Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2019 01:19 - СПОРНИТЕ ВЪПРОСИ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И "МАКЕДОНИЯ" НЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ РЕШЕНИ ОТ ДВУСТРАННА КОМИСИЯ,А САМО ОТ ЕВРОПЕЙСКА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5230 Коментари: 34 Гласове:
56

Последна промяна: 08.02.2020 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
СПОРНИТЕ ВЪПРОСИ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И "МАКЕДОНИЯ" НЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ РЕШЕНИ ОТ ДВУСТРАННА КОМИСИЯ,А САМО ОТ ЕВРОПЕЙСКА


   Споровете между Български и "македонски" историци за елементарни неща от общата ни история почти веднага зациклиха и бързо се разбра,че не може да бъдат решени от никаква двустранна комисия. Цялата инициатива се оказа мъртвородена- на хора като мен предварително им стана ясно,че с този мек подход доникъде няма да стигнем. Дивите "македонски" шовинисти,насъсквани и финансирани от чужбина разчитат на това,че Европа има нужда от тях и ги иска- затова са планували да протакат докрай и да не правят съвършено никакви отстъпки на България,към която от 75 години насам са свикнали да се държат високомерно,презрително и пренебрежително.

     image

  Ситуацията у нас обаче отдавна не е същата като онази,която от средата до края на ХХ в.,която позволяваше на всякакви неуравновесени лумпени да ни се качват на главите и да ни извиват ръцете,а после да ни изпразват джобовете. У нас вече взимат връх здравите народни сили,които не са съгласни да се отстъпват Българско народно имущество на всеки крадец,който си науми да ни обере. Отдавна е дошло време крадците на Българска история и наши култрурни достояния да бъдат сложени на мястото и ако беснеещите срещу народа ни шизофренни "македонци" имат зад гърба си Русия и Сърбия,ние пък имаме зад гърба си Европа и Америка. Затова възнамеряваме с тяхна помощ да удържим първата голяма победа над шайката крадци,които цели 75 години добиха трайни навици да ни обират,като ги накараме да клекнат и да признаят че онова,което мислеха за свое всъщност изцяло е наше!

     image

  Няма меки нито мирни методи за разправа с държави-престъпници,водени от нацисти като македонистите! Меките методи водят до загуба на цели войни и ако се яви "наш" глупак,който да признае фантазния "македонски" "език",той ще сложи на карта цялото бъдеще на България понеже ще признае,че крадецът е имал право да ни краде през целия ХХ век от което ще дойде логичния извод,че той ще има право да ни краде и занапред!

     image

  Двустранните комисии за решаване на спорните въпроси между двете страни не могат да работят и доникъде няма да стигнат,което се дължи на три основни причини:

1. Постоянно саботиране на тяхната дейност от чужди заинтересовани страни,свързано с перманентно насъскване на "македонците" срещу нас.
2. България няма сметка да дава право на никой чуждестранен крадец да си присвоява нашето минало,наши културни постижения като Кирилицата и Българската Охридска Архиепископия,нашите върхове в освободителната борба като Илинденското въстание и нашето население във Вардарска България.
3. "Македония" никога няма да се съгласи да си признае,че е мъртвородена като двустранните исторически комисии и цялото й съществуване се крепи на лъжата и кражбите!

  Изходът тогава е само един: необходима е трета страна като Европа или Америка,която да реши спорните моменти в историята на двете страни. Европа иска ние и "македонците" (потурчени и еничаризирани македонски Българи,прекарали живота си в лъжа) да минем на нейна страна. Затова България и "Македония" трябва да я помолят да ни помогне в изясняване на спорните моменти от историята,като назначи специална комисия от най-авторитетни европейски историци и учени. На тази комисия всяка от двете страни ще предостави своите аргументи,доказателства и всичко друго,което комисията поиска. Нека България и "Македония" покажат своите "козове" на тази европейска комисия и да бъдат така любезни да изчакат нейното решение.

     image

  Заплащането и обезпечаването на нейната дейност трябва да бъде разделено поравно между София и Скопие,които с договор трябва да обещаят да признаят безусловно решенията на тази комисия. Нека тя разгледа нашите и техните доказателства и да каже на света чия писменост е първата Кирилица,чий цар е Самуил,чии са Карпошовото и Илинденското въстание,Илинденските герои,Гоце Делчев и Даме Груев,Тодор Александров и Сандански,Гьорче Петров и Никола Карев. Нека комисията направи своите изводи и да даде на всяка от страните подробно разяснение за начина,по който е решила всеки спорен въпрос и да каже чии аргументи са по-тежки: нашите или "македонските"!

                     image

  Когато това бъде направено,спорните въпроси ще бъдат разрешени завинаги и повече крамоли няма да има! Политици,не спете а задвижете тези неща още днес! Ако зависеше от мен,цели седмици нямаше да спя и щях да работя денонощно,за да накарам Европа да се намеси в решаването на спорните въпроси между двете страни! Моментът е сега или никога: не го ли направите навреме,значи сте зарязали народа ни на произвола на крадците! Това се отнася и за Европа: ако тя не даде правдива научна оценка на показаните от двете страни аргументи и реши да изнудва окрадената страна в интерес на крадците,народът от двете страни на границата ще я намрази завинаги!




Гласувай:
56


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Аз съм просветен любител балкановед с доста познания в тази област. Най-запознат
28.12.2019 04:41
от всички е македоноведът Иван Николов, главен редактор на Списание "България Македония". Никъде не го канят дори, но той изнася лекции тук и там, където аз съм канен. Вината за това неразбирателство между нас и Македония носи Русия, която чрез Сърбия пречи на разбирателството на Балканите. За съжаление това без да е разработено от тайните служби върши и глупакът Макрон. Преди се говореше за дъгата Сърбия-Македония-Гърция, сега, след посещението на Макрон в Белград и отказа му да гласува за предприсъединителния процес се говори за нова Миниюгославия, метастаза на Путин на Балканите. Политпростаци и политсплетници, в съединение с купените от Путин рубладжии на Балканите объркват работите ни. Сега Сърбия и Гърция размахват нов пенис - не коридор Варна-Дурас, а коридор от Гърция през Прешево до Белград.
За такива хората казват:
Ни съм ги чул, ни съм ги видел, ама да ти е драго да им .беш майкята!
Заразените с опростачнване, последицата от комунизирането на Балканите не могат да станат интелигентни хора, хибридната война ги доопрастачи.
Виновник за всичко на Балканите 90% е Путин, като дилафът му е Сърбия, а политнеграмотниците като Макрон без да са платени от Путин работят като негови мекерета. И Балканската простащина от Белград плъзва по целите Балкани...
Ако през пролетта Македония и Албания отново бъдат блокирани като кандидати за ЕС, тук фсе разкрива нов фронт на Путин, който има интерес от противопоставяне на държавите на Балканите, неразбирателство, нужда от здрава ръка и като последствие - трайно руско военно присъствие на Балканите, коеито да запази Сърбия от натискащият я нов разпад и да насочи от близо ракети срещу свободния свят, ЕС.
Дано на Макрон Глупака да ву уври заразената с гигантизъм глава...
цитирай
2. radostinalassa - Даже кирилицата трябва да се нарича булгарица
28.12.2019 07:44
Тя е написана от Кирил, който е използвал за прототип Всеясветната Грамота, като е махнал някои букви и е сложил гръцки букви. Той е отсгоял пред Папата правото на славяните да пишат на родния си език. Така е спасил източните умове от деградацията, която наблюдаваме при западняците.
Не може да се твърди, че преди Кирил славяните са били неми и безписмени. Това го казват и Екатерина Велика, и Мавро Орбини.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Много полезен, ценен, необходим текст!
28.12.2019 09:49
Съгласен съм напълно. Без междзународна ковисия от езиковеди няма да стане нищо. Но тогава македонистите пак ще напуснат. И това е целта на свинете от Русия, Сърбия и Македония - вън от ЕС и НАТО.
цитирай
4. nedovolen - Народите и от двете страни на гра...
28.12.2019 09:52
Народите и от двете страни на границата /а той е един/ не са любили Европата, за разлика от управниците. Няма какво да очакваме. Европа гледа да ни закопа.
:)))
цитирай
5. 1997 - Когато друг ти пише историята, той го прави в свой интерес. Вижте византийските източници.
28.12.2019 14:20
[quote=nedovolenНяма какво да очакваме. Европа гледа да ни закопа.
:)))[/quote]
Ако европейска комисия ни пише историята, тя ще я изкриви в своя полза. Не бива да се допуска такава комисия и дори идея за такава.
Спомнете си лисицата, която делила сиренце на двама- отхапвала ту от това на единия ту от това на другия, докато изяла всичкото.
По- добре да развиваме икономика и близки политически отношения, отколкото да се доверяваме на когото и да било друг. Между братя все може да се постигне близост, не е задължително да зацикляме в нерешените им/си мнения, нека гледаме настоящето и взаимното/съвместно добро.
цитирай
6. shtaparov - от всички е македоноведът Иван ...
28.12.2019 14:44
planinitenabulgaria написа:
от всички е македоноведът Иван Николов, главен редактор на Списание "България Македония". Никъде не го канят дори, но той изнася лекции тук и там, където аз съм канен. Вината за това неразбирателство между нас и Македония носи Русия, която чрез Сърбия пречи на разбирателството на Балканите. За съжаление това без да е разработено от тайните служби върши и глупакът Макрон. Преди се говореше за дъгата Сърбия-Македония-Гърция, сега, след посещението на Макрон в Белград и отказа му да гласува за предприсъединителния процес се говори за нова Миниюгославия, метастаза на Путин на Балканите. Политпростаци и политсплетници, в съединение с купените от Путин рубладжии на Балканите объркват работите ни. Сега Сърбия и Гърция размахват нов пенис - не коридор Варна-Дурас, а коридор от Гърция през Прешево до Белград.
За такива хората казват:
Ни съм ги чул, ни съм ги видел, ама да ти е драго да им .беш майкята!
Заразените с опростачнване, последицата от комунизирането на Балканите не могат да станат интелигентни хора, хибридната война ги доопрастачи.
Виновник за всичко на Балканите 90% е Путин, като дилафът му е Сърбия, а политнеграмотниците като Макрон без да са платени от Путин работят като негови мекерета. И Балканската простащина от Белград плъзва по целите Балкани...
Ако през пролетта Македония и Албания отново бъдат блокирани като кандидати за ЕС, тук фсе разкрива нов фронт на Путин, който има интерес от противопоставяне на държавите на Балканите, неразбирателство, нужда от здрава ръка и като последствие - трайно руско военно присъствие на Балканите, коеито да запази Сърбия от натискащият я нов разпад и да насочи от близо ракети срещу свободния свят, ЕС.
Дано на Макрон Глупака да ву уври заразената с гигантизъм глава...

Лошото е,че на България се предлага да избере една от двете съвършено неприемливи злини: да остави Македония зад борда като се раздели с нашите Българи там,или да приеме мошеници като Заев да ни будалкат че са с нас,а после да ни забият ножа и да ни обвиняват,че ние сме ги краднали а не те нас!
цитирай
7. shtaparov - Тя е написана от Кирил, който е из...
28.12.2019 14:52
radostinalassa написа:
Тя е написана от Кирил, който е използвал за прототип Всеясветната Грамота, като е махнал някои букви и е сложил гръцки букви. Той е отсгоял пред Папата правото на славяните да пишат на родния си език. Така е спасил източните умове от деградацията, която наблюдаваме при западняците.
Не може да се твърди, че преди Кирил славяните са били неми и безписмени. Това го казват и Екатерина Велика, и Мавро Орбини.

Кирилицата си е БУЛГАРИЦА,понеже не е направена за измислените през 15-16 век "славяни",нито има данни да са я изнамерили Кирил и Методий. "Славяните" нека си нарекат за "славянска" писменост Глаголицата,макар че и там работата е спорна,а Булгарицата да не я пипат с пръст без да са признали,че е Българско изобретение!
цитирай
8. shtaparov - Съгласен съм напълно. Без ...
28.12.2019 14:54
slavimirgenchev1953 написа:
Съгласен съм напълно. Без междзународна ковисия от езиковеди няма да стане нищо. Но тогава македонистите пак ще напуснат. И това е целта на свинете от Русия, Сърбия и Македония - вън от ЕС и НАТО.

Ами нека напуснат македонистите: няма да е задълго,понеже народът там ще изхвърли зад борда всяка власт,която го отдалечава от Европа!
цитирай
9. shtaparov - Народите и от ...
28.12.2019 14:55
nedovolen написа:
Народите и от двете страни на границата /а той е един/ не са любили Европата, за разлика от управниците. Няма какво да очакваме. Европа гледа да ни закопа.:)))

Прав си да го кажеш по този начин,понеже и аз така съм го написал: НАРОДЪТ а не "народите"!
цитирай
10. shtaparov - Ако европейска комисия ни пише ...
28.12.2019 14:58
1997 написа:
[quote=nedovolenНяма какво да очакваме. Европа гледа да ни закопа.
:)))

Ако европейска комисия ни пише историята, тя ще я изкриви в своя полза. Не бива да се допуска такава комисия и дори идея за такава.
Спомнете си лисицата, която делила сиренце на двама- отхапвала ту от това на единия ту от това на другия, докато изяла всичкото.
По- добре да развиваме икономика и близки политически отношения, отколкото да се доверяваме на когото и да било друг. Между братя все може да се постигне близост, не е задължително да зацикляме в нерешените им/си мнения, нека гледаме настоящето и взаимното/съвместно добро.[/quote]
Твоето предложение можеше да е добро,ако в работите ни не се месеха чужди държави,а ни оставеха сами с Македония да разрешим нашите проблеми. Страните с имперски интереси в нашия регион обаче се намесват упорито и ще се изпречват пред нашето разбирателство ВИНАГИ,когато сме на правия път! Затова е по-добре да ни помогне Европа: там трудно ще откриеш заинтересовани лица,които да са се продали на чужденци и да са склонни да излъжат,че "македонците" не са чисти Българи!
цитирай
11. 1997 - Много по- зле е Европа като ни решава проблемите
28.12.2019 17:52
shtaparov написа:
по-добре да ни помогне Европа: там трудно ще откриеш заинтересовани лица,които да са се продали на чужденци и да са склонни да излъжат,че "македонците" не са чисти Българи!

... и ще излъжат, и ще ни завлекат, и ще ни продадат вкл. на гърци и албанци. Тази "Северна Македония" бе първа стъпка. Следващата е Вартоломеева Скопска архиепископия
цитирай
12. nikikm - Не съм убеден!
28.12.2019 19:19
Не съм убеден,че точно от тези,които затриват българския народ,ще дойде Истината.Бихме могли и сами да направим нещо,но крепостта е предадена отвътре! НЯМА ЕЛИТ И ПОЛИТИЦИ-БЪЛГАРИ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА И СЪОТВЕТНА ПОЛИТИКА.ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ Е САМО ИЗМЕКЯРИ И ПРЕДАТЕЛИ!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
28.12.2019 21:16
Ние сами влязохме в капана!
С признаването на Македония! Ни трябваще да сме първи, а последни Което ясно показва особеното ни мнение То се и изписва-Че я признаваме, но като Втора Българска държава Това не е без прецедент, да не изреждам всички двойки подобни държави
Но ,какво да правиш, като политиката у нас се провежда от хора, некомпетентни, без опит
Оставихме и Гърция да се разпорежда с името й, без да взимаме отношение, признавайки по този начин, че има право?
А трябваше да я скастрим и без това просеха в момента- С какво право вие, които сте си присвоили наши земи, се месите в наши работи ? ! Александър може да се гърчее ,но не е грък, както и древните македонци не са Това ,че са ви взели под крилото си, за него може само да благодарите!Нищо друго!
Но ние мълчахме, надявайки се да спечелим
Пре това време гърците се намърдаха в икономиката й На това се казва превземане на държавата отвътре Утре македонците сами ще се признаят за гърци
Ама ние си изгонихме младите хора, бъдещего си, та ще приемем македонци, ще рече Българи от Македония?!
Без коментар повече в тази насока!

Хубави празници, приятелю!
цитирай
14. batogo - !!!:))) Здравей, Щапаров!
29.12.2019 08:40
Македонистите в Северна Македония и комунистите у нас са и винаги ще си останат слуги и маши на руско-сръбската агресивна, целяща задълбочаването на разделението между балканските народи политика!!
Ние нямаме нужда от поддържането на старите и създаването на нови разделения, вражди и крамоли помежду ни.
Единственият успешен път на балканските народи е да се обединят, за да приключи руското влияние тук. Докато това не се случи и не осъзнаем, че единствено обединителния процес е в наш общ интерес и е гаранция за мира, сигурността и развитието на всички балкански държави, няма да постигнем нищо добро.
Балканите са Европейска, а не руска територия и за да си останем такива, трябва да търсим съгласие, а не конфронтация помежду си. Останалото е от Лукавия. Затова не наливай вода в мелницата на кремълските сатрапи, които постоянно се стремят да ни противопоставят едни на други, а гледай къде е националния ни интерес!!
А когато всички балкански народи се включат в Европейската общност и НАТО, те постепенно ще намерят начин да изгладят противоречията си и Истините ще излязат наяве.
Точно сега не е времето да се ровим в миналото и да се занимаваме с претенциите на разни червени малоумници и да се мразим с Европа. Време е да отстояваме независимостта и националния си интерес от посегателствата и мераците на руско-сръбско-турския агресивен конгломерат!!
Весели празници, приятелю!
цитирай
15. get - - Щапаров, това е единствения МЪДЪР а и от там смислен ОТГОВОР - Защото?
29.12.2019 10:27
nikikm написа:
Не съм убеден,че точно от тези,които затриват българския народ,ще дойде Истината.Бихме могли и сами да направим нещо,но крепостта е предадена отвътре! НЯМА ЕЛИТ И ПОЛИТИЦИ-БЪЛГАРИ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА И СЪОТВЕТНА ПОЛИТИКА.ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ Е САМО ИЗМЕКЯРИ И ПРЕДАТЕЛИ!


Предобраза на Руската империя, още от времена на един от най-успешните за СЪЩАТА царе?
ПЪРВО:
цар Иван Страшният е ПРОДУКТ НА БРИТАНСКАТА ПОЛИТИКА!
ВТОРО:
Това е доразвито при вече ИМПЕРСКИЯ - Петър Първи ...
ТРЕТО:
Екатерина II МЪЖЕУБИЙКАТА - която пак с парите на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРАВИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ и убива мъжат си?
ЧЕТВЪРТО:
... следвана от императори Александър и Николай Първи, които отново под давление ПАК НА СЪЩАТА започват и печелят Войната в УГОДА НА БРИТАНИЯ, СРЕЩУ НАПОЛЕОН! ... и така до ... ?
ПЕТО:
Сталин - Който много добре си е направил сметката, че?
Без парите и материалната (военно-политическата) подкрепа на англосаксонския свят - НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА и да създаде ИМПЕРСКИЯ СЛЕДВОЕНЕН "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР" - в който С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ, на "демократичните" англосаксонци - БЯХМЕ ВКАРАНИ И НИЕ БЪЛГАРИТЕ!

Така че, ШЕСТО - в ОТГОВОР на коментар 13. leonleonovpom2 ?

За тези близо ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ РУСКО-ИМПЕРСКО РОБСТВО ... Бе създаден ПСЕВДО-БЪЛГАРСКИ а на практика, ПРЕДАТЕЛСКО-ИМПЕРСКИ И УГОДЕН НА/ЗА РУСИЯ (тя представител на англосаксонцските ИНТЕРЕСИ за Източна и Централна Европа)
"ЕЛИТ"!

- Именно този "ЕЛИТ" - назоваващ се БЕЗ ДА ИМА НИЩО ОБЩО с КОМУНИЗМА, "комунистически" - след "10-ти ноември" ИЗВЪРШИ ПОСЛЕДНОТО И НАЙ-ГРОЗНОТО СИ ИСТОРИЧЕСКО ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
- Именно този ПСЕВДО, поради проруската си угодност ЕЛИТ ПРОДЪЛЖАВА ДА ДЪРЖИ - КЛЮЧОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОСТОВЕ ПОД ВИДА(му) НА НЯКОЛКО ПАРТИИ обявяващи се за ПОЛИТИКО-ПЛУРАЛИСТИЧНИ а на практика ЯВЯВАЩИ представители на ПАРТИЗАНСКО-ПЛУТОКРАТИЧЕН И ТИРАНИЧЕН МОДЕЛ НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ?

ВЪПРОС: Можеше ли, ДА НЕ ПРИЗНАЕМ "Македония"?
ОТГОВОР може да бъде единствено и безапелационен: Не! ... Защо "Не" - това вече е друг ВЪПРОС/проблем? - граничещ със СОЛОМОНОВ!!?

цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, отново приятелю!
29.12.2019 19:42
Всичко е ОК!
Имах предвид, че трябва да показваме характер! Да, ще признаем Македония, но не на всяка цена А на изгодна и за нас!
И това става с условия
Трябва да се разбере ,че в политиката, както и навсякъде другаде, силните харесват хора с характер, а не плазмодии и папагали!
Какъвто демонстрират гърците, но като артисти Реално го нямат!

Весело посрещане на Нова Година!
цитирай
17. shtaparov - по-добре да ни помогне Европа: там ...
29.12.2019 21:36
1997 написа:
shtaparov написа:
по-добре да ни помогне Европа: там трудно ще откриеш заинтересовани лица,които да са се продали на чужденци и да са склонни да излъжат,че "македонците" не са чисти Българи!

... и ще излъжат, и ще ни завлекат, и ще ни продадат вкл. на гърци и албанци. Тази "Северна Македония" бе първа стъпка. Следващата е Вартоломеева Скопска архиепископия

Знам че е по-добре ние да си ги решаваме,но от 75 г. у нас има сили,които пречат да си решим дори циганския проблем и постоянно бъркат в джоба на народа (в това число на теб и мен),за да финансират тяхната раждаемост и да потискат нашата!
цитирай
18. shtaparov - Не съм убеден, че ...
29.12.2019 21:38
nikikm написа:
Не съм убеден,че точно от тези,които затриват българския народ,ще дойде Истината.Бихме могли и сами да направим нещо,но крепостта е предадена отвътре! НЯМА ЕЛИТ И ПОЛИТИЦИ-БЪЛГАРИ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА И СЪОТВЕТНА ПОЛИТИКА.ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ Е САМО ИЗМЕКЯРИ И ПРЕДАТЕЛИ!

Крепостта е предадена преди много,много години: истинското мащабно предателство е станало в 1018 г. и ако не беше то,на света нямаше да има ни Русия нито Турция,да не говорим за "Румъния" и Сърбия!
цитирай
19. shtaparov - Ние сами влязохме в ...
29.12.2019 21:44
leonleonovpom2 написа:
Ние сами влязохме в капана!
С признаването на Македония! Ни трябваще да сме първи, а последни Което ясно показва особеното ни мнение То се и изписва-Че я признаваме, но като Втора Българска държава Това не е без прецедент, да не изреждам всички двойки подобни държави
Но ,какво да правиш, като политиката у нас се провежда от хора, некомпетентни, без опит
Оставихме и Гърция да се разпорежда с името й, без да взимаме отношение, признавайки по този начин, че има право?
А трябваше да я скастрим и без това просеха в момента- С какво право вие, които сте си присвоили наши земи, се месите в наши работи ? ! Александър може да се гърчее ,но не е грък, както и древните македонци не са Това ,че са ви взели под крилото си, за него може само да благодарите!Нищо друго!
Но ние мълчахме, надявайки се да спечелим
Пре това време гърците се намърдаха в икономиката й На това се казва превземане на държавата отвътре Утре македонците сами ще се признаят за гърци
Ама ние си изгонихме младите хора, бъдещего си, та ще приемем македонци, ще рече Българи от Македония?!
Без коментар повече в тази насока!

Хубави празници, приятелю!

Благодаря за хубавите пожелания- желая същото и на теб! В близката и далечната чужбина има хора,които умишлено се "грижат" за няколко неща като например:

1. В България на власт винаги да има некомпетентни хора или продажници.
2. В Сърбия и Гърция никога да няма такива управници.
3. Българската раждаемост да намалява а циганската- да се увеличава.
4. Ние да нямаме своя армия освен в случаите,когато сме васали на някоя зложелателна сила.
5. България и Македония да са скарани и разединени.
цитирай
20. shtaparov - Македонистите в Северна Македония ...
29.12.2019 21:47
batogo написа:
Македонистите в Северна Македония и комунистите у нас са и винаги ще си останат слуги и маши на руско-сръбската агресивна, целяща задълбочаването на разделението между балканските народи политика!!
Ние нямаме нужда от поддържането на старите и създаването на нови разделения, вражди и крамоли помежду ни.
Единственият успешен път на балканските народи е да се обединят, за да приключи руското влияние тук. Докато това не се случи и не осъзнаем, че единствено обединителния процес е в наш общ интерес и е гаранция за мира, сигурността и развитието на всички балкански държави, няма да постигнем нищо добро.
Балканите са Европейска, а не руска територия и за да си останем такива, трябва да търсим съгласие, а не конфронтация помежду си. Останалото е от Лукавия. Затова не наливай вода в мелницата на кремълските сатрапи, които постоянно се стремят да ни противопоставят едни на други, а гледай къде е националния ни интерес!!
А когато всички балкански народи се включат в Европейската общност и НАТО, те постепенно ще намерят начин да изгладят противоречията си и Истините ще излязат наяве.
Точно сега не е времето да се ровим в миналото и да се занимаваме с претенциите на разни червени малоумници и да се мразим с Европа. Време е да отстояваме независимостта и националния си интерес от посегателствата и мераците на руско-сръбско-турския агресивен конгломерат!!
Весели празници, приятелю!

Съгласен съм напълно с теб приятелю- благодаря за хубавите пожелания,весели празници и на теб!
цитирай
21. shtaparov - Всичко е ОК!Имах предвид, че ...
29.12.2019 21:51
leonleonovpom2 написа:
Всичко е ОК!
Имах предвид, че трябва да показваме характер! Да, ще признаем Македония, но не на всяка цена А на изгодна и за нас!
И това става с условия
Трябва да се разбере ,че в политиката, както и навсякъде другаде, силните харесват хора с характер, а не плазмодии и папагали!
Какъвто демонстрират гърците, но като артисти Реално го нямат!

Весело посрещане на Нова Година!

Гърците са мулатско-квартеронска паплач,начело на която стоят подбрани от Западните гъркомани хора! Ние сравнени с днешните "гърци" сме велик народ,на който и от Запад и от Изток му се пречи да сложи начело на държавата си умни и милеещи за народа ни водачи!
цитирай
22. shtaparov - Съгласен!
29.12.2019 22:02
get написа:
nikikm написа:
Не съм убеден,че точно от тези,които затриват българския народ,ще дойде Истината.Бихме могли и сами да направим нещо,но крепостта е предадена отвътре! НЯМА ЕЛИТ И ПОЛИТИЦИ-БЪЛГАРИ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА И СЪОТВЕТНА ПОЛИТИКА.ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ Е САМО ИЗМЕКЯРИ И ПРЕДАТЕЛИ!


Предобраза на Руската империя, още от времена на един от най-успешните за СЪЩАТА царе?
ПЪРВО:
цар Иван Страшният е ПРОДУКТ НА БРИТАНСКАТА ПОЛИТИКА!
ВТОРО:
Това е доразвито при вече ИМПЕРСКИЯ - Петър Първи ...
ТРЕТО:
Екатерина II МЪЖЕУБИЙКАТА - която пак с парите на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРАВИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ и убива мъжат си?
ЧЕТВЪРТО:
... следвана от императори Александър и Николай Първи, които отново под давление ПАК НА СЪЩАТА започват и печелят Войната в УГОДА НА БРИТАНИЯ, СРЕЩУ НАПОЛЕОН! ... и така до ... ?
ПЕТО:
Сталин - Който много добре си е направил сметката, че?
Без парите и материалната (военно-политическата) подкрепа на англосаксонския свят - НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА и да създаде ИМПЕРСКИЯ СЛЕДВОЕНЕН "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР" - в който С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ, на "демократичните" англосаксонци - БЯХМЕ ВКАРАНИ И НИЕ БЪЛГАРИТЕ!

Така че, ШЕСТО - в ОТГОВОР на коментар 13. leonleonovpom2 ?

За тези близо ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ РУСКО-ИМПЕРСКО РОБСТВО ... Бе създаден ПСЕВДО-БЪЛГАРСКИ а на практика, ПРЕДАТЕЛСКО-ИМПЕРСКИ И УГОДЕН НА/ЗА РУСИЯ (тя представител на англосаксонцските ИНТЕРЕСИ за Източна и Централна Европа)
"ЕЛИТ"!

- Именно този "ЕЛИТ" - назоваващ се БЕЗ ДА ИМА НИЩО ОБЩО с КОМУНИЗМА, "комунистически" - след "10-ти ноември" ИЗВЪРШИ ПОСЛЕДНОТО И НАЙ-ГРОЗНОТО СИ ИСТОРИЧЕСКО ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
- Именно този ПСЕВДО, поради проруската си угодност ЕЛИТ ПРОДЪЛЖАВА ДА ДЪРЖИ - КЛЮЧОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОСТОВЕ ПОД ВИДА(му) НА НЯКОЛКО ПАРТИИ обявяващи се за ПОЛИТИКО-ПЛУРАЛИСТИЧНИ а на практика ЯВЯВАЩИ представители на ПАРТИЗАНСКО-ПЛУТОКРАТИЧЕН И ТИРАНИЧЕН МОДЕЛ НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ?

ВЪПРОС: Можеше ли, ДА НЕ ПРИЗНАЕМ "Македония"?
ОТГОВОР може да бъде единствено и безапелационен: Не! ... Защо "Не" - това вече е друг ВЪПРОС/проблем? - граничещ със СОЛОМОНОВ!!?


Съгласен съм приятелю: ние БЯХМЕ ДЛЪЖНИ да признаем "Македония" първи и то безусловно,понеже печелим две неща:

1. Заслугата за това признаване е коз в ръцете ни срещу глупостите на македонизма.
2. Така й помагаме да се раздалечи по-лесно от руско-сръбското влияние,което с всички сили я раздалечава от нас и още има претенции за нея.
цитирай
23. get - До 22. shtaparov - Съгласен! Драги ми съмишленико - за теб шега, а за мен истина ... ?
30.12.2019 14:49
shtaparov написа:
Съгласен съм приятелю: ние БЯХМЕ ДЛЪЖНИ да признаем "Македония" първи и то безусловно,понеже печелим две неща


Ако ЗА ЕДИН ДЕН ОТ ПРОВИДЕНИЕТО МИ БЪДЕ ДАДЕНО ДА СЪМ ЕДНОЛИЧЕН ВЛАСТНИК НА БЪЛГАРИЯ - ЗНАЕШ ЛИ ЩО ЩЕ НАПРАВЯ?

Що доведа ДО ТОТАЛЕН АБСУРД, АБСУРДА ?!
Тоест, ще проглася БЪЛГАРСКИЯТ С ВСИЧКИТЕ МУ БОГАТСТВО И НАРЕЧИЯ ... ЗА ПРОИЗВОДЕН ОТ КОМИНТЕРНО-МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК! :)))

По този начин "ще докажа", че ОТ АДРИАТИЧЕСКА КУТМИЧЕВИЦА ДО ЧЕРНО МОРЕ - ВСЕ СЕ ГОВОРИ ЕДНОТО ... МАКЕДОНСКО ДИАЛЕКТНО НАРЕЧИЕ!

Нека тогава ми идват източни или западни "СПЕЦИАЛИСТИ" лингвисти "БОРЦИ ЗА НАЦИОНАЛНО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ" - да ми доказват, че МАКЕДОНСКИЯТ Е НЯКАКВА РАЗЛИЧИМА И САМОСТОЙНА ЕЗИКОВА НОРМА ОТ БЪЛГАРСКИЯ :))) !?

Отровата се лекува с подобно! Но вече второто - се явява лекарството за ОТРОВАТА, СЪЗДАДЕНА от РУСКО-СРЪБСКИТЕ АНТИБЪЛГАРСКИ НАУЧНИ ЦЕНТРОВЕ - пропаганда на МАКЕДОНИЗМА !

По същият начин СЛЕДВА ДА СЕ ПОЦЕДИРА? - И ПО ВЪПРОСА: Е ЛИ МАКЕДОНСКИЯ, РАЗЛИЧЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?
Не бе братя - ние БУГАРИТЕ СМЕ "ПРАВИ МАКОДЕНЦИ" още от време на Аце Великиот, който ИСТОРИМЕСКИ ДОКАЗАНО! Е ходил РОДНИЯТ МИ град Варна, да СИ търси ВОЙНИЦИ ЗА НЕПОБЕДИМАТА "МАКЕДОНСКА" ФАЛАНГА - за която ГЪРЦИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ Е ЕЛИНСКА :))) !

Този политико-маразматичен И СЕРВИРАН НИ ОТ ПРОТИВНИ НАМ СИЛИ, "МАКЕДОНСКИ ИСТОРИКО-ФИЛОЛОЖКИ ЦИРК" - СЛЕДВА ДА СЕ ЛЕКУВА - С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ И ПОДОБЕН НЕМУ - ТАКЪВ!?

УСТАНОВЕНО Е! Най-големите ТИРАНИ и ИДИОТИ СЕ ПЛАШАТ ОТ СМЕХА!
Светът е оцелял - защото се е смял :))) !

Така че, наместо да се мръщите ВДИГНЕТЕ ВЕДРИ ЧЕЛА НА ГОРДИ БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ ... И ВКЛЮЧЕТЕ УСМИВКАТА - ТОВА НАЙ-СТРАШНО ОРЪЖИЕ ЗА ДЕСПОТИТЕ И ТИРАНИЯТА !!

Нека следващата ГОДИНА - ВИ НАПРАВИ ПО-ПОЗИТИВНИ И УСМИХНАТИ, А С ТОВА - ПО-МЪДРИ И ПО-СТРАШНИ ЗА ПРОТИВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА - С ТЯХНАТА "МРАЧНА" И ДЕСТРУКТИВНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ !!
цитирай
24. shtaparov - Съгласен съм приятелю: ние БЯХМЕ ...
30.12.2019 23:33
get написа:
shtaparov написа:
Съгласен съм приятелю: ние БЯХМЕ ДЛЪЖНИ да признаем "Македония" първи и то безусловно,понеже печелим две неща


Ако ЗА ЕДИН ДЕН ОТ ПРОВИДЕНИЕТО МИ БЪДЕ ДАДЕНО ДА СЪМ ЕДНОЛИЧЕН ВЛАСТНИК НА БЪЛГАРИЯ - ЗНАЕШ ЛИ ЩО ЩЕ НАПРАВЯ?

Що доведа ДО ТОТАЛЕН АБСУРД, АБСУРДА ?!
Тоест, ще проглася БЪЛГАРСКИЯТ С ВСИЧКИТЕ МУ БОГАТСТВО И НАРЕЧИЯ ... ЗА ПРОИЗВОДЕН ОТ КОМИНТЕРНО-МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК! :)))

По този начин "ще докажа", че ОТ АДРИАТИЧЕСКА КУТМИЧЕВИЦА ДО ЧЕРНО МОРЕ - ВСЕ СЕ ГОВОРИ ЕДНОТО ... МАКЕДОНСКО ДИАЛЕКТНО НАРЕЧИЕ!

Нека тогава ми идват източни или западни "СПЕЦИАЛИСТИ" лингвисти "БОРЦИ ЗА НАЦИОНАЛНО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ" - да ми доказват, че МАКЕДОНСКИЯТ Е НЯКАКВА РАЗЛИЧИМА И САМОСТОЙНА ЕЗИКОВА НОРМА ОТ БЪЛГАРСКИЯ :))) !?

Отровата се лекува с подобно! Но вече второто - се явява лекарството за ОТРОВАТА, СЪЗДАДЕНА от РУСКО-СРЪБСКИТЕ АНТИБЪЛГАРСКИ НАУЧНИ ЦЕНТРОВЕ - пропаганда на МАКЕДОНИЗМА !

По същият начин СЛЕДВА ДА СЕ ПОЦЕДИРА? - И ПО ВЪПРОСА: Е ЛИ МАКЕДОНСКИЯ, РАЗЛИЧЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?
Не бе братя - ние БУГАРИТЕ СМЕ "ПРАВИ МАКОДЕНЦИ" още от време на Аце Великиот, който ИСТОРИМЕСКИ ДОКАЗАНО! Е ходил РОДНИЯТ МИ град Варна, да СИ търси ВОЙНИЦИ ЗА НЕПОБЕДИМАТА "МАКЕДОНСКА" ФАЛАНГА - за която ГЪРЦИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ Е ЕЛИНСКА :))) !

Този политико-маразматичен И СЕРВИРАН НИ ОТ ПРОТИВНИ НАМ СИЛИ, "МАКЕДОНСКИ ИСТОРИКО-ФИЛОЛОЖКИ ЦИРК" - СЛЕДВА ДА СЕ ЛЕКУВА - С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ И ПОДОБЕН НЕМУ - ТАКЪВ!?

УСТАНОВЕНО Е! Най-големите ТИРАНИ и ИДИОТИ СЕ ПЛАШАТ ОТ СМЕХА!
Светът е оцелял - защото се е смял :))) !

Така че, наместо да се мръщите ВДИГНЕТЕ ВЕДРИ ЧЕЛА НА ГОРДИ БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ ... И ВКЛЮЧЕТЕ УСМИВКАТА - ТОВА НАЙ-СТРАШНО ОРЪЖИЕ ЗА ДЕСПОТИТЕ И ТИРАНИЯТА !!

Нека следващата ГОДИНА - ВИ НАПРАВИ ПО-ПОЗИТИВНИ И УСМИХНАТИ, А С ТОВА - ПО-МЪДРИ И ПО-СТРАШНИ ЗА ПРОТИВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА - С ТЯХНАТА "МРАЧНА" И ДЕСТРУКТИВНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ !!

Благодарим приятелю: желаем успешна нова година и на теб: дано се сбъднат най-хубавите ни мечти и народът да заживее свободно и щастливо в една обединена Българска държава а не в 8 или 10 чужди,както е досега!
цитирай
25. vaquero - shtaparov,
02.01.2020 23:29
Преди четиридесет години един унгарски учен е разрешил този въпрос.
цитирай
26. shtaparov - Преди четиридесет години един ...
03.01.2020 20:19
vaquero написа:
Преди четиридесет години един унгарски учен е разрешил този въпрос.

Помня това,което се раздухва от името на унгарецa: романизовано съчинение на неизвестен автор,което не се базира на нито един исторически извор приятелю. Ако говорим за едно и също нещо разбира се.
цитирай
27. eboa - Приятелю,
05.01.2020 12:04
Никой не може да накара македонците да се възприемат като българи. Очевидно не искат. Което не говори за българите в две посоки:
(1) Не са привлекателни за македонците дори и
(2) Ако са станали жертва на сръбската пропаганда, тези българи за няма едно поколение са се покръстили на македонци.

Доста лош атестат за издръжливостта на една нация на натиск или дори на етническо промиване на мозъка. Иначе, всички напъни историята да бъде подложена на съд или на споразумение са невъзможни. Няма да си променят учебниците, защото пеят "Македония цела да е, секой да я знае".

Поздрави!
цитирай
28. shtaparov - Никой не може да ...
05.01.2020 12:45
eboa написа:
Никой не може да накара македонците да се възприемат като българи. Очевидно не искат. Което не говори за българите в две посоки:
(1) Не са привлекателни за македонците дори и
(2) Ако са станали жертва на сръбската пропаганда, тези българи за няма едно поколение са се покръстили на македонци.

Доста лош атестат за издръжливостта на една нация на натиск или дори на етническо промиване на мозъка. Иначе, всички напъни историята да бъде подложена на съд или на споразумение са невъзможни. Няма да си променят учебниците, защото пеят "Македония цела да е, секой да я знае".

Поздрави!

Благодаря приятелю! Съгласен съм че има много правда в написаното от теб,но знам и това че ако "великите" сили решат да ги прекръстят на "гърци" или "евреи",нищо няма да може да ги спре! "Македонците" там бяха направени не за едно поколение,а за поне 5 (като броим от 1912 г.). Както показа великоруския експеримент,никой не може да изобрети фалшив народ само за едно поколение на дело- може да го изобрети само на книга! Това означава,че "македонците" няма да бъдат такива,каквито те желаят а ще бъдат такива,каквито ги искат "великите" сили!

Учебниците пък рано или късно ще трябва да ги променят: помакедончването е част от тяхната история или ако щеш: от нашата обща история и ако не почнат да го изучават в училище,значи мразят истината и са приятели на лъжата (респ.на сатаната),което говори много зле за тях!
цитирай
29. eboa - Приятелю,
05.01.2020 16:48
не знам какво са правили "великите" сили, но те (македонците) се харесват различни от българите. Съгласен съм, че са изопачили историята (може би), но не искат да имат "обща история" с нас. За фалшивите народи може да се говори дълго. Изобщо, погледнато надълбоко, ти си патриот, и аз не съм човека, който ще го оспоря.
цитирай
30. shtaparov - не знам какво са правили "в...
05.01.2020 18:08
eboa написа:
не знам какво са правили "великите" сили, но те (македонците) се харесват различни от българите. Съгласен съм, че са изопачили историята (може би), но не искат да имат "обща история" с нас. За фалшивите народи може да се говори дълго. Изобщо, погледнато надълбоко, ти си патриот, и аз не съм човека, който ще го оспоря.

Тук има и друга истина: преди само 70 години същите тези хора не искаха да чуят че са нещо различно от Българите,но никой не ги питаше тогава! Въз основа на каква логика тогава трябва да ги питаме днес какво искат да са,след като са откъснати от нас чрез насилие и терор,а не чрез плебисцит? Основният въпрос Е: защо да ги питаме точно днес,а да не ги питаме какво са искали вчера и умишлено да го забравим ??? Почнем ли преднамерено да си отсейваме въпросите,значи робуваме на чужда "логика" и си затваряме очите за нашата истинска реалност!
цитирай
31. eboa - Преди 70 години вече са били в Югославия.
05.01.2020 20:33
Кои сме ние за да съдим другите какви се чувстват.
И, замисли се, защо всички организации за свободата на Македония нямат България в името си, а са ВМРО, ВМОРО и подобни. Знам обяснението на казионната историческа наука, че не искали да дразнят Великите сили ... Но след като Сърбите открадват Македония през 1912 г. защо македонците не се съпротивляват? Има ли друг пример на народ, който толкова бързо си сменя самоличността? Само като му дадат нов паспорт? Явно причините са по-дълбоки. И по-тежки за преглъщане.

Отново, поздрави от мен
цитирай
32. vladtepes - За споровете
06.01.2020 14:44
Споровете следва да бъдат решени със съдействието на архиепископ Датев Акобян, който временно управлява епархията в България и Македония на Арменска Апостолическа Църква.
цитирай
33. shtaparov - Кои сме ...
06.01.2020 19:01
eboa написа:
Кои сме ние за да съдим другите какви се чувстват.
И, замисли се, защо всички организации за свободата на Македония нямат България в името си, а са ВМРО, ВМОРО и подобни. Знам обяснението на казионната историческа наука, че не искали да дразнят Великите сили ... Но след като Сърбите открадват Македония през 1912 г. защо македонците не се съпротивляват? Има ли друг пример на народ, който толкова бързо си сменя самоличността? Само като му дадат нов паспорт? Явно причините са по-дълбоки. И по-тежки за преглъщане.

Отново, поздрави от мен

Ако си спомниш кога е основано ВМРО,то е основано в 1893 г. но не под името ВМРО,а под името БМОРК (Български македоноодрински революц.комитети). Това име е сложено от чисти "македонци" с идеята,че някой ден може да се появят БПМРК (Български поморавски революц.комитети),БДРК (Български добруджански революц.комитети) и пр. След някоя година обаче комитите решили да привлекат в редиците си власите и част от другите християни в империята,а тази идея несъмнено им била подшушната от заговорничещи с руско-сръбските лобита предатели. Тогава името БМОРК било заменено с ТМОРО (Тайна македооодринска революц.орг-я),което целяло да покаже на другите поробени християни,че пътят им за членство в организацията е отворен и в нея е добре дошъл всеки,който иска да помага за освобождаване от вековния поробител.

Това несъмнено е дало резултат и във ВМРО се влели немалък брой власи,каквито в "Македония" съвсем не липсват. Характерът на организацията обаче си останал изцяло Български до 1919 г. (появата на комунизма),когато били създадени чрез "помощ" от чужбина нейни "крила",борещи се не за национална а за социална свобода. Тия крила обаче постепенно били разбити от ВМРО с масовото съдействие на местното население което си искало България,а не "свободни класи" в Сърбия и Гърция.
цитирай
34. shtaparov - Споровете следва да бъдат решени ...
06.01.2020 19:12
vladtepes написа:
Споровете следва да бъдат решени със съдействието на архиепископ Датев Акобян, който временно управлява епархията в България и Македония на Арменска Апостолическа Църква.

Благодаря- аз мисля да се справим и без неговата помощ: ако в съответните органи на правителството стояха хора като мен така ще притиснехме жалките отрепки македонисти,че цялата сила щяхме да им изкараме "през джигера" дето се вика и ще ги накарахме да клекнат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816282
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136737
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи