Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2019 02:37 - ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 8301 Коментари: 23 Гласове:
60

Последна промяна: 12.10.2019 03:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ


   Потомците на "пра"-Българския род Дуло,от който произлизат Кубрат и Аспарух не са фиктивни и фалшиви като "тюркския" корен на Българите- те са напълно реални и още живеят в Русия и днешна България. Другите оцелели "пра"-Български родове са малко но най-важния от тях (родът на Атила и Дионис) успял да оцелее до днес и това е повече логично отколкото учудващо.

  Науката счита,че е нормално великите личности на древността да имат голям брой днешни потомци. Този въпрос не е проучен добре но се счита,че по света живеят десетки хиляди потомци на френския крал Луи XIV и към 20 млн. потомци на Чингиз хан. Това означава,че потомците на рода Дуло би трябвало да са милиони.

  Къде можем да намерим тези хора? Тази задача се оказва по-лесна отколкото си мислите: трябва просто да се огледаме наоколо и да потърсим родове,в които често се среща името ДУЛО. То е прекалено старо,за да го намерим в чистия му вид- затова ще търсим хора,които носят фамилия ДУЛОВИ,ДУЛЕВИ и други такива подобни,за да видим възможно ли е те да са потомци на прославения Български род.

  Проверката сочи че хората,които носят такива фамилни имена не са толкова много но не са и малко. Те са концентрирани най-вече в места ,в които имало големи групи "пра"-Българи: Македония, Добруджа, Поморавие, Прикавказие, Русия и другаде.

  Много от тях носят "странните" фамилии ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛЕВИЧ и пр.,но са добре познати в Русия,България и другаде а което е лесно обяснимо,те са най-вече интелектуалци- политици, офицери, учени, историци, химици, математици, писатели, педагози, композитори, музиканти, предприемачи, занаятчии и пр. Като знаем съдбата на Българската аристокрация лесно ще се догадим,че най-много потомци на рода ДУЛО са останали в Рисия (кликни за да увеличиш):    

image

  В Русия има древен княжески род с фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло),а потомствени аристократи с такова име не може да са произлезли от друг род Дуло освен от нашия:
   
image

  Името ДУЛО под формата на фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло) и други подобни не е много масово,което е лесно обяснимо- потомците на прославени "пра"-Български родове не се срещат под път и над път. Фамилиите им най-често са Дулови, Дулеви, Дулевски, Дуловски, Дулович и пр. а в България има и такива,които носят фамилия ИСПОРСКИ (Испорци- Потомци на Испор).

   Хората от рода ДУЛО били начело на властта над 3 века,което обяснява защо се срещат по-често от другите ни родове.. Има версии,че са били избити след смяната на рода им с рода Вокил и Угаин но както добре се вижда те въобще не са били избити а техни законни и незаконни наследници,включително по майчина линия са останали с хиляди в цяла източна Европа!

  Потомци на други "пра"-Български родове по-трудно се откриват понеже те били на власт по-кратко време но днес можем да считаме,че вече сме разпознали потомците на рода ВОКИЛ и рода УГАИН,за които ще говорим в някоя друга статия. Лицата на нашите и на "руските" ДУЛОВИ няма да съвпаднат на 100% с лицата на Атила,Кубрат и Аспарух,но могат да укажат с голяма вероятност как са изглеждали великите владетели и кои са най-характерните им родови черти.

1. Потомци на рода ДУЛО в България.

   image


       image

   image
                         

                              image

                              image

             
  image
                   
     image

    image

         image


2. Потомци на рода ДУЛО в Русия и Беларус.

Принц Георгий Дулов- руски княз,потомък на дворяни от стар княжески род. Съвпадението на родовото му име с това на нашите князе съвсем не е случайно а по-скоро е съвсем закономерно:

   image

Андрей Дулов- изтъкнат криминалист в руско-съветското МВР:

                        image

Други представители на рода Дуло в днешна Русия:

                                  image 

                              image


  image


                                image
        image



                                     image

                                 image
   image

     
     image

image

 
                      image

 image

  Тези хора днес са обявени за "руси" и "беларуси" но имената им ясно говорят,че произходът им води директно към древна България. Те и особено князете от дворянския род Дулови са преки и непреки потомци на известни личности като Ирник, Кубрат, Котраг, Боян Безмер и някои техни чичовци и братовчеди,останали да живеят в земите на Стара Велика България след хазарското нашествие. Този факт не е учудващ като знаем че много Българи,ръководени от Котраг и Безмер останали да живеят в тези земи,а милиони техни потомци още живеят между Волга, Самара, Кубан и Одеса.

3. Потомци на рода Дуло има разбира се и в Украйна.

                        image

                      image

                              image

image

4. Потомци на рода Дуло живеят и в други страни като Албания,Сърбия и Македония.

            image                                 
     image

                                         image
                            
          image

                               image


                              image

  Доста жители на днешна Македония обичат да ползват лични имена,свързани с рода Дуло:

  image

  Аспарух- църковен ктитор от "македонския" град Прилеп:

   image

  Дали тези имена са там от старо време или поради възрожденска мода,днес е трудно да се каже но те говорят,че славата на великите "пра"-Български родове не е угаснала в ядрото на Куберова България,което е най-древната европейска родина на БРЪГИТЕ ("БРИГИ", БЛЪГИ).

  Българи от Солунския род Дулови са близки роднини на баба ми и дядо ми по бащина линия. Те обитавали две съседни Солунски села,преди гръцкото нашествие от 1913 г. да ги прогони в свободните предели на България. Жителите на тези села говорели архаична форма на Български език,различна от говорите в околните селища,живели относително изолирано и имали аристократичния обичай да се женят само помежду си,което е описано в специална книга на БАН от 1979 г.
                              
           image

5. Следи от рода Дуло са останали в Полша,Босна и Словакия,което не е учудващо разбира се.
 
   image      

                          image
    image

                  image
  
  Села и общини в днешна Словакия носят показателни имена като Дулов, Дулово, Дулова, Вес Дуловце и пр. Някои ги свързват със "славянското" племе ДУЛЕБИ но както личи от различните названия,точното име на това племе било ДУЛЕВИ (Дуловците). Замяната на фалшивото определение "славянски" с истинското БЪЛГАРСКИ веднага указва за какво става въпрос. Също такова племе са УЛИЧИТЕ- тяхното най-старо име изглежда е било ДУЛИЧИ (= Дулови) и иде да покаже,че цялата фикция за "славяните" трябва да бъде преразгледана и преосмислена.
       image


image
 
  Наличието на фамилно име ДУЛОВИ (с всичките му разновидности) в България,Русия и другаде е знак че хората,които го носят са имали в рода си предци с името ДУЛО или със специално пристрастие към това име,което не може да е случайно! Истината изисква да добавя че най-чисти потомци на рода ДУЛО са именно хората,чиито фамилии са ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛОВИЧ и пр.,а също хората с фамилии ИСПОРСКИ (потомци на Испор,Аспарух), КАПАРОВИ (потомци на Капар/Кубар) и пр.

  Като се замислим стигаме до извода,че фамилия ДУЛОВ (респ. ДУЛЕВ, ДУЛОВИЧ, ДУЛОВСКИ и пр.) може да носи само човек с благороден произход,който е имал в рода си някой ДУЛО. Окончанията не са от значение: те са слагани след IX-Х в. та даже и по-късно,а такава фамилия не би носел всеки особено във време,когато аристокрацията зорко държала на правата си и не позволявала на случайни хора да ползват нейните имена. Това време изтекло най-общо в края на XIX- началото на ХХ в. а данните сочат,че всички тези фамилии са далеч по-стари. Представителите на фамилия ДУЛОВИ във всичките й варианти са най-често хора с дарби и афинитет към ръководни длъжности,лесно изпъкват в обществото и извършват само квалифициран труд в една или друга разновидност,което още веднъж говори в полза на горното твърдение.

  Тук следва да задам логичния въпрос: щом руси,сърби,поляци и пр. носят фамилия ДУЛОВИ (потомци на Дуло),дали името ДУЛО не е "славянско" и колко още "пра"-Български имена,които бяха считани за тюркски са в същината си "славянски"? Отговорът е крайно неприятен за казионите: ако името ДУЛО е "славянско",значи "пра"-Българите на Кубрат и Аспарух не са тюрки а "славяни" (индоевропейци)! Ако пък името не е "славянско" значи русите,поляците и сърбите с такива фамилии са всъщност Българи понеже е трудно да приемем,че "славяни" биха взели това име от "тюрко"-Българите заради нечиста симпатия към тях или от липса на собствена именна система!

  Ако името ДУЛО е все пак "славянско" или "тюркско",защо няма етимология в "славянските" езици и никакви аналози в тюркските? Ако неговите носители са Българи защо не приличат на онези цигани,които "нашата" наука рисува в учебниците и представя за Български владетели? А ако князете от рода ДУЛО бяха такива цигани,за каквито ги представят тюрколозите как е станало така,че тези хубави хора и аристократи с прекрасен европеиден ген,които виждаме на снимките са се повели по акъла на "циганите" и са почнали да си кръщават децата с "цигански" имена? Тези тежки въпроси висят като воденичен камък на врата на тюркологията и "славистиката" и рано или късно ще ги повлекат към дъното,където всъщност им е мястото!

  Древните историци не били политически застъпници на чужди държави като днешните и не се колебаели да кажат че "пра"-Българите били невероятно голям народ,на чиято многобройност се учудвали дори германците. Огромният им за времето брой показва,че днешните Български потомци са поне 100 млн. ако не и повече,но са маскирани под "чужди" етноними като руси, украинци, поляци, чехи, хървати, сърби, словенци, босненци и пр.  Затова потомци на най-великия Европейски владетелски род са останали в много места,обитавани по-рано от Българи и ежедневно показват на света колко са глупави хората,които обявиха предците ни за тюрки и колко наивна е казионната "вяра",че тази лъжа ще остане неразкрита! Показаните тук лица ще позволят на компютърни специалисти с добри умения да направят усреднени портрети на хора от рода Дуло във всички възрасти,от които ще стане ясно как приблизително са изглеждали великите владетели Тервел,Кубрат и Аспарух и ще секне утвърдената вражеска практика те да бъдат рисувани с лица на диваци,монголи и цигани!





Гласувай:
60


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
18.09.2019 07:12
Когато фактите говорят и боговете мълчат!
А присмехулниците- папагалски да се кикотят, това, което умеят!
Има и още ,поне 500 фамилии с доказан Български произход
Сигурен съм ,че има широко поле за работа сред имената на доброволците в Освободителната война
Според мен Столетов и Калитин са също с Български корен! Затова заемат тези възлови места в ръководството на Опълчението!
Факт е, че от Самара идва свещеното ни знаме!Което лично Великият княз носи на Опълченците!
Много труд си положил в реализирането на оригиналната си идея!
Поздравления за постинга!
цитирай
2. nkf - Ударил си го на пълна чалга в тая с...
18.09.2019 08:01
Ударил си го на пълна чалга в тая статия.
цитирай
3. shtaparov - Ударил си го на ...
18.09.2019 09:00
nkf написа:
Ударил си го на пълна чалга в тая статия.

Ахха-а,името ДУЛО не е Българско викаш, "славянско" е сиреч? Ако аз съм се "объркал" тогава онези,които обявиха Кубрат и Аспарух за турци така са се объркали,че направо са се омазали!
цитирай
4. dobrodan - Давам плюса с удоволствие!!
18.09.2019 10:14
Имай предвид все пак, че потомци на Дуло ще намериш и на други места, Казахстан например. Не е проста изобщо работата, но иначе благодаря за статията, много труд и резултатен най-вече. Куртбат и Аспарух не са турци, тогава ТУРЦИ изобщо не е имало, така че много здраве да си носят, поне до Селчук.
цитирай
5. shtaparov - Когато фактите говорят и боговете ...
18.09.2019 15:03
leonleonovpom2 написа:
Когато фактите говорят и боговете мълчат!
А присмехулниците- папагалски да се кикотят, това, което умеят!
Има и още ,поне 500 фамилии с доказан Български произход
Сигурен съм ,че има широко поле за работа сред имената на доброволците в Освободителната война
Според мен Столетов и Калитин са също с Български корен! Затова заемат тези възлови места в ръководството на Опълчението!
Факт е, че от Самара идва свещеното ни знаме!Което лично Великият княз носи на Опълченците!
Много труд си положил в реализирането на оригиналната си идея!
Поздравления за постинга!

Благодаря приятелю- подкрепата на хора като тебе е много важна за цялата ми дейност- желая здраве и късмет!
цитирай
6. shtaparov - (Давам плюса с удоволствие!!)
18.09.2019 15:08
dobrodan написа:
Имай предвид все пак, че потомци на Дуло ще намериш и на други места, Казахстан например. Не е проста изобщо работата, но иначе благодаря за статията, много труд и резултатен най-вече. Куртбат и Аспарух не са турци, тогава ТУРЦИ изобщо не е имало, така че много здраве да си носят, поне до Селчук.

Сърдечно благодаря! Фамилия ДУЛО в Казахстан не бива да ни учудва поради няколко причини:

1. Там живеят голям брой руснаци (вкл.такива от Български произход).
2. Казахите са потурчили доста от старите Скитски племена и е възможно индоевропейско име да остане сред тях така,както сред днешните турци ще намериш някой Скендер или Искендер (податка,че древните Македони са тюркско племе??) а сред средновековните- някой като Мехмед Соколу (Мехмед Соколович- податка,че старите сърби са тюркско племе??).
3. Самите казахи са някогашни Скити,които нямали нищо общо с тюрките- нетюркизираните казахи днес се наричат Казаци и са толкова руснаци,колкото са чехи и хървати а истината е една: те са потомци на някогашни Българи и някой потурчен техен водач може да е оставил фамилията си сред днешните казахи.
4. Да се учудвам на фамилия ДУЛО сред днешните казахи е все едно да се учудвам на фамилия Мохамед сред днешните французи и англичани.

Та такива ми ти неща :)
цитирай
7. nikikm - Браво!
18.09.2019 20:27
Страхотен материал и при това основателен. Предполагам,че ако се направи някакъв генетически анализ и това се докаже по този начин...световната "история"- НА КОЛЕНЕ! ПРЕД БЪЛГАРИТЕ! Може би си мечтая,НО Е ВРЕМЕ ЗА ТОВА! Във всеки случай, поздравления и симпатии! Ник.
цитирай
8. born - Считай, уважаеми Щапаров, че 29-ия плюс е от мен.
19.09.2019 00:46
Броячът не работи изглежда пак /често се случва/.
Логиката на разсъжденията ти в конкретния случай е безпогрешна, което при теб е правило.
Адмирации !!!
цитирай
9. nedovolen - Чест и почитания за обследванет...
19.09.2019 21:52
Чест и почитания за обследването!
Българският род Дуло е изначалният български род. Пръснат по света в милиарден състав. Естествено има и множество представители на изродената част от рода, за които не си струва да се хаби клавиатура.
Лоши хора няма, има с лоши постъпки.
:)))
цитирай
10. vaquero - shtaparov,
19.09.2019 23:56
За фамилиите "Дулов", "Дулин" и прочие, за които се знае, че не произхождат от личното име на предшественик, с пълно основание може да се смята, че произхождат от древния български род.
цитирай
11. shtaparov - Страхотен ...
20.09.2019 08:48
nikikm написа:
Страхотен материал и при това основателен. Предполагам,че ако се направи някакъв генетически анализ и това се докаже по този начин...световната "история"- НА КОЛЕНЕ! ПРЕД БЪЛГАРИТЕ! Може би си мечтая,НО Е ВРЕМЕ ЗА ТОВА! Във всеки случай, поздравления и симпатии! Ник.

Генетичен анализ рано или късно трябва да бъде направен- има и материал за сравнение,все нещо ще се открие! Кой би го направил обаче? Властите у нас и в чужбина не биха го направили- това би значело да унизят техните прехвалени Хабсбурги, Уиндзори, Романови, Палеолози, Бурбони и Кобурги!
цитирай
12. shtaparov - Броячът не работи изглежда пак /...
20.09.2019 08:51
born написа:
Броячът не работи изглежда пак /често се случва/.
Логиката на разсъжденията ти в конкретния случай е безпогрешна, което при теб е правило.Адмирации !!!

Благодаря- аз също забелязах проблемът с брояча който не е "преброил" твоя коментар: по-важното е,че той е налице заедно с хубавото ти мнение.
цитирай
13. shtaparov - Чест и почитания за ...
20.09.2019 08:54
nedovolen написа:
Чест и почитания за обследването!
Българският род Дуло е изначалният български род. Пръснат по света в милиарден състав. Естествено има и множество представители на изродената част от рода, за които не си струва да се хаби клавиатура. Лоши хора няма, има с лоши постъпки. :)))

Имаш право- изродени техни наследници са поне отчасти родовете,които изброих по-горе (Хабсбурги, Уиндзори, Романови, Палеолози, Бурбони и Кобурги). Те обаче са много по-късни за разлика от нашия за който Халкокондил пише,че не е имал равен на себе си по своята древност и знатност!
цитирай
14. shtaparov - За фамилиите "Дулов", ...
20.09.2019 08:57
vaquero написа:
За фамилиите "Дулов", "Дулин" и прочие, за които се знае, че не произхождат от личното име на предшественик, с пълно основание може да се смята, че произхождат от древния български род.

Така е понеже като се замислим,фамилия ДУЛОВ (респ. ДУЛЕВ, ДУЛОВИЧ, ДУЛОВСКИ и пр.) може да носи само човек,който е имал в рода си някой ДУЛО. Окончанията не са от значение: те са слагани след IX-Х в.,та даже и по-късно.
цитирай
15. litatru - Голям труд,
21.09.2019 16:14
голямо нещо!
Не е лесно човек да е добър историк в днешна България!
Радвам се, че ти си такъв!
Адмирации!
цитирай
16. shtaparov - голямо ...
22.09.2019 00:04
litatru написа:
голямо нещо!
Не е лесно човек да е добър историк в днешна България!
Радвам се, че ти си такъв!
Адмирации!

Много мил коментар- припомни ми едни мъдри думи на проф. Коледаров цитирани от Петър Добрев,чийто текст е приблизително такъв:

"Историците у нас са три вида- историци по призвание,историци по знание и историци по звание. Първите живеят за да разкриват историческата истина,вторите- за да я описват в научни трудове а третите- за да ги четат и тайно да ги преписват."
цитирай
17. breeze - Aз се тревожа за бъдещето българско
26.09.2019 11:37
Дори малка светлинка не се вижда.
Привикнахме в тунела на политиката да живеем, а това е вид поробване.
цитирай
18. shtaparov - Aз се тревожа за
26.09.2019 15:01
breeze написа:
Дори малка светлинка не се вижда.
Привикнахме в тунела на политиката да живеем, а това е вид поробване.

Имаш право да се тревожиш- ежедневно гайле са ни станали партиите,оцеляването на Българите в самата България и грижата за хляба а не свободата на задграничните ни поробени събратя,както би трябвало да бъде.
цитирай
19. dinkov - Динков
30.09.2019 02:16
shtaparov - нормално е да има доста наследници от старите български родове. Може да сме били под чуждо владичество, но хората са останали, няма как да се изпарят. А за лъжата "тюркски" произход или пък славянство... е па, лъжата си е лъжа. Рано или по-късно но лъсва.
Поздрав
Ицко
цитирай
20. zaw12929 - Направо енциклопедия- интересно! ...
30.09.2019 18:31
Направо енциклопедия- интересно! Моите поздрави!
цитирай
21. shtaparov - shtaparov - нормално е да има доста ...
30.09.2019 19:07
dinkov написа:
shtaparov - нормално е да има доста наследници от старите български родове. Може да сме били под чуждо владичество, но хората са останали, няма как да се изпарят. А за лъжата "тюркски" произход или пък славянство... е па, лъжата си е лъжа. Рано или по-късно но лъсва.Поздрав
Ицко

Радвам се,че споделяш моето мислене- поздрав и за теб Ицко!
цитирай
22. shtaparov - Направо енциклопедия...
30.09.2019 19:09
zaw12929 написа:
Направо енциклопедия- интересно! Моите поздрави!

:) Благодаря- приятна вечер и на теб!
цитирай
23. krumbelosvet - Аспарух-Исперих, Дуло-Дило (Крум-Крим?)
04.10.2019 08:17
Имах връстник Дилчо, от квартал Триъгълника до кв. Надежда.
Беше невисок, типичен европеид, светъл, добре сложен, симпатичен, самоуверен, ИНТЕЛИГЕНТЕН.
Опознахме се, като тренирахме в училищния отбор по гимнастика, без да сме тренирали в "Локомотив" като другите двама участници. За 2-3 месеца подготовка, заехме 12-то и 13-то място в първенството на Втори, "Коларовски" район. Били сме 12-13 годишни... Наскоро чувах, че е жив и здрав...
ПП: Имах баджанак Нанко, с баща и син Цоко, и внук Нанко. Прочетох ги някъде като прабългарски имена. От хиляди години са се редували Цоко-Нанко-Цоко... Сега тая традиция ще се прекъсне. Защото най-младият Нанко, като си кажел името Нанко Цоков Нанков, го питали "Как-как?". Май че дъщеря му е Никол...
цитирай
24. shtaparov - Имах връстник ...
10.10.2019 13:54
krumbelosvet написа:
Имах връстник Дилчо, от квартал Триъгълника до кв. Надежда.
Беше невисок, типичен европеид, светъл, добре сложен, симпатичен, самоуверен, ИНТЕЛИГЕНТЕН.
Опознахме се, като тренирахме в училищния отбор по гимнастика, без да сме тренирали в "Локомотив" като другите двама участници. За 2-3 месеца подготовка, заехме 12-то и 13-то място в първенството на Втори, "Коларовски" район. Били сме 12-13 годишни... Наскоро чувах, че е жив и здрав...
ПП: Имах баджанак Нанко, с баща и син Цоко, и внук Нанко. Прочетох ги някъде като прабългарски имена. От хиляди години са се редували Цоко-Нанко-Цоко... Сега тая традиция ще се прекъсне. Защото най-младият Нанко, като си кажел името Нанко Цоков Нанков, го питали "Как-как?". Май че дъщеря му е Никол...

Споменатите от теб имена до едно са "пра"-Български,без никакво съмнение! Кой ги е ползвал после е друг въпрос,а "пра"-Българите са били по-бели дори от нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815125
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи