Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 16:04 - СТРАННА ОСОБЕНОСТ В ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ПОКАЗВА НАЧИНА,ПО КОЙТО СА ПОДРЕДЕНИ БОГОВЕТЕ В БЪЛГАРСКИЯ КАЛЕНДАР
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 12833 Коментари: 21 Гласове:
39

Последна промяна: 29.12.2019 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
СТРАННА ОСОБЕНОСТ В ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ПОКАЗВА НАЧИНА,ПО КОЙТО СА ПОДРЕДЕНИ БОГОВЕТЕ В БЪЛГАРСКИЯ КАЛЕНДАР


   Проблематиката около Българския календар се оказа много по-дълбока от онова,което можем въобще да си представим. Боговете,скрити зад сакралните термини в него са много неудобни и неприятни за тюрколозите и червените фалшификатори,инструктирани от чужбина да изопачават нашата история,за да може една голяма европейска страна и нейните сателити в Белград и Скопие да крадат историята и нашите артефакти тъй безогледно,колкото и безнаказано.

  Защо термините в нашия Календар не обозначават животни,а богове? Защото тези термини са Български и тяхната етимология не допуска нито едно тълкувание,което да ги сближи дори малко с животните,които биват рисувани тъй безотговорно върху него. Нещо повече: сакралните термини в Българския календар са твърде близки до някои от многото имена на известните Седем основни езически богове,от чиито аватари е съставена практически цялата гръко-римска и индоарийска митология.

 Наличието на богове в някои източни варианти на Българския календар е забелязано още от Петър Добрев и е споменато в неговата книга "Звездната вяра на древните Българи" (ИК Кама,2007 г.). На стр. 141 в тази книга са изредени Седемте светила като имена на согдийски години а Согдите,както съм писал и другаде са Сагуди (Сагудати) и Секати (Сакити,Скити) точно като Българите,които най-редовно са наричани "Скити" от древните автори. Оказва се,че Седемте светила (богове) били имена на Согдийски (Скитски) години,които носели едновременно с тях и имена на животни. Това е добре представено от Петър Добрев на същата тази страница,но той не е обърнал достатъчно внимание на този факт поради недостиг на данни и заради силата на инерцията,в която фалшивите тюркски хипотези са вкарали цялата проблематика около нашия календар.

                                  image      

  Въпреки всичко на стр.67-68 от споменатата книга големият учен добросъвестно е изредил откритите от него данни,с което макар и задочно е оказал неоценима помощ за окончателното разгадаване тайните на Българския календар:

  "Най-интересната особеност на согдийската календарна система е,че в нея са се срещали два вида названия на години. Първото от тях е произлязло от 12-годишния циклов календар с характерните за него имена на съзваздия- мишка,вол и т.н. Но наред с това е съществувала и традицията да се именуват годините и с названията на едно от седемте небесни светила,тъй като се е считало,че всяка година има за свой закрилник не само едно от 12-те съзвездия,но и определено небесно светило.

  Подобна традиция да се определя като господар на годината някое от небесните светила съществува дори до днес и в класическата астрология и в съответствие с нея се счита например,че годината,в която се е родил Исус Христос е била година на Слънцето и подобни години /на Слънцето/ са били след това и много други години,
включително и неотдавнашната 2005 година. Но докато в западната астрология не е съществувала практиката годините да се наричат и с имена на някое от 12-те съзвездия,при согдийците всяка година е имала по същество два небесни патрона или закрилника- едно небесно светило и едно съзвездие."


  Споменатите заедно с животните езически богове в Согдийския календар (кликни за да го увеличиш) означават само едно нещо: рисуваните в "пра"-Българския календар твари са свещени животни на същите Седем основни богове,чиито йероглифи са изобразени в "Розетата от Плиска" ,а тези животни олицетворяват именно тях! В "Розетата" обаче животни няма- каква е причината тогава да твърдим,че в Календара ни има животни а не богове? Причината е само една: погрешната тюркоалтайска теория,която е отдавна отречена и отхвърлена от честните историци и изследователи!

  Веднъж отрекли фалшивата туркоалтайска теория,ние трябва да отречем поне отчасти животните,вкарани в Календара ни от нея. Не може да разгромиш една погрешна теория,кoeто прави Петър Добрев а в същото време да признаеш за верни всички последици,които тя е оказала върху нашата историческа наука. Споменатата книга на големия учен дава още един урок на туркоманските "анималисти": рисуваните в Календара ни животни не са единствени символи на споменатите вече богове,а са една част от тяхната символика,понеже освен тях е имало и немалко други. Едни животни е можело да бъдат заменяни с други (маймуната с вол,бик или чудовище,змията с червей или гущер,петелът с кокошка или тигър,драконът с грифон или крокодил и т.н.),но основните седем богове никога и с нищо не е можело да бъдат заменяни!

  Тези богове са единственото твърдо и незаменимо понятие в цялата представа за езически календари въобще,както ще видим и в популярния класически хороскоп. Дванайсетте знака в класическия зодиак не са нищо друго освен дванайсет митологични,включително и животински символа на същите седем основни богове,които виждаме в Согдийския (Българския) календар,понеже всяка зодия се управлява от един точно определен езически бог така,както и всяко животно от древния Сакски (Согдийски) календар.

  Цитираният пасаж от книгата на Петър Добрев казва нещо важно,за което стана дума в предишната ми статия за "Календара"- Исус Христос според западноевропейците е роден в Годината на Слънцето. Тази година по Българския календар е ЕТХ АЛЕМ (Слънце първо): тя започва в края на 1-а г.от н.е. и завършва в края на 2 г.от н.е.,а също такава Година на Слънцето почва в края на 2005 г. и завършва в края на 2006 г. Това означава,че данните от Българския календар напълно съвпадат с данните на западноевропейците,които са научили точната дата на Рождеството след пристигането на Катарите,което значи именно от нас. Основните източни календари (сакски,китайски,тюркски и пр.) нямат датировъчна стойност в този случай- при тях 1 г. от н.е. не е Година на Слънцето ("Година на мишката"),а "Година на петела" (Година на Марс),която у Българите е Дван елем (Марс десети),но започвала в 3-а г. пр. н.е.

  Съвпадение с Българския календар в този случай дава само тибетския,който тибетците наследили без съмнение от арийската династия,управлявала Шангри-ла или "Страната Шамбала" преди нашествието на жълтите племена и най-вече на китайците. Тибетския календар обаче не започва в Годината на Слънцето както е при нас,а в Годината на заека (4-5 г.от н.е.),която у Българите е Сигор Твирем (Хермес-четвърти).

   От всичко това следва,че в езическите календари неизменни са само боговете- не светилата,зодиите или животните. Елементарна справка със зодиакалния хороскоп показва кои богове са скрити зад популярните названия,използвани в класическия зодиак:

КОЗИРОГ = САТУРН
ВОДОЛЕЙ = САТУРН
РИБИ = МЕРКУРИЙ (ХЕРМЕС) 
ОВЕН = МАРС (АРЕЙ)
ТЕЛЕЦ = ВЕНЕРА
БЛИЗНАЦИ = МЕРКУРИЙ (ХЕРМЕС)
РАК = ЛУНА (ЗЕМЯ)
ЛЪВ = СЛЪНЦЕ
ДЕВА =  ЛУНА (ЗЕМЯ)
ВЕЗНИ = ВЕНЕРА
СКОРПИОН = МАРС (АРЕЙ)
СТРЕЛЕЦ = ЮПИТЕР (ЗЕВС)

  Както виждаме,някои от боговете са представени по два пъти а други по един път- явление,което го има и в нашия календар. Начинът на подреждане тук е различен от онова,което ще видим в Българския календар но Седемте богове са абсолютно същите и въпреки опитите на някои съвременни хороскопи да свържат част от зодиите с небесни светила,открити от науката през последните 100-200 години ние знаем,че тези зодии са поне от времето на Вавилон и Египет,когато хората не познавали планетите Уран,Нептун и Плутон,а обожествявали само основните седем небесни тела- Слънце, Луна, Марс, Венера, Меркурий, Юпитер и Сатурн.

  Разглеждайки Согдийския календар стигаме до извода,който направихме при разглеждане на класическия хороскоп: в неговата основа стоят боговете а не животните. Онези животни,които рисуваха в календара ни тюрколозите са дошли при тюрките така,както и при китайците- чрез посредничеството на Будизма,който е приет от тях в историческия период след І-ІІ в. от н.е.,през който древните Българи отдавна вече обитавали Европа. Будизмът заема календара си от Саките (Скитите) което значи,че животинския календар не е тюркски нито китайски,а е Скито-Тракийски точно като Согдийския. Затова зад животните,рисувани в него се крият следните известни езически богове:

МИШКА = СЛЪНЦЕ
ВОЛ (БИК,КРАВА) = ЛУНА (ЗЕМЯ)
ТИГЪР (ВЪЛК,РИС) = МАРС (АРЕЙ)
ЗАЕК = МЕРКУРИЙ (ХЕРМЕС)
ДРАКОН (ГРИФОН,КРОКОДИЛ) = ЗЕВС (ЮПИТЕР)
ЗМИЯ (ЧЕРВЕЙ) = ВЕНЕРА
КОН = КРОНОС (САТУРН)
ОВЦА (ОВЕН,СЪРНА,ЕЛЕН,ЛЪВ) = СЛЪНЦЕ
МАЙМУНА (КОБИЛА,МЕЧКА) = ЛУНА (ЗЕМЯ)
ПЕТЕЛ (КОКОШКА,КЪЛВАЧ) = МАРС (АРЕЙ)
КУЧЕ = МЕРКУРИЙ (ХЕРМЕС)
ПРАСЕ (ГЛИГАН) = ЗЕВС (ЮПИТЕР)

  Точно това е поредицата,спазена от мен при реставрирането на изумително точната календарна таблица,ползвана от Българите преди повече от 1100 години:
image   Обърнете внимание на тази поредица,понеже след малко ще видите абсолютно същата в езиците на някои западноевропейски народи,които до XVIII-XIX в. не са имали никакъв допир до тюрките и китайците което говори,че боговете и дори животните в нашия календар не са тюркски,китайски или индийски,а Палеопонтийски. Справката с различни западноевропейски календарни системи показа,че седмичните календари на римляни,англичани,германци и италианци са съставени от различни термини,които по принцип визират същите езически богове,чиито имена са написани в "Розетата от Плиска" и нещо повече: тези народи са наредили боговете от своите седмични календари в абсолютно същия порядък,по който Согдийците и Българите са ги разполагали в своите годишни циклови календари.

 Това още веднъж показва,че термините и животните в повлияните от Палеопонтийската цивилизация езически календари е можело да бъдат променяни,но боговете в тях- никога! Имената на дните от седмицата,които ползват много западноевропейски народи показват,че старите европейци са подреждали Седемте основни богове точно така,както са разположени те в Българския календар.

I. Римски имена на дните от седмицата:

1. НЕДЕЛЯ = SOLIS DIES (ДЕН НА СЛЪНЦETO)
2. ПОНЕДЕЛНИК = DIES LUNAE (ДЕН НА ЛУНАТА)
3. ВТОРНИК = MARTIS DIES (МАРСОВ ДЕН)
4. СРЯДА = MERCURII DIES (ДЕН НА МЕРКУРИЙ Т.Е. НА ХЕРМЕС)
5. ЧЕТВЪРТЪК = DIES IOVIS (ДЕН НА ЮПИТЕР,ЗЕВСОВ ДЕН)
6. ПЕТЪК = VENERIS DIES (ДЕН НА ВЕНЕРА)
7. СЪБОТА = DIES SATURNI (ДЕН НА САТУРН Т.Е. НА КРОНOC)

II. Английски имена на дните от седмицата:

1. НЕДЕЛЯ = SUNDAY (САНДЕЙ,СЪНДЕЙ: ДЕН НА СЛЪНЦЕТО)
2. ПОНЕДЕЛНИК = MONDAY (МАНДЕЙ,МЪНДЕЙ: ДЕН НА ЛУНАТА)
3. ВТОРНИК = TUESDAY (ТЮСДЕЙ: ДЕН НА МАРС)
4. СРЯДА = WEDNESDAY (УЕНСДЕЙ: ДЕН НА ХЕРМЕС)
5. ЧЕТВЪРТЪК = THURSDAY (ТЪРСДЕЙ: ДЕНЯТ НА ТОР,Т.Е. НА ГРЪМОВЕРЖЕЦА ЗЕВС). Старото английско име на този ден е THUNDERSDAY (ТЪНДЪРСДЕЙ,ТАНДЪРСДЕЙ: ДЕН НА ГРЪМОТЕВИЦИТЕ Т.Е. НА ГРЪМОВЕРЖЕЦА)
6. ПЕТЪК = FRIDAY (ФРАЙДЕЙ,ФРИДЕЙ: ДЕНЯТ НА ФРИДА Т.Е. НА ВЕНЕРА)
7. СЪБОТА = SATURDAY (САТЪРДЕЙ: ДЕН НА САТИРИТЕ Т.Е. НА САТУРН)

III. Германски имена на дните от седмицата:

1. НЕДЕЛЯ = SONNTAG (ЗОНТАГ: ДЕН НА СЛЪНЦЕТО)
2. ПОНЕДЕЛНИК = MONTAG (МОНТАГ: ДЕН НА ЛУНАТА)
3. ВТОРНИК = DIENSTAG (ДИЙНСТАГ: ДЕН НА МАРС). Показва удивителна прилика с нашия календарно название ДВАН (~ ДИВЕНСТАГ,ДВАНСТАГ: Денят на ДВАН т.е. на Марс)
4. СРЯДА = MITTWOCH (МИТВОХ: СРЕДА НА СЕДМИЦАТА,което е ДЕНЯТ НА ХЕРМЕС)
5. ЧЕТВЪРТЪК = DONNERSTAG (ДОНЕРСТАГ: ДЕН НА ЗЕВС)
6. ПЕТЪК = FREITAG (ФРАЙТАГ: ДЕНЯТ НА ФРЕЯ Т.Е. НА ВЕНЕРА)
7. СЪБОТА = SAMSTAG (ЗАМСТАГ: ДЕН НА САТУРН)

IV. Български имена на календарни години:

1. ЕТХ = СЛЪНЦЕ
2. ШЕГОР = ЛУНА (ЗЕМЯ)
3. СОМОР = МАРС
4. СИГОР = ХЕРМЕС
5. ВЕРЕНИ = ЮПИТЕР (ЗЕВС)
6. ДИЛОМ = ВЕНЕРА
7. ИМЕНШЕГОР (ТЕКУ?) = САТУРН

  Оставащите пет календарни години на Българите само повтарят пет от споменатите езически богове в съвсем същия порядък,но ги назовават с други имена за да се различават от останалите:

8. "ПАСХ" = СЛЪНЦЕ
9. "МАТАН" = ЛУНА (ЗЕМЯ)
10. ДВАН = МАРС
11. ТОХ = ХЕРМЕС
12. ДОКС (ДОХС,ДУКС) = ЮПИТЕР (ЗЕВС)

   Същия порядък на боговете спазват седмичните дни в италианския език и в някои други западноевропейски езици,повлияни от стария латински. В основата на всички седмични названия се крие една и съща закономерност- онази,по която са подредени боговете и техните свещени животни в Българския календар. В нашите названия такива термини днес няма,но това си има свое обяснение: между X-XIII век наложеното на България православие било много по-радикално към езическите остатъци в сравнение с католицизма,затова се постарало по един или друг начин да изкорени много повече от тях,отколкото западна Европа. Това е основната причина,която накарала милиони наши Катари (Богомили) да избягат от България след 1018 г. и да отидат в западна Европа,където Папския католицизъм се отнасял към техните вярвания далеч по-толерантно от "Византийското" православие.

  Сега остава да изясним защо годините в Българския календар следват толкова стриктно реда на боговете в западноевропейските седмични календари и коя практическа причина е накарала дедите ни да подредят боговете и техните свещени животни точно така,а не по някакъв друг начин. Решението е колкото просто,толкова и гениално: дедите ни посвещавали своите години на онзи езически бог,на който бил посветен първия ден на всяка започваща календарна година.

  Справката с днешните годишни календари показва,че една обикновена (невисокосна) календарна година завършва със същия ден от седмицата,с който и започва:
                          image
                          image
             image 

    Това означава,че ако една обикновена календарна година като 1985-а започне във вторник (деня на Марс),тя ще завърши също във вторник а следващата 1986 г. ще започне в следващия ден от седмицата,който е сряда (деня на Хермес). Тогава 1987 г. ще започне в четвъртък (деня на Зевс),1988 г.- в петък (деня на Венера) и т.н. Значи древните биха посветили година като 1985-а на Марс,1986 г. на Хермес,1987 г. на Зевс а 1988 г.- на Венера при условие,че тя започваше на 1-ви януари като днешната.

  Българската година обаче не започвала на 1-ви януари а на 25 декември предната година,както уточнихме в предишната статия,а той бил точно 7 дни преди 1-ви януари затова денят от седмицата,в който започвала годината не се променял от това. Сега да видим кои години съответстват на 1985,1986,1987 и 1988-а в "пра"-Българския календар и на кои богове трябва да са били посветени те като знаем,че 866 г. е Етх бехти (Слънце пето) а 821 г. е Сигор елем (Хермес десети):

1985 г. = СИГОР ТВИРЕМ (ХЕРМЕС ЧЕТВЪРТИ)
1986 г. = ВЕРЕНИ БЕХТИ (ЗЕВС ПЕТИ)
1987 г. = ДИЛОМ ШЕХТЕМ (ВЕНЕРА ШЕСТА)
1988 г. = ИМЕНШЕГОР (ТЕКУ) "СЕКТЕМ" (САТУРН СЕДМИ)

 Това означава,че Българската 1985-а година ще да е почвала в сряда (деня на Хермес),1986-а: в четвъртък (деня на Зевс),1987-а: в петък (деня на Венера) а 1988 г. в събота (деня на Сатурн) и такова би било състоянието на нещата,ако Българите нямаха високосни години. Те обаче са имали такива,както ще покаже следващото изчисление понеже,като прибавим към така получения резултат липсващите 496 високосни дни,които са добавени за 1987 години след Рождеството ще установим,че реалния резултат ще издърпа дните от седмицата с един ден назад от което следва,че Българските 1985,1986,1987 и 1988 г. не биха започнали в сряда,четвъртък,петък и събота а във вторник,сряда,четвъртък и петък което означава,че те напълно ще съвпаднат с модерните съвременни календари.

  Така разбираме,че древните Българи са имали висoкосни години поне през последните две хилядолетия ако не преди това и са приемали 25-и декември на 1-а г. от н.е. за ден на Рождеството и начален ден на своя забележителен календар. Те били първите хора на планетата,приели Рождеството на Христос в Годината на Слънцето (ЕТХ АЛЕМ,1-2 г. от н.е.) за начало на своето летоброене и едни от първите хора,ползвали високосните години като начин за справяне с отклонението в началото на месеците и сезоните,причинявано от старите летоброения. Те отчитали един ден повече във високосните си години но редът,по който подреждали своите години в Календара е останал същият,който наследили от старите архаични времена: след Годината на Слънцето идвала Година на Луната,след нея Годината на Марс,после Годината на Хермес и т.н.

  Единственото разяснение,което трябва да направим тук е това,че Календарната таблица на Българите визира техните календарни години докато в конкретния случай говорим за дни от седмицата,подредени в абсолютно същия порядък. Затова предците ни не подреждали дните си по тази таблица а по оня Седмичен календар,който ползвали западноевропейските народи включително римляните. Затова ако се увлечем да дирим съответствия в тази таблица на определени дни от годината,няма да успеем да ги намерим,понеже издирването трябва да се прави според седмичното,а не според годишното подреждане на Седемте богове.

    Боговете в нашия календар си имали свещени животни разбира се но те не съвпадат напълно с онези,които рисуват днес ентусиастите. Китайците,а навярно и тюрките "заели",т.е. изкопирали цикловия календар от будистите,които го наследили от Саките (Скитите),но въобще не познават теологичния смисъл на животните,които рисуват върху него. Нашите тюрколози пък знаят по-малко дори от китайците,понеже за разлика от тях нямат идея кой е дал този животински календар на повлияните от Будизма източни народи.

  Българският календар обаче е преди всички понеже в него има богове,чийто ред е съобразен с
 един от циклите на "Розетата от Плиска",а тя подрежда боговете ни по начин,съвършено непознат и за най-добрите учени в днешното Българско общество. Тяхното подреждане се определя от религиозния светоглед на древните Българи,които приемали Христос за едно от преражданията на Орфей-Дионис поради което,макар да вярвали в него,те си оставали непокръстени езичници. Особените им вярвания се разпространили из цяла Европа след 1018 г. и станали основа,върху която европейските народи след време изградили Реформацията и своите ренесансови движения.



  
Забележка: информацията и календарните данни,поднесени в тази статия са допълнени и поправени в http://shtaparov.blog.bg/politika/2017/10/01/vajen-istoricheski-izvor-izopachen-ot-tiurkolozite-vnasia-po.1570194.




Гласувай:
39


Вълнообразно


1. merlin68 - По интересен начин си съвместил ...
16.01.2017 18:56
По интересен начин си съвместил Христос с езическите богове в календара
цитирай
2. nikikm - Браво!
16.01.2017 19:22
Чудесно обясняваш нещата и просто виждаму как на пазара на книгите се явява едно прекрасно,достъпно и впечатляващо изследване на българският календар!Няма да сбъркаш!Българите са жадни за тези неща! Поздрави приятелю и успехи!
цитирай
3. litatru - Здравей, Щапаров!
16.01.2017 19:27
Възхищавам ти се!
Топла и хубава вечер!
Литатру
цитирай
4. born - Не съм специалист в тази област и не мога да дам компетентна оценка или мнение.
17.01.2017 00:53
Но в изложеното има много логика и вероятно това ме кара да вярвам в една подобна теория. Адмирации както за положения труд, така и за перфектния анализ и изводите от него.
цитирай
5. shtaparov - По интересен начин си съвместил ...
17.01.2017 11:29
merlin68 написа:
По интересен начин си съвместил Христос с езическите богове в календара

Начинът става ясен,като погледнеш оброчната плочка с разпънатия на кръст Орфей,с чиято снимка разполагаме макар да не знаем къде е намерена- дали у нас или в чужбина.
цитирай
6. shtaparov - Чудесно обясняваш нещата и просто ...
17.01.2017 11:30
nikikm написа:
Чудесно обясняваш нещата и просто виждаму как на пазара на книгите се явява едно прекрасно,достъпно и впечатляващо изследване на българският календар!Няма да сбъркаш!Българите са жадни за тези неща! Поздрави приятелю и успехи!

Благодаря- мислил съм по въпроса не един път,но ще са нужни доста усилия за да го направя.
цитирай
7. shtaparov - Но в изложеното има много логика и ...
17.01.2017 11:32
born написа:
Но в изложеното има много логика и вероятно това ме кара да вярвам в една подобна теория. Адмирации както за положения труд, така и за перфектния анализ и изводите от него.

Напълно си прав- ако нямаше достатъчно логика,нямаше изобщо да го публикувам.
цитирай
8. bezistena - Чудесно! Прекрасно аналитично ...
17.01.2017 11:32
Чудесно!
Прекрасно аналитично изследване,водещо неотменимо и категорично с бързи темпове към Седемте богове на Българите,които пак ни завеждат право в обятията на истинските Български Богове,Които са само два и постожянно разкриват Величието и Вездесъщието си!

СЕДЕМТЕ БОГОВЕ=Бог Иса и Богиня Мат Диана –
Българските Богове Демиурзи,Които ни се явяват през епохите с различни аватарни образи и проявления–преди 2000 години като Господ Бог Исус и Мария Магдалена, преди 4000 години като Орфеус и Евредика,и Които при своите явявания раждат свои деца,които оставят сред Българите за родоначалници на съответната епохална генерация феноменни жреци,от които се размножава и развива духовният и интелектуалният творчески и управленческият елит на всички човешки племена по света,които всички са тракийски племена от Същинския земен Рай – Тракия,където Боговете са започнали своя генно–инженерен проект и трансепохална драматизация "Българите и човешката цивилизация" и създавайки в Тракия всички тракийски племена (документиран процес от Херодот) по метафизично–алхимичната технология,документирана в глава 2 на книгата Битие (Сътворение) от Библияята и в нашите постове

"Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София,Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1"
http://bezistena.blog/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518
и част 2,

ги разселват по целия свят под водачеството на жреците – Българи,същинските генетични деца на Боговете,родени от Тях по естествен път според глава 1 на Битие.

Херметичният жречески индекс на феноменните Българи жреци е както ти правилно отбелязваш – Согди,Сагуди, Секати(Сакити,Скити) точно като Българите,които най-редовно са наричани "Скити" !

СКИТИ=К ИС ДИ=Кан (Жреци) на Иса и Диана

Поздравления,Приятелю,и продължаваме заедно към Боговете на Българите,Които скоро ще посрещаме заедно тука!
цитирай
9. shtaparov - Възхи...
17.01.2017 11:33
litatru написа:
Възхищавам ти се!
Топла и хубава вечер!
Литатру

И аз се радвам на твоите чудесни стихове,Величке.
цитирай
10. shtaparov - Чудес...
17.01.2017 11:39
bezistena написа:
Чудесно!
Прекрасно аналитично изследване,водещо неотменимо и категорично с бързи темпове към Седемте богове на Българите,които пак ни завеждат право в обятията на истинските Български Богове,Които са само два и постожянно разкриват Величието и Вездесъщието си!

СЕДЕМТЕ БОГОВЕ=Бог Иса и Богиня Мат Диана –
Българските Богове Демиурзи,Които ни се явяват през епохите с различни аватарни образи и проявления–преди 2000 години като Господ Бог Исус и Мария Магдалена, преди 4000 години като Орфеус и Евредика,и Които при своите явявания раждат свои деца,които оставят сред Българите за родоначалници на съответната епохална генерация феноменни жреци,от които се размножава и развива духовният и интелектуалният творчески и управленческият елит на всички човешки племена по света,които всички са тракийски племена от Същинския земен Рай – Тракия,където Боговете са започнали своя генно–инженерен проект и трансепохална драматизация "Българите и човешката цивилизация" и създавайки в Тракия всички тракийски племена (документиран процес от Херодот) по метафизично–алхимичната технология,документирана в глава 2 на книгата Битие (Сътворение) от Библияята и в нашите постове

"Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София,Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1"
http://bezistena/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518
и част 2,

ги разселват по целия свят под водачеството на жреците – Българи,същинските генетични деца на Боговете,родени от Тях по естествен път според глава 1 на Битие.

Херметичният жречески индекс на феноменните Българи жреци е както ти правилно отбелязваш – Согди,Сагуди, Секати(Сакити,Скити) точно като Българите,които най-редовно са наричани "Скити" !

СКИТИ=К ИС ДИ=Кан (Жреци) на Иса и Диана

Поздравления,Приятелю,и продължаваме заедно към Боговете на Българите,Които скоро ще посрещаме заедно тука!

Нормално и логично е Седемте богове да имат общ корен- нещо,в което дедите ни със сигурност са вярвали.
цитирай
11. krumbelosvet - Защо трябваше
17.01.2017 14:31
Защо трябваше една ДРЕВНО-ИСТОРИЧЕСК статия, в самото начало, да се замърси със съвременни остатъци от ПАРТИЙНА нетърпимост? Пусти подскачащи митинги, с тяхното ПСИХОТРОННО увреждане...
цитирай
12. vesever - Здравей. Заинтригува ме това, к...
17.01.2017 16:59
Здравей. Заинтригува ме това, което казваш за разпънатия Орфей.
Познавах един човек, който изучаваше траките и излезе с трудове, в които декодира писмото на някои от плочиците, намерени по нашите земи, твърдеше, че Духът на Христос е говорил на траките преди 7000 години.
А къде може да се види снимката с разпънатия Орфей?

цитирай
13. shtaparov - Здравей. Заинтригува ме това, к...
17.01.2017 19:47
vesever написа:
Здравей. Заинтригува ме това, което казваш за разпънатия Орфей.
Познавах един човек, който изучаваше траките и излезе с трудове, в които декодира писмото на някои от плочиците, намерени по нашите земи, твърдеше, че Духът на Христос е говорил на траките преди 7000 години.
А къде може да се види снимката с разпънатия Орфей?

Ето тук:
http://shtaparov.blog/politika/2016/08/18/narodi-na-dionis-sa-horata-na-bakh-koito-se-narekoha-bagh-ar.1471261
цитирай
14. shtaparov - Защо трябваше една ДРЕВНО-ИСТО...
17.01.2017 19:49
krumbelosvet написа:
Защо трябваше една ДРЕВНО-ИСТОРИЧЕСК статия, в самото начало, да се замърси със съвременни остатъци от ПАРТИЙНА нетърпимост? Пусти подскачащи митинги, с тяхното ПСИХОТРОННО увреждане...

Е,не намирай чак толкова маана (както казват хората): остави ме да кажа една-две бегли истини и да премълча останалите. Не искам да обидя никого персонално,а на идеалистите им съчувствам но това не е писано заради тях.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
18.01.2017 13:55
Чудесен анализ!
Наистина трябва да помислиш за публикация, ако вече не си го направил
Има празноти в историята ни, но вместо да се търсят с хипотези, някои скачат на местния ни произход
Или битуват двете крайности Само местни или само външни
А истината е някъде по средата
Описано е, доказано е, последното голямо преселение от балканите къмз Согдия-днешни Афганистан и Пакистан По времето на Александър и наследници Създаване на мощна империя там Това не става без външни хора И много други факти, да не отнемам време
Ипосле, изведнъж от там тръгват Българи
А не остава и следа от милионите преселници-в Пакистан и Афганистан Освен това, че пущу или пущуните и днес ги боготворят-Българите
И тези Българи идват тук
В някой от следващите постинги ще подчертая отличителни черти на Българи, направили впечатление и на други
И тогава ще стане ясно, че идването на Българите тук не е случайно хрумване На Аспаруховите Българи

Хубав ден!
цитирай
16. shtaparov - Чудесен ...
19.01.2017 19:37
leonleonovpom2 написа:
Чудесен анализ!
Наистина трябва да помислиш за публикация, ако вече не си го направил
Има празноти в историята ни, но вместо да се търсят с хипотези, някои скачат на местния ни произход
Или битуват двете крайности Само местни или само външни
А истината е някъде по средата
Описано е, доказано е, последното голямо преселение от балканите къмз Согдия-днешни Афганистан и Пакистан По времето на Александър и наследници Създаване на мощна империя там Това не става без външни хора И много други факти, да не отнемам време
Ипосле, изведнъж от там тръгват Българи
А не остава и следа от милионите преселници-в Пакистан и Афганистан Освен това, че пущу или пущуните и днес ги боготворят-Българите
И тези Българи идват тук
В някой от следващите постинги ще подчертая отличителни черти на Българи, направили впечатление и на други
И тогава ще стане ясно, че идването на Българите тук не е случайно хрумване На Аспаруховите Българи

Хубав ден!

Много си прав приятелю: Българите не са случайно в тази земя- те са я боготворели и са дошли да открият родовите си корени ТУК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816483
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136741
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи