Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2022 06:52 - ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 8799 Коментари: 66 Гласове:
75

Последна промяна: 12.12.2022 21:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?


   В днешните сложни времена,в които много народи се борят за своето оцеляване съществува една мистериозна история. "Македонските" Българи са жертва на геноцид,какъвто светът не познава- помакедончване, асимилация, избиване, унижавания, гаври с човешкото достойнство, кражба на културно наследство, презрение и нечовешки режими на нациналшовинистичен апартейд. "Нашата собствена" държава обаче,която уж се реформира от 33 години насам още не е записала в своите учебници истината за помакедончването,а иска от македонджиите да го запишат в тяхната!

                                 image

  Днес може да изтъкнем различни версии,които обясняват как се получава това.

1. Основна от всички е версията,че тази държава отдавна не е наша. За да не се заблуждават нескопосаните леваци,веднага разяснявам: България не е наша от 1944-та,а не от 1989 година! Ако в 1946 г. и след това тя беше наша,нямаше да произвежда мангедонци на своята собствена територия,а още в началото на Титовия терор щеше да алармира ООН-то и всички велики сили,за да започнат международни санкции и дори военна интервенция срещу мракобесния фашистки режим на международния престъпник Тито. Вместо това обаче тя му помагаше,понеже бе окупирана от Титовия съюзник и приятел Йосиф Джунглашвили.

  Защо днешна България,която отдавна не е под чужда окупация не прави това просто нещо- да напише в своите учебници истината за помакедончването,та да орезили пред света Скопските расисти и крадци,като покаже истинското им лице пред Европа и света? Другите версии,с които ще опитам да обясня това са следните:

2. За да не опетнява създателя на днешната "Българска" република и пошла политическа класа,а именно сатанисткото изчадие Йосиф Джунглашвили.
3. За да не разсърди Белградско-македонджийските расисти,с които по повеление на Сталин още си има топли отношения.
4. За да не обиди "великите" сили,които разпоредиха помакедончването понеже има сериозни данни,че и други освен Сталинския концлагер са участвали в този варварски геноцид,като британската кралица и ксенофоба Чърчил например.
5. За да не очерни "партията",която помагаше на Московско-Белградските окупатори в тяхното пъклено дело.
6. Защото водачите в "нашата" власт още са марионетки на тези,които ни окупираха в 1944 г. или на техните съюзници,и нямат време да мислят за бъдещето на Българския народ понеже са отрупани с "работа" по онези задачи,които им възлагат техните задгранични господари.

  Тук ще "успокоя" пияните мангедонци,които обичат да прекаляват с ракията,че ние не сме единствени: те също си имат задгранични господари,но техните гарантирано са в Кремъл и Белград а къде са "нашите",това днес е обект на дискусии.

                  image

  Ще отправя кратко послание и към днешните Български избиратели- не се свенете приятели,а на всички избори поставяйте задача пред "своите" партии да напишат в нашите учебници истината за помакедончването на 2 млн. Българи в бивша "Югославия"! Искайте го от тях упорито- накарайте ги да обещаят и ако не го направят,дръжте им сметка понеже това показва,че не мислят за вас а за себе си! Ще поставя искане и към днешните управници- разпоредете на МО час по-скоро да впише ИСТИНАТА за преврата от 1944 г. в нашите учебници,за окупацията на България от Сталински пълчища и за престъпното помакедончване,което марионетките на окупатора провеждаха у нас!



Гласувай:
75


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
09.12.2022 09:55
Според мен силна и обединена България е греда в окото не само на Сталин! Той даже е в края на редицата от вейни " приятели"! За които Доналд Туск правилно каза, че при такива приятели, врагове не ни трябват! Той дори-Сталин е спрял влизането ни в Югославската федерация, Ако беше осъществено, кой знае какви последици щеше да има!? За нас, естествено!
Кой попречи на Санстефанска България да се появи и на картата? Кой погърчи Българите в Беломорието? Кой и защо порумънчи Българите в Северна Добруджа и защо измисли държавата Румъния, с псевдоистория, изсмукана от нашата, с наши царе? Траките при нас изчезнали ,но видиш ли, романицзираните гети, като даки оцелели? Чакай, те са избягали отвъд Дунава ,именно ,за да не ги романизират? Дъргава ,на която населението се наричало арумъни- нерумънци!? Да умреш от смях от некоординирани лъжи!
И местните предатели и вероятно платени клакьори, да не кажа нещо по- силно, като извадиш истината, обявяваг те за параисторик?
А те каквни са, папагали немислещи ли? Както казваше Божидар Димитров, българия е единствената страна в света, граничеща със свой територии!?
Да , ама минали времената, за да искаме територии
Само,че, с такива интернационалисти, благодарение на тях, да не изтече и времето на България Предателят иначе винаги намира нов господар, до в момента, когато някой от тях, заслужено, не му отреже главата!
Защото знае ,че и него ще предаде!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. nedovolen - За помакедончването и другите неща ...
09.12.2022 11:57
За помакедончването и другите неща според мен си прав. Но с призива за гласуване не съм съгласен. Българският гласоподавател е своеобразен камикадзе - гласува и "загива", и пак, и пак. Никога няма да гласувам, докато не разбера, че повечето от нас сме си сменили "това" под шапката. Единствено и тогава е възможна промяна.
Не каня никого да мисли и действа като мен.
:)))
цитирай
3. get - - Има си партийни документи Щапаров ...
09.12.2022 12:15
- Има си партийни документи Щапаров - които по безапелационен начин сочат ... КОИ СА ГРОБОКОПАЧИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ на България по МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС?

- Вече е написано и в Уикипедията на български - Адрес:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%BC_%D0%BD%D0%B0_%D0%A6%D0%9A_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%A0%D0%9F_(%D0%BA)_(1946)

- За ленивите и приспани от КОМУНИСТИЧЕСКО-КОМИНТЕРНОВСКА ПРОПАГАНДА - Ще си позволя да ЦИТИРАМ - част от статията?

"Августовският пленум на ЦК на БРП (к) е десетият подред пленум и се провежда в град София на 9-10 август 1946 година. Пленумът се провежда под ръководството на Георги Димитров и на пленума се излиза с резолюция относно македонския въпрос. Решава се, че съществува един-единствен македонски народ и в трите области - Пиринска, Вардарска и Егейска Македония и че и трите трябва да бъдат обединени в състава на СФРЮ. Обявява се въвеждане на културна автономия в Пиринския край, отваряне на македонски училища, в които да се преподава македонски език и история в сътрудничество със Социалистическа република Македония. В резултат на резолюцията на пленума се отварят македонски народен театър, македонска книжарница и други."

- От което? - За мен не само членството, а дори симпатизиране на тази "партия" - е знак/ПРИМЕР за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ?!!!
цитирай
4. nedovolen - K3 get
09.12.2022 14:02
Щом е в Уикипедия не винаги е вярно. Нали статиите са писани от шапки, за които споменах по-горе. Особено пък партийни.
Говоря по принцип.
:)))
цитирай
5. leonleonovpom2 - Приятелю, Гет!
09.12.2022 16:22
Добре, това никой не го оспорва! Но то е постфактум! Резултат на предишни решения на високо ниво!
Кой и защо е отделил Македония от България, след като е предложено да има Санстефанска България? Защо Македония е разделена между сърби и гърци, на това му се казва в експерименталните науки чиста проба?! Няма СССР, няма Коминтерн в Ньой! Защо цяла Добруджа е дадена на Румъния? Пределно ясно е ,че участието на България във войната - ПСВ , не е с цел завоюване на чужди земи, а за присъединямане на свои! Защо е тази жестокост към нас , оказва се ,че в репарациите сме по- горе от Германия и Австро- Унгария, които са я започнали?
Разбирам, коминтерна, Сталин, комунизмът са виновни! Но, нима другите са невинни? Ами, ако не се е намесил Уилсън, американския президент, в Ньой ,щяхме да сме ликвидирани и то ,не от коминтерна! Ленин дори ни опрощава заем ,теглен от Русия за нашите жп линии с думите ,че Болшевиките нямат отношение към него, той е между царска Русия и България! А ние имаме и наказателни лихви, защото не го плащаме редовно Парадокс, приятели ни налагат космически репарации, а враговете-опрощават ни заеми?
Извинявай, ама бъди обективен като казваш недъзите на едните , кажи и на другите! С чие решение Макед9ония е поделена между сърби и гърци! Така излиза ,че тези ,които са съсипали държавата ни ,са ни благодетели? А това е противоположно на истината, приятелю! Плащаме грехове на " приятели" По- добре да имаме открити врагове, отколкото такива приятели!
И това не бива да се премълчава, защото в такъв случай ни смятат за олигофрени!
Има си дипломация за тази цел! Истинските дипломати знаят как да поднесат фактите и да обърнат внимание на такива факти назначените за такива, нищо свястно и полезно от тях не може да се очаква , освен папагалщина и насъскване

Всичко най- добро!

Хубав ден!

Ангеле , извинявай! Писах от телефон и се оказа ,че е пълно с грешки!

Лека нощ!
цитирай
6. radostinalassa - Защо днешна България,която отдавна не е под чужда окупация не прави това просто нещо- да напише в своите учебници истината з
09.12.2022 18:43
Сериозно ли питаш? А какво правят тук чужди бази, след като ни разоръжиха? Е, поне не са 200 като в Германия. Кой написа в учебниците турско присъствие и защо само свещеника произнесе на 3 март, че е имало турско робство.
цитирай
7. kvg55 - shtaparov,
09.12.2022 20:42
Писал съм по въпроса.
Кой набута българските земи от Македония в Кралство Сърбия и кралство Гърция? Кога е разделена Македония? От когато и започва асимилацията на българите там.
Буржоазна България воглаве с царя Фердинад го направи. Той сключи предателските спрямо българите в областта Македония договори с Кралство Сърбия и кралство Гърция.
Имало е и други възможности за разлагането на Османската империя и създаване на независима македонска държава, върху която България несъмнено ще има най–голямо влияние. Ама се иска търпение, гъвкава политика, дипломация и мислене, каквито на буржоазните правителства им е липсвала. Пък и нали буржоазията ламти за земи.
В Южно–славянската федерация, както е била замислена от Георги Димитров, България и българите щяха да имат по–силно политическо и културно влияние в Социалистическа република Македония, предвид вековните исторически връзки, език и фолклор, отколкото Сърбия и сърбите.
След 1990–та година отново буржоазни глупости и припряност.
Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония предаде българската история на самозванците.
И защо нашите идиоти дразнят македонстващите с имена на културните клубове там като Иван Михайлов и цар Борис III? Трябва да се именуват на изявени македонски дейци с българско самосъзнание – Гоце Делчев, Григор Пърличев, Климент Охридски, Братя Миладинови. Какво общо имат Иван Михайлов и цар Борис III с културата? Никакво.
Ама за това са виновни руснаците, че не на време са създали българската държава.
цитирай
8. shtaparov - Според мен силна и обединена Българтия е ...
09.12.2022 21:13
leonleonovpom2 написа:
Според мен силна и обединена България е греда в окото не само на Сталин! Той даже е в края на редицата от вейни " приятели"! За които Доналд Туск правилно каза, че при такива приятели, врагове не ни трябват! Той дори-Сталин е спрял влизането ни в Югославската федерация, Ако беше осъществено, кой знае какви последици щеше да има!? За нас, естествено!
Кой попречи на Санстефанска България да се появи и на картата? Кой погърчи Българите в Беломорието? Кой и защо порумънчи Българите в Северна Добруджа и защо измисли държавата Румъния, с псевдоистория, изсмукана от нашата, с наши царе? Траките при нас изчезнали ,но видиш ли, романицзираните гети, като даки оцелели? Чакай, те са избягали отвъд Дунава ,именно ,за да не ги романизират? Дъргава ,на която населението се наричало арумъни- нерумънци!? Да умреш от смях от некоординирани лъжи!
И местните предатели и вероятно платени клакьори, да не кажа нещо по- силно, като извадиш истината, обявяваг те за параисторик?
А те каквни са, папагали немислещи ли? Както казваше Божидар Димитров, българия е единствената страна в света, граничеща със свой територии!?
Да , ама минали времената, за да искаме територии
Само,че, с такива интернационалисти, благодарение на тях, да не изтече и времето на България Предателят иначе винаги намира нов господар, до в момента, когато някой от тях, заслужено, не му отреже главата!
Защото знае ,че и него ще предаде!

Хубав ден, приятелю!

На твоето мнение съм приятелю- който е предал стария си господар,несъмнено ще предаде и новия но това не касае Българския народ както знаеш а политическата класа,която ни натресоха окупантите на "Джунглашвили". Подкрепата ти е безценна- Благодаря,България се нуждае от мислещи хора като теб!
цитирай
9. shtaparov - За помакедончването и другите неща ...
09.12.2022 21:17
nedovolen написа:
За помакедончването и другите неща според мен си прав. Но с призива за гласуване не съм съгласен. Българският гласоподавател е своеобразен камикадзе - гласува и "загива", и пак, и пак. Никога няма да гласувам, докато не разбера, че повечето от нас сме си сменили "това" под шапката. Единствено и тогава е възможна промяна.
Не каня никого да мисли и действа като мен.
:)))

Не задължавам никого да гласува приятелю: за мен е важно да накараме политиците да вършат нещата в интерес на България,без значение дали е с избори или без,но непременно трябва да изхвърляме зад борда онези,които лъжат народа и го подлагат на македонистките гаври безнаказано!
цитирай
10. shtaparov - - Има си партийни документи ...
09.12.2022 21:21
get написа:
- Има си партийни документи Щапаров - които по безапелационен начин сочат ... КОИ СА ГРОБОКОПАЧИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ на България по МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС?

- Вече е написано и в Уикипедията на български - Адрес:
https://bg/wiki/%D0%90%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%BC_%D0%BD%D0%B0_%D0%A6%D0%9A_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%A0%D0%9F_(%D0%BA)_(1946)

- За ленивите и приспани от КОМУНИСТИЧЕСКО-КОМИНТЕРНОВСКА ПРОПАГАНДА - Ще си позволя да ЦИТИРАМ - част от статията?

"Августовският пленум на ЦК на БРП (к) е десетият подред пленум и се провежда в град София на 9-10 август 1946 година. Пленумът се провежда под ръководството на Георги Димитров и на пленума се излиза с резолюция относно македонския въпрос. Решава се, че съществува един-единствен македонски народ и в трите области - Пиринска, Вардарска и Егейска Македония и че и трите трябва да бъдат обединени в състава на СФРЮ. Обявява се въвеждане на културна автономия в Пиринския край, отваряне на македонски училища, в които да се преподава македонски език и история в сътрудничество със Социалистическа република Македония. В резултат на резолюцията на пленума се отварят македонски народен театър, македонска книжарница и други."

- От което? - За мен не само членството, а дори симпатизиране на тази "партия" - е знак/ПРИМЕР за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ?!!!

Абсолютно съгласен- симпатизирането на неразкаял се убиец,който е взел душата на народа е непростимо престъпление!
цитирай
11. shtaparov - Щом е в Уикипедия не винаги е вярно. ...
09.12.2022 21:25
nedovolen написа:
Щом е в Уикипедия не винаги е вярно. Нали статиите са писани от шапки, за които споменах по-горе. Особено пък партийни.
Говоря по принцип. :)))

"По принцип" и аз съм съгласен,но така си е навсякъде- аз бих добавил,че щом нещо е писано в казионните вестници и учебници по история,значи е почти гарантирано объркано или невярно! :)
цитирай
12. shtaparov - Добре, това никой не го оспорва! Но ...
09.12.2022 21:32
leonleonovpom2 написа:
Добре, това никой не го оспорва! Но то е постфактум! Редзултат на предишни решения на високо ниво!
Кой и защо е отделил Македония от България, след като е предложено да има Санстефанска България? Защо Македония е разделена между сърби и гърци, на това му се казва в експерименталните науки чиста проба?! Няма СССР, няма Коминтерн в Ньой! Защо цяла Добруджа е дадена на Румъния? Пределно ясно е ,че участието на България във войната - ПСВ , не е с цел завоюване на чужди земи, а за присъединямане на свои! Защо е тази жестокост към нас , оказва се ,че в репарациите сме по- горе от Германия и Австро- Унгария, които са я започнали?
Разбирам, коминтерна, Сталин, комунизмът са виновни! Но, нима другите са невинни? Ами, ако не се е намесил Уилсън, американския президент, в Ньой ,щяхме да сме ликвидирани и то ,не от коминтерна! Ленин дори ни опрощава заем ,теглен от Русия за нашите жп линии с думите ,че Болшевиките нямат отношение към него, той е между царска Русия и България! А ние имаме и наказателни лихви, защото не го плащаме редовно Парадоск, приятели ни налагат космически репарации, а враговете-опрощават ни заеми?
Извинявай, ама бъди обективен като казваш недъзите на едните , кажи и на другите! С чие решение Макед9ония е поделена между сърби и гърци! Така излиза ,че тези ,които са съсипали държавата ни ,са ни благодетели? А това е противоположно на истината, приятелю! Плащаме грехове на " приятели" По- добре да имаме открити врагове, отколкото такива приятели!
И това не бива да се премълчава, защото в такъв случай ни смятат за олигофрени!
Има си дипломация за тази цел! Истинските дипломати знаят как да поднесат фактите и да обърнат внимание на такива факти назначените за такива, нищо свястно и полезно от тях не може да се очаква , освен папагалщина и насъскване

Всичко най- добро!

Хубав ден!

И тук по чудесен начин си казал правдиви неща,които ще синтезирам с няколко думи: по-добре открит враг,отколкото лицемерен "приятел"!
цитирай
13. shtaparov - Сериозно ли питаш? А какво правят ...
09.12.2022 21:36
radostinalassa написа:
Сериозно ли питаш? А какво правят тук чужди бази, след като ни разоръжиха? Е, поне не са 200 като в Германия. Кой написа в учебниците турско присъствие и защо само свещеника произнесе на 3 март, че е имало турско робство.

Чуждите бази с общ персонал 600 дущи си плащат (макар че още не съм ги видял никъде) за разлика от окупаторите (250 000 души) които хем те крадат,хем те карат да им плащаш сметките и да им се извиняваш,а след 80 години пак ти си виновен а те не са!
цитирай
14. shtaparov - Писал съм по въпроса. Кой набута ...
09.12.2022 21:45
kvg55 написа:
Писал съм по въпроса.
Кой набута българските земи от Македония в Кралство Сърбия и кралство Гърция? Кога е разделена Македония? От когато и започва асимилацията на българите там.
Буржоазна България воглаве с царя Фердинад го направи. Той сключи предателските спрямо българите в областта Македония договори с Кралство Сърбия и кралство Гърция.
Имало е и други възможности за разлагането на Османската империя и създаване на независима македонска държава, върху която България несъмнено ще има най–голямо влияние. Ама се иска търпение, гъвкава политика, дипломация и мислене, каквито на буржоазните правителства им е липсвала. Пък и нали буржоазията ламти за земи.
В Южно–славянската федерация, както е била замислена от Георги Димитров, България и българите щяха да имат по–силно политическо и културно влияние в Социалистическа република Македония, предвид вековните исторически връзки, език и фолклор, отколкото Сърбия и сърбите.
След 1990–та година отново буржоазни глупости и припряност.
Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония предаде българската история на самозванците.
И защо нашите идиоти дразнят македонстващите с имена на културните клубове там като Иван Михайлов и цар Борис III? Трябва да се именуват на изявени македонски дейци с българско самосъзнание – Гоце Делчев, Григор Пърличев, Климент Охридски, Братя Миладинови. Какво общо имат Иван Михайлов и цар Борис III с културата? Никакво.
Ама за това са виновни руснаците, че не на време са създали българската държава.

Те наистина са виновни,понеже са можели да освободят България още в 1812 г. но вместо нея са освободили сърбите,като още веднага са им дали над 30 000 кв.км чисто Българска земя,която да посърбят до идването на следващата "хапка" ...
цитирай
15. radostinalassa - ѝз нищо не разбрах, Пиши по - подробно.Янките не плащат за базите, не ги извинявай.
10.12.2022 12:50
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Сериозно ли питаш? А какво правят тук чужди бази, след като ни разоръжиха? Е, поне не са 200 като в Германия. Кой написа в учебниците турско присъствие и защо само свещеника произнесе на 3 март, че е имало турско робство.

Чуждите бази с общ персонал 600 дущи си плащат (макар че още не съм ги видял никъде) за разлика от окупаторите (250 000 души) които хем те крадат,хем те карат да им плащаш сметките и да им се извиняваш,а след 80 години пак ти си виновен а те не са!

цитирай
16. radostinalassa - Ако не те бяха освободили русите...
10.12.2022 12:53
сега нямаше да ревеш за другите български земи , а щеше да джагалиш на турски. Не си справедлив.
А мислиш ли, че при новата Ялта ще ни преразпределят към Турция? Това няма как да стане. Два пъти едно след друго ще ни е много.
цитирай
17. get - До 11. shtaparov + nedovolen - Вместо, да подлагате на съмнение написаното в Уикипедия - Дори?
10.12.2022 13:31
shtaparov написа:
nedovolen написа:
Щом е в Уикипедия не винаги е вярно. Нали статиите са писани от шапки, за които споменах по-горе. Особено пък партийни.
Говоря по принцип. :)))

"По принцип" и аз съм съгласен,но така си е навсякъде- аз бих добавил,че щом нещо е писано в казионните вестници и учебници по история,значи е почти гарантирано объркано или невярно! :)


- Защо не потърсите(както аз направих) оргиналите на документите ... с "основните тезиси" на НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ Георги Димитров. Един от виновниците за ПОМАКЕДОНЧВАНЕ на български граждани!?

- Или дайте да преливаме "от пусто-в-празно". Та вследствие настъпилата досада българина който ни чете да махне с ръка казвайки: Майната му !
цитирай
18. get - До 14. shtaparov - Щапаров, следва да кажа! На тоз червен и проруски йезуит, от там майце-продавец - не само на думите ... !!
10.12.2022 13:35
shtaparov написа:
kvg55 написа:
Писал съм по въпроса.
Кой набута българските земи от Македония в Кралство Сърбия и кралство Гърция? Кога е разделена Македония? От когато и започва асимилацията на българите там.
Буржоазна България воглаве с царя Фердинад го направи. Той сключи предателските спрямо българите в областта Македония договори с Кралство Сърбия и кралство Гърция.
Имало е и други възможности за разлагането на Османската империя и създаване на независима македонска държава, върху която България несъмнено ще има най–голямо влияние. Ама се иска търпение, гъвкава политика, дипломация и мислене, каквито на буржоазните правителства им е липсвала. Пък и нали буржоазията ламти за земи.
В Южно–славянската федерация, както е била замислена от Георги Димитров, България и българите щяха да имат по–силно политическо и културно влияние в Социалистическа република Македония, предвид вековните исторически връзки, език и фолклор, отколкото Сърбия и сърбите.
След 1990–та година отново буржоазни глупости и припряност.
Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония предаде българската история на самозванците.
И защо нашите идиоти дразнят македонстващите с имена на културните клубове там като Иван Михайлов и цар Борис III? Трябва да се именуват на изявени македонски дейци с българско самосъзнание – Гоце Делчев, Григор Пърличев, Климент Охридски, Братя Миладинови. Какво общо имат Иван Михайлов и цар Борис III с културата? Никакво.
Ама за това са виновни руснаците, че не на време са създали българската държава.

Те наистина са виновни,понеже са можели да освободят България още в 1812 г. но вместо нея са освободили сърбите,като още веднага са им дали над 30 000 кв.км чисто Българска земя,която да посърбят до идването на следващата "хапка" ...


- А дори на пунктоацията в изречението - не вярвам!
цитирай
19. shtaparov - Щом е в Уикипедия не винаги ...
10.12.2022 22:39
get написа:
shtaparov написа:
nedovolen написа:
Щом е в Уикипедия не винаги е вярно. Нали статиите са писани от шапки, за които споменах по-горе. Особено пък партийни.
Говоря по принцип. :)))

"По принцип" и аз съм съгласен,но така си е навсякъде- аз бих добавил,че щом нещо е писано в казионните вестници и учебници по история,значи е почти гарантирано объркано или невярно! :)


- Защо не потърсите(както аз направих) оргиналите на документите ... с "основните тезиси" на НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ Георги Димитров. Един от виновниците за ПОМАКЕДОНЧВАНЕ на български граждани!?

- Или дайте да преливаме "от пусто-в-празно". Та вследствие настъпилата досада българина който ни чете да махне с ръка казвайки: Майната му !

Поднесените от теб факти въобще не ги оспорвам приятелю- напротив,убеден съм твърдо в тяхната вярност,понеже съм ги научил отдавна и проумял по собствен път,а цитирания от теб документ само ги потвърждава!
цитирай
20. shtaparov - (...Янките не плащат за базите...)
10.12.2022 22:41
radostinalassa написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Сериозно ли питаш? А какво правят тук чужди бази, след като ни разоръжиха? Е, поне не са 200 като в Германия. Кой написа в учебниците турско присъствие и защо само свещеника произнесе на 3 март, че е имало турско робство.

Чуждите бази с общ персонал 600 дущи си плащат (макар че още не съм ги видял никъде) за разлика от окупаторите (250 000 души) които хем те крадат,хем те карат да им плащаш сметките и да им се извиняваш,а след 80 години пак ти си виновен а те не са!

Как да плащат,като нямат бази??!!
цитирай
21. shtaparov - (Ако не те бяха освободили русите...)
10.12.2022 22:43
radostinalassa написа:
сега нямаше да ревеш за другите български земи , а щеше да джагалиш на турски. Не си справедлив.
А мислиш ли, че при новата Ялта ще ни преразпределят към Турция? Това няма как да стане. Два пъти едно след друго ще ни е много.

Ако не ме бяха освободили русите,щеше да ме освободи Запада така че не се вайкай!
цитирай
22. zaw12929 - НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ...
11.12.2022 08:47
НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ПРЕДИ И ДНЕС
цитирай
23. shtaparov - НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ...
11.12.2022 10:31
zaw12929 написа:
НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ПРЕДИ И ДНЕС

На западняците им е все едно но на кремълци не им е: точно те не искат силна "славянска" държава,което се потвърждава от перманентните им действия срещу Полша, Украйна и България.
цитирай
24. radostinalassa - Значи планът Ран - Ът е руски?
11.12.2022 11:28
Не знаех това. Единият си прилича на пират.За каква силна България говориш днес? Това е комично.А реди не искаха обединение на балканските държви.
цитирай
25. get - До 22. zaw12929 + 23. shtaparov - Райхщатдско и Будапещенско споразумения от 1876/77 г.г. ?
11.12.2022 13:23
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ПРЕДИ И ДНЕС

На западняците им е все едно но на кремълци не им е: точно те не искат силна "славянска" държава,което се потвърждава от перманентните им действия срещу Полша, Украйна и България.


1.
На 3/15 януари 1877 г., малко преди да завърши Цариградската конференция, в Будапеща се подписва тайна конвенция между Русия и Австро-Унгария.
2.
Тази конвенция доразвива основните положения на Райхщадското споразумение(юни 1876 г.) и ангажиментите на всяка една от държавите.
3.
Основното в Райхщадското и будапещенско - споразумения м/у Русия и Австроунгария?
„Ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, СЪЗДАВАНЕТО НА ГОЛЯМА КОМПАКТНА СЛАВЯНСКА или друга ДЪРЖАВА е ИЗКЛЮЧЕНО“.

- Това е дословния цитат - от(по) текстовете на двата документи - визиращи договореностите м/у двете империя Руска и Австроунгарска ... много преди "освободителната война" - както ни учеха "да верваме" в учебниците по история на България?!
цитирай
26. radostinalassa - Продължавашда се излагаш. Колко турски паши са били англичани? Б.Джонсън е турчин. Те нямаше да те освободят.
11.12.2022 19:00
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
сега нямаше да ревеш за другите български земи , а щеше да джагалиш на турски. Не си справедлив.
А мислиш ли, че при новата Ялта ще ни преразпределят към Турция? Това няма как да стане. Два пъти едно след друго ще ни е много.

Ако не ме бяха освободили русите,щеше да ме освободи Запада така че не се вайкай!

цитирай
27. radostinalassa - 20. shtaparov.--Как да плащат,като нямат бази??!!
11.12.2022 19:11
Кои нямат бази у нас? А кой нападна работниците в завода на летището? Извънземните? Нещо не си в час. А кои са тези окупатори (250 000 души)? Къде са?
цитирай
28. batogo - !!!:))) Чест и почитания за точните въпроси и отговори, Щапаров!
12.12.2022 12:12
Явно в България кремълската имперска клика и техните верни слуги от КГБ и ДС продължават задкулисно да управляват и да унищожават суверенитета на Отечеството ни, приятелю!
цитирай
29. shtaparov - (Значи планът Ран - Ът е руски?)
13.12.2022 14:10
radostinalassa написа:
Не знаех това. Единият си прилича на пират.За каква силна България говориш днес? Това е комично.А реди не искаха обединение на балканските държви.

Дори и да не е изцяло руски,руснаците му съдействат най-активно и основно те го придвижват.
цитирай
30. shtaparov - НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ...
13.12.2022 14:12
get написа:
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
НЕ ИСКАТ СИЛНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕ И ПРЕДИ И ДНЕС

На западняците им е все едно но на кремълци не им е: точно те не искат силна "славянска" държава,което се потвърждава от перманентните им действия срещу Полша, Украйна и България.


1.
На 3/15 януари 1877 г., малко преди да завърши Цариградската конференция, в Будапеща се подписва тайна конвенция между Русия и Австро-Унгария.
2.
Тази конвенция доразвива основните положения на Райхщадското споразумение(юни 1876 г.) и ангажиментите на всяка една от държавите.
3.
Основното в Райхщадското и будапещенско - споразумения м/у Русия и Австроунгария?
„Ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, СЪЗДАВАНЕТО НА ГОЛЯМА КОМПАКТНА СЛАВЯНСКА или друга ДЪРЖАВА е ИЗКЛЮЧЕНО“.

- Това е дословния цитат - от(по) текстовете на двата документи - визиращи договореностите м/у двете империя Руска и Австроунгарска ... много преди "освободителната война" - както ни учеха "да верваме" в учебниците по история на България?!

Това е истината приятелю: точно на руснаците пречи Българската сила,те са най-близо до нас и техните интереси тук са най-силно застъпени
цитирай
31. shtaparov - (Продължавашда се излагаш. Колко турски паши са били англичани? Б.Джонсън е турчин. Те нямаше да те освободят.)
13.12.2022 14:17
radostinalassa написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
сега нямаше да ревеш за другите български земи , а щеше да джагалиш на турски. Не си справедлив.
А мислиш ли, че при новата Ялта ще ни преразпределят към Турция? Това няма как да стане. Два пъти едно след друго ще ни е много.

Ако не ме бяха освободили русите,щеше да ме освободи Запада така че не се вайкай!

Те са ставали паши за пари- не от зор да продават нас и ако не бе руско-турската война от 1877-78 г. , Европа щеше да притисне султана и той щеше да ни даде автономия,за да си запази трона. Европа впрочем е свършила тая работа- притиснала е султана,а той щеше да клекне и да ни освободи цяла една година по-рано,но Русия се възпротивила на този план,защото той щял да й пречи да вкара войски на наша територия и да раздаде земите ни на по-послушните от нас съседи.
цитирай
32. shtaparov - Кои нямат бази у нас? А кой нападна ...
13.12.2022 14:22
radostinalassa написа:
Кои нямат бази у нас? А кой нападна работниците в завода на летището? Извънземните? Нещо не си в час. А кои са тези окупатори (250 000 души)? Къде са?

Окупаторите от 1944-47 г.вече са измрели- къде ги търсиш днес,късно е чадо :)
цитирай
33. shtaparov - ( !!!:))) Чест и почитания за точните въпроси и отговори, Щапаров! )
13.12.2022 14:32
batogo написа:
Явно в България кремълската имперска клика и техните верни слуги от КГБ и ДС продължават задкулисно да управляват и да унищожават суверенитета на Отечеството ни, приятелю!

Благодаря за високата оценка приятелю драги- аз съм на мнение,че историческата и политическата истина трябва да се казва а не да се укрива,точно такива укривания доведоха до появата на изкуствената "македонска" "нация" и на още много други изродени явления,дирижирани някъде от някого.
цитирай
34. radostinalassa - Явно няма надежда...
13.12.2022 14:43
Приличаш ми на един блогър, който също твърдеше, че американските бази у нас са руски. Знаеш ли кой е, и той като тебе ми отговаряше през 2 дни. Аз го баннах .
Европа щяла да натисне султана да ни освободи. Връзва се с мнението ти , че в Русия няма 8 млн волжки българи. Вътрешно те са угрофини. Но хората казват - маймуна стоял, маймуна излязъл.
цитирай
35. radostinalassa - Щом си мълчиш, значи си прав...
14.12.2022 14:24
Как се връзва преклонението ти към Запада с българските ценности? Никак. А твоите угрофини имат български ценности. Появява се някакъв дисонанс, за който ще дадеш може би обяснение.
цитирай
36. get - До 33. shtaparov - Прощавай, но - Какво е "македонска нация" ?
15.12.2022 09:35
shtaparov написа:
batogo написа:
Явно в България кремълската имперска клика и техните верни слуги от КГБ и ДС продължават задкулисно да управляват и да унищожават суверенитета на Отечеството ни, приятелю!

Благодаря за високата оценка приятелю драги- аз съм на мнение,че историческата и политическата истина трябва да се казва а не да се укрива,точно такива укривания доведоха до появата на изкуствената "македонска" "нация" и на още много други изродени явления,дирижирани някъде от някого.


- Или ще почнем и ние като Путин - да употребяваме вътрешно изключващото се, като научно понятие: <<Много НАЦИОНАЛЕН руски НАРОД>> ?

- Без да се впускам в анализи - само ще отбележа - казвайки ... без значение, кои "велики сили бабуваха" - Но от един НАРОД - БЪЛГАРСКИЯ, са се родили НАЦИИ! Пример за което е МАКЕДОНСКАТА "НАЦИЯ" ?!

П.П.
Не знам по какъв начин ти е "влязла под кожата" проруската "фино-угарска" г'жа Радка от старо-гъзорието ... Но такъв форум, който и предоставяш - убива у мен всяко желание за коментари в блога ти?!
цитирай
37. radostinalassa - Да, избирай кого ще баннеш...
15.12.2022 20:07
Мене или примата. Милиционерите са с предимство.
цитирай
38. mt46 - Здравей, Ангеле!
16.12.2022 17:47
А защо не питаш ГЕРБ, които най-дълго управляваха България през последните 33 г. ?
А също НФСБ и ВМРО, които също участваха в управлението на страната ни...
цитирай
39. shtaparov - Как се връзва преклонението ти към ...
17.12.2022 06:44
radostinalassa написа:
Как се връзва преклонението ти към Запада с българските ценности? Никак. А твоите угрофини имат български ценности. Появява се някакъв дисонанс, за който ще дадеш може би обяснение.

Чак пък преклонение- това е силно казано,не отговаря на моите идеи. Угрофините не са мои- те са извадка от фактите,а ценностите им са повече татарски,отколкото Български!
цитирай
40. shtaparov - А защо не питаш ГЕРБ, които най-д...
17.12.2022 06:44
mt46 написа:
А защо не питаш ГЕРБ, които най-дълго управляваха България през последните 33 г. ?
А също НФСБ и ВМРО, които също участваха в управлението на страната ни...

Аз и тях ги питам- не мисли че съм забравил!
цитирай
41. shtaparov - (Да, избирай кого ще баннеш...)
17.12.2022 06:48
radostinalassa написа:
Мене или примата. Милиционерите са с предимство.

Никого няма да банна- доволен съм и от двама ви,но Гет очевидно е по-ерудиран- не е ветеринар все пак :), има невероятни познания върху фактите а част от коментарите му са безценни!
цитирай
42. shtaparov - Приличаш ми на един ...
17.12.2022 06:58
radostinalassa написа:
Приличаш ми на един блогър, който също твърдеше, че американските бази у нас са руски. Знаеш ли кой е, и той като тебе ми отговаряше през 2 дни. Аз го баннах .
Европа щяла да натисне султана да ни освободи. Връзва се с мнението ти , че в Русия няма 8 млн волжки българи. Вътрешно те са угрофини. Но хората казват - маймуна стоял, маймуна излязъл.

Не го знам и се чудя по какво ти приличам на въпросния човек- по прическа,по сизиономия или по начин на обличане? :) За Българите в Русия пък ще ти кажа три неща,които е редно да ги знаеш:

1. Те не са 8 млн.- много повече са в реалност,но държавата потиска тяхната Българщина.
2. Те по официални данни са били поне 1,5 млн. преди близо 100 години,но официалните данни са винаги силно орязани.
3. Българите в Русия не са "Волжки": Понтийски са по-право казано,понеже обитават района между Самара, Волгоград и Дунав.
цитирай
43. shtaparov - Явно в България кремълс...
17.12.2022 07:08
get написа:
shtaparov написа:
batogo написа:
Явно в България кремълската имперска клика и техните верни слуги от КГБ и ДС продължават задкулисно да управляват и да унищожават суверенитета на Отечеството ни, приятелю!

Благодаря за високата оценка приятелю драги- аз съм на мнение,че историческата и политическата истина трябва да се казва а не да се укрива,точно такива укривания доведоха до появата на изкуствената "македонска" "нация" и на още много други изродени явления,дирижирани някъде от някого.


- Или ще почнем и ние като Путин - да употребяваме вътрешно изключващото се, като научно понятие: <<Много НАЦИОНАЛЕН руски НАРОД>> ?

- Без да се впускам в анализи - само ще отбележа - казвайки ... без значение, кои "велики сили бабуваха" - Но от един НАРОД - БЪЛГАРСКИЯ, са се родили НАЦИИ! Пример за което е МАКЕДОНСКАТА "НАЦИЯ" ?!

П.П.
Не знам по какъв начин ти е "влязла под кожата" проруската "фино-угарска" г'жа Радка от старо-гъзорието ... Но такъв форум, който и предоставяш - убива у мен всяко желание за коментари в блога ти?!

Това,че се убива желанието ти за коментиране тук ме опечалява- ти си жив извор на истини и факти,не мога да отрека невероятно точните ти преценки в борбата за историческата правда,която ми е по-драга от всички лъжи на казионните несретници!
цитирай
44. radostinalassa - Не се отказваш да наричаш русите угрофини...
17.12.2022 11:44
Това е генетика по Иво Инджев, разбираш ли го това? Този не е генетик, а евролибераст. Кажи сега за базите у нас, руски ли са. Все подминаваш въпроса.
цитирай
45. radostinalassa - А на мене Гетчо няма да ми липсва...
17.12.2022 18:37
И той ми триеше коментите, защото не му се връзват на умозаключенията. Липсва ми 1 комент за ума на Гетчо.
цитирай
46. shtaparov - И той ми триеше коментите, защото не ...
18.12.2022 09:42
radostinalassa написа:
И той ми триеше коментите, защото не му се връзват на умозаключенията. Липсва ми 1 комент за ума на Гетчо.

Липсва ли ти? Не съм забелязал,на мен не ми липсва :)
цитирай
47. shtaparov - Това е генетика по Иво Инджев, ра...
18.12.2022 09:46
radostinalassa написа:
Това е генетика по Иво Инджев, разбираш ли го това? Този не е генетик, а евролибераст. Кажи сега за базите у нас, руски ли са. Все подминаваш въпроса.

Ти мислиш,че генетиката има партиен цвят и вероятно си права: в маркс-ленинското време бе точно така! А за какви бази у нас говориш,не е много ясно- за Росенец ли?
цитирай
48. get - До 47. shtaparov - Щапаров, като чета коментарите на перхидролената "генетичка" ми дойде на ум ?
18.12.2022 11:56
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Това е генетика по Иво Инджев, разбираш ли го това? Този не е генетик, а евролибераст. Кажи сега за базите у нас, руски ли са. Все подминаваш въпроса.

Ти мислиш,че генетиката има партиен цвят и вероятно си права: в маркс-ленинското време бе точно така! А за какви бази у нас говориш,не е много ясно- за Росенец ли?


- Защо в СССР генетиката бе обявена за лъженаука?
До 1939 г. руските-нацисти все още не са сетили - досущ като русата-Радка, да вкарат Политиката в Генетика?

- Но когато едни хора кат Радка-тъпото, започнат да компенсират дефицит от знания с расово-генетични "теории"! Всяка наука - та било тя и генетика отива в небитието!

- Пример за това което обяснявам? Е съдбата на руския генетик от световна величина Николай Иванов Вавилов - намерил смъртта в сталинския затвор ... в резултат ГЕНЕТИЧНИТЕ-РАСИСТИ подобни на "руските-арийци"? От сайтовете на последните наша Радка ... няма да я римувам поради пдевдонаучността й с "патка" ... черпи своите научни "прозрения"!!
- Досущ като шарлатанина Трофим Лисенко, който вкара марксизма в науката с което отрече Мендел и косвено се яви причината звездата на руската генетика Вавилов, да умре в затвора?!

- Боже - защо така си устроил този свят ... та Простотията майка на Лъжата, да заглушава гласът Разума !!?
цитирай
49. radostinalassa - Ти си годен да чатиш само с Гетчо...
18.12.2022 12:23
От нищо не разбираш, само от розетата.
цитирай
50. shtaparov - От нищо не разбираш, само от розе...
18.12.2022 23:26
radostinalassa написа:
От нищо не разбираш, само от розетата.

Aaa,и от Българския календар разбирам- повече от всички преди мен взети заедно,ако нямаш нищо против! И от други неща разбирам,но не е лъжица за всяка уста! Още въпроси ?? :)
цитирай
51. shtaparov - Здравей приятелю!
19.12.2022 02:34
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Това е генетика по Иво Инджев, разбираш ли го това? Този не е генетик, а евролибераст. Кажи сега за базите у нас, руски ли са. Все подминаваш въпроса.

Ти мислиш,че генетиката има партиен цвят и вероятно си права: в маркс-ленинското време бе точно така! А за какви бази у нас говориш,не е много ясно- за Росенец ли?


- Защо в СССР генетиката бе обявена за лъженаука?
До 1939 г. руските-нацисти все още не са сетили - досущ като русата-Радка, да вкарат Политиката в Генетика?

- Но когато едни хора кат Радка-тъпото, започнат да компенсират дефицит от знания с расово-генетични "теории"! Всяка наука - та било тя и генетика отива в небитието!

- Пример за това което обяснявам? Е съдбата на руския генетик от световна величина Николай Иванов Вавилов - намерил смъртта в сталинския затвор ... в резултат ГЕНЕТИЧНИТЕ-РАСИСТИ подобни на "руските-арийци"? От сайтовете на последните наша Радка ... няма да я римувам поради пдевдонаучността й с "патка" ... черпи своите научни "прозрения"!!
- Досущ като шарлатанина Трофим Лисенко, който вкара марксизма в науката с което отрече Мендел и косвено се яви причината звездата на руската генетика Вавилов, да умре в затвора?!

- Боже - защо така си устроил този свят ... та Простотията майка на Лъжата, да заглушава гласът Разума !!?

Всяка точна наука е лъженаука за измамника,когато истината може да му пречи! (Седма сентенция на Щапаров Младши).
цитирай
52. zaw12929 - ВАЖНО: Поставяйте задача пред &...
19.12.2022 11:58
ВАЖНО: Поставяйте задача пред "своите" партии да напишат в нашите учебници истината за помакедончването на 2 млн. Българи в бивша "Югославия"! Искайте го от тях упорито- накарайте ги да обещаят и ако не го направят,дръжте им сметка понеже това показва,че не мислят за вас а за себе си! Ще поставя искане и към днешните управници- разпоредете на МО час по-скоро да впише ИСТИНАТА за преврата от 1944 г. в нашите учебници,за окупацията на България от Сталински пълчища и за престъпното помакедончване,което марионетките на окупатора провеждаха у нас
цитирай
53. radostinalassa - Значи си избрал примата?
20.12.2022 19:11
И той е ербин като тебе, с квадратна глава. Личи ви от далече. Отиваш при коня в пустинята.Няма никакъв смисъл, изкарвай си парите спокойно.
цитирай
54. shtaparov - И той е ербин като тебе, с квадратна ...
21.12.2022 11:12
radostinalassa написа:
И той е ербин като тебе, с квадратна глава. Личи ви от далече. Отиваш при коня в пустинята.Няма никакъв смисъл, изкарвай си парите спокойно.

Свеж първосигнален хумор :)
цитирай
55. zaw12929 - ТОВА Е ИСТИНАТА
22.12.2022 13:25
БЪЛГАРИЯ ИМА ВИНА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?
цитирай
56. shtaparov - БЪЛГАРИЯ ИМА ВИНА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗА...
23.12.2022 01:54
zaw12929 написа:
БЪЛГАРИЯ ИМА ВИНА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?

Вина има действително,а аз я отдавам на некадърните министри и управници,които ни натрисат разни месещи се във вътрешните ни работи задгранични централи.
цитирай
57. zaw12929 - НЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ, А САМО ЗАПИСВАЧИТЕ ПРОДАЖНИ МИСЛЯ
27.12.2022 09:10
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
БЪЛГАРИЯ ИМА ВИНА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?

Вина има действително,а аз я отдавам на некадърните министри и управници,които ни натрисат разни месещи се във вътрешните ни работи задгранични централи.

цитирай
58. shtaparov - (НЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ, А САМО ЗАПИСВАЧИТЕ ПРОДАЖНИ МИСЛЯ)
28.12.2022 16:00
zaw12929 написа:
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
БЪЛГАРИЯ ИМА ВИНА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАПИСВА ИСТИНАТА ЗА ПОМАКЕДОНЧВАНЕТО В СВОИТЕ УЧЕБНИЦИ, ТА ДА ЧЕТАТ МАКЕДОНДЖИИТЕ И ДА СЕ УЧАТ ?

Вина има действително,а аз я отдавам на некадърните министри и управници,които ни натрисат разни месещи се във вътрешните ни работи задгранични централи.

И аз съм на същото мнение- не сме ние виновни а всъщност властите,които са изпуснали нещата и не ги е еня какви глупости се пишат в учебниците по наш адрес.
цитирай
59. krumbelosvet - Бе щапаров бе
29.12.2022 04:42
Кой, Кой, К О Й рече "Господа, ние не сме се събрали да обсъждаме щастието на българите, а мирът в Европа"? Т.е. НЕЩАСТИЕТО на българите осигурява мирът в Европа.
цитирай
60. krumbelosvet - Аман от чуства ЧУСТВА русофобски безпаметни
29.12.2022 04:44
!
цитирай
61. shtaparov - (Аман от чуства ЧУСТВА русофобски безпаметни)
29.12.2022 15:26
krumbelosvet написа:
!

Тия,които нямат чувства народът ги нарича БЕЗЧУВСТВЕНИ
цитирай
62. shtaparov - Кой, Кой, К О Й рече "Господа, ...
29.12.2022 15:27
krumbelosvet написа:
Кой, Кой, К О Й рече "Господа, ние не сме се събрали да обсъждаме щастието на българите, а мирът в Европа"? Т.е. НЕЩАСТИЕТО на българите осигурява мирът в Европа.

Някой думбазин като впиянчения наркоман Чърчил например та,кой друг
цитирай
63. virtu - Честита Нова 2023 Година !
31.12.2022 21:39
Да сте живи , да сте здрави до година , до амина !
цитирай
64. troia - Честита Нова 2023 година!
01.01.2023 13:31
Много здраве, лично щастие и професионални успехи!
цитирай
65. shtaparov - Да сте живи, да сте здрави до година, ...
11.01.2023 02:36
virtu написа:
Да сте живи , да сте здрави до година , до амина !

Много здраве,щастие,успехи и късмет!
цитирай
66. shtaparov - Много здраве, лично щастие и про...
11.01.2023 02:39
troia написа:
Много здраве, лично щастие и професионални успехи!

Нека ни е здрава и честита- желая същите хубави неща и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815915
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136734
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи