Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2021 19:26 - В СВОЯ РЕЧ СВЕТИ КИРИЛ ЛИЧНО ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ Е ГРЪК, "СЛАВЯНИН" И МАКЕДОНЕЦ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 12067 Коментари: 98 Гласове:
67

Последна промяна: 28.08.2021 04:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            В СВОЯ РЕЧ СВЕТИ КИРИЛ ЛИЧНО ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ Е ГРЪК, "СЛАВЯНИН" И МАКЕДОНЕЦ


   Доказателствата за Българския произход на Кирил и Методий са доста и не е нужно да дирим под вола теле,за да ги изкарваме "гърци" и "македонци". Няма да повтарям тези доказателства,понеже съм ги изяснил добре в моя статия от 2012 г. (https://shtaparov.blog.bg/politika/2012/06/03/novi-dokazatelstva-za-bylgarskiia-proizhod-na-kiril-i-metodi.962987). Тя явно е доста сполучлива щом като не друг,а самия акад. Григор Велев (светла му памет!) е цитирал пасажи от нея в една своя книга (http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/balgarshtina/versii-za-balgarskiya-proizhod-na-sv-sv-kiril-i-metodiy)- кликни за да увеличиш:

                                   image

  Ето книгата,в която ме е цитирал акад. Велев:

            image

  Девет години след публикуването на споменатите доказателства те не са оспорени от никой,а днес към тях ще добавя още едно. Докато преглеждах речта,с която св. Кирил ни казва че не е грък видях един детайл,който не бях забелязал преди. В същата реч,която се намира в Пространното му житие той казва още нещо- че не е и македонец:

  “Дядо ми беше много велик и славен,та стоеше близо до царя. Но след като доброволно отхвърли дадената му висока чест (сан),той беше изгонен,дойде в чужда земя,обедня и там ме роди. Аз усърдно търся старата дядова чест,но още не съм успял да я получа,понеже съм Адамов внук. А хазарите му отговориха: -Достойно и право говориш,гостенино." (https://shtaparov.blog.bg/politika/2012/06/03/novi-dokazatelstva-za-bylgarskiia-proizhod-na-kiril-i-metodi.962987). 

  Изводите от тази реч са прости. Св. Кирил казва,че "Византия" (Римската империя) за него е чужда земя което означава,че той със сигурност не е грък или ромей! Родното му място гр. Солун се намира в Македония,която била в състава на Римската империя тогава и не е имала свой цар. Солун се явява своеобразна "столица" на Македония но св. Кирил казва,че това за него е ЧУЖДА ЗЕМЯ което означава,че той със сигурност не е и македонец! Това се отнася и за "Славиниите",сред които се намира гр. Солун- те никога не са имали цар и са в рамките на "Византия" по това време което означава,че те също за Кирил са ЧУЖДА ЗЕМЯ!

  Сега студеният душ за крадците македонисти от Скопие ще стане вледеняващ понеже ще им кажа още нещо,което не са го и сънували. В краткото житие на св. Кирил,писано от св. Климент Охридски откриваме следните думи:

  „Отечеството на този преподобен наш отец Кирил беше триславният и велик Солун, в който се и роди. Той беше родом българин. Роди се от благоверни и благочестиви родители. Баща му се казваше Лъв, а майка му Мария.”

  
Тук ще подчертая,че това не са обикновени думи- това е слово на светец което означава,че за светите братя Кирил и Методий няма хипотези – има историко-теологически факти които гласят,че нашите просветители определено не са "византийци","македонци" и "славяни",а вероятността да са араби или франки е почти нулева! Народността им я посочват само два древни извора- единият казва на латински,че св. Методий е "някой си грък,който написал готски писмена". Авторът на този текст не е познавал светите братя добре,не ги е виждал лично а само е чувал за тях и е знаел единствено,че са дошли някъде от "гръцките" области. Вторият извор са цитираните думи на св. Климент,който казва за св. Кирил "Той беше Българин родом!" На тези думи определено може да се вярва поради следните важни причини:

1. Авторът на текста е очевидец от първа ръка,който е познавал братята перфектно и като техен ученик ги е виждал многократно.
2. Авторът на текста е светец,а светците НИКОГА не лъжат!!!

      image

        image
 
  Който има желание да изкара че светците са лъжци,нека действа по стария казионен начин и да си затваря очите за думите на светеца! Аз обаче не съм от тези "хора" и не желая да правя това- за мен думите на светеца са закон,понеже не съм мюсюлманин и масон! Който македонист и казион иска да е християнин- нека ги приема а който не иска- за него си има Анадола и Китай! 
Бог говори чрез устата на светеца което означава,че спор за произхода на светите братя между християните няма- спорът е между християни и сатанисти,които отричат очевадните истини!

  Сега можем да направим единствено верния извод,че дядото на св. Кирил очевидно е бил висш държавен сановник (кавхан,жупан или велик боил),който се провинил пред Великия княз на Българската империя. Най-вероятно е бил християнин от Тервеловите католици,на когото Кардам е предлагал да се върне към езичеството и да запази поста си,но той не се е съгласил и избягал във "Византия". Внукът му чувствал това като предателство към Родината и се стараел да й се "реваншира",като като направи за нея нещо толкова велико и важно,че поколенията да го запомнят. Много велики и славни приближени на царя,които са бягали във "Византия" в онези времена е имало само в България и никъде другаде!

  "Византийски" църковен деец,оглавяващ Охридската архиепископия пише,че св.Кирил е превел Светото писание на Български език- не на "славянски", руски, турски, сръбски или "македонски" (кликни за да увеличиш):

      image

  "Странното" пристрастие на светите братя към Българския език не може да е случайно- то може да бъде обяснено само с техния Български произход. Няма древен извор който да твърди,че Дунавските Българи са сменявали езика си нито такъв който да твърди,че "византиец" е поръчвал на Кирил и Методий да пишат азбука на Българите,респ. на "славяните". Затова историческата спекула на панславистките расисти не може безотговорно да лъжурка,че някакви черни турци са зарязали родния монголски,за да угодят на белите си жени,а "византийски" император бил поръчал на Кирил и Методий да ни пишат азбука! Българският произход на светите братя е съвсем безспорен за всеки честен историк и напълно невъзможен за мошениците-панслависти,каквито вилнеещата над 100 години у нас руско-турска казионщина народи предоволно. Затова продажници,които го отричат ще се намерят винаги,но едно вече няма да могат да отрекат- каквито и да са по произход светите братя,те ОПРЕДЕЛЕНО не са били гърци, ромеи, "македонци" и "славяни"!



Гласувай:
73


Вълнообразно


1. elizabethborislavova - съвсем вярно
21.08.2021 19:33
В Късния дъжд Бог казва, че Кирил е българин. А Бог знае най-добре.
цитирай
2. raders - :) Браво! Добре, че си ги записал ...
21.08.2021 19:36
:) Браво! Добре, че си ги записал тези изказвания на Свети Кирил, че иначе неверниците нямаше да повярват. Надявам се, имаш и видеоклип, където това е потвърдено безусловно. :)
цитирай
3. elizabethborislavova - Бог казва за тях че са българи
21.08.2021 19:44
Тази Вест е последна, съдебна, друга няма! А Личната Христова гвардия от сто четиридесет и четири хиляди се увенчава с Христа, в мярка на човешки лакът, строени в нова Сионова Ерусалимска стена! Затова Сион е невястата - Църквата Христова като нейно туптящо Сърце, нарича се Сионова дъщеря! Те са Лична гвардия на Христа и са само новозаветни, с основи на стените апостолите Христови! И в тяхното строение не могат други да влизат! Те са обрязани, кръстени със Святия Дух, проверени според проверката Гедеонова (лочещи с езика си говорещи ангелски език). Затова са само от Новия завет, употребени в чинове съдебни, първосвещени и свещени. Те ще са царе и пророци Богу. Затова те са водени стъпка по стъпка в пътя на победата Христова. Те държат в ръка Кръвния войн - живота на Христа, цената на изкуплението - символа на завета нов - причастието! Затова те са Христови победи новозаветни, първи начатки от Исусовите трудове! В тях влизат не само апостолите, но и тез от тъмните векове на робството, борци за народна и духовна свобода (Паисий, Кирил и Методий) българи, борци за освобождението на България, духовни просветители във време на духовното робство, воювали с вяра и чест, за да бъде България освободена и употребена като една велика страна на вяра, с Левски и всички, минали през манастирските килии, борили се за правда и свобода на таз страна, мнозина от тях, които не са и подозирали. И ние бихме се чудили, как е възможно това, осъдени от народ и Църква като носители на начални реформации, наричани еретически, а от Бога и Христа признати, дали живота си за свободата на тоз народ - държава България, духовно да я просветят и освободят, от робско владичество религиозно да я опазят.
цитирай
4. elizabethborislavova - и още един откъс от Божието Слово - КАЗВА КИРИЛА И МЕТОДИЯ УПОТРЕБИХ И КАТО БЪЛГАРИ ИЗЯВИХ
21.08.2021 19:46
Тоз форум ”Парламент на мира”, земен, като Трън съдебен го уподобих. Моят мир чрез таз страна се яви. В мир бъди! Не те обвиних, но ти изявих, че всякой тича и бие вятъра за земното. Ти всичко ще извършиш и така ще победиш. Ти дерзай! Камъни Авраамови издигам, остава да простра ръка и верни чада да изявя. Туй дяло е сърцето на църквата Моя, но е в чин ”Юда”, духовен обрязан народ, а останалото - всичко от цял свят, от народи и племена, езици и колена чрез тез малки невръстни деца, които дойдоха от далечни страни. Аз прострях десница и ги благослових като Красни деви, и ги натоварих с мира камбанен да го отнесат на четирите краища земни. България е в чин ”Ханаан”, а София - в чин ”Ерусалим”. А таз София трябваше да яви още съдби, но Гласът се яви чрез камбаните на мира и се даде. Той е Глас на мир! А който носи Правда, той не може да носи и неправда! Който носи живот, не може да носи и смърт! В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих И КАТО БЪЛГАРИ ИЗЯВИХ! Тодор Живков е свидетелство за живия дар, а Людмила сочи на людете Ми мили! Помни, рабиньо Моя, ще ти дам покритие на всичкото изпълнение.
цитирай
5. shtaparov - В Късния дъжд Бог казва, че Кирил е ...
21.08.2021 19:48
elizabethborislavova написа:
В Късния дъжд Бог казва, че Кирил е българин. А Бог знае най-добре.

Напълно си права Ели- Бог говори чрез устата на светеца което означава,че спор за произхода на светите братя между християните няма- има спор между сатанистите и християните!
цитирай
6. shtaparov - :) Браво! Добре, че си ги записал ...
21.08.2021 19:52
raders написа:
:) Браво! Добре, че си ги записал тези изказвания на Свети Кирил, че иначе неверниците нямаше да повярват. Надявам се, имаш и видеоклип, където това е потвърдено безусловно. :)

Видеоклип в случая не би имал никаква стойност- тези думи са записани в Пространното житие на светеца.
цитирай
7. shtaparov - Тоз форум ”Парламент на мира”...
21.08.2021 19:55
elizabethborislavova написа:
Тоз форум ”Парламент на мира”, земен, като Трън съдебен го уподобих. Моят мир чрез таз страна се яви. В мир бъди! Не те обвиних, но ти изявих, че всякой тича и бие вятъра за земното. Ти всичко ще извършиш и така ще победиш. Ти дерзай! Камъни Авраамови издигам, остава да простра ръка и верни чада да изявя. Туй дяло е сърцето на църквата Моя, но е в чин ”Юда”, духовен обрязан народ, а останалото - всичко от цял свят, от народи и племена, езици и колена чрез тез малки невръстни деца, които дойдоха от далечни страни. Аз прострях десница и ги благослових като Красни деви, и ги натоварих с мира камбанен да го отнесат на четирите краища земни. България е в чин ”Ханаан”, а София - в чин ”Ерусалим”. А таз София трябваше да яви още съдби, но Гласът се яви чрез камбаните на мира и се даде. Той е Глас на мир! А който носи Правда, той не може да носи и неправда! Който носи живот, не може да носи и смърт! В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих И КАТО БЪЛГАРИ ИЗЯВИХ! Тодор Живков е свидетелство за живия дар, а Людмила сочи на людете Ми мили! Помни, рабиньо Моя, ще ти дам покритие на всичкото изпълнение.

Благодаря ти за хубавите думи!
цитирай
8. dobrodan - Така се прави, браво!
21.08.2021 19:55
Това са писмени доказателства, няма оборване :).
цитирай
9. blagovesteliseev - И аз за важнатаи хубава тема
21.08.2021 19:59
Но за да не става грешка да подчертая, че това не са мои думи!!! Това е Божие Слово. Това е така нареченият Късен дъжд, последното Слово от Бога към човечеството. То е изливано от небето на български език в продължение на 35 години, от 1948 до 1982 г. Така се изпълнява пророчеството за 1300 и 35 - 35 години се дава, а след 1335 започва да се проповярда по света.
Затова стойността на откъса е изключителна. Щом Бог казва, че те са българи какво има да се умува и спори?
shtaparov написа:
elizabethborislavova написа:
Тоз форум ”Парламент на мира”, земен, като Трън съдебен го уподобих. Моят мир чрез таз страна се яви. В мир бъди! Не те обвиних, но ти изявих, че всякой тича и бие вятъра за земното. Ти всичко ще извършиш и така ще победиш. Ти дерзай! Камъни Авраамови издигам, остава да простра ръка и верни чада да изявя. Туй дяло е сърцето на църквата Моя, но е в чин ”Юда”, духовен обрязан народ, а останалото - всичко от цял свят, от народи и племена, езици и колена чрез тез малки невръстни деца, които дойдоха от далечни страни. Аз прострях десница и ги благослових като Красни деви, и ги натоварих с мира камбанен да го отнесат на четирите краища земни. България е в чин ”Ханаан”, а София - в чин ”Ерусалим”. А таз София трябваше да яви още съдби, но Гласът се яви чрез камбаните на мира и се даде. Той е Глас на мир! А който носи Правда, той не може да носи и неправда! Който носи живот, не може да носи и смърт! В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих И КАТО БЪЛГАРИ ИЗЯВИХ! Тодор Живков е свидетелство за живия дар, а Людмила сочи на людете Ми мили! Помни, рабиньо Моя, ще ти дам покритие на всичкото изпълнение.

Благодаря ти за хубавите думи!

цитирай
10. shtaparov - Това са писмени доказателства, ...
21.08.2021 20:00
dobrodan написа:
Това са писмени доказателства, няма оборване :).

Другите народи пишат история по такива извори- ако сърби."славяни" и "македонци" имаха подобни козове в ръцете си,щяха да проглушат ушите на света! Те обаче нямат- имаме ги ние,затова сега те ще си мълчат и ще слушкат!
цитирай
11. shtaparov - Но за да не става грешка да подчер...
21.08.2021 20:03
blagovesteliseev написа:
Но за да не става грешка да подчертая, че това не са мои думи!!! Това е Божие Слово. Това е така нареченият Късен дъжд, последното Слово от Бога към човечеството. То е изливано от небето на български език в продължение на 35 години, от 1948 до 1982 г. Така се изпълнява пророчеството за 1300 и 35 - 35 години се дава, а след 1335 започва да се проповярда по света.
Затова стойността на откъса е изключителна. Щом Бог казва, че те са българи какво има да се умува и спори?
shtaparov написа:
elizabethborislavova написа:
Тоз форум ”Парламент на мира”, земен, като Трън съдебен го уподобих. Моят мир чрез таз страна се яви. В мир бъди! Не те обвиних, но ти изявих, че всякой тича и бие вятъра за земното. Ти всичко ще извършиш и така ще победиш. Ти дерзай! Камъни Авраамови издигам, остава да простра ръка и верни чада да изявя. Туй дяло е сърцето на църквата Моя, но е в чин ”Юда”, духовен обрязан народ, а останалото - всичко от цял свят, от народи и племена, езици и колена чрез тез малки невръстни деца, които дойдоха от далечни страни. Аз прострях десница и ги благослових като Красни деви, и ги натоварих с мира камбанен да го отнесат на четирите краища земни. България е в чин ”Ханаан”, а София - в чин ”Ерусалим”. А таз София трябваше да яви още съдби, но Гласът се яви чрез камбаните на мира и се даде. Той е Глас на мир! А който носи Правда, той не може да носи и неправда! Който носи живот, не може да носи и смърт! В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих И КАТО БЪЛГАРИ ИЗЯВИХ! Тодор Живков е свидетелство за живия дар, а Людмила сочи на людете Ми мили! Помни, рабиньо Моя, ще ти дам покритие на всичкото изпълнение.

Благодаря ти за хубавите думи!


Разбирам те и го приемам- не мога да го оспоря!
цитирай
12. shtaparov - Тази Вест е последна, съдебна, д...
21.08.2021 20:10
elizabethborislavova написа:
Тази Вест е последна, съдебна, друга няма! А Личната Христова гвардия от сто четиридесет и четири хиляди се увенчава с Христа, в мярка на човешки лакът, строени в нова Сионова Ерусалимска стена! Затова Сион е невястата - Църквата Христова като нейно туптящо Сърце, нарича се Сионова дъщеря! Те са Лична гвардия на Христа и са само новозаветни, с основи на стените апостолите Христови! И в тяхното строение не могат други да влизат! Те са обрязани, кръстени със Святия Дух, проверени според проверката Гедеонова (лочещи с езика си говорещи ангелски език). Затова са само от Новия завет, употребени в чинове съдебни, първосвещени и свещени. Те ще са царе и пророци Богу. Затова те са водени стъпка по стъпка в пътя на победата Христова. Те държат в ръка Кръвния войн - живота на Христа, цената на изкуплението - символа на завета нов - причастието! Затова те са Христови победи новозаветни, първи начатки от Исусовите трудове! В тях влизат не само апостолите, но и тез от тъмните векове на робството, борци за народна и духовна свобода (Паисий, Кирил и Методий) българи, борци за освобождението на България, духовни просветители във време на духовното робство, воювали с вяра и чест, за да бъде България освободена и употребена като една велика страна на вяра, с Левски и всички, минали през манастирските килии, борили се за правда и свобода на таз страна, мнозина от тях, които не са и подозирали. И ние бихме се чудили, как е възможно това, осъдени от народ и Църква като носители на начални реформации, наричани еретически, а от Бога и Христа признати, дали живота си за свободата на тоз народ - държава България, духовно да я просветят и освободят, от робско владичество религиозно да я опазят.

Не знам къде си намерил това но е красиво казано,интересно и вразумително
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
22.08.2021 07:52
Житието на Кирип ог Климент Охридски е известно Но, някак си се премълчава Не е удобно Не е удобна и " О писменехь" Къде била намерена, защо е само с преписи и така нататък!? Еничарска работа Като ,че ли има оригинал ,на "Илиадата", например? Подобно откровение, че е Българин вреди на славянската кауза Българин създал славянската азбука? По каква причина? И почват стъкмистиките, да не ги повтаряме!
А, при положение ,че има възможността да създаде азбука, което не е никак проста работа, на пръстите на двете ръце се броят азбуките, той, Българинът би се насочил към създаване на Българска, не някаква друга, азбука!

Поздравления за добре обоснованата тема!

Хубав ден!
цитирай
14. mt46 - Как да тълкуваме думите на Кирил?...
22.08.2021 10:28
“Дядо ми беше много велик и славен, та стоеше близо до царя. Но след като доброволно отхвърли дадената му висока чест (сан), той беше изгонен, дойде в чужда земя, обедня и там ме роди. Аз усърдно търся старата дядова чест,но още не съм успял да я получа, понеже съм Адамов внук."
Известно е, че в християнската литература нерядко се използват притчи. Така е и в случая. Категорично Кирил заявява, че дядо му е Адам /"понеже съм Адамов внук"/. Царят е Бог, който е изгонил Адам в "чужда земя"...
цитирай
15. shtaparov - Житието на Кирип ог Климент Охри...
22.08.2021 23:43
leonleonovpom2 написа:
Житието на Кирип ог Климент Охридски е известно Но, някак си се премълчава Не е удобно Не е удобна и " О писменехь" Къде била намерена, защо е само с преписи и така нататък!? Еничарска работа Като ,че ли има оригинал ,на "Илиадата", например? Подобно откровение, че е Българин вреди на славянската кауза Българин създал славянската азбука? По каква причина? И почват стъкмистиките, да не ги повтаряме!
А, при положение ,че има възможността да създаде азбука, което не е никак проста работа, на пръстите на двете ръце се броят азбуките, той, Българинът би се насочил към създаване на Българска, не някаква друга, азбука!

Поздравления за добре обоснованата тема!

Хубав ден!

Жив и здрав приятелю- кучета я яли "славянската" кауза,щом е менте и се изпречва пред пътя на ИСТИНАТА!
цитирай
16. shtaparov - “Дядо ми беше много велик и славен, ...
22.08.2021 23:49
mt46 написа:
“Дядо ми беше много велик и славен, та стоеше близо до царя. Но след като доброволно отхвърли дадената му висока чест (сан), той беше изгонен, дойде в чужда земя, обедня и там ме роди. Аз усърдно търся старата дядова чест,но още не съм успял да я получа, понеже съм Адамов внук."
Известно е, че в християнската литература нерядко се използват притчи. Така е и в случая. Категорично Кирил заявява, че дядо му е Адам /"понеже съм Адамов внук"/. Царят е Бог, който е изгонил Адам в "чужда земя"...

Дядото на св. Кирил очевидно е бил висш държавен сановник (кавхан,жупан или алобоготур),който се провинил пред Великия княз на Българската империя. Най-вероятно е бил християнин от Тервеловите католици,на когото Кардам е предлагал да се върне към езичеството и да запази поста си,но той не се е съгласил и избягал във "Византия". Внукът му чувствал това като предателство към Родината и се стараел да й се "реваншира",като като направи за нея нещо толкова велико и важно,че поколенията да го запомнят. Много велики и славни приближени на царя,които са бягали във "Византия" в онези времена е имало само в България- никъде другаде!
цитирай
17. nedovolen - Релевантно и ноторно е доказано, че ...
23.08.2021 07:14
Релевантно и ноторно е доказано, че Кирил и Методий са Българи.

Същото е, че те не са създали Българската азбука. Подробно е описано в сайта ХОР-РА-ОН на Ж.И.
:)))
цитирай
18. panazea - Кажи им го , Щапаров на безродниците! Ще снимам книгата си и ще публикувам.
23.08.2021 07:51
Был у меня дед великий и славный, что стоял близ (самого) цесаря, и славу, ему данную, по (своей) воле отверг, и изгнан был, и, в землю чужую прийдя, обнищал, и здесь меня породил. Я же, дедовской древней чести ища, не сумел иной обрести, ибо внук я — Адама”. И ответили ему: “Достойно и правильно говоришь, гость
http://www/Texts/Dokumenty/Tschechien/IX/Slav_pis/frametext1.htm
Имам Съчиненията на Климент Охридски с текстове на Старобългарски , които се различават от преводните на Новобългарски. Поне българистите и лингвистите да бяха ги чели!
Пан
цитирай
19. mt46 - Не е вярно, че житието на Кирил от Кл. Охридски се премълчава и че не е удобно!...
23.08.2021 10:25
ПРОСТРАННО ЖИТИЕ НА КОНСТАНТИН - КИРИЛ

Житие и деяния на блажения наш учител Константин Философ, първия наставник на славянското племе


Милостивият и щедър Бог, който очаква хората да се покаят, та всички да се спасят и да достигнат до познание на истината – защото той не иска смъртта на грешника, а покаяние и живот, макар че човекът твърде много клони към зло, – не оставя човешкия род да отпадне поради слабост, да се поддаде на дяволска съблазън и да погине, но през всички времена и години, както отначало, така и сега, не престава да ни прави много благодеяния: най-напреден чрез патриарсите и отците, след тях – чрез пророците, а подир тях чрез апостолите и мъчениците, чрез праведни мъже и учители, като ги избира от този многометежен живот. Защото Господ познава своите люде, които са негови, както е казал: "Моите овци чуват моя глас и аз ги познавам и ги зова по име; и те вървят след мене, и аз им давам живот вечен." Това той стори и в наше време, като ни издигна такъв учител, който просвети нашето племе, което поради слабост или по-право поради дяволска измама си беше помрачило разума и не искаше да ходи в светлината на божиите заповеди. Прочее, ние излагаме неговото житие, което, макар и накратко, ни показва какъв беше той, та който иска, като слуша това, да му подражава, да възприеме бодростта и отхвърли леността, както е рекъл апостолът: "Подражавайте на мене, както аз на Христа."

В град Солун имаше един благороден и богат мъж на име Лъв, който заемаше друнгарска длъжност под властта на стратег. Той беше благоверен и праведен и спазваше напълно всички божи заповеди, както някога Йов. Като живееше със съпругата си, родиха му се седем деца, от които най-малкият, седмият, беше Константин Философ, нашият наставник и учител.
/.../
И никак не е очевидно и доказано, че единият дядо на Кирил е бил с българси произход. А какъв е бил другият му дядо?... Ако етническият произход на Кирил е бил от голямо значение, това щеше ясно да бъде казано в житието му...
цитирай
20. mt46 - Ето още от "Пространното житие":
23.08.2021 10:48
"Тогава царят потърси философа и като го намери, разказа му за хазарската молба и му рече: "Иди, философе, при тия хора, говори им и им дай обяснения за света Троица с нейна помощ; защото никой друг не може да извърши това, както трябва." Константин рече: "Щом заповядаш, господарю, аз с радост ще отида за тази работа – пеш и бос, без всичко онова, което Бог е казал на учениците си да не носят." А царят му възрази: "Ако ти би искал да направиш това от свое име, добре говориш; но като имаш предвид царската власт и достойнство, иди със съответните почести и с царска помощ."
цитирай
21. mt46 - Но най-важната мисия на Кирил е моравската... https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=415&WorkID=14855&Level=1
23.08.2021 10:50
Докато философът се радваше в Бога, появи се друга задача и друг труд – не по-малък от предишните. Моравският княз Ростислав по божие внушение направи съвет със своите князе и с моравците и изпрати [пратеници] при цар Михаила с тия думи: "Нашият народ се отметна от езичеството и държи християнския закон, но нямаме такъв учител, който да ни обяснява на наш език истинската християнска вяра, та и други страни, като видят това, да направят като нас. Затова, господарю, изпрати ни такъв епископ и учител, защото от вас всякога изхожда добър закон за всички страни."

Царят свика съвет, повика Константин философа и като го накара да изслуша тази молба, рече му: "Зная, философе, че си уморен; но потребно е ти да отидеш там, защото никой друг не може да свърши тази работа като тебе." Философът отговори: "Макар че съм уморен и болен тялом, аз с радост ще отида там, стига само да имат писменост на своя език." А царят му рече: "И дядо ми, и баща ми, и мнозина други са търсили такова нещо, но не са намерили; как мога аз да го намеря?" Философът рече: "Кой може тогава да пише думите си на вода и да си спечели име на еретик?" А царят заедно с вуйчо си Варда му отговориха: "Ако ти поискаш, това може да ти го даде Бог, който дава на всички ония, които се молят без съмнение, и отваря на ония, които чукат."

Философът си отиде и според стария си обичай се отдаде на молитва заедно е другите си сътрудници. И Бог, който слуша молитвите на своите раби, скоро му яви това, и той веднага състави азбуката и започна да пише евангелските думи: "В началото беше Словото и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото."

Царят се зарадва и прослави Бога със своите съветници. Той изпрати философа с много дарове, като написа до Ростислава такова послание: "Бог, който иска да достигне до познание на истината и да се издигне до по-високо достойство, като видя твоята вяра и твоето старание, направи да се изпълни твоето желание, като откри сега, в наше време, букви на вашия език – нещо, което не е бивало досега освен в първите времена, – таи вие да се причислите към великите народи, които славят Бога на свой език. И ето, ние ти пращаме тоя човек, комуто Бог откри [тези букви] – мъж почтен, благоверен и многоучен философ. Приеми го като дар, по-голям и по-скъп от всякакво злато и сребро, и скъпоценни камъни, и преходно богатство. Постарай се с него да затвърдиш успешно делото и с цялото си сърце да потърсиш Бога. Не отхвърляй и общото спасение, а подтиквай всички да не се бавят, но да тръгнат по истинския път. По тоя начин и ти, като ги приведеш със своето старание към истинско богопознание, ще получиш срещу това своята награда и в тоя век, и в бъдещия, за всички души, които ще повярват отсега и докрай века на нашия Христос Бог, и ще оставиш спомен за себе си в бъдните поколения подобно на великия цар Константин."

Като пристигна в Моравия, Ростислав го прие с големи почести и като събра ученици, даде му ги да ги учи. В кратко време той преведе целия църковен чин и ги научи на утренната, часовете, вечернята, повечерието и литургията. И тогава според пророческите думи "отвориха се ушите на глухите", та чуха думите на Писанието, и "езикът на гъгнивите стана ясен". И Бог се зарадва на това, а дяволът бе посрамен.
цитирай
22. mt46 - https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=415&WorkID=14855&Level=1
23.08.2021 10:53
Като прекара четиридесет месеца в Моравия, той отиде да посвети учениците си. По пътя го прие Коцел, панонският княз, който, желаейки силно да усвои славянските книги, даде му около петдесет ученици да се учат на тях. И като му оказа големи почести, изпрати го нататък. А философът, проповядвайки евангелското слово без награда, не взе нито от Ростислава, нито от Коцеля ни злато, ни сребро, ни друго нещо, а само измоли от двамата деветстотин души пленници и ги освободи.

Когато беше във Венеция, насъбраха се срещу него епископи, попове и черноризци, като врани срещу сокол, и повдигнаха триезичната ерес, като казваха: "Кажи ни, човече, как ти измисляш сега книги за славяните и ги учиш? Досега никой друг не е изнамирал [такива книги] – нито апостолите, нито римският папа, нито Григорий Богослов, нито Йероним, нито Августин. Ние знаем само три езика, на които подобава да се слави Бог с книги: еврейски, гръцки, латински." А философът им отговори: "Не пада ли от Бога дъжд еднакво за всички? Също и слънцето не грее ли на всички? Не дишаме ли всички еднакво въздух? Как вие не се срамувате, като определяте само три езика, а искате всички други племена и народи да бъдат слепи и глухи? Кажете ми: дали смятате Бога за безсилен, та да не може да даде това, или го смятате за завистлив, та не иска [да го даде]? Ние пък знаем много народи, които имат книги и въздават слава на Бога всеки на своя език. Известно е, че такива са арменците, персите, абазгите, иверите, сугдите, готите, аварите, тирсите, хазарите, арабите, египтяните, сирийците и много други. Ако не искате да разберете от тези [примери], то поне от Писанието познайте божията воля.
цитирай
23. mt46 - https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=415&WorkID=14855&Level=1
23.08.2021 10:58
Като узна за него римският папа, прати да го повикат. И когато той дойде в Рим, самият папа Адриан излезе да го посрещне с всички граждани, със свещи в ръце, понеже носеше мощите на свети Климент, мъченик и папа римски. И заради него Бог незабавно направи тук преславни чудеса: разслаблен човек се излекува и мнозина други се изцериха от различни недъзи; също и пленниците, които призоваха [името на] Христа и на свети Климента, се освободиха от ръцете на ония, които ги бяха пленили.

А папата, като прие славянските книги, освети ги и ги положи в църквата на света [дева] Мария, която се нарича "Ясли". След това папата заповяда на двамата епископи Формоза и Гаудерик да посветят славянските ученици.

И като ги посветиха, веднага отслужиха литургия в църквата на свети апостол Петър на славянски език; и на другия ден служиха в църквата на света Петронила, на следния ден – в църквата на свети Андрей, а оттам пък в църквата на великия вселенски учител апостол Павел. И пяха цяла нощ, като славословеха [Бога] на славянски език, а на сутринта служиха пак литургия над светия му гроб, подпомогнати от епископ Арсений, който беше един от седемте епископи, и от Анастасий Библиотекар. А философът не преставаше да отдава, заедно със своите ученици, достойно хвала на Бога за това. При него непрекъснато идваха римляни и го разпитваха за всичко; и като получаваха двойни и тройни обяснения на своите въпроси, отиваха си доволни по домовете си.
цитирай
24. mt46 - И така –
23.08.2021 11:00
ако наистина искате да разберете повече за личността и делата на Кирил, може да прочетете цялото му житие...
цитирай
25. radostinalassa - Има някаква аналогия с Библията
23.08.2021 14:00
И там е описано как мъже са родили. Някои даже интерпретирет това явление като хермафродитизъм.





цитирай
26. radostinalassa - Ако признаем Библията и Ведите....
23.08.2021 16:04
според Ведите сивите, които идват на Земята са хермафродити, т.е. двуполови.
цитирай
27. shtaparov - И там е описано как мъже са родили. ...
24.08.2021 02:26
radostinalassa написа:
И там е описано как мъже са родили. Някои даже интерпретирет това явление като хермафродитизъм.

Не се подвеждай от грешките на "преводача" и алегориите в текста- ако някой каже,че ти и мъжът ти сте си родили детенце нима е искал да каже,че лично мъжът ти го е раждал??? Или че ти си му родила раменете и главата а мъжът ти му е родил корема и краката???
цитирай
28. shtaparov - според Ведите сивите, които идват ...
24.08.2021 02:28
radostinalassa написа:
според Ведите сивите, които идват на Земята са хермафродити, т.е. двуполови.

Не фантазирай сатирични безсмислици за да не си помисля,че ти си една от двуполовите!
цитирай
29. shtaparov - ако наистина искате да разберете ...
24.08.2021 02:33
mt46 написа:
ако наистина искате да разберете повече за личността и делата на Кирил, може да прочетете цялото му житие...

Може тогава- щом е с твое разрешение :)
цитирай
30. shtaparov - Релевантно и ноторно е доказано, че ...
24.08.2021 02:34
nedovolen написа:
Релевантно и ноторно е доказано, че Кирил и Методий са Българи.

Същото е, че те не са създали Българската азбука. Подробно е описано в сайта ХОР-РА-ОН на Ж.И.
:)))

Благодаря приятелю!
цитирай
31. shtaparov - (Кажи им го , Щапаров на безродниците! Ще снимам книгата си и ще публикувам.)
24.08.2021 02:37
panazea написа:
Был у меня дед великий и славный, что стоял близ (самого) цесаря, и славу, ему данную, по (своей) воле отверг, и изгнан был, и, в землю чужую прийдя, обнищал, и здесь меня породил. Я же, дедовской древней чести ища, не сумел иной обрести, ибо внук я — Адама”. И ответили ему: “Достойно и правильно говоришь, гость
http://www/Texts/Dokumenty/Tschechien/IX/Slav_pis/frametext1
Имам Съчиненията на Климент Охридски с текстове на Старобългарски , които се различават от преводните на Новобългарски. Поне българистите и лингвистите да бяха ги чели!
Пан

Ще им го кажа Тони- ни една истина няма да им спестя,ако ще корем да ги заболи от това! :)
цитирай
32. shtaparov - (Не е вярно, че житието на Кирил от Кл. Охридски се премълчава и че не е удобно!...)
24.08.2021 02:40
mt46 написа:
ПРОСТРАННО ЖИТИЕ НА КОНСТАНТИН - КИРИЛ

Житие и деяния на блажения наш учител Константин Философ, първия наставник на славянското племе


Милостивият и щедър Бог, който очаква хората да се покаят, та всички да се спасят и да достигнат до познание на истината – защото той не иска смъртта на грешника, а покаяние и живот, макар че човекът твърде много клони към зло, – не оставя човешкия род да отпадне поради слабост, да се поддаде на дяволска съблазън и да погине, но през всички времена и години, както отначало, така и сега, не престава да ни прави много благодеяния: най-напреден чрез патриарсите и отците, след тях – чрез пророците, а подир тях чрез апостолите и мъчениците, чрез праведни мъже и учители, като ги избира от този многометежен живот. Защото Господ познава своите люде, които са негови, както е казал: "Моите овци чуват моя глас и аз ги познавам и ги зова по име; и те вървят след мене, и аз им давам живот вечен." Това той стори и в наше време, като ни издигна такъв учител, който просвети нашето племе, което поради слабост или по-право поради дяволска измама си беше помрачило разума и не искаше да ходи в светлината на божиите заповеди. Прочее, ние излагаме неговото житие, което, макар и накратко, ни показва какъв беше той, та който иска, като слуша това, да му подражава, да възприеме бодростта и отхвърли леността, както е рекъл апостолът: "Подражавайте на мене, както аз на Христа."

В град Солун имаше един благороден и богат мъж на име Лъв, който заемаше друнгарска длъжност под властта на стратег. Той беше благоверен и праведен и спазваше напълно всички божи заповеди, както някога Йов. Като живееше със съпругата си, родиха му се седем деца, от които най-малкият, седмият, беше Константин Философ, нашият наставник и учител.
/.../
И никак не е очевидно и доказано, че единият дядо на Кирил е бил с българси произход. А какъв е бил другият му дядо?... Ако етническият произход на Кирил е бил от голямо значение, това щеше ясно да бъде казано в житието му...

Ние с Иван говорехме за Краткото житие на свети Кирил ако не си забелязал – не за Пространното! Ако единият дядо на Иван Шишман е бил евреин а прабаба му гъркиня това означава ли,че не е бил никакъв Българин??!!
цитирай
33. shtaparov - (Ето още от "Пространното житие":)
24.08.2021 02:44
mt46 написа:
"Тогава царят потърси философа и като го намери, разказа му за хазарската молба и му рече: "Иди, философе, при тия хора, говори им и им дай обяснения за света Троица с нейна помощ; защото никой друг не може да извърши това, както трябва." Константин рече: "Щом заповядаш, господарю, аз с радост ще отида за тази работа – пеш и бос, без всичко онова, което Бог е казал на учениците си да не носят." А царят му възрази: "Ако ти би искал да направиш това от свое име, добре говориш; но като имаш предвид царската власт и достойнство, иди със съответните почести и с царска помощ."

Не ни отплесвай към Пространното житие на светеца- ние за Краткото говорехме!
цитирай
34. shtaparov - (Но най-важната мисия на Кирил е моравската... )
24.08.2021 02:47
mt46 написа:
Докато философът се радваше в Бога, появи се друга задача и друг труд – не по-малък от предишните. Моравският княз Ростислав по божие внушение направи съвет със своите князе и с моравците и изпрати [пратеници] при цар Михаила с тия думи: "Нашият народ се отметна от езичеството и държи християнския закон, но нямаме такъв учител, който да ни обяснява на наш език истинската християнска вяра, та и други страни, като видят това, да направят като нас. Затова, господарю, изпрати ни такъв епископ и учител, защото от вас всякога изхожда добър закон за всички страни."

Царят свика съвет, повика Константин философа и като го накара да изслуша тази молба, рече му: "Зная, философе, че си уморен; но потребно е ти да отидеш там, защото никой друг не може да свърши тази работа като тебе." Философът отговори: "Макар че съм уморен и болен тялом, аз с радост ще отида там, стига само да имат писменост на своя език." А царят му рече: "И дядо ми, и баща ми, и мнозина други са търсили такова нещо, но не са намерили; как мога аз да го намеря?" Философът рече: "Кой може тогава да пише думите си на вода и да си спечели име на еретик?" А царят заедно с вуйчо си Варда му отговориха: "Ако ти поискаш, това може да ти го даде Бог, който дава на всички ония, които се молят без съмнение, и отваря на ония, които чукат."

Философът си отиде и според стария си обичай се отдаде на молитва заедно е другите си сътрудници. И Бог, който слуша молитвите на своите раби, скоро му яви това, и той веднага състави азбуката и започна да пише евангелските думи: "В началото беше Словото и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото."

Царят се зарадва и прослави Бога със своите съветници. Той изпрати философа с много дарове, като написа до Ростислава такова послание: "Бог, който иска да достигне до познание на истината и да се издигне до по-високо достойство, като видя твоята вяра и твоето старание, направи да се изпълни твоето желание, като откри сега, в наше време, букви на вашия език – нещо, което не е бивало досега освен в първите времена, – таи вие да се причислите към великите народи, които славят Бога на свой език. И ето, ние ти пращаме тоя човек, комуто Бог откри [тези букви] – мъж почтен, благоверен и многоучен философ. Приеми го като дар, по-голям и по-скъп от всякакво злато и сребро, и скъпоценни камъни, и преходно богатство. Постарай се с него да затвърдиш успешно делото и с цялото си сърце да потърсиш Бога. Не отхвърляй и общото спасение, а подтиквай всички да не се бавят, но да тръгнат по истинския път. По тоя начин и ти, като ги приведеш със своето старание към истинско богопознание, ще получиш срещу това своята награда и в тоя век, и в бъдещия, за всички души, които ще повярват отсега и докрай века на нашия Христос Бог, и ще оставиш спомен за себе си в бъдните поколения подобно на великия цар Константин."

Като пристигна в Моравия, Ростислав го прие с големи почести и като събра ученици, даде му ги да ги учи. В кратко време той преведе целия църковен чин и ги научи на утренната, часовете, вечернята, повечерието и литургията. И тогава според пророческите думи "отвориха се ушите на глухите", та чуха думите на Писанието, и "езикът на гъгнивите стана ясен". И Бог се зарадва на това, а дяволът бе посрамен.

Два исторически извора посочват,че Моравия е била Българско княжество- не сръбско,чешко или "славянско"!
цитирай
35. shtaparov - Като прекара четиридесет месеца в ...
24.08.2021 02:51
mt46 написа:
Като прекара четиридесет месеца в Моравия, той отиде да посвети учениците си. По пътя го прие Коцел, панонският княз, който, желаейки силно да усвои славянските книги, даде му около петдесет ученици да се учат на тях. И като му оказа големи почести, изпрати го нататък. А философът, проповядвайки евангелското слово без награда, не взе нито от Ростислава, нито от Коцеля ни злато, ни сребро, ни друго нещо, а само измоли от двамата деветстотин души пленници и ги освободи.

Когато беше във Венеция, насъбраха се срещу него епископи, попове и черноризци, като врани срещу сокол, и повдигнаха триезичната ерес, като казваха: "Кажи ни, човече, как ти измисляш сега книги за славяните и ги учиш? Досега никой друг не е изнамирал [такива книги] – нито апостолите, нито римският папа, нито Григорий Богослов, нито Йероним, нито Августин. Ние знаем само три езика, на които подобава да се слави Бог с книги: еврейски, гръцки, латински." А философът им отговори: "Не пада ли от Бога дъжд еднакво за всички? Също и слънцето не грее ли на всички? Не дишаме ли всички еднакво въздух? Как вие не се срамувате, като определяте само три езика, а искате всички други племена и народи да бъдат слепи и глухи? Кажете ми: дали смятате Бога за безсилен, та да не може да даде това, или го смятате за завистлив, та не иска [да го даде]? Ние пък знаем много народи, които имат книги и въздават слава на Бога всеки на своя език. Известно е, че такива са арменците, персите, абазгите, иверите, сугдите, готите, аварите, тирсите, хазарите, арабите, египтяните, сирийците и много други. Ако не искате да разберете от тези [примери], то поне от Писанието познайте божията воля.

Няма древен оригинал,в който да се срещат думите "славяни" и "славянски"- те са набутани в редактирания текст от днешните псевдоисторици!
цитирай
36. shtaparov - Като узна за него римският папа, ...
24.08.2021 02:53
mt46 написа:
Като узна за него римският папа, прати да го повикат. И когато той дойде в Рим, самият папа Адриан излезе да го посрещне с всички граждани, със свещи в ръце, понеже носеше мощите на свети Климент, мъченик и папа римски. И заради него Бог незабавно направи тук преславни чудеса: разслаблен човек се излекува и мнозина други се изцериха от различни недъзи; също и пленниците, които призоваха [името на] Христа и на свети Климента, се освободиха от ръцете на ония, които ги бяха пленили.

А папата, като прие славянските книги, освети ги и ги положи в църквата на света [дева] Мария, която се нарича "Ясли". След това папата заповяда на двамата епископи Формоза и Гаудерик да посветят славянските ученици.

И като ги посветиха, веднага отслужиха литургия в църквата на свети апостол Петър на славянски език; и на другия ден служиха в църквата на света Петронила, на следния ден – в църквата на свети Андрей, а оттам пък в църквата на великия вселенски учител апостол Павел. И пяха цяла нощ, като славословеха [Бога] на славянски език, а на сутринта служиха пак литургия над светия му гроб, подпомогнати от епископ Арсений, който беше един от седемте епископи, и от Анастасий Библиотекар. А философът не преставаше да отдава, заедно със своите ученици, достойно хвала на Бога за това. При него непрекъснато идваха римляни и го разпитваха за всичко; и като получаваха двойни и тройни обяснения на своите въпроси, отиваха си доволни по домовете си.

Стига сляпо преписвачество- учи се да ползваш и главата си!
цитирай
37. mt46 - На твоя подбран цитат аз отговарям с цитати...
24.08.2021 11:25
shtaparov написа:
mt46 написа:
Като узна за него римският папа, прати да го повикат. И когато той дойде в Рим, самият папа Адриан излезе да го посрещне с всички граждани, със свещи в ръце, понеже носеше мощите на свети Климент, мъченик и папа римски. И заради него Бог незабавно направи тук преславни чудеса: разслаблен човек се излекува и мнозина други се изцериха от различни недъзи; също и пленниците, които призоваха [името на] Христа и на свети Климента, се освободиха от ръцете на ония, които ги бяха пленили.

А папата, като прие славянските книги, освети ги и ги положи в църквата на света [дева] Мария, която се нарича "Ясли". След това папата заповяда на двамата епископи Формоза и Гаудерик да посветят славянските ученици.

И като ги посветиха, веднага отслужиха литургия в църквата на свети апостол Петър на славянски език; и на другия ден служиха в църквата на света Петронила, на следния ден – в църквата на свети Андрей, а оттам пък в църквата на великия вселенски учител апостол Павел. И пяха цяла нощ, като славословеха [Бога] на славянски език, а на сутринта служиха пак литургия над светия му гроб, подпомогнати от епископ Арсений, който беше един от седемте епископи, и от Анастасий Библиотекар. А философът не преставаше да отдава, заедно със своите ученици, достойно хвала на Бога за това. При него непрекъснато идваха римляни и го разпитваха за всичко; и като получаваха двойни и тройни обяснения на своите въпроси, отиваха си доволни по домовете си.

Стига сляпо преписвачество- учи се да ползваш и главата си!

За да знае и за да мисли, човек трябва да чете! Нали призоваваш да ползваме старите извори?...
От цитираното става ясно защо и за кои Кирил е създал първата славянска азбука...
Това житие е било написано от светеца Кл. Охридски, а на него може да се вярва, нали?...
цитирай
38. radostinalassa - Много малко четеш, драги
24.08.2021 14:50
Явно така ти харесва, а е и по - лесно. Аз съм си нормална, не съм от сивите. Те отдавна са се претопили в негрите и монголоидите.




цитирай
39. radostinalassa - Аз говоря за евреите, драги
24.08.2021 15:01
Къде намесваш тук нормалните хора? Каква ти е целта?
цитирай
40. kirk - Голям скротум
24.08.2021 18:16
Голям скротум това тука!!!
цитирай
41. radostinalassa - И защо допускаш това...
24.08.2021 20:08
кречетало? Рус арменец, това е .....
цитирай
42. panazea - Вие вярвате ли , че свети Климент Охридски е писал за учителя си Кирил Философ ,
25.08.2021 00:24
че е наставник на славянското племе?
В кой век за пръв път се появява думата славяни?
Въпрос с повишена трудност за лингвистите!
Пан
цитирай
43. shtaparov - :)
25.08.2021 18:58
kirk написа:
Голям скротум това тука!!!

Ти гледай Големия скротум да не те подпука!
цитирай
44. radostinalassa - Този плешивия го трия от воле. Съшински олигофрен
25.08.2021 19:50
Винаги се появява заедно с Ковидко, който също приличал на арменец.
цитирай
45. shtaparov - (Този плешивия го трия от воле. Съшински олигофрен)
25.08.2021 20:28
radostinalassa написа:
Винаги се появява заедно с Ковидко, който също приличал на арменец.

Комай добре и правиш- не си сгрешила тука! :)
цитирай
46. shtaparov - че е наставник на славянското пл...
25.08.2021 20:32
panazea написа:
че е наставник на славянското племе?
В кой век за пръв път се появява думата славяни?
Въпрос с повишена трудност за лингвистите!
Пан

Св. Климент Охридски е Българин- затова си права,че не може да е писал глупости.
цитирай
47. shtaparov - (И защо допускаш това...)
25.08.2021 20:35
radostinalassa написа:
кречетало? Рус арменец, това е .....

Обичам да си правя гавра с глупостта му- това е :)
цитирай
48. shtaparov - Къде намесваш тук нормалните хора? ...
25.08.2021 20:49
radostinalassa написа:
Къде намесваш тук нормалните хора? Каква ти е целта?

Да открия истината разбира се!
цитирай
49. shtaparov - (Много малко четеш, драги)
25.08.2021 20:52
radostinalassa написа:
Явно така ти харесва, а е и по - лесно. Аз съм си нормална, не съм от сивите. Те отдавна са се претопили в негрите и монголоидите.

Не чета много малко,а много средно! :)
цитирай
50. shtaparov - Като узна за него римският папа, ...
25.08.2021 20:55
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
Като узна за него римският папа, прати да го повикат. И когато той дойде в Рим, самият папа Адриан излезе да го посрещне с всички граждани, със свещи в ръце, понеже носеше мощите на свети Климент, мъченик и папа римски. И заради него Бог незабавно направи тук преславни чудеса: разслаблен човек се излекува и мнозина други се изцериха от различни недъзи; също и пленниците, които призоваха [името на] Христа и на свети Климента, се освободиха от ръцете на ония, които ги бяха пленили.

А папата, като прие славянските книги, освети ги и ги положи в църквата на света [дева] Мария, която се нарича "Ясли". След това папата заповяда на двамата епископи Формоза и Гаудерик да посветят славянските ученици.

И като ги посветиха, веднага отслужиха литургия в църквата на свети апостол Петър на славянски език; и на другия ден служиха в църквата на света Петронила, на следния ден – в църквата на свети Андрей, а оттам пък в църквата на великия вселенски учител апостол Павел. И пяха цяла нощ, като славословеха [Бога] на славянски език, а на сутринта служиха пак литургия над светия му гроб, подпомогнати от епископ Арсений, който беше един от седемте епископи, и от Анастасий Библиотекар. А философът не преставаше да отдава, заедно със своите ученици, достойно хвала на Бога за това. При него непрекъснато идваха римляни и го разпитваха за всичко; и като получаваха двойни и тройни обяснения на своите въпроси, отиваха си доволни по домовете си.

Стига сляпо преписвачество- учи се да ползваш и главата си!

За да знае и за да мисли, човек трябва да чете! Нали призоваваш да ползваме старите извори?...
От цитираното става ясно защо и за кои Кирил е създал първата славянска азбука...
Това житие е било написано от светеца Кл. Охридски, а на него може да се вярва, нали?...

Св.Климент не е познавал думата "славяни"- тя е вмъкната в оригиналния му текст от съвременни изопачители!
цитирай
51. radostinalassa - А защо езиците..
26.08.2021 14:42
се наричат сламянски?
цитирай
52. kirk - E, добре направихте ги
26.08.2021 22:48
E, добре направихте ги татарчета... после кво?! Думкане у гърдите:"Булгар!!! Булгар!!!" и скок в басейна на общинската баня, наллли?!
Браво на panazea, но така и така сме тръгнали с въпросите с повишена трудност да питам инего и вас "Кога балканският славянски език започва да бъде наричан български - преди, след или паралелно с прабългарския "български" език!!! Все някога, все някой трябваше да се запита над този парадокс! Защо сръбският не е наричан български?! Как е възможно да мислите, че около Солун имало прабългари, та чак и в него?! И никой да не прави разлика между тях и славяни, когато прабългарите поробвали и продавали славянки от Македония чак до XII в. вкл и чак в Крит, Кипър и къде ли не!!! Справка - новелите на имп. Ал.I Комнин и имп. Йоан Цимисхи! Оригиналът на Дукленския презвитер е на латински - т.нар. берберински текст! пак си чел готварската книга и Справочник на терориста!!!
цитирай
53. radostinalassa - Това е огромната заслуга на Кирил...
27.08.2021 17:28
че е измолил от папата разрешението всеки народ да слави Бога на родния си език. И виждаме кои народи говорят и днес на славянски езици.Папата е приел от Кирил мощите на някакъв светия, но много скоро отново е започнало гоненето на проповедите на бэлгарски език. Езикът е мощно оръжие и Ватикана го знае добре.




цитирай
54. shtaparov - (А защо езиците..)
27.08.2021 22:16
radostinalassa написа:
се наричат сламянски?

Щото руснаци са ги кръщавали- не сме ги кръщавали ние! И щото хора с коса като слама ги говорят "сламянските" езици- затова! :)
цитирай
55. shtaparov - E, добре направихте ги татарчета. . ...
27.08.2021 22:22
kirk написа:
E, добре направихте ги татарчета... после кво?! Думкане у гърдите:"Булгар!!! Булгар!!!" и скок в басейна на общинската баня, наллли?!
Браво на panazea, но така и така сме тръгнали с въпросите с повишена трудност да питам инего и вас "Кога балканският славянски език започва да бъде наричан български - преди, след или паралелно с прабългарския "български" език!!! Все някога, все някой трябваше да се запита над този парадокс! Защо сръбският не е наричан български?! Как е възможно да мислите, че около Солун имало прабългари, та чак и в него?! И никой да не прави разлика между тях и славяни, когато прабългарите поробвали и продавали славянки от Македония чак до XII в. вкл и чак в Крит, Кипър и къде ли не!!! Справка - новелите на имп. Ал.I Комнин и имп. Йоан Цимисхи!

Сръбският "език" (диалект!) Е НАРИЧАН БЪЛГАРСКИ дружко- чети Дуклянския летопис,считан за най-древната и най-точна сръбска хроника и ще видиш! Прочети и изворите за Българско възвръщане на Балканите в 499 г.,538 г. и пр.,ако искаш да ти стане ясно!
цитирай
56. shtaparov - че е измолил от папата разрешението ...
27.08.2021 22:31
radostinalassa написа:
че е измолил от папата разрешението всеки народ да слави Бога на родния си език. И виждаме кои народи говорят и днес на славянски езици.Папата е приел от Кирил мощите на някакъв светия, но много скоро отново е започнало гоненето на проповедите на бэлгарски език. Езикът е мощно оръжие и Ватикана го знае добре.

Ватикана знае какво значи проповеди на собствен език- това води до нуждата от голям брой духовници,говорещи съответния език и от там- до появата на голям брой конкуренти на самия папа! Поради тази папска неотстъпчивост източна Европа днес е православна- ако папите бяха по-гъвкави,католицизъм щеше да има в цяла Европа и в половината Азия но не би!
цитирай
57. radostinalassa - Махни си модерацията
27.08.2021 22:40
Искам да кажа, че тези народи, които и днес говорят на славянски езици са ги говорели и тогава. Нещо трудно ли написах. Папага е знаел, че България е била империя като Рим. Иван Грозни е ударил плесница на легата, който го е увещавал да приеме католицизма. Затова и днес го очернят точно както и Сталин, който е отхвърлил монопола на долара.




цитирай
58. kirk - Да, бе shtaparov ще ти повЕрваме
28.08.2021 02:58
Да, бе shtaparov, ще ти повЕрва нЕкой на измишльотините?! Сръбският бил диалект на българския и бил наричан български!!! Зададох елементарен въпрос, а ти... дрън-дрън, та пляс!!! След като е имало и се е употребявал татарският български на прабългарите как със същото име са нарекли общобалканския славянски и недей намесвай руснаците, защото панславизмът не тръгва от тях, а от чехите! Ама кво ли питам, ти знаеш само земеделските истории, ТКЗС и прочее!!! Значи по някое време имало три различни български езика, а?! Славянският, прабългарският и сръбският, ама май забрави още няколко вкл. македонският славянски, гъбо недоучена?!!! Теб ако те питат и румънският ще го изтопорчиш в същия ред!!! Руснаците по онова време са говорили норвежки - справка Иля Муромец!
цитирай
59. shtaparov - Искам да кажа, че тези народи, които ...
29.08.2021 03:46
radostinalassa написа:
Искам да кажа, че тези народи, които и днес говорят на славянски езици са ги говорели и тогава. Нещо трудно ли написах. Папага е знаел, че България е била империя като Рим. Иван Грозни е ударил плесница на легата, който го е увещавал да приеме католицизма. Затова и днес го очернят точно както и Сталин, който е отхвърлил монопола на долара.

Ти искаш да кажеш,че испански,португалски и "румънски" са говорени още по време на Римската империя, та даже преди нея! :)
цитирай
60. shtaparov - Да, бе Къркачев ...
29.08.2021 03:58
kirk написа:
Да, бе shtaparov, ще ти повЕрва нЕкой на измишльотините?! Сръбският бил диалект на българския и бил наричан български!!! Зададох елементарен въпрос, а ти... дрън-дрън, та пляс!!! След като е имало и се е употребявал татарският български на прабългарите как със същото име са нарекли общобалканския славянски и недей намесвай руснаците, защото панславизмът не тръгва от тях, а от чехите! Ама кво ли питам, ти знаеш само земеделските истории, ТКЗС и прочее!!! Значи по някое време имало три различни български езика, а?! Славянският, прабългарският и сръбският, ама май забрави още няколко вкл. македонският славянски, гъбо недоучена?!!! Теб ако те питат и румънският ще го изтопорчиш в същия ред!!! Руснаците по онова време са говорили норвежки - справка Иля Муромец!

На практика ти си като турчин,който пита следното:

– Как може мюсюлманите в Източен Анадол да са изоставили родния си турски преди 3000 години и да са проговорили арменски,какъвто там никой не говори и как са нарекли езика си с името "арменски" ??!! Според теб преди 2000 години е имало 5 различни вида "румънски" т.е. ромски:

1. италиански
2. испански
3. португалски
4. влашки
5. френски

!!! :) :) :)
цитирай
61. kirk - Колко пъти да ти повтарям, че
29.08.2021 09:02
Колко пъти да ти повтарям, че "арменски" си е ваша дума, а не наша?! И престани да правиш тъпи сравнения - диамант и тиква нямат база за сравнение!!! Няма никакво значение кой задава въпроса, освен ако не е като компютъра "Правец". Въпросът опира до невъзможността да коекзистират три и повече "български" езика по едно и също време. Около Солун не е имало българскоговорящи българи, а славянскоговорящи славяни по времето на К. и М. Славяните започват да стават българи и езикът им бива наречен български на един много по-късен етап - след приемане на християнството и пристигането на глаголицата от Велика Моравия. Опитите да се разместват хронологично тези етапи показват сериозни ментални деформации в това, което Слави казва "причинно следствена връзка". Обаче в съзнанието ви и маскултурата тези неща се приемат ей така на доверие!!! Ето защо според теб мюсюлмани e имало преди 3000 години! Щот си лудичък!!!
цитирай
62. krumbelosvet - Язък за обективните изследвания
29.08.2021 09:39
Язък за обективните изследвания. Те П А К са удавени в АНТИСЛАВЯНСКИ страсти. Заоти бе човеко? Българският език БЕЗСПОРНО е от славянската езикова група.
Да, българите първи от тая група имат държава и ПИСМЕН ЕЗИК, който става основа на руския. Но тайна ли са за автора ДЕСЕТКИТЕ документи които сочат, че траки, скити и готи (и не само те) са от един език? И чи мизите (безспорни траки) са и българи?
цитирай
63. shtaparov - Язък за ...
29.08.2021 19:12
krumbelosvet написа:
Язък за обективните изследвания. Те П А К са удавени в АНТИСЛАВЯНСКИ страсти. Заоти бе човеко? Българският език БЕЗСПОРНО е от славянската езикова група.
Да, българите първи от тая група имат държава и ПИСМЕН ЕЗИК, който става основа на руския. Но тайна ли са за автора ДЕСЕТКИТЕ документи които сочат, че траки, скити и готи (и не само те) са от един език? И чи мизите (безспорни траки) са и българи?

Това не се случва,за да обиждам тебе бай Круме а за да попаря онези измамници,които прекръщават нашия език на "славянски".
цитирай
64. shtaparov - Колко пъти да ти повтарям, че &qu...
29.08.2021 19:20
kirk написа:
Колко пъти да ти повтарям, че "арменски" си е ваша дума, а не наша?! И престани да правиш тъпи сравнения - диамант и тиква нямат база за сравнение!!! Няма никакво значение кой задава въпроса, освен ако не е като компютъра "Правец". Въпросът опира до невъзможността да коекзистират три и повече "български" езика по едно и също време. Около Солун не е имало българскоговорящи българи, а славянскоговорящи славяни по времето на К. и М. Славяните започват да стават българи и езикът им бива наречен български на един много по-късен етап - след приемане на християнството и пристигането на глаголицата от Велика Моравия. Опитите да се разместват хронологично тези етапи показват сериозни ментални деформации в това, което Слави казва "причинно следствена връзка". Обаче в съзнанието ви и маскултурата тези неща се приемат ей така на доверие!!! Ето защо според теб мюсюлмани e имало преди 3000 години! Щот си лудичък!!!

Прав си- думата "арменски" не е турска а диамантите не тъпосват всеки срещнат и порязват тиквите така,както най-редовно те порязвам. До мюсюлмани преди 3000 г. извежда твоята логика- не моята,но комай не си схванал смисъла на примера ми по-горе.
цитирай
65. krumbelosvet - Знаменателно е
30.08.2021 02:12
Знаменателно е, че за елините (и др.), и "траки", и СЛЕД ТЯХ "слави" значи роби. Защо? Заради еднаквата любов описана от Херодот. Тия МНОГОБРОЙНИ племена (с общ език и различни имена), любят СЕЛСКАТА свобода, заради която не се обединяват под общ цар. Сакат да ги управлява роднина. И както си живеят не с цар, а с жупан или кмет, идват фалангите на съседите и си улавят колкото им трябват РАБотници и РАБотнички. А останалите пак си живеят в селска свобода. С редки изключения при изключителни династии на одриси, царски скити и (хети)-гети-готи. И българи които, принудени от Потопа (на Понта) отиват най-далече на изток, където се сблъскват с монголи и алтайци, възприемат от тях ПОБЕДОНОСНАТА държавно-военна организация заедно с титлите, БЕЗ да се смесват с тях. Но старите си земи НЕ СА ЗАБРАВЯЛИ, а често са разузнавали чрез летни конски преходи. Завръщат се когато ги подгонва на Запад ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ДО ДНЕС засушаване на север от великата Хималайска СИСТЕМА, от която са част Памир и Хиндокуш с Амударя и Сърдаря, и Кавказ с Балкария. Тогава СЕ ЗАВРЪЩАТ около Понта и даже западно от него, бият когото трябва, "молят" стари роднини да се поотместят още по на запад и си заживяват в ДОпотопните земи до днес, като запазват седемхиляди-летното име българи, с новия ДИАЛЕКТ, зрял САМОСТОЯТЕЛНО, далече в ЧУЖДО обкръжение, в средно-далечния Изток.
Баси изреченията, баси разходките конски, да прощавате.
цитирай
66. krumbelosvet - Прощавай Щапаров,
31.08.2021 06:35
Но е мъчна работа да се опише кратко ДЪЛГА история (от потопа до днес) и то да се опише за минути. А аз имам други научни задачи и не мога да измайсторя епохално историческо съчинение. Пак прощавай.
цитирай
67. shtaparov - Но е мъчна работа да се опише кратко ...
02.09.2021 01:00
krumbelosvet написа:
Но е мъчна работа да се опише кратко ДЪЛГА история (от потопа до днес) и то да се опише за минути. А аз имам други научни задачи и не мога да измайсторя епохално историческо съчинение. Пак прощавай.

Имаш право- жив и здрав!
цитирай
68. shtaparov - Здравей бай Круме!
02.09.2021 01:25
krumbelosvet написа:
Знаменателно е, че за елините (и др.), и "траки", и СЛЕД ТЯХ "слави" значи роби. Защо? Заради еднаквата любов описана от Херодот. Тия МНОГОБРОЙНИ племена (с общ език и различни имена), любят СЕЛСКАТА свобода, заради която не се обединяват под общ цар. Сакат да ги управлява роднина. И както си живеят не с цар, а с жупан или кмет, идват фалангите на съседите и си улавят колкото им трябват РАБотници и РАБотнички. А останалите пак си живеят в селска свобода. С редки изключения при изключителни династии на одриси, царски скити и (хети)-гети-готи. И българи които, принудени от Потопа (на Понта) отиват най-далече на изток, където се сблъскват с монголи и алтайци, възприемат от тях ПОБЕДОНОСНАТА държавно-военна организация заедно с титлите, БЕЗ да се смесват с тях. Но старите си земи НЕ СА ЗАБРАВЯЛИ, а често са разузнавали чрез летни конски преходи. Завръщат се когато ги подгонва на Запад ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ДО ДНЕС засушаване на север от великата Хималайска СИСТЕМА, от която са част Памир и Хиндокуш с Амударя и Сърдаря, и Кавказ с Балкария. Тогава СЕ ЗАВРЪЩАТ около Понта и даже западно от него, бият когото трябва, "молят" стари роднини да се поотместят още по на запад и си заживяват в ДОпотопните земи до днес, като запазват седемхиляди-летното име българи, с новия ДИАЛЕКТ, зрял САМОСТОЯТЕЛНО, далече в ЧУЖДО обкръжение, в средно-далечния Изток.
Баси изреченията, баси разходките конски, да прощавате.

Аз бих го описал малко по-различно: първите Българи бягат от тук преди 2800 години заради гръцкия терор,населват части от Западна Европа а след 5 века почват да се връщат обратно. Когато идват римляните отново бягат (някои от тях към Памир),отсядат по-трайно в земите на днешните Украйна и "Румъния",а после се съединяват с роднините си и разбиват ордите на Рим,за да се върнат окончателно и да поемат надзора над прадядовските си земи. Почитали коня,имали са конници но не били конен народ а кротки земеделци,които искали да бъдат оставени на мира и никой агресор да не смущава мирния им живот!
цитирай
69. kirk - Хи-хи-хи, селянин-идиот...
02.09.2021 12:00
"Аз бих го описал малко по-различно: първите Българи бягат от тук преди 2800 години заради гръцкия терор,населват части от Западна Европа а след 5 века почват да се връщат обратно. Когато идват римляните отново бягат (някои от тях към Памир),отсядат по-трайно в земите на днешните Украйна и "Румъния",а после се съединяват с роднините си и разбиват ордите на Рим,за да се върнат окончателно и да поемат надзора над прадядовските си земи. Почитали коня,имали са конници но не били конен народ а кротки земеделци,които искали да бъдат оставени на мира и никой агресор да не смущава мирния им живот!"

Хи-хи-хи, селянин-идиот... Спри се бе, овньо!!! Недей така да ни убиваш с тъпизмите си!!! Добре, че малко чужденци знаят български, та те четат само себеподвобните ти! Е, и аз - по изключение! Да видя докъде можете да стигнете в идиотизма си!!! Да ти пратя пари да издадеш тия глупости, даже на няколко чужди езика?! Можете да се съберете с тия другите почитатели на ненаучната фантастика, па да понапишете една нова история на света, а?!
цитирай
70. shtaparov - :) :)
03.09.2021 02:07
kirk написа:
"Аз бих го описал малко по-различно: първите Българи бягат от тук преди 2800 години заради гръцкия терор,населват части от Западна Европа а след 5 века почват да се връщат обратно. Когато идват римляните отново бягат (някои от тях към Памир),отсядат по-трайно в земите на днешните Украйна и "Румъния",а после се съединяват с роднините си и разбиват ордите на Рим,за да се върнат окончателно и да поемат надзора над прадядовските си земи. Почитали коня,имали са конници но не били конен народ а кротки земеделци,които искали да бъдат оставени на мира и никой агресор да не смущава мирния им живот!"

Хи-хи-хи, селянин-идиот... Спри се бе, овньо!!! Недей така да ни убиваш с тъпизмите си!!! Добре, че малко чужденци знаят български, та те четат само себеподвобните ти! Е, и аз - по изключение! Да видя докъде можете да стигнете в идиотизма си!!! Да ти пратя пари да издадеш тия глупости, даже на няколко чужди езика?! Можете да се съберете с тия другите почитатели на ненаучната фантастика, па да понапишете една нова история на света, а?!

Харесвам факта,че най-"добрите" ми противници са клепоушковци като теб- оправяш настроението като ми служиш за пример,с който демонстрирам нивото на казионната псевдонаука и на чалместите пишман-текерлек-"професорларъ"! Добро куче момче- куш,куш: тук имаме нужда от клоуни с фесове,ще ти дадем да оглозгаш кокалите от нашия пир! :) :)
цитирай
71. krumbelosvet - Ц
04.09.2021 11:56
На мене ми харесва да започвам от потопа. Пътят до Белгия и даже Ско(и)тия, е едно от разклоненията след 6000 години.
Не може да пренебрегваме КУЛТУРНИТЕ следи от средно-далечния Изток изискващи ХИЛЯДОЛЕТИЯ зреене.
Когато учените не да единодушни, в пукнатините м/у тях НЕИЗБЕЖНО нахлуват любители. Някои от тях, уж граждани, обиждат на "овньо" и "село".
Пука ми.
цитирай
72. shtaparov - Здравей отново!
04.09.2021 18:39
krumbelosvet написа:
На мене ми харесва да започвам от потопа. Пътят до Белгия и даже Ско(и)тия, е едно от разклоненията след 6000 години.
Не може да пренебрегваме КУЛТУРНИТЕ следи от средно-далечния Изток изискващи ХИЛЯДОЛЕТИЯ зреене.
Когато учените не да единодушни, в пукнатините м/у тях НЕИЗБЕЖНО нахлуват любители. Някои от тях, уж граждани, обиждат на "овньо" и "село".
Пука ми.

У нас културни следи има по-скоро от Близкия изток отколко от Далечния и Средния,но те са дошли тук по линия на Зороастризма,понеже народът ни определено е протоевропейски.
цитирай
73. kirk - Идиолектизмът ти достига до херметичност
05.09.2021 22:13
Идиолектизмът ти достига до херметичност, но се съмнявам дали сам разбираш какво драскотиш - "текерлек" не ми е позната, въпреки че турският ми е роден, заедно с българският и арменският!!! Клепоушков не съм - можеш да установиш по снимката, но защо клепоушковците да имат някакви присъщи постоянни качества и недодстатъци е тайна за света и учените - очевидно само ти си знаеш!!! В добавка за първи път чувам на куче да се вика "куш, куш", може би защото съм казионен учен. Да не би дае "чуш" за клякане? За твое сведение Посолството на БеГетото в САЩ и консулът в Канада от 4 години насам до миналата есен полагаха свръхусилия да закрият българистиката в Университета ни, защото не беше казионна - брат ми и аз съставихме хорариума и всичко!!! Така че текезесарските ти предположения и мнения са констатно неверни, просто закономерно си суле!!!
цитирай
74. krumbelosvet - На коментар 72 на Щапаров
06.09.2021 04:12
Разбира се, докато отиваш и се връщаш от средно-далечния Изток, минаваш през Близкия, опираш и до Иран, и до Индия, и най-вече до Кавказ и "Старата Голяма България". Но нека не упорстваме в игнорирането на средновековните тюркско-монгплски титли (с добавка на Константинополските), които пък за мт46 "доказват" тюркски произход.
цитирай
75. shtaparov - Разбира се, докато отиваш и се вр...
07.09.2021 12:46
krumbelosvet написа:
Разбира се, докато отиваш и се връщаш от средно-далечния Изток, минаваш през Близкия, опираш и до Иран, и до Индия, и най-вече до Кавказ и "Старата Голяма България". Но нека не упорстваме в игнорирането на средновековните тюркско-монгплски титли (с добавка на Константинополските), които пък за мт46 "доказват" тюркски произход.

Тези титли приятелю са келтски- не са азиатски. Те са дошли в Азия по пътя на зороастризма,чийто първообраз вероятно се е появил в Европа в далечни времена,а после е популяризиран в Азия от различни мисионери. Пак по същия път у нас са дошли няколко Памирски племена а с тях и някакво източно влияние,което обаче е преходно и второстепенно.
цитирай
76. shtaparov - Идиолектизмът ти ...
07.09.2021 12:51
kirk написа:
Идиолектизмът ти достига до херметичност, но се съмнявам дали сам разбираш какво драскотиш - "текерлек" не ми е позната, въпреки че турският ми е роден, заедно с българският и арменският!!! Клепоушков не съм - можеш да установиш по снимката, но защо клепоушковците да имат някакви присъщи постоянни качества и недодстатъци е тайна за света и учените - очевидно само ти си знаеш!!! В добавка за първи път чувам на куче да се вика "куш, куш", може би защото съм казионен учен. Да не би дае "чуш" за клякане? За твое сведение Посолството на БеГетото в САЩ и консулът в Канада от 4 години насам до миналата есен полагаха свръхусилия да закрият българистиката в Университета ни, защото не беше казионна - брат ми и аз съставихме хорариума и всичко!!! Така че текезесарските ти предположения и мнения са констатно неверни, просто закономерно си суле!!!

Разбирам добре твоя аргумент- който няма акъл да се похвали със знания,той се хвали с тояги и юмруци, или с даровит речник на жаргоните и цинизмите. За Българистиката обаче ще те похваля- има и добри неща у тебе значи!

Думата ТЕКЕРЛЕК може да прилича на турска,но всъщност е Българска- затова не я знаеш и не се чуди! Същото се отнася за призива към кучето да легне и да слуша което означава,че не всичко което хвърчи се яде т.е.- не всичко,което прилича на "тюркско" е турско!
цитирай
77. krumbelosvet - Да,
08.09.2021 00:08
Прословутият изкопаем монголоиден ичъргобоил Мостич, е зел келтските "ичера" и "боил", а днешните турци от него. Даже сериал направиха "ичерме", което ни преведоха като "вътрешен човек".
цитирай
78. shtaparov - Прословутият ...
08.09.2021 03:11
krumbelosvet написа:
Прословутият изкопаем монголоиден ичъргобоил Мостич, е зел келтските "ичера" и "боил", а днешните турци от него. Даже сериал направиха "ичерме", което ни преведоха като "вътрешен човек".

Тирлата БОИЛ на практика е Келтска,ИЧУРГУ (т.е. ИЧЪРГУ а не "ичера") е ОКЪРГУ (Окръжен),а в черепа на Мостич няма НИКАКВИ монголоидни черти,понеже цялата му "възстановка" е изопачена казионна постановка,създадена СПЕЦИАЛНО за да налага лъжите на казионните псевдоисторици!
цитирай
79. krumbelosvet - Да не бъдем крайни
08.09.2021 03:42
Във Франция се срещат монголоидни гени, като рядкост. И у нас, като рядкост, съм срещал монголоидни черти на живи българи. Както в едно инуитско село ВСИЧКИ имали гени от негър, пребивавал там като корабокрушенец преди 200 години. Знаеш, че инуитскоте жени се считат длъжни да спят с гости. Тракийките май до днес не прощават на никой мераклия. Има у нас живи тиади, познавам такива.
цитирай
80. shtaparov - Във Франция се срещат монголоидни гени ...
08.09.2021 04:21
krumbelosvet написа:
Във Франция се срещат монголоидни гени, като рядкост. И у нас, като рядкост, съм срещал монголоидни черти на живи българи. Както в едно инуитско село ВСИЧКИ имали гени от негър, пребивавал там като корабокрушенец преди 200 години. Знаеш, че инуитскоте жени се считат длъжни да спят с гости. Тракийките май до днес не прощават на никой мераклия. Има у нас живи тиади, познавам такива.

Затова е редно да поясним,че монголоидния ген се срещал по-рядко сред "пра"-Бъ;гарите,отколкото у днешните французи и руснаци.
цитирай
81. kirk - Текезесарите трябва да коментират агрономство и животновъдство
08.09.2021 16:09
Днес проф. С. Герджиков публикува в „24 часа“ статия с ироничното название „Време е да се откажем от кирилицата!“. В нея, покрай полезното и конструктивно като критика на чуждопоклонството той става изразител на крайно абсурдното, макар и широко популярно мнение, че българите трябва да се гордеят, че са дали нещо на света - „третата азбука на светите братя Кирил и Методий и най-вече на Климент, на когото дължим съвременните ни писмени знаци…“. Той е правист, юрист и от известно време насам малко нещо икономист-мениджър, но хабер си няма от история и лингвистика!!! За чий му е притрябвало да пише на теми, които са му дълбоко чужди??? Нито св. Кирил, нито св. Методий, нито Св. Климент са създали съвременната кирилица!!! Доказано е, че тя е възникнала по исторически път и причини предимно за търговски нужди, заимствайки пряко букви от гръцката азбука. Няма установен автор и не може да има, след като претърпява няколко сериозни шрифтови и вътрешно-“лингвистични редакции – предпоследната е на РСФСР, след като преди това е реформирана от имп. Петър Велики, а в България последна е правописната реформа на ОФ-правителството.
Много държа да припомня на любимите ми съблогари, че всички тези и други високопатриотични „изобретения-открития“ бяха изоткрити и повдигнати върху балон в навечерието на честванията на 1300-годишнината от основаването на България от побългарените евреи-съветници и членове на антуража на Тодор Живков и Людмила Живкова. В тях няма нищо вярно!!! Няма никакъв български принос, който по онова време дори беше обявен за директен принос на БКП. Богомилите бяха уж първите революционери-социалисти и прочее. БКП беше спасило от смърт евреи, арменци, гърци, алжирци, виетнамци, анголци, палестинци и още редица други народи и племена, напр. в Горна Волта!!! Въпросът ми е: Защо 30 и кусур години след като тези лъжи бяха разобличени, вие ги повтаряте като мантра?! Не питам – констатирам!!!
цитирай
82. shtaparov - Днес проф. С. Герджиков публикува в ...
08.09.2021 20:28
kirk написа:
Днес проф. С. Герджиков публикува в „24 часа“ статия с ироничното название „Време е да се откажем от кирилицата!“. В нея, покрай полезното и конструктивно като критика на чуждопоклонството той става изразител на крайно абсурдното, макар и широко популярно мнение, че българите трябва да се гордеят, че са дали нещо на света - „третата азбука на светите братя Кирил и Методий и най-вече на Климент, на когото дължим съвременните ни писмени знаци…“. Той е правист, юрист и от известно време насам малко нещо икономист-мениджър, но хабер си няма от история и лингвистика!!! За чий му е притрябвало да пише на теми, които са му дълбоко чужди??? Нито св. Кирил, нито св. Методий, нито Св. Климент са създали съвременната кирилица!!! Доказано е, че тя е възникнала по исторически път и причини предимно за търговски нужди, заимствайки пряко букви от гръцката азбука. Няма установен автор и не може да има, след като претърпява няколко сериозни шрифтови и вътрешно-“лингвистични редакции – предпоследната е на РСФСР, след като преди това е реформирана от имп. Петър Велики, а в България последна е правописната реформа на ОФ-правителството.
Много държа да припомня на любимите ми съблогари, че всички тези и други високопатриотични „изобретения-открития“ бяха изоткрити и повдигнати върху балон в навечерието на честванията на 1300-годишнината от основаването на България от побългарените евреи-съветници и членове на антуража на Тодор Живков и Людмила Живкова. В тях няма нищо вярно!!! Няма никакъв български принос, който по онова време дори беше обявен за директен принос на БКП. Богомилите бяха уж първите революционери-социалисти и прочее. БКП беше спасило от смърт евреи, арменци, гърци, алжирци, виетнамци, анголци, палестинци и още редица други народи и племена, напр. в Горна Волта!!! Въпросът ми е: Защо 30 и кусур години след като тези лъжи бяха разобличени, вие ги повтаряте като мантра?! Не питам – констатирам!!!

Аз съм пределно наясно че реалния автор на Кирилицата е неизвестен,така че не на мен с тия съвети. В нея има обаче една част,която е непозната на гърци и латинци- буквите Б, Ж, Ч. Ш, Щ, Ъ, ь, "Е-двойно", "Ъ твърдо" и още няколко знака са чисто Български принос към цивилизацията. Авторът значи може да е както Тервел,така и св. Климент Охридски но който и да е,тези непознати за агресивните народи знаци пък и други признаци показват,че те на нас твърде малко са ни дали!
цитирай
83. krumbelosvet - Тъжно
08.09.2021 23:21
И г-н kirk ползва полето на историята, за да сее любимите си антикомунистически плевели.
цитирай
84. kirk - Не, не и не...
09.09.2021 14:29
Не, не и не...! Ти, подобно на крумбелосветналия комунага не разбираш главното - не виждаш гората, разглеждайки отделното дърво!!! НЯМАШЕ И НЯМА СМИСЪЛ да ги изкарваш българи! Ето, че сега клякаш - имало частичен "български" принос в кирилицита, а преди това и в глаголицата може би?! Е, да - ама НЕ!!! Не е български, а най-много да е словеноболгарски, поне така се е наричал тогава и чак до XVIII В. Значи пишеш, драскотиш глупости и безсмислици, нищо друго!!!!! Такъв ПРИНОС имат готи, копти и кой ли не още, а-а-а, да и австрийците с онова слято а и е или пък немците и скандинавците с тяхното о с двоеточие отгоре!!! Айде, пробвай пак да се гърчиш като глист с твоите нескопосани обяснения!!!
цитирай
85. zaw12929 - МОИТЕ ИСКРЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА П...
09.09.2021 18:17
МОИТЕ ИСКРЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОСТИНГА, КАКТО И ТЪРПЕНИЕТО С КОЕТО ДАВАТЕ ВСЕКИ ОТГОВОР
цитирай
86. shtaparov - И г-н kirk ползва ...
10.09.2021 21:55
krumbelosvet написа:
И г-н kirk ползва полето на историята, за да сее любимите си антикомунистически плевели.

Той е доста безпардонен и арогантен на моменти което говори,че е доста комплексиран. Напоследък има признаци за подобрение,но нека видим колко ще продължат
цитирай
87. shtaparov - МОИТЕ ИСКРЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ...
10.09.2021 21:58
zaw12929 написа:
МОИТЕ ИСКРЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОСТИНГА, КАКТО И ТЪРПЕНИЕТО С КОЕТО ДАВАТЕ ВСЕКИ ОТГОВОР

Благодаря- сърдечен посдрав и за теб!
цитирай
88. shtaparov - Не, не и не. . . ! Ти, подобно на кру...
10.09.2021 22:06
kirk написа:
Не, не и не...! Ти, подобно на крумбелосветналия комунага не разбираш главното - не виждаш гората, разглеждайки отделното дърво!!! НЯМАШЕ И НЯМА СМИСЪЛ да ги изкарваш българи! Ето, че сега клякаш - имало частичен "български" принос в кирилицита, а преди това и в глаголицата може би?! Е, да - ама НЕ!!! Не е български, а най-много да е словеноболгарски, поне така се е наричал тогава и чак до XVIII В. Значи пишеш, драскотиш глупости и безсмислици, нищо друго!!!!! Такъв ПРИНОС имат готи, копти и кой ли не още, а-а-а, да и австрийците с онова слято а и е или пък немците и скандинавците с тяхното о с двоеточие отгоре!!! Айде, пробвай пак да се гърчиш като глист с твоите нескопосани обяснения!!!

Не казах "Кирилицата е 100% Българска" понеже в нея има букви,които днес минават за "гръцки". Не казах обаче и друго- "гръцките" букви в Кирилицата ги е имало и в "пра"-Българското руническо писмо,което е своего рода наследник на Неолитното Дунавско писмо. То пък е с хиляди години по-старо от "гръцкото",но за него и бъкел не си чувал. И вземи си ошлайфай пиянския речник- повечето съблогъри съвсем не те искат понеже говориш така,все едно си раснал на улицата с кучета и чак на 50-годишна възраст си почнал да се учиш да говориш човешкия език :)
цитирай
89. kirk - Аха-а-а, текезесарската ти психоанализа
10.09.2021 23:20
Ах-а-а, текезесарската ти психоанализа или профилиране - не ме интересува!!! Сега излиза, че приносът не бил 100 %-ов, а може би 23-27 %. Стигаме до процентът на алкохола в бозата, значи!!! Що се отнася до фантазмите, при това - болни, за някакво прабългарско руническо писмо - тия ги продавай на другите текезесари! Св.св. Кирил и Методий са арменци, както и Св. Климент, ако е от Кападокия!!! Между другото римският император Михаил и патриарх Фотий - също!!! Те са истинските ви покръстители, а не паганския хан Богорис, щото не може езичник да бъде Покръстител! Обаче при вас всичко е обърнато с хастара навън! Що се отнася до сведението, че дядото на Св. Кирил е стоял до царя, защо поне не се замислите какъв е тоя цар. Не е казал, че е стоял близо до хана, кана, канасюбиги или канатритикина, Хаааааааа!!!! Вие царе дотогава не сте имали, бе овньо!!! Отговарям на всеки както той сам ме е придизвикал: на зло куче - зъл пърт, а па ти ако искаш викай на кучето "куш-куш", кускус и прочее дебилизими!!!
цитирай
90. shtaparov - Ах-а-а, ...
11.09.2021 09:06
kirk написа:
Ах-а-а, текезесарската ти психоанализа или профилиране - не ме интересува!!! Сега излиза, че приносът не бил 100 %-ов, а може би 23-27 %. Стигаме до процентът на алкохола в бозата, значи!!! Що се отнася до фантазмите, при това - болни, за някакво прабългарско руническо писмо - тия ги продавай на другите текезесари! Св.св. Кирил и Методий са арменци, както и Св. Климент, ако е от Кападокия!!! Между другото римският император Михаил и патриарх Фотий - също!!! Те са истинските ви покръстители, а не паганския хан Богорис, щото не може езичник да бъде Покръстител! Обаче при вас всичко е обърнато с хастара навън! Що се отнася до сведението, че дядото на Св. Кирил е стоял до царя, защо поне не се замислите какъв е тоя цар. Не е казал, че е стоял близо до хана, кана, канасюбиги или канатритикина, Хаааааааа!!!! Вие царе дотогава не сте имали, бе овньо!!! Отговарям на всеки както той сам ме е придизвикал: на зло куче - зъл пърт, а па ти ако искаш викай на кучето "куш-куш", кускус и прочее дебилизими!!!

Отново повтарям- вземи си ошлайфай пиянския речник,че повечето съблогъри хич не те искат понеже говориш така,все едно си раснал на улицата с кучета и чак на 50-годишна възраст си почнал да учиш човешкия език! Кога арменците са имали цар- никогаш тамън! А пък и думата ЦАР е сложена в текста по каприз на преводача- не заради твоя кеф! И за езичника не си прав- Константин Велики си бил езичник почти до последно,но става християнски светец- защо ли? А защо Светите братя не са знаели арменски, "македонски" и турски,но Български са знаели- все въпроси,на които азиатската ти чутура отговор няма!
цитирай
91. kirk - Вече започна да се повтаряш
11.09.2021 13:47
Вече започна да се повтаряш - явно: беден речник и оскъдни ментални възможности! Няма да ошлайфам друго освен недодялани бугарски ултрапатриотични аграршовинета!!! Арменците - естествено не са имали цар - на арменски тази дума означава слуга!!! Имали сме василевс на василевсите - пише го на монетите ни, както сме имали и 20-ина римски императори, вселенски патриарси и пр. Комитопулите са арменци и титлата архонт на архонтите, тоест цар на царете също е наша!!! Защо преводачът да е сложил цар по свой си каприз, а не е сложил "КЪН". В "За управлението на империята" арменецът имп. Константин Багренородни изброява 30 чужди титли, значи много добре са ги познавали! Не се занимавай с арменските царе да не ти паднат гащите - такива имаме още от 14 в. пр. Хр. Светите братя непременно са знаели арменски, защото само в арменската азбука има "Ъ"! Умри от мъка, кучешки дресировчик!!! Оди да те тричат!!!
цитирай
92. shtaparov - Вече започна да се повтаряш - явно: ...
13.09.2021 01:34
kirk написа:
Вече започна да се повтаряш - явно: беден речник и оскъдни ментални възможности! Няма да ошлайфам друго освен недодялани бугарски ултрапатриотични аграршовинета!!! Арменците - естествено не са имали цар - на арменски тази дума означава слуга!!! Имали сме василевс на василевсите - пише го на монетите ни, както сме имали и 20-ина римски императори, вселенски патриарси и пр. Комитопулите са арменци и титлата архонт на архонтите, тоест цар на царете също е наша!!! Защо преводачът да е сложил цар по свой си каприз, а не е сложил "КЪН". В "За управлението на империята" арменецът имп. Константин Багренородни изброява 30 чужди титли, значи много добре са ги познавали! Не се занимавай с арменските царе да не ти паднат гащите - такива имаме още от 14 в. пр. Хр. Светите братя непременно са знаели арменски, защото само в арменската азбука има "Ъ"! Умри от мъка, кучешки дресировчик!!! Оди да те тричат!!!

Беден ми бил речника, Хааа-Хаа-ХА! Ти май не знаеш да четеш – друг ли ти пише коментарите бре алитератин- имал пари но чист постняк,не знаеш да напишеш две свестни думи накръст!
цитирай
93. bezistena - Тургаме точка на безконечните с...
18.09.2021 12:58
Тургаме точка на безконечните спорове, чудомаенета и тълкувания по информацията в Житието на Свети Кирил Философ какъв бил той, кой е родът му и въобще бил ли е Българин, като за информационна подложка ползваме снимката на финалния текст на оригинала на Краткото житие на Св. Кирил (Успение Кирилово) арестувано без кавички в Библиотеката на Румънската Академия на науките, снимка направена през 2010 г от големият Български посветен и патриот Никола Тодоров – Бесараба, и публикувана във постинга на посветения феномен и наш приятел Щапаров

В СВОЯ РЕЧ СВЕТИ КИРИЛ ЛИЧНО ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ Е ГРЪК, "СЛАВЯНИН" И МАКЕДОНЕЦ
https://shtaparov.blog/politika/2021/08/21/v-svoia-rech-sveti-kiril-lichno-zaiavil-che-ne-e-gryk-quot-s.1775886

Категоричен край на споровете правиме като разсекретяваме тайната на възловата дума – израз в култовия документ – "родомъсьнблъгарин", която непосветените тълкуват резонно и обяснимо като безспорното "родом съм българин", обаче документът ни съобщава същинската Божествена тайна на Свети Кирил Философ:

РОДОМСЪНБЪЛГАРИН от=от Мадара и Иса БЪЛГАРИНА

РОДОМСЪНБЪЛГАРИН=БЪЛГАРИН от Мадара и Иса

Иса и Мадара са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!
–––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––

А цялата истина за Свети Кирил и Свети Методии е в постинга ни:

Разсекретени документи на Първожреца и Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия.Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena.blog/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

И тайната на бащата на Свети Кирил Философ – Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, която разкрихме с вас в постинга:

Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското евангелие
https://bezistena.blog/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456
цитирай
94. shtaparov - Тургаме точка на безконечните с...
18.09.2021 22:07
bezistena написа:
Тургаме точка на безконечните спорове, чудомаенета и тълкувания по информацията в Житието на Свети Кирил Философ какъв бил той, кой е родът му и въобще бил ли е Българин, като за информационна подложка ползваме снимката на финалния текст на оригинала на Краткото житие на Св. Кирил (Успение Кирилово) арестувано без кавички в Библиотеката на Румънската Академия на науките, снимка направена през 2010 г от големият Български посветен и патриот Никола Тодоров – Бесараба, и публикувана във постинга на посветения феномен и наш приятел Щапаров

В СВОЯ РЕЧ СВЕТИ КИРИЛ ЛИЧНО ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ Е ГРЪК, "СЛАВЯНИН" И МАКЕДОНЕЦ
https://shtaparov/politika/2021/08/21/v-svoia-rech-sveti-kiril-lichno-zaiavil-che-ne-e-gryk-quot-s.1775886

Категоричен край на споровете правиме като разсекретяваме тайната на възловата дума – израз в култовия документ – "родомъсьнблъгарин", която непосветените тълкуват резонно и обяснимо като безспорното "родом съм българин", обаче документът ни съобщава същинската Божествена тайна на Свети Кирил Философ:

РОДОМСЪНБЪЛГАРИН от=от Мадара и Иса БЪЛГАРИНА

РОДОМСЪНБЪЛГАРИН=БЪЛГАРИН от Мадара и Иса

Иса и Мадара са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!
–––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––

А цялата истина за Свети Кирил и Свети Методии е в постинга ни:

Разсекретени документи на Първожреца и Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия.Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

И тайната на бащата на Свети Кирил Философ – Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, която разкрихме с вас в постинга:

Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското евангелие
https://bezistena/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456

Да тургаме точка на споровете тогава- в това число на безплодните напъни на арменския турчак и заслужил къркач да ни спре! :)
цитирай
95. bezistena - В синергитичен екип със shtaparov
19.09.2021 23:26
Автентични документи от принц Сихипер,който е цар Испор,който е Кан Аспарух,който е всички канове до Пресиан и самият Пресиан – баща на Свети Кирил Философ
https://bezistena.blog/history/2021/09/19/avtentichni-dokumenti-ot-princ-sihiper-koito-e-car-ispor-koi.1780174
цитирай
96. shtaparov - (В синергитичен екип със shtaparov)
20.09.2021 00:39
bezistena написа:
Автентични документи от принц Сихипер,който е цар Испор,който е Кан Аспарух,който е всички канове до Пресиан и самият Пресиан – баща на Свети Кирил Философ
https://bezistena/history/2021/09/19/avtentichni-dokumenti-ot-princ-sihiper-koito-e-car-ispor-koi.1780174

Благодаря!
цитирай
97. kossef - към 20. mt46
13.10.2021 21:10
И ти ли си привърженик на "славянската" азбука? "Неразумний юроде, поради что!?..." Знаеш продължението... Щапарка, поради ЧТО му се връзваш! Остави го /този въздухар и другите/ да си вдишват ВЪЗДУХА на българо-съветската/руската/ дружба...
цитирай
98. shtaparov - И ти ли си привърженик на ...
13.10.2021 23:36
kossef написа:
И ти ли си привърженик на "славянската" азбука? "Неразумний юроде, поради что!?..." Знаеш продължението... Щапарка, поради ЧТО му се връзваш! Остави го /този въздухар и другите/ да си вдишват ВЪЗДУХА на българо-съветската/руската/ дружба...

Прав си приятелю- не е нужно да се връзвам на глупащини,които не водят до никъде! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816499
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136741
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи