Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2019 20:52 - КАКВО Е ИЗГУБИЛА БЪЛГАРИЯ И КАКВО Е СПЕЧЕЛИЛА ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 14064 Коментари: 54 Гласове:
55

Последна промяна: 03.04.2019 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    КАКВО Е ИЗГУБИЛА БЪЛГАРИЯ И КАКВО Е СПЕЧЕЛИЛА ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО


   На този въпрос не е лесно да се отговори и всеки не би могъл да разбере нещата,които ще напиша в него. Те обаче трябва да бъдат написани,понеже неоосмански апетити посягат отново с крадливи ръце към България. Всяка империя си има интереси,в това число руската и турската- в интереса на нито една от тях не влиза нашето оцеляване. Затова демографския прираст в България е най-ниския в Европа а нашето население за жалост е на изчезване- това според мен е в резултат от заговора на империите,които мразят Българите или се боят от тях.

  Турското робство у нас продължило близо 4 века (1515-1878 г.),а над земите ни в Одринско продължава и днес. Както писах и другаде,Българските земи са покорени окончателно от турците в 1515 г.: до тогава в една трета от територията ни имало автономни зони,управлявани от Български боляри. В другите две трети обаче нещата не били никак розови,което е добре описано от много чуждестранни пътешественици,а робството там продължило до 5-6 века. Подробностите са много и няма да се впускам в повторение на десетките изворови свиретелства,а ще опиша нещата в най-общи линии,за да знаят читателите какво имам предвид.

I. Какво е загубила България от турското робство

1. Своята блестяща цивилизация. Не много известен факт е,че до турското нашествие България била една от най-развитите и най-богатите европейски държави,единствена пречка за чието развитие била силната феодална разпокъсаност. Тази разпокъсаност обаче,както знаем от примерите с Италия и Германия била нетрайно явление и въпрос на време било тя да бъде преодоляна.

2. Своите крепости и замъци. Днешните останки от средновековни градежи у нас са малки но трябва да знаем,че в същото време големите сгради в Европа били голяма рядкост а над 90% от тези пищни дворци и замъци,които виждаме днес са строени години и векове след турското нашествие в България.

3. Своята аристокрация. Нашите аристократи били твърде упорити и близо 4 века се борели с турците,но накрая изчезнали почти безследно понеже част от тях са прогонени от страната и асимилирани от други народи,друга част е потурчена или избита а трета- смесена почти неразпознаваемо с обикновеното население. Аристократите са естествени водачи на народа което значи,че в резултат от турското робство страната ни е останала без водачи.

4. Нашата интелигенция. В условията на робство интелигентите,които често били монаси или аристократи били редовно избивани а книгите им изгаряни,след което народът се превръщал в почти неграмотна група хора,много от които не знаели даже към кой народ принадлежат. Това създало условия в края на робството всички крадливи съседи да претендират за Българското население в Македония, Косово, Добруджа, Шумадия и Поморавието,след което към 7 млн. Българи по най-груби изчисления са превърннати в гърци, "македонци", сърби, "румънци" или унгарци.

5. Нашата аристократична култура. Българската аристокрация имала собствени обичаи и традиции,които не всякога съвпадали с народните,но всичко това е изгубено днес.

6. Своите отвъддунавски земи. Всички стари извори до турското нашествие съобщават че "Влашкото воеводство" та и Молдовското били феодални владения в състава на Българската империя така,както Бургундия била част от Франция а Бохемия, Австрия и Прусия- части от Свещената римска империя. Това заедно с Бесарабия и Северна Добруджа е около 200 000 кв.км,чието население щеше да бъде Българско днес а вместо това е сръбско,гръцко,албанско,"румънско",украинско и пр. а броят му в днешни измерения е към 15 млн. души. "Влашкото" население в тези области до XVIII в. било малцинство на фона на Българското и било в процес на асимилация,прекъснат от турското нашествие.

  При старите Български царе било невъзможно влашките воеводи да не им се подчинят- те им били близки роднини и част от висшето управление на Българското царство а да пишат там на друг език освен на Български имали право само чуждестранните търговци,временно пребиваващи в България.

7. Белград и Браничево (Шумадия и Поморавие)- около 50 000 кв.км и днешно население към 4 млн. души.

8. Вардарска Македония- ок. 26 000 кв.км и население ок. 2 млн. души.

9. Българско Беломорие- ок. 33 000 кв.км и население към 2 млн. души.

10. Одринска Тракия- ок. 15 000 кв.км и днешно население към 4 млн. души.

11. Албания и Косово- 40 000 кв.км с около 5 млн. днешно население. Сръбски елемент по онова време в тези области нямало и дори феодалните господари на сърбите имали за майчин език Българския да не говорим за албанските властели,които били по произход Куберови и Самуилови Българи.

12. Избити от турците Българи за вековете на робството- около 12 млн. (в днешни измерения- 33 млн.). Тази цифра е приблизителна: истинската никога няма да узнаем но за успокоение ще кажа,че и нашите са били доста безпощадни към злостния завоевател,та през тия 5-6 века поне 1,5 млн. турци от най-жестоките кръвопийци са получили възмездие от Българския меч. По време на робството не е имало ден,в който турци или техни помагачи (татари, цигани, черкези, араби, арнаути и пр.) да не убият някой Българин в някоя паланка или село. Тези мюсюлмански убийства имали ужасяващи размери дори в мирно време,когато нямало никакви бунтове и военни действия а в рамките на тогавашна България,която била доста по-голяма от днешната може да се предположи с оглед на цялостната обстановка,че са били убивани по над 60 Българи дневно,включително при разбойнически нападения. Това прави към 11 млн. души за целия период на робството или около 30 млн. в днешни измерения,с пропуснатите бъдещи поколения.

image

  По време на военна криза или въстание убийствата на християни и особено на Българи се увеличавали още повече. След всеки бунт загивали от 5 000 до 50 000 Българи а през над стоте Български въстания срещу турците нашите загуби възлизат на около 1 млн. души,което в днешни измерения (с пропуснатите бъдещи поколения) се равнява на над 3 млн. души. Така общия брой загубени Българи в резултат на турски убийства в резултат от контактите ни с турците се изчислява на 33 млн. души. Цифрата изглежда фрапантна и нереална но нека не забравяме че тя не е "постигната" за 1 или 2 години,а за близо 7 века турско-Български контакти.

 image

13. Откраднати при еничарските акции момчета- стотици хиляди. Днешните учени изчисляват цифрата на половин милион (1,5 млн. с пропуснатите бъдещи поколения) но истината е съвсем друга. Еничарите били събирани на всеки 5 години а понякога и по-често което означава,че всяко момче в ония години е било застрашено от потурчване. За 450-те години еничарска практика са проведени над 90,но по-вероятно около 100 еничарски акции. Те не са провеждани равномерно във всички Български територии: от едни места са взимани по-често но от други по-рядко и днес можем да кажем,че от всички Български поколения (около 25 за този период) са изгубени за нас към 13 поколения Български момчета. Това прави над 600 000 момчета (почти 2 млн. в днешни измерения),което е близко до изчислената от казионните учени цифра от 500 000 души.

14. Потурчени от еничарите Български девойки- над 200 000 (0,6 млн. в днешни измерения). Всички еничари не оцелявали от войните и всички не оставали в България,но всички искали Българско,сръбско или украинско момиче- не турско или арабско,което е лесно обяснимо с техния произход. Някои еничари обаче искали хареми и крадели по повече от едно момиче.

12. Изгубено при масови акции за потурчване Българско население (вкл. "доброволно" потурчените)- няколко милиона души. Днешните Български помаци,преминали през опит за потурчване са около 1 млн. (включително онези от Беломорието, Македония, Албания и Одринска Тракия). Те обаче си останали Българи за разлика от много други за които се знае,че 2-3 века след своето помюсюлманчване постепенно се превръщали в турци. Най-масови потурчвания у нас са направени през XIV,XV,XVI и XVII век но тази практика не е изоставяна нито за миг до последните години на робството за което време се счита,че поне половината Българско население е било напълно потурчено,а след войните е избягало в Турция. Това в днешни измерения се равнява на около 10 млн. души понеже знаем че много градове и села,които до един момент имали чисто Българско население само след 50-100 години са имали чисто турско,а в много райони почти никой от тези нови турци не е останал в България след Освобождението.

15. Прогонено извън границите на страната население- милиони души. Масовите бягства на Българи от поробена България за цялото робство са поне 50,като при всяко от тях страната ни е губела средно 30 000 души. Това прави около 1,5 млн. души (към 4-5 млн. в днешно измерение) като вземем предвид,че само Бесарабските Българи по неофициални данни са между 1 и 1,5 млн. души. Банатските Българи днес са по-малко,но общия им брой според мен е бил по-голям от 100 000 души,което позволило някаква част от тях да оцелее до наши дни,въпреки асимилационните апетити на нашите ненаситни съседи.

  image
  
   image

16. Отвлечено в робство население- милиони,предимно млади момчета и момичета. За 5-6 века турско "присъствие" в нашите земи постоянно са отвличани хора,особено в първите векове. На фона на всичко казано по-горе ще добавя,че общия брой отвлечени от България хора и продадени по арабските тържища или в Анадола не е по-малък от 1 млн. души,което в днешни измерения е около 3 милиона.

                              image

17. Загинало от причинен глад или епидемии население- милиони. Всяко турско нашествие било съпроводено с масови разорения,грабежи и опожаряване на засегнатите места и дори хората,които се спасявали от клане или потурчване измирали от глада и епидемиите,които настъпвали след всеки турски поход,понеже губели всякакъв покрив над главата си. Сега можем да считаме,че по този начин са загинали над 20% от нашето население,което в днешни измерения се равнява на минимум 4 млн. души.

image

18. Унищожено,изгорено или присвоено Българско имущество (в това число царски регалии,книжнина и паметници на културата),чиято обща стойност е неизчислима но с известна доза предпазливост може да кажем,че тя не е по-малка от 100 трилиона евро!

  Получените цифри несъмнено са ужасяващи,но много близки до истината: в резултат на турското нашествие България е изгубила към 300 000 кв.км от своята национална територия и над 93 млн. души от своето население,което от страна гигант ни е превърнало в страна-джудже,с държава без сериозна перспектива и без никакъв регионален авторитет. За сравнение с това ще кажа че в резултат на английското иго,което било в пъти по-леко от турското Ирландия е загубила три четвърти от своето население а онези близо 5 млн. души,които са днес в държавата Ейре са само остатъкът от него. Подобно сравнение можем да направим и с Полша- за 5 и половина години нацистко иго страната губи 18% от своето население а Русия само за 4 години нацистко нашествие губи 20% от всички руснаци (над 20 млн. души)! Тук трябва да споменем и арменския геноцид,който се провел в Турция само за 2-3 години но отнел живота на близо 2 млн. души (4 млн. в днешно измерение),т.е. на 30% от тогавашното арменско население!

  image

               image
 
  За съпоставка ще посоча и тоталния ислямския геноцид над многомилионното някогашно християнско население на страни като Сирия, Египет, Мароко, Анадола, Либия, Палестина и пр.- днес от него не е останало почти нищо а ислямското население на Турция е повече от 80 милиона (с кюрдите и другите малцинства в Анадола) и то при положение,че преди 1000 години там не е имало нито един мюсюлманин! Така са изчезнали и евреите от земите на днешен Израел- всички днешни палестинци са потомци на ислямизирани от арабите евреи,които ислямът ежедневно настройва срещу техните бивши сънародници!

  За да охладя ентусиазма на евентуалните критиканти на този резултат ще добавя,че турското иго не се различавало от нацисткото по нищо освен по своята продължителност,а в много отношения било далеч по-жестоко от него.

  Отново ще напомня,че усреднената цифра от 60 млн. души не е за период от 5-6 години,а за 5-6 века. Тя е получена,като са отчетени и пропуснатите ползи за България от нереализирана раждаемост,като в нея са включени 32-та млн. днешно население на тогавашните наши национални територии,които останали извън земите на днешна България (Влашко, Молдова, Молдавия, Бесарабия, Албания, Шумадия, цяла Македония (Беломорска и Вардарска), Поморавия, Одринско, Белград и пр. Ако не бе турското робство,цялото това население днес щеше да е Българско и нямаше да има фалшиви "нации" като "румънска", "македонска", "молдавска" и пр.,нито някакви албанци!

  Повечето обикновени турци не носят вина за този страховит геноцид,още повече че 90% от тях са потомци на потурнаци- вина носят техните духовни и политически водачи,които довели България,че и други християнски страни до ръба на унищожението с патологичната си омраза към всичко християнско и нетурско!

II. Какво е спечелила България от турското робство

1. Към 6 млн. турско население в своите днешни национални територии (в това число Македония,Беломорието и Одринска Тракия).

2. Към 2 млн. циганско население в днешните си национални територии.

                                        image

3. Към 3 млн. шиптарско (албанско) население в своите национални територии.

4, Към 0,5 млн. руско население в своите днешни национални територии.

5. Две или повече турско-цигански партии и над 200 руски партии в България.

6. Хиляди джамии в своята днешна национална територия. От тях оправдавам само онези,които се ползват от Българи-мохамедани (помаци, торбеши, ахряни и пр.),но те са малко в сравненоие с турските и цигански джамии,които дори днес биват издигани у нас.

7. Авторитета на циганско-бандитска държава. Мнозина европейци не са виждали истински Българи а само роми,преставящи се за такива на Запад но минаващи за турци на Изток. Много от тези хора остават силно шокирани,когато видят истински Българи и каква е тяхната разлика с "Българските граждани",които са виждали до тогава.

  Крайна равносметка: три четвърти он националната територия на България,над 90 млн. изгубено Българско население (в днешни измерения) и близо 12 млн. чуждо население в днешното национално землище на България! И това не го пиша за да всявам омраза,а само да отбележа фактите,които са много по-жестоки от написаното тук! Дори от изображенията съм предпочел рисунките пред снимките,в които истината е още по-ужасна и реалистична а това ако не е геноцид,значи на планетата няма и никога не е имало никакви други геноциди!

  Това бе важно да се каже и по друга причина: да се спрат спекулациите на разни неоосманисти и излъгани или купени от турците наивници,че "османците" били "спасили" България видиш ли,били й подобрили цивилизацията и не знам още какви нелепици,нямащи нищо общо с историческата истина! На такива измамници трябва да им се каже истината "право куме та в очи",без да си кривим душата и да се правим на глупаци!

  Ето я равносметката за 5-те прословути века на ислямското робство приятели- дори да допуснем че моите изчисления са завишили цифрите двукратно,нашите загуби пак ще възлязат на 50 милиона но аз сериозно се съмнявам,че завишението е толкова голямо и съм склонен да заложа на една усреднена цифра от 60 милиона души. С такова население страната ни щеше да е велика сила и никоя от днешните велики сили нямаше да може да ни се опре,като знаем величието и силата на Българския дух! Страната,от която е треперела 30-милионната "Византия" в своите най-силни години не може да е имала 1 или 2 милиона население.както им се струва на казионните съчинители а поне 10 млн., души,което в днешни измерения е повече от 50 млн. с което отиваме на цифрата,която посочих горе! А някога дори германци се учудвали на нашата необичайна многобройност и я отбелязвали в старите си хроники като нещо,което не са виждали в своята собствена родина!




Гласувай:
58


Вълнообразно


1. rosiela - Да добавя към днешна дата:
30.03.2019 21:06
време е Лютви Местан да бъде даден на прокуратурата!
цитирай
2. shtaparov - време е Лютви Местан да бъде даден на ...
30.03.2019 21:27
rosiela написа:
време е Лютви Местан да бъде даден на прокуратурата!

Той трябваше вече да е и осъден!
цитирай
3. nedovolen - Абсолютно близо до Истината, която ...
30.03.2019 21:53
Абсолютно близо до Истината, която само Господ знае.
Една незначителна забележка от мен по оформянето - т.2 с чиста съвест може да премине към т.1.
цитирай
4. tota - Банатските българи, добавета е тях.
30.03.2019 22:06
И още унищожението на книжното богатство.
Ако се пренесем в съвремието, днешният кръвен данък, който платихме? Той, до какво ще ни доведе?

Поздрави за труда, който сте положили!
цитирай
5. shtaparov - Абсолютно близо до Истината, която ...
30.03.2019 22:19
nedovolen написа:
Абсолютно близо до Истината, която само Господ знае.
Една незначителна забележка от мен по оформянето - т.2 с чиста съвест може да премине към т.1.

Вероятно наистина може приятелю но дори да остане както е така,това не ни решава проблема за съжаление.
цитирай
6. blogvayvof - време е Лютви Местан да бъде даден на ...
30.03.2019 22:29
shtaparov написа:
rosiela написа:
време е Лютви Местан да бъде даден на прокуратурата!

Той трябваше вече да е и осъден!

Е как да бъде осъден, като някои индивиди твърдят, че е имало само ,,присъствие''.

Каквото взеха - взеха.
И какво?...
Остава ни утеха,
че сме жилави, корави -
и кръв да ни удави,
и да ни хвърлят на боклука -
пак сме тука.
Вай Воф
цитирай
7. shtaparov - И още унищожението на книжното б...
30.03.2019 22:41
tota написа:
И още унищожението на книжното богатство.
Ако се пренесем в съвремието, днешният кръвен данък, който платихме? Той, до какво ще ни доведе?

Поздрави за труда, който сте положили!

Благодаря- ще ги добавя обезателно но знам,че много от Банатските Българи (не всички разбира се!) са там още от времето на Атила,а навярно и преди него- затова онези,които са тръгнали оттук и са останали там са причислени към общия поток бежанци,който съм споменал в т.15 от текста. Книжнината я вече добавих а общия брой на Банатските Българи според мен е бил по-голям от 100 000 души,което позволило някаква част от тях да оцелее до наши дни,въпреки асимилационните апетити на нашите ненаситни съседи.
цитирай
8. shtaparov - време е Лютви Местан да бъде даден на ...
30.03.2019 22:57
blogvayvof написа:
shtaparov написа:
rosiela написа:
време е Лютви Местан да бъде даден на прокуратурата!

Той трябваше вече да е и осъден!

Е как да бъде осъден, като някои индивиди твърдят, че е имало само ,,присъствие''.

Каквото взеха - взеха.
И какво?...
Остава ни утеха,
че сме жилави, корави -
и кръв да ни удави,
и да ни хвърлят на боклука -
пак сме тука.
Вай Воф

Това е хубав стих,който показва способността на Българина да оцелява- благодаря!
цитирай
9. emocionalnost - Благодаря за статията!
31.03.2019 10:04
Благодаря за статията!
цитирай
10. bojinkata - Минусът кой мръсник е сложил?
31.03.2019 10:46
Минусът кой мръсник е сложил?
цитирай
11. get - До 7. shtaparov - Позволи ми допълнението за Банат в Румъния?
31.03.2019 11:57
shtaparov написа:
tota написа:
И още унищожението на книжното богатство.
Ако се пренесем в съвремието, днешният кръвен данък, който платихме? Той, до какво ще ни доведе?

Поздрави за труда, който сте положили!

Благодаря- ще ги добавя обезателно но знам,че много от Банатските Българи (не всички разбира се!) са там още от времето на Атила,а навярно и преди него- затова онези,които са тръгнали оттук и са останали там са причислени към общия поток бежанци,който съм споменал в т.15 от текста. Книжнината я вече добавих а общия брой на Банатските Българи според мен е бил по-голям от 100 000 души,което позволило някаква част от тях да оцелее до наши дни,въпреки асимилационните апетити на нашите ненаситни съседи.


Банат това е средновековната и късно антична Панония.
А Панония се появява - след инвазията на Рим на Балкани, когато част от северните съседи на Македонци, ПЕОНИТЕ, мигрират на север зад Дунав!
За това съществуват не само писменни, но и археологически факти - в контекста археологическа култура Черняхов-Сънтана муреш, ОБЩА ЗА БАЛКАНСКИТЕ ЗАДДУНАВСКИ МИГРАНТИ, голяма част откоито ПРЕДИ ЗАВЛАДЯВАНЕ ОТ РИМ НА БАЛКАНИ - живеят на юг от Дунав?
Именно тази ЧЕРНЯХОВ-СЪНТАНА МУРЕШ (архаелогическа култура) Руските и Германски исторически спекуланти, политици и учине В ЕДИН ГЛАС Я ИЗКАРВАТ - че е "гото-германска" а не както е на практика ТРАКИЙСКО:Дако-гето-мизо-пеоно ... ет цетера БАЛКАНСКА!
От спекулацията с ПРОИЗХОД НА ХОРАТА от ТАЗИ "ЧЕРНЯХОВСКА КУЛТУРА" се даде възможност ДА СЕ ИЗОБРЕТИ СПЕКУЛАЦИЯТА - известна ни в момента като СЛАВЯНИ/СЛАВЯНСКА?

- Това накратко ... за Пеония-Панония-Бановина-Банат и нас БЪЛГАРИТЕ?
цитирай
12. wonder - Щапаров, дори и в правотата си до...
31.03.2019 12:15
Щапаров, дори и в правотата си достигаш до всичко негативно с прости исторични факти. Статия с много тъжни констатации, в която и даването е взимане.
Ако погледнем отвъд неизбежното минало и живота на етносите извън политиката,
очевидно целия този грабеж е отключил над нас принципа "Всяко зло за добро" и българите сме отскочили няколко духовни еволюционни небета нагоре. Очиствайки ни от материалното сме възвисили дух.
Българин значи да бъдеш обичан.
Сам да градиш от мечти своя свят.
Българин значи да бъдеш различен.
Българин значи – духовно богат!
цитирай
13. barin - Здравей, Щапаров. Изчерпателно е ...
31.03.2019 12:19
Здравей, Щапаров. Изчерпателно е всичко и подплатено с материал. От Османската империя сме получили много лошо. Като че ли няма друга държава в Европа, която да е усетила османското робство толкова тежко. Ползи не се виждат. Все пак сме спасявали Европа на няколко пъти- от араби, хазари, монголци и татари. Срещу Османската империя нямаме шанс, защото сме били разделени и не сме се разбирали със съседите, а те са били последователни в завоюването и овладяването на нови територии. За Белград и Браничево си мисля, че са загубени преди идването на турците, но е можело да се възвърнат по някакъв начин. Почти пет века Европа се развива, а ние стоим на едно място.
Поздрави!
цитирай
14. mrazekoff - Тъжна статистика ...
31.03.2019 14:47
Селото на моите прадеди, чиято фамилия нося и аз е създадено благодарение на факта, че една българка е избягала нагоре в Балкана, за да спаси двете си момчета от ръцете на еничарите след, което са започнали постепенно да заселват селото в тогавашно време са били колиби. Името й е Мраза и от там селото - Мръзеци.
цитирай
15. morskipesni - Турция е била и завинаги ще остане кръвен враг на България.
31.03.2019 16:39
Трябва да сме готови за най-жестокото, най подлото, най-мерзкото. Ислямът е сатанисткият вариант на юдаизма и християнството, най-пъклен антипод на цивилизацията.
цитирай
16. vladtepes - За Османската Империя
31.03.2019 16:57
Османската Империя е била прогресивна за времето си социална държава - първият официален жизнен минимум - всеки поданик е имал право на парче земя с определен размер за да се изхранва, първата в Европа система за алтернативна военна служба известна като ангария, първата в Европа социална програма за образование и заетост на младежите девширме преминалите през която са получавали добро за времето си образование и са заемали длъжности в армията и администрацията на империята, развита мрежа от културни институции известни като хареми, в които младите жени са получавали базова подготовка и са създавали изкуство.
цитирай
17. ramone - ...
31.03.2019 17:19
Тва писанийце е такъв смех, че нема повече накъде.
Отде го копна, впрочем?
Понеже нямам време, само ще обърна внимание на няколко неща:
1.Феодалната разпокъсаност на Италия и Германия била "краткосрочно явление" :))Има-няма 5 (пет века). Кога се обединяват Италия И Германия, бе приятел, знаеш ли?
2.Белград и Браничево са били за последно в границите на България при Иван Асен 2, май (карам на спомени) - век и половина преди падането ни под турско.
3.Няма сведения за глад и епидемии в България.
4.Цифрите за броя на населението са толкова смешно завишени, че от тях излиза, че на Балканите е живяло 2/3 от населението на Европа :))
Всичко останало (даже не казвам "почти всичко", а всичко) е същата боза.
Кому са нужни подобни дрисни?
цитирай
18. oia - Чест и почитания към човека--бъ...
31.03.2019 18:47
Чест и почитания към човека--българин, за написаната от него статистика.
Жалко е че не може да е в учебник по история, защото местановците са се
наместили уютно. Какво са взели от България, съответно от нас българите са взели с хитрост, измама, коварство. Най-същественото, което е откраднато от българите, е потопено в северни води. От този момент натам участта на българите се оказва в ръцете на крадците. И в сегашния момент те се занимават с нас, а и не само. Турците са авангарда и машата им. По-интересното е в настъпилия етап, защото кой каквото е откраднал от Българите, съответно България---трябва да го връщат, защото заръката е такава. Може да звучи като парадокс, но в парадоксите се крие истината.
Не касае апартамент гейтските чудесии и герберски измами.
цитирай
19. shtaparov - Благодаря за статията! Много ...
31.03.2019 19:28
emocionalnost написа:
Благодаря за статията!

Много мило за твоята благодарност: чувствам я като похвала!
цитирай
20. shtaparov - Минусът кой ...
31.03.2019 19:30
bojinkata написа:
Минусът кой мръсник е сложил?

Късно влязох в блога и за съжаление вече не мога да разбера.
цитирай
21. shtaparov - И още унищожението на книжното б...
31.03.2019 19:33
get написа:
shtaparov написа:
tota написа:
И още унищожението на книжното богатство.
Ако се пренесем в съвремието, днешният кръвен данък, който платихме? Той, до какво ще ни доведе?

Поздрави за труда, който сте положили!

Благодаря- ще ги добавя обезателно но знам,че много от Банатските Българи (не всички разбира се!) са там още от времето на Атила,а навярно и преди него- затова онези,които са тръгнали оттук и са останали там са причислени към общия поток бежанци,който съм споменал в т.15 от текста. Книжнината я вече добавих а общия брой на Банатските Българи според мен е бил по-голям от 100 000 души,което позволило някаква част от тях да оцелее до наши дни,въпреки асимилационните апетити на нашите ненаситни съседи.


Банат това е средновековната и късно антична Панония.
А Панония се появява - след инвазията на Рим на Балкани, когато част от северните съседи на Македонци, ПЕОНИТЕ, мигрират на север зад Дунав!
За това съществуват не само писменни, но и археологически факти - в контекста археологическа култура Черняхов-Сънтана муреш, ОБЩА ЗА БАЛКАНСКИТЕ ЗАДДУНАВСКИ МИГРАНТИ, голяма част откоито ПРЕДИ ЗАВЛАДЯВАНЕ ОТ РИМ НА БАЛКАНИ - живеят на юг от Дунав?
Именно тази ЧЕРНЯХОВ-СЪНТАНА МУРЕШ (архаелогическа култура) Руските и Германски исторически спекуланти, политици и учине В ЕДИН ГЛАС Я ИЗКАРВАТ - че е "гото-германска" а не както е на практика ТРАКИЙСКО:Дако-гето-мизо-пеоно ... ет цетера БАЛКАНСКА!
От спекулацията с ПРОИЗХОД НА ХОРАТА от ТАЗИ "ЧЕРНЯХОВСКА КУЛТУРА" се даде възможност ДА СЕ ИЗОБРЕТИ СПЕКУЛАЦИЯТА - известна ни в момента като СЛАВЯНИ/СЛАВЯНСКА?

- Това накратко ... за Пеония-Панония-Бановина-Банат и нас БЪЛГАРИТЕ?

"Исторически спекуланти"- това е велик израз,точно описващ измамниците казиони и тюрколози.
цитирай
22. shtaparov - Щапаров, дори и в правотата си ...
31.03.2019 19:35
wonder написа:
Щапаров, дори и в правотата си достигаш до всичко негативно с прости исторични факти. Статия с много тъжни констатации, в която и даването е взимане.
Ако погледнем отвъд неизбежното минало и живота на етносите извън политиката,
очевидно целия този грабеж е отключил над нас принципа "Всяко зло за добро" и българите сме отскочили няколко духовни еволюционни небета нагоре. Очиствайки ни от материалното сме възвисили дух.
Българин значи да бъдеш обичан.
Сам да градиш от мечти своя свят.
Българин значи да бъдеш различен.
Българин значи – духовно богат!

Напълно си права. Но какъв е този страхотно красив,величав стих за Българите- не бях го чувал досега?
цитирай
23. shtaparov - Здравей, Щапаров. Изчерпателно е ...
31.03.2019 19:42
barin написа:
Здравей, Щапаров. Изчерпателно е всичко и подплатено с материал. От Османската империя сме получили много лошо. Като че ли няма друга държава в Европа, която да е усетила османското робство толкова тежко. Ползи не се виждат. Все пак сме спасявали Европа на няколко пъти- от араби, хазари, монголци и татари. Срещу Османската империя нямаме шанс, защото сме били разделени и не сме се разбирали със съседите, а те са били последователни в завоюването и овладяването на нови територии. За Белград и Браничево си мисля, че са загубени преди идването на турците, но е можело да се възвърнат по някакъв начин. Почти пет века Европа се развива, а ние стоим на едно място.
Поздрави!

Постарах се доста- не че не съм пропуснал нищо. Идеята отдавна назряваше у мен и все не ми се захващаше,но накрая ми писна разни нагли турци като оня чавуш с име на инвалид да си правят гавра с България и да изкарват,че едва ли не ние сме им длъжни- не те на нас! Каквото повикало,такова се обадило- Турция рано или късно трябва да признае Българския геноцид и най-малкото да се извини на България!
цитирай
24. shtaparov - Селото на моите ...
31.03.2019 19:44
mrazekoff написа:
Селото на моите прадеди, чиято фамилия нося и аз е създадено благодарение на факта, че една българка е избягала нагоре в Балкана, за да спаси двете си момчета от ръцете на еничарите след, което са започнали постепенно да заселват селото в тогавашно време са били колиби. Името й е Мраза и от там селото - Мръзеци.

Тогавашните хора са умеели да оцеляват и да си останат Българи- не съм сигурен за днешните
цитирай
25. shtaparov - Трябва да сме готови за най-...
31.03.2019 19:47
morskipesni написа:
Трябва да сме готови за най-жестокото, най подлото, най-мерзкото. Ислямът е сатанисткият вариант на юдаизма и християнството, най-пъклен антипод на цивилизацията.

Имаш право- крадец от такава "класа" няма да спре насред път,няма да се извини и няма да върне краденото,докато не види дебелия край. А войната с такива мизерници е скъпа и Европа не би я повдигнала току така.
цитирай
26. shtaparov - Османската Империя е ...
31.03.2019 19:49
vladtepes написа:
Османската Империя е била прогресивна за времето си социална държава - първият официален жизнен минимум - всеки поданик е имал право на парче земя с определен размер за да се изхранва, първата в Европа система за алтернативна военна служба известна като ангария, първата в Европа социална програма за образование и заетост на младежите девширме преминалите през която са получавали добро за времето си образование и са заемали длъжности в армията и администрацията на империята, развита мрежа от културни институции известни като хареми, в които младите жени са получавали базова подготовка и са създавали изкуство.

Разсмя ме по невероятен начин: изумителен хумор си вложил в писаното от теб,писателите сатирици трябва да те изучават! :))
цитирай
27. shtaparov - Тва писанийце ...
31.03.2019 20:02
ramone написа:
Тва писанийце е такъв смех, че нема повече накъде.
Отде го копна, впрочем?
Понеже нямам време, само ще обърна внимание на няколко неща:
1.Феодалната разпокъсаност на Италия и Германия била "краткосрочно явление" :))Има-няма 5 (пет века). Кога се обединяват Италия И Германия, бе приятел, знаеш ли?
2.Белград и Браничево са били за последно в границите на България при Иван Асен 2, май (карам на спомени) - век и половина преди падането ни под турско.
3.Няма сведения за глад и епидемии в България.
4.Цифрите за броя на населението са толкова смешно завишени, че от тях излиза, че на Балканите е живяло 2/3 от населението на Европа :))
Всичко останало (даже не казвам "почти всичко", а всичко) е същата боза.
Кому са нужни подобни дрисни?

Не си разбрал няколко неща човече:

1. Тези цифри не са за период от 5-6 години,а за 5-6 века. Те са получени,като са отчетени и пропуснатите ползи за България от нереализирана раждаемост.
2. Гладът в големи части на България,причинен от турските разорения е описан от голям брой очевидци.
3. Разделението на Германия и Италия е временно явление- това е правилният израз. Ако погледнеш днешните карти на тези страни,ще се убедиш че съм прав.
4. Белград е обезБългарен между XVII-XIX век а Браничево между XIX-XX в. в резултат на много причини. Водеща причина обаче е турското нашествие,понеже попречило на страната да защити тези свои територии от обезБългаряване,като намалило населението й в пъти.
5. Ти който се правиш на "германец" не си ли връщащ се от Германия турчин?
цитирай
28. shtaparov - Чест и почитания към ...
31.03.2019 20:07
oia написа:
Чест и почитания към човека--българин, за написаната от него статистика.
Жалко е че не може да е в учебник по история, защото местановците са се
наместили уютно. Какво са взели от България, съответно от нас българите са взели с хитрост, измама, коварство. Най-същественото, което е откраднато от българите, е потопено в северни води. От този момент натам участта на българите се оказва в ръцете на крадците. И в сегашния момент те се занимават с нас, а и не само. Турците са авангарда и машата им. По-интересното е в настъпилия етап, защото кой каквото е откраднал от Българите, съответно България---трябва да го връщат, защото заръката е такава. Може да звучи като парадокс, но в парадоксите се крие истината.
Не касае апартамент гейтските чудесии и герберски измами.

Неведоми са пътищата Господни та ако е рекъл Бог,може и това да стане.
цитирай
29. vasilisa1917 - .
31.03.2019 20:34
пълни глупости! по време на съжителството, всяко българско семейство е разполагало с ниви, фамилни къщи и разбира се с килограми злато, което по-късно руснаците са откраднали. а циганите са ги докарали имено русите. ramone е омуртажки циганин, знае как седят нещата
цитирай
30. wonder - Напълно си права. Но какъв е този ...
31.03.2019 20:52
shtaparov написа:
Напълно си права. Но какъв е този страхотно красив,величав стих за Българите- не бях го чувал досега?


Благодаря, че смяташ стиха ми за "страхотно красив и величав стих за Българите"!
Виж т. 7 в блогрола ми - "България". ;)))
Ето го стиха:

http://wonder.blog/izkustvo/2008/12/25/bylgari.269885

цитирай
31. lexparsy - Поздравления и от мене и благода...
31.03.2019 22:35
Поздравления и от мене и благодарности за труда да направиш това толкова тежко за четене резюме!
За съжаление освен останалия явен геноцид който продължава да се извършва над нас и тенденциозно Евро-Атлантически, има тенденция скоро да запишем и още фатални загуби от платеното от Турция ощетяване и потурчване на България.
За съжаление все повече стигаме до извода че даже ни е внушено, че в днешната неосъзната още от много хора реалност няма какво да направим, защото и съдебната система се държи от охраняваната от полицията ни олигархия...
Имам усещането че ще ни трябва нов съвременен Левски приятели!
цитирай
32. shtaparov - пълни глупости! по време на съжи...
31.03.2019 23:56
vasilisa1917 написа:
пълни глупости! по време на съжителството, всяко българско семейство е разполагало с ниви, фамилни къщи и разбира се с килограми злато, което по-късно руснаците са откраднали. а циганите са ги докарали имено русите. ramone е омуртажки циганин, знае как седят нещата

За "Омуртажкия" циганин съм съгласен,а другото ме развесели!
цитирай
33. shtaparov - Поздравления и от мене и благода...
31.03.2019 23:59
lexparsy написа:
Поздравления и от мене и благодарности за труда да направиш това толкова тежко за четене резюме!
За съжаление освен останалия явен геноцид който продължава да се извършва над нас и тенденциозно Евро-Атлантически, има тенденция скоро да запишем и още фатални загуби от платеното от Турция ощетяване и потурчване на България.
За съжаление все повече стигаме до извода че даже ни е внушено, че в днешната неосъзната още от много хора реалност няма какво да направим, защото и съдебната система се държи от охраняваната от полицията ни олигархия...
Имам усещането че ще ни трябва нов съвременен Левски приятели!

То наистина е тежко и съжалявам,че звучи натъжаващо но все някога трябваше да бъде написано,за да се отървем от вменяваните ни комплекси и да тръгнем начисто напред.
цитирай
34. bojo12345 - Поздравления за истините, Щапаров!
01.04.2019 00:04
Освен големия геноцид за нас, Турция все още пази много архиви от историята ни и не желае и тях да върне! Керваните от нашите земи постоянно са пътували към султана и всички по веригата, както и сега, са се облажвали; по време на походи все са минавали оттук и населението ги е изранвало. По време на кланетата пък всеки е взимал децата и цялата покъщнина, имоти - оставало в ръцете на турците, че и гърците. За тях , в милиарди, не искат и да чуят.
Както казва ойа - кой каквото е откраднал от Българите, съответно България---трябва да го връщат, защото заръката е такава!!!
цитирай
35. vladtepes - За Османската Империя
01.04.2019 10:46
Пропуснах някои важни факти - девойките в културните институции, известни като хареми са имали възможност за кариера включително да заемат най-високата длъжност в културната сфера валиде ханъм, имало е и мъже с кариера в културната сфера като евнуси. Също е имало обществени защитници векове преди да бъдат въведени в Европа - арменските архимандрити и епископи са имали сериозно влияние и са изпълнявали тази функция.
цитирай
36. kvg55 - shtaparov,
01.04.2019 20:10
И даденото ни от Османската империя не е добро.
цитирай
37. zaw12929 - Не оспорвам нито дума от тази + - р...
02.04.2019 10:29
Не оспорвам нито дума от тази + - равносметка , сега моля продължи с две теми:
1. Защо България падна под властта на султана
2. В последните 30 години каква икономика, социална държава загубихме и се превърнахме в колония на цивилизовани западняци- от най изостаналите мюсюлмани - загубихме, а защо загубихме и от най цивилизованите
3. Как от омразата ще се откажем, ще се обединим и една нова държава ще изградим
ИЛИ ЩЕ СИ ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА>>>>
цитирай
38. zaw12929 - Много ми се иска да се огледате- за ...
02.04.2019 10:45
Много ми се иска да се огледате- за български турци около вас- те са хора, които не напускат България- тук обработват земята или са превозвачи. В периода, когато "се раздаваха земите в реални граници" селата с турско население бяха обработени- те имаха крави, кози- реколти.
Турците на България са хора работливи- добри и заслужават ли ежедневно да ги бомбандираме с турското робство- ( да живеем за днешния ден!) то само за България ли е било робството. . В другите държави няма такава дискусия, защото тя нищо не ни допринася.
НАМИРАМ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ЗА НЕАДЕКВАТНО- ДЪЛЖИ СЕ НА АТЕИЗМА, НА НЕЗАЧИТАНЕ ЦЪРКВАТА, НА ЛИПСА ОБИЧ КЪМ БОГ И ДОБРОТА МЕЖДУ НАС
Виждате ли жълтите жилетки във Франция- бият ги сега- а какво остава за насилието преди векове.Срещу хора, които застрашават целостта на империята, Гърците и половината Европа са били във владенията на султана ( а не на Турция) и те... мъчно ми е за вашите занимания- как да инициираме омраза... това какво ни помага- виждате ставаме все по зле....
цитирай
39. shtaparov - Освен големия геноцид за нас, Ту...
02.04.2019 10:52
bojo12345 написа:
Освен големия геноцид за нас, Турция все още пази много архиви от историята ни и не желае и тях да върне! Керваните от нашите земи постоянно са пътували към султана и всички по веригата, както и сега, са се облажвали; по време на походи все са минавали оттук и населението ги е изранвало. По време на кланетата пък всеки е взимал децата и цялата покъщнина, имоти - оставало в ръцете на турците, че и гърците. За тях , в милиарди, не искат и да чуят.
Както казва ойа - кой каквото е откраднал от Българите, съответно България---трябва да го връщат, защото заръката е такава!!!

Геноцидът е бил комбиниран: сърби и гърци също не са пощадени от него.
цитирай
40. shtaparov - Пропуснах някои ...
02.04.2019 11:00
vladtepes написа:
Пропуснах някои важни факти - девойките в културните институции, известни като хареми са имали възможност за кариера включително да заемат най-високата длъжност в културната сфера валиде ханъм, имало е и мъже с кариера в културната сфера като евнуси. Също е имало обществени защитници векове преди да бъдат въведени в Европа - арменските архимандрити и епископи са имали сериозно влияние и са изпълнявали тази функция.

Девойките в тези "културни" институции имали достъп до Нобелови награди викаш,но не разбирали "науката" и вместо това панически бягали или се хвърляли от някоя скала,само и само да не попаднат там! :))
цитирай
41. shtaparov - И даденото ни от Османската империя ...
02.04.2019 11:02
kvg55 написа:
И даденото ни от Османската империя не е добро.

Това,което турците са ни дали по-добре да го бяха дали на враговете ни!
цитирай
42. shtaparov - Не оспорвам нито ...
02.04.2019 11:05
zaw12929 написа:
Не оспорвам нито дума от тази + - равносметка , сега моля продължи с две теми:
1. Защо България падна под властта на султана
2. В последните 30 години каква икономика, социална държава загубихме и се превърнахме в колония на цивилизовани западняци- от най изостаналите мюсюлмани - загубихме, а защо загубихме и от най цивилизованите
3. Как от омразата ще се откажем, ще се обединим и една нова държава ще изградим
ИЛИ ЩЕ СИ ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА>>>>

За първата тема мисля отдавна- другите не бих ги почвал,че вдъхновението ми не работи по поръчка :)
цитирай
43. get - До shtaparov - Приятелю, това е коментар на комунист-фарисей наметнал дрехата на ... ?
02.04.2019 11:16
zaw12929 написа:
Много ми се иска да се огледате- за български турци около вас- те са хора, които не напускат България- тук обработват земята или са превозвачи. В периода, когато "се раздаваха земите в реални граници" селата с турско население бяха обработени- те имаха крави, кози- реколти.
Турците на България са хора работливи- добри и заслужават ли ежедневно да ги бомбандираме с турското робство- ( да живеем за днешния ден!) то само за България ли е било робството. . В другите държави няма такава дискусия, защото тя нищо не ни допринася.
НАМИРАМ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ЗА НЕАДЕКВАТНО- ДЪЛЖИ СЕ НА АТЕИЗМА, НА НЕЗАЧИТАНЕ ЦЪРКВАТА, НА ЛИПСА ОБИЧ КЪМ БОГ И ДОБРОТА МЕЖДУ НАС
Виждате ли жълтите жилетки във Франция- бият ги сега- а какво остава за насилието преди векове.Срещу хора, които застрашават целостта на империята, Гърците и половината Европа са били във владенията на султана ( а не на Турция) и те... мъчно ми е за вашите занимания- как да инициираме омраза... това какво ни помага- виждате ставаме все по зле....


... "светец" - Защото?

Предците на това "интелектуално-чудо", БОЛШЕВИКИТЕ - бяха тези които в най-трудните за Русия времена, наместо да нахранят умиращите от глад РУСКИ ХРИСТИЯНИ!!! Предпочетоха за подписват ДОГОВОР ЗА ДРУЖБА И ПРИЯТЕЛСТВО с кемалисткото движение - а така нужните за руския народ пари - да ги изпращат, под вида на ВОЕННИ ПОМОЩИ (оръжие, боеприпаси, военен контингент от предимно башкири и туркмени) на КЕМАЛИСТКА ТУРЦИЯ!

А "кемалистите" - бяха тези, КОИТО ИЗОБРЕТИХА ОТ ОСМАНЦИТЕ(тоест многонационалното имперско население !) ТУРСКА "НАЦИЯ", "турски" език и ДРУГОТО ОЩЕ ПО-ОПАСНОТО ... политическата и агресивно-националистичната доктрина на ТУРАНИЗМА?

Жертвите на тази идеология - в това число и българските граждани с "турско" самосъзнание - през така СПРАВЕДЛИВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ - на няколко пъти СТЯГАХА БАГАЖА СИ ЗА "ЕКСКУРЗИЯ" - към "майка Турция"?
- Така че, - Нека първо КОМУНИСТ-ФАРИСЕЯ и "светец-християнин" отговори на това ... а после да ни клейми нас българските патриоти, за ИЗПОЛЗВАНЕ "ЕЗИК НА ОМРАЗАТА" - спрямо тези наши граждани НЕЗНАЕЩИ ЩО ЗА ЧУДО СА ... БЪЛГАРИ или ТУРЦИ?

П.П.
А "езика на омразата" е ИЗОБРЕТЕНИЕ НА ЛЕВИТЕ ИДИОТИ - а не както ни убеждават, че били го създали нормалните европейци-патриоти!?
цитирай
44. shtaparov - Много ми се иска да се ...
02.04.2019 11:16
zaw12929 написа:
Много ми се иска да се огледате- за български турци около вас- те са хора, които не напускат България- тук обработват земята или са превозвачи. В периода, когато "се раздаваха земите в реални граници" селата с турско население бяха обработени- те имаха крави, кози- реколти.
Турците на България са хора работливи- добри и заслужават ли ежедневно да ги бомбандираме с турското робство- ( да живеем за днешния ден!) то само за България ли е било робството. . В другите държави няма такава дискусия, защото тя нищо не ни допринася.
НАМИРАМ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ЗА НЕАДЕКВАТНО- ДЪЛЖИ СЕ НА АТЕИЗМА, НА НЕЗАЧИТАНЕ ЦЪРКВАТА, НА ЛИПСА ОБИЧ КЪМ БОГ И ДОБРОТА МЕЖДУ НАС
Виждате ли жълтите жилетки във Франция- бият ги сега- а какво остава за насилието преди векове.Срещу хора, които застрашават целостта на империята, Гърците и половината Европа са били във владенията на султана ( а не на Турция) и те... мъчно ми е за вашите занимания- как да инициираме омраза... това какво ни помага- виждате ставаме все по зле....

Фактите трябва да бъдат показвани а не укривани- укриването на фактите е най-верния път към създаването на робска психика у пострадалите!
цитирай
45. shtaparov - Напълно си права. Но какъв е този ...
02.04.2019 11:20
wonder написа:
shtaparov написа:
Напълно си права. Но какъв е този страхотно красив,величав стих за Българите- не бях го чувал досега?


Благодаря, че смяташ стиха ми за "страхотно красив и величав стих за Българите"!
Виж т. 7 в блогрола ми - "България". ;)))
Ето го стиха:

http://wonder/izkustvo/2008/12/25/bylgari.269885


Благодаря за препратката- ще го прочета с удоволствие!
цитирай
46. vladtepes - За Османската Империя
02.04.2019 12:19
Теорията за социалния характер на османската империя е издигната още 1990г. в книгата "Краткосмешна история на България" на проф. Н. Генчев. Турският историк проф. Я. Бей е издигнал първи теорията за ролята на харемите като културни институции в империята, проф. Н. Генчев цитира тази теория. Длъжността валиде ханъм е била престижна и с реално влияние върху държавното управление, някои от заемащите я са помагали на сънародниците си. Длъжността евнух също е давала някои привилегии и възможности.
цитирай
47. zaw12929 - към 43 get Приятелю, това е коментар ...
02.04.2019 14:01
към 43 get Приятелю, това е коментар на комунист-фарисей наметнал дрехата на ...
Спрете се, преписахте коментара ми , сега го прочетете и намерете една обидна дума, за да ме наричате с толкова епитети- и отговорна за събития в Турция, Русия… а вие посочихте левите „ИДИОТИ“ ,( те какво общо имат с мен) създали езика на омразата- и без да сте патриот, без нужда написахте този коментар пълен с омраза , каквато в моя коментар липсват основания. . Аз не живея за руснаци, кюрди: израснах в село- половината село турци- половината българи и играехме децата, родителите си комшуваха. На сватби- те идваха на трапезата ни. Дядовците разказваха- как български и турски младежи са другарували. Имаше смесени бракове. В нашето село българи и турци са съжителствали- няма черепи, убийства и дядовците ми са разказвали това най искрено. Нямам намерение да ти обяснявам за Бог, но да ме наричаш . светец, фарисей, да ми преписвате действията на руските болшевики , на нова Турция, е недопустимо и затова изтрий тези обиди в коментарите . Давам ти срок!
Днес съм в друга област- всеки ден ни обслужват турски автобуси. Има възрастни, като тебе, но работят, не чакат само на пенсията . В блога турците не се занимават с коментари, които да смазват другите-както вие не наричате светец, комунист, фарисей ... без всякакво основание защо си го позволявате ?! За кой се мислите! За голямото чудо. Тогава, давай умни идеи, а не насъскване на омраза. Днес живеем в България българи и турци, които са точни, учтиви. Уважителни. Днес тук сега трябва да живеем с тях
Блогът е за да споделяме с уважение.
КОМЕНТИРАЙ НАПИСАНОТО ОТ АВТОРА< А НЕ ПРАВИ ЛИЧНИ НАПАДКИ< ЗАЩОТО МОЯТ КОМЕНТАР Е ДОКАЗАТЕЛСТВО. КОЕТО МОГА И ПРЕД СЪДА ДА ДОКАЖА< А ВИЕ НЯМАТЕ ОПРАВДАНИЕ ЗА ТОЗИ ОБИДЕН КЪМ МЕН КОМЕНТАР С НИЩО НЕ СЪМ ВИ ПРЕДИЗВИКАЛА
цитирай
48. shtaparov - Много ми се иска да се огледате- за ...
02.04.2019 14:06
get написа:
zaw12929 написа:
Много ми се иска да се огледате- за български турци около вас- те са хора, които не напускат България- тук обработват земята или са превозвачи. В периода, когато "се раздаваха земите в реални граници" селата с турско население бяха обработени- те имаха крави, кози- реколти.
Турците на България са хора работливи- добри и заслужават ли ежедневно да ги бомбандираме с турското робство- ( да живеем за днешния ден!) то само за България ли е било робството. . В другите държави няма такава дискусия, защото тя нищо не ни допринася.
НАМИРАМ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ЗА НЕАДЕКВАТНО- ДЪЛЖИ СЕ НА АТЕИЗМА, НА НЕЗАЧИТАНЕ ЦЪРКВАТА, НА ЛИПСА ОБИЧ КЪМ БОГ И ДОБРОТА МЕЖДУ НАС
Виждате ли жълтите жилетки във Франция- бият ги сега- а какво остава за насилието преди векове.Срещу хора, които застрашават целостта на империята, Гърците и половината Европа са били във владенията на султана ( а не на Турция) и те... мъчно ми е за вашите занимания- как да инициираме омраза... това какво ни помага- виждате ставаме все по зле....


... "светец" - Защото?

Предците на това "интелектуално-чудо", БОЛШЕВИКИТЕ - бяха тези които в най-трудните за Русия времена, наместо да нахранят умиращите от глад РУСКИ ХРИСТИЯНИ!!! Предпочетоха за подписват ДОГОВОР ЗА ДРУЖБА И ПРИЯТЕЛСТВО с кемалисткото движение - а така нужните за руския народ пари - да ги изпращат, под вида на ВОЕННИ ПОМОЩИ (оръжие, боеприпаси, военен контингент от предимно башкири и туркмени) на КЕМАЛИСТКА ТУРЦИЯ!

А "кемалистите" - бяха тези, КОИТО ИЗОБРЕТИХА ОТ ОСМАНЦИТЕ(тоест многонационалното имперско население !) ТУРСКА "НАЦИЯ", "турски" език и ДРУГОТО ОЩЕ ПО-ОПАСНОТО ... политическата и агресивно-националистичната доктрина на ТУРАНИЗМА?

Жертвите на тази идеология - в това число и българските граждани с "турско" самосъзнание - през така СПРАВЕДЛИВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ - на няколко пъти СТЯГАХА БАГАЖА СИ ЗА "ЕКСКУРЗИЯ" - към "майка Турция"?
- Така че, - Нека първо КОМУНИСТ-ФАРИСЕЯ и "светец-християнин" отговори на това ... а после да ни клейми нас българските патриоти, за ИЗПОЛЗВАНЕ "ЕЗИК НА ОМРАЗАТА" - спрямо тези наши граждани НЕЗНАЕЩИ ЩО ЗА ЧУДО СА ... БЪЛГАРИ или ТУРЦИ?

П.П.
А "езика на омразата" е ИЗОБРЕТЕНИЕ НА ЛЕВИТЕ ИДИОТИ - а не както ни убеждават, че били го създали нормалните европейци-патриоти!?

Аз съм също напълно убеден,че точно от там идва "езикът на омразата". Всички обаче не го разбират и някои по-доверчиви се повеждат по "сладките" им приказки. Аз обаче се научих да не съм чак толко доверчив- не че не са ме лъгали и мен.
цитирай
49. shtaparov - Теорията за социалния характер на ...
02.04.2019 14:08
vladtepes написа:
Теорията за социалния характер на османската империя е издигната още 1990г. в книгата "Краткосмешна история на България" на проф. Н. Генчев. Турският историк проф. Я. Бей е издигнал първи теорията за ролята на харемите като културни институции в империята, проф. Н. Генчев цитира тази теория. Длъжността валиде ханъм е била престижна и с реално влияние върху държавното управление, някои от заемащите я са помагали на сънародниците си. Длъжността евнух също е давала някои привилегии и възможности.

Ама разбира се че турски историк ще издигне тази теория,та- няма да я издигне арменски! А колко жени са можели да станат "валиде ханъм" в тази империя с 30-40 милионно население? Не 10 милиона а точно една,което означава- почти никой!
цитирай
50. shtaparov - към 43 get Приятелю, това е коментар ...
02.04.2019 14:23
zaw12929 написа:
към 43 get Приятелю, това е коментар на комунист-фарисей наметнал дрехата на ...
Спрете се, преписахте коментара ми , сега го прочетете и намерете една обидна дума, за да ме наричате с толкова епитети- и отговорна за събития в Турция, Русия… а вие посочихте левите „ИДИОТИ“ ,( те какво общо имат с мен) създали езика на омразата- и без да сте патриот, без нужда написахте този коментар пълен с омраза , каквато в моя коментар липсват основания. . Аз не живея за руснаци, кюрди: израснах в село- половината село турци- половината българи и играехме децата, родителите си комшуваха. На сватби- те идваха на трапезата ни. Дядовците разказваха- как български и турски младежи са другарували. Имаше смесени бракове. В нашето село българи и турци са съжителствали- няма черепи, убийства и дядовците ми са разказвали това най искрено. Нямам намерение да ти обяснявам за Бог, но да ме наричаш . светец, фарисей, да ми преписвате действията на руските болшевики , на нова Турция, е недопустимо и затова изтрий тези обиди в коментарите . Давам ти срок!
Днес съм в друга област- всеки ден ни обслужват турски автобуси. Има възрастни, като тебе, но работят, не чакат само на пенсията . В блога турците не се занимават с коментари, които да смазват другите-както вие не наричате светец, комунист, фарисей ... без всякакво основание защо си го позволявате ?! За кой се мислите! За голямото чудо. Тогава, давай умни идеи, а не насъскване на омраза. Днес живеем в България българи и турци, които са точни, учтиви. Уважителни. Днес тук сега трябва да живеем с тях
Блогът е за да споделяме с уважение.
КОМЕНТИРАЙ НАПИСАНОТО ОТ АВТОРА< А НЕ ПРАВИ ЛИЧНИ НАПАДКИ< ЗАЩОТО МОЯТ КОМЕНТАР Е ДОКАЗАТЕЛСТВО. КОЕТО МОГА И ПРЕД СЪДА ДА ДОКАЖА< А ВИЕ НЯМАТЕ ОПРАВДАНИЕ ЗА ТОЗИ ОБИДЕН КЪМ МЕН КОМЕНТАР С НИЩО НЕ СЪМ ВИ ПРЕДИЗВИКАЛА

Аз съм убеден че си хубав човек,а също и някои от турците- Вежди Рашидов например. В България обаче не сме ги канили ние- те са дошли тук без наше разрешение,така че е доста дискусионно доколко тяхното оставане тук е коректно и законно. Не говоря за добре интегрирани интелектуалци като г-н Рашидов,а за основната маса и най-вече за онези,които не желаят да се интегрират.
цитирай
51. vladtepes - За Османската Империя
02.04.2019 17:04
Съпругите на султана, наложниците и евнусите особено черният евнух също са имали сериозно влияние, реално броят на високите длъжности в културната сфера не е бил толкова малък и възможностите за кариера са били реални.
цитирай
52. shtaparov - Съпругите на султана, наложниците ...
02.04.2019 19:26
vladtepes написа:
Съпругите на султана, наложниците и евнусите особено черният евнух също са имали сериозно влияние, реално броят на високите длъжности в културната сфера не е бил толкова малък и възможностите за кариера са били реални.

Това за пълзачите и послушковците вече го разбрахме- нито веднъж не каза обаче какви са били перспективите за хората,които откажели да бъдат крадени,малтретирани,изнасилвани и експлоатирани от хората на този крадлив бандит,когото там наричали "султан": тях на какви служби са ги назначавали?
цитирай
53. vladtepes - За Османската Империя
03.04.2019 10:01
В Османската Империя възможностите за кариера извън държавните институции наистина са били силно ограничени особено в по-ранните периоди, но и в другите държави по това време не е било по-добре. В Османската Империя не е имало аристократи готованковци, всички са били на държавни служби и ако бъдат отстранени от султана са губели всичко често живота си, така е далеч по-справедливо вместо да имат владения, да не вършат нищо полезно и властта да не може да ги контролира и наказва ефективно.
цитирай
54. shtaparov - В Османската Империя възможнос...
03.04.2019 15:56
vladtepes написа:
В Османската Империя възможностите за кариера извън държавните институции наистина са били силно ограничени особено в по-ранните периоди, но и в другите държави по това време не е било по-добре. В Османската Империя не е имало аристократи готованковци, всички са били на държавни служби и ако бъдат отстранени от султана са губели всичко често живота си, така е далеч по-справедливо вместо да имат владения, да не вършат нищо полезно и властта да не може да ги контролира и наказва ефективно.

Това което си писал накрая е вярно,но то не решава проблемите на Българската държава а на турската. С други думи- нас не ни грее а напротив- пречи ни. Големите плюсове,които помагат на врага да стане силен са минуси за нас- те ни препречват пътя към свободата. Това означава,че нямаме причини да ги хвалим- напротив даже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816399
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136739
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи