Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 17:21 - Кой е построил пирамидите
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 18734 Коментари: 33 Гласове:
48

Последна промяна: 21.11.2016 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                               КОЙ Е ПОСТРОИЛ ПИРАМИДИТЕ


Както вече знаем,строителството на пирамиди е хилядолетно занимание на
част от древните цивилизации. Пирамиди са строени на много места по света,
като най-известни са египетските,американските и китайските,но напоследък
стана известно наличието на пирамиди в Судан,Етиопия и Босна.

Предлагани са много хипотези за древните култури и цивилизации,занимавали се със строителство на пирамиди,и са търсени възможните взаимовръзки между тях- виж 
http://jabog71.blog.bg/photos/149068/original/275.JPG. Но днес вече разполагаме с една качествено нова хипотеза,която е в състояние да даде изчерпателен отговор на почти всички загадки. "Хипотезата на Щапаров" (позволете да я нарека така) съществува от 2010 г.,но ето че дойде момента да бъде публикувана и предложена на вниманието на критичните читатели и специалистите.

Според нея пирамиди са строени навсякъде,където са се преселвали нашите Тракийски предци-обичаят да се строят пирамиди е техен и те са го предали на другите народи. Някой навярно ще попита: "Но къде са пирамидите в Тракия тогава?" Пирамидите ги има навсякъде в Тракия,и то с хиляди,но тук те се наричат "могили". Всъщност в Тракия се намират най-многобройните,най-старите и най-примитивните видове пирамиди,строени някога,чийто начин на строителство не е променян до последно,с хилядолетия,поради силното влияние на старите традиции и порядки и невъзможността да бъдат наложени сериозни религиозни и обществени реформи в традиционното Тракийско общество.

  Да,приятели- пирамидите са вид погребални могили,строени по заповед на Тракийски първоцаре и основоположници на нови цивилизации,
които в предисторически времена разпространявали на приливи и отливи своята власт над земите на Египет,Китай,Судан,Америка,Индия и други места по света. Тези новозавладени земи първоначално били изоставащи в своето развитие и затова ставали лесна плячка на завоевателите,разполагащи с откриваните в древна Тракия нови технологии като земеделие,обработка на металите и пр. Съществуват различни,но добре обосновани исторически сценарии,които обясняват как точно са попаднали Тракийските завоеватели не само в Египет и Китай,но дори и в Америка*.

  Тези земи са били "усвоени" от носителите на цивилизацията през различни исторически епохи,но резултатът е бил винаги един и същ. В чужбина Тракийските царе,които водели нашественическата вълна,поробвали някои от завладените народи и ги принуждавали насила или чрез религиозна мотивация да им строят много по-големи могили от онези,които биха им построили в Тракия техните свободни поданици!

  Именно затова пирамидите винаги са строени или от първите царе,или от преките им наследници,и то в първите векове от съществуването на новите цивилизации. Големи струпвания от пирамиди не се намират навсякъде,понеже в чужбина Тракийските вождове-царе са били малцинство за разлика от Тракия. Най-големите пирамидални струпвания обаче са винаги там,където са били управленческите центрове и първите царски некрополи на новите империи,
създадени от пришълците-завоеватели. Някой би казал- ама  могилите и пирамидите изглеждат толкова различни помежду си: могилите са малки и са от пръст,пирамидите са огромни и са от камък- как е възможно да са строени от едни и същи хора? Ами много просто:

1. В гъсто населените за времето си планински земи на Балканския полуостров никога не е имало достатъчно място,на което да разположиш такива каменни грамади без да пречиш никому. Място е имало в древна Скития,където обаче почти не е имало камък,и в завладените от Траките земи. Ресурсите на Тракия също не позволяват реализирането на такова скъпо строителство,понеже то би разорило племенния вожд  или цар,който би си го позволил.

  Представете си,че вместо почти 100 000 малки могили нашите древни предци бяха построили 100 000 огромни и скъпо струващи пирамиди- къде щяхме да живеем сега ние,
техните потомци,ако земята ни бе икономически разорена,но за сметка на това задръстена от пирамиди? Дори да ти позволяха да нарушиш древните традиции за строителство на могили,за  да почнеш да ги оформяш като грамадни каменни пирамиди,с тях  винаги би засегнал или обработваемите земи,или пасищата,
пътищата,градовете,селата,родовите светилища и т.н.,с което би предизвикал бунт и разцепление,след което с властта ти е свършено. Отделен въпрос е,че ще предизвикаш силна реакция и завист сред многобройните вражески настроени племена,които те oбкръжават отвсякъде,и би ги предизвикал да се обединят срещу теб,за да те свалят като отстъпник от обичаите на прадедите.

2. Многобройният народ,населявал древна Тракия,Илирия и Скития в стари времена,предполага наличието на много племена и вождове /царе/,както и голямо разцепление,което си е било факт. Така че не било по силите на който и да е малък локално-племенен вожд или цар да се прави на велик и да строи такива помпозни съоръжения за себе си.

3. В далечните покорени земи пирамидите-могили не е можело да се строят от пръст,понеже:

а) Водачите на новите империи в началото са владели по-малко население,но много повече ресурси и земи,и са имали нужда от ярки средства,с които да утвърждават божествения статут на властта си пред покореното население.
б) В Египет почвите са много малко и са били скъпо ценени поради обилните си реколти,и ако царете си позволяха да ги разхищават за издигането на могили,с плодородието на страната би се свършило,а населението би загинало от глад.

в) В другите покорени земи /Китай,Америка и пр./ тропическият климат с обилните му дъждове бързо би размил и унищожил всяка землена могила,
издигната по стария образец,а центровете на новите империи били разполагани приоритетно в земи с по-добър климат от този на древна Тракия,тоест-в тропиците.
г) Една част от Тракийските царе и вождове,както и техните наследници в далечната чужбина,изобщо не са били погребвани в могили /пирамиди/,а в други подходящи за целта съоръжения. Различията в обичаите не се дължат
на различния етнически състав,а на различни локално-племенни обичаи и религиозни особености,характерни за определени региони на древна Тракия,Илирия и Скития.

  В легендите на много народи се описва пристигането на богове от много далеч,които ги научили как се строят пирамиди и градове,как се отглеждат и опитомяват домашни животни,как се обработват земята и металите и т.н. Тези богове дали на древните народи първите писмености,научили ги да строят градове и държави,научили ги на занаяти,търговия,дисциплина,изкуства и т.н. Погледнати през призмата на новата хипотеза,древните легенди потвърждават с още по-голяма сила нейните заключения,понеже:

1. Всички някогашни Тракийски царе са били царе-жреци,които са били
винаги обожествявани или приживе,или след смъртта си. Има сведения,че на езическите Български князе,които също са били князе-жреци,населението също е гледало като на богове,а нарушението на тяхната воля е било считано за богохулство!

2. Всички тези изкуства и умения,които получават чуждите народи от Тракийските (Трако-Българските) царе-богове,са били открити,както сочат новите данни,най-напред в древна Тракия.

3. Египетските фараони,които били по традиция обожествявани,никога не пожелали да скъсат окончателно връзките с Балканската си прародина. Към нея много от тях се стремели като към родна земя,от нея са произлезли и техните най-древни богове,които едновременно с това били и царе,и водачи на първата Тракийска колонизаторска вълна,пристигнала в Египет около 3500 г.пр.н.е.

4. Повечето герои от Илиадата също били обожествени именно защото са били царе и жреци на Тракийски,а не на гръцки племена. По същата причина са обожествени Филип и Александър Македонски а не на последно място- римските и китайските императори.

5. Вътре в пирамидите или на върховете им имало храмове,които непременно са свързани по един или друг начин с обожествения цар. Пирамидата на Слънцето например е строена несъмнено в чест на някой първожрец на слънцето,който едновременно с това е бил и цар,и то обожествен. Както се установи напоследък,същото се отнася и за могилите- всяка от тях е била и свято място
за преклонение пред божествения дух на "патрона" на могилата. Култът към обожествения Тракийски (Бригийски) цар е изповядван или в зиданата му гробница,или в храма,строен на нейно място вътре в могилата,а когато това е било невъзможно- във временно светилище,издигано вероятно на върха й от дърво или разполагано в каменния кръг,ситуиран под върха за някакъв период от време преди окончателното засипване.

  Това е така,понеже малките царе (племенните вождове) в Тракия и в сродните й земи били прекалено много,и никой от тях не могъл да концентрира в ръцете си толкова голяма власт,че да подчини останалите и като ги принуди да работят за него,да се превърне във велик цар. Това правило имало и своите редки изключения разбира се,а съвсем различно било положението в чуждите земи,които били покорявани "на едро" от издигнали се в земите на Тракия,Илирия или Скития велики царе-жреци. Значителното превъходство във военните технологии на завоевателите било придобивано след всяко голямо културно постижение като откриването на земеделието,на медта,бронза,златото,желязото и пр.

  Затова могилите-пирамиди в собствените земи на Траки,Скити,Келти,Илири и пр. си останали най-често малки и недоразвити за разлика от техните посестрими в отдалечените земи,
които били строени не от оспорвани,а от абсолютни господари,наложили властта си над много по-примитивни дотогава племена със сила и страх- тактики,чрез които те държали във вековно подчинение завладените народи
и ги карали да изпълняват всяка тяхна прищявка.

  Тракийските (Трако-Илирийските,Българските) династии са били онзи невидим двигател,който задвижвал трансмисията на промените във всяко древно общество по широкия свят до появата на монотеистичните религии. И въпреки това царете прекратяват строителството на монументални пирамиди далеч преди налагането на новите религии. Досега науката нямаше смислено обяснение на този феномен,но новата хипотеза обяснява дори и него. Тя утвърждава мнението,че векове след своите преселения старите Тракийски династии постепенно се сливат с местните,след което строителството на пирамиди спира поради следните причини:

1. Старата Тракийска аристокрация постепенно изпада под влиянието на обособяващата се нова местна култура,след което изоставя или променя своите древни обичаи.
2. Пришълците-Траки (Българи) постепенно освобождават или привилегироват поробеното от тях население,след което вече нямат на разположение достатъчно роби,които да помагат за изпълнението на техните грандомански проекти.
3. Старата Тракийска династия някой ден бива заменена от местна,която естествено спира строежа на пирамиди,но не пропуска да усвои голяма част от полезните знания,които им донасят Трако-Българските богове-жреци.

  Тракийските пирамиди- това са хилядите могили,с които изобилстват земите,
населени от нашите древни предци. Стотици и хиляди могили са издигнати
от тъй наречените "пра"-Българи: това поразяващо обстоятелство е неизвестно на голяма част от читателите,затова им го съобщавам.
Да- Българите не забравят този свой хилядолетен езически обичай до последно и продължават да издигат погребални могили поне до IX-X век,след което ортодоксалната православна църква ги принуждава да го изоставят. Но дори до късното средновековие те опазили спомена за своето славно Скито-Тракийско минало,щом през XVI в. разказвали на полския историк Мачей Стрийковски за "Българските князе и рицари,погребани в Тракийските могили"!

  В крайна сметка трябва да признаем,че истината е горчива и не би могла да се хареса всекиму,но това никак не пречи тя да съществува някъде във времето и пространството- там,където могат да я достигнат само посветените.



*Тук е особено важно да разясним как и кога са могли да попаднат древно- Тракийски мореплаватели в Америка и има ли данни за тяхното присъствие там. На тези наглед абсурдни въпроси обаче не е трудно да се отговори- всъщност преценете сами:

1. Сред централноамериканските и южноамериканските индианци дълги векове битувала упорито една и съща легенда: че някога,много отдавна при тях дошли
на кораби високи и брадати бели богове,които подчинили хората,научили ги да обработват земята и металите,научили ги да строят градове и държави,дали им занаяти,ред и законност,а после си заминали,обещавайки един ден отново да се върнат. Тази недатирана до днес легенда е използвана много умело от първите конкистадори,понеже се оказала неоценим помощник при техните завоевания. Особено е забележителен фактът,че легендата е съществувала само сред развитите в предколумбово време американски народи,но не и сред дивите обитатели на прериите и Амазонията,което косвено потвърждава верността й.

2. Откриваните в някои райони на Централна Америка древни скулптури на европеиди,негри,слонове и пр. показват,че основателите на първите американски цивилизации са знаели неща,неизвестни на по-късните им наследници инки,маи,олмеки,ацтеки,толтеки,моче,аймара и пр.

3. Специално за аймарите са запазени писмени сведения,че при идването на испанците голяма част от тях били белокожи,брадати и по-високи от всички останали индианци. Анализът на тяхното народностно име дава напълно неочакван резултат:
Аймари= Акмери (Камери,Кимери- с прех. АК-КА) и Майари (Майзари,Мизари,
т.е. Мизи- виж и Кавказката форма на името "Мишари")!

4. Тракийската практика да бъдат обявявани за живи богове жреците-владетели и императорите била разпространена само сред онези индиански племена,които били повлияни от волната или неволна цивилизаторска мисия на древните Тракийски мореплаватели,но не и в териториите на "дивите" индианци от прериите,Патагония,Амазонията и пр.

5. Трябва да отговорим и на въпроса какви са били онези уникални и феноменални корабостроителни технологии,появили се примерно в най-
примитивния период на Бронзовата ера,които са позволили на корабите да издържат пътувания от хиляди километри през бушуващите океани. Много просто- това са същите корабостроителни и навигаторски технологии,които са помагали на полинезийците да прекосяват Тихия океан и да го кръстосват надлъж и нашир с векове и дори с хилядолетия.

  Те несъмнено са били приоритет на малка група хора,които след заминаването си от Стария свят не
са се върнали обратно там,за да ги споделят с останалите свои сънародници. Дошли са в Америка от малък район на Средиземноморието (вероятно остров), и после много от тях са заминали на запад към Полинезия,оставайки завинаги на такива райски острови като Таити,Пасха,Туамоту и пр. Там губят знанията си за обработката на металите,понеже на тихоокеанските острови няма рудни залежи но оставят следи от уникалната си култура,като от тях особено важни
са писмените знаци от о-в Пасха (Великденския остров),показващи феноменални прилики с палеобалканските писмени системи от Винча,Караново,Дупяк,
Тартария и пр.

  Живеят необезпокоявано в тези ненаселени дотогава места и дори постепенно стигат до Нова Зеландия,докато от запад не се появили заселници от югоизточна Азия или дори от Индия (дравиди,имащи същия расов тип като тамилите,молуките,папуасите,танка,айну,аборигените и пр.). Смесили се с тях,облагородили външния им вид и предали на потомците си онази част от своите вековни умения в мореплаването и културата,която съумели да съхранят през вековете на изолация. За дравидите,макар и изоставащи в доста сфери на развитието,не било много трудно да се доберат от Азия до Полинезия по пътя Индокитай-Индонезия-Меланезия-Полинезия,понеже разстоянията между отделните архипелази от тази страна на океана не са толкова големи и непосилни,а дравидите вероятно са били предвождани от неголям брой европеиди (индоарии),за част от които дори можем да предположим,че са изповядвали Будизма.

  Понеже техните последователи са оставили в Таити,Микронезия и Пасха такива загадъчни каменни статуи,които спокойно би могло да са били замислени като,макар схематични и "варваризирани", статуарни изображения на Буда.
А народностното име Маори,запазено до днес от
новозеландските полинезийци и пречупено през призмата на "Анализа"
,
представлява феноменален аналог на
споменатите по-горе етноними Аймари (с обръщане на сричката Айм-Май), Миари (Мизари,Мизи-Ари), Мишари (Мийари) и пр.

6. Сега остава да опитаме да разясним кога може да се е случило това праисторическо посещение на европейци в Америка,за което става въпрос
по-горе. То очевидно не може да се е станало преди откриването на праисторическите (пра- Българските) руни (което става не по-късно от 6000 г.пр.Хр.),нито след откриване металургията на желязото (ок.1200 г.пр.Хр.). Дори и да са били известни на тези първопроходци големите транспортни възможности на колелото,установени едва след окончателното опитомяване на коня и построяването на първите колесници (ок.3000 г.пр.Хр.),те не са могли да ги реализират в Новия свят поради липсата на коне и на каквито и да било подходящи за опитомяване едри животни,които биха могли да заместят успешно конете.

  За сметка на това обаче тези хора са познавали отлично металургията на златото,среброто,медта и медните сплави,която,макар че се разпространявала с неравномерни темпове по света,достигнала почти всички части на Европа  едва към 2000 г.пр.Хр. Те са знаели разбира се и това,че в Египет е имало вече построени огромни каменни могили (пирамиди),които са им служили за пример как покорените народи трябва да почитат царете и боговете си. Такива пирамиди и могили обаче не е могло да бъдат издигани в Полинезия поради малките почвени и скални ресурси на нейните островчета и поради липса на възможности за основаване на големи и силни царства и империи там.

  Така въпросната дата се затваря някъде в периода 2000-1200 г.пр.Хр.,след което
остава да видим има ли от този период запазени сведения за големи събития, свързани с мореплаването,които са се случили някъде по света (предположително- в Средиземноморието), и биха паснали на предложената хипотеза. Ако успеем да намерим такива,бихме могли да затворим окончателно кръга на доказателствата и да потушим съмненията на скептиците. Проверката показва,че има:

а) пътешествията на египтяните. Мнозинството от тях обаче не са достатъчно бели,високи и брадати,а това е изрично указано в легендите на индианците.

б) пътешествията на финиките. Те се появяват обаче между 1200-1000 г.пр.
Хр., писмото им вече е буквено а не сричково като това на техните Бригийски
(Блъгарски) предшественици,и мореплаването им се развива достатъчно едва след Х- VIII в.пр.Хр.

в) преселенията и нашествията на морските народи,представляващи в
основния си състав големи маси от Тракийски (Бригийски,Блъгарски) племена,
станали през XIII-XII в.пр.Хр. и залели цялото Средиземноморие включително
големите и малките му острови,Египет,Тунис,Финикия и пр.

  Тъкмо те са идеалния кандидат,който може да е извършил епохалното пътешествие от Европа до Америка в онези славни Барбарски (Бургарски) времена и да е пренесъл "вируса" на цивилизацията сред американските индианци. По-точно: няколко техни кораба,построени по съвсем нова и изпреварваща времето си технология на някой изолиран остров в Средиземно море (като Малта,Сардиния и Балеарите) или дори в някоя изолирана за времето си област на Мароко или Пиренеите,колонизирана по-рано от Микенските Траки и претърпяла поради това бум в развитието на технологиите.

  Първото европейско посещение в Америка може да е станало и със салове: най-старото мореплавателно средство,познато на човека. За уменията на Хуните (Българите) да строят салове във военно време говорят римските историци:

  "Агатий Миринейски в книга 5 от съчинението "За управлението на Юстиниан" описва как хуните (кутригури) построили и съоръжили 150 сала и нападнали Тракийски Херсонес през 558 г. Според Агатий „варварите решили да опитат един друг смел,храбър и свързан с премного опасности начин,та така или да превземат по-бързо крепостта,или да я изоставят най-сетне,като се откажат от нея и се завърнат в своите селища”. Те събрали колкото може повече тръстикови стъбла– твърде дълги,доста яки и извънредно дебели,нагласили ги добре и като ги свързали с върви и усукана вълна,направили много вързопи. След това поставили прави греди и дъски по краищата на вързопите,като ги стегнали с по-големи въжета и ги свързали съвсем плътно. Така три или повече вързопа образували един сал който бил лек,достатъчно широк за да побере четирима души и толкова дълбок,че да носи със сигурност товара си. За осигуряване на по-добри ходови качества хуните извили и прегънали малко предните им части нагоре във вид на корабен нос и като наподобили предни и задни части на кораб,направили от двете страни на саловете места за гребци." (http://burdtzanski.blogspot.bg/2016_03_01_archive.html).

  Така че примерният сценарий,по който група праисторически европейци би могла да попадне в доколумбова Америка,
както виждаме е налице,а древните легенди на цивилизованите индианци се явяват категорично в негова подкрепа. Което означава,че "местническите" теории за произхода на древните цивилизации извън Балканите и Мала Азия са не път към истинската наука и познание,а ненаучна измамническа политика,налагана на света от група ограничени финансисти и банкери с неограничени финансови възможности,които си мислят,че както няма граници за техните измами в областта на финансите и политиката,така няма да има граници и за техните измами в областта на световната история! Да,тези наивници си мислят това и си го вярват,но са забравили да питат Бог дали е съгласен с техните грехопадения и ереси! А Бог,както личи по всичко,не е съгласен и скоро ще им даде такъв урок,какъвто никога не са и вярвали че може да получат!







Гласувай:
48



1. panazea - Чудеха се , кой е построил мегалитите в Странджа и Сакар .
27.04.2011 17:39
Братя Шкорпил ги описват .За съжаление много от 600 мегалита са разрушени .
цитирай
2. shtaparov - Могилите на Прадедите
27.04.2011 22:25
panazea написа:
Братя Шкорпил ги описват .За съжаление много от 600 мегалита са разрушени.


Тракийските /древно-Българските/ мегалити и могили всъщност са много повече- част от тях са скрити от природата и ще излязат наяве тогава,когато им дойде времето. Сигурен факт е обаче,че до Освобождението в 1878г. не е имало нито един мегалит или могила,разрушени по заповед на Българи- те са пазели непокътнати святите гробове на своите предци.
цитирай
3. get - - Щапаров винаги ме е вълнявал въпросът !!
28.04.2011 11:51

- Правилна ли е датировката на пирамидата на фараон Джосер(прибл.2600г. пр.хр.).
- Дали тя не е последната от изградените пирамиди на платото Гиза, и като такава, една твърде посредствена реплика ??

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
4. shtaparov - Точността в науката е важна
29.04.2011 22:59
get написа:
Правилна ли е датировката на пирамидата на фараон Джосер(прибл.2600г. пр.хр.).- Дали тя не е последната от изградените пирамиди на платото Гиза, и като такава, една твърде посредствена реплика ?? - С уважение !от Гет ктист


Мисля,че засега нямаме никакви сигурни причини,които да ни карат да се съмняваме в досегашната датировка на пирамидата,още повече,че в нея има намерена и мумия на дете,на която може при нужда да се направят всички възможни анализи,за да бъде преоценена датировката. Ако имаше сериозни научни основания това да се направи,досега щеше да е направено. Датировките на другите пирамиди също не са добре прецизирани,но новата Българска историческа наука,създаваща се след 1990-95 г.,определено държи на точността и няма да се обяви срещу никое ново,но сигурно доказателство за древност.
цитирай
5. demograph - Поздравления. Имаш нюх на хрътка.
03.05.2011 20:10
Логиката ти е желязна. Където и да са отивали траките са се стремили да възпроизведат вярванията и обичаите си. В родните Балкани и около Босфора планините изобилстват с високи върхове, разкриващи чудни гледки. Те са били подходящи за обреди и поклонения. В основите на някои от тях със сигурност са погребани тракийски царе. Според мен е въпрос на време да се открие погребална камера или гроб вътре в основата или там някъде, на характерен връх, който после е станал светилище/Перперик/... Имам на ум поне 2-3 около себе си. Липсата на възвишения по другите земи ги е карало да изграждат изкуствени такива. - Кулите на Белус, Пирамиди, грамади.., могили в степите и по равнините. Напиши това на английски. Да разбъркаш малко локвата.
цитирай
6. shtaparov - Съвпадение
03.05.2011 23:46
demograph написа:
Логиката ти е желязна. Където и да са отивали траките са се стремили да възпроизведат вярванията и обичаите си. В родните Балкани и около Босфора планините изобилстват с високи върхове, разкриващи чудни гледки. Те са били подходящи за обреди и поклонения. В основите на някои от тях със сигурност са погребани тракийски царе. Според мен е въпрос на време да се открие погребална камера или гроб вътре в основата или там някъде, на характерен връх, който после е станал светилище/Перперик/... Имам на ум поне 2-3 около себе си. Липсата на възвишения по другите земи ги е карало да изграждат изкуствени такива. - Кулите на Белус, Пирамиди, грамади.., могили в степите и по равнините. Напиши това на английски. Да разбъркаш малко локвата.


А аз очаквам с нетърпение да се открият още запазени дървени или метални таблички с Тракийски /Бригийски,"пра"-Български/ рунически надписи,демонстриращи пълното съвпадение между древно-
Тракийското и древно-Българското писмо.
цитирай
7. demograph - Това скоро ще стане
04.05.2011 22:50
Ще се зарови някой почтен учен в генетичните маркери на покойниците, лежащи в могилите и на хората, и съм сигурен, че ще стигне до корените на предците.
Мисля, че дървените плочици и другите тракийски надписи скоро ще се появят. Време им е! Човечеството има нужда от тях. Българите - най-вече.

цитирай
8. shtaparov - Има данни
06.05.2011 00:39
demograph написа:
Ще се зарови някой почтен учен в генетичните маркери... ... в могилите и на хората, и съм сигурен, че ще стигне до корените на предците.Мисля, че дървените плочици и другите тракийски надписи скоро ще се появят. Време им е! Човечеството има нужда от тях. Българите - най-вече.


Има неоспорими научни данни,че древно-Българските руни са били добре познати на Траките,понеже из някои техни гробници и артефакти се откриват единични образци,които озадачават така сериозно учените,че ги принуждават тихомълком да прикрият проблема,вместо да признаят,че не са кадърни да го обяснят.
цитирай
9. get - - Уважаеми Щапаров ... дай да атакуваме "проблема" в сърцевината му ... ?!
06.05.2011 08:30
shtaparov написа:
demograph написа:
Ще се зарови някой почтен учен в генетичните маркери... ... в могилите и на хората, и съм сигурен, че ще стигне до корените на предците.Мисля, че дървените плочици и другите тракийски надписи скоро ще се появят. Време им е! Човечеството има нужда от тях. Българите - най-вече.


Има неоспорими научни данни,че древно-Българските руни са били добре познати на Траките,понеже из някои техни гробници и артефакти се откриват единични образци,които озадачават така сериозно учените,че ги принуждават тихомълком да прикрият проблема,вместо да признаят,че не са кадърни да го обяснят.

- Това, което коментира Демограф във връзка с поста ми, накратко е следното !!
- Къде на практика е изградена ... може би най-голямата погребална могила ? - във Фригия Мала Азия, тази на цар Мидас !!
- Фригийците се явяват СВЪРЗВАЩО ЗВЕНО между троянци, като език и култура и траки. Поради тази причина въпреки че, има немерени достатъчно надписи и СПЕЦИФИЧНА(тяхна) фригийска азбука(разработена на база финикийска). Научната общност "не може" да ги разчете ??!(така ли е?) - Защо ?! - защото тя, като датировка, изпреварва минимум с петдесет години т.нар. "гръцка" азбука.
- Поради това и неистовите опити на гръцкото правителство, научен свят а и западни учени подкрепящи ги в тезата им, че гърците са "създатели" на европейската култура. В тази връзка писалите във Уики-то(англ.) са се почувствали длъжни да цитират Клод Брикс.
- Ето, "Докато някои смятат, фригийците за част от "трако-фригийската" група, Клод Brixhe отхвърля тази идея, тъй като тракийският и Дако-тракийският (езици) изглежда, че принадлежат към източната (satem) група на индоевропейските езици".
- Дайте върху това да се съсредоточим !!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
10. shtaparov - И двете форми са родени от нашия древен праезик:
07.05.2011 10:45
get написа:
shtaparov написа:
demograph написа:
Ще се зарови някой почтен учен в генетичните маркери... Време им е!Човечеството има нужда от тях. Българите - най-вече.

... тихомълком да прикрият проблема,вместо да признаят,че не са кадърни да го обяснят.

- Това,което коментира Демограф във връзка с поста ми, накратко е следното!
- Къде на практика е изградена... може би най-голямата погребална могила? - във Фригия Мала Азия,тази на цар Мидас!
- Фригийците се явяват СВЪРЗВАЩО ЗВЕНО между троянци,като език и култура и траки.Поради тази причина въпреки че, има немерени достатъчно надписи и СПЕЦИФИЧНА(тяхна) фригийска азбука(разработена на база финикийска). Научната общност "не може" да ги разчете ??!(така ли е?)- Защо ?!- защото тя, като датировка, изпреварва минимум с петдесет години т.нар. "гръцка" азбука.
- Поради това и неистовите опити на гръцкото правителство, научен свят а и западни учени подкрепящи ги в тезата им, че гърците са "създатели" на европейската култура.В тази връзка писалите във Уики-то(англ.)са се почувствали длъжни да цитират Клод Брикс.
- Ето,"Докато някои смятат,фригийците за част от"трако-фригийската" група, Клод Brixhe отхвърля тази идея,тъй като тракийският и Дако-тракийският (езици) изглежда,че принадлежат към източната(satem) група на индоевропейските езици".-Дайте върху това да се съсредоточим!- С уважение!от Гет ктист


Самите троянци са наречени така по името на града им,а не на народността им,която несъмнено е Фригийска/Бригийска,Блъгийска/.Траките са всъщност Фраки/Фриги,Бриги/,а "Кентум" и "Сатем" формите са еднакво добре застъпени в Българския/несъмнено и в "Тракийския"/ език. Понеже най-древният език на земята
не е могъл да спада към нито една от тези групи,а ги е съдържал и двете,заедно с още много други подобни форми,образувайки едно общо многодиалектно езиково единство така,както днес "Ятовата граница" разделя не отделни групи езици,а отделни диалектни форми на един и същ език! Ето пример само с една група думи от днешния и древния Български език,означаващи по принцип едно и също нещо-при тях Сатем и Кентум формите преливат свободно една в друга,но това не прави думите коренно различни една от друга:

Коса= Кока/Кок/, Кика/Чембас/, Кича/Киче,Кичур/, Кожа/Част от кожата/, Коза/Козина,Кожина/, Капа/Шапка на главата/, Шапа/Шапка/ и т.н. Както виждаме,ограничените възможности на досегашната лингвистика са позволили да бъдат забелязани само преходите С-К и К-С,но не и преходите С-К-Ж-П-Ч-З-Щ и т.н. Ако се замислим,ще намерим още много подобни примери в древния и в днешния Български език,които потвърждават това заключение. Сиреч-не може да се прави истинска наука само с една част от данните-за нея са необходими всички данни,а досегашната лингвистика пренебрегваше голяма част от тях,ограничавайки се само в рамките на добре познатите древни писмени езици,които са сериозно осакатени откъм такива данни.
цитирай
11. get - - Фригия и всичко около нея следва да се популяризира !! ... повтаря, потретя !!
07.05.2011 12:53
shtaparov написа:
get написа:
shtaparov написа:
demograph написа:
Ще се зарови някой почтен учен в генетичните маркери... Време им е!Човечеството има нужда от тях. Българите - най-вече.

... тихомълком да прикрият проблема,вместо да признаят,че не са кадърни да го обяснят.

... Фригия Мала Азия,тази на цар Мидас!
- Фригийците се явяват СВЪРЗВАЩО ЗВЕНО между троянци,като език и култура и траки.Поради тази причина въпреки че, има немерени достатъчно надписи и СПЕЦИФИЧНА(тяхна) фригийска азбука(разработена на база финикийска). Научната общност "не може" да ги разчете ??!(така ли е?)- Защо ?!- защото тя, като датировка, изпреварва минимум с петдесет години т.нар. "гръцка" азбука.
- Поради това и неистовите опити на гръцкото правителство, научен свят а и западни учени подкрепящи ги в тезата им, че гърците са "създатели" на европейската култура.В тази връзка писалите във Уики-то(англ.)са се почувствали длъжни да цитират Клод Брикс.
- Ето,"Докато някои смятат,фригийците за част от"трако-фригийската" група, Клод Brixhe отхвърля тази идея,тъй като тракийският и Дако-тракийският (езици) изглежда,че принадлежат към източната(satem) група на индоевропейските езици".-Дайте върху това да се съсредоточим!- С уважение!от Гет ктист


Самите троянци са наречени така по името на града им,а не на народността им,която несъмнено е Фригийска/Бригийска,Блъгийска/.Траките са всъщност Фраки/Фриги,Бриги/,а "Кентум" и "Сатем" формите са еднакво добре застъпени в Българския/несъмнено и в "Тракийския"/ език. Понеже най-древният език на земята
не е могъл да спада към нито една от тези групи,а ги е съдържал и двете,заедно с още много други подобни форми,образувайки едно общо многодиалектно езиково единство така,както днес "Ятовата граница" разделя не отделни групи езици,а отделни диалектни форми на един и същ език! ...


Херодот разказва, че фараон Псаметих е провел опит, който го е убедил, че фригийският език е по-стар от египетския ! :))

от Гет "ктист"
цитирай
12. shtaparov - Феноменално съвпадение с моите проучвания:
08.05.2011 00:29
Ето една извадка от западноевропейско ДНК-проучване,показващо,че люлката на световните цивилизации се е намирала в нашите земи:

http://kleotemida.blog.bg/history/2011/04/15/karta-na-dnk-migraciiata.730195
цитирай
13. get - - Виждал съм я тази карта !! ... мисля че, центърът и не е сложен на точоното място...
08.05.2011 07:10
... трябва да е не в Близък изток а малко по-нагоре Мала азия ?!
shtaparov написа:
Ето една извадка от западноевропейско ДНК-проучване,показващо,че люлката на световните цивилизации се е намирала в нашите земи:

http://kleotemida.blog.bg/history/2011/04/15/karta-na-dnk-migraciiata.730195


- За съжаление разговорът се изроди в безплоден спор с обвинения в антисеметизъм и др. подобни ?! :((
- Действително ятовата "граница" бележи едни интересни за мен неща. Като те са от Мала азия през България до културата "Триполие-Кукутени". За мен до края на Триполие това е един етнос !! - После настъпва раздвижване(миграция) и ... "морски народи", които не са само морски. Следвани от Котелът от Гундеструп ... централна Европа с Халщад и по-късна Ла Тене, култури ... и т.н.
- Но пак се връщам на основната си мисъл сърцевината на въпросът, който нас ни касае, като българи и Фригия, цар Мидас и унищожаването на държавата му от мушките, които са и Кимерийци с последващо усядане на тях в Мала азия. Някои западни автори пишат, че Херодот е премълчал част от тази история - Защо ? ... се питам !!

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
14. shtaparov - Постиженията на "Анализа"
10.05.2011 06:40
Уважаеми get, "Анализът",който е и форма на езикова археология,сочи,че всички племена,живели в онези отдалечени епохи около бреговете на Черно,Бяло,Азовско и Мраморно море са принадлежали към един и същ основен етнос. Това се отнася за цялото население на Мала Азия,Балканите,Кавказ и Северното Причерноморие- включително за Фригите /Бригите,Блъгите/,Кимерите,Мушките/наричани някога Бушки,т.е.Божки или Болжки/,Хетите,Витините /Венетите/,Скитите,Траките,Пелазгите,
Илирите,Троянците,Македоните,Армените,Грузинците,Ахейците /Ашуйците/,Гетите /Готите/,Даките и т.н. Ако Херодот е премълчал нещо около споменатите от Вас събития,то е срамното и злокобно участие на гърците в съсипването на Минойската и на Трако-Микенската цивилизация,както и присвояването на Пелазгийско-Фригийските епоси за Троянската война.
цитирай
15. joysii - Извинете но се налага тук да отго...
16.05.2011 18:36
Извинете, но се налага тук да отговоря на коментара Ви при оня бъзльо Спароток, защото той не публикува половината от моите коментари.
Това пишете Вие:
29. shtaparov - Наивно предложение
joysii написа:
Я пишете до Британския музей.Школата за изследване на класическата древност там е доста добра.Напишете една статия и я изпратете в някое специализирано издание.
Нека видим как ще погледнат там на измишльотините Ви,щом не се доверявате на тукашните учени и щом твърдите,че не Ви допускат до тукашните форуми.
Пишете до Мюнхен...там където мислите,че има по-добри учени от нашите.
Споделете Вашите възгледи с тях........
Престанете да ползвате беглото сходство в звучене на думите като база за някакви кардинални изводи.Наистина изглежда налудничаво,господин Спароток.
.................................

Много е наивно да вярвате,че тези музеи и научни институции ще си правят труда да проверяват хилядите доказателства за еднаквостта между Траките и Българите само заради нашия кеф. Те просто ще цитират мнението на нашите мастити досегашни историци,без да си правят никакъв труд да проверяват истинността им. Значи докъде стигнахме с Вашето предложение? До под крушата,ето докъде!
Това Ви отговарям аз:
- Господине, съжалявам, но Вие определено нямате никаква представа как работят тези институции. Колко пъти сте писали писма с някакви запитвания до тях? Защото моите познати поддържат връзки и изключително добри взаимоотнешения с колегите си от цял свят.Научните работници са отзивчиви, културни и изключителни специалисти - особено на тези места ,които препоръчах на господин Спароток.
Поздрави.
цитирай
16. shtaparov - Защо,уважаема?
17.05.2011 02:13
И защо ми е да пращам запитвания до тези чуждестранни институции-да не би там да познават древната Българска история по-добре от мен??!!
цитирай
17. ili4e - Логиката ти е желязна. Където и да са ...
10.06.2011 11:18
shtaparov написа:
demograph написа:
Логиката ти е желязна. Където и да са отивали траките са се стремили да възпроизведат вярванията и обичаите си. В родните Балкани и около Босфора планините изобилстват с високи върхове, разкриващи чудни гледки. Те са били подходящи за обреди и поклонения. В основите на някои от тях със сигурност са погребани тракийски царе. Според мен е въпрос на време да се открие погребална камера или гроб вътре в основата или там някъде, на характерен връх, който после е станал светилище/Перперик/... Имам на ум поне 2-3 около себе си. Липсата на възвишения по другите земи ги е карало да изграждат изкуствени такива. - Кулите на Белус, Пирамиди, грамади.., могили в степите и по равнините. Напиши това на английски. Да разбъркаш малко локвата.


А аз очаквам с нетърпение да се открият още запазени дървени или метални таблички с Тракийски /Бригийски,"пра"-Български/ рунически надписи,демонстриращи пълното съвпадение между древно-
Тракийското и древно-Българското писмо.


Благодаря за постинга! И с радост чета коментара на "демограф", защото неговите размисли съвпадат с моите. Според мен "големите тракийски прирамиди" са части от планински вериги, като се има предвид обичая природата да "диктува" местнонахожденията на храмове и градски, културни центрове. С течение на времето тези "пирамиди" са обрасли с растителност и трудно се отличават от обкръжаващия ги ландшафт. И аз като "демограф" предполагам, че "пирамидата" е "почит към планината" и тази почит е пренасяна навсякъде по земята, където са стъпвали хора с подобна вяра, култура и знание. Ако се сканират планинските ни масиви ще видим по-големи пирамиди от познатите досега:-) Апропо, пирамидата в Босна също беше просто хълм...
цитирай
18. shtaparov - Тракийските пирамиди
15.06.2011 15:52
За Траките малките пирамиди /могилите/ са били точно толкова важни,колкото и големите,при които първоначалните опити да бъде пресъздадена заоблената форма на могилите излезли неуспешни. Наистина,строителството на големи каменни могили /пирамиди/ дало възможност на архитектите да разгърнат своите способности и да създадат нови строителни технологии,но в крайна сметка малките надживели големите с хиляди години-както "аnte quеm",така и "pоst quеm". Изключение правят само някои от пирамидите в Америка,където нещата и без това се развивали с голямо закъснение. Накрая американските пирамиди изчезват така,както се появили-със закъснение. Последните могили са издигнати в древна България около X век,а последните американски пирамиди са построени много скоро след това.
цитирай
19. dolsineq - Не виждам никаква прилика между ...
21.07.2011 09:43
Не виждам никаква прилика между могилите и пирамидите. Първото различие идва още от покриването на тракиййските могили с пръст.
цитирай
20. shtaparov - Прилики и отлики
21.07.2011 16:42
dolsineq написа:
Не виждам никаква прилика между могилите и пирамидите. Първото различие идва още от покриването на тракиййските могили с пръст.

Принципният замисъл е един и същ: и при могилите,и при пирамидите имаме изкуствено пресъздадена издинатост,вътре в която се разполага гробницата на владетеля,обикновено в погребална камера или долмен. Различни са само строителните техники,понеже архитектите на пирамидите са имали възможност да импровизират,а строителите на могилите- не. Но в Китай са намерени голям брой землени пирамиди,които не са нищо друго освен огромни могили,понеже не спазват четвъртитата форма на пирамидите,а заоблената форма на могилите. Въпреки това учените упорито държат да ги наричат пирамиди.
цитирай
21. murmashka - Много се смях
05.08.2011 12:48
Комиците пред теб плява да ядът! Не ги бива! Прадедите на албанци и каракачани( научно доказано пряки потомци на древните траки) строили пирамиди по цял свят???? Сега ти остава и да докажеш че майстор Колю Фичето е от тракийски произход и че прадядо му е и строил пирамиди по света.Опитай и трънските майсторри стрители да впишеш в ,,теорията си" Много смешно ще бъде! Продължавай все така! Правиш ме твой фен.Ти си новият ни ,,Чудомир" но къде,къде по-интересен!!!
цитирай
22. shtaparov - Истината може и да боли
05.08.2011 17:04
murmashka написа:
Комиците пред теб плява да ядът! Не ги бива! Прадедите на албанци и каракачани( научно доказано пряки потомци на древните траки) строили пирамиди по цял свят???? Сега ти остава и да докажеш че майстор Колю Фичето е от тракийски произход и че прадядо му е и строил пирамиди по света.Опитай и трънските майсторри стрители да впишеш в ,,теорията си" Много смешно ще бъде! Продължавай все така! Правиш ме твой фен.Ти си новият ни ,,Чудомир" но къде,къде по-интересен!!!

Щом съм твой фен,що си забравил да гласуваш за блога ми? Но за да не останеш в недоумение трябва навреме да те предупредя,че не си падам нито по лигавщините,нито по измамите. В тези писания държа само на чистата истина,колкото и да им е криво на мошениците.
цитирай
23. bizcocho - Това ще е голям бум, ако се признае на ...
01.09.2011 14:48
Това ще е голям бум, ако се признае на световно ниво! А който познава гиблите, ще е наясно, че е абсурдно да се строят могили от пръст там.
цитирай
24. bizcocho - И защо ми е да пращам запитвания до ...
01.09.2011 14:50
shtaparov написа:
И защо ми е да пращам запитвания до тези чуждестранни институции-да не би там да познават древната Българска история по-добре от мен??!!


А дали изобщо искат тя да съществува?
цитирай
25. murmashka - За -Истината може и да боли
01.09.2011 17:51
Чудех се защо ли ми харесва да чета смешките ти.Сега вече знам.Те са забавни и смешни защото ти самият пишейки ги, вярваш че това са истини.Това вече е талант.Добър хуморист си!
цитирай
26. shtaparov - Я да видя тогава дали си гласувал за блога или ме лъжеш
02.09.2011 17:01
murmashka написа:
Чудех се защо ли ми харесва да чета смешките ти.Сега вече знам.Те са забавни и смешни защото ти самият пишейки ги,вярваш че това са истини.Това вече е талант.Добър хуморист си!

Благодаря,Маламашка- не е много често да получавам такава добра атестация на чувството си за
хумор. Но в старата история на България съм далеч,далеч по-добър и по-талантлив- ако четеш по-внимателно,може и да го забележиш,макар че не съм много сигурен в това.
цитирай
27. murmashka - Ето това вече ми харесмва. Преду...
02.09.2011 19:21
Ето това вече ми харесмва.Предупреждавай обаче хората които те приемат на сериозно че това че таките са строяли пирамиди навсякъде по света, та дори и откритите на Марс са твои ,,чудомирщини"!
Що се касае до историята,тя си е малко ,,курвенска" наука.Кой както му скимне си я върти и тя на всички дава.Така че там (признавам си честно)не те чета.
цитирай
28. shtaparov - Какво да се прави
02.09.2011 21:15
murmashka написа:
Ето това вече ми харесмва.Предупреждавай обаче хората които те приемат на сериозно че това че таките са строяли пирамиди навсякъде по света, та дори и откритите на Марс са твои ,,чудомирщини"!
Що се касае до историята,тя си е малко,,курвенска" наука.Кой както му скимне си я върти и тя на всички дава.Така че там (признавам си честно)не те чета.

Фикцията за пирамиди на Марс е чиста глупост и заблуда- подобрени профилни снимки на образуванието доказаха,че се касае за обикновен планински масив. Колкото до Чудомир- аз нямам нищо против него,но той все пак не е хроникьор или документалист,а писател-съчинител. Наистина,досегашната ни история,която учехме в училище,много повече приличаше на съчинена
и скалъпена историйка,отколкото на истина. Затова все още се намират хора,които не могат да различават науката от сапунките,но новата ни историческа школа прави опити да се пребори с тази отрицателна тенденция. Не мога да Ви обвинявам,че не сте специалист по история-просто стечение на обстоятелствата. А моите заключения трудно могат да ги оборят дори хабилитирани историци,
понеже аз се занимавам с история от дете,а повечето от тях са попаднали в тази наука съвсем случайно,което си личи по нежеланието на такива като Първанов и "сие" да останат в този бранш вместо да се занимават с политика!
цитирай
29. alexalexalex - не е само Спаро
02.09.2011 22:17
и други малоумни имало, малиииии))))))
цитирай
30. shtaparov - Благодаря
02.09.2011 22:29
alexalexalex написа:
и други малоумни имало, малиииии))))))

Благодаря- Вие знаете защо.
цитирай
31. анонимен - juku
20.04.2012 16:27
Поздравявам организатора на този сайт ! Да, той е прав - има директна връзка между тракийската култура и културата Аймара .... ! Този въпрос ме занимава от поне 10 години и търся съмишлници .... Аз твърдо съм убеден в тази теза и считам, че доказването на тази връзка ще бъде 8-мото чудо на света - една толкова древна култура да се задържи ЖИВА навсякъде по света повече от 10 000 години ! Това е чудо.... ! Вижте ги - те танцуват с чанове на краката ... като нашите кукери .... ето, убедете се сами - http://www.youtube.com/watch?v=lMzNO5mtE-4&feature=related .... ТОВА Е ЧУДО !!!!
цитирай
32. анонимен - juku
20.04.2012 16:31
(на аймара това означава: Сова): Моля автора на този блог да се свърже с мен на е–мейл: kirile7@abv.bg моят ник , който съм споменал тук.
цитирай
33. shtaparov - Великолепно и прекрасно изпълнение!
01.05.2012 22:58
анонимен написа:
Поздравявам организатора на този сайт ! Да, той е прав - има директна връзка между тракийската култура и културата Аймара .... ! Този въпрос ме занимава от поне 10 години и търся съмишлници .... Аз твърдо съм убеден в тази теза и считам, че доказването на тази връзка ще бъде 8-мото чудо на света - една толкова древна култура да се задържи ЖИВА навсякъде по света повече от 10 000 години ! Това е чудо.... ! Вижте ги - те танцуват с чанове на краката ... като нашите кукери .... ето, убедете се сами - http://www.youtube.com/watch?v=lMzNO5mtE-4&feature=related .... ТОВА Е ЧУДО !!!!

Крайно рядко се е случвало изпълнение на чужденци да ми хареса толкова много,
колкото предложеното от juku!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4862264
Постинги: 269
Коментари: 9123
Гласове: 137647
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи