Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2015 18:58 - САМУИЛ НОСЕЛ НА ДРЕХАТА СИ ГЕРБА НА АСПАРУХ,ЗАЩОТО Е ОТ НЕГОВИЯ РОД
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 28668 Коментари: 28 Гласове:
43

Последна промяна: 08.04.2018 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
САМУИЛ И КОМИТОПУЛИТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА АСПАРУХОВИЯ РОД "ДУЛО"

   Досегашните исторически извори не дават достатъчно сведения за произхода на Комитопулите и в частност на прочутия Самуил. Трудно е обаче да повярваме,че той не е принадлежал към царското племе нa Българитe,а към някое друго,по-низше по ранг. Логиката на древните и упорити Български традиции говори,че е изключено той да е бил от друго племе освен от царското,в което освен "Дуло" имало и други владетелски родове като Ерми (Ермиар),Вокил (Укил),Угаин и пр. Владетелски са вероятно и повечето други Български родове,познати от древните надписи- Кубиар (Кубар,Купи-Ар),Кюригир (Кирик-Ар= Курик Ар [От Бога-Мъж човек]) и Чакарар (Чакър-Ар)= Чукар Ар (От Чукащия бог човек,т.е. От Бога-Ковач [От Бога на гърма] човек),
понеже техните представители изпълнявали висши държавнически длъжности,а в онези времена било изключено Българите да издигнат за владетели или на висши държавнически длъжности хора,непринадлежащи към царското им племе,познато още под името Хуни (Царски Скити).


   Изследвания върху този проблем историографията изобщо не е правила,но изводите от наличните изворови данни говорят,че е било невъзможно за хора от обикновените племенни прослойки да влязат във висшите етажи на властта. Било позволено на обикновения човек да се издига и да прогресира,дори да заема висши длъжности само ако е изключително надарен и способен,но тогава Царското ни племе го приобщавало към себе си,като го женело за девойка от своето коляно и осигурявало на децата му царски произход,а на себе си- приток от свежа кръв чрез хора,доказали на дело или в битка генетичните си дарби. Децата на такъв човек вече можели да стават царе и владетели и да бъдат приемани безпроблемно за такива.


  Днешната наука разполага с няколко интригуващи артефакта и изображения,насочващи към идеята кой е бил владетелския род на прочутия Самуил. Логичните интерпретации,които може да им бъдат направени навеждат единствено към мисълта,че гербът на цар Самуил,а вероятно и на Комитопулите е практически тъждествен с личния герб на княз Аспарух. Съгласно с това той  вероятно е бил герб и на неговата владетелска династия "Дуло",управлявала България поне 589 години (165-754 г.) през езическия период. Такъв личен или родов герб в тогавашния смисъл на думата е сребърния орел на Аспарух,открит в неговата могила край Вознесенка:

                                         image
    image  
  Че в тази могила е погребан Аспарух говорят не само многобройните типично Български артефакти от края на VII век в нея,но и личният му монограм,гравиран върху гърдите на орела:

image
                                 
                                             image 

                                            image
                                                                image
    Монограмът се чете отдясно наляво,обратно на часовата стрелка (както са четени впрочем и древно-Българските руни-йероглифи). Според повечето учени изписаната дума е ЕСПОР,но тя може да бъде четена и като ЕКПОР (Ектор,Хектор)- фонетичен вариант на формата "Еспор",получен след преминаването от "Сатем" към "Кентум" форма. Което не променя становището,че в нея се съдържа името на един от най-великите Български владетели- Спасителят на България Аспарух.

 В случая трябва да знаем,че въобще не се касае за сребърен легионерски орел,както им се иска да беше на заплетените в лъжите си тюрколози,а за добре известна сцена от Българската (т.е. Тракийска) езическа митология: Небесният Бог-Баща Юпитер (символизиран от орела) овладява Богинята-Майка Земя (символизирана от изобразената змия= земя),която на свой ред го оплита в "мрежите си". След кратка схватка обаче те сключват брак помежду си,от който се раждат другите богове. Странно и дори невероятно е да видим,че върху артефакти с изображения от църкви в Охрид и в Преспа,където е гробът на цар Самуил,са представени няколко варианта на абсолютно същия езически сюжет:

Средновековна дърворезба с орел и змия от вратата на Охридската църква "Св. Никола Болнички" (сега в НИМ- София):

                      image

                     Средновековен релеф с орел и змия от църквата "Св.Ахил" в Преспа:     image
Герб с два орела върху дървото на живота и две змии пред човките им,извезани върху императорското наметало от гроба на цар Самуил:

      image
                   
                          Възстановка на част от царското наметало на Самуил: 
                               image

     Два орела или пауна около шадраван- позлатена сребърна плочка от средновековна България. В краката им се виждат две стилизирани змии:
    image
 
  Орел и змия върху пазения във Ватикана "пра"-Български "Сандък от Терачина"- същия,който княз Борис "Първи" пълни със злато и го праща за подарък на папа Николай І:

image
   За разлика от Българските царски орли върху древните ни гербове,римските легионерски орли изглеждали по съвсем друг начин и са изобразявани без никакви
змии:
image image                                 image  image
   От римските артефакти виждаме,че легионерските орли никога не се борят със змии,а винаги са с високо вдигната глава и най-често са в полет,с разперени криле. Те не са изобразени по този начин заради това,че римляните не са познавали езическата иконография на орела,борещ се със змия- напротив,те много добре са я познавали,което ще видим върху друг вид римски артефакти,представени по-нататък в текста.

  Все пак,от представените Български артефакти става ясно,че нашата древна аристокрация не е оставила старите си родови гербове след приемането на християнството,а само ги е препотвърдила чрез него. Наистина,птиците в изброените случаи са оприличавани от учените ту на орли и соколи,ту на беркути,петли и папагали,но каквито и да са те истината е една: птиците във ВСИЧКИТЕ им разновидности са свещени атрибути и символи на Бога на небето Зевс-Юпитер (Богът Баща),а змиите- на Богинята Земя (Богинята Майка),която се наричала също Семела (Земела,Земля) и Селена (Вселена,Зелена- заради присъщия зелен цвят,с който я украсяват тревите напролет).

  Затова Зевс често е изобразяван с орел или с някаква друга птица,а Атина,Хера,Хеката и Хигия (аватари на Богинята Майка)- със змии. Логиката на древните хора била проста,но желязна: птиците като летящи твари обитаващи небето са свещени символи на Бога на небето (Бога-Баща),а змиите като обитатели на земята,живеещи в дупки наподобяващи къртичини и с ужасна захапка,която често убивала древните хора и ги "отвеждала" в земята- символи на Богинята на земята (Богинята-Майка). Бракът между Зевс (Юпитер,орела) и Богинята-Майка бил обичано и уважавано от древните Българи събитие,затова те го изобразили директно върху съд от съкровището,открито в Наги сент Миклош:
  image
   Въпреки скромните художествени достойнства на това изображение то позволява да направим ясното заключение,че човекът,който орела (Юпитер) отвлича към Божествените небесни селения е жена,защото носи белезите,характерни за женския пол. И понеже Българите подобно на другите езичници не са имали никакво основание да изобразяват върху владетелските си съдове каквато и да било случайна жена,остава да направим само едно адекватно заключение- че представената върху златния съд персона може да е била само Богинята-Майка.

  Връзка между тези две главни Български божества: Небето (Небесния отец,символизиран от орела) и Земята (Богинята майка) езическата митология правела с помощта на мълниите (светкавиците,
гръмотевиците),които винаги тръгвали от небето и падали върху земята. Езичниците обяснявани това като проява на могъщ небесен пратеник: Бога на гърма (Мълнията,Светкавицата),наричан от дедите ни с много имена като Гръм (Гром,Кром,Крум), Крон (Сатурн), Гърмен и пр.,който символизирал мъжкото начало и оплодителната сила на Бога-Баща.


  Богът на гърма е познат и под множество други имена като Герман (популярно наше име от времето на Самуил), Джерман (виж едноименния обичай,съществувал у нас до ХХ в.), Херман (чешко-германски вариант на същото име), Гермес (Гърмеж), Хермес и пр. Тракийският Хермес,наричан още Херос (Герос,Горес [Горещ,Горящ,Горен] е аватар (превъплъщение) на Бога-Баща и аналогичен с древноиранския (арианския) Бог-отец Хормузд,чието име означава Хермест (Гермест,Гърмещ), Гермес (Хермес) и Гормуст (Гормющ,Гърмющ,Гърмящ). Затова едно от другите негови превъплъщения бил самият Бог на гърма: подробност,неизвестна на древните гърци но не и на нашите деди,които свързвали Хермес с онзи небесен бог,от когото царете на Траките (Българите) по свидетелствата на Херодот водели потеклото си.

  Траките (Южните Българи) имали за Хермес (Гермес,Гърмеж) много имена,понеже той е изконно техен бог,но тук не можем да си позволим да изброяваме всичките. Някои от тях говорят красноречиво за функциите и естеството му,както и за неговите божествени проявления и качества:

Херос (Герос)= Горес (Горещ,Горящ,Горен), Берос (Борис)= Борещ (Преборващ), Парис (Париз)= Пораз (Поразяващ), Бурес (Буреносен,Конфликтен,Агресивен), Варес (Валес,Велес)= Валещ (Валящ= Бог на дъждовете и бурите,Бог повалящ враговете,но и Бог на плодородието [секса]), Жерос (Жарес,Жарещия [Опожаряващия] бог), Хъръз (Хръз- Слънчевия бог). Слънчевият бог е друго проявление (аватар) на Бога на небето,което се доказва от множеството аналогии,намирани в древни изображения на Всебога Сабазий,представян ту като Юпитер,ту като бог на Слънцето:

                                                   image
  Връзката между Гръмовержеца и Хермес също е неоспорима- виж www.protobulgarians.com/PODSTRANITSA%
20NA%20DR%20ZHIVKO%20VOYNIKOV/ПРАБЪЛГАРСКИ%20
СИМВОЛИ.htm 
:

"(Германо-Скандинавския бог) Один е върховен бог,покровител на войните.... Римският историк Тацит посочва,че германския Вотан (Водин,Один- доб.моя) отговаря на римския Меркурий,затова и в английските названия на дните на седмицата,срядата, "денят на Меркурий" се нарича Wednes-day (Уенсдей- "ден на Один"). След като се приковал (сам към дървото на живота),душата му успяла да достигне "Света на мъртвите" и да се сдобие с "тайната на руническото писмо". После Один възкръснал,върнал се при хората и им дал руните."     Богът на небето Зевс-Юпитер като главен бог на древните Българи (Небесен отец,Пастир и Водач на боговете) имал и други анималистични символи освен орела: бик,елен,грифон и конник. Затова името Аспарух,чиито съкратени форми са Еспор,Испор и Аспар,било свързвано и с Небесния ездач (Небесния конник,Бога-Кон),наричан от дедите ни още Ездар,откъдето идват съкратените форми на името Еспор (Есдор,Есдар), Испор и Аспар (Асдар,Яздар),при което Аспар= Гаспар (Гасп-ар,Господ-Ар,Господен [Божий] човек). Тук обяснение намира и другото евентуално разчитане на Аспаруховия монограм- Екпор (Ектор,Естор,Есдар,Гос-дар= Божий дар),макар че формата Испор (Истор) може да се тълкува и като Ищар,което би трябвало да значи,че носещият го човек е бил считан за син  на Богинята на любовта.
  Символ на Юпитер бил и лъва,затова в гроба на Аспарух е открита и обгоряла при кремацията фигурка на сребърен лъв,а в гроба на Коврат- два лъва върху златното седло на княза,напомнящи (вероятно не случайно) изображенията от "Лъвската порта" в ахейската столица Микена:

1. Златно седло на княжеския кон от Малая Перешчепина- възстановка:
    
              image
    2. Лъвската порта в Микена с два лъва около колона,символизираща Дървото на живота (сравни с двата орела върху дървото на живота от герба на Самуил и с двата лъва върху седлото на Коврат). Барелефът на портата лежал скрит под земята 3 000 години и не е имало как Българите да са заимствали своите аналогични изображения директно от Микена,освен ако не са изповядвали религията на нейните създатели:
image
  Но сега главно орлите са в центъра на нашето проучване,затова ще споменем оригиналното становище на унгарския професор Петер Юхас за връзката между рода Дуло и Атила. Според него орелът от Вознесенка е воински знак на самите Българи,в подкрепа на което той привежда откъс от хрониката на Кезаи,в която е отбелязано:


"... гербът на крал Етел (Атила),който владетелят обикновено носел върху своя щит,наподобявал птица,която на маджарски се нарича Турул (Орел),на главата си тя има корона. Следователно Турул е родов тотем на рода Дуло,от който произлизат Атила и Аспарух." (http://bven.blog.bg/poezia/2010/05/14/bylgarskata-poziciia-za-groba-na-kan-asparuh-isperih-esperih.545120).

  Показателно в случая е унгарското (оногурското,хунското) название на орела,което е и Българско,понеже Орел= Торел (с възст. на първата съгласна),Торул (Турул),Торал (Тор-ал,Тор-ар),т.е. Божие (на Гръмовержеца Тор) създание (проявление),понеже думите Ар (Ал,Ол,Ул), Гур (Гал,Гол,Кал,Кур и пр.) освен "човек" означават още "създание,съзидание". Сега иде ред да запитаме изпадналите в тежък фалит тюрколози и наскоро пръкнали се монголофили като Н.Овчаров откъде Българите и в частност Хуните са взели този сюжет,така добре познат в провинциите на Римската империя (за което споменахме и по-горе),но съвършено непознат на скитащите се в Централна Азия и Далечния изток монголоиди?

                                Орел и змия върху римска мозайка:
                                    image                
                         Орел и змия- скулптура от римска Британия (I-II в.):
                                                      image
 

 За да открием отговора на този въпрос не е нужно да бием път до Монголия или Памир,както биха препоръчали споменатите известни "наши" професори,един от които успя да нанесе непоправими вреди на България чрез своите лични пристрастия към дръпнатите очи,суматохата на туркошаманските ритуали и вонящите на коч монголски юрти,а само да се вгледаме в местната Трако-Фригийска митология. "Но данни за тази митология нямаме достатъчно" - бихте казали. Да- писмени данни както при гръцката почти нямаме,но има материални доказателства че сюжети,много близки до този,са били любими на Траките векове преди да попаднат в Римската империя и да бъдат подложени на широко популяризиране от нея:
Монети на одриския цар Спарадок (ок. 448-435 г. пр. Хр.),гледани от различни позиции:
image imageimage   
               image  
  Ето как един дребен паметник с размер не повече от 1,5 см се оказва в състояние да обори погрешните теории за римския произход на разисквания сюжет и дори да обърне историята,защото тези изображения означават,че актът на съединяването,предшестващ любовта между орела (Зевс-Юпитер) и змията (Богинята-Майка) бил почитан от Траките (Южните Българи) не просто векове,а хилядолетия преди основаването на Рим и Елада. Неотдавна е намерена монета с подобни изображения на още един Тракийски цар- Ситалк (ок.431-424 г. пр.Хр.): http://www.infotourism.net/index.php?t=7542&m=1:

        image                   image
  Съответно на това можем с голямо основание да предположим,че римските изображения на орел и змия върху мозайки,скулптури и пр. са правени по поръчка на тракийци,отбивали военната си служба в далечни провинции на империята или останали да живеят там след своето уволнение. Върху оброчна плочка от древна Фригия също виждаме допирни точки с разисквания сюжет- Сабазий (Саваси,Сава) е изобразен с част от свещените си животни,атрибути и проявления- орел,змия,бик,коне,конници,светкавица,луна,слънце,огън,кръст,
кадуцей,дърво на живота и пр.:
    
                          image   
  Като добавим към всичко това информацията,получена от езиковата археология и публикувана в статията "Владетелите Дуло-божествени потомци на Юпитер,Марс и Дионис" (http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/06/24/vladetelithttpe-dulo-bojestveni-potomci-na-iupiter-mars-i-dionis.1275973),можем да направим само едно заключение: че орелът (Богът-Баща) и змията (Богинята-Майка) били толкова важни,че били почитани от древните Българи още няколко века след християнизирането,а Самуил носел на дрехата си герба на Аспарух,понеже принадлежал към неговия род. Наличието на няколко изображения със сюжета,ползван от Аспарух в района на старите Български столици Охрид и Преспа може да означава само едно: там са живели хора от царското ни племе,които били преки роднини и наследници не само на Аспарух,но и на брат му Кубер,който се установил в Македония след като я освободил от осемвековното римско потисничество. Нещо повече- двата орела с две змии върху герба на Самуил може би означават,че той бил потомък на великия "Род Дуло" и по бащина,и по майчина линия за разлика от Аспарух,който бил негов потомък само по бащина линия и затова изобразявал на герба си само един орел и една змия.

  "Ангеловият анализ" подкрепя категорично това заключение,като установява Българския произход на имената Спарадок,Ситалк,
Аспарух и Самуил:
  1. Спарадок (според някои мнения може да се е чело и като Оспарарадоко)= Аспарадок (със или без "протеза"),Аспарахук (виж формата "Аспархук",спомената в арменски извор). Ако четенето му е Оспарадоко (Оспар одоко),то означава директно Аспар утуку (в Шумеровавилония- Умар утуку: небесен бик). А Небесния бик,познат в древна България под името Омортаг (О"Мардук,Умар Утук) е свещено животно на Юпитер- точно като коня и орела. Сиреч: владетелите от царското ни племе до един са изкарвали произхода си от Гръмовержеца или от неговия Гърмеж (с ударение на Ъ),т.е. от Гермес (Хермес). Към същото племе е принадлежал несъмнено и Одриския цар Спарадок. Родствени имена на неговото са Спароток,Спарток,Спартак,Аспар,Испор,Еспор и разбира се Екпор (Ектор,Хектор).   2. Ситалк= Синталк (с носовка), Сантилк (Сандилх- име на наш княз от VI в.,което добива формата Садилх след отстраняване на носовката). Значението му се открива лесно: Ситалк (Садилх)= Садалх (Садал- с отпадане на добавеното "Х",т.е. Садалъ,Садала: Тракийско царско име), Сатирх (Сатир,с добавено "Х",или дори Сатирк= СатИрек,СатИрик,Сатирец,Сътарец),чиято връзка с името и Дионисовия произход на рода Дуло бе разгледана в споменатата по-горе статия.   3. Аспарух= Аспурх (Аспург- име на Тракийски цар,управлявал Боспорското царство), Аспарик (Аспарек): умалителна форма на името Аспар,или "Аспар" плюс добавената дума "Рух" (Рус,Рудж,Радж,Ръз,Рих,Рез,Рекс)= Крал,Владетел (в преносен смисъл), но и Слънце (Ръз= Хръз),като в случая името би имало значението Аспар-рекс (Аспар крал,Слънце Аспар). В такъв случай ще тълкуваме само името Аспар и неговите разновидности,понеже то отговаря на името на някакъв езически бог. И наистина,Аспар (Еспор,Астор)= Гаспар (Каспар,Кастор- божествен римски конник), Ездар (едно от имената на Конния бог), Аздор (Раздор- друго име на Бога на войната,който у Траките е и Юпитер), Оскар, Остар (О"Стар,т.е.- "Стар",но с "протеза"), Сапар (с прех. АС-СА: виж съвременната фамилия Сапареви), Савар (Сувар,Савир,Север)- наш бог,познат и под имената Кавар (у Келтите), Кабир (друго име на Дионис у Траките), Кубер (у средновековните Българи), Куар (Хунски бог според арменския летописец Мовзес (Мозес) Калакантуци, Куар (стар урартски бог)= Кубар, Савар (Сава-Ар,Създанието Сава= Бога Сава,т.е. Юпитер/Дионис)= Кавар (име на келтски цар и бог).
  Същото име,но звучащо като "Субар",ползвали хуритите за свое самоназвание а това означава,че те са били поклонници на същия този Български бог*. С древното име Испор,означаващо още Наспор (Наспорил= Намножил) е свързана днешната Българска фамилия Испорски,както и нарицателната дума Исполин (Испорин)= Голям като Испор,Наспорен от Бога,а името Аспар- Рух би означавало още Кубар- Ръз (Дионис- Слънце,Слънце Дионис). "Слънце Дионис" или само "Дионис",както видяхме в предходната статия,е друго име на Нощното слънце у Траките според Макробий,като в случая то е тъждествено с Крон (Сатурн/Сатирин- Нощния бог). Самото име Аспарух под другата си форма Аспархук означава още Аспарчик,Аспартак (О"Спартак) и Аспар-Чук (Наспор-Чук,т.е. Бога Гръмовержец).
4. Самуил (в по-ранните извори: Самоил)= Само- ир (с прех. Л-Р), Само Ар (Сама Ар= Създанието Сама,Бога Самъ,Самият Бог,Той Самият) и Само-ил (Самчето,Самецът). Същото религиозно родово име носи братът на Коврат- Само,познат и като Самбат Кий,при което Самбат= Само-бат (Само вод,Само вожд: епитет на бога Сама). Кой от познатите езически богове обаче е носел името Само (Самъ),споменат във "Веда Словена" под името Сама бога? "Анализът" отговаря и на  този въпрос:
Сама (Самъ)= Семе (Семето на Бога-Баща),Сам (Сан,Син,Синъ),т.е. Бога-Син. Семето в древно-Българската митология е Бога на гърма,който бил отделен (макар и единосъщен) къмто Юпитер,а е наричан още Гърмеж (с ударение на Ъ) и Гермес (Хермес). Наследници на "пра"-Българското име "Само" (Семе) има дори днес: известната фамилия Семови,популяризирана от Марко Семов,иде именно от личното име Семо (Само,Семе). Формата "Самбат" на името Само не променя нещата- тя означава Сам Бат (Само Вод,Само Вожд,Владетелят Само),както и Сабат (Запад,Владетелят на Запада). Бога-Син е още Сон (Сонце,Солнце- с добавено "Л"),Сой ("син" в Средна Азия,с друга разновидност "Зай"). Но Самуил освен на Дионис (Слънцето) е считан за потомък и на Богинята-Майка точно като Аспарух,понеже:

Само-ил= Камо-ар (с типичните преходи С-К и Л-Р) и Замо-ар (Земя-ар),т.е. Камен-човек (Човек от камъка,Човек от земята). Това няма начин да не е така,след като представителите на Царското ни племе по дефиниция са считани за богове,родени от брака между Богинята-Майка и Бога-Баща.

  Според най-новата версия обаче името Само и неговото производно Самоил са свързани с бога Марс,а Сама бога е самият Марс (Самотния,Първородния,Първоначалния бог). Тогава името Самоил ще е означавало Марсчето (Марсовия),което най-добре обяснява непримиримия воински дух на великия Български цар.
    От всичко научено дотук за Царското ни племе можем да съобразим още нещо: че и други наши царе се явяват потомци на Аспарух (респективно на неговия род Дуло),както и на царското ни племе. Достатъчно е да споменем само Калоян и Иван Шишман,понеже:

а) на герба на цар Калоян е изобразено друго свещено животно на Юпитер,считано от някои за Хала (Змей) или за Барс (Марс,Барис,Борес), но представляващо вид хищен бозайник като рис или пантера,считани от древните хора за разновидности на лъва:

                                     image      
                                      image    

  Също като името Дуло,този хищник бил свързан едновременно с Юпитер,Слънцето (Дионис) и Марс (Барс),каквато връзка показва и името на самия Калоян. Върху тъкан от гроба му виждаме важен символ на Слънцето- свастиката,и още един символ на Юпитер- двуглавия орел,представляващ слят вариант на изобразените върху герба на Самуил два царски орела:  

                            image
  И за да спрем да отдаваме появата на двуглавите орли в България на Палеолозите,ще добавя едно изображение на двуглав орел от прочутото Бактрийско съкровище (III-I в.пр.Хр.),укрито в района на Памир повече от половин хилядолетие преди появата на Византия:
 
                                         image
  Двуглав орел на герба си носят още много Български царе,а лъв има в герба на Иван Шишман,представен върху негови монети и различни медалиончета от неговото време:                
                                                    image   
  Разгледаните изображения показват,че техните носители или приносители са имали нещо общо помежду си,а то не може да е друго освен техния произход. Считайки себе си за потомци на Дионис-Марс (Сабазий-Юпитер) или на неговите проявления Слънце,Хермес и Кронос те са искали да кажат,че произхождат от едно и също владетелско коляно- онова на древните Българи,и несъмнено са имали много близка роднинска връзка с рода Дуло- рода на Дионис. За наличие на такава роднинска връзка говорят редица други подобни изображения от различни части на Европа и Стария свят:

1. Гербът на франкската династия Меровинги (потомци на Меровей= Муравей) е птица (гарван)- вероятно защото старото име на племето Франки е Фраки (Траки).

2. Коланен накрайник от древна Русия- изображението е обявено за "сокол от герба на Светослав",а всъщност е небесен символ на Юпитер- вероятно орел:


                      image

3. Руският княз Ярослав Мъдри носел орел и змия върху дрехата и герба си- несъмнено за да подчертае благородния си Български произход. Особено впечатление в неговото изображение правят изумително черните му коси,вежди и брада- нещо почти изключено сред ортодоксалните руснаци,но често срещано сред днешните Българи:
  
                                image

4. Върху псевдодирхем на руския княз Ярополк I (X в.) има глава на орел,което също не може да е случайно:

                                    image

  Затова изображението на летящ орел ("сокол") било популярно в земите на древна Русия:

                            image

  След всичко казано дотук с основание можем да заподозрем,че клоновете на Рода Дуло стоят в основата на цялата европейска владетелска аристокрация,включително чрез своите отрочета Бурбони (Вурбони,Върбани,Върбини),Кобурги (Куберки,Куберци) и първия полумитичен Палео-лог (Бялио лик). От това гордостта ни че сме Българи може само да нараства,а законното ни самочувствие няма да позволи на нито един Българин да превива глава пред чужденците!**
 
*
Повече аналози,тълкувания и подробности около значението на имената Аспар и Кубар ще дадем в някоя друга статия.
** Довършването и публикуването на тази статия бе планувано за есента на 2014 г.,по случай 1000 годишнината от смъртта на Самуил. Стечение на обстоятелства от различно естество попречи тези планове да бъдат реализирани навреме,но въпреки това с преклонение посвещавам статията на великия цар-воин Самуил.

Гласувай:
43


Вълнообразно


1. nikikm - Нямаш представа,
29.04.2015 22:18
какво си публикувал!Благодаря ти и Господ да ти помага още!
Това,като за лаици,като мен не може да не породи въпроси и не ми връзвай кусур.
Та питам:За средновековния релеф с орел и змия в църквата Св.Ахил в Преспа.Над орера е символът на Звяра,обърнат пентаграм..Под орела,пентаграм..Днес са еврейски символи,но тогава...?
По надолу,легионер с "тирс" в ръка с орел,гледащ наляво! Над него триъгълник с "Всевиждащото масонско око",поне аз така го схващам.Та какво обяснение има това?
Освен това споменаваш 100% евреин Иван Шишман,като наследник на древен български род! Може и така да е по баща..,но по майка всичко си зачерква и си остава само евреин!
Това е за сега! Страхотен материал,превзе ме! Пак да ти кажа,жив и здрав да си!
цитирай
2. shtaparov - (Нямаш представа)...
30.04.2015 03:45
nikikm написа:
какво си публикувал!Благодаря ти и Господ да ти помага още!
Това,като за лаици,като мен не може да не породи въпроси и не ми връзвай кусур.
Та питам:За средновековния релеф с орел и змия в църквата Св.Ахил в Преспа.Над орера е символът на Звяра,обърнат пентаграм..Под орела,пентаграм..Днес са еврейски символи,но тогава...?
По надолу,легионер с "тирс" в ръка с орел,гледащ наляво! Над него триъгълник с "Всевиждащото масонско око",поне аз така го схващам.Та какво обяснение има това?
Освен това споменаваш 100% евреин Иван Шишман,като наследник на древен български род! Може и така да е по баща..,но по майка всичко си зачерква и си остава само евреин!
Това е за сега! Страхотен материал,превзе ме! Пак да ти кажа,жив и здрав да си!

Ако следваме еврейските идеи и представи би трябвало да приемем,че цялото човечество е наследник на изгубени или намерени еврейски племена. Нашия народ обаче има свои идеи и представи далеч по-стари от еврейските,затова у нас техните обичаи и закони не важат- у нас важат Българските обичаи,според които прекия кръвен наследник на един доказан Българин може да е по народност само Българин и нищо друго! Това е Българският народен закон,който е валиден в нашата земя от памтивека- тук еврейските закони не са валидни- те се отнасят за земята на Израел,не за нашата. А пентаграмът може да бъде схващан и като символ на Венера,понеже именно петък е свещеният й ден. Коя е Венера? Тя е Вечера (Вечерницата) и Вещера (Вещерката)- Богиня на любовта,но и моминско проявление (прераждане,превъплъщение) на Богинята-Майка.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздравления, Щапаров!
30.04.2015 06:37
Огромен труд и в същността си е точен и верен!
Двуглавият орел се е появил за първи път на българска монета
Орелът, римският е така ,както го описваш Гледал съм орела на римския легион, разположен в Анхиало, на медна плочка, точно такъв е ,както си го описал тук
Тълкуванията ти за тракийския бог-Герман, свързани с днешната дума гръм- поздравления!
Трудът ти е достоен за монография, но там нещата трябва да бъдат отделени в няколко глави, за прегледност и да са по-лесно разбираеми
Броят на неверниците рязко ще се срине, когато нещата станат разбираеми и за тях
Приятен ден!
цитирай
4. shtaparov - Огромен труд и в същността си е точен ...
30.04.2015 13:25
leonleonovpom2 написа:
Огромен труд и в същността си е точен и верен!
Двуглавият орел се е появил за първи път на българска монета
Орелът, римският е така ,както го описваш Гледал съм орела на римския легион, разположен в Анхиало, на медна плочка, точно такъв е ,както си го описал тук
Тълкуванията ти за тракийския бог-Герман, свързани с днешната дума гръм- поздравления!
Трудът ти е достоен за монография, но там нещата трябва да бъдат отделени в няколко глави, за прегледност и да са по-лесно разбираеми
Броят на неверниците рязко ще се срине, когато нещата станат разбираеми и за тях
Приятен ден!

Да- монография може да се получи,но признание за нея няма да дадат окопалите се в науката тюрколози- такова е в състояние да даде само Българския народ.
цитирай
5. shtaparov - " Българите. . . царското им ...
30.04.2015 13:36
анонимен написа:
" Българите... царското им племе,познато още под името Хуни (Царски Скити)."
Бих казал 'Скити и Сармати' (също и Алани) тези трите са иранските племена които лежат в генетичната основа на българите по времето на Атила,Аспарух та до ден днешен.Няколко забележки:
"унгарското (оногурското,хунското)"- надявам се,че не уеднаквяваш българите с унгарците,ние сме ги владяли,но това сме различни етнически групи- унгарците са тюрки а българите са скито-сармати,друг е въпросът,че тюрколозите ного искат хуните (българите) да са тюрки,но досега не са успели да го докажат.Аспарух е име с ирански корени,точно неговото име беше (до едно време център)нападател на тюркските мераци да направят хуните(булгарите)тюрки.Не разбирам поради какви причини намесваш траките? Ти хулиш тюркофилите и монголофилите и с пълно основание,но защо ми се струва,че залиташ към твърдението,че българите са траки,това е напълно погрешно и е една от тактиките да се засипе българската история с помия,както правешката принцеса правеше с десетилетия и разни хайлази в БАН до днес продължават със същите измислици.Българите не са траки,ното пък са славани,нито тюрки,нито пък са дошли от Монголия,а са БЪЛГАРИ,преди са ги наричали хуни,а още по-преди са добре описани от Херодот като скити и сармати,имало е племе чуни(по северния бряг на Черно Море)откъдето наименованието хуни се предполага,че произлиза. А още по-назад се чете историята на иранските племена,а още по-назад във времето започва сферата на гаданията или манипулациите,както с тракийските измишльотини.
survakar007

Хуните са Скити- казали са го още древните очевидци. Маджарите пък са Хуни- знаели са го те самите,още тогава,а нашите не са пожелали да ги опровергаят. Хуни са също куманите и комяните (народа коми),финландците и датчаните. Те не са цветнокожи тюрки,а деди на прототюрките- не е едно и също,знаете. Допирни точки с тюрките има,но не единосъщност- името Турки (Тураки,Траки) носели не монголоидните азиатци,а белите им господари от Палеопонтийския регион- прародина на всички цивилизовани европеидни народи от Стария свят. И още една подробност: всички Българи не са Хуни,но всички Хуни са Българи- независимо бивши или настоящи.
цитирай
6. nikikm - Не можа да ме убедиш
30.04.2015 21:05
shtaparov написа:
nikikm написа:
какво си публикувал!Благодаря ти и Господ да ти помага още!
Това,като за лаици,като мен не може да не породи въпроси и не ми връзвай кусур.
Та питам:За средновековния релеф с орел и змия в църквата Св.Ахил в Преспа.Над орера е символът на Звяра,обърнат пентаграм..Под орела,пентаграм..Днес са еврейски символи,но тогава...?
По надолу,легионер с "тирс" в ръка с орел,гледащ наляво! Над него триъгълник с "Всевиждащото масонско око",поне аз така го схващам.Та какво обяснение има това?
Освен това споменаваш 100% евреин Иван Шишман,като наследник на древен български род! Може и така да е по баща..,но по майка всичко си зачерква и си остава само евреин!
Това е за сега! Страхотен материал,превзе ме! Пак да ти кажа,жив и здрав да си!

Ако следваме еврейските идеи и представи би трябвало да приемем,че цялото човечество е наследник на изгубени или намерени еврейски племена. Нашия народ обаче има свои идеи и представи далеч по-стари от еврейските,затова у нас техните обичаи и закони не важат- у нас важат Българските обичаи,според които прекия кръвен наследник на един доказан Българин може да е по народност само Българин и нищо друго! Това е Българският народен закон,който е валиден в нашата земя от памтивека- тук еврейските закони не са валидни- те се отнасят за земята на Израел,не за нашата. А пентаграмът може да бъде схващан и като символ на Венера,понеже именно петък е свещеният й ден. Коя е Венера? Тя е Вечера (Вечерницата) и Вещера (Вещерката)- Богиня на любовта,но и моминско проявление (прераждане,превъплъщение) на Богинята-Майка.


и дори съвременното,щото и Ив.Александър женен за еврейката Сара,разсипа България,а примерът е и на други места по света,но ти да си жив и здрав! Пак си помисли,това са 3 хиляди години унищожение на народи и държави!Спирам,но те съветвам да не подценяваш някои неща! Приятелски поздрави!
цитирай
7. shtaparov - Разсипването е едно, принадлеж...
01.05.2015 12:52
Разсипването е едно,принадлежността е друго- те не винаги са зависими помежду си. Ив.Александър бил склонен да прави грешки-една от тях е задържането на Йоан Палеолог,друга- даването на царска и патриаршеска титла на сърбите,трета- изпускането на Месемврия,четвърта- женитбата му за Сара,пета- разделянето на страната и т.н. Много от тези грешки са направени преди "намесата" (твърде хипотетична) на "Сара" (всъщност Теодора) в Българския политически живот,а силата на евреите преди Новата ера била твърде малка,за да може да разсипе нещо друго освен собствената си държава. Българското обичайно право,което съществува дори днес,продиктувало в онова време единствено възможния вариант- или Сара се превръща вТеодора (Тодора,Тодорка) и става Българка,или изхвърча от царския дворец и се връща в мизерията,от която е измъкната. Разрухата на България след нейната поява не идат от нея,а от друг проблем- голяма част от народа и болярството не били убедени,че Ив.Шишман е легитимния цар,затова не са го подкрепяли. За тях единствен легитимен цар на България по онова време е бил Срацимир,а Шишман бил схващан като незаконен узурпатор- затова той,лишен от подкрепата която му се е полагала,така лесно изгубва толкова много земи! За разлика от него,Срацимир и царувалия до 1421-22 г. Константин удържат още 30 години "малката" територия на Видинското царство,което имало много по-малки ресурси от Търновското,но се задържало много повече от него! И все пак,ако не бе този разрив,България можеше и да не падне под турско,или най-малко падането й щеше да се отложи за втората половина на XV в.,когато,ако излезеше късмета,някой цар-реформатор можеше да издигне отново силата й и да я направи неуязвима за турските атаки.
цитирай
8. nikikm - Сам каза
01.05.2015 21:25
Ив.Шишман не са го признавали! виждам и подценяване дейността на еврейството,за която други пишат друго и са платили с живота си за това!! Но държавата е разпокъсана,нали?Защо си мислиш,че Ив.шишман разкъсва България и на Шишман е дадено Търново? Много важен въпрос!Защо праща Теодора унгарката в манастир,заради новата Сара? Няма влияние ли?Защо падна Констнтинопол,с чия помощ и пак за Търново, същия въпрос! Ти си историк,ти мисли!Аз чета, по един път и питам,което ми направи впечатление,защото не знам,но не винаги се съгласявам!Вероятно не съм прав,но защо едно приемам безрезервно,а друго не!? Ти не се впрягай,остави ме да мисля,пък може и да е от полза! Поздрави! Ха и прочети Холокоста над българите на Г.Войнов,ако не си я чел..Има доста! Пак поздрави!
цитирай
9. shtaparov - Ив. Шишман не са го признавали! в...
02.05.2015 03:35
nikikm написа:
Ив.Шишман не са го признавали! виждам и подценяване дейността на еврейството,за която други пишат друго и са платили с живота си за това!! Но държавата е разпокъсана,нали?Защо си мислиш,че Ив.шишман разкъсва България и на Шишман е дадено Търново? Много важен въпрос!Защо праща Теодора унгарката в манастир,заради новата Сара? Няма влияние ли?Защо падна Констнтинопол,с чия помощ и пак за Търново, същия въпрос! Ти си историк,ти мисли!Аз чета, по един път и питам,което ми направи впечатление,защото не знам,но не винаги се съгласявам!Вероятно не съм прав,но защо едно приемам безрезервно,а друго не!? Ти не се впрягай,остави ме да мисля,пък може и да е от полза! Поздрави! Ха и прочети Холокоста над българите на Г.Войнов,ако не си я чел..Има доста! Пак поздрави!

Непризнаването на Ив.Шишман няма нищо общо с неговото фиктивно "еврейство",на което той е бил враг (за да се докаже като добър християнин и Българин),а е причинено от действията на баща му Александър,който лишава от титулярен царски пост първородния си син Срацимир и така нарушава вековен Български закон. Евреите също били врагове на Шишман,понеже търгували с онези роби,които турците взимали от завладените наши и чужди градове,затова помагали те да бъдат превзети но не защото Шишман е евреин,а тъкмо защото не е! И да не забравяме,че сърбите също помагали на турците да превземат София,Търново и Никопол като пращали в помощ на турската армия свои войски,а тяхната помощ при Анкара била решаваща за спасяването от гибел на Османската династия,без която нямаше да има нито Османска,нито съвременна Турция,а България никога нямаше да падне под иго и сега отново можеше да е велика сила с над 60 милионно население и 5 пъти по-голяма територия от днешната.
цитирай
10. nikikm - От една страна,
02.05.2015 23:32
се радвам,че стана полемика,от друга:
*Шишман е 100% евреин,по майка и въобще не е фиктивен!!Няма как да ме убедиш в обратното!С всички последствия от това! За това е разкъсана България и вместо ИвСрацимир,на него е дадена властта!
*За това го е нямало при отбраната на Търново,а това е вършил Патриархът?!
*венецианските евреи и жена му Сара Теодора са във връзка,както са във връзка и с турците на които помагат всячески!
*При превземането на България,главната вина е в съглашателството на царската фамилия и после сърби и пр.
Пише го в Хорлокоста над българите от Георги Войнов,проф.Владикин.Това,ако не си чел,прочети!Вероятно е да придобиеш нов поглед! Лошо нема,никой от нас не е съвършен и ако си прав,пръв ще ти призная правото!На сърце си ми! Поздрави и без да се сърдиш! това що ли го пиша,ама понеже все ми се сърдят! сигурна щата не съм много таферен,както казват по Врачанско!
цитирай
11. shtaparov - Маджарите пък са Хуни- знаели са го ...
04.05.2015 15:52
анонимен написа:
shtaparov написа:
Маджарите пък са Хуни- знаели са го те самите... Хуни са също куманите...

Ти само проповясващ тюркската теория. Унгарците не са хуни, били са владяни от хуните, но въпреки, че много им се иска на унгарските историци да стана хуни, те не са - говорят съюо и тюркски език, ако това има значение за теб.
Приемам конструктивната ти критика с благодарност и задоволство- това е голям приятелски жест! Тюркската теория мен не ме интересува- интересува ме Истината за Българите. А унгарците и останалите Угро-Фини (Бугро-Хуни) определено не са тюрки- те са Скити,т.е. Българи. Това,че има 300 тюркски думи в езика на унгарците има своето научно обяснение,за което следва да издам специална статия,но засега не ми е останало време да го направя.
survakar007

цитирай
12. shtaparov - се радвам, че стана полемика, от ...
06.05.2015 15:21
nikikm написа:
се радвам,че стана полемика,от друга:
*Шишман е 100% евреин,по майка и въобще не е фиктивен!!Няма как да ме убедиш в обратното!С всички последствия от това! За това е разкъсана България и вместо Срацимир,на него е дадена властта!
*За това го е нямало при отбраната на Търново,а това е вършил Патриархът?!
*венецианските евреи и жена му Сара Теодора са във връзка,както са във връзка и с турците на които помагат всячески!
*При превземането на България,главната вина е в.....на царската фамилия и после сърби и пр.
Пише го в Хорлокоста над българите от Георги Войнов,проф.Владикин.Това,ако не си чел,прочети!Вероятно е да придобиеш нов поглед! Лошо нема,никой от нас не е съвършен и ако си прав,пръв ще ти призная правото!На сърце си ми! Поздрави и без да се сърдиш! това що ли го пиша,ама понеже все ми се сърдят! сигурна щата не съм много таферен,както казват по Врачанско!

Ако гледаме еврейските "правила",цялото човечество произхожда от евреи- не само Шишман! Науката обаче сочи,че не е така,а еврейските правила в България не важат-важат само Българските,според които всеки Български потомък е Българин,независимо от включенията в него. Виж,ако е отБългарен не от първо-второ,а да кажем от трето поколение,тогава можем да го признаем за чужденец,освен ако не е от някоя фалшива новопръкната с декрет "нация" като македонската.
Цар Шишман не е бил в Търново,понеже градът бил обсаден внезапно (може би умишлено) докато той е бил по царски дела из Влашко и Никопол. Когато научил за обсадата вече било късно да се върне в града,а сили за разбиване на турците не е имал- още повече че 30-40% от състава им са били сърби,които по онова време се биели по-дисциплинирано и по-организирано от Българите. Татарите,които по-рано помагали на България,се отдръпнали заради нежелание да се бият с едноверци- постъпка,характерна повече за мюсюлманите отколко за християните. Много Българи не подкрепяли Шишман,смятайки Срацимир за легитимен,а данни за "Сара" по онова време вече няма.
цитирай
13. metlichina - !!!
12.05.2015 19:38
поздравления и от мен... това, което видях и прочетох тук
е впечатляващо!
цитирай
14. hloris - И от мен поздравления:
14.05.2015 14:56
Твоите статии са като едно огънче,около което се събират да се сгреят всички родолюбиви българи.
Статии,които показват какви сме били,и да не забравяме кои са нашите национални ценности,около които трябва да се обединим като нация.

Благодаря ти,приятелю!
При теб винаги научавам нещо ново и интересно!
цитирай
15. shtaparov - Твоите статии са като едно огънче, ...
14.05.2015 15:27
hloris написа:
Твоите статии са като едно огънче,около което се събират да се сгреят всички родолюбиви българи.
Статии,които показват какви сме били,и да не забравяме кои са нашите национални ценности,около които трябва да се обединим като нация.

Благодаря ти,приятелю!
При теб винаги научавам нещо ново и интересно!

Много съм доволен,когато успея да доставя радост на хората,но не го правя с цената на всичко- за мен е по-важно да им кажа истината за България!
цитирай
16. demograph - Поздрав, освен другото
16.05.2015 00:39
Статията ти разбива на парчета лъжата, че мраморната плоча с двуглавия орел в световно известната църква в с. Добърско разложко, е "донесена от руски монаси".
цитирай
17. shtaparov - Статията ти разбива на парчета...
16.05.2015 10:35
demograph написа:
Статията ти разбива на парчета лъжата, че мраморната плоча с двуглавия орел в световно известната църква в с. Добърско разложко, е "донесена от руски монаси".

Тази лъжа я разбива по-скоро елементарната логика: руските монаси като хора без багаж,нямащи какво да носят по дългия си път от Русия до тук решили да вземат по някоя и друга каменна плоча,та да не пътуват с празни ръце. И не стига това,ами пътят от Русия до Самоков им се видял толкова лек,че решили да нарамят плочата и да превалят с нея цялата Рила планина,за да не ги наляга скуката по пътя :))
цитирай
18. litatru - :)Чудесен си,
22.05.2015 08:39
както винаги и благодаря, че не си ме забравил, т.е. - посещаваш творбите ми.
Поздрав : Литатру
цитирай
19. shtaparov - ....
22.05.2015 17:47
litatru написа:
както винаги и благодаря, че не си ме забравил, т.е. - посещаваш творбите ми. Поздрав : Литатру

Благодаря- сърдечен поздрав и за теб!
цитирай
20. shtaparov - поздравления и от мен. . . това, к...
23.05.2015 16:57
metlichina написа:
поздравления и от мен... това, което видях и прочетох тук
е впечатляващо!

Благодаря за подкрепата- поздрави и за теб,metlichina!
цитирай
21. shtaparov - Не съм трил коментари!
23.05.2015 17:01
Чак сега виждам,че коментарите ти ги няма,уважаеми Анонимен- аз не съм ги трил,вероятно системата ги е изтрила поради някаква несъвместимост с това,че не са подадени от коректен адрес,а от анонимен.
цитирай
22. ivoki - ПРЕКРАСНА МОНОГРАФИЯ !!!!
11.06.2015 01:12
ПРЕКРАСНА МОНОГРАФИЯ !!!!
цитирай
23. shtaparov - ПРЕКРАСНА МОНОГРАФИЯ !!!! На...
11.06.2015 18:53
ivoki написа:
ПРЕКРАСНА МОНОГРАФИЯ !!!!

Най-много от всичко държа статиите ми да съдържат верни и доказуеми неща,които да имат своята подкрепа в древните извори. Ако на всичко това материалът излезне и хубав- още по-добре! Благодаря Ви!
цитирай
24. shtaparov - Много силна...
13.06.2015 17:40
kansandilh написа:
Много силна статия, приятелю! Впрочем каквито са и всичките други статии написани от теб.
“…в гроба на Коврат- два лъва върху златното седло на княза,напомнящи (вероятно не случайно) изображенията от "Лъвската порта" в ахейската столица Микена”
Приятелю,
Приликата в изображенията на двата лъва върху седлото на Кубрат и тези от „Лъвската порта“ в Микена може пък да се окаже, че действително е не случайна…
Освен визуалното сравнение на двете изображения бихме могли да потърсим и паралели в езиците на българи и микенци. Въпреки че нямаме писмени сведения за думата, с която българите на Кубрат са наричали животното – лъв, затова пък е известно, че потомците им го назовават ‘лев‘.Чадуик, който разчита микенската писменост, ни осведомява, че микенската дума rewo означава анг.lion/лъв. Излишно е да се впускаме в подробности, за да изясним произходът на микенската дума rewo - достатъчно е, че всеки знае, че когато rewo/рево ревне, страховитият му РЕВ кара всичко живо панически да бяга и търси да се скрие в „миша дупка“, включително – елинистите.
И така: rewo/рево>лево(преход р-л прм. хоро/коло - кръгов танц, Зап. България; кричи/гълчи и т.н.)>лев>лъв; също така – rewo/рево(лево)>лат. leo, фр. lion, анг. lion, алб. luan и т.н.

Намирам,че заключението ти за значението на думата "Лъв" (Лев) е напълно правилно- отдавна съм установил,че означава "Рев" чрез прехода Л-Р,а древните хора са визирали страха,който всичко живо изпитва,когато чуе нощем рева на изгладнял лъв. Тя обаче има още едно значение- Ръв (Ръф) за да обозначи животно,което ще те наръфа или "изръфа" без окото да му мигне. А микенската дума може да се прочете също като "Лево" ако не и като "Левъ",понеже Вентрис и Чадуик са подбрали от двата варианта този,който им е повече харесал и са се направили на ударени и на недоразбрали,че в езика на микенците има звуци като Ж,Ч,Ш,Щ,Ъ и пр. Заради наличието на тези неотчетени звуци преобладаваща част от знаците в линеарите са останали неразчетени но поне се знае,че Р и Л са били един и същ звук и у микенците,и у древните Българи. Затова както можем да кажем "Рево" в този случай,така можем да кажем и "Лево" (Левъ),а защо не и "Лъво"??! Проучвателите на микенския език впрочем са избрали формата "Рево" по свое собствено усмотрение- тя дори и тогава може да си е била "Лево" или "Лъвъ" но те не са разбрали,че като избягат от едната Българска дума,веднага ще се насадят на другата!
цитирай
25. mariniki - толкова задълбочено, с доказателства...
12.09.2015 23:15
прецизно написано... мащабен труд, чета те с удоволствие, мили Човеко...
ти си истински родолюбец... особено ценно в днешно време..
респект... и почитания... Бъди!
цитирай
26. shtaparov - прецизно написано. . . мащабен т...
05.12.2015 00:00
mariniki написа:
прецизно написано... мащабен труд, чета те с удоволствие, мили Човеко...
ти си истински родолюбец... особено ценно в днешно време..
респект... и почитания... Бъди!

А за теб- поздрав и сърдечни благодарности!
цитирай
27. vranata - Случайна случка
01.04.2017 09:45
http://mediacafe/novini/interesno/Rjadka-rimska-skulptura-na-orel-e-namerena-v-London-3993
цитирай
28. shtaparov - http://mediacafe/novini/int...
01.04.2017 16:58
vranata написа:
http://mediacafe/novini/interesno/Rjadka-rimska-skulptura-na-orel-e-namerena-v-London-3993

Да-а: изображенията на Български орли не са ежедневно срещани в Британия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 3783726
Постинги: 233
Коментари: 8135
Гласове: 116617
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи