Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2013 00:53 - ОМУРТАГ И ТОКТУ,КОИТО РАЗБИХА ТЮРКСКАТА ТЕОРИЯ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 14241 Коментари: 22 Гласове:
60

Последна промяна: 21.02.2019 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                     КНЯЗЕТЕ ОМУРТАГ И ТОКТУ РАЗБИХА ТЮРКСКАТА ТЕОРИЯ!

   
   Всяка епоха рано или късно изживява своите преломни моменти.
 Средата на ХХ век бе златно време за тюркската теория,претендираща че е "обяснила" произхода на Българския народ,получила неочаквано рамо от банда международни терористи,завзели властта в бивша Царска Русия и организирала окупацията на България 27 години по-късно. И понеже всяко нещо рано или късно достига своя край,времето сложи край както на окупацията,така и на родения от нея тоталитарен режим. С това устоите на фалшивата "Тюркска теория" сериозно се разклатиха,при което се постави под съмнение всяко нейно твърдение и постулат,и почти навсякъде бе установено умишлено вменяване в съзнанието на Българина на множество сериозни лъжи и заблуди относно неговите корени и неговата истинска идентичност.

  Една от големите заблуди на тази теория се крепеше на презумпцията,че част от имената на нашите ранни КНЯЗЕ (наречени от фалшификаторите "ханове") имат тюркско звучене и приличат на тюркски. Този фал бе допуснат поради няколко причини,една от които бе тази,че на тогавашните изследователи не бе известна системата на "Ангеловия анализ",позволяваща да вникнем дълбоко в смисъла на названията и понятията и да установим техния истински произход. В тъмните и скръбни за България времена,които настъпиха след 1944 г., тълкуванията се правеха най-често произволно,чрез небрежно претупване и безотговорно подминаване на редица важни индоевропейски аналози,без някой да посмее да потърси отговор на въпроса "А дали не е възможно тези имена и понятия все пак да са си Български???"

   Но сега на онези комични заблуди вече се слага край,понеже "Анализът" се намесва решително в проблематиката и слага край на досегашната й практика,изпълнена с безподобни лъжи и исторически манипулации. И понеже пълното проучване върху темата е доста по-обемисто от представените тук резюмета,в тази статия ще запознаем уважаемата аудитория с тълкуванията на две лични имена на ранни Български князе,които са особено любими и предпочитани от нашите и чуждите тюркофили и тюрколози,когато трябва да се дава пример за "тюркския" произход на древните Българи. Това са имената на князете Омуртаг и Токту,чиито тълкувания ще бъдат приведени по-долу:

1. Омуртаг (наричан още Омортаг,Мортаг и Муртагон)= О`Мардук (От Мардук,Син на бога Мардук)! Началното "О" в името може да бъде схващано и като протеза,при чието отпадане оригиналът е бил Мортаг (Мардук)- точно каквото е споменатото в Ирландските хроники име на един от царете на "Фир Болг" (Хор Болг= Хора Болги)! Другата форма на името- Мортагон,съответно означава Мардукан (Мардукин,Роден на празника на Мардук)! А празник с такова име е споменат в арабски извори като един от най-важните празници на Волжките Българи (респективно и на Дунавските)! Но ако продължим още по-напред,се добираме до още по-удивителни резултати,понеже името на древния близкоизточен бог Мардук се оказва двусъставно и като такова е било ползвано от някогашните Шумери,на които този бог е бил познат под името Умар Утуку (Умардукъ,Умаръ Утукъ),означаващо "Слънчев бик,Небесен юнец",което е шумерско прозвище на бога Юпитер. Оттук става ясен произхода на още едно име на ранен Български владетел- това на Умар
(виж и 
http://borislav.digicom.bg/statii/Poklonnici_Na_Svetlinata/
Poklonnici_Na_Svetlinata.htm
).

  Така се оказва,че пълното название
на този бог е изцяло древно- Българско,понеже Умар е наше княжеско име от VIII в.,което означава Амур (Омир) и Хомер (Кумир,Кимер) т.е. Камул (с прех. Р-Л)- едно от многото имена на древно-Българския Дионис,който е бил едновременно бог на войната,гърма,плодородието,секса,виното и небето,а Утуку= У Теку (виж "Теку Читем" от древния Български календар!),при което "Теку" е "Онзи който тече (произтича,изгрява)". Думата "текане" е диалектен вариант на думата "тичане" в някои наши диалекти от Македония от което следва,че "Теку" е епитет на Слънцето (Богът,който тича по небето или Онзи,който произтича от Изтока). Затова думата Изток (Изтокъ) е значела Из-Теку (Потекло на Слънцето,Произтичане [Потекнуване] на Слънчевия бог).

  "Иранското" (според учените) име Мардук има още едно изцяло Българско значение,което според мен е основното,понеже означава Мар-Дук: от Мир (Господар)- Дук (Водач) сиреч- Водач на Господарите и Господар на Водачите или просто "Господарят Водач"- епитет на Всебога (Световния бог) у древните Българи,който освен Свят (Свет) се наричал и Мир (Мар),а гърците го наричали Дионис.

  Връзката на (пра)-Българите с древните Шумери не бива да ни учудва,понеже най-модерни изследвания уточниха,че Шумерите са дошли в Междуречието от земите край Черно море,разположени най-общо между Варна и Одеса,а роднинските им племена са носели имената Кимери,Севери,Савири,Сувари,Авари и пр. Още повече,че в съседство с Шумерите (Кимерите) са живели народи с такива удивителни имена като Угарити (Бугарити),Бабилонци (Богарянци- с прех.Р-Л и Г-Б както в случая с Барбари- Баргари), Митанийци (Митани- роднини на Мизите и Медите),Асири (Азери,Хазари) и пр.,още повече,че при много от тях царската титла е била Сар или Шар,а царските им шапки са 100% подобие на Българските гугли.

  Пълното развитие на темата би я направило доста дълга разбира се,затова на този етап ще я оставим само дотук,като си запазваме правото да я развиваме допълнително при всеки удобен случай. Особено важно в случая е това,че царското име Омортаг има аналог в древна Тракия- това е царското име Аматок (Амарток,Амортак),получено чрез добавяне на "Р" съгласно Правило 9. б) от "Кога Анкара е била столица на България". Съответно Омортаг= Умардук (О"Мардук) и Умар Утук,което може да се преведе като Кумир на Бика (Кумир на Бога) и Кумир на Конния бог,и никаква тюркска теория не може повече да спаси лъжите на досегашните фалшификатори от заслужения погром.

  Сега (в началото на 2019 г.) вече има и друга версия за значението на княжеското име ОМОРТАГ,според която то означава СОМОР-ТАГ (Марсов владетел). Тя обаче не можеше да бъде разкрита преди публикациите за "пра"-Българския календар и тълкуванията,обясняващи истинското значение на нашите древни календарни термини.

2. Токту (познато още и като Токт)= Тотку (Тотко: с рокада ТК-КТ),Тошу (Тошо) и Точу (Точо- виж фам. Точеви),Тошку (Точку,Точко,Тошко,Тачко и пр.) поради изписване на "ШК" или "ЧК" като "КТ",което не е изключение в гръцкия език. За нас е важно да знаем,че в гръцки записи е било невъзможно да се предават звуци като Ж,Ш,Ч,Щ,ДЖ,Ъ и пр.,с каквито е изобилствал Българския език още в древността,поради което тези звуци са били заменяни с по-прости или по-сложни буквени съчетания,чието изписване и изговор да бъдат достъпни за ползващите гръцки език източни римляни и за всички останали,захванали се да пишат по техен образец. Има и други аналози на същото име като Таску (Таско: с прех.К-С и Т-К),Топко (виж фам. Топкови), Дочко, Дачко,Дечко и пр. Имената Тошо,Тошко,Тотко,Точко,Тачко и пр. са добре познати в днешния Български език,понеже са произлезли от името на някой по-популярен сред населението бог,което име не е можело да бъде забранено от християните.

  Това става ясно,когато издирим пълното тълкувание на споменатото име,понеже Тошо= Божо,а Тошко= Бошко (Божко),при което става ясно,че вероятно си имаме работа с прединдоевропейски диалектен вариант на името Божо (Божко- в умалителна форма),съхранен по стара традиция от Царското племе на Българите! Съответно Токт= Тош (Точ,Бож и пр.),което обаче не е пълна,а съкратена форма на името и изобщо не отменя смисъла на пълногласното й звучене. Най-вероятно обаче онзи древен Български бог,от който е взел името си княз Токту (Токто),е бил познат под названието Татко,което е епитет на индоарийския Бог-Баща Деус Питар (Таткото на боговете,бога Юпитер,Бог-Отец при езичниците). Всъщност дори и тук противоречие няма,понеже названието Бага (Бига,Бога),от което произлизат имена като Бошко,Божко,Божил и пр.,Българите са използвали за обозначаване на бога Юпитер,наричан от тях още Йова (Йеве,Ефе),Деве,Дева,Папа,Тата,Тато,Тате,Бате и т.н.

  Друго четене на името Токт (Токту) е Тохт (Тохтъ= Тохту) сиреч "Тот" с добавено "Х". То има две значения:

1. Тохт= Тохат (Тох-от,Произлизащ от Тох [Богинята-Майка]),наричана от египтяните Тут (Тот).
2. Тохт= Тот (Тат),което в зависимост от контекста е ту Гръмовержеца Зевс (Богът-Татко,Богът-Баща),ту Хермес (Богът на гърма).

  В древния и съвременния свят има още немалко имена,които са тясно свързани с вече споменатите. Но тази етап е достатъчно да посочим следните:

1. Към името Омортаг: Аматок (Амарток,Амортак),Аспартак (Спартак,Спарток- с "протеза"),което има и други тълкувания,подобни на вече описаното. Съответно Аспартак= Аспархук (Аспахрук- един от вариантите,под които в арменски извори е написано името Аспарух!),Спарадок (Марадук= Мардук,с прех. М-ДЖ-СП) и пр.,като в някои проучвания то бе асоциирано и с Амордат (бога на безсмъртието при индоариите),който несъмнено е същият този бог Мардук,наричан от вавилонците Бел Мардук (Вел Мортаг,Великият Мардук).

1а) Към името Умар (като съставна част на името Омортаг)- във връзка с него или произхождащи от него са имена като Кумир,Кумар,Кимер,Камул (с прех.Р-Л),Аспар,Испар (Испор),Еспор (Ектор- един от вариантите на името Хектор!),Емир,Емил (с преход Р-Л),Амур (римски бог на секса),Самир,Кимер,Шумер,Савир,Север,Севар,Сувар,Кубар (Кубер: индоарийски и митанийски бог на плодородието),Цезар,Катар,Кидар,Чапар (Щапар),Чакър,Сатир (Сотир),Кукер и т.н.

1б) Към името Мардук- от него произхождат също имена като Мърдок (в Британия),донесено несъмнено от народа Болг,Спарток (Спартак,Спарадок,Спароток и пр.),Пердика в Македония (означава Мардука или още Пердаха,което е епитет на бога на войната при древните Българи),Марсик (Марсий,Марс) и пр.- да не продължаваме повече,че ако се впуснем нататък,ще навлезем в друга тема.

2. Към името Токту: това име е познато и на Татарите (макар че и това го знаем от текстове на гръцки),но не защото са тюрки,а защото са го приели от Волжките Българи преди да ги асимилират. Но те може да са го наследили директно от Тохарите,които са прадеди на всички Татари. Тук е важно да знаем още,че повечето Татари са руси и синеоки европеиди,произлезли от Тохари- средноазиатски индоевропейски (скитски) народ от Тарим,чийто език е показвал "необясними" прилики с Тракийския,преди неговите ползуватели да бъдат тюркизирани след нашествията на монголоидите през VI-VII век. Татарите са преки наследници на Тохарите и това е ясно посочено от средновековните автори. Но ако всеизвестните Татари бяха Българи,къде бяха те между IV-XII век,та никой в Европа не беше и чувал за тях,а за Българите всички знаеха? И защо в периода IV-XIХ век никой не нарече Българите "Татари" или "Турки",та бил той византиец или турчин? Защото до първата половина на XIX в. нямаше и следа от комунизъм по света,а комунизмът като фалшификаторско в дълбоката си същност учение се появи едва след 1844 г.,при което не се захвана с нещо градивно и полезно за хората,а с измисляне на фалшиви нации като "македонската" и с редактиране историите на онези народи,чието естествено развитие бе дълбоко увредено и накърнено от насилственото вмешателство на юдаизираните Хазари (сиреч от дедите на ешкеназите) в тяхната историческа съдба. Във връзка с името Токту (Татку,Татко) са много наши лични имена,някои от които са получили разпространение и на запад,например Тотю,Тото,Тито,Татуш- разновидност на епитета "Татец" ("Дедец" при богомилите),сдобила се с окончание -УШ както при имената Мануш,Тануш,Карпош,Миклош и пр. От същия епитет несъмнено произхожда и името на египетския бог Тот (Тат,Татко),който е донесен в Египет от Балканите преди около 5500 години и не случайно древните египтяни са свидетелствали,че тъкмо той им е дал писмеността.

   Резултати,подобни на изведените по-горе получаваме при тълкуванията и на останалите наши княжески имена от II-IX век,с които ще се занимаем в друга статия. Към написаното дотук може да се добави още много разбира се,но основната цел на този материал не е да навлизаме в най-дълбоките детайли,а да покажем катастрофалното объркване,в което ще ни вкара тюркската теория,ако й се доверим. И след като тази цел вече е постигната,разбираме колко наивни,порочни и подвеждащи са заключенията на тази "теория",натрапваща на Българите не-Български произход и минало,каквото те никога не са имали! С това фалшивата и лъжлива тюркска теза за произхода на нашите древни княжески имена,както и на народа ни може да бъде считана за напълно разбита.




Гласувай:
61


Вълнообразно


1. solinvictus - 1. Омуртаг (наричан още Омортаг, ...
10.02.2013 02:46
1. Омуртаг (наричан още Омортаг,Мортаг и Муртагон)= О`Мардук .................... обратно е - на надписите пише МО(У)РТАГОН на греце ,което граматически става с "О" но добило популярност заради бешевлиевските измислици и по нататъшното му папагалстване от историческата ни камарила!
позДрав :)
цитирай
2. shtaparov - Така си е
10.02.2013 15:36
solinvictus написа:
1. Омуртаг (наричан още Омортаг,Мортаг и Муртагон)= О`Мардук .................... обратно е - на надписите пише МО(У)РТАГОН на греце ,което граматически става с "О" но добило популярност заради бешевлиевските измислици и по нататъшното му папагалстване от историческата ни камарила!
позДрав :)

Да: ето го по-горе и това Мортагон,чието обяснение Мардукан ни връща към обичаите на Волжка България. Те са били обичаи и на Дунавска България разбира се,но тук не сме имали такива любезни приятели като арабите,които да опишат в подробности обичаите и предпочитанията ни,а много от записаните вече подробности са били загубени след Големия погром над Българската книжнина,извършен от лицемерните фенерски дерибеи между 1767 и 1870 г.
цитирай
3. etyna - Преди
10.02.2013 16:12
около три години, четох в учебника по история на съседско дете, обяснения защо сме причислени към тюрко-алтайската езикова общност.
Когато синът ми беше в пети клас, половин срок учи що е то бейлербейство, санджак и т.н. , защото за съставителите на програмата в училище, явно е по-важно да натъпчем главите на децата си с термини, свързани с териториалното деление на турската държава, когато сме били "под владичеството и", отколкото те да научат нещо истинско за своя род и език. Няма да повярваш, но обясненията на чуждите думи под урока бяха два пъти по-дълги от самия урок.
Отплеснах се от темата в постинга ти, но си мисля, че в съзнанието ни има вклинени твърде много исторически стереотипи.
Поздрави!
цитирай
4. mariniki - изключително интересно...
10.02.2013 18:20
ми беше да прочета, с чаша билков чай...
поздрав сърдечен за теб..
цитирай
5. kostadin - Хубаво е, че голяма част от истор...
10.02.2013 18:59
Хубаво е ,че голяма част от историята ни е запазена на изток от нас.Тепърва ще излизат истини от Украина и областите заемани от Волжка България
цитирай
6. shtaparov - около три години, четох в учебника ...
10.02.2013 22:17
etyna написа:
около три години, четох в учебника по история на съседско дете, обяснения защо сме причислени към тюрко-алтайската езикова общност.
Когато синът ми беше в пети клас, половин срок учи що е то бейлербейство, санджак и т.н. , защото за съставителите на програмата в училище, явно е по-важно да натъпчем главите на децата си с термини, свързани с териториалното деление на турската държава, когато сме били "под владичеството и", отколкото те да научат нещо истинско за своя род и език. Няма да повярваш, но обясненията на чуждите думи под урока бяха два пъти по-дълги от самия урок.Отплеснах се от темата в постинга ти, но си мисля, че в съзнанието ни има вклинени твърде много исторически стереотипи.Поздрави!

Абсолютно ти вярвам,понеже знам как "партията" го правеше умишлено,за да срива Българското национално самочувствие!
цитирай
7. shtaparov - Благодаря!
10.02.2013 22:26
mariniki написа:
ми беше да прочета, с чаша билков чай...поздрав сърдечен за теб..

Сърдечен поздрав и за теб!
цитирай
8. shtaparov - Съгласен!
10.02.2013 22:30
kostadin написа:
Хубаво е ,че голяма част от историята ни е запазена на изток от нас.Тепърва ще излизат истини от Украина и областите заемани от Волжка България

Така е- за България ще излизат все повече истини!
цитирай
9. solinvictus - На изток от нас няма никакви факти. ...
10.02.2013 23:20
На изток от нас няма никакви факти.Всички са руски интерпретации и преписи! От Волжка Булгария и един надпис немаме ,да не казвам ,че надпис с КАНАСYБИГИ ще ми е много доказателствен ,НО НЕ БИ! Също така и една паница с булгариянски надпис ТОЖЕ липсва!

Не бива да им се доверяваме на руските писания,за арабските също!За кои ЛЮБЕЗНИ арабски приятели ,говориш?
цитирай
10. demograph - Ти говориш езика на Ангелите
11.02.2013 13:24
Където и да бръкнеш - попадаш на следи за българския род...Поздрави. Странно..и аз днес пуснах анти-тюркски постинг. Мислим еднакво. Да си жив и здрав Щапаре!
А и solinvictus има право. Самите руснаци си пишат вече, че всичко е изпочегъртано и новоизмислено в тяхната история. Вижте Фоменко за фалшификациите в историята.
цитирай
11. shtaparov - На изток от нас няма...
13.02.2013 08:45
solinvictus написа:
На изток от нас няма никакви факти.Всички са руски интерпретации и преписи! От Волжка Булгария и един надпис немаме ,да не казвам ,че надпис с КАНАСYБИГИ ще ми е много доказателствен ,НО НЕ БИ! Също така и една паница с булгариянски надпис ТОЖЕ липсва!Не бива да им се доверяваме на руските писания,за арабските също!За кои ЛЮБЕЗНИ арабски приятели ,говориш?

От Волжка България имаме обаче надписи с пра- Български руни върху стени,съдове и пръстени. А под сборното название "арабски приятели" разбирам не някакви терористи,а древни хроникьори като ибн Фадлан,ибн Руста,Ал Бакуви и прочее (макар част от тях да са ислямизирани перси),които са имали доблестта да напишат,че Българите са били добри в земеделието,търговията и корабоплаването,че са отглеждали житни и плодни култури,че са различни от тюрките и са подобни на франките,а страната им е имала дължина от няколко хиляди километра! Написали са още,че Сакалибите (Сакалавите,Склавите) са Третото коляно на Българския род,а Берсилите (Верилите,Илирите)- Второто! Кога ще видим тия неща написани от "византийци"? Никога!
цитирай
12. shtaparov - Където и да бръкнеш - попадаш на...
13.02.2013 08:52
demograph написа:
Където и да бръкнеш - попадаш на следи за българския род...Поздрави. Странно..и аз днес пуснах анти-тюркски постинг. Мислим еднакво. Да си жив и здрав Щапаре!
А и solinvictus има право. Самите руснаци си пишат вече, че всичко е изпочегъртано и новоизмислено в тяхната история. Вижте Фоменко за фалшификациите в историята.

За умишленото вмъкване на много фалшификации измежду историческите факти са писали още древногръцките автори,в това число и Херодот! Те са направили потресаващи признания по въпроса,но от тази информация нашите "историци" се страхуват като от огън!
цитирай
13. aristotelis - GRACIAS Bulgaria за циганите и к...
16.02.2013 15:12
GRACIAS Bulgaria за циганите и курвитe
Nuestra herencia
Ученици и преподаватели от Испания благодарят на България за циганите и курвитe!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uj_9Aftts4E#!
цитирай
14. shtaparov - "...GRACIAS..."
16.02.2013 20:07
aristotelis написа:
GRACIAS Bulgaria за циганите и курвитe Nuestra herencia Ученици и преподаватели от Испания благодарят на България за циганите и курвитe!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uj_9Aftts4E#!

Щом им харесва на испанците,ще им пратим- в циганските махали имаме по много и от двете! Но такива има и в съседните Гърция,Турция и Румъния,и то в доволно количество- ние спрямо тях сме само скромни аматьори!
цитирай
15. aristotelis - Всички факти в нашата история по...
16.02.2013 21:42
Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки. Всичко останало са някакви хипотези.

Стоян Динков: Османската империя спаси българския народ
ИНТЕРВЮ НА ДИМИТЪР НИКОЛОВ
14:24, 26 юли 2011
http://novinar.bg/news/stoian-dinkov-osmanskata-imperiia-spasi-balgarskiia-narod_MzY0MTs0MA==.html#
- Вие коя теория за произхода на българите подкрепяте – тюркската или станалата популярна наскоро иранска теория?

- Тук не може да има теории. Става въпрос за факти. Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки. Всичко останало са някакви хипотези. Няма факти в подкрепа на другите теории. Защо толкова малко се говори за съкровището от Наги Сент-Миклош? То е българско и категорично има тюркски черти. Върху него има тюркски образи, номадски конници. Има една спекула – че символиката на слънцето и луната в съкровището е персийска. Там обаче няма слънце и луна, а звезда и полумесец. Те представляват до ислямска тюркска символика. Има по времето на хан Омуртаг. Тези символи са и османски. Когато османизмът завладява мюсюлманските земи, звездата и полумесецът стават ислямски символи.- Има ли полза България от едно сближаване с тюркската общност?

- Първата полза за народа ни е, че ще сме наясно със самите себе си. Ще знаем кои сме и откъде идваме. Лъгани сме много време – първо, че сме славяни, сега – че сме иранци. Това влияе лошо на обществото – ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки – тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма – да не си знаем историята.
- Казвате, че славянският език е наложен насила. Как става това?
Прабългарите са използвали друга писменост – тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите – славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски.
цитирай
16. shtaparov - До "аристотелис" (Андрей):
17.02.2013 22:41
Значи,да се разберем. Ти и твоето семейство може да сте тюрки,но ние Българите не сме! Глупости правиш,като цитираш измишльотини на платени автори от ХХ век,вместо сведения на очевидци от IV-XV век. Не влизаш в класацията дори на кандидат-учените с тези първобитни похвати. Но какво да правиш и ти,като имаш манталитет на празнодумец а не на изследовател. От теб локумджия ще стане,но не и учен. Обичаш да пиеш концентрати,свикнал си да се налагаш но си я здраво закъсал с нервите. Обичаш да ти обръщат внимание,но не и да те критикуват,понеже си богат материално,но беден духовно. Ето елементарен профил на твоята психология и душевност.
цитирай
17. shtaparov - До "аристотелис" (Андрей),пак:
17.02.2013 23:34
Много си я закъсал с подготовката,брат! Хич повече недей се и опитва да правиш каквито и да било исторически коментари,че ставаш смешен,да не казвам противен с ежедневните си изцепки в стил 19-ти век и с хроничното си незнаене! Но вземи и почети малко,пообразовай се- толкова ли е трудно? Ако не вземеш спешни мерки,прост ще си умреш,и НЕЗНАЕЩ- помни ми думата! Изобщо не познаваш историческите извори и не си ми в категорията- ако не се подготвиш както трябва,няма да мога да дискутирам много с теб,щото си много под равнището ми и само си губя времето да ти отварям очите "на парче",вместо да си свърша някоя по-полезна работа. А ти вземи да си размърдаш малко мързеливия задник и да почетеш САМ,вместо да разчиташ друг да чете вместо тебе! Аз,докато вляза в час,съм изчел няколко десетки хиляди страници подходяща литература. Ти си добър на чашка,но не те бива за коректор на материя която не разбираш,нито ставаш за опонент на учените,които си имат по-важни занимания от това да си отглеждат недорасли инфантили. Не се занимавай повече с неща,които не разбираш,че ми омръзна да поучавам дървета.
цитирай
18. get - @ 15. aristotelis - Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки.
18.02.2013 11:42
- Господине,
тъй като на лични съобщения ме засипвате с подобни наукообразни писания, ще си позволя да ви отговоря Тук !

- Първо, недейте с присъщата за определена "етносна" категория(страст) да ни засипвате с етносна омраза и противопоставяне ! - това е правено и се прави и до момента с единстената цел да се противопоставят различни групи от неселението, като целта е, извличане на дивиденти !
- Това е добре предадено в този пост - http://dolsineq.blog.bg/history/2012/04/17/semitskiiat-proizhod-na-gyrcite.941345
- като за по-голяма точност, ще кажа, че употребявайки семитски-семитизъм, би следвало да се разбира ... говори, за едно население на което корените му идват от Индия и принадлежащо към така наречената австролоидна(расова) група ?

- Самият подход и тема от този род, са ми противни и поради това няма да продължа с коментарите си ... но ако продължите да нахалствате, ще бъда принуден с факти, да обясня лъжливостта на тезите, които СЪЗНАТЕЛНО и целеНАСОЧЕНо излагате(поддържате!) ?
цитирай
19. starkmaster - :)
15.10.2016 10:30
http://balgarion.blogspot/2016_09_01_archive.html
цитирай
20. starkmaster - :)
15.10.2016 10:32
В спадащият някога в нашите владения град Дурач е намерен един особен надпис.
Той е каталогизиран като Epidamnos-414 година, а в текста намираме важно за нас име - Τηρεὺς Τρεβελλίου -Терес Тервелов, Терес син на Тервел. Оказва се, че по време на Античността на Балканите е живял човек, който е носел името на древен одриски цар, а името на баща му е идентично на това на по-късен български владетел.
цитирай
21. shtaparov - http://balgarion/2016_09_01...
15.10.2016 23:32
starkmaster написа:
http://balgarion/2016_09_01_archive.html

Опитах да отворя този сайт,но за жалост не успях.
цитирай
22. shtaparov - В спадащият някога в нашите влад...
15.10.2016 23:37
starkmaster написа:
В спадащият някога в нашите владения град Дурач е намерен един особен надпис.
Той е каталогизиран като Epidamnos-414 година, а в текста намираме важно за нас име - Τηρεὺς Τρεβελλίου -Терес Тервелов, Терес син на Тервел. Оказва се, че по време на Античността на Балканите е живял човек, който е носел името на древен одриски цар, а името на баща му е идентично на това на по-късен български владетел.

Знам за това от статиите на Спароток но мисля че има още един Терес,който може да е кандидат за автор на надписа: това е един съвременен на нашия Тервел Български княз,който управлявал Куберова България в началото на VIII век и като нищо може да е бил негов син.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4853787
Постинги: 269
Коментари: 9103
Гласове: 137494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи