Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2018 15:41 - АКО БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ СА БИЛИ 10 000 ДУШИ, ЗНАЧИ СА БИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ ИЛИ ФАКИРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 14472 Коментари: 60 Гласове:
47

Последна промяна: 06.05.2023 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АКО БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ СА БИЛИ 10 000 ДУШИ, ЗНАЧИ СА БИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ ИЛИ ФАКИРИ


   Най-простия начин който дава да разберем,че Българите на Аспарух са били много повече от 10 000 души е математическия разбор. Ако те са били 10 000 както им се иска на тюрколозите,има само два възможни варианта:

1. 10 000 е бил общия брой на Аспаруховите Българи.
2. 10 000 е бил само броят на воините,годни да носят оръжие.

  Нека разгледаме двата варианта и да видим какво следва от това.

1. 10 000 е общия брой на Аспаруховите Българи. Разборът тук е много лесен - ако всички Българи на Аспарух са били такъв малък брой,годните да носят оръжие между тях са били максимум две хиляди души (изчислено по средните показатели,характерни за тази и за всички други епохи),понеже половината от тях все пак са били жени,а делът на децата не е бил малък. Така скудоумните автори на тази теза искат да кажат,че две хиляди Аспарухови бойци са победили мощната римовизантийска армия начело със самия император,която не била по-малка от 60-70 000 души! Ако такова нещо наистина се е случило,то Българите не са били тюрки а извънземни,които са имали неизвестни за човечеството технологии за да победят не в един,а в няколко боя 30 пъти по-многочислен противник!

  В такъв случай този феноменален подвиг,който няма аналог по света е трябвало да бъде възпят от всички летописци като тържество на невиждани от човечеството технологии,които са се вихрели сред "византийската" армия в помощ на Българите и са требели вражеските войници като артилерийски картеч- тумба турски башибозук. Такова нещо обаче очевидците не описват което значи,че Аспаруховите Българи не може да са били 10 000 души,а са били много повече.

2. 10 000 е само броят на воините,годни да носят оръжие. Тогава общия брой на "пра"-Българското население не може да е бил по-малък от 100-150 000 души,понеже на 10 000 воини в онази епоха се падали поне три пъти повече мъже,които не ходели на война или не боравели с оръжие,плюс още толкова жени и два-три пъти повече деца от броя на жените и мъжете,взети заедно. Елементарните сметки в такъв случай дават твърде печален за тюрколозите резултат: 100-те хиляди "пра"-Българи от VII век няма как да изчезнат още в IX-X в. при положение че 10-те хиляди Българи,които Алцек завел в Италия по същото време не могли да изчезнат дори през XV-XVI век и то при положение,че не са имали своя собствена държава! Тогава потомците на тези 100 000 души трябва да са били вече 1 милион при турското нашествие от XIV-XV в.,а техните днешни потомци трябва да са повече от 20 милиона! За сравнение ще посоча,че по изследвания на италианския проф. Д`Амико от първата половина на ХХ в. потомците на 10-те хиляди Алцекови Българи в днешна Италия са 2-3 млн. души а общия брой на етническите англичани,който днес се изчислява на около 100 млн. души е бил 3 милиона през XIV век!

   Затова тюрколозите излизат с хитрия номер,че Българите на Аспарух са били в най-добрия случай 30 000 души а "византийската" армия не била по-голяма от 20-25 000 души,което е ненаучно съчинение за будалкане на изоставащи в развитието си дебили. Очевидци и историци на епохата говорят за армии от по 60,80 и по 100 хиляди души а такива малки армийки като онези,които се привиждат на тюрколозите са водени само от отделни "византийски" военачалници и в никакъв случай от самия император! Най-малката арабска армия от онези,които са нападали "Византия" била 15-20 000 души а често самият халиф водел армии от по 100-200 хиляди души,за да атакува анатолийските земи на империята. Затова не е възможно императорът,който често успявал да разгроми тези армии да го е правел с войска от 15-20 хиляди души и да е повел такава смешна армийка,за да овладее преселението на цял един народ!

  За войната на "Византия" срещу Аспарухова България Теофан Изповедник пише,че Константин Погонат свикал войските на всички теми ("византийски" области),което позволява да изчислим приблизителния брой на неговата армия. По онова време във "Византия" е имало около 10 теми (области) а темите били организирани на принципа "един легион- една тема":

image

   От броя на войските само в тема Тракия (9600 д.през Х в.) можем да направим заключение колко е била голяма "византийската" армия тогава,особено когато я е водел самия император и дори да предположим,че войската на  една такава област е била средно 5-6 000 души,"византийската" армия пак не би могло да е била по-малка от 50-60 хиляди души и не е имало начин императорът да разчита,че въображаемите 15-20 000 войници на казионите ще го опазят от армиите на прииждащите от изток големи народи,без значение дали те са Българи или араби!

image

image

image

  На тюрколозите обаче не им харесва историческата правда,че Българите още тогава са били милионен народ с неизброима армия,понеже огромният им брой веднага ще разобличи казионните лъжи и ще покаже на света,че нашите деди не са тюрки и никога не са изчезвали! Затова тези полу-учени продължават да защитават с всички сили и средства "своята" лъжлива хипотеза,влизаща в противоречие с всички исторически извори с изключение само на един,за да опазят интереса на една велика сила на север от нас,без да се интересуват ни най-малко от Българските национални интереси!

  Напоследък обаче се появи едно ново историческо изследване на Станфордския университет в САЩ,озаглавено "Византия и нейната армия, 284-1081" (Уорън Трейдголд,Stanford University press, 1998, https://books.google.bg/books?id=xfV0LkMNaLUC&printsec=frontcover&hl=bg#v=onepage
&q&f=false
),с което "нашите" тюрколози очевидно не са запознати или не желаят да се запознаят (кликни за да увеличиш):

image

  В него са събрани всички данни,които науката има за размера и структурата на римовизантийските армии в периода между 284 и 1081 г.,като са приложени пояснителни карти и както можем да се досетим,резултатите от това изследване не са никак приятни за защитниците на смъртно ранената но продължаваща да нанася тежки рани тюркска теория. Там е даден размерът на армиите,с които "византийските" императори разполагали и от това личи,че не е имало как Константин Погонат да е тръгнал с 15-20 хиляди души срещу неизвестния брой сили на нахлуващ от север мощен народ,особено ако той е воден лично от неговия владетел. Погонат несъмнено е знаел,че по пътя към Балканския п-в Българите са разбили аварите и е направил точното заключение че те са изключително силни,понеже до тоя момент дори империята не можела да се похвали със значителен успех срещу аварите.

  Ето някои откъси от цитираната книга,които показват размера на "византийските" армии между VI-IX век. Те демонстрират истинското състояние на нещата в ония епохи и няма да ни подведат като махленската "наука" на казионните полу-учени,а ще дадат възможност да добием ясна представа за размера на императорските армии през VII век:

                         "Византийски" армии през VI век- ок. 150 000 души:
image

                 "Византийски" армии в началото на VII век (602 г.)- 150 000 души:
image

Армии,които "византийския" император водел срещу отслабените Българи през втората половина на VIII в.- 80 000 души:
image

                         "Византийски" армии на темите през VIII-IX в.- ок. 100 000 души:
image

"Византийски" армии през IX в.- 150 000 души (един кръг или квадрат се равнява на 1000 д.):
image

   И за да не каже някой,че американските изследвания нямат високата стойност на руските ще приложа едно руско изследване по години според което армиите,водени от "византийския" император по времето на Погонат са били около 130 000 души:

                     image

  Оттук става ясно че за да победят една такава армия,Българите трябва да са били извънземни или факири,или поне магьосници от Крал-Артуров тип. Тези твърдения обаче са напълно несериозни- Българите са били реални хора от плът и кръв и не са можели да надскочат себе си,като направят невъзможни за тях чудеса. Те например не успели да унищожат хазарите за жалост,а аварите разбили не без съучастието на франките което означава,че са имали граници на своите възможности и не са били ни извънземни нито факири за да правят онези "чудеса",които им приписват тюрколозите. Ние не сме против Българската слава да бъде изтъквана тук или там когато е необходимо но определено сме на мнение,че откровените лъжи по неин адрес с нищо няма да й помогнат а само ще навредят. Затова повечето официални полуисторици (говоря за научните кадри а не за преподавателите,които са техни жертви) си измислят малкия брой "пра"-Българи,за да оправдаят приписваното им от руската "наука" хипотетично потурчване и последващото също хипотетично "пославянчване",т.е. превръщане в "проторуснаци" от което нататък пътя е само един- превръщането на всички Българи в руснаци и сбъдване най-съкровените мечти на великоруските и великосръбски колонизатори!

image

  Те са направили опит да обяснят,че големия брой Българи се отнася за времето преди да се разделят Кубратовите синове след което броят им намалял,както пише Теофан Изповедник. Преди това обаче Българите били "безбройни като пясъка в морето" та колко и да е намалял техния брой след настъпилото разделение,те все още са представлявали значителна сила особено онези,които останали заедно със своя император великия княз на България.

  Номерът с изчисленията,че за изхранването на 300 000 души са били нужни 1500 тона храна дневно а Българите нямало как да си ги снабдят понеже априори били "номади" също няма да мине- във "византийските" извори пише,че нашите воини по време на поход се хранели само с кобилешко мляко и не били никак претенциозни а в Дуклянския летопис пише,че грамаден брой Българи са дошли на Балканите още в V-VI в. и те още тогава били "безбройни множества народи" (племена),които при своето преселение водели със себе си жените,децата,добитъка и цялото си имущество,което било твърде голямо за времето си от което следва,че Българите не можели лесно да останат гладни а техните Балкански роднини не можели да гледат Аспаруховите и Куберови армии безучастно,без до помогнат за тяхното изхранване.

  Тюрколозите са си вкарали автогол и с твърдението,че отделните "пра"-Български групи най-често са били от по 10 000 души от което следва,че и Аспаруховата "орда" е била толкова. Хората на Алцек в Италия и на Алциок в Бавария наистина са били по около 10 000 души но това не значи,че можем да приравняваме Аспаруховите Българи с тях- Алцек и Алциок не са били князе а обикновени военачалници,макар и принадлежащи към княжеския род. Аспарух за разлика от тях не е водел група,а народ- така са наричали неговата "орда" "византийските" летописци за разлика от италианските и франкските които категорично сочат,че при тях са дошли обикновени Български групи а не Български народ.

  Разборът дори на фалшифицираната карта,с която официалните полу-учени "доказват" малкия брой на "пра"-Българите също носи твърде печални за тях резултати- според нея хората на Аспарух са били поне една четвърт от живеещите в южно Влашко и северна България "славяни" от което следва,че днешните потомци на тези хора не може да са по-малко от 5-6 млн. души и тогава възниква логичния въпрос: къде са тези "монголоидни тюркотатари" днес и защо още не сме видели нито един от тях?

image

  Дори ако приемем тезата на онези тюрколози,според които прииждащите на Балкана Българи са били най-много 100 000 души ще стигнем до много неприятни за фалшивата им "наука" заключения,част от които изброявам по-долу:

1. Стоте хиляди хипотетични Българи са били 10 пъти повече от групата на Алцек в Италия,която още не била изчезнала през XV-XVI век от което следва,че Аспаруховите потомци няма как да са изчезнали и милиони от тях още трябва да има между нас.

2. Тези "100 000 души",които според Теофан Изповедник били не група а народ са включвали в състава си старците,жените и децата. Затова ако приспаднем от общата цифра негодните за носене на оръжие групи и вземем предвид,че част от Аспаруховите армии е трябвало да пазят тила му откъм аварите и хазарите ще заключим,че общия брой на неговата армия при Онгъла не може да е бил по-голям от 10-15 000 души при положение,че постоянно воюващите мъже несъмнено са били по-малко на брой от жените. Така отново стигаме до теорията за извънземния произход или за факирските умения на "пра"-Българите,която вече обсъдихме и отрекохме като напълно смехотворна и несериозна.

3. Тези 100 000 души трябва да са оставили поне 1 млн. потомци до XIV-XV в. от което следва,че днешните потомци на Аспарухови Българи няма да са по-малко от 20-30 милиона души. Това заключение обаче енергично се отрича от тюрколозите,с което те вкарват своята "наука" в сферата на хумора,сатирата и факирското изкуство- материи,с които сериозната наука не борави!

4. Ако Българите наистина са били толкова малко,че да бъдат "претопени" безследно в "славянското море" за има-няма 200 години,тогава всичките ни владетели след Борис "Първи" и Владимир Расате трябва да са били кристално чисти "славяни" и между тях да няма ни един тъмнокос човек,а всички те трябва да са били очевадно руси и синеоки вместо да приличат на онези черни цигани,които казионните художници представят за ранни "Български" владетели! Вижте обаче дали като "славяни" ги рисуват тюрколозите и направете заключение дали те самите си вярват на своите лъжи:

                                                        "Цар Симеон Велики"
                           image

       image

                                                                 "Цар Петър I"
        image

                                                                         "Цар Калоян"
                                  image

                                                         "Цар Иван Асен II"
                                                      image

  Аз съм на мнение че кръчмарските драскачи и техните вдъхновители,които са допуснали тиражирането на тези отвратителни гротески трябва да бъдат съдени за нанесени обиди на Българщината,понеже вместо Български царе са сложили своите лични автопортрети и за пореден път са доказали,че шизофренията на тюрколозите се лекува само с неокастрена тояга! Затова,като гледам техните недоклепани цапаници ми се ще да ги запитам:

  Нали измислените от вас "тюркобългари" бяха безследно изчезнали в "славянското" море още през IX в.- къде са тогава превъзнасяните от вас "славяни" и какви са тези дръгливи цигани,които показвате вместо тях???

  
Накрая ще призная че има един резервен вариант,който може да спаси тюркската теория. В него "византийската" армия е излязла срещу Българите невъоръжена а вместо оръжие е носела чевермета и мехове с вино,за да ги покани на другарска разпивка. Кой знае защо обаче аз не вярвам на този вариант пък който му вярва,нека възпява Българо-"византийската" дружба но да го прави тихо и у дома,за да не го чуят психиатрите.

  Тук дори не разглеждам укрития или унищожен от казионните "учени" и лансиращите ги политици надпис,намерен преди няколко десетилетия в Плиска на който пише,че Аспарух дошъл на Балканите с 
600 000 души,понеже неговите роднини го поканили да ги освободи от римско иго а това укриване на решаващи за народната ни биография факти е грях,за който прошка ще им даде само Господ.




Гласувай:
49


Вълнообразно


1. barin - Здравей, Щапаров. Сътворил си п...
19.09.2018 16:27
Здравей, Щапаров. Сътворил си поредния шедьовър. Според мен българите може би са били някъде 150000, а дори и повече. По това време ако се употребяват сегашните понятия"Велики сили", то Византия, Хазарския каганат и Арабския халифат щяха да са. Ние побеждаваме по няколко пъти и трите. Не може една орда с 10000 дуяи да ги победи и да се установи на това място. Това го прилагам като доказателство, че сме били многобройни като численост.
Поздрави!
цитирай
2. shtaparov - Здравей, ...
19.09.2018 18:33
barin написа:
Здравей, Щапаров. Сътворил си поредния шедьовър. Според мен българите може би са били някъде 150000, а дори и повече. По това време ако се употребяват сегашните понятия"Велики сили", то Византия, Хазарския каганат и Арабския халифат щяха да са. Ние побеждаваме по няколко пъти и трите. Не може една орда с 10000 дуяи да ги победи и да се установи на това място. Това го прилагам като доказателство, че сме били многобройни като численост.
Поздрави!

Без надеждни исторически данни можем само да даваме своите гледни точки но аз съм на мнение че само Куберовите Българи са били около 300 хиляди,а те според казионите са в пъти по-малко от Българите на Аспарух.
цитирай
3. shtaparov - българи и славяни колко ...
19.09.2018 18:36
radostinalassa написа:
българи и славяни колко души е имало? И те са участвали във войната, след кано са приели доброволно своите .

Добър въпрос- преди Аспарух почти половината Балкански земи са били вече населени от Българи и той само идва,за да им дари свободата като им осигури мирен и свободен трудов живот,за какъвто всеки Българин винаги е мечтал.
цитирай
4. zaw12929 - Вие сте стожер на българската ис...
19.09.2018 18:44
Вие сте стожер на българската истина " за да победят една такава армия,Българите трябва да са били извънземни или факири,или поне магьосници "
Поздрави!
цитирай
5. nedovolen - Убедителен доказателствен мат...
19.09.2018 19:18
Убедителен доказателствен материал на базата не на една, а на няколко твърди опорни точки!
цитирай
6. radostinalassa - Така е
19.09.2018 19:47
Но колко души са били живеещите тук българи?
цитирай
7. elenkokoschkov - А ТРАКИТЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ??
19.09.2018 20:36
Нещо не ми се връзва.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
19.09.2018 20:45
Без спекулации, армията му е била съизмерима с ромейската! Не случайно я оглавява самият император!
Вярно ,че е използвана и хитрост-пуснат е слух ,че идва подкрепление, а в нощта преди битката палят множество огньове, докъдето стига погледът на ромеите
На тях и без това бойният дух е бил много нисък, като виждат , какво им предстой И това е било капката ,преляла чашата
Страхът от това, което предстои бил толкова голям, че императорътпублично бяга, оправдавайки се със заболяване Това деморализира армията и тя търпи катастрофално поражение!
А подписаният договор не е федератски, както обясняват На федератите се дават земи за заселване, със задължение да имат охранителни функции
Договорът е на държавно ниво, земите се откъсват от империята
Това косвено показва, че тези земи са заселени с Българи и преди това
Че Аспарух не е завоевател, узурпатор, както пет века по- късно обвиняват Калоян?! И той гневно отрича с думите, че тези земи му принадлежат, те са на предците му, а ромейският император временно ги е присъединил!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
9. shtaparov - Вие сте стожер на българската ...
19.09.2018 21:44
zaw12929 написа:
Вие сте стожер на българската истина " за да победят една такава армия,Българите трябва да са били извънземни или факири,или поне магьосници "
Поздрави!

Благодаря- сърдечен поздрав и за теб!
цитирай
10. shtaparov - Убедителен доказателствен ...
19.09.2018 21:48
nedovolen написа:
Убедителен доказателствен материал на базата не на една, а на няколко твърди опорни точки!

Много точна забележка,вярно наблюдение- тезите които поднасям не ме вдъхновяват да пиша за тях,ако не съм открил повече от един аргумент в тяхна полза.
цитирай
11. shtaparov - Но колко души са били живеещите тук ...
19.09.2018 21:52
radostinalassa написа:
Но колко души са били живеещите тук българи?

Официално преброяване в онова време не е правено но косвени данни сочат че Българите,заварени на Балканите от Аспарух не са били по-малко от няколкостотин хиляди.
цитирай
12. shtaparov - (А ТРАКИТЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ??)
19.09.2018 21:59
elenkokoschkov написа:
Нещо не ми се връзва.

Онези Траки,които са заварени от дедите ни през V-VI в. вече са носели името Българи,затова не им се налагало да изчезват. Онези от тях,които предпочели да станат ромеи станали деди на "хора" като Василий II,a над 90% от техните потомци накрая се потурчили.
цитирай
13. shtaparov - Без спекулации, армията му е била ...
19.09.2018 22:06
leonleonovpom2 написа:
Без спекулации, армията му е била съизмерима с ромейската! Не случайно я оглавява самият император!
Вярно ,че е използвана и хитрост-пуснат е слух ,че идва подкрепление, а в нощта преди битката палят множество огньове, докъдето стига погледът на ромеите
На тях и без това бойният дух е бил много нисък, като виждат , какво им предстой И това е било капката ,преляла чашата
Страхът от това, което предстои бил толкова голям, че императорътпублично бяга, оправдавайки се със заболяване Това деморализира армията и тя търпи катастрофално поражение!
А подписаният договор не е федератски, както обясняват На федератите се дават земи за заселване, със задължение да имат охранителни функции
Договорът е на държавно ниво, земите се откъсват от империята
Това косвено показва, че тези земи са заселени с Българи и преди това
Че Аспарух не е завоевател, узурпатор, както пет века по- късно обвиняват Калоян?! И той гневно отрича с думите, че тези земи му принадлежат, те са на предците му, а ромейският император временно ги е присъединил!

Хубава вечер, приятелю!

Много добре си го описал приятелю:- "стария римски род" на Калоян е точно такъв: Тракийски Българи,които се отрекли от насилствено налаганата им ромеизация и се върнали към своята родна,хилядолетна Българщина. Има и други евентуални родствени връзки в това отношение но тази изглежда е една от водещите,затова не е за пренебрегване.
цитирай
14. shtaparov - Като имаме предвид, че траките са ...
19.09.2018 22:26
radostinalassa написа:
Като имаме предвид, че траките са били многобройни. Те са имали по много жени и съответно деца. Мисля, че църквата е въвела моногамията. А при Инквизицията , след като е избила милиони славяни / имам предвид по външен вид / , е въвела временно полигамията, за да си направи нов народ. Трябвали са и слуги.

Не ми е известно църквата умишлено да е правила такова нещо: тя никога не е изменяла на традиционната за нея моногамия.
цитирай
15. stih - Почитания!
20.09.2018 10:39
Прочетох с интерес този високостойностен материал, обогатен с много доказателства
и карти. Приемам всяка Ваша дума като истина и се въхищавам на ерудицията Ви, Щапаров!
цитирай
16. shtaparov - Прочетох с интерес този високос...
20.09.2018 11:14
stih написа:
Прочетох с интерес този високостойностен материал, обогатен с много доказателства
и карти. Приемам всяка Ваша дума като истина и се въхищавам на ерудицията Ви, Щапаров!

Благодаря Елице- не мога да се нарадвам на хубавото ти име!
цитирай
17. nkf - Ангеле, чудесен анализ - детайлен и ...
20.09.2018 11:47
Ангеле, чудесен анализ - детайлен и с логични, и най-важното - с точни и истинни изводи. Аз само ще направя нещо като добавка-апостроф: абсолютен нон-сенс е да се говори за "славянски външен вид" или "славянска антропометрия", защототаква няма. Да се твърди, че "славяните са руси и синеоки" е абсурд: не може да се приписват морфични белези на реално никога не съществувал народ. Да не говорим, че антропометрията използва съвсем други понятия в своите изследвания и именува човешките популации по друг начин, например: балтиди, алпини, средиземномори, нордиди, атланто-средиземномори, фелски типове и т.н. Второ, няма абсолютно никакви оснвания /реални/ да се смятат "пра"Българите за "чернокоси" и "чернооки". Истината е съвсем друга, а тя е, че висшите управляващи касти, ведно с династията Дуло - най-старата династия в Евразия и въобще, може би, в света - на Българите в онова време са били ПОЧТИ изцяло хора с русоляво-рижаво-светлокестеняви коси /впрочем, ако погледнеш и до ден-днешен Българи, събрани в множество, ще видиш, че масовият цвят на косата е рижаво-кестеняво-русоляв, а не черен/, с продълговати черепи /долекокефали/ и светлооки /сини, зелени очи, като над 50% от Българите носят генотипна потенция именно за светли очи, в цялата им гама, но не и за черни, например/. От друга страна са налице редица доказателства, че именно висшите касти /а вероятно и голяма част от обикновените хора/ имат един впечатляващ ръст. Според намерените дестки кости/скелети, датирани от времето на първото ни Царство, то Българите са с ръст 180 см. и нагоре. Така, Българите от онова време, и особено благордническата и свещеническата касти, принадлежат на един подчертано нордически антропологичен тип. Горе-долу нещо такова са и така наречените "траки", които неса нищо друго, а същите Българи, но останали под властта на дегенеративната клоака известна като римска империя. Сега, на мен ми омръзна да слушам как някакви черни, ниски, кривокраки пигмеи "пра-българи" били създали Българското
цитирай
18. nkf - царство; както ми омръзна разни ...
20.09.2018 11:53
царство; както ми омръзна разни кирливи мелези-комунисти, като циганина божидар димитров - дано се пържи в ада това антибългарско говно били "истински българи" понеже били ниски, черни и вонящи, тръплести мангали. Категорично -НЕ. Че и разни същи такива фекално-оцветени отпадъци да пускат разни анекдоти как светлокосите ирусите хора били тъпи /особено, ако иде реч за жени/, пък тъмните - били мноооого умни и креативни, разбираш ли. Обаче истината е, че цялата цивилизация и всичко стойностно на този свят: материално и духовно е творение на светли/включително светлооки и светлокоси хора. Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама. Апропо, всички знаем, че цар Калоян е бил двуметров, синеок и рус Българин, а не нисък, дебелогъз, чернокож, божидардимитровски-тип-циганоид.
цитирай
19. eboa - Приятелю, звездоброец,
20.09.2018 12:22
Връщам ти комплимента тук, където си ти.
Ще спорим в други земи ...
цитирай
20. shtaparov - царство; както ми омръзна разни ...
20.09.2018 14:17
nkf написа:
царство; както ми омръзна разни кирливи мелези-комунисти, като циганина божидар димитров - дано се пържи в ада това антибългарско говно били "истински българи" понеже били ниски, черни и вонящи, тръплести мангали. Категорично -НЕ. Че и разни същи такива фекално-оцветени отпадъци да пускат разни анекдоти как светлокосите ирусите хора били тъпи /особено, ако иде реч за жени/, пък тъмните - били мноооого умни и креативни, разбираш ли. Обаче истината е, че цялата цивилизация и всичко стойностно на този свят: материално и духовно е творение на светли/включително светлооки и светлокоси хора. Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама. Апропо, всички знаем, че цар Калоян е бил двуметров, синеок и рус Българин, а не нисък, дебелогъз, чернокож, божидардимитровски-тип-циганоид.

Тук може да видиш типичния расов тип на хората,които са потомци на Алцекови Българи в Италия а те говорят,че по принцип си прав: http://archive/hFld3
цитирай
21. shtaparov - Връщам ти комплимента тук, където ...
20.09.2018 14:20
eboa написа:
Връщам ти комплимента тук, където си ти.
Ще спорим в други земи ...

Благодаря приятелю- здраве и късмет!
цитирай
22. radostinalassa - Ако са били 10 млн души, това е доста много
20.09.2018 16:12
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.
цитирай
23. shtaparov - Ангеле, чудесен анализ - детайлен и ...
20.09.2018 18:20
nkf написа:
Ангеле, чудесен анализ - детайлен и с логични, и най-важното - с точни и истинни изводи. Аз само ще направя нещо като добавка-апостроф: абсолютен нон-сенс е да се говори за "славянски външен вид" или "славянска антропометрия", защототаква няма. Да се твърди, че "славяните са руси и синеоки" е абсурд: не може да се приписват морфични белези на реално никога не съществувал народ. Да не говорим, че антропометрията използва съвсем други понятия в своите изследвания и именува човешките популации по друг начин, например: балтиди, алпини, средиземномори, нордиди, атланто-средиземномори, фелски типове и т.н. Второ, няма абсолютно никакви оснвания /реални/ да се смятат "пра"Българите за "чернокоси" и "чернооки". Истината е съвсем друга, а тя е, че висшите управляващи касти, ведно с династията Дуло - най-старата династия в Евразия и въобще, може би, в света - на Българите в онова време са били ПОЧТИ изцяло хора с русоляво-рижаво-светлокестеняви коси /впрочем, ако погледнеш и до ден-днешен Българи, събрани в множество, ще видиш, че масовият цвят на косата е рижаво-кестеняво-русоляв, а не черен/, с продълговати черепи /долекокефали/ и светлооки /сини, зелени очи, като над 50% от Българите носят генотипна потенция именно за светли очи, в цялата им гама, но не и за черни, например/. От друга страна са налице редица доказателства, че именно висшите касти /а вероятно и голяма част от обикновените хора/ имат един впечатляващ ръст. Според намерените дестки кости/скелети, датирани от времето на първото ни Царство, то Българите са с ръст 180 см. и нагоре. Така, Българите от онова време, и особено благордническата и свещеническата касти, принадлежат на един подчертано нордически антропологичен тип. Горе-долу нещо такова са и така наречените "траки", които неса нищо друго, а същите Българи, но останали под властта на дегенеративната клоака известна като римска империя. Сега, на мен ми омръзна да слушам как някакви черни, ниски, кривокраки пигмеи "пра-българи" били създали Българското

И на мене ми омръзна,а туркоманите сега тепърва смятат да преминат в атака: организират в София ежегодно честване на татарски сабантуи начело с руския посланик,заместват правилните текстове на историческите справки в Уикипедия с неистински,издигат нови турски юрти като ги кръщават "Български" и с цялата си наглост твърдят,че тяхната фалшива хипотеза която вече си отива била приета навсякъде!
цитирай
24. shtaparov - "БРОЯТ НА ...
20.09.2018 18:26
radostinalassa написа:
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.

Не съм расист и не познавам добре темата за расите,още по-малко пък тази за подрасите.
цитирай
25. radostinalassa - А кой ли е расист? Уточни се
20.09.2018 19:54
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.
цитирай
26. get - До 26. shtaparov - Има правени изследвания и изнесени данни за Инквизицията! При което ... ?
20.09.2018 20:40
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.

Не съм расист и не познавам добре темата за расите,още по-малко пък тази за подрасите.


... няколкото изследователи твърдят ЧЕ ОТ МОМЕНТА - до преставане ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ТАЗИ ЦЪРКОВНА ИНСТИТУЦИЯ(католическа) - жертвите от процесите й, възлизат на 30(тридесет) хиляди!

... бройките ДЕСЕТ МИЛИОНА, които "АВТОРИТЕТНО НАЛАГА" - Радостина-Ласа, са почерпани от черносотнически по своя характер, велико-руски и със съмнително съдържание източници!?

... ПОДОБНО НА "АВТОРИТЕТНИТЕ" И ТВЪРДЕНИЯ С ПОДОБЕН ПРОИЗХОД, руско-расистки сайтове ... За раси, подраси ... и т.н.?
- Ако тръгна по нейната СМАХНАТА логика - то тогава самите ВЕЛИКО-РУСИ СА МЕТИСИ - тъй като се явяват резултат от смес на тюрки с угро-фини и пренебрижимо малък процент, от родствените ни украинци и белоруси, те и ЕДИНСТВЕНИТЕ ЕРОПЕЙЦИ в МАТУШКА-РУС :))!

Но следва ДА ПРЕДУПРЕДЯ - Прекаленото плащане дан на РАСИ и РАСОЛОГИЯ - неминуемо води до РАСИЗЪМ ... той основа на такива реакционни идеологии, като фашизма и национал-социализма!
цитирай
27. kvg55 - shtaparov,
20.09.2018 21:28
Поздрави!
Наистина сме били внушително число.
цитирай
28. radostinalassa - Незнаенето на данните, които дава науката расология води до смесване на расите
21.09.2018 06:16
Когато българите отишли в Индия / R1а1 Z 645 / , те започнали да се смесват с местните . Получили се деца, които не ставали за нищо. Напр. за войници. Тогава била въведена кастовата система - варни. Днес 90% от брамините имат такива гени.
цитирай
29. nkf - Имах предвид тези думи на nkf +...
21.09.2018 10:58
radostinalassa написа:
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.

Точно ТИ да обивняваш някого в лаизъм - хеле пък мен... И напоително да обясняваш как циганите!!!, арабите!!!, евреите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, мулатите, метсите СА някакви си /под/РАСИ. Виж сега, циганите не са раса, а извънкастови, чандала и са биологичн боклук, същото се отнася и за арабите. Като научиш какво Е раса и каква е връзката й с варни-те и с още някои други неща, за които изобщо нямам намерение да говоря тук /а камо ли специално на теб/, тогава ела да говориш отново за лаизъм.. Апропо, зад това, което ти си въобразяваш, че е първично има и едно ДРУГО, дето е много, ама много по-старо и се явява праро-дител.
цитирай
30. nkf - "БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВ...
21.09.2018 11:03
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.

Не съм расист и не познавам добре темата за расите,още по-малко пък тази за подрасите.

А трябва да се запознаеш, Ангеле. Това е фундаментално знание, което има връзка със знанието за Бога и правилното осмисляне на историята. Разбира се комунистите и другите леви, егалитарни идеологии - включително официализираните догми на църквите, които по същество нямат Евангелски произход/догмите/ отхвърлят и се мъчат да заличат. Правят това поради универсалистичната цел на техните идеологии. Всеки селянин в миналото е бил запознат с с тези неща. Как мислиш иначе, че сме се съхранили? Знанието, това е! "Ще познаете истината и тя ще ви направи свободни"!
цитирай
31. shtaparov - Имах предвид тези думи на nkf +...
21.09.2018 18:51
radostinalassa написа:
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.

Терминът "подраса" никак не ми харесва- звучи ми твърде ненаучно.
цитирай
32. shtaparov - "БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВ...
21.09.2018 18:52
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.

Не съм расист и не познавам добре темата за расите,още по-малко пък тази за подрасите.


... няколкото изследователи твърдят ЧЕ ОТ МОМЕНТА - до преставане ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ТАЗИ ЦЪРКОВНА ИНСТИТУЦИЯ(католическа) - жертвите от процесите й, възлизат на 30(тридесет) хиляди!

... бройките ДЕСЕТ МИЛИОНА, които "АВТОРИТЕТНО НАЛАГА" - Радостина-Ласа, са почерпани от черносотнически по своя характер, велико-руски и със съмнително съдържание източници!?

... ПОДОБНО НА "АВТОРИТЕТНИТЕ" И ТВЪРДЕНИЯ С ПОДОБЕН ПРОИЗХОД, руско-расистки сайтове ... За раси, подраси ... и т.н.?
- Ако тръгна по нейната СМАХНАТА логика - то тогава самите ВЕЛИКО-РУСИ СА МЕТИСИ - тъй като се явяват резултат от смес на тюрки с угро-фини и пренебрижимо малък процент, от родствените ни украинци и белоруси, те и ЕДИНСТВЕНИТЕ ЕРОПЕЙЦИ в МАТУШКА-РУС :))!

Но следва ДА ПРЕДУПРЕДЯ - Прекаленото плащане дан на РАСИ и РАСОЛОГИЯ - неминуемо води до РАСИЗЪМ ... той основа на такива реакционни идеологии, като фашизма и национал-социализма!

За десет хиляди жертви съм склонен да повярвам- другото е атеистичен удар срещу авторитета на църквата.
цитирай
33. shtaparov - Поздрави! Наистина сме били в...
21.09.2018 18:53
kvg55 написа:
Поздрави!
Наистина сме били внушително число.

Благодаря- сърдечен поздрав и на теб!
цитирай
34. shtaparov - Когато българите отишли в Индия / ...
21.09.2018 18:55
radostinalassa написа:
Когато българите отишли в Индия / R1а1 Z 645 / , те започнали да се смесват с местните . Получили се деца, които не ставали за нищо. Напр. за войници. Тогава била въведена кастовата система - варни. Днес 90% от брамините имат такива гени.

Смятам че брамините нямат смесени гени- вярвам че си имала същото предвид.
цитирай
35. nkf - Расите са четири вида човек, отн...
21.09.2018 18:56
radostinalassa написа:
Расите са четири вида човек, отнасящи се към един род човек. Те не бива да се смесват и това е доказано. Смятам , че не си расолог. А расизъм е съвсем друго нещо. Расите и посрасите имат естествено , както виждаме еднакви цивилизационни права. Но техните биологични особености са налице.Трябва да си сляп или либерал и мултикултуралист, за да се правиш , че не ги виждаш.

Абе, какво смяташ икакво не смяташ точно ти, изобщо неме интересува. Плямапанията ти са илюстрация на невество и първолащо сричане. Единствено краен илитерат може да говори за раса при цигани и евреи /особено/ така че хващай къра и не ме занимавай, руска мърло.
цитирай
36. shtaparov - Имах предвид тези думи на nkf+...
21.09.2018 18:58
nkf написа:
radostinalassa написа:
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.

Точно ТИ да обивняваш някого в лаизъм - хеле пък мен... И напоително да обясняваш как циганите!!!, арабите!!!, евреите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, мулатите, метсите СА някакви си /под/РАСИ. Виж сега, циганите не са раса, а извънкастови, чандала и са биологичн боклук, същото се отнася и за арабите. Като научиш какво Е раса и каква е връзката й с варни-те и с още някои други неща, за които изобщо нямам намерение да говоря тук /а камо ли специално на теб/, тогава ела да говориш отново за лаизъм.. Апропо, зад това, което ти си въобразяваш, че е първично има и едно ДРУГО, дето е много, ама много по-старо и се явява праро-дител.

Досега не съм виждал точен критерий,който да уточнява как да разграничаваме расите от подрасите- затова смятам,че терминът "подраса" в повечето случаи се употребява спекулативно.
цитирай
37. shtaparov - "БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВ...
21.09.2018 19:01
nkf написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
"БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ИНКВИЗИЦИЯТА ВСЕ ОЩЕ Е НЕИЗВЕСТЕН. СПОРЕД РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ ПРИБЛИЗИТЕЛНИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 100 000 ДО 10 МИЛИОНА ДУШИ".
Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса.

Не съм расист и не познавам добре темата за расите,още по-малко пък тази за подрасите.

А трябва да се запознаеш, Ангеле. Това е фундаментално знание, което има връзка със знанието за Бога и правилното осмисляне на историята. Разбира се комунистите и другите леви, егалитарни идеологии - включително официализираните догми на църквите, които по същество нямат Евангелски произход/догмите/ отхвърлят и се мъчат да заличат. Правят това поради универсалистичната цел на техните идеологии. Всеки селянин в миналото е бил запознат с с тези неща. Как мислиш иначе, че сме се съхранили? Знанието, това е! "Ще познаете истината и тя ще ви направи свободни"!

Расите в общи линии си изясних,но с "подрасите" трудно ще стане- това не е точен термин според мене,много неясно е формулирано кое е "подраса" и как да го разграничаваме от расите.
цитирай
38. shtaparov - Расите са четири вида ...
21.09.2018 19:02
radostinalassa написа:
Расите са четири вида човек, отнасящи се към един род човек. Те не бива да се смесват и това е доказано. Смятам , че не си расолог. А расизъм е съвсем друго нещо. Расите и посрасите имат естествено , както виждаме еднакви цивилизационни права. Но техните биологични особености са налице.Трябва да си сляп или либерал и мултикултуралист, за да се правиш , че не ги виждаш.

Аз знам три вида раси- бяла,черна и жълта. Четвърта не познавам- коя е тя според теб?
цитирай
39. nkf - Имах предвид тези думи на nkf +...
21.09.2018 19:03
shtaparov написа:
nkf написа:
radostinalassa написа:
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.

Точно ТИ да обивняваш някого в лаизъм - хеле пък мен... И напоително да обясняваш как циганите!!!, арабите!!!, евреите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, мулатите, метсите СА някакви си /под/РАСИ. Виж сега, циганите не са раса, а извънкастови, чандала и са биологичн боклук, същото се отнася и за арабите. Като научиш какво Е раса и каква е връзката й с варни-те и с още някои други неща, за които изобщо нямам намерение да говоря тук /а камо ли специално на теб/, тогава ела да говориш отново за лаизъм.. Апропо, зад това, което ти си въобразяваш, че е първично има и едно ДРУГО, дето е много, ама много по-старо и се явява праро-дител.

Досега не съм виждал точен критерий,който да уточнява как да разграничаваме расите от подрасите- затова смятам,че терминът "подраса" в повечето случаи се употребява спекулативно.

Щапаров, то се ЧЕТЕ, не се чака да ти го покажат на изложба. Как да няма точен критерии!? Ми нали има проучвания, книги, научни трудове са писани. За Карлтън Кун не си ли чувал? Естествено, че има подраси. Всичко това: алпини, динарци, балтиди, средиземноморци, нордиди са все подвидове на туй голямо нещо известно като "бяла раса"/ Нямало било, не бил виждал, струвало муи се... Пък иначе сам казваш, че не си нясно с тази материя. Едната, патка - че и по-зле - плещи тъпотия след тъпотия, другия - НЕ ЗНАЕ, ама иначе с мнение, бре майка му стара!!!! Ми вземете се ограмотете бе!
цитирай
40. radostinalassa - Има европеидна, черна и жълта раса.
21.09.2018 19:06
Всяка има съответна енергонова система на кръвта си. Когато се смесват се получават съответно подраси. Енергоновата система на кръвта дава приоритет на бялата раса, с 16 канала. Негрите имат 9 канала. Природата ги е ощетила, не аз. Това е описано във Ведите. Петър Димков , Левашов получават знанията си оттам. Прочети ги.
цитирай
41. shtaparov - Расите са четири вида човек, отн...
21.09.2018 19:07
nkf написа:
radostinalassa написа:
Расите са четири вида човек, отнасящи се към един род човек. Те не бива да се смесват и това е доказано. Смятам , че не си расолог. А расизъм е съвсем друго нещо. Расите и посрасите имат естествено , както виждаме еднакви цивилизационни права. Но техните биологични особености са налице.Трябва да си сляп или либерал и мултикултуралист, за да се правиш , че не ги виждаш.

Абе, какво смяташ икакво не смяташ точно ти, изобщо неме интересува. Плямапанията ти са илюстрация на невество и първолащо сричане. Единствено краен илитерат може да говори за раса при цигани и евреи /особено/ така че хващай къра и не ме занимавай, руска мърло.

Аз също смятам,че нищо не дава основание да отделяме цигани,араби и евреи от тяхната общочовешка принадлежност- навремето хитлеристите правеха така,но ние претендираме да сме доста по-напред от тях поне в някои отношения.
цитирай
42. shtaparov - Имах предвид тези думи на nkf+...
21.09.2018 19:11
nkf написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
radostinalassa написа:
Имах предвид тези думи на nkf
+Това е подрасата каймак на човечеството, останалото е кал, особено с такава цветова гама."
И му отговарям - Не може да се говори за нас, че сме подраса. Подраса са циганите, индийците, арабите, евреите , мулатите, метисите. Това е научно невярно за някаква си подраса. Расология и расизъм се смесват само от лаиците.

Точно ТИ да обивняваш някого в лаизъм - хеле пък мен... И напоително да обясняваш как циганите!!!, арабите!!!, евреите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, мулатите, метсите СА някакви си /под/РАСИ. Виж сега, циганите не са раса, а извънкастови, чандала и са биологичн боклук, същото се отнася и за арабите. Като научиш какво Е раса и каква е връзката й с варни-те и с още някои други неща, за които изобщо нямам намерение да говоря тук /а камо ли специално на теб/, тогава ела да говориш отново за лаизъм.. Апропо, зад това, което ти си въобразяваш, че е първично има и едно ДРУГО, дето е много, ама много по-старо и се явява праро-дител.

Досега не съм виждал точен критерий,който да уточнява как да разграничаваме расите от подрасите- затова смятам,че терминът "подраса" в повечето случаи се употребява спекулативно.

Щапаров, то се ЧЕТЕ, не се чака да ти го покажат на изложба. Как да няма точен критерии!? Ми нали има проучвания, книги, научни трудове са писани. За Карлтън Кун не си ли чувал? Естествено, че има подраси. Всичко това: алпини, динарци, балтиди, средиземноморци, нордиди са все подвидове на туй голямо нещо известно като "бяла раса"/ Нямало било, не бил виждал, струвало муи се... Пък иначе сам казваш, че не си нясно с тази материя. Едната, патка - че и по-зле - плещи тъпотия след тъпотия, другия - НЕ ЗНАЕ, ама иначе с мнение, бре майка му стара!!!! Ми вземете се ограмотете бе!

Не обичам хлъзгавата тема за расите- тя не е добра тема за Българските родолюбци. Ако обаче приема че си прав и понтийските,кавказки,динарски и прочее типове са именно подрасите,те нямат нищо общо с евреи,араби,цигани,ескимоси и т.н.,както твърди нашата събеседничка по-горе.
цитирай
43. shtaparov - Всяка има съответна енергонова ...
21.09.2018 19:13
radostinalassa написа:
Всяка има съответна енергонова система на кръвта си. Когато се смесват се получават съответно подраси. Енергоновата система на кръвта дава приоритет на бялата раса, с 16 канала. Негрите имат 9 канала. Природата ги е ощетила, не аз. Това е описано във Ведите. Петър Димков , Левашов получават знанията си оттам. Прочети ги.

"Канали" и "енергонови системи"- точно това ми се струва доста ненаучно.
цитирай
44. nkf - Не може да си родолюбец без да знаеш ...
21.09.2018 19:19
Не може да си родолюбец без да знаеш за корена си, за рода си, за расата си. Иначе си като комунист-либералите-божидардимитровци : парче хартия/паспорт/ ти определя родолюбието. Ако ще ми говорип за родолюбие без същността - РОД и крръв /сой, още както му казват старите Българи/ то тогав ародолюбието ти е една фасада и изпразнено от съдържание. Темата не е хлъзгава, просто си тотално невеж по нея, и докато не се станеш сведущ, проучванията ти ще страдат от сериозни дефицити. Въпросът с расата не е феномен на 19-ти и 20 век! Феномен на 20=21 век е невежството по тези фундаментално-важцни въпроси. Не може да си родолюбеж без да си наясно с кръвта и рода! Факт! "граждански" тип родолюбци няма или ако има, то това са нещо като байтошовите "побългарени" цигани "нови българи, социалистически патриоти".
цитирай
45. nkf - Всяка има съответна енергонова ...
21.09.2018 19:23
radostinalassa написа:
Всяка има съответна енергонова система на кръвта си. Когато се смесват се получават съответно подраси. Енергоновата система на кръвта дава приоритет на бялата раса, с 16 канала. Негрите имат 9 канала. Природата ги е ощетила, не аз. Това е описано във Ведите. Петър Димков , Левашов получават знанията си оттам. Прочети ги.

Така като гледам ти си с 0 канала, или ако има някоя тръба, то яко е задръстена с руски боклук. Както казах вече: хващай къра и се заемай с пасане на свине.
цитирай
46. nkf - Расите са четири вида човек, отн...
21.09.2018 19:25
shtaparov написа:
nkf написа:
radostinalassa написа:
Расите са четири вида човек, отнасящи се към един род човек. Те не бива да се смесват и това е доказано. Смятам , че не си расолог. А расизъм е съвсем друго нещо. Расите и посрасите имат естествено , както виждаме еднакви цивилизационни права. Но техните биологични особености са налице.Трябва да си сляп или либерал и мултикултуралист, за да се правиш , че не ги виждаш.

Абе, какво смяташ икакво не смяташ точно ти, изобщо неме интересува. Плямапанията ти са илюстрация на невество и първолащо сричане. Единствено краен илитерат може да говори за раса при цигани и евреи /особено/ така че хващай къра и не ме занимавай, руска мърло.

Аз също смятам,че нищо не дава основание да отделяме цигани,араби и евреи от тяхната общочовешка принадлежност- навремето хитлеристите правеха така,но ние претендираме да сме доста по-напред от тях поне в някои отношения.

Извинявай, от кого си по-напред? Общочовешка принадлежност? Ми ти си готов мейнстрийм политик бе, Ангеле!
цитирай
47. nedovolen - От раси и подраси не разбирам. То и от ...
22.09.2018 09:46
От раси и подраси не разбирам. То и от какво ли, но е друга тема.
От покойния Елтимир съм чувал, че всяка раса е дошла от различни планети.
Пък на циганите изследвали ДНК. Липсвали два хромозома. Не се знае към хората ли са по-близо, или до животните.
:)))
цитирай
48. shtaparov - Тогава си четете Библията. Аз не ...
22.09.2018 12:08
radostinalassa написа:
Тогава си четете Библията. Аз не смятам , че съм патка. Това е стил пийнал Гетчо. Ще ви пропускам вече. Щом не ви се чете, какво да кажа. Не четете, ще си повредите нещо. Но ние не сме подраса, а раса. Това само ще кажа, и ще пусна много постинги на тая тема за хората, които четат.

Аз не мисля че Ведите са ненаучни- напротив,те са един от пътищата за разбиране на Българското минало.
цитирай
49. shtaparov - Расите са четири вида човек, отн...
22.09.2018 12:09
nkf написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
radostinalassa написа:
Расите са четири вида човек, отнасящи се към един род човек. Те не бива да се смесват и това е доказано. Смятам , че не си расолог. А расизъм е съвсем друго нещо. Расите и посрасите имат естествено , както виждаме еднакви цивилизационни права. Но техните биологични особености са налице.Трябва да си сляп или либерал и мултикултуралист, за да се правиш , че не ги виждаш.

Абе, какво смяташ икакво не смяташ точно ти, изобщо неме интересува. Плямапанията ти са илюстрация на невество и първолащо сричане. Единствено краен илитерат може да говори за раса при цигани и евреи /особено/ така че хващай къра и не ме занимавай, руска мърло.

Аз също смятам,че нищо не дава основание да отделяме цигани,араби и евреи от тяхната общочовешка принадлежност- навремето хитлеристите правеха така,но ние претендираме да сме доста по-напред от тях поне в някои отношения.

Извинявай, от кого си по-напред? Общочовешка принадлежност? Ми ти си готов мейнстрийм политик бе, Ангеле!

Не съм добър за политик- изпитвам силни затруднения с лъжите
цитирай
50. shtaparov - :))
22.09.2018 12:11
nedovolen написа:
От раси и подраси не разбирам. То и от какво ли, но е друга тема.
От покойния Елтимир съм чувал, че всяка раса е дошла от различни планети.
Пък на циганите изследвали ДНК. Липсвали два хромозома. Не се знае към хората ли са по-близо, или до животните. :)))

"Всяка раса от различни планети"- това вече е пресилено и не мога да го приема. Бог да го прости добрия ни съблогър Елтимир!...
цитирай
51. shtaparov - Всяка има съответна ...
22.09.2018 12:14
nkf написа:
radostinalassa написа:
Всяка има съответна енергонова система на кръвта си. Когато се смесват се получават съответно подраси. Енергоновата система на кръвта дава приоритет на бялата раса, с 16 канала. Негрите имат 9 канала. Природата ги е ощетила, не аз. Това е описано във Ведите. Петър Димков , Левашов получават знанията си оттам. Прочети ги.

Така като гледам ти си с 0 канала, или ако има някоя тръба, то яко е задръстена с руски боклук. Както казах вече: хващай къра и се заемай с пасане на свине.

Аз обичам да проявявам повече търпимост към своя събеседник,когато той опитва да се държи добре- въпрос на характер приятели,не ме корете за това.
цитирай
52. shtaparov - Не може да си ...
22.09.2018 12:18
nkf написа:
Не може да си родолюбец без да знаеш за корена си, за рода си, за расата си. Иначе си като комунист-либералите-божидардимитровци : парче хартия/паспорт/ ти определя родолюбието. Ако ще ми говорип за родолюбие без същността - РОД и крръв /сой, още както му казват старите Българи/ то тогав ародолюбието ти е една фасада и изпразнено от съдържание. Темата не е хлъзгава, просто си тотално невеж по нея, и докато не се станеш сведущ, проучванията ти ще страдат от сериозни дефицити. Въпросът с расата не е феномен на 19-ти и 20 век! Феномен на 20=21 век е невежството по тези фундаментално-важцни въпроси. Не може да си родолюбеж без да си наясно с кръвта и рода! Факт! "граждански" тип родолюбци няма или ако има, то това са нещо като байтошовите "побългарени" цигани "нови българи, социалистически патриоти".

"Парче хартия да ти определя родолюбието"- това е велик лаф,който заслужава да бъде помнен- поздравления!
цитирай
53. get - До52. shtaparov - "Парче хартия да ти определя родолюбието" - НЕ МОЖЕ ДА НИ ОПРЕДЕЛЯ САМО ПРОИЗХОДА - ЕРГО РОДОЛЮБИЕТО ... ?
28.09.2018 12:15
... КАТО ЗА ПРАВОТАТА ЗА ТВЪРДЕНИЕТО - ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПРЕПЕЧАТАМ отново ЕДИН МОЙ-СТАР, от преди ДВЕ ГОДИНИ КОМЕНТАР ... За лъжите ЗАКРЕПЕНИ в съзнанията ни, ЧРЕЗ УЧЕБНИЦИТЕ ПО "БЪЛГАРСКА" ИСТОРИЯ - За ПРОИЗХОДА НИ?

Както всички СМЕ ЧЕЛИ, още от учебниците си по история, там е споменато, как дошъл 6-ти век, и изведъж от Беларуските и Малоруски ПРИПЯТски блата, „славяните” се качили на лодките еднодръвки(моноксили:)), И АКОСТИРАЛИ НА Дунава.
Формирайки при това 20-30 племена, те дотолкова се „почувствали у дома”, че се заселили от Видин до Пелопонес, и ВСЛЕДСТВИЕ ВСИЧКО ТОВА на Балкани, било САМО ГРЪЦКИ КРЕПОСТИ, и БУШУВАЩОТО ОГРОМНО „СЛАВЯНСКО МОРЕ” между тях. – Е Да, ама не...!!!
Нещо в тази теория куца - и това е обосновката?
По точно липсата на такава!
Нека сега заровим главите си в един от фундаменталните източници, и да преценим сами, дали наистина това което се твърди е истина.
Ето какво се казва в кратката иначе, МОНЕМВАСИЙСКА Хроника (датировка на описаните в нея събития са от … к.м.) ШЕСТИ век.
За незапознатите, Монемвасия, е град в НАЙ-южен Пелопонес, пряк "СВИДЕТЕЛ", за НАШЕСТВИЕ –то на "СЛАВЯНСКОТО" МОРЕ ... ??!
Хрониката започва ето така:
„Аварите били по род, ХУНСКИ и БЪЛГАРСКИ НАРОД. Те имали коси много дълги, привързани с панделки и сплетени, а ОСТАНАЛАТА ИМ НОСИЯ НАПОДОБЯВАЛА НОСИЯТА НА ДРУГИТЕ ХУНИ. Те били народ измежду онези номади, които обитавали, ОТВЪДните равнини, ОТ полите на Кавказ.
Тъй като ПОСТРАДАЛИ ТВЪРДЕ, от намиращите се В СЪСЕДСТВО ТУРКИ, бягайки от тях те се надигнали от своята земя, преминали крайбрежието на Черно море и пристигнали при Босфора(КИМЕРИЙСКИ – б.м).
А след КАТО СЕ ВДИГНАЛИ ОТТУК, те ПРЕМИНАЛИ земите на много народи, влизали в борба с ония, които се изпречвали на пътя им, докато СТИГНАЛИ БРЕГОВЕТЕ на Истър. Тогава изпратили пратеничество при Юстиниан с молба да ги приеме. Тъй като императорът ги приел честолюбиво(аварите – б.м) получили от него позволение да се поселят в областта Мизия, в града Доростол**, наричан сега Дристра.
**Съобщението в хрониката, че аварите са се поселили в Мизия(около града Доростол) СЕ ПОТВЪРЖДАВА и в други хроники, като „Брюкселска хроника”(писана в 11-ти век, от анонимен автор). Като в нея се казва:
„5.По същото време, аварите избягали от собствените си земи и дошли в пределите на Мизия и Скития”.
- Интересно имаме ли други извори по въпроса? Да!
- Арменската География – Ашхарацуиц, разказва следното за визираните по-горе събития и аварите:
„В Тракия, има две планини и реки, една от който е Дануб, която има шест разклонения и оформя езерен остров на име Пюки.
На този остров ЖИВЕЕ(л) Аспар-Хрук син на Хубраат, който избяга от Хазарите от българската планина, и КАТО >>>П-Р-О-Г-О-Н-И АВАРИТЕ<<!>, се засели на мястото (им).”
ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ДОБРЕ НАПИСАНОТО В „Арменската География”:
„Аспар-Хрук … и КАТО >>>П-Р-О-Г-О-Н-И АВАРИТЕ<<!>, се засели на мястото (им).”
- Първо – виждаме, хронологично(времево) разминаване по отношение:
А. Поява на „авари” в югоизточна Европа?
Б. Първоначално И ПОСЛЕДВАЩО поселище на аварите.
В. За кой Аспарух става дума – за този, който основава България през 680 г. или някой друг?
- Като цяло, в това съобщение(хрониката) се говори НЕ ЗА СЛАВЯНИ а за „АВАРИ”(!), които БЪЛГАРИТЕ(Аспарухови) прогонват ?! – Къде? - В Панония!
Които - КАКВО ПРАВЯТ в последствие?
АМИ „В ПОСЛЕДСТВИЕ” - АВАРИТЕ(!) превземат цяла Елада, чак ДО НАЙ-ЮЖНИТЕ ТОЧКИ НА ПЕЛОПОНЕС!
- Да Продължим с повествованието от Монемвасийската хроника:

„След като от бедняци, станали богати, умножили се по брой, забравили(за стореното добро) и били неблагодарни. Почнали да покоряват ромеите, заробвали жителите на Тракия и Македония и нападали самата столица.”

Ще си позволява коментара – Какво се оказва в случая ?
БЪЛГАРИТЕ – „наритват” АВАРИТЕ – ЯВЯВАЩИ СЕ военното СТРАШИЛИЩЕ за тогавашна Европа, в лицето на „Византия”, … А се след БЪЛГАРИТЕ това се поселват на мястото им в техните земи ПО ДОЛЕН ДУНАВ?!
- Продължаваме с Монемвасийската хроника... Ето как "варварите", и "аварите", са завзели всичко до Пелопонес, включително крепоста Патра?

„Когато Маврикий обладал скиптъра, през 6075 година, ХАГАНЪТ нарушил договора, предявил прекомерни искания и ЗАВЛАДЯЛ Тесалия, Елада, Евбея и Пелопонес, като изтребили населението, сами СЕ ПОСЕЛИЛИ в тази земя.
Онези пък от жителите, които успели да избягат, се разпръснали. Така(населението на) Патрас, се преселило в областта Ригион, Калабрия --- И така, като завладели Пелопонес, аварите без да се подчиняват нито на ромейския император, нито някой другиму, прекарали там 218(ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) години, сиреч от 6096 година от сътворението на света, която била ШЕСТАТА година от царуването на Маврикий (а Той е - император от 582—602 – п.м.), та чак до 6313 година, която била ЧЕТВЪРТАТА година от царуването на Никифор Стари (Никифор I Геник, е византиский император (802—811)., който имал син Ставракий.
Само източната част на Пелопонес, от Коринт и до Малеос, понеже била скалиста, и недостъпна, не била завзета от сКЛАВинското племе и пелопонеският стратег бил изпращан от ромейският император в тази част. Един от тези стратези, който произхождал от Малка Армения, от рода на така наречените Склировци, завързал сражение с племето на сКЛАВините, заловил ги и напълно ги изтребил, след което позволил на първоначалните обитатели да се завърнат на своите земи. Като узнал това, споменатият император Никифор се изпълнил с радост и се погрижил да възобнови крепостите, като възстанови и църквите, които варварите били разрушили, както и да покръсти самите варвари.”

Значи, Аварите, както виждаме от третото изречение, прекарали в Пелопонес 218 (ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) години, според хрониката, от 588 до 806 година - а ние днес учим за:
„сЛАВЯни ЗАВЗЕМАЩИ БАЛКАНИ(?) и … Пелопонес” ?
- Не е ли това лицемерие?
Е да, в тази част на хрониката, думата славяни се изрича цели два пъти... Но ПОНЯТИЕТО НЕ Е в СМИСЪЛА на Етнос. А в смисъла на епитет... sKLAVenoi – ТОЕСТ, „овчедушни”, „роби”, хора „второ качество”.
Както се вижда Аварите биват наречени също по род: "българи и хуни", по език "варвари", и по статус в очите на гърците "славяни", ТОЕСТ „РОБИ”.
Но да се твърди че в хроника описваща детаилно как аварите дошли от Кавказ, първо завзели Скития и Мизия, а после се спуснали до Пелопонес, и ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА НАРОД-„СЛАВЯНИ” ... ми идва в … повече !!!

- Това е пример който ОПРОВЕРГАВА - че НЕ "ПАРЧЕ ХАРТИЯ ни определя родолюбието" - а исторически и исконни от това - ПРАВА!
цитирай
54. nkf - Гете-е, ми не знам какво опревор...
28.09.2018 18:33
Гете-е, ми не знам какво опреворгаваш въобще и какво - не; но е ясно, че нито си схванал аз какво съм имал предвид, казвайки думите НЕ "ПАРЧЕ ХАРТИЯ ни определя родолюбието" , нито пък е лесно - когато изобщо е възможно - да се схване ти какво имаш предвид, с иначе обикновено дългите си и предълги и напоителни постове, често-често недовършени и дву-трисмислени и т.н.
цитирай
55. shtaparov - Гете...
28.09.2018 19:28
nkf написа:
Гете-е, ми не знам какво опреворгаваш въобще и какво - не; но е ясно, че нито си схванал аз какво съм имал предвид, казвайки думите НЕ "ПАРЧЕ ХАРТИЯ ни определя родолюбието" , нито пък е лесно - когато изобщо е възможно - да се схване ти какво имаш предвид, с иначе обикновено дългите си и предълги и напоителни постове, често-често недовършени и дву-трисмислени и т.н.

Аз също изпитвам затруднения с дългите коментари и е имало случай по 2-3 дни да нямам време дори да ги прочета,камо ли да им отговоря. В крайна сметка се старая да го направя все пак- нашият приятел се е потрудил да го напише заради моята статия,няма да го оставя без отговор разбира се.
цитирай
56. shtaparov - . . . КАТО ЗА ПРАВОТАТА ЗА ТВЪРДЕН...
29.09.2018 22:41
get написа:
... КАТО ЗА ПРАВОТАТА ЗА ТВЪРДЕНИЕТО - ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПРЕПЕЧАТАМ отново ЕДИН МОЙ-СТАР, от преди ДВЕ ГОДИНИ КОМЕНТАР ... За лъжите ЗАКРЕПЕНИ в съзнанията ни, ЧРЕЗ УЧЕБНИЦИТЕ ПО "БЪЛГАРСКА" ИСТОРИЯ - За ПРОИЗХОДА НИ?

Както всички СМЕ ЧЕЛИ, още от учебниците си по история, там е споменато, как дошъл 6-ти век, и изведъж от Беларуските и Малоруски ПРИПЯТски блата, „славяните” се качили на лодките еднодръвки(моноксили:)), И АКОСТИРАЛИ НА Дунава.
Формирайки при това 20-30 племена, те дотолкова се „почувствали у дома”, че се заселили от Видин до Пелопонес, и ВСЛЕДСТВИЕ ВСИЧКО ТОВА на Балкани, било САМО ГРЪЦКИ КРЕПОСТИ, и БУШУВАЩОТО ОГРОМНО „СЛАВЯНСКО МОРЕ” между тях. – Е Да, ама не...!!!
Нещо в тази теория куца - и това е обосновката?
По точно липсата на такава!
Нека сега заровим главите си в един от фундаменталните източници, и да преценим сами, дали наистина това което се твърди е истина.
Ето какво се казва в кратката иначе, МОНЕМВАСИЙСКА Хроника (датировка на описаните в нея събития са от … к.м.) ШЕСТИ век.
За незапознатите, Монемвасия, е град в НАЙ-южен Пелопонес, пряк "СВИДЕТЕЛ", за НАШЕСТВИЕ –то на "СЛАВЯНСКОТО" МОРЕ ... ??!
Хрониката започва ето така:
„Аварите били по род, ХУНСКИ и БЪЛГАРСКИ НАРОД. Те имали коси много дълги, привързани с панделки и сплетени, а ОСТАНАЛАТА ИМ НОСИЯ НАПОДОБЯВАЛА НОСИЯТА НА ДРУГИТЕ ХУНИ. Те били народ измежду онези номади, които обитавали, ОТВЪДните равнини, ОТ полите на Кавказ.
Тъй като ПОСТРАДАЛИ ТВЪРДЕ, от намиращите се В СЪСЕДСТВО ТУРКИ, бягайки от тях те се надигнали от своята земя, преминали крайбрежието на Черно море и пристигнали при Босфора(КИМЕРИЙСКИ – б.м).
А след КАТО СЕ ВДИГНАЛИ ОТТУК, те ПРЕМИНАЛИ земите на много народи, влизали в борба с ония, които се изпречвали на пътя им, докато СТИГНАЛИ БРЕГОВЕТЕ на Истър. Тогава изпратили пратеничество при Юстиниан с молба да ги приеме. Тъй като императорът ги приел честолюбиво(аварите – б.м) получили от него позволение да се поселят в областта Мизия, в града Доростол**, наричан сега Дристра.
**Съобщението в хрониката, че аварите са се поселили в Мизия(около града Доростол) СЕ ПОТВЪРЖДАВА и в други хроники, като „Брюкселска хроника”(писана в 11-ти век, от анонимен автор). Като в нея се казва:
„5.По същото време, аварите избягали от собствените си земи и дошли в пределите на Мизия и Скития”.
- Интересно имаме ли други извори по въпроса? Да!
- Арменската География – Ашхарацуиц, разказва следното за визираните по-горе събития и аварите:
„В Тракия, има две планини и реки, една от който е Дануб, която има шест разклонения и оформя езерен остров на име Пюки.
На този остров ЖИВЕЕ(л) Аспар-Хрук син на Хубраат, който избяга от Хазарите от българската планина, и КАТО >>>П-Р-О-Г-О-Н-И АВАРИТЕ<<!>, се засели на мястото (им).”
ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ДОБРЕ НАПИСАНОТО В „Арменската География”:
„Аспар-Хрук … и КАТО >>>П-Р-О-Г-О-Н-И АВАРИТЕ<<!>, се засели на мястото (им).”
- Първо – виждаме, хронологично(времево) разминаване по отношение:
А. Поява на „авари” в югоизточна Европа?
Б. Първоначално И ПОСЛЕДВАЩО поселище на аварите.
В. За кой Аспарух става дума – за този, който основава България през 680 г. или някой друг?
- Като цяло, в това съобщение(хрониката) се говори НЕ ЗА СЛАВЯНИ а за „АВАРИ”(!), които БЪЛГАРИТЕ(Аспарухови) прогонват ?! – Къде? - В Панония!
Които - КАКВО ПРАВЯТ в последствие?
АМИ „В ПОСЛЕДСТВИЕ” - АВАРИТЕ(!) превземат цяла Елада, чак ДО НАЙ-ЮЖНИТЕ ТОЧКИ НА ПЕЛОПОНЕС!
- Да Продължим с повествованието от Монемвасийската хроника:

„След като от бедняци, станали богати, умножили се по брой, забравили(за стореното добро) и били неблагодарни. Почнали да покоряват ромеите, заробвали жителите на Тракия и Македония и нападали самата столица.”

Ще си позволява коментара – Какво се оказва в случая ?
БЪЛГАРИТЕ – „наритват” АВАРИТЕ – ЯВЯВАЩИ СЕ военното СТРАШИЛИЩЕ за тогавашна Европа, в лицето на „Византия”, … А се след БЪЛГАРИТЕ това се поселват на мястото им в техните земи ПО ДОЛЕН ДУНАВ?!
- Продължаваме с Монемвасийската хроника... Ето как "варварите", и "аварите", са завзели всичко до Пелопонес, включително крепоста Патра?

„Когато Маврикий обладал скиптъра, през 6075 година, ХАГАНЪТ нарушил договора, предявил прекомерни искания и ЗАВЛАДЯЛ Тесалия, Елада, Евбея и Пелопонес, като изтребили населението, сами СЕ ПОСЕЛИЛИ в тази земя.
Онези пък от жителите, които успели да избягат, се разпръснали. Така(населението на) Патрас, се преселило в областта Ригион, Калабрия --- И така, като завладели Пелопонес, аварите без да се подчиняват нито на ромейския император, нито някой другиму, прекарали там 218(ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) години, сиреч от 6096 година от сътворението на света, която била ШЕСТАТА година от царуването на Маврикий (а Той е - император от 582—602 – п.м.), та чак до 6313 година, която била ЧЕТВЪРТАТА година от царуването на Никифор Стари (Никифор I Геник, е византиский император (802—811)., който имал син Ставракий.
Само източната част на Пелопонес, от Коринт и до Малеос, понеже била скалиста, и недостъпна, не била завзета от сКЛАВинското племе и пелопонеският стратег бил изпращан от ромейският император в тази част. Един от тези стратези, който произхождал от Малка Армения, от рода на така наречените Склировци, завързал сражение с племето на сКЛАВините, заловил ги и напълно ги изтребил, след което позволил на първоначалните обитатели да се завърнат на своите земи. Като узнал това, споменатият император Никифор се изпълнил с радост и се погрижил да възобнови крепостите, като възстанови и църквите, които варварите били разрушили, както и да покръсти самите варвари.”

Значи, Аварите, както виждаме от третото изречение, прекарали в Пелопонес 218 (ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) години, според хрониката, от 588 до 806 година - а ние днес учим за:
„сЛАВЯни ЗАВЗЕМАЩИ БАЛКАНИ(?) и … Пелопонес” ?
- Не е ли това лицемерие?
Е да, в тази част на хрониката, думата славяни се изрича цели два пъти... Но ПОНЯТИЕТО НЕ Е в СМИСЪЛА на Етнос. А в смисъла на епитет... sKLAVenoi – ТОЕСТ, „овчедушни”, „роби”, хора „второ качество”.
Както се вижда Аварите биват наречени също по род: "българи и хуни", по език "варвари", и по статус в очите на гърците "славяни", ТОЕСТ „РОБИ”.
Но да се твърди че в хроника описваща детаилно как аварите дошли от Кавказ, първо завзели Скития и Мизия, а после се спуснали до Пелопонес, и ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА НАРОД-„СЛАВЯНИ” ... ми идва в … повече !!!

- Това е пример който ОПРОВЕРГАВА - че НЕ "ПАРЧЕ ХАРТИЯ ни определя родолюбието" - а исторически и исконни от това - ПРАВА!

Браво- чудесен коментар,отлични примери,велик изворов материал!
цитирай
57. get - Браво- чудесен коментар, отл...
30.09.2018 15:23
[quote=shtaparov]
Браво- чудесен коментар,отлични примери,велик изворов материал!
[quote]

- Свържи нещата ЗА СЛАВЯНСКОТО РАЗСЕЛВАНЕ В ПЕЛОПОНЕС - според "нашите" историци и учебници - С ПРЕДХОДНИЯТ МИ ПОСТ ... и още с ПИСМЕННИ ДОКУМЕНТИ ОТ НЕГО ВРЕМЕ?
1. Солунският агиографски сборник - За чудесата на св.Димитър Солунски - КЪДЕТО СЕ ГОВОРИ за БЪЛГАРИНА - Кубер(което за мен не е лично име - а близко до гръцката дума за УПРАВИТЕЛ) - Където българи, те и "славяни" ... ама май и "авари" КОИТО ПРЕЗ 680 г. - за малко да превземат Солун?
2. Кои са "славяните" според венецианския дож А. Дандоло - в неговата хроника, казва:
„Erant enim Sclavi adhuc gentiles, quia a Gothis originem traherunt.” – Превод:
„Всъщност СЛАВЯНИТЕ дотогава са били ЕЗИЧНИЦИ, тъй като са ПОТОМЦИ НА ГОТИТЕ.”
3. За писалият през ШЕСТИ ВЕК св. Исидор Севилски, в неговата "Historia de regibus Gothorum, Vandalorum et Suevorum" - за ГОТИТЕ той казва:
„Anno ante aeram conditam XII, dum pro arripiendo reipublicae imperio, Cn. Pompeius et C. Julius Caesar arma civilia commovissent, Gothi ..."
Превод:
„В година XII-та до установяване на ерата, когато Гней Помпей и Юлий Цезар започнали гражданска война за власт, ГОТИТЕ отишли в Тесалия на помощ на Гней Помпей против Цезар.”
Коментар: Битката при Фарсала, Тесалия, Гърция – между Гней Помпей и Юлий Цезар – станала на 6 август 48 г. Пр. Н. Е. ?

- Е да де ... но ТАЗИ ТЪЖДЕСТВЕНОСТ между стари ГЕТИ те и ГОТИ-НОВИТЕ и по-късните СКЛАВИНИ, пак ГЕТО/ГОТИ ... не отърва на ТРИ ИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ ... Гръцка, руска и германска В ТЕХНИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АСПИРАЦИИ ... от които е ИЗОБРЕТЕНА "славянската народност" и теория за произход НА НАС БЪЛГАРИТЕ?
цитирай
58. shtaparov - Браво- чудесен ...
01.10.2018 18:02
[quote=get][quote=shtaparov]
Браво- чудесен коментар,отлични примери,велик изворов материал!
[quote]

- Свържи нещата ЗА СЛАВЯНСКОТО РАЗСЕЛВАНЕ В ПЕЛОПОНЕС - според "нашите" историци и учебници - С ПРЕДХОДНИЯТ МИ ПОСТ ... и още с ПИСМЕННИ ДОКУМЕНТИ ОТ НЕГО ВРЕМЕ?
1. Солунският агиографски сборник - За чудесата на св.Димитър Солунски - КЪДЕТО СЕ ГОВОРИ за БЪЛГАРИНА - Кубер(което за мен не е лично име - а близко до гръцката дума за УПРАВИТЕЛ) - Където българи, те и "славяни" ... ама май и "авари" КОИТО ПРЕЗ 680 г. - за малко да превземат Солун?
2. Кои са "славяните" според венецианския дож А. Дандоло - в неговата хроника, казва:
„Erant enim Sclavi adhuc gentiles, quia a Gothis originem traherunt.” – Превод:
„Всъщност СЛАВЯНИТЕ дотогава са били ЕЗИЧНИЦИ, тъй като са ПОТОМЦИ НА ГОТИТЕ.”
3. За писалият през ШЕСТИ ВЕК св. Исидор Севилски, в неговата "Historia de regibus Gothorum, Vandalorum et Suevorum" - за ГОТИТЕ той казва:
„Anno ante aeram conditam XII, dum pro arripiendo reipublicae imperio, Cn. Pompeius et C. Julius Caesar arma civilia commovissent, Gothi ..."
Превод:
„В година XII-та до установяване на ерата, когато Гней Помпей и Юлий Цезар започнали гражданска война за власт, ГОТИТЕ отишли в Тесалия на помощ на Гней Помпей против Цезар.”
Коментар: Битката при Фарсала, Тесалия, Гърция – между Гней Помпей и Юлий Цезар – станала на 6 август 48 г. Пр. Н. Е. ?

- Е да де ... но ТАЗИ ТЪЖДЕСТВЕНОСТ между стари ГЕТИ те и ГОТИ-НОВИТЕ и по-късните СКЛАВИНИ, пак ГЕТО/ГОТИ ... не отърва на ТРИ ИСТОРИЧЕСКИ НАУКИ ... Гръцка, руска и германска В ТЕХНИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АСПИРАЦИИ ... от които е ИЗОБРЕТЕНА "славянската народност" и теория за произход НА НАС БЪЛГАРИТЕ? /quote]
Това на венецианския дож е изключително ценно сведение- то се потвърждава от факта че "славяните" се появяват точно тогава,когато изчезват готите!
цитирай
59. get - До 58. shtaparov - Именно!
01.10.2018 20:15
shtaparov написа:

Това на венецианския дож е изключително ценно сведение- то се потвърждава от факта че "славяните" се появяват точно тогава,когато изчезват готите!


- СКЛавини(което "някои" правят на "славяни" ?) - се появява КАТО ПОНЯТИЕ - след смъртта на последният остро-готски цар ТОТИЛА (последният от ЧУЖДАТА ЗА ЛАТИНЦИТЕ-ИТАЛИЦИ, империя на Теодорих ВЕЛИКИ)?

- Годината на смъртта на ПОСЛЕДНИЯ гето-готски цар от територията на Апенини(Италия), ТОТИЛА е 552 г. - оттогава се появява натовареното с отрицателен смисъл латинско СЕРВИ - синонимно на "гръцкото" СКЛАВИНОИ ?
- По отношение ГРЪЦКИЯ ПРОИЗХОД на "склавини" съм твърде скептичен - ЗАЩОТО?

Имаме ТРИ ВЪЗМОЖНИ - древно-"гръцки" думи от които може да е произлязла СКЛАВ - на която и приписват "ГРЪЦКИ" произход?
1. Klewo - ... от същата е производно името на музата на Историята, звучащо "Клио" - Слава/я/е/ща!
В съвременен гръцки синонимната й звучи: "Докса" ... Клио я е хванала липсата - не е ли странно?!
2. старо"гръцка" - klon - чете се "клЬОн" - смислово(И ФОНЕТИЧНО) отговаряща на нашата КЛОН ... съвременни аналози "клонари" и по-старата като форма "кладаки".
2.А) (с)клоня - среща се в латински и гръцка форма: от de (“down”) + clino (на+клоня) ... в старо(?) гръцки се среща - формата: kl&#237;nnЬО ... в средновековен и съвременен: 2(две) форми: "klino"_клоня*, pro+klino_пре+клоня* - От което ОСТАВА ... ВЕРОЯТНО ТРЕТА - ДУМА? Която следва да намерим ИМА ЛИ Я ДОКУМЕНТИРАНА в ЕДНИ ТАКИВА "МЪРТВИ ЕЗИЦИ" - Като старо-гръцки и латински?
3. Най-вероятна ТРЕТА ДУМА е У+ЛОВ(ен) ... Като в латински е останала със смисъл: "печалба", "изгода" ... "lucrum" - в античен-гръцки: apolauo - ползвам(се)

- И тук ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА - съществувал ЛИ Е В ДРЕВНОСТТА на ТЕРИТОРИЯТА НА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА - "трети език" - преки производни ОТ КОЙТО да не са ГРЪЦКИ(античен) или ЛАТИНСКИ?
- Според мен - ДА! Такъв език е бил наличен ДОРИ В ТАКИВА ОТДАЛЕЧЕНИ ВРЕМЕНА ... въпреки съществуващите МНОЖЕСТВО "ОПРОВЕРЖЕНИЯ" срещу тезата ми?
цитирай
60. shtaparov - Това на венецианския дож е изк...
01.10.2018 22:24
get написа:
shtaparov написа:

Това на венецианския дож е изключително ценно сведение- то се потвърждава от факта че "славяните" се появяват точно тогава,когато изчезват готите!


- СКЛавини(което "някои" правят на "славяни" ?) - се появява КАТО ПОНЯТИЕ - след смъртта на последният остро-готски цар ТОТИЛА (последният от ЧУЖДАТА ЗА ЛАТИНЦИТЕ-ИТАЛИЦИ, империя на Теодорих ВЕЛИКИ)?

- Годината на смъртта на ПОСЛЕДНИЯ гето-готски цар от територията на Апенини(Италия), ТОТИЛА е 552 г. - оттогава се появява натовареното с отрицателен смисъл латинско СЕРВИ - синонимно на "гръцкото" СКЛАВИНОИ ?
- По отношение ГРЪЦКИЯ ПРОИЗХОД на "склавини" съм твърде скептичен - ЗАЩОТО?

Имаме ТРИ ВЪЗМОЖНИ - древно-"гръцки" думи от които може да е произлязла СКЛАВ - на която и приписват "ГРЪЦКИ" произход?
1. Klewo - ... от същата е производно името на музата на Историята, звучащо "Клио" - Слава/я/е/ща!
В съвременен гръцки синонимната й звучи: "Докса" ... Клио я е хванала липсата - не е ли странно?!
2. старо"гръцка" - klon - чете се "клЬОн" - смислово(И ФОНЕТИЧНО) отговаряща на нашата КЛОН ... съвременни аналози "клонари" и по-старата като форма "кладаки".
2.А) (с)клоня - среща се в латински и гръцка форма: от de (“down”) + clino (на+клоня) ... в старо(?) гръцки се среща - формата: kl&#237;nnЬО ... в средновековен и съвременен: 2(две) форми: "klino"_клоня*, pro+klino_пре+клоня* - От което ОСТАВА ... ВЕРОЯТНО ТРЕТА - ДУМА? Която следва да намерим ИМА ЛИ Я ДОКУМЕНТИРАНА в ЕДНИ ТАКИВА "МЪРТВИ ЕЗИЦИ" - Като старо-гръцки и латински?
3. Най-вероятна ТРЕТА ДУМА е У+ЛОВ(ен) ... Като в латински е останала със смисъл: "печалба", "изгода" ... "lucrum" - в античен-гръцки: apolauo - ползвам(се)

- И тук ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА - съществувал ЛИ Е В ДРЕВНОСТТА на ТЕРИТОРИЯТА НА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА - "трети език" - преки производни ОТ КОЙТО да не са ГРЪЦКИ(античен) или ЛАТИНСКИ?
- Според мен - ДА! Такъв език е бил наличен ДОРИ В ТАКИВА ОТДАЛЕЧЕНИ ВРЕМЕНА ... въпреки съществуващите МНОЖЕСТВО "ОПРОВЕРЖЕНИЯ" срещу тезата ми?

Всички "опровержения" срещу това твое твърдение са изсмукани от пръстите на съответните автори,понеже най-нови изследвания показаха тяхната пълна несъстоятелност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815817
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи