Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2020 08:11 - БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 6737 Коментари: 38 Гласове:
56

Последна промяна: 30.11.2020 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ

                   (кликни върху изображенията,които искаш да увеличиш)


   Малко хора знаят,че царете БОЛГ и БРЕМ не са измислени от Паисий ни от древния Зографски историк,а са реално съществували водачи и владетели. У нас е писано отдавна но малко хора са прочели че цар БОЛГ е реална историческа личност,живяла в края на IV-началото на III век пр. Христа (http://sparotok.blog.bg/politika/2012/03/18/car-bolg-i-bylgarite.923313):
      image

  Първият Български извор,който споменава царете БОЛГ и БРЕМ е Зографската история:

image

  Тя е обявена за късен документ от 60-те години на XVIII век,на който е направен препис в 1785 г. Ще оспоря това становище обаче с аргумента,че никой стар летописец не е преписвал нови ръкописи без да има специална поръчка а по правило са преписвани само такива,които са вече остарели и захабени до такава степен,че има опасност да се разрушат. Затова смятам,че най-стария оригинал на Зографската история е бил на поне 4 века,когато е преписан по същите съображения т.е.- той вероятно е бил част от Симеоновия сборник или някоя друга книга от същото време,която е преписана веднъж през ХIV-ти и още веднъж- през XVIII-ти век.

  На това сведение не бях обърнал нужното внимание по обясними причини но проучвайки Келтската връзка на Българите,която се оказа възлова и повече от несъмнена изведнъж стигнах до Келтските царе БОЛГ и БРЕН,които превзели почти цяла Македония и убили македонския цар Птолемей Керавън (281-279 г. пр. Хр.):
      image

      image
 
  Ето още сведения за тези събития (кликни за да увеличиш):
      image

      image

  След като убиват македонския цар,Келтите на Болг окупират почти цяла Македония,половината Гърция и големи части от Тракия. Атаката на Болг (Болгиус) е подпомогната от вожда Бренус (Брем),чието име се обяснява с Българската дума БРАН (Война,Сражение):

      image

  Тези събития причинили династична криза в Македония,която дотогава владеела Тракия и Гърция,а след удара на Келтите много Тракийски територии се освободили от нейното владичество:

      image

   Набързо се изредили няколко владетели с почти непознати за нас имена,което сериозно отслабило държавата:

image

      image
 
  Това довело до откъсването на големи територии,в една от които Келтите си направили държава със столица ТЮЛЕ ( = ДУЛЕ,ТУЛОВО),а техните племена се установили измежду Тракийските и частично се смесили с тях. Съвременна карта показва съвсем схематично и не много вярно маршрута на Келтите (Гали) в Македония и Тракия:

image

   В хода на кампанията вождът БРЕМ (БРЕНУС) е убит,но Болг остава непобеден а по-нататъшната му съдба е неизвестна. На Запад има хипотеза,че той се е върнал обратно а Келтските племена,водени от него са получили имената БОЛГИ и БЕЛГИ от прославеното му име. В такъв случай името БЪЛГАРИ (БОЛГАРИ) означава БОЛГ-АРИ (Ората на Болг, Хората на цар Болг):
      image

  У нас има две други хипотези,които не са по-малко възможни от първата:

1. Версия на Павел Серафимов (Спароток). Според нея цар БОЛГ е получил името си от племето което предвождал. Ако тя е вярна мога да направя извод че БЪЛГАРИТЕ са онези БОЛГИ,които тръгнали на изток заедно с него и останали да живеят в Ариана (древна Тракия),заради което добили името БОЛГ-АРИ (Болгите от Ариана).

2. Версия на Ангел Ангелов (Щапаров Младши). Според нея цар Болг е останал в Тракия и основал Келтското царство със столица ТЮЛЕ (ДУЛЕ) в нашата днешна територия. Той станал пръв негов владетел преди КАВАР (КУВЕР, КУБЕР),но не сякъл монети като него или ако е сякъл,те още не са открити. Царуването му явно приключило скоро след това,но делата му се прославили а името му идва от древен етноним,създаден на Балканите под името БРИГИ (БЛЪГИ).

  Този етноним претърпял известни промени в течение на времето,но връзката му с Балканите се хваща от съвпадението на голям брой Келтски (Белгийски) имена с Палеопонтийските лични имена,които се откриват в Микенските таблички от преди Троянската война. Те изчезват в над 90% от Балканите след гръцкото нашествие,за да се появят масирано в Галия от което следва че повечето БЕЛГИ (БЕЛАЗГИ),наричани още БЕЛАГРИ (БЕЛГРИ,БЕЛГАРИ) са прогонени от Балканите и се установили в земите на днешните държави Белгия,Франция,Ирландия и Англия.
      image

  Затова в ирландските саги се казва че БОЛГИТЕ (Фир Болг, БЕЛГИ),чиито царе носели невертоятните Български имена Мортаг, Угаин, Боян, Ган (Гане), Гостен (Гостун), Дела (Дельо) и пр. идват в Британия от древна Тракия,прогонени от притесненията на гърците (кликни за да увеличиш):
      image
      image

  Според друго проучване част от Келтите (Гали) идват на Балканите от Централния масив в земите на днешна Франция,който тогава носел знаковото име КЕМЕН (КАМЕН,КАМЪК) или другояче казано- ИМЕН (ИМЕОН):

      image

   Не са без значение летописите на Страбон,според които при Рождеството на Христос повечето БЕЛГИ са обитавали Панония- едно знаково за Атиловите и Куберовите Българи място. Така нещата се навързват особено като знаем,че в описанието на Преслав цар Симеон е представен с торква на врата,а този обичай е описван на Запад като типично Келтски. Българските езически храмове,строени по план от два вписани квадрата дословно повтарят плана на Келтските,зороатсрийски и някои Тракийски храмове а езикът на древните Келти очевидно не е бил ирландски и шотландски,понеже прилича много повече на Български. Значителен брой Келтски лични имена повтарят владетелските имена от "Първото" Българско царство,в Англия има стотици Български лични имена,а употребата на гайди и на "Ъ" под ударение е характерно както за България,така и за нероманизованите наследници на древните Келти.

  Затова Паисий,Спиридон и авторът на Зографската история са имали право да опишат цар Бог като Българин,което личи добре от железните аргументи на Спароток:

      image

  Според всичко,което се каза дотук,Белгийският цар Болг несъмнено е Българин а славата,с която се покрили водените от него племена вероятно е довела до лека промяна в техния етноним,след която от БЕЛГИ те станали БЕЛГ-АРИ (БЕЛГИТЕ от АРИАНА т.е.- Тракийските Белги). Това не изключва вероятността името им да значи БОЛГ-ОРА (Хората на цар БОЛГ, Белгите на БОЛГ),а техния етноним е свързан и с името на Бога (БОГ = БОЛГ),при което БОГА или БАГА е БАГХА (Бакхус) и БЯГА (Бягащия Бог)- Хермесова еманация на Дионис.

  В резултат на този славен успех Българите приели,че родината на Александър Велики им е дадена свише- затова много от тях останали в нея още тогава. След идването на римските легиони много Българи останали в Тракия,Дакия и Панония (Банат) но повечето избягали към Азовско море и Кавказ,за да не робуват на никого. А тези непреклонни воини ,които убили наследника на Александър освободили от гръцко иго големи територии на Балканите и спечелили такава слава,че от нея се породили думите "СЛОВЕНИ" и "СЛАВЯНИ",доколкото е коректно да ги използваме в този им вид. Това не убягнало от вниманието на старите наши историци които пишат,че дедите ни воювали с македонски царе и като ги побеждавали,взимали данък от тях а славата,с която се покрили страховитите Български воини им спечелила прозвището СЛАВЕНИ (ПРОСЛАВЕНИ, СЛАВНИ)!




Гласувай:
57


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
09.09.2020 09:18
Цяла студия си написал!
Гали е римското наименование на келтите Авторите, ползващи гали са явно от римско и постримско време Всъщност келтите така наричали жреците си!
От финала на постинга ти излиза това, което считам за истина и аз, че славяните са произлезли от Българите , а не са някаква отделна народност И имената са взаимнозаменими, защото става дума за едни и същи хора
Както в " О писменехь" се говори за словени, като в същото време се отбелязва ,че квяз Борис е владетел на Българите !?
Нещо като немци и германци Немци- горски хора, както ги нарекли римляните, защото живеели в горите или германи- пак те са ги нарекли така-заради родството им!
Мисля си нещо друго Бодуен пише писмо на нашия Калоян да му предаде земите си Използва друг предлог за това Но дали няма и претенции свързани с Белгите?
Едва ли!
нашият Калоян има блестящи познания по история Ние сме от клонът който е останал и земите му принадлежат по право и по давност! Моментално го е отрязал!
Поздравления за написаното!

Хубав ден!
цитирай
2. dobrodan - Много добре, харесвам!
09.09.2020 09:29
Подробностите после ще уточняваме :), хубава статия си оформил!
Малко си се предоверил на не точно когото трябва, но това си е твое решение.
Ако наистина сме се звали кимери......питай го тоя юнак какво означава кимери - кимври и на кой език......
Ако успееш да намериш в оригинал списък на имената, които си цитирал по него, метни насам, че нещо не успявам?
цитирай
3. germantiger - :)
09.09.2020 11:26
болг и брен не са българи, те дори не са траки

келтите не са траки, още по-малко пък българи
цитирай
4. shtaparov - Подробностите после ще ...
09.09.2020 12:21
dobrodan написа:
Подробностите после ще уточняваме :), хубава статия си оформил!
Малко си се предоверил на не точно когото трябва, но това си е твое решение.
Ако наистина сме се звали кимери......питай го тоя юнак какво означава кимери - кимври и на кой език......
Ако успееш да намериш в оригинал списък на имената, които си цитирал по него, метни насам, че нещо не успявам?

Кажи за кои имена говориш и ще потърся дали има списък.
цитирай
5. shtaparov - болг и брен ...
09.09.2020 12:25
germantiger написа:
болг и брен не са българи, те дори не са траки

келтите не са траки, още по-малко пък българи

И как ще докажеш че си прав: цитирайки фантазиите на този или онзи наш съвременник? Тоя метод го знам: македонистите са "македонци" понеже Сталин бил казал така,и бай Стойне от Саранци! :) Аз боравя с доказателства и паралели включително езикови,ти боравиш с цитати на днешни фантазьори!
цитирай
6. shtaparov - Цяла студия си ...
09.09.2020 12:31
leonleonovpom2 написа:
Цяла студия си написал!
Гали е римското наименование на келтите Авторите, ползващи гали са явно от римско и постримско време Всъщност келтите така наричали жреците си!
От финала на постинга ти излиза това, което считам за истина и аз, че славяните са произлезли от Българите , а не са някаква отделна народност И имената са взаимнозаменими, защото става дума за едни и същи хора
Както в " О писменехь" се говори за словени, като в същото време се отбелязва ,че квяз Борис е владетел на Българите !?
Нещо като немци и германци Немци- горски хора, както ги нарекли римляните, защото живеели в горите или германи- пак те са ги нарекли така-заради родството им!
Мисля си нещо друго Бодуен пише писмо на нашия Калоян да му предаде земите си Използва друг предлог за това Но дали няма и претенции свързани с Белгите?
Едва ли!
нашият Калоян има блестящи познания по история Ние сме от клонът който е останал и земите му принадлежат по право и по давност! Моментално го е отрязал!
Поздравления за написаното!
Хубав ден!

Аз не настоявам,че нашите историци от 19 век са съвършено прави- само цитирам тяхното мнение като вариант. Тезата,че Словяните са Хора на Словото е много по-издържана и имам добри материали в нейна подкрепа,но тази се оказа хубав завършек на статията и здрав юмрук в носа на панславизма и македонизма,които са като дупе и гащи и винаги вървят ръка за ръка :)
цитирай
7. dobrodan - За галските става дума,
09.09.2020 15:51
но бих искал оригиналите, а не блога на Павел Трак. Не върши работа.
цитирай
8. germantiger - :)
09.09.2020 16:13
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)
цитирай
9. zaw12929 - ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската ...
09.09.2020 17:49
ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската фондация „Ханс Зайдел“- против регламентите на ЕС ( Pan 18 ное 2016 г. Редакцията на News Front откри за вас следната информация)
«Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви носи вина за престъплението наречено „ГЕРБ“ виновна пред германските данъкоплатци, пред едрия баварски капитал.
„Ханс Зайдел“ обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен „ГЕРБ“- нагло
брутално, арогантно, гангстерско, разсипническо, просташко и убийствено за народа и държавата управление, каквото е управлението при режимът на Бойко Борисов е прецедент в историята на обединена Европа.То въведе манипулирането на изборите с купуване избиратели, преправяне протоколи, налагане със страх и репресии власт натрапена на българския народ с Вашето любезно съдействие. Сега благодарение и на фондация „Ханс Зайдел“ сме изправени пред поредната – трета национална катастрофа. Кога е имало в България отчаяние, от глад и мизерия, от страх пред бъдещето, от невъзможността да погледнат децата си в очите и да им обяснят, защо и тази вечер нямат дори хляб на масата? Това се случва всеки ден. Мизерни пенсии и бедни работещи -95% от населението. Напускащи млади хора над 3 милиона) ненамерили разумни причини да останат в Родината си, пишем ли ги на сметката Ви? А милионите отчаяни и обезсърчени, които не виждат смисъл да живеят? Отговаряте и за незаконните подслушвания на хиляди българи от купените с европейски пари модерни „цецомобили“?
За превръщането на службите за сигурност в гангстерска шайка и гвардия- неграмотните, скудоумни, комплексирани, шизофренни творения Цветанов и Борисов? Защитаващи техните мутренски интереси? С любезно съдействие на германската фондация?
Ще поеме ли фондацията вината за смачкването на свободата на словото, за запушените усти на журналисти и главни редактори (на 111-113 място по свобода са словото) с тоягата на репресия на ДАНС, МВР и НАП, „морковите“ „послушните медии“ европари.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Германтигър, има много доказателства, в топонимите например!
09.09.2020 21:45
Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!
цитирай
11. shtaparov - но бих искал оригиналите, а не блога ...
09.09.2020 21:53
dobrodan написа:
но бих искал оригиналите, а не блога на Павел Трак. Не върши работа.

Виж какво приятелю: оригиналите ще ти намеря ако разровя по-упорито в Интернета,но местата за търсене са стотици и ще изгубя дни. Ако ти разровиш,резултата ще е същия с тази разлика,че в момента на теб ти трябват- не на мен. Затова седни,разрови и ще ги откриеш,че имам доста друга работа и не ми се вършат неща,които вече са извършени.
цитирай
12. shtaparov - объркал си сене аз, а ти трябва ...
09.09.2020 21:56
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??
цитирай
13. shtaparov - ЧУДОВИЩЕТО ...
09.09.2020 22:08
zaw12929 написа:
ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската фондация „Ханс Зайдел“- против регламентите на ЕС ( Pan 18 ное 2016 г. Редакцията на News Front откри за вас следната информация)
«Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви носи вина за престъплението наречено „ГЕРБ“ виновна пред германските данъкоплатци, пред едрия баварски капитал.
„Ханс Зайдел“ обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен „ГЕРБ“- нагло
брутално, арогантно, гангстерско, разсипническо, просташко и убийствено за народа и държавата управление, каквото е управлението при режимът на Бойко Борисов е прецедент в историята на обединена Европа.То въведе манипулирането на изборите с купуване избиратели, преправяне протоколи, налагане със страх и репресии власт натрапена на българския народ с Вашето любезно съдействие. Сега благодарение и на фондация „Ханс Зайдел“ сме изправени пред поредната – трета национална катастрофа. Кога е имало в България отчаяние, от глад и мизерия, от страх пред бъдещето, от невъзможността да погледнат децата си в очите и да им обяснят, защо и тази вечер нямат дори хляб на масата? Това се случва всеки ден. Мизерни пенсии и бедни работещи -95% от населението. Напускащи млади хора над 3 милиона) ненамерили разумни причини да останат в Родината си, пишем ли ги на сметката Ви? А милионите отчаяни и обезсърчени, които не виждат смисъл да живеят? Отговаряте и за незаконните подслушвания на хиляди българи от купените с европейски пари модерни „цецомобили“?
За превръщането на службите за сигурност в гангстерска шайка и гвардия- неграмотните, скудоумни, комплексирани, шизофренни творения Цветанов и Борисов? Защитаващи техните мутренски интереси? С любезно съдействие на германската фондация?
Ще поеме ли фондацията вината за смачкването на свободата на словото, за запушените усти на журналисти и главни редактори (на 111-113 място по свобода са словото) с тоягата на репресия на ДАНС, МВР и НАП, „морковите“ „послушните медии“ европари.

Тия неща не ги знаех но и не знам кои са верни,така че да ги оставим на политолозите ако искаш :)
цитирай
14. germantiger - +
09.09.2020 22:52
не мен и не аз имам задължение, а логиката е науката,която ти явно не си прочел и не знаеш

"оти" като се запишеш да учиш история, археология в софийския или великотърновския ще научиш защо келтите са келти, а не траки и не българи

ами като не си учил не е мой проблем

изискваш от мен да доказвам доказаното от науката в няколко века

теб да уча и времето си да губя без това да ми е работа?!

аз теб да уча защото не си учил ?!
цитирай
15. germantiger - ++
09.09.2020 22:54
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му
цитирай
16. shtaparov - Пирин- ПиринеиЕбро- Хеброс...
09.09.2020 22:56
leonleonovpom2 написа:
Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!

Има и други доказателства,още по-фрапантни. Някои Келти обичали да пият вино от черепите на убити врагове- така направили с главата на един разбит римски пълководец например,имам точна запаметена информация по въпроса! Планът на Келтските храмове съвпада на 100% с плана,по който са правени "пра"-Българските. Торквите на Келтските царе са трудно различими от древно-Българските но малко хора знаят,че у нас са намерени не една или две,а няколко десетки древно-Български торкви и ако Германът беше в час щеше веднага да усети,че това съвпадение няма как да е случайно. Добре е да ми каже все пак кои други царе освен Българските (в това число някои Тракийски) и Келтските са носели торкви- римските или гръцките,египетските или асирийските,персийските или китайските,израелските или руските,сръбските или германските,негърските или ацтекските??!!

Той подценява това което му казвам,но аз не говоря напразно: торквата била свещен знак за високоблагородно положение на носещите я единствено у Келти,Българи и някои повлияни от тях Тракийски племена! Лично аз разполагам с множество снимки на по-тънки или по-дебели Български сребърни торкви от Историческия музей,датирани между IX и XIV век: ако "пра"-Българските лични имена с Келтски произход и тези торкви не са доказателство,значи за него светът е изтъкан САМО от лъжи, включително древните германи и самия Гьоте дoри! А той не знае още,че наши учени още миналия век се учудвали на нещо странно: повечето "пра"-Български лични имена имат ясни Келтски паралели,а Келтското племе БОИ,чието име се извежда от нашата дума БОЙ изповядвало зороастризма,точно като част от Българите! ...
цитирай
17. born - Почитания , уважаеми shtaparov !
09.09.2020 23:25
Впечатлен съм от логиката на заключенията, които правиш след и в резултат на обстойните си методични проучвания !
цитирай
18. shtaparov - Впечатлен съм от ...
10.09.2020 05:09
born написа:
Впечатлен съм от логиката на заключенията, които правиш след и в резултат на обстойните си методични проучвания !

Просто съм имал късмет,даден от Бога да схвана логиката на нещата приятелю- затова успявам да направя съответните изводи и заключения.
цитирай
19. nedovolen - Не съм специалист да коментирам, но ...
10.09.2020 10:57
Не съм специалист да коментирам, но щом някои са ”разбъзикани”, обследването постига целта си.
А тя е по-дълбока. :)))
Чест и почитания!
цитирай
20. shtaparov - Не съм ...
10.09.2020 19:39
nedovolen написа:
Не съм специалист да коментирам, но щом някои са ”разбъзикани”, обследването постига целта си. А тя е по-дълбока. :))) Чест и почитания!

Благодаря приятелю- и на теб!
цитирай
21. leonleonovpom2 - леонлеонофпом2 - топонимите не са ...
10.09.2020 21:42
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

......
Разбира се ,че основата на името на Лондон се гради на римското наименование С просто око се вижда!
А Кьолн е на база римското име на града Той е колония на Агрипина- старата!
Кьол има връзка с одеколона Той е изобретен в Кьолн
Знаеш ли ,че одеколона носи името на Кьолн?
Ло дьо Колонь! Това е френското наименование на одеколона- пълното
Вода от Колонь , от Кьолн! Така са го кръстили французите!
Колонии са обикновено градовете ,създадени за пенсионирани римски легионери, да се устроят в тях Такъв у нас е колония деултум например, днешният Дебелт!

А относно Максимин, Герман Хафнер пише , вероятно цитираш него, че е тракийски пастир, син на гот и на аланка Това е нелепица, разбира се Все едно германец син на руснак и на гъркиня? Сега може да се вземе гражданство, но тогава такива финтове е нямало Да остовим настрана ,че готи и алани в средата на втори век ,просто няма в Мизия!А има множество свидетелства, по-късни, че мизите сега се наричат Българи, Йоан Цеца например!
Но той пише и нещо друго Герман Хафнер- че воюва успешно с германци, сармати и даки Добър военачалник е, затова е издигнат за император от войниците!
Не ми е ясно ,защо спориш за очевидни и лесно оборими неща?
Може само по две причини, едната няма да коментирам, другата е, че смяташ ,че имаш насреща невежи? Ако е втората, грешиш!
цитирай
22. nikikm - на вниманието на плюшеното германско тигерче,пък и на уважаемите ми колеги и съмишленици тук.
10.09.2020 22:16
shtaparov написа:
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??


Да ви обяснявам,че не съм историк,няма смисъл,но днес истинската история е в нехабилитираните.Та да хващам бика за рогата направо.НЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ,т.е. ЕВРОПА Е БЪЛГАРСКА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЕВРОПА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ! На хапещото опашката си тигерче,да кажа,че в днешния немски език при повърхностна обработка на двата тома на БАН от 1970 година излизат наяве над 400 ЧЕТИРИСТОТИН "немски" думи НЕ с български произход,а ЕДНАКВИ ПО СМИСЪЛ И ЗВУЧЕНЕ! Е,досега не съм получил смислен коментар за невярност,грешки,наивност може би, или друго, от никого.Но това е известен начин да маргинализираш, обезличиш и омаловажиш до нищо,нещо много важно. А ТОВА Е МНОГО ВАЖНО,КОЛКОТО И НЕСКРОМНО ДА ЗВУЧИ. МНОГО ВАЖНО! ЗА НАУКАТА,ЗА ИСТОРИЯТА,АКО ДА Е И ТУХЛИЧКА! Да вземат,да разработват,да анализират и доказват,на мен ми е все тая,не искам да ми се споменава името,но искам хора,като тигерчето и плеядата българомразци да замълчат!
Ето тук,вземайте безплатно: http://nikikm.blog/politika/2020/03/01/bylgari-li-sa-germancite-nikikm-blog-bg.1698732
И пак да ви кажа,не ви ща славата,не ви ща нищото,ако сте българи патриоти,използвайте и разпространявайте!НАПРАВЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ВЕЛИК НАРОД! Направете така,че всички тигърчета и славейчета да замълчат,когато пее БЪЛГАРСКИЯТ СЛАВЕЙ! СРЕЩУ ИСТИНАТА -НИЩО!
цитирай
23. dobrodan - Е това последното си заслужава похвалата,
11.09.2020 11:41
NIKIKM? БРАВО, човек, това е истината!
цитирай
24. dobrodan - Щапаров? Думата "торква" идва от.....
11.09.2020 18:11
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........
цитирай
25. shtaparov - NIKIKM? БРАВО, човек, това е ист...
12.09.2020 09:52
dobrodan написа:
NIKIKM? БРАВО, човек, това е истината!

Това е- съгласен съм!
цитирай
26. shtaparov - знаеш кой език?Както и ...
12.09.2020 09:55
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...
цитирай
27. shtaparov - Патриотичен патос
12.09.2020 10:08
nikikm написа:
shtaparov написа:
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??


Да ви обяснявам,че не съм историк,няма смисъл,но днес истинската история е в нехабилитираните.Та да хващам бика за рогата направо.НЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ,т.е. ЕВРОПА Е БЪЛГАРСКА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЕВРОПА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ! На хапещото опашката си тигерче,да кажа,че в днешния немски език при повърхностна обработка на двата тома на БАН от 1970 година излизат наяве над 400 ЧЕТИРИСТОТИН "немски" думи НЕ с български произход,а ЕДНАКВИ ПО СМИСЪЛ И ЗВУЧЕНЕ! Е,досега не съм получил смислен коментар за невярност,грешки,наивност може би, или друго, от никого.Но това е известен начин да маргинализираш, обезличиш и омаловажиш до нищо,нещо много важно. А ТОВА Е МНОГО ВАЖНО,КОЛКОТО И НЕСКРОМНО ДА ЗВУЧИ. МНОГО ВАЖНО! ЗА НАУКАТА,ЗА ИСТОРИЯТА,АКО ДА Е И ТУХЛИЧКА! Да вземат,да разработват,да анализират и доказват,на мен ми е все тая,не искам да ми се споменава името,но искам хора,като тигерчето и плеядата българомразци да замълчат!
Ето тук,вземайте безплатно: http://nikikm/politika/2020/03/01/bylgari-li-sa-germancite-nikikm-blog-bg.1698732
И пак да ви кажа,не ви ща славата,не ви ща нищото,ако сте българи патриоти,използвайте и разпространявайте!НАПРАВЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ВЕЛИК НАРОД! Направете така,че всички тигърчета и славейчета да замълчат,когато пее БЪЛГАРСКИЯТ СЛАВЕЙ! СРЕЩУ ИСТИНАТА -НИЩО!

Благодаря за патриотичния патос приятелю- той е нужен на цяла България,подкрепен с факти от нашето истинско минало!
цитирай
28. shtaparov - леонлеонофпом2 ...
12.09.2020 10:12
leonleonovpom2 написа:
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

......
Разбира се ,че основата на името на Лондон се гради на римското наименование С просто око се вижда!
А Кьолн е на база римското име на града Той е колония на Агрипина- старата!
Кьол има връзка с одеколона Той е изобретен в Кьолн
Знаеш ли ,че одеколона носи името на Кьолн?
Ло дьо Колонь! Това е френското наименование на одеколона- пълното
Вода от Колонь , от Кьолн! Така са го кръстили французите!
Колонии са обикновено градовете ,създадени за пенсионирани римски легионери, да се устроят в тях Такъв у нас е колония деултум например, днешният Дебелт!

А относно Максимин, Герман Хафнер пише , вероятно цитираш него, че е тракийски пастир, син на гот и на аланка Това е нелепица, разбира се Все едно германец син на руснак и на гъркиня? Сега може да се вземе гражданство, но тогава такива финтове е нямало Да остовим настрана ,че готи и алани в средата на втори век ,просто няма в Мизия!А има множество свидетелства, по-късни, че мизите сега се наричат Българи, Йоан Цеца например!
Но той пише и нещо друго Герман Хафнер- че воюва успешно с германци, сармати и даки Добър военачалник е, затова е издигнат за император от войниците!
Не ми е ясно ,защо спориш за очевидни и лесно оборими неща?
Може само по две причини, едната няма да коментирам, другата е, че смяташ ,че имаш насреща невежи? Ако е втората, грешиш!

Прав си приятелю- повечето ГОТИ са мразели германците,понеже ги имали за мизерни сепаратисти и дегенерати :)
цитирай
29. shtaparov - не мен и не аз имам задължение, а л...
12.09.2020 10:16
germantiger написа:
не мен и не аз имам задължение, а логиката е науката,която ти явно не си прочел и не знаеш

"оти" като се запишеш да учиш история, археология в софийския или великотърновския ще научиш защо келтите са келти, а не траки и не българи

ами като не си учил не е мой проблем

изискваш от мен да доказвам доказаното от науката в няколко века

теб да уча и времето си да губя без това да ми е работа?!

аз теб да уча защото не си учил ?!

Ти не говориш за това,за което говоря аз- затова не ме разбираш. Не разбираш и друго- главното племе на Келтите се наричало БЪЛГИ (БОЛГИ, БЕЛГИ)- а защо ли??? Варирането на първата гласна (веднъж "Е" друг път "О") говори че зад нея се крие друг звук,недостъпен за първите й "регистратори". Кой ще да е бил тоя звук? Ами "Ъ" разбира се- не "У" или "И"!
цитирай
30. shtaparov - леонлеонофпом2 - топонимите не са ...
12.09.2020 10:32
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

Римският КОЛОН може да няма много общо с немския КЬОЛН,но второто име идва от първото- не първото от второто! За тази дреболия е безсмислено да спорим: тя няма да ни оправи живота,историческата истина ще го оправи!
цитирай
31. dobrodan - Не, не ме разочароваш ни най-малко :),
12.09.2020 11:09
shtaparov написа:
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...


келтите също са били тюркоезични, както и галите :):):), думата "гал" води право към древнотюркската qal - глупав, безумец.........
"Пока же без детальных пояснений следует заметить, что эти галлы были
тюркскоязычным огузским племенем. Исходя из этого, семантику
племенного названия земгалов можно попытаться вывести следующим
образом. В современном латышском языке этот этноним имеет форму
zemgali, в русском – "земгалы". На составные части этот этнотермин
можно разделить так: зем-галы. Первая составляющая зем может
восходить к основе тюркского (огузского) слова zemin (земин) "основа,
грунт, почва".

Та, етнонимът "торкман" е записан, доколкото зная, на надгробни паметници в другата България, а "кок торк" е синеок тюрк :):):), кок/кук е небе още у египтяните :).
цитирай
32. shtaparov - знаеш кой език? Както и латинс...
13.09.2020 04:37
dobrodan написа:
shtaparov написа:
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...


келтите също са били тюркоезични, както и галите :):):), думата "гал" води право към древнотюркската qal - глупав, безумец.........
"Пока же без детальных пояснений следует заметить, что эти галлы были
тюркскоязычным огузским племенем. Исходя из этого, семантику
племенного названия земгалов можно попытаться вывести следующим
образом. В современном латышском языке этот этноним имеет форму
zemgali, в русском – "земгалы". На составные части этот этнотермин
можно разделить так: зем-галы. Первая составляющая зем может
восходить к основе тюркского (огузского) слова zemin (земин) "основа,
грунт, почва".

Та, етнонимът "торкман" е записан, доколкото зная, на надгробни паметници в другата България, а "кок торк" е синеок тюрк :):):), кок/кук е небе още у египтяните :).

ГАЛ иде по-скоро от Българската дума ГЬОЛ и най-вероятно означава "Жител на речните и морски брегове",има връзка с "латинските" думи ГЕЛ и ЖЕЛ (ЖЕЛЕ).
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
14.09.2020 08:34
Без да претендирамза" последна инстанция", племената в днешна Франция са също келтски Но провинцията е наречена Галия Така римляните- галус наименовали жреците им
На староБългарски гал означава и черен, както кал- червен Оттам калинка
Гал се е запазило в италианския, но като недоразумение-Галина бланка Искат да подчертаят ,че черната кокошка е бяла всъщност Галин , Галя- намекват за цвят - Черньо е разпространено име!
Това може да се приеме и за пикантерия

Хубав ден , приятелю!
цитирай
34. shtaparov - Без да претендирам...
16.09.2020 15:49
leonleonovpom2 написа:
Без да претендирамза" последна инстанция", племената в днешна Франция са също келтски Но провинцията е наречена Галия Така римляните- галус наименовали жреците им
На староБългарски гал означава и черен, както кал- червен Оттам калинка
Гал се е запазило в италианския, но като недоразумение-Галина бланка Искат да подчертаят ,че черната кокошка е бяла всъщност Галин , Галя- намекват за цвят - Черньо е разпространено име!
Това може да се приеме и за пикантерия

Хубав ден , приятелю!

Тия думи ГАЛ (черен) и кал (червен) са ми на практика непознати- ако имаш препратка,покажи ми да я видя. Щото думата КАЛ си я обяснявам по-скоро като черен- "К" може да премине в "Ч" а "Л" в "Р" и тогава от КАЛ получаваме ЧЬАР (ЧЕР, ЧЕРЕН).
цитирай
35. mihala - Здравей,
17.09.2020 12:21
За времето на Александър Македонски е написано избирателно да не би да се нарекат българите македонци. След като попаднах на битките с участие на българи останах очудена. Империята е обхващала много земи, за които ве съм знаела и там е имало българи - в южната част на бившия СССР. Сега са пустеещи земи.Колко ли съкровища има останали -артефакти за съществуване на българи.
цитирай
36. shtaparov - За времето на Александър...
21.09.2020 04:58
mihala написа:
За времето на Александър Македонски е написано избирателно да не би да се нарекат българите македонци. След като попаднах на битките с участие на българи останах очудена. Империята е обхващала много земи, за които ве съм знаела и там е имало българи - в южната част на бившия СССР. Сега са пустеещи земи.Колко ли съкровища има останали -артефакти за съществуване на българи.

Съкровищата ни там са незнайни предполагам,но още повече сме оставили в Панония (Банат),Украйна и днешно Влашко!
цитирай
37. zaw12929 - МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО. . . ВИНАГИ ...
21.09.2020 15:38
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО... ВИНАГИ "ГОЛЕМИТЕ СИЛИ ВЗЕМАТ ПАЯ""
цитирай
38. shtaparov - МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО...
22.09.2020 08:01
zaw12929 написа:
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО... ВИНАГИ "ГОЛЕМИТЕ СИЛИ ВЗЕМАТ ПАЯ""

За "големите" има хубава приказка: "И ние бяхме като вас,но и вие ще станете като нас!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817307
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи