Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2020 02:47 - МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9668 Коментари: 20 Гласове:
56

Последна промяна: 11.11.2020 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?


   Малко хора знаят,че античните македони са владели Пиринския край само 146 г. т.е. век и половина (342-196 г. пр. Хр.),а България го е владяла 780 г. или почти осем века (680-1246 г., 1254-1255 г., 1262-1330 г., 1345-1382 г., 1912-2020 г. и т.н.). От 146 г. пр. Хр. този район е включен в римската "Провинция Македония" но от картите за онова време личи,че в тази провинция освен македони са живели и други Трако-Илирийски племена: синти, меди, агриани, пеони, дентелети, дии, сатри и пр.,които определено не са македони.
         image

  Гръцката уикипедия директно споменава,че "Провинция Македония" включвала много немакедонски земи (кликни за да увеличиш):

  image

  Това е направено поради простата причина,че изконната македонска територия била много малка и трябвало да бъде изкуствено уголемена,за да не я ликвидират като провинция която била нужна на Рим,за да показва силата на неговото оръжие.

  Не е по-различно положението с Вардарския край: антични македони са го владели само 2 века или по-точно 205 г. (352-147 г. пр. Хр.),което е доста малко в сравнение с общата му история. Българите обаче са го владели над 7 века т.е. 715 г. (498-623 г., 680-1246 г., 1254-1256 г., 1262-1278 г., 1915-1918 г., 1941-1944 г.) без да включвам версията,че Видинския цар Константин II Асен е владял северната му половина още 19 години (1402- 1421 г.).
         
      image

 Ето как изглеждала антична Македония 4 века след своето зараждане- една нищожна едва забележима точка с големината на днешния гр. Солун:

                image

  Тя била толкова слаба,че персите я завладели в 490 г. пр. Хр. и я държали под властта си до времето на Александър Велики който горчиво констатирал,че баща му Филип още плащал данък на Ахеменидите!

     image

  Това е нормално и логично,понеже по начало древните македони били толкова малко племе,че можели спокойно да се поберат в един град като Атина и да остане място за още (Йордан Иванов- "Северна Македония" 1906 г., стр. III на предговора):
      image

  По време на Пелопонеските войни антична Македония била много далеч от Пирин и от днешната "Северна Македония":

image
  
  Ето как изглеждала Македония 26 г. преди да се роди Александър Велики - нищожна държавка-джудже с големината на Пловдивски окръг,която 5 века не могла да стигне дори до Солун та камо ли до Пирин и Велес от което следва,че Пиринска и Вардарска "Македония" са бивши македонски колонии,а не етническа македонска територия (кликни за да увеличиш):

    image

  Тя стига до Пирин,Битоля и Велес чак по времето на Филип Македонски (353-352 г. пр. Хр.)

                    image

  Антична Тракия,Пирин и днешна Северна Македония били колонизирани чак в 342 г. пр. Хр.:

image

  Те станали зависими от Македония васални територии а не македонски етнически земи,понеже били населени с други племена:

image

  Само 30 г. след смъртта на Александър Антична Македония още владее Гърция,но е изгубила цяла Пиринска "Македония" а Вардарска я владее само частично,понеже там не са живели антични македонци:
        image
 
  До своето изчезване като самостойна държава в 168 г. пр. Хр. древна Македония стига още няколко пъти до Пирин и до Скопие,но за кратки периоди от време и не успява да се задържи там,понеже тези райони били обитавани от съвсем други Тракийски племена- меди, пеони, дардани, синти, пелагони и пр. Възможно ли е за век и половина македонска колонизация в Пирин и 2 века в Кутмичевица да се народят толкова много "антички македонци",че 10 века римска власт и 8 века Българска след това да не могат да ги претопят? Аз мисля,че е напълно невъзможно!

  Древните монети с надпис "Македонон",с които плиткоумни македонисти "доказват" че Пиринския край бил обитаван от "македонци" не са македонски а римски,понеже са сечени от римските власти в древна Македония и после разпространявани в околните земи при търговия с Тракийските племена.
    image

   Да ползваш римски монети с гръцки надписи за да "доказваш",че населението на тази област не е римско нито гръцко е нагъл цинизъм,който не познава граници! Тези монети не са сечени от македонци- секли са ги римляни за да покажат,че са завладели древната Александрова Македония и са я разпарчетосали на части. Тези монети не доказват,че в тези земи днес има македонско население а доказват само,че там са се настанили римляни,за да останат в този район близо 10 века! Римляните (в това число "гръцките" римляни,наричани днес "византийци") са владели ядрото на антична Македония с 2 века повече от древните македони,и са имали достатъчно време да ги погърчат тотално или да променят езика им до неузнаваемост. Гръко-римски следи в езика на днешните "македонци" обаче почти няма което означава,че те нямат нищо общо с ония македонски ромеи,които живели 10 века в рамките на Римската империя!
                           
  Какви "македонски" корени сънуват политиците от Скопие тогава,като земите на "Северна Македония" не са македонска прародина а северна колония на античните македони,разположена в земите на няколко чужди племена за има-няма и 2 века? Много по-оправдано е да кажеш че Афганистан и Пакистан са македонски земи,понеже древните македони са ги владели цели 300 години (327-30 г. пр. Хр.) или със 100 години повече от земите на Скопска "Македония"! Ловките мошеници,които създадоха фалшивата "македонска" нация обаче не са склонни да признаят тези факти,които не подкрепят техните фантазии и сънища а пречат за утвърждаването на ментетата псевдомакедонци!

              image

  Казионни спекуланти системно фалшифицират картите на древна България за да изкарат,че тя много малко време е владяла въпросните земи. Те не правят това от незнание или от липса на извори,а с коренно различна цел- да угодят на една велика сила на север от нас която претендира,че населението на днешна Македония е руско:

image

  Древни историци катo Никифор Григора обаче пишат,че старите Българи са изтласкали римските армии от Провинция Македония още в 498 г. след битката при Цурта (Шурта- старо име на р. Морава),след което я завладели и не само че я трайно заселили,но си сложили и столицата там:

image

   Същото твърди и Зографската история,ползвана като източник от Паисий и Спиридон и представляваща препис от по-стари оригинали,които изглежда са изчезнали:

image

  Стари карти показват,че Скопие и Охрид са градове в древна Пеония- не в Македония:
       image

  Исторически карти,описващи античната реалност показват,че земите на днешна Северна Македония са живели всякакви древни племена,но не и македони:
      image
       image

   Друга карта показва нещата по времето на Херодот- македоните живеят на юг от Солун,а край Вардар и Пирин има съвсем други племена:

       image

  Затова не може да търсим  днешни "македонци" там,където НИКОГА не е имало древни,а в старо време са минали само транзит!

  Българите владели земите на Пирин и Вардарска "Македония" и след 1018 г. по време на римското иго,когато уж са били завладени. Документите сочат,че истинско завладяване не е имало- имало е сделка между императора и болярите,които склонили да го признаят за Български цар съвсем доброволно,понеже им обещал повече привилегии от онези,които им давал нашият цар. Василий II не успял да завладее България със сила и реално се провалил,но корумпирани боляри решили да му "помогнат",предлагайки изгодна и за двете страни сделка. Затова условията ги поставяли Българите- не ги поставял Василий,въпреки че бил наричан  "Българоубиец". Съгласно тази сделка в страната се запазило статуквото от времето на Самуил,а в нея се променило само едно: Българският цар бил заменен от римския император,който бил признаван за Българки цар! Това е документирано в наши исторически извори от това време:

image

                      image

       image

  В такъв смисъл България не изчезнала като държава,а станала автономна територия на Римската империя с ранга,който имала Сърбия от 1806-1878 г. и дори с по-висок,понеже Българите били смятани за ценен съюзник и били добре приети в цялата империя,която се стремяла да им прави специална политика от страх да не ги разсърди,за да не напуснат така ценния за нея съюз! Българите от XI-XII век си имали свои права, своя войска, аристокрация, църква, книжнина и даже свои върховни водачи,подчинени на римския император и наричани на арабски МАЛИК (крал,цар) а на общобалкански- КАГАН (крал,княз).
      image

                                                 image

  Затова земите на днешна Северна Македония и Пирин си останали Български дори през този период,понеже Българското им население не е заменяно с римско или гръцко,да не говорим пък с "македонско". Римската империя владяла Македония поне 7 века но навсякъде налагала гръцки и латински език,особено след 212 г. В езика на днешните северомакедонци обаче няма почти никакви гръцколатински езикови останки което означава,че по време на римското владичество те са живели другаде,а не в Македония или край Пирин. Имат ли основание тогава политическите претенции на разни македонисти,че те били потомци на античните македони? Нямат НИКАКВО основание разбира се- антична Македония владяла Пирин само век и половина за разлика от римляни и Българи,които го владели по 7-8 века и налагали там своите езици,а не се грижели да опазват чуждите! Същото се отнася и за "славяните"- те обитавали малки части от земите на днешна Македония максимум 2 века,а после изчезнали безследно за разлика от Българите,които били там преди тях и си останали след тях!

  Днешните псевдоисторици обаче не служат на науката а на политиката- затова не зачитат историческите документи а пишат в учебниците само това,което им се поръчва от чужбина. Затова техните карти не отразяват реалните факти а са пълни с лъжливи внушения и груби изопачения на нашето минало,които обслужват имперската политика на различни бивши,настоящи и планувани от кукловодите империи.





Гласувай:
56


Вълнообразно


1. nedovolen - Само по себе си заглавието не док...
30.10.2020 07:35
Само по себе си заглавието не доказва какво е населението. По тази логика какво трябва да е населението у нас след пет вековно турско робство :).
Това свършват картите и документите, които си публикувал, за което поздравления!
:)))
цитирай
2. shtaparov - Здравей приятелю!
30.10.2020 08:38
nedovolen написа:
Само по себе си заглавието не доказва какво е населението. По тази логика какво трябва да е населението у нас след пет вековно турско робство :).
Това свършват картите и документите, които си публикувал, за което поздравления!
:)))

Истинското робство у нас не е 5 века,а малко над 3 века и половина: до 1515-1516 г. в България имало доста автономни зони,практически недокоснати от турчин. Но дори да беше 5 века,както е в старото разбиране нашата власт там че и тук пак ще е с няколко века повече :) Карти и документи точно затова съм сложил- за да не бъда голословен и да имам аргументи.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
30.10.2020 09:11
Хубав постинг си написал, поздравления!
С доказателствен материал, колкото и той да не е със стойността на този в гочните науки По принцип, не заради тебе!
Истината е ,че със създаването на македонска държава, което си е чисто политически , а не етносен акт, се създадоха и условия, в обратен ред за създаване на етнос- македонски
Ние пропуснахме глупаво този момент, като признахме държавата Македония Трябваше да поставим условие Да, има случаи и днес на две държави с един етнос-Двете Кореи, Двата Виетнама, доскоро-ГДР и ГФР Да не търся още-арабските например,които са създадени по същия политически механизъм и сега враждуват!?
Трябваше ясно да поставим на масата Българското в Македония-език ,писменост, история , етнос.....!
А не да гледаме безучасно неуместните претенции на гърците
Македонците-древните, не са гърци Древните македонци ,както и древните елини не са съвременните македонци и гърци!
Това ,че древните македони са пишели на гръцки, нищо не означава Просто е бил международен езикът, както английския -сега!
Много лесно може да се разбере ,какви са македоните, като се сравнят със съседните-едони Те са траки!

Ние имаме блестящи доказателства, какви са македонците и то съвременни-след Френската Буржоазна/ гражданска/ революция Но нямаше кой да ги сложи на масата!
Имаме и лични, коментирали сме с тебе Единият клон от рода ми, още в турско се е преселил оттам, от Македония ,бягайки от Башибозука при една буна!
Няма и намек да сме македонци
Много хора познавам от Македония ,с корени оттам Нито един не казва ,че е македонец
Македонец не е етносно име, то е географско! Това ясно трябваше да се каже С очевидни доказателства, които са налице!Веднага мога да дам докозателства за времето ,когато никой в Македония не е казвал нищо друго, освен че е Българин!
Но, историците трябваше да се намесят когато му беше времето, но го направиха като добре обучени догматици С празни приказки и назубрени или произволни фрази Те да изпъкнат, не да защитят каузата!?
Има ли етносни различия между нас и тях- основни-Език- безспорно диалект, писменост-обработена късно- наша -бит, култура...... Къде е разликата с нас?
Една разлика има ли, освен ,че не са заспали като нас? И дори гърците ни се смеят за това! Но там причината е друга Ние сме по крайностите!
Словоблудството в случая не играе роля, напротив, забърква по- голяма каша Защото отклонява от главната цел
какво да кажа, въртим едно исъщо, без резултат, като празна мелница

Хубав ден приятелю!

П.П. Ние трябваше не толкова да търсим ввиновни и оправдания, колкото да поставим твърдо наши условия, аргументирани!
Както нагло при това, поставиха такива гърците и още по нагло го отстояха под безучастния ни поглед!
цитирай
4. nikikm - Великолепно!
30.10.2020 19:15
Не мога да не призная,страхотен материал си направил.Смущава ме само това "балканско" "каган", вместо цар и княз,бан и т.н.Поздрави!
цитирай
5. radostinalassa - Генетичните изсвледвания показват...
01.11.2020 13:18
какво е македонското население, но никой не ги взема предвид.
цитирай
6. shtaparov - Не мога да не призная...
01.11.2020 14:16
nikikm написа:
Не мога да не призная,страхотен материал си направил.Смущава ме само това "балканско" "каган", вместо цар и княз,бан и т.н.Поздрави!

Благодаря приятелю- така е споменато в един средновековен извор,а титлата е Палеобалканска но видоизменена с времето: ХАГАН= ХЕГЕМ, ХАГАНИН= ХЕГЕМОН.
цитирай
7. shtaparov - (Генетичните изсвледвания показват...)
01.11.2020 14:18
radostinalassa написа:
какво е македонското население, но никой не ги взема предвид.

Така е,но политиците рядко се интересуват от наука и още по-рядко: от мнението на своето население
цитирай
8. shtaparov - Хубав постинг си ...
02.11.2020 06:17
leonleonovpom2 написа:
Хубав постинг си написал, поздравления!
С доказателствен материал, колкото и той да не е със стойността на този в гочните науки По принцип, не заради тебе!
Истината е ,че със създаването на македонска държава, което си е чисто политически , а не етносен акт, се създадоха и условия, в обратен ред за създаване на етнос- македонски
Ние пропуснахме глупаво този момент, като признахме държавата Македония Трябваше да поставим условие Да, има случаи и днес на две държави с един етнос-Двете Кореи, Двата Виетнама, доскоро-ГДР и ГФР Да не търся още-арабските например,които са създадени по същия политически механизъм и сега враждуват!?
Трябваше ясно да поставим на масата Българското в Македония-език ,писменост, история , етнос.....!
А не да гледаме безучасно неуместните претенции на гърците
Македонците-древните, не са гърци Древните македонци ,както и древните елини не са съвременните македонци и гърци!
Това ,че древните македони са пишели на гръцки, нищо не означава Просто е бил международен езикът, както английския -сега!
Много лесно може да се разбере ,какви са македоните, като се сравнят със съседните-едони Те са траки!

Ние имаме блестящи доказателства, какви са македонците и то съвременни-след Френската Буржоазна/ гражданска/ революция Но нямаше кой да ги сложи на масата!
Имаме и лични, коментирали сме с тебе Единият клон от рода ми, още в турско се е преселил оттам, от Македония ,бягайки от Башибозука при една буна!
Няма и намек да сме македонци
Много хора познавам от Македония ,с корени оттам Нито един не казва ,че е македонец
Македонец не е етносно име, то е географско! Това ясно трябваше да се каже С очевидни доказателства, които са налице!Веднага мога да дам докозателства за времето ,когато никой в Македония не е казвал нищо друго, освен че е Българин!
Но, историците трябваше да се намесят когато му беше времето, но го направиха като добре обучени догматици С празни приказки и назубрени или произволни фрази Те да изпъкнат, не да защитят каузата!?
Има ли етносни различия между нас и тях- основни-Език- безспорно диалект, писменост-обработена късно- наша -бит, култура...... Къде е разликата с нас?
Една разлика има ли, освен ,че не са заспали като нас? И дори гърците ни се смеят за това! Но там причината е друга Ние сме по крайностите!
Словоблудството в случая не играе роля, напротив, забърква по- голяма каша Защото отклонява от главната цел
какво да кажа, въртим едно исъщо, без резултат, като празна мелница

Хубав ден приятелю!

П.П. Ние трябваше не толкова да търсим ввиновни и оправдания, колкото да поставим твърдо наши условия, аргументирани!
Както нагло при това, поставиха такива гърците и още по нагло го отстояха под безучастния ни поглед!

Аз бих казал,че днес псевдомакедонците с цялата си наглост се опитват да поставят условия на нас и ако местата ни с тях бяха разменени,НИКОГА нямаше да влезем в Евросъюза,освен ако не им продадехме за без пари и майчиното си мляко! През 1946 г. сталинистите се опитали да направят дядовия ми род на "македонци",но ударили на камък- двама от него загинали с оръжие в ръка,понеже били от ВМРО и ги обявили за "фашисти",други двама едва отървали Белене чрез свой близък,който ходатайствал за да ги измъкне,мнозина избягали по други места за да не ги закачат и т.н. После онези насилници ни лъжеха,че се грижат за народа а когато научих каква е била "грижата" им,намразих продажната им семка и не искам да чуя за тях! Македонистите са техни деца и жертви,обединени в единен фронт срещу Българския народ между Охрид и Пирин: те са по-добре организирани от нас,понеже работят за службите в Скопие но ние сме фанатизирани бойци за България и ще потрошим хищните им мутри,които късаха месо от народа ни и са гладни за още!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Да, Ангеле!
02.11.2020 07:22
Съвременните македонци са това!
Те са взели всичко лошо от тези, които са "работили" за създаването на тази политическа нация Първи са заработили великите сили преди век и половина, после Сърбия и Гърция, тези хищници за чужзи земи, да се наядат с тях, Коминтерна, Сталин-Тито-Димитров- триото,...
Сега най - активна е Гърция!Има мълчаливата подкрепа на Русия Но и другите я подкрепят! Парично! За разлика от нас!

Хубав ден, приятелю!

П.П.
Но ние не трабва да стоим със скръстени ръце!?
Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
цитирай
10. zaw12929 - АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска ...
02.11.2020 08:08
АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска Мастърс 1000 турнира в Париж тази седмица и сезонът изглежда е приключил за него, ако не реши да участва с „уайлд кард“ в София, предаде БНР.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е на 290-ото място.
цитирай
11. shtaparov - Съвременните ...
03.11.2020 19:11
leonleonovpom2 написа:
Съвременните македонци са това!
Те са взели всичко лошо от тези, които са "работили" за създаването на тази политическа нация Първи са заработили великите сили преди век и половина, после Сърбия и Гърция, тези хищници за чужзи земи, да се наядат с тях, Коминтерна, Сталин-Тито-Димитров- триото,...
Сега най - активна е Гърция!Има мълчаливата подкрепа на Русия Но и другите я подкрепят! Парично! За разлика от нас!

Хубав ден, приятелю!

П.П.
Но ние не трабва да стоим със скръстени ръце!?
Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!

Световния план за Македония е тя да бъде дадена на Гърция но ако си качим раждаемостта и запазим неутралитет в конфликтите които ще ни се поднесат, ще объркаме кретенските им планове издъно! Турция например вече ги е объркала- с тия 80 млн. нея никой не може да я бутне а тя дори се присмива на палячовците гърци,прави си гаври с тях и е права! Ние обаче с тия 6 млн.сме в много тежък проблем та щом реши спора с крадците от "Македония",правителството трябва незабавно да се заеме с демографската криза и да я реши със замах в полза на Българите а не на малцинствата,които са зинали усти да ни погълнат!
цитирай
12. shtaparov - АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска ...
03.11.2020 19:18
zaw12929 написа:
АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска Мастърс 1000 турнира в Париж тази седмица и сезонът изглежда е приключил за него, ако не реши да участва с „уайлд кард“ в София, предаде БНР.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е на 290-ото място.

Стефчо пък реши,че му е студено да обикаля всеки ден по центъра и ще идва там само тогава,когато някой от нас му се обади :)
цитирай
13. ka4ak - АНГЕЛЕ!ОБАЧЕ,ЦЪЪЪ.....
04.11.2020 06:04
ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА,ДА СТАНЕ КАТО СЪЕДИНЕНИЕТО И ДОБРУДЖА.......
цитирай
14. shtaparov - ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА, ДА ...
04.11.2020 07:51
ka4ak написа:
ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА,ДА СТАНЕ КАТО СЪЕДИНЕНИЕТО И ДОБРУДЖА.......

Сметката ни беше ясна и проста- затова чужди грабители я усетиха и се набъркаха в нея...
цитирай
15. cortana - Беше интересно да прочета. Благодаря!!
07.11.2020 00:23
:)
цитирай
16. cortana - Беше интересно да прочета. Благодаря!!
07.11.2020 00:31
:)
цитирай
17. panazea - Не знам какво е било населението на Македония по време на Александър.
11.11.2020 19:32
Демостен е написал Филипики и твърди , че Филип не е елин.
Мога само да кажа за изследванията на Васил Кънчов , неговите книги и карти.
Мога да кажа завета на моят Дядо Ангел Грунчев , който ми каза преди години -
Ние сме Българи от македония . Говоря за 1885 , 1901.
После са войните , Коминтерна , Тито , Сталин , Димитров . Изкуственото създаване на македонската нация и език . Тамошната върхушка не ще да си признае от кого произлизат , защото всичките им функционери , академици , професори са станали такива , благодарение на голямата лъжа.
Обикновените хора знаят , че няма разлика от двете страни на границата , гледат да им върви алъш вериш и чакат управниците им да се излекуват от тази болест.
Когато бях в Македония ми хареса тишината и спокойствието , все едно времето е спряло ! Отношението на обикновените хора е много добро . Така че защо да раздухваме нещо , което го няма . Инат има само при управляващите , защото ги е страх да не изпуснат кокала . Ха ха !
цитирай
18. shtaparov - (Беше интересно да прочета. Благодаря!!)
14.11.2020 09:27
cortana написа:
:)

Mnogo se radvam!
цитирай
19. shtaparov - Демостен е написал Филипики и ...
14.11.2020 09:31
panazea написа:
Демостен е написал Филипики и твърди , че Филип не е елин.
Мога само да кажа за изследванията на Васил Кънчов , неговите книги и карти.
Мога да кажа завета на моят Дядо Ангел Грунчев , който ми каза преди години -
Ние сме Българи от македония . Говоря за 1885 , 1901.
После са войните , Коминтерна , Тито , Сталин , Димитров . Изкуственото създаване на македонската нация и език . Тамошната върхушка не ще да си признае от кого произлизат , защото всичките им функционери , академици , професори са станали такива , благодарение на голямата лъжа.
Обикновените хора знаят , че няма разлика от двете страни на границата , гледат да им върви алъш вериш и чакат управниците им да се излекуват от тази болест.
Когато бях в Македония ми хареса тишината и спокойствието , все едно времето е спряло ! Отношението на обикновените хора е много добро . Така че защо да раздухваме нещо , което го няма . Инат има само при управляващите , защото ги е страх да не изпуснат кокала . Ха ха !

Права си,че в кокала е проблема- ламтежът за кокал дедите ни го "лекували" много успешно,като назначавали съответните управници за свои висши кадри и им давали повече права от онези,които имали преди. И за другото си права- моите баба и дядо ми казаха същото в 1976 г.!
цитирай
20. shtaparov - Благодаря и за ...
14.11.2020 09:35
cortana написа:
:)

Благодаря и за твоето включване- винаги ще ми бъде приятно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817132
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи