Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 22:41 - "АНАЛИЗЪТ" ДАВА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КАКВО ОЗНАЧАВА БОЙНИЯ ВИК НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 16631 Коментари: 25 Гласове:
64

Последна промяна: 25.02.2015 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БОЙНИЯТ ВИК НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ И РОДСТВЕНИТЕ ИМ НАРОДИ- РАЗГАДАН ОТ "АНАЛИЗА"

   Бойният вик "Ура" е твърде популярен,затова днес в различни разновидности го използват много европейски армии- Българската (Ура),руската (Уррей,Ура),английската (изписва се като hurray или hurrah,
но се чете~ "Ура",почти както при нас),португалската (Ура),украинската и белоруската (Ура),турската (Юруш~ Напред) и т.н. Изказани са различни хипотези за неговия произход и макар у нас да се счита основно за древно-
Български или руски,в чужбина битуват различни мнения относно призхода му-готски,сарматски,германски,татарски,тюркски,"пра"-Български и т.н.
Какво е буквалното му значение обаче никой досега не е успял смислено да обясни. А това,както ще видим по-долу,се дължи на голямото подценяване,с което в Европа и света се посреща Българското по установена от близо 300 години привичка. Което несъмнено се дължи на унищожаването след 1690 г. от турците на последните остатъци от благородническо съсловие в нашата страна и на вековната вече липса на аристократична опора за нашето изстрадало общество.

  Сега у нас се приема,че бойният вик "Ура" е използван от или от всички "пра"-Българи по време на война,или поне от багатурите (офицерите),което обаче е твърде безпочвено,понеже те са били командващи войскови части и не е оправдано сам офицер да надава боен вик,а цялата армия зад него да мълчи. Според други тези този вик е бил изкоренен от турците след унищожаването на последните Български армии на Балканите (ок.1690 г.),а след Кримската война нашите въстаници го заимстват от руските армии,с които са имали досег. Според някои тези викът "Ура" произлиза от туркотатарското "юруш",с което монголо-татарските орди влизали в бой преди Аллах да инфектира съзнанието им. Каквато и да е истината,имаме зафиксиран арабоезичен писмен източник,според който бойния вик на Волжките Българи е бил "Барит". Неговото значение също не е добре обяснено и разтълкувано,понеже никой сегашен изследовател не е съумял да се постави на мястото на нашите деди и да вникне дълбоко в тяхната езическа народопсихология. Това обаче успя да го направи "Анализът",който се добра до изненадващо разбиващ резултат в това отношение,като разтълкува смисъла на бойния вик така убедително,че по-точно обяснение от неговото никога няма да бъде намерено.

  Оказа се,че всички цитирани бойни викове,които звучат близко или далечно за нашето и за чуждестранното ухо,са имали нещо общо помежду си,което е убегнало на всички досегашни изследователи. И то е скрито в древната Българска езическа митология,от която сме се отказали отчасти доброволно,отчасти насила преди близо 1000* години. Съответното значение на така цитираните бойни викове е следното:

1. Уррей (в руския език,което се оказва най-близко до първообраза)= Юрей (Ярей,Арей,Хорей- Богът на войната и яростта у древните Скито-Българи). Което означава,че при атака нашите деди не са се провиквали безсмислено,а са призовавали Бога на войната да им се притече на помощ!

2. Ура= Яро (съкратена форма на името "Ярей"), Бура (Буря- друго име на Бога на войната,който е бил и бог на разрушението).

3. Юруш (в турския език)= Боруш (Борис,Бори се!), Пораз (Поразявай,Хвърли се в поразяваща схватка), Ярош (Ярощ,Ярост): едно от имената на Бога на войната при Скитите,което още веднъж поставя под съмнение азиатския произход на прототюрките. Името Тюрки идва от името на иранската (Арийската) област Туран (Тарим) в Средна Азия,но се родее и с името Тарки (Траки),чиито потомци са най-старите цивилизовани жители на Тарим- Тохарите,наречени по-късно Татари,затова не е логично езикът им да няма връзка с индоевропейските езици на индоариите и на ведическите племена,което всъщност е безспорно установен факт! Понеже в крайна сметка се оказва,че прототюрките не са били жълти монголоиди или черни дравиди,на каквито приличат техните потомци днес,а Скито-Българско племе,което е говорело език,близък до езика на Перси,Шумери,Угро-Фини,Финики (Пуни),Хуни,Масагети и пр.

  Така става ясно,че думите "Юруш" и "Ура" няма как да са изконно тюркски,понеже "Ура" се ползва също от англичани и португалци,в чиито страни тюрки никога не са припарвали,но за сметка на това там са се преселили доста други Скито-Български племена като Визиготи (Масагети),Сакси (Сакци,Саки),Юти (Ути),Скоти (Скити),Англи (Онгли,Онгри) и пр.,но също Болги (Белги) и Брити (Бриги т.е. Блъги,които след преселването са променили един звук от народностното си име по стар Български обичай). С това се опровергава версията,че "Ура" иде от турското "Ур" (Удрям,Удри),понеже турското Ур всъщност идва от нашето Удр (Удар,Удри- Български език). Думата Удар (Бутар= Бутане) пък на своя страна произлиза от нашето Мудар (Модар,Мадар,Мадара,Мъдъра,Ведара= Знаещия,Удара),което е едно от имената на Бога на войната и гърма при древните Българи. Това се потвърждава от надписите около Мадарския конник,които до един са свързани с обсъждане на военни действия или сключване на мирни договори,при чието подписване нашите делегати е трябвало да се закълнат в Бога на войната!

4. Барит (боен вик на Волжките Българи)= Борит (чете се "Барит" в руския "език"- виж израза "Бариться",и означава Бори,Бори се). Има доста други думи с падежното окончание "-ИТ" като "Уходит","Стоит","Пить","Гаварит" [пише се "Говорит"] и т.н. ,което означава,че Волжките Българи преди монголското нашествие са говорили диалект,много близък до днешния руски език. Тази дума също е свързана с Бога на войната,понеже е негов епитет както названията Барис (Борис= Бори се,Борес=Борец,Борещ), Марес (Арес,Марс,Марис- при Келтите,Мерещ [Замерващ със стрели]- оттам и Меркурий [Мерка-арий,Мерк-гурий]: Който взима мярката на враговете,т.е.- мери се в тях и ги замерва със стрели), Мариз (Бой,в съвременни Български диалекти от шопския край- дума,обявена днес за "турко-арабска": виж "Маризене","Че го маризим него" и пр.),която означава Барис (Бори се!),Пораз (Поразявай!) и Марес (Марс,Арес), Перкун (Перкач,Перкащ: виж диалектния израз "Яз че го пЕрем него!"), Перхун (Перун), Пердух (Пердах),от който иде името на македонския цар Пердика (Пердаха- епитет на Бога на войната),и т.н.

  От този епитет несъмнено произлиза гръколатинската дума Пират (морски разбойник,корсар),която в древността ще да е означавала "Заклет последовател на Бога на войната",комуто се налагало постоянно да воюва за "хляба" си. С което се опровергава тезата,че "Ура" има връзка с друга наша древна дума- Оренда (~знание,път,закон,душевна сила),която буквално означава Орантя (Хоратя,без носовкатаи с възст. на I-та съгл.),сиреч: убеждавам със слово,агитирам,мотивирам за действие,говоря добре. От нея произхожда латинската дума Оратор (Хоратор,Хорат- ар= Човек който хорати,сиреч- който говори добре,за да убеждава хората или да им рекламира своите тези и убеждения). Думата Хоратя (Хоратим,Оратим) обаче няма връзка с думата "Хора",както би могло да се помисли,понеже е част от "Звуковото семантично гнездо",съгласно което Хоратим (Оратим)= Оратен (Оратене) и Порачим (Поръчам,Заръчам). Последният израз пък е образуван от думата Рачим (Речем,Рукам,Ревем),която е в едно семантично гнездо с думите Рещим (Крещим,Крекам,Врещим,Врекам), Грачим (Гракам,Пракам,Тракам), Трещим (Тръбим,Гръмим), Глъчим= Гълчим: оттам- "Гълчава" т.е. Галсова (Гласова,Гласове) и т.н.! 

  Резултатите от тези авангардни проучвания на "Анализа" означават,че ако бъдещето позволи на науката да открие други бойни викове на някой от познатите ни древни народи,те до един ще са свързани с някое от имената на Бога на войната- един от най-важните богове на древните Българи. С това на загадките около значението на бойния вик "Ура" се слага окончателен край,а армиите,които го ползват и до днес трябва да знаят,че с него те призовават Бога на яростта и войната да се издигне между воините и да ги дари с победа.




* Това не е грешка- с тези 1000 години не искам да кажа,че тогава сме приели християнството,а че тогава византийските светски и църковни власти са ни наложили със сила онези аспекти на християнството,които не сме пожелали да приемем в периода 864-1018 г. При което не бива да забравяме,че покръстването от 864-65 г. е само един етап от покръстването на тогавашния Български народ,чието начало е поставено в 37 г. сл.Хр. от св.апостол Андрей.





Гласувай:
64


Вълнообразно


1. kostas - Турският език , в основата си е цариградски диалект латинизиран в писмената си форма от
04.08.2013 14:37
юдео -хазара Ататюрк. И тъй като е изкуственно създаден ,не считам че може да бъде цитиран като обосновка . В него липстват категориите за врема и род !!!

ЕДНО МЪЖ-ЕДНО ЖЕНА, ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!

ДРУГАТА ФОРМА С КОЯТО СА ИЗВЕСТНИ ТУРЦИТЕ Е ЧИТАК ! И ОТТЪЛКОВНИЯТ РЕЧНИК СЕ ЧЕТЕ СЛЕДНОТО:
мн. читаци, м.
1.Остар. Пренебрежително за турчин.
2.разг. Пройдоха, дрипльо, мърляч.
3.pазг. вулг. Мъжки член. Барам си читака.
цитирай
2. demograph - Железен си както винаги
04.08.2013 15:30
Протонародът заселил половоината от днешния свят са българите около Черно и Бяло море, наречени после от гърците "траки". С което са скъсали връзката между този велик етнос и следващите негови колонизационни разселвания и трансформации. Някои и до днес не могат за схванат тази връзка, която ще им извади очите. Но има хора като теб комуто Бог е дал очи за да вижда. Думите значат, но само за този който има трето око и трето ухо-сетивата на аватарите. Поздрав.
цитирай
3. vesever - Аз винаги съм свързвала възгласа ...
04.08.2013 19:02
Аз винаги съм свързвала възгласа "Ура" с радостни преживявания, но не и с война.
Не знаех, че има богове на войната... всъщност, смятам, че хората са си ги измислили, за да оправдаят идеята да воюват и да се убиват един друг...
Да...голяма масовост, щом при толкова много народи го има този "бог"...

Ще разкажа една смешна случка. Една театрална актриса от моя град била нападната една вечер, когато се прибирала, в блока си, от някакъв психопат - крадец ли бил или изнасилвач, не се знае точно, и тя много се изплашила и се разкрещяла колкото сила има: Урааааааа! Онзи се стъписал и избягал :)))
Извинявам се за отклонението.
Поздрави!
цитирай
4. shtaparov - юдео -хазара Ататюрк. И тъй като е ...
04.08.2013 19:56
kostas написа:
юдео -хазара Ататюрк. И тъй като е изкуственно създаден ,не считам че може да бъде цитиран като обосновка . В него липстват категориите за врема и род !!!
ЕДНО МЪЖ-ЕДНО ЖЕНА, ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!
ДРУГАТА ФОРМА С КОЯТО СА ИЗВЕСТНИ ТУРЦИТЕ Е ЧИТАК ! И ОТТЪЛКОВНИЯТ РЕЧНИК СЕ ЧЕТЕ СЛЕДНОТО: мн. читаци, м.
1.Остар. Пренебрежително за турчин.
2.разг. Пройдоха, дрипльо, мърляч.
3.pазг. вулг. Мъжки член. Барам си читака.

Според мен основно е третото значение,а първите две са производни от него. Понеже Читак= Чукак (Чукач),Чепяк (от диалектната ни дума "чеп"). Обяснения 1. и 2. може да ги разбере правилно само мъж,особено ако е служил в армията,затова ми позволете да не цитирам буквалното им значение пред дамите,за да не губим тяхното уважение,което е особено важно за всеки Български мъж!
цитирай
5. shtaparov - Протонародът заселил половоината ...
04.08.2013 19:57
demograph написа:
Протонародът заселил половоината от днешния свят са българите около Черно и Бяло море, наречени после от гърците "траки". С което са скъсали връзката между този велик етнос и следващите негови колонизационни разселвания и трансформации. Някои и до днес не могат за схванат тази връзка, която ще им извади очите. Но има хора като теб комуто Бог е дал очи за да вижда. Думите значат, но само за този който има трето око и трето ухо-сетивата на аватарите. Поздрав.

Благодаря ти приятелю!
цитирай
6. shtaparov - Аз винаги съм свързвала възгласа ...
04.08.2013 20:20
vesever написа:
Аз винаги съм свързвала възгласа "Ура" с радостни преживявания, но не и с война.Не знаех, че има богове на войната... всъщност, смятам, че хората са си ги измислили, за да оправдаят идеята да воюват и да се убиват един друг...
Да...голяма масовост, щом при толкова много народи го има този "бог"...
Ще разкажа една смешна случка. Една театрална актриса от моя град била нападната една вечер, когато се прибирала, в блока си, от някакъв психопат - крадец ли бил или изнасилвач, не се знае точно, и тя много се изплашила и се разкрещяла колкото сила има: Урааааааа! Онзи се стъписал и избягал :)))
Извинявам се за отклонението.Поздрави!

Да- в последните години значението на този вик значително се е отклонило от онова на първообраза си,но в езическо време нещата са били,както виждаме,по-различни.
цитирай
7. nikikm - Поздравления
04.08.2013 22:42
и комплименти!
цитирай
8. zaw12929 - ИНТЕРЕСАН АНАЛИЗ, ЗВУЧИ ПРАВДО...
05.08.2013 08:40
ИНТЕРЕСАН АНАЛИЗ , ЗВУЧИ ПРАВДОПОДОБНО
А СЕГА НА КОЙ БОГ СЕ КЛАНЯМЕ?! ДОКАТО - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Разиграва се режисирано опасна омраза, злоба и желание за мъст, защото само при управлението на БСП :
- станахме страна членка на ЕС
-удвоина доходите заплати и пенсии
- намалиха външния дълг
- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% , безраборица 5% а цега регистрираната е 15%

протестиращите иМат задача унищожаването на България- само това могат рефорнаторите: НАМАЛАВАТЕ ДЪРЖАВНОСТТА ДО ХАОС, ИКОНОМИКА И НАСЕЛЕНИЕ ДО НУЛА- ТОВА ЩЕ ПРЕСЕЧЕ ТОВА ПРАВИУИТЕЛСТВО...
ДАНО БЪЛГАРИНЪТ ДА ОСМИСЛИ КАКВО ПРАВИ И ДА ДАДЕ ШАНС НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА
цитирай
9. shtaparov - С поздрав
05.08.2013 17:44
nikikm написа:
и комплименти!

Благодаря!
цитирай
10. shtaparov - Не съм изтрил нито един коментар,но три от вчера мистериозно изчезнаха!
05.08.2013 17:49
Вчера имаше още 3 коментара (бяха общо шест!),които ги публикувах както останалите,но в крайна сметка така и не се появиха под статията ми. За което не нося вина: нямам никаква идея защо се случи това. Моля написалите ги съблогъри да ги повторят доколкото е възможно и да ми ги пратят отново- ще ги публикувам,докато се появят! Хубави и съдържателни коментари бяха и ми се иска да бяха налице сега,за да обогатят читателските мнения. Съжалявам,че стана така.
цитирай
11. merlin68 - Много итгересна тема и мисля, че си ...
05.08.2013 22:23
Много итгересна тема и мисля, че си напълно прав. Скоро и аз се рових доста за бога на войната Арес (Арей, Ярей, Ярос, Ярило, Яровит), определено това доказано е най-дълго почитания бог в Европа, а корените му са в Тракия.
цитирай
12. shtaparov - ИНТЕРЕСАН АНАЛИЗ, ЗВУЧИ ПРАВДО...
06.08.2013 10:03
zaw12929 написа:
ИНТЕРЕСАН АНАЛИЗ , ЗВУЧИ ПРАВДОПОДОБНО
А СЕГА НА КОЙ БОГ СЕ КЛАНЯМЕ?! ДОКАТО - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Разиграва се режисирано опасна омраза, злоба и желание за мъст, защото само при управлението на БСП :
- станахме страна членка на ЕС
-удвоина доходите заплати и пенсии
- намалиха външния дълг
- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% , безраборица 5% а цега регистрираната е 15%
протестиращите иМат задача унищожаването на България- само това могат рефорнаторите: НАМАЛАВАТЕ ДЪРЖАВНОСТТА ДО ХАОС, ИКОНОМИКА И НАСЕЛЕНИЕ ДО НУЛА- ТОВА ЩЕ ПРЕСЕЧЕ ТОВА ПРАВИУИТЕЛСТВО...
ДАНО БЪЛГАРИНЪТ ДА ОСМИСЛИ КАКВО ПРАВИ И ДА ДАДЕ ШАНС НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА

НАРОДЪТ МРАЗИ ВИНАГИ С ПРАВО,И ТО САМО ОНЕЗИ,КОИТО АМА НАИСТИНА МНОГО СА ГО ОБИДИЛИ! А КОМУНИСТИТЕ ТАКА БЕСРАМНО И БЕЗСКРУПУЛНО ИЗИГРАХА НАРОДА НИ,ЧЕ ЖЕЛАНИЕТО ЗА ОТМЪЩЕНИЕ Е НАПЪЛНО СПРАВЕДЛИВО И ЗАСЛУЖЕНО- МАЛКО ЩЕ ИМ Е ДА ИМ СЕ ПРИЧИНИ ОНОВА,КОЕТО ТЕ ПРИЧИНИХА НА НАС! ЗАТОВА НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ГИ ПРОКЛЕВА И ГИ ОРИСВА ДА ПРЕЖИВЕЯТ В РАМКИТЕ НА ЕДНА ГОДИНА ВСИЧКО ОНОВА,КОЕТО БЪЛГАРИТЕ ПРЕЖИВЯХА ОТ ТЯХ В ПОСЛЕДНИТЕ БЛИЗО 100 ГОДИНИ- АМИН!!!
цитирай
13. shtaparov - Много итгересна тема и мисля, че си ...
06.08.2013 10:08
merlin68 написа:
Много итгересна тема и мисля, че си напълно прав. Скоро и аз се рових доста за бога на войната Арес (Арей, Ярей, Ярос, Ярило, Яровит), определено това доказано е най-дълго почитания бог в Европа, а корените му са в Тракия.

ТОЧНО ТАКА- ЗАТОВА ТОЙ ЧЕСТО Е АСОЦИИРАН С ЮПИТЕР,ХЕРМЕС,САТУРН И ДИОНИС,С КОИТО СЕ ПОЧТИ ИЗЧЕРПВА "ГЛАВНИЦАТА" НА МЪЖКИТЕ БОГОВЕ В НАШИЯ ДРЕВЕН ПАНТЕОН.
цитирай
14. rossi9 - Наистина убедителен анализ за абсолютен лаик като мен, благодаря!
06.08.2013 23:13
Стана ми весело, защото Никола Алваджиев пише, че "ура" било заимствано от турското "ху-рай" ??? /липсва ми облещен емотикон/.
цитирай
15. shtaparov - Стана ми весело, защото Никола А...
07.08.2013 16:19
rossi9 написа:
Стана ми весело, защото Никола Алваджиев пише, че "ура" било заимствано от турското "ху-рай" ??? /липсва ми облещен емотикон/.

Той несъмнено е изпапагалствал това от някой сатирик- подобен на оня дето викаше,че "славяните" били произлезли от английското "слейв". Не е разполагал с други източници човека- не можем да го виним. Но ако отсега нататък сбърка произхода му,с право ще си заслужи критиките.
цитирай
16. prarodinata - Щапаров, сетивата ти за Българс...
07.08.2013 20:30
Щапаров, сетивата ти за Българското са много здраво наточени и заострени!!! :)
Перфектен анализ!
Спароток беше открил, че Ярей и Яра са едни от най старите документирани нашенски имена, логично е за народа-потомък на Бога на войната да Го призовава, когато се впуска в бой.
А победите не са закъснявали...

Поздрави и ще чакаме още Анализи ;)
!!
цитирай
17. shtaparov - Щапаров, сетивата ти за Българс...
12.08.2013 20:01
prarodinata написа:
Щапаров, сетивата ти за Българското са много здраво наточени и заострени!!! :)
Перфектен анализ!Спароток беше открил, че Ярей и Яра са едни от най старите документирани нашенски имена, логично е за народа-потомък на Бога на войната да Го призовава, когато се впуска в бой.А победите не са закъснявали...
Поздрави и ще чакаме още Анализи ;)!!

Благодаря за положителните отзиви и се извинявам,че не можах веднага да публикувам коментара Ви- при всеки опит да го направя се появяваше иконка за наличие на злонамерен софтуер и изобщо не успявах да го придвижа,поне до днес.
цитирай
18. anin - въпрос
17.08.2013 13:34
Има ли връзка според теб У-ра с бога Ра, както се е коментирала и думата Хор -ра?
цитирай
19. shtaparov - Има ли връзка според теб У-ра с бога ...
17.08.2013 14:20
anin написа:
Има ли връзка според теб У-ра с бога Ра, както се е коментирала и думата Хор -ра?

Директна връзка разбира се няма,понеже думата "Ура" идва от името на Бога на войната,свързван с планетата Марс (Марес,Марис [Мариз],Ярес [Арес,Арей],Ярост и пр.),а "Ра" е бог на слънцето при древните египтяни,чието име е във връзка с нашето "Хра" (съкратена форма на "Хръз,Хриз") и "Раз" (Храз,Хръз). Друг е обаче случая с бога Хор,който е всъщност египетски еквивалент на Дионис,едно от чиито имена е било Йар (ЯрЕ,ЯрЕй),произнасяно понякога като Хурей и Хорей (виж по-горе английското изписване на бойния вик "Ура",представящ стария начин,по който се е произнасяла думата в Британия). А Дионис и в Египет е ходил: това е категорично известно на древните извори,затова следи от него не може да не са останали там на фона на хилядите Траки,зафиксирани в страната като част от нейното древно население.
цитирай
20. anonimen65 - a kakvo e ako
22.08.2013 12:24
ura e ot uran?
цитирай
21. shtaparov - a kakvo e ako...
22.08.2013 16:46
anonimen65 написа:
ura e ot uran?

Всъщност противоречие няма- при Траките и Индоариите Уран е бил една от еманациите (аватарите,превъплъщенията) на Бога на гърма,сиреч на Бога на войната. Понеже Уран= Пуран (Перун- Бог на гърма при "славяните"), Каран (друго име на княз Крум и име на древно-македонски,сиреч на Тракийски цар), Арон (персонаж от еврейската митология), Яран (наше древно име- виж фам. Яранови), Горан (популярно наше име), Гъръм (Гръм) и пр.
цитирай
22. apostapostoloff - Те не са викали
14.09.2013 18:41
"ура", а "кура", т. е. ей сега ще ви теглим кура. Ама хронистите от онези времена са чували само "ура", тъй като к- то в началото не се е чувало.
цитирай
23. shtaparov - Те не са викали...
21.09.2013 17:12
apostapostoloff написа:
"ура", а "кура", т. е. ей сега ще ви теглим кура. Ама хронистите от онези времена са чували само "ура", тъй като к- то в началото не се е чувало.

Гледай сега как ще ти докажа,че присмехът и лигавенето понякога са сметки без кръчмар. Ще ти държа тоя тон докато не се научиш да подхождаш уважително към родните светини и да не ползваш непристойни цинизми в коментарите си,за да не се налага да ги трия. Това което говориш не е същинската истина,но не е и лъжа,понеже Богът на войната е бил също бог на секса и на плодородието,при което Курос (момче,при гърците)= Херос (Бог на войната при Траките),Ерос (спомагателен бог на любовта и секса) и Йерос (Йарос,Ярост,Ярес,Арес [Марес,Мариз,Марс],Арей и пр.)- Бог на войната при Българите! Сиреч: смешката ти не е никаква смешка,ами е част от истината,а древните хора естествено не са призовавали сексуалната природа на бога Йерос да им помага в боя,а военната! С други думи: докато едното превъплъщение на Бога е действало,другото е спяло! Така че твърдението ти вместо да "избоде очи" всъщност изписва вежди,но ти не целеше точно това,нали? Но се радвам,че има полза и от теб както виждаме!
цитирай
24. gizdashki - Йерос (Йарос, Ярост, Ярес, Арес = ...
26.04.2015 15:34
shtaparov написа:
Йерос (Йарос,Ярост,Ярес,Арес [Марес,Мариз,Марс],Арей и пр.)

= Война; Салим = Мир. "В теб е знакът на движението и покоят".
цитирай
25. shtaparov - Йерос (Йарос, Ярост, Ярес, Арес = ...
27.04.2015 14:58
gizdashki написа:
shtaparov написа:
Йерос (Йарос,Ярост,Ярес,Арес [Марес,Мариз,Марс],Арей и пр.)

= Война; Салим = Мир. "В теб е знакът на движението и покоят".

Благодаря- мирът винаги е бил много по-важен от войната,но на някои той за съжаление не им изнася.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815398
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи