Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2022 12:42 - ЗАЩО "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ ВЯРВАЛИ, ЧЕ ДРУГИТЕ НАРОДИ СА ТЪПОГЛАВИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 13291 Коментари: 45 Гласове:
73

Последна промяна: 14.07.2022 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                      ЗАЩО "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ ВЯРВАЛИ, ЧЕ ДРУГИТЕ НАРОДИ СА ТЪПОГЛАВИ


   Защо "пра"-Българите казвали,че другите народи са тъпоглави? Този въпрос си има конкретен отговор: понеже Българите имали обичай да удължават своите глави,а околните народи нямали такъв обичай. Хората с удължени глави били "ОСТРОГЛАВИ" т.е. ОСТРОУМНИ,а останалите хора били тъпоглави което за древните хора означавало,че са също и тъпоумни.

  В България и днес битуват думите ТЪП, ТЪПАК и ТЪПОГЛАВЕЦ,с които обозначаваме глупавите хора. Защо народът счита,че глупаците са ТЪПИ и ТЪПОГЛАВИ? Оказва се,че това схващане е плод на невероятно древен обичай и гарантира Българския произход на хората,които го употребяват.

  Думата ТЪПОГЛАВЕЦ не е от вчера,изразът СЕЧЕ МУ ПИПЕТО- също. Те са разпространени почти изцяло сред Българите,в това число помакедончените и не са употребявани наслуки,а с точно определена цел. Изразът ТЪПА ГЛАВА не описва нещо митологично а една конкретна реалност,с която се сблъсквали Българите и околните им народи.

   Днес имам основание да кажа,че с този израз "пра"-Българите са обозначавали най-вече другите народи,а не глупавите хора въобще. Нека да си представим как следва да е наричал умните хора оня народ,който обозначавал глупавите с думата ТЪПОГЛАВЦИ. Противоположната дума на ТЪПОГЛАВ следва да е ОСТРОГЛАВ или ОСТРОУМЕН т.е. човек,на който му СЕЧЕ ПИПЕТО.

  Така възниква въпросът защо умните хора са наричани ОСТРОУМНИ т.е. ОСТРОГЛАВИ? Кое му е острото на човешкия ум и как "пипето" може да "сече",понеже е "остро"? Евентуалните отговори са два:

1. Дедите ни считали,че умния човек има голям обем от знания,които му позволяват да бъде уверен в своите решения и да "отсича" когато каже нещо т.е.- да не си връща думата назад,а да взема правилни решения във всеки един момент и да бъде неизменно решителен.

2. Дедите ни приемали,че главите на умните хора наистина са остри от което следва,че главите на глупаците са тъпи.

  Ако приемем първото решение за вярно,което е по-приемливо за интернационалистите казиони,ще се натъкнем на един проблем. Вярната дума за такива хора по принцип не е Остроумен,з Решителен и Самоуверен та дори Самонадеян. Самонадеяният човек не винаги е умен а напротив- той често е застрашен от тенденцията да сгреши и да излезе глупак. Ако човек "отсича" думите си така че да не ги връща назад,той рискува да допусне множество грешки и да извърши голям брой глупости,понеже няма безпогрешни хора което означава,че тази версия трябва да отпадне. Остава втората версия- че главите на умните хора са били считани за остри. Умът и мозъкът сами по себе си няма как да са остри- остра може да бъде само главата и то в случай,че по една или друга причина е получила подходящата форма за това.

                             image
  Разлика между ГЛАВА и УМ древните Българи явно не са правели понеже добре знаели,че човек с голяма глава има голям мозък т.е. голям ум,а психически увреденият е "чалнат" (т.е. ударен) в главата. На Запад може да не са правели връзка между главата и ума,което личи от разпространеното там старо схващане,че човек мисли и чувства със сърцето си. Българите обаче не споделяли това мнение,а измислили израза ВИЖ МУ АКЪЛА ПА МУ КРОЙ КАПАТА. Съвсем по същата причина те наричали тъпоглавите хора ТЪПОУМНИ и ТЪПАЦИ а както казах и по-горе,умът сам по себе си не може да е остър нито тъп- "остра" или "тъпа" може да бъде само главата!

  Хора с природно "остри" глави почти не се раждат от което следва,че определенията ОСТРОГЛАВ и ОСТРОУМЕН не може да се отнасят само за тях. Ако на 100 000 човека един се роди "остроглав",при население на Стара Велика България от 8-10 млн. излиза,че умните хора в нея са били максимум сто а това е очевиден абсурд,който не може да бъде приет от никоя логика и не се нуждае от коментар. Затова този странен израз указва че дедите ни са смятали за умни най-вече онези хора,на които главите им са били изкуствено "заострени" т.е.- удължени с изкуствена деформация.

  "Нима е имало такива хора в България?", би попитал някой по-несведущ. Ами имало е,както гласят историческите данни а днес на научен език е прието да казваме,че хората с удължени глави имат И.Ч.Д. (Изкуствена Черепна Деформация!
           image

   Проучванията сочат,че 80% от "пра"-Българите са били с удължени черепи а за останалите 20% трябва да предположим,че произхождат от съюзени с Българите племена. Многовековните успехи на нашите предци им създали репутацията на много разумни хора,които решават всеки проблем и побеждават всеки противник. Древните европейци били свикнали с мисълта,че умните хора са "остроглави" т.е.- Българи с удължени глави. От това произтекъл логичният извод,че глупавите хора са тъпоглави т.е. хора,чиито глави не са били удължени по простата причина,че не са били Българи. Накрая в нашето общество възникнало твърдото убеждение че околните народи,без значение дали са ромеи, сърби, руснаци, тюрки или франки са глупави тъпоглавци,които не могат да решат нито един важен въпрос без помощта на Българите!
       image

  Обичаят да се прави такава деформация е на хиляди години и е открит на много места по света- в Бавария, Британия, Сарматия, Русия, Перу, Мексико, Египет, Тракия, Бригия, Микена, Полинезия, Средна Азия, Централна Америка, Неолитна България и пр.,но бил характерен най-вече за Хуните и Българите.

1. ИЧД в Бавария (кликни за да увеличиш):

       image

2. ИЧД у Келтите в Британия:
       image

3. ИЧД у сарматите:
       image

4. ИЧД в земите на днешна Русия:

                        image

5. ИЧД в Перу:
      image:

6. ИЧД в Египет било признак за принадлежност към боговете и фараоните:


        image

7. ИЧД в Тракия и Бригия:
       image

8. ИЧД в Крит и Микена:
       image

9. ИЧД в Полинезия:
       image

10. ИЧД у Хуните:
       image

11. ИЧД в Неолитна и Халколитна България:
       image
      image

12. ИЧД у Българите:

                image

13. ИЧД И Български калпак в древна Месопотамия:


          image

  Въпросният обичай вероятно е ностратически,но негови основни носители са най-вече белите народи- в частност предците на Българите и хората,които по един или друг начин са свързани с тях. Това го доказва случаят с удължените черепи от Паракас и легендите на маите,че бели хора дошли някога от изток,за да им донесат култура и познания а също полинезийските легенди за мъдрите МАНАХУНЕ (МЪЖЕ ХУНИ),които били с рижи бради и дошли неизвестно от къде,за да научат местните хора на всички възможни умения. Учените са открили много доказателства,че ИЧД не е индиански обичай (кликни за да увеличиш):

       image

       image

       image

  Хората с удължени черепи са считани за по-интелигентни от другите и това схващане било прието на много места по света. То си има и просто обяснение- древните явно са приемали високите глави като знак свише за някаква предопределеност,която приближавала техните носители до небето т.е.- до боговете:

image

  У нас обичаят силно западнал след покръстването в 866 г. но бил изкоренен окончателно след 1019 г.,когато ренегатът Василий II преселил хората от царското ни племе в далечни краища на Мала Азия,след което следите им се губят в посока Чечня и Азърбайджан. Това удължаване обаче се запазило в някои краища на древна Галия (местоживелище на Келтите-Болги) и по-конкретно във Франция,където хора с ИЧД си имало до началото на ХХ век:

       image

  В България се откриват някои следи от този обичай като личното име на ОСТРО БАГАИН, а също и думата ОСТРОВ (ОСТРЕВ= Заострен). Кое му е заостреното на острова? Ами формата му е заострена почти винаги,когато става дума за речен остров.

  Много чужди народи споделяли нашето убеждение и вярвали,че само ние сме призвани от боговете да управляваме света! Затова до 866 г. никой чужд народ освен римляните не смеел да ни се опълчи насериозно,а след християнизацията и отмяната на този обичай желаещи се навъдили мнозина.

  Допълнителна информация по въпроса се намира в статиите на Павел Серафимов- Спароток,където темата е разработена чудесно и е изнесена много нова информация (http://sparotok.blogspot.com/2016/06/blog-post.html). Богата информация се намира и в Британската уикипедия (https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_cranial_deformation) от която става ясно,че И.Ч.Д. е била признак за благороден или божествен произход на нейните носители. Единствения народ в средновековна Европа,който прилагал този обичай масово са древните Българи а околните племена (руси, сърби, "славяни", ромеи, власи, тюрки, татари, франки, маджари и пр.) не са го прилагали почти никак. Това в крайна сметка показва,че само дедите ни са имали сериозно основание да наричат другите народи ТЪПОГЛАВЦИ- без значение дали тези народи са ромеи, "славяни", руснаци, тюрки или "македонци"!

   Древните Българи не говорели това от расистки пристрастия разбира се а просто констатирали фактите,които всеки е можел да види с просто око. От тях думите ТЪПАК и ТЪПОГЛАВЕЦ останали на Балканския п-в за да обозначат онези,които се преструват на Българи или са оставили своята Българщина,за да прегърнат чуждото и да служат на него а не на своя прославен народ,който разбил мощта на Римската империя и спасил Европа от тежкото й иго!




Гласувай:
73


Вълнообразно


1. radostinalassa - Това означава ли, че
07.07.2022 16:36
древните българи не са произлезли от негрите, които в пубертета получават срастване на черепните шевове и мозъкът им не може да расте повече , заради по - малкия черепен обем?
цитирай
2. shtaparov - (Това означава ли, че)
07.07.2022 18:45
radostinalassa написа:
древните българи не са произлезли от негрите, които в пубертета получават срастване на черепните шевове и мозъкът им не може да расте повече , заради по - малкия черепен обем?

Не,не означава това,а нещо съвсем друго.
цитирай
3. radostinalassa - И какво е то?
07.07.2022 19:21
Защо нямаме толкова много меланин? Не ни е бил нужен на север? Останали са само тези, които са имали по - големи мозъци, а не мънички като на ебонитите?
цитирай
4. shtaparov - Защо нямаме толкова много меланин? ...
07.07.2022 19:40
radostinalassa написа:
Защо нямаме толкова много меланин? Не ни е бил нужен на север? Останали са само тези, които са имали по - големи мозъци, а не мънички като на ебонитите?

Не бъркай нивата на меланина с големината на мозъка- едното с другото не винаги са взаимнозависими. Това го доказват гърците,евреите и китайците,та даже римляните и испанците. Забелязват се основни тенденции разбира се,но те не са задължително правило за всички.
цитирай
5. radostinalassa - Нищо не ти се разбира...
08.07.2022 16:03
Значи няма връзка между меланина, вит. Д и мозъка?
Надежда всяка тука оставете....
цитирай
6. radostinalassa - Ако сега мислиш да четеш науката...
08.07.2022 19:43
си доста закъснял. Обясни ми как от негъра се е получил бял човек?
Как се е увеличил черепа му? С изкуствена черепна деформачия. Но при негрите чер. шевове срастват. С трепанацията им?
Та негрите даже и не се сещат за това. Искат само да раждат много деца, та да им останат няколко живи.
цитирай
7. shtaparov - Значи няма връзка между меланина, ...
08.07.2022 20:29
radostinalassa написа:
Значи няма връзка между меланина, вит. Д и мозъка?
Надежда всяка тука оставете....

Каквато и връзка да има,тя не играе роля в разискваната тема.
цитирай
8. shtaparov - си доста закъснял. Обясни ми как от ...
08.07.2022 20:31
radostinalassa написа:
си доста закъснял. Обясни ми как от негъра се е получил бял човек?
Как се е увеличил черепа му? С изкуствена черепна деформачия. Но при негрите чер. шевове срастват. С трепанацията им?
Та негрите даже и не се сещат за това. Искат само да раждат много деца, та да им останат няколко живи.

Белият човек не се е получил от негър,но имам добра задачка за теб. Ако негър албинос се ожени за негрица албиноска,какви деца ще се родят- бели или черни??
цитирай
9. radostinalassa - Много плитко...
08.07.2022 21:46
И сега в Африка се раждат понякога албиноси.
Негрите смятат, че частите от тях лекуват. И ако майките не ги пазят, тези диваци режат някоя ръка или крак от тях и ги боготворят. Гадно племе.
цитирай
10. radostinalassa - Дадох ти отговора...
09.07.2022 09:53
Въпросът ти е в стил Ковидко. той залага на албиносите, но те са болни хора. С чувствителна , ранима кожа.
цитирай
11. shtaparov - И сега в Африка се раждат понякога ...
09.07.2022 12:55
radostinalassa написа:
И сега в Африка се раждат понякога албиноси.
Негрите смятат, че частите от тях лекуват. И ако майките не ги пазят, тези диваци режат някоя ръка или крак от тях и ги боготворят. Гадно племе.

Да,гадно. Затова първите албиноси избягали от там преди десетки хиляди години,събрали се на групи и положили началото на бялата раса.
цитирай
12. shtaparov - (Въпросът ти е в стил ...)
09.07.2022 12:57
radostinalassa написа:
Въпросът ти е в стил Ковидко. той залага на албиносите, но те са болни хора. С чувствителна , ранима кожа.

Някои може да са болни,но всички- определено НЕ!
цитирай
13. mt46 - И
09.07.2022 13:08
нацистите смятали, че превъзхождат останалите раси, етноси...
цитирай
14. radostinalassa - Соят не е само цветът на кожата...
09.07.2022 14:16
Вида ли албиносчето китайче? То си е китайче. Както и негърът албинос си е негър. Дай някакво друго обяснение, това е несъстоятелно.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, отново, приятелю!
09.07.2022 15:58
Интересна тема! Големият ум обикновено се свързва с " Челото ,вдъхновено и високо"
Но и удължените изкуствено глави са знак за голям ум- Намират се при мумиите в Египет и в Перу!
При нас е възможно да са се изродили този гип хора и вече изобщо да не са умни Само да се правят на такива В посрледните две десетилетия- със сигурност!
Селски тарикати и бивши величия със синя кръв?
За тях май важи друга източна поговорка-Глава като кула, но ум- нула!?
Което подтвърждава твоите думи, косвено, че главите като кула при Българите трябва да са умни, много! Очаква се, да са пълни с ум! Но, парадокс-умът е изфирясал! Някъде !Може би в банковите сметки в швейцарски банки!?

Всичко най- добро, приятелю!
цитирай
16. shtaparov - нацистите смятали, че превъзхо...
09.07.2022 16:35
mt46 написа:
нацистите смятали, че превъзхождат останалите раси, етноси...

Както обаче се оказва,прави са били Българите а не нацистите! Дедите ни са изкарали с това убеждение 2-3 хиляди години ако не и повече а нацистите- само 12 години! Много чужди народи споделяли нашето убеждение и вярвали,че само ние сме призвани от боговете да управляваме света! Затова до 866 г.никой чужд народ освен римляните не смеел да ни се опълчи насериозно,а след отмяната на този обичай желаещи се навъдили мнозина!...
цитирай
17. shtaparov - Вида ли албиносчето китайче? То си е ...
09.07.2022 16:38
radostinalassa написа:
Вида ли албиносчето китайче? То си е китайче. Както и негърът албинос си е негър. Дай някакво друго обяснение, това е несъстоятелно.

Обяснението е същото- както установяват генетиците,белите хора се появили изведнъж и веднага се отделили от дедите си,които определено НЕ СА БИЛИ НЕГРИ!
цитирай
18. radostinalassa - А какви са били...
09.07.2022 17:26
дедите им? Кои са тия учени?
цитирай
19. panazea - А когато бебето се роди с удължена глава ,
09.07.2022 17:31
без пристягане . И без намеса на лекарите.
Какво означава?
цитирай
20. radostinalassa - Основното отличие между расите....
09.07.2022 20:11
Оказва се, че това са отпечатъците от пръстите на хората.
Те опровергават и Библията, като доказват, че не може да има никакъв общ предшественик на трите главни раси. Тези приказки, че от една черна Ева живееща в Африка са произлезли всички хора, като едните пожълтели, с дръпнати очи, другите побелели и очите им станали сини, а последните си останали там нямат никакво основание.
Пръстовите отпечатъци показват с висока точност към коя раса принадлежим, а също и вътре във расата показват етноса. Те не се променят никак от климата.
Т.е. няма никакъв Адам като баща , и Ева като майка на белите, жълтите и черните раси.Това е изводът на съвременната наука.
Ал. Севастьянов, Етнополитика.
цитирай
21. shtaparov - Здравей Ваньо!
10.07.2022 07:50
leonleonovpom2 написа:
Интересна тема! Големият ум обикновено се свързва с " Челото ,вдъхновено и високо"
Но и удължените изкуствено глави са знак за голям ум- Намират се при мумиите в Египет и в Перу!
При нас е възможно да са се изродили този гип хора и вече изобщо да не са умни Само да се правят на такива В посрледните две десетилетия- със сигурност!
Селски тарикати и бивши величия със синя кръв?
За тях май важи друга източна поговорка-Глава като кула, но ум- нула!?
Което подтвърждава твоите думи, косвено, че главите като кула при Българите трябва да са умни, много! Очаква се, да са пълни с ум! Но, парадокс-умът е изфирясал! Някъде !Може би в банковите сметки в швейцарски банки!?

Всичко най- добро, приятелю!

В тази поговорка китайците са имали предвид индийците и ишлямците разбира се- много от тях носят чалми "като кули",създаващи илюзия за "големи" глави,но естеството на сатанинската им вяра ги кара да оглупяват,с което заслужават напълно китайското презрение :)
цитирай
22. shtaparov - без пристягане. И без намеса на л...
10.07.2022 08:03
panazea написа:
без пристягане . И без намеса на лекарите.
Какво означава?

Може да означава много неща- включително и знак свише за някаква предопределеност.
цитирай
23. shtaparov - (А какви са били)
10.07.2022 08:07
radostinalassa написа:
дедите им? Кои са тия учени?

Дедите им са кроманьонци- предци на цялото човечество,включително на китайците и негрите!
цитирай
24. shtaparov - Оказва се, че това са отпечатъците ...
10.07.2022 08:10
radostinalassa написа:
Оказва се, че това са отпечатъците от пръстите на хората.
Те опровергават и Библията, като доказват, че не може да има никакъв общ предшественик на трите главни раси. Тези приказки, че от една черна Ева живееща в Африка са произлезли всички хора, като едните пожълтели, с дръпнати очи, другите побелели и очите им станали сини, а последните си останали там нямат никакво основание.
Пръстовите отпечатъци показват с висока точност към коя раса принадлежим, а също и вътре във расата показват етноса. Те не се променят никак от климата.
Т.е. няма никакъв Адам като баща , и Ева като майка на белите, жълтите и черните раси.Това е изводът на съвременната наука.
Ал. Севастьянов, Етнополитика.

Сами по себе си пръстовите отпечатъци нищо не могат да опровергаят,най-малко пък Библията! Затова те са годни да служат на криминалистиката,но не и на нацизма.
цитирай
25. radostinalassa - Ти отричаш расите?
10.07.2022 11:24
Това не е научен подход.
цитирай
26. radostinalassa - Пръстовите отпечатъци не се променят от климата
10.07.2022 11:57
Те доказват наличието на расите най - добре. Расите имат еднакви юридически права, така е . Но имат и различни биологически особености. Ако отречем науката ще се приближим към неолиберализма, който иска от нас да се отречем от историята си. А народ без история може да изчезне лесно.
цитирай
27. barin - Здравей, Щапаров. За мудължаване ...
10.07.2022 13:26
Здравей, Щапаров. За удължаване на главите съм чел, че народите от някои Тихоокеански острови го правели. При тях е имало и удължаване на вратовете по изкуствен начин. За българите не съм чувал, но както обикновено всичко при теб е подкрепено и подплътено с доказателства. Сигурно и при "прабългарите" го е имало.
Поздрави!
цитирай
28. shtaparov - (Ти отричаш расите?)
11.07.2022 14:32
radostinalassa написа:
Това не е научен подход.

Аз не отричам расите- отричам расизма на панславистите.
цитирай
29. shtaparov - Те доказват наличието на расите най ...
11.07.2022 14:35
radostinalassa написа:
Те доказват наличието на расите най - добре. Расите имат еднакви юридически права, така е . Но имат и различни биологически особености. Ако отречем науката ще се приближим към неолиберализма, който иска от нас да се отречем от историята си. А народ без история може да изчезне лесно.

Правилно- биологичните им особености са различни,а отричането от историята не е за нас- то е работа за македонистите в Скопие. Там учат 99% лъжлива история за разлика от нас,дето 50% от историята ни в учебниците е истинска т.е.- представена обективно.
цитирай
30. shtaparov - Здравей приятелю!
11.07.2022 14:38
barin написа:
Здравей, Щапаров. За удължаване на главите съм чел, че народите от някои Тихоокеански острови го правели. При тях е имало и удължаване на вратовете по изкуствен начин. За българите не съм чувал, но както обикновено всичко при теб е подкрепено и подплътено с доказателства. Сигурно и при "прабългарите" го е имало.
Поздрави!

Това с Тихоокеанските о-ви съм го споменал под името "ИЧД в Полинезия",а това за Българите е известно от археологията. То не добре документирано в писмените източници,но е съвършено неоспоримо като факт.
цитирай
31. radostinalassa - Аз не отричам расите- отричам расизма на панславистите.
11.07.2022 15:22
Какво имаш предвид. да не са държали и те негрите в зоопарка?
цитирай
32. nedovolen - Няма как да е иначе, след като Бъл...
12.07.2022 14:21
Няма как да е иначе, след като Българите са основатели и създатели на тази и много предшестващи цивилизации.
:)))
цитирай
33. shtaparov - (Аз не отричам расите- отричам расизма на панславистите.)
12.07.2022 18:45
radostinalassa написа:
Какво имаш предвид. да не са държали и те негрите в зоопарка?

Те не са държали там негрите- България държаха в зоопарка,заедно с всички Българи! Погледнато в такъв смисъл,по време на техния строй негрите и циганите имаха повече права от Българите- ако не вярваш,питай 10 случайни минувачи на улицата в София или 10 бивши студенти- те ще ти го обяснят най-добре!
цитирай
34. shtaparov - Няма как да е иначе, след като Бъл...
12.07.2022 19:48
nedovolen написа:
Няма как да е иначе, след като Българите са основатели и създатели на тази и много предшестващи цивилизации. :)))

На колко цивилизации са основатели не знам но че са по-древни от другите европейски народи,това е вече сигурно!
цитирай
35. radostinalassa - А при демокрацията как е ?
12.07.2022 20:13
Турците гласуват за ДПС, защото иначе няма да им дадат работа. А циганите се размножават спешно, за да има избиратели за мафията, като им се дават помощи и големи суми до 3 г. на детето. Това е по американския обичай с негрите. Та не ми ги хвали земократите. Сега именно те строят социализма.
цитирай
36. radostinalassa - Не го ли признаваш! А, Клесев е мелез, не е западняк.
14.07.2022 15:49
Где появился первый человек? Анатолий Клёсов - https://www.youtube/watch?v=_d6qzG1SObE
цитирай
37. shtaparov - Турците гласуват за ДПС, защото ...
15.07.2022 01:29
radostinalassa написа:
Турците гласуват за ДПС, защото иначе няма да им дадат работа. А циганите се размножават спешно, за да има избиратели за мафията, като им се дават помощи и големи суми до 3 г. на детето. Това е по американския обичай с негрите. Та не ми ги хвали земократите. Сега именно те строят социализма.

Демократите не ги хваля щото "демокрацията" им е криворазбрана,но те са далеч по-добри от социалистическия "човек",който ни го набута Сталин в 1944 г.
цитирай
38. shtaparov - Где появился первый человек? Анатолий Клесов...
15.07.2022 01:31
radostinalassa написа:
Где появился первый человек? Анатолий Клёсов - https://www/watch?v=_d6qzG1SObE

Ами скажи де- где появился? В главой сибиряна или в водке московяна? :)
цитирай
39. radostinalassa - Да не е в уискито ...
15.07.2022 16:31
на ербините?
цитирай
40. shtaparov - (Да не е в уискито ...)
17.07.2022 16:27
radostinalassa написа:
на ербините?

Не- във водката им е! :)
цитирай
41. radostinalassa - В Якутия са намерени ...
22.07.2022 15:35
оръдиа на труда на 2 млн години. Но оие не са намерени кокали. А австралопитека Люси от Африка си е маймуна.
цитирай
42. shtaparov - Оръдия на труда на 2 млн ...
24.07.2022 01:50
radostinalassa написа:
оръдиа на труда на 2 млн години. Но оие не са намерени кокали. А австралопитека Люси от Африка си е маймуна.

Щом в Африка има АВСТРАЛО-питек,значи и в Азия може да го има! Освен ако не е бил татаропитек или синопитек?! :) Странно е да има "синантроп",а да няма синопитек- нали така??!! :)
цитирай
43. zaw12929 - Българите имали обичай да удълж...
24.07.2022 07:57
Българите имали обичай да удължават своите глави,
цитирай
44. shtaparov - Българите имали обичай да удълж...
26.07.2022 18:57
zaw12929 написа:
Българите имали обичай да удължават своите глави,

Имали са- археолозите го знаят отлично!
цитирай
45. radostinalassa - А тюрките са правели...
02.08.2022 17:50
главите си квадратни. Не че те не са квадратни и без това. Вит. Д има ключова роля.
цитирай
46. shtaparov - главите си квадратни. Не че те не са ...
02.08.2022 19:22
radostinalassa написа:
главите си квадратни. Не че те не са квадратни и без това. Вит. Д има ключова роля.

Открити са сигурни данни,че тюрките са правели главите си кръгли като тиква- това било характерното за тях. Целта навярно е била да се отличават по-ясно от господарските племена- останало им е като задължение от друвековното руранско робство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4849719
Постинги: 269
Коментари: 9099
Гласове: 137464
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи