Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2019 22:02 - Посветено на кмета на Велинград
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2019 02:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Историята, с която започвам постинга си, е тъжна. Вече няколко дни по главната улица на Велинград отчаяно мяука изгубено коте. Изгубило се е то, а стопаните му просто са го захвърлили. Има нашийник, но скита по улицата и плаче. Тъй нареченета "Търговска улица" на Велинград вевчер гъмжи от народ. То тича подир минувачите и мяука отчаяно, защото се надява, че хората ще му помогнат. А хората - аху-ихи, на кого му пука за една котка...Хората се надвикват в тъмното, смеят се гръмко, реват бебета и крещят малолетни деца в 21:45 ч. вечерта. Тийнейджъри, цигани, компании. Всеки си гледа кефа и никого не го е еня.
Аз знам, че хората са заети предимно с оная си работа, но котето не знае. То търси помощ там, където няма да я намери - при хората, а хората са негодници. Животното тепърва усвоява тази мисъл.
Какво общо има кметът на Велинград? Той е ветеринар, а градът е пълен със скитащи животни. Няма приют за уличните животни.
Ако някой ме попита - защо аз не взема бездомното коте? Защото, както сме затруднени с парите, така вече взехме коте - това, което безумната ми, вироглава и нагла свекърва остави след смъртта си. Взе го, защото искала другарче и когато дъртофелата опъна петалата, ние се погрижихме да поправим всичките и магарии. Домашното животно няма вина и получава грижи и обич, защото така.
Това е.
Във Велинград има много по-богати от мен хора, но никой не се трогва от котешкия плач всяка вечер. Няма да се учудя, ако стопаните на това животинче просто са дошли като туристи във Велинград, зарязали са котето и са си отишли.
Иначе, в града има чествания всякакви, в момента пак чувам гърмежи. И като стана въпрос за фойерверки, правих си видео и преглеждах записа, като открих, че паралелно с фойерверките се чува и стрелба на истинско оръжие! Господин кмете, кой в града притежава автомат и стреля сватбарски? Това не е пистолет за самоотбрана /който пак трябва да е регистриран и с разрешение от полицията/, това е стрелба от автомат. Контролирате ли оръжието в града?
На главната улица не се спазва нощна и каквато и да е друга тишина. Пуши се на открити пространства.
Сега е 22:45 ч. Навън реве малолетно дете, викайки "Мамо". Тоест, мама е наоколо, не и пука, че хлапето плаче, не го е прибрала в къщи, да не говорим, че по това време дете на тази възраст трябва да спи.
О, но това е нищо. Майките тук водят децата си на работното си място, бебета реват, та се късат. Мама е продавачка в магазина, а бебето е с нея.
Кое ми харесва в този град? Много е чисто, за разлика от потъналата в боклуци София. Улиците са построени така, че при дъжд водата веднага се оттича и не се образуват реки.
Другото, което ме впечатли, е. че всички местни хора сутрин поздравяват с "Добро утро". Много е приятно, дори само като ги слушаш отстрани.
Сутрин група циганки метат главната улица. Хубаво, но при това на тях не им трябват нито устата, нито мобилните телефони. Жените се провикват с цяло гърло от единия край на улицата до другия. Гледат си видео по телефоните. /Всички реват, че нямали пари, а чистачките ползват скъпи телефони с интернет, това във Велинград. Софийските продавачки от Лозенец ходят на работа с такива скъпи коли, каквито не биха могли да си позволят с техните заплати/.
В навечерието на изборите, напомням ви, господин кмете, че лично вие обещахте повишение заплатите на лекарите /преди откриване на медицинския център към МБАЛ/, и повишение няма. Болницата няма нужната и апаратура, няма и педиатри.
Освен това, как да го забравиш, в града има местен откачалник, който се движи изключително по малките часове, надава зверски викове, от които човек скача от леглото си. Мисля, че се казва Георги, знам го от новините в нета, където четох за подвизите му - беше насякъл с брадва колите на хората в града. Мисля, че това е той, същият. Обешавам да го издебна, той все ще мине по улицата нощем. Запиша ли го на аудио, ще го публикувам тука, мога да направя запис без дори да се покажа навън, то се чува така зверски, че е дори повече, отколкото на човек му се иска.
Отвън плаче изоставеното коте. Наднича в кофите за боклук и се крие където намери. Госаподин кмете, спите ли спокойно?


P.S. 21 юли 2019, 2:15 ч. Край празната маса на заведението пред хотел "Маги" е насядала мъжко-женска компания, говори на висок глас, смее се, размахва фенерчета. Не отиват на гости при някого от компанията, а си правят лаф муабета навън. Под нашите прозорци.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180019
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031