Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2018 15:57 - ЛУКОЙЛ става спонсор на Левски 2014
Автор: aculata Категория: Спорт   
Прочетен: 4026 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.01.2018 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                      ЛУКОЙЛ става спонсор на Левски 2014

                                    image

Голямата промяна, за която се говори под сурдинка в баскетболните среди вече няколко месеца, днес официално стана факт. А тя е, че фирмата Лукойл България изоставя мъжкия тим на Лукойл Академк и вече ще бъде спонсор на столичния Левски 2014.

Ето официалното прессъобщение на спортната агенция, под чийто контрол са всички спортни клубове, спонсорирани от петролната компания.

 

 „Ръководството на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта съобщава, че от началото на 2018 г. влиза в сила договор за генерално спонсорство между Баскетболен клуб „Левски 2014” и „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол.

Според постигнатите договорености, марката ЛУКОЙЛ ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти. Старши треньор на отбора остава Константин Папазов, а един от най-успешните български баскетболисти – Тодор Стойков – поема президентския пост в клуба.

 

„ЛУКОЙЛ-България” продължава подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб – „Академик”, без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на „Академик” са възложени на легендата Петко Маринов, чийто дългогодишен опит и знания ще осигурят приемственост между баскетболните поколения и достойна млада смяна играчи. Старши треньор на представителния състав на „Академик” остава Георги Давидов.

Повече подробности по темата ще бъдат представени на специална пресконференция, за датата и мястото на която ще ви информираме допълнително”.

 

               7 играчи се местят от Правец в Лукойл Левски,  
                                петима изпратени в Академик

                             
image

От довчерашния тим на Лукойл Академик в новосформирания Лукойл Левски отиват седем баскетболисти. Това са американците Кийт Клентън и Джъстин Нокс и българите Павлин Иванов, Божидар Аврамов, Асен Великов, Христо Николов и Николай Стоянов. Третият янки - Далтън Пепър няма да бъде част от новия отбор. От досегашния Левски 2014 остават Станимир Маринов, Веселин Веселинов, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов и Крис Минков.

В посока Правец са откомандировани Александър Милов, Иван Алипиев, Николай Леков, Лъчезар Димитров и Кръстан Кръстанов. Те ще бъдат част от Академик.


                         Петър Георгиев: Това е катастрофа за българския баскетбол

                                               
image

Събитията около Левски 2014 и Лукойл вълнуват всички в баскетболните среди. BGbasket.com се свързва с представители на клубовете у нас, за да коментират случващото се. Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев също сподели мнение по темата. Той бе категоричен, че това е катастрофа за баскетбола ни и заяви, че в никоя държава няма нещо подобно.

„Има хора, които много повече разбират от мен и казват обратното. Случващото се обаче е катастрофа за българския баскетбол и успех за бизнеса. Ако съберем всички добри играчи в един клуб, а те не са много, какво първенство да има и каква конкуренция… Къде в света има подобно чудо, как ви се струва Реал Мадрид и Барселона да се обединят? Това не е смешно, а плачевно“, заяви Георгиев пред BGbasket.com.

„Мен не ме интересува, ние си имаме клуб и играем. Който каквото иска, това да прави. Освен ние да се обединим с друг клуб и първенството да стане от четири отбора, както при жените. Може би така ще е най-добре. До състоянието, до което докарахме жените, вървим по същия път, да докараме и мъжете“, добави той.

Президентът на Рилски спортист бе разочарован, че никой не е потърсил клубовете за мнение, преди да бъде взето подобно решение. „Това, което се случва, е ненормално и в никоя държава го няма. Пак казвам – това е отвратително за баскетбола в България и отлично за бизнеса на някои хора. Чакам някой да ме попита, но никой друг досега не ми се е обадил - нито от федерацията, нито от Лигата. Мисля, че поне от кумова срама, трябваше да се събере Лигата и да ни попитат останалите клубове, да кажат каква е идеята, какви са предимствата и т.н. Все пак аз давам пари от 1993 г. Няма нито един спонсор от тази година до днес да дава пари за българския баскетбол и никой не ме е попитал. Добре, правете го, след като е добре за тези два клуба. Аз не бих го направил за моя. Това означава, че за тези години аз не съм давал пари за този клуб или искам да го съсипя и да направя нов, който ще е страхотен и ще стане „европейски шампион“.

Петър Георгиев бе категоричен, че за него няма значение, че Левски се превръща в основен претендент за титлата. „Винаги се боря с фаворити и винаги ги бия. Това много не ме притеснява“, сподели той.


Източници: botevgrad.com, BGbasket.com  и др.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aculata
Категория: Други
Прочетен: 77343
Постинги: 12
Коментари: 23
Гласове: 1977
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол