази връзка!
Че славяните произлизат от Българите, как е станала и защо промяната!?
Имах съмнения и преди това, но без доказателства! 2016 година е повратна И се дължи на една дума, изписана на витража на купола на мадридската катедрала-СЛОВО
Означаващо ДУМА!
Така ,че славяните са Думащи -говорещи Архаичното-Думай!-Говори!
За разлика от немите немци!
Тук има някаква логика Едните имат азбука, другите - нямат!
Всичко най- добро, приятелю!

Най-точната логика произтича именно от твоето прозрение: Словяните са Думащи т.е. Хора,които предават своите поверия и епоси не чрез книги а чрез думи!
цитирай
11. marana69 - Ангеле тъй като бай леона, е опъна,л два чаршафа
01.03.2023 09:12
... и въпреки това,не е разбрал дилемата,въпросът,акцентът конфликтът, в твоя постинг ??хайде,моля те, да бъдеш така добър, и да му го обясниш, накратко,къде е основ.конфликт между , словени славни, и славяни ?
ако не успееш, аз ще пусна нарочен постинг)
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!Отново!
01.03.2023 09:48
Щом става дума за ред, няма как да не се намеся Защото логиката и редът вървят заедно
В " О писменехь" който е най- меродавният източник и не е фалшификация, защото няма такъв грамотен фалшификатор, за да го съчини е записано, че азбуката е съчинена за словените?
А да ми обяснят въдворяващите ред от каква нужда тези, за които е съчинена азбуката са наречени така? Авторът, съвременник, не знае името им ли? И е коригирано по- късно? За да има ред?
Как си обясняват ,че Българският цар, с чиято благословия е създадена азбуката пренебрегва собствения си народ ? Тя е за словените, но не е за Българите? Така написано ,излиза ,че за Българите е забранена В същото време се прави Симеонов сборник, който е за прослава на Българския цар! Но той няма право да чете и да пише, защото е Българин!
Преди да се защитава някаква утопия ,че била научна, би трябвало добре да се огледа отвсякъде
Че, в качеството си на учен, доктор това означава, не съм самозванец с какво се отличавт по научност твърденията на богомилите за българите от тези за славяните Какви документи има? Впрочем има Българите имат държавност и организирано и успешно притискат ИРИ и преди това-Рим И участват в корпуса на Хадриан в Британия в строежа на стената
А слово, което явно е свързано със словени показва всичко Това е актуалната дума ,за дума, разбира се, тогава! СЛОВО!
На кого е нужна азбуката?
На тези, които я познават и с нейна помощ пишат, на писателите, на словените! За какно му е на някой неграмотен, който не може да пише и няма и желание за това
На словените е нужна А те са Българи!
Срамота, не били Българи!
Ето, затова сме вече повече от 600 години под робство все, на някои!
Заради липса на национално самочувствие!
Спартак не бил наш, дощляци сме били, славяните били велики , но пък във величието си нямали държава и да не изброявам всички недоразумения от Константин Велики насам, за подмяна на Българи със славяни За Драго и Бузан например, Български царе!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
13. shtaparov - . . . и въпреки това, не е разбрал д...
01.03.2023 19:41
marana69 написа:
... и въпреки това,не е разбрал дилемата,въпросът,акцентът конфликтът, в твоя постинг ??хайде,моля те, да бъдеш така добър, и да му го обясниш, накратко,къде е основ.конфликт между , словени славни, и славяни ?
ако не успееш, аз ще пусна нарочен постинг)

Пусни постинга- ще е интересно и полезно да го видим :)
цитирай
14. leonleonovpom2 - Ами, Ангеле, виждам, че байна Джу- ...
01.03.2023 22:58
Ами , Ангеле, виждам, че байна Джу- лайна е капацитет, който аз не мога да обхвана и проумея! Оставям ви да си обсъждате интересната тема, за която аз още не съм дорасъл!
цитирай
15. shtaparov - (Ами, Ангеле, виждам, че байна Джу- лайна...)
02.03.2023 19:27
leonleonovpom2 написа:
Ами , Ангеле, виждам, че байна Джу- лайна е капацитет, който аз не мога да обхвана и проумея! Оставям ви да си обсъждате интересната тема, за която аз още не съм дорасъл!

Ако ти не си приятелю,кой друг тогава е дорасъл? В блога няма хора с твоите възможности- другите капацитети изчезнаха с изчезването на Спароток,няма ги вече да се произнесат и само ти остана,който можеш да водиш компетентни дискусии на историческа тема!
цитирай
16. mt46 - Ангеле,
02.03.2023 19:38
а как тълкуваш изразите "словенски РОД", "словенско ПЛЕМЕ", "словенски ЕЗИК"?...
Защо учениците на Кирил и Методий не са написали "български род", българско племе", български език"?
Освен това е ясно, че първата славянска азбука – глаголицата – е създадена за Великоморавия /славянска държава/ по искане на княз РостиСЛАВ!...
Срамота е да отричаш азбучни исторически истини, да се отричаш от нашия славянобългарски род и език!...
цитирай
17. mt46 - !?
02.03.2023 19:42
shtaparov написа:
mt46 написа:
В старогръцкия език си има друга дума за роби. "Склави" не е означавало "роби" по онова време /5-6-7 в./. Българите, траките и много други племена също са бивали роби. Най-често роби са ставали пленените при военни действия и това е било нещо нормално в античността и през средновековието...
Ако робуваме на псевдоисторическата ти логика, термините "старобългарски език", "Първо българско царство", "Второ българско царство" и т. н. са се появили много по-късно – вероятно през 19-и век... Историческата наука /а и не само тя/ въвежда термини, за да се въведе ред в хаоса, а не с някаква друга цел... :)

По онова време не е имало гръцка държава- имало е римска ако не си забравил,затова тази дума е част от римската (т.е. латинската) терминология,ползвана нашироко в Цариград!...

По онова време е имало ИРИ /Византия/, където се е пишело на гръцки език!... :)
цитирай
18. shtaparov - Поздрав приятелю!
03.03.2023 05:33
leonleonovpom2 написа:
Щом става дума за ред, няма как да не се намеся Защото логиката и редът вървят заедно
В " О писменехь" който е най- меродавният източник и не е фалшификация, защото няма такъв грамотен фалшификатор, за да го съчини е записано, че азбуката е съчинена за словените?
А да ми обяснят въдворяващите ред от каква нужда тези, за които е съчинена азбуката са наречени така? Авторът, съвременник, не знае името им ли? И е коригирано по- късно? За да има ред?
Как си обясняват ,че Българският цар, с чиято благословия е създадена азбуката пренебрегва собствения си народ ? Тя е за словените, но не е за Българите? Така написано ,излиза ,че за Българите е забранена В същото време се прави Симеонов сборник, който е за прослава на Българския цар! Но той няма право да чете и да пише, защото е Българин!
Преди да се защитава някаква утопия ,че била научна, би трябвало добре да се огледа отвсякъде
Че, в качеството си на учен, доктор това означава, не съм самозванец с какво се отличавт по научност твърденията на богомилите за българите от тези за славяните Какви документи има? Впрочем има Българите имат държавност и организирано и успешно притискат ИРИ и преди това-Рим И участват в корпуса на Хадриан в Британия в строежа на стената
А слово, което явно е свързано със словени показва всичко Това е актуалната дума ,за дума, разбира се, тогава! СЛОВО!
На кого е нужна азбуката?
На тези, които я познават и с нейна помощ пишат, на писателите, на словените! За какно му е на някой неграмотен, който не може да пише и няма и желание за това
На словените е нужна А те са Българи!
Срамота, не били Българи!
Ето, затова сме вече повече от 600 години под робство все, на някои!
Заради липса на национално самочувствие!
Спартак не бил наш, дощляци сме били, славяните били велики , но пък във величието си нямали държава и да не изброявам всички недоразумения от Константин Велики насам, за подмяна на Българи със славяни За Драго и Бузан например, Български царе!

Хубав ден, приятелю!

Промитите мозъци на казионните и тюрколозни псевдоисторици трудно ще вденат,че Българите са каймака на всички словени както не са склонни да приемат,че Драго (Драгон, Драган) и Бузо (Бузан, Бужан) са по-чисти Българи от тях,макар да са царували 150 години преди Исперих и поне 50 год.преди появата на първите Склави,прекръстени днес на "славяни"! Те искат да намерят под вола теле т.е. доказателство,че Българите от глупост сами са подменили населението и болярското съсловие на своята държава но ядец- нищо такова не намират,и накрая от злоба съчиняват цял писоар с небивалици,след което ни го набутват за изучаване в учебниците!... Как да не се възмути човек от лъжливите им душици и мръснишка злоба- как??!!
цитирай
19. shtaparov - а как тълкуваш изразите ...
03.03.2023 05:40
mt46 написа:
а как тълкуваш изразите "словенски РОД", "словенско ПЛЕМЕ", "словенски ЕЗИК"?...
Защо учениците на Кирил и Методий не са написали "български род", българско племе", български език"?
Освен това е ясно, че първата славянска азбука – глаголицата – е създадена за Великоморавия /славянска държава/ по искане на княз РостиСЛАВ!...
Срамота е да отричаш азбучни исторически истини, да се отричаш от нашия славянобългарски род и език!...

Както обясних по-горе, "Словенин" е синоним на Българин така,както Маджарин е синоним на Унгарец, Елин- на Грък, Алеманин и Хитлерист- на Германец а Ушанка- на Руснак! Разбра ли ме сега или не си чел статията,която щеше да те накара да ме разбереш??! Затова Словенски род, Словенско племе и Словенски език означават Български род, Българско племе и Български език: запомни го и си го запиши ДЕБЕЛО,а ако не можеш да помниш закачи си листа на стената,за да ти напомня и да си го преговаряш Всеки Ден!
цитирай
20. shtaparov - Оо,не!
03.03.2023 06:05
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
В старогръцкия език си има друга дума за роби. "Склави" не е означавало "роби" по онова време /5-6-7 в./. Българите, траките и много други племена също са бивали роби. Най-често роби са ставали пленените при военни действия и това е било нещо нормално в античността и през средновековието...
Ако робуваме на псевдоисторическата ти логика, термините "старобългарски език", "Първо българско царство", "Второ българско царство" и т. н. са се появили много по-късно – вероятно през 19-и век... Историческата наука /а и не само тя/ въвежда термини, за да се въведе ред в хаоса, а не с някаква друга цел... :)

По онова време не е имало гръцка държава- имало е римска ако не си забравил,затова тази дума е част от римската (т.е. латинската) терминология,ползвана нашироко в Цариград!...

По онова време е имало ИРИ /Византия/, където се е пишело на гръцки език!... :)

През VI-ти век,когато се появяват първите Склави (а не Словени или "славяни") първи официален език в Римската империя все още е латинския- погледни паричните издания на императорите Юстин, Юстиниан, Тиберий Константин, Маврикий Тиберий та дори на царувалите през VII-VIII в. Фока, Ираклий, "Констанс", Погонат, Тиберий III (a защо пък Трети??!!) и ми кажи- къде в надписа IUSTINIANUS PP AUG, FOCAS PP AUG или CONSTANTINUS виждаш гръцкия език??? Кажи ми също- "византийците" и ромеите римляни ли са или гърци- те друг етнос ли са,различен от римляните? Нее,не са: те са точно толкова римляни,колкото са Цезар и Нерон,ако нямаш нищо против! Латинският е сила в Римската империя даже в XI-ти век та и до по-късно ако не си го забелязал: той отстъпва окончателно едва след латинското нашествие в 1204 г., и най-вероятно точно заради него!
цитирай
21. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8
03.03.2023 19:19
"Славянското самоназвание е реконструирано в праславянския език като *словѣнинъ, мн.ч. *словѣне. В най-старите документи на старобългарски език от IX век е регистрирано самоназванието словѣне. Най-ранното споменаване на славяните е в творбите на Прокопий Кесарийски, живял и творил през VI век. В тях славянският етноним е предаден на гръцки като склави (Σκλάβοι), склавени (Σκλαβηνοί), склауени (Σκλαυηνοί), стлавени (Σθλαβηνοί) или склавини (Σκλαβῖνοι)[1]. Неговият съвременник Йорданес, който пише на латински, нарича славяните Sclaveni и твърди, че най-старото им название било венеди[2]. Венедите са споменати през I век от Плиний Стари[3] и Корнелий Тацит[4], а през II век – от Клавдий Птолемей[5]."
А ти престани да лъжеш невежите и да изопачаваш историческите истини!...
цитирай
22. shtaparov - "Славянското самоназвание е ...
03.03.2023 20:04
mt46 написа:
"Славянското самоназвание е реконструирано в праславянския език като *словѣнинъ, мн.ч. *словѣне. В най-старите документи на старобългарски език от IX век е регистрирано самоназванието словѣне. Най-ранното споменаване на славяните е в творбите на Прокопий Кесарийски, живял и творил през VI век. В тях славянският етноним е предаден на гръцки като склави (Σκλάβοι), склавени (Σκλαβηνοί), склауени (Σκλαυηνοί), стлавени (Σθλαβηνοί) или склавини (Σκλαβῖνοι)[1]. Неговият съвременник Йорданес, който пише на латински, нарича славяните Sclaveni и твърди, че най-старото им название било венеди[2]. Венедите са споменати през I век от Плиний Стари[3] и Корнелий Тацит[4], а през II век – от Клавдий Птолемей[5]."
А ти престани да лъжеш невежите и да изопачаваш историческите истини!...

