Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2020 04:37 - ШЕСТТЕ ЦИКЛИ НА РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА И ТЯХНОТО ЖИТЕЙСКО ПРИЛОЖЕНИЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 7377 Коментари: 14 Гласове:
50

Последна промяна: 05.03 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ШЕСТТЕ ЦИКЛИ НА РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА И ТЯХНОТО ЖИТЕЙСКО ПРИЛОЖЕНИЕ


   В предишна статия за шестте цикли на Розетата от Плиска (shtaparov.blog.bg/politika/2020/04/25/.1707580) обещах да дам отговор на въпроса за какво е служел всеки отделен ред на небесните тела и какво е тяхното практическо приложение в живота. Сега смятам да изпълня това обещание,за да блесне с още по-голяма сила геният на дедите ни и да покаже на света,че те са неговите истински цивилизатори и учители,пред които бледнеят всички останали.

   1. ПЪРВИ ЦИКЪЛ (БЪЛГАРСКИЯ),който може да бъде наречен още Базисен или Цикъл на Сътворението. По него са правени Розетата от Плиска и Управленските степени на звездните магове (астролозите),а небесните тела в него са подредени според основната представа на нашите деди за последователността,в която отделните богове са се появили на света. Използван е в ежедневното за броене от нула до безкрайност но най-често: за броенето от нула до седем и до десет:

                               image
  
                                   image
  
  С него са съобразени всички бройни системи на цивилизациите в Палеопонтийския свят включително Българската, гръцката, латинската, "славянската" и тюркската. Числителните бройни във всички споменати евразийски езици са подредени така,че на практика изреждат светилата-богове от нашата Рпзета в техния непрекъснат правилен ред,а всяко числително име от нула до десет е вид диалектно название на съответния Български бог. Тюрките не правят изключение- техните числителни бройни не са нищо друго,освен леко изопачени диалектни названия на индоарийските (Български) богове. Изследвания за китайци,негри,индианци и угро-фини още не са правени но вярвам,че унгарските и някои от "прибалтийските" числа вероятно ще може да бъдат включени в тази система.

   Българският цикъл можел да служи за преброяване и на милионите,което става по следния начин: нула (Сатурн), 1 милион (Марс), 2 милиона Венера), 3 млн. (Луна), 4 млн. (Юпитер) и т.н.

                                image

  Той може да служи и за отброяване на трилионите (1 трилион = 1000 милиарда по "Късата ска̀ла"),което се прави по следния начин: нула (Сатурн), 1 трилион (Марс), 2 трилиона (Венера), 3 трилиона (Луна), 4 трилиона (Юпитер), 5 трилиона (Слънце) и т.н. Дали това е било известно на древните,днес за нас е загадка  но този цикъл явно бил много важен в древността,понеже по него е правен римският месечен календар и днешните европейски месечни календари,което личи от следната справка:

I. Март = Марс (първи месец в древната римска година,който е начало на календарната година и на войните).
II. Април = Заприл (Запрел) т.е. Запира те при любимата което означава,че това е месецът на Венера (месец на любовта).
III. Май = Мая (Майа=Мама)- римска богиня,аватар на Богинята Майка (Луна,Земя).
IV. Юни = Ени (виж Еньовден), Яни (Яньо = Янкул),т.е. Юпитер.
V. Юли = Сули (Соли) т.е. Слънце.
VI. Секстилий (сегашното му име "Август" е сложено в чест на първия римски император) = Шести месец (Секст=Шест),а ШЕСТ е свещено число на ШЕХТ (ШЕТ) т.е. на Хермес (Шетащия бог).

VII. Септември = Седми месец (Септем=Сехдем т.е. Седми),а това е свещеното число на Сатурн и обозначава неговия месец.
VIII. Октомври = Осми месец (Октом=Осми),което е свещено число на Марс и бележи края на войните,започнати през Март.
IX. Ноември = Девети месец (Нонем=Девети). Девет е свещено число на Венера (Девственицата),а НОНА = МОМА,с което се потвърждава правилността на това тълкувание.
Х. Децември (днес се ползва погърченото име "Декември") = Десети месец (ДЕЦЕМ=ДЕЦИН) = месец на Раждащата деца,т.е. на Богинята Майка. Като вземем предвид,че раждането често става след изтичане на деветия месец от бременността т.е. в първите дни на десетия месец,това става лесно обяснимо.
XI. Януари = Яньов-ари (Месецът на Яни т.е. ма Янкул,който е Зевс-Юпитер).
XII. Фебруари (днес се ползва погърченото име "Февруари") = Месецът на Феб Аполон (Слънчевия бог). ФЕБ=ХУБ (Хубавия),което е добър индоевропейски епитет на Бога Слънце,смислово близък до неговото название ДВАН (=Дивян,Дивен) в годишния Български календар. Годината в римския календар започвала на първи март,затова Февруари бил последният месец от нея.

2. ВТОРИ ЦИКЪЛ (КЛАСИЧЕСКИ). Това е тъй нареченият "Ключ на Соломон",от който реалният Соломон (т.е. Соло-ман,Слънце-мъж) изглежда не е имал никакво понятие. Следва космическия ред на небесните тела,като само местата на Слънцето и Луната ( = Земята) са разместени поради факта,че древните не са имали онази точна представа за естеството на Слънчевата система,която имаме днес. Добре познат на астролозите,той бил използван за броене на десетиците по следния начин: нула (Сатурн), десет (Луна), двайсет (Хермес), трийсет (Венера), четирдесет (Слънце), петдесет (Марс), шейсет (Зевс-Юпитер), седемдесет (Сатурн), осемдесет (Луна) и т.н.

                            image


    Това се открива лесно като започнем броене по Българския цикъл и видим,че с числото 10 е Луната,с 20- Хермес (Меркурий),с 30- Венера и т.н. Класическият цикъл служел за отброяване и на по-големи числа,кратни на 10 милиона. Това ставало по следния начин: нула (Сатурн), 10 млн. (Луна), 20 млн. (Хермес), 30 млн. (Венера) и т.н.,а числата 100,200 и 300 отговарят на Венера,Юпитер и Хермес.

                                 image

3. ТРЕТИ ЦИКЪЛ (АНТИХАРМОНИЧЕН). По него е правен Българския месечен календар,но той помага и за броенето разбира се. Най-малките числа,които може да бъдат отброявани с този цикъл са кратни на 100,което (с начало Сатурн) е ставало по следния начин: нула (Сатурн), сто (Венера), двеста (Юпитер), триста (Хермес), четиристотин (Марс) и т.н. Че 100 е число на Венера а 200 на Юпитер и т.н. можем да се уверим,като извършим броене по Българския цикъл или за още по-лесно по Класическия,където няма да се налага да отброяваме единици а само десетиците.

                           image

  Антихармоничният цикъл може да служи за броене и на по-големи числа,кратни на 100 милиона. Дали древните са си давали сметка за това е дръг въпрос но аз мисля,че са имали ясна представа за всичките му функции. Броенето в този случай (с начало Сатурн,който винаги е НУЛА) се правело така: нула (Сатурн), 100 млн. (Венера), 200 млн. (Юпитер), 300 млн. (Хермес) и т.н.:

                            image


4. ЧЕТВЪРТИ ЦИКЪЛ (АНТЕБЪЛГАРСКИ). Той е обратен на  Българския цикъл и затова се нарича така,но може да бъде наречен също Антибазисен или Цикъл на разрушението,понеже Българският е Цикъл на сътворението. По него е правен денонощния ред на боговете-небесни тела в седмичния календар,за който стана дума в една от предходните статии:
       image

  Този цикъл служел за отброяване на числа които са кратни на 1000,което ставало по следния начин: нула (Сатурн), хиляда (Хермес), две хиляди (Слънце), три хиляди (Юпитер) и т.н.

                                image

  Този цикъл също дава възможност за броене с по-големи числа,които са кратни на един милард. Това ставало по следния начин: нула (Сатурн), 1 млрд. (Хермес), 2 милиарда (Слънце), 3 милиарда (Юпитер) и т.н.

                                   image

5. ПЕТИ ЦИКЪЛ (ПТОЛЕМЕЕВ, СИДЕРИЧЕСКИ).
 Споменат през II век от римския енциклопедист Птолемей,от когото идва днешното му име. Небесните тела в него са подредени според времето,за което обикалят Еклиптиката т.е. според дължината на периода,за който минават през нея. Тези периоди на небесните тела съвпадат с времето,за което те обикалят около Слънцето (респ.около Земята) и в древната астрология са следните:

1. Сатурн- 29,5 години.
2. Юпитер- 12 год.
3. Марс- 2 г.
4. Слънце- 1 г.
5. Венера- 7,5 месеца.
6. Меркурий (Хермес)- 3 месеца.
7. Луна- 1 месец.

  Птолемеевият цикъл,който е най-прочут от всички определя реда на часовете в денонощието. За първи ден от седмицата обикновено е считана Неделята- ден,посветен на Слънчевия бог. Затова първия час на неделния ден е Часът на Слънцето. Втори е Часът на Венера,трети- Часът на Хермес, четвърти- Часът на Луната и т.н. Ако преброим боговете от 1 до 24 ще видим че 25-я пореден час,който е първи за понеделника е точно часът на Луната,на която е посветен всеки понеделник. По този начин нещата са навързани до безкрайност и се оказва,че числата 7 и 24 са свързани в такава сложна закономерност,която позволила на Българите да подредят дните от седмицата по начин,който е съобразен с реда на часовете в денонощието.

    image

  С него може да се извършва броене на числа,кратни на 10 000: нула (Сатурн), 10 000 (Юпитер), 20 000 (Марс), 30 000 (Слънце) и т.н. 

                                     image 

  Както в другите случаи обаче,той помага за броене и на далеч по-големи числа,които са кратни на 10 милиарда: нула (Сатурн), 10 млрд. (Юпитер), 20 млрд. (Марс) и т.н.

                                         image

  Светилата-богове във Вавилонската кула (развалините в Бирс Нимрод) са подредени според този цикъл,а по него е правен годишния Астрологически календар. Този цикъл бил толкова важен,че го има на Лист 250 в Симеоновия сборник (Енциклопедията на Йоан Екзарх):

"Седем са планетите и техните имена са Слънце, Луна, Зевс, Меркурий, Арей, Венера, Сатурн. На всеки пояс от небето се движи по една от седемте планети.На най-високия- Сатурн (Крон), на втория- Дий (Юпитер), на третия- Арей (Марс), на четвъртия- Слънцето, на петия- Венера (Афродита), на шестия- Меркурий (Хермес) и на най-ниския- Луната." (Петър Добрев, "Звездната вяра на древните Българи" 2007 г., стр. 65). Боговете там не са подредени циклично а в таблица един под друг,но редът им е спазен съвсем точно и няма съмнение,че негов първообраз е точно Птолемеевия цикъл.

  Това споменаване не е никак случайно понеже,както се оказа в крайна сметка,по този цикъл са създадени ХОДАРИТЕ (Определители на годините) в "пра"-Българския календар,които по-рано под влияние на досегашните учени наричахме "Календарни цифри на Българите" или Годари. Тези определители са точно десет и може да бъдат приравнени към цифрите само условно но етимологията,която най-добре ги свързва с Българския език говори,че те са друг вид епитети на Седемте богове и макар да са представени в необичаен порядък (което също не е случайно),те следват съвсем точно реда на боговете в Птолемеевия цикъл.


6. ШЕСТИ ЦИКЪЛ (ХАРМОНИЧЕН, ХАЛДЕЙСКИ, ПЛАНЕТАРЕН). Той е също Вавилонски и Ведически,понеже е ползван често във Ведическата астрология. По него е правен дневния Седмичен календар,който се ползва в почти целия свят и Българския годишен календар,който започва със Слънцето (дневно лице на Дионис) и завършва с Юпитер (Зевс):
   image
   По него са правени и прословутите животински източни календари- будистки, китайски, кхмерски, виетнамски, тюркски, тибетски, согдийски и пр.,които казионни спекуланти и хора с нищожна информация обявяват за Български календар,като ги копират сляпо без да се замислят,че животните са символи на онези езически богове,които са покровители на небесните светила. Това става ясно от Согдийския календар,който очевидно е най-стар от всички животински календари в Азия и е станал причина за разпространението на тези знания на изток с тази разлика,че в Китай и Туркестан боговете са орязани и са заместени изцяло с техните свещени животни.

  Това става лесно разбираемо когато проумеем,че Българският календар е занесен на согдийци,тюрки и китайци от несторианските християни,които мисионерствали на изток между V-ти и VIII-ми век. По тази причина согдийците се снабдили със "смесен" религиозно-животински календар още през V век,а чак в началото на VIII в. "техният" календар в силно опростен "животински" вид стигнал до тюрките,от които на свой ред го заимствали китайците. Будизмът спомогнал за това разпространение,понеже бил част от вярата на манихеите-несторианци,а на изток хпристиянските подбуди на мисионерите отстъпили пред будистките и пътят на будизма се превърнал в път на Календара.

  Хармоничният (Халдейски) цикъл не е останал по-назад от останалите цикли и може да служи за отброяване на числа,кратни на 100 000. Това се правело по следния начин: нула (Сатурн), 100 000 (Слънце), 200 000 (Луна) и т.н.

                            image

  Интересен е фактът че с него може да се броят и числа,които са кратни на 100 милиарда но дали това е било известно на древните хора,днес можем само да гадаем:

                               image

  Следващата особеност,която забелязваме в редицата на циклите е тази,че Хармоничният цикъл преминава в Българския и така веригата се затваря. Следва логичната констатация,че с Българския цикъл можем да броим и невероятно големи числа,които са кратни на 1 трилион (хиляда милиарда по късата ска̀ла). Това става ясно когато видим,че в своята поредност Марс отговаря на 1 трилион, Венера- на 2 трилиона, Луната- на 3 трилиона и пр. но смятам,че древните едва ли са съзнавали това. Безкрайните възможности на тези редици от цикли обаче са били пред очите им и те са могли най-малкото да ги ползват като подготвително средство по математика и полезен наръчник в школите за обучение на езически жреци.

  Тук е нормално да запитаме къде е мястото на Класическия зодиак в цялата тази галиматия. Проучванията сочат,че той е сложна комбинация между Българския и Птолемеевия цикъл,създадена на египетска почва след Вавилонското завладяване на Египет в VI век пр. Хр.

  Взети сумарно,получените дотук знания за математическото приложение на основните шест цикли може да бъдат синтезирани в следния първоначален вид:      image
  Казвам "първоначален",понеже в показания пример циклите може да бъдат ползвани за отброяване на не много големи числа (от 1 до 700 000,като нулата се подразбира). Друг пример може да бъде даден със следващия "пласт" от цикли,който позволява да извършваме броене на числа от 1 милион до 700 милиарда. С третия "пласт" можем да отброяваме числа от 1 трилион до 7 милиона трилиона (7х 10 на 17-та степен),с четвъртия- от 10 милиона трилиона (~ 1 квинтилион) до 700 000 квинтилиона (700 сикстилиона) и така до безкрайност което показва,че Цикълът на циклите може да бъде изключително полезен при създаването на компютри,далеч по-съвършени от сегашните!

  Освен имената на цифрите от НУЛА до ДЕСЕТ,чиито значения описах в една предишна статия има още четири репера които доказват,че правилата на това броене са реконструирани перфектно. Това са древните и сегашни имена на числата 40, 100, 1000 и 1 000 000. Числото 40 в руската норма на Българския език,останала в Източна Европа от Кубратовите Българи се нарича СОРАК,а неговите значения са СУРЯК и СОЛЯК т.е.- СЛЪНЧЕВ (Число на Слънчевия бог). Числото СТО означава ИСТО (ИЩО,ВИЩО),което го свързва с Богинята на любовта ИЩАР (ВИЩАР, ВЕЩЕР= Вещерката) което означава,че това е свещено число на ВЕНЕРА (Вечера, Вещера),която е още и ВЕНЧЕРА (Венчаваща влюбените двойки). ХИЛЯДА пък означава ЧЕЛЯДА (ЧЕЛЯДЪ)- епитет на езическия заплодител бог Хермес,а МИЛИОН означава МИЛИТОН (МИЛИТУМ) т.е. Военен от което следва,че Милионът е приеман за свещено число на бог Марс. Названието МИЛИАРД не влиза в тази класация,понеже има по-друг смисъл което говори,че понятието за число с такъв размер е създадено по-късно и древните хора рядко или никак не са боравели с него.

  Математиката в Розетните цикли поднася и друг интересен факт,за който древните са си давали сметка. Всеки отделен цикъл е съставен от общо седем богове които винаги са едни и същи,а само редът им е различен. Общият брой на основните цикли е шест,но по някакъв странен начин те налагат десетична система в сметките на своите ползуватели. Отделните числа в редиците от цикли спазват следната интересна закономерност: в първия цикъл числата са от едно до седем, във втория са от десет до седемдесет, в третия от сто до седемстотин, в четвъртия от хиляда до седем хиляди и т.н. Дали това се дължи на десетичната система,която ползваме в обичайното ни броене или има и друга причина,това е обект на допълнително изследване. Ще ми е интересно да видя какви биха били съответните цифри и съотношенията между тях при дванайсетична система на броене вместо с десетична,но още не съм имал възможност да проверя обстойно тази идея.

  Успях обаче да открия нещо друго,което също намирам за странно. Ако започнем дълго броене по хода на Българския цикъл и отбелязваме всяко 12-то божество,а после подредим отбелязаните богове един след друг с изненада ще открием,че сме попаднали в предходния Хармоничен цикъл. Ако приложим същото и към него,ще попаднем в Сидерическия (Птолемеевия) цикъл и т.н.- пореден факт,който обяснява пристрастието към числото 12 на древните астролози,чиито роднини и наследници са Българите.

  В редицата на циклите има и друга интересна закономерност. Петия цикъл отброява реда на часовете в денонощието, Четвъртия- реда на седмичните дни а Третия- реда на Българските месеци. Логично е тогава да мислим,че Втория цикъл вероятно обозначава реда на годините в Българския календар,което е на практика възможно. Сегашната възстановка на Календара обаче съвпада с Шестия цикъл, от което може да се направят два извода:

1. Реда на боговете в Годишния Български календар може да е по-различен от този,който съм представил по-горе и да спазва закономерностите на Класическия, а не на Халдейския цикъл на Розетата от Плиска,а първа година отново е Слънцето разбира се. В този случай това се отнася и за реда на боговете в Българската розета,в чието начало (най-горе) през Християнската ера може да е поставено Слънцето,а Сатурн да е бил най-отгоре в предходния езически период.
2. Редът на боговете в сегашната ми възстановка на Календара може да си е коректен,но Втория и Първия цикъл от тази редица (разположени преди Шестия в обратното броене) да обозначават астрономически и календарни понятия,които се намират между календарните години и месеците. Такива две понятия действително съществуват и те може да са:

а) Четирите сезона в годината
б) Двете полугодия.

  Едно от тези предположения със сигурност е вярно и следва здравата логика на Розетните цикли,но въпросът кое точно е обект на допълнително изследване,което досега не съм имал възможност да проведа. Изкушаващо е да приемем,че редицата богове от Втория цикъл Венера- Слънце- Марс- Юпитер отговаря на сезоните Пролет (сезон на Любовта), Лято (сезон на Слънчевия пек), Есен (Въсен- сезон на Навъсения бог) и Зима (Взима: Юпитер) понеже в повлияна от гърците европейска религия като римската се вярвало,че Орелът на Юпитер отнася душите на мъртвите на небето,за да станат звезди или богове. Какво е отношението тогава на следващите четири божества (Сатурн, Луна, Хермес и Венера) към същите тези сезони остава неясно но се вижда,че след седем "превъртания" на тази редица стигаме до същото начало: Венера, Слънце, Марс и Зевс.

  От всичко казано дотук става ясно,че връзката на халдеите-вавилонци с народа ни е неоспорима и идва от дедите на Шумерите или от месопотамското племе КУТИ,което може да е предтеча на УТИТЕ (УТИГУРИ= УТИ ХОРА) и КУТРИТЕ (КУТРИГУРИ= КУТРИ ХУРИ, КУТРИ ХОРА). По тази причина дедите ни често са наричани ХАЛДЕИ (КОЛДЕИ, КОЛЕДАИ),а Халдеите също са и КЕЛТИ понеже КЕЛТИТЕ,чието главно племе се наричало БЕЛГИ (т.е. БЪЛГИ) са КОЛАТИ (КОЛАДИ, КОЛЕДИ) или Народи на КОЛАТА (на КОЛОТО, на Слънчевия бог). С това математическият гений на дедите ни изпъква в целия си блясък за да покаже че хората,които ги обявяват за предтечи на евразийската и на световната култура не само не са се излъгали,но са били твърде скромни в своите преценки въпреки обвиненията,че си служат с неимоверни преувеличения под влияние на патриотичния си патос!




Гласувай:
50


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.07.2020 08:43
Колосален труд си положил!
Юлий Цезар, на когото дължим сегашния календар и той се нарича на него Юлиански/ всъщност заслугата му е ,че е привлякъл екип, който да реши неразбориите в календара и той се е справил успешно!/ Например, случвало се е гроздоберът да е през януари? Та ,никак не е лесна работата да се работи успешно в календара

Не съм спец в тази област, мога само да преценя стойността на направеното Занимавал съм се с римския календар, според който месеците носят имената на боговете, Юли и Август на обожествените Цезар / Юлий/ и Август, а септември, октомври, ноември и декември- числата от 7 до 10
Но като гледам твоята разработка ,в основата на този календар стои Българският
Имаше една популярна провинциална/ римска/ монета- Луната и шест звезди , общо седем Интуитивно я свързах с петте известни планети, Слънцето и Луната Има идея ,че са Плеядите но римска монета да се занимава с ъс астрономията на шумерите? Много по- реално е да рекламира календара
Смятам ,че това е една от най- стойностните чи публикации Получих поздравления за нея от покойният вече проф. Карайотов!
Но ,както казах, действах интуитивно, само на база познанията ми
Твоето е много по задълбочено!
Поздравления за постинга!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. shtaparov - Колосален труд си ...
17.07.2020 08:59
leonleonovpom2 написа:
Колосален труд си положил!
Юлий Цезар, на когото дължим сегашния календар и той се нарича на него Юлиански/ всъщност заслугата му е ,че е привлякъл екип, който да реши неразбориите в календара и той се е справил успешно!/ Например, случвало се е гроздоберът да е през януари? Та ,никак не е лесна работата да се работи успешно в календара

Не съм спец в тази област, мога само да преценя стойността на направеното Занимавал съм се с римския календар, според който месеците носят имената на боговете, Юли и Август на обожествените Цезар / Юлий/ и Август, а септември, октомври, ноември и декември- числата от 7 до 10
Но като гледам твоята разработка ,в основата на този календар стои Българският
Имаше една популярна провинциална/ римска/ монета- Луната и шест звезди , общо седем Интуитивно я свързах с петте известни планети, Слънцето и Луната Има идея ,че са Плеядите но римска монета да се занимава с ъс астрономията на шумерите? Много по- реално е да рекламира календара
Смятам ,че това е една от най- стойностните ми публикации Получих поздравления за нея от покойният вече проф. Карайотов!
Но ,както казах, действах интуитивно, само на база познанията ми
Твоето е много по задълбочено!
Поздравления за постинга!

Хубав ден, приятелю!

Благодаря за чудесния отзив приятелю- прав си да подчертаваш задълбочеността като качество понеже поне в последно време,ако не успея да постигна подобна задълбоченост по дадена тема или не се занимавам с нея,или я оставям на други и само им асистирам :)
цитирай
3. zaw12929 - БЛАГОДАРЯ- МНОГО ИНФОРМАЦИЯ
18.07.2020 15:43
БЛАГОДАРЯ- МНОГО ИНФОРМАЦИЯ
цитирай
4. shtaparov - БЛАГОДАРЯ- МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ...
18.07.2020 18:08
zaw12929 написа:
БЛАГОДАРЯ- МНОГО ИНФОРМАЦИЯ

Здраве и късмет- много на душмани е казал народа! :)
цитирай
5. tonsun - Благодаря! Много неща се научават ...
19.07.2020 13:02
Благодаря! Много неща се научават при теб!
Адмирации за труда!
цитирай
6. shtaparov - Благодаря! Много неща ...
19.07.2020 13:28
tonsun написа:
Благодаря! Много неща се научават при теб!
Адмирации за труда!

Щом Господ дава,ще успеем да ги научим приятелю!
цитирай
7. prirodnajena80 - Здравейте
21.07.2020 17:24
Браво Shtaparov! Поздрави от Природна жена! :) :) :)
цитирай
8. shtaparov - Сърдечен поздрав!
21.07.2020 18:56
prirodnajena80 написа:
Браво Shtaparov! Поздрави от Природна жена! :) :) :)

Много се радвам че си тук- хубавите хора всеки ги желае!
цитирай
9. librarian - Леле, изглежда сложно! :-)
21.07.2020 20:23
Шегувам се, г-н Shtaparov, просто е дългичко и сега няма възможност да прочета, но плюсче за старанието и ще намина друг път отново, за да извърша прочита. :-)
цитирай
10. shtaparov - (Леле, изглежда сложно! :-) )
22.07.2020 07:56
librarian написа:
Шегувам се, г-н Shtaparov, просто е дългичко и сега няма възможност да прочета, но плюсче за старанието и ще намина друг път отново, за да извърша прочита. :-)

Благодаря- добре дошла сте винаги,много ми е драго!
цитирай
11. kossef - Приветствам те!...
30.07.2020 17:43
И заради кавичките на "славяните", и заради упорството ти за въздигане Духа на днешните сънародници-българи, които... Е, хайде да не "хвърлям", като Босия, запъртъци по съвременните ни политически олигофрени, което хвърляне, човечна инициатива на набора Николай, би било ефектно само и с тупа-лупа по суратите им... Но да се върна в "екзалта" си от публикацията ти. Добих адреналин и от "закачките" ти с месец II - Април = Заприл (Запрел) т.е. Запира те при любимата... и VI - Секстилий...(Секст=Шест),а ШЕСТ е свещено число на ШЕХТ (ШЕТ) т.е. на Хермес (Шетащия бог)... Роден съм април, да се запирам при любимата, а "шетащо" заченат август... Но не обръщай внимание на плитките мои закачки. Плитък съм по отношение този вид знание. Но то, без да го осмислям съответно, изпълва сърцето ми с топла гордост. Прави ме достоен пред самия мен, когото в "другото недавнешно време", едва ли не бяха превърнали в измислица. Славянин!... "Освободен" от "бракя" славяни... Пак, май, се заяждам... Не със самия себе си, обаче!?... Ами такъв съм си. А ти да дерзаеш, ей! И пускай от време навреме между научното и по някой фин майтап, или "милостив" сарказъм по отношение само- /и не само/ заблудените ни дупедавци, одупени на Изток или на Запад...
цитирай
12. shtaparov - (Приветствам те!...)
30.07.2020 18:31
kossef написа:
И заради кавичките на "славяните", и заради упорството ти за въздигане Духа на днешните сънародници-българи, които... Е, хайде да не "хвърлям", като Босия, запъртъци по съвременните ни политически олигофрени, което хвърляне, човечна инициатива на набора Николай, би било ефектно само и с тупа-лупа по суратите им... Но да се върна в "екзалта" си от публикацията ти. Добих адреналин и от "закачките" ти с месец II - Април = Заприл (Запрел) т.е. Запира те при любимата... и VI - Секстилий...(Секст=Шест),а ШЕСТ е свещено число на ШЕХТ (ШЕТ) т.е. на Хермес (Шетащия бог)... Роден съм април, да се запирам при любимата, а "шетащо" заченат август... Но не обръщай внимание на плитките мои закачки. Плитък съм по отношение този вид знание. Но то, без да го осмислям съответно, изпълва сърцето ми с топла гордост. Прави ме достоен пред самия мен, когото в "другото недавнешно време", едва ли не бяха превърнали в измислица. Славянин!... "Освободен" от "бракя" славяни... Пак, май, се заяждам... Не със самия себе си, обаче!?... Ами такъв съм си. А ти да дерзаеш, ей! И пускай от време навреме между научното и по някой фин майтап, или "милостив" сарказъм по отношение само- /и не само/ заблудените ни дупедавци, одупени на Изток или на Запад...

Радвам се че се появи пак,ще се старая да пускам и такива неща приятелю! :)
цитирай
13. zaw12929 - ВАШАТА УПОРИТОСТ ДА НАМИРАТЕ И П...
31.07.2020 14:05
ВАШАТА УПОРИТОСТ ДА НАМИРАТЕ И ПРЕДСТАВЯТЕ ИНТЕРЕСНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ СА ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ И ЧЕ СТЕ ИСТИНСКИ ПОТОМЪК НА ПРЕДЦИТЕ НИ
ПОЗДРАВИ. ГОЛЯМО Е УВАЖЕНИЕТО МИ КЪМ ВАС! ЗА НАПИСАНОТО!
цитирай
14. shtaparov - ВАШАТА ...
31.07.2020 14:10
zaw12929 написа:
ВАШАТА УПОРИТОСТ ДА НАМИРАТЕ И ПРЕДСТАВЯТЕ ИНТЕРЕСНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ СА ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ И ЧЕ СТЕ ИСТИНСКИ ПОТОМЪК НА ПРЕДЦИТЕ НИ
ПОЗДРАВИ. ГОЛЯМО Е УВАЖЕНИЕТО МИ КЪМ ВАС! ЗА НАПИСАНОТО!

Благодаря- истините за дедите ни образуват цяла система от знания,с която всеки родолюбец трябва да се запознае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817132
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи