Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04 04:47 - ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 4042 Коментари: 36 Гласове:
55

Последна промяна: 18.04 02:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


    В първите дни на февруари 2019 г. реших да прегледам имейла си и да го изчистя доколкото може от ненужна информация,понеже очаквах покана за изнасяне на лекция в Дискусионен клуб "Ганчо Ценов" (София). Между многото съобщения в него имаше и такива на английски,в които от "прима виста" не можеше да се разбере какво пише,но след няколко дни намерих време да ги проверя в "Гугъл преводач". Какво бе моето учудване,когато в едно от тях прочетох следния странен текст (кликни за да увеличиш):

  image

"Документ, публикуван от член на катедрата по междукултурна психология и етология на човека в Института по етнология и антропология Руска академия на науките споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu Сряда, 23 януари, 14:54 ч

Статия, публикувана от член на катедрата по междукултурна психология и етология на човека в Института по етнология и антропология, Руска академия на науките посочва името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."
 
  Това съобщение е получено още на 23.01.2019 г. но останало незабелязано от мен,понеже не отварям редовно имейла и не съм очаквал нищо с подобно съдържание. То обаче е факт,както може да се убедите от следните две факсимилета:

  image
  image
 
  Това разбира се ме силно развълнува и с основание се запитах как и защо е станало така? Бих казал че дори се обезспокоих и реших да потърся връзка с някои близки и приятели,за да чуя тяхното мнение. Според едно от тях е възможно това да е фалшива информация а според друго трябва да се радвам,че е станало така. Допуснах,че може да има връзка с моите статии за Българския календар и ми стана интересно,понеже това е тема която обичам. Не исках обаче да разтръбявам това без да съм сигурен че е автентично и като нямах друга информация,оставих нещата да "отлежат".

  Мина около 1 месец и пак се наложи да вляза в имейла,където по принцип не обичам да влизам заради мудния начин на общуване с него. Тогава реших да запаметя това странно съобщение,за да го покажа на читателите ако се наложи. Докато го намеря в препълнения с други съобщения имейл,който трябваше отново да почиствам,изведнъж се натъкнах на друго. То много приличаше на първото но бе с дата от 14.02.2019 г. и съответно с ново съдържание (кликни за да увеличиш):

  image
 image

  image

"Документ, публикуван от член на руския отдел "Хора" в Института по етнология и антропология, Руската академия на науките споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu 14 февруари, 2019, 19:11 на мен
Превод на съобщение

Уважаеми Ангелъ,
В статия, публикувана от член на Руската катедра "Народни хора" в Института по етнология и антропология, Руската академия на науките посочва името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."

  Това ме убеди,че първото съобщение не е случайно и разбрах,че работата става "дебела". Като видях катедра "Народни хора" ми дойде на ум,че може би става въпрос не за Календара а за статията в която констатирам,че Белазгите са играели Българска ръченица (http://shtaparov.blog.bg/politika/2016/03/18/mikenski-artefakt-ot-vremeto-na-troianskata-voina-pokazva-ch.1438047). После обаче ми хрумна,че назад във времето може да има още такива съобщения и почнах да търся отново. Това се оказа добро решение,понеже се натъкнах на следния резултат:

  image

  image
  
  Проверката в "Гугъл преводач" показа поредния подобен странен текст:

  image
 
  "В статия, публикувана от член на катедра "Математика и информатика" в СУ "Св. Климент Охридски", се споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши" Входящи

Academia.edu 21 ноември, 2018, 14:52 ч на мен

Превод на съобщение Изключване за: английски Academia.edu Уважаеми Ангелъ, В статия, публикувана от член на катедра "Математика и информатика" в СУ "Св. Климент Охридски", се споменава името "Ангелъ Щапаровъ- Младши"."

  Това неочаквано съобщение,в което се говори за катедра "Математика и информатика" ме върна на предишната мисъл- че става въпрос за моите публикации,свързани с Българския календар. Накрая успях да сглобя част от пъзела и да допусна,че е възможно моето име да е споменато в СУ "Св. Климент Охридски" във връзка с лекцията за Българския календар,която изнесох в Дискусионен клуб "Ганчо Ценов" през май 2018 г. и във връзка с интересните хора,с които се запознах там.

  Сред тези хора имаше хабилитирани лица и такива,които работят върху загадките на Българския календар а моята версия позволява такова перфектно математическо напасване с историческите извори,че това трябва да им е направило впечатление. Част от информацията за моите прозрения,постъпила в СУ е стигнала по някакъв начин до руските учени,а някои от тях на свой ред са ползвали цитати от моите статии за ръченицата и за Българския календар.

  Изказано е предположение,че съобщенията приличат на автоматично генериран имейл или че са пратени от Academia.edu за зарибяване на клиенти,които да й плащат пари. Никой обаче не ми е търсил пари досега а не вярвам академията да праща съобщения с откровени лъжи,някои от които (като това за Софийския университет) биха могли да се проверят. Текстовете на тези съобщения не вървят за автоматично генериран имейл поради следните причини:

1. Датите им са разпределени твърде неравномерно във времето за да може да мислим,че в тяхното изпращане е замесен автомат: 21 ноември,23 януари и 14 февруари,а после нищо такова до днес.
2. Текстовете на трите съобщения са различни: автоматът трябва да има твърде голямо въображение и невиждани качества,за да може да променя всяко следващо съобщение по свое усмотрение.
3. В тях пише за членове на катедри,чиито названия не са много познати у нас и в чужбина,но са предадени точно. Значи на автомата ще му трябва невероятно голяма доза късмет,за да уцели имената на точно онези катедри,които биха се заинтересували от най-важните ми статии и то от онези статии,които отговарят на предмета на дейност точно на тези катедри.

Значи съвпаденията стават прекалено много за да са случайни,а аз не вярвам на случайните съвпадения когато са повече от едно. Защо такива съобщения например не получиха Марко,Драган или Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци та разбраха,че точно в моя блог има ценна научна информация а в блога на останалите няма?

  Идеите,заложени по-горе изглеждат невероятно и даже приличат на виц,но трите различни имейла от Аcademia.edu говорят че не е така. Тази история разбира се не може да няма продължение,така че ще изчакаме и ще видим. Определено обаче съм на мнение,че е време светът да научи за цивилизацията на древните Българи,за техния невероятен календар и за неочакваната им роля в появата на великите европейски цивилизации. Затова е време да не си пречим и завиждаме,а да се обединим в едно и да работим за народа на България а защо не- и за благото на цялото човечество!
Гласувай:
55
0


Вълнообразно


1. barin - Поздравление за успеха, Щапаров. ...
17.04 06:00
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Трябва да се гордееш, Ангеле! ...
17.04 07:35
Трябва да се гордееш, Ангеле!
Това ,че си станал обект на обсъждане в една от водещите академии в света!
Това за мен говори само едно-за сериозността на нещата, с които се занимаваш !Ако не беше така, щяха да махнат с ръка, демек-несериозно и да подминат!
Русия има сериозни учени, за които науката е водеща, не отказвай контакти, ако те потърсят!
Межсу другото, тезата за важната роля на Бълтария и Българите в древни времена и за Русия в Средновековието е защитавана именно от руски учени !Много от тях са и от Бълтарски произход, като Державин например!

Желая ти успех!
цитирай
3. andorey - Привет, Ангеле. Съжелявам че ще ти ...
17.04 08:39
Привет, Ангеле.
Съжелявам че ще ти секна вдъхновението по този повод, но тези от академия еду изпращат подобни съобщения, което не им прави чест. И аз съм получавал десетки такива. Това е с цел да станеш абонат и да си плащаш такса при тях, за да имаш пълен достъп до тяхната статистика. С една дума става въпрос за пари - капитализъм...
цитирай
4. shtaparov - Поздравление за ...
17.04 11:25
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

Благодаря приятелю- да се надяваме че новото време ще донесе на България успехи,каквито само нашите древни деди са могли да постигнат!
цитирай
5. shtaparov - Привет, ...
17.04 11:30
andorey написа:
Привет, Ангеле.
Съжелявам че ще ти секна вдъхновението по този повод, но тези от академия еду изпращат подобни съобщения, което не им прави чест. И аз съм получавал десетки такива. Това е с цел да станеш абонат и да си плащаш такса при тях, за да имаш пълен достъп до тяхната статистика. С една дума става въпрос за пари - капитализъм...

Аз също не съм голям оптимист но поднесените в съобщенията данни са твърде конкретни,за да са сгрешени а някои от тях може да се проверят- това за СУ например. Исках да чуя обаче повече мнения- ще имам предвид и твоето разбира се но не вярвам тази академия да разпространява откровени лъжи. Пари разбира се няма да има- конкретните факти са прекалено малко,за толкова малко данни това не си струва.

Има и друг проблем: защо такова съобщение не получиха Марко,Драган или Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци,как разбраха че точно в моя блог има научна информация,а в блоговете на останалите няма?
цитирай
6. shtaparov - Трябва да ...
17.04 11:35
leonleonovpom2 написа:
Трябва да се гордееш, Ангеле!
Това ,че си станал обект на обсъждане в една от водещите академии в света!
Това за мен говори само едно-за сериозността на нещата, с които се занимаваш !Ако не беше така, щяха да махнат с ръка, демек-несериозно и да подминат!
Русия има сериозни учени, за които науката е водеща, не отказвай контакти, ако те потърсят!
Межсу другото, тезата за важната роля на Бълтария и Българите в древни времена и за Русия в Средновековието е защитавана именно от руски учени !Много от тях са и от Бълтарски произход, като Державин например!

Желая ти успех!

Аз също видях че напоследък там са се появили учени,които не искат да се занимават с "политически подковани" лъжи и се връщат към автентичната наука,която беше с години "персона нон грата" при тях.
цитирай
7. level6661 - :-))))...Честитоо!! заслужаваш, Ангеле...
17.04 14:26
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

цитирай
8. shtaparov - (:-))))...Честитоо!! заслужаваш ...)
17.04 15:03
level6661 написа:
barin написа:
Поздравление за успеха, Щапаров. Трудът ти е оценен далече от България. Точно в Русия, за която често пишеш.
Поздрави!

Благодаря- ако това се окаже вярно,ще се наложи да преразгледам моите становища за някои от руските учени. За друга част от тях определено знам,че държат на истинската и точната наука- за тях и по-рано мнението ми е било най-малкото добро. Те доскоро бяха малцинство но нещата се променят и там а дали е още така,надявам се бъдещето да покаже и да работи в полза на България. Понеже аз не държа на личното признание- искам признание за България и за народа ни,другото е само "страничен ефект".
цитирай
9. tera - Без да искам да те разочаровам,
17.04 15:52
това ми прилича на СПАМ.
Напомня ми като получих мейл от американското правителство, че съм спечелила залена карта. Оказа се, естествено кьор-фишек, още повече че не бях кандидатствала за такава. Но първото впечатление е доста измамно.

Това прилича на автоматично генериран мейл, в който се сменя само името. Освен това е написано по стария правопис с "ъ" накрая, кой знае откъде са го чопнали.
Това е моето мнение, надявам се да съм била полезна.
Поздрави :)


цитирай
10. zaw12929 - Поздравление! Мило и драго е !
17.04 15:57
Поздравление! Мило и драго е !
цитирай
11. emocionalnost - Поздравления!
17.04 18:23
Поздравления!
цитирай
12. born - Каквито и да са тълкуванията - аз ...
17.04 18:27
Каквито и да са тълкуванията - аз също ти желая успех !
цитирай
13. nedovolen - Поздравления и от мен! Прочетох ...
17.04 18:44
Поздравления и от мен!
Прочетох по първи петли, но едва сега мога да поздравя.
Независимо дали става за някакви такси, както споменава андорей, важното е признанието.
В Русия и по света има учени /не като "научените/", които се борят и допринасят за това, щото да изплува Истината, не само в исторически план.
Мога да спомена много, но ще се огранича само с академик Борис Болотов, украинец, гонен от предишния им режим. Не е медик, но за истинската медицина е написал гениални неща в дебели и по-тънки книги. Постиженията му се оценяват на трилиони в една водеща /балонена световна/ валута.
Въпрос с понижена трудност, що ги няма в прастиката?
:)))
цитирай
14. shtaparov - това ми ...
17.04 22:43
tera написа:
това ми прилича на СПАМ.
Напомня ми като получих мейл от американското правителство, че съм спечелила залена карта. Оказа се, естествено кьор-фишек, още повече че не бях кандидатствала за такава. Но първото впечатление е доста измамно.

Това прилича на автоматично генериран мейл, в който се сменя само името. Освен това е написано по стария правопис с "ъ" накрая, кой знае откъде са го чопнали.
Това е моето мнение, надявам се да съм била полезна.
Поздрави :)Това "Ъ" е дошло от моето потребителско име в "Гугъл",където съм споделил някои от съответните статии- не е измислено от тях. А текстовете на съобщенията не вървят за автоматично генериран имейл поради следните няколко причини:

1. Датите им са разпределени твърде неравномерно във времето за да може да мислим,че в тяхното изпращане е замесен автомат: 21 ноември,23 януари и 14 февруари,а после нищо такова до днес.
2. Текстовете на трите съобщения са различни: автоматът трябва да има твърде голямо въображение и невиждани качества,за да може да променя всяко следващо съобщение по свое усмотрение.
3. В тях пише за членове на катедри,чиито названия не са много познати у нас и в чужбина,но са предадени точно. Значи на автомата ще му трябва невероятно голяма доза късмет,за да уцели имената на точно онези катедри,които биха се заинтересували от най-важните ми статии и то от онези статии,които отговарят на предмета на дейност точно на тези катедри.

Значи съвпаденията са прекалено много за да са случайни,а аз не вярвам на случайните съвпадения.
цитирай
15. shtaparov - Поздравление! Мило и драго е ! ...
17.04 23:12
zaw12929 написа:
Поздравление! Мило и драго е !

Благодаря!
цитирай
16. shtaparov - Поздравления! Здраве и късмет!
17.04 23:13
emocionalnost написа:
Поздравления!

Здраве и късмет!
цитирай
17. shtaparov - Благодаря!
17.04 23:14
born написа:
Каквито и да са тълкуванията - аз също ти желая успех !

Това е важно разбира се- другото може някой да си го пише и от завист :)
цитирай
18. shtaparov - Поздравления и от ...
18.04 00:30
nedovolen написа:
Поздравления и от мен!
Прочетох по първи петли, но едва сега мога да поздравя.
Независимо дали става за някакви такси, както споменава андорей, важното е признанието.
В Русия и по света има учени /не като "научените/", които се борят и допринасят за това, щото да изплува Истината, не само в исторически план.
Мога да спомена много, но ще се огранича само с академик Борис Болотов, украинец, гонен от предишния им режим. Не е медик, но за истинската медицина е написал гениални неща в дебели и по-тънки книги. Постиженията му се оценяват на трилиони в една водеща /балонена световна/ валута.
Въпрос с понижена трудност, що ги няма в прастиката?
:)))

Затова ще припомня втората част от коментара ми към Андорей:

Защо такова съобщение не получиха Марко,Драган или Петкан,а получих именно аз: да не би тези от академията да са ясновидци,как разбраха че точно в моя блог има научна информация,а в блоговете на останалите няма?

Ще направя и малко допълнение към текста на статията,с което ще разясня откъде може да е тръгнала тази информация за моята дейност и как може да е стигнала до СУ,а оттам и до РАН.
цитирай
19. get - - Не бързай да се радваш приятелю Щапаров - недоумявайки ласкаещ се от, Следното?
18.04 10:47
shtaparov написа:

ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


Защото Казано е?
"Лъжливият език мрази наранените от него; И с ласкателни (си) уста докарват падение."

- От Притчи: 26:28 ?
цитирай
20. barin - Не е случайно, Щапаров ти да получиш ...
18.04 13:02
Не е случайно, Щапаров ти да получиш такова съобщение. Значи от Академията са чели твои материали, оценили са ги и са се заинтересували. При мен често се получава от някоя група да ми харесат темите и да пожелаят да се свържат с мен или да искат по-често да публикувам там. Академията е престижно и си заслужава. Не вярвам да е някой трол или преднамерено.
Поздрави!
цитирай
21. rustam - Ангеле, Ангеле,
18.04 13:08
ако си беше направил труда да влезеш в сайта на въпросния институт на РАН, щеше да видиш, че няма катедри "Междукултурна психология" и "Народни хора".
Не знам дали в РАН са "ясновидци", ама не ти ли е странно, че не са цитирани имената на "учените", които са те "цитирали"? Твоето го има, а техните не.

Така че, в Академията най-вероятно нищо не са разбрали за теб, нито са те цитирали. Просто Драган, Петкан и прочие не са получили подобен имейл, защото не тях, а именно тебе са избрали от въпросния сайт изпързалят.
Това е.
цитирай
22. shtaparov - ако си беше ...
18.04 14:17
rustam написа:
ако си беше направил труда да влезеш в сайта на въпросния институт на РАН, щеше да видиш, че няма катедри "Междукултурна психология" и "Народни хора".
Не знам дали в РАН са "ясновидци", ама не ти ли е странно, че не са цитирани имената на "учените", които са те "цитирали"? Твоето го има, а техните не.

Така че, в Академията най-вероятно нищо не са разбрали за теб, нито са те цитирали. Просто Драган, Петкан и прочие не са получили подобен имейл, защото не тях, а именно тебе са избрали от въпросния сайт изпързалят. Това е.

Използваната формулировка е въпрос на превод,така че подобни катедри или поне отдели със сигурност има. Специално за народните хора пък е написано,че не става въпрос за катедра- става въпрос за ОТДЕЛ,а това е доста по-различно и в Интернет вероятно няма да го откриеш. Имената на тези отдели са претърпели 2 превода докато стигнат до мен,а изпързалянето просто няма да се случи. Това че са избрали мен пък е поредната "случайност" от онези,за които писах по-горе. Намерили кой да изберат викаш- не тоя,който ще се хване на "пързалките" и пише на общи теми а оня,който няма да се хване на тях и пише на научни теми. Отново съвпадение и отново странно ???

Има и друго- ако напишеш в Гугъл "ЕТОЛОГИЯ" ще видиш,че с нея се занимават най-вече руски учени- не канадски или немски а това трябва да ти говори добре,че етология извън Русия трудно ще откриеш.
цитирай
23. shtaparov - ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА ...
18.04 14:20
get написа:
shtaparov написа:

ЗАЩО В РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ СА НАУЧИЛИ КОЙ Е АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ


Защото Казано е?
"Лъжливият език мрази наранените от него; И с ласкателни (си) уста докарват падение."

- От Притчи: 26:28 ?

Имаш пълно право приятелю,съгласен съм с теб!
цитирай
24. shtaparov - Не е случайно, ...
18.04 14:21
barin написа:
Не е случайно, Щапаров ти да получиш такова съобщение. Значи от Академията са чели твои материали, оценили са ги и са се заинтересували. При мен често се получава от някоя група да ми харесат темите и да пожелаят да се свържат с мен или да искат по-често да публикувам там. Академията е престижно и си заслужава. Не вярвам да е някой трол или преднамерено.
Поздрави!

И аз се надявам да е така приятелю- благодаря.
цитирай
25. tera - Разбирам, че е доста ласкателно и
19.04 10:43
предпочиташ да е вярно. :)

Но ако може ми отговори на 2 въпроса:
1.Има зелен бутон в мейла "View your mentions" - като го натиснеш какво се получава?

2, Мейла, от който е изпратено това съобщение има разширение ".com", което значи commercial това не е обичайно за мейли на академии, трябва да е ".edu". тези които го правят са го знаели и затова са кръстили адреса Academia, но разширението ясно показва, че мейла е фалшив. Iначе може да си кръстиш адреса, както искаш, но ако не си образователно учреждение, не може да имаш разширение ".edu".

Обяснявам ги тези неща, защото съм се сблъсквала с подобни фалшификации. Мейла, от който аз получих съобщението за зелена карта също беше с разширение ".com", а ако беше правителствен щеше да е ".gov" от government. а ако не си съответната институция не може да се сдобиеш с мейл с такова разширение ".gov" или в случая ".edu".

Но по-интересен е първият въпрос - какво се получава като натиснеш зеления бутон?

Поздрави
цитирай
26. shtaparov - предпочиташ да е ...
19.04 13:52
tera написа:
предпочиташ да е вярно. :)

Но ако може ми отговори на 2 въпроса:
1.Има зелен бутон в мейла "View your mentions" - като го натиснеш какво се получава?

2, Мейла, от който е изпратено това съобщение има разширение ".com", което значи commercial това не е обичайно за мейли на академии, трябва да е ".edu". тези които го правят са го знаели и затова са кръстили адреса Academia, но разширението ясно показва, че мейла е фалшив. Iначе може да си кръстиш адреса, както искаш, но ако не си образователно учреждение, не може да имаш разширение ".edu".

Обяснявам ги тези неща, защото съм се сблъсквала с подобни фалшификации. Мейла, от който аз получих съобщението за зелена карта също беше с разширение ".com", а ако беше правителствен щеше да е ".gov" от government. а ако не си съответната институция не може да се сдобиеш с мейл с такова разширение ".gov" или в случая ".edu". Но по-интересен е първият въпрос - какво се получава като натиснеш зеления бутон? Поздрави

Благодаря- аз съм оставил вратичка че може да не е вярно- прочети последния пасаж на статията и ще видиш. От общочовешка гледна точка не е никак странно че ми се иска да е вярно,странното е друго- защо ти на всяка цена искаш да не е вярно? Не мисли че сънувам химери- аз съм реалист и държа на истината: не на измамите и лъжите с които боравят тюрколозите,така че запази спокойствие- ще изчакаме и ще видим. А между другото прочети това извлечение от Гугъл и ще видиш,че ".com" е новото име на цяла редица домейни като edu,gov,net,org и пр.:

"Домейн името .com (от английски: commercial) е основен домейн от първо ниво (gTLD) от система за имена на домейните (Domain Name System, DNS) на Интернет. Името произлиза от думата commercial, индикираща първоначално замислената употреба от мрежи с комерсиална цел.

Първоначално gTLD бил администриран от Министерство на отбраната (САЩ), но днес се управлява от VeriSign. Регистрациите в областта .com се назначават чрез регистратори, акредитирани от ICANN.

Когато през януари 1985 г. системата, която служи за разпознаване на имена на компютри, свързани в мрежата (DNS) е била имплементирана в Интернет, .com е бил един от първите домейн от първо ниво (TLDs). Други използвани области били edu, gov, mil, net, org, и arpa. По-късно .com се превръща в най-големия домейн от първо ниво (TLD)."

Значи говорим за ПЪРВОНАЧАЛНО замислена употреба на мрежи с комерсиална цел: после нещата се променили и целите станали различни. Мрежата .com обаче се оказала най-силна и "погълнала" останалите, понеже има далеч по-мощни източници на печалба от тях. Целия Интернет впрочем е създаден с комерсиална цел- не заради милите ни очи,а ако ние успеем между комерсиалното да намерим поле за научни изяви,още по-добре разбира се: "Интернет" никога не е забранил това,няма и да го забрани!

Не забравяй и друго: всички академии в САЩ имат комерсиални дейности за разлика от нашите. Това позволило те да приключват с далеч по-големи печалби от нашата БАН и да се самоиздържат с продажба на свои изобретения,а не да просят пари от държавата и да се оплакват от постоянен недоимък. Нашите учени в БАН нямат вина разбира се: системата и върховните ръководства им връзват ръцете,понеже не могат да работят по новому а си карат по утъпканите от социализма пътеки. Това обаче не води до никъде- учените тънат в нищета а нашата наука куца и не може да направи нищо без външно финансиране- така ли е?
цитирай
27. tera - Остави го Гугъла, това не е сериозно.
19.04 15:03
Не искам да не е вярно, просто подозирам, че не е.

Кажи по-добре какво се получава като натиснеш зеления бутон "View your mentions".

Там трябва да е ключът от мазето. :)


цитирай
28. shtaparov - Не искам да не е ...
19.04 15:15
tera написа:
Не искам да не е вярно, просто подозирам, че не е.

Кажи по-добре какво се получава като натиснеш зеления бутон "View your mentions".

Там трябва да е ключът от мазето. :)

И какво му е на "ключа"- "View your mentions" означава "Вижте вашите споменавания" т.е.- "вижте местата в Интернет,в които сте публикували подобни неща и от които външни научни институции може да са почерпили ваша информация". Това ли те е притеснило- на мен никак не ми изглежда притеснително?! За Руска академия на науките всеки случай съвсем пък никъде не съм писал в предишни мои статии,така че явно не става въпрос за подобен род споменавания а за другите,които имат връзка с предмета на дейност в споменатите отдели.
цитирай
29. anonimen65 - d
20.04 10:19
radvam se tova e vid priznanie,no i men kato ters me grize samnenie me grize samnenie za tova che si davame kravta za izsledvane po sveta za dokazvane tia moje da se izpolzva i za otkrivane na bolesti,koito pagubno da vliiaat na nashia gen i da ni moriat spored men tazgodishnia grip e moje za nashia gen
цитирай
30. shtaparov - radvam se tova e ...
21.04 02:16
anonimen65 написа:
radvam se tova e vid priznanie,no i men kato ters me grize samnenie me grize samnenie za tova che si davame kravta za izsledvane po sveta za dokazvane tia moje da se izpolzva i za otkrivane na bolesti,koito pagubno da vliiaat na nashia gen i da ni moriat spored men tazgodishnia grip e moje za nashia gen

Аз съм на мнение че тук не е замесен нашия ген,а апетитите на Турция към Българска земя. Затова смятам че грипът ни се вкарва всяка година умишлено от там като вид биологична война на исляма срещу най-податливите на превземане християнски земи за които мръдналите му водачи не могат да преживеят факта,че са изгубени завинаги за тях.
цитирай
31. tera - Нищо не ме е притеснило :)
22.04 12:48
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.

Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун!
:)

цитирай
32. shtaparov - (Нищо не ме е притеснило...)
22.04 19:40
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!
цитирай
33. rustam - Ангеле,
22.04 21:44
shtaparov написа:
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!


какво щяла да направи тера, това все пак са предположения. А фактът, че са те хванали за канарче, е безспорен. Това ти казва жената, а ти подскачаш като нерез. Питаш къде сам си казал, че РАН са те чели и цитирали. Ами виж си заглавието. там си го казал.

А сега, като твърдиш, че със сигурност има катедра "Междукултурна психология" в посочения Институт към РАН, ща бъдеш ли така добър да дадеш линк към тази катедра? Айде, да не е линк. Ще посочиш ли кой я завежда?
цитирай
34. shtaparov - Много добре знам какво значи, за...
23.04 14:38
rustam написа:
shtaparov написа:
tera написа:
Много добре знам какво значи, защото на мен не ми трябва Гугъл преводач от английски. И затова питам какво излиза в случая. Би следвало да излиза в кои упоменати документи излиза името АНГЕЛ ЩАПАРОВ МЛАДШИ, но след като толкова упорито избягваш отговора, сигурно нищо не излиза.
Жив и здрав да си и трето писмо да дочакаш! Ашколсун! :)

Не те е притеснило ама мира нямаш ако не се случи твоето,спокойствието и съня губиш- прав ли съм? Да си добър преводач не значи че си добър учен- инак всички преводачи щяха да са най-малко доценти. И как ще избягвам отговора,като го има в представените от мен документи- погледни ги добре и ще видиш,че там пише дали е упоменато в кои документи е нанесено това и аз изобщо не съм го крил,но ти не си ги прочела за да го откриеш! Та отговора не избягвам аз- ти се преструваш че не го виждаш,за да изкараш че с качества и нюх си го открила: ще каже човек,че живееш в семейството на мразещ България тюрколог.

Не каза обаче защо мислиш,че някой е длъжен да ни докладва подробно всеки документ,в който е споменато дадено име- ами никой не е длъжен,никой! Това,което са казали никак не е малко а който не е доволен на малко,няма да е доволен и на много- дори да тикна оригиналните статии в носа ти,със сигурност пак ще им се мръщиш и ще търсиш начин да обявиш,че някой ги е фалшифицирал с цел да ме измами! Затова прочети последния пасаж на статията,моля- той се отнася именно за хора като теб,не случайно в него призовавам да не си пречим и завиждаме!


какво щяла да направи тера, това все пак са предположения. А фактът, че са те хванали за канарче, е безспорен. Това ти казва жената, а ти подскачаш като нерез. Питаш къде сам си казал, че РАН са те чели и цитирали. Ами виж си заглавието. там си го казал.

А сега, като твърдиш, че със сигурност има катедра "Междукултурна психология" в посочения Институт към РАН, ща бъдеш ли така добър да дадеш линк към тази катедра? Айде, да не е линк. Ще посочиш ли кой я завежда?

Ти уговорка ли имаш с нея или просто завиждаш? Ако на теб нещо ти е криво,не прехвърляй нещата на други- я се огледай и ще видиш,че аз не подскачам никак- напротив,тя подскача та ми дава тон и на мене! Това което си мислиш че съм питал въобще не съм- то е ясно от текста и трябва човек да не е в час за да мисли,че някой ще забрави какво е писал в собствената си статия,друг ще му го напомня а първия ще му се противопоставя за това!

Ако погледнеш коментар 22 пък ще видиш,че говорим за отдели- не за катедри. Хайде сега ти намери доказателство,че такива отдели към съответните катедри няма,да те видим докъде ще стигнеш!
цитирай
35. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
23.04 15:53
Според мен, направи запитване, в каква връзка е споменато името ти?
Явно си попаднал в полезрението, не си избран случайно от някакъв указател Самият този факт е показателен В науката има така наречен импакт фактор Изразяващ се в цитиране на твои работи
Цитирането показва ,че написаното от тебе е интересно, чете се и се оценява!
И трупаш точки.в зависимост къде си цитиран
Спомням си ,преди години, когато въведоха импакт фактора, с какъв респект беше посрещнато съобщението ,че моя работа е цитирана в реномирано списание! Просто не беше за вярване Между няколко стотин автори в обзор по темата, някои със световна известност , имаше само двама от България-другият беше от БАН!
Ако е за абонамент, би трябвало преди това да имаш нещо публикувано и тогава да ти правят предложение
Затова, без да бързаш, но не се и бави много, провери!
Според мене не си посочен по закона на случая, ще рече ,че както са посочили тебе ,със същата вероятност е можело да съм и аз? Не, нещо друго има!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
36. shtaparov - Според мен, направи запитване, в ...
23.04 17:19
leonleonovpom2 написа:
Според мен, направи запитване, в каква връзка е споменато името ти?
Явно си попаднал в полезрението, не си избран случайно от някакъв указател Самият този факт е показателен В науката има така наречен импакт фактор Изразяващ се в цитиране на твои работи
Цитирането показва ,че написаното от тебе е интересно, чете се и се оценява!
И трупаш точки.в зависимост къде си цитиран
Спомням си ,преди години, когато въведоха импакт фактора, с какъв респект беше посрещнато съобщението ,че моя работа е цитирана в реномирано списание! Просто не беше за вярване Между няколко стотин автори в обзор по темата, някои със световна известност , имаше само двама от България-другият беше от БАН!
Ако е за абонамент, би трябвало преди това да имаш нещо публикувано и тогава да ти правят предложение
Затова, без да бързаш, но не се и бави много, провери!
Според мене не си посочен по закона на случая, ще рече ,че както са посочили тебе ,със същата вероятност е можело да съм и аз? Не, нещо друго има!

Хубав ден, приятелю!

Благодаря ти от сърце- това е отлично конструктивно предложение: ще се възползвам от него обезателно,хубав ден и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 2494346
Постинги: 160
Коментари: 5303
Гласове: 74535
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА,от която са ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Предци на "славяните" в Анадола до истинския Олимп
19. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
20. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
21. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
22. Русите роднини на тюрките- руска статия
23. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
24. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
25. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
26. Български календарни животни в дакийския зодиак
27. Сърби и Хървати в Стара Велика България
28. Българските тайни езици- част от тях
29. Истинската Илиада е фригийската
30. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки