Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 04:45 - КЕЛТСКИЯТ КОРЕН НА "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ Е ТОЛКОВА ЗДРАВ И СИЛЕН, ЧЕ НИКОЯ КРИТИКА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕСЕЧЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 15984 Коментари: 30 Гласове:
68

Последна промяна: 26.06.2023 00:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КЕЛТСКИЯТ КОРЕН НА "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ Е ТОЛКОВА ЗДРАВ И СИЛЕН, ЧЕ НИКОЯ КРИТИКА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕСЕЧЕ


   Тайната на "пра"-Българската върхушка е разгадана окончателно- тя е била съставена от Келти-Болги,които имали странна съдба и невероятни странствания по света. За идентичността между ядрото на "пра"-Българите и Келтите,в частност Болгите (Белги, Бълги) говорят много неща:

1. "Пра"-Български лични имена се срещат много повече сред Келтите отколкото сред Траките,а доколкото е имало такива в древна Тракия,те са донесени от наши предци в IV-III в. пр. Хр. или са остатък от предгръцкия "пра"-Български етнически субстрат,част от който поставила началото на Траките или станала един народ с тях в началото на Бронзовата ера (кликни върху приложените изображения,за да ги увеличиш):

       image

  Историкът Петър Георгиев честно отбелязва,че повечето лични имена и титли на "пра"-Българите са Келтски- не тюркски,монголски или ирански ("Българите през V-VII век",стр.7):
       image

  Обратното също е вярно- сред Келтите е имало невероятно голям брой типично "пра"-Български имена:
      image

2. Днешните народи със силно Келтско влияние (британци, французи, германци, италианци, испанци, "славяни" и пр.) имат голям брой Български думи и лични имена (https://shtaparov.blog.bg/politika/2017/04/19/bylgarsko-ezikovo-vliianie-v-stara-britaniia-pomognalo-za-po.1522843).

3. Повечето от тези народи ползват в една или друга форма звука "Ъ" (ЕР-ГОЛЯМ),който го имат най-вече Българите.

4. Келтите обичали да пият вино от главите на убитите врагове:
       image

5. Повечето Келти в това число Германите (които за Юлий Цезар са истинските Келти) повсеместно носели чембаси. Такива са носели и викингите както се вижда в едноименния филм,пълен с автентични исторически възстановки:


      image    image                

6. В бившите земи на Келтите и особено на Болгите до днес се използват гайди,а сред тях е имало племена с невероятно звучащи Български имена като ГАЙДУНИ (ГАЙДИНИ), ГРУДИ, ЛЕВАЦИ, НЕВРИ (НЕВЕРИ т.е. НЕДОВЕРЧИВИ) и пр.:

      image

7. Белгите-Болги били най-страховитите бойци,с които Цезар по неговите думи изобщо се е срещал.
      image

8. Келтите обичали да оставят телата на убитите врагове да гният на открито. Същият обичай е засвидетелстван само у още два европейски народа: Атиловите Хуни при Аквилея и Българите на Симеон при Ахелой,където костите на избитите ромеи се виждали в откритите полета дори след 70 години.

9. Келтите обичали да окачват главите на убити врагове на конете си:

"Келтите имат варварския и странен обичай да провесват главите на убитите врагове на шиите на конете си" (Страбон, I век сл. Хр.).

  Този Келтски обичай е изобразен на един златен съд от Наги сент Миклош,но в него участва древен Българин:
      image

  Той няма никакви "турански" черти разбира се- много наши конници в онова време са носели метални бойни маски,а въпросният воин не прави изключение. Именно маската го прави да изглежда безизразен и безжалостен а не въображаемите "турански" черти,които се привиждат на казионите.

10. Висшите аристократи и царете на Келтите слагали на вратовете си торкви (гривни за врата) от злато,сребро или бронз. Този обичай е описан от древни очевидци а днешните западни историци,които са най-добрите в света са категотични: носенето на торкви е типично Келтски обичай,който не се среща у другите народи.

      image

  Както се оказва обаче,сгрешили са все пак- златни торкви са носели някои персийски Ахемениди и Българските боляри в двореца на цар Симеон,както е описано в "Шестоднева" на Йоан Екзарх:
       image

   Но торквите все пак са типично Келтски накит- не тюркски,монголски или китайски:

      image

  Науката не е открила нито една торква сред азиатските народи освен в древна Персия- всички те са ползвани САМО от европейци! Персите също са европейци по кръв (ирани,ариани),но торкви от тях са носели само Ахеменидите и никоя друга династия след тях. Това означава само едно: първите Ахемениди са заимствали своите торкви от живеещи в Скития и Тракия келтски племена и са ги ползвали в знак на уважение към тези свои поданици,които са имали този обичай. Техните наследници са ги естествено изоставили,понеже не са имали за поданици никакви Траки, Скити или Келти.

  "Славяни", Траки, ибери, римляни и гърци НИКОГА не са ползвали торкви- такива са ползвали само Келти, Българи, Хуни и викинги (спомнете си за Скандинавските Българи). В нашит
е земи са открити голям брой торкви (антични и средновековни),които принадлежали естествено на Българите- не на Траките, гърците или ромеите!

а) Ето торкви на древни Болги,намерени в Тракия:
       image
       image

б) Това е Хунска (т.е. Българска) златна торква:
       image

в) Торквата на Атила е описана в древни извори и представена в обективните възстановки на Вайасат Хистори:
       image
       image
             image

       image

г) Български средновековни торкви в Националния исторически музей (в това число от Никополското съкровище на цар Иван Шишман):
       image
                        
image
       image

                        image

                             image

                              image

 Малцина у нас познават и друг знаменателен факт,който е от особена важност за Българската история- в гроба на Кубрат е открита слатна торква:
      image

  Ето я торквата на Кубрат- украсена с изумруди,а в празните гнезда изглежда е имало гранати от тези,дето са добивани в земите на Бойите (днешна Чехия):
      image

  Това говори за една невероятна приемственост и привързаност към древните традиции. Като започнем от Болгите (Белги,Бълги),минем през Атила и стигнем до царете Симеон и Иван Шишман,торквата била неразделна част от атрибутите на нашите владетели в старите ни царства! От това следва че всеки художник,който рисува древен Български владетел в парадно облекло но без торква (гривна за врата от благороден метал,която е символ на воините) действа прибързано,първосигнално и некомпетентно. Това го потвърждава и появилата се неотдавна Българска златна торква,която е изнесена в чужбина и е окичена с медалиони на великите князе Крум и Мортаг.

                                                       image

   Така се оказва,че последните торкви на света са произведени в България- става въпрос за онези от Никополското съкровище на цар Иван Шишман и макар да е ясно,че неговите наследници Иван Срацимир,Константин II
 Асен и Фружин също са носели гривни на врата,те не са открити по една или друга причина. Знаменателен факт e и този,че най-старите торкви на света също са открити в България,близо до Свищов:
      image

      image

  Това показва недвусмислено,че родина на торквите е България и те несъмнено са накит,изобретен от нашите деди,а после е приет от технисъюзници и съседни народи.

11. Някои Келтски племена като БОЙИТЕ (БОХИ,БОГИ) изглежда са били зороастрийци: точно като "пра"-Българите. Това се намира в руски източници но в Българските- не!

      image

12. Най-важните военно-административни титли на "пра"-Българите са всъщност Келтски- не турски,монголски или ирански.

      image

13. В Ирландски саги е записано,че Белгите-Болги са дошли в Ирландия от Балканите.
      image

14. Келтите са считани за потомци на Кимери- точно като Хуните и Българите!  
      image           
15. Възловата дума БАЛКАН,която тюрколози обявявиха първосигнално за "тюркска",в крайна сметка се оказа Келтска сиреч Българска:

      image

16. Българският етноним също така сочи,че БОЛГАРИ и БОЛГИ са един и същ народ (https://shtaparov.blog.bg/politika/2022/02/21/tynka-osobenost-v-imeto-quot-bylgari-quot-sochi-che-dedite-n.1804524).

17. Стари източници твърдят,че Болгите са дошли в Европа от древна Асирия,т.е. Месопотамия:
      image

18. Зографската история,Паисиевата изтория и Дюканж твърдят,че Българите първо са живели в Скандинавия,където в определен период от време е имало и Келти.
      image

       
image

  "Византийски" извори намекват за същите неща като казват,че Българите-Мизи първо са живели в Мала Азия край Мраморно море,а после отишли към бреговете на НЕКРА ТАЛАСА или Мъртвото море (гръцко име на MORI MARUSA т.е. Морье Мароза- Мразовитото море),което е антично име на Балтийско море:
       image
  Имам предположение обаче, че с името "Скандинавия" древните хора са обозначавали не само земите на днешните Швеция и Норвегия, но и земите на Британия т.е. онези места, които са обитавани от Болгите.

19. Болгите явно са много странен народ понеже очевидци пишат,че те имали различен език от германите и останалите Келти:
      image

20.  Сред Келтите е силно разпространено изграждането на кръгли домове и храмове. Този обичай е забелязан както в Плиска така и във Волжка България,което е видно от нови проучвания на наши и чужди изследователи.

21. Западноевропейска карта за разпространението на хората с червени коси показва нещо странно: те живеят най-вече в части от Британия, Скандинавия и Волжка България,а свързващото им звено е Скандинавия.

      image

  В Дунавска България разпространението му днес е слабо понеже,както съобщават "византийски" извори, "Този Василий победи тези прочути Българи и ги пресели" т.е.- генът на червенокосите е изкоренен до голяма степен от нашите земи след 1019 г. Той обаче се срещал сред нашата върхушка понеже "византийски" извори съобщават,че цар Борис II е бил червенобрад:

         image

  Добре е да напомня,че в средновековни миниатюри князете Крум и Мортаг (прекръстен от тюрколози на "Омуртаг") са изобразени с червени коси:


         image
          image
 
image

22. Българският език има особени граматични сходства с английския още от най-старо време:
       image

23. След падането на Първото Българско царство поне една трета от Българското население,което още изповядвало зороастризъм и манихейство избягала от "византийските" църковни гонения не към Азия,както можеше да се очаква ако бяха тюркски потомци,а към Западна Европа но най-вече към страни,които били обитавани по-рано от Келти- Италия, Франция, Испания и пр.
       image

24. Келтските некрополи са двуобредни- точно като Българските и част от Тракийските:

      image

25. Келтските храмове досущ приличат на Български и даже на персийски,което отчасти обяснява залитането на наши учени към Изтока. Това на практика означава,че Келтски роднини са древните перси а не древните елини,които са роднини на араби и етиопци:

а) Келтски и персийски храмове:
       image

б) "Пра"-Български храмове:

           image
  image

26. Белгите обичали да влизат в съюз с околните народи така,както го правели древните Българи:
       image

27. Белги под името БЕЛГИТИ (което e форма на името БЕЛГИРИ,БЕЛГАРИ) дълго време са обитавали Панония- любима земя на древните Българи:
      image

28. Келтите точно като Траките и Българите издигали погребални могили.

29. Някои Келти,например племето Демети в Уелс строели отбранителни валове точно като Българските- землени насипи с дървени укрепления над тях,които имали и порти (виж сведенията на римския историк Тацит и предаване за Келтите по Вайасат Хистори от 25.06.2023 г.- 23,20 ч.).

30. Забелязаната от мен Келтска връзка на "пра"-Българите е толкова силна,че освен от историка Петър Георгиев е забелязана и от други изследователи като проф. Ив.Танев Иванов, проф, Петър Добрев, Иван Митев и пр.:
       image

31.  Тук трябва да добавя,че има две тълкувания на Келтските етноними,които ги сближават с нас:

1. КЕЛТИ= КОЛАТИ (КОЛАДИ, КОЛЕДИ)- Почитатели на Коледата.
2. КЕЛТИ= КОЛАТИ (ГАЛАТИ,ГЬОЛАТИ)- Живеещи край реки,езера и морета,съкратено ГАЛИ (ГЕЛИ, ГЬОЛИ).при което ВОЛГАРИ може да е произхождало от думата ВЛАГА (ВЛАЖНО),в диалектен вариант ВЛОГА и ВОЛГА- виж Келтското племе ВОЛКИ (ВОЛГИ, БОЛГИ),което си е наистина подразделение на БЕЛГИТЕ. Второто тълкувание ни приобщава и с БРИГИТЕ,за които говорихме по-рано: БРИГИ= БРЕГИ (Жители на бреговете на реки,езера и морета),което ги прави практически неразличими от нас.

  Този невероятен брой важни съответствия няма как да е случайно получен а ако разровим по-надълбоко,задължително ще открием и други. Във връзка с това е важно да знаем и няколко други неща:

1. Келти са живели на Балканите и в IV в. пр. Хр.,преди да се е родил Александър Велики:
       image

2. Келти живели на север от Дунава и в някакъв период от време обитавали земите на цяла днешна "Румъния":
       image

3. В III в. пр. Хр. техният брой се увеличил още повече,а много от тях се заселили в Македония:
       image
4. Келти на юг и на север от Дунав се смесили с близкородствени народи- Траки, Скити, Илири и пр.,при което сред тях попаднали онези типично Български имена,за които говорят Павел Серафимов (Спароток) и някои други автори:
       image

  Затова Келтската връзка на Българите не отрича Тракийската,а е тясно свързана с нея заради старото роднинство,което сближавало Траки и Келти.

5. Келтските племена говорели различни езици от което следва,че ирланския и шотландския не могат да послужат като пример за сравнение с който да "докажем",че Българите не са Келти:
     
 
       image

6. Келтите имали и различни календари което означава,че известните до момента техни календари не могат да опровергаят Келтската връзка на Българите:
       image

7. Келтите имали различни главни и регионални богове което означава,че спряганите в справочниците типично Келтски богове не могат да отрекат Келтската връзка на Българите:
  
                     image

8. Келтите били смесени,а всеки род си имал свещено животно (виж свещените животни в Българския календар):
       image

  Това може би означава че 12-те животни в Българския календар,обозначаващи езически богове може би са патронните богове на онези Келто-Пелазгийски родове,които са управлявали първоначалните царства на Болгите.

9. На Балканите дошли не кои да е Келтски племена,а именно племената БЕЛГИ (БЪЛГИ), ВОЛКИ ( =БОЛГИ) и БОЙИ (БОХИ,БОГИ т.е. БОГ-АРИ):
       image

                  image

10. Към тези Келти принадлежали "Тракийските" племена с Български имена- Булензии, Блегури (Блъгари) и пр.:

       image

11. Келти живели в земите на днешна България далеч преди римляни, "византийци" и "славяни" но също и в III век сл. Хр., малко преди Българите да бъдат споменати в Анонимния римски хронограф:

                                image

12. Името на древните ПЕЛАЗГИ (БЕЛАЗГИ т.е. "микенци"),които обитавали Елада преди гърците е изопачен елински вариант на името БЕЛАДЖИ (БЕЛДЖИ, БЕЛГИ). За тях собствено се знае,че носели Кавади (Кафтани като Българските), чембаси, знамена с конски опашки,играели ръченица точно като нашата и ползвали сричково писмо,много сходно с Българското. Личните имена на повечето Пелазги,изписани в древни таблички с линеарите "А" и "Б" са същите,които намираме по-късно у Болгите и "пра"-Българите.

13. Илирическите крале на Българите,за които говорят Зографската история и Паисий са Панонските келто-илири:
       image

14. Присъствието на Българи в Памир е лесно обянимо със следните четири неща:

а) Индийския поход на Дионис,в който взели участие почти всички Балкански племена,в това число БЕЛАЗГИТЕ (БЕЛАДЖИ, БЕЛДЖИ).

б) Участието на Келтски наемни контингенти в армията на Александър Велики, след което в Български хроники се появява известието,че Български армии са помогнали на Александър да завладее света.
       image

в) Галското разселване от Балканите към Анадола и по-нататък през III в. пр. Хр.

г) Разпространението на зороастризма,което навярно е станало в посока Европа-Азия чрез Бойите (Бохи) от Бохемия,а после намерило благоприятна почва и родствени религии в Памир. Източни имена като Кардам и пр.,които нямат аналог сред Келтите са малко и ги обясняват последващи смесвания на Белгите с дошли от Изток племена като Скити, Готи и Алани.

15. Стари хроники твърдят,че келтското племе БОЙИ произхожда от древна БЕОТИЯ (БОЙОТИЯ) с което намекват,че всички Келти произлизат от Балканите:
      image

16. Генетиката не може да опровергае горните заключения а по-скоро ги подкрепя,което става ясно от рубриката на БНТ "История.БГ". В предаване под име "Кодът на Българската идентичност- спекулации и факти" (https://www.youtube.com/watch?v=fHSAlA7DLOU),излъчено на 02.11.2020 г. водещият Георги Ангелов (на 8 мин. 47 сек. и 9 мин. 07 сек. от предаването) цитира резултати от генетичното изследване на Шопов в Софийския университет със заглавие "Генетични данни от археологически останки от древното население на Балканите и близостта му с "пра"-Българите". Водещият съобщава,че това изследване е стигнало до следните заключения:

  "Съвременните Българи произлизат от индоевропейците,живели на Балканите около 5500-та година преди Христа. Съвременните Българи са по-близки до "пра"-Българите,които са основната компонента на съвременните Българи,отколкото до Траките и "славяните". "Пра"-Българите са типични европейци,принадлежащи към индоевропейската група народи,докато това не важи за Траките например."

  Този факт сам по себе си говори че Българите,макар да са близки до Траките не са съвсем идентични с тях,а са много по-близки до неолитните жители на Балканите. Това подкрепя напълно моята теза че Българите,бидейки Белги и Болги (Бълги) са идентични с онези древни Пелазги (Белазги,Беладжи),които са прогонени към Западна Европа от гръцките нашествия преди близо 3000 години. Те почнали да се връщат обратно в IV-III в. пр. Хр.,но римското нашествие ги прогонило в земите между Панония и Волга,от които се върнали окончателно през V век сл. Христа. Така съвпаденията и доказателствата стават пояти 50 а Келтската и Палеобалканска връзка на Българите- невъзможна за опровергаване. Връзката БОЛГАРИ- БОЛГИ (БЕЛГИ) става непоклатима,когато прочетем и следните знаменателни неща в които е указано,че БЕЛГИ са живели в земите на Стара Велика България:
       image

  В езика и културата на Келтите има някои особености,които създават усещане за наличието на допирни точки с тюрките.  Един такъв пример е думата ТУРК (ТЮРК),която може да е означавала ТОРК (Майстор на торкви) и касае неизвестни миграции на отделни Келтски групи към Средна Азия и Далечния Изток. Друг пример са "германските" (автентично Келтски) етноними ТЮРИНГИ ( = ТУРАНКИ) и ТУРЦИЛИНГИ (ТУРЦИ ЛУНГЕ, ТУРЦИ ЛЮДЕ),но има и още разбира се. Това обяснява объркването на част от учените при определянето на някои типично Келтски култури като "тюркски". Пределно ясно е обаче,че Келтите (в това число "пра"-Българите) нямат тюркски произход така,както англичаните нямат тексаски и австралийски произход от което следва,че търсенето на "тюркски" думи сред европейски народи като Келти, Германи, Англичани, Хуни, Българи и пр. е празна работа и трябва да бъде заменено с търсенето на следи от Келтски миграции в Средна Азия.

  С това Келтския и в частност автохтонен Балкански произход на Българите става невъзможно да бъде отречен с научни средства и ако днес в историята ни битуват лъжливи нелепици за Хуни и Българи,пристигащи от Източна и Централна Азия това се дължи на политически фантазьорства,а не на доказани исторически факти. Сега вече се изпълва мечтата на великия Раковски да докажем,че сме най-древния европейски народ на всички времена- който прочете всичко това и вникне внимателно в него ще се убеди,че древният корен на дедите ни е именно ТУК а претенциите на лукавите гърци, "македонци" и "славяни" за "първенство" на Балканите са меко казано смешни пред древната слава на дедите ни!


П.С. Статията стана прекалено дълга,но многото доказатествени материали трудно ще бъдат изложени в по-малък обем.





Гласувай:
68


Вълнообразно


1. kossef - Приветствам усилията ти...
28.02.2022 08:14
Приветствам усилията ти за българщина с дълбок поклон. Уверен, че ще сполучат защото не си сам. Все повече и повече български историци, слава Богу, се еманципират от казионните пеРперудки-Есторици. От предателските им залитания към "славяните" от Изток или "историческата автентична документация" на Запада...
цитирай
2. shtaparov - Приветствам усилията ти за бълг...
28.02.2022 11:59
kossef написа:
Приветствам усилията ти за българщина с дълбок поклон. Уверен, че ще сполучат защото не си сам. Все повече и повече български историци, слава Богу, се еманципират от казионните пеРперудки-Есторици. От предателските им залитания към "славяните" от Изток или "историческата автентична документация" на Запада...

Благодаря приятелю- жив и здрав!
цитирай
3. nkf - Великолепно понесени и система...
28.02.2022 16:13
Великолепно понесени и систематизирани факти. Убийствено! Тук всякакви славяно-турци трябва да замлъкнат. От себе си ще добавя известно уточнение: Фир Болг или народът на Болг, за които съм съгласен, че са определено древни Българи и идват от нашия регион, от България, или както в древността е наричана често - Скития, не смятам, че са идентични с тези, които биват наричани келти /правилно е Гали/. В Ирландската история Lebor Gabala Eren, е посочено, че Фир Болг идват в Ирландия много преди народът на Мил, които пък са истински гали и идват от днешна северна Испания и са доста по-късна вълна нашественици. Фир Болг са много по-близки до Туата де Дана /туатите/, които също идват от Скития. Фир Болг се смесват с Туатите и образуват аристокрацията, докато галите на Мил са нещо по-различно. Генът на червените коси не е изчезнал в България, а си го има, макар и е така ярък, както в Шотландия и Ирландия. Вярно е, че църквата и римската империя са положили чутовни усилия да изтрият този магически арийски ген.
цитирай
4. zaw12929 - ПОЗДРАВЛЕНИЕ: ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ...
28.02.2022 20:29
ПОЗДРАВЛЕНИЕ: ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ПОДРОБНИТЕ ИНФОРМАЦИИ, ПОДКРЕПЕНИ С КАРТИ, ОБРАЗИ, ПРЕДМЕТИ
БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ СПОДЕЛЕНИ В БЛОГА ЗА НАС
НИЕ НАГОТОВО СЕ ДОКОСВАМЕ ДО ТОЛКОВА СТАРИ СЪБИТИЯ И НАРОДИ!
ПРЕКРАСЕН СТЕ!!
цитирай
5. shtaparov - ПОЗДРАВЛЕНИЕ: ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ...
01.03.2022 05:18
zaw12929 написа:
ПОЗДРАВЛЕНИЕ: ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ПОДРОБНИТЕ ИНФОРМАЦИИ, ПОДКРЕПЕНИ С КАРТИ, ОБРАЗИ, ПРЕДМЕТИ
БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ СПОДЕЛЕНИ В БЛОГА ЗА НАС
НИЕ НАГОТОВО СЕ ДОКОСВАМЕ ДО ТОЛКОВА СТАРИ СЪБИТИЯ И НАРОДИ!
ПРЕКРАСЕН СТЕ!!

Благодаря от сърце- само прекрасни хора могат да изрекат слова като твоите!
цитирай
6. shtaparov - Великолепно понесени и система...
01.03.2022 05:32
nkf написа:
Великолепно понесени и систематизирани факти. Убийствено! Тук всякакви славяно-турци трябва да замлъкнат. От себе си ще добавя известно уточнение: Фир Болг или народът на Болг, за които съм съгласен, че са определено древни Българи и идват от нашия регион, от България, или както в древността е наричана често - Скития, не смятам, че са идентични с тези, които биват наричани келти /правилно е Гали/. В Ирландската история Lebor Gabala Eren, е посочено, че Фир Болг идват в Ирландия много преди народът на Мил, които пък са истински гали и идват от днешна северна Испания и са доста по-късна вълна нашественици. Фир Болг са много по-близки до Туата де Дана /туатите/, които също идват от Скития. Фир Болг се смесват с Туатите и образуват аристокрацията, докато галите на Мил са нещо по-различно. Генът на червените коси не е изчезнал в България, а си го има, макар и е така ярък, както в Шотландия и Ирландия. Вярно е, че църквата и римската империя са положили чутовни усилия да изтрият този магически арийски ген.

Благодаря приятелю! Истина е,че имаме някои разлики с Келтите,но приликите са повече а има и две тълкувания на техните имена,които ги сближават с нас:

1. КЕЛТИ= КОЛАТИ (КОЛАДИ, КОЛЕДИ)- Почитатели на Коледата.
2. КЕЛТИ= КОЛАТИ (ГАЛАТИ,ГЬОЛАТИ)- Живеещи край реки,езера и морета,съкратено ГАЛИ (ГЕЛИ, ГЬОЛИ).при което ВОЛГАРИ може да е произхождало от думата ВЛАГА (ВЛАЖНО),в диалектен вариант ВЛОГА и ВОЛГА- виж Келтското племе ВОЛКИ (ВОЛГИ, БОЛГИ),което си е наистина подразделение на БЕЛГИТЕ.
цитирай
7. leonleonovpom2 - -Тоздравления, Ангеле!
01.03.2022 09:24
Чудесно/ и убедително/ поднесен материал!
Не знам какви ти са намеренията, но това си е цяла научна студия!, с всичко изискуемо за научен труд!Не просто събрани и изброени факти, но и подложени на задълбочен анализ!
Е, предстои ти битка с догматиците в науката, които са много и в това им е силата , единствено?
И на четящите безкритично, заради самото четене! За тях няма да е вярно, защото не са го прочели в" изворите"-препредадени от авторитети?!
Написаното ми напомни думите на един млад украински учен-Всички сме родственици, казани по адрес на думите ми ,че Киев е основан от Българи!

Според мен, поне този материал трябва да издадеш! Да се свържеш с издателство и да договориш с него условията!

Желая ти успех!, приятелю!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Допълнение
01.03.2022 09:36
Във връзка с червенокосите.
Сетих се за тълкуванието ми на каледоните-келтското население на Шотландия
Че името означава червени едони-червенокоси!
От старобългарското-кал-червен и едони- тракиийско племе родствемо с македоните- тук връзката е обратна -мак означава син на еди кой си, ще рече ,че македоните са синове на едоните!
Та, каледоните са червенокоси Ами такъв беше и сър Фергюсън, най- известния съвременен шотландец, преди да побелее косата му!
А, че кал е старобългарско название на червен, свидетелстват имената- калинка-насекомото, то е червено и дървото калина, отличаващо се с грозд от червени плодове!

Всичко най-добро, приятелю!
цитирай
9. shtaparov - Честита баба Марта!
01.03.2022 10:49
leonleonovpom2 написа:
Чудесно/ и убедително/ поднесен материал!
Не знам какви ти са намеренията, но това си е цяла научна студия!, с всичко изискуемо за научен труд!Не просто събрани и изброени факти, но и подложени на задълбочен анализ!
Е, предстои ти битка с догматиците в науката, които са много и в това им е силата , единствено?
И на четящите безкритично, заради самото четене! За тях няма да е вярно, защото не са го прочели в" изворите"-препредадени от авторитети?!
Написаното ми напомни думите на един млад украински учен-Всички сме родственици, казани по адрес на думите ми ,че Киев е основан от Българи!

Според мен, поне този материал трябва да издадеш! Да се свържеш с издателство и да договориш с него условията!

Желая ти успех!, приятелю!

Благодаря приятелю- на догматиците угодия няма: там каквото и да кажеш винаги ще е "погрешно",щом не се вписва в каноните на Сталино-Хрушчовския "учебник"-макет от 1954 г.! Тази червена дрипа и днес е задължителен шаблон,по който се пишат анти-Български лъжи за охулване на народа ни!
цитирай
10. shtaparov - Във връзка с червенокосите. Сетих ...
01.03.2022 10:57
leonleonovpom2 написа:
Във връзка с червенокосите.
Сетих се за тълкуванието ми на каледоните-келтското население на Шотландия
Че името означава червени едони-червенокоси!
От старобългарското-кал-червен и едони- тракиийско племе родствемо с македоните- тук връзката е обратна -мак означава син на еди кой си, ще рече ,че македоните са синове на едоните!
Та, каледоните са червенокоси Ами такъв беше и сър Фергюсън, най- известния съвременен шотландец, преди да побелее косата му!
А, че кал е старобългарско название на червен, свидетелстват имената- калинка-насекомото, то е червено и дървото калина, отличаващо се с грозд от червени плодове!

Всичко най-добро, приятелю!

Думата КАЛ може да се съпостави и с мушицата КАЛИНКА, чийто гръб също е червен. Тази дума очевидно е омоним- в едни случаи означава ЧЕРЕН (КЕРЕН= КЕЛЕН, КАЛЕН) а в други- ЧЕРВЕН.Сега виждам,че има и друго тълкувание на Келтските етноними: ГАЛИ= ГАРИ, ГУРИ (АРИ) т.е. ХОРА (с преход Х-Г) а КЕЛТИ (ГАЛАТИ,КЕЛАТИ) би могло да се свърже с думата ЧЕЛАТИ (ЧЕЛЯДИ),с преход Ч-К и К-Г.
цитирай
11. mt46 - Здравей, Ангеле!
01.03.2022 12:04
Ако сме наследници и на келти, трябва да се известим други техни наследници – да знаят, че сме роднини...
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей приятелю, отново!
01.03.2022 13:41
Сега, като стана дума за догматизма, си обяснявам някои неясни неща при мен!
В началото на кариерата си се зарових във френски научни списания Не ме приемаха с доверие, смятаха ме отнесен по футбола! Но аз не си губех времето Изненада ме стилът там! Разкрепостен, със свобода на мисълта, без робуване ня някого, дори и авторитет за е! И анализи, в които може да включиш всичките си познания, така ,че те да са работещи Постепенно усвоих този подход и взех да го прилагам И първата ми статия беше в западно списание А като студент- в руско!
Все пак платих жестока цена за това, преди да го наложа За нещо изключително, на изпит, получих само четири, едва ли не, по милост?
Но тук стана обръщането! На моя контестация, за нереална оценка, написаното беше дадено за преоценка на професор, известен с това ,че шест пише само на Господ, пет и половина - на себе си и до пет- на останалите....
Е, оцени работата ми за пет и половина, което беше скандално за първата оценка Защото тя се дължеше на незнанието на оценителите!
И всичко при мен се промени
Дължа то на месеците в библиотеката, с френска научна литература!На уроците, които получих от нея!
Няма връзка с историята, но всъщност има и то, много силна!
Този маниер на работа го прехвърлих и в историята Когато решавам даден проблем, всичко известно на мен за него да ми е под ръка , пред очите ми и свободно да го ползвам!И да не робувам на никакви утвърдени постановки!
Гледам ,че и ти така работиш!

Затова, желая ти искрено успех!

Всичко най- добро, приятелю!
цитирай
13. shtaparov - Сега, като стана дума за догмати...
01.03.2022 15:05
leonleonovpom2 написа:
Сега, като стана дума за догматизма, си обяснявам някои неясни неща при мен!
В началото на кариерата си се зарових във френски научни списания Не ме приемаха с доверие, смятаха ме отнесен по футбола! Но аз не си губех времето Изненада ме стилът там! Разкрепостен, със свобода на мисълта, без робуване ня някого, дори и авторитет за е! И анализи, в които може да включиш всичките си познания, така ,че те да са работещи Постепенно усвоих този подход и взех да го прилагам И първата ми статия беше в западно списание А като студент- в руско!
Все пак платих жестока цена за това, преди да го наложа За нещо изключително, на изпит, получих само четири, едва ли не, по милост?
Но тук стана обръщането! На моя контестация, за нереална оценка, написаното беше дадено за преоценка на професор, известен с това ,че шест пише само на Господ, пет и половина - на себе си и до пет- на останалите....
Е, оцени работата ми за пет и половина, което беше скандално за първата оценка Защото тя се дължеше на незнанието на оценителите!
И всичко при мен се промени
Дължа то на месеците в библиотеката, с френска научна литература!На уроците, които получих от нея!
Няма връзка с историята, но всъщност има и то, много силна!
Този маниер на работа го прехвърлих и в историята Когато решавам даден проблем, всичко известно на мен за него да ми е под ръка , пред очите ми и свободно да го ползвам!И да не робувам на никакви утвърдени постановки!
Гледам ,че и ти така работиш!

Затова, желая ти искрено успех!

Всичко най- добро, приятелю!

Радвам се на ентусиазма ти приятелю- неподправен и искрен, разбирам те и за проблема с оценката- имал съм сходни премеждия тук или там,не би било лошо някой път да поразкажа за тях! :)
цитирай
14. shtaparov - Ако сме наследници и на келти, тр...
01.03.2022 15:07
mt46 написа:
Ако сме наследници и на келти, трябва да се известим други техни наследници – да знаят, че сме роднини...

Те го знаят приятелю- Венетите днес са прекръстени на "словенци", Бойите- на чехи, Волките- на Полки (Поляци) а Тавриските- на "руснаци"...
цитирай
15. mt46 - ...
02.03.2022 11:34
shtaparov написа:
mt46 написа:
Ако сме наследници и на келти, трябва да се известим други техни наследници – да знаят, че сме роднини...

Те го знаят приятелю- Венетите днес са прекръстени на "словенци", Бойите- на чехи, Волките- на Полки (Поляци) а Тавриските- на "руснаци"...

Имам предвид шотландци, уелсци, ирландци и др.
цитирай
16. shtaparov - Ако сме наследници и на келти, тр...
02.03.2022 12:51
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
Ако сме наследници и на келти, трябва да се известим други техни наследници – да знаят, че сме роднини...

Те го знаят приятелю- Венетите днес са прекръстени на "словенци", Бойите- на чехи, Волките- на Полки (Поляци) а Тавриските- на "руснаци"...

Имам предвид шотландци, уелсци, ирландци и др.

Не,нямам предвид точно тях. Те са късно приобщени към Келтите народи,имат иберийски и скандинаво-угрофински корени а връзката им с реалните Келти и Българи е слаба,но не е изчезнала напълно.
цитирай
17. nkf - Великолепно понесени и система...
04.03.2022 12:43
shtaparov написа:
nkf написа:
Великолепно понесени и систематизирани факти. Убийствено! Тук всякакви славяно-турци трябва да замлъкнат. От себе си ще добавя известно уточнение: Фир Болг или народът на Болг, за които съм съгласен, че са определено древни Българи и идват от нашия регион, от България, или както в древността е наричана често - Скития, не смятам, че са идентични с тези, които биват наричани келти /правилно е Гали/. В Ирландската история Lebor Gabala Eren, е посочено, че Фир Болг идват в Ирландия много преди народът на Мил, които пък са истински гали и идват от днешна северна Испания и са доста по-късна вълна нашественици. Фир Болг са много по-близки до Туата де Дана /туатите/, които също идват от Скития. Фир Болг се смесват с Туатите и образуват аристокрацията, докато галите на Мил са нещо по-различно. Генът на червените коси не е изчезнал в България, а си го има, макар и е така ярък, както в Шотландия и Ирландия. Вярно е, че църквата и римската империя са положили чутовни усилия да изтрият този магически арийски ген.

Благодаря приятелю! Истина е,че имаме някои разлики с Келтите,но приликите са повече а има и две тълкувания на техните имена,които ги сближават с нас:

1. КЕЛТИ= КОЛАТИ (КОЛАДИ, КОЛЕДИ)- Почитатели на Коледата.
2. КЕЛТИ= КОЛАТИ (ГАЛАТИ,ГЬОЛАТИ)- Живеещи край реки,езера и морета,съкратено ГАЛИ (ГЕЛИ, ГЬОЛИ).при което ВОЛГАРИ може да е произхождало от думата ВЛАГА (ВЛАЖНО),в диалектен вариант ВЛОГА и ВОЛГА- виж Келтското племе ВОЛКИ (ВОЛГИ, БОЛГИ),което си е наистина подразделение на БЕЛГИТЕ.

Ономастиката, която посочваш, не мога да коментирам. Прав си, за наличните разлики, но и наистина приликите са доста повече. С шотландците имаме несравнимо повече прилики, отколкото с руснаците. Аз в предния си коментар само посочих, че ирландците и шотландците не са еднотипни народи и келтите са само една от народностите. Туатите и Фир Болг, които се смесват и образуват двете висши касти там, не са келти. Например, легендарните крале на
цитирай
18. nkf - Дал Риата (Шотландия), които са ...
04.03.2022 12:57
Дал Риата (Шотландия), които са клон на владетелите на Ирландия са наследници на туатите, а не на племето на Мил, които идват от Иберия и са, както казах - истинските келти/гали. Ако си проучвал по-сериозно митологията на Ирландия и Шотландия, няма как да не ти направи впечатление, че редовите шотландци и ирландци /главно келти и наследници на Мил/ ясно се разграничават от старата си аристокрация /фир Болг и Туатите/ и например знаят, че Банший /спецаиелн дух/ имат само туатите, но не и редовите хора.
цитирай
19. shtaparov - Великолепно понесени и система...
05.03.2022 01:27
nkf написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Великолепно понесени и систематизирани факти. Убийствено! Тук всякакви славяно-турци трябва да замлъкнат. От себе си ще добавя известно уточнение: Фир Болг или народът на Болг, за които съм съгласен, че са определено древни Българи и идват от нашия регион, от България, или както в древността е наричана често - Скития, не смятам, че са идентични с тези, които биват наричани келти /правилно е Гали/. В Ирландската история Lebor Gabala Eren, е посочено, че Фир Болг идват в Ирландия много преди народът на Мил, които пък са истински гали и идват от днешна северна Испания и са доста по-късна вълна нашественици. Фир Болг са много по-близки до Туата де Дана /туатите/, които също идват от Скития. Фир Болг се смесват с Туатите и образуват аристокрацията, докато галите на Мил са нещо по-различно. Генът на червените коси не е изчезнал в България, а си го има, макар и е така ярък, както в Шотландия и Ирландия. Вярно е, че църквата и римската империя са положили чутовни усилия да изтрият този магически арийски ген.

Благодаря приятелю! Истина е,че имаме някои разлики с Келтите,но приликите са повече а има и две тълкувания на техните имена,които ги сближават с нас:

1. КЕЛТИ= КОЛАТИ (КОЛАДИ, КОЛЕДИ)- Почитатели на Коледата.
2. КЕЛТИ= КОЛАТИ (ГАЛАТИ,ГЬОЛАТИ)- Живеещи край реки,езера и морета,съкратено ГАЛИ (ГЕЛИ, ГЬОЛИ).при което ВОЛГАРИ може да е произхождало от думата ВЛАГА (ВЛАЖНО),в диалектен вариант ВЛОГА и ВОЛГА- виж Келтското племе ВОЛКИ (ВОЛГИ, БОЛГИ),което си е наистина подразделение на БЕЛГИТЕ.

Ономастиката, която посочваш, не мога да коментирам. Прав си, за наличните разлики, но и наистина приликите са доста повече. С шотландците имаме несравнимо повече прилики, отколкото с руснаците. Аз в предния си коментар само посочих, че ирландците и шотландците не са еднотипни народи и келтите са само една от народностите. Туатите и Фир Болг, които се смесват и образуват двете висши касти там, не са келти. Например, легендарните крале на

Точно в това е разковничето- за Белгите изрично е посочено,че говорят различен език от останалите Келти т.е. както се очертава,те наистина са Балкано-Месопотамски пришълци.
цитирай
20. shtaparov - Дал Риата (Шотландия), които са ...
05.03.2022 01:32
nkf написа:
Дал Риата (Шотландия), които са клон на владетелите на Ирландия са наследници на туатите, а не на племето на Мил, които идват от Иберия и са, както казах - истинските келти/гали. Ако си проучвал по-сериозно митологията на Ирландия и Шотландия, няма как да не ти направи впечатление, че редовите шотландци и ирландци /главно келти и наследници на Мил/ ясно се разграничават от старата си аристокрация /фир Болг и Туатите/ и например знаят, че Банший /спецаиелн дух/ имат само туатите, но не и редовите хора.

Това ТУАТ е твърде сходно с ТЮТ,което на старонемски е ~ ЧОВЕК,а ДАНАН звучи като ДАНИ (днешните датчани),чието име би могло да означава ДОМИ (Строители на истински домове),или по-скоро ДУМИ (Думащи, Бързореки, Многословни).
цитирай
21. nkf - Дал Риата (Шотландия), които са ...
05.03.2022 15:34
shtaparov написа:
nkf написа:
Дал Риата (Шотландия), които са клон на владетелите на Ирландия са наследници на туатите, а не на племето на Мил, които идват от Иберия и са, както казах - истинските келти/гали. Ако си проучвал по-сериозно митологията на Ирландия и Шотландия, няма как да не ти направи впечатление, че редовите шотландци и ирландци /главно келти и наследници на Мил/ ясно се разграничават от старата си аристокрация /фир Болг и Туатите/ и например знаят, че Банший /спецаиелн дух/ имат само туатите, но не и редовите хора.

Това ТУАТ е твърде сходно с ТЮТ,което на старонемски е ~ ЧОВЕК,а ДАНАН звучи като ДАНИ (днешните датчани),чието име би могло да означава ДОМИ (Строители на истински домове),или по-скоро ДУМИ (Думащи, Бързореки, Многословни).

Да, така е, обяснението и преводът на Тута де Дана е "Народът на Дана" или Дану. В този смисъл - да, туат е с германски произход, а Дана е богинята - майка на този народ. Именно като богиня - майка се отъждествява с двата най-материални елемента - вода и земя. Без съмнение това може да се установи като се вземат предвид хидронимите Дунав, Дон, Днепър. Ясно е обаче, че щом туатите са почитали Богиня-майка, то те принадлежат на по-ранна култура, в сравнение с по-късните култури, базирани на "Олимпйския цикъл". Това, което даваш като идея за "ДОМИ", е всъщност почти същото, което значи смисловото Дану- богиня свързана със земята и водата. Старата ирландска дума за родина, отъждествявана със земята е ДОМ, а думата за земя е ДОМАН. Сам си прави изводите, защото тук няма всъщност какво повече да се обяснява и тълкува; етимологията сама говори! Още веднъж поздрави за великолепния труд, Ангеле.
цитирай
22. shtaparov - Дал Риата (Шотландия), които ...
05.03.2022 16:42
nkf написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Дал Риата (Шотландия), които са клон на владетелите на Ирландия са наследници на туатите, а не на племето на Мил, които идват от Иберия и са, както казах - истинските келти/гали. Ако си проучвал по-сериозно митологията на Ирландия и Шотландия, няма как да не ти направи впечатление, че редовите шотландци и ирландци /главно келти и наследници на Мил/ ясно се разграничават от старата си аристокрация /фир Болг и Туатите/ и например знаят, че Банший /спецаиелн дух/ имат само туатите, но не и редовите хора.

Това ТУАТ е твърде сходно с ТЮТ,което на старонемски е ~ ЧОВЕК,а ДАНАН звучи като ДАНИ (днешните датчани),чието име би могло да означава ДОМИ (Строители на истински домове),или по-скоро ДУМИ (Думащи, Бързореки, Многословни).

Да, така е, обяснението и преводът на Тута де Дана е "Народът на Дана" или Дану. В този смисъл - да, туат е с германски произход, а Дана е богинята - майка на този народ. Именно като богиня - майка се отъждествява с двата най-материални елемента - вода и земя. Без съмнение това може да се установи като се вземат предвид хидронимите Дунав, Дон, Днепър. Ясно е обаче, че щом туатите са почитали Богиня-майка, то те принадлежат на по-ранна култура, в сравнение с по-късните култури, базирани на "Олимпйския цикъл". Това, което даваш като идея за "ДОМИ", е всъщност почти същото, което значи смисловото Дану- богиня свързана със земята и водата. Старата ирландска дума за родина, отъждествявана със земята е ДОМ, а думата за земя е ДОМАН. Сам си прави изводите, защото тук няма всъщност какво повече да се обяснява и тълкува; етимологията сама говори! Още веднъж поздрави за великолепния труд, Ангеле.

Чудесно допълнение- благодаря ти!
цитирай
23. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=Z_4Z-oVFL2o
07.03.2022 11:11
на оная мисирката
цитирай
24. shtaparov - на оная мисирката Интересни с...
07.03.2022 14:21
sekirata написа:
на оная мисирката

Интересни стихове- носят утешение на всеки,който обича поезията
цитирай
25. krumbelosvet - Европа откъде се заселва
16.03.2022 00:11
Ташак. Германците шпрехат, а ние кому викаме "сприхав"? И на кво окаме "сприя", като на река Шпрее?
Европа откъде се заселва след ледниковата епоха, откъм Близкия Изток или откъм Гибралтар?
И какво по-естествено от това, келтите и траките да са близки роднини? Всъщност два клона с общ праевропски корен? Бъш арийците, а не скандинавските новобранци. Но на изток има ли ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ за келтско присъствие? А за българско има. А за един народ тръгнал от Черноморскя потоп, стигнал до Китай и Индия и върнал се край Черно Море, колко му е да прескочи и до Белгия, и до Шотландия, и до Баския-Гаскония? А ако пра-европейският език е тракийски, най-близък до него славянският, после германският? Стига тоя анти славянски БЯС. Къв език шпрехаме до днеска? Нещо ного сприхави сме станали.
цитирай
26. shtaparov - Ташак. Германците шпрехат, а ние ...
16.03.2022 11:06
krumbelosvet написа:
Ташак. Германците шпрехат, а ние кому викаме "сприхав"? И на кво окаме "сприя", като на река Шпрее?
Европа откъде се заселва след ледниковата епоха, откъм Близкия Изток или откъм Гибралтар?
И какво по-естествено от това, келтите и траките да са близки роднини? Всъщност два клона с общ праевропски корен? Бъш арийците, а не скандинавските новобранци. Но на изток има ли ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ за келтско присъствие? А за българско има. А за един народ тръгнал от Черноморскя потоп, стигнал до Китай и Индия и върнал се край Черно Море, колко му е да прескочи и до Белгия, и до Шотландия, и до Баския-Гаскония? А ако пра-европейският език е тракийски, най-близък до него славянският, после германският? Стига тоя анти славянски БЯС. Къв език шпрехаме до днеска? Нещо ного сприхави сме станали.

Здравей Красимире- на Изток има следи от Келтско влияние: открили са го сред Таримските мумии и още се чудят от къде се е взело :)
цитирай
27. krumbelosvet - За комент 25
16.03.2022 23:45
Не е ли тъничка тая келтска следа като основа за фундаментални промени на историята? Ако е яста следата, защо се чудели някоиси, ами не кажат "Еврика, тук са били келтите за да оставят ЕДНА следа"?
И nkf, вещ в тънкостите на БРИТАНСКАТА ДРЕВНОСТ, е във възгорг, че е открито родството ни с Острова на основа КЕЛТСКА, т.е. ЗАПАДНА, а не омразно-източна.
цитирай
28. shtaparov - Не е ли тъничка тая келтска следа ...
19.03.2022 04:32
krumbelosvet написа:
Не е ли тъничка тая келтска следа като основа за фундаментални промени на историята? Ако е яста следата, защо се чудели някоиси, ами не кажат "Еврика, тук са били келтите за да оставят ЕДНА следа"?
И nkf, вещ в тънкостите на БРИТАНСКАТА ДРЕВНОСТ, е във възгорг, че е открито родството ни с Острова на основа КЕЛТСКА, т.е. ЗАПАДНА, а не омразно-източна.

Не само че не е тъничка,а е в пъти по-дебела от "славянската" и тюркската,взети заедно и умножени по десет!
цитирай
29. dinkov - Динков
21.03.2022 01:13
shtaparov - преди повече от час мислех да лягам да спя, но за бързо "цъкнах" да видя има ли нещо интересно в блог.бг. Не съжалявам, че си загубих времето за сън. Чел съм някъде малко по темата, но така добре разработена и аргументирана не съм срещал. Изчетох всичко с удоволствие въпреки, че трябва да ставам рано. С една дума:- ОБОГАТИХ СЕ +++++++++++
Поздрав
Ицко
цитирай
30. shtaparov - ...преди повече от час мислех да лягам да спя...
21.03.2022 16:37
dinkov написа:
shtaparov - преди повече от час мислех да лягам да спя, но за бързо "цъкнах" да видя има ли нещо интересно в блог.бг. Не съжалявам, че си загубих времето за сън. Чел съм някъде малко по темата, но така добре разработена и аргументирана не съм срещал. Изчетох всичко с удоволствие въпреки, че трябва да ставам рано. С една дума:- ОБОГАТИХ СЕ +++++++++++
Поздрав
Ицко

Много се радвам приятелю- Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816639
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136742
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи