Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01 22:28 - КАЗИОНИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОСНОВАНА ДАЛЕЧ ПРЕДИ АСПАРУХ, ЗАЩОТО СЕ ГУБИ ФАНТАЗНАТА РОЛЯ НА "СЛАВЯНИТЕ" В НЕЙНОТО СЪЗДАВАНЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 3493 Коментари: 50 Гласове:
43

Последна промяна: 20.02 05:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАЗИОНИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОСНОВАНА ДАЛЕЧ ПРЕДИ АСПАРУХ, ЗАЩОТО СЕ ГУБИ ФАНТАЗНАТА РОЛЯ НА "СЛАВЯНИТЕ" В НЕЙНОТО СЪЗДАВАНЕ


    В актуалните теми на кандидатстудентския курс по история,които кандидатстудентите трябва да овладеят за да станат историци,за образуването на Българската държава е написано следното (Теми по история- Вариант 1, Създаване и укрепване на Българската държава - http://history.kabinata.com/themes/index.htm):

image

  Както забелязваме,основната мисъл на цялата тема е една:

От взаимоотношенията между славяни и прабългари се образува Българската държава.

  Авторите на темата несъмнено са преписали тези лъжи от "трудовете" на казионни историци като В.Златарски, Д.Ангелов,  В.Гюзелев, Д.Овчаров, И.Божилов и пр. Затова по-нататък те упорито внушават,че "новосъздадената" България е държава на "пра"-Българите и "славяните" (кликни за да увеличиш):

image

  Те дори в захлас описват точно в коя година е сключен военноплеменен съюз между "славяни" и "пра"-Българи,не бива да са били там и упорито внушават,че благодарение на този съюз е била създадена България! Никой от тях не казва обаче че няма исторически извор,който да казва дали такъв съюз изобщо е имало някога нито пък има летопис който да посочва,че България е създадена именно от Аспарух,а не от Ирник или Кубрат наоример!

 
Така на бъдещите историци упорито се натяква,че без "славяните" България нямаше да я има. Никой не казва и дума за това,че в "Именника" се говори за Български владетели цели 5 века преди Аспарух! Но не какви да е владетели,а князе (КНЯЗЕ а не "ханове" или "канове"!). Казионните мошеници добре знаят,че да има владетели пък да няма държава е невъзможно- затова няма да намерите Български учебник в който да пише дори една дума за Ирник,Гостун и Авитохол,все едно те никога не са съществували!

  Въображаеми "славяни" бръмчат в главите на казионните мошеници и им пречат да чуят гласа на истината. Бедните ни студенти,историци и преподаватели учат изопачения като това,че "славяни" били дошли в нашите земи 2 века преди Българите и било въпрос на дни,ако не и на часове да си направят държавата сами,но точно тогава неканени дошли "пра"-Българите,та почти готовата вече "славянска" държава капнала в тяхната кошница като зрял плод и по неволя станала орташка! Никой не казва на клетите ни студенти и историци че всички "славяни" (СКЛАВИ!),в това число сърбите и хърватите са били роби на аварите а една част и на ромеите,и именно като аварски роби са докарани те в Балканските земи! Никой не им казва,че Българите освобождават от аварско и римско робство почти целите Балкани,а именно от десниците на Кубер и Аспарух тези аварски и римски роби получават своята свобода,за да живеят като свободни хора в нашата държава!

                                               image

  Казионните измамници са наясно с едно: ако някога признаят,че България е създадена векове преди Аспарух,това ще бъде краят ва "славяно"-Българската илюзия,на която се крепят всичките им лъжи! Ако учебниците някога напишат,че страната ни е създадена дори 3 години преди битката при Онгъла,значи тя е създадена без помощта на "славяните" именно от Българи- не от тюрки, "македонци", ромеи или руснаци! Това ще означава,че България е живяла свой живот без участието на "славяните" и не се е нуждаела от тях а напротив- те са се нуждаели от нея! Тази истина никога няма да бъде огласена в казионните "учебници"- затова не се надявайте те някога доброволно да напишат,че България е създадена векове преди Аспарух!

  Онази "славяно-Българска" държава,която е "основана" в 681 г. и с която ни будалкат казионите никога не е съществувала- имало е България,която е създадена векове и хилядолетия преди първите "славяни" да напуснат Азия и да припарят в Европа! За казионните мошеници обаче "славянин" е синоним на "руснак"- затова те НИКОГА няма да признаят че България,от която се отричат и по която упорито плюят е създадена далеч преди техния кумир и че без нас нито Русия,нито дори Америка е можело някога да съществуват!

Гласувай:
45
2


Вълнообразно


1. kleft - Точно така е, славяните са само в ...
14.01 22:36
Точно така е, славяните са само в празните глави на русофилите, които именно поради робското си преклонение пред Русия дърдорят това.
Но всъщност, както много точно оня ден писа божил, русофилите са славянофоби, защото мразят някои славянски народи, непонасящи русия.
Ясна е дивата омраза на тия безродници към Украйна.
цитирай
2. krumbelosvet - По-кротко
14.01 23:14
Забравяте Паисий. И той ли е "казионен? "Славянското море" все пак е крачка напред от византийския "народ мръсен и нечист" и Иречековите турко-българи. И какво има за признаване? "Стара Велика България" отдавна е призната... А автохтонният не произход, който считам за истина, е НОВА теория, която е само в наш интерес. Т.е., шансовете да я наложим на света не са големи. Историята продължава да е политика. Да помага Бог на нашето право дело.
цитирай
3. dinkov - Динков
14.01 23:35
shtaparov - освен ++++++++++++++++++++ друго немога.
Поздрав
Ицко
цитирай
4. shtaparov - Точно така е, славяните са само в ...
14.01 23:40
kleft написа:
Точно така е, славяните са само в празните глави на русофилите, които именно поради робското си преклонение пред Русия дърдорят това.
Но всъщност, както много точно оня ден писа божил, русофилите са славянофоби, защото мразят някои славянски народи, непонасящи русия.
Ясна е дивата омраза на тия безродници към Украйна.

Добре си го написал: благодаря!
цитирай
5. shtaparov - Забравяте ...
14.01 23:49
krumbelosvet написа:
Забравяте Паисий. И той ли е "казионен? "Славянското море" все пак е крачка напред от византийския "народ мръсен и нечист" и Иречековите турко-българи. И какво има за признаване? "Стара Велика България" отдавна е призната... А автохтонният не произход, който считам за истина, е НОВА теория, която е само в наш интерес. Т.е., шансовете да я наложим на света не са големи. Историята продължава да е политика. Да помага Бог на нашето право дело.

Съвсем не съм забравил,че Паисий е заел някои свои представи от Мавро Орбини,понеже не е имал по-читави извори,чиито идеи да цитира. "Мръсен народ" на "византийците" не означава "неумит и некъпан народ",а нещо съвсем друго: нечестив и занимаващ се с езически жертвоприношения народ,който не е познал чистотата на Христовата вяра! Българите по него време се къпели по няколко пъти седмично т.е.: най-често от всички европейци! Затова "мръсният" народ е бил хиляда пъти по-чист от самите "византийци" та даже и франки,за които не е било чест да се къпеш толкова често,колкото го правели Българите и нашата любов към чистотата несъмнено е била един от "мръсните" езически обичаи,за които ни хулели хората на римския император!

А "признанието" на Стара Велика България не е променило учебниците нито с една запетайка: в тях все още никъде не пише,че е имало КНЯЗЕ (а не ханове и канове) векове преди Аспарух а Кубратова България била СТАРА не защото е основана в 632 г.,а защото е създадена векове преди него! Тя никога не е унищожавана от хазари или други нашественици,а просто е разширила земите си до Стара планина по време,в което е загубила някои територии на изток. Това обаче лъжливите казиони никога няма да напишат,докато не бъдат до един заменени от честни и обичащи България историци!
цитирай
6. shtaparov - shtaparov - освен ++++++++++++...
14.01 23:56
dinkov написа:
shtaparov - освен ++++++++++++++++++++ друго немога.
Поздрав
Ицко