Най-старото им самоназвание другаде е посочено като ГОТИ и ГЕТИ,което касае разбира се азиатските Масагети! Венедите са познати като Келтско племе още преди Христа,а другото им име е ВАНАДИ (ВАНАНДИ)- Ванандови Българи!

Ако някое от старите самоназвания на Българите е било СЛОВЯНИ,крайно време е да спрем да ги наричаме "славяни"! Добре е да се отучиш да вярваш и на реконструираните термини,които всеки казион си ги наглася така,както на неговите спонсори им е угодно. Друг момент на който не си обърнал внимание е този,че СЛОВЕНИТЕ са познати САМО от руски преписи и от никакви древни оригинали (!!!),което е в състояние силно да разклати вярата ни в тях! Аз например не вярвам на руските преписи- те са изопачавани още в 12 и 14 век а най-много през 15-17 век и са познати примери,в които руски преписвач системно е заменял думата БЪЛГАРИ с думите "словени" и "славяни"!

По този повод призовавам- спри да вярваш на наукообразни измами и съвременни фалшификати а вярвай на хората,които се занимават професионално с тия неща и са научили даже кътните зъби на "славянската" измама!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
04.03.2023 01:31
Объркан съм, не знам какво доказва историческата истина и до каква степен, като е истина е такава?
Не ми е ясно от тази истина ние, Българите, славяни ли сме и славяните-Българи ли са Нашите славяни, тях имам предвид
Аз имам обяснение как словените на Борис Първи ,за които е откупил учениците на братята от пазара за роби, как са станали славяни !
Как историческата истина обяснява тази трансформация?
А и да не забравя, след като Борис Първи е довел нещата дотам, словените да имат азбука, какво е положението на Българите тогава спрямо тази азбука? Тя вероятно е забранена за тях да я ползват, за словените е, вероятно и книги нямат право да четат? Иначе щеше да бъде формулирано така - че е за Българи и словени Нали са различни народи?
Изобщо изопачената историческа истина в ущърб на Българите поставя много въпроси, чийто отговор няма как да се получи с нови изопачавания на истинската истина!

Лека нощ, приятелю!!
цитирай
24. shtaparov - Здравей приятелю!
04.03.2023 16:58
leonleonovpom2 написа:
Объркан съм, не знам какво доказва историческата истина и до каква степен, като е истина е такава?
Не ми е ясно от тази истина ние, Българите, славяни ли сме и славяните-Българи ли са Нашите славяни, тях имам предвид
Аз имам обяснение как словените на Борис Първи ,за които е откупил учениците на братята от пазара за роби, как са станали славяни !
Как историческата истина обяснява тази трансформация?
А и да не забравя, след като Борис Първи е довел нещата дотам, словените да имат азбука, какво е положението на Българите тогава спрямо тази азбука? Тя вероятно е забранена за тях да я ползват, за словените е, вероятно и книги нямат право да четат? Иначе щеше да бъде формулирано така - че е за Българи и словени Нали са различни народи?
Изобщо изопачената историческа истина в ущърб на Българите поставя много въпроси, чийто отговор няма как да се получи с нови изопачавания на истинската истина!

Лека нощ, приятелю!!

Според резултатите от тук изнесеното,"славяни" е фалшифициран псевдоетноним но ако го приемем за реалност,той е друго име на Българите така,както елини е друго име на гърците а маджари- друго име на унгарците. Съответно на това,славяни (Славни във войната) може да бъдат наречени само Българите и никой друг народ така,както не мажем да наречем сърбите "маджари" а янките- "кубинци". Терминът СЛОВЕНИ (СЛОВЯНИ) е с по-широк смисъл и може да обхване по-голяма група народи но древните писания са имали предвид само и единствено Българите когато са казали,че Словяните преди да отимат азбука са четели и гадаели с помощта на черти и резки т.е.: с йероглифно-сричкови руни.

Такива руни околните народи не са имали което означава,че под думата СЛОВЯНИ в древните извори са се подразбирали единствено Българите,които обаче са имали претенции да ограмотят роднинските си народи и по тази причина са използвали въпросния термин чрез който да напомнят,че има и други за ограмотяване с новата азбука,която чрез този подход може да бъде предложена също на чехи, поляци, хървати,сърби, руснаци и пр.,а защо не и на други такива като германи, литовци, власи, викинги и прочее,за които терминът СЛОВЕНИ също следва да е бил валиден в древността.
цитирай
25. krumbelosvet - Факт - славяни (плюс вариации), както и траки
09.03.2023 12:28
Факт - славяни (плюс вариации), както и траки, НЕ СА САМОНАЗВАНИЯ на тия етноси. С изключение на словаки и словени, чиито територии са близки до "кръстниците" - елинските градове-държави, наследени от гърците. Тия "кръстници" с лекота са си набавяли Р О Б И от разединените племена, които са говорили тракийски и ПРОИЗХОЖДАЩИЯТ от него славянски език. И са дали име на тия ОСОБЕНИ ДОНОРИ на роби, многобройни, разединени и говорещи ОБЩ език. Който общ език НЕ доказва общ господар (няма такъв) а доказва ОБЩ ПРОИЗХОД. Тия разединени етноси са ЧЕРНОМОРСКИ с инвазия към беломорието и адриатика. Съдбовен за тях е ЧЕРНОМОРСКИЯТ ПОТОП, който ги разгонва по перпендикуляра спряма бреговете на сладководния "пра-Понт", разгонва ги за повече от 1000 години, за които край Понта не са намерени следи от живот - нито животни, нито хора. За нас българите са важни най-вече побегналите на ИЗТОК, от където се завръщат при "Великото преселение". През тия "тъмни" хилядолетия, нашите КОННИ предци, разбира се, не са губили връзката със старите си земи - те са на месец езда разстояние.
цитирай
26. shtaparov - Факт - славяни (плюс вариации), ...
12.03.2023 15:22
krumbelosvet написа:
Факт - славяни (плюс вариации), както и траки, НЕ СА САМОНАЗВАНИЯ на тия етноси. С изключение на словаки и словени, чиито територии са близки до "кръстниците" - елинските градове-държави, наследени от гърците. Тия "кръстници" с лекота са си набавяли Р О Б И от разединените племена, които са говорили тракийски и ПРОИЗХОЖДАЩИЯТ от него славянски език. И са дали име на тия ОСОБЕНИ ДОНОРИ на роби, многобройни, разединени и говорещи ОБЩ език. Който общ език НЕ доказва общ господар (няма такъв) а доказва ОБЩ ПРОИЗХОД. Тия разединени етноси са ЧЕРНОМОРСКИ с инвазия към беломорието и адриатика. Съдбовен за тях е ЧЕРНОМОРСКИЯТ ПОТОП, който ги разгонва по перпендикуляра спряма бреговете на сладководния "пра-Понт", разгонва ги за повече от 1000 години, за които край Понта не са намерени следи от живот - нито животни, нито хора. За нас българите са важни най-вече побегналите на ИЗТОК, от където се завръщат при "Великото преселение". През тия "тъмни" хилядолетия, нашите КОННИ предци, разбира се, не са губили връзката със старите си земи - те са на месец езда разстояние.

Един месец езда за онова време не е много- това е улеснявало общуването,но старите земи на Българите са (изброявам в хронологичен ред):

1. Северна Месопотамия (от там са почти всички европейци).
2. Балканите (района между Карпатите, Адриатика и Пелопонес)
3. Белгия, Франция, Англия, Ирландия
4. Панония
5. Дачия (в римско произношение- Дакия)
6, Западна Украйна
7. Земите между Волга,Кама и Кавказ

Съответно на това,тук няма "изток" както виждаме- той е фантазия в главите на тюрколозите, препоръчвам ти да не им вярваш
цитирай
27. krumbelosvet - ДО ДНЕС В ГЪРЦИЯ "СЛАВИ" ЗНАЧИ РОБ, Р О Б.
10.04.2023 00:32
"Слави" и произвадните "склави", "словени" и "славяни" по наследство от "траки", не са самоназвания на тоя етнос. Поради прословутата склонност към РАЗЕДИНЕНИЕ, те са били лесна плячка за ловците на роби от източните римски провинции и ИРИ. И така са приели нарицателното "роби", първо "траки", после "слави".
ДО ДНЕС В ГЪРЦИЯ, "СЛАВИ" ЗНАЧИ РОБ - Р О Б.
цитирай
28. shtaparov - "Слави" и произвадните ...
10.04.2023 04:29
krumbelosvet написа:
"Слави" и произвадните "склави", "словени" и "славяни" по наследство от "траки", не са самоназвания на тоя етнос. Поради прословутата склонност към РАЗЕДИНЕНИЕ, те са били лесна плячка за ловците на роби от източните римски провинции и ИРИ. И така са приели нарицателното "роби", първо "траки", после "слави".
ДО ДНЕС В ГЪРЦИЯ, "СЛАВИ" ЗНАЧИ РОБ - Р О Б.

Били са роби- така е Красимире за разлика от Българите,които Римската империя не само че не могла да завладее,но много често е търпяла тежки поражения от тях.
цитирай
29. krumbelosvet - Българите
10.04.2023 06:31
Българите са напуснали Източна Европа в ДОИСТОРИЧЕСКИ времена, заради Черноморския потоп. И са се върнали с "Великото преселение". Първо на север от Кавказ, а след Кубрат - в днешните си земи.
По дългия път на Изток до Китай и Индия и обратно, славянският им език е претърпял най-големи изменения от всички езици от тая група.
цитирай
30. shtaparov - Българите са ...
10.04.2023 23:56
krumbelosvet написа:
Българите са напуснали Източна Европа в ДОИСТОРИЧЕСКИ времена, заради Черноморския потоп. И са се върнали с "Великото преселение". Първо на север от Кавказ, а след Кубрат - в днешните си земи.
По дългия път на Изток до Китай и Индия и обратно, славянският им език е претърпял най-големи изменения от всички езици от тая група.

Тази теза не е лоша и аз веднага щях да я приема,ако беше вярна! Тя обаче не е- Българи никога не са стигали до Китай (за Индия може да поспорим),но дедите ни са били ВИНАГИ стар европейски народ! Изтъкнатата от теб хипотеза не може да обясни няколко извънредно важни неща:

1. Защо Българските храмове са строени по модел на келтските.
2. Защо нашите владетели са носели торкви.
3. Защо Българските лични имена са пряка извадка от имената на Болгите и Пелазгите.
4. Защо "пра"-Българските титли са келтски.
5. Защо Болг и Брем са Български царе.
6. Защо Мизите, Трибалите, Готите, Хуните, Гетите и "славяните" са Българи.
7. Защо Българите свирят на гайди.
8. Защо тяхната култура и цивилизация нямат нищо общо с Азия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817086
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи