Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 03:08 - ПЪРВИТЕ ЕТНИЧЕСКИ "МАКЕДОНЦИ" СЛЕД ВАСИЛИЙ МАКЕДОН НЕ СЕ ПОЯВИЛИ В МАКЕДОНИЯ, А В СЪРБИЯ И РУСИЯ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 10609 Коментари: 42 Гласове:
53

Последна промяна: 04.04.2019 01:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПЪРВИТЕ ЕТНИЧЕСКИ "МАКЕДОНЦИ" СЛЕД ВАСИЛИЙ МАКЕДОН НЕ СЕ ПОЯВИЛИ В МАКЕДОНИЯ, А В СЪРБИЯ И РУСИЯ


   Много странен е начина,по който се зародили  първите двама етнически македонци. Те не се появили в Македония както би трябвало да се очаква,а в Белград и Одеса (град в тогавашната Руска империя). Първият етнически македонец,който се появил след Василий II Македон и превръщането на Македония в римска провинция е роден от семейство на Българеещи се власи в едно Българско село,но на него не му харесвало да е влах. Като млад и зелен той имал объркано национално съзнание: първо заедно с баща си опитал да открие родината си във Влашко,но не се получило- оказало се,че там не ги приемат за свои. Тогава потърсил убежище в Сърбия и се принудил да работи за сърбите. Това е любимецът на всички македонисти Георги Пулевски.

                            image

   За влашкия произход на този пръв "македонец" няма да научите от руски,"македонски" и Български сайтове- ще научите от английската Уикипедия (кликни за да увеличиш):

image

  В Белград този Българеещ се влах с още неизбистрено етническо самосъзнание решил да пише книги,понеже сърбите предложили да му плащат за това. Той се запалил по книжовната дейност,докато бил приятел на руския консул в Битоля:

    image

  Руският консул Михаил Хитрово бил поет и накарал Пулевски да събира фолклорно-етнографски материали от Македония,с което разпалил интереса му към книгите:

  image

   Този консул карал Пулевски да събира такива данни за Българите в родния му край,като му плащал добре. Така той събрал материал за първата си книга но тя не била финансирана от "македонци",както трябваше да се очаква а от сръбските власти,към които го насочил руския консул.

  image

  Служители на руските посолства в Битоля и Белград казали на Пулевски че е "македонец"- дотогава той дори не знаел къде е Македония и се смятал за сръбски патриот:

image

  Този новоизпечен "македонски творец" охотно записал в своята книга всички идеи,които неговите спонсори му внушили но подобно на милиони власи от неговото време не знаел друг език освен Българския,затова издал книгата си на локален Български диалект. Докато сръбската държава взимала участие в отпечатването на негови книги,Георги Пулевски се превърнал в сърбинът Джордже Пульевски,който почнал да открива неизвестни до момента "югословенски" народи и въобще не подозирал,че е лошо сърби да финансират писателската му дейност но от текста се вижда как е мислел,че те го правят от чисто "братски" чувства:

  image


              image

  След излизането на няколко негови книги финансирането спряло и това го силно разочаровало. Обикновените сърби не харесали книгите на Пулевски понеже били възпитани с идеята,че Македония е сръбска земя и не приемали в нея никой друг народ освен "правите срби". Руски служители като основни спонсори обаче прибрали сериозна част от тиража,за да впрегнат книгата да работи в полза на тяхната пропаганда,когато това се наложи. Те издали някои книги на Пулевски и в Русия,за което му платили добре разбира се.

  Под тяхното "вещо" ръководство подведеният Пулевски почнал да изобретява различни езици от Българските диалекти в Македония. Така той пръв през двете хилядолетия след изчезването на антична Македония изобретил македонски "език",но за голяма мъка на финансиращите го измамници не спрял дотук,а изобретил и "миячки език" от говорите на населението в родния му край,както се вижда в т. 19 на стр. 172 от електронното издание на неговия "Триезичник":

image

  Миячкия "език" обаче не е никак драг на македонистите и те дума не обелват за него. Най-лошо за техните Белградски покровители обаче е това,че в пасажа за мияците (стр. 160 в Триезичника) Пулевски споменава името "македонци" като географско и етнографско понятие а не като народностно,понеже го изброява редом с такива "етноси" като бошняци, шумадийци и мияци. Единствената друга алтернатива,която този пасаж оставя на сърби и македонисти е да приемат съществуването на бошнячка, шумадийска и миячка "нация" редом с "македонската",вместо да говорят за шумадийски и босненски сърби,както те неизменно настояват (виж долу вляво,кликни за да увеличиш):

image

  "Творческият" устрем на Пулевски го подвел да открие и "югословенски" народи но това го написал не на Български а на сръбски,както тогава обичал да прави:

    image

  От това писмо личи,че Пулевски е работел по искане на сърбите,но бил подведен умишлено от тях и от някои техни служби. Много показателни са някои пасажи в писмото които разкриват,че сърбите му плащали и дори поръчвали за какво точно да пише,а той се пазарел с тях за цената:

"Затова,ако искате да имате всички стародревни обичаи и югословенски песни,когато дойда направете ми вноските и ще ви отпечатам всичко .... Призовавам всички братя родолюбци (говори за сръбски родолюбци разбира се- б.м.) и спомоществователи да помогнат за отпечатване и на третата книга а които са помогнали,ще отбележа с какви вноски са допринесли в третата си книга ...."

  Сръбската държава го използвала,финансирала и му осигурила печатница докато напише всичко,което било изгодно за нейните интереси,а после финансирането спряло. "Речникът" на "македонски" език например е издаден от сръбската държава в Белградската държавна печатница (Државна штампарница)- не е издаден от някой богат "македонец" в някоя частна Солунска печатница:

image

image

   По тази причина читатели за книгите на Пулевски нямало- никой македонец не искал да ги чете. Това обаче не спряло неговата дейност,понеже за написването на тези книги сръбската държава му плащала добре,по руско указание разбира се. Така накрая се оказало,че книгите на Пулевски не били предназначени за читателите в тогавашна Македония,а за нуждите на великоимперската анти-Българска пропаганда,понеже тя прибирала "лъвския пай" от тиражите и ги вкарвала в употреба чак след смъртта на автора,когато той не можел да се защити от нейните манипулации и лъжи.

  Неуспехът на тези начинания накарал разочарования Пулевски да напусне Сърбия и да се присламчи към Българите. В усиленото общуване с тях лесно открил истинската си родина и станал отличен Българин,а после Български патриот и опълченец,като останал до края на живота си в България и получил Българска пенсия не като Български гражданин,а именно като Българин. Така първият "македонец" се люшкал няколко пъти от една националност към друга но накрая не отишъл да живее в Сърбия,която "признавала" "македонския" му идентитет а останал в тогавашна България,която никога не е признавала такова нещо!

   Превъзнасяните от македонистката пропаганда книги на Пулевски са издадени в по-голям тираж от онези,които се издавали по онова време в България което говори,че в тяхното издаване са замесени парите на чужди сили. Неговата "Граматика" например си я поръчали около 250 човека някои от тях в по 10 екземпляра което означава,че очакванията им са били големи сиреч- някой е правил реклама на автора. От това следва,че с тази граматика са се запознали няколкостотин грамотни интелектуалци- голям брой образовани хора за онова трудно време,но последвало нещо странно- никой не поръчал тази граматика повторно и никъде няма писмени отзиви за нея въпреки първоначалния ентусиазъм,с който си я поръчвали хората!

  Изводът от този феномен е един: "македонците" не харесали граматиката на Пулевски понеже разбрали че в нея са вложени твърде много изкуствени идеи,които нямат нищо общо с коренното население на Македония.

  Когато окончателно се върнал към своята родна Българщина,"македонецът" Пулевски издал последната си граматика "Язичница" в България,с която зачеркнал всичките си предишни книги понеже написал,че македонския "език" е Български диалект. Това е неговата последна граматика,в която той казал истината напълно безплатно и с това се присмял на онези сърби,които му плащали за да пише лъжи по-рано (кликни за да увеличиш):

image

  Пулевски прекарал остатъка от живота си не в Сърбия а в България понеже не можел да си представи,че трябва да се подлага отново на сърби и руснации за да поддържа глупостите,които му заръчвали от Белград.

  Втория етнически македонец е Кръсте Мисирков,а съдбата му не е много различна от тази на Пулевски. Той прекарал години от живота си в Сърбия и Русия и станал "македонец" не в Македония а в Одеса,където отишъл да се обучава (кликни за да увеличиш).

image

  Мисирков в руския град Бердянск,подстриган като Николай II- 1904 г.:

                             image

  Като всеки неопитен младеж и той лесно влязъл в мрежите на великоруската имперска пропаганда. Водачите на тази пропаганда му внушили че е "македонец" и финансирали неговата дейност,благодарение на което най-"важната" му книга била оформена в Одеса,а по-късно с руско злато отпечатана в България.

image

  В нея великоимперските пропагандатори го накарали да напише че е "македонец" (1903 г.),но след 1912 г. спрели да му плащат и да работят с него понеже разбрали,че той няма да стане добър македонец и може да издаде по-нататъшните им планове на нашето правителство.

image
 
  Така Кръстьо ("Крсте") Мисирков се върнал към Българщината която го е родила така,както родила всички етнически "македонци" появили се след него. В по-зрели години и той подобно на Пулевски осъзнал грешките на наивната си младост. Затова не пропускал случай да напише,че е македонски Българин а не някакъв атавистичен "македонец",излязъл от гората на Джурасик парка:

 image

   Не успял да поживее достатъчно дълго обаче,за да стане служител на Българската администрация в Македония през 1941-1944 г. и така да докаже,че всички задгранични спекулации за него са били сметка без кръчмар.

  В заключение ще кажа,че първия етнически "македонец" след Василий Българоубиец се появил в Белград (1875 г.,),вторият в Одеса (1903 г.),третият в София (1917 г.) като дългогодишен руски възпитаник а четвъртият в Кочериново (1940 г.),където имало доста руски емигранти. Сръбските и руските власти често си прехвърляли първите двама едни на други,представяйки се за служители на различни държави а всъщност служели само на една кауза: руската великоимперска анти-Българска пропаганда.

  Така се оказва че броят на всички хора,които са се "чувствали" етнически македонци от времето на Василий II (1025 г.) до германската инвазия в Съветска Русия (1941 г.) е общо 4 човека,които не се познавали помежду си и не били "македонци" по едно и също време,а всеки от тях бил такъв само в малък период от живота си. Това е един позорен период от живота на македонската "нация",който никога няма да спре да я тормози и накрая ще й види сметката!

  Защо до 1941 г. няма нито един етнически "македонец",който да се е появил в Македония както му е редното? Защото в условията на мирен живот местното население щеше да приеме тези новоизлюпени "македонци" за сръбски агенти и обикновените хора щяха да им потрошат кокалите от бой! След 1941 г. обаче източноевропейската централа,която решавала кой да е "македонец" и кой да не е започнала да въоръжава цели разбойнически банди и да ги праща да обират или избиват всеки,който не иска да е "македонец"!

  В крайна сметка първите "македонци" от 900 години насам се изпарили така скоропостижно,както се и появили. Тогава в помощ на македонското "дело" се притекла Втората световна война,която оправдала масовото насилие срещу македонските Българи и позорния за "славянството" опит те да бъдат превърнати в "македонци". Причината за това е само една: македонството на Вардарските Българи извира от парите на сръбските и руските посолства,а Българщината на македонците извира от техните сърца!




Гласувай:
54


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
17.03.2019 09:06
С интерес чета френските пътешественици, какво са написали за Македония
Няма и дума за македонци Единодушни са-Ами буе, Сейже, че са Българи! И никакви други! Това преди около два века!
И нещо любопитно:
Като ги питат ,местните Българи, тези запазени крепости, кой ги е строил-всички единодушно казват - Александър!?
Значи още тогава, те се чувстват преки наследници на Александър-македонските Българи!
Македония е географско , а не етносно понятие Македонците, като етноним са изчзнали, както е станало и с друтите тракийски етноними Не траките, етнонимите са изчезнали, това са различни неща!

Хубав ден!
цитирай
2. alchemist - М, да.
17.03.2019 10:08
Сърбите имат по-добри методи за водене на политика и направиха Руската империя техен съюзник и покровител(донякъде).
Разчитането на симпатически чувства е опасно и неефективно. По-ефективни са средствата на политиката.
цитирай
3. get - - Ако ми позволиш допълнение - та неизкушеният по тези въпроси, да му стане ясно за ролята на Русия и наследника й СССР ?
17.03.2019 10:43
shtaparov написа:
В заключение ще кажа,че първия етнически "македонец" след Василий Българоубиец се появил в Белград през 1875 г.,,вторият- в Одеса през 1903 г. а третият в Кочериново (където имало руски емигранти) през 1940 г. Сръбските и руските власти често си прехвърляли първите двама един на друг,представяйки се за служители на различни държави а всъщност служели само на една кауза: руската имперска анти-Българска пропаганда.


3-я по ред "македонец" е Димитър Благоев, който произнася КРАСНОРЕЧИВАТА СИ реч в Народното събрание през 1917г. Тоест по време на Първата световна война, кога народа ни се бори да възстанови разпокъсаното, още от създаването ни, като държава БЪЛГАРСКО ЗЕМЛИЩЕ?
Ето какво казва той?
"Войната(ПСВ - д.м.) не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра.
Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров."
- После прави кратък историко-материалистки марксистки разбор - за да се обоснове: ВОЙНАТА ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ ЗОРАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ? - като допълва:
"Българското племе(прабългарско-тюркско - к.м.) една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе(македонски-славяни - д.м.) мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
...Но тези племена(македоно-славянски - д.м) при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско(тюркско - д.м.) племе."
- Съратниците му марксисти, но "широки" го апострофират - за преиначаване на фактите - на което той отговаря?
"Фактът, господа народни представители, е този, че е ИМАЛО голяма БОРБА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. И този процес, за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе, а ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.
И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров, като се преселват масово във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе."

4-ят МАКЕДОНСТВАЩ е пламенният ... и всичко друго НО НЕ И ПАТРИОТ - поет Никола Вапцаров! Все още икона за ЛЯВАТА, неосвободила се от облъчванията на комунистическа пропаганда, ЧАСТ от ОБЩЕСТВО?

5-ят, това вече е от "ново време". Времето на "национално освобождение на Македония".
Отново поет и отново, левичар-комунист - което означава на хранилка от Сърбия и Москва - Венко Марковски. Който пише следното, кога през ВСВ българската войска бе пратена в Македония - Ето?
"Македонци секога сте били,
не болгарска кърф ви тече в жили.
Славяни сте со славянски език,
со адети свято що се пазят.
Кой ви каже болгари сте били,
той ви мами, знайте, той ви лаже..." ... с допълнението, че вече през 60-те години, кога бяга от титова Югославия - бе богато възнаграден и възвеличан, като ПОЕТ, от местния просъветски тиранин Тодор Живков "Тато"!

... да не говорим, за по-късните "македонстващи"? Известния ни като, "учител и вожд на българския народ ... "героя от Лайпциг"? Който НА ПРАКТИКА е литературно-пропаганден герой?
Защото е факт - че?
"Героя" е предал по време на полицейското следствие, всичките си връзки(сътрудници) с които е поддържал контакти по време на пребиваването му, като коминтерновски нелегал, в Германия - преди "Лайпцигския процес"?

- Това накратко ... и не съм упоменал още подобни "герои" ... като примерно един Добри Терпешев? Който по указания на Москва, заработи ЗА предаване на ... ПРЕСТЪПНО ОТНЕТИТЕ ОТ същата тази ГЪРЦИЯ ... Беломорска тракия и Егейска македония - там знаете ли какви речи е държал ... тази доказана комунистическа посредственост и интелектуално-недоразумение ... ?

- Поздрав Щапаров ... и пиши, ограмотявай, хвърляй семето на истината ... в мухлясалите от комунистическа пропаганда съзнания - на спящият българин!

- Просвещавайки, няма да допуснем да стане с народа ни това - което се твърди в:
„Отнeми на народа историята — и след поколение ще се превърне в тълпа, а след още едно, можете да го управлявате, като стадо.” - от социалиста-националст и министъра на пропагандата д-р Й. Гьобелс?

цитирай
4. nkf - Абсолютно доказателство, че &q...
17.03.2019 13:56
Абсолютно доказателство, че "македонската идея" е руска, имперска идея, а не творение на коминтерна, както се опитват да лъжат русофилите, оправдавайки русия, че видители - ссср и русия били две несъвместими и коренно различни неща. Глупости! Само неук, дебилен тип може да повярва, че има разлика между ссср и русия. Македонизмът е творение на имперската руска канцелария и започва да се пропагандирана още от кра яна 70-те години на 19-ти век. Отново руски /но и сръбски/ адрес имат идеите за "шопски език" и "турлашки език". Изобщо целта на русия е да бъде заличена България и всичко българско като за целта русия винаги е подкрепяла и засилвала 1.сърбия, 2.гърция, 3.румъния и дори и турция. Ангеле, ще ти дам един жокер: къде се корени началото на разбиването на нашия народ, който, както е добре документирано в изворите, се простира от Алпите и Панония до Крит; от Черно Море до Адриатика и дори до Италия; от Дунав до Вавилон и Персия /оригиналните, стари перси са бригийци и Българи/ чак до севена Индия, занасяйки там свещения език Санскрит, който не е нищо друго, а производен на българския език. Та, кой, кога и по какъв начин започва раздробяването на нашия народ и много стара /минимум на 12-15 хиляди години/ култура? Питам те, защото историята с "македонизма" е последица, резултат и защото русия се е обявила за нова "византия", "трети рим" и т. н. и използва целия набор от тактики на християнизираните мелези, окупирали Цариград и превърнали го в клоака.
цитирай
5. shtaparov - С интерес чета ...
17.03.2019 14:32
leonleonovpom2 написа:
С интерес чета френските пътешественици, какво са написали за Македония
Няма и дума за македонци Единодушни са-Ами буе, Сейже, че са Българи! И никакви други! Това преди около два века!
И нещо любопитно:
Като ги питат ,местните Българи, тези запазени крепости, кой ги е строил-всички единодушно казват - Александър!?
Значи още тогава, те се чувстват преки наследници на Александър-македонските Българи!
Македония е географско , а не етносно понятие Македонците, като етноним са изчзнали, както е станало и с друтите тракийски етноними Не траките, етнонимите са изчезнали, това са различни неща!Хубав ден!

Много се радвам,че мислиш точно като мен: "македонци" не е народностно име а племенно,изчезнало когато дедите ни премахват племенните названия в България и ги заменят с името на народността,от която произлизали всички тези племена (първата половина на IX в.).
цитирай
6. betweentwoworlds - Пропаганда
17.03.2019 14:38
Вие българите не искате да приемете, че всеки народ има право на самоопределение. И не разбирате, че сте просто шовинисти, които не правят разлика между македонски славянски племена и пра-български-славянски. Или по-точно - не искате да правите.
цитирай
7. shtaparov - Сърбите имат по-...
17.03.2019 14:42
alchemist написа:
Сърбите имат по-добри методи за водене на политика и направиха Руската империя техен съюзник и покровител(донякъде).
Разчитането на симпатически чувства е опасно и неефективно. По-ефективни са средствата на политиката.

Сърбите винаги са имали робска психика за разлика от нас- затова лесно се съюзявали с всякакви имперски сили. Отначало били част от България,после станали подчинени съюзници на "Византия",после подчинени съюзници на България,на Унгария,на Османска Турция и сега на Русия. Ние обаче сме имали и май още имаме прекалени развито чувство за независимост,затова трудно сме прекланяли глава пред "византийци",турци и руснаци- и първи сме попадали "на топа на устата". Това обаче станало причина ние да имаме държава поне 1000 години преди тях,а те да населяват "задния двор" на някоя империя.
цитирай
8. shtaparov - Абсолютно доказателство, че &q...
17.03.2019 14:53
nkf написа:
Абсолютно доказателство, че "македонската идея" е руска, имперска идея, а не творение на коминтерна, както се опитват да лъжат русофилите, оправдавайки русия, че видители - ссср и русия били две несъвместими и коренно различни неща. Глупости! Само неук, дебилен тип може да повярва, че има разлика между ссср и русия. Македонизмът е творение на имперската руска канцелария и започва да се пропагандирана още от кра яна 70-те години на 19-ти век. Отново руски /но и сръбски/ адрес имат идеите за "шопски език" и "турлашки език". Изобщо целта на русия е да бъде заличена България и всичко българско като за целта русия винаги е подкрепяла и засилвала 1.сърбия, 2.гърция, 3.румъния и дори и турция. Ангеле, ще ти дам един жокер: къде се корени началото на разбиването на нашия народ, който, както е добре документирано в изворите, се простира от Алпите и Панония до Крит; от Черно Море до Адриатика и дори до Италия; от Дунав до Вавилон и Персия /оригиналните, стари перси са бригийци и Българи/ чак до севена Индия, занасяйки там свещения език Санскрит, който не е нищо друго, а производен на българския език. Та, кой, кога и по какъв начин започва раздробяването на нашия народ и много стара /минимум на 12-15 хиляди години/ култура? Питам те, защото историята с "македонизма" е последица, резултат и защото русия се е обявила за нова "византия", "трети рим" и т. н. и използва целия набор от тактики на християнизираните мелези, окупирали Цариград и превърнали го в клоака.

Напълно си прав приятелю- наскоро обсъждахме точно това с приятели и съмишленици,с които стигнахме до абсолютно същия извод: "Коминтернът" е само параван на истинския виновник! Другите за които говориш били до VII в. твърде слаби,за да предприемат каквото и да било.
цитирай
9. shtaparov - Вие ...
17.03.2019 15:02
betweentwoworlds написа:
Вие българите не искате да приемете, че всеки народ има право на самоопределение. И не разбирате, че сте просто шовинисти, които не правят разлика между македонски славянски племена и пра-български-славянски. Или по-точно - не искате да правите.

Ами тебе като те гледам с тая фамилия "Платонов",само на "славянин" ми приличаш. А къде беше ти,когато дедите ми населяваха цяла Македония и сами се определяха като Българи- в Атина или на Урал??!! А сега си дошъл след 1500 години Българска история в Македония да учиш отдавна починалите ми македонски деди как е трябвало да се самоопределят според твоите фантазии,без да им даваш възможност сами да си кажат мнението за това и да те напердашат здраво заради лъжите,които ще чуят от твоята уста!
цитирай
10. shtaparov - В заключение ще кажа, че ...
17.03.2019 15:23
get написа:
shtaparov написа:
В заключение ще кажа,че първия етнически "македонец" след Василий Българоубиец се появил в Белград през 1875 г.,,вторият- в Одеса през 1903 г. а третият в Кочериново (където имало руски емигранти) през 1940 г. Сръбските и руските власти често си прехвърляли първите двама един на друг,представяйки се за служители на различни държави а всъщност служели само на една кауза: руската имперска анти-Българска пропаганда.


3-я по ред "македонец" е Димитър Благоев, който произнася КРАСНОРЕЧИВАТА СИ реч в Народното събрание през 1917г. Тоест по време на Първата световна война, кога народа ни се бори да възстанови разпокъсаното, още от създаването ни, като държава БЪЛГАРСКО ЗЕМЛИЩЕ?
Ето какво казва той?
"Войната(ПСВ - д.м.) не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра.
Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров."
- После прави кратък историко-материалистки марксистки разбор - за да се обоснове: ВОЙНАТА ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ ЗОРАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ? - като допълва:
"Българското племе(прабългарско-тюркско - к.м.) една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе(македонски-славяни - д.м.) мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
...Но тези племена(македоно-славянски - д.м) при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско(тюркско - д.м.) племе."
- Съратниците му марксисти, но "широки" го апострофират - за преиначаване на фактите - на което той отговаря?
"Фактът, господа народни представители, е този, че е ИМАЛО голяма БОРБА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. И този процес, за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе, а ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.
И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров, като се преселват масово във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе."

4-ят МАКЕДОНСТВАЩ е пламенният ... и всичко друго НО НЕ И ПАТРИОТ - поет Никола Вапцаров! Все още икона за ЛЯВАТА, неосвободила се от облъчванията на комунистическа пропаганда, ЧАСТ от ОБЩЕСТВО?

5-ят, това вече е от "ново време". Времето на "национално освобождение на Македония".
Отново поет и отново, левичар-комунист - което означава на хранилка от Сърбия и Москва - Венко Марковски. Който пише следното, кога през ВСВ българската войска бе пратена в Македония - Ето?
"Македонци секога сте били,
не болгарска кърф ви тече в жили.
Славяни сте со славянски език,
со адети свято що се пазят.
Кой ви каже болгари сте били,
той ви мами, знайте, той ви лаже..." ... с допълнението, че вече през 60-те години, кога бяга от титова Югославия - бе богато възнаграден и възвеличан, като ПОЕТ, от местния просъветски тиранин Тодор Живков "Тато"!

... да не говорим, за по-късните "македонстващи"? Известния ни като, "учител и вожд на българския народ ... "героя от Лайпциг"? Който НА ПРАКТИКА е литературно-пропаганден герой?
Защото е факт - че?
"Героя" е предал по време на полицейското следствие, всичките си връзки(сътрудници) с които е поддържал контакти по време на пребиваването му, като коминтерновски нелегал, в Германия - преди "Лайпцигския процес"?

- Това накратко ... и не съм упоменал още подобни "герои" ... като примерно един Добри Терпешев? Който по указания на Москва, заработи ЗА предаване на ... ПРЕСТЪПНО ОТНЕТИТЕ ОТ същата тази ГЪРЦИЯ ... Беломорска тракия и Егейска македония - там знаете ли какви речи е държал ... тази доказана комунистическа посредственост и интелектуално-недоразумение ... ?

- Поздрав Щапаров ... и пиши, ограмотявай, хвърляй семето на истината ... в мухлясалите от комунистическа пропаганда съзнания - на спящият българин!

- Просвещавайки, няма да допуснем да стане с народа ни това - което се твърди в:
„Отнeми на народа историята — и след поколение ще се превърне в тълпа, а след още едно, можете да го управлявате, като стадо.” - от социалиста-националст и министъра на пропагандата д-р Й. Гьобелс?


Напълно си прав приятелю- Третия "македонец" го пропуснах и неволно замених с Четвъртия от бързане да пусна статията,но веднага ще го попълня понеже добре знам,че е почнал да изкуфява в пенсионерските си години и да заменя реалностите с измислени от задграничните ни "приятели" фантазии.
цитирай
11. betweentwoworlds - Някои неща
17.03.2019 20:46
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали.
СМЪРТ НА ФАШИЗМА!
цитирай
12. betweentwoworlds - СССР
17.03.2019 20:49
СССР и Руската империя са две напълно различни държави. Да, Русия е част от СССР, но не е целият СССР. Плюс това самото име на СССР подсказва интернационалистки характер на държавата, защото никъде няма етническо наименование като "руски" или нещо такова.
цитирай
13. shtaparov - СССР и Руската империя са две ...
18.03.2019 00:18
betweentwoworlds написа:
СССР и Руската империя са две напълно различни държави. Да, Русия е част от СССР, но не е целият СССР. Плюс това самото име на СССР подсказва интернационалистки характер на държавата, защото никъде няма етническо наименование като "руски" или нещо такова.

РСФСР тогава да не е било само заглавие от жълтата преса- него къде го забравяш? А официален език в Сесере да не би да беше чукотския,столицата му Баку ли беше?
цитирай
14. shtaparov - Първо, не съм ...
18.03.2019 00:57
betweentwoworlds написа:
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали. СМЪРТ НА ФАШИЗМА!

Каква "монархофашистка" окупация бълнуваш- кой окупира собствената си земя? Ти твоята земя,на която ти е къщата окупираш ли я или по право я заемаш? А ако някой циганин ти се нанесе в къщата и ти го изгониш със сила от нея,значи си монархофашист и окупатор на циганска собственост??!! Това е твоята "логика"- за теб престъпник е законния собственик,който се е изправил срещу крадеца на своята си земя! Народът казва "ПФУ!" на такава скапана "логика" човече- ти знаеш ли го или думата на народа не те интересува?
цитирай
15. betweentwoworlds - Първо, не съм Платонов, просто това ...
18.03.2019 07:51
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали. СМЪРТ НА ФАШИЗМА!

Каква "монархофашистка" окупация бълнуваш- кой окупира собствената си земя? Ти твоята земя,на която ти е къщата окупираш ли я или по право я заемаш? А ако някой циганин ти се нанесе в къщата и ти го изгониш със сила от нея,значи си монархофашист и окупатор на циганска собственост??!! Това е твоята "логика"- за теб престъпник е законния собственик,който се е изправил срещу крадеца на своята си земя! Народът казва "ПФУ!" на такава скапана "логика" човече- ти знаеш ли го или думата на народа не те интересува?


Аргументът за това, че нещо е харесвана от народа и че заради това трябва да го правим е глупав. Ако 3 от 5 жени кажат, че изнасилването е добре и другите две трябва да бъдат изнасилени?
цитирай
16. betweentwoworlds - СССР и Руската империя са две нап...
18.03.2019 07:51
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
СССР и Руската империя са две напълно различни държави. Да, Русия е част от СССР, но не е целият СССР. Плюс това самото име на СССР подсказва интернационалистки характер на държавата, защото никъде няма етническо наименование като "руски" или нещо такова.

РСФСР тогава да не е било само заглавие от жълтата преса- него къде го забравяш? А официален език в Сесере да не би да беше чукотския,столицата му Баку ли беше?

Аз казах, че Русия е част. Къде видя да я описвам
цитирай
17. leonleonovpom2 - Пак се намесвам ,Ангеле!
18.03.2019 07:53
Мойте деди, по линия на майка ми, са от гръцка Македония! Преселили се преди два века,след едно клане! Първо се настанили в Рила, после в Родопите Никога не са се наричали македонци! Дядо ми се е сражавал за България, герой от войната е! Мразеше сърби и гърци, заради подлостта им!
Всяка сутрин пееше" Съюзници, разбойници......"
Като ученик, живях в малко село, на изселници от Македония. Македонец за тях беше географско понятие, каквото си е
С много от тях останах приятел през годините, правим си другарски срещи и днес
Присмиват се на македонизма Не са прости хора-директори, собственик,бивш, на известен футболен отбор и така нататък
За тях, както и за мен, македонският етнос е измислен
Ето, цитирал съм по-горе френски автори! Недвусмислено казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи !Точното описание за тях е характерно, не своеволното и произволното!Описателен е и френският език!
Никъде не съм срещал нещо от рода за македонски етнос при тях!?
Ако го имаше, щеше да е описан Преди по- малко от двеста години!

Хубав ден, Ангеле!
цитирай
18. betweentwoworlds - Шовинизъм
19.03.2019 17:42
leonleonovpom2 написа:
Мойте деди, по линия на майка ми, са от гръцка Македония! Преселили се преди два века,след едно клане! Първо се настанили в Рила, после в Родопите Никога не са се наричали македонци! Дядо ми се е сражавал за България, герой от войната е! Мразеше сърби и гърци, заради подлостта им!
Всяка сутрин пееше" Съюзници, разбойници......"
Като ученик, живях в малко село, на изселници от Македония. Македонец за тях беше географско понятие, каквото си е
С много от тях останах приятел през годините, правим си другарски срещи и днес
Присмиват се на македонизма Не са прости хора-директори, собственик,бивш, на известен футболен отбор и така нататък
За тях, както и за мен, македонският етнос е измислен
Ето, цитирал съм по-горе френски автори! Недвусмислено казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи !Точното описание за тях е характерно, не своеволното и произволното!Описателен е и френският език!
Никъде не съм срещал нещо от рода за македонски етнос при тях!?
Ако го имаше, щеше да е описан Преди по- малко от двеста години!

Хубав ден, Ангеле!


Това е форма на шовинизъм, които Вие говорите. Оставете измъчените македонци намира.
цитирай
19. shtaparov - Първо, не съм ...
19.03.2019 18:30
betweentwoworlds написа:
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали. СМЪРТ НА ФАШИЗМА!

Каква "монархофашистка" окупация бълнуваш- кой окупира собствената си земя? Ти твоята земя,на която ти е къщата окупираш ли я или по право я заемаш? А ако някой циганин ти се нанесе в къщата и ти го изгониш със сила от нея,значи си монархофашист и окупатор на циганска собственост??!! Това е твоята "логика"- за теб престъпник е законния собственик,който се е изправил срещу крадеца на своята си земя! Народът казва "ПФУ!" на такава скапана "логика" човече- ти знаеш ли го или думата на народа не те интересува?


Аргументът за това, че нещо е харесвана от народа и че заради това трябва да го правим е глупав. Ако 3 от 5 жени кажат, че изнасилването е добре и другите две трябва да бъдат изнасилени?

Изнасилването определено не е нещо което народът харесва,така че примерът ти е лош. Друг е въпросът че няма жена,на което това да й хареса но аз говоря за факти,които са приятни на македонците а ти говориш за неща,които определено не са им приятни! И това че някакъв факт не се харесва на теб не означава,че ние македонците сме също длъжни да не го харесваме- напротив! Твоето мислене е екстремистко и ние не го харесваме- не биха го харесали също Делчев,Груев и Ванче а ако бяха живи,щяха да те погнат веднага заради него!
цитирай
20. shtaparov - СССР и Руската империя са две нап...
19.03.2019 18:40
betweentwoworlds написа:
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
СССР и Руската империя са две напълно различни държави. Да, Русия е част от СССР, но не е целият СССР. Плюс това самото име на СССР подсказва интернационалистки характер на държавата, защото никъде няма етническо наименование като "руски" или нещо такова.

РСФСР тогава да не е било само заглавие от жълтата преса- него къде го забравяш? А официален език в Сесере да не би да беше чукотския,столицата му Баку ли беше?

Аз казах, че Русия е част. Къде видя да я описвам

Остави ти описанието- кажи защо в Сесесер не бе официален език грузинския или таджикския,а беше точно руския? Защо столицата му не бе Алма Ата или Тбилиси,а беше точно Москва???
цитирай
21. shtaparov - Мойте деди, по линия на майка ми, са ...
19.03.2019 18:43
leonleonovpom2 написа:
Мойте деди, по линия на майка ми, са от гръцка Македония! Преселили се преди два века,след едно клане! Първо се настанили в Рила, после в Родопите Никога не са се наричали македонци! Дядо ми се е сражавал за България, герой от войната е! Мразеше сърби и гърци, заради подлостта им!
Всяка сутрин пееше" Съюзници, разбойници......"
Като ученик, живях в малко село, на изселници от Македония. Македонец за тях беше географско понятие, каквото си е
С много от тях останах приятел през годините, правим си другарски срещи и днес
Присмиват се на македонизма Не са прости хора-директори, собственик,бивш, на известен футболен отбор и така нататък
За тях, както и за мен, македонският етнос е измислен
Ето, цитирал съм по-горе френски автори! Недвусмислено казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи !Точното описание за тях е характерно, не своеволното и произволното!Описателен е и френският език!
Никъде не съм срещал нещо от рода за македонски етнос при тях!?
Ако го имаше, щеше да е описан Преди по- малко от двеста години!

Хубав ден, Ангеле!

Моите деди също приятелю: до 1946 г. те не са познавали нито един етнически "македонец" (НИТО ЕДИН!!!) при положение че са живели в "Македония" но за сметка на това са познавали десетки,че и стотици хиляди македонски Българи!
цитирай
22. shtaparov - Мойте деди, по линия на майка ми, са ...
19.03.2019 18:59
betweentwoworlds написа:
leonleonovpom2 написа:
Мойте деди, по линия на майка ми, са от гръцка Македония! Преселили се преди два века,след едно клане! Първо се настанили в Рила, после в Родопите Никога не са се наричали македонци! Дядо ми се е сражавал за България, герой от войната е! Мразеше сърби и гърци, заради подлостта им!
Всяка сутрин пееше" Съюзници, разбойници......"
Като ученик, живях в малко село, на изселници от Македония. Македонец за тях беше географско понятие, каквото си е
С много от тях останах приятел през годините, правим си другарски срещи и днес
Присмиват се на македонизма Не са прости хора-директори, собственик,бивш, на известен футболен отбор и така нататък
За тях, както и за мен, македонският етнос е измислен
Ето, цитирал съм по-горе френски автори! Недвусмислено казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи !Точното описание за тях е характерно, не своеволното и произволното!Описателен е и френският език!
Никъде не съм срещал нещо от рода за македонски етнос при тях!?
Ако го имаше, щеше да е описан Преди по- малко от двеста години!

Хубав ден, Ангеле!


Това е форма на шовинизъм, които Вие говорите. Оставете измъчените македонци намира.

Ти трябва да оставиш измъчените македонци на мира: дедите ми са обитавали мирно и кротко "Македония" до 1951 г. векове ако не и хиляди години,но споделящи твоята екстремистка идеология терористи решиха да ги превръщат в "македонци" и те избягаха от там- избягаха от родните си краища,
за да не бъдат тормозени и да си останат Българи! А твоето мислене е еднакво с онова на терористите,които малтретираха нашите измъчени македонци и още наглеят ненаказани за това престъпление срещу човечеството,което извършиха след 1946 г. в "Македония"!!! Така че спри,засрами се,наведи глава пред паметта на героите и се покай за греховете на червените си деди,които помагаха на чуждия окупатор и омърсиха македонската земя с кръвта на невинните хора,които не искаха да станат "македонци"!!!
цитирай
23. betweentwoworlds - Никакво покаяние
19.03.2019 23:00
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!
цитирай
24. shtaparov - Аз няма за какво да се ...
19.03.2019 23:57
betweentwoworlds написа:
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!

Имаш за какво,имаш- помисли си малко и ще видиш! Дядо ти вече разбрах- за да не е бил престъпник,трябва да е бил Радой Ралин или убит от Сталин идеалист! Но ти от идеи не разбираш- инак щеше да знаеш,че свети Климент е по-важен от хиляда сатаниста като Сталин! Тук мисълта за сравнение даже е еретична- прощавай свети Клименте,ако така те принизявам...
цитирай
25. get - Аз няма за какво да се покайвам. Нито ...
20.03.2019 18:01
betweentwoworlds написа:
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!


- А то и фашистите - бяха революционери и се кълняха: Нашето дело е свято!
И по тези причини Сталин стана СЪЮЗНИК НА германските фашисти. А после - след като не успяха да се споразумеят - как да поделят Европа. Взеха та се сбиха!
- Дядо ви в тези всички събития - къде ли е бил, чия ли страна е държал - Ъм?
цитирай
26. shtaparov - Аз няма за какво да се покайвам. Нито ...
24.03.2019 01:16
get написа:
betweentwoworlds написа:
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!


- А то и фашистите - бяха революционери и се кълняха: Нашето дело е свято!
И по тези причини Сталин стана СЪЮЗНИК НА германските фашисти. А после - след като не успяха да се споразумеят - как да поделят Европа. Взеха та се сбиха!
- Дядо ви в тези всички събития - къде ли е бил, чия ли страна е държал - Ъм?

Много точна забележка- аз мисля,че дядо му е бил на страната на нацистите,т.е. сталинистите!
цитирай
27. get - Аз няма за какво да се покайвам. Нито ...
24.03.2019 11:27
shtaparov написа:
get написа:
betweentwoworlds написа:
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!


- А то и фашистите - бяха революционери и се кълняха: Нашето дело е свято!
И по тези причини Сталин стана СЪЮЗНИК НА германските фашисти. А после - след като не успяха да се споразумеят - как да поделят Европа. Взеха та се сбиха!
- Дядо ви в тези всички събития - къде ли е бил, чия ли страна е държал - Ъм?

Много точна забележка- аз мисля,че дядо му е бил на страната на нацистите,т.е. сталинистите!


- Смешното с тези "антифашисти" е?
Че в края на 1939 г. тези същите, бяха партийни другари и съюзници на германските нацисти.
- В края на 1940г. настояваха страната ни да влезнела в Тристранния фашистки пакт.
- В началото на 1941 г. да подпишем съюзнически договор и станем съучастник на хитлерова Германия в окупационният и поход на Балканите. ... а вече след месец юни 1941 г. ОТКРИХА ПРЕСТЪПНИЯ ХАРАКТЕР и станаха врагове на фашистите - по заповед от Москва?

- Но иначе ни се кълнат, че били последователни борци, срещу фашизма и хитлеровия милитаризъм ... а срещу Сталинския милитаристичен империализъм - когато Червената армия ОКУПИРА суверенна България - бяха обикновенни подлоги и предатели на Родината си, колаборирайки се с врага!

Смя-ях! - фашистко-червен и от това нагъл смях ... нагъл присмех пред сълзите - на нормалните българи, жалещи по трагичната съдба постигнала страната им - това е !
цитирай
28. tota - Първо, не съм Платонов, просто това ...
24.03.2019 18:30
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали. СМЪРТ НА ФАШИЗМА!

Каква "монархофашистка" окупация бълнуваш- кой окупира собствената си земя? Ти твоята земя,на която ти е къщата окупираш ли я или по право я заемаш? А ако някой циганин ти се нанесе в къщата и ти го изгониш със сила от нея,значи си монархофашист и окупатор на циганска собственост??!! Това е твоята "логика"- за теб престъпник е законния собственик,който се е изправил срещу крадеца на своята си земя! Народът казва "ПФУ!" на такава скапана "логика" човече- ти знаеш ли го или думата на народа не те интересува?

На картата пише: Земи на Райха под временно българско управление.
цитирай
29. shtaparov - Аз няма за какво да се покайвам. Нито ...
25.03.2019 17:06
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
betweentwoworlds написа:
Аз няма за какво да се покайвам. Нито пък единия ми покоен дядо, който е бил партизанин и комунистически революционер!
Комунистическото дело е свято. Вечна слава на Червената армия и на Сталин - освободителят на народите и воджа на комунистическата революция!


- А то и фашистите - бяха революционери и се кълняха: Нашето дело е свято!
И по тези причини Сталин стана СЪЮЗНИК НА германските фашисти. А после - след като не успяха да се споразумеят - как да поделят Европа. Взеха та се сбиха!
- Дядо ви в тези всички събития - къде ли е бил, чия ли страна е държал - Ъм?

Много точна забележка- аз мисля,че дядо му е бил на страната на нацистите,т.е. сталинистите!


- Смешното с тези "антифашисти" е?
Че в края на 1939 г. тези същите, бяха партийни другари и съюзници на германските нацисти.
- В края на 1940г. настояваха страната ни да влезнела в Тристранния фашистки пакт.
- В началото на 1941 г. да подпишем съюзнически договор и станем съучастник на хитлерова Германия в окупационният и поход на Балканите. ... а вече след месец юни 1941 г. ОТКРИХА ПРЕСТЪПНИЯ ХАРАКТЕР и станаха врагове на фашистите - по заповед от Москва?

- Но иначе ни се кълнат, че били последователни борци, срещу фашизма и хитлеровия милитаризъм ... а срещу Сталинския милитаристичен империализъм - когато Червената армия ОКУПИРА суверенна България - бяха обикновенни подлоги и предатели на Родината си, колаборирайки се с врага!

Смя-ях! - фашистко-червен и от това нагъл смях ... нагъл присмех пред сълзите - на нормалните българи, жалещи по трагичната съдба постигнала страната им - това е !

Страхотно хубав коментар- браво,разбил си ги!
цитирай
30. shtaparov - Първо, не съм Платонов, просто това ...
25.03.2019 17:08
tota написа:
shtaparov написа:
betweentwoworlds написа:
Първо, не съм Платонов, просто това го ползвам за никнеймова фамилия. Измислих го от ПЛАТОНистична любОВ. Второ - в Македония по време на българската монархофашистка окупация е създадено "Българско мъчилище", където са пращали македонци, които не са се определяли като българи. Там са ги изтезавали и убивали. СМЪРТ НА ФАШИЗМА!

Каква "монархофашистка" окупация бълнуваш- кой окупира собствената си земя? Ти твоята земя,на която ти е къщата окупираш ли я или по право я заемаш? А ако някой циганин ти се нанесе в къщата и ти го изгониш със сила от нея,значи си монархофашист и окупатор на циганска собственост??!! Това е твоята "логика"- за теб престъпник е законния собственик,който се е изправил срещу крадеца на своята си земя! Народът казва "ПФУ!" на такава скапана "логика" човече- ти знаеш ли го или думата на народа не те интересува?

На картата пише: Земи на Райха под временно българско управление.

Това е много интересна карта- може ли да дадеш линк към нея?
цитирай
31. tota - ”Новите земи”, мисията на Царя Обединител и истината, защо бяхме част от Тристранния съюз
25.03.2019 19:57
http://milom.blog/history/2018/04/22/novite-zemi-misiiata-na-caria-obedinitel-i-istinata-zashto-b.1605019
цитирай
32. vaquero - shtaparov,
26.03.2019 16:03
Не си прав. Не може античните македонци да са се явили толкоз късно.
цитирай
33. zaw12929 - Македонството и след Втората Св...
27.03.2019 09:05
Македонството и след Втората Световна война и днес е повод за разделяне народи и територии от Големите. Те не са от класата на евтини апартаменти- а на безплатни военни бази и колонизирани държави. Вълкът към агнето- "Пречиш ми!" и го... изяжда ... а Русия е подложена вече няколко века на агресия... всякаква...
цитирай
34. get - До shtaparov във връзка с коментар 33. zaw12929 ? Щапаров, някои хора ПОРАДИ ПРОМИТОТО ИМ СЪЗНАНИЕ ... ?
27.03.2019 14:02
zaw12929 написа:
Македонството и след Втората Световна война и днес е повод за разделяне народи и територии от Големите. Те не са от класата на евтини апартаменти- а на безплатни военни бази и колонизирани държави. Вълкът към агнето- "Пречиш ми!" и го... изяжда ... а Русия е подложена вече няколко века на агресия... всякаква...


... ЯВНО НЕ МОГАТ СИ ИЗКАРАТ ГЛАВИТЕ - от пропагандният руски задник, който ни цитират - като последна и окончателна истина :))) ?

Да питам - това ПОТУРНАЧЕ, ПОРАДИ ПРО-РУСКАТА МУ АПОЛОГЕТИКА?
- Кога и къде на БАЛКАНИТЕ - руснаците са имали СВОИ ЗЕМИ - та протичащите в тях ИНТЕГРАЦИОННИ ... отново повтарям ИНТЕГРАЦИОННИ процеси(!) ДА СЕ ЯВЯВАТ АКТ НА на индиректна или ПРЯКА АГРЕСИЯ, СПРЯМО РУСИЯ ?

- Да питам този глашатай на проруската а с това антибългарска пропаганда - защо Пейо Яворов е писал следните неща за руската политика, на Балкани още в началото на миналият век?

„ДЕЛОТО на Каравелова, Ботева и Левски, ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ЦЕЛОКУПНАТА БЪЛГАРСКА РОДИНА чрез революция, БЕШЕ ОСУЕТЕНО(!), ако не случайно, поне твърде неочаквано. То се знае, апостолите на българската свобода не мислеха, че петвековния роб ще види боева сполука.
Но ТЕ ИМАХА ПРЕД ВИД СИГУРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ УСПЕХ.
Българското движение, оставено да се развива в еднъж усвоената посока, рано или късно би достигнало целта си. Мизия, Тракия и Македония в неразривно единство стъпка по стъпка напред биха получили самоуправление.
НАРОДЪТ, изнесъл на плещите си трудната борба, горд в съзнанието на извършения подвиг, би знаел да цени благото на свободата. И НАШЕТО ПЛЕМЕ, СВЪРШИЛО ПРЕДВАРИТЕЛНАТА РАБОТА ПО ФОРМИРАНЕТО СИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА ЕДИНИЦА, БИ СЕ ПРЕДАЛО НА ТИХО КУЛТУРНО РАЗВИТИЕ КАТО ДОСТОЕН ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА КУЛТУРНИТЕ ЧОВЕШКИ ПЛЕМЕНА.
ОБАЧЕ РУСИЯ, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, ПОИСКА ДА ОСЪЩЕСТВИ ИЛИ ПОНЕ В КРАЕН СЛУЧАЙ ДА ПРИБЛИЖИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА СВОИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛНИ НАМЕРЕНИЯ спрямо турското наследство.
ТЯ ОБЯВИ ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА Освободителна война, която свърши С ЕДИН СЪДБОНОСЕН за нас РЕЗУЛТАТ - Отечеството ни БЕШЕ РАЗКЪСАНО НА ТРИ ЧАСТИ(!).
… Ний само ще поменем досегашните съсипателни за народа лутаници на Мизия и Тракия, по-напред всяка отделно, а после съединени, и ще поговорим за областта, която биде оставена под непосредствено турско заповедничество.
Македония, онеправдана от европейската дипломация, протестира твърде смело: Джумайско, Малашевско и Разложко почти цели две години бяха в открито въстание, Прилепско и Охридско, макар за по-кратко време, не останаха надире.
Но ШЕПА ХОРА НЕ МОЖЕХА ДА СЛОМЯТ ВОЛЯТА НА "СЕДЕМ КРАЛЯ" – мъртвородения 23-и член от берлинските постановления хвърляше прах в очите на цял свят.
… Тъй МИНАХА ред ГОДИНИ, десет и повече, в мъчителни очаквания, в празни сънища.
През това време РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО употреби всички средства да покаже, че СЛАВЯНСТВОТО и ПРАВОСЛАВИЕТО СА ДВЕ ОВЧИ КОЖИ ВЪРХУ ГЪРБА НА ЕДИН ХИТЪР ВЪЛК. „
– край на цитата.
цитирай
35. shtaparov - http://milom/history/2018/0...
29.03.2019 02:16
tota написа:
http://milom/history/2018/04/22/novite-zemi-misiiata-na-caria-obedinitel-i-istinata-zashto-b.1605019

Благодаря!
цитирай
36. shtaparov - Не си ...
29.03.2019 02:22
vaquero написа:
Не си прав. Не може античните македонци да са се явили толкоз късно.

Зависи от гледната точка. Василий II Българоубиец бил по род "Македон" (македонец),но бил гей с баща варяг и майка гъркиня- това не ти ли прилича на типична "македонска" история? Щото на мен точно на такава ми прилича! :))
цитирай
37. shtaparov - Македонството и след Втората Св...
29.03.2019 02:42
zaw12929 написа:
Македонството и след Втората Световна война и днес е повод за разделяне народи и територии от Големите. Те не са от класата на евтини апартаменти- а на безплатни военни бази и колонизирани държави. Вълкът към агнето- "Пречиш ми!" и го... изяжда ... а Русия е подложена вече няколко века на агресия... всякаква...

Агресиите срещу Русия не са от вчера- те са отколе. Първо я завладяват ранните тюрки (VI в.) ако не броим това,че повечето ранни руснаци изглежда са вид тюрки. Българите обаче освобождават "Русия" от тюркизма през VII в.и я владеят с малки прекъсвания до идването на татарите (XIII в.),ако не броим "византийския" васалитет на България през XI-XII в.,в който са включени и "руските" земи разбира се. Понятие "Русия" до XVI-XVII в. не съществува- имало е племе РУСИ но неговата държава не се е казвала "Русия",понеже не е имала собствен суверенитет. Татарите са друга тюркска вълна- те изтръгват "Русия" от нашите ръце и я владеят без прекъсване до 1480 г.,а после на 2 пъти за кратко време в XV и XVI в. Следва полски васалитет със завладяване на Москва през XVII в.,шведска агресия през XVIII в.,френска и английска в XIX в.,японска,болшевишка и нацистка през ХХ в. и т.н. - историята е дълга и още не е приключила.
цитирай
38. shtaparov - Македонството и след Втората Св...
29.03.2019 15:13
get написа:
zaw12929 написа:
Македонството и след Втората Световна война и днес е повод за разделяне народи и територии от Големите. Те не са от класата на евтини апартаменти- а на безплатни военни бази и колонизирани държави. Вълкът към агнето- "Пречиш ми!" и го... изяжда ... а Русия е подложена вече няколко века на агресия... всякаква...


... ЯВНО НЕ МОГАТ СИ ИЗКАРАТ ГЛАВИТЕ - от пропагандният руски задник, който ни цитират - като последна и окончателна истина :))) ?

Да питам - това ПОТУРНАЧЕ, ПОРАДИ ПРО-РУСКАТА МУ АПОЛОГЕТИКА?
- Кога и къде на БАЛКАНИТЕ - руснаците са имали СВОИ ЗЕМИ - та протичащите в тях ИНТЕГРАЦИОННИ ... отново повтарям ИНТЕГРАЦИОННИ процеси(!) ДА СЕ ЯВЯВАТ АКТ НА на индиректна или ПРЯКА АГРЕСИЯ, СПРЯМО РУСИЯ ?

- Да питам този глашатай на проруската а с това антибългарска пропаганда - защо Пейо Яворов е писал следните неща за руската политика, на Балкани още в началото на миналият век?

„ДЕЛОТО на Каравелова, Ботева и Левски, ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ЦЕЛОКУПНАТА БЪЛГАРСКА РОДИНА чрез революция, БЕШЕ ОСУЕТЕНО(!), ако не случайно, поне твърде неочаквано. То се знае, апостолите на българската свобода не мислеха, че петвековния роб ще види боева сполука.
Но ТЕ ИМАХА ПРЕД ВИД СИГУРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ УСПЕХ.
Българското движение, оставено да се развива в еднъж усвоената посока, рано или късно би достигнало целта си. Мизия, Тракия и Македония в неразривно единство стъпка по стъпка напред биха получили самоуправление.
НАРОДЪТ, изнесъл на плещите си трудната борба, горд в съзнанието на извършения подвиг, би знаел да цени благото на свободата. И НАШЕТО ПЛЕМЕ, СВЪРШИЛО ПРЕДВАРИТЕЛНАТА РАБОТА ПО ФОРМИРАНЕТО СИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА ЕДИНИЦА, БИ СЕ ПРЕДАЛО НА ТИХО КУЛТУРНО РАЗВИТИЕ КАТО ДОСТОЕН ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА КУЛТУРНИТЕ ЧОВЕШКИ ПЛЕМЕНА.
ОБАЧЕ РУСИЯ, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, ПОИСКА ДА ОСЪЩЕСТВИ ИЛИ ПОНЕ В КРАЕН СЛУЧАЙ ДА ПРИБЛИЖИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА СВОИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛНИ НАМЕРЕНИЯ спрямо турското наследство.
ТЯ ОБЯВИ ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА Освободителна война, която свърши С ЕДИН СЪДБОНОСЕН за нас РЕЗУЛТАТ - Отечеството ни БЕШЕ РАЗКЪСАНО НА ТРИ ЧАСТИ(!).
… Ний само ще поменем досегашните съсипателни за народа лутаници на Мизия и Тракия, по-напред всяка отделно, а после съединени, и ще поговорим за областта, която биде оставена под непосредствено турско заповедничество.
Македония, онеправдана от европейската дипломация, протестира твърде смело: Джумайско, Малашевско и Разложко почти цели две години бяха в открито въстание, Прилепско и Охридско, макар за по-кратко време, не останаха надире.
Но ШЕПА ХОРА НЕ МОЖЕХА ДА СЛОМЯТ ВОЛЯТА НА "СЕДЕМ КРАЛЯ" – мъртвородения 23-и член от берлинските постановления хвърляше прах в очите на цял свят.
… Тъй МИНАХА ред ГОДИНИ, десет и повече, в мъчителни очаквания, в празни сънища.
През това време РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО употреби всички средства да покаже, че СЛАВЯНСТВОТО и ПРАВОСЛАВИЕТО СА ДВЕ ОВЧИ КОЖИ ВЪРХУ ГЪРБА НА ЕДИН ХИТЪР ВЪЛК. „
– край на цитата.

Яворов е бил Голям Поет- затова делата и думите,които е оставил на ползу роду са Големи!
цитирай
39. get - До 38. shtaparov - Кои поети СА ГОЛЕМИ ?
30.03.2019 12:06
shtaparov написа:

Яворов е бил Голям Поет- затова делата и думите,които е оставил на ползу роду са Големи!


Ни го е казал Ив. Вазов:


И аз на своя ред ще си замина,
трева и мен ще расне над прахът.
Един ще жали, друг ще ме проклина,
но мойте песни все ще се четат.


И много имена и лесна слава
годините без жал ще изметат
ил ще покрие плесен на забрава,
но мойте песни все ще се четат.

В тях зов се чуй за правда, за свобода,
любов и благи чувства ги красят
и светлий лик на нашата природа,
та мойте песни все ще се четат.

В тях вее на Балкана лъхът здрави
и тайните хармоний му звучат,
и гръмът на народните ни слави,
та мойте песни все ще се четат.

Във тях душата ми изля се цяла
с най-скъпите си бисери, цветя,
в тях всичко светло, ценно си е дала,
във тях живей, звънти и тръпне тя.

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Те жив са отклик на духа народни,
а той не мре, и дор сърца туптят
от скръб и радост в наший край свободни,
и мойте песни все ще се четат.

Поради родолюбието му - след "освобождението ни" на "9-ти септември" от СССР Иван Вазов бе обявен за велико-български националист и шовинист ... и като че ли бе осъден на зобвение?
Но за неудоволствие на верните червени слуги на Руската империя-СССР, български комунисти - това не се случи!

И песните на Вазов, Яворов, Христов ... и други пламенни патриоти, все ще се читат - докле има и един българин с пламенно сърце!
цитирай
40. shtaparov - Яворов е бил Голям Поет- затова ...
30.03.2019 16:16
get написа:
shtaparov написа:

Яворов е бил Голям Поет- затова делата и думите,които е оставил на ползу роду са Големи!


Ни го е казал Ив. Вазов:


И аз на своя ред ще си замина,
трева и мен ще расне над прахът.
Един ще жали, друг ще ме проклина,
но мойте песни все ще се четат.


И много имена и лесна слава
годините без жал ще изметат
ил ще покрие плесен на забрава,
но мойте песни все ще се четат.

В тях зов се чуй за правда, за свобода,
любов и благи чувства ги красят
и светлий лик на нашата природа,
та мойте песни все ще се четат.

В тях вее на Балкана лъхът здрави
и тайните хармоний му звучат,
и гръмът на народните ни слави,
та мойте песни все ще се четат.

Във тях душата ми изля се цяла
с най-скъпите си бисери, цветя,
в тях всичко светло, ценно си е дала,
във тях живей, звънти и тръпне тя.

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Те жив са отклик на духа народни,
а той не мре, и дор сърца туптят
от скръб и радост в наший край свободни,
и мойте песни все ще се четат.

Поради родолюбието му - след "освобождението ни" на "9-ти септември" от СССР Иван Вазов бе обявен за велико-български националист и шовинист ... и като че ли бе осъден на зобвение?
Но за неудоволствие на верните червени слуги на Руската империя-СССР, български комунисти - това не се случи!

И песните на Вазов, Яворов, Христов ... и други пламенни патриоти, все ще се читат - докле има и един българин с пламенно сърце!

Вазов е велик творец и патриот,а неговата "Песни за Македония" е една от настолните ми книги!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815062
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136732
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи