Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2021 18:29 - СЗО твърди, че коронавирусът е „тук, за да остане с нас“
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1641 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 02.10.2021 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 СЗО твърди, че коронавирусът е „тук, за да остане с нас“

21.09.2021 г. / От Арсенио Толедо / 

image

В  Световната здравна организация  (СЗО)  наскоро заяви, че коронавирус Ухан (COVID-19) никога няма да бъде изкоренен в опит да накараш хората да приемат неизбежността на вземане на коронавирус ваксини на всеки няколко месеца.

Във вторник, 7 септември, представители на СЗО говориха на пресконференция в Женева, Швейцария. Д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за здравни извънредни ситуации на СЗО  заяви, че вирусът на COVID-19 ще продължи да мутира като грип , намалявайки надеждите той да бъде елиминиран скоро.

„Мисля, че този вирус е тук, за да остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, ще се превърне в един от другите вируси, които ни засягат“, каза Райън. Той също така каза пред репортери, че принудителните ваксинации и бустерните изстрели няма да накарат вируса да изчезне.

„Хората казаха, че ще премахнем или премахнем вируса. Не, не сме. Много, много малко вероятно. "

Служителите на СЗО също твърдят, че нещата биха могли да бъдат различни, ако светът беше предприел ранни стъпки за предотвратяване на разпространението на вируса.

„Имахме шанс в началото на тази пандемия“, каза Мария Ван Керхове, технически ръководител на СЗО за COVID-19. "Тази пандемия не трябваше да е толкова лоша."

Други влиятелни личности в областта на общественото здраве и големи ръководители на фармации направиха подобни изявления за вируса COVID-19. Главният медицински съветник на Белия дом д -р Антъни Фочи и главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бенсел казаха, че коронавирусът, подобно на грипа, е нещо, с което светът трябва да се научи да живее.

СЗО, правителствата подготвят хората за бустерни дози

Изявлението на СЗО за вируса COVID-19 излезе след появата на доклади, показващи, че имунитетът, индуциран от ваксини, отслабва с времето. Тази констатация, заедно с бързото разпространение на делта варианта, накара движението към бустерни снимки .

Очаква се САЩ да започнат да разпространяват бустерни дози до 20. септември. Единствената ваксина, която може да се прилага като бустер доза, е тази, разработена от Pfizer-BioNTech. Според последните доклади агенциите за обществено здраве може да се нуждаят от повече време, за да одобрят трета доза от ваксината Moderna и втора доза от ваксината Johnson & Johnson. Междувременно други доклади показват, че федералните регулаторни органи нямат достатъчно данни за въздействието на бустер дози върху здравето, за да обосноват правилно одобряването на тяхното разпределение. (Свързано: Учените предупреждават за натиск за ускорителни снимки на COVID-19, които не се основават на научни данни; „политиката“ и печалбите сега водят политиките за ваксини .)

Понастоящем СЗО се противопоставя на разпространението на бустерни инжекции в страни с високи нива на ваксинация, като Израел и САЩ. СЗО иска повече хора по целия свят, особено в слабо развитите нации, първо да се ваксинират напълно, преди да се получат бустерни дози.

„Призовах за мораториум върху бустерите, поне до края на този месец, за да се позволи на тези държави, които са най-изостанали, да наваксат“, каза генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебреесус.

Трябва да се отбележи, че това не е отхвърляне на разпределението на усилващите дози ваксина срещу COVID-19.

Научете повече за ваксините срещу COVID-19 и защо много хора отказват да ги получат на VaccineWars.com .

Източниците включват:

SHTFPlan.com

CNBC.com

TheHill.com




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. stiraks - СЗО
02.10.2021 18:41
може да твърди много работи, въпросът е кой още му вярва.

Компрометиран е.
цитирай
2. vesever - СЗО е престъпна групировка, пр...
02.10.2021 18:49
СЗО е престъпна групировка, принуждаваща правителствата и здравните власти да търгуват с човешкото здраве и живот.
цитирай
3. zahariada - Да
02.10.2021 20:19
Това е частна организация. Да, престъпна е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39925244
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930