Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2021 03:06 - В ГРОБА НА МОСТИЧ СА ПОГРЕБАНИ ПЕЧЕНЕЖКИ ВОЖДОВЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ ЧИЙ Е ЧЕРЕПЪТ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 10029 Коментари: 51 Гласове:
77

Последна промяна: 11.10.2021 03:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         В ГРОБА НА МОСТИЧ СА ПОГРЕБВАНИ ПЕЧЕНЕЖКИ ВОЖДОВЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ ЧИЙ Е ЧЕРЕПЪТ


   Казионната псевдонаука не обичаше истината за Българите,не я обича и сега. Създадена от политици а не от историци,нейната цел бе да обслужва имперските интереси на всяка регионална сила,която временно е станала "велика". Нейните лъжи не са от вчера и както се очертава,няма скоро да престанат. Една от тях е хипотезата,че Българите са монголоидни пришълци от далечните азиатски предели. В друг по-смекчен вариант,който казионите енергично отричат Българите са чисто бели европеиди,но пак азиатски пришълци.

  Излишно е да повтарям,че и двете версии имат почва само тогава,когато няма НИКАКВИ исторически данни за произхода на малтретирания от тях народ. Ние обаче имаме достатъчно сведения на древни очевидци които твърдят,че Българите са стара европейска нация. Според тези очевидци дедите ни имат тесни роднински връзки с другите тогавашни европейски народи- Траки (в това число фриги, мизи, даки, гети, македони, мирмидони, трибали, готи и пр.), Илири, Келти (особено с Белгите- Болги), Скити, Склави (превърнати от казионите в "славяни"), сармати, хървати, сърби, власи, римляни и пр.

  Няма нито един древен извор който да твърди,че Българите са тюрки и монголоиди най-малко пък такива цигани,каквито рисуват казионните "художници" вместо Български царе. Нещо повече- древни извори и някои съпровождащи факти говорят,че близко родство с тюрките са имали такива европейски народи като руснаци, унгарци, викинги и пр.,които обаче са предимно руси и синеоки,а не монголоиди. Една черепна "възстановка" на "древен Българин",направена в 1974 г. се изправя над всичко това и бидейки нещо материално,което може да се види и пипне от всеки,прави древните извори да приличат на здраво объркан анахронизъм. Това е монголоидната черепна "възстановка" на чъргубиля Мостич,от която сме видели само една практическа "полза"- да разпалва беса на дивите македонисти в борбата им срещу историческата правда (кликни върху приложените изображения,за да ги увеличиш):
               image

  Тя като че ли умишлено е направена така,че да отблъсква и най-добрия Българин от Българщината. Ще задам обаче въпрос- може ли една възстановка,правена в зората на тази паранаучна практика да даде точно указание какви са всъщност Българите? Едно мнение на британски учени,цитирано неотдавна в популярно научно предаване сочи че не може! В научно предаване за Египет и Клеопатра,излъчено на 21.06.2021 г. по Ваясат Хистори (Историческия канал),в 22,05 ч. казаха дословно следното:

  "Реконструкторите на лицето работят с ограничени данни,базиращи се на измерванията по черепа. Надяват се да получат частична прилика."

  Това предаване бе излъчено пак на 16.08.2021 г. и същите думи бяха повторени в 22,22 ч. То е излъчвано още няколко пъти в предишните 2 години,създадено е към 2019 г. и негови консултанти са водещи световни научни специалисти. Тяхното мнение не е променено до днес- реконструкторите на лица по черепи не могат да получат категорично надеждни резултати,а САМО СЕ НАДЯВАТ ДА ПОЛУЧАТ ЧАСТИЧНА ПРИЛИКА С ОРИГИНАЛА!

  Каква е гаранцията тогава че една черепна "възстановка",правена в зората на това изкуство (да- изкуство а не наука!) е решила проблемите на тюркологията и е доказала категорично,че Българите са "тюркомонголи"? Гаранцията е нулева разбира се особено като знаем,че първите черепни възстановки у нас са правени не от професионалист,а от любител-антрополог:
      image

  Затова на черепната възстановка,правена по "черепа на Мостич" не може никак да се вярва! Обстоятелствата,при които е открит въпросния череп говорят,че тази "възстановка" има още един тежък проблем,който се оказва решаващ за сриване на доверието в нея. Оказва се,че гробът на Мостич е преизползван поне два пъти към края на XI век:
      image

  Хората,които го преизползват поне два пъти не са Българи а печенеги- туркоазиатски народ,обитавал района на днешна Добруджа между 1050-1091 г.,но също и след това:
      image

  Наши археолози почтено са установили този факт и го описали но казионните псевдоисторици отказват да го коментират и дори не го споменават,понеже той обърква азиатските им блянове и разобличава арогантните им измами. “Гробът на Мостич" е станал гроб на един или двама печенежки аристократи,в него освен една петна кост няма други следи от Българи и точно затова именно той е попаднал под прицела на тюрколозите,когато са избирали чий череп да "възстановят" и да представят за "пра"-"Български"!

  Печенегите обаче се оказват "тюркомонголи" само по език,а по раса са почти чисти европеиди:

      image

  Изглежда,че казионните Пинокьовци добре са знаели това и с право се опасявали,че тяхната "възстановка" въпреки всичко ще се окаже европеидна. Затова се погрижили долната челюст на въпросния череп навреме да изчезне та после да я скулптират така,както на тях им се иска т.е.- със заострена азиатска брадичка:
       image

  Въпреки всичките им усилия накрая се оказва,че черепът на Мостич все пак е европеиден и "дръпнатите" му очи са плод на прибързани интернационалистични фантазьорства,а не на обективни научни заключения:

      image
       image

  Тогава цялата днешна "възстановка",която ежедневно ни завират в лицата малоумни македонисти и плашат децата си с нея се оказва тотално сгрешена,объркана и направо казано- псевдонаучен фалшификат!

       image

  Такива фалшиви "възстановки" се правеха само от водещи тюрколози,които до един бяха червени доносници т.е.- проводници на панславистко-македонистката политика у нас:


                  image

   Затова едва напоследък стана ясно,че "монголоидността" на "Мостич" не е доказана научно:
       image

  Всичко щеше да бъде наред,ако в гроба на Мостич не бяха открити три стъпала или по друг начин казано- три крака. Мостич не е бил извънземен с три крака,нали??!! Личното име МОСТИЧ пък няма НИКАКВИ азиатски паралели- има само Палеопонтийски!
      image

  Вдъхновени от получения "резултат",по-низши последователи на тази корумпирана шайка се втурнаха с ентусиазъм да правят нови възстановки на "пра"-Български лица но се насадиха на пачи яйца,а горещите им мераци бързо се охладиха от обективната истина,която не се интересува от никакви фантазии и водкаджийски блянове. Всички следващи лица се оказаха толкова европейски,че понякога чак са нордически но това не попречи на отраканата фалшификаторска банда,окупирала научните катедри у нас по това време да ги "украсява" с дръпнати очи,за да не дразнят панславистките крадци и да бъдат в унисон с официалната линия на подкупната им "партия"!

а) древен Българин от Русенско:

       image

б) древни Българи от Девня:

       image


                image

в) древни Българи от Варна:
       image

           image

г) Българско дете от Дуранкулак:

image

  Както личи от възстановените след измамата "Мостич" лица на "пра"-Българи,те повтарят познатите днес Български типажи,а фамозните "пра"-Българи не се отличават по нищо от днешните ни сънародници! Лицата на Хуни и "Волжки" Българи,които бяха възстановени в Русия напоследък доказаха същото- те нямат нищо общо с Азия,приличат повече на руснаци и британци отколкото на киргизи и манджури,а расовия им тип е повече северен отколкото южен или източен:

                                 image

             image

       image

Това не спира арогантните спекуланти и те продължават да крият обективната информация,а вместо нея постоянно размахват "гордостта" на тюркологията у нас- фалшивата лицева "възстановка" на неизвестния печенежки вожд,който е положен в гроба на Мостич вместо него и няма нищо общо с древните Българи!




Гласувай:
81


Вълнообразно


1. marana69 - ...нямаш си и Понятие от "Кръга на Преселението на Народите!!!
30.09.2021 08:52
Опитай се,да мислиш Мащабно, ангелее..
инак, нямам 'на идея', Какво и кого, следваш и, преследваш..?
ако, изобщо, си "някакъв Сериозен Фактор"!
инак, това ми изглежда, отколе.. като безкрайна,блогова Седянка )))
пак, ще пишем...заради Истината! това е Моят Идеал..
Юлия

/Няма нито един древен извор който да твърди,че Българите са тюрки и монголоиди най-малко пък такива цигани,каквито рисуват казионните "художници" вместо Български царе.
цитирай
2. shtaparov - Добре дошла Юлия!
30.09.2021 12:29
marana69 написа:
Опитай се,да мислиш Мащабно, ангелее..
инак, нямам 'на идея', Какво и кого, следваш и, преследваш..?
ако, изобщо, си "някакъв Сериозен Фактор"!
инак, това ми изглежда, отколе.. като безкрайна,блогова Седянка )))
пак, ще пишем...заради Истината! това е Моят Идеал..
Юлия

/Няма нито един древен извор който да твърди,че Българите са тюрки и монголоиди най-малко пък такива цигани,каквито рисуват казионните "художници" вместо Български царе.

:) Целта ми е ясна- преследвам лъжите в Българската народна биография с които чужди народи ни "окичват",за да оправдаят наглите си кражби!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Вай, попаднах на нещо сензационно!
30.09.2021 13:27
На Юлия истината била идеал!
То има разни идеали и разни истини наистина!
Явно става дума за някакви изопачени или в краен случай извратени истини и идеали!?
за да е идеал истината, ти първо трябва да я проумееш и разбереш
А Джулайничка , една проста истинка не може да проумее, която италианец, разносвач в мандра знае!
Например, че качокавалло, тяхното ,няма нищо общо с нашия кашкавал- нито производствено, нито търгоавски! Защото, ако са наистина еднакви и се направи размяна по рафтовете на магазините с тях в Италия и в България и двата ще бъдат моментално бракувани !Италианският у нас- затова ,че в него има въздух, а Българският у тях- че няма въздух! Това е еталонът за качеството им! Които го нямат- отиват за брак
И, знам че мислиш със скорост на ленивец, застращен от леопард!
Кашкавал? Кашката ,която представлява, се валя/ тепа ,бие/ именно затова , да се изгони въздуха от него/ Оттам идва и името!
А какачокавалото- Сиренето/ качо на италиански/се качва в бурета на кон/ кавал/ и така се продава От това идва качокавалло! Има ли някаква прилика между двата продукта?

Щапаров е много висока топка за тебе! Няма как да влезеш в контакт с нея Нямаш физическата възможност за това!

А, май го смяташ за прекалено ниска топка?За тебе!
Пак си в грешка Тук пък нямаш техническите умения, да я овладееш!
Не си губи времето Пиши си хубавите постинги и си ги коментирай, казваш с 21 профила
Страхотна гимнастика за двете полукълба!

Да си жива и здрава и лека ти...съдба!
цитирай
4. barin - Здравей, Щапаров. Може би това о...
30.09.2021 16:04
Здравей, Щапаров. Може би това обяснява защо ичъргобоилът Мостич в учебниците беше даден с монголоидни черти. Снимката му беше доказателство за един приятел, който поддържаше татарската теория преди години при една дискусия.
Поздрави!
цитирай
5. radostinalassa - Династичните бракове не се отразяват на ...
30.09.2021 17:13
генетиката на българите.
цитирай
6. marana69 - имаш въпросче...
30.09.2021 17:51


при мене, при мене )
ама..Голямоо копиране, пада..тъдява )
цитирай
7. shtaparov - Здравей, ...
30.09.2021 18:46
barin написа:
Здравей, Щапаров. Може би това обяснява защо ичъргобоилът Мостич в учебниците беше даден с монголоидни черти. Снимката му беше доказателство за един приятел, който поддържаше татарската теория преди години при една дискусия.
Поздрави!

Тази фалшива "възстановка" е създадена точно затова- за да могат дори най-простите и лъжливи тюрколози да печелят спорове от позицията си под кривата круша :)
цитирай
8. shtaparov - (Династичните бракове не се отразяват на ...)
30.09.2021 18:50
radostinalassa написа:
генетиката на българите.

Няма как брака на един бял човек с друг бял да промени сериозно генетиката на техните потомци.
цитирай
9. shtaparov - (имаш въпросче...)
30.09.2021 18:51
marana69 написа:


при мене, при мене )
ама..Голямоо копиране, пада..тъдява )

Здравей отново! Странните екземпляри,които си показала в твоя блог са изпълзели изпод четките на шайка съвременни бояджии,които сега се учат да рисуват и са си правили автопортрети- лошото е,че са прекръстили тези автопортрети с имената на Български царе! ...
цитирай
10. shtaparov - На Юлия истината била ...
30.09.2021 19:03
leonleonovpom2 написа:
На Юлия истината била идеал!
То има разни идеали и разни истини наистина!
Явно става дума за някакви изопачени или в краен случай извратени истини и идеали!?
за да е идеал истината, ти първо трябва да я проумееш и разбереш
А Джулайничка , една проста истинка не може да проумее, която италианец, разносвач в мандра знае!
Например, че качокавалло, тяхното ,няма нищо общо с нашия кашкавал- нито производствено, нито търгоавски! Защото, ако са наистина еднакви и се направи размяна по рафтовете на магазините с тях в Италия и в България и двата ще бъдат моментално бракувани !Италианският у нас- затова ,че в него има въздух, а Българският у тях- че няма въздух! Това е еталонът за качеството им! Които го нямат- отиват за брак
И, знам че мислиш със скорост на ленивец, застращен от леопард!
Кашкавал? Кашката ,която представлява, се валя/ тепа ,бие/ именно затова , да се изгони въздуха от него/ Оттам идва и името!
А какачокавалото- Сиренето/ качо на италиански/се качва в бурета на кон/ кавал/ и така се продава От това идва качокавалло! Има ли някаква прилика между двата продукта?

Щапаров е много висока топка за тебе! Няма как да влезеш в контакт с нея Нямаш физическата възможност за това!

А, май го смяташ за прекалено ниска топка?За тебе!
Пак си в грешка Тук пък нямаш техническите умения, да я овладееш!
Не си губи времето Пиши си хубавите постинги и си ги коментирай, казваш с 21 профила
Страхотна гимнастика за двете полукълба!

Да си жива и здрава и лека ти...съдба!

Нека е жива и здрава разбира се и все така да ни радва! :)
цитирай
11. radostinalassa - Как тогава нашата Олга се е ....
30.09.2021 19:50
омъжила за Игор и Светослав е смятал България за своя, а русите били финоугри. Нещо се объркваш. Балановски изследваше генетиката на русите, приличаше много на евреин, но наскоро умря като спасяваше давещо се дете. Та той не споделя твоето мнение, нито Клесев.








цитирай
12. panazea - Здравей !
30.09.2021 20:35
Като гледам реконструкцията на Мостич ,
не виждам нито една прилика с тези , които да ми рода .
Който и род да погледнеш , няма подобен образ!
Питай тези , дето са тюрко татари . Те могат да се познаят.
Цялата ни история е подменена !
Който се разпознае , да си признае от къде му е родата! И чии интереси защитава , за да пише всички ни турци ! Ердогана иска да стане султан на всички народи от Османската империя .
Пан
цитирай
13. notfun - ...бай Лео, забрави ли..че АЗ съм била 5г във Волейбола) Разпределителка!!!!!
30.09.2021 22:04



НЕ се напъвай...с у мен...с Блогова помийка...слаб си!!
спирам, да не прекаля..) нали съм Лейди Бохема ..

какачокавалото- Сиренето/ качо на италиански/се качва в бурета на кон/ кавал/ и така се продава От това идва качокавалло! Има ли някаква прилика между двата продукта?

Щапаров е много висока топка за тебе! Няма как да влезеш в контакт с нея Нямаш физическата възможност за това!

А, май го смяташ за прекалено ниска топка?За тебе!
Пак си в грешка Тук пък нямаш техническите умения, да я овладееш!
Не си губи времето Пиши си хубавите постинги и си ги коментирай, казваш с 21 профила
Страхотна гимнастика за двете полукълба!

Да си жива и здрава и лека ти...съдба!
цитирай
14. mt46 - Върху надгробната плоча има надпис...
30.09.2021 23:34
"Тук почива Мостич, който бе чъргубиля при цар Симеон и при цар Петър. А на осемдесет години, оставяйки чъргубилството и всичкото си имущество, стана черноризец и така свърши своя живот."
цитирай
15. mt46 - ...
30.09.2021 23:47
За произхода на прабългарите има доста хипотези. Защо е така?...
Кога е възникнала тюркската хипотеза?...
цитирай
16. shtaparov - (Как тогава нашата Олга се е ....)
01.10.2021 00:54
radostinalassa написа:
омъжила за Игор и Светослав е смятал България за своя, а русите били финоугри. Нещо се объркваш. Балановски изследваше генетиката на русите, приличаше много на евреин, но наскоро умря като спасяваше давещо се дете. Та той не споделя твоето мнение, нито Клесев.

Съдейки по личното му име,Игор (СИГОР) е древен Българин а Светослав му е потомък- там е разковничето. Българо-угрофино-татарски потомци са днешчните руснаци- древните са тюркско племе,което попаднало под Българска власт а после под хазарска и това е начинът,по който се поБългарило.
цитирай
17. notfun - ахаа ,ахаа...топлоо, топло ))) още малкоо, дее..за Расите и Разселването, ще пиша Пост!
01.10.2021 07:49



Съдейки по личното му име,Игор (СИГОР) е древен Българин а Светослав му е потомък- там е разковничето. Българо-угрофино-татарски потомци са днешчните руснаци- древните са тюркско племе,което попаднало под Българска власт а после под хазарска и това е начинът,по който се поБългарило.

...ние търсим най Близката Истина, ангеле..
и всякакво..емоционално, залитане е...жалко и прозира...Чалга )))

хубава неделя, да вървим Напред)
цитирай
18. leonleonovpom2 - А, бе ,Юлия! Спри се!
01.10.2021 08:35
От топки разбирам не по-малко от тебе, да не влизам в подробности!
Щом съм го написал, истина е!
А ти си само една обикновена присмехулница, неразбираща! И незнанието си прикриваш с присмех!
Разбира се, че така се продавал качокавалла, когато е възникнало името му! И на това се дължи името му! Писал съм го за разбиращи, не за присмехулници! Те няма как и с какво да разберат!
Много си наивна, ако мислиш ,че ще напиша нещо , може би преписано от Фейсбук, без обстойно да го проуча ?Ти , ако във волейбола си разпределяла топката, както се случи/ печелил съм финален мач в градски шампионат, на 17 години, защото във волейбола можех всичко/, аз в науката не действам така!
И престани да се пишеш разбираща за неща, които видимо не са ти ясни!
Затова си станала прицел на какво ли не!
Не от обикновени присмехулници!

Ангеле , извинявай, защото целта и е да освини постинга ти Затова обикаля, където намо а иначе работа!
Изходът е или да бъде трита, или да и се отговаря заслужено!


Повдигаш важна тема, от ученик ми е правило впечатление разминаването в образа и името!
Правдоподобно е обяснението,което даваш с препогребването! България тогава не съществува, Мизия е тема само в ИРИ, даже не носи и името България !България е тема в Македония! Да е ясно на македонстващите!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
19. nkf - Абсолютно си прав, във всичко, к...
01.10.2021 12:10
Абсолютно си прав, във всичко, което си изложил в статията си, Ангеле. Спомням си за един стар комунист и, разбира се - върл русофил, съветофил и панславянин, който вече не е между живите, винаги поучаваше: "С тия турко-монголци прабългарите ли да се е гордеем? - ние сме славяни! Ето го стеблото на българомразието - славянската измслица и лъжа! Истината е, че между нас, днешните Българи и старите Българи антропологична, езикова и базисно-културна разлика НЯМА! Възстановката на Мостич е фалшификат, както фалшификат е възстановката на черепа на цар Калоян! По череп може да се възстанови частично външният облик на лицето, но частичната възстановка има логична завършеност, която е предпоставена и именно в тази логичност и предпоставеноост фалшификаторите намират ниша и и изопачават нещата. Краниометрията е точна, стига човек да е добросъвестен. Впрочем, вече има възможност за генетични изследвания! Старите Българи са истинските арийци, чиято самоличност откраднаха някои неарийски племена, а напоследък с нея са се накичили и руските мангали от блатата на мокшия: тези трътлести, кръглоглави, с дебели крака, глезени и колене и тъпи до полуда угро-фино-сибиряци! Истинските арийци са с рижи /всички нюнаси на червеното, включително кестенявото/ коси, а не с бяло-руси кичури и т.н. Руслямските мангали с чипите малки нослета, плоски личица и кръгли тъпи главички билЕ арийци мухахаха.
цитирай
20. nkf - За произхода на прабългарите има ...
01.10.2021 12:11
mt46 написа:
За произхода на прабългарите има доста хипотези. Защо е така?...
Кога е възникнала тюркската хипотеза?...

За твоя произход обаче няма съмнение - ашладисан влашки циганин, благословен от другаря - цар на циганите тодор живков.
цитирай
21. radostinalassa - И Владимир Красное Солнышкоп има руско име, но...
01.10.2021 19:58
майка му Малуша далеч не е от русите.
цитирай
22. shtaparov - (И Владимир Красное Солнышкоп има руско име, но...)
02.10.2021 02:58
radostinalassa написа:
майка му Малуша далеч не е от русите.

Името ВЛАДИМИР е "пра"-Българско- на руснаците ние сме им го дали.
цитирай
23. shtaparov - За произхода на ...
02.10.2021 02:59
nkf написа:
mt46 написа:
За произхода на прабългарите има доста хипотези. Защо е така?...
Кога е възникнала тюркската хипотеза?...

За твоя произход обаче няма съмнение - ашладисан влашки циганин, благословен от другаря - цар на циганите тодор живков.

Едно време на шега му викахме Жодор Тифков :)
цитирай
24. shtaparov - Съдейки по личното ...
02.10.2021 03:02
notfun написа:



Съдейки по личното му име,Игор (СИГОР) е древен Българин а Светослав му е потомък- там е разковничето. Българо-угрофино-татарски потомци са днешчните руснаци- древните са тюркско племе,което попаднало под Българска власт а после под хазарска и това е начинът,по който се поБългарило.

...ние търсим най Близката Истина, ангеле..
и всякакво..емоционално, залитане е...жалко и прозира...Чалга )))

хубава неделя, да вървим Напред)

Това е най-Близката Истина Юле- другото е от Лукавия...
цитирай
25. shtaparov - И ти си прав!
02.10.2021 03:07
nkf написа:
Абсолютно си прав, във всичко, което си изложил в статията си, Ангеле. Спомням си за един стар комунист и, разбира се - върл русофил, съветофил и панславянин, който вече не е между живите, винаги поучаваше: "С тия турко-монголци прабългарите ли да се е гордеем? - ние сме славяни! Ето го стеблото на българомразието - славянската измслица и лъжа! Истината е, че между нас, днешните Българи и старите Българи антропологична, езикова и базисно-културна разлика НЯМА! Възстановката на Мостич е фалшификат, както фалшификат е възстановката на черепа на цар Калоян! По череп може да се възстанови частично външният облик на лицето, но частичната възстановка има логична завършеност, която е предпоставена и именно в тази логичност и предпоставеноост фалшификаторите намират ниша и и изопачават нещата. Краниометрията е точна, стига човек да е добросъвестен. Впрочем, вече има възможност за генетични изследвания! Старите Българи са истинските арийци, чиято самоличност откраднаха някои неарийски племена, а напоследък с нея са се накичили и руските мангали от блатата на мокшия: тези трътлести, кръглоглави, с дебели крака, глезени и колене и тъпи до полуда угро-фино-сибиряци! Истинските арийци са с рижи /всички нюнаси на червеното, включително кестенявото/ коси, а не с бяло-руси кичури и т.н. Руслямските мангали с чипите малки нослета, плоски личица и кръгли тъпи главички билЕ арийци мухахаха.

Който вярва на чужденци а не на своите близки,пропада като този глупав панславист и накрая сам се заплюва в лицето!
цитирай
26. shtaparov - Здравей приятелю!
02.10.2021 03:13
leonleonovpom2 написа:
От топки разбирам не по-малко от тебе, да не влизам в подробности!
Щом съм го написал, истина е!
А ти си само една обикновена присмехулница, неразбираща! И незнанието си прикриваш с присмех!
Разбира се, че така се продавал качокавалла, когато е възникнало името му! И на това се дължи името му! Писал съм го за разбиращи, не за присмехулници! Те няма как и с какво да разберат!
Много си наивна, ако мислиш ,че ще напиша нещо , може би преписано от Фейсбук, без обстойно да го проуча ?Ти , ако във волейбола си разпределяла топката, както се случи/ печелил съм финален мач в градски шампионат, на 17 години, защото във волейбола можех всичко/, аз в науката не действам така!
И престани да се пишеш разбираща за неща, които видимо не са ти ясни!
Затова си станала прицел на какво ли не!
Не от обикновени присмехулници!

Ангеле , извинявай, защото целта и е да освини постинга ти Затова обикаля, където намо а иначе работа!
Изходът е или да бъде трита, или да и се отговаря заслужено!


Повдигаш важна тема, от ученик ми е правило впечатление разминаването в образа и името!
Правдоподобно е обяснението,което даваш с препогребването! България тогава не съществува, Мизия е тема само в ИРИ, даже не носи и името България !България е тема в Македония! Да е ясно на македонстващите!

Хубав ден, приятелю!

Аз пък мисля че италианците са най-обикновени копирачи,които заимствали указаната дума от нас,а после й намерили свое "обяснение" подобно на гърци но също на тюрки и китайци,които получили циклов календар от Европа,а после си съчинили шутовски версии как те го били "измислили" :)
цитирай
27. shtaparov - Поздрав и на теб!
02.10.2021 03:21
panazea написа:
Като гледам реконструкцията на Мостич ,
не виждам нито една прилика с тези , които да ми рода .
Който и род да погледнеш , няма подобен образ!
Питай тези , дето са тюрко татари . Те могат да се познаят.
Цялата ни история е подменена !
Който се разпознае , да си признае от къде му е родата! И чии интереси защитава , за да пише всички ни турци ! Ердогана иска да стане султан на всички народи от Османската империя .
Пан

Точно затова писах че казионните цапачи,самообявени за "художници" или по-скоро за КУДОШНИЦИ са родени комай все във Филиповци и са рисували свои автопортрети,а после са ги надписали с имена на Български царе...
цитирай
28. shtaparov - (...........забрави ли..че АЗ съм била 5г във Волейбола) Разпределителка!!!!!)
02.10.2021 03:26
notfun написа:



НЕ се напъвай...с у мен...с Блогова помийка...слаб си!!
спирам, да не прекаля..) нали съм Лейди Бохема ..

какачокавалото- Сиренето/ качо на италиански/се качва в бурета на кон/ кавал/ и така се продава От това идва качокавалло! Има ли някаква прилика между двата продукта?

Щапаров е много висока топка за тебе! Няма как да влезеш в контакт с нея Нямаш физическата възможност за това!

А, май го смяташ за прекалено ниска топка?За тебе!
Пак си в грешка Тук пък нямаш техническите умения, да я овладееш!
Не си губи времето Пиши си хубавите постинги и си ги коментирай, казваш с 21 профила
Страхотна гимнастика за двете полукълба!

Да си жива и здрава и лека ти...съдба!

Волейболът явно ти се удава а на мен- историята и още няколко други дисциплини :) Няма да ги изброявам за да не те отегчавам но повярвай: и в тях съм един от най-добрите! :)
цитирай
29. shtaparov - (Върху надгробната плоча има надпис...)
02.10.2021 03:34
mt46 написа:
"Тук почива Мостич, който бе чъргубиля при цар Симеон и при цар Петър. А на осемдесет години, оставяйки чъргубилството и всичкото си имущество, стана черноризец и така свърши своя живот."

На една ветеринарница в града ни още седи надписа КАФЕНЕ,а на входа на гр. Свети Врач пише "Сандански" :)
цитирай
30. shtaparov - :)
02.10.2021 03:39
mt46 написа:
За произхода на прабългарите има доста хипотези. Защо е така?...
Кога е възникнала тюркската хипотеза?...

Глупави хипотези възникват там,където изворите са скрити и премълчани. Ако не бе писал че се казваш МАРИН ТАЧКОВ,щях да си съставя следните хипотези за твоето име,според които ти се казваш:

а) Манолис Маврудаки
б) Щерю Влахов
в) Пройо Хокъев
г) Мемишлиалтън
д) Виктар Иванич
е) Сали Камелиев
ж) Зияде Кютук

Ако пък бе писал че се казваш М.Т.,хипотезите за твоето име щяха да са други:

а) Мишо Топузлиев
б) Мехмед Токмак
в) Майкъл Томпсън
г) Мурад Теменужков
д) Менелай Теодоракис
е) Магомед Туровский

Въпросът "Кога възникват тези хипотези?" е безсмислен- те възникват тогава,когато дадеш на слепците празни страници и ги накараш да кажат какви стихове са прочели върху тях.
цитирай
31. radostinalassa - Започна да пишеш като тюркофилите
02.10.2021 07:42
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
майка му Малуша далеч не е от русите.

Името ВЛАДИМИР е "пра"-Българско- на руснаците ние сме им го дали.


Робинята малуша е от тюрките. Както и да се казва той си е мелез.






цитирай
32. notfun - ...ангеле, изпадаш, в крайности...
02.10.2021 09:32


затова, ти писах ,че ЕДИН учен, е Нужно, да търси Баланса..
там, е Истината..

и какви са теззи...Русоо бозави.."'арийци"", които, си...си "харесал" )))))
НИЕ БГ.сме..карашик..както казваше и Баба..и в ТОВА,няма, нищо ЛОШО!
напротив...
а, всяка Крайност, е от Лукаго..
Благодаря за търпеливите отговори...

цитирай
33. radostinalassa - Вие сте карашик, така е
02.10.2021 19:05
Тук са останали само мърчеливите траки, а другите са тръгнали в три посоки по света. Те са бели, руси , със сини очи. Бозави и рижи са потомците на неандерталците. Езотериката и комунизма са твърде далече от генетиката и биохимията.





цитирай
34. shtaparov - майка му Малуша далеч не е от русите. ...
02.10.2021 19:34
radostinalassa написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
майка му Малуша далеч не е от русите.

Името ВЛАДИМИР е "пра"-Българско- на руснаците ние сме им го дали.


Робинята малуша е от тюрките. Както и да се казва той си е мелез.

Той може да е мелез,но името му не е. То си е Българско,понеже е регистрирано първо у Българите,а после е стигнало и до "славяните".
цитирай
35. shtaparov - затова, ти писах, че ЕДИН учен, ...
02.10.2021 19:37
notfun написа:


затова, ти писах ,че ЕДИН учен, е Нужно, да търси Баланса..
там, е Истината..

и какви са теззи...Русоо бозави.."'арийци"", които, си...си "харесал" )))))
НИЕ БГ.сме..карашик..както казваше и Баба..и в ТОВА,няма, нищо ЛОШО!
напротив...
а, всяка Крайност, е от Лукаго..
Благодаря за търпеливите отговори...


Не мисля че са крайности Юле- истината е там,където си е и ако някому прилича на крайност,проблемът си е чисто негов.
цитирай
36. shtaparov - (Вие сте карашик, така е)
02.10.2021 19:39
radostinalassa написа:
Тук са останали само мърчеливите траки, а другите са тръгнали в три посоки по света. Те са бели, руси , със сини очи. Бозави и рижи са потомците на неандерталците. Езотериката и комунизма са твърде далече от генетиката и биохимията.

А ти като рускиня не си "карашик",така ли??!! Ах тии,как те излових- не можеш се скри от мене,забрави!
цитирай
37. notfun - не знам, как...да рекоментвам етично,,..тази..агресивна....импотен ия...
03.10.2021 12:11


18. leonleonovpom2 - А, бе ,Юлия! Спри се!
01.10 08:35
От топки разбирам не по-малко от тебе, да не влизам в подробности!
Щом съм го написал, истина е!
цитирай
38. radostinalassa - Ако аз съм рускиня ти какъв си?
03.10.2021 12:59
Арменец?
цитирай
39. zaw12929 - Здравей, Щапаров, поздраи за го...
04.10.2021 20:41
Здравей, Щапаров, поздраи за големия труд, който ни прибързва към българщината!!
цитирай
40. zaw12929 - Имаме си и дядо и син ВЛАДО- Владови- ...
04.10.2021 20:47
Имаме си и дядо и син ВЛАДО- Владови- имаме си го за българско, а наскоро в румънски сериал имаше и ВЛАД- не мисля че е руско - дядо ни се е казвал ВЛАД през 18 век живее , бил е пощажия- от Русе до Варна
цитирай
41. nedovolen - Всичко описано от теб е доказуемо по ...
05.10.2021 16:55
Всичко описано от теб е доказуемо по един специален метод, не признаваем от научените, във всички области на живота. Въпреки, че е познат.
Това за собствена консумация.
:)))
цитирай
42. shtaparov - :)
05.10.2021 20:10
notfun написа:


18. leonleonovpom2 - А, бе ,Юлия! Спри се!
01.10 08:35
От топки разбирам не по-малко от тебе, да не влизам в подробности!
Щом съм го написал, истина е!

Можеш безпроблемно да бъдещ етична- вярвам в теб!
цитирай
43. shtaparov - (Ако аз съм рускиня ти какъв си?)
05.10.2021 20:11
radostinalassa написа:
Арменец?

Аз пак съм си Българин!
цитирай
44. shtaparov - Здравей, Щапаров, поздраи за го...
05.10.2021 20:12
zaw12929 написа:
Здравей, Щапаров, поздраи за големия труд, който ни прибързва към българщината!!

Благодаря от сърце- здраве и късмет ти пожелавам!
цитирай
45. shtaparov - Имаме си и дядо и син ...
05.10.2021 20:16
zaw12929 написа:
Имаме си и дядо и син ВЛАДО- Владови- имаме си го за българско, а наскоро в румънски сериал имаше и ВЛАД- не мисля че е руско - дядо ни се е казвал ВЛАД през 18 век живее , бил е пощажия- от Русе до Варна

Името ВЛАДИМИР е регистрирано за първи път в България- негови носители са древни Българи от което следва,че "славяните" са го заимствали от нас. ВЛАД е негова съкратена производна,а руското му съответствие е ВОЛОДЯ (изричат го ВАЛОДЯ),ще рече ВАЛАДЯ (ВЛАДЯ, ВЛАДИ, ВЛАДЪ) :)
цитирай
46. shtaparov - Всичко описано от ...
05.10.2021 20:18
nedovolen написа:
Всичко описано от теб е доказуемо по един специален метод, не признаваем от научените, във всички области на живота. Въпреки, че е познат.
Това за собствена консумация.
:)))

То е доказуемо за всеки,който иска да се занимава с истинска наука,а не с псевдонаучни съчинителства :)
цитирай
47. kvg55 - shtaparov,
07.10.2021 23:41
За гроба на чъргубиля Мостич знам още като ученик от списание "Космос".
цитирай
48. shtaparov - За гроба на чъргубиля Мостич знам ...
08.10.2021 04:06
kvg55 написа:
За гроба на чъргубиля Мостич знам още като ученик от списание "Космос".

За него и аз знам от тогава но нищо не знаех за гробовете на Кубрат, Алцек и Аспарух,които също са открити. Причината вече е известна: на корумпираните предатели-казиони не им трябват истински гробове- трябват им фалшиви,за да превръщат Българите в турци и татари!
цитирай
49. get - До 43. shtaparov - Приятелю, тази ни посестрима - е поредната жертва, със сазнание ОПИТО ОТ ОТРОВАТА "ПАН-СЛАВИЗЪМ" + "пра-българизъм" ?
03.11.2021 09:35
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Арменец?

Аз пак съм си Българин!


Както и един друг "македонски-славянин" - който на 10-и декември 1917 г. проповядва, Ето това от трибяната на народното ни събрание:

"Тази Благоев войната не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра.
- Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров.
- Конфликтът е част от исторически процес, КОЙТО ТРЪГВА ОТ ЗОРАТА НА НАШАТА ДЪРЖАВНОСТ
- Българското племе - сочи Оратора, - е една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе."

- Ха познай(те) - кой е оратора ? ... във всеки случай не е съвременният му послодовател(ка) ... подписващ се със странно звучащото "Радостина-Талаша" :)))
цитирай
50. shtaparov - (Арменец?Аз пак съм си Българин!...)
03.11.2021 18:55
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Арменец?

Аз пак съм си Българин!


Както и един друг "македонски-славянин" - който на 10-и декември 1917 г. проповядва, Ето това от трибяната на народното ни събрание:

"Тази Благоев войната не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра.
- Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров.
- Конфликтът е част от исторически процес, КОЙТО ТРЪГВА ОТ ЗОРАТА НА НАШАТА ДЪРЖАВНОСТ
- Българското племе - сочи Оратора, - е една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе."

- Ха познай(те) - кой е оратора ? ... във всеки случай не е съвременният му послодовател(ка) ... подписващ се със странно звучащото "Радостина-Талаша" :)))

Леле приятелю,бях се отчаял- много се радвам че пак си при нас,добре дошъл си винаги,постоянно ни липсва вещият ти глас! Ораторът го знам- изкуфелият дядка Благоев,на който продажници град му кръщаваха,а той не ми заслужава дори плюнката!
цитирай
51. krumbelosvet - Бедни, бедни Щрапаре, щрапаш с бяс през историята
07.06.2023 04:04
Не можеш да пишеш, без да громиш некви гадове, родени в главата ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815738
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи