Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2020 12:06 - САМОНАЗВАНИЕТО НА "СЛАВЯНИТЕ" Е ПАМИРСКО, ТЕ СА ПАМИРСКИТЕ БЪЛГАРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 8500 Коментари: 49 Гласове:
56

Последна промяна: 15.06.2020 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     САМОНАЗВАНИЕТО НА "СЛАВЯНИТЕ" Е ПАМИРСКО, ТЕ СА ПАМИРСКИТЕ БЪЛГАРИ


   Народ "славяни" в древността не е имало- те са измислени в нашето съвремие и по-специално: в периода XVI-XVII век. Етноним "славяни" при появата на тия племена не е зафиксиран- те се наричали СКЛАВИ и СКЛАВИНИ,а името им е поправено на "славяни" чак през XVI век.

  Истинския етноним на "славяните" показва,че те са много близки на Памирските племена. Няма никакви "слави" и "слейви" както си бълнуват Западняците базирайки се на измишльотината,че тези племена са се наричали "слави"! Добрият историк не трябва да се занимава с празни тълкувания на измисленото съвременно название "славяни",а САМО с истинските самоназнания на тази племенна група,които са СКЛАВИ и СКЛАВИНИ.

  Когато "Анализът" се зае сериозно с тях се оказа,че те не са толкова трудни за разтълкуване,колкото се е струвало на ренесансовите историци. Затова не е нужно да ги редактираме и да твърдим,че поправеното от нас име е истинско а тяхното самоназвание- фалшиво! По тази причина фалшивото име "славяни" трябва да иде на бунището на историята,а ние да се занимаем само с истинското!

  Най-подходяща за адекватно разтълкуване се оказва формата СКЛАВИ понеже,както съм казвал и другаде,най-ранни са късите етноними а не дългите. Както най-ранните Български самоназвания са БЛЪГИ и БРЪГИ (преиначено от гърците на БРИГИ) а най-ранното название на УТИГУРИТЕ е УТИ т.е. КУТИ (древно месопотамско племе),така и най-ранното самоназвание на "славяните" е СКЛАВИ,а формата СКЛАВИНИ е неин развит вариант. Думата СКЛАВИ показва няколко ясни аналогии,близостта до които не може да е случайна. Арабизираната й форма САКАЛИБИ (т.е. САКАЛИВИ,САКАЛОВИ) е употребявана САМО за Волжките Българи и сочи ясно към Памир,където някога съществувала страната САКАЛА (Съюз на Седем Памирски племена). Нейният столичен град също се наричал САКАЛА и се намирал недалеч от прочутия гр. Балх (Балг, Балхика),наричан понякога Бахлика.

             image

  Това са очевидно Седемте "славянски"  племена но също и Седемте готски,понеже готите често са приравнявани в древните извори със "славяните",личните им имена са най-вече "славянски" (Български) и също като тях някога са имали седем основни племена. Но ако готи и "славяни" са от Памир защо в древните извори пише,че те са Тракийските ГЕТИ? Много просто- защото западната половина на Памир била обитавана от племето МАСАГЕТИ,обявено от древните историци за клон на Тракийските ГЕТИ и за част от Скитските племена! Това обяснява защо за древните летописци Българите освен Траки са още Скити,но също и "славяни"!

  В Памир имало и още има голям брой "славянски" (Български) думи,едни от които са лични имена а други- етноними. Тук ще посоча думата КАНЕАШ (= КАНЯШ,КАНЯЗ т.е. КНЯЗ),градовете ВАРНУ (= ВАРНА), ПИСАЧА, ШУМАН (= ШУМЕН) и ТРИГАРТА (ТРИГАРДА, ТРИГРАДЪ), топонимите МОДАР, МАДРА (= МАДАРА) и още няколко примера,а за повече са нужни по-големи изследвания и цели научни екипи,които да събират аналозите и да ги проучват.

1. Лични имена- Кардама, Станимир, Хунимир, Борисрава (Борислава), Станисрав (Станислав), Торамана (Тороманъ- виж фам. Тороманови) и пр.
2. Етноними- Вахани, Рушани (Ругани), Сарбани, Согди, Сакали, Бхарати, Дахи, Масагети и пр. Техните европейски аналози са Ваюнити (Ваханити, Ваханите) но също и Венети ("Ваюнети"), Ринхини (Рихини без носовката,т.е. Ригини и Ругини), Сърби, Сагудати (Согдати= Согдите), Склави (Сакалави, Сакалови= Жители на страната Сакала), Бохарати (Богарати, Богарите), Даки, Визиготи (= Вишиготи,Големите готи т.е. гети) и пр.

   Съвместното съществуване на "славянски" и Български имена и думи още в Памир говори,че в старо време никой не е правел разлика между едните и другите! Затова обяснението на името СКЛАВИ (САКАЛАВИ) е лесно: то означава чисто и просто САКАЛОВИ (Жители на страната Сакала),а тези жители били гетско племе (в случая Масагети) от Българската народност!

  Тук трябва да изясним един важен въпрос. Готите често са наричани "славяни" (Склави) и Българи,но се появили в Европа около III век,ако не и малко по-рано. "Славянските" племена пък за разлика от тях се появили в Европа не по-рано от началото на VI век,а може би и в средата му. Това обяснява всичко- Готите са част от Седемте Памирски племена,но тръгнали за Европа към края на II век,вероятно доведени от свои Трако-Дакийски сънародници,които избягали в Памир от римските жестокости и повикали своите азиатски сънародници на помощ. "Славяните" са друга част от същите племена,която тръгнала от Памир в средата на VI век,когато е прогонена от тюрките и дошла в Европа заедно с "аварите",а после била подчинена от тях. Разликата от 350 години между преселението на едните и на другите си казала своята дума и станала причина за появата на онези различия между тях,които руско-славянски и германо-скандинавски спекуланти използват,за да ги обявят за "свои" племена и да си припишат всичките им подвизи. Особената им историческа съдба обяснява и различията с "пра"-Българите,експлоатирани от тюрколози и "слависти" със същите политически цели.

  За да бъда по-изчерпателен,ще трябва да кажа и какво означава името САКАЛА. Както съм писал и другаде,САКАЛА означава САКА-ИЛА (Сакска земя т.е.- Скитска земя) от което следва,че "славяните" са вид Скити- факт,който ни най-малко не се разминава с историческите извори! Скитите са Скиталци- Скитащи Българоговорящи Трако-Келто-Илирски племена,а Саките са Секи (Секачи т.е. Сечащи) или другояче- Воините (Марсовите племена),които са Ареи т.е. Арии (Ора,"Арийци"). Всеки историк знае,че САКИ е другото име на Скитите,а "преводът" на едното название не е задължително да съвпада с "превода" на другото така,както буквалните значения на етнонимите УНГАРИ и МАДЖАРИ въобще не съвпадат помежду си.

  От днес вече имам и извор който твърди,че "славяните" са дошли в Европа от Изток,с което моята теза блестящо се потвърждава! Този извор е съществувал и по-рано,но аз не съм знаел за него и едва днес научавам какво е написано там,което ме насърчи да напиша тази статия. Това е руската "Йоакимовская летопис",чиито първоначални текстове били написани в началото на XI век,но после са изгубени и останали само преписи от XVIII в.,в които освен истини има някои лъжи и фалшификации (кликни за да увеличиш).

image
 
  Колко и проблемна да е тази летопис тя казва някои странни неща,които не са били в интерес на фалшификатора като например това,че "славяните" (в това число русите, сърбите, поляците, чехите и Волжките Българи) са пришълци в Европа,които дошли в земите около Черно море от Изток,сиреч от Азия! Това досега го твърдях само аз но ето че вече имам извор,който е на моето мнение и ме подкрепя! А най-упоритите читатели отдавна знаят че изключително много държа всичко,което излезе изпод моето перо да е истина и да е подкрепено от изворови сведения!




Гласувай:
56


Вълнообразно


1. shtaparov - Уважаеми читатели и колеги, поради игри на ...
14.06.2020 12:11
Уважаеми читатели и колеги,поради игри на системата,на каквито бяхме свидетели от вчера до днес тази статия бе публикувана против моето желание в незавършен вид а това,което виждате е само началото. С нейното довършване ще се заема още днес.
цитирай
2. nedovolen - И това е достатъчно. Кратко и ясно. ...
14.06.2020 12:32
И това е достатъчно. Кратко и ясно.
Даде ми повод да погледна постинг на едно ласи по същата тема от няколко дни.
Разбрах само, че ББ не ходи по земята. Кара я да се върти около него.
:)))
цитирай
3. germantiger - "какво правим"
14.06.2020 12:57
Без съмнение бългатрите са различни от руснаците, беларусите, поляците, словаците, чехите, словенците, хърватите, бошняците, черногорците и сърбите

Ще рече - ако славяните са "български" то руснаци, беларуси, украинци, поляци, словаци, чехи, словенци, хървати, босненци, монтенегрвоци и сърби НЕ са славяни

НЯМА КАК българи да са "едно" със споменатите по-горе
цитирай
4. germantiger - +
14.06.2020 15:28
ИМЕНАТА НА ГОТИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА СЛАВЯНСКИ И БЪЛГАРСКИ

Готтесберге

Гьоттинген

имената Готшалк

Готтард (вкл. прохода св. Готтард)

Готтланд в Скандинавия

старото название Готтенхафен

племето готони/гутони споменато от Тацитус още

думата Готт-Бог

Атаулф и Аларих братята ги знаем готи

Илдебад-гот

Фридигерн

GOTAHARD

Gender: Masculine

Usage: Ancient Germanic

Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".

От него произлизат

GOTTHARD

GOTTHILF

GOTTHOLD

GOTTLOB

GOTTSCHALK

GOTELEIB

Gender: Masculine

Usage: Ancient Germanic

Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".

От него прозилиза GOTTLIEB

GODFREY

Gender: Masculine

Usage: English

Pronounced: GAHD-free [key]

From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.

От него произлиза GOTTFRIED

Подобна именна традиция българите нямат нито в древността на Готт, нито в средните векове, нито днес - факт!
цитирай
5. barin - Здравей, Щапаров. На мен ми изгл...
14.06.2020 16:06
Здравей, Щапаров. На мен ми изглежда на недовършена емаа, као сравнвам с предишние, които ги чета с удоволствие. На системата нещо ѝ става, защото няколко дена има обновление на базата данни и броячите бяха спирани.
Поздрави!
цитирай
6. shtaparov - И това е достатъчно. Кратко и ясно...
14.06.2020 16:27
nedovolen написа:
И това е достатъчно. Кратко и ясно. Даде ми повод да погледна постинг на едно ласи по същата тема от няколко дни. Разбрах само, че ББ не ходи по земята. Кара я да се върти около него.:)))

Малкия текст не е достатъчен приятелю,понеже не му достига аргументация. Аз не мисля,че светът се върти около Българите- научих се да правя доста добро разграничение между нашето и чуждото.
цитирай
7. shtaparov - Без съмнение българите са ...
14.06.2020 16:33
germantiger написа:
Без съмнение бългатрите са различни от руснаците, беларусите, поляците, словаците, чехите, словенците, хърватите, бошняците, черногорците и сърбите

Ще рече - ако славяните са "български" то руснаци, беларуси, украинци, поляци, словаци, чехи, словенци, хървати, босненци, монтенегрвоци и сърби НЕ са славяни

НЯМА КАК българи да са "едно" със споменатите по-горе

Българите не са коренно различни от споменатите народи и има ясни причини,които са довели до това. Има причини и за разликите но те не са толкова големи,колкото си представят някои хора- дори угрофинския ген е предвиден в обяснението,той е в кръвта на Хунските (Българските,в това число фино-"славянските") народи 80 години преди времето на Атила!
цитирай
8. shtaparov - ИМЕНАТА НА ГОТИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА СЛ...
14.06.2020 17:07
germantiger написа:
ИМЕНАТА НА ГОТИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА СЛАВЯНСКИ И БЪЛГАРСКИ

Готтесберге

Гьоттинген

имената Готшалк

Готтард (вкл. прохода св. Готтард)

Готтланд в Скандинавия

старото название Готтенхафен

племето готони/гутони споменато от Тацитус още

думата Готт-Бог

Атаулф и Аларих братята ги знаем готи

Илдебад-гот

Фридигерн

GOTAHARD

Gender: Masculine

Usage: Ancient Germanic

Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".

От него произлизат

GOTTHARD

GOTTHILF

GOTTHOLD

GOTTLOB

GOTTSCHALK

GOTELEIB

Gender: Masculine

Usage: Ancient Germanic

Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".

От него прозилиза GOTTLIEB

GODFREY

Gender: Masculine

Usage: English

Pronounced: GAHD-free [key]

From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.

От него произлиза GOTTFRIED

Подобна именна традиция българите нямат нито в древността на Готт, нито в средните векове, нито днес - факт!

Тия примери ги знам отдавна,знам и защо са в немския език. В България имаме думата ГОТИНО,която не идва от немския разбира се- идва от едно име на Българския Сатурн,който немците (ДОЙЧИ= ДУЧИ БЪЛГАР) са избрали за свое название на Бога. Немците (Дойчи,Дучи) стават Германи едва през Ренесанса: до тогава не е имало етноним ГЕРМАНИ,той им е придаден под римско влияние едва напоследък! Най-ранно споменаване на племето ДОЙЧИ (ДОЙЧ) има в онези извори,които говорят за ДУЧИ БЪЛГАР- затова немците трябва да се гордеят със своя високоблагороден произход!
цитирай
9. shtaparov - Здравей, ...
14.06.2020 17:09
barin написа:
Здравей, Щапаров. На мен ми изглежда на недовършена емаа, као сравнвам с предишние, които ги чета с удоволствие. На системата нещо ѝ става, защото няколко дена има обновление на базата данни и броячите бяха спирани.
Поздрави!

Точно заради тия проблеми темата е недовършена приятелю,но ще гледам до полунощ да я довърша.
цитирай
10. shtaparov - Уважаеми читатели и колеги, ...
14.06.2020 18:46
shtaparov написа:
Уважаеми читатели и колеги,поради игри на системата,на каквито бяхме свидетели от вчера до днес тази статия бе публикувана против моето желание в незавършен вид а това,което виждате е само началото. С нейното довършване ще се заема още днес.

Сега вече мога да считам,че статията е в общи линии дописана и онова,от което би имала нужда занапред са само някои леки корекции и дребни допълнения.
цитирай
11. germantiger - +
14.06.2020 20:08
да, примерите ги знаеш благодарение на мен

през годините се погрижих добре да ги научиш

но не са само тия примери, в бъдеще ще почна една поредица само с извори за германците

и там за готите има бол текстове, които в блога са ви непознати съдейки по незнанието ви

значи ГОТИНО идва от българския сатурн ?! не съм чел това при теб
цитирай
12. zaw12929 - НАЙ ПРАВИЛНО: "фалшивото име ...
14.06.2020 20:56
НАЙ ПРАВИЛНО: "фалшивото име "славяни" трябва да иде на бунището на историята,а ние да се занимаем само с истинското!"
пОЗДРАВИ! НОВИ УСПЕХИ!
цитирай
13. shtaparov - да, примерите ги знаеш ...
15.06.2020 03:38
germantiger написа:
да, примерите ги знаеш благодарение на мен

през годините се погрижих добре да ги научиш

но не са само тия примери, в бъдеще ще почна една поредица само с извори за германците

и там за готите има бол текстове, които в блога са ви непознати съдейки по незнанието ви

значи ГОТИНО идва от българския сатурн ?! не съм чел това при теб

Има доста неща,които още не си чел като например това,че "немското" ГОТ и "руското" ХОТ (оттам- ХОТИТ,с произношение ХАТИТ) имат единен древно-Български произход и са свързани с нашенската дума ОХОТА (О-ХОТА,У-ХОТА) т.е. Желание,а желанието на човека за единение с Бога или фактът,че Бог е винаги желан от вярващите са добре известни още от край време. Историята с "германците" е същата както със "славяните"- няма древен извор който да доказва,че ДОЙЧИ и ГЕРМАНИ са един и същ народ по простата причина,че германите подобно на гърците, "македонците" и русите били съвършено изчезнали в някакъв исторически период,но след много векове по политически подбуди били "съживени" отново,за да служат на нечии цели а в конкретния случай: за политическото обединение на немскоговорящите страни! Ние Българите нямаме нищо против това обединение и нищо против немците- точно обратното даже но и истината обичаме,а будалкането и заблудите ги мразим колкото лъжците и мошениците! Ти не си такъв- разбирам,но корените на заблудата са дълбоки като корените на фалшивия "тюркизъм" у Българите поради факта,че тези идиотски измами още се преподават във всички училища у нас и в чужбина което съвсем не гарантира,че са някакви исторически истини!
цитирай
14. shtaparov - НАЙ ПРАВИЛНО: "фалшивото име ...
15.06.2020 03:54
zaw12929 написа:
НАЙ ПРАВИЛНО: "фалшивото име "славяни" трябва да иде на бунището на историята,а ние да се занимаем само с истинското!"
пОЗДРАВИ! НОВИ УСПЕХИ!

Благодаря ти от сърце- радвам се че мислим еднакво по въпроса,другарски поздрав и на теб!
цитирай
15. germantiger - разбира се, всичко идва от българите
15.06.2020 14:18
ти на практика не четеш, а просветяваш народа

чукча на читател, чукча - писател е твоя случай

сега все пак разкажи за сатурн, че и за римския такъв
цитирай
16. анонимен - Интересна статия
15.06.2020 20:39
За Памирските българи! Поздрави от Prirodna jena :)
цитирай
17. shtaparov - ти на практика не четеш, а просве...
15.06.2020 21:02
germantiger написа:
ти на практика не четеш, а просветяваш народа

чукча на читател, чукча - писател е твоя случай

сега все пак разкажи за сатурн, че и за римския такъв

Изчел съм материали с такъв огромен обем,че ти е трудно дори да си представиш а "чукча писател" е най-валидно в твоя случай,понеже не си изчел подробно нито тази статия нито онези,които я предшестват. Затова си мислиш,че моето верую е "всичко идва от Българите" при положение че по-горе изрично съм споменал,че определено не мисля така! Държа обаче на историческата истина и мразя лъжите,с които се пише "история" по света и у нас- едва ги изтърпявам всъщност!
цитирай
18. shtaparov - За Памирските българи! Поздрави от ...
15.06.2020 21:04
анонимен написа:
За Памирските българи! Поздрави от Prirodna jena :)

Благодаря- твоят блог придава небивала екзотика на целия Блог.Бг в най-добрия смисъл: за мен е удоволствие да те чета! Опасявам се само за това,че коментарът ти е излязъл анонимно поради игри на системата,а тя до 1 месец най-често изтрива анонимните коментари Аз няма да го посегна никога но за системата не мога да гарантирам,понеже не съм запознат с нейните собственици и настройки.
цитирай
19. germantiger - дечко ;)
15.06.2020 22:44
очаквам списък с прочетената от теб литература

да ми докладваш всеки месец или ежеседмично

не се дразни хлапе като ти пиша истини
цитирай
20. shtaparov - очаквам списък с ...
15.06.2020 22:57
germantiger написа:
очаквам списък с прочетената от теб литература

да ми докладваш всеки месец или ежеседмично

не се дразни хлапе като ти пиша истини

Фантазията ти е богата- не се свени дори да ти припише "заслугата",че си бил писал "истини"! Знам и защо мислиш така- просто не си чел достатъчно а списъкът ми е толкова богат,че трябва една година да го пиша! :) Погрижил съм се и за доклада т.е. арменския поп се е погрижил че е решил да ме отмени- аз съм така зает с четене и писане,че не ми остава време за това! Нямам време ни за писане на доклади,ни за четене на такива- ти ако имаш време,радвам ти се тогава!
цитирай
21. germantiger - :)
15.06.2020 23:08
е хайде сега - страх те е че не си чел нищичко ;)

не си първия хлапак със самомнение

нахвърли там едно 100 книжки източници

другите 1000 не ги пиши - те са тайна, знам
цитирай
22. shtaparov - е хайде сега ...
15.06.2020 23:17
germantiger написа:
е хайде сега - страх те е че не си чел нищичко ;)

не си първия хлапак със самомнение

нахвърли там едно 100 книжки източници

другите 1000 не ги пиши - те са тайна, знам

Всеки непредубеден ще разбере,че опитваш да ме ядосаш като блъфираш но как ще стане това,след като нямаш понятие от истината? Оправдан си благодарение на това,че блаженото ти неведение не е нанесло вреда никому! Аз не съм чел просто отделни книги както ти си мислиш- прочел съм цели поредици и цели библиотеки от книги та ако трябва нещо да изреждам,това ще са имената на библиотеките,на сборниците и на авторите,чиито трудове в над 90% съм изчел по простата причина,че другите 10% просто не са ми попадали в ръцете! Елементарен пример в това отношение са "Библиотека Космос" и "Библиотека Галактика"- имаш представа за какъв обем книги говорим,нали? Сборниците ЛИБИ и ГИБИ също, Многотомната История на България, повечето книги и статии на автори като Петър Добрев, Живко Войников, проф. Ганчо Ценов, Павел Серафимов, Божидар Димитров, Агата Кристи, Конан Дойл, Жул Верн, Теофил Готие (ако си чувал за него), Джек Лондон, Марк Твен, Петър Бобев, Никола Мушмов, Ботев, Вазов, Каралийчев, Вапцаров, Смирненски, Ванчо Михайлов, проф. Чилингиров, проф. Москов, та даже Ив.Добрев и още стотици други! Ето защо не изреждам отделни книги- те не вършат работа при такова пояснение а за да може човек да пише някакви смислени неща,той трябва да е чел изключително обемно! Над 50 години непрекъснато чета и понякога пиша- колко мислиш че съм изчел за над половин век,имаш ли представа за какво говорим??!!

Благодарение на това съм се научил да разчитам някои египетски йероглифи, гръцки и латински шрифтове от всички епохи, старо-Български, текстове на арабица без да ги превеждам, мога да тълкувам типологични гръко-латински текстове на възраст над 2000 години, някои типологични османски текстове на арабица, мога да правя статистики,каквито никой в света досега не е правил и ум ще ти зайде ако ги видиш, владея системата на майоризмите (но май не знаеш какво е това), за енигмограмите въобще да не говорим! Познавам в детайли на ниво тесен специалист "пра"-Българския календар и знам за него невероятни детайли,каквито никой на света не ги знае, познавам подробно всички тънкости на Розетата от Плиска и цялата система от цикли,от които тя е част но стига съм изреждал,за да не излезе че се хваля!
цитирай
23. germantiger - ++
16.06.2020 12:04
а ти продължавам да ми се обясняваш и ми цитираш... българи... заедно с един фантаст и маса класици в художествена литература/в частност проза, а също ми споделяш, че си се научил да разчиташ йероглифи египетски

...

възхитително е, че можеш да правиш статистики, които никой в света/вкл. учил статистика убеден съм, не може да сътвори като теб- чест и почитания

знаеш детайли които никой на света не знае за календара

...

изнвенадвам се, че съм чел повече от теб и по-качетсвена световна литература хвърляйки поглед на скормните няколко автори в твеоя "списък"

обаче без съмнение не съм като теб - ти можеш както никой на света да правиш много неща

ти си богатство за Човечеството и цивлизацията, аз съм просто човек
цитирай
24. germantiger - финално
16.06.2020 12:07
значи в сравнение с мен като обем и качеството ти почти нищо НЕ си чел

но както сам казваш за себе си - никой друг на света не може да прави като теб статистики,никой на света не познава прабг календара като теб

ТИ СИ ЧЕЛ МАЛКО, НО МОЖЕШ МНОГО - онемях
цитирай
25. germantiger - финално
16.06.2020 12:28
съветвам те

бъди скромен И СЕ УЧИ много

първото не е задължително, но второто - да се учиш

имаш много дълъг път пред себе си
цитирай
26. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
16.06.2020 14:39
Поздравления за постингаи за представянето, което правиш! Знам за познанията ти в тази област, че са трудно сравними с тези на много специалисти и, че далече надхвърлят средното ниво!
Относно славяни и Българи Спомням си ,че Ценов разменяше местата им- Българи тук, ААспаруховите Българи- славяни
И си мисля, че е бил прав Българите , по вречето на Александър са стигнали до Памир, участвали са в управлението и създаването на две империи- Согдийска и Кушанска Днешните кушии са далечен явно спомен от Кушанската империя- войниците и са на коне Тези Българи явно се връщат и с друго име-както го обясняваш Но са разпознати от тези ,заварени в днешна Украйна и по- късно и от другите в нашите земи
Славяни ,според мен е русизъм и произхожда от словени Моето убеждение е ,че словени не е етноним
Но ще трябва внимателно да разгледам книгата за буквите, вече в тази насока, етноним или не е словени Да ,сега има две държави с това име!

Хубав ден!
цитирай
27. shtaparov - а ти продължавам да ...
17.06.2020 01:46
germantiger написа:
а ти продължавам да ми се обясняваш и ми цитираш... българи... заедно с един фантаст и маса класици в художествена литература/в частност проза, а също ми споделяш, че си се научил да разчиташ йероглифи египетски

...

възхитително е, че можеш да правиш статистики, които никой в света/вкл. учил статистика убеден съм, не може да сътвори като теб- чест и почитания

знаеш детайли които никой на света не знае за календара

...

изнвенадвам се, че съм чел повече от теб и по-качетсвена световна литература хвърляйки поглед на скормните няколко автори в твеоя "списък"

обаче без съмнение не съм като теб - ти можеш както никой на света да правиш много неща

ти си богатство за Човечеството и цивлизацията, аз съм просто човек

Не си далеч от истината- топло,топло! :) Студеното е само за едно: аз никому не се обяснявам,ти влизаш в блога да ми се обясняваш не влизам аз в твоя,в който демагогски преди 2 години говореше,че приключваш участието си напълно,а само след 2 месеца тихомълком го възобнови и забрави какво си обещал!
цитирай
28. shtaparov - значи в сравнение с мен като обем и ...
17.06.2020 02:11
germantiger написа:
значи в сравнение с мен като обем и качеството ти почти нищо НЕ си чел

но както сам казваш за себе си - никой друг на света не може да прави като теб статистики,никой на света не познава прабг календара като теб

ТИ СИ ЧЕЛ МАЛКО, НО МОЖЕШ МНОГО - онемях

Знам си че намеси ли се циник като тебе в някой спор,нещата загрубяват и излизат от руслото на културния тон! Знам също,че владееш казионните похвати и чакаш на пусия някой да ти каже нещо по-конкретно за своите знания,за да обявиш априори после,че това нищо не е в сравнение с твойто и така да зачеркнеш 50-годишния му труд! Така и баба знае: не си посочил дори една книга или поне един автор изчетен на 90% от теб а искаш хората да ти повярват,че си по-подготвен от мене??!! Смешник- ти като някой ретроказион никога не падаш по гръб понеже на такъв като му кажеш,че генетиката на "пра"-Български останки показва чист европеиден ген той разправя,че това е "славянски" субстрат сред "пра"-Българите а като му покажеш астономическите знания на Българите,доказани с Розетата от Плиска този келеш ти разправя,че тези знания са донесени в България от някакви "византийци" и евреи! Като му покажеш Българските йероглифи върху Розетата,същия кривоглавец ги обявява за тюркски а като му направиш съпоставка с тюркските руни и се окаже,че те нямат нищо общо той разправя,че Българите били особен вид "тюрки",който се отделил от "тюркския" масив 2-3 хиляди год. преди другите тюрки да дойдат в Европа! ...

Последен елементарен пример: статистиката за която говоря НИКОЙ друг на света не може да я прави понеже ако можеше,тя щеше да прогърми медийното пространство и медиите щяха да ни я показват ВСЕКИ ДЕН,защото се отнася до важен детайл от човешкия живот! Има изключително сериозна причина тя да ни бъде показвана ВСЕКИ ДЕН или поне веднъж седмично но НИКОЙ не го прави което означава,че те просто не знаят как се прави това и даже през ум не им минава! Аз обаче знам и си я правя за мен когато поискам а това,че не съм го споделил тук или другаде е дребен детайл от живота на всеки труженик в епохата на постсоциализма,който не иска интелектуалната му собственост да се краде безконтролно от Сульо и от Пульо! Не че животът няма да върви без нея- той ще си върви,но с нея някои негови аспекти ще изглеждат коренно различно а представите ни за тях ще се окажат сериозно обогатени!
цитирай
29. shtaparov - съветвам те бъди скромен И СЕ ...
17.06.2020 02:44
germantiger написа:
съветвам те

бъди скромен И СЕ УЧИ много

първото не е задължително, но второто - да се учиш

имаш много дълъг път пред себе си

Ти добре ме съветваш "германче",но си закъсняло- пътя,който препоръчваш ние Българите го изминахме преди двайсетина години а там,накъдето си тръгнал ние от там се връщаме! :)
цитирай
30. shtaparov - Поздравления за постингаи за пр...
17.06.2020 02:57
leonleonovpom2 написа:
Поздравления за постингаи за представянето, което правиш! Знам за познанията ти в тази област, че са трудно сравними с тези на много специалисти и, че далече надхвърлят средното ниво!
Относно славяни и Българи Спомням си ,че Ценов разменяше местата им- Българи тук, ААспаруховите Българи- славяни
И си мисля, че е бил прав Българите , по вречето на Александър са стигнали до Памир, участвали са в управлението и създаването на две империи- Согдийска и Кушанска Днешните кушии са далечен явно спомен от Кушанската империя- войниците и са на коне Тези Българи явно се връщат и с друго име-както го обясняваш Но са разпознати от тези ,заварени в днешна Украйна и по- късно и от другите в нашите земи
Славяни ,според мен е русизъм и произхожда от словени Моето убеждение е ,че словени не е етноним
Но ще трябва внимателно да разгледам книгата за буквите, вече в тази насока, етноним или не е словени Да ,сега има две държави с това име!

Хубав ден!

Благодаря за оценката приятелю- имаш право а и аз не лъжа,когато говоря за тези неща. Един професор,който пишеше книга за Българския календар изостави своя труд,когато се запозна с моята версия а аз от 3 години чакам специалист,който ще опита да ме обори с научни средства но това още не се е случило,понеже идеята за него е близка до твърдението,че някой ще опита да оспори математическия резултат от сумирането на простите числата едно и две за да докаже,че сумата не се равнява на три!
цитирай
31. krumbelosvet - За капак
17.06.2020 09:27
Елините не са ли наричали робите ТРАКИ, преди да ги нарекат СЛАВИ? И племе "траки" няма, както няма и "слави".
Не важи ли и за славяните казаното от Херодот за траките - че са най- многобройни след индусите, но са РАЗЕДИНЕНИ. „Изчезват” едните, „появяват” се другите, всъщност се сменя прозвището. И наистина, и едните, и другите, рядко се явяват обединени в царство като "царските скити" или гетите, одрисите или... мирмидонците на Ахил и македонците на Филип и Александър (и ТИПИЧНО, изчезва Александър, изчезва и държавата му). Това са народи любещи СЕЛСКАТА свобода и раждащи много деца, а селата са лесна плячка за царства и градове-държави, основани като ФИНИКИЙСКИТЕ колонии на МОРЕПЛАВАТЕЛИ, от Тир и Одесос до Атина и Неапол.
Разселението на праевропейците ТРАКИ почти сигурно следва от Черноморския ПОТОП. Хиляда години след него в околностите НЯМА следи от живот. Катаклизмът трябва да е активирал европейските вулкани, които заедно с вонята от гниещите сладководни обитатели на морето, са направили въздуха труден за дишане. Българите са били ПРЕСЕЛНИЦИ около Памир и Хиндокуш, където са се сблъскали с монголите и са били принудени да копират бойните им умения и държавно устройство, със съответните ТИТЛИ. Които от тях са запазили трако-славянския език, са приели по-малко монголски думи и гени, 1% като нас. А които са станали двуезични, са приели повече монголски думи и гени, и са дали начало на тюрките, с 10-ина% монголски гени. Така че днешните турци имат основания да търсят тракийски корени. Около преврата срещу Ердоган нашата национална ТВ даде митингуващи анаДол-анаТолци, които много ми напомняха мизийците от северна България или тракийци от пловдивско. Не случайно Османската империя е имала ТРИ официални азбуки и езици - турски, персийски и арабски. А в днешен Иран има места, където се употребяват много български думи...
КАША на пръв поглед, ако не се вземе предвид ИСТОРИЧЕСКАТА "готварска рецепта" на тая каша.
цитирай
32. kirk - Хубавото е, че си постнал словоблудството
17.06.2020 14:37
Хубавото е, че си постнал словоблудството си в Политика, вместо в История, защото и ти и ЛеонКавалетто и други комплексари със свръхмалоценност не "виждате" какво правите, къде драскотите и какво, и защо... Аз съм съгласен да дам пари, да си издадете "трудовете" и даже да ги преведете на чужди езици, та цЕл свЕт да види какви ненормални кратунковци има в БеГетото...
цитирай
33. krumbelosvet - Благодаря, shtaparov,
18.06.2020 04:11
Не очаквах да допуснеш тоя коментар, повече смел отколкото аргументиран. Благодаря!
цитирай
34. shtaparov - Не очаквах да допуснеш тоя комен...
19.06.2020 08:34
krumbelosvet написа:
Не очаквах да допуснеш тоя коментар, повече смел отколкото аргументиран. Благодаря!

Nikakov problem priiateliu!
цитирай
35. shtaparov - Елините не са ли наричали ...
19.06.2020 08:41
krumbelosvet написа:
Елините не са ли наричали робите ТРАКИ, преди да ги нарекат СЛАВИ? И племе "траки" няма, както няма и "слави".
Не важи ли и за славяните казаното от Херодот за траките - че са най- многобройни след индусите, но са РАЗЕДИНЕНИ. „Изчезват” едните, „появяват” се другите, всъщност се сменя прозвището. И наистина, и едните, и другите, рядко се явяват обединени в царство като "царските скити" или гетите, одрисите или... мирмидонците на Ахил и македонците на Филип и Александър (и ТИПИЧНО, изчезва Александър, изчезва и държавата му). Това са народи любещи СЕЛСКАТА свобода и раждащи много деца, а селата са лесна плячка за царства и градове-държави, основани като ФИНИКИЙСКИТЕ колонии на МОРЕПЛАВАТЕЛИ, от Тир и Одесос до Атина и Неапол.
Разселението на праевропейците ТРАКИ почти сигурно следва от Черноморския ПОТОП. Хиляда години след него в околностите НЯМА следи от живот. Катаклизмът трябва да е активирал европейските вулкани, които заедно с вонята от гниещите сладководни обитатели на морето, са направили въздуха труден за дишане. Българите са били ПРЕСЕЛНИЦИ около Памир и Хиндокуш, където са се сблъскали с монголите и са били принудени да копират бойните им умения и държавно устройство, със съответните ТИТЛИ. Които от тях са запазили трако-славянския език, са приели по-малко монголски думи и гени, 1% като нас. А които са станали двуезични, са приели повече монголски думи и гени, и са дали начало на тюрките, с 10-ина% монголски гени. Така че днешните турци имат основания да търсят тракийски корени. Около преврата срещу Ердоган нашата национална ТВ даде митингуващи анаДол-анаТолци, които много ми напомняха мизийците от северна България или тракийци от пловдивско. Не случайно Османската империя е имала ТРИ официални азбуки и езици - турски, персийски и арабски. А в днешен Иран има места, където се употребяват много български думи...
КАША на пръв поглед, ако не се вземе предвид ИСТОРИЧЕСКАТА "готварска рецепта" на тая каша.

Нека не забравяме обаче,че английски език в VI-VII в.е нямало и не е имало кой да измисли думата "слейв" ("славе"),за да я припише на поставените под аварско подчинение племена. Те не били чували тази дума,когато си сложили етноним САКАЛОВИ (САКАЛАВИ,съкратено СКЛАВИ) а още нямало и руснаци,за да изопачат народностното им название и да го прередактират като "слави" и "славяни".
цитирай
36. fun1001 - :-)...eto, tova E.Bravo!!
19.06.2020 17:52
тук, си..ЖЕЛЕЗЕН,Ангеле!!
и,в ИСТИНАТА,дерзай,друже..

Тия примери ги знам отдавна,знам и защо са в немския език. В България имаме думата ГОТИНО,която не идва от немския разбира се- идва от едно име на Българския Сатурн,който немците (ДОЙЧИ= ДУЧИ БЪЛГАР) са избрали за свое название на Бога. Немците (Дойчи,Дучи) стават Германи едва през Ренесанса: до тогава не е имало етноним ГЕРМАНИ,той им е придаден под римско влияние едва напоследък! Най-ранно споменаване на племето ДОЙЧИ (ДОЙЧ) има в онези извори,които говорят за ДУЧИ БЪЛГАР- затова немците трябва да се гордеят със своя високоблагороден произход/
цитирай
37. shtaparov - тук, си. . ЖЕЛЕЗЕН, ...
20.06.2020 17:30
fun1001 написа:
тук, си..ЖЕЛЕЗЕН,Ангеле!!
и,в ИСТИНАТА,дерзай,друже..

Тия примери ги знам отдавна,знам и защо са в немския език. В България имаме думата ГОТИНО,която не идва от немския разбира се- идва от едно име на Българския Сатурн,който немците (ДОЙЧИ= ДУЧИ БЪЛГАР) са избрали за свое название на Бога. Немците (Дойчи,Дучи) стават Германи едва през Ренесанса: до тогава не е имало етноним ГЕРМАНИ,той им е придаден под римско влияние едва напоследък! Най-ранно споменаване на племето ДОЙЧИ (ДОЙЧ) има в онези извори,които говорят за ДУЧИ БЪЛГАР- затова немците трябва да се гордеят със своя високоблагороден произход/

Българите са били учители на народите,ще дойде време пак да станат такива!
цитирай
38. shtaparov - Хубавото е, че си постнал ...
20.06.2020 17:58
kirk написа:
Хубавото е, че си постнал словоблудството си в Политика, вместо в История, защото и ти и ЛеонКавалетто и други комплексари със свръхмалоценност не "виждате" какво правите, къде драскотите и какво, и защо... Аз съм съгласен да дам пари, да си издадете "трудовете" и даже да ги преведете на чужди езици, та цЕл свЕт да види какви ненормални кратунковци има в БеГетото...

Ами много хубаво- прати за начало по 10 000 евро на мен и на Леон и още догодина ще пуснем първите си книги! Ти обаче си и лъжец- затова не очаквам да пратиш дори една стотинка!
цитирай
39. kirk - За жалост освен тапанаров, си и нагъл
20.06.2020 19:05
За жалост освен тапанаров, си и нагъл - наричаш някого лъжец и му искаш пари ли??? Докажи къде, кога и как съм излъгал и за какво, тапанаров - шшшшшът-тъпанаров!!! Поне млъкни, не се обаждай, не пиши, за да не се излагаш пред по-умните и по-нормални!!!
цитирай
40. shtaparov - За жалост ...
21.06.2020 07:42
kirk написа:
За жалост освен тапанаров, си и нагъл - наричаш някого лъжец и му искаш пари ли??? Докажи къде, кога и как съм излъгал и за какво, тапанаров - шшшшшът-тъпанаров!!! Поне млъкни, не се обаждай, не пиши, за да не се излагаш пред по-умните и по-нормални!!!

Ти ме зарадва професор Къркачов- щом е така,изпълнявай си даденото обещание за да докажеш,че ти си прав а аз не съм! Готов ли си да заредиш банковите сметки на мен и на Леон за да докажеш че не си лъжец,или ще се утраеш като мишка в хамбар??!! Ако не го направиш ти сам ще докажеш,че на 17-ти юни 2020 г. в 14,37 ч.,когато е пуснат първия ти коментар си бил лъжец! А за парите ще ти възразя- не съм ти ги поискал аз,ти сам ни ги предложи!
цитирай
41. kirk - Продължавай да го доказваш
21.06.2020 22:34
Продължавай да го доказваш - сега и ЛеонКаваллетто ли включваш, ами да взема направо да ви осиновя, а??? По-евтино ще ми излезе!!! Баси наглеца?! И не се пробвай с тия жалки софистични напъни, защото не може овчар да надскочи Андрешко и да се представя за Цицерон!!! Някакси няма начин!!!!! Продължавай да сънуваш и като събудиш - с ръка в цукалото!!!
цитирай
42. shtaparov - Продължавай да го доказваш - сега и ...
22.06.2020 02:22
kirk написа:
Продължавай да го доказваш - сега и ЛеонКаваллетто ли включваш, ами да взема направо да ви осиновя, а??? По-евтино ще ми излезе!!! Баси наглеца?! И не се пробвай с тия жалки софистични напъни, защото не може овчар да надскочи Андрешко и да се представя за Цицерон!!! Някакси няма начин!!!!! Продължавай да сънуваш и като събудиш - с ръка в цукалото!!!

Не се офлянквай а развързвай кесията за да докажеш,че не си лъжец!
цитирай
43. kirk - Ай ся - чекай малку...
22.06.2020 08:08
Ай ся - чекай малку... Знаех си, че ще клъвнеш, сульо... Искаш да кажеш смартфона, ама няма как да ме кандърдисаш, не струваш...!
цитирай
44. shtaparov - Ай ся - чекай малку...
22.06.2020 13:57
kirk написа:
Ай ся - чекай малку... Знаех си, че ще клъвнеш, сульо... Искаш да кажеш смартфона, ама няма как да ме кандърдисаш, не струваш...!

Недей да се пазариш и да увърташ,а действай както си обещал- нали настояваш,че не си лъжец! Какво да чакам повече- ако не можеш да платиш,кажи ми "излъгах" и ще ти простя- аз не съм говедо и злобен заядливец като теб!
цитирай
45. leonleonovpom2 - Ангеле, защо дискутираш с един виртуален" професор"?
22.06.2020 20:31
Не ми се мърси с него , иначе не 10 хиляди, а сто хиляди мога да му поискам на Къркор- / ще му обясня, защо е Къркор/, за закана за убийство!
Пазя я! Няма да искам да лежи в затвора,само да преведе 100 хиляди! Бълха го ухапала, нали е милионер!?На ужким!
Киркор на турски се произнася Къркор!Както чарши- чаршъ! Нали по ненормалнинте му приказки сме татари и турци!
Да ,затова си Къркор и писмено и реално и Къркач
Сермон бил арменец-Само кръгъл идиот може да твърди това! Името на града идва от Сирмиум-важен град в Римската империя. Стримон било арменско име, на тема Стримон!
Само пълен идиот може да го твърди Стримон е латинското име на река Струма и то дава името на темата по времето на арменския педераст Василий Втори Ти да не произлизаш от неговия род ,че си така нахъсен Той мрази Българите ,че са убили любовника му Ти за какво?Че са те изнасилили ли?
И последно !Самуил, Иван Владислав и синът му Пресиян били арменци?
Отново само идиот може да го твърди! Има епиграфски паметници и за тримата и там е написано ,че са Българи ! На Пресиян/ пресияен кухоглавецо, не араменян/ ,на надгробната плоча пише -княз на Българите!
Или превеждай 100 хиляди,или се махай!
Да не размисля и да поискам 15 години !?
Укри се тогава, сега къде ще се криеш?

Забавен идиот, ако не беше толкова нагъл!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
46. shtaparov - Не ми се ...
24.06.2020 09:07
leonleonovpom2 написа:
Не ми се мърси с него , иначе не 10 хиляди, а сто хиляди мога да му поискам на Къркор- / ще му обясня, защо е Къркор/, за закана за убийство!
Пазя я! Няма да искам да лежи в затвора,само да преведе 100 хиляди! Бълха го ухапала, нали е милионер!?На ужким!
Киркор на турски се произнася Къркор!Както чарши- чаршъ! Нали по ненормалнинте му приказки сме татари и турци!
Да ,затова си Къркор и писмено и реално и Къркач
Сермон бил арменец-Само кръгъл идиот може да твърди това! Името на града идва от Сирмиум-важен град в Римската империя. Стримон било арменско име, на тема Стримон!
Само пълен идиот може да го твърди Стримон е латинското име на река Струма и то дава името на темата по времето на арменския педераст Василий Втори Ти да не произлизаш от неговия род ,че си така нахъсен Той мрази Българите ,че са убили любовника му Ти за какво?Че са те изнасилили ли?
И последно !Самуил, Иван Владислав и синът му Пресиян били арменци?
Отново само идиот може да го твърди! Има епиграфски паметници и за тримата и там е написано ,че са Българи ! На Пресиян/ пресияен кухоглавецо, не араменян/ ,на надгробната плоча пише -княз на Българите!
Или превеждай 100 хиляди,или се махай!
Да не размисля и да поискам 15 години !?
Укри се тогава, сега къде ще се криеш?

Забавен идиот, ако не беше толкова нагъл!

Хубава вечер, приятелю!

Ne samo e idiot,no i lajec kakto vidiahme- obe6ta da ulesni izdavaneto na na6i knigi,a sega ne iska prsta da si mrdne ku4eto!
цитирай
47. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
24.06.2020 12:34
Той е излагация за арменците! Ако го надушат, моментално ще го низвергнат Истинският арменец послъгва, но безобидно, с добро чувство Да подобри настроението Но никога злобно, срещу България Само педерасти , арменци, може да плюят срещу България!
В казармата приятел арменец ме излъга Доведе го общ приятел, да обясни ,защо? Дойде, свит като мишка С молба в очите, да му простя Бил съм в лошо настроение, искал да ме отклони от лоши мисли! На принципа клин клин избива Сбъркал, извинява се! Засмях се и ми мина!
Този е друга бира-Пустолска и рустамска Отровна, дървена!Даже и техен куриер е!?
Гадина!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
48. shtaparov - Погледни собствения си коментар с ...
25.06.2020 18:09
Погледни собствения си коментар с №32 Къркачо,и тогава говори- запаметен е да не би да го изтриеш но не ти пуснах коментара,щото е пълен с псувни и жаргонни нецензуризми,които са обида за блога ми и все едно са писани от някой дрогиран глупак! Обещаваш но не даваш- това си ти лъжецо!
цитирай
49. shtaparov - Той е излагация за арменците! Ако го ...
25.06.2020 18:11
leonleonovpom2 написа:
Той е излагация за арменците! Ако го надушат, моментално ще го низвергнат Истинският арменец послъгва, но безобидно, с добро чувство Да подобри настроението Но никога злобно, срещу България Само педерасти , арменци, може да плюят срещу България!
В казармата приятел арменец ме излъга Доведе го общ приятел, да обясни ,защо? Дойде, свит като мишка С молба в очите, да му простя Бил съм в лошо настроение, искал да ме отклони от лоши мисли! На принципа клин клин избива Сбъркал, извинява се! Засмях се и ми мина!
Този е друга бира-Пустолска и рустамска Отровна, дървена!Даже и техен куриер е!?
Гадина!Хубав ден, приятелю!

Аз също виждам,че е черна овца между арменците приятелю- всеки от тях ще се срамува,че този нагъл скудоумец се нарича негов сънародник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816483
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136741
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи