Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2019 10:11 - асад към българия
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 1709 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Асад към България: САЩ, Турция и сателитите им превръщат България в нова Ислямска държава
                                                                            Башар Асад


Сирийският президент Башар Асад предначерта изключително мрачна етническа и верска картина пред страните в Европа и тяхната първа линия, между които е и България. Преди няколко дни шведското издание Експресен излъчи първото ново интервю със сирийския президент Башар Асад.

Материалът е реализиран от близкоизточния кореспондент на изданието, Касем Хамеде, в двореца Ал-Рауда в Дамаск.

Държавният глава, който преди повече от две години бе в прегръдките на премиера Бойко Борисов, ясно посочи, че ЕС спи зимен сън по отношение на това, което им се готви от Вашингтон по оста Либия-Египет-Сирия-Ирак.

Той заяви, че този обръч стяга с напрежение и бежански поток модерната допреди няколко години континентална част, която в най-скоро ще заприлича на пъстра държава от малки формирования, изградени на принципа на Ислямска държава, където се управлява по законите от Рияд и със силата Ал Кайда.

В изказването си Башар Асад изтъква ролята на американските сателити Турция, Катар и Саудитска Арабия в създаването и покровителството на ислямистката интервенция в Сирия, която западните медии наричат „гражданска война“.

Представяме ви резюме на интервюто.

По отношение на опасността от тероризма в лицето на организацията „Ислямска държава” и „Фронта ан-Нусра” Президентът Башар ал-Асад заяви, че тероризмът винаги представлява опасност – във всяко време, на всяко място и във всяка ситуация. Той е дълъг процес, започнал преди години, още преди началото на кризата в Сирия. Тероризмът представлява заплаха, защото той не знае граници и ограничения и може да удари на всяко място. Тероризмът не е нито местен, нито регионален, а световен проблем.


Поради тази причина казваме, че тероризмът винаги е опасен. В случая със Сирия заплахата от тероризма идва от това, че той се ползва с политически чадър, осигуряван от много държави, лидери и отговорни лица най-вече от Запада. Голям брой от тези отговорни лица не видяха реалната действителност в началото. А сега нещата са още по-опасни заради отсъствието на международното право и липсата на ефективна международна организация, която да осигури защита на една държава от друга държава, използваща терористите като агенти с цел да унищожи чрез тях държавата-мишена. Именно това се случва в Сирия.

„Да, тероризмът е опасен, но той е и обратим. Значи не е късно да се справим с него. Той ще става все по-опасен, защото с времето терористите ще индоктринират сърцата и умовете на хората“, казва сирийският президент.

На въпроса дали Турция, Катар и Саудитска Арабия са променили своята политика по отношение на Сирия четири години след началото на войната, президентът Ал-Асад отговори, че тези държави не са независими, поради това нямат своя собствена политика. Понякога тяхното поведение е тесногръдо, отмъстително или основаващо се на омразата, както се държат и други, например САЩ. Поради това не може да се каже, че трите мюсюлмански държави имат своя собствена политика. Те продължават да подкрепят терористите. Това поведение не е свързано с кризата в Сирия, тъй като те подкрепяха терористите и в Афганистан, като поддържаха уахабитската идеология и екстремизма, който напоследък доведе тероризма и в Европа. Те осигуряват тази подкрепа от десетилетия, а сега поддържат същата идеология и същите групировки в Сирия, но под различни наименования.

Запитан защо САЩ подкрепят Саудитска Арабия, макар да знаят, че уахабизмът стои зад събитията от 11 септември, президентът Ал-Асад посочи, че през 80-те години на миналия век САЩ са описвали Ал-Каида и талибаните в Афганистан като „муждахидини“. Така ги описваше и президентът Буш. Но след събитията от 11 септември 2001 г. започнаха да ги наричат терористи. Проблемът със САЩ и някои отговорни лица от Запада се състои в това, че те се опитват да използват тероризма като политически инструмент. В действителност тероризмът е като скорпион – ако му се удаде възможност, ще ухапе.

Що се отнася до опасността от джихадистите от европейски произход и по-специално от шведски произход, които вече се връщат в своите европейски държави президентът Ал-Асад посочи, че на тероризма не може да се гледа като на местен или регионален, а като световен проблем. И допълни, че когато говорим за Швеция като част от Европа или Скандинавия, трябва да се вземе предвид, че най-опасните лидери на „Ислямска държава” са скандинавци. Така че докато тероризмът се развива в различни европейски страни, Швеция не може да е сигурна държава. И докато Средиземноморието и Северна Африка са в състояние на хаос и тероризъм, не може да има сигурност в Европа.

По отношение на най-ефективните начини за справяне с терористите сирийският президент посочи, че тероризмът не е война, той е преди всичко умствено състояние, култура.

Заради това с тази култура трябва да се справим с идеологически средства, което включва образование и култура. Второ, терористите се възползват от бедните. Трябва да се обърне внимание на бедността, тъй като икономическият ръст и развитието са две много важни неща. Трето, трябва да се справим с политическите проблеми, използвани от терористите за промиване на мозъците на младежите и децата. Трябва да се обърне внимание на отчаянието на младежите, които поискаха да загинат, за да „отидат в рая” и там да живеят по-добър живот.

И накрая, необходимо е да се обменя информация между службите за сигурност.

Войната е последно средство, с което можеш да се защитиш от тероризма. Не можеш да нападнеш тероризма, като му обявиш война. Можеш само да се отбраняваш, ако тероризмът употреби военни средства.

На въпроса относно бъдещето на „Ислямска държава” президентът Асад заяви, че тази терористична организация не намира подкрепа сред сирийското общество, поради което тя няма бъдеще в краткосрочен план. Но в средносрочен план и по-специално когато те успеят да индоктринират умовете и сърцата на младежите и децата, този регион може да има само едно бъдеще, а именно бъдещето на Ал-Каида, „Ислямска държава”, „Ан-Нусра” и Мюсюлмански братя. Така ще изглежда задният двор на Европа. Това е опасно, защото едно правителство може да вземе мерки срещу редица неща, но не можеш да контролираш идеологията, когато е посята в съзнанието. Трудно е да я изкорениш. /7plus7.net

Четете още на: http://www.budnaera.com/201502/1504217740.html#ixzz5ZBRDk7jW


Tyxo.bg counter
БУДНАЕРА///ЕВ


Статията, която стресна България: Българите да се готвят! Жените с бурки, мъжете с фесове!

petel.bg

Публикуваме без редакция статията на Илонка Иванова от "Флагман". Споделете в коментарите вашето мнение по въпроса.
Историци, военни, анализатори и политолози твърдят, че Турция иска възраждане на Османската империя, което значи, че сме с двата крака в кюпа
Явно България единствена се прави на глуха и сляпа какво се случва по света и под носа й и изобщо ще я има ли на картата след време.
Днес американски американският генерал-майор Пол Валели предупреди, че в Турция е започнал процес по пълна ислямизация, а амбициите на страната е да си върне Османската империя в предишните си граници. Тоест и нас, колкото и да отричаме, че е имало турско робство тук и го нарекохме присъствие.
Пак днес английският историк Майкъл Берли пише в британския в. „Дейли Мейл” аргументиран анализ на действията на Ердоган в миналото и посочи всички факти, които са се случили през последните години и как страната от светска се е превърнала в религиозна фанатична държава. Там вече се издават заповеди жените да ходят със забрадки, затварят се без обяснения медии, уволняват се журналисти и се потъпкват всички извоювани през времето светски и политически свободи. Той описва и апетитът, с който страната уж участва в борбата с ИД, но действа само в собствени интереси и целта му е първо да отцепи територии от Северна Сирия, да ги присъедини, да попречи на кюрдите да си направят държава и така да разшири териториите си на юг. Както и да продължи да се възползва от евтиния петрол.
Отново днес бе брутално убит на улицата турски адвокат, известен с това, че е противник на Ердоган. А от ЕС пък дадоха съвети как да се отбраняваме при нападение от ислямисти - един от начините е и да викаме високо "Аллах Акбар!" А може би и още нещо...
Не само сваленият руски самолет показва апетитите на Турция. Тя свали безнаказано и сирийски, а преди години анексира половината Кипър, без никой от НАТО да може да я спре, макар и Гърция да беше членка на Алианса. Само за година гръцкото въздушно пространство е нарушавано от турски самолети над 1000 пъти, но никой не реагира. Апетитите на Ердоган се простират и там и той даже не го крие.
Логично е, че ние сме следващите.
Но какво прави България в това време?
Тотално остава без армия и без самолети и буквално е в позицията на „Ела, Вълчо, изяж ме!“, тъй като се е оставила Турция да ни защитава от евентуално нападение. А то няма откъде да дойде, освен от самата Турция.
ДПС продължава пъкленото си дело и подготвя цели територии в Родопите, които всеки момент могат да поискат автономия. И след това да се присъединят към Турция.
От няколко години в част от джамиите се проповядва радикален ислям, до вчера нормални жени се увиха в бурки, а мъжете им пуснаха бради като бойци на ИД. Заведено е едно единствено дело срещу проповедниците в Пазарджик, но то се влачи с години. В същото време цели квартали там почерняват от бурки.

Какво прави държавата ни? Буквално нищо.
Местан и колегите му стават все по-нагли, изнасят речи на турски език и никой не ги спира. Турски фирми са окупирали цели територии и са единствените работодатели, а нашите никакви ги няма.

Всъщност нас няма нужда и да ни нападат, защото нямаме с какво да се отбраняваме. Просто можем да се събудим една сутрин или всички под робство, или поне половин България.
Затова е крайно време да си купим – жените фереджета и бурки, а мъжете фесове.
Или да направим последен опит и да заявим дружно, че България е на българите.
Второто обаче е трудно изпълнимо, предвид пълната апатия и равнодушие на хората.
Равнодушие и овчедушие, което възпитаха у нас за последните 26 години и продължават да ни мачкат.
Ще се събудиш ли, българино?
И българин ли ще се събудиш?

petel.bg



Четете още на: http://www.budnaera.com/201504f/1509281252.html#ixzz5ZBRXGZI6



Тагове:   тероризъм,   ЕС,   Сирия,   Башар Асад,


Гласувай:
6



1. kvg55 - bojo12345,
16.01.2019 11:06
Асад има право да ни предупреждава за ислямска опасност, защото го е изпитал на гърба си.
цитирай
2. germantiger - ...
16.01.2019 11:54
"Абе" да еба арабския ти педал

ПОСОЧИ ЦЯЛАТА ИСТИНА арабска курво, а именно

САЩ И РУСИЯ, пак САЩ И РУСИЯ

ето това са враговете на европа заедно с англия векове наред

но арабската мъжка кучка пропуска шибаната му русия, споменавайки само шибания му щат

аман от кучки и курви - източни и аман от прости бугари да им се връзват
цитирай
3. batogo - !!!:)))
16.01.2019 12:06
Всичко казано може да се изрази с няколко думи, Божо12345: Крадецът Башар вика силно "дръжте крадеца", а от центъра на световния тероризъм - коминтерновския Кремъл тихичко му нашепват да вика още по-силно... :)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
16.01.2019 17:39
Това за ислямизацията е стара идея След като и Константинопол е техен, идеята за Османска империя е жива! Истински случай описан от приятел, преводач от турски От Турция поема специалисти Пред нашата граница ,на няколко километра спират И се втренчват в земите ни Накрая един тихо казал, че те са били техни и пак ще бъдат! Преводачът изтръпнал мълчал!
Истината е, че като предприемат евентуално подобна стъпка, няма кой да ни защити нямаме армия, от която те, все още имат респект, но няма да го има , не след дълго!
Международни споразумения?
Те са като онзи договор, който Иван Асен Втори заповядал да набучат на копие Въодушевени войниците му помляли ромеите! Но! Тогава сме имали армия, истинска, не пишман!
Това със суверенитета ни е сериозен проблем! Ето, американците казват, на когото му трябват, да плаща! С какво ще плащаме? Плюс това са съюзници с тях! Да воюват с тях за нас? А войни между членове на НАТО, не са фантасмагория Гърция и Турция с общи усилия ги удържат На те са първа категория, а ние ,не се знае какви точно!
Работата удивително прилича на падането на Константинопол! Константин единадесети- Драгош търси помощ от запада, папата го кара да чака с месеци в Рим, но уви Ослушват се за пари!
Както и унгареца Орбан Дава топ на ромейския император, но иска 1000-хиляда жълтици, които Драгош няма! Отива при Мехмед Втори, който качва цената четири пъти и получава топа!
Ние нито армия имаме, нито пари/ има, но в офшорки и в швейцарски банки! Значи, не наши!
Изводи няма да правя

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
5. bojo12345 - на 1: kvg55 , особено ние - на кръстопътя между изтока и запада -
17.01.2019 09:48
трябва да следим и да внимаваме какво се случва, но и да мислим какво предстои. Да се правим на герои не ни отива, а зависимите политици не се интересуват какво мислим.
Поздрави!
цитирай
6. bojo12345 - germantigerе, явно нервите ти не издържат на новини.
17.01.2019 09:52
Огледай се къде живееш, какво мислиш и внимавай на кого се ежиш. Ти си повече българин, отколкото ти се иска - това е твой избор, затова проявявай малко толерантност и възпитание. Очаквам сам да изтриеш написаните бисери.
Поздрави!
цитирай
7. bojo12345 - на 3: batogo, умните хора не се занимават с политика, а я следят внимателно.
17.01.2019 09:54
Неутралитетът винаги е добър баланс, ако си подредил държавата си добре. Да му мислят тези, които местят фигурите .
Поздрави!
цитирай
8. bojo12345 - На 4:Леон, прав си - нито армия имаме, нито пари/ има, но в офшорки и в швейцарски банки!
17.01.2019 10:00
За 30 години се оказа, че без конституция - валидна, без закони нормални, всичко е тръгнало стремглаво надолу. Защото държавата официално не съществува и всичко ставащо е резултат от бездействието и апатията на хората в нея. Новините не носят нищо хубаво за човек, а олигархиите все още намират какво да смучат. Жалко!!!
Дано израсне от дървото на българите ново жизнено и силно поколение.
Поздрави и хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3629497
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031