Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2023 09:36 - ПАЛЕОБАЛКАНСКИ ПРОИЗХОД НА СТАРОБЪЛГАРСКИТЕ ТИТЛИ КАНАС И КАВХАН
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9645 Коментари: 30 Гласове:
67

Последна промяна: 12.02.2023 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               ПАЛЕОБАЛКАНСКИ ПРОИЗХОД НА СТАРОБЪЛГАРСКИТЕ ТИТЛИ КАНАС И КАВХАН


   Съюзените срещу България панслависти и туркоманиаци имат обичай да размахват срещу нас старо-Българските титли и да ги обявяват за тюркски т.е. турски,а дедите ни за татари. За тях няма значение факта,че татарите са стигнали до тези земи 7 века след Исперих но заблудите им са сметки без кръчмар,които ще бъдат оборени сега. Тюркските лъжи за Българския произход са нужни на циничните панслависти в Русия, Сърбия и "Македония" и са докарани тук от политиката,а не от науката. Нека да напомня,че учените по всички краища на света са хора като нас,които имат нужда от издръжка и заплати. Затова не е никак чудно,че техните позиции ги диктуват онези,които им дават заплати и титли т.е.- политиците. А около нас е пълно с политици,чиито интереси изискват древното Българско величие и слава да бъдат принизени, окарикатурени и омаловажени.

  Зависимостта на историята от политиката се вижда в два прости примера:

1. Науката в нацистка Германия,в това число и историята е била в пряка зависимост от волята на висшите нацистки водачи и политици.
2. Науката,влючително историята у нас и в Русия не бе обективна и истинска,а "маркс-ленинска" т.е.- зависима от капризите и настроенията на Кремъл.

  Излишно е да подчертавам,че руската имперска идея е пряко противоложна на Българската,подади което едната и другата са в тежък конфликт помежду си. Древната Българска империя не е търпяла руско-турски парвенюта да й се качват на главата и да диктуват нейната политика. По същия начин днешната панславистка,т.е. руска идея не може да търпи истините за великата Българска империя,от която трепереше света и която разбиваше всеки противник,когато беше единна. Старо-Българските титли КАНАС и КАВХАН бяха основно въоръжение,с което панславизмът громеше нашето величие и слава,като превръщаше едни Българи в "цивилизовани славяни" от блатата и колибите а други- в диви,крадливи и вилнеещи чергари с разбойнически бит,на които вярват само будалите.

  От днес нататък обаче тези титли ще помагат на България да разбива лъжите на тези политици и псевдоисторици,които работят срещу нас. Произходът им е Палеобалкански и няма много общо с азиатските степи и пустини освен това,че древни БАЛКАЗИЙСКИ (Балкано-Малоазийски) племена са тръгнали някога на изток и като се смесили с други народи в степите на Азия,накрая се превърнали в тюрки. Подробен анализ на тези титли ще направя по-долу с което ще докажа,че те са на хиляди години и произхождат от нашите земи,а не от дивите степи на монголите.

  За прочутия израз КАНАС У БИГИ имам прецизирано обяснение: КЪНЯЗ У БОГА (Княз в Името Божие),което се осмисля и като КНЯЗ ОТ БОГА. Няма други обяснения- остава ни да кажем какво точно означава титлата КЪНЯЗ,което успях да направя тия дни,като стигнах до първичните Български прадуми които не са турски,понеже няма как английския език да произлиза от американски и канадски а латинския от френски и "румънски",за сведение на умствено изоставащите македонджии. Разплетох и проблемната титла КАВХАН,от която нечестиви спекуланти изкарваха думичката "хан" така,както биха я изкарали от името ХАНибал и от думата ХАНдбал. Тази титла също не е турска така,както тюркските думи няма как да са бушменски или масайски,въпреки наличието на племе ТУРКАНА сред масаите в Африка,а значението на споменатите две старо-Български титли съм представил по-долу.

1. КАНАС. Това е гръцки запис на старо-Българската титла КЪНЯЗ,която е известна у нас като КНЯЗ,в древна Тракия като АКЕНАС а във "Византия"- като КОМЕС. Както много други думи,тя има няколко комплексни и взаимно допълващи се значения:

а) КОН-ИЗ (ИЗ-КОН) т.е. ИЗКОНЕН (ЗАКОНЕН,КАНОНИЧЕН) владетел,който е Узаконен от Бога.
б) АКЕНАС е Тракийското или Келто-Тракийско съответствие на титлата,открито и публикувано от Павел Серафимов (Спароток). То дава интересни паралели с Български по звучение думи като УЧЕНАС (УЧЕНЕЦ): Добре обучен за военачалник и владетел, УЧЕН-ИЗ (ИЗУЧЕН): Избран от средите на най-обучените и изучени хора в държавата. КЪНЯЗ тогава е ЧЕНАЗ (ЧЕНАЦ) а КАНЕЗ е ЧЕНЕЦ (ЧИНЕЦ, ЧИНЕЩ)- човек който ЧИНИ (СТРУВА)! За древните хора Чинещият очевидно е стойностен човек,който си е струвало да е начело на държавата. Забелязваме тясна връзка с думите ЧИН и УЧЕН (У-ЧИН),а КЪНЯЗ тогава означава и ЧИН-ИЗ (Избран измежду най-високите чинове в държавата),един от най-високо чинещите хора,който е с най-високия възможен чин!

        image

  Тук забелязваме връзка и с по-добре познати днес думи като НАЧИН и НАЧИНАНИЕ (НА-ЧИН, НА-ЧИНАНИЕ) от което следва,че Князът е намирал начин за решаване на всеки обществен проблем и е единствения в държавата,който имал право да инициира военни или културни начинания които е преценил,че ще са в интерес на цялото общество. Така в титлите КАНАС и АКЕНАС открихме Българските думи,от които са съставени а понеже те са едносричкови,няма какво повече да разтълкуваме. Едносричковите думи са едни от най-древните в света,преди които в човешката реч е имало само нечленоразделни звуци или звуци като АА, ЕЕ, АЙ, ОЙ, УУ, И, ЪЪ и прочее,а по-добро обяснение от това науката НИКОГА няма да открие!

  Опитите да бъдат опровергани моите заключения чрез други сходни титли като КАНА БОИЛА, КАНАРТИКИН и пр. не може да се увенчаят с успех,понеже имам отговор и на тях. Думата КАНА е със съвсем друго значение и няма нищо общо с думата КАНАС освен ако не искаме да кажем,че зад тази титла се крие боилът на князете (който назначава князете) или боил,който е назначен от княза (то пък кой ли боил не е назначен от него?). Титлата КАНА БОИЛА КОЛОБЪР обърква още повече турските обяснения,понеже би следвало да означава "Жрецът на княза и боилите" (Отделен жрец само за тях??!!) или "Жрецът на княжеския боил",което е абсудна безсмислица. Затова тук ще добавя,че представката КАНА тук означава КОНЯ,и цялата титла в първия случай се отнася към БОИЛА НА КОННИЦАТА а във втория- към ЖРЕЦА НА КОННИЦАТА,който бил едновременно с това и боил.

  Съвтавката КАНАР в думата КАНАРТИКИН не доказва турската теза,а моята- спомнете си превъзнасяния от тюрколозите преход З-Р и Р-З,който обаче го е имало и при микенците т.е. Пелазгите! Точно той играе роля тук,при което в диалектна форма е можело да кажеш КАНАР наместо КАНАЗ,а цялата титла КАНАРТИКИН означава в този случай КАНАЗ- ТЕКИН (Произтекъл от Княза)! Втората дума ТИКИН (ТЕКИН) в тази титла означава просто ТЕКА, ПРОИЗТИЧАМ,както и древно-Българското име на река ТИЧА означава БЪРЗОТЕЧНАТА (виж думите ТЕЧЕ, ТИЧА, ИЗТИЧА и пр.).

2. КАВХАН. За да обясня правилно тази титла първо трябва да напомня,че Българите отначало били малък народ но постепенно станали голям (най-големия за времето си европейски народ),когато почнали да сключват съюзи срещу Рим със заобикалящите ги роднински племена и да се смесват умишлено с тях,за да увеличат своята сила. Така "келтското" (палеобалканско) племе БОЛГИ (БОЛГАРИ),познато и като ПЕЛАЗГИ (гръцко изопачение на думата БЕЛАДЖИ, БЕЛДЖИ, БЕЛГИ) се смесило с близките му Траки, Даки, Илири, Скити, Готи, Анти и пр. От това смесване се образувал (Х)УНСКИЯ съюз или Съюзът на УНИТЕ (УНИАТИТЕ)- Съюзените племена  или Европейските народи,съюзени срещу Рим.

  Тракийските племена,които избягали на север заради гръко-римските нашествия са много,а едно от тях са споменатите в Илиадата КИКОНИ. Те са познати още като КЮКОНИ и КАУКОНИ (КАВКОНИ)- Хора с КИКИ (Кичета, Чембаси),сиреч Високи (Извисени) хора,което може да се тълкува и като Обитатели на високи крайморски планини. Това племе дало име на планината КАВКАЗ (Планина на КАВКИТЕ) а дали тези КАВКИ са древни Ибери (Ивери, Сувари),това вече е друг въпрос. Планина КАВКАЗ е имало в Тракия и на други места,а КАВКОНИ означава КАВКИНИ (Хора от племето на Кавките,дошло от високите планини). Това е добре обяснено в трудовете на Спароток,както се вижда по-долу (кликни за да увеличиш):
      image

  Древни автори представят Кавките като Пелазги, македонци и Скити,което аз тълкувам лесно: това са БЕЛАДЖИ (БЕЛДЖИ,БЕЛГИ) т.е. ПЕЛАГРИ (БЕЛАГРИ,БЕЛАГАРИ),които по начало обитавали планините на Ематия (позната днес като Македония),а след нейното окупиране от арабското племе македони избягали в Скития и се смесили с близките им Скити. Съюзът на племена,образуван от Българи за борба с експанзията на Римската империя бил укрепван по особен начин,като всяко племе имало определена роля в управлението на държавата. Царско племе в него са били собствено Болгите (Болгари) които се смесили с Готи,а получената "смес" се нарекла ОНОГУРИ (УНО-ХОРА): ново обозначение за създателите на Унския (Униатския) племенен съюз. В него се случило така,че Тракийското (Пелазгийско, Българско) племе КАВКОНИ (КЮКОНИ, КИКОНИ) заело почетно място и имало задължение да осигурява Втория човек в държавата,който по името на племето си е бил наричан КАВХАН и КАВКАН (КАВКОН)- Човек от племето на Кавконите, Човекът с чембас!

  Кавханите (Кавкани,Капкани) в такъв случай са били и жреци на Капищата (~Капкища, Кавкища?),понеже името КАВКОНИ има връзка с думата КУКЕРИ (КАУКАРИ, КАПКАРИ),както е посочил Спароток:

                   image

  Съгласно с това заключение,Кукерите са жреци на Българския и Тракийски бог Хермес,които в негова чест са носели звънци и суровачки (кадуцеи). Те приемали образа на свързани с Хермесов Дионис животни,скачали и понякога се качвали на Кокили за да изглеждат по-високи,а Българското име на тяхното божество е САВА БОГА (СИВА БОГА, ЖИВА БОГА),т.е. Оживяващия (Възкръсващия). Това име е отнесено от дедите ни в Индия,където е познато като ШИВА (ЖИВА) за да покаже,че нашата култура е била в пъти по-добра от гръцката и далеч по-стара от нея!

  Така стигаме до извод че титлата КАВХАН (КАВКАН, КАВКОН) е означавала още ГОЛЯМ ЧОВЕК (буквално ГОЛЕМЕЦ),а това нейно обяснение го намирам за перфектно и считам,че не може да бъде открито по-добро от него! Древната слава на дедите ни заслужава да се потрудим за нея,като посочим на света високите им военни, културни и основоположни постижения,от които треперела Евразия. Те направили изключителен исторически прецедент- пречупили гръбнака на Римската империя и така поставили началото на нейната гибел,за да живеят в свобода поробените от нея народи и да тържествува народоуправлението,а не слугуващи на робовладелството военачалници и търговци. Без решаващия удар на Българите,организирали европейските народи в съюза на УНИТЕ (УНИАТИТЕ),който представлявал Единение (УНИЯ) на народите,тази поробителска империя никога нямаше да си отиде и никога нямаше да бъдат образувани държави като Франция, Германия, Англия, Италия, Испания, Турция, Гърция и "Македония",които днес се правят на по-велики от нас но не съзнават,че благодарение на нас са дошли на бял свят и благодарение на нас живеят дните си!



Гласувай:
67


Вълнообразно


1. dobrodan - Щапаров,
09.02.2023 10:20
при цялото ми уважение си написал абсолютни глупости и го знаеш.
цитирай
2. mt46 - ...
09.02.2023 13:16
"Съюзените срещу България панслависти и туркоманиаци имат обичай да размахват срещу нас старо-Българските титли и да ги обявяват за тюркски т.е. турски,а дедите ни за татари."
Пак започваш с редовните си лъжеисторически и политически манипулации! Тюркската теория се отнася само за Аспаруховите българи и се налага от западни и от български учени, които не са нито "панслависти", нито "туркоманиаци"! И това става през 19 и през първата половина на 20 век въз основа на чисто научни факти и аргументи! Нима искаш да кажеш, че българските учени в Царство България са били зависими от Русия и СССР!?...
Всичките ти постинги са крайна етнонационалистическа и политическа пропаганда...
цитирай
3. shtaparov - при цялото ми уважение си написал ...
09.02.2023 14:20
dobrodan написа:
при цялото ми уважение си написал абсолютни глупости и го знаеш.

Не,не знам такова нещо,а ти не можеш да го докажеш! В случая с Българите дори и най-добрите тюрколози могат само да гадаят,с което се превръщат от учени в гадатели- преобразяване,което не е добро за никой учен Добродане.
цитирай
4. shtaparov - "Съюзените срещу България ...
09.02.2023 14:26
mt46 написа:
"Съюзените срещу България панслависти и туркоманиаци имат обичай да размахват срещу нас старо-Българските титли и да ги обявяват за тюркски т.е. турски,а дедите ни за татари."
Пак започваш с редовните си лъжеисторически и политически манипулации! Тюркската теория се отнася само за Аспаруховите българи и се налага от западни и от български учени, които не са нито "панслависти", нито "туркоманиаци"! И това става през 19 и през първата половина на 20 век въз основа на чисто научни факти и аргументи! Нима искаш да кажеш, че българските учени в Царство България са били зависими от Русия и СССР!?...
Всичките ти постинги са крайна етнонационалистическа и политическа пропаганда...

Псевдонаучната тюркска теория я налагат у нас руски възпитаници като Иречек, Шафарик, Марин Дринов, Васил Златарски и пр. Тя НИКОГА не е разполагала с факти- с факти разполагаме ние а те,както подчертах по-горе,са най-обикновени нагаждачи,измамници и гадатели,да не казвам дори предатели. Техен основен аргумент е "Предполага се че ....",с което научната им дейност се изчерпва и всичките им глинени кули след това са изградени върху този "аргумент".
цитирай
5. kvg55 - shtaparov,
09.02.2023 23:12
"панслависти и туркоманиаци"-
Не съм от тях.
цитирай
6. shtaparov - Поздравления!
10.02.2023 03:14
kvg55 написа:
"панслависти и туркоманиаци"-
Не съм от тях.

Не съм се съмнявал приятелю!
цитирай
7. notfun - Ангеле,добродан и марин, са абсолютно прави,,
11.02.2023 11:35
Твоите постинги, са, определено.агресивно популистки
не само, национал шовинистично
и етническо.емоционално, представени, тук
понятно е, по-голямата част, 2/3. от населението,да има iq под 80
и да дава превес на първичните емоции
и чувства "от кръста надолу"

еее.постигнал си "целта"
доволен..ли, спиш.
цитирай
8. shtaparov - (Ангеле,добродан и марин, са абсолютно прави,,)
11.02.2023 17:44
notfun написа:
Твоите постинги, са, определено.агресивно популистки
не само, национал шовинистично
и етническо.емоционално, представени, тук
понятно е, по-голямата част, 2/3. от населението,да има iq под 80
и да дава превес на първичните емоции
и чувства "от кръста надолу"

еее.постигнал си "целта"
доволен..ли, спиш.

Не- няма да съм доволен,докато има излъганци и заблуденци като вас!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей , истински приятелю и съмишленико!
11.02.2023 18:29
Досмешава ме, че взимам отношение след учената, барабар Петко с мъжете?
Но, тези дни ми са ми напрегнати особено, рождени дни, заминавания от интернационална България..
А ,виждам ,че местните интернационалисти, класиращи ни към нацистите, са се обединили в един тюркославинистки отбор! Това е признак на ярък интернационализъм!
Да се откажеш в името на него от всичко Българско? Да се откажеш ог азбука, титли,Българи/какви Българи, всичко е дело на митичните славяни /, Спартак !
Всичко е дело на славяните угри и македони, овде е словени!
За македонци и окрайненци сме длъжни и гащите си да дадем, оти са велики- Словени са а не татари- Българи! От новия евроинтернационал!
Та чегох ,че такива като нас с тебе сме били нацисти и парноици? Нацисти -не директно, а като крайни националисти, което е същото!
Е, редно е, да сиполучат заслужената награда- предатели на Българщината, нали?!
Не я искат!?
Спокойно ,безплатна е и е заслужена при това!
Нямаме общо с траките, Спартак не е наш, княз, войвода не са Български титли , а огт Померания и от Кьоонигсберг, Плиска и Преслав, не са столици,Преслав не е пресславен град, а място където се срещат две реки? Интересно, Белград е супер позиция за такова място Може ли дървеният учен, правилно изгонен ,да обясни защо Белград не е кръстен Преслаба Дунав и Сава се срешат там!
Ето с такива учени параноици ,с копирани текстове оборващи/ така си мислят/ тези, мъчещи се от пепелта да извлекат истината!
Джу- лайна, не ми се спори с тебе, много низка топка си, дай какви приноси имащ в науката, някакво списъче
Ваксина проявяваше интерес ,както покойният преди време към моите Нали съм с техникум завършен?
Дадох напосоки една, не я водя на отчет, писана от мене в Англия публикувана!
Провери мччовека, направи си труда да я търси, намери я и се извини!
На другия дадох 12 статии, публикувани в литературата на моя студия в историята, научна Мои!
Е, той беше особен случай!
Та ти какво имаш, че мъдро вземаш отношение?

Всичко най- добро, Ангеле!
цитирай
10. zax - Джулая вече почти никой не празн...
11.02.2023 20:09
Джулая вече почти никой не празнува. Всички които го правеха изживяха и зората, и деня ... И разбраха че хвърлените пари "от горе" са като дъждовните капки - колкото по-високо е дъждобрана, толкова по-високи са стволовете и около тях ... НИЩО НЕ НИКНЕ?!
цитирай
11. shtaparov - Джулая вече почти никой не ...
11.02.2023 20:40
zax написа:
Джулая вече почти никой не празнува. Всички които го правеха изживяха и зората, и деня ... И разбраха че хвърлените пари "от горе" са като дъждовните капки - колкото по-високо е дъждобрана, толкова по-високи са стволовете и около тях ... НИЩО НЕ НИКНЕ?!

Целта на някои изглежда е точно това- нищо да не никне тук,за да просперират крадливите държави около нас...
цитирай
12. shtaparov - Здравей драги Ваньо, приятелю!
11.02.2023 20:48
leonleonovpom2 написа:
Досмешава ме, че взимам отношение след учената, барабар Петко с мъжете?
Но, тези дни ми са ми напрегнати особено, рождени дни, заминавания от интернационална България..
А ,виждам ,че местните интернационалисти, класиращи ни към нацистите, са се обединили в един тюркославинистки отбор! Това е признак на ярък интернационализъм!
Да се откажеш в името на него от всичко Българско? Да се откажеш ог азбука, титли,Българи/какви Българи, всичко е дело на митичните славяни /, Спартак !
Всичко е дело на славяните угри и македони, овде е словени!
За македонци и окрайненци сме длъжни и гащите си да дадем, оти са велики- Словени са а не татари- Българи! От новия евроинтернационал!
Та чегох ,че такива като нас с тебе сме били нацисти и парноици? Нацисти -не директно, а като крайни националисти, което е същото!
Е, редно е, да сиполучат заслужената награда- предатели на Българщината, нали?!
Не я искат!?
Спокойно ,безплатна е и е заслужена при това!
Нямаме общо с траките, Спартак не е наш, княз, войвода не са Български титли , а огт Померания и от Кьоонигсберг, Плиска и Преслав, не са столици,Преслав не е пресславен град, а място където се срещат две реки? Интересно, Белград е супер позиция за такова място Може ли дървеният учен, правилно изгонен ,да обясни защо Белград не е кръстен Преслаба Дунав и Сава се срешат там!
Ето с такива учени параноици ,с копирани текстове оборващи/ така си мислят/ тези, мъчещи се от пепелта да извлекат истината!
Джу- лайна, не ми се спори с тебе, много низка топка си, дай какви приноси имащ в науката, някакво списъче
Ваксина проявяваше интерес ,както покойният преди време към моите Нали съм с техникум завършен?
Дадох напосоки една, не я водя на отчет, писана от мене в Англия публикувана!
Провери мччовека, направи си труда да я търси, намери я и се извини!
На другия дадох 12 статии, публикувани в литературата на моя студия в историята, научна Мои!
Е, той беше особен случай!
Та ти какво имаш, че мъдро вземаш отношение?

Всичко най- добро, Ангеле!

Ако ние с теб сме крайни националисти,не знам какви са тогава Ботев и Левски- сигурно безкрайни...
цитирай
13. kirk - Shtaparov, поздравления
13.02.2023 01:17
Ти разби всички лъжливи учени и лъжливи учения, постави ги на мястото им и даде най-верните обяснения на загадките около и с канас и кавхан. За жалост аз спрях да чета още след заглавието, защото от него ми става ясно, а и не само на мен, че не разбираш смисъла на думата палеобалкански. Обаче се надявам, че тя обозначава твоя идиолект, защото съм сигурен, че не владееш дори бке, а камо ли пък чужди езици!!! Казано с прискърбие!
цитирай
14. shtaparov - Благодаря!
13.02.2023 01:45
kirk написа:
Ти разби всички лъжливи учени и лъжливи учения, постави ги на мястото им и даде най-верните обяснения на загадките около и с канас и кавхан. За жалост аз спрях да чета още след заглавието, защото от него ми става ясно, а и не само на мен, че не разбираш смисъла на думата палеобалкански. Обаче се надявам, че тя обозначава твоя идиолект, защото съм сигурен, че не владееш дори бке, а камо ли пък чужди езици!!! Казано с прискърбие!

Нищо Илияне: първото е важно, и поздрава ти също! :) Пък ако ти разбираш смисъла на гореказаната дума,пусни отделна статия за нея и избий рибата- не се стеснявай като питомец на девически колеж :)
цитирай
15. kirk - А-а-а, не
13.02.2023 09:35
Тия дни за кой ли път някой се опитва да ме накара да го уча и възпитавам. Първо - не съм ilianv, и второ - надявам се да направиш сам справка в тълков. речник на бке. Няма палеобалкански компютър, както няма
и палеоетноси. Явно има смесване на понятията в нечие девиативно или инфантилно съзнание. Сигурен съм, че българите ги е имало и през палеолита и през неолита, но не са знаели, че са българи, нито че са неандертали. М/ удругото публикувал си в раздела Политика, което също доказва неуместното използване на термина палеолит точно тук.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
13.02.2023 11:51
Сблъсъкът е бил страничен, не челен!
На дипломирането историци пречи един недостатък Че не отбиват, поне на гимназиално ниво от основните, други науки
Ако се преборят с него,ще имат друг поглед, рационален, върху историята Иначе ще бъде хубава,детска приказка за тях
Само два примера ще дам:
Как си обясняват, че при идването си ,Аспарух е заварил "славяни",тук, при положение,че съвременник е посочил двеста години преди това, че в Мизия Българи живеят?
И другият- Защо Мизия е определена за граница на България и защо титлата е княз?
Кърк, за твое сведение, лъжеш се! Ангел знае основен език, което прави смешно твоето заключение!
цитирай
17. kirk - Внимавай и прашинка да не падне
14.02.2023 19:00
Пази зорко реномето на Каваллетто!!!
цитирай
18. shtaparov - Пази зорко реномето на Каваллет...
15.02.2023 13:54
kirk написа:
Пази зорко реномето на Каваллетто!!!

Ами нормално- на мое място и ти така щеше да направиш! :)
цитирай
19. shtaparov - Тия дни за кой ли път някой се опитва ...
16.02.2023 03:26
kirk написа:
Тия дни за кой ли път някой се опитва да ме накара да го уча и възпитавам. Първо - не съм ilianv, и второ - надявам се да направиш сам справка в тълков. речник на бке. Няма палеобалкански компютър, както няма
и палеоетноси. Явно има смесване на понятията в нечие девиативно или инфантилно съзнание. Сигурен съм, че българите ги е имало и през палеолита и през неолита, но не са знаели, че са българи, нито че са неандертали. М/ удругото публикувал си в раздела Политика, което също доказва неуместното използване на термина палеолит точно тук.

Ако не си Илиян,значи си му първи братовчед или стилистичен ментор,но да се спрем на другия казус. Никакво смесване на понятията тук няма,понеже нямам предвид палеолита. Фамилията Палеолог палеолитна ли е? Ами очевидно не е,но никому не е хрумнало да прекръсти Палеолозите на Неолози или Халколози,нито на Бронзолози или Медиолози :) Тук просто визирам Старите Балкани (Древните) чрез буквален превод на това понятие,без да конкретизирам степента на тяхната древност така че- сЕди мъдро и спокойствай,грешката не е у мен :)
цитирай
20. shtaparov - Сблъсъкът е бил страничен, не че...
16.02.2023 04:02
leonleonovpom2 написа:
Сблъсъкът е бил страничен, не челен!
На дипломирането историци пречи един недостатък Че не отбиват, поне на гимназиално ниво от основните, други науки
Ако се преборят с него,ще имат друг поглед, рационален, върху историята Иначе ще бъде хубава,детска приказка за тях
Само два примера ще дам:
Как си обясняват, че при идването си ,Аспарух е заварил "славяни",тук, при положение,че съвременник е посочил двеста години преди това, че в Мизия Българи живеят?
И другият- Защо Мизия е определена за граница на България и защо титлата е княз?
Кърк, за твое сведение, лъжеш се! Ангел знае основен език, което прави смешно твоето заключение!

А,добре че спомена приятелю: в близките дни направих такова тълкувание на думата "славяни", че съм на път да я приема и така да ударя хората, които ни я набутваха с него, че ще ги накарам да побягнат от нея като ужилени и да пищят като попарени! :) Полага им се обаче и малко ще им е- те да не би да ни жалеха,когато обявиха дедите ни за турски катунари?
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
16.02.2023 22:29
Винаги съм си мислел, че има нещо нередно около славяни? Че са плон на нихилизма, с който сме захранвани? Българи създали държавата, подчинили ги и после ги хванала някаква лудост-отказали се от езика, но им направили азбука и държавата станала славянска, но запазила името си? Тук и Швейк ще е безсилен с многото си примери И Бранислав Нушич с нагледния пример за Слънчевата системвма ,не би могъл да опише въртележките!За сънародника Гогол, знам ,че за него няма невъзможни неща!
Осъзнах го на 2500 километра оттук, с нагледен ,но прост пример!
И ми стана ясно кои са тези фантастични словени?
Хъшлакът Илиани има много здраве ,че" О писменехь" е измислица от 16- ти век?
Най-ранният препис е от 12-ти век и върху него е работила проф Донка Петканова Датиран е! Оригинал от десети век може да намери, но на Луната!Не са едно издание преписите, а са над сто и петдесет от 12-ти до 18- ти век Няма мовек който би могъл да ги напише за това време!
Лъжи и измислици ,този хъшлак да търси в простите си писания!
Там се говори ,че азбуката е направена за словените! Българите- словени!
Просот е-хората ,които могат да си служат с азбуката ,грамотните! За какво му е на някой хъшлак азбука? Ще си живурка и без нея Или пък на славянин Нали така ги прекръстили словените -Българи!

Кърк, много професори познавам и съм имал пряк контакт с тях Казвам го ,не ,за да се хваля, а да ти помогна да разбереш нещо елементарно
Дори понякога и да съм заслушавал, никой от тях не се е държал просташки с мен Сигулно и с други, не ги коментирам, защото не съм присъствал
Ти твърдиш ,че си професор? Не е нещо, кой знае какво Ако вървиш по улицата днес, по- вероятно е да срещнеш професор, от раз, отколкото, обикновен човек?
Но, поведението ти хвърля сериозна сянка върху титлата ти!!
Не подобава на провесор такова съмнение
Така ,че, моите уважения, но съмненията ми са основателни
Имаш лека промяна, но не съм убеден ,че не е само временна!

Та ,приятелю Ангел, ще чакам с нетърпение, материала ти!

Лека нощ!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Извинявай, приятелю!
17.02.2023 11:08
Пиша от телефон, той редактира и някои грешки ми се изплъзват! Например-плон-плод, съмнение- поведение и други!

Хубав ден!
цитирай
23. shtaparov - Пиша от телефон, той редактира и ...
17.02.2023 18:21
leonleonovpom2 написа:
Пиша от телефон, той редактира и някои грешки ми се изплъзват! Например-плон-плод, съмнение- поведение и други!

Хубав ден!

Няма проблеми- знам го по мене си :)
цитирай
24. shtaparov - Поздрав приятелю!
19.02.2023 12:17
leonleonovpom2 написа:
Винаги съм си мислел, че има нещо нередно около славяни? Че са плон на нихилизма, с който сме захранвани? Българи създали държавата, подчинили ги и после ги хванала някаква лудост-отказали се от езика, но им направили азбука и държавата станала славянска, но запазила името си? Тук и Швейк ще е безсилен с многото си примери И Бранислав Нушич с нагледния пример за Слънчевата системвма ,не би могъл да опише въртележките!За сънародника Гогол, знам ,че за него няма невъзможни неща!
Осъзнах го на 2500 километра оттук, с нагледен ,но прост пример!
И ми стана ясно кои са тези фантастични словени?
Хъшлакът Илиани има много здраве ,че" О писменехь" е измислица от 16- ти век?
Най-ранният препис е от 12-ти век и върху него е работила проф Донка Петканова Датиран е! Оригинал от десети век може да намери, но на Луната!Не са едно издание преписите, а са над сто и петдесет от 12-ти до 18- ти век Няма мовек който би могъл да ги напише за това време!
Лъжи и измислици ,този хъшлак да търси в простите си писания!
Там се говори ,че азбуката е направена за словените! Българите- словени!
Просот е-хората ,които могат да си служат с азбуката ,грамотните! За какво му е на някой хъшлак азбука? Ще си живурка и без нея Или пък на славянин Нали така ги прекръстили словените -Българи!

Кърк, много професори познавам и съм имал пряк контакт с тях Казвам го ,не ,за да се хваля, а да ти помогна да разбереш нещо елементарно
Дори понякога и да съм заслушавал, никой от тях не се е държал просташки с мен Сигулно и с други, не ги коментирам, защото не съм присъствал
Ти твърдиш ,че си професор? Не е нещо, кой знае какво Ако вървиш по улицата днес, по- вероятно е да срещнеш професор, от раз, отколкото, обикновен човек?
Но, поведението ти хвърля сериозна сянка върху титлата ти!!
Не подобава на провесор такова съмнение
Така ,че, моите уважения, но съмненията ми са основателни
Имаш лека промяна, но не съм убеден ,че не е само временна!

Та ,приятелю Ангел, ще чакам с нетърпение, материала ти!

Лека нощ!

Аз също съм съгласен,че терминът "славяни" е измислен през 16 век,а "За буквите" е старо съчинение, което изглежда е претърпяло някои поправки и промени в наш ущърб при преписването му в Русия. Ако решим да приемем "славяните" за автентични обаче можем да разтълкуваме името им така,че да ударим техните задгранични създатели и дори да ги унизим :)
цитирай
25. zaw12929 - ВПЕЧАТЛИ МЕ КАРТИНАТА ПОЗДРАВИ ...
21.02.2023 17:15
ВПЕЧАТЛИ МЕ КАРТИНАТА
ПОЗДРАВИ УСПЕНА ГОДИНА
цитирай
26. shtaparov - ВПЕЧАТЛИ МЕ КАРТИНАТА ПОЗДРАВИ ...
23.02.2023 18:13
zaw12929 написа:
ВПЕЧАТЛИ МЕ КАРТИНАТА
ПОЗДРАВИ УСПЕНА ГОДИНА

Картината е на големия Български художник Васил Горанов и изобразява княз Пресиян (бащата на свети княз Борис Покръстител) заедно с неговото семейство.
цитирай
27. barin - Впечатляващ анализ, Щапаров. М...
24.02.2023 20:47
Впечатляващ анализ, Щапаров. Малко доказателства има, но ти си се поразровил надълбоко. Все си мислих, че канас идва от княз, канартикин не се среща никъде, освен при българите. Аз понякога влизам в блога и чета, особено моите любими.
Поздрави!
цитирай
28. shtaparov - Впечатляващ анализ, Щапаров. М...
25.02.2023 16:10
barin написа:
Впечатляващ анализ, Щапаров. Малко доказателства има, но ти си се поразровил надълбоко. Все си мислих, че канас идва от княз, канартикин не се среща никъде, освен при българите. Аз понякога влизам в блога и чета, особено моите любими.
Поздрави!

Много правилно си ориентиран приятелю- КАНАС си е КЪНЯЗ,има достатъчно доказателства за това и е нужно човек да не е предубеден тюрколог,за да успее да го забележи безпроблемно.
цитирай
29. krumbelosvet - Горският Щапаров
26.02.2023 04:18
Колко пъти съм му писал, че от страстта му да ругае славяни и комунисти НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИ тезата му за палеобалканския ни произход. И той даже се е съгласявал. И после пак както си знае.
Но всяко зло за добро. Така потвърждава, че русофобията и антикомунизма са БОЛЕСТИ.
цитирай
30. shtaparov - Колко пъти съм му писал, че ...
26.02.2023 14:20
krumbelosvet написа:
Колко пъти съм му писал, че от страстта му да ругае славяни и комунисти НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИ тезата му за палеобалканския ни произход. И той даже се е съгласявал. И после пак както си знае.
Но всяко зло за добро. Така потвърждава, че русофобията и антикомунизма са БОЛЕСТИ.

Чак болести не: по-скоро се ядосвам,че по тяхна вина са ни порязали населението територията и престижа,да не говорим за икономиката и приходите... Аз съм убеден,че и на теб не ти е драго да те представят за вонящ на юрта коньоебец с кирливо кепе и провиснали мустаци,но за "македонските" "славяни" си точно такъв,и то по вина на onези които защитаваш приятелю...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815915
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136734
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи