Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08 06:03 - ГРОБНИЦАТА НА РИМСКИЯ ИМПЕРАТОР АВРЕЛИАН – ОТКРИТА ОТ НАШИ АРХЕОЛОЗИ КРАЙ ПЛОВДИВСКО СЕЛО
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 3576 Коментари: 52 Гласове:
36

Последна промяна: 29.08 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ГРОБНИЦАТА НА РИМСКИЯ ИМПЕРАТОР АВРЕЛИАН – ОТКРИТА ОТ НАШИ АРХЕОЛОЗИ КРАЙ ПЛОВДИВСКО СЕЛО


   От един месец у нас се говори за научна сензация- откриването на голяма царска или императорска гробница от римската епоха с невиждани размери (https://rus.bg/bg/esche/interesno/interesno/
23712-otkrikha-tsarska-grobnitsa-v-selo-manole
).

        image

                          image

  Могилата "Малтепе",която се разкопава от 2016 г. е на път да разкрие своите тайни (http://news.bnt.
bg/bg/a/otkrikha-tsarska-grobnitsa-v-s-manole
). Според официални съобщения гробен комплекс с такива размери не е откриван досега на Балканския полуостров и има огромна вероятност той да е гробница на римски император.

                           image

image

  Досега подобна гробница е открита само на територията на Сърбия,в стария римски град Виминациум където е установено,че е погребан римския император Карин (283-285 г.) затова археолозите смятат,че гробницата край Пловдив е уголемено копие на нея. Според мен обаче е точно обратно: "сръбската" гробница е умалено копие на "Българската",а в нея е погребан не Тракийски цар а друг римски император,който бил много по-важен и по-прославен от Карин. Според актуална научна преценка "нашата" гробница наподобява пирамида и е висока поне 22 метра,а на върха й е имало голяма статуя и това изключва възможността да принадлежи на друга особа освен на римски император. Можем да се догадим кой ще да е бил той,като видим датирането на откритите в могилата монети и други материали (III в.) и направим справка с историческите събития от онова смутно време. В стр. 28 от бр. 232/25.08.2018 г. на в-к "24 часа" пише,че най-късните открити монети са от времето на император Проб (276-283 г.) а най-големия брой монети- на имп. Аврелиан (270-275 г.).

   Тракийския ритуал,по който е положен погребания (в надгробна могила) говори,че той е роден в Балканските земи а мястото на неговото погребение показва че е починал в провинция Тракия,а не някъде другаде. По време на тъй наречените "Войнишки императори" (235-284 г.) и особено при тъй наречените "Илирийски императори" (268-284 г.) повечето владетели са родени на Балканския полуостров,включително по нашите земи. Те биват избирани от войската и сменявани бързо като много от тях са убити,а повечето идват на власт с помощта на преврати и властването им приключва с император Диоклетиан (284-305 г.).

image

  В Българските земи по това време са починали само четирима императори:

1. Траян Деций (249-251 г.)
2. Херений Етруск (251 г.)
3. Клавдий II (268-270 г.)
4. Аврелиан (270-275 г.)

  Това автоматично изключва вероятността край Маноле да е погребан спрягания от археолозите,но починал в Италия император Филип I Араб (244-249 г.) или сина му Филип II (247-249 г.). Траян Деций и сина му Херений Етруск са убити край Абритус (Разград) в провинция Долна Мизия от което следва,че гробовете им трябва да бъдат търсени някъде там,а поразения от чума Клавдий II умира някъде в северозападна България. Разположеният близо до гробницата град Филипопол (Пловдив) бил включен в римската провинция Тракия а северозападна България- в провинция Горна Мизия което значи,че трябва да търсим сведение за много уважаван римски император,който е починал в провинция Тракия. Не е изненада,че такова известие съществува и то се отнася единствено за император Аврелиан (270-275 г.).

image


  Неговите монети са най-многобройни между всички,които археолозите откриват в Малтепе и това изглежда съвсем закономерно на фона на древното съобщение,че той е убит някъде в провинция Тракия:

image

   Написалият сведението римски оратор Лактанций живял точно по същото време (ок. 240- ок. 325 г.),значи е пряк очевидец на епохата и не може да е сгрешил. Остава да видим къде се е намирало споменатото от него градче Кенофрурион и ако е било близо до Пловдив,значи сме открили погребания в Малтепе император и ще докажем по най-убедителен начин нашата теза. Учените предполагат,че това име е носел разположеният на Мраморно море днешен турски град Чорлу (средновековния Цурулон),но имената КЕНОФРУРИОН и ЦУРУЛОН са твърде различни помежду си,а сходство имат само в своите окончания. Затова не е възможно те да са имена на един и същ град- до XV век Чорлу не е владян толкова дълго от "Барбари",че да бъде оправдана такава промяна в неговото име и около града няма огромни могили като императорската Малтепе,която прилича повече на хълм. Затова трябва да търсим споменатия град другаде с презумпцията,че неговото име трябва да е гърцизирано Тракийско,а езикът на Траките като форма на Бригийски е много близък до Българския.

  Правилният анализ на името КЕНОФРУРИОН се оказва крайно полезен в случая,понеже може да даде насока къде е било това градче и резултатът от него да потвърди с огромна сила изведеното по презумпция твърдение,че основния гроб в могилата Малтепе е на римския император Аврелиан. Вярата в Българския език и този път няма да ни подведе: КЕНОФРУРИОН е двъсъставно име,първата част от което е Тракийска а втората гръцка но неговия Български вариант е преминал през вековете,за да стигне до нас в леко изменен вид и да даде блестящо потвърждение на хипотезата,че въпросния градец се е намирал близо до село Маноле,на 16-17 км от Пловдив.

             image

  Името на селището,в което е убит Аврелиан е наполовина гръцко и наполовина Тракийско,понеже е съставено от две части:

1. КЕНО (Тракийска част)
2. ФРУРИО (гръцка част,изписана в падеж като ФРУРИОН).

  Гръцката му част се тълкува лесно,а нейното значение е "крепост":

   image

  Тракийската му част също се тълкува лесно но не чрез гръцки език,а чрез Българския. Думата КЕНО очевидно не е гръцка- тя не може да означава "Няма нужда",какъвто е буквалния й превод в гръцкия език,понеже полученият израз "Ненужна крепост" или "Крепост на ненужните" е пълна безсмислица. Тя не може да означава и "КИНОС" ("КИНО"- Куче),понеже около Чорлу и Маноле няма топоними с "кучешки" имена. Нейното значение научаваме от гръко-Тракийската дума КЕНТАВЪР (Кентавро),чиято съставка КЕН очевидно е Тракийска и означава не "куче",а КОН или КОНЯР.

  Съдейки по това,думата КЕНО е означавала КОНьО (КОНЯРО) или КОНСКИ (КОНЯРСКИ) респ. КОНСКА (КОНЯРСКА),а полученият израз КОНСКА КРЕПОСТ (КОНЯРСКА КРЕПОСТ) има смисъл,оцелял до наше време в сходен топоним. Само на 2-3 км североизточно от могилата при Маноле се намира днешното Българско село МАНОЛСКО КОНАРЕ,което някога се намирало 2 км на запад от сегашното си място и точно там учените са открили следи от древно селище,включително и римско (кликни за да увеличиш):

image

         image
  
  Затова миналото на Манолско Конаре не е само онова,което са записали историците. То е разбира се много по-древно а първото му име очевидно е било КОНАРЕ,с диалектен вариант КОЙНАРЕ (КОНЯРЕ),което означава КОНЯРСКО СЕЛО. Явно преди да се премести на сегашното си място преди няколко века то е останало с много малко жители,затова било придадено към землището на село Маноле. Тогава името му станало Манолско Конаре,за да се различава от близкото до него Куртово Конаре а неговите коняри очевидно са доставяли коне не само на Османската империя,но също на Българската и Римската. Точно там е убит имп. Аврелиан от свои недоверчиви приятели или недоволни роднини,които отишъл да навести в споменатото вече село,а после е погребан край намиращия се на 2 км южно от него главен римски път,за да бъде виждан гроба му от всекиго и да бъде прославяна неговата памет в чест на важните възлови реформи, които извършил за заздравяване и възстановяване на Римската империя. Затова гробът му хем е в Тракия, хем е близо до Конярската крепост (Манолско Коняре),а неговото откриване е огромна заслуга на Българската археология и по-специално на големия ерудит Константин Кисьов (http://bnr.bg/plovdiv/
post/101008837/darjavnici-inspektirat-razkopkite-pri-s-manole
).

image

  Разкриването на императорската гробница обаче ще почака- то ще бъде забавено както съобщиха по-рано,за да привлича по-дълго световното внимание по примера на гърците,които половин година вдигаха фалшиви "тревоги" с гробницата на Касандър при Амфиполис. А при нас "тревогата" не е фалшива- император от ранга на Аврелиан е в пъти по-значим от дребния регионален тиранин Касандър,който направил жалък опит да открадне славата на великия Александър.

Гласувай:
37
11. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю!
26.08 08:14
Чудесен, онагледен, в твой стил материал!
Това наистина е сензационно откритие!Може да хвърли светлина и върху нашето минало!
Да, България е осеяна със села с имена Койнаре-Куртово Конаре-Съединение, Конаре, Малко Конаре, като първоначалното име е Койнаре...

Ще допълня, че още двама римски императори са починали и погребани в България- Херений Етруск-убит е заедно с баща си Траян Деций при Абритус Съимператор е с него, по това време, средата на трети век има такава традиция-съимператор! Войнишките императори са уязвими, животът им е кратък и за да се осигури властта, да няма сътресения, имат и съимператор Но това не е помогнало в случая
Другия е Максимиан Галерий, Роден е в градче около София и е пожелал да бъде погребан в Сердика Гробницата му се знае

От снимковия материал, който прилагаш, се набива и друго на очи-Гробницата е в тракийски стил Много често се използва трако-илири, като термин Което ще рече, че са ако не еднакви- то много близки! Гробницата потвърждава, въпреки че траки и илири, основна част от императорите на Рим в този период-Максимиан Галерий е трак, са силнно повлияни от римските обичаи!

Откритията вероятно-за могилата става дума, тепърва предстоят!
Поздравления отново за свършеното от тебе!

Хубав ден!
цитирай
2. kvg55 - shtaparov,
26.08 12:16
А дано се окаже така.
цитирай
3. shtaparov - А дано се окаже така. Убеден съм че е ...
26.08 12:35
kvg55 написа:
А дано се окаже така.

Убеден съм че е така- сега е въпрос на време и късмет да разберем какви археологически доказателства ще се намерят за това.
цитирай
4. shtaparov - Чудесен, онагледен, в твой стил ...
26.08 12:44
leonleonovpom2 написа:
Чудесен, онагледен, в твой стил материал!
Това наистина е сензационно откритие!Може да хвърли светлина и върху нашето минало!
Да, България е осеяна със села с имена Койнаре-Куртово Конаре-Съединение, Конаре, Малко Конаре, като първоначалното име е Койнаре...

Ще допълня, че още двама римски императори са починали и погребани в България- Херений Етруск-убит е заедно с баща си Траян Деций при Абритус Съимператор е с него, по това време, средата на трети век има такава традиция-съимператор! Войнишките императори са уязвими, животът им е кратък и за да се осигури властта, да няма сътресения, имат и съимператор Но това не е помогнало в случая
Другия е Максимиан Галерий, Роден е в градче около София и е пожелал да бъде погребан в Сердика Гробницата му се знае

От снимковия материал, който прилагаш, се набива и друго на очи-Гробницата е в тракийски стил Много често се използва трако-илири, като термин Което ще рече, че са ако не еднакви- то много близки! Гробницата потвърждава, въпреки че траки и илири, основна част от императорите на Рим в този период-Максимиан Галерий е трак, са силнно повлияни от римските обичаи!

Откритията вероятно-за могилата става дума, тепърва предстоят!
Поздравления отново за свършеното от тебе!

Хубав ден!

Това по принцип го знам но Максимиан Галерий нарочно го пропускам,понеже той формално принадлежи не към ранноримската епоха а към късноримската. А Херений Етруск просто съм го забравил- щях да се сетя за него по-късно и да го добавя след време но е добре това да бъде направено колкото може по-рано,затова благодаря че ме подсещаш.
цитирай
5. radostinalassa - Още не съм чела за този период на Балканите
26.08 13:08
Но никога не е късно.
цитирай
6. shtaparov - (Още не съм чела за този период на Балканите)...
26.08 13:24
radostinalassa написа:
Но никога не е късно.

Периодът е слабо познат у нас по понятни причини та е по-важно специалистите да го познават и разбират добре,а народът не е длъжен разбира се: това не му е приоритет и задължение.
цитирай
7. stih - Прочетох с интерес!
26.08 18:57
"Огромна заслуга на Българската археология"!
Благодаря, Щапаров, че с този богат по съдържание постинг ни запознаваш с това абележително откритие.
Можем само да се гордеем...
Поздрави и успешни дни!
цитирай
8. raders - Интересно, че на 20 тина километра ...
26.08 19:13
Интересно, че на 20 тина километра по-на исток по веригата на "Бейкьовските баири" - близо до село Болярино, се намира подобна огромна могила, която също се нарича "Малтепе" от местните. На 3 километра северозападно от нея по пътя между Болярино и Чоба /на траверс с комплекса в Старосел/ се намира така наречената "Севрюшка могила" горе долу със същите размери. Засега доколкото ми е известно, тези обекти не са били разравяни от иманяри.
цитирай
9. shtaparov - "Огромна заслуга на Бълга...
26.08 19:31
stih написа:
"Огромна заслуга на Българската археология"!
Благодаря, Щапаров, че с този богат по съдържание постинг ни запознаваш с това абележително откритие.
Можем само да се гордеем...
Поздрави и успешни дни!

Крайно време беше камъчето да бъде изплюто- не само да го увъртаме около "може би" и "вероятно".
цитирай
10. shtaparov - Интересно, че на 20 тина километра ...
26.08 19:34
raders написа:
Интересно, че на 20 тина километра по-на исток по веригата на "Бейкьовските баири" - близо до село Болярино, се намира подобна огромна могила, която също се нарича "Малтепе" от местните. На 3 километра северозападно от нея по пътя между Болярино и Чоба /на траверс с комплекса в Старосел/ се намира така наречената "Севрюшка могила" горе долу със същите размери. Засега доколкото ми е известно, тези обекти не са били разравяни от иманяри.

Всички огромни могили са интересни,понеже са вид пирамиди и крият невероятни тайни а какво може да се крие в двете които споменаваш,сега не може да се каже без повече допълнителни данни.
цитирай
11. radostinalassa - Не си прав
26.08 20:13
Много открития се правят от ентусиасти. Аз например не бих се обиждала, а винаги ще приветствам такива. Разбира се , ако се придържат към истината.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.08 20:21
Много точно, вид пирамизи са могилите
Анхиалската е уникална като строеж!
но недалече от нея е имало значително по- голяма Унищожена през ВСВ-за военни цели
Какъв и е размерът може да се съди от наетите работници Чичо ми, бил е младеж,бил нает за разкопаването й Казва ,че били 200 души, проверени щателно, да нямат нещо гръцко Работили няколко месеца В един германците ги събират, плащат им дължимото и казват, че са свободни Само германци ще работят след тях
Мълвата говори, че са намерени невероятни работи, но като предположение Нощно време бучали самолети Да, носели са цимент, но чичо ми ме контрира, че никой не знае, с какво са се връщали
Както и да е, могилата е била с огромни размери, съизмерима с тази в Маноле А в България са хиляди!
Не била България център на цивилизацията?
Който не вярва, да влезе и да види изпълнението на поморийската гробница, както се нарича По- вероятно е да е използвана за обсерватория-астрономическа!
Помислено е за всичко в нея-за осветление, вентилация.... А изпълнението ? Едва ли ще се намерят майстори, които да изпълнят строежа Навсякъде е използвано златното сечение! От траките, "броящи " с резки? А куполът е зидан с тухли!?Поддържащ тонове пръст Удържал на катастрофално земетресение през осми век!?

Хубава вечер, Ангеле!
цитирай
13. shtaparov - Много открития се правят от енту...
27.08 04:11
radostinalassa написа:
Много открития се правят от ентусиасти. Аз например не бих се обиждала, а винаги ще приветствам такива. Разбира се , ако се придържат към истината.

Повечето ентусиасти са хора,на които това им е хоби и призвание от Бога- те са изключенията,които ражда народа.
цитирай
14. shtaparov - Много точно, вид пирами...
27.08 04:13
leonleonovpom2 написа:
Много точно, вид пирамизи са могилите
Анхиалската е уникална като строеж!
но недалече от нея е имало значително по- голяма Унищожена през ВСВ-за военни цели
Какъв и е размерът може да се съди от наетите работници Чичо ми, бил е младеж,бил нает за разкопаването й Казва ,че били 200 души, проверени щателно, да нямат нещо гръцко Работили няколко месеца В един германците ги събират, плащат им дължимото и казват, че са свободни Само германци ще работят след тях
Мълвата говори, че са намерени невероятни работи, но като предположение Нощно време бучали самолети Да, носели са цимент, но чичо ми ме контрира, че никой не знае, с какво са се връщали
Както и да е, могилата е била с огромни размери, съизмерима с тази в Маноле А в България са хиляди!
Не била България център на цивилизацията?
Който не вярва, да влезе и да види изпълнението на поморийската гробница, както се нарича По- вероятно е да е използвана за обсерватория-астрономическа!
Помислено е за всичко в нея-за осветление, вентилация.... А изпълнението ? Едва ли ще се намерят майстори, които да изпълнят строежа Навсякъде е използвано златното сечение! От траките, "броящи " с резки? А куполът е зидан с тухли!?Поддържащ тонове пръст Удържал на катастрофално земетресение през осми век!?

Хубава вечер, Ангеле!

Съгласен съм,че Поморийската гробница е супер уникална и съжалявам за другата,която е криминално разкопана а следите на съкровищата й са изгубени безследно.
цитирай
15. audan - Предположение
27.08 19:20
В една от книгите на d3bep за връзките на Тракия и Египет, се казва, че хората и от двете места имали един странен обичай - да са погребвани там, където са родени. Причината ще прочетете, когато купите книжния носител. :)

Сиреч, няма да се учудя, ако въпросните императори от тракийски произход, са родени там, където са погребани.
Някой може да възрази, че смъртта може да ги е настигнала на друго място. Да, разби се. Може! Тогава тялото бързо е пренесено до родното, особено благоприятно е студеното време. Ако, обаче, е било топло, тялото бива изгаряно, а се погребва прахта
цитирай
16. zaw12929 - Поздравявам ви за представянето на ...
27.08 20:38
Поздравявам ви за представянето на поредния български успех!
цитирай
17. andorey - Браво и поздравления! Само ще ...
27.08 20:41
Браво и поздравления!
Само ще добавя че император Аврелиан е този, който изтегля легионите от Дакия. По този повод преобразува провинции и мести и провинция Дакия на територията на юг от Дунав. Може да е решил да се разкрие за нашето и за бъдещите поколения... :)
Само не виждам кое му е гениалното и ерудираното да бъде разкопана една от най-големите надгробни могили в Тракия...
цитирай
18. radostinalassa - Нашите могили са пирамиди
27.08 21:38
Такива има по цял свят.Те не са построени за погребения. Явно допълнително са използвани за тази цел.
цитирай
19. shtaparov - В една от книгите на d3bep за връз...
28.08 12:03
audan написа:
В една от книгите на d3bep за връзките на Тракия и Египет, се казва, че хората и от двете места имали един странен обичай - да са погребвани там, където са родени. Причината ще прочетете, когато купите книжния носител. :)

Сиреч, няма да се учудя, ако въпросните императори от тракийски произход, са родени там, където са погребани.
Някой може да възрази, че смъртта може да ги е настигнала на друго място. Да, разби се. Може! Тогава тялото бързо е пренесено до родното, особено благоприятно е студеното време. Ако, обаче, е било топло, тялото бива изгаряно, а се погребва прахта

Това е интересна идея и си струва да й бъде обърнато внимание- нужни са само повече данни,за да бъде потвърдена. Нормално е човекът да е решил да навести роднините си и някой негов близък,завидял на успеха и недоволен,че не е получил очаквания от него висок пост да го е убил.
цитирай
20. shtaparov - Поздравявам ви за ...
28.08 12:05
zaw12929 написа:
Поздравявам ви за представянето на поредния български успех!

Благодаря- всички ние се радваме на Българските успехи,дай Боже постоянно да се множат!
цитирай
21. shtaparov - Такива има по цял свят. Те не са по...
28.08 12:06
radostinalassa написа:
Такива има по цял свят.Те не са построени за погребения. Явно допълнително са използвани за тази цел.

Те са строени специално за погребения и има сигурни доказателства за това,но ще ги представя в някоя друга статия.
цитирай
22. shtaparov - Браво и поздравле...
28.08 12:09
andorey написа:
Браво и поздравления!
Само ще добавя че император Аврелиан е този, който изтегля легионите от Дакия. По този повод преобразува провинции и мести и провинция Дакия на територията на юг от Дунав. Може да е решил да се разкрие за нашето и за бъдещите поколения... :)
Само не виждам кое му е гениалното и ерудираното да бъде разкопана една от най-големите надгробни могили в Тракия...

Гениално и ерудирано е това,че е избрал точния обект в точния момент и е настоявал точно той да бъде разкопан- все пак можеше да се заглоби в някое мижаво обектче и никой да не чуе за него,а сега ще получи заслужена слава и на България ще даде от нея!
цитирай
23. radostinalassa - А египетските пирамиди за погребения..
28.08 17:47
ли са построени? А тези в Америка? Мисля, че големината зависи от географската ширина.
цитирай
24. radostinalassa - Защо главата на Севт Трети е намерена на входа на пирамидата?
28.08 21:34
Всъщност тя е метална.Това са били май медни рудници.
цитирай
25. shtaparov - ли са построени? А тези в Америка? ...
28.08 22:15
radostinalassa написа:
ли са построени? А тези в Америка? Мисля, че големината зависи от географската ширина.

Всички са строени за погребения разбира се- включително и тези в Америка.
цитирай
26. radostinalassa - А къде са фараоните?
28.08 22:17
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?
цитирай
27. shtaparov - (Защо главата на Севт Трети е намерена на входа на пирамидата?)
28.08 22:20
radostinalassa написа:
Всъщност тя е метална.Това са били май медни рудници.

При древните всяка част от тялото била посветена на определен бог,всяка част от строежа или посока на света- също. Главата например била посветена на Сатурн а онези части от статуята и тялото,които ги няма там са погребани на друго място,за да се спази Орфическия (т.е. Дионисовия) обичай.
цитирай
28. shtaparov - Мисля, че са намерени само три ...
28.08 22:22
radostinalassa написа:
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?

Щом трите ги няма,значи и другите ги няма. Погребения обаче има,със или без мумии- мумията може да бъде открита и преместена два,че и 20 века по-късно а прахта от кремация: най-много разсипана на място.
цитирай
29. katan - Благодаря за интересния постинг и многото информация!
29.08 10:52
Още когато чух,видях и прочетох за това разбрах, че е нещо грандиозно. Сега се и убедих.
Надявам се нашите историци и управници да не оставят да "отлежава" прекалено дълго, докато се забрави ...
Поздравявам те за цялостния ти труд!
цитирай
30. shtaparov - Още когато чух, видях и ...
29.08 14:56
katan написа:
Още когато чух,видях и прочетох за това разбрах, че е нещо грандиозно. Сега се и убедих.
Надявам се нашите историци и управници да не оставят да "отлежава" прекалено дълго, докато се забрави ...
Поздравявам те за цялостния ти труд!

Ти като другите ми читатели си човек с богата обща култура,което обяснява интереса ти към тези неща- благодаря,оценявам твоето внимание!
цитирай
31. radostinalassa - Кой би построил пирамида с височина 147 метра, за да ...
29.08 15:04
положи вътре една мумия? Това е нелогично. Мумията е вече легнала и е висока 1.90 м. В мазето на пирамидите се открива помещение , което е за съвсем други цели, а не да дава енергия на умрелите вече тела.
цитирай
32. radostinalassa - Пирамидите не са построени от египтяните
29.08 17:54
А много време преди тях. Около 4 хиляди години по - рано. На стените има надписи на най - древния език.
цитирай
33. анонимен - Не знам как да изразя удовлетвор...
30.08 15:46
Не знам как да изразя удовлетворението си от поста, клипа и някои от коментарите.
Некои от питащите требе да си систематизират знанията из различните науки и да изработят съществена питанка.
:)))
цитирай
34. shtaparov - положи вътре една мумия? Това е н...
30.08 19:34
radostinalassa написа:
положи вътре една мумия? Това е нелогично. Мумията е вече легнала и е висока 1.90 м. В мазето на пирамидите се открива помещение , което е за съвсем други цели, а не да дава енергия на умрелите вече тела.

Нямам против,че може да се намери и друго помещение но основната цел е тази която са обявили учените,понеже древните езичници са имали различна логика от нашата.
цитирай
35. shtaparov - А много време преди тях. Около 4 х...
30.08 19:36
radostinalassa написа:
А много време преди тях. Около 4 хиляди години по - рано. На стените има надписи на най - древния език.

Няма египетска пирамида,в която да е открит друг надпис освен египетски а датирането на камъка е трудно,затова по въпроса често има и спекулации.
цитирай
36. shtaparov - Не знам как да изразя ...
30.08 19:37
анонимен написа:
Не знам как да изразя удовлетворението си от поста, клипа и някои от коментарите.
Некои от питащите требе да си систематизират знанията из различните науки и да изработят съществена питанка. :)))

Сърдечно благодаря приятелю но имай предвид едно: системата а не аз до няколко дни изтрива анонимните коментари,независимо в чий блог са написани.
цитирай
37. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
30.08 20:29
audan написа:
В една от книгите на d3bep за връзките на Тракия и Египет, се казва, че хората и от двете места имали един странен обичай - да са погребвани там, където са родени. Причината ще прочетете, когато купите книжния носител. :)

Сиреч, няма да се учудя, ако въпросните императори от тракийски произход, са родени там, където са погребани.
Някой може да възрази, че смъртта може да ги е настигнала на друго място. Да, разби се. Може! Тогава тялото бързо е пренесено до родното, особено благоприятно е студеното време. Ако, обаче, е било топло, тялото бива изгаряно, а се погребва прахта


Това е вярно
Доказва го Максимиан Галерий
Дворецът му е в Солун-император е от 305-311г сл. Хр. Предвид тежкото му заболяване се подготвя мавзолей в Солун
Но последното му нереждане е да бъде погребан в Ромулианум, родното му място, днес в чертите на София!

Хубава вечер!

На Стефан убиха желанието му да пише книги посредственици, които и в блога вилнеят Не могат да пишат ,но знаят другите как да пишат!? Да пишеш, от опит, значи да се самонаказваш!
Иначе бездарници с пари може да бълнат глупости
Жалко за тази държавица
цитирай
38. radostinalassa - Става дума за Големият сфинкс, който се датира на 12000 години
30.08 21:15
Мумиите са били готови 4000 години по - късно, за да ги положат в пирамидата.
цитирай
39. radostinalassa - Моят коментар не беше анонимен
30.08 21:38
По Големият Сфинкс са открити следи от валежи и порои, които са датирани много преди фараоните.
цитирай
40. get - До 28. shtaparov - Интересен е крайният резултат? Ще бъдат ли намерени погребални останки - ако не, то ... ?
30.08 22:35
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?

Щом трите ги няма,значи и другите ги няма. Погребения обаче има,със или без мумии- мумията може да бъде открита и преместена два,че и 20 века по-късно а прахта от кремация: най-много разсипана на място.


... се касае за погребално съоръжение известно, като кенотаф? Етимологията идва: кено(ст.гр.) отговарящо на "няма" или "празно" и "тафос"-могила/гроб!
Подобни кенотафи са ТРИТЕ ПИРАМИДИ на фараон Снофру, живял около 2600-2500 години пр. н. е.?

Форма КЕНОТАФНА, най-стара, на погребения е засвидетелствана във Варненския халколитен некропол около 4 000(години минимум) преди наша ера?

Много ме заинтригува опита ти да изведеш смисъла на: името КЕНОФРУРИОН ... но за това, в следващ пост?
цитирай
41. shtaparov - Мумиите са били готови 4000 години ...
31.08 17:37
radostinalassa написа:
Мумиите са били готови 4000 години по - късно, за да ги положат в пирамидата.

Няма нито едно доказателство за това- всичко е предположения.
цитирай
42. shtaparov - Мисля, че са намерени само три му...
31.08 17:41
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?

Щом трите ги няма,значи и другите ги няма. Погребения обаче има,със или без мумии- мумията може да бъде открита и преместена два,че и 20 века по-късно а прахта от кремация: най-много разсипана на място.


... се касае за погребално съоръжение известно, като кенотаф? Етимологията идва: кено(ст.гр.) отговарящо на "няма" или "празно" и "тафос"-могила/гроб!
Подобни кенотафи са ТРИТЕ ПИРАМИДИ на фараон Снофру, живял около 2600-2500 години пр. н. е.?

Форма КЕНОТАФНА, най-стара, на погребения е засвидетелствана във Варненския халколитен некропол около 4 000(години минимум) преди наша ера?

Много ме заинтригува опита ти да изведеш смисъла на: името КЕНОФРУРИОН ... но за това, в следващ пост?

С алтернативния превод,който откриваш също не става както сам си се убедил: "Празна крепост" и "Несъществуваща крепост" е отново безсмислица,но е хубаво че даваш старогръцкия смисъл на думата,за да не го обяви някой за по-важен е мерадовен от Тракийския.
цитирай
43. shtaparov - По Големият Сфинкс са открити следи ...
31.08 17:46
radostinalassa написа:
По Големият Сфинкс са открити следи от валежи и порои, които са датирани много преди фараоните.

Чул съм за тази версия но тя също е версия- не е доказателство и няма нищо сигурно в това твърдение. По даден камък,който е създаден преди 20 милиона години може да са се стичали порои преди 15 или 18 млн. год.,а хората да са го обработили преди само 2 години.
цитирай
44. shtaparov - В една от книгите на d3bep за връз...
31.08 17:51
leonleonovpom2 написа:
audan написа:
В една от книгите на d3bep за връзките на Тракия и Египет, се казва, че хората и от двете места имали един странен обичай - да са погребвани там, където са родени. Причината ще прочетете, когато купите книжния носител. :)

Сиреч, няма да се учудя, ако въпросните императори от тракийски произход, са родени там, където са погребани.
Някой може да възрази, че смъртта може да ги е настигнала на друго място. Да, разби се. Може! Тогава тялото бързо е пренесено до родното, особено благоприятно е студеното време. Ако, обаче, е било топло, тялото бива изгаряно, а се погребва прахта


Това е вярно
Доказва го Максимиан Галерий
Дворецът му е в Солун-император е от 305-311г сл. Хр. Предвид тежкото му заболяване се подготвя мавзолей в Солун
Но последното му нереждане е да бъде погребан в Ромулианум, родното му място, днес в чертите на София!

Хубава вечер!

На Стефан убиха желанието му да пише книги посредственици, които и в блога вилнеят Не могат да пишат ,но знаят другите как да пишат!? Да пишеш, от опит, значи да се самонаказваш!
Иначе бездарници с пари може да бълнат глупости
Жалко за тази държавица

Както се вижда обичаят е бил императорът да бъде погребан там,където е починал- особено при инцидентни и екстремни обстоятелства като тези с Аврелиан. Галерий е знаел,че и с него така ще стане- затова се принудил да даде специално нареждане за себе си,за да избегне утвърдения вече обичай. Ако почнем да проверяваме ще се окаже,че доста императори не са погребани в родното си място- включително и такива от Балканските земи.
цитирай
45. radostinalassa - Чул съм за тази версия но тя също е версия- не е доказателство и няма нищо сигурно в това твърдение. По даден камък,който е създаден преди 20 милиона години мож
31.08 19:53
Климатолозите са го доказали, като са съпоставили времето през различните хилядолетия. Не се съмнявай в тях. Пирамидите са построени по същите разтези и мерки , които са използвани от българите при Варненския некропол и съкровището. А те са още по древни. Не съм расистка, но египтяните , даже и с бели фараони нямат такива знания. Пирамидите са били съоръжения или да предотвратяват катаклизмите на Земята , или съоръжения за безпроводно предаване на електричество от ефира , чрез използмане на водата.
цитирай
46. leonleonovpom2 - Друго подчертавам, Ангеле!
31.08 20:32
Че е съхранен тракийският обичай-вождът да бъде погребван там, където е роден!
Има дворец, има изтраден мавзолей Галерий, но нарежда да то погребат в Сердика-където е роден!
Сигурно доказателства за тракийски произход!
Е, считащите се за римляни ,вече не спазват обичая, като Константин Велики, той е погребан в Константинопол, не в Найсос-Ниш!
цитирай
47. get - Мисля, че са намерени само три му...
01.09 19:25
shtaparov написа:
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?

Щом трите ги няма,значи и другите ги няма. Погребения обаче има,със или без мумии- мумията може да бъде открита и преместена два,че и 20 века по-късно а прахта от кремация: най-много разсипана на място.


... се касае за погребално съоръжение известно, като кенотаф? Етимологията идва: кено(ст.гр.) отговарящо на "няма" или "празно" и "тафос"-могила/гроб!
Подобни кенотафи са ТРИТЕ ПИРАМИДИ на фараон Снофру, живял около 2600-2500 години пр. н. е.?

Форма КЕНОТАФНА, най-стара, на погребения е засвидетелствана във Варненския халколитен некропол около 4 000(години минимум) преди наша ера?

Много ме заинтригува опита ти да изведеш смисъла на: името КЕНОФРУРИОН ... но за това, в следващ пост?

С алтернативния превод,който откриваш също не става както сам си се убедил: "Празна крепост" и "Несъществуваща крепост" е отново безсмислица,но е хубаво че даваш старогръцкия смисъл на думата,за да не го обяви някой за по-важен е мерадовен от Тракийския.


ИЗВОД - "Кено" - НЕ Е ДУМА ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД! ... тъй като СЕ ЯВЯВА ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА по отношение ТОПОНИМА (ако го преведем дословно през ГРЪЦКИ ?), тоест "Празна+крепост" - Но?
Първо:
Се явява възстановител на РИМСКАТА ВЛАСТ в Галия?
Второ:
Да вземем ДВА ПРИМЕРА ОТ ТИТУЛАТУРАТА ИЗПОЛЗВАНА ЗА ОЗНАМЕНУВАНЕ ТРИУМФИТЕ Аврелиан във войните му - Как звучат те?
- победител на ГЕРМАНЦИТЕ (Germanicus Maximus) и ... ;
- победител на ГОТИТЕ („Gothicus Maximus“)?
Трето:
При келтите-ГАЛИ и ГОТИТЕ(според възприетата ГЕРМАНСКА ТЕЗА) "германци" ... СРЕЩА ЛИ СЕ ТИТУЛАТУРА С ПОДОБНО НА ... КЕН ... или близко звучаща?

- Отговора Е ПОЛОЖИТЕЛЕН - Да!
1)
- При келтите ИМАМЕ ДОКУМЕНТИРАНА ДУМА ... и то НЕ САМО ЕДНА(езикова аналогия келто-български ?) ... кореспондираща с думи (според доста автори БЪЛГАРСКИ) - Като?

КАНАС - КЕАН или КАНС – титла на келтски владетели
ДУЛО (династичен произход) - ДУЛА (келт.) – скиптър, ДУАЛ (келт.) - династично право за наследяване;
ТАРКАН (управител) - ТАРГАД (келт.) – областен управител ;
БАГАТУР(рицар-тежко въор. конник) - БАГАДОР (келт.) – келтски воин/командир/;
ОНГЪЛ (укрепено място) - ONGL (кимр.) – укрепено място ... може би останало в битовият му смисъл до късно при нас, като ЪГЪЛ/място, където се укриват животни/.
Да не стана досаден ... Спирам :) !
2)
- Ако не ми вярвате за КЕЛТО - > БЪЛГАРСКИ аналози и то в древни(късно-антични) времена ... Да направим справка ... за думата за ВОДАЧ//CEAN, и производната й CEANNARD?
3)
- Ето какво ни казват на Адрес:
https://en.wiktionary/wiki/ceannard
Noun, ceannard m (genitive singular ceannaird, plural ceannardan)
- ЗНАЧЕНИЯ:
leader, chief, commander, boss
- Related terms: ceann ... СЪС ЗНАЧЕНИЕ - глава, главен ... идващо от Proto-Celtic: *kwennom - head(англ.)?
... Но няма да бъдат пълни и обективни изследванията ни АКО НЕ УПОМЕНЕМ и името или по-скоро титлата на ГОТСКИЯ ВОДАЧ сразен от Аврелиан ... Canna+baudes ?

- Ако приемем БЛИЗОСТ между език и произход на ПРИМЕРНО КЕЛТИТЕ ... както са го написали(по отношение на ИРЛАНДСКИТЕ КЕЛТИ?
"енциклопедия “Британика” - “The Thracian party become the ancestors of the second colonizing race, Firbolgs” (Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299). (...) НО СЕГА ИМ Е ПРОБЛЕМ ДА ТВЪРДЯТ СЪЩОТО ... Защо ли ... ?
Ами вероятно ПОРАДИ СЪЩИТЕ ПРИЧИНИ ... поради които ГЛАВНИЯТ ГОТОЛОГ Хервиг Волфрам - пише, за името "Canna+baudes" ===> това е аратив или какография(фр.) - неправилно предаване от пишещият звучението на думата(в случая името) ?

- Но ако трябва да обощим И СЕ ВЪРНЕМ ПО ОТНОШЕНИЕ СМИСЪЛА В ИМЕТО НА крепостта КЕНОФРУРИОН ... определено ПЪРВАТА ЧАСТ означава ВОДАЧ ... като допълнително може да се търси и смисъла за КОНник?

- Поздрав?
П.П.
И провери името на съвременният град Орлеан - Как се е звучало преди да го превземе Аурелиан ... вярващ в "Сол ин виктуса/Безсмъртното Слънце" ... символиката на КОЕТО Е ПРЕСЪЗДАДЕНА В "КРЪГЛАТА БАЗИЛИКА" - на император Галерий в Солун ... и в една друга сграда в Рим?
цитирай
48. shtaparov - Климатолозите са го доказали, като ...
04.09 10:25
radostinalassa написа:
Климатолозите са го доказали, като са съпоставили времето през различните хилядолетия. Не се съмнявай в тях. Пирамидите са построени по същите разтези и мерки , които са използвани от българите при Варненския некропол и съкровището. А те са още по древни. Не съм расистка, но египтяните , даже и с бели фараони нямат такива знания. Пирамидите са били съоръжения или да предотвратяват катаклизмите на Земята , или съоръжения за безпроводно предаване на електричество от ефира , чрез използмане на водата.

И аз не съм расист,но държа всяка жаба да си знае гьола и никой да не бърка в чуждо канче- негрите в Африка,циганите в Индия и Сирия,турците в Туркестан,руснаците в Московия,Българите между Крим-Далмация-Карпати-Тесалия.
цитирай
49. shtaparov - Че е съхранен тракийският обича...
04.09 10:35
leonleonovpom2 написа:
Че е съхранен тракийският обичай-вождът да бъде погребван там, където е роден!
Има дворец, има изтраден мавзолей Галерий, но нарежда да то погребат в Сердика-където е роден!
Сигурно доказателства за тракийски произход!
Е, считащите се за римляни ,вече не спазват обичая, като Константин Велики, той е погребан в Константинопол, не в Найсос-Ниш!

Много е спорно дали това е Тракийския обичай приятелю- Тракийските царе са погребвани в могили сред полето,встрани от селищата които управлявали затова терминът "месторождение" е много широко понятие. Бойко например е роден в Банкя,роден е също в София-град,в Западна България и въобще в България. Той е роден на Балканския п-в,в Югоизточна Европа,въобще в Европа и в Стария свят. Така понятието "месторождение" може да бъде размивано до безкрайност,понеже не е лесно могилата на даден цар да уцели мястото на дома или дори на квартала,в който е роден. Разбирам какво искаш да кажеш но Александър Велики също е Тракийски цар,а е погребан в оазиса СИВА в Египет. Нямам нищо против все пак да се окаже,че Аврелиан е роден точно в Кенофрурион но няма как да го докажем- всички лесни доказателства за това са отдавна изгубени и на нас ни остава само да гадаем.
цитирай
50. shtaparov - Мисля, че са намерени само три ...
04.09 10:45
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
Мисля, че са намерени само три мумии. Къде са другите?

Щом трите ги няма,значи и другите ги няма. Погребения обаче има,със или без мумии- мумията може да бъде открита и преместена два,че и 20 века по-късно а прахта от кремация: най-много разсипана на място.


... се касае за погребално съоръжение известно, като кенотаф? Етимологията идва: кено(ст.гр.) отговарящо на "няма" или "празно" и "тафос"-могила/гроб!
Подобни кенотафи са ТРИТЕ ПИРАМИДИ на фараон Снофру, живял около 2600-2500 години пр. н. е.?

Форма КЕНОТАФНА, най-стара, на погребения е засвидетелствана във Варненския халколитен некропол около 4 000(години минимум) преди наша ера?

Много ме заинтригува опита ти да изведеш смисъла на: името КЕНОФРУРИОН ... но за това, в следващ пост?

С алтернативния превод,който откриваш също не става както сам си се убедил: "Празна крепост" и "Несъществуваща крепост" е отново безсмислица,но е хубаво че даваш старогръцкия смисъл на думата,за да не го обяви някой за по-важен е мерадовен от Тракийския.


ИЗВОД - "Кено" - НЕ Е ДУМА ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД! ... тъй като СЕ ЯВЯВА ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА по отношение ТОПОНИМА (ако го преведем дословно през ГРЪЦКИ ?), тоест "Празна+крепост" - Но?
Първо:
Се явява възстановител на РИМСКАТА ВЛАСТ в Галия?
Второ:
Да вземем ДВА ПРИМЕРА ОТ ТИТУЛАТУРАТА ИЗПОЛЗВАНА ЗА ОЗНАМЕНУВАНЕ ТРИУМФИТЕ Аврелиан във войните му - Как звучат те?
- победител на ГЕРМАНЦИТЕ (Germanicus Maximus) и ... ;
- победител на ГОТИТЕ („Gothicus Maximus“)?
Трето:
При келтите-ГАЛИ и ГОТИТЕ(според възприетата ГЕРМАНСКА ТЕЗА) "германци" ... СРЕЩА ЛИ СЕ ТИТУЛАТУРА С ПОДОБНО НА ... КЕН ... или близко звучаща?

- Отговора Е ПОЛОЖИТЕЛЕН - Да!
1)
- При келтите ИМАМЕ ДОКУМЕНТИРАНА ДУМА ... и то НЕ САМО ЕДНА(езикова аналогия келто-български ?) ... кореспондираща с думи (според доста автори БЪЛГАРСКИ) - Като?

КАНАС - КЕАН или КАНС – титла на келтски владетели
ДУЛО (династичен произход) - ДУЛА (келт.) – скиптър, ДУАЛ (келт.) - династично право за наследяване;
ТАРКАН (управител) - ТАРГАД (келт.) – областен управител ;
БАГАТУР(рицар-тежко въор. конник) - БАГАДОР (келт.) – келтски воин/командир/;
ОНГЪЛ (укрепено място) - ONGL (кимр.) – укрепено място ... може би останало в битовият му смисъл до късно при нас, като ЪГЪЛ/място, където се укриват животни/.
Да не стана досаден ... Спирам :) !
2)
- Ако не ми вярвате за КЕЛТО - > БЪЛГАРСКИ аналози и то в древни(късно-антични) времена ... Да направим справка ... за думата за ВОДАЧ//CEAN, и производната й CEANNARD?
3)
- Ето какво ни казват на Адрес:
https://en/wiki/ceannard
Noun, ceannard m (genitive singular ceannaird, plural ceannardan)
- ЗНАЧЕНИЯ:
leader, chief, commander, boss
- Related terms: ceann ... СЪС ЗНАЧЕНИЕ - глава, главен ... идващо от Proto-Celtic: *kwennom - head(англ.)?
... Но няма да бъдат пълни и обективни изследванията ни АКО НЕ УПОМЕНЕМ и името или по-скоро титлата на ГОТСКИЯ ВОДАЧ сразен от Аврелиан ... Canna+baudes ?

- Ако приемем БЛИЗОСТ между език и произход на ПРИМЕРНО КЕЛТИТЕ ... както са го написали(по отношение на ИРЛАНДСКИТЕ КЕЛТИ?
"енциклопедия “Британика” - “The Thracian party become the ancestors of the second colonizing race, Firbolgs” (Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299). (...) НО СЕГА ИМ Е ПРОБЛЕМ ДА ТВЪРДЯТ СЪЩОТО ... Защо ли ... ?
Ами вероятно ПОРАДИ СЪЩИТЕ ПРИЧИНИ ... поради които ГЛАВНИЯТ ГОТОЛОГ Хервиг Волфрам - пише, за името "Canna+baudes" ===> това е аратив или какография(фр.) - неправилно предаване от пишещият звучението на думата(в случая името) ?

- Но ако трябва да обощим И СЕ ВЪРНЕМ ПО ОТНОШЕНИЕ СМИСЪЛА В ИМЕТО НА крепостта КЕНОФРУРИОН ... определено ПЪРВАТА ЧАСТ означава ВОДАЧ ... като допълнително може да се търси и смисъла за КОНник?

- Поздрав?
П.П.
И провери името на съвременният град Орлеан - Как се е звучало преди да го превземе Аурелиан ... вярващ в "Сол ин виктуса/Безсмъртното Слънце" ... символиката на КОЕТО Е ПРЕСЪЗДАДЕНА В "КРЪГЛАТА БАЗИЛИКА" - на император Галерий в Солун ... и в една друга сграда в Рим?

Аз ти вярвам и дори търся повече келто-Български паралели,понеже съм убеден в тяснородствената връзка между "пра"-Българи и Келти.
цитирай
51. horos - Може да се окажеш прав..
20.09 20:43
Така Соломон (Аврелиан) се възкачва на трона на мястото на баща си Давид (Клавдий ІІ Готски). А Давид (Клавдий ІІ Готски) почива и е погребан в Давидовия град (Филипопол или в неговите покрайнини). Да не забравяме, че Давид е роден в град Витлеем (Пловдив). Официалната история приема, че император Аврелиан е роден на 9 септември 214 г. в Сирмиум (Срем, в дн. Сърбия) и произхожда от семейство на земеделци изполничари, които по това време арендуват земята на сенатора Аврелий. Биографите му укриват факта, че той е син на предишния император. Той се е отличава с огромна физическа сила също като баща си Клавдий ІІ Готски. Характерното за римските императори от тракийски произход е техния висок ръст и физическа сила. Роден е в град Сердика (България), а не в Сирмиум. Сердика става столица на Римската империя още по времето на Клавдий ІІ Готски и тогава започва нейното възстановяване и възход. Аврелиановата стена в града е построена от император Аврелиан, но не само нея. Той построява и големия храм на бог Сол Инвиктус.

"42. Времето, през което Соломон (император Аврелиан) царува в Иерусалим (София) над цял Израил (Илирик), беше четирийсет години.
43. И Соломон (Аврелиан) почина при отците си и биде погребан в града на баща си Давида (в Давидовия град, Витлеем, Филипопол); и вместо него се възцари син му Ровоам."

Но прочети кога и защо отварят гробницата на Давид (Клавдий ІІ Готски), за да вземат съкровищата.
цитирай
52. shtaparov - Така Сол...
23.09 03:00
horos написа:
Така Соломон (Аврелиан) се възкачва на трона на мястото на баща си Давид (Клавдий ІІ Готски). А Давид (Клавдий ІІ Готски) почива и е погребан в Давидовия град (Филипопол или в неговите покрайнини). Да не забравяме, че Давид е роден в град Витлеем (Пловдив). Официалната история приема, че император Аврелиан е роден на 9 септември 214 г. в Сирмиум (Срем, в дн. Сърбия) и произхожда от семейство на земеделци изполничари, които по това време арендуват земята на сенатора Аврелий. Биографите му укриват факта, че той е син на предишния император. Той се е отличава с огромна физическа сила също като баща си Клавдий ІІ Готски. Характерното за римските императори от тракийски произход е техния висок ръст и физическа сила. Роден е в град Сердика (България), а не в Сирмиум. Сердика става столица на Римската империя още по времето на Клавдий ІІ Готски и тогава започва нейното възстановяване и възход. Аврелиановата стена в града е построена от император Аврелиан, но не само нея. Той построява и големия храм на бог Сол Инвиктус.

"42. Времето, през което Соломон (император Аврелиан) царува в Иерусалим (София) над цял Израил (Илирик), беше четирийсет години.
43. И Соломон (Аврелиан) почина при отците си и биде погребан в града на баща си Давида (в Давидовия град, Витлеем, Филипопол); и вместо него се възцари син му Ровоам."

Но прочети кога и защо отварят гробницата на Давид (Клавдий ІІ Готски), за да вземат съкровищата.

Има много неща, които не знаем но по Божията воля тепърва научаваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 1982410
Постинги: 131
Коментари: 4250
Гласове: 63495
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930