Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10 02:47 - МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 1158 Коментари: 20 Гласове:
48

Последна промяна: 11.11 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?


   Малко хора знаят,че античните македони са владели Пиринския край само 146 г. т.е. век и половина (342-196 г. пр. Хр.),а България го е владяла 780 г. или почти осем века (680-1246 г., 1254-1255 г., 1262-1330 г., 1345-1382 г., 1912-2020 г. и т.н.). От 146 г. пр. Хр. този район е включен в римската "Провинция Македония" но от картите за онова време личи,че в тази провинция освен македони са живели и други Трако-Илирийски племена: синти, меди, агриани, пеони, дентелети, дии, сатри и пр.,които определено не са македони.
         image

  Гръцката уикипедия директно споменава,че "Провинция Македония" включвала много немакедонски земи (кликни за да увеличиш):

  image

  Това е направено поради простата причина,че изконната македонска територия била много малка и трябвало да бъде изкуствено уголемена,за да не я ликвидират като провинция която била нужна на Рим,за да показва силата на неговото оръжие.

  Не е по-различно положението с Вардарския край: антични македони са го владели само 2 века или по-точно 205 г. (352-147 г. пр. Хр.),което е доста малко в сравнение с общата му история. Българите обаче са го владели над 7 века т.е. 715 г. (498-623 г., 680-1246 г., 1254-1256 г., 1262-1278 г., 1915-1918 г., 1941-1944 г.) без да включвам версията,че Видинския цар Константин II Асен е владял северната му половина още 19 години (1402- 1421 г.).
         
      image

 Ето как изглеждала антична Македония 4 века след своето зараждане- една нищожна едва забележима точка с големината на днешния гр. Солун:

                image

  Тя била толкова слаба,че персите я завладели в 490 г. пр. Хр. и я държали под властта си до времето на Александър Велики който горчиво констатирал,че баща му Филип още плащал данък на Ахеменидите!

     image

  Това е нормално и логично,понеже по начало древните македони били толкова малко племе,че можели спокойно да се поберат в един град като Атина и да остане място за още (Йордан Иванов- "Северна Македония" 1906 г., стр. III на предговора):
      image

  По време на Пелопонеските войни антична Македония била много далеч от Пирин и от днешната "Северна Македония":

image
  
  Ето как изглеждала Македония 26 г. преди да се роди Александър Велики - нищожна държавка-джудже с големината на Пловдивски окръг,която 5 века не могла да стигне дори до Солун та камо ли до Пирин и Велес от което следва,че Пиринска и Вардарска "Македония" са бивши македонски колонии,а не етническа македонска територия (кликни за да увеличиш):

    image

  Тя стига до Пирин,Битоля и Велес чак по времето на Филип Македонски (353-352 г. пр. Хр.)

                    image

  Антична Тракия,Пирин и днешна Северна Македония били колонизирани чак в 342 г. пр. Хр.:

image

  Те станали зависими от Македония васални територии а не македонски етнически земи,понеже били населени с други племена:

image

  Само 30 г. след смъртта на Александър Антична Македония още владее Гърция,но е изгубила цяла Пиринска "Македония" а Вардарска я владее само частично,понеже там не са живели антични македонци:
        image
 
  До своето изчезване като самостойна държава в 168 г. пр. Хр. древна Македония стига още няколко пъти до Пирин и до Скопие,но за кратки периоди от време и не успява да се задържи там,понеже тези райони били обитавани от съвсем други Тракийски племена- меди, пеони, дардани, синти, пелагони и пр. Възможно ли е за век и половина македонска колонизация в Пирин и 2 века в Кутмичевица да се народят толкова много "антички македонци",че 10 века римска власт и 8 века Българска след това да не могат да ги претопят? Аз мисля,че е напълно невъзможно!

  Древните монети с надпис "Македонон",с които плиткоумни македонисти "доказват" че Пиринския край бил обитаван от "македонци" не са македонски а римски,понеже са сечени от римските власти в древна Македония и после разпространявани в околните земи при търговия с Тракийските племена.
    image

   Да ползваш римски монети с гръцки надписи за да "доказваш",че населението на тази област не е римско нито гръцко е нагъл цинизъм,който не познава граници! Тези монети не са сечени от македонци- секли са ги римляни за да покажат,че са завладели древната Александрова Македония и са я разпарчетосали на части. Тези монети не доказват,че в тези земи днес има македонско население а доказват само,че там са се настанили римляни,за да останат в този район близо 10 века! Римляните (в това число "гръцките" римляни,наричани днес "византийци") са владели ядрото на антична Македония с 2 века повече от древните македони,и са имали достатъчно време да ги погърчат тотално или да променят езика им до неузнаваемост. Гръко-римски следи в езика на днешните "македонци" обаче почти няма което означава,че те нямат нищо общо с ония македонски ромеи,които живели 10 века в рамките на Римската империя!
                           
  Какви "македонски" корени сънуват политиците от Скопие тогава,като земите на "Северна Македония" не са македонска прародина а северна колония на античните македони,разположена в земите на няколко чужди племена за има-няма и 2 века? Много по-оправдано е да кажеш че Афганистан и Пакистан са македонски земи,понеже древните македони са ги владели цели 300 години (327-30 г. пр. Хр.) или със 100 години повече от земите на Скопска "Македония"! Ловките мошеници,които създадоха фалшивата "македонска" нация обаче не са склонни да признаят тези факти,които не подкрепят техните фантазии и сънища а пречат за утвърждаването на ментетата псевдомакедонци!

              image

  Казионни спекуланти системно фалшифицират картите на древна България за да изкарат,че тя много малко време е владяла въпросните земи. Те не правят това от незнание или от липса на извори,а с коренно различна цел- да угодят на една велика сила на север от нас която претендира,че населението на днешна Македония е руско:

image

  Древни историци катo Никифор Григора обаче пишат,че старите Българи са изтласкали римските армии от Провинция Македония още в 498 г. след битката при Цурта (Шурта- старо име на р. Морава),след което я завладели и не само че я трайно заселили,но си сложили и столицата там:

image

   Същото твърди и Зографската история,ползвана като източник от Паисий и Спиридон и представляваща препис от по-стари оригинали,които изглежда са изчезнали:

image

  Стари карти показват,че Скопие и Охрид са градове в древна Пеония- не в Македония:
       image

  Исторически карти,описващи античната реалност показват,че земите на днешна Северна Македония са живели всякакви древни племена,но не и македони:
      image
       image

   Друга карта показва нещата по времето на Херодот- македоните живеят на юг от Солун,а край Вардар и Пирин има съвсем други племена:

       image

  Затова не може да търсим  днешни "македонци" там,където НИКОГА не е имало древни,а в старо време са минали само транзит!

  Българите владели земите на Пирин и Вардарска "Македония" и след 1018 г. по време на римското иго,когато уж са били завладени. Документите сочат,че истинско завладяване не е имало- имало е сделка между императора и болярите,които склонили да го признаят за Български цар съвсем доброволно,понеже им обещал повече привилегии от онези,които им давал нашият цар. Василий II не успял да завладее България със сила и реално се провалил,но корумпирани боляри решили да му "помогнат",предлагайки изгодна и за двете страни сделка. Затова условията ги поставяли Българите- не ги поставял Василий,въпреки че бил наричан  "Българоубиец". Съгласно тази сделка в страната се запазило статуквото от времето на Самуил,а в нея се променило само едно: Българският цар бил заменен от римския император,който бил признаван за Българки цар! Това е документирано в наши исторически извори от това време:

image

                      image

       image

  В такъв смисъл България не изчезнала като държава,а станала автономна територия на Римската империя с ранга,който имала Сърбия от 1806-1878 г. и дори с по-висок,понеже Българите били смятани за ценен съюзник и били добре приети в цялата империя,която се стремяла да им прави специална политика от страх да не ги разсърди,за да не напуснат така ценния за нея съюз! Българите от XI-XII век си имали свои права, своя войска, аристокрация, църква, книжнина и даже свои върховни водачи,подчинени на римския император и наричани на арабски МАЛИК (крал,цар) а на общобалкански- КАГАН (крал,княз).
      image

                                                 image

  Затова земите на днешна Северна Македония и Пирин си останали Български дори през този период,понеже Българското им население не е заменяно с римско или гръцко,да не говорим пък с "македонско". Римската империя владяла Македония поне 7 века но навсякъде налагала гръцки и латински език,особено след 212 г. В езика на днешните северомакедонци обаче няма почти никакви гръцколатински езикови останки което означава,че по време на римското владичество те са живели другаде,а не в Македония или край Пирин. Имат ли основание тогава политическите претенции на разни македонисти,че те били потомци на античните македони? Нямат НИКАКВО основание разбира се- антична Македония владяла Пирин само век и половина за разлика от римляни и Българи,които го владели по 7-8 века и налагали там своите езици,а не се грижели да опазват чуждите! Същото се отнася и за "славяните"- те обитавали малки части от земите на днешна Македония максимум 2 века,а после изчезнали безследно за разлика от Българите,които били там преди тях и си останали след тях!

  Днешните псевдоисторици обаче не служат на науката а на политиката- затова не зачитат историческите документи а пишат в учебниците само това,което им се поръчва от чужбина. Затова техните карти не отразяват реалните факти а са пълни с лъжливи внушения и груби изопачения на нашето минало,които обслужват имперската политика на различни бивши,настоящи и планувани от кукловодите империи.

Гласувай:
48
0


Вълнообразно


1. nedovolen - Само по себе си заглавието не док...
30.10 07:35
Само по себе си заглавието не доказва какво е населението. По тази логика какво трябва да е населението у нас след пет вековно турско робство :).
Това свършват картите и документите, които си публикувал, за което поздравления!
:)))
цитирай
2. shtaparov - Здравей приятелю!
30.10 08:38
nedovolen написа:
Само по себе си заглавието не доказва какво е населението. По тази логика какво трябва да е населението у нас след пет вековно турско робство :).
Това свършват картите и документите, които си публикувал, за което поздравления!
:)))

Истинското робство у нас не е 5 века,а малко над 3 века и половина: до 1515-1516 г. в България имало доста автономни зони,практически недокоснати от турчин. Но дори да беше 5 века,както е в старото разбиране нашата власт там че и тук пак ще е с няколко века повече :) Карти и документи точно затова съм сложил- за да не бъда голословен и да имам аргументи.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
30.10 09:11
Хубав постинг си написал, поздравления!
С доказателствен материал, колкото и той да не е със стойността на този в гочните науки По принцип, не заради тебе!
Истината е ,че със създаването на македонска държава, което си е чисто политически , а не етносен акт, се създадоха и условия, в обратен ред за създаване на етнос- македонски
Ние пропуснахме глупаво този момент, като признахме държавата Македония Трябваше да поставим условие Да, има случаи и днес на две държави с един етнос-Двете Кореи, Двата Виетнама, доскоро-ГДР и ГФР Да не търся още-арабските например,които са създадени по същия политически механизъм и сега враждуват!?
Трябваше ясно да поставим на масата Българското в Македония-език ,писменост, история , етнос.....!
А не да гледаме безучасно неуместните претенции на гърците
Македонците-древните, не са гърци Древните македонци ,както и древните елини не са съвременните македонци и гърци!
Това ,че древните македони са пишели на гръцки, нищо не означава Просто е бил международен езикът, както английския -сега!
Много лесно може да се разбере ,какви са македоните, като се сравнят със съседните-едони Те са траки!

Ние имаме блестящи доказателства, какви са македонците и то съвременни-след Френската Буржоазна/ гражданска/ революция Но нямаше кой да ги сложи на масата!
Имаме и лични, коментирали сме с тебе Единият клон от рода ми, още в турско се е преселил оттам, от Македония ,бягайки от Башибозука при една буна!
Няма и намек да сме македонци
Много хора познавам от Македония ,с корени оттам Нито един не казва ,че е македонец
Македонец не е етносно име, то е географско! Това ясно трябваше да се каже С очевидни доказателства, които са налице!Веднага мога да дам докозателства за времето ,когато никой в Македония не е казвал нищо друго, освен че е Българин!
Но, историците трябваше да се намесят когато му беше времето, но го направиха като добре обучени догматици С празни приказки и назубрени или произволни фрази Те да изпъкнат, не да защитят каузата!?
Има ли етносни различия между нас и тях- основни-Език- безспорно диалект, писменост-обработена късно- наша -бит, култура...... Къде е разликата с нас?
Една разлика има ли, освен ,че не са заспали като нас? И дори гърците ни се смеят за това! Но там причината е друга Ние сме по крайностите!
Словоблудството в случая не играе роля, напротив, забърква по- голяма каша Защото отклонява от главната цел
какво да кажа, въртим едно исъщо, без резултат, като празна мелница

Хубав ден приятелю!

П.П. Ние трябваше не толкова да търсим ввиновни и оправдания, колкото да поставим твърдо наши условия, аргументирани!
Както нагло при това, поставиха такива гърците и още по нагло го отстояха под безучастния ни поглед!
цитирай
4. nikikm - Великолепно!
30.10 19:15
Не мога да не призная,страхотен материал си направил.Смущава ме само това "балканско" "каган", вместо цар и княз,бан и т.н.Поздрави!
цитирай
5. radostinalassa - Генетичните изсвледвания показват...
01.11 13:18
какво е македонското население, но никой не ги взема предвид.
цитирай
6. shtaparov - Не мога да не призная...
01.11 14:16
nikikm написа:
Не мога да не призная,страхотен материал си направил.Смущава ме само това "балканско" "каган", вместо цар и княз,бан и т.н.Поздрави!

Благодаря приятелю- така е споменато в един средновековен извор,а титлата е Палеобалканска но видоизменена с времето: ХАГАН= ХЕГЕМ, ХАГАНИН= ХЕГЕМОН.
цитирай
7. shtaparov - (Генетичните изсвледвания показват...)
01.11 14:18
radostinalassa написа:
какво е македонското население, но никой не ги взема предвид.

Така е,но политиците рядко се интересуват от наука и още по-рядко: от мнението на своето население
цитирай
8. shtaparov - Хубав постинг си ...
02.11 06:17
leonleonovpom2 написа:
Хубав постинг си написал, поздравления!
С доказателствен материал, колкото и той да не е със стойността на този в гочните науки По принцип, не заради тебе!
Истината е ,че със създаването на македонска държава, което си е чисто политически , а не етносен акт, се създадоха и условия, в обратен ред за създаване на етнос- македонски
Ние пропуснахме глупаво този момент, като признахме държавата Македония Трябваше да поставим условие Да, има случаи и днес на две държави с един етнос-Двете Кореи, Двата Виетнама, доскоро-ГДР и ГФР Да не търся още-арабските например,които са създадени по същия политически механизъм и сега враждуват!?
Трябваше ясно да поставим на масата Българското в Македония-език ,писменост, история , етнос.....!
А не да гледаме безучасно неуместните претенции на гърците
Македонците-древните, не са гърци Древните македонци ,както и древните елини не са съвременните македонци и гърци!
Това ,че древните македони са пишели на гръцки, нищо не означава Просто е бил международен езикът, както английския -сега!
Много лесно може да се разбере ,какви са македоните, като се сравнят със съседните-едони Те са траки!

Ние имаме блестящи доказателства, какви са македонците и то съвременни-след Френската Буржоазна/ гражданска/ революция Но нямаше кой да ги сложи на масата!
Имаме и лични, коментирали сме с тебе Единият клон от рода ми, още в турско се е преселил оттам, от Македония ,бягайки от Башибозука при една буна!
Няма и намек да сме македонци
Много хора познавам от Македония ,с корени оттам Нито един не казва ,че е македонец
Македонец не е етносно име, то е географско! Това ясно трябваше да се каже С очевидни доказателства, които са налице!Веднага мога да дам докозателства за времето ,когато никой в Македония не е казвал нищо друго, освен че е Българин!
Но, историците трябваше да се намесят когато му беше времето, но го направиха като добре обучени догматици С празни приказки и назубрени или произволни фрази Те да изпъкнат, не да защитят каузата!?
Има ли етносни различия между нас и тях- основни-Език- безспорно диалект, писменост-обработена късно- наша -бит, култура...... Къде е разликата с нас?
Една разлика има ли, освен ,че не са заспали като нас? И дори гърците ни се смеят за това! Но там причината е друга Ние сме по крайностите!
Словоблудството в случая не играе роля, напротив, забърква по- голяма каша Защото отклонява от главната цел
какво да кажа, въртим едно исъщо, без резултат, като празна мелница

Хубав ден приятелю!

П.П. Ние трябваше не толкова да търсим ввиновни и оправдания, колкото да поставим твърдо наши условия, аргументирани!
Както нагло при това, поставиха такива гърците и още по нагло го отстояха под безучастния ни поглед!

Аз бих казал,че днес псевдомакедонците с цялата си наглост се опитват да поставят условия на нас и ако местата ни с тях бяха разменени,НИКОГА нямаше да влезем в Евросъюза,освен ако не им продадехме за без пари и майчиното си мляко! През 1946 г. сталинистите се опитали да направят дядовия ми род на "македонци",но ударили на камък- двама от него загинали с оръжие в ръка,понеже били от ВМРО и ги обявили за "фашисти",други двама едва отървали Белене чрез свой близък,който ходатайствал за да ги измъкне,мнозина избягали по други места за да не ги закачат и т.н. После онези насилници ни лъжеха,че се грижат за народа а когато научих каква е била "грижата" им,намразих продажната им семка и не искам да чуя за тях! Македонистите са техни деца и жертви,обединени в единен фронт срещу Българския народ между Охрид и Пирин: те са по-добре организирани от нас,понеже работят за службите в Скопие но ние сме фанатизирани бойци за България и ще потрошим хищните им мутри,които късаха месо от народа ни и са гладни за още!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Да, Ангеле!
02.11 07:22
Съвременните македонци са това!
Те са взели всичко лошо от тези, които са "работили" за създаването на тази политическа нация Първи са заработили великите сили преди век и половина, после Сърбия и Гърция, тези хищници за чужзи земи, да се наядат с тях, Коминтерна, Сталин-Тито-Димитров- триото,...
Сега най - активна е Гърция!Има мълчаливата подкрепа на Русия Но и другите я подкрепят! Парично! За разлика от нас!

Хубав ден, приятелю!

П.П.
Но ние не трабва да стоим със скръстени ръце!?
Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
цитирай
10. zaw12929 - АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска ...
02.11 08:08
АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска Мастърс 1000 турнира в Париж тази седмица и сезонът изглежда е приключил за него, ако не реши да участва с „уайлд кард“ в София, предаде БНР.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е на 290-ото място.
цитирай
11. shtaparov - Съвременните ...
03.11 19:11
leonleonovpom2 написа:
Съвременните македонци са това!
Те са взели всичко лошо от тези, които са "работили" за създаването на тази политическа нация Първи са заработили великите сили преди век и половина, после Сърбия и Гърция, тези хищници за чужзи земи, да се наядат с тях, Коминтерна, Сталин-Тито-Димитров- триото,...
Сега най - активна е Гърция!Има мълчаливата подкрепа на Русия Но и другите я подкрепят! Парично! За разлика от нас!

Хубав ден, приятелю!

П.П.
Но ние не трабва да стоим със скръстени ръце!?
Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!

Световния план за Македония е тя да бъде дадена на Гърция но ако си качим раждаемостта и запазим неутралитет в конфликтите които ще ни се поднесат, ще объркаме кретенските им планове издъно! Турция например вече ги е объркала- с тия 80 млн. нея никой не може да я бутне а тя дори се присмива на палячовците гърци,прави си гаври с тях и е права! Ние обаче с тия 6 млн.сме в много тежък проблем та щом реши спора с крадците от "Македония",правителството трябва незабавно да се заеме с демографската криза и да я реши със замах в полза на Българите а не на малцинствата,които са зинали усти да ни погълнат!
цитирай
12. shtaparov - АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска ...
03.11 19:18
zaw12929 написа:
АКТУАЛНО Григор Димитров пропуска Мастърс 1000 турнира в Париж тази седмица и сезонът изглежда е приключил за него, ако не реши да участва с „уайлд кард“ в София, предаде БНР.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е на 290-ото място.

Стефчо пък реши,че му е студено да обикаля всеки ден по центъра и ще идва там само тогава,когато някой от нас му се обади :)
цитирай
13. ka4ak - АНГЕЛЕ!ОБАЧЕ,ЦЪЪЪ.....
04.11 06:04
ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА,ДА СТАНЕ КАТО СЪЕДИНЕНИЕТО И ДОБРУДЖА.......
цитирай
14. shtaparov - ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА, ДА ...
04.11 07:51
ka4ak написа:
ПРОСТО СМЕ СИ ПРАВИЛИ СМЕТКАТА,ДА СТАНЕ КАТО СЪЕДИНЕНИЕТО И ДОБРУДЖА.......

Сметката ни беше ясна и проста- затова чужди грабители я усетиха и се набъркаха в нея...
цитирай
15. cortana - Беше интересно да прочета. Благодаря!!
07.11 00:23
:)
цитирай
16. cortana - Беше интересно да прочета. Благодаря!!
07.11 00:31
:)
цитирай
17. panazea - Не знам какво е било населението на Македония по време на Александър.
11.11 19:32
Демостен е написал Филипики и твърди , че Филип не е елин.
Мога само да кажа за изследванията на Васил Кънчов , неговите книги и карти.
Мога да кажа завета на моят Дядо Ангел Грунчев , който ми каза преди години -
Ние сме Българи от македония . Говоря за 1885 , 1901.
После са войните , Коминтерна , Тито , Сталин , Димитров . Изкуственото създаване на македонската нация и език . Тамошната върхушка не ще да си признае от кого произлизат , защото всичките им функционери , академици , професори са станали такива , благодарение на голямата лъжа.
Обикновените хора знаят , че няма разлика от двете страни на границата , гледат да им върви алъш вериш и чакат управниците им да се излекуват от тази болест.
Когато бях в Македония ми хареса тишината и спокойствието , все едно времето е спряло ! Отношението на обикновените хора е много добро . Така че защо да раздухваме нещо , което го няма . Инат има само при управляващите , защото ги е страх да не изпуснат кокала . Ха ха !
цитирай
18. shtaparov - (Беше интересно да прочета. Благодаря!!)
14.11 09:27
cortana написа:
:)

Mnogo se radvam!
цитирай
19. shtaparov - Демостен е написал Филипики и ...
14.11 09:31
panazea написа:
Демостен е написал Филипики и твърди , че Филип не е елин.
Мога само да кажа за изследванията на Васил Кънчов , неговите книги и карти.
Мога да кажа завета на моят Дядо Ангел Грунчев , който ми каза преди години -
Ние сме Българи от македония . Говоря за 1885 , 1901.
После са войните , Коминтерна , Тито , Сталин , Димитров . Изкуственото създаване на македонската нация и език . Тамошната върхушка не ще да си признае от кого произлизат , защото всичките им функционери , академици , професори са станали такива , благодарение на голямата лъжа.
Обикновените хора знаят , че няма разлика от двете страни на границата , гледат да им върви алъш вериш и чакат управниците им да се излекуват от тази болест.
Когато бях в Македония ми хареса тишината и спокойствието , все едно времето е спряло ! Отношението на обикновените хора е много добро . Така че защо да раздухваме нещо , което го няма . Инат има само при управляващите , защото ги е страх да не изпуснат кокала . Ха ха !

Права си,че в кокала е проблема- ламтежът за кокал дедите ни го "лекували" много успешно,като назначавали съответните управници за свои висши кадри и им давали повече права от онези,които имали преди. И за другото си права- моите баба и дядо ми казаха същото в 1976 г.!
цитирай
20. shtaparov - Благодаря и за ...
14.11 09:35
cortana написа:
:)

Благодаря и за твоето включване- винаги ще ми бъде приятно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 2922084
Постинги: 189
Коментари: 6220
Гласове: 86006
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА,от която са ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи