Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2022 05:06 - КАК СГРЕШЕНАТА И ФАЛШИВА "БЪЛГАРСКА" ИСТОРИЯ, КОЯТО УЧИМ ДНЕС ДОКАРВА МИЗЕРИЯ НА НАРОДА НИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 10459 Коментари: 50 Гласове:
69

Последна промяна: 06.11.2022 02:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАК СГРЕШЕНАТА И ФАЛШИВА "БЪЛГАРСКА" ИСТОРИЯ, КОЯТО УЧИМ ДНЕС ДОКАРВА МИЗЕРИЯ НА НАРОДА НИ

          (написано по заслуга на zaw12929 заради конструктивните въпроси,които ми зададе)


   Днешният опит сочи че с който и да станем съюзници,ние по един или друг начин все сме губещи и потърпевши. В същото време други народи като гърците и евреите например почти винаги печелят,дори когато държавите им са фалирали. На какво се дължи това?

  Мислих много пъти по тази проблематика и накрая открих само две причини,които я пораждат и те са единствено верните. Тези причини са следните:

1. Гръцката и еврейската история т.е.- биографиите на тези два народа ги показват пред света като създатели на цели цивилизации,в случая Европейската и Християнската.
2. Българската история т.е.- биографията на нашия народ го показва като рушител на "гръцката" а оттам- на европейската и християнската цивилизация.


  Народите с добра биография,подобно на хората с добри препоръки са галеници на съдбата. На тях всеки им вярва, всеки е склонен да даде нещо, да им направи услуга или казано с "две" думи- да им помогне. Народите с лоша биография са на другия полюс: те са постоянно в немилост, на тях никой не им вярва, никой нищо не дава "безплатно", никой не иска да им помага или да направи приятелско дарение със сериозна стойност. Ето го разковничето на проблема- то се крие във фалшивата биография на народа ни,създадена по гръцки модел за специално охулване на Българите и за предпазване на гръцката алчност и завист от нашата силна историческа конкуренция.

  Затова основният проблем на България не е с руснаци, сърби или власи,нито с турци или "македонци"- той е със злобните гърци,създатели на световната гръкомания. Гъркомани и следовници на гръцката омраза към България едно време имало само на Балканите,а днес ги има по целия свят- в Англия, Америка, Русия, Франция, Италия, Германия, "Румъния", "Македония", Латинска Америка, Канада, Австралия, Швеция, Индия и пр.,и пр.,та даже в Израел.

       image

  Нека не забравяме,че доскорошната английска кралица се омъжи за гръцки принц- не за Български,руски или германски. Така тя вкара черна афразийска кръв в семейството си,но това не намали нейното влияние а напротив- показа я като крепител на гърцизма и защитник на шизофренните гръцки претенции срещу околните народи,но най-вече срещу нашия.

  Гърция е държава,създадена чак 1828 г.,но това не й пречи да се изкарва с хилядолетия по-стара от България. Това впрочем не е никак чудно- много държави за разлика от нашата отдавна са осъзнали важността на своите народни биографии и за да се покажат в благоприятна светлина пред света,те се изкарват с векове по-стари от нас. Сърбия например изкарва,че е създала своя държава още в 626 г.- 55 години преди Исперих (прекръстен от гърците на Аспарух)!

       image

  Същото се отнася и за Русия- тя пък изкарва,че е създадена в 375 г. (306 г. преди Исперих)- кликни за да увеличиш:

       image

  В Западна Европа го има същото явление: Англия се изкарва държава на 1500 години (150 г. преди България на Исперих)!

       image

  Франция поставя началото на своята държавност в 481 г. (200 год. преди Исперих)!

image

  При нас пък важат с пълна сила думите на Наполеон:


"Историята е сбор от лъжи,които всички са приели"

   Ние имаме исторически данни за Българска държавност 515 г. преди Исперих (отразено в "Именника на князете") и по време на Троянската война (съобщение в Литовската жемайтска хроника за "Князчето мизийско сиреч Българско което бе оставено да умре в гората,но бе спасено и отгледано от една сърна"). Разполагаме с редица имена на Български владетели,царували десетки години и векове преди Исперих,но продължаваме да вписваме 681 г. като начало на нашата държавност,което е крайно порочно и невярно,но днес за жалост сме слаба държава и "нашата" история се пише според вкуса на чужденците:

image

  За "Северна Македония" е излишно да говорим- тя поставя началото на своята държавност в Х век пр. Хр. "Румъния" пък се изкарва гето-дакийска държава,създадена в IV век пр. Хр. а Турция била създадена в 552 г.: 130 г. преди Исперих! Германия също поставя първата немска държава преди Рождеството на Христос,а с тези верни или неверни постулати другите държави печелят дивиденти които на нас са ни отказани,понеже очевидно се пречкаме на гърците и ставаме конкуренти за техните претенции към Балканските земи- идея,към която  Изтокът и Западът имат гръцки пристрастия и нямат против да я осъществяват на нашия гръб във всеки удобен момент!

  Така лека-полека се оказва,че ние сме една от най-новите държави в Европа и всички околни народи са имали своя държавност далече преди нас,а ние сме дошли векове след тях и сме започнали да им ги рушим! Това е лъжа разбира се,но кой ни позволи да кажем истината в учебниците? Никой няма да разреши,ако продължаваме много да питаме- другите народи не питат,а просто записват помпозни дати на своята ранна държавност,за да печелят дивиденти! Така ние с "нашата" лъжлива 681-ва година,която даже ни я набутваха в герба оставаме на последните места и се оказваме с пръст в уста! На всичкото отгоре,вървейки по същия път превърнаха дедите ни в турци, цигани, татари и монголи,чиято "култура" се крие в тора на конете и зловонието на юртите,а после принудиха Вардарските Българи да се подиграват на Дунавските за тези неща и да приемат име,което светът възприема за гръцко!

       image

  С такава биография,братя,далеч не се стига- затова е крайно време да спрем да си затваряме очите за проблема а да прогледнем и да разберем,че с тази фалшифицирана история народът ни е обречен на изчезване и вечно мизеруване,а казионните псевдоисторици имат дебел пръст в неговата нерадостна съдба и трябва да бъдат отстранени от науката час по-скоро! По тяхна вина днес един евреин струва повече от 2 млн. Българи,понеже за 1 пострадал преди 80 год.евреин и днес по целия свят гонят,а за 2 млн. пострадали Българи в окупираните от бивша "Югославия" наши земи никой в ООН и дума не е казал!

  Ако не познавате ролята на историята за съдбата на народите,нека я посоча. Историята на Гърция е причина за безбройните жестове,които й правят повечето държави от Изток и на Запад:
      image

  Много западняци са готови да се бръкнат в джоба за да дадат на гърците,а немалко са изгубили и живота си заради тях. Англичани, руси, французи, италианци, испанци и пр.- всички се надпреварват кой повече да ги изчетка и похвали,макар те да са се превърнали в едни мързеливи и черни Балкански джуджета,които гледат само в чуждото канче и доста по-рядко: в своето! Фалшивата "Българска" история служи за оправдание на всяка сила,която иска да откъсне от нас Български земи и да ги раздаде на Гърция, Сърбия или "Румъния",което докарва безброй страдания на милиони честни Българи,бежански потоци и финансова изнемога на държавата!

  Историята стана оправдание и за случилото се в 1947 г.,когато Полша бе "преместена" със стотици километри на запад по искане на Сталин. Източните полски земи тогава бяха дадени на Съветския съюз под предлог,че това били древни руски земи а Полша бе "компенсирана" със значително по-малка немска територия с оправданието,че там били древни "славянски" земи! Същият сценарий го прилагат и на нас: Беломорието го дадоха на Гърция с "историческия аргумент",че там били древни "гръцки" земи,а цяла Западна България в това число "Македония" край Вардар я дадоха на сърбите с оправданието,че това били древно-"славянски" а не Български земи! Записания в римски хроники факт,че ние сме се върнали в земите си 130 г. преди сърбите и 70 год. преди "славяните" не играе никаква роля- крадците на Българска земя гледат какво сме написали НИЕ в "нашата" история,навират ни го в лицата и въз основа на него осакатяват територията и народа ни така,както ги осакатиха в Букурещ, Ньой и Париж!

  Лъжите в "нашата" история са забелязани от много изследователи- ето пример с мнението на проф. Иван Танев Иванов (кликни за да увеличиш):
       image

  Той добре е забелязал,че фалшивата ни "история" нанася големи вреди на Българския народ и работи срещу националната ни сигурност:

image

  Тези вреди се изразяват в загубени земи с милионно население,провалени добри сделки за бизнеса и пропуснати ползи за стотици и хиляди милиарди валутни единици,които Западът прехвърля на Гърция и на гръцкия бизнес вместо на нас,понеже истинската история трябваше да каже а не го е направила,че ние сме родоначалници на цялата Балканска цивилизация включително на гръцката! Вместо това обаче тя мълчи като пукал и дори приглася на гърците,с което оправдава циничните им претенции за Българските земи от Дунав до Егея и от Охрид до Черното море! Казионните "изторици" имат основна вина за загубата на над половината ни етническа територия и безразборното й раздаване на всички бандити и крадци,които са проявили нахалството да претендират за нея!

  В унисон с тях,Западът и Изтокът се надпреварват да назначават глупци и продажници в най-висшите ни държавни институции,които помагат на Гърция и нейните съюзници да големеят за наша сметка без да се интересуват дали ние загиваме от това и дали е справедливо да крадеш от собственика,за да отглеждаш крадци! В същото време тези "велики" сили се стараят да държат начело на Гърция най-умните й хора,които лесно да излъжат назначените от същите сили глупци в "нашите" правителства всеки път,когато им се наложи!

  Това е пътят,по който лъжите в "нашата" история,т.е. в народната ни биография очернят народа на България и от създател на цивилизации го превръщат в техен рушител,след което световните възгледи за него не може да са никога добри,а поклонници на нашата култура и с лупа трудно се намират! Ако обаче напишем обективната истина в нашите учебници и приведем хилядите доказателства с които разполагаме,мисленето на Запада и на Изтока постепенно ще се промени,глупашката им гръкомания ще намалее значително и те ще погледнат на нас с по-други очи,след което дивидентите за народа ни няма да закъснеят!

  Световната практика сочи,че народите рядко изучават чужди истории освен гръцката, египетската, еврейската, римската, германската, британската и китайската и предпочитат да четат онова,което ние сме написали за себе си,без да задълбават в проверки кое е вярно и кое не е. Помпозните неща,които предстои да напишем за себе си ще предизвикат към нас много по-големи симпатии от онези,на които сме се "радвали" досега,след което ще дойдат и проверките. Нашите съседи ще беснеят като побъркани от яд,че истинската история дава право на България да претендира за окупирани от тях наши територии и опити за критики ще има предоволно,но днес вече имаме отговор на всеки въпрос и НИКОГА НИКОЙ няма да ни хване в лъжа,понеже ще си служим САМО с истини! Когато кажем истината за народа ни,животът у нас ще се подобри неимоверно а немалко от парите и земите,които са приготвени за гръцките измамници ще дойдат при нас за да покажат за сетен път,че Божията воля е Истината да възтържествува,а крадците и лъжците да получат заслужено възмездие!



Гласувай:
69


Вълнообразно


1. barin - Здравей, Щапаров. Всички искат да ...
26.10.2022 06:05
Здравей, Щапаров. Всички искат да са стара държава, но фактите и хрониките говорят друго. Никой не иска да признае, че преди България в Европа няма сега съществуващи държави. Не сме били първите, но преди нас всички по различни причини са изчезнали. Обикновено приемат началото на държавата със заселването на територията. Като малък помня, че няколко години, след като празнувахме 1300 г. държава Румъния обяви 2000 г. държава. От написаното от теб виждам, че впоследствие Румъния се е корегирала назад във времето с около 4 века.
Поздрави!
Поздрави!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.10.2022 08:21
Ще взема по същество отношение по- късно
А сега общо
След като историята е игра за някои, тя се играе по правила! А когато тези правила не се спазват, глупаво е да играеш и още повече да се придържаш към правилата на играта
С други думи глупаво е с лъжеца ,подлеца , измамника да бъдеш честен и да имаш скрупули, че не си такъв
След като историите на други почиват на митове ,легенди и откровени фалшификации за наша сметка-пример Македония и ние няма ззащо да бъдем честни с тях и да се правим на моралисти!?
Прекаленият светец и богу не е драг!
Подлите гърци, които реално нямат никаква връзка с античните , а са късен субстра,т ногат да бъдат сразени само с един въпрос Кога в античността и за колко години са имали гръцка държава, създадена от тях? Същото се отнася и за турците например-Щели ли са да имат държава изобщо, без решаващата помощ на каталунските рицари на Роже дьо Фльор? Албанците- Без САЩ-съвременна държава и така нататък... Румънците, които са наричани всъщност арумъни, оттам идва името им ,пародия-нерумънци/ намек за Българи/ ,те пък имат " история" базирана на нашите царе и на нашата държава Писал съм много по този въпрос, изсмукан от нашата история
Виж крещящага глупост на славистите, не искащи да признаят ,че славяни идва от Българи, както и че имаме връзка с траките!? Измислените румънци произлизали от даките, а видиш ли ние, нямаме нищо общо с нашите даки- гетите?Само пълен идиот може да твърди това! Къде са отишли гетите ?Един от най-значимите за нас римски императори произхожда от тях!Максимин Трак!
При такива примитиви, хак ни е други да ни пишат историята, правеща ни жалки!
Най- старата европейска държава сме със сегашното и име!

Моля измамници, не стойте пред нас-ей там-в оня ъгъл, зад нас, ви е мястото!

Хубав ден!
цитирай
3. panazea - Какво да правим ?
26.10.2022 09:51
Предателството идва от нашите учЕни!
33 години чакам да нашишат Нова Вярна История , която да се изучава в училищата.
Ние учим децата на нихилизъм , пък после се сърдим , че не се интересуват от родината си.
Сърдим се на македонците , а ние още не сме си оправили нашата къщичка !
цитирай
4. shtaparov - Поздрав приятелю!
26.10.2022 11:03
barin написа:
Здравей, Щапаров. Всички искат да са стара държава, но фактите и хрониките говорят друго. Никой не иска да признае, че преди България в Европа няма сега съществуващи държави. Не сме били първите, но преди нас всички по различни причини са изчезнали. Обикновено приемат началото на държавата със заселването на територията. Като малък помня, че няколко години, след като празнувахме 1300 г. държава Румъния обяви 2000 г. държава. От написаното от теб виждам, че впоследствие Румъния се е корегирала назад във времето с около 4 века.
Поздрави!
Поздрави!

За "румънците" имам нови,но много точни констатации- те са тюрказиатски пастирски народ,който бил принуден да приеме смес от латински и Български в Европа,а после се научил да хитрува и да се изкарва по-древен от бившите си шефове :)
цитирай
5. shtaparov - Предателството идва от нашите у...
26.10.2022 11:05
panazea написа:
Предателството идва от нашите учЕни!
33 години чакам да нашишат Нова Вярна История , която да се изучава в училищата.
Ние учим децата на нихилизъм , пък после се сърдим , че не се интересуват от родината си.
Сърдим се на македонците , а ние още не сме си оправили нашата къщичка !

Много точно казано- отдавна исках да напиша статия,че ние нашата "история" още не сме поправили,а искаме от "македонците" да поправят своята!
цитирай
6. mt46 - ...
26.10.2022 11:54
1. Аз пък мисля, че големите световни и български специалисти по история, по езикознание, по археология имат огромен принос за развитието на българската историческа наука... През 18-19 в. българският народ бива "преоткрит" благодарение на редица слависти – чешки, сръбски, руски... "Именникът на българските владетели" е съхранен и открит в Русия /както и още много ръкописи на старобългарски език/...
2. Древността не е основен критерий за напредналост, за цивилизованост... Германия, Русия, САЩ и много други създават държави по-късно от нас, но ни изпреварват значително в развитието си... Не разбирам какви са тия националистически напъни за доказване на фалшива древност!...
цитирай
7. shtaparov - Здравей драги Ванка!
26.10.2022 22:04
leonleonovpom2 написа:
Ще взема по същество отношение по- късно
А сега общо
След като историята е игра за някои, тя се играе по правила! А когато тези правила не се спазват, глупаво е да играеш и още повече да се придържаш към правилата на играта
С други думи глупаво е с лъжеца ,подлеца , измамника да бъдеш честен и да имаш скрупули, че не си такъв
След като историите на други почиват на митове ,легенди и откровени фалшификации за наша сметка-пример Македония и ние няма ззащо да бъдем честни с тях и да се правим на моралисти!?
Прекаленият светец и богу не е драг!
Подлите гърци, които реално нямат никаква връзка с античните , а са късен субстра,т ногат да бъдат сразени само с един въпрос Кога в античността и за колко години са имали гръцка държава, създадена от тях? Същото се отнася и за турците например-Щели ли са да имат държава изобщо, без решаващата помощ на каталунските рицари на Роже дьо Фльор? Албанците- Без САЩ-съвременна държава и така нататък... Румънците, които са наричани всъщност арумъни, оттам идва името им ,пародия-нерумънци/ намек за Българи/ ,те пък имат " история" базирана на нашите царе и на нашата държава Писал съм много по този въпрос, изсмукан от нашата история
Виж крещящага глупост на славистите, не искащи да признаят ,че славяни идва от Българи, както и че имаме връзка с траките!? Измислените румънци произлизали от даките, а видиш ли ние, нямаме нищо общо с нашите даки- гетите?Само пълен идиот може да твърди това! Къде са отишли гетите ?Един от най-значимите за нас римски императори произхожда от тях!Максимин Трак!
При такива примитиви, хак ни е други да ни пишат историята, правеща ни жалки!
Най- старата европейска държава сме със сегашното и име!

Моля измамници, не стойте пред нас-ей там-в оня ъгъл, зад нас, ви е мястото!

Хубав ден!

Много добре казано приятелю- мнението ти е точно като моето: с хайдушките камъни- по хайдушката глава! Ние си имаме хроники за връзка на народа ни с Троянската война- защо трябва да се правим на "скромни" и да ги премълчаваме? Имаме много владетели преди Исперих и трябва да сме луди,за да поставяме началото на държавността си векове след тях! Затова казионните престъпници заслужават да ги късаме на парчета- те съсипват народа ни и го окичват с татаро-цигански имидж,а после задължават децата ни да сричат лъжите им като папагали- как да не им се ядоса човек?
цитирай
8. ka4ak - добавка,че 2 4 май,не е националния ни празник...:(((
26.10.2022 22:10
13.04.2012 13:31 - 13.13 - Защо сложиха и махнаха статуята на Симеон Радев от нашето македонско минестерство на външните работи в Скопие?!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 8222 Коментари: 20 Гласове: 82



- "На паметьта на БОРИСЪ САРАФОВЪ, героятъ на Илинденското възстание, авторътъ посвещава тази книга съ братско чувство".
СИМЕОНЪ РАДЕВЪ
предговор към книгата "Македония и българското възраждане", писан на 14 септември 1942 г.

Ще се задоволя да изкажа тукъ накратко нEкои мисли, които, надEвамъ се, при другъ случай ще мога да развия по-надълго.

I. Съвременниятъ национализъмъ, въ цEлостьта на своитE черти и въ своята сЪщина, се роди у насъ вече съ Паисий, когато у другитЕ народи на Европа, даже най-голЕмитЕ, то е едно послешно явление.
II. До като други народи, много по-просвЕтени и съ непрекЪснато минало на независимость, не сЪ смЕтали за свое отечество друго освенъ територията, надъ която сЪ царували тЕхнитЕ владетели, у българскиятъ народъ е имало понятие и чувство за предЕлитЕ на неговата родна земя. Паисий пише кЪде живЕятъ българитЕ. Преди него, още въ първата половина на XVII вЕкъ, българитЕ, католически владици, показваха сЪщитЕ граници на България.
III. У нашия народъ привързаностьта къмъ българскитЕ земи въ тЕхната цЕлость и стремежътъ за тЕхното обединение сЪ се появили много по-рано и сЪ били всЕкога много по-живи, нежели у други народи. Тая разлика особено проличава при едно сравнение съ нашитЕ съседи. ГърцитЕ сЪ мечтали да възстановятъ византийската империя, сърбитЕ — да се увеличатъ чрезъ грабежъ. Нито еднитЕ, — нито другитЕ сЪ се поставяли на почвата на народностьта и на нейното единство.
IV. У българския народъ жизнениятъ просторъ съвпада съ племенното наследство. БезсмъртнитЕ думи на Любенъ Каравелова: "Своето не даваме и чуждото не щемъ" сЪ девизътъ на българското възраждане. ТЕ съставяватъ и неговото благородство предъ историята.
V. Въ време на възраждането интелигенцията и рЪководящата класа сЪ вървЕли заедно, въ неразлЪчна взаимность. Тамъ бЕ тайната на неговитЕ чудни успЕхи. Такава взаимность е сЪществувала въ българската история само въ една друга епоха, епохата на Бориса и Симеона.
VI. Презъ време на църковния въпросъ имаше между водителитЕ по-боязливи, които се съмняваха, че българскиятъ народъ ще може да издържи до край борбата и бЕха готови да пожертвуватъ нЕкои отъ епархиитЕ на Тракия и Македония, за да се постигне разбирателството съ гръцката патриаршия; други, по-смЕли, отхвърляха непреклонно всЕка отстЪпка отъ народната цЕлость. Историята показва, че тЕ бЕха правитЕ, защото се оправда вЕрата имъ въ силата на българския духъ да мине презъ всЕко изпитание.
VII СмЕлостьта у тЕхъ не изключваше разума и мЪдростьта, а се съчетаваше съ тЕхъ. Стремейки се къмъ крайното разрешение на въпроситЕ, тЕ умЕеха да ги поставятъ единъ следъ другъ, всЕки въ своя моментъ. Това ние едно време нарекохме духътъ на постепенность въ българското възраждане.
VIII. Пламъкътъ на българския народенъ духъ никога не се е издигалъ тъй високо както въ време на възраждането. Но тоя пламъкъ щЕше да отиде напусто, ако да нЕмаше водителство, йерархия и дисциплина.
IX. Въ възраждането има будители, има и водители. И еднитЕ и другитЕ бЕха личности изключителни. Защо такива хора понЕкога се раждатъ, но нЕкога не? Това остава у всички народи една загадка. Може да се каже само, че голЕми водители се явяватъ при силенъ националенъ подемъ.
X. Възраждането е епохата на най-голЕмото национално самочувство у българитЕ. Българскиятъ народъ бЕше поробенъ и духовно и политически, но представлението, което българинътъ имаше за българщината, бЕше гордо, възторжено и пълно съ самоувЕреность. Думата "Българийка" употрЕбявава по-късно, щЕше да се види на българитЕ отъ онуй време като кощунство.
XI. Никой народъ не е жадувалъ за просвЕщение така както българитЕ презъ вреже на възраждането. ТрЕбва да се отбележи сЪщо, че никога българскиятъ народъ не е ималъ толкова видни хора съ класическо образование, както въ тая епоха. Почти всички будители и водители бЕха хуманисти.
ВисокитЕ гръцки училища бЕха тогава истински огнища на елинска култура; младитЕ българи изнесоха отъ тамъ съкровищата на античната мисъль. Тя имъ даде тази благородна дисциплика на ума, която така силно поразява въ тЕхнитЕ писания.
XII. Турското завладяване тури край на пагубното византийско влияние у насъ. Презъ високитЕ гръцки училища отъ началото на XIX в. дойде въ България лъхъ отъ класическата древность, тъкмо противоположна на византийския духъ. Върху здравитЕ основи, които остави възраждането, се упражни сетне разрушителното действие на руската радикална мисъль. Руското нихилистическо влияние се оказа толкова пакостно за нова България, колкото византийското за България отъ срЕднитЕ вЕкове.
.....................................
цитирай
9. shtaparov - 1. Аз пък мисля, че големите свет...
26.10.2022 22:27
mt46 написа:
1. Аз пък мисля, че големите световни и български специалисти по история, по езикознание, по археология имат огромен принос за развитието на българската историческа наука... През 18-19 в. българският народ бива "преоткрит" благодарение на редица слависти – чешки, сръбски, руски... "Именникът на българските владетели" е съхранен и открит в Русия /както и още много ръкописи на старобългарски език/...
2. Древността не е основен критерий за напредналост, за цивилизованост... Германия, Русия, САЩ и много други създават държави по-късно от нас, но ни изпреварват значително в развитието си... Не разбирам какви са тия националистически напъни за доказване на фалшива древност!...


1. Специалистите по археология наистина имат особен принос- от историците принос обаче имат само малцина (проф. Пламен Павлов, проф. Иван Т.Иванов, проф. Петър Добрев, професорите Асен Чилингиров, Рашо Рашев, Ганчо Ценов, Стефан Чурешки и пр.) Приносът на езиковедите е спорен- акад. Вл.Георгиев например има някои добри постижения но мнозина от другите силно се изложиха,като не успяха да забележат европейския произход на свещените термини в Българския календар и от стотици реки вода събираха,за да ги изкарат азиатски!
2. Германците изкарват държавността си от времето на Октавиан Август,а какви са тия "напъни" щеше разбереш,ако бе прочел статията вместо да я критикуваше наслуки. Кое е "фалшивото" на Българската древност- владетелите преди Исперих ли? Нее друже- те са много по-истински от теб ако искаш пък да знаеш,а това че не ти харесва е друг въпрос!
цитирай
10. shtaparov - 13. 04. 2012 13:31 - 13. 13 - Защо с...
26.10.2022 22:49
ka4ak написа:
13.04.2012 13:31 - 13.13 - Защо сложиха и махнаха статуята на Симеон Радев от нашето македонско минестерство на външните работи в Скопие?!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 8222 Коментари: 20 Гласове: 82



- "На паметьта на БОРИСЪ САРАФОВЪ, героятъ на Илинденското възстание, авторътъ посвещава тази книга съ братско чувство".
СИМЕОНЪ РАДЕВЪ
предговор към книгата "Македония и българското възраждане", писан на 14 септември 1942 г.

Ще се задоволя да изкажа тукъ накратко нEкои мисли, които, надEвамъ се, при другъ случай ще мога да развия по-надълго.

I. Съвременниятъ национализъмъ, въ цEлостьта на своитE черти и въ своята сЪщина, се роди у насъ вече съ Паисий, когато у другитЕ народи на Европа, даже най-голЕмитЕ, то е едно послешно явление.
II. До като други народи, много по-просвЕтени и съ непрекЪснато минало на независимость, не сЪ смЕтали за свое отечество друго освенъ територията, надъ която сЪ царували тЕхнитЕ владетели, у българскиятъ народъ е имало понятие и чувство за предЕлитЕ на неговата родна земя. Паисий пише кЪде живЕятъ българитЕ. Преди него, още въ първата половина на XVII вЕкъ, българитЕ, католически владици, показваха сЪщитЕ граници на България.
III. У нашия народъ привързаностьта къмъ българскитЕ земи въ тЕхната цЕлость и стремежътъ за тЕхното обединение сЪ се появили много по-рано и сЪ били всЕкога много по-живи, нежели у други народи. Тая разлика особено проличава при едно сравнение съ нашитЕ съседи. ГърцитЕ сЪ мечтали да възстановятъ византийската империя, сърбитЕ — да се увеличатъ чрезъ грабежъ. Нито еднитЕ, — нито другитЕ сЪ се поставяли на почвата на народностьта и на нейното единство.
IV. У българския народъ жизнениятъ просторъ съвпада съ племенното наследство. БезсмъртнитЕ думи на Любенъ Каравелова: "Своето не даваме и чуждото не щемъ" сЪ девизътъ на българското възраждане. ТЕ съставяватъ и неговото благородство предъ историята.
V. Въ време на възраждането интелигенцията и рЪководящата класа сЪ вървЕли заедно, въ неразлЪчна взаимность. Тамъ бЕ тайната на неговитЕ чудни успЕхи. Такава взаимность е сЪществувала въ българската история само въ една друга епоха, епохата на Бориса и Симеона.
VI. Презъ време на църковния въпросъ имаше между водителитЕ по-боязливи, които се съмняваха, че българскиятъ народъ ще може да издържи до край борбата и бЕха готови да пожертвуватъ нЕкои отъ епархиитЕ на Тракия и Македония, за да се постигне разбирателството съ гръцката патриаршия; други, по-смЕли, отхвърляха непреклонно всЕка отстЪпка отъ народната цЕлость. Историята показва, че тЕ бЕха правитЕ, защото се оправда вЕрата имъ въ силата на българския духъ да мине презъ всЕко изпитание.
VII СмЕлостьта у тЕхъ не изключваше разума и мЪдростьта, а се съчетаваше съ тЕхъ. Стремейки се къмъ крайното разрешение на въпроситЕ, тЕ умЕеха да ги поставятъ единъ следъ другъ, всЕки въ своя моментъ. Това ние едно време нарекохме духътъ на постепенность въ българското възраждане.
VIII. Пламъкътъ на българския народенъ духъ никога не се е издигалъ тъй високо както въ време на възраждането. Но тоя пламъкъ щЕше да отиде напусто, ако да нЕмаше водителство, йерархия и дисциплина.
IX. Въ възраждането има будители, има и водители. И еднитЕ и другитЕ бЕха личности изключителни. Защо такива хора понЕкога се раждатъ, но нЕкога не? Това остава у всички народи една загадка. Може да се каже само, че голЕми водители се явяватъ при силенъ националенъ подемъ.
X. Възраждането е епохата на най-голЕмото национално самочувство у българитЕ. Българскиятъ народъ бЕше поробенъ и духовно и политически, но представлението, което българинътъ имаше за българщината, бЕше гордо, възторжено и пълно съ самоувЕреность. Думата "Българийка" употрЕбявава по-късно, щЕше да се види на българитЕ отъ онуй време като кощунство.
XI. Никой народъ не е жадувалъ за просвЕщение така както българитЕ презъ вреже на възраждането. ТрЕбва да се отбележи сЪщо, че никога българскиятъ народъ не е ималъ толкова видни хора съ класическо образование, както въ тая епоха. Почти всички будители и водители бЕха хуманисти.
ВисокитЕ гръцки училища бЕха тогава истински огнища на елинска култура; младитЕ българи изнесоха отъ тамъ съкровищата на античната мисъль. Тя имъ даде тази благородна дисциплика на ума, която така силно поразява въ тЕхнитЕ писания.
XII. Турското завладяване тури край на пагубното византийско влияние у насъ. Презъ високитЕ гръцки училища отъ началото на XIX в. дойде въ България лъхъ отъ класическата древность, тъкмо противоположна на византийския духъ. Върху здравитЕ основи, които остави възраждането, се упражни сетне разрушителното действие на руската радикална мисъль. Руското нихилистическо влияние се оказа толкова пакостно за нова България, колкото византийското за България отъ срЕднитЕ вЕкове.
.....................................

Да се маха паметника на Симеон Радев от Скопие е грешка разбира се- това не само че не трябва да се прави,а към него трябва да се прибавят паметници на Борис Сарафов, Ванчо Михайлов, Тодор Александров и Владо Черноземски!
цитирай
11. ka4ak - АНГЕЛЕ,УВАЖАВАМ ТЕ,НО НЕ БЪДИ КАТО СБЪРКАНИТЕ НИ ИСТОРИЦИ ОТ БАН????
27.10.2022 00:33
8. ka4ak - добавка:че 2 4 май,не е националния ни празник...:((( ТОВА ГО ПОДМИНА????
АБСОЛЮТНО Е ДОКАЗАНО,ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА!!!!
ПОКРЪСТИЛИ СМЕ И КИЕВСКА РУС И БЛИЗО 300 000 000 БЕЛИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!!
АКО СЕ РАЗРОВИШ,НЯМА ДА СИ ПИШЕМ....:(((
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей отново, приятелю!
27.10.2022 00:48
Понеже се спекулира с изчезване и то на многолюдни народи, ще уточня, че ако някой наистина е изчезнал, това не са траките, а античните гърци !? Сегашните дължат съществуването си на гръцкия език ,изкуствено поддържан от римските императори и от тези на ИРИ Без те самите да са гърци Известни са причините за тази аномалия Академик М. Арнаудов пише ,че преди четири века в Атина с 40 хилядно население един човек не знае гръцки, говори се на арнаутски Мехмед Втори е също почитател на гръцкия На тази база той запазва гръцкото ръководство на патриаршията и оттам- и езикът им!
Това е истината за гръцкото величие!
Дело е на други, последни в редицата са англичаните!

Лека нощ!
цитирай
13. kvg55 - shtaparov,
27.10.2022 14:16
Нищо не сме разрушили. Нещата се саморазрушават отвътре, казва науката за развитието – диалектиката. По–вярно е, че като малък народ и държава постоянно сме били включвани в разни империи, които съвсем естествено по вътрешни причини след време са се разпадали.
Вярно е, че от глупост два пъти се вързахме за губещата страна – през 1941–ва и 2004–та.
цитирай
14. shtaparov - Здравей приятелю!
27.10.2022 17:11
ka4ak написа:
8. ka4ak - добавка:че 2 4 май,не е националния ни празник...:((( ТОВА ГО ПОДМИНА????
АБСОЛЮТНО Е ДОКАЗАНО,ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА!!!!
ПОКРЪСТИЛИ СМЕ И КИЕВСКА РУС И БЛИЗО 300 000 000 БЕЛИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!!
АКО СЕ РАЗРОВИШ,НЯМА ДА СИ ПИШЕМ....:(((

Истинският празник го знаем на 11-ти май: тогава го честват църковните отци,но ние сме свикнали с датата 24-ти и си я обичаме от край време,а за нас той все пак е един от националните ни празници,макар да не е най-главен. За главен празник е прието държавите да избират ден,в който е имало важно за тях политическо събитие а не културно-историческо: ден на Освобождението,на Независимостта,на Обединението и пр. Реално погледнато,24-ти е най-красивият ни празник та и най-Българският,щото не е свързан с участието на турци,руснаци или други чужденци. Денят на Освобождението обаче е по-важен,щото без него празнуващи на 24-ти щяха да са само сърби и руснаци,а ние можеше да сме потурчени или де-Българизирани.
цитирай
15. shtaparov - Понеже се спекулира с изчезване и то на многолюдни народи...
27.10.2022 17:21
leonleonovpom2 написа:
Понеже се спекулира с изчезване и то на многолюдни народи, ще уточня, че ако някой наистина е изчезнал, това не са траките, а античните гърци !? Сегашните дължат съществуването си на гръцкия език ,изкуствено поддържан от римските императори и от тези на ИРИ Без те самите да са гърци Известни са причините за тази аномалия Академик М. Арнаудов пише ,че преди четири века в Атина с 40 хилядно население един човек не знае гръцки, говори се на арнаутски Мехмед Втори е също почитател на гръцкия На тази база той запазва гръцкото ръководство на патриаршията и оттам- и езикът им!
Това е истината за гръцкото величие!
Дело е на други, последни в редицата са англичаните!

Лека нощ!

Наистина приятелю- много пъти съм си мислел как римляните са сглупили та са оставили гръцкия език,вместо да го забранят и затрият завинаги- тази тяхна грешка е сред основните причини за тяхното изчезване без никакво съмнение!
цитирай
16. radostinalassa - Чете ли новия ми пост?
27.10.2022 20:18
При русите няма финоугърски и монголски гени. Има обаче балкански гени, а и у нас има Р1а1. Нещо за обща история да ти идва наум или ти е трудно?
Значи турците ни били приятели? Ти имал ли си вълк за приятел? Напр. този, който иска да ти факсинира децата против Ковид, при положение , че децата не боледуват от Ковид. Да не би да иска да ги убие или е твърде простоват по рождение? Та това са тюрките , особено турските цигани.
цитирай
17. ka4ak - жалко е,че си като БАН???? ТОВА СМЕ ДАЛИ НА СВЕТА,ВКЛЮЧИТЕЛНО И БУДИТЕЛИТЕ!!!:)))))))))
29.10.2022 20:25
shtaparov написа:
ka4ak написа:
8. ka4ak - добавка:че 2 4 май,не е националния ни празник...:((( ТОВА ГО ПОДМИНА????
АБСОЛЮТНО Е ДОКАЗАНО,ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА!!!!
ПОКРЪСТИЛИ СМЕ И КИЕВСКА РУС И БЛИЗО 300 000 000 БЕЛИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!!
АКО СЕ РАЗРОВИШ,НЯМА ДА СИ ПИШЕМ....:(((

Истинският празник го знаем на 11-ти май: тогава го честват църковните отци,но ние сме свикнали с датата 24-ти и си я обичаме от край време,а за нас той все пак е един от националните ни празници,макар да не е най-главен. За главен празник е прието държавите да избират ден,в който е имало важно за тях политическо събитие а не културно-историческо: ден на Освобождението,на Независимостта,на Обединението и пр. Реално погледнато,24-ти е най-красивият ни празник та и най-Българският,щото не е свързан с участието на турци,руснаци или други чужденци. Денят на Освобождението обаче е по-важен,щото без него празнуващи на 24-ти щяха да са само сърби и руснаци,а ние можеше да сме потурчени или де-Българизирани.


24.05.2012 12:12 - Светлина в светлия празник на езика ни!Гордост че сме го съхранили и споделили !Честито и свято да Ви е!!!:)))
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 19261 Коментари: 57 Гласове: 104


БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК



Език свещен на моите деди
език на мъки, стонове вековни,
език на тая, дето ни роди
за радост не - за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга
и кой те пощади от хули гадки?
Вслушал ли се е някой досега
в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ
се крий в речта ти гъвкава, звънлива -
от руйни тонове какъв разкош,
какъв размах и изразитост жива?

Не, ти падна под общия позор,
охулен, опетнен със думи кални:
и чуждите, и нашите, във хор,
отрекоха те, о, език страдални!

Не си можал да въплътиш във теб
създаньята на творческата мисъл!
И не за песен геният ти слеп -
за груб брътвеж те само бил орисал!

Тъй слушам си, откак съм на света!
Си туй ругателство ужасно, модно,
си тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.

Ох, аз ще взема черния ти срам
и той ще стане мойто вдъхновенье,
и в светли звукове ще те предам
на бъдещото бодро поколенье;

ох, аз ще те обриша от калта
и в твоя чистий бляск ще те покажа,
и с удара на твойта красота
аз хулниците твои ще накажа.

Пловдив, 1883 Иван Вазов /бивш ученик в двукласното Епархийско училище “Св. Св. Кирил и Методий”,където на 11май 1851г.е празнуван днешния празник/!!!:)))

ЗНАМ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОУМЕЕ!!!:)))))))))
цитирай
18. shtaparov - Нищо не сме разрушили. Нещата се ...
30.10.2022 05:12
kvg55 написа:
Нищо не сме разрушили. Нещата се саморазрушават отвътре, казва науката за развитието – диалектиката. По–вярно е, че като малък народ и държава постоянно сме били включвани в разни империи, които съвсем естествено по вътрешни причини след време са се разпадали.
Вярно е, че от глупост два пъти се вързахме за губещата страна – през 1941–ва и 2004–та.

Чак постоянно приятелю не- ние не се продаваме като сърбите на всеки минувач :)
цитирай
19. shtaparov - 8. ka4ak - добавка:че 2 4 май, не е ...
30.10.2022 05:14
ka4ak написа:
shtaparov написа:
ka4ak написа:
8. ka4ak - добавка:че 2 4 май,не е националния ни празник...:((( ТОВА ГО ПОДМИНА????
АБСОЛЮТНО Е ДОКАЗАНО,ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА!!!!
ПОКРЪСТИЛИ СМЕ И КИЕВСКА РУС И БЛИЗО 300 000 000 БЕЛИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!!
АКО СЕ РАЗРОВИШ,НЯМА ДА СИ ПИШЕМ....:(((

Истинският празник го знаем на 11-ти май: тогава го честват църковните отци,но ние сме свикнали с датата 24-ти и си я обичаме от край време,а за нас той все пак е един от националните ни празници,макар да не е най-главен. За главен празник е прието държавите да избират ден,в който е имало важно за тях политическо събитие а не културно-историческо: ден на Освобождението,на Независимостта,на Обединението и пр. Реално погледнато,24-ти е най-красивият ни празник та и най-Българският,щото не е свързан с участието на турци,руснаци или други чужденци. Денят на Освобождението обаче е по-важен,щото без него празнуващи на 24-ти щяха да са само сърби и руснаци,а ние можеше да сме потурчени или де-Българизирани.


24.05.2012 12:12 - Светлина в светлия празник на езика ни!Гордост че сме го съхранили и споделили !Честито и свято да Ви е!!!:)))
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 19261 Коментари: 57 Гласове: 104


БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК



Език свещен на моите деди
език на мъки, стонове вековни,
език на тая, дето ни роди
за радост не - за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга
и кой те пощади от хули гадки?
Вслушал ли се е някой досега
в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ
се крий в речта ти гъвкава, звънлива -
от руйни тонове какъв разкош,
какъв размах и изразитост жива?

Не, ти падна под общия позор,
охулен, опетнен със думи кални:
и чуждите, и нашите, във хор,
отрекоха те, о, език страдални!

Не си можал да въплътиш във теб
създаньята на творческата мисъл!
И не за песен геният ти слеп -
за груб брътвеж те само бил орисал!

Тъй слушам си, откак съм на света!
Си туй ругателство ужасно, модно,
си тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.

Ох, аз ще взема черния ти срам
и той ще стане мойто вдъхновенье,
и в светли звукове ще те предам
на бъдещото бодро поколенье;

ох, аз ще те обриша от калта
и в твоя чистий бляск ще те покажа,
и с удара на твойта красота
аз хулниците твои ще накажа.

Пловдив, 1883 Иван Вазов /бивш ученик в двукласното Епархийско училище “Св. Св. Кирил и Методий”,където на 11май 1851г.е празнуван днешния празник/!!!:)))

ЗНАМ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОУМЕЕ!!!:)))))))))

Вазов е страхотен поет,има невероятни стихове и повечето много ги обичам- особено тези,които са представени в "Песни за Македония".
цитирай
20. shtaparov - При русите ...
30.10.2022 05:22
radostinalassa написа:
При русите няма финоугърски и монголски гени. Има обаче балкански гени, а и у нас има Р1а1. Нещо за обща история да ти идва наум или ти е трудно?
Значи турците ни били приятели? Ти имал ли си вълк за приятел? Напр. този, който иска да ти факсинира децата против Ковид, при положение , че децата не боледуват от Ковид. Да не би да иска да ги убие или е твърде простоват по рождение? Та това са тюрките , особено турските цигани.

Децата за съжаление боледуват от Ковид- доброто е,че повечето случаи протичат не толкова тежко. А при русите онези гени си ги има но както казах и другаде,генът няма националност- да му се придава такава е форма на расизъм :) И нека отново ти напомня- световната наука твърдо е установила,че генетичната връзка не е социална или културна. Това означава- днешните руси може да носят голяма част от гена на Българите (смесен с монголоиден обаче),а в основата да са смес от тюрки, Българи и угрофини. Но стига си ни занимавала с тия руснаци- те не са най-важния народ,та всяка втора дума да ти е за тях!
цитирай
21. bojo12345 - Цел на умиращата дълбока държава е народите да не знаят историята, бита и корените си!
30.10.2022 10:34
Затова на хитрите народи им е все едно кога са създали държави, важното е да им бутат мъни!
А за нас никога няма да приемат, че сме създали всички останали,че сме им дали знания. Когато ДД отиде в небитието, всичко ще се знае от всички. Дори напъните историците да пишат история, ще са всуе!
Борбата е безмилостно жестока!
цитирай
22. radostinalassa - 20. shtaparov - Няма стига, няма недей..
30.10.2022 12:41
Та кой казваш е най - големият басейн на бялата раса в Света? Получих от теб 2 отговора - Западна Европа и Източна Европа. Чудо.
цитирай
23. zaw12929 - кой кога ще поправи сбърканото: докога ще се бави??
30.10.2022 14:00
1. Гръцката и еврейската история т.е.- биографиите на тези два народа ги показват пред света като създатели на цели цивилизации,в случая Европейската и Християнската.
2. Българската история т.е.- биографията на нашия народ го показва като рушител на "гръцката" а оттам- на европейската и християнската цивилизация.
цитирай
24. get - До 18. shtaparov - Щапаров, що му се връзваш на псевдо-марксиста ?
30.10.2022 22:26
shtaparov написа:
kvg55 написа:
Нищо не сме разрушили. Нещата се саморазрушават отвътре, казва науката за развитието – диалектиката. По–вярно е, че като малък народ и държава постоянно сме били включвани в разни империи, които съвсем естествено по вътрешни причини след време са се разпадали.
Вярно е, че от глупост два пъти се вързахме за губещата страна – през 1941–ва и 2004–та.

Чак постоянно приятелю не- ние не се продаваме като сърбите на всеки минувач :)


- Та и в трите си твърдения - той е БАНАЛЕН ЛЪЖЕЦ!!

- За начало - нека НИ посочи в Кой от законите на Хегел ... се говори "разрушаване отвътре" ?

Цитирам ги - тъй като се опасявам, че както се прави на умен НЕ ГИ ПОЗНАВА?

А//
Закон за единството и борбата на противоположностите.
Б//
Закон за прехода от количествени натрупвания - към качествени изменения.
В//
Законът за отрицание на отрицанието.

- Хайде нека ни посочи ... повтаряйки се го питам: Къде се говори "за разрушение"?

П.П.
Само вместо Хегел, да не вземе да ми рицитира, разни "пролетарски" псевдо-поети - като този ...?
Напред към подвизи, другари,
ний старий свят да разрушим...
Да сринем граничните колове.
Да стане целий свят една страна...
...
напред към нов живот, другари...
...
и с жертви, ако трябва,
на светлий строй основи да положим.“

- Само идиот или марксист (или тоq е едно и също?) първо разрушават, а после наново от нулата, започват да строят!
- За разлика от останалите, тоес нормалните хора, които надграждат това което други преди тях - (дедите им) са изградили!

- Та чакам този по марксистки празнодумец да обоснове/докаже логиката, в призивите си "за разрушаване" !?
цитирай
25. radostinalassa - Обясни ми поне как угрофините...
31.10.2022 18:03
създадоха подводницата Белгород и Посейдон? Без топлинна следа. Май не са угрофини а наши наследници. Какво те тегли към запада, който олекна с 200 гр. откъм мозъка от охолния живот на наш гръб? Не мога да те разбера. Стоиш на два стола...
цитирай
26. panazea - Честит празник , Будителю !
01.11.2022 13:37
:)))
цитирай
27. shtaparov - Затова на хитрите народи им е все ...
01.11.2022 20:09
bojo12345 написа:
Затова на хитрите народи им е все едно кога са създали държави, важното е да им бутат мъни!
А за нас никога няма да приемат, че сме създали всички останали,че сме им дали знания. Когато ДД отиде в небитието, всичко ще се знае от всички. Дори напъните историците да пишат история, ще са всуе!
Борбата е безмилостно жестока!

Ние обаче държим на истината както знаеш,и ще се преборим тя да стигне до всеки!
цитирай
28. shtaparov - (Честит празник , Будителю !)
01.11.2022 20:10
panazea написа:
:)))

Благодаря- честито и на теб!
цитирай
29. shtaparov - Та кой казваш е най - големият басейн ...
01.11.2022 20:12
radostinalassa написа:
Та кой казваш е най - големият басейн на бялата раса в Света? Получих от теб 2 отговора - Западна Европа и Източна Европа. Чудо.

Не си ме разбрала: най-голям такъв "басейн" в миналото е била Източна Европа,а днес е Западна!
цитирай
30. shtaparov - (кой кога ще поправи сбърканото: докога ще се бави??)
01.11.2022 20:14
zaw12929 написа:
1. Гръцката и еврейската история т.е.- биографиите на тези два народа ги показват пред света като създатели на цели цивилизации,в случая Европейската и Християнската.
2. Българската история т.е.- биографията на нашия народ го показва като рушител на "гръцката" а оттам- на европейската и християнската цивилизация.

Трябва да го поправят очевидно политиците,понеже историците без тях не искат пръста да си мръднат! Кога ще стане това обаче,един Господ знае...
цитирай
31. shtaparov - създадоха подводницата Белгород и ...
01.11.2022 20:15
radostinalassa написа:
създадоха подводницата Белгород и Посейдон? Без топлинна следа. Май не са угрофини а наши наследници. Какво те тегли към запада, който олекна с 200 гр. откъм мозъка от охолния живот на наш гръб? Не мога да те разбера. Стоиш на два стола...

Ти много неща не можеш да разбереш- затова не се ядосвай,а го приеми като даденост :)
цитирай
32. shtaparov - Нищо не сме разрушили. Нещата се ...
01.11.2022 20:17
get написа:
shtaparov написа:
kvg55 написа:
Нищо не сме разрушили. Нещата се саморазрушават отвътре, казва науката за развитието – диалектиката. По–вярно е, че като малък народ и държава постоянно сме били включвани в разни империи, които съвсем естествено по вътрешни причини след време са се разпадали.
Вярно е, че от глупост два пъти се вързахме за губещата страна – през 1941–ва и 2004–та.

Чак постоянно приятелю не- ние не се продаваме като сърбите на всеки минувач :)


- Та и в трите си твърдения - той е БАНАЛЕН ЛЪЖЕЦ!!

- За начало - нека НИ посочи в Кой от законите на Хегел ... се говори "разрушаване отвътре" ?

Цитирам ги - тъй като се опасявам, че както се прави на умен НЕ ГИ ПОЗНАВА?

А//
Закон за единството и борбата на противоположностите.
Б//
Закон за прехода от количествени натрупвания - към качествени изменения.
В//
Законът за отрицание на отрицанието.

- Хайде нека ни посочи ... повтаряйки се го питам: Къде се говори "за разрушение"?

П.П.
Само вместо Хегел, да не вземе да ми рицитира, разни "пролетарски" псевдо-поети - като този ...?
Напред към подвизи, другари,
ний старий свят да разрушим...
Да сринем граничните колове.
Да стане целий свят една страна...
...
напред към нов живот, другари...
...
и с жертви, ако трябва,
на светлий строй основи да положим.“

- Само идиот или марксист (или тоq е едно и също?) първо разрушават, а после наново от нулата, започват да строят!
- За разлика от останалите, тоес нормалните хора, които надграждат това което други преди тях - (дедите им) са изградили!

- Та чакам този по марксистки празнодумец да обоснове/докаже логиката, в призивите си "за разрушаване" !?

Мир да има приятелю- и той не е маловажен :) Затова не се сърди- познавам блестящите ти познания,приемам ги!
цитирай
33. radostinalassa - Не съм врачка, но ти нещо се дъниш
01.11.2022 20:29
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
създадоха подводницата Белгород и Посейдон? Без топлинна следа. Май не са угрофини а наши наследници. Какво те тегли към запада, който олекна с 200 гр. откъм мозъка от охолния живот на наш гръб? Не мога да те разбера. Стоиш на два стола...

Ти много неща не можеш да разбереш- затова не се ядосвай,а го приеми като даденост :)

цитирай
34. radostinalassa - Точно и ясно...
01.11.2022 20:30
Как угрофини ще направят най - важните днес военни открития? Не се измъквай подло като пират . Какъв е този мозък?
цитирай
35. shtaparov - (Не съм врачка, но ти нещо се дъниш)
02.11.2022 12:59
radostinalassa написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
създадоха подводницата Белгород и Посейдон? Без топлинна следа. Май не са угрофини а наши наследници. Какво те тегли към запада, който олекна с 200 гр. откъм мозъка от охолния живот на наш гръб? Не мога да те разбера. Стоиш на два стола...

Ти много неща не можеш да разбереш- затова не се ядосвай,а го приеми като даденост :)


Игри на въображението- не ги вземай насериозно :)
цитирай
36. shtaparov - Как угрофини ще направят най - ва...
02.11.2022 13:00
radostinalassa написа:
Как угрофини ще направят най - важните днес военни открития? Не се измъквай подло като пират . Какъв е този мозък?

Угрофините имат добри постижения,но не и важни военни открития,руснаците- също!
цитирай
37. radostinalassa - Угрофините имат добри постижения,но не и важни военни открития,руснаците- също!
02.11.2022 15:35
А как янките построиха подводница,която не оставя топлинна следа, и подводница с малък атомен генератор, който я движи през ледовете? Янките имат само две обикновени подводници. Те са заети за разнасят демокрацията в страните, които не делят с тях доброволно богатствата си. Негрите трябва да се хранят.
цитирай
38. shtaparov - А как янките построиха подводница, ...
03.11.2022 04:47
radostinalassa написа:
А как янките построиха подводница,която не оставя топлинна следа, и подводница с малък атомен генератор, който я движи през ледовете? Янките имат само две обикновени подводници. Те са заети за разнасят демокрацията в страните, които не делят с тях доброволно богатствата си. Негрите трябва да се хранят.

A не е ли смешка на квадрат да гледаш как на времето критикувахте "янките",че ограничават правата на негрите и плащахте на Анджела Дейвис да воюва за тях а сега ги критикувате,че им дават човешки права- не са ли жалки хората,на които им е криво и това и онова??? :) Значи в крайна сметка за вас е важна критиката срещу "янките"- не са важни човешките права!
цитирай
39. radostinalassa - Бъркаш болшевиките с русите?
03.11.2022 17:31
Негрите реват, че не разбират математиката и физиката. А защо Господ им е дал такъв мозък? За да работят, но те стоят на помощи. У нас такива негри са около 1 милион души. Чакай да ти направят открития, освен да доят социалната система.
Та не угрофините създадоха Посейдон. Не се самозалъгвай. Не ти се получава да лъжеш хората.
цитирай
40. shtaparov - Негрите реват, че не разбират ма...
04.11.2022 01:49
radostinalassa написа:
Негрите реват, че не разбират математиката и физиката. А защо Господ им е дал такъв мозък? За да работят, но те стоят на помощи. У нас такива негри са около 1 милион души. Чакай да ти направят открития, освен да доят социалната система.
Та не угрофините създадоха Посейдон. Не се самозалъгвай. Не ти се получава да лъжеш хората.

Аз затова не ги лъжа,а им говоря само истини! Бившият угрофин е като бившия Българин,който става американски изобретател под името Тесла- нали не възразяваш?!!
цитирай
41. radostinalassa - А какъв е Джон Атанасов?
04.11.2022 14:32
Американец?
цитирай
42. get - До 40. shtaparov - Докога Щапаров, ще позволяваш на тази откровенна РАСИСТКА, РАДкА ... римуващо се с п...ка ?
05.11.2022 12:21
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Негрите реват, че не разбират математиката и физиката. А защо Господ им е дал такъв мозък? За да работят, но те стоят на помощи. У нас такива негри са около 1 милион души. Чакай да ти направят открития, освен да доят социалната система.
Та не угрофините създадоха Посейдон. Не се самозалъгвай. Не ти се получава да лъжеш хората.

Аз затова не ги лъжа,а им говоря само истини! Бившият угрофин е като бившия Българин,който става американски изобретател под името Тесла- нали не възразяваш?!!


... да ти оспавма постовете с паразитното си коментиране ... като примерно това?
radostinalassa написа:

Как угрофини ще направят най - важните днес военни открития?


- "Великите учени" на така хвалената от нея Раша ... не могат да създадат един модерен микро-процесор ... но за разлика от тях "тъпите-фини" от Финландия, имат не сам производство на процесори и др. дискретни лементи за електроника, но си й сглобяват и Джиесеми - Като ... Nokia ?
цитирай
43. radostinalassa - Не видях отговор.
05.11.2022 14:14
Няма такъв, само воплите на приматите.
цитирай
44. shtaparov - (А какъв е Джон Атанасов?)
06.11.2022 02:15
radostinalassa написа:
Американец?

Той е роден от смесен брак- затова в Америка е американец така,както роденият от брака между Скопски циганин и сръбкиня е "македонец".
цитирай
45. shtaparov - Няма такъв, само воплите на прим...
06.11.2022 02:17
radostinalassa написа:
Няма такъв, само воплите на приматите.

Кога ще се научиш да се държиш възпитано- още ли не си пораснала??
цитирай
46. shtaparov - Негрите реват, че ...
06.11.2022 02:20
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Негрите реват, че не разбират математиката и физиката. А защо Господ им е дал такъв мозък? За да работят, но те стоят на помощи. У нас такива негри са около 1 милион души. Чакай да ти направят открития, освен да доят социалната система.
Та не угрофините създадоха Посейдон. Не се самозалъгвай. Не ти се получава да лъжеш хората.

Аз затова не ги лъжа,а им говоря само истини! Бившият угрофин е като бившия Българин,който става американски изобретател под името Тесла- нали не възразяваш?!!


... да ти оспавма постовете с паразитното си коментиране ... като примерно това?
radostinalassa написа:

Как угрофини ще направят най - важните днес военни открития?


- "Великите учени" на така хвалената от нея Раша ... не могат да създадат един модерен микро-процесор ... но за разлика от тях "тъпите-фини" от Финландия, имат не сам производство на процесори и др. дискретни лементи за електроника, но си й сглобяват и Джиесеми - Като ... Nokia ?

Нека чете приятелю, нека се обучава :)
цитирай
47. radostinalassa - Значи си ме изтрил?
06.11.2022 11:25
Това е голяма научна слабост. Жалко за тебе. Пиши си с макаците.
цитирай
48. shtaparov - (Значи си ме изтрил?)
07.11.2022 00:23
radostinalassa написа:
Това е голяма научна слабост. Жалко за тебе. Пиши си с макаците.

Теб не съм те изтривал- изтрих само някакъв невъзпитан коментар с непристойни обиди срещу мен и срещу един наш приятел,даже не помня кой го беше написал :)
цитирай
49. radostinalassa - Та как съвместяваш българските ценности...
07.11.2022 15:44
със западните? Това е учудващо.
цитирай
50. shtaparov - (Та как съвместяваш българските ценности...)
07.11.2022 15:51
radostinalassa написа:
със западните? Това е учудващо.

Не ги съвместявам- за мен са важни Българските,чудно как още не си го разбрала!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816476
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136741
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи