Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2019 08:22 - След Сочи има и нещо,което не ни казаха.
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 28.05.2019 08:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                 

След Сочи има и нещо,което не ни казаха.  

https://yphalachev.blogspot.com/2019/05/blog-post_16.html?fbclid=IwAR1U-DG53WWTUPcKFV3ouNPfTb_UvnRXaHv8HKPlq5q7hAoGx5tqotfchzw

четвъртък, 16 май 2019 г.

Москва и Вашингтон официално не се разбраха за Крим,Китай,Украйна,Венецуела,Иран,но изглежда има и нещо,което не разбрахме.
 Отдавна не вярвам и не слушам сериозно официалните комюникета за подобни срещи.

Изненадата дойде, че преговорите се инициираха от американската страна. Защо Вашингтон наруши последователната си политика,да прекъсне връзките и изобщо да не преговаря с Москва? Преди последната срещата на Г-20 в Аржентина, Тръмп заяви, че няма да има контакт с Русия "докато Москва не освободи украинските моряци". Сега стана ясно, че САЩ решиха да поставят въпроса с Украйна и украинските моряци настрана,защото им се събраха твърде много въпроси, на които не могат да  отговорят без директен диалог с Русия.
Първо Тръмп поиска разговор с Путин и го получи.След това Помпео дотърча в Сочи.

image
Два часа преди срещата на Путин с Помпео,руският президент бе съпроводен от шесторка самолети Су-57 пето поколение до Ахтубинск,където инспектира прехващача на МиГ-31 с хиперзвукова ракета „Кинжал“ и му бяха показани нови безпилотни летателни апарати.Какъв ли сигнал е това?

 Вашингтон развали "калимерата" с новото ръководство на Киев,защото в екипа на Зеленски имало хора настроени срещу Тръмп и дори срещу САЩ.

Китай вече се държи като по-големия брат и спря да "бръсне" Вашингтон.
Днес танкер, превозващ ирански петрол в нарушение на американските санкции, разтоварва резервоарите за съхранение до китайския град Жушан, според данни от корабното проследяване на "Рефинитив ейкон", цитирани от "Ройтерс".

Ден по-късно Иракското правителство реши да закупи  С -400 от Русия.Иракският посланик в Москва Хайдар Мансур Хади отбеляза, че военно-техническото сътрудничество между Москва и Багдад се увеличава.
Иран  увеличава износа на газ през Ирак за Турция, въпреки американските санкции.Няма информация да са говорили за Ирак.
 Кой ли ще изтърве Либия?

Путин каза,че поддържа ядрената сделка с Иран,но Москва не може да спасява всички държави в света.
Ядрени Иран и Северна Корея не се харесват нито на Вашингтон нито на Москва,а и Техеран създаде доста ядове на Москва и в Сирия.Дали даде свобода на Тръмп?

Хутите подкараха Риад с малки дронове-бомби.

Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за Норвегия, за да обсъдят
възможността за преговори за решаване на политическата криза в страната, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.Това е сериозно развитие.

Китайците приеха руската стратегия "нашият народ ще изтърпи това, което което американците не могат да изтърпят". Повишаването на тарифите в Китай, довели до неочаквания спад в американските акции вдъхновиха китайското общество. 
Китай обяви "народна война" на американската икономика.

Производството в САЩ намалява за трети път за последните четири месеца.Продажбите на дребно в САЩ неочаквано се свиха през април.

Американският държавен секретар Майк Помпейо предаде посланието на президента Доналд Тръмп, че Съединените щати са заинтересувани от подобряване на отношенията с Русия.

 Два дни по-късно САЩ официално поискаха от Русия преговори между Доналд Тръмп и Владимир Путин. Най-вероятно по време на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония през юни.

"Не става дума за това да продължим напред. Става дума за това да бъдат намерени решения,компромиси, въпроси, по които между нас има припокриващи се интереси", каза Помпейо пред журналисти след срещата си с Путин.



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753731
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031