Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09 08:11 - БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 1426 Коментари: 38 Гласове:
49

Последна промяна: 10.09 04:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ

                   (кликни върху изображенията,които искаш да увеличиш)


   Малко хора знаят,че царете БОЛГ и БРЕМ не са измислени от Паисий ни от древния Зографски историк,а са реално съществували водачи и владетели. У нас е писано отдавна но малко хора са прочели че цар БОЛГ е реална историческа личност,живяла в края на IV-началото на III век пр. Христа (http://sparotok.blog.bg/politika/2012/03/18/car-bolg-i-bylgarite.923313):
      image

  Първият Български извор,който споменава царете БОЛГ и БРЕМ е Зографската история:

image

  Тя е обявена за късен документ от 60-те години на XVIII век,на който е направен препис в 1785 г. Ще оспоря това становище обаче с аргумента,че никой стар летописец не е преписвал нови ръкописи без да има специална поръчка а по правило са преписвани само такива,които са вече остарели и захабени до такава степен,че има опасност да се разрушат. Затова смятам,че най-стария оригинал на Зографската история е бил на поне 4 века,когато е преписан по същите съображения т.е.- той вероятно е бил част от Симеоновия сборник или някоя друга книга от същото време,която е преписана веднъж през ХIV-ти и още веднъж- през XVIII-ти век.

  На това сведение не бях обърнал нужното внимание по обясними причини но проучвайки Келтската връзка на Българите,която се оказа възлова и повече от несъмнена изведнъж стигнах до Келтските царе БОЛГ и БРЕН,които превзели почти цяла Македония и убили македонския цар Птолемей Керавън (281-279 г. пр. Хр.):
      image

      image
 
  Ето още сведения за тези събития (кликни за да увеличиш):
      image

      image

  След като убиват македонския цар,Келтите на Болг окупират почти цяла Македония,половината Гърция и големи части от Тракия. Атаката на Болг (Болгиус) е подпомогната от вожда Бренус (Брем),чието име се обяснява с Българската дума БРАН (Война,Сражение):

      image

  Тези събития причинили династична криза в Македония,която дотогава владеела Тракия и Гърция,а след удара на Келтите много Тракийски територии се освободили от нейното владичество:

      image

   Набързо се изредили няколко владетели с почти непознати за нас имена,което сериозно отслабило държавата:

image

      image
 
  Това довело до откъсването на големи територии,в една от които Келтите си направили държава със столица ТЮЛЕ ( = ДУЛЕ,ТУЛОВО),а техните племена се установили измежду Тракийските и частично се смесили с тях. Съвременна карта показва съвсем схематично и не много вярно маршрута на Келтите (Гали) в Македония и Тракия:

image

   В хода на кампанията вождът БРЕМ (БРЕНУС) е убит,но Болг остава непобеден а по-нататъшната му съдба е неизвестна. На Запад има хипотеза,че той се е върнал обратно а Келтските племена,водени от него са получили имената БОЛГИ и БЕЛГИ от прославеното му име. В такъв случай името БЪЛГАРИ (БОЛГАРИ) означава БОЛГ-АРИ (Ората на Болг, Хората на цар Болг):
      image

  У нас има две други хипотези,които не са по-малко възможни от първата:

1. Версия на Павел Серафимов (Спароток). Според нея цар БОЛГ е получил името си от племето което предвождал. Ако тя е вярна мога да направя извод.че БЪЛГАРИТЕ са онези БОЛГИ,които тръгнали на изток заедно с него и останали да живеят в Ариана (древна Тракия),заради което добили името БОЛГ-АРИ (Болгите от Ариана).

2. Версия на Ангел Ангелов (Щапаров Младши). Според нея цар Болг е останал в Тракия и основал Келтското царство със столица ТЮЛЕ (ДУЛЕ) в нашата днешна територия. Той станал пръв негов владетел преди КАВАР (КУВЕР, КУБЕР),но не сякъл монети като него или ако е сякъл,те още не са открити. Царуването му явно приключило скоро след това,но делата му се прославили а името му идва от древен етноним,създаден на Балканите под името БРИГИ (БЛЪГИ).

  Този етноним претърпял известни промени в течение на времето,но връзката му с Балканите се хваща от съвпадението на голям брой Келтски (Белгийски) имена с Палеопонтийските лични имена,които се откриват в Микенските таблички от преди Троянската война. Те изчезват в над 90% от Балканите след гръцкото нашествие,за да се появят масирано в Галия от което следва че повечето БЕЛГИ (БЕЛАЗГИ),наричани още БЕЛАГРИ (БЕЛГРИ,БЕЛГАРИ) са прогонени от Балканите и се установили в земите на днешните държави Белгия,Франция,Ирландия и Англия.
      image

  Затова в ирландските саги се казва че БОЛГИТЕ (Фир Болг, БЕЛГИ),чиито царе носели невертоятните Български имена Мортаг, Угаин, Боян, Ган (Гане), Гостен (Гостун), Дела (Дельо) и пр. идват в Британия от древна Тракия,прогонени от притесненията на гърците (кликни за да увеличиш):
      image
      image

  Според друго проучване част от Келтите (Гали) идват на Балканите от Централния масив в земите на днешна Франция,който тогава носел знаковото име КЕМЕН (КАМЕН,КАМЪК) или другояче казано- ИМЕН (ИМЕОН).:

      image

   Не са без значение летописите на Страбон,според които при Рождеството на Христос повечето БЕЛГИ са обитавали Панония- едно знаково за Атиловите и Куберовите Българи място. Така нещата се навързват особено като знаем,че в описанието на Преслав цар Симеон е представен с торква на врата,а този обичай е описван на Запад като типично Келтски. Българските езически храмове,строени по план от два вписани квадрата дословно повтарят плана на Келтските,зороатсрийски и някои Тракийски храмове а езикън на древните Келти очевидно не е бил ирландски и шотландсти,понеже прилича много повече на Български. Значителен брой Келтски лични имена повтарят владетелските имена от "Първото" Българско царство,в Англия има стотици Български лични имена,а употребата на гайди и на "Ъ" под ударение е характерно както за България,така и за нероманизованите наследници на древните Келти.

  Затова Паисий,Спиридон и авторът на Зографската история са имали право да опишат цар Бог като Българин,което личи добре от железните аргументи на Спароток:

      image

  Според всичко,което се каза дотук,Белгийският цар Болг несъмнено е Българин а славата,с която се покрили водените от него племена вероятно е довела до лека промяна в техния етноним,след която от БЕЛГИ те станали БЕЛГ-АРИ (БЕЛГИТЕ от АРИАНА т.е.- Тракийските Белги). Това не изключва вероятността името им да значи БОЛГ-ОРА (Хората на цар БОЛГ, Белгите на БОЛГ),а техния етноним е свързан и с името на Бога (БОГ = БОЛГ),при което БОГА или БАГА е БАГХА (Бакхус) и БЯГА (Бягащия Бог)- Хермесова еманация на Дионис.

  В резултат на този славен успех Българите приели,че родината на Александър Велики им е дадена свише- затова много от тях останали в нея още тогава. След идването на римските легиони много Българи останали в Тракия,Дакия и Панония (Банат) но повечето избягали към Азовско море и Кавказ,за да не робуват на никого. А тези непреклонни воини ,които убили наследника на Александър освободили от гръцко иго големи територии на Балканите и спечелили такава слава,че от нея се породили думите "СЛОВЕНИ" и "СЛАВЯНИ",доколкото е коректно да ги употребяваме в този им вид. Това не убягнало на вниманието на старите наши историци които пишат,че дедите ни воювали с македонски царе и като ги побеждавали,взимали данък от тях а славата,с която се покрили страховитите Български воини им спечелила прозвището СЛАВЕНИ (ПРОСЛАВЕНИ, СЛАВНИ)!
Гласувай:
50
1


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
09.09 09:18
Цяла студия си написал!
Гали е римското наименование на келтите Авторите, ползващи гали са явно от римско и постримско време Всъщност келтите така наричали жреците си!
От финала на постинга ти излиза това, което считам за истина и аз, че славяните са произлезли от Българите , а не са някаква отделна народност И имената са взаимнозаменими, защото става дума за едни и същи хора
Както в " О писменехь" се говори за словени, като в същото време се отбелязва ,че квяз Борис е владетел на Българите !?
Нещо като немци и германци Немци- горски хора, както ги нарекли римляните, защото живеели в горите или германи- пак те са ги нарекли така-заради родството им!
Мисля си нещо друго Бодуен пише писмо на нашия Калоян да му предаде земите си Използва друг предлог за това Но дали няма и претенции свързани с Белгите?
Едва ли!
нашият Калоян има блестящи познания по история Ние сме от клонът който е останал и земите му принадлежат по право и по давност! Моментално го е отрязал!
Поздравления за написаното!

Хубав ден!
цитирай
2. dobrodan - Много добре, харесвам!
09.09 09:29
Подробностите после ще уточняваме :), хубава статия си оформил!
Малко си се предоверил на не точно когото трябва, но това си е твое решение.
Ако наистина сме се звали кимери......питай го тоя юнак какво означава кимери - кимври и на кой език......
Ако успееш да намериш в оригинал списък на имената, които си цитирал по него, метни насам, че нещо не успявам?
цитирай
3. germantiger - :)
09.09 11:26
болг и брен не са българи, те дори не са траки

келтите не са траки, още по-малко пък българи
цитирай
4. shtaparov - Подробностите после ще ...
09.09 12:21
dobrodan написа:
Подробностите после ще уточняваме :), хубава статия си оформил!
Малко си се предоверил на не точно когото трябва, но това си е твое решение.
Ако наистина сме се звали кимери......питай го тоя юнак какво означава кимери - кимври и на кой език......
Ако успееш да намериш в оригинал списък на имената, които си цитирал по него, метни насам, че нещо не успявам?

Кажи за кои имена говориш и ще потърся дали има списък.
цитирай
5. shtaparov - болг и брен ...
09.09 12:25
germantiger написа:
болг и брен не са българи, те дори не са траки

келтите не са траки, още по-малко пък българи

И как ще докажеш че си прав: цитирайки фантазиите на този или онзи наш съвременник? Тоя метод го знам: македонистите са "македонци" понеже Сталин бил казал така,и бай Стойне от Саранци! :) Аз боравя с доказателства и паралели включително езикови,ти боравиш с цитати на днешни фантазьори!
цитирай
6. shtaparov - Цяла студия си ...
09.09 12:31
leonleonovpom2 написа:
Цяла студия си написал!
Гали е римското наименование на келтите Авторите, ползващи гали са явно от римско и постримско време Всъщност келтите така наричали жреците си!
От финала на постинга ти излиза това, което считам за истина и аз, че славяните са произлезли от Българите , а не са някаква отделна народност И имената са взаимнозаменими, защото става дума за едни и същи хора
Както в " О писменехь" се говори за словени, като в същото време се отбелязва ,че квяз Борис е владетел на Българите !?
Нещо като немци и германци Немци- горски хора, както ги нарекли римляните, защото живеели в горите или германи- пак те са ги нарекли така-заради родството им!
Мисля си нещо друго Бодуен пише писмо на нашия Калоян да му предаде земите си Използва друг предлог за това Но дали няма и претенции свързани с Белгите?
Едва ли!
нашият Калоян има блестящи познания по история Ние сме от клонът който е останал и земите му принадлежат по право и по давност! Моментално го е отрязал!
Поздравления за написаното!
Хубав ден!

Аз не настоявам,че нашите историци от 19 век са съвършено прави- само цитирам тяхното мнение като вариант. Тезата,че Словяните са Хора на Словото е много по-издържана и имам добри материали в нейна подкрепа,но тази се оказа хубав завършек на статията и здрав юмрук в носа на панславизма и македонизма,които са като дупе и гащи и винаги вървят ръка за ръка :)
цитирай
7. dobrodan - За галските става дума,
09.09 15:51
но бих искал оригиналите, а не блога на Павел Трак. Не върши работа.
цитирай
8. germantiger - :)
09.09 16:13
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)
цитирай
9. zaw12929 - ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската ...
09.09 17:49
ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската фондация „Ханс Зайдел“- против регламентите на ЕС ( Pan 18 ное 2016 г. Редакцията на News Front откри за вас следната информация)
«Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви носи вина за престъплението наречено „ГЕРБ“ виновна пред германските данъкоплатци, пред едрия баварски капитал.
„Ханс Зайдел“ обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен „ГЕРБ“- нагло
брутално, арогантно, гангстерско, разсипническо, просташко и убийствено за народа и държавата управление, каквото е управлението при режимът на Бойко Борисов е прецедент в историята на обединена Европа.То въведе манипулирането на изборите с купуване избиратели, преправяне протоколи, налагане със страх и репресии власт натрапена на българския народ с Вашето любезно съдействие. Сега благодарение и на фондация „Ханс Зайдел“ сме изправени пред поредната – трета национална катастрофа. Кога е имало в България отчаяние, от глад и мизерия, от страх пред бъдещето, от невъзможността да погледнат децата си в очите и да им обяснят, защо и тази вечер нямат дори хляб на масата? Това се случва всеки ден. Мизерни пенсии и бедни работещи -95% от населението. Напускащи млади хора над 3 милиона) ненамерили разумни причини да останат в Родината си, пишем ли ги на сметката Ви? А милионите отчаяни и обезсърчени, които не виждат смисъл да живеят? Отговаряте и за незаконните подслушвания на хиляди българи от купените с европейски пари модерни „цецомобили“?
За превръщането на службите за сигурност в гангстерска шайка и гвардия- неграмотните, скудоумни, комплексирани, шизофренни творения Цветанов и Борисов? Защитаващи техните мутренски интереси? С любезно съдействие на германската фондация?
Ще поеме ли фондацията вината за смачкването на свободата на словото, за запушените усти на журналисти и главни редактори (на 111-113 място по свобода са словото) с тоягата на репресия на ДАНС, МВР и НАП, „морковите“ „послушните медии“ европари.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Германтигър, има много доказателства, в топонимите например!
09.09 21:45
Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!
цитирай
11. shtaparov - но бих искал оригиналите, а не блога ...
09.09 21:53
dobrodan написа:
но бих искал оригиналите, а не блога на Павел Трак. Не върши работа.

Виж какво приятелю: оригиналите ще ти намеря ако разровя по-упорито в Интернета,но местата за търсене са стотици и ще изгубя дни. Ако ти разровиш,резултата ще е същия с тази разлика,че в момента на теб ти трябват- не на мен. Затова седни,разрови и ще ги откриеш,че имам доста друга работа и не ми се вършат неща,които вече са извършени.
цитирай
12. shtaparov - объркал си сене аз, а ти трябва ...
09.09 21:56
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??
цитирай
13. shtaparov - ЧУДОВИЩЕТО ...
09.09 22:08
zaw12929 написа:
ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ СЪЗДАДЕ немската фондация „Ханс Зайдел“- против регламентите на ЕС ( Pan 18 ное 2016 г. Редакцията на News Front откри за вас следната информация)
«Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви носи вина за престъплението наречено „ГЕРБ“ виновна пред германските данъкоплатци, пред едрия баварски капитал.
„Ханс Зайдел“ обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен „ГЕРБ“- нагло
брутално, арогантно, гангстерско, разсипническо, просташко и убийствено за народа и държавата управление, каквото е управлението при режимът на Бойко Борисов е прецедент в историята на обединена Европа.То въведе манипулирането на изборите с купуване избиратели, преправяне протоколи, налагане със страх и репресии власт натрапена на българския народ с Вашето любезно съдействие. Сега благодарение и на фондация „Ханс Зайдел“ сме изправени пред поредната – трета национална катастрофа. Кога е имало в България отчаяние, от глад и мизерия, от страх пред бъдещето, от невъзможността да погледнат децата си в очите и да им обяснят, защо и тази вечер нямат дори хляб на масата? Това се случва всеки ден. Мизерни пенсии и бедни работещи -95% от населението. Напускащи млади хора над 3 милиона) ненамерили разумни причини да останат в Родината си, пишем ли ги на сметката Ви? А милионите отчаяни и обезсърчени, които не виждат смисъл да живеят? Отговаряте и за незаконните подслушвания на хиляди българи от купените с европейски пари модерни „цецомобили“?
За превръщането на службите за сигурност в гангстерска шайка и гвардия- неграмотните, скудоумни, комплексирани, шизофренни творения Цветанов и Борисов? Защитаващи техните мутренски интереси? С любезно съдействие на германската фондация?
Ще поеме ли фондацията вината за смачкването на свободата на словото, за запушените усти на журналисти и главни редактори (на 111-113 място по свобода са словото) с тоягата на репресия на ДАНС, МВР и НАП, „морковите“ „послушните медии“ европари.

Тия неща не ги знаех но и не знам кои са верни,така че да ги оставим на политолозите ако искаш :)
цитирай
14. germantiger - +
09.09 22:52
не мен и не аз имам задължение, а логиката е науката,която ти явно не си прочел и не знаеш

"оти" като се запишеш да учиш история, археология в софийския или великотърновския ще научиш защо келтите са келти, а не траки и не българи

ами като не си учил не е мой проблем

изискваш от мен да доказвам доказаното от науката в няколко века

теб да уча и времето си да губя без това да ми е работа?!

аз теб да уча защото не си учил ?!
цитирай
15. germantiger - ++
09.09 22:54
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му
цитирай
16. shtaparov - Пирин- ПиринеиЕбро- Хеброс...
09.09 22:56
leonleonovpom2 написа:
Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!

Има и други доказателства,още по-фрапантни. Някои Келти обичали да пият вино от черепите на убити врагове- така направили с главата на един разбит римски пълководец например,имам точна запаметена информация по въпроса! Планът на Келтските храмове съвпада на 100% с плана,по който са правени "пра"-Българските. Торквите на Келтските царе са трудно различими от древно-Българските но малко хора знаят,че у нас са намерени не една или две,а няколко десетки древно-Български торкви и ако Германът беше в час щеше веднага да усети,че това съвпадение няма как да е случайно. Добре е да ми каже все пак кои други царе освен Българските (в това число някои Тракийски) и Келтските са носели торкви- римските или гръцките,египетските или асирийските,персийските или китайските,израелските или руските,сръбските или германските,негърските или ацтекските??!!

Той подценява това което му казвам,но аз не говоря напразно: торквата била свещен знак за високоблагородно положение на носещите я единствено у Келти,Българи и някои повлияни от тях Тракийски племена! Лично аз разполагам с множество снимки на по-тънки или по-дебели Български сребърни торкви от Историческия музей,датирани между IX и XIV век: ако "пра"-Българските лични имена с Келтски произход и тези торкви не са доказателство,значи за него светът е изтъкан САМО от лъжи, включително древните германи и самия Гьоте дoри! А той не знае още,че наши учени още миналия век се учудвали на нещо странно: повечето "пра"-Български лични имена имат ясни Келтски паралели,а Келтското племе БОИ,чието име се извежда от нашата дума БОЙ изповядвало зороастризма,точно като част от Българите! ...
цитирай
17. born - Почитания , уважаеми shtaparov !
09.09 23:25
Впечатлен съм от логиката на заключенията, които правиш след и в резултат на обстойните си методични проучвания !
цитирай
18. shtaparov - Впечатлен съм от ...
10.09 05:09
born написа:
Впечатлен съм от логиката на заключенията, които правиш след и в резултат на обстойните си методични проучвания !

Просто съм имал късмет,даден от Бога да схвана логиката на нещата приятелю- затова успявам да направя съответните изводи и заключения.
цитирай
19. nedovolen - Не съм специалист да коментирам, но ...
10.09 10:57
Не съм специалист да коментирам, но щом някои са ”разбъзикани”, обследването постига целта си.
А тя е по-дълбока. :)))
Чест и почитания!
цитирай
20. shtaparov - Не съм ...
10.09 19:39
nedovolen написа:
Не съм специалист да коментирам, но щом някои са ”разбъзикани”, обследването постига целта си. А тя е по-дълбока. :))) Чест и почитания!

Благодаря приятелю- и на теб!
цитирай
21. leonleonovpom2 - леонлеонофпом2 - топонимите не са ...
10.09 21:42
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

......
Разбира се ,че основата на името на Лондон се гради на римското наименование С просто око се вижда!
А Кьолн е на база римското име на града Той е колония на Агрипина- старата!
Кьол има връзка с одеколона Той е изобретен в Кьолн
Знаеш ли ,че одеколона носи името на Кьолн?
Ло дьо Колонь! Това е френското наименование на одеколона- пълното
Вода от Колонь , от Кьолн! Така са го кръстили французите!
Колонии са обикновено градовете ,създадени за пенсионирани римски легионери, да се устроят в тях Такъв у нас е колония деултум например, днешният Дебелт!

А относно Максимин, Герман Хафнер пише , вероятно цитираш него, че е тракийски пастир, син на гот и на аланка Това е нелепица, разбира се Все едно германец син на руснак и на гъркиня? Сега може да се вземе гражданство, но тогава такива финтове е нямало Да остовим настрана ,че готи и алани в средата на втори век ,просто няма в Мизия!А има множество свидетелства, по-късни, че мизите сега се наричат Българи, Йоан Цеца например!
Но той пише и нещо друго Герман Хафнер- че воюва успешно с германци, сармати и даки Добър военачалник е, затова е издигнат за император от войниците!
Не ми е ясно ,защо спориш за очевидни и лесно оборими неща?
Може само по две причини, едната няма да коментирам, другата е, че смяташ ,че имаш насреща невежи? Ако е втората, грешиш!
цитирай
22. nikikm - на вниманието на плюшеното германско тигерче,пък и на уважаемите ми колеги и съмишленици тук.
10.09 22:16
shtaparov написа:
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??


Да ви обяснявам,че не съм историк,няма смисъл,но днес истинската история е в нехабилитираните.Та да хващам бика за рогата направо.НЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ,т.е. ЕВРОПА Е БЪЛГАРСКА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЕВРОПА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ! На хапещото опашката си тигерче,да кажа,че в днешния немски език при повърхностна обработка на двата тома на БАН от 1970 година излизат наяве над 400 ЧЕТИРИСТОТИН "немски" думи НЕ с български произход,а ЕДНАКВИ ПО СМИСЪЛ И ЗВУЧЕНЕ! Е,досега не съм получил смислен коментар за невярност,грешки,наивност може би, или друго, от никого.Но това е известен начин да маргинализираш, обезличиш и омаловажиш до нищо,нещо много важно. А ТОВА Е МНОГО ВАЖНО,КОЛКОТО И НЕСКРОМНО ДА ЗВУЧИ. МНОГО ВАЖНО! ЗА НАУКАТА,ЗА ИСТОРИЯТА,АКО ДА Е И ТУХЛИЧКА! Да вземат,да разработват,да анализират и доказват,на мен ми е все тая,не искам да ми се споменава името,но искам хора,като тигерчето и плеядата българомразци да замълчат!
Ето тук,вземайте безплатно: http://nikikm.blog/politika/2020/03/01/bylgari-li-sa-germancite-nikikm-blog-bg.1698732
И пак да ви кажа,не ви ща славата,не ви ща нищото,ако сте българи патриоти,използвайте и разпространявайте!НАПРАВЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ВЕЛИК НАРОД! Направете така,че всички тигърчета и славейчета да замълчат,когато пее БЪЛГАРСКИЯТ СЛАВЕЙ! СРЕЩУ ИСТИНАТА -НИЩО!
цитирай
23. dobrodan - Е това последното си заслужава похвалата,
11.09 11:41
NIKIKM? БРАВО, човек, това е истината!
цитирай
24. dobrodan - Щапаров? Думата "торква" идва от.....
11.09 18:11
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........
цитирай
25. shtaparov - NIKIKM? БРАВО, човек, това е ист...
12.09 09:52
dobrodan написа:
NIKIKM? БРАВО, човек, това е истината!

Това е- съгласен съм!
цитирай
26. shtaparov - знаеш кой език?Както и ...
12.09 09:55
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...
цитирай
27. shtaparov - Патриотичен патос
12.09 10:08
nikikm написа:
shtaparov написа:
germantiger написа:
объркал си се

не аз, а ти трябва да докажеш пред света,

че келтите не са келти, а са траки

че келтите не са келти, а са българи

не аз ;)

Не е лошо да ми кажеш по силата на коя логика трябва само аз да доказвам,а другите не трябва??!! Кое освобождава теб от същото задължение и натоварва само мен- ти с три уши ли са,с 4 крака??? Какво те освобождава от задължението да доказваш,че аз (се) лъжа- ти с привилегии ли си нещо,малцинствен ли си??


Да ви обяснявам,че не съм историк,няма смисъл,но днес истинската история е в нехабилитираните.Та да хващам бика за рогата направо.НЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ,т.е. ЕВРОПА Е БЪЛГАРСКА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЕВРОПА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ! На хапещото опашката си тигерче,да кажа,че в днешния немски език при повърхностна обработка на двата тома на БАН от 1970 година излизат наяве над 400 ЧЕТИРИСТОТИН "немски" думи НЕ с български произход,а ЕДНАКВИ ПО СМИСЪЛ И ЗВУЧЕНЕ! Е,досега не съм получил смислен коментар за невярност,грешки,наивност може би, или друго, от никого.Но това е известен начин да маргинализираш, обезличиш и омаловажиш до нищо,нещо много важно. А ТОВА Е МНОГО ВАЖНО,КОЛКОТО И НЕСКРОМНО ДА ЗВУЧИ. МНОГО ВАЖНО! ЗА НАУКАТА,ЗА ИСТОРИЯТА,АКО ДА Е И ТУХЛИЧКА! Да вземат,да разработват,да анализират и доказват,на мен ми е все тая,не искам да ми се споменава името,но искам хора,като тигерчето и плеядата българомразци да замълчат!
Ето тук,вземайте безплатно: http://nikikm/politika/2020/03/01/bylgari-li-sa-germancite-nikikm-blog-bg.1698732
И пак да ви кажа,не ви ща славата,не ви ща нищото,ако сте българи патриоти,използвайте и разпространявайте!НАПРАВЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ВЕЛИК НАРОД! Направете така,че всички тигърчета и славейчета да замълчат,когато пее БЪЛГАРСКИЯТ СЛАВЕЙ! СРЕЩУ ИСТИНАТА -НИЩО!

Благодаря за патриотичния патос приятелю- той е нужен на цяла България,подкрепен с факти от нашето истинско минало!
цитирай
28. shtaparov - леонлеонофпом2 ...
12.09 10:12
leonleonovpom2 написа:
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

......
Разбира се ,че основата на името на Лондон се гради на римското наименование С просто око се вижда!
А Кьолн е на база римското име на града Той е колония на Агрипина- старата!
Кьол има връзка с одеколона Той е изобретен в Кьолн
Знаеш ли ,че одеколона носи името на Кьолн?
Ло дьо Колонь! Това е френското наименование на одеколона- пълното
Вода от Колонь , от Кьолн! Така са го кръстили французите!
Колонии са обикновено градовете ,създадени за пенсионирани римски легионери, да се устроят в тях Такъв у нас е колония деултум например, днешният Дебелт!

А относно Максимин, Герман Хафнер пише , вероятно цитираш него, че е тракийски пастир, син на гот и на аланка Това е нелепица, разбира се Все едно германец син на руснак и на гъркиня? Сега може да се вземе гражданство, но тогава такива финтове е нямало Да остовим настрана ,че готи и алани в средата на втори век ,просто няма в Мизия!А има множество свидетелства, по-късни, че мизите сега се наричат Българи, Йоан Цеца например!
Но той пише и нещо друго Герман Хафнер- че воюва успешно с германци, сармати и даки Добър военачалник е, затова е издигнат за император от войниците!
Не ми е ясно ,защо спориш за очевидни и лесно оборими неща?
Може само по две причини, едната няма да коментирам, другата е, че смяташ ,че имаш насреща невежи? Ако е втората, грешиш!

Прав си приятелю- повечето ГОТИ са мразели германците,понеже ги имали за мизерни сепаратисти и дегенерати :)
цитирай
29. shtaparov - не мен и не аз имам задължение, а л...
12.09 10:16
germantiger написа:
не мен и не аз имам задължение, а логиката е науката,която ти явно не си прочел и не знаеш

"оти" като се запишеш да учиш история, археология в софийския или великотърновския ще научиш защо келтите са келти, а не траки и не българи

ами като не си учил не е мой проблем

изискваш от мен да доказвам доказаното от науката в няколко века

теб да уча и времето си да губя без това да ми е работа?!

аз теб да уча защото не си учил ?!

Ти не говориш за това,за което говоря аз- затова не ме разбираш. Не разбираш и друго- главното племе на Келтите се наричало БЪЛГИ (БОЛГИ, БЕЛГИ)- а защо ли??? Варирането на първата гласна (веднъж "Е" друг път "О") говори че зад нея се крие друг звук,недостъпен за първите й "регистратори". Кой ще да е бил тоя звук? Ами "Ъ" разбира се- не "У" или "И"!
цитирай
30. shtaparov - леонлеонофпом2 - топонимите не са ...
12.09 10:32
germantiger написа:
леонлеонофпом2 - топонимите не са аргумент

лондиниум на римляните няма общо с лондон на англо-саксите

кьолн на рисмките колонисти няма общо с демографски германския кьолн векове после

ахтопол или никопол/полис на нике, защото има и друг никопол в античността, та никополис/никопол не е българско име,но в него живеят българи, не именниците му

Римският КОЛОН може да няма много общо с немския КЬОЛН,но второто име идва от първото- не първото от второто! За тази дреболия е безсмислено да спорим: тя няма да ни оправи живота,историческата истина ще го оправи!
цитирай
31. dobrodan - Не, не ме разочароваш ни най-малко :),
12.09 11:09
shtaparov написа:
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...


келтите също са били тюркоезични, както и галите :):):), думата "гал" води право към древнотюркската qal - глупав, безумец.........
"Пока же без детальных пояснений следует заметить, что эти галлы были
тюркскоязычным огузским племенем. Исходя из этого, семантику
племенного названия земгалов можно попытаться вывести следующим
образом. В современном латышском языке этот этноним имеет форму
zemgali, в русском – "земгалы". На составные части этот этнотермин
можно разделить так: зем-галы. Первая составляющая зем может
восходить к основе тюркского (огузского) слова zemin (земин) "основа,
грунт, почва".

Та, етнонимът "торкман" е записан, доколкото зная, на надгробни паметници в другата България, а "кок торк" е синеок тюрк :):):), кок/кук е небе още у египтяните :).
цитирай
32. shtaparov - знаеш кой език? Както и латинс...
13.09 04:37
dobrodan написа:
shtaparov написа:
dobrodan написа:
знаеш кой език?
Както и латинското "TORQUATUS"......
Оба, уба - племе, народ.........

Тук малко ще те разочаровам- думата идва от Келтското ТОРК,което означава "крив, изкривен, усукан",а според това етнонимът ТУРКИ трябва да значи КРИВАЦИ, КРИВОГЛАВЦИ, ОБЪРКАНЦИ :) Друг проблем е,че тюркските канове нямали обичай да носят торкви- може би защото това е щяло да бъде истинско признание,че те наистина са били объркани като огузите-огъзи,наречени така понеже предлагали жените си на всеки чужденец,без значение дали е индуски скитник или китайски разбойник,докато накрая от тези жени не се породила тюркската народност...


келтите също са били тюркоезични, както и галите :):):), думата "гал" води право към древнотюркската qal - глупав, безумец.........
"Пока же без детальных пояснений следует заметить, что эти галлы были
тюркскоязычным огузским племенем. Исходя из этого, семантику
племенного названия земгалов можно попытаться вывести следующим
образом. В современном латышском языке этот этноним имеет форму
zemgali, в русском – "земгалы". На составные части этот этнотермин
можно разделить так: зем-галы. Первая составляющая зем может
восходить к основе тюркского (огузского) слова zemin (земин) "основа,
грунт, почва".

Та, етнонимът "торкман" е записан, доколкото зная, на надгробни паметници в другата България, а "кок торк" е синеок тюрк :):):), кок/кук е небе още у египтяните :).

ГАЛ иде по-скоро от Българската дума ГЬОЛ и най-вероятно означава "Жител на речните и морски брегове",има връзка с "латинските" думи ГЕЛ и ЖЕЛ (ЖЕЛЕ).
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
14.09 08:34
Без да претендирамза" последна инстанция", племената в днешна Франция са също келтски Но провинцията е наречена Галия Така римляните- галус наименовали жреците им
На староБългарски гал означава и черен, както кал- червен Оттам калинка
Гал се е запазило в италианския, но като недоразумение-Галина бланка Искат да подчертаят ,че черната кокошка е бяла всъщност Галин , Галя- намекват за цвят - Черньо е разпространено име!
Това може да се приеме и за пикантерия

Хубав ден , приятелю!
цитирай
34. shtaparov - Без да претендирам...
16.09 15:49
leonleonovpom2 написа:
Без да претендирамза" последна инстанция", племената в днешна Франция са също келтски Но провинцията е наречена Галия Така римляните- галус наименовали жреците им
На староБългарски гал означава и черен, както кал- червен Оттам калинка
Гал се е запазило в италианския, но като недоразумение-Галина бланка Искат да подчертаят ,че черната кокошка е бяла всъщност Галин , Галя- намекват за цвят - Черньо е разпространено име!
Това може да се приеме и за пикантерия

Хубав ден , приятелю!

Тия думи ГАЛ (черен) и кал (червен) са ми на практика непознати- ако имаш препратка,покажи ми да я видя. Щото думата КАЛ си я обяснявам по-скоро като черен- "К" може да премине в "Ч" а "Л" в "Р" и тогава от КАЛ получаваме ЧЬАР (ЧЕР, ЧЕРЕН).
цитирай
35. mihala - Здравей,
17.09 12:21
За времето на Александър Македонски е написано избирателно да не би да се нарекат българите македонци. След като попаднах на битките с участие на българи останах очудена. Империята е обхващала много земи, за които ве съм знаела и там е имало българи - в южната част на бившия СССР. Сега са пустеещи земи.Колко ли съкровища има останали -артефакти за съществуване на българи.
цитирай
36. shtaparov - За времето на Александър...
21.09 04:58
mihala написа:
За времето на Александър Македонски е написано избирателно да не би да се нарекат българите македонци. След като попаднах на битките с участие на българи останах очудена. Империята е обхващала много земи, за които ве съм знаела и там е имало българи - в южната част на бившия СССР. Сега са пустеещи земи.Колко ли съкровища има останали -артефакти за съществуване на българи.

Съкровищата ни там са незнайни предполагам,но още повече сме оставили в Панония (Банат),Украйна и днешно Влашко!
цитирай
37. zaw12929 - МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО. . . ВИНАГИ ...
21.09 15:38
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО... ВИНАГИ "ГОЛЕМИТЕ СИЛИ ВЗЕМАТ ПАЯ""
цитирай
38. shtaparov - МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО...
22.09 08:01
zaw12929 написа:
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, НО... ВИНАГИ "ГОЛЕМИТЕ СИЛИ ВЗЕМАТ ПАЯ""

За "големите" има хубава приказка: "И ние бяхме като вас,но и вие ще станете като нас!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 2870380
Постинги: 184
Коментари: 6092
Гласове: 84824
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА,от която са ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи