Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2020 18:16 - ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАТ ТОЧНОТО МЯСТО НА БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ, ЗА ДА ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТОЦИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 8706 Коментари: 30 Гласове:
53

Последна промяна: 05.09.2020 05:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАТ ТОЧНОТО МЯСТО НА БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ, ЗА ДА ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТОЦИ


   Европа от години издирва местата на най-прочутите си битки,за да получи интересна информация и да привлича туристически потоци. Много такива места вече са открити- битката на римски легиони срещу германски племена в Тевтобургската гора (9-та г. от н.е.),битката на англичани и французи при Креси (1346 г.), битката при Аженкур (1415 г.), битката при Таутън (1461 г.) в английската гражданска война и пр.

1. Битка в Тевтобургската гора (9-та г. сл. Хр.)- локализирана е в днешната местност Калкрийзе (Долна Саксония),а разкопките още продължават (historynakratko.blogspot.com/2016/08/blog-post_74.html):

                   image



                 image

2. Битка при Креси (1346 г.)- мястото й вече се знае с абсолютна точност (кликни за да увеличиш):

      image

3. Битка при Таутън (1461 г.)- кликни за да увеличиш:

      image

  Кампанията за намиране точните места на великите европейски битки продължава и археолозите знаят как се прави това. България трябва да последва този пример,а на наша земя има какво да се открие:

1. Битка при Абритус или днешния Разград (251 г.),в която римски императори се сражават срещу готите,но предателство им носи тежко поражение. Нейното място впрочем вече е локализирано благодарение на това,че Германия си е присвоила готите и още ги смята за "германци" (bntnews.bg/bg/a/ptuvane-v-minaloto-arkheolozi-otkrikha-grad-abritus):

                  image

2. Битка при р. Вит (447 г.). Там Хуните разбиват римляните и убиват пълководеца на тяхната армия,а на следната година отнемат големи римски земи между Белград и Свищов,в които се настаняват несъмнено завърнали се от дълго изгнание Българи (кликни за да увеличиш):

image

  Източноевропейските "исторически" школи енергично отричат Хунската победа и я превръщат в римска,макар самите римляни да пишат че тогава са били победени,а след нея Хуните опустошили Балканския п-в до Адриатика и Термопилите. Това изопачаване на историческата истина прави несъмнено с една важна цел- да не се появят апетити за разкриване мястото на тази битка а антропологичния анализ на намерените скелети да покаже,че в нея не е участвал нито един монголоид!

3. Битката при Онгъла (680 г.). Нейното място днес е в чужда територия но България трябва да я локализира съвсем точно,та с антропологичен и генетичен анализ на намерените скелети да докаже,че между участниците в нея не е имало нито един азиатец или монголоид!

4. Битка при Маркели (792 г.). Там всъщност е имало две битки (756 и 792 г.) но втората е по-важна,понеже Българите нанасят на "Византия" съкрушителен разгром и я изваждат от "играта" за цяло поление.

5. Великата битка между Крум и Никифор (811 г.). Нейното място също е локализирано но не от археолози,а от патриоти-ентусиасти и се оказва,че не се е провела във Върбишкия проход а в Снежинския,който е много по-близо до Плиска (elitsa-dimova-rozeta.com/en/post/nikifor-e-zagubil-glavata-si-v-snezhinskiya-a-ne-v-v-v-rbishkiya-prohod)- кликни за да увеличиш:

     image

      image
      image

6. Битка при Ахелой (917 г.)- променя съдбините на Европа и света защото ако не беше нашата победа,България можеше да изчезне от картата и от нея да не остане дори спомен. Ако се бе случило това,"Византия" щеше да отслаби източните си граници заради западните както става през XI век,а ислямът да стигне до Европа далеч преди появата на турците.

7. Битка при Ключ (1014 г.)- място за поклонение пред паметта на велики герои като Самуил,Гаврил Радомир и невероятните им воини които не отстъпили след това инцидентно поражение,а почти веднага прекършили острието на "византийската" атака и превърнали победата й в бягство.

8. Битка при Клокотница (1230 г.),благодарение на която България си връща лидерските позиции в Източна Европа,а границите й опират в 5 морета (добре ме чухте- в пет а не в три)!

9. Битка при Русокастро (1332 г.)- България за пореден път нанася победен удар на "Византия".

10. Битка при Чамурли (1413 г.). В нея Българският цар Константин II Асен (1397-1422 г.) избрал правилната страна и си върнал доста от земите,които Баязид по-рано бил поробил,а Българското царство оцеляло още 15 години. В тази международна битка взели участие армии от поне 5 държави но нейното място не може да бъде точно установено,понеже от 66 години е под водите на яз. Искър.

  Точното място на великата битка при Ахелой например може да бъде намерено така,както това се прави на Запад,а после да се направят изводи за нейните истински мащаби. Нашият уважаван приятел Иван Симеонов (leonleonovpom2.blog.bgживее наблизо и може да подеме инициатива за откриване на точното място и издигане на голям паметник в чест на великата победа,който да стане сборно място за ежегодни летни събори на Българската патриотична общественост. За целта може да бъдат привлечени европейски средства,с чиято помощ да се подпомогне културно-историческото развитие на Бургаския регион. На място може да бъде издигнат параклис и малък музей,който да показва на посетителите артефакти от битката заедно с възстановки на откритите шлемове,бойни доспехи и автентично въоръжение на военачалниците,за което до момента почти нищо не се знае.

  Не бива да забравяме обаче,че 
участниците в битката са били десетки хиляди което означава,че бойното поле е било дълго с километри и ще има артефакти както на едно място,така и на второ и на трето,и на четвърто и на пето. Затова ще е сложен логистичен проблем да се сглоби цялата картина в нейния автентичен вид- сложен но не и непосилен! Касае се само за добра воля,понеже вложените средства ще се възвърнат многократно в зависимост от начина,по който подходим към културно-историческата и просветно-патриотичната стойност на онова,което ще направим в бъдеще.

  
У нас има сенчести вражи структури,които са заинтересовани това да не се случва  и над 70 години обслужват главните си цели: да не се дават на Българите НИКАКВИ поводи за национална гордост,те да бъдат разделяни на "пра"-Българи,автохтони и "славяни",а Българското културноисторическо наследство да бъде обявено за "славянско". Тюрколозите и скритите зад тях тъмни сили например са част от тези структури и те не искат да бъдат открити скелети на Симеонови воини,чийто генетичен и антропологичен анализ да покаже,че между Българите не е имало нито един азиатец или монголоид! Българските власти обаче трябва да ги открият и изследват без да слушат повече тези компрометирани псевдоисторици,чиито азиатски теории работят твърдо против нас и не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи на панславизма и македонизма!



P.S. Посвещавам тази статия на големия патриот и приятел Николай Колев (historybg2018.blog.bg), понеже отдавна мислех да напиша подобен материал но неговият постинг http://historybg2018.blog.
bg/history/2020/08/20/20-avgust-slava-na-bylgarskoto-oryjie-pri-aheloi.1724288
 ми даде идея как да стане това.




Гласувай:
53


Вълнообразно


1. nedovolen - Само там ли е. Където и да копнеш из ...
22.08.2020 18:36
Само там ли е. Където и да копнеш из България - артефакти.
И не само тук, по целия свят е така. И се крадат, потъват някъде. Някой е заинтересуван, световното население да не знае Историята си. От къде е дошло и накъде да тръгне.
Прекалено дълга тема.
:)))
цитирай
2. barin - Здравей, Щапаров. Преди много г...
22.08.2020 18:46
Здравей, Щапаров. Преди много години ходих в Ахелой и ме заведоха на едно място на запад от селото(вече е град) и с половин уста ми твърдяха, че на това място се е състояла битката при Ахелой през 917 г. Беше преди около 25 години. Бях на възстановката през 2017 г. на кръглата годишнина. Имаше около 900-1000 зрители, с други думи казано стадиона беше пълен. Има интерес и може точно да се локализира мястото. За Крум и Върбишкия проход излизат нови доказателства, че не е била там победата му.
Поздрави!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
22.08.2020 19:15
Поредният ти чудесен постинг! Поздравления за него!
Мястото на битката според мен е ясно
Това е полето зад село Медово На около десетина километра е от Анхиало Там са и хълмовете ,зад които е скрита конницата и резервът Полето е щироко, така ,че позволява да се разгърне армията Удобно е за битка на големи армии, да се срещнат фронтално! Симеон нарежда отстъпление в центъра, но организирано То направило впечатление и на очевидците Но ромеите се подвели И ги хванали в "Чувал"Хукнали към морето, там на брега е станало клането Оцелели тези , които избягали към Несебър- няколко хиляди
Приятел ми е разправял ,че при оран в Медовското поле излизат части от военно снаряжение Ходили сме с металотърсач Но напразно даваше непрекъснат сигнал Случайно разбрах причината На изкопан канал ми направи впечатление бяла ивица от няколко сантиметра по цялата дължина Взех проба и я изследваха в ГО Оказа се с повишена радиоактивност Предупредих доктора, да имат предвид това

Сега, за самата битка Убитите ромеи не са били погребвани Хора, минаващи през местата сто години след това са виждали купчини кости, особено край реката

Според мен битката неправилно се нарича Ахелойска
Първо ,край реката никоя армия не би водела такова сражение! Просто няма място А, ако се наложи да отстъпи, накъде?
И реката носи името на града, не на речния бог Ахелой!
Анхиало през средновековието носи името Ахело или Ахило/у/ Виждал съм документ от княжеството, малко след Съединението, на който е Ахело!
Споредмен, време е битката да е Анхиалска! Това е правилното наименование! От Анхиало идват ромеите, там са върнати няколко хилядите оцелели Основната битка е в Анхиалското поле, на брега на неизвестната тогава рекичка, е била сечта,това не е било вече битка! В паниката мнозина са издавени ,стъпкани! Ромеите убили в началото няколко пленени наши !Това вбесило Симеон и той наредил пленници да не се взимат! Той също е взел участие в битката ,конят му е убит, но веднага е сменен с друг!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. elizabethborislavova - добра идея
22.08.2020 19:39
Но нима не се знае досега?
цитирай
5. 1997 - Повече държава, повече социализъм. Наистина, това е правилният път
22.08.2020 21:49
"Алтернативните" историци се оказаха толкова слаби, че потърсиха крилото на държавата. Не ги бива да се организират, да търсят и намират, а само да врякат за руско или немско ограбване.
Обаче добре знаят, че ако построят музей в Ахелой той ще бъде толкова губещ, колкото и непубликуваните им в никое сериозно издание статии.
Не ми е жал за пътя им към фантасмагориите. Не ги бива за сериозна наука.
цитирай
6. shtaparov - Но нима не се знае досега?...
23.08.2020 11:12
elizabethborislavova написа:
Но нима не се знае досега?

Властите не знаят мястото но местните хора- вероятно да.
цитирай
7. shtaparov - Само там ли е. Където и да копнеш из ...
23.08.2020 11:15
nedovolen написа:
Само там ли е. Където и да копнеш из България - артефакти.
И не само тук, по целия свят е така. И се крадат, потъват някъде. Някой е заинтересуван, световното население да не знае Историята си. От къде е дошло и накъде да тръгне. Прекалено дълга тема. :)))

Имаш право- темата е дълга и не се изчерпва само с видимите реалности,а включва невидимите задгранични структури,които искат да управляват народите и света.
цитирай
8. shtaparov - Здравей, ...
23.08.2020 11:18
barin написа:
Здравей, Щапаров. Преди много години ходих в Ахелой и ме заведоха на едно място на запад от селото(вече е град) и с половин уста ми твърдяха, че на това място се е състояла битката при Ахелой през 917 г. Беше преди около 25 години. Бях на възстановката през 2017 г. на кръглата годишнина. Имаше около 900-1000 зрители, с други думи казано стадиона беше пълен. Има интерес и може точно да се локализира мястото. За Крум и Върбишкия проход излизат нови доказателства, че не е била там победата му. Поздрави!

Здравей приятелю: участниците в битката са били много което означава,че бойното поле може да е било дълго с километри и да има артефакти както на едно място,така и на второ и на трето...
цитирай
9. shtaparov - "Алтернативните" историци ...
23.08.2020 11:42
1997 написа:
"Алтернативните" историци се оказаха толкова слаби, че потърсиха крилото на държавата. Не ги бива да се организират, да търсят и намират, а само да врякат за руско или немско ограбване.
Обаче добре знаят, че ако построят музей в Ахелой той ще бъде толкова губещ, колкото и непубликуваните им в никое сериозно издание статии.
Не ми е жал за пътя им към фантасмагориите. Не ги бива за сериозна наука.

Мошениците-тюрколози викаш не търсят ничие крило,те се отстояват като самотни воини сред вражеска тълпа??!! Напротив драги: измамниците от 70 години са на хранилка под крилото не на една държава,а на цели пет- затова лъжите им се чуват и НИКОГА няма да чуеш цялата истина от тях! По тяхна вина честни учени не могат и да се доберат до катедрите понеже азиатската шайка с право се страхува,че ако остане без държавна протекция,веднага ще бъде изместена и осмяна от тях!
цитирай
10. shtaparov - Поредният ...
23.08.2020 11:57
leonleonovpom2 написа:
Поредният ти чудесен постинг! Поздравления за него!
Мястото на битката според мен е ясно
Това е полето зад село Медово На около десетина километра е от Анхиало Там са и хълмовете ,зад които е скрита конницата и резервът Полето е щироко, така ,че позволява да се разгърне армията Удобно е за битка на големи армии, да се срещнат фронтално! Симеон нарежда отстъпление в центъра, но организирано То направило впечатление и на очевидците Но ромеите се подвели И ги хванали в "Чувал"Хукнали към морето, там на брега е станало клането Оцелели тези , които избягали към Несебър- няколко хиляди
Приятел ми е разправял ,че при оран в Медовското поле излизат части от военно снаряжение Ходили сме с металотърсач Но напразно даваше непрекъснат сигнал Случайно разбрах причината На изкопан канал ми направи впечатление бяла ивица от няколко сантиметра по цялата дължина Взех проба и я изследваха в ГО Оказа се с повишена радиоактивност Предупредих доктора, да имат предвид това

Сега, за самата битка Убитите ромеи не са били погребвани Хора, минаващи през местата сто години след това са виждали купчини кости, особено край реката

Според мен битката неправилно се нарича Ахелойска
Първо ,край реката никоя армия не би водела такова сражение! Просто няма място А, ако се наложи да отстъпи, накъде?
И реката носи името на града, не на речния бог Ахелой!
Анхиало през средновековието носи името Ахело или Ахило/у/ Виждал съм документ от княжеството, малко след Съединението, на който е Ахело!
Споредмен, време е битката да е Анхиалска! Това е правилното наименование! От Анхиало идват ромеите, там са върнати няколко хилядите оцелели Основната битка е в Анхиалското поле, на брега на неизвестната тогава рекичка, е била сечта,това не е било вече битка! В паниката мнозина са издавени ,стъпкани! Ромеите убили в началото няколко пленени наши !Това вбесило Симеон и той наредил пленници да не се взимат! Той също е взел участие в битката ,конят му е убит, но веднага е сменен с друг!

Хубава вечер, приятелю!

Познанията ти за събитията са отлични- хвала приятелю,всеки достоен патриот трябва да е като теб! Битката трудно ще бъде наречена Анхиалска,понеже това име вече го носи една предхождаща битка от 760 г. Това предполагам е станало причина да бъде кръстена на реката,а нейното име както знаеш е с двояко значение,едно от които е "Реката на град Ахело"!
цитирай
11. 1997 - Преднамерено променяте смисъла на написаното от мен.
23.08.2020 12:44
shtaparov написа:
1997 написа:
"Алтернативните" историци се оказаха толкова слаби, че потърсиха крилото на държавата. Не ги бива да се организират, да търсят и намират, а само да врякат за руско или немско ограбване.
Обаче добре знаят, че ако построят музей в Ахелой той ще бъде толкова губещ, колкото и непубликуваните им в никое сериозно издание статии.
Не ми е жал за пътя им към фантасмагориите. Не ги бива за сериозна наука.

Мошениците-тюрколози викаш не търсят ничие крило,те се отстояват като самотни воини сред вражеска тълпа??!! Напротив драги: измамниците от 70 години са на хранилка под крилото не на една държава,а на цели пет- затова лъжите им се чуват и НИКОГА няма да чуеш цялата истина от тях! По тяхна вина честни учени не могат и да се доберат до катедрите понеже азиатската шайка с право се страхува,че ако остане без държавна протекция,веднага ще бъде изместена и осмяна от тях!

Повтарям ясно тезата си, за да потвърдя, че ме преиначавате.
1. Либералната икономика дава чудесна възможност на ВСЕКИ да защитава идеите си със слово и дело. Като искате да пропагандирате някакво откритие- направете го. За примери- Старосел, Плиска. Продължавате да искате от властите. Ама че нелепост.
2. Не се оправдавайте с "тюрколози", "иранолози", "тракедонисти", каквито не съм споменавал. Имате да доказвате правотата си - направете го без да казвате, че някой ви е виновен.
цитирай
12. andorey - Браво, г-н Симеонов, поздравле...
23.08.2020 14:53
Браво, г-н Симеонов, поздравления!
цитирай
13. fun1001 - ама ,как така? като побеждаваме,сме Хуни, а като се праим на културни, не сме азиатци)))
23.08.2020 18:59

9 дена, 10 нощи, ги разтягате тук тези нахъсани..""патриотични"..локуми...
нещоо,ми се чини..доста витиевато...

/ Източноевропейските "исторически" школи енергично отричат Хунската победа и я превръщат в римска,макар самите римляни да пишат че тогава са били победени,а след нея Хуните опустошили Балканския п-в до Адриатика и Термопилите. Това изопачаване на историческата истина прави несъмнено с една важна цел- да не се появят апетити за разкриване мястото на тази битка а антропологичния анализ на намерените скелети да покаже,че в нея не е участвал нито един монголоид!
цитирай
14. dobrodan - Ако си беше направил, приятелю, труда да почетеш из тарихите,
23.08.2020 23:22
нямаше толкова да се чудиш кое място къде е. Що ли си мисля, че една важна битка се е състояла между двете Камчии :).....
цитирай
15. shtaparov - Браво, г-н Симеонов, поздравле...
23.08.2020 23:27
andorey написа:
Браво, г-н Симеонов, поздравления!

Поздравът е хубав и явно се отнася за нашия приятел leonleonovpom2.blog : напълно заслужено впрочем,поздравления и от мен!
цитирай
16. shtaparov - нямаше толкова да се чудиш кое място ...
23.08.2020 23:28
dobrodan написа:
нямаше толкова да се чудиш кое място къде е. Що ли си мисля, че една важна битка се е състояла между двете Камчии :).....

Обичам добрата научна фантастика,но тази в Тарихите нито е добра,нито е научна.
цитирай
17. dobrodan - Ами като не искаш, продължавай да се чудиш :).
23.08.2020 23:38
Пета част на Нариман, дума за търсене - Камчия. Много приятно описание, не е и съвсем кратко. Лека нощ! :)
цитирай
18. shtaparov - (ама ,как така? като побеждаваме,сме Хуни, а като се праим на културни, не сме азиатци))) )
23.08.2020 23:47
fun1001 написа:

9 дена, 10 нощи, ги разтягате тук тези нахъсани..""патриотични"..локуми...
нещоо,ми се чини..доста витиевато...

/ Източноевропейските "исторически" школи енергично отричат Хунската победа и я превръщат в римска,макар самите римляни да пишат че тогава са били победени,а след нея Хуните опустошили Балканския п-в до Адриатика и Термопилите. Това изопачаване на историческата истина прави несъмнено с една важна цел- да не се появят апетити за разкриване мястото на тази битка а антропологичния анализ на намерените скелети да покаже,че в нея не е участвал нито един монголоид!

Въпросът ти е добър от гледна точка на онези,които потурчиха Хуните. Хуните обаче не са турци, тюрки, монголи и азиатци- те са си чисти европейци. Това го доказват безброй факти- няма да стигне една статия за да ги опиша,а няма и да съм първият. Пръв го е направил един американски учен,който най-добре от всички познава фактите и известията за Хуните. И аз знам доста неща за тях,но той е по-добър. Още преди над 40 години е написал книга,в която разбива азиатските лъжи за Хуните с логика и факти. Много учени му вярват но има и доста ментаци,които не искат да скъсат с лъжите- взели са научни титли за тях,ще станат за посмешище! Нашите "историци" нямат собствено мнение- те преписват от чуждото но не преписват обективните факти за които говори Манхен Хелфен,а лъжите на източноевропейската "наука"! Хубаво е някой ден да напиша статия,в която да покажа как червени измамници с черни души потурчват Хуните,за да потурчат и нас- отвратих се като видях какво всъщност правят но на тях лъжата им е хоби,понеже са чуждестранни подлоги а не Български историци!
цитирай
19. shtaparov - "Алтернативните" и...
23.08.2020 23:59
1997 написа:
shtaparov написа:
1997 написа:
"Алтернативните" историци се оказаха толкова слаби, че потърсиха крилото на държавата. Не ги бива да се организират, да търсят и намират, а само да врякат за руско или немско ограбване.
Обаче добре знаят, че ако построят музей в Ахелой той ще бъде толкова губещ, колкото и непубликуваните им в никое сериозно издание статии.
Не ми е жал за пътя им към фантасмагориите. Не ги бива за сериозна наука.

Мошениците-тюрколози викаш не търсят ничие крило,те се отстояват като самотни воини сред вражеска тълпа??!! Напротив драги: измамниците от 70 години са на хранилка под крилото не на една държава,а на цели пет- затова лъжите им се чуват и НИКОГА няма да чуеш цялата истина от тях! По тяхна вина честни учени не могат и да се доберат до катедрите понеже азиатската шайка с право се страхува,че ако остане без държавна протекция,веднага ще бъде изместена и осмяна от тях!

Повтарям ясно тезата си, за да потвърдя, че ме преиначавате.
1. Либералната икономика дава чудесна възможност на ВСЕКИ да защитава идеите си със слово и дело. Като искате да пропагандирате някакво откритие- направете го. За примери- Старосел, Плиска. Продължавате да искате от властите. Ама че нелепост.
2. Не се оправдавайте с "тюрколози", "иранолози", "тракедонисти", каквито не съм споменавал. Имате да доказвате правотата си - направете го без да казвате, че някой ви е виновен.

Властите са ДЛЪЖНИ час по-скоро за прекратят лъжите,с които се очерня народната биография на Българите а не да ги толерират,не бива да са неоспоримо доказана истина! Факт е,че нашата история бъка от лъжи- прочети внимателно следната статия и ще се убедиш:

http://shtaparov.blog/politika/2018/11/04/tiurkolozi-popraviat-pet-letopisa-i-predatirat-shestima-vlad.1633950
цитирай
20. shtaparov - нямаше толкова да се чудиш ...
24.08.2020 00:15
dobrodan написа:
нямаше толкова да се чудиш кое място къде е. Що ли си мисля, че една важна битка се е състояла между двете Камчии :).....

Това "Между двете Камчии" е доста широко понятие- само дължината му е няколко десетки километра... А авторът на "Тарихите" ще има понятие за Камчия,само ако е чел съвременна география на България!
цитирай
21. dobrodan - Тия реки не са наречени така след 1944-та година ;),
24.08.2020 09:41
потърси там, където съм написал, после хвани географията и ще видиш къде трябва да се търси. Камсъв и Камчек са двете Камчии. Край Плиска е превесната битка (нито е първата, нито последната) на Крум с Никифор (добре, че е дошла помощ :), а останалите доста - към петдесет хиляди "византийци" са довършени някъде преди сливането на двете реки.
цитирай
22. kossef - Не съм "историк"...
25.08.2020 11:11
Интуитивно не ми лежи Историята... Може би, защото, дълбоко интуитивно, отдавна в диафрагмата ми более кълбо от мъка за преиначаването на НАШАТА история от "НАШИ" историци. Българите - славяни?, руснаците - освободители?, богомилите - ерес? - противници на религията, т.е. на отношението ни спрямо Твореца?, комунягите нац герои?... Щапаров, поздравления!
цитирай
23. fun1001 - angele,този номер с..Черв комунисти, вече мн се изтърка)))))..аз съм БЕЗпартийна, от малка
25.08.2020 21:30

Хубаво е някой ден да напиша статия,в която да покажа как червени измамници с черни души потурчват Хуните,за да потурчат и нас- отвратих се като видях какво всъщност правят но на тях лъжата им е хоби,понеже са чуждестранни подлоги а не Български историци!/

...и нямам чак такива "романтично патриотични" напъни и страсти..за да се пъна.
да доказвам..че Слънцето, Луната, алфа и Омегата, е БГ патент..
особено , и Етера,да не пропусна..Кому е нужна тази..Оперета,бе хора ??!!
ще потърся за Хуните и тюрките, даде ми супер..нишан ) благодаря ,за което..
моите поздрави за..труда ти, все пак..
Юлия
цитирай
24. vaquero - shtaparov,
25.08.2020 22:44
Това е пропуск на нашата историография.
цитирай
25. shtaparov - потърси там, където съм написал, ...
26.08.2020 12:06
dobrodan написа:
потърси там, където съм написал, после хвани географията и ще видиш къде трябва да се търси. Камсъв и Камчек са двете Камчии. Край Плиска е превесната битка (нито е първата, нито последната) на Крум с Никифор (добре, че е дошла помощ :), а останалите доста - към петдесет хиляди "византийци" са довършени някъде преди сливането на двете реки.

Не е никак трудно за който си искаш по-образован и находчив туркоман да открие наукообразни "аналози" на която си искаш европейска дума- дори на английските и руските,а причината ти я вече обясних- голямото изобилие в тюркските езици на едносриччкови и двусричкови думи,които им позволяват да правят такива спекулации.
цитирай
26. shtaparov - Интуитивно не ...
26.08.2020 12:11
kossef написа:
Интуитивно не ми лежи Историята... Може би, защото, дълбоко интуитивно, отдавна в диафрагмата ми более кълбо от мъка за преиначаването на НАШАТА история от "НАШИ" историци. Българите - славяни?, руснаците - освободители?, богомилите - ерес? - противници на религията, т.е. на отношението ни спрямо Твореца?, комунягите нац герои?... Щапаров, поздравления!

Благодаря за поздрава приятелю- историята ни е безбожно изопачена от арогантни атеисти а тези,които поддържат анти-Българските лъжи нямат нищо общо с нито един вид християнство, да не говорим за православие!
цитирай
27. shtaparov - Това е пропуск на ...
26.08.2020 12:19
vaquero написа:
Това е пропуск на нашата историография.

Пропуск и то сериозен приятелю!
цитирай
28. shtaparov - Хубаво е някой ден да напиша ...
26.08.2020 12:26
fun1001 написа:

Хубаво е някой ден да напиша статия,в която да покажа как червени измамници с черни души потурчват Хуните,за да потурчат и нас- отвратих се като видях какво всъщност правят но на тях лъжата им е хоби,понеже са чуждестранни подлоги а не Български историци!/

...и нямам чак такива "романтично патриотични" напъни и страсти..за да се пъна.
да доказвам..че Слънцето, Луната, алфа и Омегата, е БГ патент..
особено , и Етера,да не пропусна..Кому е нужна тази..Оперета,бе хора ??!!
ще потърся за Хуните и тюрките, даде ми супер..нишан ) благодаря ,за което..
моите поздрави за..труда ти, все пак..
Юлия

Благодаря-никъде не обвинявм теб,по-скоро мога да те похваля! :) За Хуните ти трябва не един източник,а цяла груупа извори- ако се запознаеш подробно с буквалните текстове на всички оригинали веднага ще схванеш,че "тюркизмът" и азиатщината на Хуните не са нищо повече от един политически балон,изсмукан от пръстите на тюрколозите и на техните помагачи! Други подробности днес не мога да ти кажа: по-скоро трябва да пусна специална статия,понеже информацията е много а дезинформацията: още повече!
цитирай
29. zaw12929 - Не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи
05.09.2020 02:17
структури,които са заинтересовани това да не се случва и над 70 години обслужват главните си цели: да не се дават на Българите НИКАКВИ поводи за национална гордост
Българските власти обаче трябва да ги открият и изследват без да слушат повече тези компрометирани псевдоисторици,чиито азиатски теории работят твърдо против нас и не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи на панславизма и македонизма!
цитирай
30. shtaparov - (Не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи)
05.09.2020 05:25
zaw12929 написа:
структури,които са заинтересовани това да не се случва и над 70 години обслужват главните си цели: да не се дават на Българите НИКАКВИ поводи за национална гордост
Българските власти обаче трябва да ги открият и изследват без да слушат повече тези компрометирани псевдоисторици,чиито азиатски теории работят твърдо против нас и не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи на панславизма и македонизма!

Благодаря за споделената истина- поздрав от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817256
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи