Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2022 07:18 - КАК "СЛАВЯНСКАТА" ЛЪЖА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИТЕ В ЧЕРНИ ЕТИОПИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 12841 Коментари: 148 Гласове:
73

Последна промяна: 23.09.2022 04:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    КАК "СЛАВЯНСКАТА" ЛЪЖА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИТЕ В ЧЕРНИ ЕТИОПИ


   В "Сказание на пророк Исая",писано през XI век (доколкото е автентично) е поместен следния текст,в който се говори за някакви етиопи на Балканите (кликни за да увеличиш):

       image

  Лъжата на панславизма и подчинените му тюрколози,че дедите ни били азиатски пришълци дава повод на наши противници да спекулират,че точно Българите са тези етиопи,понеже било невъзможно "славяните" и "византийците" да са такива. Ето например един ментак който изкарва,че Българите са черни етиопи:
        image

  Той не е прав разбира се- праобраз на името АСПАРУХ (ИСПЕРИХ) се среща на Балканите още в Микенската епоха,а после и в Британия поне 6 века преди Аспар от Нумидия но понеже не го знае,си е позволил да спекулира и да си прави гавра с предците ни. Документи от Българската древност позволяват да стане ясно,че ЕТИОПИ за дедите ни са били народите от Изток:

image

  Според съвременното схващане Етиопия е африканска страна т.е.- населението й е черно. Расистката "логика" на панславистите във връзка с това е проста: Българите са "етиопи",значи са черни и изглеждат нелепо. Затова през ХХ век на всички "наши" художници бе разпоредено да ги оприличават на цигани,макар че в историческите документи те са руси и червенокоси:

  image   image

                           "Цар Петър Първи"- вижте лицето му на уплашен бедуин:

                       image

"Български" владетели- ето как ги рисуват продажните "слависти" и слуги на македонизма:

       image

   Аз лично съм на мнение,че тези срамни рисунки са автопортрети на самите казионни "художници" и "славяни",а не на Български царе понеже не обслужват историческата истина,а клептоманските мечти на панслависти и македонисти,които плашат децата си с тях! Стари хроники говорят ясно,че с ЕТИОПИ на Балканите са обозначавани народите от Изтока (бели или цветнокожи),а не жителите на България и на африканската Етиопия,която била наричана АБИСИНИЯ:

                image

                image

  Старите евреи също били считани за етиопско племе но Българите- НИКОГА!
       image

  Недоклепаните казиони и панслависти действат първосигнално и очевидно не знаят най-важната истина: терминът ЕТИОПИ не гарантира че зад него се крият черни афразийци, понеже в древността етиопи са били най-вече азиатците (жители на Индия, Татарстан, Пакистан и Монголия),милиони от които са чисто бели европеиди. Стари хроники употребявали някога израза БЕЛИ ЕТИОПИ,но панславистките расисти очевидно не са чули това и не искат да го знаят (кликни за да увеличиш):

                          image

  "Хората",окупирали върховете в нашата историческа наука не казват как разбраха и къде са прочели,че старите Българи са ЧЕРНИ а не БЕЛИ ЕТИОПИ,но представят тиражираните от тях версии за чиста монета без да споменават,че това е само едно тяхно предположение,което е наложено у нас по политически причини а не по исторически. Най-неприятното е,че документът с етиопите "работи" в тяхна полза и позволява да ни поднасят следната изкривена от лъжливите им теорийки "логика":

1. "Славяните" и Траките очевидно не са етиопи,понеже са бели и руси.
2. Византийските римляни (които са най-често сирийци, египтяни, сицилианци, гърци, арменци, анадолци, грузинци и пр.) също не може да са етиопи,понеже са "европейци" и наши съседи са техни потомци,а казионните "политици" не позволяваха на никой Българин да си обижда съседите- позволено бе само на тях да обиждат нас!
3. "Етиопи" в такъв случай са само древните Българи.
4. Етиопите са черни и неугледни- значи и Българите са такива!  :)  :)

  Невероятния пасаж с "етиопите" работи толкоз добре в полза на панславизма,че направо е чудно как Българи са го писали "за себе си". Казионните измамници имат "прекрасно" обяснение и на това: Българи са го написали,понеже в "новите" си земи са станали "славяни" и вече не са "етиопи"! Тези земи обаче не са нови за Българите,нито те са били черни азиатци да не говорим за измислената в 20-ти век лъжа,че после пък са станали "славяни"! Опознаването на тези истини позволява на честните изследователи да изтъкнат само две верни и научно издържани версии по случая:

1. В пасажа с етиопите има нещо гнило и той не е писан от Българи,а от самите панслависти.
2. С термина ЕТИОПИ дедите ни са обозначавали или "славяните",или византийските римляни.

  Тук ще коментирам и двете възможни версии,за да покажа колко вярна може да бъде всяка една от тях:

1. Пасажът с етиопите наистина не е писан от Българи,понеже се открива в руски (пак руски??!!) препис от XVI век,а старите оригинали са "изгубени"! Какво гарантира тогава,че в оригинала е пишело точно това?? Ще отговоря в прав текст- само турските блянове на казионите го гарантират,т.е. на руските панслависти понеже текста с етиопите,както и есетата за някакви "славяни" вместо СКЛАВИ или БЪЛГАРИ,които есета са приписвани на митичния "Черноризец Храбър" (а всъщност са писани през Ренесанса от руснаци) се откриват ЕДИНСТВЕНО в Русия!

image

2. Пред белите,руси и червенокоси "пра"-Българи повечето "византийци" са приличали наистина на черни етиопи,понеже подобно на днешните гърци си носят афразийския ген от Египет, Анадола, Сирия и Пакистан!
       
                                image

      image

3. СКЛАВИТЕ (прекръстени днес на "славяни") наистина са народ от Изтока в частност от Памир,понеже там е тяхната страна САКАЛА (САКА-ИЛА: Земя на Сакалави/Сакалови т.е. на азиатски Скити),а точно тя е била обитавана от СЕДЕМ ПЛЕМЕНА и са я наричали ЕТИОПИЯ!

  Ако някой мисли,че вциганяването на Българите не е дело на руснаци а на "наши" самодейци или западняци,нека види какви ги пишат "братушките" за нас,подменяйки израза БОИЛА ПАГАН с "имената" ВУЛ и ЦИГАН и да покаже цитат от англо-американски учен,който да е измислял такива изопачения за нас:

       image

  Текстът с етиопите си има и трезви тълкуватели разбира се- ето верния му "превод" на ново-Български,дело на наш прогресивен учен (кликни за да увеличиш):
       image

  По всичките посочени причини пасажът с етиопите,ако въобще е автентичен а не подправен по заповед на Иван Ужасни не може да се отнася за древните Българи,а САМО за "славяните" и "византийците"! Днешните панслависти измислят Склавинска древност на изобретените от тях "славяни",но се дистанцират решително от тяхното самоназвание СКЛАВИ,което ги свързва директно с Пакистан и Памир понеже се оказва,че ЕТИОПИ са били именно те но в никакъв случай- нашите Българи! Затова,която и версия да е вярна ние сме чисти- етиопи за нас са ромеите и "славяните" та даже македоните,а ние сме стар европейски народ!



Гласувай:
73


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.09.2022 09:46
Поредният ти силен, убедителен постинг
Относно Етиопия, има две Етиопии-Едната ,където е днешната Етиопия и друга-Азиатска ,нелокализирана, някъде около Червено море,на азиатския бряг За етиопци се считат гърците-те са семити Счита се ,че Савската царица е с етиопски произход
Етиопците са мургави, но се числят към бялата раса, както индийците ,не са негри Нямат техните характерни черти-дебели бърни
За славяните, знаеш моето мнение Те не са някакъв отделен етнос Имат същия произход, като нас Свързани са със сарматите, както и ние!
Лесно може да се види откъде идва името Никакви склави,венети и така нататък С това име се наричат робите ,продавани на пазара във Венеция Роб като етнос -няма!

Съвсем ясно се вижда ,че славяни, етнонима, идва от словени, който не е етноним, а човек пишещ! Свързан с азбуката ,която пишещите словени ползват Затова е словенска! Не е за някакъв народ!
Тази азбука не е създадена за някакви митични славяни, като етнос, а е да я ползват и да пишат с нея хората на словото!
Слово е дума на тогавашния ни език От него-словени!
Думата е свещена, тя отличава човека от животните
Всичко ми се изясни като е видах на витража торе, на Мадридската катедрала СЛОВО!

Така ,че този изкуствен макет за славяни, рухна тогава
Словените произлизат от Българите Разликата от останалите Българие е, че могат да пишат Азбуката е разпространена сред сродните на Българите народи Така са се нарекли- словени и пишещите с нея там Отишла е и в Русия- там са оцелелите ни книги от това време Постепенно словени се наричат всички пишещи с тази азбука Да не ги търсят при склавите Няма ги! Словените произлизат от Българите, поясних това !
Затова липсват славяните в книгитеот времето на Аспарух!
А самото славяни е резултантно от словени Един руснак , написани така ,би ги прочел славени- русизъм е!
Нима е трудно това за разгадаване?
Да престанат с тези глупости ,втълпявани, че сме номади ,че не сме наследници на траки, че има отделени славяни и тем подобни
Защото, накрая, ще ни отделят и от България

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. анонимен - Славянството е инструмент на бе...
17.09.2022 10:29
Славянството е инструмент на безродните путиноиди, с което оправдават безродието си, те твърдят, че сме славяни, защото рашистите казват така, ако кажат, че сме японци, ще твърдят същото. А оная с подобен на моя ник, дето ти замърсява блога, е пример за идиотията на путиноида.
цитирай
3. kvg54 - Панславизмът е путинизъм и обра...
17.09.2022 10:47
Панславизмът е путинизъм и обратно.
цитирай
4. mt46 - ...
17.09.2022 12:25
Би ли дал линк към публикацията на този ментак! Защо криеш името му?
"Ето например един ментак който изкарва,че Българите са черни етиопи"...
Би ли посочил кои историци твърдят, че българите били етиопи?...
цитирай
5. radostinalassa - Много ботове те харесват, липсва ни /-/ - ия глас..
17.09.2022 12:32
Защо НПО - тата на Сорос, които се месят в писането на учебниците не напишат, че ние винаги сме живеели тук, както и във велика България. Волжка България бе преименувана от евреина Ленин в Татарстан, с намека, че сме татари.
Когато Турция показа картата на Великия Туран ние не реаграхме, като чен на НАТО.
Русия на практика спря търговията с Турция , като забавяше тировете им на границата, докато стоките се вмиришат. Даваха им по 1 хляб и , кг брашно дневно.Така, че тюркофилите не са подчинени на панславистите. По - скоро на западните ценности.
цитирай
6. shtaparov - Славянството е инструмент на бе...
17.09.2022 17:01
radostinasassa написа:
Славянството е инструмент на безродните путиноиди, с което оправдават безродието си, те твърдят, че сме славяни, защото рашистите казват така, ако кажат, че сме японци, ще твърдят същото. А оная с подобен на моя ник, дето ти замърсява блога, е пример за идиотията на путиноида.

И аз така го схващам- "славянството" е политическа лъжа,целяща да обере нашето и да го даде на клетите "славяни"-клептомани
цитирай
7. shtaparov - Панславизмът е путинизъм и обратно...
17.09.2022 17:05
kvg54 написа:
Панславизмът е путинизъм и обратно.

Точно така е комай напоследък :)
цитирай
8. shtaparov - Би ли дал линк към публикацията на ...
17.09.2022 17:11
mt46 написа:
Би ли дал линк към публикацията на този ментак! Защо криеш името му?
"Ето например един ментак който изкарва,че Българите са черни етиопи"...
Би ли посочил кои историци твърдят, че българите били етиопи?...

Името умишлено не крия- просто съм запаметил информацията доста отдавна,когато не съм знаел за какво ще ми потрябва и затова съм го пропуснал неумишлено. Отгоре обаче е написан линкът към форума,който можеш да го откриеш и чрез Гугъл,а после няма да е трудно. За историците пък е ясно- те обрисуват "пра"-Българите като кривокраки цингомонголски номади и точно те с лъжливите си версии инструктират казионните "художници" да рисуват дедите ни така- не ги инструктирам аз!
цитирай
9. shtaparov - Минусния глас много липсва и на мен!
17.09.2022 17:23
radostinalassa написа:
Защо НПО - тата на Сорос, които се месят в писането на учебниците не напишат, че ние винаги сме живеели тук, както и във велика България. Волжка България бе преименувана от евреина Ленин в Татарстан, с намека, че сме татари.
Когато Турция показа картата на Великия Туран ние не реаграхме, като чен на НАТО.
Русия на практика спря търговията с Турция , като забавяше тировете им на границата, докато стоките се вмиришат. Даваха им по 1 хляб и , кг брашно дневно.Така, че тюркофилите не са подчинени на панславистите. По - скоро на западните ценности.

За "Волжка" България не си прави илязии- там където е Волжка тя не е България а там,където е България не е твърде Волжка. Татарстан е земя на татарите- там Българи няма от над 7 века! Путин е приятел с Ердоган,а туркоманите са подчинени именно на панславизма- на Турция са подчинени само турците! Ярък пример в това отношение са водещите "наши" тюрколози,които служеха на ДС т.е.- на КГБ!

На минусните гласове се радвам от сърце- по тях си правя извод на колко глупака съм развалил спокойствието с разкриването на Истината т.е.- доколко е успешен постът ми! Сега за жалост ги няма,и не мога да направя правилните изводи :)
цитирай
10. shtaparov - Здравей драги Ванка!
17.09.2022 17:46
leonleonovpom2 написа:
Поредният ти силен, убедителен постинг
Относно Етиопия, има две Етиопии-Едната ,където е днешната Етиопия и друга-Азиатска ,нелокализирана, някъде около Червено море,на азиатския бряг За етиопци се считат гърците-те са семити Счита се ,че Савската царица е с етиопски произход
Етиопците са мургави, но се числят към бялата раса, както индийците ,не са негри Нямат техните характерни черти-дебели бърни
За славяните, знаеш моето мнение Те не са някакъв отделен етнос Имат същия произход, като нас Свързани са със сарматите, както и ние!
Лесно може да се види откъде идва името Никакви склави,венети и така нататък С това име се наричат робите ,продавани на пазара във Венеция Роб като етнос -няма!

Съвсем ясно се вижда ,че славяни, етнонима, идва от словени, който не е етноним, а човек пишещ! Свързан с азбуката ,която пишещите словени ползват Затова е словенска! Не е за някакъв народ!
Тази азбука не е създадена за някакви митични славяни, като етнос, а е да я ползват и да пишат с нея хората на словото!
Слово е дума на тогавашния ни език От него-словени!
Думата е свещена, тя отличава човека от животните
Всичко ми се изясни като е видах на витража торе, на Мадридската катедрала СЛОВО!

Така ,че този изкуствен макет за славяни, рухна тогава
Словените произлизат от Българите Разликата от останалите Българие е, че могат да пишат Азбуката е разпространена сред сродните на Българите народи Така са се нарекли- словени и пишещите с нея там Отишла е и в Русия- там са оцелелите ни книги от това време Постепенно словени се наричат всички пишещи с тази азбука Да не ги търсят при склавите Няма ги! Словените произлизат от Българите, поясних това !
Затова липсват славяните в книгитеот времето на Аспарух!
А самото славяни е резултантно от словени Един руснак , написани така ,би ги прочел славени- русизъм е!
Нима е трудно това за разгадаване?
Да престанат с тези глупости ,втълпявани, че сме номади ,че не сме наследници на траки, че има отделени славяни и тем подобни
Защото, накрая, ще ни отделят и от България

Хубав ден, приятелю!

И за мен "славяните" са Хора на словото,но е въпрос на тълкувание как ще го разбираме. У мен се заформя нова версия по въпроса,която има сходства но и някои разлики с твоята. Чакам я да "узрее" така да се каже,да събера още малко доказателствен материал. ХОРА НА СЛОВОТО- това е категоричният смисъл,понеже истинската дума в старите извори,доколко и да са спорни е СЛОВЕНИ - не е "славяни"! В моята версия може да е съсловие или професия но още се колебая между моята и твоята,която също е много силна! Затова ще изчакам още,за да премисля нещата по-добре и да ги преосмисля още няколко пъти,докато стигна до по-категорично заключение. Съвпаденията между етнонима СКЛАВИ и съсловието СЛОВЕНИ са малко разбира се и няма как да търсим пълно сходство между тях,но още премислям и версията СКЛАВИ=РОБИ,която си има ред положителни черти и доказва Българския произход на Склавите. Въпросът у мен е доколко е вярна- когато го изясня,ще мога да кажа по-категорични и по-интересни неща.
цитирай
11. radostinalassa - Щом Волжка България не е българска..
17.09.2022 17:52
защо Ленин я е преименувал на Татарстан и е морил българите 2 години с глад,изземайки реколтата им , за да се смирят?
Русия не желае тук да дойдат тюрките, срещу Крим, който те смятат за украински, представи си. Когато свалиха руския самолет Русия пак ги обичаше? На тюрк да нямаш вяра.Нещо си противоречиш от инат или нещо по - сериозно.
цитирай
12. shtaparov - защо Ленин я е преименувал на Татарстан ...
17.09.2022 18:04
radostinalassa написа:
защо Ленин я е преименувал на Татарстан и е морил българите 2 години с глад,изземайки реколтата им , за да се смирят?
Русия не желае тук да дойдат тюрките, срещу Крим, който те смятат за украински, представи си. Когато свалиха руския самолет Русия пак ги обичаше? На тюрк да нямаш вяра.Нещо си противоречиш от инат или нещо по - сериозно.

Той не е преименувал нищо- Татарстан си е там от векове,в него са унищожени Българите МНОГО ОТДАВНА! Има там група татари,на които им се иска да не бяха тюрки а Българи и се опитват всячески да го "докажат",но няма как- все едно ние да почнем да "доказваме",че сме неандерталци а не БОЛГИ (БЪЛГИ)!
цитирай
13. dobrodan - Ангеле, интересно защо след татарското нашествие
17.09.2022 18:20
местните не са променили названието на населението на Казанската и Самарска области, а са "продължили да ги наричат българи, както винаги дотогава"? Имам писмени свидетелства по въпроса.
Не се притеснявай, на места ни наричат и бълхи, бълхари:):):):):).
Така. Монголоиден примес сред българите е дошъл още при оформянето на народа ни между Дон и Днепър. За още по-древните българи никой нищо не може да каже.
Колкото до царете ни, за първите ни владетели не е ясно на 100% доколко са имали примес от източна кръв, но за Асеневци можеш да не се съмняваш.
Добавям, че далеч не всички народи, говорещи тюркски език, са монголоиди, мисля, че го знаеш това.
ЩЕ ЗАПОЧНА ДА БРОЯ СЛУЧАИТЕ, В КОИТО ПИША ЗА Н-ТИ (ТЮРКИЗЪМ) ПЪТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА НИТО ТРАКИ, НИТО СЛАВЯНИ, НИТО ПЪК ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ЕДНИТЕ ИЛИ ДРУГИТЕ.
Истината е недотам лицеприятна, но славяните са били изцяло подчинен народ на когото се случи. Включително и на нас, още от Триполската култура.
Понеже стана дума за етиопите и Етиопия... името на тази страна не е променяно много през вековете... Земята на рода, почитащ кучето. Затова има и повече от една Етиопии.
По-скоро си задайте въпроса откъде е дошла европеидната жилка у арабите и северноафриканците.
И сега сред знатните араби се срещат чисти скандинавци на външен вид.
Относно макетата :):):). Ами скоро писах на един такъв да си премахнат окончанията "-че" в имената, защото са ги наследили точно от татарския език :):):):).
И в топонимията не лъжат :):):). Не е само Куманово :).
Ай ще ги €ва у античките дрисльовци :):):)!
цитирай
14. shtaparov - местните не са променили назван...
17.09.2022 18:37
dobrodan написа:
местните не са променили названието на населението на Казанската и Самарска области, а са "продължили да ги наричат българи, както винаги дотогава"? Имам писмени свидетелства по въпроса.
Не се притеснявай, на места ни наричат и бълхи, бълхари:):):):):).
Така. Монголоиден примес сред българите е дошъл още при оформянето на народа ни между Дон и Днепър. За още по-древните българи никой нищо не може да каже.
Колкото до царете ни, за първите ни владетели не е ясно на 100% доколко са имали примес от източна кръв, но за Асеневци можеш да не се съмняваш.
Добавям, че далеч не всички народи, говорещи тюркски език, са монголоиди, мисля, че го знаеш това.
ЩЕ ЗАПОЧНА ДА БРОЯ СЛУЧАИТЕ, В КОИТО ПИША ЗА Н-ТИ (ТЮРКИЗЪМ) ПЪТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА НИТО ТРАКИ, НИТО СЛАВЯНИ, НИТО ПЪК ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ЕДНИТЕ ИЛИ ДРУГИТЕ.
Истината е недотам лицеприятна, но славяните са били изцяло подчинен народ на когото се случи. Включително и на нас, още от Триполската култура.
Понеже стана дума за етиопите и Етиопия... името на тази страна не е променяно много през вековете... Земята на рода, почитащ кучето. Затова има и повече от една Етиопии.
По-скоро си задайте въпроса откъде е дошла европеидната жилка у арабите и северноафриканците.
И сега сред знатните араби се срещат чисти скандинавци на външен вид.
Относно макетата :):):). Ами скоро писах на един такъв да си премахнат окончанията "-че" в имената, защото са ги наследили точно от татарския език :):):):).
И в топонимията не лъжат :):):). Не е само Куманово :).
Ай ще ги €ва у античките дрисльовци :):):)!

Още през 16-ти век става ясно,че в Казан няма нито един Българин. Имало е татари, черемиси и чуваши но Българи- не за съжаление! Монголоидния примес у нас е маловажен: той е дошъл от Скандинавия ако нямаш нищо против,но малко и от аварите. Добре е да ти припомня,че тюркски езици до VI век няма- има сходни на тях езици,които обаче не са тюркски.
цитирай
15. radostinalassa - Да не защитаваш еврете?
17.09.2022 18:54
През 1920 г. Ленин с декрет преименува българите в Русия на татари. В Русия все още не могат да понесат,че два века са били зависими,подчинени и дълго време са плащали данък на българските владетели.След победата над българите Иван Грозни прибавя към титлата си Велик Княз(Цар )Камски и Български,която е използвал и неговия дядо.Тази титла се запазва при всички руски царе до 1917 г.Изключително показателен факт е ,че храма "Св. Василий Блажени" на Червения площад,до Кремъл е построен в чест победата над българите.
Татарстан е в състава на Руската Федерация. Има площ 67 836 км² и население над 3 800000 души 2002 г. Образуван е на 27 май 1920 г. Столица-Казан.Казан е основан през 10 век от волжските българи като укрепление по тяхната гарница с фино-угърските племена (мари, удмурти)
Сега да не ни изкараш финоугри, каквито изкарваш русите?
цитирай
16. krumbelosvet - Бе я излезте на улицата
17.09.2022 20:37
Българите ДО ДНЕС не са променяли външния си ЕВРОПЕИДЕН вид.
И езикът им принадлежи към групата езици, които днес се наричат славянски. Траките имат много племена, също като славяните, и никое от тях не се нарича траки, пак като славяните. Освен словаци и словенци, кръстени вероятно от съседните елини, за които пък траки и скити са едно и също, и славяните като тях. Мани мани. Изчезват МНОГОБРОЙНИТЕ траки в нищото, и от нищото се появяват многобройните славяни, БЕЗ НИТО ВЕДНЪЖ ДА СЕ СРЕЩНАТ траки и славяни. Мани мани.
цитирай
17. shtaparov - Време е да спреш да се заблуждаваш!
17.09.2022 20:48
radostinalassa написа:
През 1920 г. Ленин с декрет преименува българите в Русия на татари. В Русия все още не могат да понесат,че два века са били зависими,подчинени и дълго време са плащали данък на българските владетели.След победата над българите Иван Грозни прибавя към титлата си Велик Княз(Цар )Камски и Български,която е използвал и неговия дядо.Тази титла се запазва при всички руски царе до 1917 г.Изключително показателен факт е ,че храма "Св. Василий Блажени" на Червения площад,до Кремъл е построен в чест победата над българите.
Татарстан е в състава на Руската Федерация. Има площ 67 836 км² и население над 3 800000 души 2002 г. Образуван е на 27 май 1920 г. Столица-Казан.Казан е основан през 10 век от волжските българи като укрепление по тяхната гарница с фино-угърските племена (мари, удмурти)
Сега да не ни изкараш финоугри, каквито изкарваш русите?

Защо още не можеш да проумееш,че татарите нямат НИЩО ОБЩО (!!!) с Българите ??? Казвах ти го МНОГО ПЪТИ а ти пак робуваш на лъжите,подхърлени като залък на куче от злонамерени чужденци! Никакви "Българи" не е преименувал Ленин- това там са чисти татари,много от които са преименувани в казахи, узбеки, калмики, дагестанци, балкари, туркмени, тувинци, чуваши и прочее!!!
цитирай
18. shtaparov - Българите ДО ДНЕС не са променяли ...
17.09.2022 21:44
krumbelosvet написа:
Българите ДО ДНЕС не са променяли външния си ЕВРОПЕИДЕН вид.
И езикът им принадлежи към групата езици, които днес се наричат славянски. Траките имат много племена, също като славяните, и никое от тях не се нарича траки, пак като славяните. Освен словаци и словенци, кръстени вероятно от съседните елини, за които пък траки и скити са едно и също, и славяните като тях. Мани мани. Изчезват МНОГОБРОЙНИТЕ траки в нищото, и от нищото се появяват многобройните славяни, БЕЗ НИТО ВЕДНЪЖ ДА СЕ СРЕЩНАТ траки и славяни. Мани мани.

Много правилно Краси- огромно съвпадение между твоето виждане и моето!
цитирай
19. panazea - Написах този постинг като доказателство за твоя постинг . Поздрав !
18.09.2022 04:15
Ето как са изглеждали Българите през 1259г. , както ги е нарисувал Боянският майстор Преди 760 години Българите са си били същите.
цитирай
20. radostinalassa - Значи във Волжка България не са живеели българи?
18.09.2022 12:16
Ти си уникален просто. Днес там живеят 8 млн. българи, на които Путин обеща да върне името българи. Никак не ми прилича на тюркофил. Може просто да си се объркал с тия западни ценности, които ни предлагаш.
цитирай
21. shtaparov - Браво- подкрепям твоите усилия!
20.09.2022 12:54
panazea написа:
Ето как са изглеждали Българите през 1259г. , както ги е нарисувал Боянският майстор Преди 760 години Българите са си били същите.

Точно така е- щом преди 760 г. Българите са били същите,а днешните ни народни носии са като носиите на Алцековите Българи в Италия,значи нищо не се е променило в народа ни през последните 1400 години!
цитирай
22. shtaparov - (Ти си уникален ...)
20.09.2022 13:01
radostinalassa написа:
Ти си уникален просто. Днес там живеят 8 млн. българи, на които Путин обеща да върне името българи. Никак не ми прилича на тюркофил. Може просто да си се объркал с тия западни ценности, които ни предлагаш.

Благодаря за оценката- харесва ми да съм уникален и да общувам с уникално надарени хора,но с Путин си се объркала сериозно. Той никога не е обещавал да прекръства татарите на Българи и НИКОГА няма да го направи,понеже ще се разбунтуват и ще побегнат към Турция,за да получат защита! Никакви "8 милиона Българи" няма в Татарстан- там те са избити и асимилирани от татарите преди поне 7 века,а наши събратя живеят с милиони в земите между Волгоград,Самара и Дунав. Те никога не са идвали от никъде а езикът им е БЪЛГАРСКИ- точно като нашия! Точно те са Кубратовите Българи и техният случай говори КАТЕГОРИЧНО,че езикът ни не е "славянски" а точно обратно- "славянските" езици са разновидности на Българския!
цитирай
23. zaw12929 - НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА С ГОДИНИ И ВЕКОВЕ ЗА ДРУГ ПУТИН ЛИ ГОВОРИМ
20.09.2022 15:31
radostinasassa написа:
Славянството е инструмент на безродните путиноиди, с което оправдават безродието си, те твърдят, че сме славяни, защото рашистите казват така, ако кажат, че сме японци, ще твърдят същото. А оная с подобен на моя ник, дето ти замърсява блога, е пример за идиотията на путиноида.

цитирай
24. radostinalassa - Ако сложиш уникален в кавички, няма да се радваш много...
20.09.2022 18:50
Разбира се , че Путин го обеща на волжките българи. Явно е забравил да ти каже.
Руският език се доближава много повече до старобългарския от сегашния ни език.
цитирай
25. shtaparov - Разбира се, че Путин го обеща на ...
21.09.2022 07:28
radostinalassa написа:
Разбира се , че Путин го обеща на волжките българи. Явно е забравил да ти каже.
Руският език се доближава много повече до старобългарския от сегашния ни език.

Затова пък няма да го слагам в кацички и ще си се радвам на спокойствие! :) Путин никога нищо не е обещавал на никакви Българи: най-много да им е обещал да ги потурчи където ги срещне! Избий си ги от главата тия фалшиви "Волжки" Българи,които ти мътят акъла- в Русия НЯМА ТАКИВА а има Понтийски Българи,живеещи в земите между Самара, Волгоград, Черно море и Дунав,доколкото някои от тях все още не са превърнати в руси и украинци! Обещал им е Путин дудуци на Българите- леж ти на тая,трай коньо за зелена трЕва!
цитирай
26. shtaparov - (НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА С ГОДИНИ И ВЕКОВЕ ЗА ДРУГ ПУТИН ЛИ ГОВОРИМ)
21.09.2022 07:37
zaw12929 написа:
radostinasassa написа:
Славянството е инструмент на безродните путиноиди, с което оправдават безродието си, те твърдят, че сме славяни, защото рашистите казват така, ако кажат, че сме японци, ще твърдят същото. А оная с подобен на моя ник, дето ти замърсява блога, е пример за идиотията на путиноида.


Аз се сещам само за един :)
цитирай
27. radostinalassa - Позволяваш си да пускаш фалшивия паразитен ник да ме обижда?
21.09.2022 17:35
Наистина имаш западен вкус. Но си избий от главата, че западните пирати ще делят с нас благата си.Целта е да ни вкарат във война с Русия, а те да събират остатъците от нас. Но Посейдоните ще им видят сметката. Зад Путин стоят около 100 олигарха, набий си го в главата. Откъде си чел тия бисери за Волжка България? Сподели ни нези тайни.
цитирай
28. radostinalassa - Значи пускаш обидите по мой адрес и после...
21.09.2022 20:13
мълчиш като ..... Това е признак, че не си прав, но много ти се иска да е така. Не си историк. По - добре ме изтривай.
цитирай
29. blagovesteliseev - Българската държава е образувана от българи и славяни
21.09.2022 20:23
Ти защо мразиш славяните?
цитирай
30. shtaparov - (Позволяваш си да пускаш фалшивия паразитен ник да ме обижда?)
22.09.2022 05:10
radostinalassa написа:
Наистина имаш западен вкус. Но си избий от главата, че западните пирати ще делят с нас благата си.Целта е да ни вкарат във война с Русия, а те да събират остатъците от нас. Но Посейдоните ще им видят сметката. Зад Путин стоят около 100 олигарха, набий си го в главата. Откъде си чел тия бисери за Волжка България? Сподели ни нези тайни.

В горните коментари не видях някой да те обижда- ти къде го видя? Източната България не е "Волжка"- Понтийска е,че повечето Българи живеят между Самара и Черно море- не около Волга! От къде го знам ли? Говорил съм с очевидци драга- те са видели къде точно са Българите,ходили са там! В Татарстан НЯМА оригинални наши сънародници а само татарски ментета,които населението ги нарича масмешливо НОВИ БЪЛГАРИ за разлика от СТАРИТЕ,които живеят на юг от Самара от над 1300 години и говорят Български точно като нас,макар и малко диалектен! Затова,ако езикът на "руснаците" е близък до нашия причината е проста- те не са руснаци а порусени Българи,както са забелязали и нашите възрожденци преди век и половина! Запомни го най-после че ми писна да повтарям: Българите в Русия не са прекръстени на "татари": на "руснаци" са прекръстени! Ако не можеш да запомниш,потренирай 2-3 дена докато свикнеш: ИСТИНАТА не е толкова трудна за научаване!
цитирай
31. shtaparov - (Значи пускаш обидите по мой адрес и после...)
22.09.2022 05:17
radostinalassa написа:
мълчиш като ..... Това е признак, че не си прав, но много ти се иска да е така. Не си историк. По - добре ме изтривай.

Търсих под статията обиди- грам не намерих! Къде си ги видяла,за мен е загадка!
цитирай
32. shtaparov - (Българската държава е образувана от българи и славяни)
22.09.2022 05:24
blagovesteliseev написа:
Ти защо мразиш славяните?

Не мога да мразя "народ",който не съществува и никога не е съществувал- мразя само лъжците които ни го набутват,щото будалкат народа ми и го пращат за зелен хайвер! България е създадена от Българи- не от японци, цигани, "славяни" или тюрки! Точно затова тя се нарича БЪЛГАРИЯ- не се нарича Япония, ЦигАния, "Славяния" или Туркия!
цитирай
33. radostinalassa - "А оная с подобен на моя ник, дето ти замърсява блога, е пример за идиотията на Путиноида."
22.09.2022 13:51
Обиждат ме и ти го публикуваш. Това е недопустимо за един историк. Ти не си историк, признай си. Опазил ме Бог да уча историята от тебе. Запиши си го някъде. Ние не се отричаме от българите , живеещи в Русия. Ти си гледай западняците, но те ще те изритат винаги.
цитирай
34. radostinalassa - Беше ме впечатлил филм на руски историци...
22.09.2022 19:43
Ако Аспарух не беше дошъл тук при своите, никой нямаше да го пусне без бой. Така, че траки, славяни и българи са едно и също нещо. А и русите. Брит. генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия, а не към Запада. някакъв коментар, но без ботове.
цитирай
35. radostinalassa - Добре, да почакаме другия пост...
24.09.2022 20:46
Щеш не щеш, там ще пишеш, та да станеш първи. Макар, че ти си от друга цивилизация, която смесваш с нашата.Приличаш ми на арменеца, който ме разсмива, като каже ние българите. Ние анализираме историята, а не поданството. А и етноса върви об. с генетиката и субстрата, което ясно си личи по коментарите.
цитирай
36. shtaparov - Обиждат ме и ти го публикуваш. Това е ...
24.09.2022 23:00
radostinalassa написа:
Обиждат ме и ти го публикуваш. Това е недопустимо за един историк. Ти не си историк, признай си. Опазил ме Бог да уча историята от тебе. Запиши си го някъде. Ние не се отричаме от българите , живеещи в Русия. Ти си гледай западняците, но те ще те изритат винаги.

Защо винаги се опитваш да ме поучаваш,след като нямаш и една десета от моите знания??
цитирай
37. shtaparov - Ако Аспарух не беше дошъл тук при ...
24.09.2022 23:02
radostinalassa написа:
Ако Аспарух не беше дошъл тук при своите, никой нямаше да го пусне без бой. Така, че траки, славяни и българи са едно и също нещо. А и русите. Брит. генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия, а не към Запада. някакъв коментар, но без ботове.

Русите не ги слагай тук- те са тюркски народ за разлика от нас,които сме стари европейци!
цитирай
38. shtaparov - Щеш не щеш, там ще пишеш, та да станеш ...
24.09.2022 23:18
radostinalassa написа:
Щеш не щеш, там ще пишеш, та да станеш първи. Макар, че ти си от друга цивилизация, която смесваш с нашата.Приличаш ми на арменеца, който ме разсмива, като каже ние българите. Ние анализираме историята, а не поданството. А и етноса върви об. с генетиката и субстрата, което ясно си личи по коментарите.

Генетиката не е всьо и все- това са го разбрали твърде отдавна западни учени за разлика от източните,при което са изрекли и крилатите думи:

"ГЕНЕТИЧНАТА ВРЪЗКА НЕ Е СОЦИАЛНА ИЛИ КУЛТУРНА" (в предав.по Историческия канал за търсене гробницата на Атила от 05,02 ч. на 30.08.2022 г.). Сиреч- може да имаш еднакви гени с даден народ,но да не принадлежиш към него и обратно!
цитирай
39. gardener - С риск да стана досаден,
25.09.2022 11:39
Генетичният тест е основопалагащ. От дълги години следя всичко по темата и най-вече руският учен Анатолий Клесов. Той до някъде е основоположник на този дял в Света. Горещо го препоръчвам да го четете или слушате за да разберете основата на всичко. Примерно, че истинските евреи в "традиционните" си зони днес никога не са се свързвали с араби или палестинци, докато хазарите са се свързвали с всички и едно са Краковски хазари, а друго са нормални евреи, респективно имат и различни генетично обусловени болести, което дава тласък за развитите на генетичното направление в медицината. Примерно в Русия, за най-малкото престъпление се прави генетична банка, а тук не се работи по темата никак, само повърхностни генетични изследвания по грантови схеми. Тук нещата са ясни, ние сме коктейл от кръстосване с разни генетични групи, но все пак всеки има линия на бащината си генетика и докато не се изучи на цялата популация и се носи гордо генетичната група на ревера на всеки мъж или жена(по трудно) ние няма да бъдем истинска единна нация - разделени заедно, само така можем да разберем, кой и защо има такова поведение и такива наклонности, но това също е до нейде фашизъм и се преследва лошо от днешните държави. Разберете, мозъците на всички хора са различни и това зависи до нейде от групирането и по произход, а не толкова от обществото, цвета на кожата или езика. Когато си мелез е по скоро проклятие, имаш слаби възможности, което се обуславя от мозъка - не са развити определени дялове в мозъка с пълния набор полета и подолета, за това понякога си мислите, че околните са други - извъземни хора, влизате често в конфликти и не знаете защо, всичко е кръстосването, което не дава плода ви възможност да има най-добрите белези на генетиката ви. Две генетични групи мъж и жена, когато се кръстосат се получава изрод - морален, мозъчен и всякакъв, това е проклятието на многонационалните държави, а на чистите, че се отглежда определен тип човек, който има развити определени белези, по произход.
цитирай
40. radostinalassa - Защо блога не те маха? И той се е объркал от манипулациите ти
26.09.2022 16:50
В Камерун 80% са ербини. обаче като ги погледнеш, даже и във вид на черепи ще разбереш, че не са такива. Обясни ми защо, да не те поучавам аз.
По повод горния коментар - когато си мелез, може да не получиш здравия ген от единия родител, който да покрие действието на патоологичния от другия родител. Имунната им система също не работи добре.
Не лъжи за генетиката на русите. Именно те останаха най - големия немелезиран генетичен басейн на белия сой.
цитирай
41. get - До 37. shtaparov - Тюркската съставна в руския МНОГОНАЦИОНАЛЕН НАРОД - както казва Путин ?
27.09.2022 11:26
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Ако Аспарух не беше дошъл тук при своите, никой нямаше да го пусне без бой. Така, че траки, славяни и българи са едно и също нещо. А и русите. Брит. генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия, а не към Запада. някакъв коментар, но без ботове.

Русите не ги слагай тук- те са тюркски народ за разлика от нас,които сме стари европейци!


- Се появява в късно време. Време което е прието да се нарича от руската историософска школа СМУТНОЕ ВРЕМЯ!

- Преди това ПОДАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО(при тези които в момента са се самоназвали ВЕЛИКО-РУСИ) - са хора с фино-угърски произход. Какъвто в момента примерно е - полковник Гундяев, той и патриарх на РПЦ.
- Показателно ОТ КАКЪВ ПРОИЗХОД Е ТОЙ? Е фамилията му, КОЯТО ЕДИНСТВЕНО И САМО - е ПРЕВОДИМА ПРЕЗ МЕРЯНСКИ ЕЗИК?!

- А за това, че финските, самоназоваващи се "меря" народи са били определящи за територията на Централната част на Велико Русия ... Може да разберете по факта - къде се намира археологическия обект "Мерянский стан"?

- А по отношение на МЕРЯ - Четете?
1/ изследването на граф Уваров - за меря;
2/ ... или премирно специилизираните сайтове - като този?
Адрес: www.merjamaa.ru - В койт ако ползвате тага МЕРЯ-ЯЗЫК - Четем?

"Мерянский язык считается одним из мертвых финно-угорских языков.
В период своего наибольшего распространения он занимал территорию современных центральных областей европейской части России - Ярославской, Костромской, Ивановской, частично Тверской, Московской, Владимирской и земли смежных с ними районов Вологодской, Кировской и Нижегородской областей. "
цитирай
42. shtaparov - Здравей gardener- няма да станеш досаден,добре дошъл си!
27.09.2022 16:18
gardener написа:
Генетичният тест е основопалагащ. От дълги години следя всичко по темата и най-вече руският учен Анатолий Клесов. Той до някъде е основоположник на този дял в Света. Горещо го препоръчвам да го четете или слушате за да разберете основата на всичко. Примерно, че истинските евреи в "традиционните" си зони днес никога не са се свързвали с араби или палестинци, докато хазарите са се свързвали с всички и едно са Краковски хазари, а друго са нормални евреи, респективно имат и различни генетично обусловени болести, което дава тласък за развитите на генетичното направление в медицината. Примерно в Русия, за най-малкото престъпление се прави генетична банка, а тук не се работи по темата никак, само повърхностни генетични изследвания по грантови схеми. Тук нещата са ясни, ние сме коктейл от кръстосване с разни генетични групи, но все пак всеки има линия на бащината си генетика и докато не се изучи на цялата популация и се носи гордо генетичната група на ревера на всеки мъж или жена(по трудно) ние няма да бъдем истинска единна нация - разделени заедно, само така можем да разберем, кой и защо има такова поведение и такива наклонности, но това също е до нейде фашизъм и се преследва лошо от днешните държави. Разберете, мозъците на всички хора са различни и това зависи до нейде от групирането и по произход, а не толкова от обществото, цвета на кожата или езика. Когато си мелез е по скоро проклятие, имаш слаби възможности, което се обуславя от мозъка - не са развити определени дялове в мозъка с пълния набор полета и подолета, за това понякога си мислите, че околните са други - извъземни хора, влизате често в конфликти и не знаете защо, всичко е кръстосването, което не дава плода ви възможност да има най-добрите белези на генетиката ви. Две генетични групи мъж и жена, когато се кръстосат се получава изрод - морален, мозъчен и всякакъв, това е проклятието на многонационалните държави, а на чистите, че се отглежда определен тип човек, който има развити определени белези, по произход.

Различията са наистина неизбежни но дали смесените народи са наистина слаба брънка,това е твърде дискусионно бих казал. Примерите в случая са доста: едни от най-смесените народи на земята са турци, китайци, евреи, руснаци, "румънци", американци, гърци, испанци, италианци и пр. На мен не ми приличат много на слаба брънка,та тезите на Клесьов в това отношение са спорни.
цитирай
43. radostinalassa - Значи махаме генетиката и ...
27.09.2022 16:22
антропологията, чакаме да видим как ще изглеждат русите в сл. поколения и наблягаме на езика на мерите. Ако така прави и полицията , а не да използва пръстовите отпечатъци , които са ,никални и никога не се променят. Ти си уникален невежа.
молжките българи приемат тюркския език, но това не е променило гените им. Защо така?
цитирай
44. radostinalassa - Да ти напиша като на Коовидко как става..
27.09.2022 16:25
генетичното изследване. Няма да гледаш кой нърви по улицата ти. Тук има и тегри, ситайци, цигани.
Изследват се непременно русите в малки села, непременно отдалечени от жп гарите, живели там поне 3 поколения. Има си тънкости.
цитирай
45. shtaparov - В Камерун ...
27.09.2022 16:36
radostinalassa написа:
В Камерун 80% са ербини. обаче като ги погледнеш, даже и във вид на черепи ще разбереш, че не са такива. Обясни ми защо, да не те поучавам аз.
По повод горния коментар - когато си мелез, може да не получиш здравия ген от единия родител, който да покрие действието на патоологичния от другия родител. Имунната им система също не работи добре.
Не лъжи за генетиката на русите. Именно те останаха най - големия немелезиран генетичен басейн на белия сой.

Причината е проста- измишльотината с "ербините" е изсмукана от пръстите на няколко лаици и не струва пет пари. А смесените народи ги споменах в коментар по-горе: руснаците са точно едни от тях!
цитирай
46. shtaparov - антропологията, чакаме да видим ...
27.09.2022 16:40
radostinalassa написа:
антропологията, чакаме да видим как ще изглеждат русите в сл. поколения и наблягаме на езика на мерите. Ако така прави и полицията , а не да използва пръстовите отпечатъци , които са ,никални и никога не се променят. Ти си уникален невежа.
молжките българи приемат тюркския език, но това не е променило гените им. Защо така?

И тук причината е проста: тюрките сами по себе си са чисти европеиди (бивши Източни Скити) смесени с малко угрофини,които попаднали за няколко века под робство на рураните и сменили езика си при тях.
цитирай
47. shtaparov - Здравей приятелю- добре дошъл и ти!
27.09.2022 16:47
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Ако Аспарух не беше дошъл тук при своите, никой нямаше да го пусне без бой. Така, че траки, славяни и българи са едно и също нещо. А и русите. Брит. генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия, а не към Запада. някакъв коментар, но без ботове.

Русите не ги слагай тук- те са тюркски народ за разлика от нас,които сме стари европейци!


- Се появява в късно време. Време което е прието да се нарича от руската историософска школа СМУТНОЕ ВРЕМЯ!

- Преди това ПОДАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО(при тези които в момента са се самоназвали ВЕЛИКО-РУСИ) - са хора с фино-угърски произход. Какъвто в момента примерно е - полковник Гундяев, той и патриарх на РПЦ.
- Показателно ОТ КАКЪВ ПРОИЗХОД Е ТОЙ? Е фамилията му, КОЯТО ЕДИНСТВЕНО И САМО - е ПРЕВОДИМА ПРЕЗ МЕРЯНСКИ ЕЗИК?!

- А за това, че финските, самоназоваващи се "меря" народи са били определящи за територията на Централната част на Велико Русия ... Може да разберете по факта - къде се намира археологическия обект "Мерянский стан"?

- А по отношение на МЕРЯ - Четете?
1/ изследването на граф Уваров - за меря;
2/ ... или премирно специилизираните сайтове - като този?
Адрес: www - В койт ако ползвате тага МЕРЯ-ЯЗЫК - Четем?

"Мерянский язык считается одним из мертвых финно-угорских языков.
В период своего наибольшего распространения он занимал территорию современных центральных областей европейской части России - Ярославской, Костромской, Ивановской, частично Тверской, Московской, Владимирской и земли смежных с ними районов Вологодской, Кировской и Нижегородской областей. "

Тюркската съставка в руския ген според мен е основа,върху която се заражда руската народност. Древноарабски историци не случайно констатират че русите са голям народ от тюрки,който напада "славяните" и ги поробва. Те затова толкова лесно се коалират първо с печенеги и узи,после с татари и башкири,с казахи и сибирци,с узбеки и якути. Благодаря за препоръчаните от теб четива- според мен са наистина чудесни но не вярвам,че Радостинка ще се зАгне да ги прочете :)
цитирай
48. shtaparov - (Да ти напиша като на Коовидко как става..)
27.09.2022 16:53
radostinalassa написа:
генетичното изследване. Няма да гледаш кой нърви по улицата ти. Тук има и тегри, ситайци, цигани.
Изследват се непременно русите в малки села, непременно отдалечени от жп гарите, живели там поне 3 поколения. Има си тънкости.

На кой го пишеш това- на приятеля Гет ли? Ако е на него,той го знае по-добре от теб: не се съмнявай в това! :)
цитирай
49. radostinalassa - С примати не говоря..
27.09.2022 18:11
Кажи ми тогава коя ДНК никога не се променя и е меродавна, даже и за лаиците, ако я проумеят? На куково лято.
цитирай
50. radostinalassa - Нещо да кажеш за...
27.09.2022 19:40
методиката на Манойлов? И защо славяните имат най - много значими научни открития? Твърде много си противоречиш, нали?
цитирай
51. get - До 48. shtaparov - С тази арогантна "п(.)тица" в историята и най-вече генетиката, ОТДАВНА НЕ СПОРЯ - По причина?
27.09.2022 20:47
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
генетичното изследване. Няма да гледаш кой нърви по улицата ти. Тук има и тегри, ситайци, цигани.
Изследват се непременно русите в малки села, непременно отдалечени от жп гарите, живели там поне 3 поколения. Има си тънкости.

На кой го пишеш това- на приятеля Гет ли? Ако е на него,той го знае по-добре от теб: не се съмнявай в това! :)


- На незнаещ и поради това интересуващ се човек - следва да му обясним - Но?

- На човек, който хем не знае - хем и с ретенции да поучава Е БЕЗПРЕДМЕТНО ДА ОТГОВАРЯШ !

- Както е с последния "интелектуален бисер" - който е ИЗЦВЪКАЛА в подкрепа ЗНАНИЯТА СИ НА ГЕНЕТИК?
radostinalassa написа:

генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия


Първо: Конкретното сочената(така изписаната) хаплогрупа R1a ... НЕ СЕ ПОЯВИЛА преди ТРИНАДАСЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ - А?
Б// Вече към 25-то - 23-то хилядолетия СЕ Е РАЗПАДНАЛА НА ПРОИЗВОДНИ! Една от които е и "славянско-руската", според Радостинината класификация хаплогрупа: R1a1.
В// Ако вземем ВРЕМЕВИЯ ХОРИЗОНТ НА СЪБИТИЕТО на разпада на сочената хаплогрупа - То ?
Г// Той съвпада с последния ледников максимум с приблизителна датировка от 26,5—19 хилядно столетие назад.
Д// По време на което - ЧЕЛОВЕКА все още не е живеел в КОЛЕКТИВИ ПО-ГОЛЕМИ от ЕДНА ФАМИЛИЯ ... по-точно клан. ДАЖА НЕ Е БИЛО И ПЛЕМЕ.
Е// Езика им е бил на степен РАЗВИТИЕ ... "разговоряли" са най-вече, с примитивни членоразделни звуци и/или междуметия ... за фрази ... може би? Но за смислено свързана в изречение ЧЛЕНОРАЗДЕЛНА реч - на СЛАВЯНИНА още му е предстояло - ДА ИЗМИНЕ ДЪЛЪГ ЕВОЛЮЦИОНЕН ПЪТ :))) ?!

П.П.
Тази СЛАВЯНСКА - по "Радината "теория" хаплогрупа - се среща и при НЕСЛАВЯНСКИТЕ:
а) семитски народи: сирийци и саудитци;
б) при неславянските, но индоевропейци - иранци и кюрди;
в) при тюркутите .

П.П.П.
Щапаров препоръчвам да погледнеш в статията озаглавена "Меря" в Руската Уикипедия и ще стане интересно?!
цитирай
52. shtaparov - Кажи ми тогава коя ДНК никога не се ...
27.09.2022 22:31
radostinalassa написа:
Кажи ми тогава коя ДНК никога не се променя и е меродавна, даже и за лаиците, ако я проумеят? На куково лято.

Не се променя само тази ДНК,която е вече фосилизирана! Други въпроси?
цитирай
53. shtaparov - методиката на Манойлов? И защо с...
27.09.2022 22:34
radostinalassa написа:
методиката на Манойлов? И защо славяните имат най - много значими научни открития? Твърде много си противоречиш, нали?

Не,не си противореча. "Славяните" нямат НИКАКВИ научни открития,понеже още не са открили себе си и в такъв смисъл тях ОЩЕ ГИ НЯМА! А Манойлов... какъв е този парвеню- той ли ще ми продава краставици,на мене??!!
цитирай
54. shtaparov - генетичното изследване. Няма да ...
28.09.2022 13:01
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
генетичното изследване. Няма да гледаш кой нърви по улицата ти. Тук има и тегри, ситайци, цигани.
Изследват се непременно русите в малки села, непременно отдалечени от жп гарите, живели там поне 3 поколения. Има си тънкости.

На кой го пишеш това- на приятеля Гет ли? Ако е на него,той го знае по-добре от теб: не се съмнявай в това! :)


- На незнаещ и поради това интересуващ се човек - следва да му обясним - Но?

- На човек, който хем не знае - хем и с ретенции да поучава Е БЕЗПРЕДМЕТНО ДА ОТГОВАРЯШ !

- Както е с последния "интелектуален бисер" - който е ИЗЦВЪКАЛА в подкрепа ЗНАНИЯТА СИ НА ГЕНЕТИК?
radostinalassa написа:

генетици са установили, че хаплогрупата Р1А се е зяродила тук преди 13000 г. и се е пренесла към днешна Русия


Първо: Конкретното сочената(така изписаната) хаплогрупа R1a ... НЕ СЕ ПОЯВИЛА преди ТРИНАДАСЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ - А?
Б// Вече към 25-то - 23-то хилядолетия СЕ Е РАЗПАДНАЛА НА ПРОИЗВОДНИ! Една от които е и "славянско-руската", според Радостинината класификация хаплогрупа: R1a1.
В// Ако вземем ВРЕМЕВИЯ ХОРИЗОНТ НА СЪБИТИЕТО на разпада на сочената хаплогрупа - То ?
Г// Той съвпада с последния ледников максимум с приблизителна датировка от 26,5—19 хилядно столетие назад.
Д// По време на което - ЧЕЛОВЕКА все още не е живеел в КОЛЕКТИВИ ПО-ГОЛЕМИ от ЕДНА ФАМИЛИЯ ... по-точно клан. ДАЖА НЕ Е БИЛО И ПЛЕМЕ.
Е// Езика им е бил на степен РАЗВИТИЕ ... "разговоряли" са най-вече, с примитивни членоразделни звуци и/или междуметия ... за фрази ... може би? Но за смислено свързана в изречение ЧЛЕНОРАЗДЕЛНА реч - на СЛАВЯНИНА още му е предстояло - ДА ИЗМИНЕ ДЪЛЪГ ЕВОЛЮЦИОНЕН ПЪТ :))) ?!

П.П.
Тази СЛАВЯНСКА - по "Радината "теория" хаплогрупа - се среща и при НЕСЛАВЯНСКИТЕ:
а) семитски народи: сирийци и саудитци;
б) при неславянските, но индоевропейци - иранци и кюрди;
в) при тюркутите .

П.П.П.
Щапаров препоръчвам да погледнеш в статията озаглавена "Меря" в Руската Уикипедия и ще стане интересно?!

Материалът в руската уикипедия си струва да бъде погледнат,и ще го направя разбира се- в пръв удобен момент!
цитирай
55. radostinalassa - shtaparov - Не се променя само тази ДНК,която е вече фосилизирана! Други въпроси?
28.09.2022 16:00
Не позна. Пробвай още 2 пъти.
цитирай
56. radostinalassa - Не,не си противореча. "Славяните" нямат НИКАКВИ научни открития,понеже още не са открили себе си и в такъв смисъл тях ОЩЕ ГИ НЯМА!
28.09.2022 16:03
Опитай с арии, които говорят на славянските езици. Откритията се правят от хора, които говорят на славянски език, имат мозък на арии или от западняци, чийто мозък е гениален. Нали така?
Об. поне двама учени , по едно време правят откритие. И това не са ебонити, даже и да са бели.Как си го обясняваш? Китайците се приемат за имитатори.
цитирай
57. radostinalassa - Значи Гетчо ти е ...
28.09.2022 19:26
учител по генетика? Милиционер? Нямаш способности да я разучиш сам? Тогава си мълчи.
цитирай
58. radostinalassa - Умрялата ДНК не се променяла..
28.09.2022 19:29
Ти си шегобиец или профан.Тук въпросът е тя да не е изчезнала напълно. Изследва се по останали зъби и кости.А аз говоря за ДНК в части на клетката, не съм такава некрофилка като теб.
А евреите в Русия видяха сметката на Манойлов. Сега ще се надяваме като Хитлер на кучешкия нюх.
цитирай
59. shtaparov - (shtaparov - Не се променя само тази ДНК,която е вече фосилизирана! Други въпроси?)
29.09.2022 05:39
radostinalassa написа:
Не позна. Пробвай още 2 пъти.


Сложената във формалин също,но разликата не е съществена :)
цитирай
60. shtaparov - Опитай с арии, които говорят на ...
29.09.2022 05:45
radostinalassa написа:
Опитай с арии, които говорят на славянските езици. Откритията се правят от хора, които говорят на славянски език, имат мозък на арии или от западняци, чийто мозък е гениален. Нали така?
Об. поне двама учени , по едно време правят откритие. И това не са ебонити, даже и да са бели.Как си го обясняваш? Китайците се приемат за имитатори.

Китайците в днешно време са абсолютни подражатели и крадци на технологии. Това говори че и в миналото са били такива,а приписваните на тях изобретения всъщност не са техни- те са ги взели от завладените народи,а после са ги представили за "свои". За кой ли път трябва да ти повтарям че няма как да има "славянски" езици,след като няма "славяни"?
цитирай
61. shtaparov - учител по генетика? Милиционер? ...
29.09.2022 05:47
radostinalassa написа:
учител по генетика? Милиционер? Нямаш способности да я разучиш сам? Тогава си мълчи.

Недей да скромничиш а си признай,че Гет е много по-добър в генетиката от теб.
цитирай
62. shtaparov - (Умрялата ДНК не се променяла..)
29.09.2022 05:51
radostinalassa написа:
Ти си шегобиец или профан.Тук въпросът е тя да не е изчезнала напълно. Изследва се по останали зъби и кости.А аз говоря за ДНК в части на клетката, не съм такава некрофилка като теб.
А евреите в Русия видяха сметката на Манойлов. Сега ще се надяваме като Хитлер на кучешкия нюх.

Говоря ти сериозно и обективно: живата ДНК по законите на еволюцията НИКОГА не е защитена от промени.
цитирай
63. get - До 61. shtaparov - Щапаров, как можеш обясни нещо на ... една староГЪзорска интелектуана ... ?
29.09.2022 09:52
... старогъзорска посредственост? След като НЕ ИСКА ДА ЧУЕ - нищо по-различно от нейната глупост?
shtaparov написа:

radostinalassa написа:
учител по генетика? Милиционер? Нямаш способности да я разучиш сам? Тогава си мълчи.

Недей да скромничиш а си признай,че Гет е много по-добър в генетиката от теб.


- Пояснявам, като за теб медика, тоест човек наясно с това което е Биология а от там и Генетика?

- В процеса на работата ПО РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА! Наред със многото други оперативно-технически мероприятия?
На разследващият-полицай му се налага ДА ИЗЗЕМА ЗА СЛЕДВАНЕ биологични следи/проби!
По отношение на същите той ТРЯБВА ДА ВЪЗЛОЖИ ИЗВЪРШВАНЕ от съответните специалисти на изследвания//експертизи!
От което ... ако не знаеш малко от малко ЗА ПРЕДМЕТА(същностното) - няма как да напишеш нещо смислено, в Предложението за НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА БИОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА ... а такава се явява и ДНК-експертизата?
- Стане ли така, кратко казано "ставаш радка":)))
И изпадаш в положението на голяма-бяла-п(.)тица - Каквато се явява хулиганстващата в блогът ти персона назоваваща се Радка - същата и пиратка-анархистка в областта на научните знания ... с уклони на фашизоидна-расистка - предвид "арийските" и увлечения :))) ?

- Колко бе прав един колега, мизантроп-педагог - който навремето, за такива персонажи казваше:

- Колко жалко, че с обучението не е като със секса. Да можеш, ДА "НАБИВАШ" ЗНАНИЯТА в главите НА ТЕЗИ - страдащи от липса на такива!
цитирай
64. radostinalassa - 62. shtaparov
29.09.2022 15:57
Ти си профан в биологията и генетиката, липсват ти години четене. А аз няма да те обучавам. Има ДНК, която не се променя, защото се състои от гените на бактерии, които са влезли в клетката на човека във вид на митохондрии. Може би твоите митохондрии са се променили и е намаляла Е - та ти, особено менталната?
цитирай
65. shtaparov - Ти си профан в биологията и генет...
29.09.2022 18:46
radostinalassa написа:
Ти си профан в биологията и генетиката, липсват ти години четене. А аз няма да те обучавам. Има ДНК, която не се променя, защото се състои от гените на бактерии, които са влезли в клетката на човека във вид на митохондрии. Може би твоите митохондрии са се променили и е намаляла Е - та ти, особено менталната?

По биология имам шестица,добре съм оценен и в генетиката та ще ти кажа да си го знаеш- в живите организми няма нищо вечно,всичко се променя рано или късно и НИКОЙ не може да докаже противното,по никакъв начин!!
цитирай
66. radostinalassa - Значи съм объркала сатрапа Ленин със Сталин
29.09.2022 19:20
Той е преименувал българите в татари, подобно на македонските българи.
Значи си учил биология в гимназията. Постарай се повече в новите изследвания. Митохондриалната ДНК не се променя. Може по нея да преоткриеш ариите, говорещи на славянски езици. Но това не ти отърва. Ти не си от тях.
цитирай
67. shtaparov - Ленин бил преименувал Българите в татари??!! :) :)
30.09.2022 03:20
radostinalassa написа:
Той е преименувал българите в татари, подобно на македонските българи.
Значи си учил биология в гимназията. Постарай се повече в новите изследвания. Митохондриалната ДНК не се променя. Може по нея да преоткриеш ариите, говорещи на славянски езици. Но това не ти отърва. Ти не си от тях.

Защо говориш смешки- ако митохондриалната ДНК не се променяше,ние щяхме да имаме митохондрии на риби или поне на земноводни! И от другата заблуда не можеш да се отървеш- никакви Българи не е преименувал Ленин на "татари"! Самият Ленин е полутатарин по рождение,татарите са в Татарстан от близо 7 века! Там те са избили и асимилирали Българите,от които не е имало почти и помен по времето на Иван Ужасни (1552 г.)! Ти исторически извори не четеш ли??? Ето цитат от една моя статия,която очевидно не си прочела (https://shtaparov/politika/2014/12/12/carska-rusiia-e-pravela-iasna-razlika-mejdu-kazanski-tatari-.1322084):

"С това моето твърдение,че е напълно невъзможно България и Казанското ханство през XV-XVI век да са били една и съща страна,както ни внушават "татаристите" блестящо се доказва,защото тези страни просто са се намирали на две различни места,а Волжките Българи определено няма как да са били идентични с Волжките татари особено като знаем,че татарите не са основатели на Волжка България,а нейни унищожители. Това е добре документирано в някои руски летописи от XIV-XV в. (предимно преписи от "Повест временних лет") като Радзивиловската (http&//radzivilovskaya-letopis/index@id=1#sel), Симеоновската,Тверската и Лаврентиевската летопис (1377 г.),откъс от която (стр. 159) е представен по-долу (следва ижображение). Ето и самия текст:

"...Того же лета придоша татарове и зимоваша,не дошедше Великого града Болгарского... ...Тое же осени придоша от восточные страны в Болгарскую землю безбожнии татари и взяша славны Великий город Болгарьскый,и избиша оружием от старца и до унаго (юнаго),и до сущаго младенца. И взяша товара множество,а город ихъ пожгоша огнем и всю землю ихъ плениша..."

(През онази година дойдоха татарите и презимуваха,без да достигнат до Великия град на Българите ... ... Тази пролет дойдоха от източните страни в Българската земя безбожните татари и превзеха Великия град Български,избивайки с оръжие старо и младо до последния младенец. И взеха им стоки безброй,а техния град (Болгар) изгориха с огън и цялата им земя оплячкосаха...)."

Там съм представил руски свидетелства от 1524 и 1551 г.,че в Татастан и гр. Казан по това време са живели само татари, черемиши и чуваши! Става дума за Лвовската хроника, Мазурската хроника и Степенната книга които очевидно също не си чела,понеже си била заета да четеш лъжите на руските татари и татаристи които искат да се представят за "Българи",понеже татарския образ пред света бил твърде негативен,та това им била надеждата да се покажат пред европейците в по-благоприятна светлина! Затова не се помайвай,а час по-скоро прочети статията ЦАРСКА РУСИЯ Е ПРАВЕЛА ЯСНА РАЗЛИКА МЕЖДУ КАЗАНСКИ ТАТАРИ И ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ, която съм написал още в 2014 г.! Няма да е много трудно но ще е много полезен урок за "татарските" ти блянове,които са твърде сходни с онези за "славяните"!
цитирай
68. shtaparov - (....как можеш да обясниш нещо на ....)
30.09.2022 03:48
get написа:
... старогъзорска посредственост? След като НЕ ИСКА ДА ЧУЕ - нищо по-различно от нейната глупост?
shtaparov написа:

radostinalassa написа:
учител по генетика? Милиционер? Нямаш способности да я разучиш сам? Тогава си мълчи.

Недей да скромничиш а си признай,че Гет е много по-добър в генетиката от теб.


- Пояснявам, като за теб медика, тоест човек наясно с това което е Биология а от там и Генетика?

- В процеса на работата ПО РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА! Наред със многото други оперативно-технически мероприятия?
На разследващият-полицай му се налага ДА ИЗЗЕМА ЗА СЛЕДВАНЕ биологични следи/проби!
По отношение на същите той ТРЯБВА ДА ВЪЗЛОЖИ ИЗВЪРШВАНЕ от съответните специалисти на изследвания//експертизи!
От което ... ако не знаеш малко от малко ЗА ПРЕДМЕТА(същностното) - няма как да напишеш нещо смислено, в Предложението за НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА БИОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА ... а такава се явява и ДНК-експертизата?
- Стане ли така, кратко казано "ставаш радка":)))
И изпадаш в положението на голяма-бяла-п(.)тица - Каквато се явява хулиганстващата в блогът ти персона назоваваща се Радка - същата и пиратка-анархистка в областта на научните знания ... с уклони на фашизоидна-расистка - предвид "арийските" и увлечения :))) ?

- Колко бе прав един колега, мизантроп-педагог - който навремето, за такива персонажи казваше:

- Колко жалко, че с обучението не е като със секса. Да можеш, ДА "НАБИВАШ" ЗНАНИЯТА в главите НА ТЕЗИ - страдащи от липса на такива!

Трудно приятелю- омръзна ми да обяснявам на таквиз патологични невежи- нито хонорар плащат,ни "Благодаря" казват! :)
цитирай
69. radostinalassa - Нали написах, че Сталин ги е преименувал?
30.09.2022 17:18
Какъв ти е проблема. Човек , на когото Гетчо е консултант по генетика е смешен.

"Както при Y хромозомата така и при митохондриалната ДНК са налице хаплогрупи. При митохондриалната ДНК тя се определя на база мутации, които са стабилни и изключително редки в определени позиции на ДНК. (Хем са мутации, хем са стабилни?! – Да наистина е възможно подобно определение – стабилни са, защото веднъж настъпили то те се предават през десетки поколения преди да настъпи следващата мутация).
Това означава, че мтДНК се променя много малко от поколение на поколение за разлика от ядрената ДНК, която се променя с 50% с всяко следващо поколение".

Гетчо отказва да ми пуска коментарите. Защо го навираш тук? Не виодам логика, освен че си некомпетентен. А той е циничен примат, който се учи от Иво Инджев.
цитирай
70. shtaparov - (Нали написах, че Сталин ги е преименувал?)
30.09.2022 18:19
radostinalassa написа:
Какъв ти е проблема. Човек , на когото Гетчо е консултант по генетика е смешен.

"Както при Y хромозомата така и при митохондриалната ДНК са налице хаплогрупи. При митохондриалната ДНК тя се определя на база мутации, които са стабилни и изключително редки в определени позиции на ДНК. (Хем са мутации, хем са стабилни?! – Да наистина е възможно подобно определение – стабилни са, защото веднъж настъпили то те се предават през десетки поколения преди да настъпи следващата мутация).
Това означава, че мтДНК се променя много малко от поколение на поколение за разлика от ядрената ДНК, която се променя с 50% с всяко следващо поколение".

Гетчо отказва да ми пуска коментарите. Защо го навираш тук? Не виодам логика, освен че си некомпетентен. А той е циничен примат, който се учи от Иво Инджев.

Ти написа за Ленин,но няма значение- как и да го напишеш това "преименуване",пак не си познала- такова нещо не е имало! Никой не е превръщал тамошните Българи в "татари"- там ги превръщат директно в руснаци! Този проблем го имат тукашните Българи- точно нас ни превръщат в "татари","македонци" и "славяни" а после лъжат наивници като теб,че това било направено с тамошните! А с класата на Гет трудно можеш да се мериш- извинявай но той има познания,за каквито можеш само да мечтаеш!
цитирай
71. radostinalassa - Материал за четене има много...
30.09.2022 19:42
Въпросът е в това, да се намерят верните четива. Напр. Ковидко иска да докаже, че тюрките са българи и той е българин като тях. Това обаче не ни отърва.Гетчо преди беше доста нахален и отдавна не го чета. Сега вече май нивото на хормоните му е на кота нула, както и дясното мозъче. Не пиша малкото, защото и той като Джоска може да ме попита защо малък мозък. Ужасно.
цитирай
72. radostinalassa - Вземи си примата при себе си..
30.09.2022 20:01
Отдавна съм му премерила шапката. Да, русите пишат, че ние сме тюрки, но забравят, че сме едно и също нещо. Просто и там , и тук има много евреи, които са прости, но хитри твари.
Исках да те питам, кой е най - големият генетичен басейн на белия сой, понеже ние сме мъничък такъв. А и как си произлязъл от бели ебонити или бели жълти.
цитирай
73. radostinalassa - Не можеш да ми отговориш?
01.10.2022 21:02
Защото ще приизнаеш какъв си. Макар, че това ти личи отдалече. Мусорната ДНК се проявява в морала и психотипа на човека.
цитирай
74. shtaparov - Въпросът е в това, да се намерят верните четива...
02.10.2022 02:26
radostinalassa написа:
Въпросът е в това, да се намерят верните четива. Напр. Ковидко иска да докаже, че тюрките са българи и той е българин като тях. Това обаче не ни отърва.Гетчо преди беше доста нахален и отдавна не го чета. Сега вече май нивото на хормоните му е на кота нула, както и дясното мозъче. Не пиша малкото, защото и той като Джоска може да ме попита защо малък мозък. Ужасно.

Бог ми е дал способност да намирам верните четива,а нашият приятел Гет съвсем не е нахален- напротив,скромен е,а това е качество на умните и можещите хора.
цитирай
75. shtaparov - Отдавна съм му премерила шапката. ...
02.10.2022 02:30
radostinalassa написа:
Отдавна съм му премерила шапката. Да, русите пишат, че ние сме тюрки, но забравят, че сме едно и също нещо. Просто и там , и тук има много евреи, които са прости, но хитри твари.
Исках да те питам, кой е най - големият генетичен басейн на белия сой, понеже ние сме мъничък такъв. А и как си произлязъл от бели ебонити или бели жълти.

Крив ти е метъра: не си я премерила добре! Най-големият генетичен басейн на белия сой е Европа,а Русия много неща почна да забравя- дали не я е хванала склерозата?
цитирай
76. shtaparov - (Не можеш да ми отговориш?)
02.10.2022 02:33
radostinalassa написа:
Защото ще приизнаеш какъв си. Макар, че това ти личи отдалече. Мусорната ДНК се проявява в морала и психотипа на човека.

Много неща мога и още повече не мога,но мога и да видя това включително да си го призная,за разлика от мнозина други :)
цитирай
77. radostinalassa - Е , може да е писал някой друг от негово име...
02.10.2022 11:34
Кажи нещо тогава за HLA - системата и ще се откажеш от идеята за твоя генетичен басейн.
цитирай
78. shtaparov - Кажи нещо тогава за HLA - системата и ...
03.10.2022 11:30
radostinalassa написа:
Кажи нещо тогава за HLA - системата и ще се откажеш от идеята за твоя генетичен басейн.

Не е нужно- няма никаква полза от това.
цитирай
79. radostinalassa - Смешен си...
03.10.2022 16:12
Ако разбираше нещо от генетика щеше да чатнеш, че тази система ни прави много близки роднини с македонците и русите. Та кажи пак кой е най - големият генетичен басейн на ариите? Западна Европа, с която имаме дълбоки цивилизационни различия?
цитирай
80. radostinalassa - Съгласен ли си , че ние сме майката на Източната цивилизация, в смисъл на славянската такава...
04.10.2022 16:38
https://www.youtube/watch?v=y6tqvgqVQK8

че ние не можем да ползваме благата на западняците , получени с кръв и сълзи от колониите, вкл. и нашата страна?
цитирай
81. shtaparov - Ако разбираше нещо от генетика щеше ...
04.10.2022 17:18
radostinalassa написа:
Ако разбираше нещо от генетика щеше да чатнеш, че тази система ни прави много близки роднини с македонците и русите. Та кажи пак кой е най - големият генетичен басейн на ариите? Западна Европа, с която имаме дълбоки цивилизационни различия?

Източна Европа- не Русия!
цитирай
82. shtaparov - Съгласен ли си , че ние сме майката на Източната цивилизация, в смисъл на славянската такава...)
04.10.2022 17:19
radostinalassa написа:
https://www/watch?v=y6tqvgqVQK8

че ние не можем да ползваме благата на западняците , получени с кръв и сълзи от колониите, вкл. и нашата страна?

Не просто съм съгласен- аз го проповядвам! Майката и таткото сме ние т.е. Българите!
цитирай
83. radostinalassa - Значи Източна Европа...
04.10.2022 19:00
Кои държави имаш предвид? Каква генетика имат?
цитирай
84. shtaparov - Кои държави имаш предвид? Каква ...
05.10.2022 06:44
radostinalassa написа:
Кои държави имаш предвид? Каква генетика имат?

Държавите на Българистичите народи- генетиката им е сходна с нашата.
цитирай
85. radostinalassa - Какви българистични народи, бе драги!
05.10.2022 17:32
Най - големият българистичен народ е руският. Също Македония, която се отрече от езика ни.
цитирай
86. radostinalassa - Ако ти присаждат орган ще си избереш западняк за донор? Ако имаш тюркски гени - да.
05.10.2022 17:33
Кажи нещо тогава за HLA - системата и ще се откажеш от идеята за твоя генетичен басейн.

Не е нужно- няма никаква полза от това.
цитирай
87. shtaparov - Най - големият Българистичен народ ...
06.10.2022 02:25
radostinalassa написа:
Най - големият българистичен народ е руският. Също Македония, която се отрече от езика ни.

Най-голям такъв народ вчера бяхме ние,днеска са русите а утре не се знае кой- може би украинците,или отново ние. Помни- Българин и Българско се пишат с главна буква!
цитирай
88. shtaparov - (Ако ти присаждат орган ще си избереш западняк за донор? Ако имаш тюркски гени - да.)
06.10.2022 02:29
radostinalassa написа:
Кажи нещо тогава за HLA - системата и ще се откажеш от идеята за твоя генетичен басейн.

Не е нужно- няма никаква полза от това.

Бивш тюркски народ са руснаците- не са западняците! Не забравяй древноарабските пътеписи: "Русите са голям народ от тюрки,който напада "славяните" и ги поробва"!
цитирай
89. radostinalassa - Значи клекна, че имало славяни? Това е потресаващо.
06.10.2022 16:52
Науката генетика показва най - точно дали русите са арии. в 50%, а в малките села много повече. Плюс антропологията. Плюс много особености - по - малък черен дроб и слезка, по - развити мускули за сметка на мозъка / у негрите / , разлика в ензимите , мирис и пр. Приличаш ми на Хитлер, който не смяташе славяните за арии, а самият той имал еврейски гени.
цитирай
90. radostinalassa - Значи русите са ..
06.10.2022 16:58
българистичен народ от тюрки. Не знаех, че тюрките са толкова умни. Като видни мелези те имат кофти имунна система, промени в мозъка . Как мислиш, защо мелезите в Америка са по - тъпи. Може би е от климата или ураганите?
цитирай
91. shtaparov - (Значи клекна, че имало славяни? Това е потресаващо.)
06.10.2022 19:02
radostinalassa написа:
Науката генетика показва най - точно дали русите са арии. в 50%, а в малките села много повече. Плюс антропологията. Плюс много особености - по - малък черен дроб и слезка, по - развити мускули за сметка на мозъка / у негрите / , разлика в ензимите , мирис и пр. Приличаш ми на Хитлер, който не смяташе славяните за арии, а самият той имал еврейски гени.

На Хитлер ми приличаш ти- постоянно изтъкваш някакви расови различия между белите и негрите,все те са ти в главата :) Изобщо не съм клекнал за "славяните"- думата и там съм употребил в кавички за да покажа че в оригинала тя не съществува, а вместо нея фигурира онзи етноним,който панславистите изопачават и заместват с приятна на руските политици дума,която в този случай е "славяни".
цитирай
92. shtaparov - (Значи русите са ..)
06.10.2022 19:11
radostinalassa написа:
българистичен народ от тюрки. Не знаех, че тюрките са толкова умни. Като видни мелези те имат кофти имунна система, промени в мозъка . Как мислиш, защо мелезите в Америка са по - тъпи. Може би е от климата или ураганите?

Пак не си ме разбрала. Древните руси са били народ от тюрки но днешните са Българистичен народ, понеже асимилирали многомилионно Българско население и го превърнали в руснаци,като приели и неговия език. Отново ти напомням- думата БЪЛГАРИСТИЧЕН се пише с главна буква а дали са умни тюрките личи по големината на турската империя през XVI-XIX в. и по неимоверните трудности,с които европейските народи отблъсквали постоянните й нашествия.
цитирай
93. radostinalassa - Развесели ме...
06.10.2022 20:59
Точно слушах в какво тюрките са най - добри - в размножаването. Те са 80 млн., като 20 млн не са тюрки. Но в технологиите не са така добри. Внасят оръжия ту от янките , ту от русия, но има да мечтаят за С - 400 или 500 беше.И инфлацията им е 80% - как се изхранва такава напаст.
цитирай
94. radostinalassa - Значи според теб няма славянски езици...
06.10.2022 21:04
Това е чудовищно. И да отбележа, че евреите, гърците, тюрките не биха могли да ги говорят, защото техния говорен апарат е смесен между негри и жълти, или негри и бели и не могат да произнасят доста звуци. А жълтите нямат буквите Р и Л, които са така чести при нас.Не бих искала да имам така малък черен дроб като чернокожите, все пак това е най - важният детоксикационен орган с 300 функции. Или пък такъв мозък, иначе как бих могла да те оборя.
цитирай
95. radostinalassa - И защо в Дзен непрекъснато пишат, че ние сме тюрки...
06.10.2022 21:08
камо ли да ни пишат с главна буква. Това са еврейски номера. При Екатерина евреите са били доста ограничавани. Както и татарите, камо или да ги допускат до жените си. Имаш порочна представа за живота в древността.Прелюбодейците с други етноси са били изгонвани на запад - евери. Това са любимите ти западняци. Виж как изглежда Джон Ленън, и как майка му. И как се жени за японка. Нормално.
цитирай
96. shtaparov - Точно слушах в какво тюрките са най - ...
07.10.2022 02:38
radostinalassa написа:
Точно слушах в какво тюрките са най - добри - в размножаването. Те са 80 млн., като 20 млн не са тюрки. Но в технологиите не са така добри. Внасят оръжия ту от янките , ту от русия, но има да мечтаят за С - 400 или 500 беше.И инфлацията им е 80% - как се изхранва такава напаст.

В размножаването ги бива и циганите,но още не съм видял циганска махала да участва масово в доброволно почистване на Витоша или Перловската река например :) В технологиите повечето азиатци са копирачи разбира се- откривателството им е трудно да не казвам чуждо за разлика от Българите,които имат повече открития на глава от населението от Гърция, Турция, Албания и Сърбия взети заедно! Обяснението е просто- техните четири народа са азиатски за разлика от нас,които сме стар европейски народ.
цитирай
97. shtaparov - камо ли да ни пишат с главна буква. ...
07.10.2022 02:46
radostinalassa написа:
камо ли да ни пишат с главна буква. Това са еврейски номера. При Екатерина евреите са били доста ограничавани. Както и татарите, камо или да ги допускат до жените си. Имаш порочна представа за живота в древността.Прелюбодейците с други етноси са били изгонвани на запад - евери. Това са любимите ти западняци. Виж как изглежда Джон Ленън, и как майка му. И как се жени за японка. Нормално.

Няма такъв обичай,според който прелюбодейците с други етноси да са били изгонвани точно на запад,а не на юг или на изток например- който ти го е казал е измамник,не му вярвай повече.
цитирай
98. shtaparov - (Значи според теб няма славянски езици...)
07.10.2022 02:49
radostinalassa написа:
Това е чудовищно. И да отбележа, че евреите, гърците, тюрките не биха могли да ги говорят, защото техния говорен апарат е смесен между негри и жълти, или негри и бели и не могат да произнасят доста звуци. А жълтите нямат буквите Р и Л, които са така чести при нас.Не бих искала да имам така малък черен дроб като чернокожите, все пак това е най - важният детоксикационен орган с 300 функции. Или пък такъв мозък, иначе как бих могла да те оборя.

Размърдай си малко мозъчето и помисли сама- може ли да има "славянски" езици,след като "славяни" няма??!! Това е абсурдно- панславистите и техните друзя македонисти откриват език,без да са открили етнос,който да го говори! Глупава история бих казал,същита с бели конци!
цитирай
99. get - До 75. shtaparov - Ангеле, да ти имам търпението и времето за губене :))) !
07.10.2022 09:03
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Отдавна съм му премерила шапката. Да, русите пишат, че ние сме тюрки, но забравят, че сме едно и също нещо. Просто и там , и тук има много евреи, които са прости, но хитри твари.
Исках да те питам, кой е най - големият генетичен басейн на белия сой, понеже ние сме мъничък такъв. А и как си произлязъл от бели ебонити или бели жълти.

Крив ти е метъра: не си я премерила добре! Най-големият генетичен басейн на белия сой е Европа,а Русия много неща почна да забравя- дали не я е хванала склерозата?


Тази историческа п(.)тица и гено(п)тичка НАЯСНО ЛИ Е СЪС СМИСЪЛА-ЗНАЧЕНИЕТО на думата EBONY ?

На първо време и давам за домашно - да преведе песента изпълнявана от П. Маккарти и Стиви Уондър със заглавие: "Ebony and Ivory" :))) ?

- И след това да говори БЕЗОТГОВОРНО-СМЕЛО за "бели"-"абаноси" :))) !?

- П.П.
В източна Европа ... прилагателното или понятието "СЛАВЯН" за ПРЪВ СЕ УПОТРЕБЯВА от украинския лингвист/граматик Милетий Смотриски в учебника му от 1619жодина - носещ наименованието "Грамматики славенския правилное Синтагма" !

- Но тук ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВАМ - не иде реч за НАРОД а за ЕЗИК !! Тъй като дотогава УКРАИНЦИТЕ СА ПОЛЗВАЛИ ... БОГОСЛУЖЕБНИЯ ЕЗИК - една ГРАМАТИЧНА НОРМА на СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!

- А към него момент, народа ни от векове ПРЕДИ ТОВА - зовял се БЪЛГАРИ !!
цитирай
100. shtaparov - Отдавна съм ...
07.10.2022 16:12
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Отдавна съм му премерила шапката. Да, русите пишат, че ние сме тюрки, но забравят, че сме едно и също нещо. Просто и там , и тук има много евреи, които са прости, но хитри твари.
Исках да те питам, кой е най - големият генетичен басейн на белия сой, понеже ние сме мъничък такъв. А и как си произлязъл от бели ебонити или бели жълти.

Крив ти е метъра: не си я премерила добре! Най-големият генетичен басейн на белия сой е Европа,а Русия много неща почна да забравя- дали не я е хванала склерозата?


Тази историческа п(.)тица и гено(п)тичка НАЯСНО ЛИ Е СЪС СМИСЪЛА-ЗНАЧЕНИЕТО на думата EBONY ?

На първо време и давам за домашно - да преведе песента изпълнявана от П. Маккарти и Стиви Уондър със заглавие: "Ebony and Ivory" :))) ?

- И след това да говори БЕЗОТГОВОРНО-СМЕЛО за "бели"-"абаноси" :))) !?

- П.П.
В източна Европа ... прилагателното или понятието "СЛАВЯН" за ПРЪВ СЕ УПОТРЕБЯВА от украинския лингвист/граматик Милетий Смотриски в учебника му от 1619жодина - носещ наименованието "Грамматики славенския правилное Синтагма" !

- Но тук ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВАМ - не иде реч за НАРОД а за ЕЗИК !! Тъй като дотогава УКРАИНЦИТЕ СА ПОЛЗВАЛИ ... БОГОСЛУЖЕБНИЯ ЕЗИК - една ГРАМАТИЧНА НОРМА на СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!

- А към него момент, народа ни от векове ПРЕДИ ТОВА - зовял се БЪЛГАРИ !!

Това е приятелю- твоето мнение е безценно а познанията- изключителни!
цитирай
101. radostinalassa - Размърдай си малко мозъчето и помисли сама- може ли да има "славянски" езици,след като "славяни" няма??!!
07.10.2022 17:16
Главата ми е доста голяма, не се притеснявай. А защо съм чувала, че някои учат славянска филология? Нещо не си в час. Даже по едно време слушах подобни лекции на руски език.
цитирай
102. radostinalassa - Няма такъв обичай,според който прелюбодейците с други етноси да са били изгонвани точно на запад,а не на юг или на изток например- който ти го е казал е измамни
07.10.2022 17:18
Сигурен ли си? Изгонвани са ест. но запад / евери / защото на изток са живеели ариите. Защо не са ги убинали? Въпрос на съвест и лош наш късмет. Това са Славяно - Арийските Веди, драги.
цитирай
103. radostinalassa - 96. shtaparov
07.10.2022 17:21
А нещо по повод на янките и русите?
Русите са първа военна сила в областта на новите оръжия. Как финоугри са го постигнали? Нали са низвергнати от тебе? Нещо шикалкавиш.
цитирай
104. radostinalassa - Айде бе, да не празнуваш РД на Путин...
07.10.2022 20:21
да знаеш, че примати не чета.
цитирай
105. radostinalassa - Значи хаплогрупата Р1А е ...
08.10.2022 11:15
финоугърска? Това е потресаващо.
цитирай
106. shtaparov - Главата ми е доста голяма, не се п...
08.10.2022 18:21
radostinalassa написа:
Главата ми е доста голяма, не се притеснявай. А защо съм чувала, че някои учат славянска филология? Нещо не си в час. Даже по едно време слушах подобни лекции на руски език.

Притеснявам се и то с основание- явно не е достатъчно голяма :)
цитирай
107. shtaparov - Сигурен ли си? Изгонвани са ест. но ...
08.10.2022 18:24
radostinalassa написа:
Сигурен ли си? Изгонвани са ест. но запад / евери / защото на изток са живеели ариите. Защо не са ги убинали? Въпрос на съвест и лош наш късмет. Това са Славяно - Арийските Веди, драги.

На изток не са живели ариите- там са живели китайците и тюркските племена са бягали от тях,а накрая наскочили на нас
цитирай
108. shtaparov - А нещо по повод на янките и русите...
08.10.2022 18:26
radostinalassa написа:
А нещо по повод на янките и русите?
Русите са първа военна сила в областта на новите оръжия. Как финоугри са го постигнали? Нали са низвергнати от тебе? Нещо шикалкавиш.

Мелезите са го постигнали драга- същите,които ги обяваваш за глупави :)
цитирай
109. shtaparov - да знаеш, че примати не чета. Аз с...
08.10.2022 18:28
radostinalassa написа:
да знаеш, че примати не чета.

Аз също- затова чета охотно ГЕТ и ЛЕОН,понеже пишат със знания и ум!
цитирай
110. shtaparov - (Значи хаплогрупата Р1А е ...)
08.10.2022 18:30
radostinalassa написа:
финоугърска? Това е потресаващо.

Хаплогрупите нямат народност- недей се заблуждава! При тях има тенденции- не народностни качества!
цитирай
111. radostinalassa - Ще ми напишеш ли обиколката на главата си? Поканих някои блогъри да го ...
08.10.2022 20:41
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Главата ми е доста голяма, не се притеснявай. А защо съм чувала, че някои учат славянска филология? Нещо не си в час. Даже по едно време слушах подобни лекции на руски език.

Притеснявам се и то с основание- явно не е достатъчно голяма :)


направят, но те се стесняват.
цитирай
112. radostinalassa - На изток не са живели ариите- там са живели китайците и тюркските племена са бягали от тях,а накрая наскочили на нас
08.10.2022 20:42
В това няма логика. Иначе щяха да ги гонят на изток. Или са били мънички като нас днес.
цитирай
113. radostinalassa - Мелезите са го постигнали драга- същите,които ги обяваваш за глупави :)
08.10.2022 20:43
За янките ли говориш? Там има и бели хора.
цитирай
114. radostinalassa - Хаплогрупите нямат народност- недей се заблуждава! При тях има тенденции- не народностни качества!
08.10.2022 20:44
Генетиката ти е чужда, не се занимавай с нея.
цитирай
115. shtaparov - (Ще ми напишеш ли обиколката на главата си? Поканих някои блогъри да го ...)
08.10.2022 20:51
radostinalassa написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Главата ми е доста голяма, не се притеснявай. А защо съм чувала, че някои учат славянска филология? Нещо не си в час. Даже по едно време слушах подобни лекции на руски език.

Притеснявам се и то с основание- явно не е достатъчно голяма :)


направят, но те се стесняват.

Не понеже колкото и да напиша,ти винаги можеш да добавиш 1 см на твоята глава и да я изкараш по-голяма,а аз няма как да докажа че лъжеш. Ако ти първа напишеш твоите сантиметри обаче,така съм по-съгласен :)
цитирай
116. radostinalassa - Значи главата ти е по - мъничка от мойта
08.10.2022 21:04
Така си и мислех. Може да си определим един час и да напишем см - те на ЛС. И ги изтриваме след 2 мин. Става ли?
цитирай
117. shtaparov - Така си и мислех. Може да си опред...
08.10.2022 21:32
radostinalassa написа:
Така си и мислех. Може да си определим един час и да напишем см - те на ЛС. И ги изтриваме след 2 мин. Става ли?

Не,не става- не искам да те посрамвам,все пак съм кавалер! Каквото и да си мислела си сгрешила- ако бе по-наблизо ще ти дадех една шапка която ми е тясна,а на теб ще ти е широка!
цитирай
118. shtaparov - В това няма логика. Иначе щяха да ги ...
08.10.2022 21:36
radostinalassa написа:
В това няма логика. Иначе щяха да ги гонят на изток. Или са били мънички като нас днес.

Били са мънички- правилно,първите пра-тюрки са били доста малък народ!
цитирай
119. shtaparov - (Мелезите са го постигнали драга- същите,които ги обяваваш за глупави :))
08.10.2022 21:37
radostinalassa написа:
За янките ли говориш? Там има и бели хора.

Белите хора там са истинските янки- другите са само "американци" :)
цитирай
120. shtaparov - Генетиката ти е чужда, не се зани...
08.10.2022 21:40
radostinalassa написа:
Генетиката ти е чужда, не се занимавай с нея.

Аз не се и занимавам но тя не ми е чужда,затова помни от мен: хаплогрупите народност нямат,такава им приписват расистите и спекулантите!
цитирай
121. radostinalassa - хаплогрупите народност нямат,такава им приписват расистите и спекулантите!
09.10.2022 11:33
Никой не отделя хаплогрупите от другите изследвания. Защо не харесваш HLА с - мата? Това е просто глупаво.Защото не ти отърва близкото ни родство с македонците и русите. При западняците няма такова нещо. Инквизицията се е постарала.
цитирай
122. radostinalassa - Можем да постигнем някакъв рекорд ...
09.10.2022 11:35
Добре, че в США отидоха много руски учени.Преди янките привлякоха нациките да им правят науката.
цитирай
123. shtaparov - Добре, че в США отидоха много руски ...
10.10.2022 22:11
radostinalassa написа:
Добре, че в США отидоха много руски учени.Преди янките привлякоха нациките да им правят науката.

В САЩ отидоха много учени и правят отлична наука не защото са руски или нацистки,а защото Щатската система за финансиране на учени е най-добрата досега в света.
цитирай
124. shtaparov - Никой не отделя хаплогрупите от ...
10.10.2022 22:12
radostinalassa написа:
Никой не отделя хаплогрупите от другите изследвания. Защо не харесваш HLА с - мата? Това е просто глупаво.Защото не ти отърва близкото ни родство с македонците и русите. При западняците няма такова нещо. Инквизицията се е постарала.

На мен ли не ми харесва близкото ни родство???!! Ти отново първо пишеш а после мислиш!...
цитирай
125. radostinalassa - 124. shtaparov - Никой не отделя хаплогрупите от ...
11.10.2022 16:48
Противоречиш си. Да не би някой да пише от твое име?
цитирай
126. radostinalassa - 123. shtaparov - Добре, че в США отидоха много руски ...
11.10.2022 16:53
Защо тогава США изостават? Та те нямат ледоходи, да не говорим за атомни, а купиха Аляска на безценица като Вашингтон. Не могат да обогатяват урана. Не знаят формата на Земята. Да не говорим за Посейдон, Сатаната, атомен влак , С - 400 и 500. Ясно е , че им върви само търговията и тарикътлъка.
цитирай
127. radostinalassa - Не знам дали пратих...
11.10.2022 16:57
последния комен. Сървърът отказа.
цитирай
128. shtaparov - (Не знам дали пратих...)
11.10.2022 17:53
radostinalassa написа:
последния комен. Сървърът отказа.

Пратен си е- тука е.
цитирай
129. shtaparov - Противоречиш си. Да не би някой да ...
11.10.2022 17:53
radostinalassa написа:
Противоречиш си. Да не би някой да пише от твое име?

Нито пише от мое име,нито си противореча :)
цитирай
130. shtaparov - Защо тогава США изостават? Та те ...
11.10.2022 17:58
radostinalassa написа:
Защо тогава США изостават? Та те нямат ледоходи, да не говорим за атомни, а купиха Аляска на безценица като Вашингтон. Не могат да обогатяват урана. Не знаят формата на Земята. Да не говорим за Посейдон, Сатаната, атомен влак , С - 400 и 500. Ясно е , че им върви само търговията и тарикътлъка.

Няма държава или страна,която може да върви само напред- историята го е доказала,а големите империи рано или късно се разпадат! Щатите ще се разпаднат някой ден,но Русия,Китай и Турция също! Въпросът тук не е "дали",а "кога"! Нещата в момента вървят така,че Русия ще се разпадне първа- не се съмнявай в това!
цитирай
131. radostinalassa - 130. shtaparov
11.10.2022 19:19
СССР вече се разпадна , благодарение на агентите в страната. Сега Путин си върна някои области. В Щатите ще има гражданска война. Никой вече не ще въздушните им долари. Там вече са 3% негри, а 50% са мелези. Дай научните постижения на негрите и метисите.Негри щели да приемат без изпит да учат за доктори. Тиха лудост.
цитирай
132. radostinalassa - Значи според тебе русите са финоугри...
11.10.2022 19:21
но теста за тъканна съвместимост е сходен между нас и тях, значи ние сме финоугри? Ти си един нещастник. Ние не сме финоугри без до 3 % поданици.
цитирай
133. shtaparov - СССР вече се разпадна, благодар...
12.10.2022 18:25
radostinalassa написа:
СССР вече се разпадна , благодарение на агентите в страната. Сега Путин си върна някои области. В Щатите ще има гражданска война. Никой вече не ще въздушните им долари. Там вече са 3% негри, а 50% са мелези. Дай научните постижения на негрите и метисите.Негри щели да приемат без изпит да учат за доктори. Тиха лудост.

Това с негрите е вярно,само че прочентите са 30. И с тихата лудост съм съгласен- само с агресията на Путин не съм съгласен.
цитирай
134. shtaparov - но теста за тъканна съвместимост е ...
12.10.2022 18:26
radostinalassa написа:
но теста за тъканна съвместимост е сходен между нас и тях, значи ние сме финоугри? Ти си един нещастник. Ние не сме финоугри без до 3 % поданици.

Кой и къде е правил такъв тест?? Никой и никъде- това е поредната казионистическа фантасмагория!
цитирай
135. radostinalassa - 133. shtaparov
12.10.2022 20:16
Значи негрите са повече? Това не е на добро.
цитирай
136. radostinalassa - HLА с - мата е система за тъканна съвместимост..
12.10.2022 20:20
Използва се при присаждане на органи,за да не се отхвърли органа. Значи ти не си ербин, а финоугър?
цитирай
137. shtaparov - Значи негрите са повече? Това не е на ...
15.10.2022 10:27
radostinalassa написа:
Значи негрите са повече? Това не е на добро.

Не е на добро,разбира се!
цитирай
138. shtaparov - (HLА с - мата е система за тъканна съвместимост..)
15.10.2022 10:29
radostinalassa написа:
Използва се при присаждане на органи,за да не се отхвърли органа. Значи ти не си ербин, а финоугър?

От обяснението на HLА системата ли го изведе това мъдро заключение? :)
цитирай
139. radostinalassa - Разбира се, не е ли логично?
15.10.2022 12:26
Русите били финоугри, имате тъканна съвместимост, значи ти си финоугорец. Но харесваш благата, които даваше Запада. А сега финоугрите ще им ги отнемат. Няма газ с напечатани пари. Угомемявайте си отново малките мозъчета.
цитирай
140. radostinalassa - Не съм доволна от бързината, с която ми отговаряш..
16.10.2022 17:47
А и поста ти е прекалено дълъг...
цитирай
141. shtaparov - Русите били финоугри, имате тък...
17.10.2022 15:35
radostinalassa написа:
Русите били финоугри, имате тъканна съвместимост, значи ти си финоугорец. Но харесваш благата, които даваше Запада. А сега финоугрите ще им ги отнемат. Няма газ с напечатани пари. Угомемявайте си отново малките мозъчета.

Финоугрите ще му отнемат опинците на Запада: най-много да го захранят с нова вълна учени и технологии :)
цитирай
142. shtaparov - (Не съм доволна от бързината, с която ми отговаряш..)
17.10.2022 15:37
radostinalassa написа:
А и поста ти е прекалено дълъг...

Бе то и аз не съм доволен от бързината,с която четеш нови и нови лъжи за "славяните" но ето- мълча си :)
цитирай
143. radostinalassa - 141. shtaparov - Русите били финоугри, имате тък...
17.10.2022 18:25
Има много да чакаш...
цитирай
144. radostinalassa - Става дума за словените....
17.10.2022 18:26
От думата Слово. Не всеки може да говори славянски езици, за това е необходим съответен гласов апарат. А белите негри и белите жълти не го притежават.
цитирай
145. shtaparov - (141. shtaparov - Русите били финоугри, имате тък...)
18.10.2022 19:29
radostinalassa написа:
Има много да чакаш...

Русите са получени от смесването на тюрки, Българи, угрофини и викинги,като ролята на последните е най-малка.
цитирай
146. shtaparov - (Става дума за словените....)
18.10.2022 19:32
radostinalassa написа:
От думата Слово. Не всеки може да говори славянски езици, за това е необходим съответен гласов апарат. А белите негри и белите жълти не го притежават.

"Славянски" езици не могат да говорят дори и "славяните",което се дължи на две прости причини:

1. "Славяни" няма- има Българи и Българистични народи (племена).
2. Съобразно с това,"славянски" езици също няма- има Българистични езици!
цитирай
147. radostinalassa - Иди го кажи в Софийския университет...
18.10.2022 20:33
Минавам само на др. ти пост, този е дълъг.
цитирай
148. shtaparov - Минавам само на др. ти пост, този е ...
19.10.2022 03:09
radostinalassa написа:
Минавам само на др. ти пост, този е дълъг.

Крайно време беше :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815062
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136732
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи