Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2019 02:37 - ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 4348 Коментари: 23 Гласове:
54

Последна промяна: 12.10.2019 03:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ


   Потомците на "пра"-Българския род Дуло,от който произлизат Кубрат и Аспарух не са фиктивни и фалшиви като "тюркския" корен на Българите- те са напълно реални и още живеят в Русия и днешна България. Другите оцелели "пра"-Български родове са малко но най-важния от тях (родът на Атила и Дионис) успял да оцелее до днес и това е повече логично отколкото учудващо.

  Науката счита,че е нормално великите личности на древността да имат голям брой днешни потомци. Този въпрос не е проучен добре но се счита,че по света живеят десетки хиляди потомци на френския крал Луи XIV и към 20 млн. потомци на Чингиз хан. Това означава,че потомците на рода Дуло би трябвало да са милиони.

  Къде можем да намерим тези хора? Тази задача се оказва по-лесна отколкото си мислите: трябва просто да се огледаме наоколо и да потърсим родове,в които често се среща името ДУЛО. То е прекалено старо,за да го намерим в чистия му вид- затова ще търсим хора,които носят фамилия ДУЛОВИ,ДУЛЕВИ и други такива подобни,за да видим възможно ли е те да са потомци на прославения Български род.

  Проверката сочи че хората,които носят такива фамилни имена не са толкова много но не са и малко. Те са концентрирани най-вече в места ,в които имало големи групи "пра"-Българи: Македония, Добруджа, Поморавие, Прикавказие, Русия и другаде.

  Много от тях носят "странните" фамилии ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛЕВИЧ и пр.,но са добре познати в Русия,България и другаде а което е лесно обяснимо,те са най-вече интелектуалци- политици, офицери, учени, историци, химици, математици, писатели, педагози, композитори, музиканти, предприемачи, занаятчии и пр. Като знаем съдбата на Българската аристокрация лесно ще се догадим,че най-много потомци на рода ДУЛО са останали в Рисия (кликни за да увеличиш):    

image

  В Русия има древен княжески род с фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло),а потомствени аристократи с такова име не може да са произлезли от друг род Дуло освен от нашия:
   
image

  Името ДУЛО под формата на фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло) и други подобни не е много масово,което е лесно обяснимо- потомците на прославени "пра"-Български родове не се срещат под път и над път. Фамилиите им най-често са Дулови, Дулеви, Дулевски, Дуловски, Дулович и пр. а в България има и такива,които носят фамилия ИСПОРСКИ (Испорци- Потомци на Испор).

   Хората от рода ДУЛО били начело на властта над 3 века,което обяснява защо се срещат по-често от другите ни родове.. Има версии,че са били избити след смяната на рода им с рода Вокил и Угаин но както добре се вижда те въобще не са били избити а техни законни и незаконни наследници,включително по майчина линия са останали с хиляди в цяла източна Европа!

  Потомци на други "пра"-Български родове по-трудно се откриват понеже те били на власт по-кратко време но днес можем да считаме,че вече сме разпознали потомците на рода ВОКИЛ и рода УГАИН,за които ще говорим в някоя друга статия. Лицата на нашите и на "руските" ДУЛОВИ няма да съвпаднат на 100% с лицата на Атила,Кубрат и Аспарух,но могат да укажат с голяма вероятност как са изглеждали великите владетели и кои са най-характерните им родови черти.

1. Потомци на рода ДУЛО в България.

   image


       image

   image
                         

                              image

                              image

             
  image
                   
     image

    image

         image


2. Потомци на рода ДУЛО в Русия и Беларус.

Принц Георгий Дулов- руски княз,потомък на дворяни от стар княжески род. Съвпадението на родовото му име с това на нашите князе съвсем не е случайно а по-скоро е съвсем закономерно:

   image

Андрей Дулов- изтъкнат криминалист в руско-съветското МВР:

                        image

Други представители на рода Дуло в днешна Русия:

                                  image 

                              image


  image


                                image
        image                                     image

                                 image
   image

     
     image

image

 
                      image

 image

  Тези хора днес са обявени за "руси" и "беларуси" но имената им ясно говорят,че произходът им води директно към древна България. Те и особено князете от дворянския род Дулови са преки и непреки потомци на известни личности като Ирник, Кубрат, Котраг, Боян Безмер и някои техни чичовци и братовчеди,останали да живеят в земите на Стара Велика България след хазарското нашествие. Този факт не е учудващ като знаем че много Българи,ръководени от Котраг и Безмер останали да живеят в тези земи,а милиони техни потомци още живеят между Волга, Самара, Кубан и Одеса.

3. Потомци на рода Дуло има разбира се и в Украйна.

                        image

                      image

                              image

image

4. Потомци на рода Дуло живеят и в други страни като Албания,Сърбия и Македония.

            image                                 
     image

                                         image
                            
          image

                               image


                              image

  Доста жители на днешна Македония обичат да ползват лични имена,свързани с рода Дуло:

  image

  Аспарух- църковен ктитор от "македонския" град Прилеп:

   image

  Дали тези имена са там от старо време или поради възрожденска мода,днес е трудно да се каже но те говорят,че славата на великите "пра"-Български родове не е угаснала в ядрото на Куберова България,което е най-древната европейска родина на БРЪГИТЕ ("БРИГИ", БЛЪГИ).

  Българи от Солунския род Дулови са близки роднини на баба ми и дядо ми по бащина линия. Те обитавали две съседни Солунски села,преди гръцкото нашествие от 1913 г. да ги прогони в свободните предели на България. Жителите на тези села говорели архаична форма на Български език,различна от говорите в околните селища,живели относително изолирано и имали аристократичния обичай да се женят само помежду си,което е описано в специална книга на БАН от 1979 г.
                              
           image

5. Следи от рода Дуло са останали в Полша,Босна и Словакия,което не е учудващо разбира се.
 
   image      

                          image
    image

                  image
  
  Села и общини в днешна Словакия носят показателни имена като Дулов, Дулово, Дулова, Вес Дуловце и пр. Някои ги свързват със "славянското" племе ДУЛЕБИ но както личи от различните названия,точното име на това племе било ДУЛЕВИ (Дуловците). Замяната на фалшивото определение "славянски" с истинското БЪЛГАРСКИ веднага указва за какво става въпрос. Също такова племе са УЛИЧИТЕ- тяхното най-старо име изглежда е било ДУЛИЧИ (= Дулови) и иде да покаже,че цялата фикция за "славяните" трябва да бъде преразгледана и преосмислена.
       image


image
 
  Наличието на фамилно име ДУЛОВИ (с всичките му разновидности) в България,Русия и другаде е знак че хората,които го носят са имали в рода си предци с името ДУЛО или със специално пристрастие към това име,което не може да е случайно! Истината изисква да добавя че най-чисти потомци на рода ДУЛО са именно хората,чиито фамилии са ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛОВИЧ и пр.,а също хората с фамилии ИСПОРСКИ (потомци на Испор,Аспарух), КАПАРОВИ (потомци на Капар/Кубар) и пр.

  Като се замислим стигаме до извода,че фамилия ДУЛОВ (респ. ДУЛЕВ, ДУЛОВИЧ, ДУЛОВСКИ и пр.) може да носи само човек с благороден произход,който е имал в рода си някой ДУЛО. Окончанията не са от значение: те са слагани след IX-Х в. та даже и по-късно,а такава фамилия не би носел всеки особено във време,когато аристокрацията зорко държала на правата си и не позволявала на случайни хора да ползват нейните имена. Това време изтекло най-общо в края на XIX- началото на ХХ в. а данните сочат,че всички тези фамилии са далеч по-стари. Представителите на фамилия ДУЛОВИ във всичките й варианти са най-често хора с дарби и афинитет към ръководни длъжности,лесно изпъкват в обществото и извършват само квалифициран труд в една или друга разновидност,което още веднъж говори в полза на горното твърдение.

  Тук следва да задам логичния въпрос: щом руси,сърби,поляци и пр. носят фамилия ДУЛОВИ (потомци на Дуло),дали името ДУЛО не е "славянско" и колко още "пра"-Български имена,които бяха считани за тюркски са в същината си "славянски"? Отговорът е крайно неприятен за казионите: ако името ДУЛО е "славянско",значи "пра"-Българите на Кубрат и Аспарух не са тюрки а "славяни" (индоевропейци)! Ако пък името не е "славянско" значи русите,поляците и сърбите с такива фамилии са всъщност Българи понеже е трудно да приемем,че "славяни" биха взели това име от "тюрко"-Българите заради нечиста симпатия към тях или от липса на собствена именна система!

  Ако името ДУЛО е все пак "славянско" или "тюркско",защо няма етимология в "славянските" езици и никакви аналози в тюркските? Ако неговите носители са Българи защо не приличат на онези цигани,които "нашата" наука рисува в учебниците и представя за Български владетели? А ако князете от рода ДУЛО бяха такива цигани,за каквито ги представят тюрколозите как е станало така,че тези хубави хора и аристократи с прекрасен европеиден ген,които виждаме на снимките са се повели по акъла на "циганите" и са почнали да си кръщават децата с "цигански" имена? Тези тежки въпроси висят като воденичен камък на врата на тюркологията и "славистиката" и рано или късно ще ги повлекат към дъното,където всъщност им е мястото!

  Древните историци не били политически застъпници на чужди държави като днешните и не се колебаели да кажат че "пра"-Българите били невероятно голям народ,на чиято многобройност се учудвали дори германците. Огромният им за времето брой показва,че днешните Български потомци са поне 100 млн. ако не и повече,но са маскирани под "чужди" етноними като руси, украинци, поляци, чехи, хървати, сърби, словенци, босненци и пр.  Затова потомци на най-великия Европейски владетелски род са останали в много места,обитавани по-рано от Българи и ежедневно показват на света колко са глупави хората,които обявиха предците ни за тюрки и колко наивна е казионната "вяра",че тази лъжа ще остане неразкрита! Показаните тук лица ще позволят на компютърни специалисти с добри умения да направят усреднени портрети на хора от рода Дуло във всички възрасти,от които ще стане ясно как приблизително са изглеждали великите владетели Тервел,Кубрат и Аспарух и ще секне утвърдената вражеска практика те да бъдат рисувани с лица на диваци,монголи и цигани!

Гласувай:
54
0


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
18.09.2019 07:12
Когато фактите говорят и боговете мълчат!
А присмехулниците- папагалски да се кикотят, това, което умеят!
Има и още ,поне 500 фамилии с доказан Български произход
Сигурен съм ,че има широко поле за работа сред имената на доброволците в Освободителната война
Според мен Столетов и Калитин са също с Български корен! Затова заемат тези възлови места в ръководството на Опълчението!
Факт е, че от Самара идва свещеното ни знаме!Което лично Великият княз носи на Опълченците!
Много труд си положил в реализирането на оригиналната си идея!
Поздравления за постинга!
цитирай
2. nkf - Ударил си го на пълна чалга в тая с...
18.09.2019 08:01
Ударил си го на пълна чалга в тая статия.
цитирай
3. shtaparov - Ударил си го на ...
18.09.2019 09:00
nkf написа:
Ударил си го на пълна чалга в тая статия.

Ахха-а,името ДУЛО не е Българско викаш, "славянско" е сиреч? Ако аз съм се "объркал" тогава онези,които обявиха Кубрат и Аспарух за турци така са се объркали,че направо са се омазали!
цитирай
4. dobrodan - Давам плюса с удоволствие!!
18.09.2019 10:14
Имай предвид все пак, че потомци на Дуло ще намериш и на други места, Казахстан например. Не е проста изобщо работата, но иначе благодаря за статията, много труд и резултатен най-вече. Куртбат и Аспарух не са турци, тогава ТУРЦИ изобщо не е имало, така че много здраве да си носят, поне до Селчук.
цитирай
5. shtaparov - Когато фактите говорят и боговете ...
18.09.2019 15:03
leonleonovpom2 написа:
Когато фактите говорят и боговете мълчат!
А присмехулниците- папагалски да се кикотят, това, което умеят!
Има и още ,поне 500 фамилии с доказан Български произход
Сигурен съм ,че има широко поле за работа сред имената на доброволците в Освободителната война
Според мен Столетов и Калитин са също с Български корен! Затова заемат тези възлови места в ръководството на Опълчението!
Факт е, че от Самара идва свещеното ни знаме!Което лично Великият княз носи на Опълченците!
Много труд си положил в реализирането на оригиналната си идея!
Поздравления за постинга!

Благодаря приятелю- подкрепата на хора като тебе е много важна за цялата ми дейност- желая здраве и късмет!
цитирай
6. shtaparov - (Давам плюса с удоволствие!!)
18.09.2019 15:08
dobrodan написа:
Имай предвид все пак, че потомци на Дуло ще намериш и на други места, Казахстан например. Не е проста изобщо работата, но иначе благодаря за статията, много труд и резултатен най-вече. Куртбат и Аспарух не са турци, тогава ТУРЦИ изобщо не е имало, така че много здраве да си носят, поне до Селчук.

Сърдечно благодаря! Фамилия ДУЛО в Казахстан не бива да ни учудва поради няколко причини:

1. Там живеят голям брой руснаци (вкл.такива от Български произход).
2. Казахите са потурчили доста от старите Скитски племена и е възможно индоевропейско име да остане сред тях така,както сред днешните турци ще намериш някой Скендер или Искендер (податка,че древните Македони са тюркско племе??) а сред средновековните- някой като Мехмед Соколу (Мехмед Соколович- податка,че старите сърби са тюркско племе??).
3. Самите казахи са някогашни Скити,които нямали нищо общо с тюрките- нетюркизираните казахи днес се наричат Казаци и са толкова руснаци,колкото са чехи и хървати а истината е една: те са потомци на някогашни Българи и някой потурчен техен водач може да е оставил фамилията си сред днешните казахи.
4. Да се учудвам на фамилия ДУЛО сред днешните казахи е все едно да се учудвам на фамилия Мохамед сред днешните французи и англичани.

Та такива ми ти неща :)
цитирай
7. nikikm - Браво!
18.09.2019 20:27
Страхотен материал и при това основателен. Предполагам,че ако се направи някакъв генетически анализ и това се докаже по този начин...световната "история"- НА КОЛЕНЕ! ПРЕД БЪЛГАРИТЕ! Може би си мечтая,НО Е ВРЕМЕ ЗА ТОВА! Във всеки случай, поздравления и симпатии! Ник.
цитирай
8. born - Считай, уважаеми Щапаров, че 29-ия плюс е от мен.
19.09.2019 00:46
Броячът не работи изглежда пак /често се случва/.
Логиката на разсъжденията ти в конкретния случай е безпогрешна, което при теб е правило.
Адмирации !!!
цитирай
9. nedovolen - Чест и почитания за обследванет...
19.09.2019 21:52
Чест и почитания за обследването!
Българският род Дуло е изначалният български род. Пръснат по света в милиарден състав. Естествено има и множество представители на изродената част от рода, за които не си струва да се хаби клавиатура.
Лоши хора няма, има с лоши постъпки.
:)))
цитирай
10. vaquero - shtaparov,
19.09.2019 23:56
За фамилиите "Дулов", "Дулин" и прочие, за които се знае, че не произхождат от личното име на предшественик, с пълно основание може да се смята, че произхождат от древния български род.
цитирай
11. shtaparov - Страхотен ...
20.09.2019 08:48
nikikm написа:
Страхотен материал и при това основателен. Предполагам,че ако се направи някакъв генетически анализ и това се докаже по този начин...световната "история"- НА КОЛЕНЕ! ПРЕД БЪЛГАРИТЕ! Може би си мечтая,НО Е ВРЕМЕ ЗА ТОВА! Във всеки случай, поздравления и симпатии! Ник.

Генетичен анализ рано или късно трябва да бъде направен- има и материал за сравнение,все нещо ще се открие! Кой би го направил обаче? Властите у нас и в чужбина не биха го направили- това би значело да унизят техните прехвалени Хабсбурги, Уиндзори, Романови, Палеолози, Бурбони и Кобурги!
цитирай
12. shtaparov - Броячът не работи изглежда пак /...
20.09.2019 08:51
born написа:
Броячът не работи изглежда пак /често се случва/.
Логиката на разсъжденията ти в конкретния случай е безпогрешна, което при теб е правило.Адмирации !!!

Благодаря- аз също забелязах проблемът с брояча който не е "преброил" твоя коментар: по-важното е,че той е налице заедно с хубавото ти мнение.
цитирай
13. shtaparov - Чест и почитания за ...
20.09.2019 08:54
nedovolen написа:
Чест и почитания за обследването!
Българският род Дуло е изначалният български род. Пръснат по света в милиарден състав. Естествено има и множество представители на изродената част от рода, за които не си струва да се хаби клавиатура. Лоши хора няма, има с лоши постъпки. :)))

Имаш право- изродени техни наследници са поне отчасти родовете,които изброих по-горе (Хабсбурги, Уиндзори, Романови, Палеолози, Бурбони и Кобурги). Те обаче са много по-късни за разлика от нашия за който Халкокондил пише,че не е имал равен на себе си по своята древност и знатност!
цитирай
14. shtaparov - За фамилиите "Дулов", ...
20.09.2019 08:57
vaquero написа:
За фамилиите "Дулов", "Дулин" и прочие, за които се знае, че не произхождат от личното име на предшественик, с пълно основание може да се смята, че произхождат от древния български род.

Така е понеже като се замислим,фамилия ДУЛОВ (респ. ДУЛЕВ, ДУЛОВИЧ, ДУЛОВСКИ и пр.) може да носи само човек,който е имал в рода си някой ДУЛО. Окончанията не са от значение: те са слагани след IX-Х в.,та даже и по-късно.
цитирай
15. litatru - Голям труд,
21.09.2019 16:14
голямо нещо!
Не е лесно човек да е добър историк в днешна България!
Радвам се, че ти си такъв!
Адмирации!
цитирай
16. shtaparov - голямо ...
22.09.2019 00:04
litatru написа:
голямо нещо!
Не е лесно човек да е добър историк в днешна България!
Радвам се, че ти си такъв!
Адмирации!

Много мил коментар- припомни ми едни мъдри думи на проф. Коледаров цитирани от Петър Добрев,чийто текст е приблизително такъв:

"Историците у нас са три вида- историци по призвание,историци по знание и историци по звание. Първите живеят за да разкриват историческата истина,вторите- за да я описват в научни трудове а третите- за да ги четат и тайно да ги преписват."
цитирай
17. breeze - Aз се тревожа за бъдещето българско
26.09.2019 11:37
Дори малка светлинка не се вижда.
Привикнахме в тунела на политиката да живеем, а това е вид поробване.
цитирай
18. shtaparov - Aз се тревожа за
26.09.2019 15:01
breeze написа:
Дори малка светлинка не се вижда.
Привикнахме в тунела на политиката да живеем, а това е вид поробване.

Имаш право да се тревожиш- ежедневно гайле са ни станали партиите,оцеляването на Българите в самата България и грижата за хляба а не свободата на задграничните ни поробени събратя,както би трябвало да бъде.
цитирай
19. dinkov - Динков
30.09.2019 02:16
shtaparov - нормално е да има доста наследници от старите български родове. Може да сме били под чуждо владичество, но хората са останали, няма как да се изпарят. А за лъжата "тюркски" произход или пък славянство... е па, лъжата си е лъжа. Рано или по-късно но лъсва.
Поздрав
Ицко
цитирай
20. zaw12929 - Направо енциклопедия- интересно! ...
30.09.2019 18:31
Направо енциклопедия- интересно! Моите поздрави!
цитирай
21. shtaparov - shtaparov - нормално е да има доста ...
30.09.2019 19:07
dinkov написа:
shtaparov - нормално е да има доста наследници от старите български родове. Може да сме били под чуждо владичество, но хората са останали, няма как да се изпарят. А за лъжата "тюркски" произход или пък славянство... е па, лъжата си е лъжа. Рано или по-късно но лъсва.Поздрав
Ицко

Радвам се,че споделяш моето мислене- поздрав и за теб Ицко!
цитирай
22. shtaparov - Направо енциклопедия...
30.09.2019 19:09
zaw12929 написа:
Направо енциклопедия- интересно! Моите поздрави!

:) Благодаря- приятна вечер и на теб!
цитирай
23. krumbelosvet - Аспарух-Исперих, Дуло-Дило (Крум-Крим?)
04.10.2019 08:17
Имах връстник Дилчо, от квартал Триъгълника до кв. Надежда.
Беше невисок, типичен европеид, светъл, добре сложен, симпатичен, самоуверен, ИНТЕЛИГЕНТЕН.
Опознахме се, като тренирахме в училищния отбор по гимнастика, без да сме тренирали в "Локомотив" като другите двама участници. За 2-3 месеца подготовка, заехме 12-то и 13-то място в първенството на Втори, "Коларовски" район. Били сме 12-13 годишни... Наскоро чувах, че е жив и здрав...
ПП: Имах баджанак Нанко, с баща и син Цоко, и внук Нанко. Прочетох ги някъде като прабългарски имена. От хиляди години са се редували Цоко-Нанко-Цоко... Сега тая традиция ще се прекъсне. Защото най-младият Нанко, като си кажел името Нанко Цоков Нанков, го питали "Как-как?". Май че дъщеря му е Никол...
цитирай
24. shtaparov - Имах връстник ...
10.10.2019 13:54
krumbelosvet написа:
Имах връстник Дилчо, от квартал Триъгълника до кв. Надежда.
Беше невисок, типичен европеид, светъл, добре сложен, симпатичен, самоуверен, ИНТЕЛИГЕНТЕН.
Опознахме се, като тренирахме в училищния отбор по гимнастика, без да сме тренирали в "Локомотив" като другите двама участници. За 2-3 месеца подготовка, заехме 12-то и 13-то място в първенството на Втори, "Коларовски" район. Били сме 12-13 годишни... Наскоро чувах, че е жив и здрав...
ПП: Имах баджанак Нанко, с баща и син Цоко, и внук Нанко. Прочетох ги някъде като прабългарски имена. От хиляди години са се редували Цоко-Нанко-Цоко... Сега тая традиция ще се прекъсне. Защото най-младият Нанко, като си кажел името Нанко Цоков Нанков, го питали "Как-как?". Май че дъщеря му е Никол...

Споменатите от теб имена до едно са "пра"-Български,без никакво съмнение! Кой ги е ползвал после е друг въпрос,а "пра"-Българите са били по-бели дори от нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 2891085
Постинги: 186
Коментари: 6122
Гласове: 85229
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА,от която са ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи