Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2020 09:15 - Болен вкъщи с COVID-19, следете нивата на кислород в кръвта
Автор: voev Категория: Новини   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
При болен вкъщи с COVID-19, следете нивата на кислород в кръвта

Пресата в България и повечето телевизии публикува съобщението за съвета на Галина Голцман, инфекционист. Галина Голцман е ръководител на терапевтичното отделение на израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”: "При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород. Дори при липса на тежки симптоми. За да не се пропусне най-важният признак за влошаване на заболяването. За целта Голцман съветва да се ползва пулсов оксиметър.  Устройство, което дори в домашни условия измерва насищането на кръвта с кислород. „В медицината е известна т. нар. „щастлива хипоксия”, когато пациентът може да не забележи ниско насищане на кръвта с кислород.  Дори да се чувства добре. Ако насищането падне под 94, дори при нормално здравословно състояние, човек трябва веднага да постъпи в болница”, посочва Голцман. Според нея е много важно да не се допуска развитието на хипоксия. Понякога тя започва асимптоматично.

При COVID-19 следете нивата на кислород в кръвта


image

Уред за домашно ползване Пръстов пулсоксиметър

Сатурация SPO2 • Хипоксия и хипоксемия • Симптоми при зараза с  COVID 19  • Какво трябва да знаете?
Определение за сатурация: Това е процентът кръв обогатен с кислород в тъканите.

Сатурация SPO2 , това е процентът кръв обогатен с кислород в тъканите. Хипоксия недостатъчно снабдяване с кислород на клетки, тъкани, органи или на целия организъм. Хипоксемия понижено съдържание на кислород в кръвта. Когато имунната система не успее да спре вируса. Вируса навлиза дълбоко в белите дробове  и настъпва опасността от белодробно възпаление. В кръгообращението настъпва недостиг на кислород. Сърцето работи по-интензивно, за да се справи с проблема.

Нормални стойности SPO2 95-100%. При възрастни хора 95-99%  и 92-95% при бременни. Без белодробни патологии тези стойности са в норма. Под нормата SPO2 91-94%. Пациента е в хипоксия и трябва да се вземат мерки. Под 90% е спешно състояние.  Пръстов пулсоксиметър https://voev.bg/product/пулсоксиметър-пръстов-терапия

Пръстов пулсоксиметър
image


 

Защита от зарази на обслужващия персонал  при  обслужване на болни

Санитарни материали преграда за зарази пренасяни чрез телесни течности или чрез пряк контакт с кожата на заразно болни

Продукти и изделия от Франция на Dr Helewa. С висока степен на защита от инфекции и зарази. Съвременни санитарни материали предпазващи обслужващия болничен персонал. Предпазват близките на болния при обгрижването им  в дома.

Коронавирус превенция и защита, съжителство

image

 

Публикация на Георги Воев, рег 099/2008 МТСП-Агенция за хората с увреждания

image

image


 

 






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: voev
Категория: Други
Прочетен: 46241
Постинги: 22
Коментари: 1
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031