Благодаря за поздрава Ицко: желая ти много здраве,щастие и късмет!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
15.01 00:08
Разбира се, че България е резултат на хора, предвождани от Аспарух, дошли от Стара ,Велика България Може да се приеме и за голяма, защото разликата е тънка между голям и велик Например Александър Велики на френски е льо гран- Големият!
Прекосили са Дунав и със заварените тук Българи са създали държава....
Във Възраждането се говори за големият брат, който ще дойде ,да ни освободи Дали руснакът точно се има предвид?
На територията на Стара България са възникнали две държави- Киевска Русия-пряк наследник на Българската държава, дала по- късно началото на Русия и във съвремието - на Украйна Румъния също пряко е възникнала на Българска територия Но с намеса на външни фактори,населението и е романизираноТова в Добруджа - в последното столетие!
Истината е, че Българското самосъзнание е запазено само при нас Да, руснаци и украинци признават родство, но то не винаги говори за общ произход!? Румънците косвено- че са говорили Български, че са имали Български царе!
Та, големият брат в народната памет , това са Българите от Стара, Велика, Голяма България!
цитирай
8. nedovolen - Казионните ако искат да си го при...
15.01 07:02
Казионните ако искат да си го признават. Правилното е ние, около нас и по-далече, да го осъзнаем.
:)))
цитирай
9. krumbelosvet - Драги колега shtaparov,
15.01 07:09
Разбира се, знам какво значи "нечист" според византиеца.
Но вие сеете ОМРАЗА между българите, което не е от полза за България.
Знам, че не сме прецапали Дунава като във филма "Аспарух", с жените, децата, овцете и кокошките. А сме провели ОБРАЗЦОВА военна операция, с точни разузнавателни данни, осигуряващи ни успех. И че сегашна Румъния е била българска. И че не може ЕДИН Аспарух да победи най-голямата военна сила на епохата, а преди това ДА БЯГА ЗАЕДНО С ЧЕТИРИМА БРАТЯ от някакви хазари…
Веднъж случайно сбърках и писах за Вера Мутафчиева "пиКателка". Грешката е вярна. Тя горката описва как един неин герой, без капка военна подготовка, участва в конна атака и инстинктивно управлява коня, брани се от враговете и ги сече... Патката с патка...
цитирай
10. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
15.01 09:58
Извадил си на светло една грижливо прикривана от лъже-историците и нашенските слуги на кремъл ИСТИНА, от която народът ни има нужда, за да се осъзнае и да се отърси от вековната славянска лъжа и отредената му от тази лъжа васална и слугинска роля!
Чест и почитания!
цитирай
11. fun1001 - 6++++++ и от мен...чудесно допълн към божил..
15.01 12:48
batogo написа:
Извадил си на светло една грижливо прикривана от лъже-историците и нашенските слуги на кремъл ИСТИНА, от която народът ни има нужда, за да се осъзнае и да се отърси от вековната славянска лъжа и отредената му от тази лъжа васална и слугинска роля!
Чест и почитания!

цитирай
12. dobrodan - Давал съм примери и друг път,
15.01 13:10
ето ги "славяните".
"С помощта на себерските армии на Улуг-Бурджан и Кичи-Бурджан, изпратени от Чалап, Руджа-Джуреш разбил византийските войски и върнал под българска власт областта Сулдан или Сулбак - левият бряг на Иждар (Дунав). След няколко похода в Баил (Централна Европа) Руджа изпратил там сина си Банджа-Татра. Татра с подкрепата на Барин - субага (крал) на верните на Хунска България алан-кубари (лангобардите) разбил метежа на гепидите и сърбите. Сърбите (праславяни) напуснали Българските (Мазурски) блата, отблъснали българите-хаджили (полските предци) в Кичи-Буляр (Малка Полша), разрушили хунския център на Бай-Буляр (Велика Полша) града Гинеш (Гнездо, Съвет) и се врязали във владенията на старото българско племе алан-кубари в Маруба (Моравия) и в планините Сармади-тау (Сарматските планини, Карпатите). С удари от две страни Банджа-Татра и Барин разпиляли и пленили сърбите. Към тях се присъединил и Бабил, балтавар на Байлак (Полша). Баща на Бабил е Атиловият син Мяшке (Рисчето). Мяшке бил любимец на Барис Абаз, чичо на Атила, който нямал собствени синове... Банджа-Татра похвалил Бабил за усърдието и му наредил да построи крепостта Карак, която преграждала пътя на разбойниците към Централна Европа (Краков). Самият Банджа-Татра основал крепостта Банджа (Банска Бистрица) южно от планините Сармади, които започнали да наричат в негова чест Татратау (Татрите). След като си починал, двамата с Барин възстановили крепостта Бургар или Барга (Прага на балкански език)... От 500 000 сърби Банджа-Татра сформирал армията Сулбан/Сулбак или Лявобрежната и тя завзела за Хунска България целия десен бряг на река Алип или Алпасу (Елба). От това време насам сърбите гордо се наричали "сулбани" - славяни, словени или "сулбаки" - словаци... "
Дунав сме го прецапали със 700 кораба и сумарно милион и половина души. Аспарух изглежда да е бил васал на Хазарска България. Инак просто няма вариант сам да реши да си прави една твърде големичка държава.
Славянски език не е роден за сърбите.
цитирай
13. bojo12345 - Историята е манипулирана, но само в една посока -
15.01 13:35
да научат всички, че българите не са най-древната държава на света и всичко създадено след това е направено чрез тях. Дори сред историците има светлинка, но тя трябва да расте иослепи всички за истината. Борбата предстои тепърва, защото всички са срещу нас със всички възможни средства. Но истината е една и се научава.
цитирай
14. shtaparov - Разбира се, че България е ...
15.01 15:23
leonleonovpom2 написа:
Разбира се, че България е резултат на хора, предвождани от Аспарух, дошли от Стара ,Велика България Може да се приеме и за голяма, защото разликата е тънка между голям и велик Например Александър Велики на френски е льо гран- Големият!
Прекосили са Дунав и със заварените тук Българи са създали държава....
Във Възраждането се говори за големият брат, който ще дойде ,да ни освободи Дали руснакът точно се има предвид?
На територията на Стара България са възникнали две държави- Киевска Русия-пряк наследник на Българската държава, дала по- късно началото на Русия и във съвремието - на Украйна Румъния също пряко е възникнала на Българска територия Но с намеса на външни фактори,населението и е романизираноТова в Добруджа - в последното столетие!
Истината е, че Българското самосъзнание е запазено само при нас Да, руснаци и украинци признават родство, но то не винаги говори за общ произход!? Румънците косвено- че са говорили Български, че са имали Български царе!
Та, големият брат в народната памет , това са Българите от Стара, Велика, Голяма България!

Абсолютно си прав: Големият брат са именно Българите,които още живеят в Северното Причерноморие, говорят си нашия език,никога не са живели на Балканите и броят им не е никак малък,но независими преброявания не са правени- там ги броят като руснаци,но те се самонаричат Българи!

А Стара Велика България се "различава" от Аспаруховата само като локализация и по нищо друго: Аспарух се възцарява в 668 г. веднага след Боян,Боян е веднага след Курт-Кубрат и т.н. Това означава,че друга България няма: нашата тук на Балканите и Старата Велика са една и съща държава,само че преместена от едно място на друго. Преместването не е станало,понеже Българите са номади или са обичали да се преселват- напротив,те изобщо не са искали и държали да си останат в предишните земи,но не искали да станат роби на хазарите и да приемат юдаизма и затова се преселили!
цитирай
15. shtaparov - Казионните ако искат да си го при...
15.01 15:43
nedovolen написа:
Казионните ако искат да си го признават. Правилното е ние, около нас и по-далече, да го осъзнаем.:)))

Така е,но онези пишат учебниците за съжаление- те са окупирали учебникарската "индустрия" и не дават на никой свестен човек да се добере до нея!
цитирай
16. shtaparov - Разбира се, знам какво значи ...
15.01 15:45
krumbelosvet написа:
Разбира се, знам какво значи "нечист" според византиеца.
Но вие сеете ОМРАЗА между българите, което не е от полза за България.
Знам, че не сме прецапали Дунава като във филма "Аспарух", с жените, децата, овцете и кокошките. А сме провели ОБРАЗЦОВА военна операция, с точни разузнавателни данни, осигуряващи ни успех. И че сегашна Румъния е била българска. И че не може ЕДИН Аспарух да победи най-голямата военна сила на епохата, а преди това ДА БЯГА ЗАЕДНО С ЧЕТИРИМА БРАТЯ от някакви хазари…
Веднъж случайно сбърках и писах за Вера Мутафчиева "пиКателка". Грешката е вярна. Тя горката описва как един неин герой, без капка военна подготовка, участва в конна атака и инстинктивно управлява коня, брани се от враговете и ги сече... Патката с патка...

Имаш право- Вера Мутафчиева е искала да напише нещо развлекателно и правдоподобно,но липсата на житейски опит й е изиграла лоша шега.
цитирай
17. shtaparov - Извадил си на светло една ...
15.01 15:48
batogo написа:
Извадил си на светло една грижливо прикривана от лъже-историците и нашенските слуги на кремъл ИСТИНА, от която народът ни има нужда, за да се осъзнае и да се отърси от вековната славянска лъжа и отредената му от тази лъжа васална и слугинска роля!Чест и почитания!

Благодаря- поздравления и за теб: онези са наистина лъжеисторици,които се занимават по-често с укриване и изопачаване на историческите факти,отколко с тяхното разгласяване.
цитирай
18. shtaparov - Извадил си на светло една грижливо ...
15.01 15:51
fun1001 написа:
batogo написа:
Извадил си на светло една грижливо прикривана от лъже-историците и нашенските слуги на кремъл ИСТИНА, от която народът ни има нужда, за да се осъзнае и да се отърси от вековната славянска лъжа и отредената му от тази лъжа васална и слугинска роля!Чест и почитания!

Благодаря- поклон пред твоя усет към истината,хора като теб трудно ще бъдат излъгани от наукообразни спекуланти!
цитирай
19. shtaparov - (Историята е манипулирана, но само в една посока -)
15.01 15:56
bojo12345 написа:
да научат всички, че българите не са най-древната държава на света и всичко създадено след това е направено чрез тях. Дори сред историците има светлинка, но тя трябва да расте иослепи всички за истината. Борбата предстои тепърва, защото всички са срещу нас със всички възможни средства. Но истината е една и се научава.

Имаш право: когато всички са срещу нас и против истината това не бива да ни стряска,а да ни мобилизира за още по-упорита и непреклонна борба за правдата и постигане на свобода за обективните мнения а не само за субективно дирижираните,както се правеше досега!
цитирай
20. shtaparov - ето ги "славяните". ...
15.01 16:05
dobrodan написа:
ето ги "славяните".
"С помощта на себерските армии на Улуг-Бурджан и Кичи-Бурджан, изпратени от Чалап, Руджа-Джуреш разбил византийските войски и върнал под българска власт областта Сулдан или Сулбак - левият бряг на Иждар (Дунав). След няколко похода в Баил (Централна Европа) Руджа изпратил там сина си Банджа-Татра. Татра с подкрепата на Барин - субага (крал) на верните на Хунска България алан-кубари (лангобардите) разбил метежа на гепидите и сърбите. Сърбите (праславяни) напуснали Българските (Мазурски) блата, отблъснали българите-хаджили (полските предци) в Кичи-Буляр (Малка Полша), разрушили хунския център на Бай-Буляр (Велика Полша) града Гинеш (Гнездо, Съвет) и се врязали във владенията на старото българско племе алан-кубари в Маруба (Моравия) и в планините Сармади-тау (Сарматските планини, Карпатите). С удари от две страни Банджа-Татра и Барин разпиляли и пленили сърбите. Към тях се присъединил и Бабил, балтавар на Байлак (Полша). Баща на Бабил е Атиловият син Мяшке (Рисчето). Мяшке бил любимец на Барис Абаз, чичо на Атила, който нямал собствени синове... Банджа-Татра похвалил Бабил за усърдието и му наредил да построи крепостта Карак, която преграждала пътя на разбойниците към Централна Европа (Краков). Самият Банджа-Татра основал крепостта Банджа (Банска Бистрица) южно от планините Сармади, които започнали да наричат в негова чест Татратау (Татрите). След като си починал, двамата с Барин възстановили крепостта Бургар или Барга (Прага на балкански език)... От 500 000 сърби Банджа-Татра сформирал армията Сулбан/Сулбак или Лявобрежната и тя завзела за Хунска България целия десен бряг на река Алип или Алпасу (Елба). От това време насам сърбите гордо се наричали "сулбани" - славяни, словени или "сулбаки" - словаци... "
Дунав сме го прецапали със 700 кораба и сумарно милион и половина души. Аспарух изглежда да е бил васал на Хазарска България. Инак просто няма вариант сам да реши да си прави една твърде големичка държава.
Славянски език не е роден за сърбите.

Интересни неща си споделил понеже,както писах в предишната статия,всички неща в "Тарихите" не са сгрешени,в тях има и верни неща. Но Аспарухова България не е била васал на хазарите- такъв васал е била бат Баянова България,наричана точно по тази причина "Черна".
цитирай
21. get - Славянски език не е роден за съ...
15.01 17:15
shtaparov написа:
dobrodan написа:

Славянски език не е роден за сърбите.

Интересни неща си споделил понеже,както писах в предишната статия,всички неща в "Тарихите" не са сгрешени,в тях има и верни неща. Но Аспарухова България не е била васал на хазарите- такъв васал е била бат Баянова България,наричана точно по тази причина "Черна".


Щапаров - ТОЧНО ОБРАТНОТО Е! - с оглед твърдяното в поста на Добродан?!

- Тъй като СЛАВЯНСКИЯ Е ИМЕННО ЕЗИКА НА? ... и то НЕ САМО НА СОРБИТЕ-СЪРБИ ... а и на поне половин дузина ОЩЕ, други народи НАСЕЛЯВАЛИ СЪВРЕМЕННА ПОМЕРАНИЯ и ШЛЕЗВИГ-ХОЛЩАЙН плюс Магдебург и наричани от германските им съседи ВЕНДС?

За това ИМАМЕ УПОМЕНАВАНЕ ОЩЕ при СТАРИТЕ АВТОРИ, като Страбон(който бъркайки малко ?) Пише следното по отношение СИТУИРАНЕ НАРОДИТЕ ОТ ПОМЕРАНИЯ?
1. Цитат:
"Колкото до южната част на Германия отвъд Албис(Елба - п.м.), то районът непосредствено до тази река се обитава от СВЕВИТЕ. Непосредствено до тях е ЗЕМЯТА НА ГЕТИТЕ. Тя, макар и да е тясна в началото, като се изпъва по течението на Истър на южната му страна и на отсрещната покрай планинската част на Херкинския лес (защото земята на гетите обхваща и тази част от планините) след това се уширява на север чак до тирегетите.(известни в научната л-ра като, още и тира-гети (от Днестър ?) - к.м.)"

На германската и руска исторически школи ТОЗИ ФАКТ Е НЕУДОБЕН ... предвид двете скалъпени от тях лъжи?
Първата за място (на прозход) и история на (генезис) на "славяните"?
И ВТОРАТА: Поради СПЕКУЛАТИВНО НАЛОЖЕНАТА ТЕОРИЯ за "Великото преселение на народите" в контекста ГЕРМАНО-ГОТСКАТА ИНВАЗИЯ тук на Балкани?

Което се оборва от писалият в античността Софокъл - който дори и драматург ни дава ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПРОИЗВЕДЕНИЯТА СИ - пишейки?

Най общо казано ПОМЕРАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НАЗОВАВАНО ОТ ГЕРМАНЦИТЕ със събирателното ВЕНДС - отговаря на това, което по-рано се е наричало ЕНЕТ(и) и вече след "Троянската война" МИГРИРА от териториите на Кападокия през Балкани, северни апенини и в края на народностния си поход достига до Балтийско(Маре маруза) море!

За това ни говорят?
1.Тит Ливий (римский историк от 1 век) в гл.1-ва на труда си Titi Livi ab vrbe condita - казва:
"Iam primum omnium satis constat Troia capta in ceteros saevitum esse Troianos, duobus, Aeneae Antenorique, et vetusti iure hospitii et quia pacis reddendaeque Helenae semper auctores fuerant, omne ius belli Achivos abstinuisse; casibus deinde variis Antenorem cum multitudine Enetum, qui seditione ex Paphlagonia pulsi et sedes et ducem rege Pylaemene ad Troiam amisso quaerebant, venisse in intimum maris Hadriatici sinum, Euganeisque qui inter mare Alpesque incolebant pulsis Enetos Troianosque eas tenuisse terras. Et in quem primo egressi sunt locum Troia vocatur pagoque inde Troiano nomen est: gens universa Veneti appellati."
- Накратко в резюме - в текста се обяснява?
След погиването на Троя и връщането на Елена в Елада. Антенор с многочислени (в)ЕНЕТИ отишъл на Адриатическо море. Настанявайки се м/у морето и Алпите. И целият този ТРОЯНСКИ НАРОД назовавали ВЕНЕТИ.
2. Подобно ни обяснява писалият през 3-ти век отново римски историк, Марк Юниан Юстин (M. Iuniano Iustino), в своята редакция на писаната през Първи век пр.н.е. "Всемирна история" от П. Трог - в глава XX-та ?
Цитат:
"Namque Tuscorum populi, qui oram Inferi maris possident, a Lydia venerunt, et Venetos" - превод: "Тосканците, които владели бреговете на долните морета, са дошли от Лидия, КАКТО И ВЕНЕТИТЕ"!

Ето това са ХОРАТА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ ... на по-късните и разселили се ЧА-АК до Балтийско море НАЗОВАВАНИ ОТ ГЕРМАНСКАТА И РУСКА ПСЕВДОИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ - "Славяни"?

За техните НАСЛЕДНИЦИ - вече през КЪСНИЯТ ДЕВЕТИ ВЕК ... братята КИРИЛ И МЕТОДИЙ ... ЩЕ НАПИШАТ БОГОСЛУЖЕБНИТЕ КНИГИ на "славянски език" ... Но забележете ЕЗИК, КОЙТО НЕ СЕ Е ПОРОДИЛ в "Припятските блата" - според руската псевдоисторически школа ... а в Мала азия ... а до девети ВЕК ОТ НАША ЕРА - все още е съществувал в МАЛА АЗИЯ!
Защото ИМЕННО ТАМ в АНАТОЛИЯ - "братята" СЪСТАВЯТ ... а не както ни ЛЪЖАТ "ПРЕВЕЖДАТ" на "славянски" БОГОСЛУЖЕБНАТА И ПО-СТАРА ЛИТЕРАТУРА, ВСЕ ОЩЕ НАХОДЯЩА СЕ В м-ра "Св. Пантелеймон" до съвременния град Бурса(в Турция)!

Та пак се питам, ЗАЩО БРАТЯТА ИЗОСТАВЯТ ЦАРИГРАД С БИБЛИОТЕКАТА МУ и се запиляват в град Пруса?
- Ами това ни е разяснено от ... ?
и Д. Хоматиан, който дава едно интересно, а и важно свидетелство:
“Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич¬ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия…”.

Това в резюме и със съществени непълноти !
цитирай
22. dobrodan - Била е, била е. До цар Симеон и кан Алмъш Джафар
15.01 19:10
сме си били подчинени на хазарите (които са същите българи като Аспаруховите). Кубрат също е плащал данък към тях. Не е бил хакан. И заради него :), което е доста весело, хазарската държава не се е наричала България. Ето: Хазарска България са управлявали следните императори и президенти:
1.Кър-Багил (653-675 г.)
2.Колин-Бан или Колин-Бай (675-707 г.),син на Кър-Багил
3.Туки-Ойгир (Уйгур), син на Колин-Бан. Има нещо, което не мога да си обясня: хазарите са наричани тюрки, а езикът им се определя като различен от тюркския; и е същия като на Аспаруховите българи. За управляващите родове нямам съмнения на кой език са си приказвали :). Имаш ли повече информация по въпроса?
Ето ти още: "През 672 г. ромеите предложили на Кър-Багил да изведе от Кара-Бурджан (Дунавска България) 60 000-дния корпус на Котраг, като на негово място да влезе който и да било друг български корпус... Кър-Багил отзовал Котраг и около 200 000 мизийци, пожелали да тръгнат с войските от Дунавска България и заповядал на 300 000-дната орда на Аспарух да заеме тяхното място. Когато Аспарух довел до Дунава армията си, ромеите се съгласили да пуснат в Кара-Бурджан само 20 000 Аспарухови войници за патрулна служба в Мизия. Кър-Багил, погълнат от войната с арабите, изтърпял тази византийска обида. Колин-Бан обаче, след като разбил арабските войски и преминал обратно в настъпление към Ак-Албан (Азърбайджан) и Ак-Аряк (Армения), решил да се заеме с ромейския въпрос както си трябва. 500 000- дна хазаро-българска армия с поддръжката на могъщия български флот, изграден от Урус-Дебер на Урта-Българско (Азовско) море, през 681 г. форсирала Дунав. Поразени от вида на прекосяващата реката 500 000-дна армия, 400 000 ромеи направили само няколко изстрела и побягнали в паника. Бягащите византийски армии се спрели чак край Дългата стена на Константинопол. След армията си Аспарух прехвърлил в Мизия и Македония 300 000 кавказки и волжки българи, както и 300 000 българи-авари. Милион и сто хиляди българи заемат Балканите (Ахил) със загуба само на петнайсет човека! Загубите на ромеите били петима убити и сто хиляди пленени... Но, обидите са си обиди, а Тухчи винаги били стратегически византийски съюзници, което ромейските императори високо ценели. По заповед на Колин-Бан всички пленени до един били пуснати на свобода, а византийският император изпратил на българския си колега писмо с топли думи, пълно рицарско въоръжение от злато и изумително красив златен трон. В отговор на жеста Колин-Бан изпратил на византийския император 300 абдалски (тюркменски) коня със златни седла и сбруи, украсени с изображения на животни, птици, дракони и ездачи от злато. Както виждаме, "топлата дружба" между ромейските императори и Тухчиите даже не трепнала от заемането на Балканите от хазарските българи. Аспарух, който следва да причислим към десетте най-велики български владетели (Булгар-Батир Карт-Джам, Туки Атила, Курбат Кубрат, Кър-Багил, Аспарух, Крум, Талиб Мумин, Ибрахим Балтавар, Хабдула Челбир, Асен Трети) в пълна степен се възползвал от "великата ромейско-хазарска дружба" и създал под името Карабурджански андашлък (васално владение) на Хазарска България мощно Българско царство от устието на Дунав до Салум или Тесалоники." Любопитно е, че народът дал на Аспарух имената на неговите велики предци - Булгар-Батир и Атила (Атилкесе - безбрадият Атила, бел. прев.) Всички западни летописци пишат как "от Волга, от Българските планини (Урал), дошъл Атила (Аспарух) и заел Балканите". С фактите, както се казва, мъчно се спори...
цитирай
23. nikikm - Навременно и точно!
15.01 19:59
Здравей Ангеле.Чета и коментарите също.И там разнобой. Няколко пъти съм коментирал за произхода ни,не се вземам на сериозно,като историк,но от наученото не отстъпвам,поне не са ми доказали обратното,така че да го приема.Българите са БЕЛГАРИ,БЕЛАСГИ,ТРАКИ,БЕРГАРИ,БРИГИ,ФРИГИ И ПР! НАСЕЛИЛИ СА ЕВРОПА И СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НАРОД,/СЛЕД ИНДИЙЦИТЕ/.ТОВА Е НАРОДЪТ,КОЙТО Е ИМАЛ ВСИЧКО,КОЕТО Е ПОЖЕЛАВАЛ..!" ОТ ТОЗИ НАРОД ВЪЗНИКВАТ ВСИЧКИ,ПОВТАРЯМ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ БЕЛИ НАРОДИ. ОСНОВАТА МУ СА РАЗЛИЧНИТЕ МУ ""ПЛЕМЕНА" И ПЛЕМЕННИ СЪЮЗИ -ХУНИ,СКИТИ, МИЗИ,ТРАКИ,БЕСИ, ТРИБАЛИ, ДАКИ,ГЕТИ-ГОТИ И ПР.ВСЕ "ТРАКИЙСКИ"- БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА! ИСТИНАТА Е ТОЛКОВА ПОРАЗИТЕЛНА,ЧЕ ДОРИ И ТИ И СПАРОТОК,ХОРА,КОИТО СЧИТАМ ЗА ПРИЯТЕЛИ И СЪВРЕМЕННИ БУДИТЕЛИ,РАДЕТЕЛИ НА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ,НЕ ВИНАГИ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ДОКРАЙ.ЗНАМ,ЧЕ СИ ИМАТЕ ОСНОВАНИЯТА,НО АЗ НЕ СЪМ ИСТОРИК,НИТО ИМЕ В ТАЗИ ОБЛАСТ И МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА КАЖА:ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИ СА ОСНОВАЛИ ИТАЛИЯ И БРИТАНИЯ,БЪЛГАРСКА СЛЕДА ИМА ПРИ МЕРОВИНГИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ,БЪЛГАРИ СА БЕЛГИЙЦИТЕ,БЪЛГАРИ СА И "ГЕРМАНЦИТЕ".КЪДЕ ДА ВЪРВЯ ПО-НАТАТЪК?КАКТО КАЗВА ЕДИН АНГЛИЙСКИ ИСТОРИК,ДАНО ДА ГРЕША,"КЪДЕТО И ДА КОПНЕШ ПО СВЕТА,ИЗЛИЗА БЪЛГАРСКО!"КАКВО НЕ ГО ЛИ ЗНАЕТЕ? ВРЕМЕ Е ДА УВЕЛИЧИМ МАЩАБА И ЩЕ ВИДИТЕ,ЧЕ ЩЕ НАМЕРИМ СЪЮЗНИЦИ. И АЗ ЩЕ ПОМОГНА СПОРЕД СИЛИТЕ СИ,ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ДОКАЖА БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ГЕРМАНЦИТЕ!ЛЕЛЕ,КАКВО МЕ ЧАКА! нО НО ВАС ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ И ТО МНОГО,АКО НЕ МЕ УНИЩОЖАТ ИЛИ НЕ СЪМ ПРАВ! ДАНО БОГ ДА МИ ДАДЕ СИЛИ! тУК СА БИЛИ БЪЛГАРИТЕ,ДАЛЕЧ СА СТИГАЛИ И НА ЦЕЛИЯ ТОГАВАШЕН СВЯТ СА ДАЛИ,МАТЕРИАЛНА КУЛТУРА И ДУХОВНОСТ! БОЖИЯТ НАРОД! ЗА ТОВА ТЕГЛИМ1
цитирай
24. nkf - Щапаров, странно е, че се занимаваш ...
15.01 23:23
Щапаров, странно е, че се занимаваш въобще с това катунско куче именувано добърдан, гюлме някакво. Какво има да разговаряш за българска история с някакъв помияр долен, вмирасан на турска лой?
цитирай
25. wasp - Поздравления и от мен!
16.01 02:33
По повод на написаното ще препоръчам и публикациите на Петър Георгиев в сайта на Иван Стаменов "От Извора" а именно двете последни: "Българите през V- VII век" както и "Стара Велика България". И двете са достъпни за изтегляне в пдф. формат.
цитирай
26. dobrodan - nikiкm, ей такива коментари
16.01 10:02
ми дават увереност да продължа! Че народ с претенции много....с възможности - малко.
Продължавай да четеш, един ден сам ще се увериш колко си прав.
цитирай
27. apostapostoloff - В битката при Адрианопол,
16.01 13:04
днешен Одрин, състояла се през 378 година, населението на тогавашна България разбива ордите на Атила. Това население се е състояло от вестготи- немско племе, прекосило Дунава, заселило се в България.

Това, това не искат дори да споменават казионните историци. Защото излиза, че ние сме от германски произход, а не от славянски, тракийски, прабългарски и филанкишийски.
цитирай
28. dobrodan - Щом си преценил да не пускаш отговора
16.01 23:43
ми до оня ситен посерко, добре. Сега по същество. Свевите също са сърбите. Свардоните и те. Тънък момент са народите себер/севери, хуните савири, сербите - чийто език никой не е разбирал и се наложило да научат славянски след преселването си на север; разликите между чешки, полски, украински и сръбски език съвсем не са малко. Та сербите пише да са обитавали днешна Сирия, както и са посочени за прародители на тюрките, това имах предвид. Незнайно защо не приличат визуално на никой от т. нар. славянски народи? Поне доколкото съм виждал техни представители? Славяните по- скоро са латишите и литовците със стария език, а славянски и санскрит са много по-близки от литовски и новия славянски език. Езикът на фините колко общо има със славянските? Нали са венети и в двата случая или аз не разбрах правилно, Гете? Пиша от телефон и е неудобно, ако нещо с правописа...моля да бъда извинен. Просто питам: как така славянски и санскрит се покриват повече от славянски и литовски, посочван за прародител на славянския?
цитирай
29. planinitenabulgaria - На времето Шапкарката /Людмила Живкова/ се разприказва на тази тема -
18.01 04:01
не сме били славяни като руснаците, а траки и какво стана?
Намериха я уж умряла, удавила се била във вана в двореца в Боровец в пристъп на безумие, горяща документи???
Умряха я от КГБ, защото това, което казваше хич им не харесваше.
И я млъкнаха. А също и всички, намерили документи по тази тема, докато не дойде 1989 г.
Нека напомня какво каза наскоро на македонците кърмчията на Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на земята :
Че дали славянската азбука, на която пишели днес славяните. И им благодари.
И те написаха народна песен за него:
https://www.youtube/watch?v=eoIljz_ivko
цитирай
30. radostinalassa - Защо българите на Аспарух са били приети..
18.01 10:34
тук без война от славяните и българите ? Те са имали един език, външен вид , обичаи. И явно не са прекъсвали връзките помежду си. Календарите им отброяват все същите 7528 години до днес. Говорят на славянски езици, които другите не могат да използват , поради непълноценния си говорен апарат. Те са откраднали азбуката ни, без съответните букви, които не могат да произнесат.
цитирай
31. elizabethborislavova - За човешката и вселенската история е от значение държавата създадена през 681
18.01 12:17
Няма значение колко и къде са създавани с името България. Фактът, че ги няма значи са отишли в историята. А 681 е дата, която свети в човешката история. цялото развитие на човечеството, спасителния план и обяснението на всички пророчества в Библията се свързва с 681 г. Сам Бог казва, че тогава е създал България.
цитирай
32. dobrodan - Има ли начин да разберем кое е вярното?
18.01 13:11
Относно битката при Адрианопол: "По заповед на Булюмар брат му Себер Маджар-Кара и сина Алип-бей с мощна българска войска през 378 г. преминали през река Сула или Иждар (Дунав) и като разбили войските на римския император Валент край град Адрианопол (Кан-Дере, Одрин - Турция), разпрострели властта на Хон-Булгар из Римската империя. Велика България станала главната световна империя, а на бившия капахан, после император Себер (378-391 г.) се наложило да влее много усилия за надеждна връзка между частите й. Рим заслабвал все повече, а българската власт се усилвала. Като се възползвал от това, следващият български император Алип-бей през 395 г. разделил Римската империя на две части - Източна и Западна.
Кой кого побеждава, има ли пълна яснота?
Готите са воювали и на двете страни всъщност според книгите... ясно кои книги:).
Сега от "Джагфара": " Синът на хунския кан Алип-би начело на корпус от хуни и българи съкрушил садъмците (скандинавци), като ги принудил да бягат към Алтън-баш (Италия) и Рум (Рим - Византия). После Алип-би (бей) със своите българи, преживяли в Азърбайджан немалко неприятности от румците (римляни), се прехвърлил през Сула (Дунав) и край града Дере Одрин, Адрианопол) разбил 80 000-дна румска войска. Румският кан Балин (Валент) се скрил в двореца си, но бил обкръжен и изгорен от хуните, които имали обичай така да постъпват с вождовете на враговете си. Когато дворецът изгорял, Алип-би огледал пепелището и намерил канската корона. Взел я и я занесъл на баща си, който се нарекъл гордо кан, но внезапно починал по време на пира по случай победата. Така Алип-би станал Кан на образуваната в Саклан хунска държава и като настъпил часът му, починал в планината Куян-тау или Кук-Куян. Пред смъртта си Кан-Дере, както още го наричали, заповядал на гроба му да поставят огромен знак на рода Дуло - балтавар-тризъбец, като обърнатото Т означавало брадва, а обърнатата дъга - лък. Тези знаци българите смятали за символи на царската власт. Там, където погребали Кан-Дере, се заселили урусите, които го уважавали, задето разгромил враговете им - садъмците - и направили поселището Аскал.
цитирай
33. shtaparov - Славянски език не е роден за съ...
19.01 01:54
get написа:
shtaparov написа:
dobrodan написа:

Славянски език не е роден за сърбите.

Интересни неща си споделил понеже,както писах в предишната статия,всички неща в "Тарихите" не са сгрешени,в тях има и верни неща. Но Аспарухова България не е била васал на хазарите- такъв васал е била бат Баянова България,наричана точно по тази причина "Черна".


Щапаров - ТОЧНО ОБРАТНОТО Е! - с оглед твърдяното в поста на Добродан?!

- Тъй като СЛАВЯНСКИЯ Е ИМЕННО ЕЗИКА НА? ... и то НЕ САМО НА СОРБИТЕ-СЪРБИ ... а и на поне половин дузина ОЩЕ, други народи НАСЕЛЯВАЛИ СЪВРЕМЕННА ПОМЕРАНИЯ и ШЛЕЗВИГ-ХОЛЩАЙН плюс Магдебург и наричани от германските им съседи ВЕНДС?

За това ИМАМЕ УПОМЕНАВАНЕ ОЩЕ при СТАРИТЕ АВТОРИ, като Страбон(който бъркайки малко ?) Пише следното по отношение СИТУИРАНЕ НАРОДИТЕ ОТ ПОМЕРАНИЯ?
1. Цитат:
"Колкото до южната част на Германия отвъд Албис(Елба - п.м.), то районът непосредствено до тази река се обитава от СВЕВИТЕ. Непосредствено до тях е ЗЕМЯТА НА ГЕТИТЕ. Тя, макар и да е тясна в началото, като се изпъва по течението на Истър на южната му страна и на отсрещната покрай планинската част на Херкинския лес (защото земята на гетите обхваща и тази част от планините) след това се уширява на север чак до тирегетите.(известни в научната л-ра като, още и тира-гети (от Днестър ?) - к.м.)"

На германската и руска исторически школи ТОЗИ ФАКТ Е НЕУДОБЕН ... предвид двете скалъпени от тях лъжи?
Първата за място (на прозход) и история на (генезис) на "славяните"?
И ВТОРАТА: Поради СПЕКУЛАТИВНО НАЛОЖЕНАТА ТЕОРИЯ за "Великото преселение на народите" в контекста ГЕРМАНО-ГОТСКАТА ИНВАЗИЯ тук на Балкани?

Което се оборва от писалият в античността Софокъл - който дори и драматург ни дава ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПРОИЗВЕДЕНИЯТА СИ - пишейки?

Най общо казано ПОМЕРАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НАЗОВАВАНО ОТ ГЕРМАНЦИТЕ със събирателното ВЕНДС - отговаря на това, което по-рано се е наричало ЕНЕТ(и) и вече след "Троянската война" МИГРИРА от териториите на Кападокия през Балкани, северни апенини и в края на народностния си поход достига до Балтийско(Маре маруза) море!

За това ни говорят?
1.Тит Ливий (римский историк от 1 век) в гл.1-ва на труда си Titi Livi ab vrbe condita - казва:
"Iam primum omnium satis constat Troia capta in ceteros saevitum esse Troianos, duobus, Aeneae Antenorique, et vetusti iure hospitii et quia pacis reddendaeque Helenae semper auctores fuerant, omne ius belli Achivos abstinuisse; casibus deinde variis Antenorem cum multitudine Enetum, qui seditione ex Paphlagonia pulsi et sedes et ducem rege Pylaemene ad Troiam amisso quaerebant, venisse in intimum maris Hadriatici sinum, Euganeisque qui inter mare Alpesque incolebant pulsis Enetos Troianosque eas tenuisse terras. Et in quem primo egressi sunt locum Troia vocatur pagoque inde Troiano nomen est: gens universa Veneti appellati."
- Накратко в резюме - в текста се обяснява?
След погиването на Троя и връщането на Елена в Елада. Антенор с многочислени (в)ЕНЕТИ отишъл на Адриатическо море. Настанявайки се м/у морето и Алпите. И целият този ТРОЯНСКИ НАРОД назовавали ВЕНЕТИ.
2. Подобно ни обяснява писалият през 3-ти век отново римски историк, Марк Юниан Юстин (M. Iuniano Iustino), в своята редакция на писаната през Първи век пр.н.е. "Всемирна история" от П. Трог - в глава XX-та ?
Цитат:
"Namque Tuscorum populi, qui oram Inferi maris possident, a Lydia venerunt, et Venetos" - превод: "Тосканците, които владели бреговете на долните морета, са дошли от Лидия, КАКТО И ВЕНЕТИТЕ"!

Ето това са ХОРАТА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ ... на по-късните и разселили се ЧА-АК до Балтийско море НАЗОВАВАНИ ОТ ГЕРМАНСКАТА И РУСКА ПСЕВДОИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ - "Славяни"?

За техните НАСЛЕДНИЦИ - вече през КЪСНИЯТ ДЕВЕТИ ВЕК ... братята КИРИЛ И МЕТОДИЙ ... ЩЕ НАПИШАТ БОГОСЛУЖЕБНИТЕ КНИГИ на "славянски език" ... Но забележете ЕЗИК, КОЙТО НЕ СЕ Е ПОРОДИЛ в "Припятските блата" - според руската псевдоисторически школа ... а в Мала азия ... а до девети ВЕК ОТ НАША ЕРА - все още е съществувал в МАЛА АЗИЯ!
Защото ИМЕННО ТАМ в АНАТОЛИЯ - "братята" СЪСТАВЯТ ... а не както ни ЛЪЖАТ "ПРЕВЕЖДАТ" на "славянски" БОГОСЛУЖЕБНАТА И ПО-СТАРА ЛИТЕРАТУРА, ВСЕ ОЩЕ НАХОДЯЩА СЕ В м-ра "Св. Пантелеймон" до съвременния град Бурса(в Турция)!

Та пак се питам, ЗАЩО БРАТЯТА ИЗОСТАВЯТ ЦАРИГРАД С БИБЛИОТЕКАТА МУ и се запиляват в град Пруса?
- Ами това ни е разяснено от ... ?
и Д. Хоматиан, който дава едно интересно, а и важно свидетелство:
“Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич¬ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия…”.

Това в резюме и със съществени непълноти !

Това е много точна логика: Енетите се преселват и стават Венети,а преди преселението си в Мала Азия те обитавали Македония под името Емати,още по-преди: под името Хемати (Хора от Хем,от Хемус). Същите Венети са още Ванади (Вананди,Ванандови Българи),а Хематите са и Хунати (Хуни). Венети означава още Банати (Панонски Българи от Банат) т.е. онези Пеони за които древните ни уведомяват да знаем,че всъщност са Българи.
цитирай
34. shtaparov - сме си били ...
19.01 02:07
dobrodan написа:
сме си били подчинени на хазарите (които са същите българи като Аспаруховите). Кубрат също е плащал данък към тях. Не е бил хакан. И заради него :), което е доста весело, хазарската държава не се е наричала България. Ето: Хазарска България са управлявали следните императори и президенти:
1.Кър-Багил (653-675 г.)
2.Колин-Бан или Колин-Бай (675-707 г.),син на Кър-Багил
3.Туки-Ойгир (Уйгур), син на Колин-Бан. Има нещо, което не мога да си обясня: хазарите са наричани тюрки, а езикът им се определя като различен от тюркския; и е същия като на Аспаруховите българи. За управляващите родове нямам съмнения на кой език са си приказвали :). Имаш ли повече информация по въпроса?
Ето ти още: "През 672 г. ромеите предложили на Кър-Багил да изведе от Кара-Бурджан (Дунавска България) 60 000-дния корпус на Котраг, като на негово място да влезе който и да било друг български корпус... Кър-Багил отзовал Котраг и около 200 000 мизийци, пожелали да тръгнат с войските от Дунавска България и заповядал на 300 000-дната орда на Аспарух да заеме тяхното място. Когато Аспарух довел до Дунава армията си, ромеите се съгласили да пуснат в Кара-Бурджан само 20 000 Аспарухови войници за патрулна служба в Мизия. Кър-Багил, погълнат от войната с арабите, изтърпял тази византийска обида. Колин-Бан обаче, след като разбил арабските войски и преминал обратно в настъпление към Ак-Албан (Азърбайджан) и Ак-Аряк (Армения), решил да се заеме с ромейския въпрос както си трябва. 500 000- дна хазаро-българска армия с поддръжката на могъщия български флот, изграден от Урус-Дебер на Урта-Българско (Азовско) море, през 681 г. форсирала Дунав. Поразени от вида на прекосяващата реката 500 000-дна армия, 400 000 ромеи направили само няколко изстрела и побягнали в паника. Бягащите византийски армии се спрели чак край Дългата стена на Константинопол. След армията си Аспарух прехвърлил в Мизия и Македония 300 000 кавказки и волжки българи, както и 300 000 българи-авари. Милион и сто хиляди българи заемат Балканите (Ахил) със загуба само на петнайсет човека! Загубите на ромеите били петима убити и сто хиляди пленени... Но, обидите са си обиди, а Тухчи винаги били стратегически византийски съюзници, което ромейските императори високо ценели. По заповед на Колин-Бан всички пленени до един били пуснати на свобода, а византийският император изпратил на българския си колега писмо с топли думи, пълно рицарско въоръжение от злато и изумително красив златен трон. В отговор на жеста Колин-Бан изпратил на византийския император 300 абдалски (тюркменски) коня със златни седла и сбруи, украсени с изображения на животни, птици, дракони и ездачи от злато. Както виждаме, "топлата дружба" между ромейските императори и Тухчиите даже не трепнала от заемането на Балканите от хазарските българи. Аспарух, който следва да причислим към десетте най-велики български владетели (Булгар-Батир Карт-Джам, Туки Атила, Курбат Кубрат, Кър-Багил, Аспарух, Крум, Талиб Мумин, Ибрахим Балтавар, Хабдула Челбир, Асен Трети) в пълна степен се възползвал от "великата ромейско-хазарска дружба" и създал под името Карабурджански андашлък (васално владение) на Хазарска България мощно Българско царство от устието на Дунав до Салум или Тесалоники." Любопитно е, че народът дал на Аспарух имената на неговите велики предци - Булгар-Батир и Атила (Атилкесе - безбрадият Атила, бел. прев.) Всички западни летописци пишат как "от Волга, от Българските планини (Урал), дошъл Атила (Аспарух) и заел Балканите". С фактите, както се казва, мъчно се спори...

И къде ги намери тези "факти",в кой "исторически" извор- да не би да говориш за оня,чийто най-древен ръкопис е от 1992-1993 г.? Хронистите пишат,че Аспарух е тръгнал от Конските планини (Дзиакан) в Кавказ,където пазел проходите от арабски нашествия,докато зад гърба му Боян сключвал мръсни сделки с хазарите-юдаисти. Хазарите не са тюрки разбира се и в Българската история нямат място онези турски имена,които обичаш да цитираш. Там няма "канове",нито кани и стомни: има князе (К-Н-Я-З-Е!) и ако не вярваш,просто отвори древните извори и ги прочети!

А това с "подчинението" на хазарите го оспорват самите хазари: техният каган Йосиф пише как дедите му победили безчислените Оногури и ги прогонили а не завладели,след което те отишли да живеят край река Дунав. Каганът се хвали с победа и прогонване на Българите от земите им но не със завладяване: ако хазарите бяха успели да завладеят цяла България а не само онези дялове от нея,които им дал предателят Бат Баян,те нямаше да пропуснат да се похвалят но уви- това не им било писано да го постигнат и не са го постигнали разбира се! Ако имаше такова нещо,"византийските" императори нямаше да пропуснат да ни го натякват често и щяха да плащат данък на хазарския хаган- не на нашия велик княз! Както виждаш,срещу фактите си ти- не съм аз и останалите,които са на моето мнение!
цитирай
35. shtaparov - Здравей ...
19.01 02:12
nikikm написа:
Здравей Ангеле.Чета и коментарите също.И там разнобой. Няколко пъти съм коментирал за произхода ни,не се вземам на сериозно,като историк,но от наученото не отстъпвам,поне не са ми доказали обратното,така че да го приема.Българите са БЕЛГАРИ,БЕЛАСГИ,ТРАКИ,БЕРГАРИ,БРИГИ,ФРИГИ И ПР! НАСЕЛИЛИ СА ЕВРОПА И СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НАРОД,/СЛЕД ИНДИЙЦИТЕ/.ТОВА Е НАРОДЪТ,КОЙТО Е ИМАЛ ВСИЧКО,КОЕТО Е ПОЖЕЛАВАЛ..!" ОТ ТОЗИ НАРОД ВЪЗНИКВАТ ВСИЧКИ,ПОВТАРЯМ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ БЕЛИ НАРОДИ. ОСНОВАТА МУ СА РАЗЛИЧНИТЕ МУ ""ПЛЕМЕНА" И ПЛЕМЕННИ СЪЮЗИ -ХУНИ,СКИТИ, МИЗИ,ТРАКИ,БЕСИ, ТРИБАЛИ, ДАКИ,ГЕТИ-ГОТИ И ПР.ВСЕ "ТРАКИЙСКИ"- БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА! ИСТИНАТА Е ТОЛКОВА ПОРАЗИТЕЛНА,ЧЕ ДОРИ И ТИ И СПАРОТОК,ХОРА,КОИТО СЧИТАМ ЗА ПРИЯТЕЛИ И СЪВРЕМЕННИ БУДИТЕЛИ,РАДЕТЕЛИ НА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ,НЕ ВИНАГИ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ДОКРАЙ.ЗНАМ,ЧЕ СИ ИМАТЕ ОСНОВАНИЯТА,НО АЗ НЕ СЪМ ИСТОРИК,НИТО ИМЕ В ТАЗИ ОБЛАСТ И МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА КАЖА:ЕВРОПА Е БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИ СА ОСНОВАЛИ ИТАЛИЯ И БРИТАНИЯ,БЪЛГАРСКА СЛЕДА ИМА ПРИ МЕРОВИНГИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ,БЪЛГАРИ СА БЕЛГИЙЦИТЕ,БЪЛГАРИ СА И "ГЕРМАНЦИТЕ".КЪДЕ ДА ВЪРВЯ ПО-НАТАТЪК?КАКТО КАЗВА ЕДИН АНГЛИЙСКИ ИСТОРИК,ДАНО ДА ГРЕША,"КЪДЕТО И ДА КОПНЕШ ПО СВЕТА,ИЗЛИЗА БЪЛГАРСКО!"КАКВО НЕ ГО ЛИ ЗНАЕТЕ? ВРЕМЕ Е ДА УВЕЛИЧИМ МАЩАБА И ЩЕ ВИДИТЕ,ЧЕ ЩЕ НАМЕРИМ СЪЮЗНИЦИ. И АЗ ЩЕ ПОМОГНА СПОРЕД СИЛИТЕ СИ,ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ДОКАЖА БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ГЕРМАНЦИТЕ!ЛЕЛЕ,КАКВО МЕ ЧАКА! нО НО ВАС ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ И ТО МНОГО,АКО НЕ МЕ УНИЩОЖАТ ИЛИ НЕ СЪМ ПРАВ! ДАНО БОГ ДА МИ ДАДЕ СИЛИ! тУК СА БИЛИ БЪЛГАРИТЕ,ДАЛЕЧ СА СТИГАЛИ И НА ЦЕЛИЯ ТОГАВАШЕН СВЯТ СА ДАЛИ,МАТЕРИАЛНА КУЛТУРА И ДУХОВНОСТ! БОЖИЯТ НАРОД! ЗА ТОВА ТЕГЛИМ1

Прав си- историческата истина за дедите ни е многопластова и не е никак лесно да я опишеш,затова всеки може да сбърка. Да го прави обаче така тъпо но упорито като казионите,никой друг освен чуждестранните им ментори не може!
цитирай
36. shtaparov - ... странно е, че се занимаваш ...
19.01 02:30
nkf написа:
Щапаров, странно е, че се занимаваш въобще с това катунско куче именувано добърдан, гюлме някакво. Какво има да разговаряш за българска история с някакъв помияр долен, вмирасан на турска лой?

Моите материали впрочем го принудиха да премине от атака в защита както виждаш- вместо да пише нови статии за това какви големи "турци" били Българите,той е принуден да си защитава старите позиции,които попаднаха под ударите на научната ми логика. Но да беше само той,на ръце да го носиш: като него и atil има още мнозина,към които са адресирани попилените от тази логика измишльотини на татарина Нурутдинов!
цитирай
37. shtaparov - По повод на написаното ще препоръчам и ...
19.01 02:39
wasp написа:
По повод на написаното ще препоръчам и публикациите на Петър Георгиев в сайта на Иван Стаменов "От Извора" а именно двете последни: "Българите през V- VII век" както и "Стара Велика България". И двете са достъпни за изтегляне в пдф. формат.

Благодаря за чудесните препратки: книгата на Петър Георгиев я купих през май 2019 г. и вече напълно я изчетох. В нея има изключително ценни за Българската история неща,някои от които тепърва ще има да цитирам!
цитирай
38. shtaparov - ми дават увереност да продължа! Че ...
19.01 02:45
dobrodan написа:
ми дават увереност да продължа! Че народ с претенции много....с възможности - малко.
Продължавай да четеш, един ден сам ще се увериш колко си прав.

И ти също ще можеш да се увериш колко аз съм прав.
цитирай
39. shtaparov - днешен Одрин, състояла се през 378 ...
19.01 02:49
apostapostoloff написа:
днешен Одрин, състояла се през 378 година, населението на тогавашна България разбива ордите на Атила. Това население се е състояло от вестготи- немско племе, прекосило Дунава, заселило се в България.

Това, това не искат дори да споменават казионните историци. Защото излиза, че ние сме от германски произход, а не от славянски, тракийски, прабългарски и филанкишийски.

Малка грешка: не "ордите" на Атила,а ордите на гръко-римския окупатор! И не "вестготи" ("немско" племе),а Визиготи (Масагети): централноазиатско и Памирско "славянско" племе,дошло в Европа през II-III век!
цитирай
40. shtaparov - ... (отговора) ми до оня ...
19.01 03:01
dobrodan написа:
ми до оня ситен посерко, добре. Сега по същество. Свевите също са сърбите. Свардоните и те. Тънък момент са народите себер/севери, хуните савири, сербите - чийто език никой не е разбирал и се наложило да научат славянски след преселването си на север; разликите между чешки, полски, украински и сръбски език съвсем не са малко. Та сербите пише да са обитавали днешна Сирия, както и са посочени за прародители на тюрките, това имах предвид. Незнайно защо не приличат визуално на никой от т. нар. славянски народи? Поне доколкото съм виждал техни представители? Славяните по- скоро са латишите и литовците със стария език, а славянски и санскрит са много по-близки от литовски и новия славянски език. Езикът на фините колко общо има със славянските? Нали са венети и в двата случая или аз не разбрах правилно, Гете? Пиша от телефон и е неудобно, ако нещо с правописа...моля да бъда извинен. Просто питам: как така славянски и санскрит се покриват повече от славянски и литовски, посочван за прародител на славянския?

Отговорът ти е тук- не се е загубил! Нали не си забравил пра-тюркското племе СЕРБИ което нерядко било наричано и СЪРБИ,а в старо време обитавало равнините на днешна Манджурия? За разлика от него и от племето ЮРУЦИ (УРУСИ,РУСИ),изворите категорично НЕ ПОЗНАВАТ древно "тюркско" племе,носещо етноним БОЛГИ или БУЛГАРИ!
цитирай
41. shtaparov - не сме били ...
19.01 03:09
planinitenabulgaria написа:
не сме били славяни като руснаците, а траки и какво стана?
Намериха я уж умряла, удавила се била във вана в двореца в Боровец в пристъп на безумие, горяща документи???
Умряха я от КГБ, защото това, което казваше хич им не харесваше.
И я млъкнаха. А също и всички, намерили документи по тази тема, докато не дойде 1989 г.
Нека напомня какво каза наскоро на македонците кърмчията на Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на земята :
Че дали славянската азбука, на която пишели днес славяните. И им благодари.
И те написаха народна песен за него:
https://www/watch?v=eoIljz_ivko

"Народните" песни на онези ментета често са такива: създадени или изопачени с едничката цел да пропагандират фалшивата им "нацийка",като че ли някой друг народ има песни,в които да се пее за "момче португалче" или за "англичанско девойче"! :))
цитирай
42. shtaparov - (Защо българите на Аспарух са били приети..)
19.01 03:15
radostinalassa написа:
тук без война от славяните и българите ? Те са имали един език, външен вид , обичаи. И явно не са прекъсвали връзките помежду си. Календарите им отброяват все същите 7528 години до днес. Говорят на славянски езици, които другите не могат да използват , поради непълноценния си говорен апарат. Те са откраднали азбуката ни, без съответните букви, които не могат да произнесат.

Много правилно си го казала- те са имали един език и той не е "славянски": Български е,а другите "славяни" (т.е. бивши Българи) крадат нашата азбука само и само да докажат,че най-крадливи Българи са руснаците и "македонците"!
цитирай
43. shtaparov - (За човешката и вселенската история е от значение държавата създадена през 681)
19.01 03:19
elizabethborislavova написа:
Няма значение колко и къде са създавани с името България. Фактът, че ги няма значи са отишли в историята. А 681 е дата, която свети в човешката история. цялото развитие на човечеството, спасителния план и обяснението на всички пророчества в Библията се свързва с 681 г. Сам Бог казва, че тогава е създал България.

Няма да имам нищо против това твърдение,ако отстраниш печатната грешка и напишеш правилния текст: "...държавата,спомената през 681 г."! България,откъдето и да погледнеш изворите не е създадена през VII век: няма исторически извор който да съобщава,че към 680-681 г. е създадена някаква непозната до момента държава а има немалко извори които недвусмислено говорят,че в средата на VII в. България е била вече ВЕЛИКА и СТАРА!
цитирай
44. shtaparov - (Има ли начин да разберем кое е вярното?)
19.01 03:30
dobrodan написа:
Относно битката при Адрианопол: "По заповед на Булюмар брат му Себер Маджар-Кара и сина Алип-бей с мощна българска войска през 378 г. преминали през река Сула или Иждар (Дунав) и като разбили войските на римския император Валент край град Адрианопол (Кан-Дере, Одрин - Турция), разпрострели властта на Хон-Булгар из Римската империя. Велика България станала главната световна империя, а на бившия капахан, после император Себер (378-391 г.) се наложило да влее много усилия за надеждна връзка между частите й. Рим заслабвал все повече, а българската власт се усилвала. Като се възползвал от това, следващият български император Алип-бей през 395 г. разделил Римската империя на две части - Източна и Западна.
Кой кого побеждава, има ли пълна яснота?
Готите са воювали и на двете страни всъщност според книгите... ясно кои книги:).
Сега от "Джагфара": " Синът на хунския кан Алип-би начело на корпус от хуни и българи съкрушил садъмците (скандинавци), като ги принудил да бягат към Алтън-баш (Италия) и Рум (Рим - Византия). После Алип-би (бей) със своите българи, преживяли в Азърбайджан немалко неприятности от румците (римляни), се прехвърлил през Сула (Дунав) и край града Дере Одрин, Адрианопол) разбил 80 000-дна румска войска. Румският кан Балин (Валент) се скрил в двореца си, но бил обкръжен и изгорен от хуните, които имали обичай така да постъпват с вождовете на враговете си. Когато дворецът изгорял, Алип-би огледал пепелището и намерил канската корона. Взел я и я занесъл на баща си, който се нарекъл гордо кан, но внезапно починал по време на пира по случай победата. Така Алип-би станал Кан на образуваната в Саклан хунска държава и като настъпил часът му, починал в планината Куян-тау или Кук-Куян. Пред смъртта си Кан-Дере, както още го наричали, заповядал на гроба му да поставят огромен знак на рода Дуло - балтавар-тризъбец, като обърнатото Т означавало брадва, а обърнатата дъга - лък. Тези знаци българите смятали за символи на царската власт. Там, където погребали Кан-Дере, се заселили урусите, които го уважавали, задето разгромил враговете им - садъмците - и направили поселището Аскал.

Императорът бил "бей" викаш,а може би чауш или чифликчия??!! :)) И къде пише кои точно знаци българите са смятали за символи на царската си власт- КЪДЕ???
цитирай
45. litatru - Здравей, Щапаров!
19.01 08:50
Интересна тема с интересни събеседници!
Поздравления!
Литатру
цитирай
46. dobrodan - Такава е думата за племенен вожд :):):),
19.01 14:05
всъщност я изписват "бий" и бях писал какво означават двете думи в "славянските" езици - тоя, който бие :):):). В случая се има предвид знака на рода Дуло, дето и на "тракийската" плочица - сещаш се коя - пак е тризъбец върху кръг - ако правилно си спомням - и беше разчетен като Дуло, а съседния на него като знака на Вокил/Окило.
Да "атакувам" съм готов по всяко време, но не ми е това целта :). Ако се позова на позициите на днешния научен свят, то доказателствата ти... Искам да видим ясно и да разберем кое как стои в действителност, нищо повече.
Нови статии не пиша по прозаична причина - преводите. По-важни са ми от бълване на постинги. Оценявам високо труда ти и затова и отделям време да пиша при теб :).
За знаците на царската власт (Дуло, Аджина) ти дадох насока - погледни символите на Асеневци. Титлите за император варират според управляващата династия: мен-туар, ябхусир, хакан, хакан-бек, кана сюбиги. Успокой се, човек :), не сме тюрки или турци, тук не сме :):):) такива. Достатъчно за днес, и помисли колко страни са управлявани от владетели, нямащи общо с народите в тях по произход. Примери колкото искаш, Фердинанд от кои българи е, че го викнахме за цар... :):):):):).
Славяните в "тюркофилските книги" изрично са посочени като част от българския род, там нямаме грижа. Воюваме заедно с тях срещу Рим и не само.
Можеш ли да назовеш военните звания и чинове на "славянски" език? :):):). Тая титла иранска, оная иранска :):):). Добре. Жупан или зупан има аналог само в китайски и в тюркски език. Кой "славянин" я донесе насам?
цитирай
47. dobrodan - Я, сега погледнах по-горе,
20.01 19:19
бягат, значи, българите на Балканите; дотук добре, макар да сме стъпили тук още преди Атила - като как ли е станало това - Бат-Баян признава хазарската власт и си плаща, обаче Аспарух е много голям и отива сам в гръб на Византия, която е точно него чакала; и как да допуснем, че е преминал Дунава - с еднодръвки не е добра идея; по суша - май не може; а хазарите са взели земите на българите, но и самите те са българи, нали така? И на основа ромейско-хазарска дружба - доказуема, обърни внимание - хазарите го оставят да си вее на коня опашката в ромейски земи, без да му кажат : Къде бе, мойто момче, си ръгнал? Кого пита, кой те пусна и т. н....
Бяга логиката в ситуацията? Ромеите му плащат - така ли е? А той си върти ланците и не се отчита на никого? Хм...Три века Хазария е силна...Паралелно с това съществуват Волжка България, Киевска Рус и Дунавска България... Не се получава да сме независими от хазарите. Търсил съм конкретна информация, но нещо липсва.
цитирай
48. shtaparov - Интересна тема с интересни събе...
20.01 21:29
litatru написа:
Интересна тема с интересни събеседници!
Поздравления!
Литатру

Прочетох един твой вълшебен облагородителен стих Величке- благодаря!
цитирай
49. shtaparov - всъщност я изписват "бий&...
20.01 21:42
dobrodan написа:
всъщност я изписват "бий" и бях писал какво означават двете думи в "славянските" езици - тоя, който бие :):):). В случая се има предвид знака на рода Дуло, дето и на "тракийската" плочица - сещаш се коя - пак е тризъбец върху кръг - ако правилно си спомням - и беше разчетен като Дуло, а съседния на него като знака на Вокил/Окило.
Да "атакувам" съм готов по всяко време, но не ми е това целта :). Ако се позова на позициите на днешния научен свят, то доказателствата ти... Искам да видим ясно и да разберем кое как стои в действителност, нищо повече.
Нови статии не пиша по прозаична причина - преводите. По-важни са ми от бълване на постинги. Оценявам високо труда ти и затова и отделям време да пиша при теб :).
За знаците на царската власт (Дуло, Аджина) ти дадох насока - погледни символите на Асеневци. Титлите за император варират според управляващата династия: мен-туар, ябхусир, хакан, хакан-бек, кана сюбиги. Успокой се, човек :), не сме тюрки или турци, тук не сме :):):) такива. Достатъчно за днес, и помисли колко страни са управлявани от владетели, нямащи общо с народите в тях по произход. Примери колкото искаш, Фердинанд от кои българи е, че го викнахме за цар... :):):):):).
Славяните в "тюркофилските книги" изрично са посочени като част от българския род, там нямаме грижа. Воюваме заедно с тях срещу Рим и не само.
Можеш ли да назовеш военните звания и чинове на "славянски" език? :):):). Тая титла иранска, оная иранска :):):). Добре. Жупан или зупан има аналог само в китайски и в тюркски език. Кой "славянин" я донесе насам?

Благодаря- нямам против "БИЙ" да означава "БИЯ",но такава титла няма спомената в нито един древен исторически извор. Фердинанд не сме го искали ние- той ни бе набутан от чужбина и ако не ни се бяха месили,княз щеше да ни бъде Стамболов или Богориди. Титлата ЖУПАН си е наша,а източни Скити са я занесли при дивите азиатци на изток. Значението й е просто: ЖУПАН (с диалектни форми ЖОПАН и КОПАН) означава ЩОПАН (СТОПАН)- Стопанисващ земята,която му е дал да управлява Великия Български княз!
цитирай
50. shtaparov - бягат, значи, ...
20.01 21:50
dobrodan написа:
бягат, значи, българите на Балканите; дотук добре, макар да сме стъпили тук още преди Атила - като как ли е станало това - Бат-Баян признава хазарската власт и си плаща, обаче Аспарух е много голям и отива сам в гръб на Византия, която е точно него чакала; и как да допуснем, че е преминал Дунава - с еднодръвки не е добра идея; по суша - май не може; а хазарите са взели земите на българите, но и самите те са българи, нали така? И на основа ромейско-хазарска дружба - доказуема, обърни внимание - хазарите го оставят да си вее на коня опашката в ромейски земи, без да му кажат : Къде бе, мойто момче, си ръгнал? Кого пита, кой те пусна и т. н....
Бяга логиката в ситуацията? Ромеите му плащат - така ли е? А той си върти ланците и не се отчита на никого? Хм...Три века Хазария е силна...Паралелно с това съществуват Волжка България, Киевска Рус и Дунавска България... Не се получава да сме независими от хазарите. Търсил съм конкретна информация, но нещо липсва.

Аспарух бил хванат в "клещи" от хазаро-"византийска" коалиция,в която се намесили и аварите. Той обаче се оказал не само костелив "орех",но и крайно талантлив военачалник: първо разбил аварите с помощта на брат си Кубер,после наказал "византийските" организатори на коалицията и накрая спрял нашествието на хазарите,които искали да юдаизират източна Европа но сметките им се объркали. А ромеите са плащали данък на него- не на "славяни" или хазари,което ясно сочи чия е била държавата и кой се е разпореждал в нея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 2874558
Постинги: 185
Коментари: 6104
Гласове: 84920
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА,от която са ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи