Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 04:47 - ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 15665 Коментари: 36 Гласове:
61

Последна промяна: 04.05.2020 06:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


    В първите дни на февруари 2019 г. реших да прегледам имейла си и да го изчистя доколкото може от ненужна информация,понеже очаквах покана за изнасяне на лекция в Дискусионен клуб "Ганчо Ценов" (София). Между многото съобщения в него имаше и такива на английски,в които от "прима виста" не можеше да се разбере какво пише,но след няколко дни намерих време да ги проверя в "Гугъл преводач". Какво бе моето учудване,когато в едно от тях прочетох следния странен текст (кликни за да увеличиш):

  image

"Документ, публикуван от член на катедрата по междукултурна психология и етология на човека в Института по етнология и антропология Руска академия на науките споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu Сряда, 23 януари, 14:54 ч

Статия, публикувана от член на катедрата по междукултурна психология и етология на човека в Института по етнология и антропология, Руска академия на науките посочва името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."
 
  Това съобщение е получено още на 23.01.2019 г. но останало незабелязано от мен,понеже не отварям редовно имейла и не съм очаквал нищо с подобно съдържание. То обаче е факт,както може да се убедите от следните две факсимилета:

  image
  image
 
  Това разбира се ме силно развълнува и с основание се запитах как и защо е станало така? Бих казал че дори се обезспокоих и реших да потърся връзка с някои близки и приятели,за да чуя тяхното мнение. Според едно от тях е възможно това да е фалшива информация а според друго трябва да се радвам,че е станало така. Допуснах,че може да има връзка с моите статии за Българския календар и ми стана интересно,понеже това е тема която обичам. Не исках обаче да разтръбявам това без да съм сигурен че е автентично и като нямах друга информация,оставих нещата да "отлежат".

  Мина около 1 месец и пак се наложи да вляза в имейла,където по принцип не обичам да влизам заради мудния начин на общуване с него. Тогава реших да запаметя това странно съобщение,за да го покажа на читателите ако се наложи. Докато го намеря в препълнения с други съобщения имейл,който трябваше отново да почиствам,изведнъж се натъкнах на друго. То много приличаше на първото но бе с дата от 14.02.2019 г. и съответно с ново съдържание (кликни за да увеличиш):

  image
 image

  image

"Документ, публикуван от член на руския отдел "Хора" в Института по етнология и антропология, Руската академия на науките споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu 14 февруари, 2019, 19:11 на мен
Превод на съобщение

Уважаеми Ангелъ,
В статия, публикувана от член на Руската катедра "Народни хора" в Института по етнология и антропология, Руската академия на науките посочва името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."

  Това ме убеди,че първото съобщение не е случайно и разбрах,че работата става "дебела". Като видях катедра "Народни хора" ми дойде на ум,че може би става въпрос не за Календара а за статията в която констатирам,че Белазгите са играели Българска ръченица (http://shtaparov.blog.bg/politika/2016/03/18/mikenski-artefakt-ot-vremeto-na-troianskata-voina-pokazva-ch.1438047). После обаче ми хрумна,че назад във времето може да има още такива съобщения и почнах да търся отново. Това се оказа добро решение,понеже се натъкнах на следния резултат:

  image

  image
  
  Проверката в "Гугъл преводач" показа поредния подобен странен текст:

  image
 
  "В статия, публикувана от член на катедра "Математика и информатика" в СУ "Св. Климент Охридски", се споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu 21 ноември, 2018, 14:52 ч на мен

Превод на съобщение Изключване за: английски Academia.edu Уважаеми Ангелъ, В статия, публикувана от член на катедра "Математика и информатика" в СУ "Св. Климент Охридски", се споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."

  Това неочаквано съобщение,в което се говори за катедра "Математика и информатика" ме върна на предишната мисъл- че става въпрос за моите публикации,свързани с Българския календар. Накрая успях да сглобя част от пъзела и да допусна,че е възможно моето име да е споменато в СУ "Св. Климент Охридски" във връзка с лекцията за Българския календар,която изнесох в Дискусионен клуб "Ганчо Ценов" през май 2018 г. и във връзка с интересните хора,с които се запознах там.

  Сред тези хора имаше хабилитирани лица и такива,които работят върху загадките на Българския календар а моята версия позволява такова перфектно математическо напасване с историческите извори,че това трябва да им е направило впечатление. Част от информацията за моите прозрения,постъпила в СУ е стигнала по някакъв начин до руските учени,а някои от тях на свой ред са ползвали цитати от моите статии за ръченицата и за Българския календар.

  Изказано е предположение,че съобщенията приличат на автоматично генериран имейл или че са пратени от Academia.edu за зарибяване на клиенти,които да й плащат пари. Никой обаче не ми е търсил пари досега а не вярвам академията да праща съобщения с откровени лъжи,някои от които (като това за Софийския университет) биха могли да се проверят. Текстовете на тези съобщения не вървят за автоматично генериран имейл поради следните причини:

1. Датите им са разпределени твърде неравномерно във времето за да може да мислим,че в тяхното изпращане е замесен автомат: 21 ноември,23 януари и 14 февруари,а после нищо такова до днес.
2. Текстовете на трите съобщения са различни: автоматът трябва да има твърде голямо въображение и невиждани качества,за да може да променя всяко следващо съобщение по свое усмотрение.
3. В тях пише за членове на катедри,чиито названия не са много познати у нас и в чужбина,но са предадени точно. Значи на автомата ще му трябва невероятно голяма доза късмет,за да уцели имената на точно онези катедри,които биха се заинтересували от най-важните ми статии и то от онези статии,които отговарят на предмета на дейност точно на тези катедри.

  Опитът ми да науча темите и имената на авторите,които са ме споменали се оказа до момента неуспешен но това не означава,че изложената информация е невярна. В подкрепа на това се явява новопостъпило съобщение от 13.01.2020 г. в което се твърди,че член на международната Аcademia.edu (най-вероятно Българин) е споменал името ми в своя научна публикация (кликни за да увеличиш):

       image



       image
 
  Значи съвпаденията станаха прекалено много за да са случайни,а аз не вярвам на случайни съвпадения когато са повече от едно. Защо такива съобщения например не получиха Марко,Драган и Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци та разбраха,че точно в моя блог има ценна научна информация а в блога на останалите няма?

  Идеите,заложени по-горе изглеждат невероятно и даже приличат на виц,но четирите различни имейла от Аcademia.edu говорят че не е така. Тази история разбира се не може да няма продължение,така че ще изчакаме и ще видим. Определено обаче съм на мнение,че е време светът да научи за цивилизацията на древните Българи,за техния невероятен календар и за неочакваната им роля в появата на великите европейски цивилизации. Затова е време да не си пречим и завиждаме,а да се обединим в едно и да работим за народа на България а защо не- и за благото на цялото човечество!




Гласувай:
61


Вълнообразно


1. barin - Поздравление за успеха, Щапаров. ...
17.04.2019 06:00
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Трябва да се гордееш, Ангеле! ...
17.04.2019 07:35
Трябва да се гордееш, Ангеле!
Това ,че си станал обект на обсъждане в една от водещите академии в света!
Това за мен говори само едно-за сериозността на нещата, с които се занимаваш !Ако не беше така, щяха да махнат с ръка, демек-несериозно и да подминат!
Русия има сериозни учени, за които науката е водеща, не отказвай контакти, ако те потърсят!
Межсу другото, тезата за важната роля на Бълтария и Българите в древни времена и за Русия в Средновековието е защитавана именно от руски учени !Много от тях са и от Бълтарски произход, като Державин например!

Желая ти успех!
цитирай
3. andorey - Привет, Ангеле. Съжелявам че ще ти ...
17.04.2019 08:39
Привет, Ангеле.
Съжелявам че ще ти секна вдъхновението по този повод, но тези от академия еду изпращат подобни съобщения, което не им прави чест. И аз съм получавал десетки такива. Това е с цел да станеш абонат и да си плащаш такса при тях, за да имаш пълен достъп до тяхната статистика. С една дума става въпрос за пари - капитализъм...
цитирай
4. shtaparov - Поздравление за ...
17.04.2019 11:25
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

Благодаря приятелю- да се надяваме че новото време ще донесе на България успехи,каквито само нашите древни деди са могли да постигнат!
цитирай
5. shtaparov - Привет, ...
17.04.2019 11:30
andorey написа:
Привет, Ангеле.
Съжелявам че ще ти секна вдъхновението по този повод, но тези от академия еду изпращат подобни съобщения, което не им прави чест. И аз съм получавал десетки такива. Това е с цел да станеш абонат и да си плащаш такса при тях, за да имаш пълен достъп до тяхната статистика. С една дума става въпрос за пари - капитализъм...

Аз също не съм голям оптимист но поднесените в съобщенията данни са твърде конкретни,за да са сгрешени а някои от тях може да се проверят- това за СУ например. Исках да чуя обаче повече мнения- ще имам предвид и твоето разбира се но не вярвам тази академия да разпространява откровени лъжи. Пари разбира се няма да има- конкретните факти са прекалено малко,за толкова малко данни това не си струва.

Има и друг проблем: защо такова съобщение не получиха Марко,Драган или Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци,как разбраха че точно в моя блог има научна информация,а в блоговете на останалите няма?
цитирай
6. shtaparov - Трябва да ...
17.04.2019 11:35
leonleonovpom2 написа:
Трябва да се гордееш, Ангеле!
Това ,че си станал обект на обсъждане в една от водещите академии в света!
Това за мен говори само едно-за сериозността на нещата, с които се занимаваш !Ако не беше така, щяха да махнат с ръка, демек-несериозно и да подминат!
Русия има сериозни учени, за които науката е водеща, не отказвай контакти, ако те потърсят!
Межсу другото, тезата за важната роля на Бълтария и Българите в древни времена и за Русия в Средновековието е защитавана именно от руски учени !Много от тях са и от Бълтарски произход, като Державин например!

Желая ти успех!

Аз също видях че напоследък там са се появили учени,които не искат да се занимават с "политически подковани" лъжи и се връщат към автентичната наука,която беше с години "персона нон грата" при тях.
цитирай
7. level6661 - :-))))...Честитоо!! заслужаваш, Ангеле...
17.04.2019 14:26
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

цитирай
8. shtaparov - (:-))))...Честитоо!! заслужаваш ...)
17.04.2019 15:03
level6661 написа:
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

Благодаря- ако това се окаже вярно,ще се наложи да преразгледам моите становища за някои от руските учени. За друга част от тях определено знам,че държат на истинската и точната наука- за тях и по-рано мнението ми е било най-малкото добро. Те доскоро бяха малцинство но нещата се променят и там а дали е още така,надявам се бъдещето да покаже и да работи в полза на България. Понеже аз не държа на личното признание- искам признание за България и за народа ни,другото е само "страничен ефект".
цитирай
9. tera - Без да искам да те разочаровам,
17.04.2019 15:52
това ми прилича на СПАМ.
Напомня ми като получих мейл от американското правителство, че съм спечелила залена карта. Оказа се, естествено кьор-фишек, още повече че не бях кандидатствала за такава. Но първото впечатление е доста измамно.

Това прилича на автоматично генериран мейл, в който се сменя само името. Освен това е написано по стария правопис с "ъ" накрая, кой знае откъде са го чопнали.
Това е моето мнение, надявам се да съм била полезна.
Поздрави :)


цитирай
10. zaw12929 - Поздравление! Мило и драго е !
17.04.2019 15:57
Поздравление! Мило и драго е !
цитирай
11. emocionalnost - Поздравления!
17.04.2019 18:23
Поздравления!
цитирай
12. born - Каквито и да са тълкуванията - аз ...
17.04.2019 18:27
Каквито и да са тълкуванията - аз също ти желая успех !
цитирай
13. nedovolen - Поздравления и от мен! Прочетох ...
17.04.2019 18:44
Поздравления и от мен!
Прочетох по първи петли, но едва сега мога да поздравя.
Независимо дали става за някакви такси, както споменава андорей, важното е признанието.
В Русия и по света има учени /не като "научените/", които се борят и допринасят за това, щото да изплува Истината, не само в исторически план.
Мога да спомена много, но ще се огранича само с академик Борис Болотов, украинец, гонен от предишния им режим. Не е медик, но за истинската медицина е написал гениални неща в дебели и по-тънки книги. Постиженията му се оценяват на трилиони в една водеща /балонена световна/ валута.
Въпрос с понижена трудност, що ги няма в прастиката?
:)))
цитирай
14. shtaparov - това ми ...
17.04.2019 22:43
tera написа:
това ми прилича на СПАМ.
Напомня ми като получих мейл от американското правителство, че съм спечелила залена карта. Оказа се, естествено кьор-фишек, още повече че не бях кандидатствала за такава. Но първото впечатление е доста измамно.

Това прилича на автоматично генериран мейл, в който се сменя само името. Освен това е написано по стария правопис с "ъ" накрая, кой знае откъде са го чопнали.
Това е моето мнение, надявам се да съм била полезна.
Поздрави :)



Това "Ъ" е дошло от моето потребителско име в "Гугъл",където съм споделил някои от съответните статии- не е измислено от тях. А текстовете на съобщенията не вървят за автоматично генериран имейл поради следните няколко причини:

1. Датите им са разпределени твърде неравномерно във времето за да може да мислим,че в тяхното изпращане е замесен автомат: 21 ноември,23 януари и 14 февруари,а после нищо такова до днес.
2. Текстовете на трите съобщения са различни: автоматът трябва да има твърде голямо въображение и невиждани качества,за да може да променя всяко следващо съобщение по свое усмотрение.
3. В тях пише за членове на катедри,чиито названия не са много познати у нас и в чужбина,но са предадени точно. Значи на автомата ще му трябва невероятно голяма доза късмет,за да уцели имената на точно онези катедри,които биха се заинтересували от най-важните ми статии и то от онези статии,които отговарят на предмета на дейност точно на тези катедри.

Значи съвпаденията са прекалено много за да са случайни,а аз не вярвам на случайните съвпадения.
цитирай
15. shtaparov - Поздравление! Мило и драго е ! ...
17.04.2019 23:12
zaw12929 написа:
Поздравление! Мило и драго е !

Благодаря!
цитирай
16. shtaparov - Поздравления! Здраве и късмет!
17.04.2019 23:13
emocionalnost написа:
Поздравления!

Здраве и късмет!
цитирай
17. shtaparov - Благодаря!
17.04.2019 23:14
born написа:
Каквито и да са тълкуванията - аз също ти желая успех !

Това е важно разбира се- другото може някой да си го пише и от завист :)
цитирай
18. shtaparov - Поздравления и от ...
18.04.2019 00:30
nedovolen написа:
Поздравления и от мен!
Прочетох по първи петли, но едва сега мога да поздравя.
Независимо дали става за някакви такси, както споменава андорей, важното е признанието.
В Русия и по света има учени /не като "научените/", които се борят и допринасят за това, щото да изплува Истината, не само в исторически план.
Мога да спомена много, но ще се огранича само с академик Борис Болотов, украинец, гонен от предишния им режим. Не е медик, но за истинската медицина е написал гениални неща в дебели и по-тънки книги. Постиженията му се оценяват на трилиони в една водеща /балонена световна/ валута.
Въпрос с понижена трудност, що ги няма в прастиката?
:)))

Затова ще припомня втората част от коментара ми към Андорей:

Защо такова съобщение не получиха Марко,Драган или Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци,как разбраха че точно в моя блог има научна информация,а в блоговете на останалите няма?

Ще направя и малко допълнение към текста на статията,с което ще разясня откъде може да е тръгнала тази информация за моята дейност и как може да е стигнала до СУ,а оттам и до РАН.
цитирай
19. get - - Не бързай да се радваш приятелю Щапаров - недоумявайки ласкаещ се от, Следното?
18.04.2019 10:47
shtaparov написа:

ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


Защото Казано е?
"Лъжливият език мрази наранените от него; И с ласкателни (си) уста докарват падение."

- От Притчи: 26:28 ?
цитирай
20. barin - Не е случайно, Щапаров ти да получиш ...
18.04.2019 13:02
Не е случайно, Щапаров ти да получиш такова съобщение. Значи от Академията са чели твои материали, оценили са ги и са се заинтересували. При мен често се получава от някоя група да ми харесат темите и да пожелаят да се свържат с мен или да искат по-често да публикувам там. Академията е престижно и си заслужава. Не вярвам да е някой трол или преднамерено.
Поздрави!
цитирай
21. rustam - Ангеле, Ангеле,
18.04.2019 13:08
ако си беше направил труда да влезеш в сайта на въпросния институт на РАН, щеше да видиш, че няма катедри "Междукултурна психология" и "Народни хора".
Не знам дали в РАН са "ясновидци", ама не ти ли е странно, че не са цитирани имената на "учените", които са те "цитирали"? Твоето го има, а техните не.

Така че, в Академията най-вероятно нищо не са разбрали за теб, нито са те цитирали. Просто Драган, Петкан и прочие не са получили подобен имейл, защото не тях, а именно тебе са избрали от въпросния сайт изпързалят.
Това е.
цитирай
22. shtaparov - ако си беше ...
18.04.2019 14:17
rustam написа:
ако си беше направил труда да влезеш в сайта на въпросния институт на РАН, щеше да видиш, че няма катедри "Междукултурна психология" и "Народни хора".
Не знам дали в РАН са "ясновидци", ама не ти ли е странно, че не са цитирани имената на "учените", които са те "цитирали"? Твоето го има, а техните не.

Така че, в Академията най-вероятно нищо не са разбрали за теб, нито са те цитирали. Просто Драган, Петкан и прочие не са получили подобен имейл, защото не тях, а именно тебе са избрали от въпросния сайт изпързалят. Това е.

Използваната формулировка е въпрос на превод,така че подобни катедри или поне отдели със сигурност има. Специално за народните хора пък е написано,че не става въпрос за катедра- става въпрос за ОТДЕЛ,а това е доста по-различно и в Интернет вероятно няма да го откриеш. Имената на тези отдели са претърпели 2 превода докато стигнат до мен,а изпързалянето просто няма да се случи. Това че са избрали мен пък е поредната "случайност" от онези,за които писах по-горе. Намерили кой да изберат викаш- не тоя,който ще се хване на "пързалките" и пише на общи теми а оня,който няма да се хване на тях и пише на научни теми. Отново съвпадение и отново странно ???

Има и друго- ако напишеш в Гугъл "ЕТОЛОГИЯ" ще видиш,че с нея се занимават най-вече руски учени- не канадски или немски а това трябва да ти говори добре,че етология извън Русия трудно ще откриеш.
цитирай
23. shtaparov - ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА ...
18.04.2019 14:20
get написа:
shtaparov написа:

ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


Защото Казано е?
"Лъжливият език мрази наранените от него; И с ласкателни (си) уста докарват падение."

- От Притчи: 26:28 ?

Имаш пълно право приятелю,съгласен съм с теб!
цитирай
24. shtaparov - Не е случайно, ...
18.04.2019 14:21
barin написа:
Не е случайно, Щапаров ти да получиш такова съобщение. Значи от Академията са чели твои материали, оценили са ги и са се заинтересували. При мен често се получава от някоя група да ми харесат темите и да пожелаят да се свържат с мен или да искат по-често да публикувам там. Академията е престижно и си заслужава. Не вярвам да е някой трол или преднамерено.
Поздрави!

И аз се надявам да е така приятелю- благодаря.
цитирай
25. tera - Разбирам, че е доста ласкателно и
19.04.2019 10:43
предпочиташ да е вярно. :)

Но ако може ми отговори на 2 въпроса:
1.Има зелен бутон в мейла "View your mentions" - като го натиснеш какво се получава?

2, Мейла, от който е изпратено това съобщение има разширение ".com", което значи commercial това не е обичайно за мейли на академии, трябва да е ".edu". тези които го правят са го знаели и затова са кръстили адреса Academia, но разширението ясно показва, че мейла е фалшив. Iначе може да си кръстиш адреса, както искаш, но ако не си образователно учреждение, не може да имаш разширение ".edu".

Обяснявам ги тези неща, защото съм се сблъсквала с подобни фалшификации. Мейла, от който аз получих съобщението за зелена карта също беше с разширение ".com", а ако беше правителствен щеше да е ".gov" от government. а ако не си съответната институция не може да се сдобиеш с мейл с такова разширение ".gov" или в случая ".edu".

Но по-интересен е първият въпрос - какво се получава като натиснеш зеления бутон?

Поздрави




цитирай
26. shtaparov - предпочиташ да е ...
19.04.2019 13:52
tera написа:
предпочиташ да е вярно. :)

Но ако може ми отговори на 2 въпроса:
1.Има зелен бутон в мейла "View your mentions" - като го натиснеш какво се получава?

2, Мейла, от който е изпратено това съобщение има разширение ".com", което значи commercial това не е обичайно за мейли на академии, трябва да е ".edu". тези които го правят са го знаели и затова са кръстили адреса Academia, но разширението ясно показва, че мейла е фалшив. Iначе може да си кръстиш адреса, както искаш, но ако не си образователно учреждение, не може да имаш разширение ".edu".

Обяснявам ги тези неща, защото съм се сблъсквала с подобни фалшификации. Мейла, от който аз получих съобщението за зелена карта също беше с разширение ".com", а ако беше правителствен щеше да е ".gov" от government. а ако не си съответната институция не може да се сдобиеш с мейл с такова разширение ".gov" или в случая ".edu". Но по-интересен е първият въпрос - какво се получава като натиснеш зеления бутон? Поздрави

Благодаря- аз съм оставил вратичка че може да не е вярно- прочети последния пасаж на статията и ще видиш. От общочовешка гледна точка не е никак странно че ми се иска да е вярно,странното е друго- защо ти на всяка цена искаш да не е вярно? Не мисли че сънувам химери- аз съм реалист и държа на истината: не на измамите и лъжите с които боравят тюрколозите,така че запази спокойствие- ще изчакаме и ще видим. А между другото прочети това извлечение от Гугъл и ще видиш,че ".com" е новото име на цяла редица домейни като edu,gov,net,org и пр.:

"Домейн името .com (от английски: commercial) е основен домейн от първо ниво (gTLD) от система за имена на домейните (Domain Name System, DNS) на Интернет. Името произлиза от думата commercial, индикираща първоначално замислената употреба от мрежи с комерсиална цел.

Първоначално gTLD бил администриран от Министерство на отбраната (САЩ), но днес се управлява от VeriSign. Регистрациите в областта .com се назначават чрез регистратори, акредитирани от ICANN.

Когато през януари 1985 г. системата, която служи за разпознаване на имена на компютри, свързани в мрежата (DNS) е била имплементирана в Интернет, .com е бил един от първите домейн от първо ниво (TLDs). Други използвани области били edu, gov, mil, net, org, и arpa. По-късно .com се превръща в най-големия домейн от първо ниво (TLD)."

Значи говорим за ПЪРВОНАЧАЛНО замислена употреба на мрежи с комерсиална цел: после нещата се променили и целите станали различни. Мрежата .com обаче се оказала най-силна и "погълнала" останалите, понеже има далеч по-мощни източници на печалба от тях. Целия Интернет впрочем е създаден с комерсиална цел- не заради милите ни очи,а ако ние успеем между комерсиалното да намерим поле за научни изяви,още по-добре разбира се: "Интернет" никога не е забранил това,няма и да го забрани!

Не забравяй и друго: всички академии в САЩ имат комерсиални дейности за разлика от нашите. Това позволило те да приключват с далеч по-големи печалби от нашата БАН и да се самоиздържат с продажба на свои изобретения,а не да просят пари от държавата и да се оплакват от постоянен недоимък. Нашите учени в БАН нямат вина разбира се: системата и върховните ръководства им връзват ръцете,понеже не могат да работят по новому а си карат по утъпканите от социализма пътеки. Това обаче не води до никъде- учените тънат в нищета а нашата наука куца и не може да направи нищо без външно финансиране- така ли е?
цитирай
27. tera - Остави го Гугъла, това не е сериозно.
19.04.2019 15:03
Не искам да не е вярно, просто подозирам, че не е.

Кажи по-добре какво се получава като натиснеш зеления бутон "View your mentions".

Там трябва да е ключът от мазето. :)


цитирай
28. shtaparov - Не искам да не е ...
19.04.2019 15:15
tera написа:
Не искам да не е вярно, просто подозирам, че не е.

Кажи по-добре какво се получава като натиснеш зеления бутон "View your mentions".

Там трябва да е ключът от мазето. :)

И какво му е на "ключа"- "View your mentions" означава "Вижте вашите споменавания" т.е.- "вижте местата в Интернет,в които сте публикували подобни неща и от които външни научни институции може да са почерпили ваша информация". Това ли те е притеснило- на мен никак не ми изглежда притеснително?! За Руска академия на науките всеки случай съвсем пък никъде не съм писал в предишни мои статии,така че явно не става въпрос за подобен род споменавания а за другите,които имат връзка с предмета на дейност в споменатите отдели.
цитирай
29. anonimen65 - d
20.04.2019 10:19
radvam se tova e vid priznanie,no i men kato ters me grize samnenie me grize samnenie za tova che si davame kravta za izsledvane po sveta za dokazvane tia moje da se izpolzva i za otkrivane na bolesti,koito pagubno da vliiaat na nashia gen i da ni moriat spored men tazgodishnia grip e moje za nashia gen
цитирай
30. shtaparov - radvam se tova e ...
21.04.2019 02:16
anonimen65 написа:
radvam se tova e vid priznanie,no i men kato ters me grize samnenie me grize samnenie za tova che si davame kravta za izsledvane po sveta za dokazvane tia moje da se izpolzva i za otkrivane na bolesti,koito pagubno da vliiaat na nashia gen i da ni moriat spored men tazgodishnia grip e moje za nashia gen

Аз съм на мнение че тук не е замесен нашия ген,а апетитите на Турция към Българска земя. Затова смятам че грипът ни се вкарва всяка година умишлено от там като вид биологична война на исляма срещу най-податливите на превземане християнски земи за които мръдналите му водачи не могат да преживеят факта,че са изгубени завинаги за тях.
цитирай
31. tera - Нищо не ме е притеснило :)
22.04.2019 12:48
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.

Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун!
:)

цитирай
32. shtaparov - (Нищо не ме е притеснило...)
22.04.2019 19:40
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!
цитирай
33. rustam - Ангеле,
22.04.2019 21:44
shtaparov написа:
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!


какво щяла да направи тера, това все пак са предположения. А фактът, че са те хванали за канарче, е безспорен. Това ти казва жената, а ти подскачаш като нерез. Питаш къде сам си казал, че РАН са те чели и цитирали. Ами виж си заглавието. там си го казал.

А сега, като твърдиш, че със сигурност има катедра "Междукултурна психология" в посочения Институт към РАН, ща бъдеш ли така добър да дадеш линк към тази катедра? Айде, да не е линк. Ще посочиш ли кой я завежда?
цитирай
34. shtaparov - Много добре знам какво значи, за...
23.04.2019 14:38
rustam написа:
shtaparov написа:
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!


какво щяла да направи тера, това все пак са предположения. А фактът, че са те хванали за канарче, е безспорен. Това ти казва жената, а ти подскачаш като нерез. Питаш къде сам си казал, че РАН са те чели и цитирали. Ами виж си заглавието. там си го казал.

А сега, като твърдиш, че със сигурност има катедра "Междукултурна психология" в посочения Институт към РАН, ща бъдеш ли така добър да дадеш линк към тази катедра? Айде, да не е линк. Ще посочиш ли кой я завежда?

Ти уговорка ли имаш с нея или просто завиждаш? Ако на теб нещо ти е криво,не прехвърляй нещата на други- я се огледай и ще видиш,че аз не подскачам никак- напротив,тя подскача та ми дава тон и на мене! Това което си мислиш че съм питал въобще не съм- то е ясно от текста и трябва човек да не е в час за да мисли,че някой ще забрави какво е писал в собствената си статия,друг ще му го напомня а първия ще му се противопоставя за това!

Ако погледнеш коментар 22 пък ще видиш,че говорим за отдели- не за катедри. Хайде сега ти намери доказателство,че такива отдели към съответните катедри няма,да те видим докъде ще стигнеш!
цитирай
35. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
23.04.2019 15:53
Според мен, направи запитване, в каква връзка е споменато името ти?
Явно си попаднал в полезрението, не си избран случайно от някакъв указател Самият този факт е показателен В науката има така наречен импакт фактор Изразяващ се в цитиране на твои работи
Цитирането показва ,че написаното от тебе е интересно, чете се и се оценява!
И трупаш точки.в зависимост къде си цитиран
Спомням си ,преди години, когато въведоха импакт фактора, с какъв респект беше посрещнато съобщението ,че моя работа е цитирана в реномирано списание! Просто не беше за вярване Между няколко стотин автори в обзор по темата, някои със световна известност , имаше само двама от България-другият беше от БАН!
Ако е за абонамент, би трябвало преди това да имаш нещо публикувано и тогава да ти правят предложение
Затова, без да бързаш, но не се и бави много, провери!
Според мене не си посочен по закона на случая, ще рече ,че както са посочили тебе ,със същата вероятност е можело да съм и аз? Не, нещо друго има!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
36. shtaparov - Според мен, направи запитване, в ...
23.04.2019 17:19
leonleonovpom2 написа:
Според мен, направи запитване, в каква връзка е споменато името ти?
Явно си попаднал в полезрението, не си избран случайно от някакъв указател Самият този факт е показателен В науката има така наречен импакт фактор Изразяващ се в цитиране на твои работи
Цитирането показва ,че написаното от тебе е интересно, чете се и се оценява!
И трупаш точки.в зависимост къде си цитиран
Спомням си ,преди години, когато въведоха импакт фактора, с какъв респект беше посрещнато съобщението ,че моя работа е цитирана в реномирано списание! Просто не беше за вярване Между няколко стотин автори в обзор по темата, някои със световна известност , имаше само двама от България-другият беше от БАН!
Ако е за абонамент, би трябвало преди това да имаш нещо публикувано и тогава да ти правят предложение
Затова, без да бързаш, но не се и бави много, провери!
Според мене не си посочен по закона на случая, ще рече ,че както са посочили тебе ,със същата вероятност е можело да съм и аз? Не, нещо друго има!

Хубав ден, приятелю!

Благодаря ти от сърце- това е отлично конструктивно предложение: ще се възползвам от него обезателно,хубав ден и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816298
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136737
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи