Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2012 11:24 - ЦАРСКОТО ПЛЕМЕ НА БЪЛГАРИТЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 18738 Коментари: 30 Гласове:
70

Последна промяна: 25.04.2017 04:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                       ЦАРСКОТО ПЛЕМЕ НА БЪЛГАРИТЕ


   В древните хроники е записано,че старите Българи са имали свое царско племе,познато най-общо под имената Оногури,Оногондури,Хуни и Хони. Кога е образувано това племе,къде е живяло и защо е изчезнало- за това официалната Българска историография нищо не знае и не казва,нито прави някакви опити да узнае нещо повече от известното до момента. Резултатите от използването на новите научни методи показаха обаче,че знанията за това племе ни връщат в най-древната история на Балканите: във времената преди шест-седем хиляди години,когато други народи освен Българския не са бродели по света. Оказва се също,че подробните знания за Царското ни племе са в състояние сериозно да разклатят или по-право: тотално да разбият статуквото,създадено от примитивните псевдоисторици- тюркомани в Българската историография. Ето защо те се страхуват от такива знания като от огън: тези знания са така вредни и опасни за тях,че са в състояние не само да им отнемат титлите и постовете,но дори да ги оставят безработни- да не говорим,че някои от тях може да бъдат осъдени като участници в опасна схема за колективна измама на целия Български народ и за системно окаляне на достойното му име пред света!

  Знанията за древните Българи обаче напират и излизат от къде ли не: от историческите извори и археологията,от топонимията и езикознанието,от генетиката,антропологията,ономастиката,
фолклора и пр. Затова каузата на професионалните фалшификатори,превърнали нашата история от точна наука във вонящо тресавище,чиито бродове според помпозните им изявления били познати само на тях,е обречена на сигурен провал,а народът на България никога повече няма да вярва на техните анти-Български изявления и манипулации,нито ще им прости някога измамата!

  Но да се върнем на темата понеже,за да отговорим на многото вълнуващи въпроси около Царското племе на Българите,ще се наложи да включим в процеса на проучванията и големия потенциал на "Ангеловия анализ",тъй като сведенията на древните извори се оказват недостатъчни според днешните историци,за да им позволят да установят кои са били тези хора,
откъде са дошли и къде са изчезнали. Затова ще направим "етимологичен профил" на всичките им налични наименования,за да видим какво ще ни кажат те и да опитаме да установим кои са били родствените им народи,а освен това ще опитаме да проверим дали са писали някъде античните историци,че някой от познатите им древни народи е имал свое Царско племе и има ли то нещо общо с Българите:

1. Оногури= Хоногури (Хонохора,Хунохора,Хуни-хора), или директно казано: Хуни.

2. Оногондури= Хоно-хон-дури (Хуно-хун-гури) т.е. Хуно-хун-хора.

3. Хуни (в изворите се говори за "Хунът Коврат" а в хрониката на Йоан Никиуски пише:
"Кубрат, владетелят на хуните, племенник на Орган.... бил приет млад в християнството в Константинопол и отраснал в императорския дворец")= Пуни (Пуники,Финики,сиреч Винити или Венети), Фини (Финландци), Дани (самоназвание на Датчаните), Хони (Хиони,Пеони), Пеоне (Пияне- Жители на областта Пиянец= Пеонец,ползващи вино при своите гадания и за тонизиране преди битка,сиреч Хора на Дионис), Йони (прадеди на малоазийските Йонийци), Данаи (старо име на Йоните), Кони (Конници- това е по-скоро вторично асоциирано с името им нарицателно), Вени (Веди= Знаещи), Веси (Беси: изповядващи култа към Тракийския Дионис,който за тях е бил едновременно с това бог на гърма,на плодородието,на войната и виното), Меси (Мези,Мизи: които са наречени "по-късно" Българи), Мязи (Ази,Узи,Аси и пр.- с пропускане на I-та съгласна,а Азия [страна на Азите или Асите] е едно от имената на Мала Азия,при което в началото не е имало "Голяма Азия",а с името "Азия" са наричали само западната част на Анатолия), Меди (Миди,Мидийци,Мидяни,Митани и пр.), Геди (Гети,Дьети),Дьеца (Дяца), Дяки (Даки), Хети (стари жители на Мала Азия)= Хити (друго име на Хетите), Щити (Скити- асоциирано по-късно със "Скитащи"), Джети (Гети,Готи), Хунани (Кумани,Панони), Венени (Венети), Винити (Витини), Хунари (Хун-ари,Хун-ора,Хунори)= Кимари (Кимери,Коняри) и т.н. Значи Царското племе на Българите се е намирало в по-тесни или в по-далечни роднински отношения с всичките тези племена. Особено важно е установеното им родство със Скитите,които (както установихме на друго място) са Третото коляно на Българския род и ранно проявление на онези народи,известни днес с измисленото през 17 век название "Славяни",изместило истинското им име "Склави" (Сакалави,Сакалиби= Сака-люде,Скити-Хора).

4. В резултатите от проучването бе изведено и названието Венети,което означава Ванади (Вананди,Ванандови Българи), Венеци (Носещи венци,Венценосни), Ванаджи (Ванакси)- познати са царските титли Ванакс и Фанакс*,ползвани от микенците преди унищожението на Микенската цивилизация от гърците, Канакси (Канази,Къняжи= Кънязи,Князе,Княжи), Вананди (с носовка)= Вананди-ора (Ванандари или Ванандали,сиреч Вундари или Вандали- арменски извори,описващи събития от III-II в. пр.Хр. говорят за "Българите на Вунд" или "Вананд",които обитавали районите северно от Кавказ), Винити (Витини- жители на Мала Азия по времето на Херодот и след това,което се връзва с разтълкуваното име на Йоните,които също са малоазийци), Финики (живели непосредствено на юг от Мала Азия но после загадъчно изчезнали оттам,оставяйки след себе си следи от древно-Български имена като Картаген [Гарда ген= Града Жен,Женски град]; Ханибал [Ханивал,Хуна-вел,Великия Хун]; Барка [Берко,Верко]- оттам е опонимът Берковица,който означава селото [градът] на Берко [Верко,Велко,Велико] понеже основателят на Берковица е носел по съвпадение същото това "финикийско" име; Хамилкар [явно нарицателно]= Камул-кар [Камир-гур,Хунар гур= Хунски човек или направо Хунът,с прех. Р-Л] и пр.); Енети (с проп. на I-та съгласна)- племе,което според древни извори обитавало югоизточна Мала Азия при първото му споменаване от гърците; Емати (обитавали Македония преди идването на Македоните и явно изнесли се към Мала Азия след гръцките нашествия); Етони (Едони= Гетони сиреч Итини [Витини,Атини= Атиняни] и Гети: Тракийско племе от Българското Беломорие,чието име носи п-в Атон= Едон,както и "гръцкият" топоним Атина,основан вероятно като столичен град на Едоните още през Микенската епоха, Ганати [Ганти,Ванти= Ванати]- това са част от имената на Венетите [Склавините],споменати от Йорданес), и т.н.

  Така "Анализът" установява,че отломки от царското ни племе или най-малко негови близки роднини са били:


1. "Келтските" Венети,споменати от Юлий Цезар- остатък от тяхното име е днешната френска област Вандея (Вендия,Венедия).
2. "Славянските" Венети- техни наследници днес са Хърватите,Словенците,
Словаците,Помераните,Лужиците и пр.,понеже старото име на тези племена е Венети.
3. Римските Авгури (Ангури,Онгури= Оногури): върховни жреци и оракули на Римската република,за които тогавашните писатели казват,че имали свой език,свои особени танци и обичаи,своя особена музика и облекло. Те довеждат предците на римляните в Италия,и точно заради тях римските легенди сочат Анатолия като прародина на Латините (Людините,Людяните,т.е. Лидяните или жителите на областта Лидия в Мала Азия). Между най-видните Авгури на древен Рим виждаме имената на Юлий Цезар,Марк Антоний и Октавиан Август.


4. Древните Финикийци (Финики,Пуники,Пунини= Панони,Пуни= Хуни).
5. Старите Кимери (Кимерийци). И наистина: познатото от изворите кимерийско име Конан,обезсмъртено в холивудския филм "Конан варварина" означава Хунан (Хунин,т.е. Хунско чедо).
6. Древните Шумери,чието име е производно на етнонима Кимери.

7. Днешните Дани (Датчани).
8. Унгарците (Унгарите),в чийто език има около 300 "тюркски" думи- почти 10 пъти повече от броя на думите,които бяха обявени за такива в Българския език. Особено показателно е старото им име "Угри",което означава "Бугри",а "тюркските" думи в езика им сочат,че те са дошли в Европа от земите на Средна Азия и Памир.
9. Фините (Финландците),чийто език показва тясно родство с унгарския.


10. Средноазиатските Уйгури (Унгури)- частично тюркизирани след VI век Угри. Техният каганат се е намирал между Каспийско море,Памир и Алтай- точно в районите,където е била иранската област Оногурия.
11. Памирските Хунзи (Хунци)- частично тюркизирани след VI век и отскоро обявени за роднини на "македонците",което не е много голяма лъжа,понеже една от древните прародини на Хуните е тъкмо Македония.
12. Средновековните Кумани,които отначало с право предпочитали за свой сюзерен България,а по-късно: Унгария. За тях "византийските" историци твърдят,че са потомци на Кимерите.

13. Малоазийските Йони (Йонийци),елинизирани след VII-VI в. пр.Хр.,но живели в Мала Азия много векове преди идването на първите гърци.
14. "Гръцкото" племе Данаи (Дани,Хунаи,Хунави),елинизирано след VII-VI в. пр.Хр. и "постажувало" няколко века из египетските владения в Близкия Изток.
15. Дановото (Данаевото) коляно на старите евреи,обитавало несъмнено земите на тогавашна Финикия и Синай (Кинай,Хунай= Кинан,Хунан),считани от древните хора за част от Африка. С името "Африка" тогава не е бил обозначаван континент,а областта,обитавана от древното племе Африги (Ибриги,
Ибериги= Иберики,Иберийци,Ибери). Това означава,че Данаите са считани за отделно коляно на евреите,понеже отначало не са били "евреи",но много от тях са били семитизирани и юдаизирани при многовековния си престой в Близкия Изток и накрая са станали такива.


16. Познатият от ирландските саги народ "Данан" (Данай,Хунан),който враждувал с народа "Болг". Враждата идва вероятно от там,че Британските Болги са отказали да признаят царския статут на народа "Данан" (Хунан),както и да му плащат дължимите за това данъци.
17. Тракийското племе Пеони,наричано след преселението си на изток Хиони (Хони).
18. "Германското" племе Англи (Онгли- оттам името на Онгъла т.е. Оногура: селището [областта] на Оногурите), Онгри (Онгури,Оногури).

19. Ванандовите Българи (Българите на Вунд,Вундарите). Личните имена Вунд (Вент,Венет) и Вананд (Венент,Венет- без носовката) явно са производни на етнонима,но и той нерядко е образуван по името на някой от първите си водачи както в примерите Франк- Франки, Херман- Хермани (Германи), Хорват (Ховрат,Кубрат)- Хорвати (Хървати,Кубрати), Юда- Юдеи, Данай- Данаи, Египт (Якут,Яков)- Египти (Якути,Якови), Хунан (Хунин)- Хуни и т.н.
20. "Германското" племе Вандали (Вандари,Вундари,сиреч- Вундови Българи). Това обяснява защо Вандалският речник,открит от Мавро Орбини съдържа 100% Български думи,както и странните негермански имена на Вандалските крале.

21. Античното племе Панони (Хунони),живяло в земите на днешна Унгария. Така се оказва,че унгарците са се върнали да живеят в земите на прародината си,също като нас.

22. Средноазиатското Скитско племе Кидари (Кимари,Кимери и Хунари),т.е. Тохари и Бохари. На него принадлежат русокосите мумии,откривани от китайците в Тарим (днешен Китайски Туркестан). Някои от тях са на ръст до 190-200 см,а тяхното ДНК показва удивителна смесица от европеидни гени- плод на женитбите им с красиви жени от управленческата върхушка на многото различни Скито-Български племена,които се намирали под властта им в определени периоди от време. Малкият процент монголоидна кръв във вените им се дължи на това,че пред-китайските княжества са били под властта им няколко века,през което време е имало междудинастични женитби с дъщерите на местните управници,назначавани несъмнено от Кидарите (Кимерите,Чдарите). Такива женитби са правени най-често за скрепяване на договори за съюз и васалитет- древен обичай,който дедите ни прилагат от хиляди години.
23. Българското племе Чдар Българ (Кидар Българ,т.е
.: Българи- Кидари,Кидарити),чието присъствие е слабо засвидетелствано в Дунавска България. Така става ясно че Кидарите,които са били едно от многото древно-Български племена,са населявали Стара Велика България,но повечето от тях са останали извън нея след разпада й,а това показва докъде са стигали границите на страната ни преди тюрките и хазарите да се отделят от нея.
24. Българите Катари (Кидари,Гетари),т.е.- бивши жители на Босна,Далмация,Хърватска,Албания,Черна гора и пр.,чиито жители са наречени от Дуклянския презвитер "Готи". Там се е намирала средновековната област "Зета" (Гета),както и митичната Котокия (Готокия,Готичия).

25. Племето Севери (Сибири,Кубери)= хората на бога Кубер ("Кубера" е едно от имената на цар [бог] Дионис). Това племе
е наричано още Савири и Сувари. Негови близки роднини или потомци са племената Ивери (Ибери),Авари,Бавари,Азери,Асири,
Хазари и пр.,чието общо-събирателно име е било Богари.
26. Старите жители на Македония- племето Емати (Енети,
Венети). Живеят в земите на древна Македония приблизително между 1200-900 г. пр.Хр.,но след засилването на гръцкия натиск се преселват в Мала Азия,при своите роднини (Витини и Йони).
27. Малоазийското племе Витини (Винити,Венети).


28. Тракийското племе Едони (Гетони,Итини= Витини,Атони).
29. Тракийското племе Синти (Венти,Сикти= Скити,Кинди: оттам Синдари= Киндари и Кидари т.е. Скитари;Сикти= Скити),дало името на областта Синд в Индия (днешен Пакистан),както и името Индия (Синдия). Неговото име носят дори днешните цигани,понеже Цингани (с носовка)= Синдяни (жители на областта Синд). Циганите носят това име без да са потомци на Траките- така,както китайците (народът Хан= Хун) носи хунското име без да е потомък на истинските Хуни. Причината е,че прациганите са били дълго време роби на Синтите (Вентите,Вендите),а пракитайците- роби на Хуните (Вените,Ведите: виж Веди= Венди,с носовка),т.е. на Кидарите. Това обяснява защо езикът на циганите е "индоевропейски",а езикът на китайците- "синокавказки". Обяснява и другото име на Китай- Сина (Кина,Хуна)= Синда (Хунда,Хунза),както и самото име Китай (Синай,Хунай),т.е.- Земя,колонизирана от Хуните!
30. Прадедите на днешните Казахи и Казаци,които са частично тюркизирани след VI-VII век.


31. Племената и народите,носещи имената Руси (Ръзи,Хръзи), Пруси, Фризи (Бризи,Брити,Фръзи), Бриги (Фриги,Блъги), Фраки (Траки,Франки- с носовка) и пр.
32. Старите жители на областта Шумадия- Шумадите (Коматите,Венетите).
33. В този списък се нареждат,разбира се,и самите Българи,между които присъствието на хора от Царското ни племе е съизмеримо с броя на хората,имащи руси коси и сини очи. Този брой е относително намалял в днешна България за разлика от древната,понеже,както са казали летописците за ренегата Василий II,той "победил и разселил онези прочути Българи",като в случая очевидно са имали предвид именно хората от Царското ни племе.



  Сега виждаме колко много са родствените на царското ни племе "народи" (племена),което обяснява защо сведенията на древните извори говорят за Безбройни множества племена ("народи"),наречени Волгари,както и твърденията на хазарския каган Йосиф,че Оногурите били многобройни като пясъка в морето.  Това обяснява и защо Траките (чийто клон са Скитите) дори през V в. пр.Хр.,когато са минали много векове от старите им преселения начело с Дионис,са наречени "най-големия народ на земята след индийския". Установяваме също,че Херодот и други древни историци са писали за Царското племе на Скитите (Царските Скити),което е единственото споменаване за наличие на някакво Царско племе сред античните народи на Евразия и означава,че случайно съвпадение тук просто не може да има,понеже Българите най-често са наричани Скити и Мизи,а по-рядко Пеони,Кимери,Хони,Хуни,Готи,Трибали,Склави и т.н. Като вземем предвид и твърденията на римските историци и очевидци,че Хуните са потомци на Кимерите,които пък били роднини на Скитите,установяваме че

Царското племе на Българите- това са Царските Скити,а Царските Скити- това са Хуните!

Тази констатация се потвърждава от следните доводи:

1. Името на областта,в която отсядат Атила и неговите Хуни,е Панония (Венения,Венетия,Венеция),е наричана от съвременните Българи директно с името Банат (Венет).
2. Очевидци като Приск Панийски и др.,пишат,че хунът Атила е Царски Скит.
3. В други писания на древните очевидци се казва,че Атила носел Скитски сандали,но се обличал скромно а не разкошно като останалите Скити.

4. Повечето Хуни са били с Изкуствена Черепна Деформация (ИЧД),точно като Аспаруховите Българи!
5. Повечето източноевропейски племена (потомци на Скито-Сармати и Готи сиреч Гети) охотно признават властта на Хуните.
6. Хуните са украсявали дворците си с дърворезби,с каквито са били украсени несъмнено и царските дворци в Плиска преди опожаряването им от император Никифор.


7. Златните накити на Хуните са почти напълно идентични по стил и изработка със златните накити на установилите се в Добруджа Аспарухови Българи,сиреч Аспарухови Скити или Царски Скити.
8. Хунските (и древно- Българските) златни накити показват големи прилики със стиловете,употребявани при изработката на Скитските златни накити,намирани из цяла Евразия от Британия и Украйна до Алтай,Корея и Памир.
9. Хунът Атила носи името на микенеца Ахила (Ахилъ),а самият Ахил често е наричан Скит от средновековните гръкоримски писатели,които не се чувствали гърци,а ромеи (римляни),затова не се опитвали да скрият истината от своите читатели и в някои от техните версии дори се твърди,че след края на Троянската война Ахил се върнал в родната Скития на север от Черно море. И наистина- в районите източно от Фанагория (Хоногурия) е локализирано Скитското племе Ахейци (познати по-рано и като Ашуйци,а днес като Абхази),което в III-II в. пр.Хр. успешно воювало срещу гръцките колонизатори,както е писано в гръцки и римски извори от онази епоха.


10. "Славяните" (бившите Скити) често са наричани Венети (Ванади,Вананди- бел. моя).
11. В Памир,непосредствено до който е имало древна област Оногурия,са живели седем съюзни племена,наричащи себе си Сакала (Сакали= Сака-али,Саки-ари,за които "Анализът" установи,че са наричани още Сакалиби (Сакалави,Склави),
сиреч Сака-люде (Сакски т.е. Скитски хора).

12. Единствените документирани до момента рисунки на Хуни от древността (виж
 ttp://sparotok.blog.bg/politika/2010/07/06/traki-v-kitai-ili-zashto-
hunite-sa-rusokosi-i.573114
) ги представят като руси и синеоки хора (каквито са предимно и най-вече Склавите),което означава,че хората от Царското племе на Българите (Царските Скити) са били единствено и само руси и синеоки. Това намира своето потвърждение в далечна Индия,
в която,след завладяването й от Дионис,но и почти до днес,за Брамини (жреци на бога Брама т.е. Хрома= Хромият Дионис и Гръма= Богът на гърма,наричан още Баларама т.е. Балаграма,Бялагръма и Велегръма) са били избирани само руси и синеоки хора,а в древните култури царе са можели да стават само жреците!


  Впрочем това си има своята елементарна логика и обяснение: Русите (Рижите,Ръзите т.е. Хръзите хора,Слънчевите хора) стояли най-близо до езическия бог на Слънцето Хръза (Хъръза,Кръга,Хърза и т.н.) в най-древните езически митологии,а онези дето имат и сини очи (очи с цвета на Небето)- и до бога на Небето,считан от много езически изповедания и за бог на Гърма,който пък е еманация на Слънчевия бог). Последното се потвърждава от някои епитети и имена на този бог като Небу (Небо,Небе,Севе (Ефе),Сава,Мага,Бага,Можа,Виша,Йова,Гота и пр.,но също и Тандър (Джангър),Денгир,Тангра (Джангра,
Джангъра),Тенгри (Зангри= Зангрей и Загрей),Мандър (Мъндър,Мъдър= Мадара и Мъдъра), Модър (небесносин), Митъра (Митра) и т.н. Друго потвърждение на същото намираме в древен Египет,където не само първите фараони (Бараони,Барени=
Балени),но и много от последващите са имали руси или рижи коси (включително Рамзес II и Тутмос III),изкуствена черепна деформация и обичай да се женят за свои сестри или братовчедки,явно за да опазят от замърсяване благородната си царска кръв- една нелесна задача сред преобладаващия процент тъмнокожо (семито-хамитско) население на Северна Африка.

  Запазено е древноарменско историческо описание,което казва истината за външния вид на Хуните т.е. на Царското ни племе и обяснява защо гигантските европеиди с ИЧД (Изкуствена Черепна Деформация) са изглеждали странни ако не и страшни в очите на ниските по ръст гърци и римляни (http://kumukia.
ru/article-9118.html
,т. 2):

"Моисей Каганкатваци, описывая поединок (царя) Хунугура с персидским богатырем-воином шаха Шапура II (309-379), дает следующий словесный портрет этого гуннуг-ундурского вождя-предводителя: "В то самое время выступил гунн из гуннов по имени Хунугур.... Сам гунн был высок, исполинского роста и одет в кольчугу, на огромной голове носил клепаный шлем. Медная пластина защищала лоб в три пяди. Древко огромного копья было из крепкого кедрового дерева. Меч его сверкал пламенем и одним только своим видом наводил ужас."


  "Анализът" установява,че най-старите ядра на днешните угро-фински,"тюркски" и памирски езици са източни диалектни варианти,частични наследници и в известен смисъл дори частични предшественици на "Славянските" езици,както и късно-таримски (респективно: късно-кавказки) раздалечени помежду си диалектни форми,срързани с онзи служебен професионален език,който е ползвало царското племе на Българите (Царските Скити) през ранното средновековие. Оногурите,част от които след V-VI век се превръщат в Унгари,навярно са създали преднамерено свой служебен ведомствен език (превърнал се по-късно в народностен подобно на езика,измислен и използван от Дебърските майстори- зидари),който обаче дори и тогава е бил пълен с местни и диалектни "славянски" думи по простата причина,че аналитичната форма на "славянските" езици е най-старата диалектна норма на древния Български праезик,който пък е "майката" на всички споменати по-горе езици.

  Хората от царското ни племе са били най-често руси и почти винаги синеоки,защото:


1. Типичните Хуни (Хунохора,Хоногури) били руси и синеоки,
съгласно рисунките на старите очевидци. Дори китайските рисунки доказват,че те не са били монголоиди- в очите на старите китайци всички хора които не приличат на тях са грозни.
2. Брамините (жреците на Брама= Бромий,Хромий,Дионис) са били задължително руси,а царете са били почти винаги и жреци,избирани най-често от средите на жреците. Самите брамини са Тракийските жреци на Дионис,дошли в Индия от Балканите,където е тяхната прародина.

3. Титлата на индийските раджи (местни крале),изведена от индоарийските езици означава Ражи (Рижи,Руси),и се родее с "латинското" рекс (редж,радж),т.е. Риж (Рус),както и с "етиопската" титла рас (рус,риж).

4. Първичното значение на думата Риж (Рус) е Ръз (Хръз),т.е.- Слънчев (Жрец на Слънчевия бог).
5. Повечето египетски фараони,за много от които вече е генетично установено че произхождат от югоизточна Европа*
*
и в частност от Балканите,са били рижи или русокоси. Съвременната наука вече разполага с шокиращ брой примери за това,а тук съм приложил само две снимки на русокоси египетски мумии- първата на 3400 години а втората- на 5000 години:

image   image
6. Съвременните генни изследвания на швейцарския институт "Игенеа" установиха,че в кръвта на днешните датчани (които са предимно руси и синеоки) се съдържа значителен процент Хунска кръв! И наистина,заключенията на "Анализа" сочат,че тяхното самоназвание Дани е средновековна диалектна разновидност на етнонимите Даки и Хани (Хони).


  Древните летописци твърдят категорично,че Хуните са от рода на Гетите,Скитите и Кимерите,което означава,че те са били предимно руси и синеоки европеиди от Понтийски тип. Някои китайски рисунки може би наистина изобразяват Хуни с гъсти бради (каквито монголоидите нямат!),но там те изглеждат грозни или дори гротескни поради няколко основни причини:

1. Слабите творчески умения на китайския художник.
2. Невъзможността на древните китайци да нарисуват правилно хора,които не принадлежат към монголоидната раса.
3. Изкривените представи и възприятия на някогашните китайци за техните западни съседи- европеидите.
4. Омразата на китайците към тези хора,които са били сред най-силните и най-опасни врагове на тяхната държава.
5. Робуването от страна на китайските художници на предварително установени шаблони и характерни стилове.

  Китайските транскрипции на техния етноним (Хун-ну,Ксионг-ну,Хсионг-ну,Сюн-ну и пр.= Хунни,Конни и пр.) може наистина да се отнасят за част от ония Хуни,които са живели на изток и са рисувани в Монголия вече като съвсем чисти европеиди от понтийски тип,което обаче съвсем не значи,че Хуните са живели единствено и само на изток,а по-скоро означава,че те били пръснати на много места едновременно. За този феномен си има и много сериозна причина: Хуните били царско племе на онзи многоброен някога народ,който по силата на своята многобройност не е можел да се побере върху никоя ограничена територия,а само върху безбрежните пространства между западна Европа и източна Азия. Затова те са живели в по-малки или по-големи групи навсякъде,където по онова време е имало Барбари (Баргари,Бургари), сиреч: върху цялото пространство от Хамбург до Пекин а дори и извън него,за да участват в управлението на всяка една от деветте големи административни единици на Стара Велика България (съществували през V-VI век),за които се говори в "Дуклянския летопис".

  Много показателен факт,позволяващ да прозрем европейския произход на Хуните е мястото,което техния владетел Атила е избрал за свой столичен център,а именно- земите на древна Панония. Римската провинция Панония носи това име поне от времето на император Август,но явно е изведено от по-стар местен етноним,понеже:

1. Панония= Пайония (Пейония,Пеония), Хунония (Хуновия,
Хунавия), Венения (страна на Венетите сиреч Винитите или Витините), Банония (Бановия,Бановина,Банотия= Банатия).
2. Банат= Ванат (Венет,Ванад,Вананд),но също и Банон (Панон).
Именно Венетите (Винитите,Витините) са онова древно племе,
част от което става Оногури (царско племе на Българите),понеже Оногури (Хоно-гури,Хуни-хора) означава също и Енетари (Венетари,Венет-Ари,Венети-Ора т.е. Венетски хора). Съществена част от царското племе на Българите са древните Унгари (Онгури,
Оногури),чието друго име Маджари означава още Мишари (Мизари,

Мизи-Ари) и които точно затова са държали непременно да се заселят именно в тази земя,понеже не са успели да се върнат в старите си родови центрове в днешна североизточна България след разрива с християнизираната вече централна власт на тогавашната Българска империя. Т.е.- войната между цар Симеон Велики и Маджарите (Мишарите,Мизарите= Мизи-Арите,Мизи-Ората) е била по същество гражданска война,последвана от разцепление на империята поради нежеланието на част от Оногурите да приеме избраното от дотогавашния им върховен владетел Борис-Михаил византийско християнство. "Тюркските" думи в езика им се обясняват с дългото пребиваване на големи Хунски маси в Памир и Тарим,както и с това,че Царските Скити (Оногурите) са ползвали освен обикновения Български също и своя служебен професионален език,подобно на Дебърските майстори-зидари.

  А Царските Скити както виждаме не са живели само или винаги в Панония- преди това те са обитавали и други земи,за което е показателно името на областта Анадола (Анатолия),което се установи,че означава Оногура (Оногурия),Енетара (Венетара)= Енет-Ара,Емат-Ара и Ванадара (Ванандара),а най-значителната древна цивилизация там- онази,създадена от племето Хети (Хати,Хити),чието име освен Гети означава също и Хени (Хуни). Отношение към въпроса има и истинското име на град "Византион",което в инфинитив е "Византия" и именно така е представено върху монети на Тракийския цар Реметалк (понеже Траки а не гърци са създали неговото име). Популярният му вариант "Византион" е форма на същото име,но поставена в гръцки падеж подобно на формите Сердон,Пауталиотон,Тесалоникеон,Одеситон и пр.,а значението на истинското му име е следното:

Византия= Витантия (Витанция,Витинция,Витинкия),ще рече: столичен град на племето Витини (наричани още Винити (Венети) и Ванади,сиреч- Ванандови Българи. Истинските притежатели и основатели на този град преди неговото колонизиране от гърците са били не кои и да е,а Царското племе на Българите. Затова този град Византия ("Византион") от памтивека е носел алтернативното име Цариград,и точно затова е предпочетен от Тракиеца Флавий Константин за столица на неговата империя.
След като гръцките колонизатори прогонват Царските Скити от тази им столица,част от Венетарите (Хоногурите) се преселват към района на днешния град Анкара,а когато гръцката колонизация стига и дотам,повечето от тях напускат Мала Азия,за да отседнат
в районите на Крим и на Кавказ.

  Проникването на много от тях в земите около Памир и Хиндукуш пък е станало много преди това,чрез походите на прочутия техен цар и бог,наричан от гърците Дионис (Диво-нис= Дево-маж,Бога-мъж),а от Траките: с много имена като Хермес (Гърмеж), Херос (Борис= Борещ,Марес= Марс и Арес,Йарос= Ярост (Ярей), Мариз= Богът на мариза сиреч на боя и войната), Кубер (Кавар,Кабир,Север,Кобур,Хунар), Ивер (Асир,Амур,Умар,Кумир,Хомер), Мадар (Мъдър,Митър= Митра и Митре), Мандър (Мъндра,с носовка)= Джангър (Тандър), Тандра (Тангра) и пр.,при което са били осъществявани множество синкретични взаимодействия между боговете на Слънцето,Юпитер,Марс,Хермес и Сатурн,които взаимодействия древните езичници обяснявали чрез системата на превъплъщенията (аватарите).

  Така става ясно,че Царското ни племе се е зародило в незапомнени времена на Балканите преди най-малко 6500 години съгласно археологическите данни от Варненския царски некропол,разположен в свещената земя на Гетите- там,където Урфила (Ервола,Первола) е довел своите Готи и там,където се е стремил Аспарух да установи своята столица. Сигурни факти и свидетелства за посочване на по-ранна дата от тази засега нямаме,но можем да предположим с голяма доза вероятност,че Царското ни племе се е появило тогава,когато в семействата на древните източноевропейци,обитавали равнините край северозападните брегове на Черно море са се родили първите руси и синеоки деца.

  Генетични изследвания от 2010 г. установяват,че това е станало именно в този район преди около 10 000 години с появата на специфична генна мутация в някои деца на тъмнокоси и тъмнооки индивиди,принадлежали към бялата средиземноморска раса и към нейния подвид- кавказката. Внезапната поява на такива деца явно е направила такова огромно и неотразимо впечатление на техните съвременници,че те,отдавайки появата им на някакво божествено чудо,извършено от техния главен (Слънчев) бог,са ги обожествили още приживе и почти веднага след тяхната поява са им поверили царските постове навсякъде,където това е било възможно. Навярно и преди това е имало царски институции сред палеолитните доиндоевропейски племена,но след появата на "Слънчевите деца" всички тези институции биват поверени на тях,а немного след появата им те или хората от тяхното обкръжение са се погрижили да забранят браковете им с тъмнокоси и тъмнооки,за да опазят от смесване божествената им кръв.

  Тази религиозна забрана ги превърнала в отделна жреческо-владетелска каста и се превърнала в строго съблюдавано "табу",чиято святост била спазвана хиляди години от древните езичници,през което време броят на "русите" (Ръзите= Слънчевите хора) дотолкова много се умножил,че от тях започнали да се оформят нови и нови племена и народи. Накрая дошъл моментът,в който нямало вече достатъчно царства и престоли в познатия им свят,които да задоволят техните апетити и да позволят на всеки русокос да стане цар,а недоволните от това неизбежно низвергване започнали да се разселват към близки и далечни земи,за да си търсят поданици и да създадат свои отделни царства.

  Така започнали преселенията на Ариите (Яреите: Народите на Дионис-Арей),подклаждани от жреческото съсловие,което искало да намали напрежението в своите подопечни общества,да премахне опасността от братоубийствени граждански войни и да намали конкуренцията в борбата за своите царско- жречески постове: още повече,че преселенията били и средство за борба с глада в пренаселените вече територии. В тези преселения участвали разбира се не само хора от Царското ни племе,но и много други групи от тъмнокоси и тъмнооки техни сънародници. Царските Скити получили своя небивал разцвет в езическите времена,когато са представяни понякога и под името "Царски Сармати" (а страната на Сарматите е наречена в арменските извори "Булкарк","Булгарк"),но започнали да изчезват след онези исторически епохи,в които се извършило голямото масовизиране на новите монотеистични религии (330-622 г.).

  В крайна сметка много от тях се откъснали и отчуждили от своите събратя и се превърнали в отделни народи,при което променили частично или драстично езика и манталитета си. Голяма промяна в тяхното елитно общество настъпва след 37 г. от н.е.,когато много от живеещите край Черно море Българи приемат ариански тип християнство лично от светия апостол Андрей. Християнството отменя езическите табута,позволявайки на русите хора да сключват бракове с тъмнокоси,и така след хилядолетно прекъсване в Царското ни племе отново се появили брюнети и брюнетки. Окончателното им изчезване като отделно обособено племе може да се датира в XI век- когато новите религиозни правила,наложени в централна и западна Евразия от привържениците на исляма и християнството станали несъвместими с тяхното съществуване като отделна езическа каста.

   В заключение трябва да кажем,че всички древно- Български князе от езическия период са били предимно високи за своето време европеиди- атлетични,тренирани,добре сложени и предимно руси и синеоки воини в младежка или в средна възраст,които взимали властта сравнително млади поради естеството на епохата и неголямата средна продължителност на живота тогава,но в никакъв случай не са изглеждали като онези черни цигани,които ни представят днешните недоносени художници из новите цветни издания по Българска история,нито обелели дъртофелници като досегашните комунистически "величия" и техните бесовски кумири.

  Почти всички или още по-вероятно всички са имали изкуствена черепна деформация (ИЧД),както и чембаси (чембери,"кичета") на тила. Много от тях изобщо не си пускали бради а най-много мустаци,понеже се бръснели надлежно- така,както е изобразен княз Борис "Първи" в един съвременен нему стенопис от известна италианска катедрала. Там той разбира се няма кика (чембас),понеже я е отстранил след покръстването,но много негови съплеменници са отказали да го направят дори до началото на ХХ век,с което са доказали колко много държат на своето древно благородническо достойнство. Освен това е важно да се знае,че Царското ни племе не е включвало само рода Дуло,а и други царски родове като Вокил,Угаин,Ерми и пр.

  Тук обаче е нужно да добавим,че Хуните били 2 вида- Бели (Царски Скити,Царско племе на Българите) и Черни (които били номади а не Царски Скити). Различията между тях не били по-малки от онези между древни египтяни и днешни египтяни,та именно за тяхното разнищване трябва да бъдат хвърлени повече усилия,но досега почти нищо не е направено. Индоевропеизмът на Кимерите,с които най-често биват свързвани Хуните е твърде съмнителен- несъмнените им роднини (шумери, маджари, финландци, коми, кумани и чуваши) днес не минават за индоевропейци.Затова написвам първата точка в това отношение като заявявам,че Белите Хуни (Царското племе на Българите) са навярно някогашните индоевропейски Царски Скити,които завладели своите номадски неиндоевропеизирани роднини Черните хуни (Кимерите) и взели тяхното име заедно с някои титли и обичаи (както се казва за част от Хуните в древните извори),но си останали индоевропейци т.е. Българи.

  С това проучване,което с малко усилия може да бъде още по-детайлно разработено отговаряме на въпроса защо не кой да е,а "византийските" (римските) историци са считали,че "Българския царски род е най-благороден и велик,който няма равен на себе си по древност и знатност из целия свят"! С него загадките около Царското племе на Българите може да бъдат считани за напълно разсекретени и разтълкувани.



* Позната е и трета форма на микенската царска титла- Ванакатеро,която е пряко производно на вече споменатите,понеже Ванакатеро= Ванака- гуро,т.е. Ванакса-хора,Венета-хоръ (Венецъ- човека= Венценосния),или още по-вероятно Ванака- Тиро (Ванакса,Канакса т.е. Каназа,носещ личното име Тиро- виж нашата фамилия Тирови,идваща от същото древно име Тиро,което пък се родее с името Дуро т.е. Дуло (с прех. Р-Л).
** Това бе официално съобщено през 2012 г. за мумията на Тутанкамон.




Гласувай:
70



1. mt46 - Поздрав
01.12.2012 17:14
за интересния исторически постинг!...
цитирай
2. mariniki - прочетох с интерес...
01.12.2012 18:23
и определено обогати познанията ми...
благодаря ти... поздравявам те...
най-сърдечно..
цитирай
3. shtaparov - Благодаря ви,приятели!
01.12.2012 20:58
Благодаря ви,приятели!
цитирай
4. batogo - Поздравления!
02.12.2012 09:02
Както винаги задълбочено и аргументирано. Достоен труд на достоен българин! Благодаря ти, че ми върна интереса към историята.
цитирай
5. shtaparov - Радвам се!
02.12.2012 11:05
batogo написа:
Както винаги задълбочено и аргументирано. Достоен труд на достоен българин! Благодаря ти, че ми върна интереса към историята.

Радвам се,че трудът ми може да достави радост някому приятелю! А както се вижда- колкото по-назад се връщаме,толкова по-интересна и по-славна става историята ни.
Но какво да се прави- историческа съдба...
цитирай
6. dolsineq - Интересно ми е тълкуването на им...
02.12.2012 13:48
Интересно ми е тълкуването на имената. Съвсем нормално е отделните автори да ги изписват по различен начин, било поради разлика в езика или липсата на подходящи букви. На мен самата ми се случи подобно нещо. Името ми е Снежана, но немците нямат буквата "Ж" и току ме прекръстват на Шана...;)
цитирай
7. faktifakti - Интересен и задълбочен анализ.
02.12.2012 17:01
Научих нещо ново, което повдигна националистичния ми дух.
цитирай
8. shtaparov - Научих нещо ново, което повдигна ...
02.12.2012 19:50
faktifakti написа:
Научих нещо ново, което повдигна националистичния ми дух.

Трябва да повдигаме патриотичния дух на хората: с негова помощ ще си оправим живота и бъдещето,той е в основата на нашето благополучие!
цитирай
9. zaw12929 - Моля ви, ако не ви затруднявам, как ...
02.12.2012 20:04
Моля ви, ако не ви затруднявам,
как оценявате следния текст на писателя Стоян Динков:
Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки – тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма – да не си знаем историята
цитирай
10. marknatan - Ето ти я снежето в ролята на срадива ...
02.12.2012 23:33
Ето ти я снежето в ролята на срадива мамати деба тъпа и кавалера за доказ в хисторито на спартакиадите

"19. dolsineq - Специално за Натан и цветистият му език...;)
11:18
Младеж бил от много просташко семейство. Единствено той се държал като хората и бил с всичкия си!
Майка му, баща му, брат му и сестра му били цапнати в устата до немай къде! Всяка 2-ра приказка им била псувня, да не говорим за жаргона, на който говорели.
Та нашият човек записал да учи висше в Лесотехническия Университет, как да е криво-ляво изкарал първи курс. Не щеш ли в началото на втори курс се
запознал с една страшно готина мацка, интелигнента с едни големи очи. Баща й бил заможен учен, професор в Софийския университет, а майка й видна докторица, все хора от висшето общество.
Много се харесали нашите младежи, дет се вика любов от пръв поглед, залюбили се, абе страшна работа!
Станало време младокът да се запознае с родителите на момичето. Така и станало. Видели се, хареса ли се, даже много. След това обаче, момичето настояло също да се запознае с родителите от другата страна. Естествено нашият човек категорично отказал, знаейки че може да
стане някоя издънка. Но тя неумолимо настоявала. След дълги увещания той се съгласил, но преди да направят срещата изрично предупредил семейните си да не говорят простотии в нейно присъствие и да не се държат олигофренски.
Дошъл уреченият час.
Седнали на вечеря всички заедно: момчето, момичето, майката, таткото,братът, сестрата.
Тягостна обстановка! В чиниите била сипана супа и никой не смеел даже да гъкне.
По едно време незнайно от де в стаята влетели две мухи, явно мъжка и женска! Кацнали на тавана и почнали да се е**т яката. Естествено това направило страшно впечатление на роднините. Всички вперили поглед в тавана понеже гледката не била за изтърване! Мухите обаче се улисали в е****то и цопнали в супата на по-големия брат, и там продължили.
-Мама им да е** - избухнал братът - не стига че в супата ми се е**т ами и в гъза се е**т, да ги е**!
цитирай
11. shtaparov - Благодаря за въпроса,отговорът ми е следния:
03.12.2012 00:01
zaw12929 написа:
Моля ви, ако не ви затруднявам,как оценявате следния текст на писателя Стоян Динков:
Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки – тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма – да не си знаем историята

Този писател е учил-недоучил. За да отговаря на историческата истина,текстът му трябва да изглежда така:

Масовите Българи не знаят кои сме. А сме наследници на най-могъщите индоевропейци-тези на Дионис,Хераклес,Спартак,Цезар и Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Атлантическия до Тихия океан,огромна световна държава. Синът на Атила- Ирник,е управлявал страна,която е включвала цяла Западна Русия,Прибалтика,Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят,а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от комунизма и ционизма– да не си знаем историята.
цитирай
12. milkoff - Добра статия, НО...
03.12.2012 08:03
Поздравявам Ви за положения труд за създаването на статията и търсенето на информацията, НО наистина не успях я прочета!
Препратките във всяко второ изречение са толкова много, че човек се изгубва между тях, забравяйки за какво става дума и за съжаление това е стилът на по-голямата част от текста. Би било добре статията да бъде направена читаема, най-малкото защото потенциалното и значение е голямо.
цитирай
13. plushok - Винаги ми е приятно ...
03.12.2012 18:09
Винаги ми е приятно да чета нови и интересни неща. Дали е точно така не мога да кажа, не съм достатъчно компетентна, но това не ми пречи да ми хареса.
Поздравления!
цитирай
14. shtaparov - Така е!
03.12.2012 20:07
milkoff написа:
Поздравявам Ви за положения труд за създаването на статията и търсенето на информацията, НО наистина не успях я прочета!Препратките във всяко второ изречение са толкова много, че човек се изгубва между тях, забравяйки за какво става дума и за съжаление това е стилът на по-голямата част от текста. Би било добре статията да бъде направена читаема, най-малкото защото потенциалното и значение е голямо.

Знам,така е. Затова съм планувал да направя известни съкращения и преработки,но това- когато ми остане достатъчно време. Поздрави!
цитирай
15. merlin68 - Много интересно,
04.12.2012 18:42
ще ми трябва обаче доста време за да смеля толкова много информация. Поздрави за постинга!
цитирай
16. monaliza121 - Поздравления за труда!:)
04.12.2012 20:26
Поздравления за труда!:)
цитирай
17. shtaparov - Поздравления за труда!:) Бла...
05.12.2012 05:42
monaliza121 написа:
Поздравления за труда!:)

Благодаря!
цитирай
18. kostadin - Излиза, че всички хора от бялата ...
05.12.2012 05:56
Излиза ,че всички хора от бялата раса са братя Вярное няма по страшна кавга и борба за иманете на бащата от тази между родните братя и сестри.
цитирай
19. kimiraikkonen - УРА! БЛАГОДАРИ КИМИ ТИ!
05.12.2012 10:54
КИМИ БЪЛГАРИЯ РОДИНА РАДОСТ МНОГО УРА!
цитирай
20. shtaparov - То се знае!
05.12.2012 19:12
kimiraikkonen написа:
КИМИ БЪЛГАРИЯ РОДИНА РАДОСТ МНОГО УРА!

Ура,разбира се! :))
цитирай
21. shtaparov - Прав си!
05.12.2012 19:15
kostadin написа:
Излиза ,че всички хора от бялата раса са братя Вярное няма по страшна кавга и борба за иманете на бащата от тази между родните братя и сестри.

За съжаление си напълно прав! Но ние трябва да им напълним душата без да даваме нищо друго,освен частица от позитивната енергия на сърцата си!
цитирай
22. nikikm - 9. zaw12929 - Моля ви, ако не ви затруднявам, как ...
07.12.2012 21:09
zaw12929 написа:
Моля ви, ако не ви затруднявам,как оценявате следния текст на писателя Стоян Динков:
„Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки – тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма – да не си знаем историята..”

По един или друг начин,умишлено или не,тук виждам грешка САМО В ЕДНА ДУМА и тя е ТЮРКИ! НО ТЯ ОБРЪЩА СМИСЪЛА,ИЛИ ПО-ТОЧНО ГО ОТКЛОНЯВА ОТ ИСТИНАТА,СЪЩНОСТТА НА НЕЩАТА! ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА УМИСЪЛ! Този писател е или масон или враг на България!Знаещ,но зъл! Извинявам се,че изказвам мнение по въпрос отправен към друг! За Щапаров,поздравления!Повече е даже, от колкото мога да преглътна,а аз мога доста!на много неща си отговорих!Жив и здрав!
цитирай
23. shtaparov - Масоните съвсем неслучайно...
08.12.2012 21:19
Масоните съвсем неслучайно са третирани като врагове на България от царския "Закон за защита на нацията",както съобщиха днес по телевизията! В царско време хората явно не са били будали и са знаели кой е с България и кой- срещу нея! За отмъщение комунистите пък обявили този закон за "фашистки",въпреки че единствените фашисти в цялата Българска история са били именно те!
цитирай
24. fenor - Венети - общото име на група племена...
09.12.2012 11:37
...от Източна Европа е споменато още в Ів от Н.е от Плинии Стари (р.23- 25г и поч. август 79) в неговата Naturalis historia. Тезата ти е интересна и има основание за изседване и аргументация. Поздрави!
цитирай
25. saportok - Българите не са царско племе, а г...
09.12.2012 19:46
Българите не са царско племе,а група от множество тракийски царски племена!
цитирай
26. shtaparov - . . . от Източна Европа е споменато ...
11.12.2012 12:11
fenor написа:
...от Източна Европа е споменато още в Ів от Н.е от Плинии Стари (р.23- 25г и поч. август 79) в неговата Naturalis historia. Тезата ти е интересна и има основание за изседване и аргументация. Поздрави!

Да: Венетите или Банатите са били част от Българите според Дуклянския презвитер,
който е сърбин от 12 век а не Български шовинист от 20 век,а също и според цял ред византийски книжовници.
цитирай
27. shtaparov - Българите не са царско племе, а г...
11.12.2012 12:17
saportok написа:
Българите не са царско племе,а група от множество тракийски царски племена!

Не точно: Българите са били "Безбройни множества народи" (племена),като от тях само една група племена са били Царски Скити. Както Херодот уточнява,всички Скити не са царски,а само точно определени. От тях се отделят множество наследници разбира се,но едните и другите нерядко враждуват помежду си кой от тях е по-правомерен наследник на владетелското достояние над това или онова племе. Затова в 7 век западен летописец пише,че Българите и Аварите се скарали за испанския престол (!!!),сиреч кой от тях да излъчи новия владетел на Визиготското кралство!
цитирай
28. saportok - Възможно е, времето ще покаже кой е ...
13.12.2012 17:54
Възможно е,времето ще покаже кой е прав!
цитирай
29. demograph - Този ти коментар ме разби!....Иначе - браво. Винаги намирам нещо интересно,за което не съм се сещал.
13.12.2012 20:50
shtaparov написа:
Масоните съвсем неслучайно са третирани като врагове на България от царския "Закон за защита на нацията",...За отмъщение комунистите пък обявили този закон за "фашистки",въпреки че единствените фашисти в цялата Българска история са били именно те!

"..византийско християнство" -тук те моля да посочиш "гръцко" вместо византийско.
За другите: траките/българите са създателите на християнството/орфеизма е ранното християнство-вижте какво са рисували първите християни по стените на катакомбите в Рим/. Първата християнска епископия на Балканите е Неврокопската/Никополис при Места, основана от Ап. Павел през 49г. Павел е повикан от траките, отишъл в Солун, но понеже гърците били големи антихристи тогава заминал за Свещената планина Ор Белус/Белите Върхове и кръстил заедно с тракийските жреци цялото население около светилището на Диониос. После през Македония отишъл в Атина нелегално и се крил в еврейските гета, защото гърците го търсели да го убият. Не е покръстил лично нито един грък. Те после се нагодили към силните на деня и се самопокръстили. Т.е. те са фейк християни. По време на голямото фалшифициране на историята 1200-1500г. те са изтрили и подменили всичко свързано с трако-българите, религията и миналото. За да откраднат тази история с Ап. Павел на територията на Гърция са съдали друга Неврокопска Епископия. Това ми разказа приятел на Гаврил Кацаров, който го чул от него.
Езика на бесите/тракийският е първият, айде, един от свещените езици, в самото начало на организирането на Църквата. Евреите няма да коментирам, че ме е страх.Гърците като кукувици изместват траките. След като вземат властта в Цари град с цената на над 600 000 хиляди изгорени на клада "ктисти"-чисти християни налагат тяхната версия на "православието" поради което пада и Цари град.
В този смисъл тази църква не е нашата църква. За това и нашата църква днес не е църква, а творение на дявола грък.
Отклоних се.
Поздрави за хубавия постинг.
цитирай
30. shtaparov - Благодаря за подкрепата,demograph приятелю
15.12.2012 17:58
Благодаря за подкрепата,demograph приятелю! Но реално "византийците" не са гърци и никога не са били,затова не бива да даваме на гърците никакви незаслужени бонуси,понеже те се опитват да крадат и римската история така,както окрадоха нашата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816298
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136737
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи