Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2018 17:54 - БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 19261 Коментари: 93 Гласове:
50

Последна промяна: 04.08.2018 05:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА


   Казионната европейска наука* смята,че Венеция е основана през V век от римляни,които напуснали разрушения от Хуните гр. Аквилея. Това обаче не е вярно,защото името на града не е римско. В Европа днес го произнасяме ВЕНЕЦИЯ но правилното му произношение е ВЕНЕТИЯ,както е зафиксирано в средновековни писмени паметници:

image

                                  image

image

  Името на града само по себе си говори кои са неговите основатели: това са хората от племето ВЕНЕТИ,което обитавало района далеч преди идването на римляните (кликни за да увеличиш приложената карта):

image

  Днешните казиони енергично отричат идентичността между "келтското" племе Венети и "славянските" Венети,понеже те са всъщност Българите-Ванади (Вананди,Ванандови Българи),част от които според арменски източник обитавала Кавказ в III в. пр. Хр. Те отричат дори идентичността между Белги,Болги и Болгари,макар че в Галия до I в. пр. Хр. са открити голям брой типично "пра"-Български имена (http://sparotok.blog.bg/politika/2010/04/22/trakite-v-galiia-ili-probujdaneto-na-zapada.533247),a сред Фир Болг (Племето Болги т.е. Белги в Британия) се срещали имена като Ган (Ганьо,Гане), Беоан (Боян), Буайн (Буен,Боен), Мортаг, Угаин, Бурис, Борис, Умор, Смертул, Етър, Семион, Болгер и пр. (http://nestinar.blog.bg/history/2011/06/15/fir-bolg-naroda-bolg-v-irlandiia.765526).

  Че "келтските" и "славянските" ВЕНЕТИ са идентични племена говори не какво да е,а местоживеенето на днешното "славянско" племе Венети. То и днес живее там,където е живяло "келтското" племе Венети в IV в. пр.Хр.,но днес е прекръстено на "словенци". Че днешните "словенци" в старо време се наричали Венети говорят много източници:

image


image
 
   Да вярваме,че в V-VI в. някой римлянин е помнел името на отдавна изчезналото "Келтско" племе ВЕНЕТИ и кой знае защо е окичил с него "новодошлите" "словенци",които пък се чудели как да нарекат себе си и питали точно него за това е не само чиста казуистика,но и признак за ниска интелектуална култура. Науката не познава случай римляни,в това число "византийци" да са придавали умишлена древност на своите врагове,за да създадат алиби на тяхното нахлуване в "римската" земя. Това касае и Дунавските Българи- възможно ли е дворцовите византийски летописци да са придали умишлена древност на нашите деди,за да оправдаят завзимането на "гръцки" земи от Българската държава и да изкарат своя император крадец,който незаконно владее Балканския полуостров? Аз мисля че не е възможно!

  Самите словенци също твърдят,че старото им име е Венети а тези Венети ползвали някаква странна писменост,която е същински брат-близнак на "пра"-Българските "руни" (кликни върху преведения текст,за да го увеличиш):

image

  Днешните учени твърдят,че не знаят кога дедите на Словенци и Хървати са населили западните Балкани но хората,които не си затварят очите за старите летописи знаят добре това. Тези племена си върнали своята прародина в средата на V век благодарение на пребиваващия в недалечната Панония Атила,който освободил старата им земя от многовековно римско иго. Това е зафиксирано в КРАТКОТО ЖИТИЕ на св. Климент Охридски и в други средновековни документи на Български и гръцки език в които пише,че Българите първо "завзели" (т.е. освободили от римско иго) Далмация и Илирик т.е. западните Балкани а близо 2 века след това дошъл Аспарух,за да освободи от римско робство и източните Балкани:

image

  На "нашите" казионни историци това сведение въобще не им харесва,затова не са го включили в никоя Българска история. Западните учени обаче не са имали техните партийно-политически скрупули и взели,че изобразили на своите карти как Българи от Стара Велика България заселват районите около Венеция,идвайки откъм Панония (Банат):

image

  Истина е,че западните учени са отнесли това знаменателно събитие към VII век за да не им се налага да обясняват как така Българи,които според официалната версия идват през VII в. от степите на Азия са дошли в Италия през V век,за да основат на римляните град и то един от най-забележителните. Съвременните "слависти" също премълчават този исторически извор и обявяват написаното в Житието за лъжа,като считат словенците и хърватите за "славяни" без да кажат дори дума за това,че според стар арабски летописец столицата на "славяните" се наричала БОЛГАР,а словенски възрожденец като Йериней Копитар (XVIII-XIX в.) е разполагал с исторически извор който му дал основание да напише,че словенците са най-западния дял на Българите:
           image

image

  Западняците не спират дотук: на друга тяхна карта Българските граници през VII-IX в.стигат почти до Венеция и Алпите:

                   image

   Българите дошли в района на Венеция от Банат,а това можело да стане само по времето на Атила в средата на V в. Затова трябва да обясним какво значи името на така обичания от Българите Банат. Това име не идва от "римското" название на ПАНОНИЯ,а значи чисто и просто Ванат (Венет) т.е. Ванад (Страна на Ванандовите Българи). Това означава че словенците,които се наричали ВЕНЕТИ са били част от панонските Хуни т.е. Българи,която заселила превзетите от Атила земи около Венеция считайки ги за своя прародина и основала там своя племенна столица,която нарекла на своето име. Тези Венети избрали този район не случайно а понеже знаели,че векове преди тяхното завръщане той е бил обитаван от техни прадеди.
         image

                                     image

   Ако не носи името точно на тези ВЕНЕТИ,които дошли с Атила от БАНАТ (ВАНАТ),Венеция няма чие друго име да носи. Тя не съществувала по време на Римската република за да мислим че е древен римски град или поне село,което постепенно прераснало в град. Тя е създадена през V век и ако не е създадена по волята на Хуните т.е. на Българите,няма друга воля по която да е можела да се създаде. Дори да допуснем че са я създали римските жители на Аквилея,опазили спомена че някога са били част от "келтското" племе ВЕНЕТИ,пак остават два фактора които говорят,че Българите са пряко замесени в нейното създаване:

1. Тези аквилейци избягали от родния си град по вина на Хуните т.е. Българите,които дошли от БАНАТ (ВАНАТ) и не е логично да приемем,че Българите са кръстили своята област на тяхното име заради тяхната чест,или че аквилейците са решили да ознаменуват паметта и славата на Българското племе,което разрушило града им.

2. Едно такова допускане навлича на историците голям неприятен въпрос: защо "славянското" племе ВЕНЕТИ дошло да живее именно в околностите на ВЕНЕТИЯ ("Венеция") точно тогава,когато аквилейците го "основали"- да не би да се е заблудило,че римляните основават града специално за него или после е решило да се нарече Венети,за да ознаменува гениалната идея на победените от него римляни? Тази теза отвсякъде издиша като видим,че фините и днес наричат руснаците ВЕНЕЛАЙНЕН (Венетски народ) а в древен Тохаристан векове преди Римската империя е имало владетелска титла ВЕНОУТО-ВАН (= ВЕНЕТО ВАН) т.е. Ванът (Банът,Панът) на Венетите! А че "венецианските" Венети са дошли от БАНАТ,чието име означава ВАНАТ (ВЕНЕТ) има достатъчно данни и за да спори човек срещу тях трябва или да е сляп,или да е крив по душа и характер!

  Нормалната човешка и научна логика сочи,че град ВЕНЕТИЯ ("Венеция") тъй или инак е основан с пряко участие на Българското племе ВЕНЕТИ (Ванати,Вананди),което обитавало района точно тогава и всеки,който реши да отрича това се превръща в лъжец или мошеник! А никой лъжец и мошеник няма да признае онези очевидни истини,които не са приятни за него и неговите началници!

  След като дали името на гр.Венеция,"словенските" т.е. Венетските (Банатските) Българи дали своето племенно име на една нова държава. Венецуела е кръстена на тяхното име,понеже нейната столица в колониалния период имала множество канали,които я правели да прилича на гр. Венеция и испанците веднага забелязали това. Първите жители на новия "римски" град обаче нямали радостна съдба: още в 30-те години на VI в. Римската империя,наричана от днешните учени "Византия" превзела техния столичен град,но не сменила името му а го подложила на усилена латинизация,което в крайна сметка се оказало решаващо за неговата историческа съдба. "Словенците" накрая били приобщени към католицизма,за да бъдат разделени от своите Български братя и да бъдат подчинени по-лесно от своите врагове,след което народните им обичаи и език постепенно се раздалечили от нашите. Градивното дело на древните Български ВЕНЕТИ (ВАНАДИ,ВАНАНДИ) обаче останало,за да пребъде Българската слава и величието на Българската култура сега и във бъдните векове.






В западна Европа също имало и още има такива- те фалшифицират историята на готите,вандалите и на цялото Велико преселение на народите.





Гласувай:
54


Вълнообразно


1. stih - Нека се знае и помни!
01.08.2018 19:05
" След като дали името на Венеция,"словенските" т.е. Венетските Българи дали и името на цяла държава. Венецуела е кръстена на тяхното име,понеже нейната столица в колониалния период имала множество канали,които я правели да прилича на гр. Венеция и испанците веднага забелязали това. Първите жители на новия "римски" град обаче нямали радостна съдба: още преди средата на VI в. Римската империя,наричана от днешните учени "Византия" превзела техния столичен град и го подложила на усилена латинизация,което в крайна сметка се оказало решаващо за неговата историческа съдба. "Словенците" накрая били приобщени към католицизма,за да бъдат разделени от своите Български братя и да бъдат подчинени по-лесно от своите врагове,след което народните им обичаи и език постепенно се раздалечили от нашите. Градивното дело на древните Български ВЕНЕТИ (ВАНАДИ,ВАНАНДИ) обаче останало,за да пребъде Българската слава и величието на Българската култура сега и във вековете."

С благодарност: Елица
цитирай
2. barin - Здравей, shtaparov. Запитвал съм ...
01.08.2018 20:57
Здравей, shtaparov. Запитвал съм се за близостта на думите"венец", "венети", "Венеция", "Венецуела". Звучат ми сходно и както не се вижда близостта и връзката, така си ги представил разбираемо. Нека повече хора прочетат, а който иска да не вярва. С разселванията може да се обяснят подобни неща в етимологията.
Поздрави!
цитирай
3. kvg55 - shtaparov,
01.08.2018 23:03
Излиза, че българите са били доста активни в Източна и Средна Европа още преди идването на Аспарух.
цитирай
4. shtaparov - Излиза, че българите са били доста ...
01.08.2018 23:45
kvg55 написа:
Излиза, че българите са били доста активни в Източна и Средна Европа още преди идването на Аспарух.

Точно така пише в древните извори приятелю- не го измисляме ние разбира се.
цитирай
5. shtaparov - " След като дали името на Ве...
01.08.2018 23:48
stih написа:
" След като дали името на Венеция,"словенските" т.е. Венетските Българи дали и името на цяла държава. Венецуела е кръстена на тяхното име,понеже нейната столица в колониалния период имала множество канали,които я правели да прилича на гр. Венеция и испанците веднага забелязали това. Първите жители на новия "римски" град обаче нямали радостна съдба: още преди средата на VI в. Римската империя,наричана от днешните учени "Византия" превзела техния столичен град и го подложила на усилена латинизация,което в крайна сметка се оказало решаващо за неговата историческа съдба. "Словенците" накрая били приобщени към католицизма,за да бъдат разделени от своите Български братя и да бъдат подчинени по-лесно от своите врагове,след което народните им обичаи и език постепенно се раздалечили от нашите. Градивното дело на древните Български ВЕНЕТИ (ВАНАДИ,ВАНАНДИ) обаче останало,за да пребъде Българската слава и величието на Българската култура сега и във вековете."

С благодарност: Елица

Винаги съм бил сигурен,че между жените също има прекрасни родолюбци и ти си едно от доказателствата за това!
цитирай
6. shtaparov - Здравей, ...
01.08.2018 23:52
barin написа:
Здравей, shtaparov. Запитвал съм се за близостта на думите"венец", "венети", "Венеция", "Венецуела". Звучат ми сходно и както не се вижда близостта и връзката, така си ги представил разбираемо. Нека повече хора прочетат, а който иска да не вярва. С разселванията може да се обяснят подобни неща в етимологията.
Поздрави!

Думата ВЕНЕЦ би следвало да значи ВЕЙНЕЦ (ВИЕНЕЦ,Направен от увити цветя) което значи,че тя освен всичко друго е означавала КОРОНА (Атрибут на върховната власт) и иде да ни каже,че Венетите наистина са били част от Хуните (Царското племе на Българите).
цитирай
7. germantiger - :D
02.08.2018 00:20
ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е БЪЛГАРСКА... космоса е тракийски

само Луната е македонска
цитирай
8. shtaparov - ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е ...
02.08.2018 00:25
germantiger написа:
ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е БЪЛГАРСКА... космоса е тракийски

само Луната е македонска

Toва са си твои измишльотини- в текста ясно съм казал с кои земи Българите нямат нищо общо!
цитирай
9. germantiger - +
02.08.2018 00:26
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие
цитирай
10. shtaparov - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
02.08.2018 00:38
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие

И ти си се объркал с тези хипотетични "канове" и "кани",за които няма нито един извор!
цитирай
11. germantiger - не съмн се объркал АЗ - следващото съм го ЧЕЛ ПРИ ВАС БЪЛГАРИТЕ
02.08.2018 00:57
ВСИЧКО НАДОЛУ Е БЪЛГАРИН СПОРЕД БОЛ (прощавайте турцизма) БЛОГЪРИ

УНГАРЦИТЕ

УГРО-ФИНИТЕ

КЕЛТИТЕ

БРИТИТЕ ПОНЕ ЧАСТ

ФРАНКИТЕ И ТЕ

ПРУСИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

БАЛТИЙСКИТЕ НАРОДИ ВЪОБЩЕ

САРМАТИ

БАКТРИЙЦИ

ПЕРСИ, ПОСЛЕ ПАРТЯНЦИ

ХУНЗА-та днес, СВЕТЛИТЕ В АЗИЯ ВСИЧКО БЪЛГАРИН

В ЕГИПЕТ ПАК ТРАКИ

В ИНДИЯ НЕСЪМНЕНО

СТИГНАХА ДО СКАНДИНАВИЯ – шведите са траки, Тор е трак

ВЪОБЩЕ ГЕРМАНОСКАНДИ НЯМА – ВСИЧКО Е СЛАВЯНИН

СЛАВЯНИТЕ ПЪК СА ТРАКИ ЕЛЕ БЪЛГАРИ

ДАТЧАНИТЕ В СМИСЪЛ ЮТИТЕ

ИТАЛИАНЦИТЕ ЯСНО Е

НА ИБЕРИЙСКИЯ П-ОВ И ТЕ

УКРАЙНА И СТЕПИТЕ – ДА

ХАЗАРИТЕ ДОРИ !

ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИ СА 13-тото изгубено израилево племе

БЪЛГАРИ СА АТЛАНТИТЕ – СЕРИОЗНО ТОВА СЕ ПОДДЪРЖА

ПЪРВИЯ ЧОВЕК Е БЪЛГАРИН И ВСЪУЩНОСТ Е БИЛ БЕЗПОЛОВ

ИРЛАНДЦИТЕ ПОКРАЙ ФИР БОЛГ (няма проблем, че народа е описан като завоевател жесток, след което автентичните айришмени ;) вдигат бунт и избиват нолгите, а как уродливо са описани някои друга бира...
цитирай
12. shtaparov - ВСИЧКО НАДОЛУ Е ...
02.08.2018 03:38
germantiger написа:
ВСИЧКО НАДОЛУ Е БЪЛГАРИН СПОРЕД БОЛ (прощавайте турцизма) БЛОГЪРИ

УНГАРЦИТЕ

УГРО-ФИНИТЕ

КЕЛТИТЕ

БРИТИТЕ ПОНЕ ЧАСТ

ФРАНКИТЕ И ТЕ

ПРУСИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

БАЛТИЙСКИТЕ НАРОДИ ВЪОБЩЕ

САРМАТИ

БАКТРИЙЦИ

ПЕРСИ, ПОСЛЕ ПАРТЯНЦИ

ХУНЗА-та днес, СВЕТЛИТЕ В АЗИЯ ВСИЧКО БЪЛГАРИН

В ЕГИПЕТ ПАК ТРАКИ

В ИНДИЯ НЕСЪМНЕНО

СТИГНАХА ДО СКАНДИНАВИЯ – шведите са траки, Тор е трак

ВЪОБЩЕ ГЕРМАНОСКАНДИ НЯМА – ВСИЧКО Е СЛАВЯНИН

СЛАВЯНИТЕ ПЪК СА ТРАКИ ЕЛЕ БЪЛГАРИ

ДАТЧАНИТЕ В СМИСЪЛ ЮТИТЕ

ИТАЛИАНЦИТЕ ЯСНО Е

НА ИБЕРИЙСКИЯ П-ОВ И ТЕ

УКРАЙНА И СТЕПИТЕ – ДА

ХАЗАРИТЕ ДОРИ !

ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИ СА 13-тото изгубено израилево племе

БЪЛГАРИ СА АТЛАНТИТЕ – СЕРИОЗНО ТОВА СЕ ПОДДЪРЖА

ПЪРВИЯ ЧОВЕК Е БЪЛГАРИН И ВСЪУЩНОСТ Е БИЛ БЕЗПОЛОВ

ИРЛАНДЦИТЕ ПОКРАЙ ФИР БОЛГ (няма проблем, че народа е описан като завоевател жесток, след което автентичните айришмени ;) вдигат бунт и избиват нолгите, а как уродливо са описани някои друга бира...

Ами половината от тях са толкова Българи,колкото ти си "германец"- с типичното "немско" име ДИМИТЪР и с фамилия,окончаваща на -ОВ. Нима забрави "индогерманските" народи,с които се будалкаше света само до преди няколко десетилетки? Те пък означаваха съвсем същото,но с обратен знак- тогава всички изброени от теб народи бяха "немски",а сега бумерангът логично се връща и ти просто ревнуваш. За да не останеш безутешен обаче ще изброя част от народите,които не са Българи (настоящи или бивши):

НЕГРИ
В Т.Ч.БАНТУ
БУШМЕНИ
ХОТЕНТОТИ
КОНГОАНЦИ
ГАНАЙЦИ
СЕНЕГАЛЦИ
ЗУЛУСИ
ПИГМЕИ
НИГЕРИЙЦИ
КАМЕРУНЦИ
АБОРИГЕНИ
ДРАВИДИ
АНДАМАНЦИ
ЕТИОПЦИ
ПРОТОГЪРЦИ
МАДАГАСКАРЦИ
ГВИНЕЙЦИ
ТАНЗАНИЙЦИ
УГАНДИЙЦИ
СУДАНЦИ
НУБИЙЦИ
ПАПУАСИ
ЦИГАНИ
И ПР.,И ПР.
ИНДИАНЦИ
В Т.Ч. КОМАНЧИ
СИУКСИ
АМАЗОНСКИ ПЛЕМЕНА
ДАКОТА
НЕВАДИ
ЧИМУ
И ПР.,И ПР.
ДРУГИ МОНГОЛОИДИ
В Т.Ч. КИТАЙЦИ
КОРЕЙЦИ
ЯПОНЦИ
ВИЕТНАМЦИ
ЛАОСЦИ
МАЛАЙЦИ
КХМЕРИ
ФИЛИПИНЦИ
МОНГОЛЦИ
МАНДЖУРИ
ЯКУТИ
АЛЕУТИ
ТУВИНЦИ
КАЛМИКИ
ТИБЕТЦИ
ЧУКЧИ
САМОЕДИ
ТУНГУСИ
ТАЙВАНЦИ
БИРМАНЦИ
ЕСКИМОСИ
БАШКИРИ
ИНДОНЕЗИЙЦИ
И Т.Н.,И Т.Н.
СЕМИТОХАМИТСКИ МИКСОВЕ
В Т.Ч. ЙЕМЕНЦИ
САУДИТИ
АКАДЦИ И ПР.
ФИКТИВНИ ЕТНОСИ:
ЛЕМУРИ
ЙЕТИ
ИЗВЪНЗЕМНИ
ИБРИКЧИИ
КОМУНОИДИ
НЕАНДЕРТАЛЦИ
ПИЛТДАУНСКИ ЧОВЕЦИ
ПИТЕКАНТРОПИ
СИНАНТРОПИ
И ПР.,И ПР.

Виждаш колко много народи не са Българи- много повече от онези които ти си изброил,така че успокой се.
цитирай
13. starforlife - Добро утро!
02.08.2018 09:40
Сега бързам, но ще се върна да прочета, защото заглавието е обещаващо.
Излиза, че наскоро съм бил във Венеция като квартал на София?
Ами харесва ми идеята.
И в пряк, и в преносен смисъл.

Поздрави и до по-късно!
ж
цитирай
14. didanov - здравей щапаров
02.08.2018 11:08
историята на венетите е по-древна от посочената, още преди Троянската война, според Тит Ливий именно заедно с Еней и Агенор тръгват енетите от Пафлагония, останали без вожда си Пилемен. Пилемен е първият от българските царе посочен от Поп Йовчо с датировка 1184г. пр.н.е. след като се заселват заендо с троянците в Италия приемат името венети. Освен това племената на склавините и антите се смятали за венетски племена.
цитирай
15. germantiger - ...
02.08.2018 12:09
много съжалявам щапаров, но димитър е гръцко име

гръцките имена на българите и "без да се ровя" за всички

димитър, петър, георги, васил, калоян, асен, теодора, атанас ...

библейските

анна, мария, магдалена, павел, иван, христо, михаил ...

чуждите

андрей, миглена, йордан, ангел, доротея, борис, юлиян ...

истини !

има и турски/арабски някои

делиев, кара-далиев, кара-стоянов, кара-качанов, карамитев, бостанджиев, берберов, гавазов итн итн итн

колкото до мен мога да добавя и майка ми

НЕЙНОТО ИМЕ Е БИЛО СМЕНЕНО ОТ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, както е била сменена и фамилията на германския ми род от вас българските престъпници от Gottlieb на Боголюбови
цитирай
16. krassko - Цъ Цъ ЦЪ
02.08.2018 14:01
ОТ КЪДЕ ГО ИЗВАДИ ТОВА ?
цитирай
17. shtaparov - Сега бързам, но ще се върна да про...
02.08.2018 14:06
starforlife написа:
Сега бързам, но ще се върна да прочета, защото заглавието е обещаващо.
Излиза, че наскоро съм бил във Венеция като квартал на София?
Ами харесва ми идеята.
И в пряк, и в преносен смисъл.

Поздрави и до по-късно!
ж

Идеята и на мен ми харесва но ако нямах подходящи исторически данни,нямаше да напиша тази статия.
цитирай
18. shtaparov - историята на венетите е по-древна ...
02.08.2018 14:36
didanov написа:
историята на венетите е по-древна от посочената, още преди Троянската война, според Тит Ливий именно заедно с Еней и Агенор тръгват енетите от Пафлагония, останали без вожда си Пилемен. Пилемен е първият от българските царе посочен от Поп Йовчо с датировка 1184г. пр.н.е. след като се заселват заендо с троянците в Италия приемат името венети. Освен това племената на склавините и антите се смятали за венетски племена.

Много правилно- Енетите са пак Венети,но първото "В" в тяхното име е пропуснато от първите гръцки записвачи. Те не знаели как да го изпишат нито как да го изговорят- затова е станало така а данните на поп Йовчо явно идват от друг исторически извор,с който той е разполагал а ние- не. А ПИЛЕМЕН вероятно е ПЛАМЕН: наше Българско име,изписано в неговия архаичен вариант.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
02.08.2018 14:37
Алонсо де Охеда-твъди се, че е Българин, открива земите на Венецуела, влизайки в залива на днешния петролен център Маракайбо Заради приликата с Венеция- нарича земите Малката Венеция-Венецуела!
Венеция не е италианско иче-те има звук ч ,но не и ц Така ,че венетите, чието име носи градът, не са италианци- със сигурност!
Българите са местно население, части от него е митрирало и се е връщало отново И оттам идва заблудата, че са новодошли, което не отговаря на истината
Гърците са приватизатори на всичко,до което се докопат Типични семити, с тази разлика, че не са умни колкото евреите
Точно те са новодошлите на Балканите, не Българите!

Чудесен постинг, поздравления!

Хубав ден!
цитирай
20. shtaparov - ОТ КЪДЕ ГО ИЗВАДИ ТОВА ?От сейф...
02.08.2018 14:38
krassko написа:
ОТ КЪДЕ ГО ИЗВАДИ ТОВА ?

От сейфовете на Ватикана :))
цитирай
21. nikikm - germantiger]
02.08.2018 18:00
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие


Ти съвсем си изкуфял ве брат,направо крейзи,себе си мразиш!
цитирай
22. shtaparov - много съжалявам щапаров, но дим...
02.08.2018 18:19
germantiger написа:
много съжалявам щапаров, но димитър е гръцко име

гръцките имена на българите и "без да се ровя" за всички

димитър, петър, георги, васил, калоян, асен, теодора, атанас ...

библейските

анна, мария, магдалена, павел, иван, христо, михаил ...

чуждите

андрей, миглена, йордан, ангел, доротея, борис, юлиян ...

истини !

има и турски/арабски някои

делиев, кара-далиев, кара-стоянов, кара-качанов, карамитев, бостанджиев, берберов, гавазов итн итн итн

колкото до мен мога да добавя и майка ми

НЕЙНОТО ИМЕ Е БИЛО СМЕНЕНО ОТ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, както е била сменена и фамилията на германския ми род от вас българските престъпници от Gottlieb на Боголюбови

Както и да съжаляваш Митка,гръцкото име е Деметриос и Димитриос- не е ДИМИТЪР нито МИТКО. А един коментар се наложи да ти изтрия,щото го беше писал в пияно състояние и псувните срещу България ме възмутиха!
цитирай
23. shtaparov - Алонсо де Охеда-твъди се, че е Бъ...
02.08.2018 18:34
leonleonovpom2 написа:
Алонсо де Охеда-твъди се, че е Българин, открива земите на Венецуела, влизайки в залива на днешния петролен център Маракайбо Заради приликата с Венеция- нарича земите Малката Венеция-Венецуела!
Венеция не е италианско иче-те има звук ч ,но не и ц Така ,че венетите, чието име носи градът, не са италианци- със сигурност!
Българите са местно население, части от него е митрирало и се е връщало отново И оттам идва заблудата, че са новодошли, което не отговаря на истината
Гърците са приватизатори на всичко,до което се докопат Типични семити, с тази разлика, че не са умни колкото евреите
Точно те са новодошлите на Балканите, не Българите!

Чудесен постинг, поздравления!

Хубав ден!

Статията за едни е добра а за други лоша- гледам и доста минуси срещу нея но те са от хора,свикнали да живеят в лъжа и нежелаещи да си отворят очите,понеже истината е твърде разочароваща за тях и попарва големите им илюзии. Какви и да са гърците ние не сме антисемити- държим да се знае истината обаче,за да спрат кражбите на Български културни достояния! Кражбата е в кръвта на мнозина от гърците- генът им май е такъв и оправия за тях няма. Останалите обаче,които не са типични гърци а потомци на гръкомани са по-честни ако не са по-добри.
цитирай
24. shtaparov - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
02.08.2018 18:37
nikikm написа:
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие


Ти съвсем си изкуфял ве брат,направо крейзи,себе си мразиш!

Съвсем същото впечатление добивам и аз- той е ползвал всичките си профили за да гласува срещу мен,но въпросът не му се урежда.
цитирай
25. bezistena - Поздрави, високопосветени и Боговдъхновен изледователю!
02.08.2018 19:57
Разплита се омотаното кълбо на фалшифицираната Българска история, от която е построена цялата човешка история, и краят му не се вижда!

Никакви заговорници срещу Българите и тъмни и черни анти – Български сили и душмани наши не могат да спрат излизането на Истината за Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история, и за което те в извечния си свръхестествен светейши статут ни просвещават в техния наш блог!

Да ударим накрая върху прекрасния ти изследователски труд, Приятелю, и печата от канцеларията на последната и висша атестационна институция – Божествената, с който акт и санкция с помощта на Свещения шифър установяваме безапелационно Българския цивизационен произход, фундамент, надстройка и построение и етногенезис, върху обследвания регион в Европа!

ВЕНЕТИ=ВЕ ТИЕН=Богиня Диана

ВЕНЕЦИЯ=ВЕНЕТСИЯ=Богиня Диана и Иса

СЛОВЕНЦИ=СЛОВЕНТСИ=СЛОВ ТЕН ИСИ=Слав (Змей) Диана и Иса –
тракийско племе, чийто аристократичен жречески феноменен елит е от Българи от рода Дуло, съставен само от генетични потомци на Българските Богове Творци и Демиурзи на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, чиято херметчна хералдическа символика е рептилско – змейската животинска календарна символика на Боговете Демиурзи.

Хуните са малобройни екипи от феноменни жреци и техните психо – енергитични свити – лечители, пророци и ясновидци, певци и музиканти, естрасенси, строителии оператори на свръхтехнологичните мегалитни светилищни мултифунционални съоръжения за творене на тях на духовни и материални блага и чудотворства за хората, тръгващи от България на Балканите и първосвещения първопрестолен имперски град Ямбол за инспекция и кадрова профилактика на европейските и азиатските провинции на Свещената Българска империя (33 – 518), и корегиращи и възстановяващи законите на Любовта, Братството и мира, които властват в Свещената Българска Империя и по които Българските Канове=Първожреци и Императори, управляват цялата Империя – целия свят, и всички племена, с които тя е заселена, които всички са бивши нефеноменни нискокултурни тракийски племена, зачислени на Българите за цивилизоването им!

ХУН=КУН=Кан –
жрец на скално мегалитно светилище, по името на скални светилища – Кая=скала, но специална светилищна скала

КАЯ + Н (кодировъчен назал)=КАЯН=Кан –
Жрец на скално светилище

–– още информация за Атила (303 – 453) , пресвятият Първожрец на Хуни=Куни – те, който е синът на Кан Авитохол (33 – 333) и живял на половината на неговите 300 години, и който е херметизиран в конфиденциалните Български жречески родови и исторически анали и архиви като Кан Ирник (живял 150 години), а в нашите статии ние ви разсекретихме, че той още е и истинският Свети Николай Чудотворец, и Свети Патрик, и Санта Никалъс, херметизиран в народния фолклорен сакралитет като Санта Клаус/Дядо Коледа и Дядо Мраз ..., и затова Пресвятият Български Първожрец и Император Атила е сатанизиран и фалшифициран от перманентните заговорници срещу Българите като чудовищният образ на монголоида Атила, който освен епохалните престъпления срещу европейските народи, според официализираните документи бил изял и шестима свои сина, ще намерите в блога ни с парола на търсачката "безистена и Атила", "безистена и Свети Николай Чудотворец", и примерно в постинга ни

"Чудото на Свети Николай Чудотворец, който накара Кан Ирник,Кан Атила,Свети Патрик,Санта Никалъс,Санта Клаус, Дядо Коледа и Дядо Мраз, да разкрият тайната си!"

http://bezistena/history/2017/12/09/chudoto-na-sveti-nikolai-chudotvorec-koito-nakara-kan-irnik-.1581947



цитирай
26. germantiger - ...
03.08.2018 08:18
21. nikikm - germantiger]

Ти съвсем си изкуфял ве брат,направо крейзи,себе си мразиш!
цитирай

......

сестро...

чувал ли си за сарказъм, ирония, "гавра" и "гаргара" - убден съм да

ако не си - си отпуши ушите :D

споменаха ми, че си клонинг на щапаров - да или не ?
цитирай
27. germantiger - ...
03.08.2018 08:23
щапчо - ангел и апостол български библейски "имена" ли са ?

съжалявам, че щапаров не е българска фамилия, но винаги може да се преименуваш

а про по българите имате традиция ве преименуването - гаджалите вас, после вие манафите

разбира се, че гърци е имало в европа векове преди да са стъпили тук българи

в този ред на мисли богинята деметра приветства бай Тангра/тюркския Тенгри
цитирай
28. germantiger - ТРЯБВА ДА ЦИТИРАМ ТОЗИ АПОТЕОЗ
03.08.2018 08:25
Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

...

ТОВА ЩЕ СИ ГО КОПИРАМ И ВСЕКИ ДЕН ЩЕ СИ ГО ПРЕПРОЧИТАМ, а и ще го ползвам в бъдеще
цитирай
29. xubavka - Много хубава публикация!
03.08.2018 09:38
Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!
цитирай
30. shtaparov - Разплита се омотаното кълбо на ...
03.08.2018 13:31
bezistena написа:
Разплита се омотаното кълбо на фалшифицираната Българска история, от която е построена цялата човешка история, и краят му не се вижда!

Никакви заговорници срещу Българите и тъмни и черни анти – Български сили и душмани наши не могат да спрат излизането на Истината за Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история, и за което те в извечния си свръхестествен светейши статут ни просвещават в техния наш блог!

Да ударим накрая върху прекрасния ти изследователски труд, Приятелю, и печата от канцеларията на последната и висша атестационна институция – Божествената, с който акт и санкция с помощта на Свещения шифър установяваме безапелационно Българския цивизационен произход, фундамент, надстройка и построение и етногенезис, върху обследвания регион в Европа!

ВЕНЕТИ=ВЕ ТИЕН=Богиня Диана

ВЕНЕЦИЯ=ВЕНЕТСИЯ=Богиня Диана и Иса

СЛОВЕНЦИ=СЛОВЕНТСИ=СЛОВ ТЕН ИСИ=Слав (Змей) Диана и Иса –
тракийско племе, чийто аристократичен жречески феноменен елит е от Българи от рода Дуло, съставен само от генетични потомци на Българските Богове Творци и Демиурзи на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, чиято херметчна хералдическа символика е рептилско – змейската животинска календарна символика на Боговете Демиурзи.

Хуните са малобройни екипи от феноменни жреци и техните психо – енергитични свити – лечители, пророци и ясновидци, певци и музиканти, естрасенси, строителии оператори на свръхтехнологичните мегалитни светилищни мултифунционални съоръжения за творене на тях на духовни и материални блага и чудотворства за хората, тръгващи от България на Балканите и първосвещения първопрестолен имперски град Ямбол за инспекция и кадрова профилактика на европейските и азиатските провинции на Свещената Българска империя (33 – 518), и корегиращи и възстановяващи законите на Любовта, Братството и мира, които властват в Свещената Българска Империя и по които Българските Канове=Първожреци и Императори, управляват цялата Империя – целия свят, и всички племена, с които тя е заселена, които всички са бивши нефеноменни нискокултурни тракийски племена, зачислени на Българите за цивилизоването им!

ХУН=КУН=Кан –
жрец на скално мегалитно светилище, по името на скални светилища – Кая=скала, но специална светилищна скала

КАЯ + Н (кодировъчен назал)=КАЯН=Кан –
Жрец на скално светилище

–– още информация за Атила (303 – 453) , пресвятият Първожрец на Хуни=Куни – те, който е синът на Кан Авитохол (33 – 333) и живял на половината на неговите 300 години, и който е херметизиран в конфиденциалните Български жречески родови и исторически анали и архиви като Кан Ирник (живял 150 години), а в нашите статии ние ви разсекретихме, че той още е и истинският Свети Николай Чудотворец, и Свети Патрик, и Санта Никалъс, херметизиран в народния фолклорен сакралитет като Санта Клаус/Дядо Коледа и Дядо Мраз ..., и затова Пресвятият Български Първожрец и Император Атила е сатанизиран и фалшифициран от перманентните заговорници срещу Българите като чудовищният образ на монголоида Атила, който освен епохалните престъпления срещу европейските народи, според официализираните документи бил изял и шестима свои сина, ще намерите в блога ни с парола на търсачката "безистена и Атила", "безистена и Свети Николай Чудотворец", и примерно в постинга ни

"Чудото на Свети Николай Чудотворец, който накара Кан Ирник,Кан Атила,Свети Патрик,Санта Никалъс,Санта Клаус, Дядо Коледа и Дядо Мраз, да разкрият тайната си!"

http://bezistena/history/2017/12/09/chudoto-na-sveti-nikolai-chudotvorec-koito-nakara-kan-irnik-.1581947

Благодаря за уникалните препратки,с които ни насочваш и за вярата в божествения произход на Българите приятелю!
цитирай
31. shtaparov - 21. nikikm - germantiger] Ти ...
03.08.2018 13:41
germantiger написа:
21. nikikm - germantiger]

Ти съвсем си изкуфял ве брат,направо крейзи,себе си мразиш!
цитирай

......

сестро...

чувал ли си за сарказъм, ирония, "гавра" и "гаргара" - убден съм да

ако не си - си отпуши ушите :D

споменаха ми, че си клонинг на щапаров - да или не ?

Ники ми бил клонинг- хе хе,откъде ти дойде наум бре,смешник??!!
цитирай
32. shtaparov - ща...
03.08.2018 13:50
germantiger написа:
щапчо - ангел и апостол български библейски "имена" ли са ?

съжалявам, че щапаров не е българска фамилия, но винаги може да се преименуваш

а про по българите имате традиция ве преименуването - гаджалите вас, после вие манафите

разбира се, че гърци е имало в европа векове преди да са стъпили тук българи

в този ред на мисли богинята деметра приветства бай Тангра/тюркския Тенгри

Безнадеждно изоставаш с материала,ще умориш трима учители докато те просвещават- ех човеко,според тебе грък е обрал дома ми преди още да съм го построил и даже ме е учил как да се наричам,но това е станало някак по телепатичному??!! Леле Боже,почвам да вярвам на Ники като казва в прав текст какъв си всъщност!

Какво разбираш ти,обикновений човече,от Български имена? Жал ми е да ти го кажа,но нищо не разбираш! Моята фамилия друже е на няколко хиляди години точно защото е Българска а твоята е такава,защото не е германска- разбра ли какво искам да ти кажа? Не харесвам обидите но ти сам си ги изпросваш- минаваш за садомазохистче май?
цитирай
33. shtaparov - Божествените феноменни Българи, ...
03.08.2018 13:57
germantiger написа:
Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

...

ТОВА ЩЕ СИ ГО КОПИРАМ И ВСЕКИ ДЕН ЩЕ СИ ГО ПРЕПРОЧИТАМ, а и ще го ползвам в бъдеще

Препрочитай и си го ползвай- определено ще ти е от полза,ще те приближи до истината даже!
цитирай
34. shtaparov - Прочетох я с ...
03.08.2018 14:03
xubavka написа:
Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!

Ако напишеш дори на лични каква е фамилията,бих опитал да я разтълкувам като вземеш предвид,че моя метод подобно на генетиката не дава 100% готови резултати,а над 90% от възможните отговори. Готов резултат може да получим само ако успеем да направим "засичане" между група родеещи се помежду си имена,като отчетем и най-старите им възможни варианти и направим съпоставка по метода на сравнителното езикознание.
цитирай
35. xubavka - Привет!
03.08.2018 14:20
shtaparov написа:
xubavka написа:
Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!

Ако напишеш каква е фамилията,бих опитал да я разтълкувам като имаш предвид че моя метод подобно на генетиката не дава 100% готови резултати,а над 90% от възможните варианти.


Дядо ми по бащина линия се казваше Димитър Юруков. Ще ми бъде интересно наистина. Той ми е споделял също, че старата фамилия / преди османското владичество/ е била Овчарови, и после, по време на робството са били "прекръстени". Имам публикация във ФБ за това - "Прашинка от историята на една фамилия".
Поздрави на Щапаров младши за постинга за произхода на земята и планетите!
Беше ми приятно да чета!
Таня
цитирай
36. xubavka - Благодаря!
03.08.2018 16:07
shtaparov написа:
xubavka написа:
shtaparov написа:
[quote=xubavka]Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!

Ако напишеш каква е фамилията,бих опитал да я разтълкувам като имаш предвид че моя метод подобно на генетиката не дава 100% готови резултати,а над 90% от възможните варианти.


Дядо ми по бащина линия се казваше Димитър Юруков. Ще ми бъде интересно наистина. Той ми е споделял също, че старата фамилия / преди османското владичество/ е била Овчарови, и после, по време на робството са били "прекръстени". Имам публикация във ФБ за това - "Прашинка от историята на една фамилия".
Поздрави на Щапаров младши за постинга за произхода на земята и планетите!
Беше ми приятно да чета!
Таня

Юруците били ...

Благодаря ти! Беше ми наистина полезна тази информация, както и другото, което си публикувал.
Лека вечер!
цитирай
37. germantiger - ...
03.08.2018 17:52
палячо - ти си образец

когато твоите постинги се появят, аз знам, че българите осъзнават глупостта на всеки следващ

единствено безистена е над теб в лудостта си

хубаво е че има необикновено човече като теб, което да уясни пред науката що е кретения

...

сега идва другия въпрос

що си никой пред науката

що си смешен пред света и не признат

и защо не ви бръснат за слива историята

защо гърците са превелики над "вас"

защо не съм чувал за историк щапи

защо още не са те поканили в предаването история бг

впрочем никога няма и да те поканят :D :D :D умника на мама той ;)
цитирай
38. germantiger - и понеже си необикновено човече, наричайки мен обикновений човече
03.08.2018 17:54
ОТ БЕЗИСТЕНА

Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

...

ХАЙДЕ ЩАПАРОВ - обясни пред блога истината в това по-горе и как това ще приближи не само мен, но и останалите четящи в блога до истината

?!
цитирай
39. germantiger - ...
03.08.2018 18:06
и така - питам двама ви - ЩАПАРОВ и отделно ДИДАНОВ

коментирайте този цитат от БЕЗИСТЕНА

Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

- интересно ми как необикновения щапаров ще обясни цитата и от друга страна как научния диданов ще го стори

- разбира се, вие мож е да НЕ приемете въпроса, както така удобно ИЗБЯГАТЕ от коментар на една откровена глупост

- избора е дали да си честен пред истината мили да не коментираш простотията на великобългарин гаврещ история като безистена

кое от двете?
цитирай
40. nkf - Чудесна статия, Ангеле. На мен л...
03.08.2018 19:29
Чудесна статия, Ангеле. На мен лично ми беше полезна с изясняването на някои миграции и наименования, особено що се отнася до областта Банат и непрекъсната и до днес културна връзка на тази територия с нашата, сегашна България, както и на тамошните Българи. Явно във вековете Банат никога не е губил изцяло българският си характер, макар и други племена също сега да са част от населението му. Явно, когато цар Иван Срацимир отива в изгнание в Унгария, не случайно му е дадено княжество в Липа, която си е точно в Банат / в широк смисъл/. Искам да кажа няколко думи за тъй наречените "келти", защото виждам, че правилно го слагаш в кавички. Такъв народ "келти" няма и никога не е съществувал. Това е термин, досущ като "траки", сиреч една гръцка дума със значение, което би могло да значи всичко, или да се приложи към всеки човек. "Келт" се казва, че има значение на нещо като "чужденец" или "чужд човек", това е гръцкия смисъл. Сега, срещал съм и друго тълкувание, че "келти" означава "скрити хора". Трудно е да се каже какво точно се визира с това. Най-важното е, че самите "келти" няма как да се наричат така /нали, никой няма да се самонарече "чужденец"/. Така, както "траките" никога не са се наричали така. Келтоманията "избухва" в Англия някъде през 19-ти век, викторианската епоха. Времето на победилата окончателно прослойка на търговско-лихварски простаци, невежи и циници; банални лавкаджии; умствено недоразвити английски пуритани с интелектуален хоризонт - върха на носа си. Типове от най-долен, произход, каналии, които не рядко дори прости англичани не са. Та, тогава избуява всред така изброените /впрочем, често това са и най-много първо-второ поколение ограмотени/ тая мания, търсейки по тоя начин идентификация с благородното съсловие на Пиксите, Скотите, Бритите, фамилиите населяващи Уелс и т.н.. Всъщност, въпросните са една еврейско-холандско-немско- и донякъде англо-пуританска сбирщина, която извършва жесток геноцид над туземното бритско население. Следите са видими.
цитирай
41. nkf - Колкото за това, че словенците са ...
03.08.2018 19:34
Колкото за това, че словенците са българи - факт е, че имаме единен произход, езикът е най-явното доказателство, а словенският е просто отделил се диалект на българския, заживял самостоятелен живот след разделянето на Балканите между Цариград и Рим на събора от 856 г./ мисля, че това е точната година/. Щото на тоя събор се спори именно затова, които части на България под чия църковна юрисдикция ще са. Илирик попада под римска и това обославя постепенното обособяване на словенците, но и не само на тях.
цитирай
42. nkf - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
03.08.2018 19:47
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие

Тигре, нас твоите канцлери и пруски кралчета не ни интересуват изобщо, и както виждаш не се занимава никой от нас с тях. Впрочем, великата шваба гьоте е един мизерен плагиат, защото "най-великото" му произведение "Фауст" е откраднато от един наистина талантлив поет, ама е англичанин, казва се Кристофър Марлоу. Апропо, фридрихчо велики един тъпанар и мъжеложец /сиреч обикновен педераст/; толкова бил тъп, че не могъл да стопли горкия, че като финансира всякакви философи /като комунистите волтер, даламбер и друга подобна смет/, че да унищожи франция, то после бумеранга ще се върне обратно. Е, върнал се в образа на Бонапарт. То тъй и с болшевишката революция в русия, подпомагана от немския генерал щаб. Ама както и да е, вие си се оправяйте там, доколкото ти въобще си някакъв шваба или просто си един объркан типаж, дето не е много наясно що е.
цитирай
43. nkf - много съжалявам щапаров, но дим...
03.08.2018 19:59
germantiger написа:
много съжалявам щапаров, но димитър е гръцко име

гръцките имена на българите и "без да се ровя" за всички

димитър, петър, георги, васил, калоян, асен, теодора, атанас ...

библейските

анна, мария, магдалена, павел, иван, христо, михаил ...

чуждите

андрей, миглена, йордан, ангел, доротея, борис, юлиян ...

истини !

има и турски/арабски някои

делиев, кара-далиев, кара-стоянов, кара-качанов, карамитев, бостанджиев, берберов, гавазов итн итн итн

колкото до мен мога да добавя и майка ми

НЕЙНОТО ИМЕ Е БИЛО СМЕНЕНО ОТ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, както е била сменена и фамилията на германския ми род от вас българските престъпници от Gottlieb на Боголюбови

Тц, Борис няма как да е чуждо име. Ако трябв ада говорим за престъпници, то непременно на първо място трябва да споменем швабските престъпници псевдоучени, които първи в 18-ти век се заеха да фалшифицират и крадът българска история. Та псевдоучените енгел, шльоцел /първи/ нарекоха нас, че сме...турци. Отделно, бруталната фалшификация /доста нескопосана и тъпа впрочем/ на гетската история. Та, това са първите престъпници итряб ва да се знае, че туй са шваби. Второ, като са ти сменили името, ми бегай си го възтанови. Те маса турци и помаци така направиха. Почвай съдебна процедура и решавай въпроса. Пък в края на крайщата, като си таква шваба и ти е мила и премила швабуландия, ми хващай влака и отивай. Чувствай се велик там. В края на крайщата личната ти драма не е нито важна, нито някой два и две стотинки за нея. Всеки си има своя драма, някои са хиляди пъти по-трагични. Тъй че по-тихо и недей да крещиш едни и същи неща всеки път. А и е добре да престанеш да ни навираш всеки път в очите тъпата германия. Просто не ни интересува и даваме точно толкова пет стотинки за нея, колкото и тя за нас. Айде сега, ако обичаш, най-добре, изключи се от българските въпроси. Българската традиция е такава, че като с еобсъждат български въпроси, те са между българи - не участват чужденци. Като семейните.
цитирай
44. shtaparov - Прочетох я с интерес. Бях попаднала ...
03.08.2018 23:50
xubavka написа:
shtaparov написа:
xubavka написа:
Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!

Ако напишеш каква е фамилията,бих опитал да я разтълкувам като имаш предвид че моя метод подобно на генетиката не дава 100% готови резултати,а над 90% от възможните варианти.


Дядо ми по бащина линия се казваше Димитър Юруков. Ще ми бъде интересно наистина. Той ми е споделял също, че старата фамилия / преди османското владичество/ е била Овчарови, и после, по време на робството са били "прекръстени". Имам публикация във ФБ за това - "Прашинка от историята на една фамилия".
Поздрави на Щапаров младши за постинга за произхода на земята и планетите!
Беше ми приятно да чета!
Таня

Изтрих моя отговор понеже видях че си изтрила своя коментар и реших,че не искаш да споделяш личната си информация с всички. Прилагам тук отговора си за в случай,че нещо от него ти потрябва:

Юруците били тюркско пастирско племе,което не споделяло джихадистките възгледи на османците и често дружало с християни. Така навярно е станало с някой от твоите деди- първата му фамилия сочи,че той е имал възможност често да дружи с юруци и да се разбира прекрасно с тях,затова неговите приятели и близки почнали да го наричат ЮРУКО. Това прозвище се прехвърлило и на неговото поколение,което не е новост за обичаите на Българите. Самите Юруци са по произход източни Скити т.е. Българи,но вторично тюркизирани (минали през период на тюркизация) в периода VI-VIII в.,когато Тюркския каганат е бил най-силен. В резултат от походите на Чингиз и Тамерлан много от тях се пръснали по света заедно с ислямските завоевания и така някои от тях достигнали България. Известно е например село,в което има Юручка махала- оттам е нашенската фамилия Юручки а махалата получила името си от там,че някога в нея са живели юруци,които след време били заменени с Българи от съседните махали. Не вярвай ако някой ти казва,че нещо смесено има в твоя род- нищо такова няма,чисти Българи са твоите деди и само запазеното във фамилията прозвище говори за една стара дружба с хора,които по правило не са правели нищо лошо на България а се опитвали да помогнат там,където им било възможно и се превърнали в пример за разбирателство между народите.
цитирай
45. shtaparov - Прочетох я с интерес. Бях попаднала ...
03.08.2018 23:51
xubavka написа:
shtaparov написа:
xubavka написа:
shtaparov написа:
[quote=xubavka]Прочетох я с интерес. Бях попаднала на подобни публикации преди време, когато търсих произхода на фамилията на дядо ми по бащина линия.
Благодаря!

Ако напишеш каква е фамилията,бих опитал да я разтълкувам като имаш предвид че моя метод подобно на генетиката не дава 100% готови резултати,а над 90% от възможните варианти.


Дядо ми по бащина линия се казваше Димитър Юруков. Ще ми бъде интересно наистина. Той ми е споделял също, че старата фамилия / преди османското владичество/ е била Овчарови, и после, по време на робството са били "прекръстени". Имам публикация във ФБ за това - "Прашинка от историята на една фамилия".
Поздрави на Щапаров младши за постинга за произхода на земята и планетите!
Беше ми приятно да чета!
Таня

Юруците били ...

Благодаря ти! Беше ми наистина полезна тази информация, както и другото, което си публикувал.
Лека вечер!

Благодаря- лека вечер и на теб!
цитирай
46. shtaparov - палячо - ти си образецкогато ...
03.08.2018 23:55
germantiger написа:
палячо - ти си образец

когато твоите постинги се появят, аз знам, че българите осъзнават глупостта на всеки следващ

единствено безистена е над теб в лудостта си

хубаво е че има необикновено човече като теб, което да уясни пред науката що е кретения

...

сега идва другия въпрос

що си никой пред науката

що си смешен пред света и не признат

и защо не ви бръснат за слива историята

защо гърците са превелики над "вас"

защо не съм чувал за историк щапи

защо още не са те поканили в предаването история бг

впрочем никога няма и да те поканят :D :D :D умника на мама той ;)

Моето мислене не е първобитно: затова по-лесно теб ще поканят отколкото мен,ти журналистите ги мислиш за големи капацитети но аз не съм на това мнение! А тепърва да попълвам белите ти петна в познанията няма да го бъде- аз не ставам за мезе,намери си друг щото имам по-важна работа,че Българското бъдеще слава Богу не зависи от теб.
цитирай
47. shtaparov - ОТ БЕЗИСТЕНА Божествените ...
04.08.2018 00:00
germantiger написа:
ОТ БЕЗИСТЕНА

Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

...

ХАЙДЕ ЩАПАРОВ - обясни пред блога истината в това по-горе и как това ще приближи не само мен, но и останалите четящи в блога до истината

?!

Имам си тематика в блога и не мога да просвещавам всеки профан,който право седи-криво чете. Моето начертание не е да оправям теб- има хиляди други неща за оправяне,ти си ми последна грижа и не се обиждай от това.
цитирай
48. shtaparov - и така - питам двама ви - ЩАПАРОВ и ...
04.08.2018 00:03
germantiger написа:
и така - питам двама ви - ЩАПАРОВ и отделно ДИДАНОВ

коментирайте този цитат от БЕЗИСТЕНА

Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

- интересно ми как необикновения щапаров ще обясни цитата и от друга страна как научния диданов ще го стори

- разбира се, вие мож е да НЕ приемете въпроса, както така удобно ИЗБЯГАТЕ от коментар на една откровена глупост

- избора е дали да си честен пред истината мили да не коментираш простотията на великобългарин гаврещ история като безистена

кое от двете?

Какъв да е нашият избор не е нужно ти да определяш: ние по-добре преценяваме това,моят избор например не зависи от капризните хленчове на този или онзи.
цитирай
49. leonleonovpom2 - За Германтигър!
04.08.2018 00:03
А ПРОПО- в тази връзка! Франкофонът в мен се бунтува като постоянно гледа разделено-про-по!? Впрочем, писах ти го внимателно, но ти явно ми нямаш доверие Провери, увери се и ако искаш-приеми!

Виж какво, недоверието ти има начин да получи по- голяма гласност
Вместо да обикаляш по постингите и да пишеш за авторите, меко казано ,че постингите им са анаучни, както казва уважаемият от мене Анонимус, защото може да сме спорели с него ,но ме признаваше, напиши един постинг на тази тема!
Излей в него всичко за нищожната България и за Бълтарите С подробности
Ще последват две неща:
Първото- Ще изпиташ върху себе си това, което си позволяваш да правиш в чуждите постинги и то в доста по - голям размер!
Няма да е като в постингите за германските жени или за поетите им
Аз лично не си спомням в някой твой постинг да съм писал това, които ти в болщинството ми постинги си позволяваш Ама нещо дребно си хвалил? Ами в една прекрасна манджа, ако мернеш лайно, ще я изядеш ли?
2/ Уверявайки останалите, че ЛБЦ е нищожество , ти ще бъдеш длъжен ,за да си коректен да направиш същото и за Франкската империя и ИРИ Защото това са трите основни държави, които делят равностойно мегдан в Европа през тъмните векове
Ако не го направиш ,значи си пристрастен!
Преди Аспарухова България има Велика България , а преди нея-седем Бълтарии по изчисления Още в римско време от началото на новата ера! За какви номади става дума в любимата ти наука?
цитирай
50. shtaparov - Чудесна статия, ...
04.08.2018 00:16
nkf написа:
Чудесна статия, Ангеле. На мен лично ми беше полезна с изясняването на някои миграции и наименования, особено що се отнася до областта Банат и непрекъсната и до днес културна връзка на тази територия с нашата, сегашна България, както и на тамошните Българи. Явно във вековете Банат никога не е губил изцяло българският си характер, макар и други племена също сега да са част от населението му. Явно, когато цар Иван Срацимир отива в изгнание в Унгария, не случайно му е дадено княжество в Липа, която си е точно в Банат / в широк смисъл/. Искам да кажа няколко думи за тъй наречените "келти", защото виждам, че правилно го слагаш в кавички. Такъв народ "келти" няма и никога не е съществувал. Това е термин, досущ като "траки", сиреч една гръцка дума със значение, което би могло да значи всичко, или да се приложи към всеки човек. "Келт" се казва, че има значение на нещо като "чужденец" или "чужд човек", това е гръцкия смисъл. Сега, срещал съм и друго тълкувание, че "келти" означава "скрити хора". Трудно е да се каже какво точно се визира с това. Най-важното е, че самите "келти" няма как да се наричат така /нали, никой няма да се самонарече "чужденец"/. Така, както "траките" никога не са се наричали така. Келтоманията "избухва" в Англия някъде през 19-ти век, викторианската епоха. Времето на победилата окончателно прослойка на търговско-лихварски простаци, невежи и циници; банални лавкаджии; умствено недоразвити английски пуритани с интелектуален хоризонт - върха на носа си. Типове от най-долен, произход, каналии, които не рядко дори прости англичани не са. Та, тогава избуява всред така изброените /впрочем, често това са и най-много първо-второ поколение ограмотени/ тая мания, търсейки по тоя начин идентификация с благородното съсловие на Пиксите, Скотите, Бритите, фамилиите населяващи Уелс и т.н.. Всъщност, въпросните са една еврейско-холандско-немско- и донякъде англо-пуританска сбирщина, която извършва жесток геноцид над туземното бритско население. Следите са видими.

Келтите (Калди,Колати) според мен са преходно звено между Калдеите (Халдеи),Коледаите (Коледари) и по-късните европейци: близки роднини на Траките,иранците,германците,тюрките,Скитите и Илирите,което значи на Българите. Препратките са меко казано стотици и ще са нужни години,за да ги събере човек. Аз не се наемам сам да го извърша,защото е много трудоемко а само ще добавя,че част от тях били зороастрийци (!!!) а древните германи са наречени от римски летописец "истинските келти" което значи,че отделната "германска група" народи в онази епоха била фикция,на която римляните се присмивали.
цитирай
51. shtaparov - Колкото за това, че словенците са ...
04.08.2018 00:21
nkf написа:
Колкото за това, че словенците са българи - факт е, че имаме единен произход, езикът е най-явното доказателство, а словенският е просто отделил се диалект на българския, заживял самостоятелен живот след разделянето на Балканите между Цариград и Рим на събора от 856 г./ мисля, че това е точната година/. Щото на тоя събор се спори именно затова, които части на България под чия църковна юрисдикция ще са. Илирик попада под римска и това обославя постепенното обособяване на словенците, но и не само на тях.

Разбира се че църквата е използвана от нашите врагове,за да разделят земята ни и да унищожат нашата империя. Вярващите християни в случая нямат вина- такава имат безбожните "византийски" политици, които само след няколко века първи се продали на мракобесния турски ислям,а нашенските никога не се примирили с него.
цитирай
52. shtaparov - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
04.08.2018 00:29
nkf написа:
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие

Тигре, нас твоите канцлери и пруски кралчета не ни интересуват изобщо, и както виждаш не се занимава никой от нас с тях. Впрочем, великата шваба гьоте е един мизерен плагиат, защото "най-великото" му произведение "Фауст" е откраднато от един наистина талантлив поет, ама е англичанин, казва се Кристофър Марлоу. Апропо, фридрихчо велики един тъпанар и мъжеложец /сиреч обикновен педераст/; толкова бил тъп, че не могъл да стопли горкия, че като финансира всякакви философи /като комунистите волтер, даламбер и друга подобна смет/, че да унищожи франция, то после бумеранга ще се върне обратно. Е, върнал се в образа на Бонапарт. То тъй и с болшевишката революция в русия, подпомагана от немския генерал щаб. Ама както и да е, вие си се оправяйте там, доколкото ти въобще си някакъв шваба или просто си един объркан типаж, дето не е много наясно що е.

От гледна точка на германците той е от смесен произход,но от наша гледна точка при брака между бивш Българин и настоящ Българин ще се роди чист Българин,затова той е носител на всички наши слабости и не е прихванал почти нищо от "германците".
цитирай
53. nedovolen - Научих много от поста, а на някои от ...
04.08.2018 06:15
Научих много от поста, а на някои от коментарите чистосърдечно се посмях.
Българската, и световната история са умишлено скривани и ограбвани. За да не разберем кои сме, какви сме, защо сме и какво да правим.
Но на лъжата краката колкото и да са дълги, винаги не й достигат.
:)))

цитирай
54. germantiger - позволявам си да постна нещо, което написах на лс на БАРИН
04.08.2018 11:22
всъщност при нас няма спор

има един кретен безистена, един гавряч на история щапаров и една друга драка - аз

при нас не може да има спор, а само провокации

спор може да има при теб/барин, диданов, мен

ние не сме идиоти все пак
цитирай
55. germantiger - за леон
04.08.2018 11:32
Леоне - не ме плаши друже :D

първо аз струвам, колкото 100 от вас

второ Германия струва, колкото 100 държави като "вашата"

трето това с което ме плашиш е нормална атмосфера на растеж десетилетия при мен

това е моя свят и моята "нива", а ти ме плашиш с такава ;)

......

А ПРО ПО

тук не търсите истината и сериозен разговор с вас не може да има

- сериозно вие мислите ли като щапаров вкл. в другите му постинги

- сериозно вие мислите ли безистена дъновист за прав

- прав ли съм да иронизирам, че всички сияйни са траки - това чета при вас

- прав ли съм да иронизирам, че всички несичйни и престъпници са НЕбългари - това е при вас

обаче вие се засягате, защото така е по-лесно, вместо да си дадете сметка пред себе си

та както казах ДИДАНОВ, БАРИН - това са хора с отношение към истината

излишно е да се обясняваме едни с други и без това щапчо не допуска всички мои коменти

лек ден - аз капитулирам и спирам да коментирам ;)

ПС
масата германци бих потърсили истината дори да им е неудобна

масата българи биха прегърнали фантазията и лъжата ако е удобна

ЗАТОВА АЗ НИКОГА НЯМА ДА БЪДА "БЪЛГАРИН". А "ГЕРМАНЕЦ"

разбира се, аз съм никакъв и не жеклая да бъда нито немец, нито източно-европеец
цитирай
56. germantiger - благодарим щапаров, че сте одобрили все пак коментарите ми - НЯКОИ, не всички
04.08.2018 22:25
моя апотеоз и "живот" се изчерпва в три изречения

ОМРАЗА и ЛЮБОВ

ОМРАЗА заради любов

САМ и щастлив

ПС
Миглена е старобългарско име според възненавидяната от вас наука - нарочно заложих "моя грешка" очаквайки някой 1-2 дни да ме поправи

явно НЕ знаете всичко за "вас българите" и НЕ проверявате дветахлите за "вас"

за венедския залив разбира съм чел и чувал, в случая щапаров би могъл дфа е прав

но както казах/писах по-рано днес - тук не иде реч за истината а за пропагандата на шовинизма
цитирай
57. leonleonovpom2 - Германтигър, уважавай чуждото ...
05.08.2018 00:08
Германтигър, уважавай чуждото мнение
Историята не е тнаука, базирана на твърдо установени истини Особено пък за перода от тъмните векове и по-назад
Факт е, поксочих го, неоспорим при това, че България е една от трите основни и значими държави в Европа Слд девети век, след Тъмния период, той затова е и тъмен, защото има вного неясноти, вече се появяват другите държави Няма как да сме взели сръбса, хърватска, румънска-тук се смея, унгарска-тук се смея на глас, обещавам да поясня защо, или друга територия!
Така ,че всеки като твърди нещо, се базира на някаква истина
Безистена -на една, ти-на друга!
Е, това ,че твоята истина е различна ,не ти дава основание да иронизираш другата
Нашата история пък е толкова манипулирана, очевидно, че да се приема като постулат някое твърдение, е просто нелогично
Затова , гледай ориентира Трите големи, или със съвременна терминология-Велики държави и тогава оспорвай! България е сред тях ,нали? Съгласен ли си или не?!
цитирай
58. nkf - Ангеле, към твоя реплика /ком. 50/. ...
05.08.2018 13:39
Ангеле, към твоя реплика /ком. 50/. Намирам известни несъотвествия в казаното от теб. Първо, трудно намирам връзка между гръцката дума "келти", която, както се изясни, има две значения - или по скоро това са най-известните смислови преводи на тази дума - а именно "чужденци" и " скрити хора". Сега, ясно е, че "келти", в смисъл на чужденци могат да се нарекат буквално всички, които са вън от гръцката общност / не народ/, сиреч от "полисния лаос". Това е нещо равнозначно на "варварин" или "трак", тоест понятия натоварени с много общо и направо безлично значение. Така може да има "келто-германи", "келто-траки", "келто-ибери", "келто-скити", "келто-итали" и каквито си щеш келто-... Това обаче е безмислица и е объркващо. Може да служи единствено за манипулация и основание за преиначаване на историята, както правят например швабските тъпанари и просташката класа на лавкаджиите в Англия. Колкото до другото разбиране, което отразява смисъла на "скрити хора", то явно се има предвид това, че някои племена - по-добре да бъдат наричани с по-точното и смислено име гали, особено като се има предвид, че някои от тях се самонаричат така и го приемат за свое име - имат за своя обитаема територия горските масиви / не полетата и крайбрежията или планините, както различни други племена/. Така някои се наричат просто "кайле даоин", защото живеят в горите и де факто наистина са си "скрити хора"; но далеч не всички гали живеят така, макар всички да имат определено благоговение пред гората и свещения дъб. Впрочем, в българската песенна и поетична традиция сакрализирането на гората е много ярко. От друга страна, ти казваш, че според теб "келтите" са преходно звено между халдеи и по-късни европейци. Само че: халдеите НЕ СА народ, а жреческа каста, която - да - е от арийски произход и има същата стара слънчева религия, водеща началото си от Черноморието. После зороастризмът е по-късно появила се религия, която може да се каже произлиза /грубо казано/ от маздеизма. Маздеизма е ни повече, ни
цитирай
59. nkf - ни по-малко отражение на една по...
05.08.2018 14:11
ни по-малко отражение на една по-стара религия - слънчевата, и съдържа всичките й компоненти от вярвания /безсмъртие на душата; задгробен живот и т.н./, практики и философия, които в основата си са идентични с тези на галите, българите и т.н. Това го има и в Египет, и в Бретан, и в Индия. Така или иначе онези, които нарчиаме общо "гали" са доста по-старо население и предхождат появата на кастата на халдеите. Лично аз не намирам за състоятелно така иложеното ти виждане, защото, то е все едно да кажеш, че от кастата на друидите произхожда някакъв народ; или от прослойката на поповете произхожда народ? Ако се търсят връзки на халдеите с друидите, с българските жреци, с магите и т.н., да, може, сигурно има; но да се търси народностен произход...Така ги виждам аз нещата. Колкото за връзката гали-германци, то със сигурност някаква има; но аз лично не виждам галски остатъци в немската култура. Галите - истинските гали - са съхранени сравнително много добре в планинската/висока/ част на Шотландия, това са хайлендърите - истинските скоти, пикти, каледони; които нямат общо /почти никакво/ с населението на равнинна Шотландия /лоулендърите/, което е сбирщина докарана от холандия, германия, норвегия и англия с цел да крепят английската власт по онези земи. Въпросните планинци в Шотландия имат много добре позната автентична култура, която няма общо с културата на древни, средновековни, модерни и каквито си щеш германци. За сметка на това има цели франгменти от тази галска култура, които са запазени в нашата, българска култура, в най-старите й пластове. Разбира се срещат се такива паралели и с други народи в Европа като да речем испанците, баските, Бретан. Излишно е да споменавам вече банални неща като гайдите, калпаците(!); масата сходства и идентичности в именната система, та чак до антропологичта; все неща, дето са ирелевантни за каквато и да е предполагаема връзка гали-германи. Така че трябва да се изясни какво точно имат предвид римските историци.
цитирай
60. nkf - Към твой коментар 51. Всъщност ц...
05.08.2018 14:28
Към твой коментар 51. Всъщност църквите - римска и цариградска оставят много дълбока следа в историята и преформатират цели народи и държави в Европа. При това "префаорматиране" започва и малко по малко пренаписване, дописване и фалшифициране /макар и рядко/ на историята на народите, та да се стигне до апогея на фалшфикациите по време на "просвещението", в които дейно участие вземат швабските "учени", добре научили и руските "учени" да лъжат и мажат като стари цигани. Чрез установените църкви де факто продължава съществуването на римската империя PAX Romana става PAX Christi, къде с понтиф и император; къде само с понтиф, съчетаващ и светската, и духовна власт. Изобщо универсалната римска идеология не търпи локалните племенни култури и се стреми всячески да ги елиминира, погълне и смели. Така, че "пипането" на историята е главно оръжие за тази цел.
цитирай
61. nkf - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
05.08.2018 14:33
shtaparov написа:
nkf написа:
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие

Тигре, нас твоите канцлери и пруски кралчета не ни интересуват изобщо, и както виждаш не се занимава никой от нас с тях. Впрочем, великата шваба гьоте е един мизерен плагиат, защото "най-великото" му произведение "Фауст" е откраднато от един наистина талантлив поет, ама е англичанин, казва се Кристофър Марлоу. Апропо, фридрихчо велики един тъпанар и мъжеложец /сиреч обикновен педераст/; толкова бил тъп, че не могъл да стопли горкия, че като финансира всякакви философи /като комунистите волтер, даламбер и друга подобна смет/, че да унищожи франция, то после бумеранга ще се върне обратно. Е, върнал се в образа на Бонапарт. То тъй и с болшевишката революция в русия, подпомагана от немския генерал щаб. Ама както и да е, вие си се оправяйте там, доколкото ти въобще си някакъв шваба или просто си един объркан типаж, дето не е много наясно що е.

От гледна точка на германците той е от смесен произход,но от наша гледна точка при брака между бивш Българин и настоящ Българин ще се роди чист Българин,затова той е носител на всички наши слабости и не е прихванал почти нищо от "германците".

И що пък от наша гледна точка да е Българин? Изобщо не е Българин да ти кажа, пък и той, както сам четеш се декларира като безплеменен, тоест безродов - ни немец, ни Българин, ни никакъв. На такива, без род, им казват безродници, извънкастови, чандала, недосегаеми. Пък и не знам за какви швабски качества говориш? Мисля, че доста се нагледахме на немските "качества" та да си правим някакви илюзии.
цитирай
62. nkf - За Тигъра на негов 55 коментар. е ...
05.08.2018 14:49
За Тигъра на негов 55 коментар. е прощаваш, че ти се меся в разговора с Леонов, ама няма как, след като засягаш България. Германия може да струва "всичко" в очите на германците, в нашите очи нищо не струва. България е всичко за нас, понеже сме Българи и няма по-скъпо нещо. За швабуландия не бих се изплюл на земята дори. Освен това, вън от емоцията и съвсем обективно: германия се оказа страна населена от идиоти, полуидиоти и завършени нищожества с алчност, простития и диващина съизмерими с черна дупка. швабата, масата от тях, е едно завършено дебилно, малоумно говедо, което няма да потърси нищо нито изобщо го интересува нещо извън кръгъ ядене-пиене-туризъм. Твоите "велики германци" ги виждам постоянно по улиците на града и трябв ада ти кажа, че определението получовек за тях, би било ласкателство: трълести, отпуснати, безформени свине с празни погледи, едва влачещи се и с тъпи изражения /масата/; постоянно набиващи я сладоледи, я нещо друго. Като им гледам "формата" добивам ясна представа какво е "съдържанието". Така че, ако обичаш, аре малко да посмалиш за "германеца" какво щял да търси и т.н. Тези добитъци за чеп за зеле не стават. тези, същите шваби, стоят мноооого по-долу от масата Българи, най-малко дори чисто физически нашенци изглеждат 10000 пъти по-добре, за жените да не говорим. Швабата е едно добре хранено прасе и нищо повече. Защо германия е един тумор и защо е страна на провала, мога да се обоснова, ако желаеш. Всъщност, знаеш ли, прав си, че швабия струва много, но само ако уточним,ч е струва много нацяла европа. Е, идват моменти, когато "струването" на държавата усещат и самите й кухи като градински лейки поданици.
цитирай
63. nkf - моя апотеоз и "живот" се ...
05.08.2018 14:58
germantiger написа:
моя апотеоз и "живот" се изчерпва в три изречения

ОМРАЗА и ЛЮБОВ

ОМРАЗА заради любов

САМ и щастлив

ПС
Миглена е старобългарско име според възненавидяната от вас наука - нарочно заложих "моя грешка" очаквайки някой 1-2 дни да ме поправи

явно НЕ знаете всичко за "вас българите" и НЕ проверявате дветахлите за "вас"

за венедския залив разбира съм чел и чувал, в случая щапаров би могъл дфа е прав

но както казах/писах по-рано днес - тук не иде реч за истината а за пропагандата на шовинизма

Така е, не знаем всичко за себе си, но търсим ис е учим, намираме; бъркаме пътища, лутаме се обаче пак намираме. Човека е търсещо съществои и това го осмисля. Ти обаче нали не се опитваш да влезеш в ролята на наш "учител"? Би било крайно гротескно. Апропо, швабите какво търсят и какво намират? Или ги е страх да пипнат историята? Аууу вземат, че ги обвинят във фашизъм хех. Страх, майката си трака, а? Така е, немчето е тихо и изпълнява каквото каже краля, канцлера, фюрера, генералния секретар. Они, ако му кажат ще пикаеш седнал като жена - и той пикае седнал като жена. Като му кажат "пращаш жена си и дъщеря си да посреща сомалийци на гарата" - праща. Швабите не се интересуват от истината нито в историята, нито никъде. Ако се интересуваха, то нямаше техните "учени" - "историци" да са просто едни фалшификатори на история. Апропо, "великият" кант, който ти си хвалил нон-стоп е един обикновен пропагандатор на либерализма. Толкоз за "великия ум". И да си кажем честно - родината на комунизма е германия - и то не само на марксовия комунизъм. Швабуландия е и люпило на поне две революции /френска и октомврийска/, а частично и на английската. Така че тази гнусна държава е несамо люпило на лъжата, но и на всяко зло.
цитирай
64. nkf - leonleonovpom2 И що за глупост е ...
05.08.2018 15:06
leonleonovpom2 И що за глупост е това, че историята била наука, ама не била базирана на твърдо установени истини, хеле пък за периода на тъмните /тъмни за кого, защо?/ векове. Абе, Леонов, че ти знаеш ли какво е определението за наука бе, човеко Божи? Ми каква наука би било, ако не се опира на емпириката; на фактите? Какви глупости приказваш? Историята е наука не по-малко точна от математиката. Тя е положителна наука, крепи се на документи, архиология, антропология, изкуство; тя изследва голям спектър от човешкото битие, що с еотнася до миналото на хората. Сега вече все по-голямо място заемат генетичните изследвания и антропометрията, които са от огромна полза за историческите изследвания. Ми то, ако историята не е точна наука, ами нали ще стане веднага просто жанр в литературата, някаква белетристика. Впрочем, досега официалната, "канонизирана" "история" беше именно това - белетристика, изсмукани от пръстите глупости, нямащи нищо общо с фактите. Например белетристика е иречековата "история", белетристика е швабската лъжа, че гетите/готите били някакви немци; че руснаците билив аряги; че гърците са елини; че фараоните в Египет са негри; че съществува такова нещо като "славяни" и "келти" /такив анроди, имам предвид/. Това е "история", която не се базира на твърдо установени факти. Абе, Леонов...
цитирай
65. shtaparov - А ПРОПО- в тази връзка! Франкофонът ...
06.08.2018 00:26
leonleonovpom2 написа:
А ПРОПО- в тази връзка! Франкофонът в мен се бунтува като постоянно гледа разделено-про-по!? Впрочем, писах ти го внимателно, но ти явно ми нямаш доверие Провери, увери се и ако искаш-приеми!

Виж какво, недоверието ти има начин да получи по- голяма гласност
Вместо да обикаляш по постингите и да пишеш за авторите, меко казано ,че постингите им са анаучни, както казва уважаемият от мене Анонимус, защото може да сме спорели с него ,но ме признаваше, напиши един постинг на тази тема!
Излей в него всичко за нищожната България и за Бълтарите С подробности
Ще последват две неща:
Първото- Ще изпиташ върху себе си това, което си позволяваш да правиш в чуждите постинги и то в доста по - голям размер!
Няма да е като в постингите за германските жени или за поетите им
Аз лично не си спомням в някой твой постинг да съм писал това, които ти в болщинството ми постинги си позволяваш Ама нещо дребно си хвалил? Ами в една прекрасна манджа, ако мернеш лайно, ще я изядеш ли?
2/ Уверявайки останалите, че ЛБЦ е нищожество , ти ще бъдеш длъжен ,за да си коректен да направиш същото и за Франкската империя и ИРИ Защото това са трите основни държави, които делят равностойно мегдан в Европа през тъмните векове
Ако не го направиш ,значи си пристрастен!
Преди Аспарухова България има Велика България , а преди нея-седем Бълтарии по изчисления Още в римско време от началото на новата ера! За какви номади става дума в любимата ти наука?

Отлично предложение- подкрепям!
цитирай
66. shtaparov - Научих много от поста, а на някои от ...
06.08.2018 00:27
nedovolen написа:
Научих много от поста, а на някои от коментарите чистосърдечно се посмях.
Българската, и световната история са умишлено скривани и ограбвани. За да не разберем кои сме, какви сме, защо сме и какво да правим.
Но на лъжата краката колкото и да са дълги, винаги не й достигат.
:)))


Добре е да има и хумор в коментарите- хората се отпускат,сърдитите се развеселяват! :))
цитирай
67. shtaparov - всъщност при нас няма с...
06.08.2018 00:28
germantiger написа:
всъщност при нас няма спор

има един кретен безистена, един гавряч на история щапаров и една друга драка - аз

при нас не може да има спор, а само провокации

спор може да има при теб/барин, диданов, мен

ние не сме идиоти все пак

Не сме викаш- а можеш ли да го докажеш? :))
цитирай
68. shtaparov - моя апотеоз и "живот" се ...
06.08.2018 00:32
germantiger написа:
моя апотеоз и "живот" се изчерпва в три изречения

ОМРАЗА и ЛЮБОВ

ОМРАЗА заради любов

САМ и щастлив

ПС
Миглена е старобългарско име според възненавидяната от вас наука - нарочно заложих "моя грешка" очаквайки някой 1-2 дни да ме поправи

явно НЕ знаете всичко за "вас българите" и НЕ проверявате дветахлите за "вас"

за венедския залив разбира съм чел и чувал, в случая щапаров би могъл дфа е прав

но както казах/писах по-рано днес - тук не иде реч за истината а за пропагандата на шовинизма

Одобрявам всички коментари,които не са гавра с България и съдържат поне доза уважение към нея или към събеседника,стига да не накърняват нечие достойнство по груб и безчовечен начин.
цитирай
69. shtaparov - Германтигър, уважавай чуждото ...
06.08.2018 00:34
leonleonovpom2 написа:
Германтигър, уважавай чуждото мнение
Историята не е тнаука, базирана на твърдо установени истини Особено пък за перода от тъмните векове и по-назад
Факт е, поксочих го, неоспорим при това, че България е една от трите основни и значими държави в Европа Слд девети век, след Тъмния период, той затова е и тъмен, защото има вного неясноти, вече се появяват другите държави Няма как да сме взели сръбса, хърватска, румънска-тук се смея, унгарска-тук се смея на глас, обещавам да поясня защо, или друга територия!
Така ,че всеки като твърди нещо, се базира на някаква истина
Безистена -на една, ти-на друга!
Е, това ,че твоята истина е различна ,не ти дава основание да иронизираш другата
Нашата история пък е толкова манипулирана, очевидно, че да се приема като постулат някое твърдение, е просто нелогично
Затова , гледай ориентира Трите големи, или със съвременна терминология-Велики държави и тогава оспорвай! България е сред тях ,нали? Съгласен ли си или не?!

Браво за отличния отговор а дали ще е съгласен "Българтигера",това е друг въпрос :))
цитирай
70. shtaparov - Леоне - не ме п...
06.08.2018 00:39
germantiger написа:
Леоне - не ме плаши друже :D

първо аз струвам, колкото 100 от вас

второ Германия струва, колкото 100 държави като "вашата"

трето това с което ме плашиш е нормална атмосфера на растеж десетилетия при мен

това е моя свят и моята "нива", а ти ме плашиш с такава ;)

......

А ПРО ПО

тук не търсите истината и сериозен разговор с вас не може да има

- сериозно вие мислите ли като щапаров вкл. в другите му постинги

- сериозно вие мислите ли безистена дъновист за прав

- прав ли съм да иронизирам, че всички сияйни са траки - това чета при вас

- прав ли съм да иронизирам, че всички несичйни и престъпници са НЕбългари - това е при вас

обаче вие се засягате, защото така е по-лесно, вместо да си дадете сметка пред себе си

та както казах ДИДАНОВ, БАРИН - това са хора с отношение към истината

излишно е да се обясняваме едни с други и без това щапчо не допуска всички мои коменти

лек ден - аз капитулирам и спирам да коментирам ;)

ПС
масата германци бих потърсили истината дори да им е неудобна

масата българи биха прегърнали фантазията и лъжата ако е удобна

ЗАТОВА АЗ НИКОГА НЯМА ДА БЪДА "БЪЛГАРИН". А "ГЕРМАНЕЦ"

разбира се, аз съм никакъв и не жеклая да бъда нито немец, нито източно-европеец

Как да публикувам онези твои коментари,които обиждат целия ми народ- това е недопустимо и ако те пипнех в момента,в който прочета такова нещо и видя че отрова и гнус си вложил в него,навярно добре щях да те насиня за да видиш,че никой синковец дори и като тебе няма право да се гаври с моя народ!!!
цитирай
71. shtaparov - много съжалявам ща...
06.08.2018 00:48
nkf написа:
germantiger написа:
много съжалявам щапаров, но димитър е гръцко име

гръцките имена на българите и "без да се ровя" за всички

димитър, петър, георги, васил, калоян, асен, теодора, атанас ...

библейските

анна, мария, магдалена, павел, иван, христо, михаил ...

чуждите

андрей, миглена, йордан, ангел, доротея, борис, юлиян ...

истини !

има и турски/арабски някои

делиев, кара-далиев, кара-стоянов, кара-качанов, карамитев, бостанджиев, берберов, гавазов итн итн итн

колкото до мен мога да добавя и майка ми

НЕЙНОТО ИМЕ Е БИЛО СМЕНЕНО ОТ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, както е била сменена и фамилията на германския ми род от вас българските престъпници от Gottlieb на Боголюбови

Тц, Борис няма как да е чуждо име. Ако трябв ада говорим за престъпници, то непременно на първо място трябва да споменем швабските престъпници псевдоучени, които първи в 18-ти век се заеха да фалшифицират и крадът българска история. Та псевдоучените енгел, шльоцел /първи/ нарекоха нас, че сме...турци. Отделно, бруталната фалшификация /доста нескопосана и тъпа впрочем/ на гетската история. Та, това са първите престъпници итряб ва да се знае, че туй са шваби. Второ, като са ти сменили името, ми бегай си го възтанови. Те маса турци и помаци така направиха. Почвай съдебна процедура и решавай въпроса. Пък в края на крайщата, като си таква шваба и ти е мила и премила швабуландия, ми хващай влака и отивай. Чувствай се велик там. В края на крайщата личната ти драма не е нито важна, нито някой два и две стотинки за нея. Всеки си има своя драма, някои са хиляди пъти по-трагични. Тъй че по-тихо и недей да крещиш едни и същи неща всеки път. А и е добре да престанеш да ни навираш всеки път в очите тъпата германия. Просто не ни интересува и даваме точно толкова пет стотинки за нея, колкото и тя за нас. Айде сега, ако обичаш, най-добре, изключи се от българските въпроси. Българската традиция е такава, че като с еобсъждат български въпроси, те са между българи - не участват чужденци. Като семейните.

Този се е яко объркал а аз не бях видял,че е обявил дори имена като Калоян,Асен и Борис за "чужди"! Това може само клоун да го направи а той взел да се сърди,че го нарекох "смешник"!
цитирай
72. leonleonovpom2 - Здравей!
06.08.2018 07:45
nkf написа:
leonleonovpom2 И що за глупост е това, че историята била наука, ама не била базирана на твърдо установени истини, хеле пък за периода на тъмните /тъмни за кого, защо?/ векове. Абе, Леонов, че ти знаеш ли какво е определението за наука бе, човеко Божи? Ми каква наука би било, ако не се опира на емпириката; на фактите? Какви глупости приказваш? Историята е наука не по-малко точна от математиката. Тя е положителна наука, крепи се на документи, архиология, антропология, изкуство; тя изследва голям спектър от човешкото битие, що с еотнася до миналото на хората. Сега вече все по-голямо място заемат генетичните изследвания и антропометрията, които са от огромна полза за историческите изследвания. Ми то, ако историята не е точна наука, ами нали ще стане веднага просто жанр в литературата, някаква белетристика. Впрочем, досега официалната, "канонизирана" "история" беше именно това - белетристика, изсмукани от пръстите глупости, нямащи нищо общо с фактите. Например белетристика е иречековата "история", белетристика е швабската лъжа, че гетите/готите били някакви немци; че руснаците билив аряги; че гърците са елини; че фараоните в Египет са негри; че съществува такова нещо като "славяни" и "келти" /такив анроди, имам предвид/. Това е "история", която не се базира на твърдо установени факти. Абе, Леонов...


Ами ти всъщност потвърждаваш написаното от мен
Казвам го във връзка с конвенционалната ни история Каква наука е тази, на какво се базира, че да твърди ,че сме номади, тюрки, отказали се от езика си?
В математиката има постулати, не може да се докажат, но се знае ,че са истина!
Горното каква истина е?
Разминаването между точните и хуманитарните науки идва от това, че при точните науки винаги може да превериш резултат, получен примерно преди 200 години
А написаното в историята е трудно проверимо по няколко причини Няма живи свидетели Написаното обикновено не е от свидетели, а години след събитията Често ,то е манипулирано, както нашата история
И когато един такъв,манипулиран документ ти се представи като наука, как да го класифицираш?
А историята допуска такива документи
Впрочем, историята е разказ за миналото, не е сбор от формули или теореми за него Да седнеш и безпроблемно да ги докажеш!
Затова такива науки са отделени от точните, като хуманитарни
И правилно Точните науки обясняват създаденото от бог, а хуманитарните-от човека Човекът не е безгрешен, нали?
Тук си напълно прав С помощта на точните науки, тези кривини в историята, дело на човека, работил в нея, а не на нея самата, могат да бъдат изправени При добро желание Пак на човека!

Не е станало ясно, написаното ми не е по адрес на историята ,че не е наука, а ,че в нея своеволни и произволни тълкувания и писания могат да минат за наука!За много от които историята не разполага със средства да ги провери В близкото минало е бил логическият анализ следството,също съпоставката на написаното от различни автори Сега навлизат точни науки, като генетика, математика, химия и така нататък.... Които могат да регулрат нещата, така ,че на икторията дя не се посяга, особено злонамерено!
цитирай
73. germantiger - :D ей крали Барко
06.08.2018 09:12
дрисльо - гугутко мамина

толкова пъти заслужено и незаслужено съм се гаврел с "твойто"

а ти все си ми мълчал на лс, не си приел предложението ми да се чуем

а ако имаше път към варна щяхме да уредим напипването - ясен си ми какво мъжленце си
цитирай
74. zaw12929 - МНОГО ХУБАВО! А СЕГА НАКЪДЕ! С...
06.08.2018 13:04
МНОГО ХУБАВО! А СЕГА НАКЪДЕ!
СПОКОЕН ДЕН!
цитирай
75. shtaparov - Анг ...
06.08.2018 16:25
nkf написа:
Ангеле, към твоя реплика /ком. 50/. Намирам известни несъотвествия в казаното от теб. Първо, трудно намирам връзка между гръцката дума "келти", която, както се изясни, има две значения - или по скоро това са най-известните смислови преводи на тази дума - а именно "чужденци" и " скрити хора". Сега, ясно е, че "келти", в смисъл на чужденци могат да се нарекат буквално всички, които са вън от гръцката общност / не народ/, сиреч от "полисния лаос". Това е нещо равнозначно на "варварин" или "трак", тоест понятия натоварени с много общо и направо безлично значение. Така може да има "келто-германи", "келто-траки", "келто-ибери", "келто-скити", "келто-итали" и каквито си щеш келто-... Това обаче е безмислица и е объркващо. Може да служи единствено за манипулация и основание за преиначаване на историята, както правят например швабските тъпанари и просташката класа на лавкаджиите в Англия. Колкото до другото разбиране, което отразява смисъла на "скрити хора", то явно се има предвид това, че някои племена - по-добре да бъдат наричани с по-точното и смислено име гали, особено като се има предвид, че някои от тях се самонаричат така и го приемат за свое име - имат за своя обитаема територия горските масиви / не полетата и крайбрежията или планините, както различни други племена/. Така някои се наричат просто "кайле даоин", защото живеят в горите и де факто наистина са си "скрити хора"; но далеч не всички гали живеят така, макар всички да имат определено благоговение пред гората и свещения дъб. Впрочем, в българската песенна и поетична традиция сакрализирането на гората е много ярко. От друга страна, ти казваш, че според теб "келтите" са преходно звено между халдеи и по-късни европейци. Само че: халдеите НЕ СА народ, а жреческа каста, която - да - е от арийски произход и има същата стара слънчева религия, водеща началото си от Черноморието. После зороастризмът е по-късно появила се религия, която може да се каже произлиза /грубо казано/ от маздеизма. Маздеизма е ни повече, ни

Нямам против приятелю,но гърците са имали обичайна дума за обозначаване на всички негръцки чужденци и това е Барбари ("Варвари"). Няма данни да са употребявали думата "Келти" в такъв смисъл още повече че за КЕЛТИ били приемани най-вече онези Гали,които обитавали Британия. За тях гърците почти нищо не са знаели,а останалите почти никога не са обозначавани така. Това означава,че този дума е имала по-друг смисъл,навярно религиозен и свързан с друидската общност на о-в Ангълси а значението, което аз й придавам е точно такова- КОЛАТИ (Поклонници на КОЛАТА= на Колесния бог,т.е. на Слънцето). Напоследък чувам и други мнения в такъв смисъл а факта,че у нас е имало Царско племе навежда на мисълта,че навярно е имало и жреческо племе но "византийците" никога не биха написали нищо за него,понеже това е значело поне на думи да загърбят християнството- нещо,което те не са правели докато са можели да избират.
цитирай
76. shtaparov - ни по-малко отражение на една по...
06.08.2018 18:32
nkf написа:
ни по-малко отражение на една по-стара религия - слънчевата, и съдържа всичките й компоненти от вярвания /безсмъртие на душата; задгробен живот и т.н./, практики и философия, които в основата си са идентични с тези на галите, българите и т.н. Това го има и в Египет, и в Бретан, и в Индия. Така или иначе онези, които нарчиаме общо "гали" са доста по-старо население и предхождат появата на кастата на халдеите. Лично аз не намирам за състоятелно така иложеното ти виждане, защото, то е все едно да кажеш, че от кастата на друидите произхожда някакъв народ; или от прослойката на поповете произхожда народ? Ако се търсят връзки на халдеите с друидите, с българските жреци, с магите и т.н., да, може, сигурно има; но да се търси народностен произход...Така ги виждам аз нещата. Колкото за връзката гали-германци, то със сигурност някаква има; но аз лично не виждам галски остатъци в немската култура. Галите - истинските гали - са съхранени сравнително много добре в планинската/висока/ част на Шотландия, това са хайлендърите - истинските скоти, пикти, каледони; които нямат общо /почти никакво/ с населението на равнинна Шотландия /лоулендърите/, което е сбирщина докарана от холандия, германия, норвегия и англия с цел да крепят английската власт по онези земи. Въпросните планинци в Шотландия имат много добре позната автентична култура, която няма общо с културата на древни, средновековни, модерни и каквито си щеш германци. За сметка на това има цели франгменти от тази галска култура, които са запазени в нашата, българска култура, в най-старите й пластове. Разбира се срещат се такива паралели и с други народи в Европа като да речем испанците, баските, Бретан. Излишно е да споменавам вече банални неща като гайдите, калпаците(!); масата сходства и идентичности в именната система, та чак до антропологичта; все неща, дето са ирелевантни за каквато и да е предполагаема връзка гали-германи. Така че трябва да се изясни какво точно имат предвид римските историци.

Както споменах и по-горе,Слънчевата вяра на тези племена е закодирана в техния етноним,понеже КЕЛТИ= Коледи,Колади,Колата (Слънчевия бог). Не настоявам че съм прав на всяка цена,но такива са моите днешни възгледи.
цитирай
77. shtaparov - Към твой коментар 51. Всъщност ц...
06.08.2018 18:34
nkf написа:
Към твой коментар 51. Всъщност църквите - римска и цариградска оставят много дълбока следа в историята и преформатират цели народи и държави в Европа. При това "префаорматиране" започва и малко по малко пренаписване, дописване и фалшифициране /макар и рядко/ на историята на народите, та да се стигне до апогея на фалшфикациите по време на "просвещението", в които дейно участие вземат швабските "учени", добре научили и руските "учени" да лъжат и мажат като стари цигани. Чрез установените църкви де факто продължава съществуването на римската империя PAX Romana става PAX Christi, къде с понтиф и император; къде само с понтиф, съчетаващ и светската, и духовна власт. Изобщо универсалната римска идеология не търпи локалните племенни култури и се стреми всячески да ги елиминира, погълне и смели. Така, че "пипането" на историята е главно оръжие за тази цел.

Най-успешно лъгане както знаем е орташкото,както и орташкото крадене- свидетел на престъплението е самия престъпник,само неговите показания имаме.
цитирай
78. didanov - до нкф
06.08.2018 19:46
според митологията Галас, Келтус и Илириус са трима братя, станали епоними на галите, келтите и илирите. Те са синове на титана (разбирай атланта) и дъщерята на Океан - Галатея. Доколкото се разбира това е станало на Балканите, според моите сметки между 2000 и 1800г. пр.н.е
Спомням си спароток беше писал, че много галски имена имат български аналози,. Друго интересно е, че галли са наричали танцуващите жреци на богинята Кибела, които са се смятали за бриги-фриги. Те танцували много диво изпадайки явно в екстаз и под музика разкривали мистериите. Името им се свързва с реката Галиус, приток на река Сангарий във Фригия.
цитирай
79. shtaparov - Българи са всички БЕЗ - циганите, ...
07.08.2018 19:21
nkf написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
germantiger написа:
Българи са всички БЕЗ - циганите, престъпниците, нагрите и дръпнатите (впрочем четох, че японците също са българи)

Всички сияйни, умни, красиви, благородни, епични и патетични герои СА БУГАРИ

Всички престъпници, незабележими хора, долни, мерзавци/русизъм са небългари

Без съмнение !

Бах, Беетовен, Вагнер, Кант, Гьоте, Шиллер са вулгари

Няма крале и КАНцлери има само кан Фридрих Велики, кан-кан Бисмарк и сие

Тигре, нас твоите канцлери и пруски кралчета не ни интересуват изобщо, и както виждаш не се занимава никой от нас с тях. Впрочем, великата шваба гьоте е един мизерен плагиат, защото "най-великото" му произведение "Фауст" е откраднато от един наистина талантлив поет, ама е англичанин, казва се Кристофър Марлоу. Апропо, фридрихчо велики един тъпанар и мъжеложец /сиреч обикновен педераст/; толкова бил тъп, че не могъл да стопли горкия, че като финансира всякакви философи /като комунистите волтер, даламбер и друга подобна смет/, че да унищожи франция, то после бумеранга ще се върне обратно. Е, върнал се в образа на Бонапарт. То тъй и с болшевишката революция в русия, подпомагана от немския генерал щаб. Ама както и да е, вие си се оправяйте там, доколкото ти въобще си някакъв шваба или просто си един объркан типаж, дето не е много наясно що е.

От гледна точка на германците той е от смесен произход,но от наша гледна точка при брака между бивш Българин и настоящ Българин ще се роди чист Българин,затова той е носител на всички наши слабости и не е прихванал почти нищо от "германците".

И що пък от наша гледна точка да е Българин? Изобщо не е Българин да ти кажа, пък и той, както сам четеш се декларира като безплеменен, тоест безродов - ни немец, ни Българин, ни никакъв. На такива, без род, им казват безродници, извънкастови, чандала, недосегаеми. Пък и не знам за какви швабски качества говориш? Мисля, че доста се нагледахме на немските "качества" та да си правим някакви илюзии.

Май ще излезеш прав накрая,няма да оспорвам писаното от теб.
цитирай
80. shtaparov - За Тигъра на негов 55 коментар. е ...
07.08.2018 19:26
nkf написа:
За Тигъра на негов 55 коментар. е прощаваш, че ти се меся в разговора с Леонов, ама няма как, след като засягаш България. Германия може да струва "всичко" в очите на германците, в нашите очи нищо не струва. България е всичко за нас, понеже сме Българи и няма по-скъпо нещо. За швабуландия не бих се изплюл на земята дори. Освен това, вън от емоцията и съвсем обективно: германия се оказа страна населена от идиоти, полуидиоти и завършени нищожества с алчност, простития и диващина съизмерими с черна дупка. швабата, масата от тях, е едно завършено дебилно, малоумно говедо, което няма да потърси нищо нито изобщо го интересува нещо извън кръгъ ядене-пиене-туризъм. Твоите "велики германци" ги виждам постоянно по улиците на града и трябв ада ти кажа, че определението получовек за тях, би било ласкателство: трълести, отпуснати, безформени свине с празни погледи, едва влачещи се и с тъпи изражения /масата/; постоянно набиващи я сладоледи, я нещо друго. Като им гледам "формата" добивам ясна представа какво е "съдържанието". Така че, ако обичаш, аре малко да посмалиш за "германеца" какво щял да търси и т.н. Тези добитъци за чеп за зеле не стават. тези, същите шваби, стоят мноооого по-долу от масата Българи, най-малко дори чисто физически нашенци изглеждат 10000 пъти по-добре, за жените да не говорим. Швабата е едно добре хранено прасе и нищо повече. Защо германия е един тумор и защо е страна на провала, мога да се обоснова, ако желаеш. Всъщност, знаеш ли, прав си, че швабия струва много, но само ако уточним,ч е струва много нацяла европа. Е, идват моменти, когато "струването" на държавата усещат и самите й кухи като градински лейки поданици.

Хубавите ти думи за Българите ги харесвам а германците не бих ги обиждал като цяло. Все пак те са обикновен народ не много различен от нашия,който не винаги е виновен за глупостите на своите управници- това е валидно и за нас впрочем но за големия ти патриотизъм- голяма похвала!
цитирай
81. shtaparov - моя апотеоз и "живот" се ...
07.08.2018 19:30
nkf написа:
germantiger написа:
моя апотеоз и "живот" се изчерпва в три изречения

ОМРАЗА и ЛЮБОВ

ОМРАЗА заради любов

САМ и щастлив

ПС
Миглена е старобългарско име според възненавидяната от вас наука - нарочно заложих "моя грешка" очаквайки някой 1-2 дни да ме поправи

явно НЕ знаете всичко за "вас българите" и НЕ проверявате дветахлите за "вас"

за венедския залив разбира съм чел и чувал, в случая щапаров би могъл дфа е прав

но както казах/писах по-рано днес - тук не иде реч за истината а за пропагандата на шовинизма

Така е, не знаем всичко за себе си, но търсим ис е учим, намираме; бъркаме пътища, лутаме се обаче пак намираме. Човека е търсещо съществои и това го осмисля. Ти обаче нали не се опитваш да влезеш в ролята на наш "учител"? Би било крайно гротескно. Апропо, швабите какво търсят и какво намират? Или ги е страх да пипнат историята? Аууу вземат, че ги обвинят във фашизъм хех. Страх, майката си трака, а? Така е, немчето е тихо и изпълнява каквото каже краля, канцлера, фюрера, генералния секретар. Они, ако му кажат ще пикаеш седнал като жена - и той пикае седнал като жена. Като му кажат "пращаш жена си и дъщеря си да посреща сомалийци на гарата" - праща. Швабите не се интересуват от истината нито в историята, нито никъде. Ако се интересуваха, то нямаше техните "учени" - "историци" да са просто едни фалшификатори на история. Апропо, "великият" кант, който ти си хвалил нон-стоп е един обикновен пропагандатор на либерализма. Толкоз за "великия ум". И да си кажем честно - родината на комунизма е германия - и то не само на марксовия комунизъм. Швабуландия е и люпило на поне две революции /френска и октомврийска/, а частично и на английската. Така че тази гнусна държава е несамо люпило на лъжата, но и на всяко зло.

Доста от твоите схващания за Кант ги споделям,а пред хилядолетната Българска история Германия е като вчера пръкнало се бебенце,което иска да учи майка си и баща си как се правят бебета но физиката не му позволява да прави нищо повече от вдигане на малко пушилка.
цитирай
82. shtaparov - leonleonovpom2 И ...
07.08.2018 23:27
nkf написа:
leonleonovpom2 И що за глупост е това, че историята била наука, ама не била базирана на твърдо установени истини, хеле пък за периода на тъмните /тъмни за кого, защо?/ векове. Абе, Леонов, че ти знаеш ли какво е определението за наука бе, човеко Божи? Ми каква наука би било, ако не се опира на емпириката; на фактите? Какви глупости приказваш? Историята е наука не по-малко точна от математиката. Тя е положителна наука, крепи се на документи, архиология, антропология, изкуство; тя изследва голям спектър от човешкото битие, що с еотнася до миналото на хората. Сега вече все по-голямо място заемат генетичните изследвания и антропометрията, които са от огромна полза за историческите изследвания. Ми то, ако историята не е точна наука, ами нали ще стане веднага просто жанр в литературата, някаква белетристика. Впрочем, досега официалната, "канонизирана" "история" беше именно това - белетристика, изсмукани от пръстите глупости, нямащи нищо общо с фактите. Например белетристика е иречековата "история", белетристика е швабската лъжа, че гетите/готите били някакви немци; че руснаците билив аряги; че гърците са елини; че фараоните в Египет са негри; че съществува такова нещо като "славяни" и "келти" /такив анроди, имам предвид/. Това е "история", която не се базира на твърдо установени факти. Абе, Леонов...

Aз също се замислям върху този проблем и стигам до извода,че историята е четири вида:

1. Точна (базираща се на твърдо доказани факти)
2. Митологична (базираща се на стари разкрасени предания)
3. Романизирана т.е. белетристична (базираща се на пиянското въображение на днешните политици и на техните наукообразни любимци)
4. Смесена (със застъпени елементи на горните три).

Нашата най-нова история,а също германската и руската са от последния тип а нашата и тяхната най-стара: от предпоследния което значи,че нашите три народа точна история нямат,макар че истината е една и би следвало всичко да е непоклатимо,както в математиката.
цитирай
83. shtaparov - МНОГО ХУБАВО! А СЕГА НАКЪДЕ...
08.08.2018 01:34
zaw12929 написа:
МНОГО ХУБАВО! А СЕГА НАКЪДЕ!
СПОКОЕН ДЕН!

А сега напред към древните ни корени,благодарение на които станахме велики!
цитирай
84. shtaparov - др...
08.08.2018 01:37
germantiger написа:
дрисльо - гугутко мамина

толкова пъти заслужено и незаслужено съм се гаврел с "твойто"

а ти все си ми мълчал на лс, не си приел предложението ми да се чуем

а ако имаше път към варна щяхме да уредим напипването - ясен си ми какво мъжленце си

Верен на невъзпитаната си природа докрай- това ти е от германците Българтигере,не ти е от Българите!
цитирай
85. shtaparov - leonleonovpom2 И що за ...
08.08.2018 01:48
leonleonovpom2 написа:
nkf написа:
leonleonovpom2 И що за глупост е това, че историята била наука, ама не била базирана на твърдо установени истини, хеле пък за периода на тъмните /тъмни за кого, защо?/ векове. Абе, Леонов, че ти знаеш ли какво е определението за наука бе, човеко Божи? Ми каква наука би било, ако не се опира на емпириката; на фактите? Какви глупости приказваш? Историята е наука не по-малко точна от математиката. Тя е положителна наука, крепи се на документи, архиология, антропология, изкуство; тя изследва голям спектър от човешкото битие, що с еотнася до миналото на хората. Сега вече все по-голямо място заемат генетичните изследвания и антропометрията, които са от огромна полза за историческите изследвания. Ми то, ако историята не е точна наука, ами нали ще стане веднага просто жанр в литературата, някаква белетристика. Впрочем, досега официалната, "канонизирана" "история" беше именно това - белетристика, изсмукани от пръстите глупости, нямащи нищо общо с фактите. Например белетристика е иречековата "история", белетристика е швабската лъжа, че гетите/готите били някакви немци; че руснаците билив аряги; че гърците са елини; че фараоните в Египет са негри; че съществува такова нещо като "славяни" и "келти" /такив анроди, имам предвид/. Това е "история", която не се базира на твърдо установени факти. Абе, Леонов...


Ами ти всъщност потвърждаваш написаното от мен
Казвам го във връзка с конвенционалната ни история Каква наука е тази, на какво се базира, че да твърди ,че сме номади, тюрки, отказали се от езика си?
В математиката има постулати, не може да се докажат, но се знае ,че са истина!
Горното каква истина е?
Разминаването между точните и хуманитарните науки идва от това, че при точните науки винаги може да превериш резултат, получен примерно преди 200 години
А написаното в историята е трудно проверимо по няколко причини Няма живи свидетели Написаното обикновено не е от свидетели, а години след събитията Често ,то е манипулирано, както нашата история
И когато един такъв,манипулиран документ ти се представи като наука, как да го класифицираш?
А историята допуска такива документи
Впрочем, историята е разказ за миналото, не е сбор от формули или теореми за него Да седнеш и безпроблемно да ги докажеш!
Затова такива науки са отделени от точните, като хуманитарни
И правилно Точните науки обясняват създаденото от бог, а хуманитарните-от човека Човекът не е безгрешен, нали?
Тук си напълно прав С помощта на точните науки, тези кривини в историята, дело на човека, работил в нея, а не на нея самата, могат да бъдат изправени При добро желание Пак на човека!

Не е станало ясно, написаното ми не е по адрес на историята ,че не е наука, а ,че в нея своеволни и произволни тълкувания и писания могат да минат за наука!За много от които историята не разполага със средства да ги провери В близкото минало е бил логическият анализ следството,също съпоставката на написаното от различни автори Сега навлизат точни науки, като генетика, математика, химия и така нататък.... Които могат да регулрат нещата, така ,че на икторията дя не се посяга, особено злонамерено!

Похвала за позицията приятелю: Maртин е наш родолюбив приятел така че и аз не бих изявил желание да се карам с него,а по-скоро да оправдая общите ни усилия за издирване на миналото.
цитирай
86. shtaparov - според митологията Галас, Келтус и ...
08.08.2018 02:21
didanov написа:
според митологията Галас, Келтус и Илириус са трима братя, станали епоними на галите, келтите и илирите. Те са синове на титана (разбирай атланта) и дъщерята на Океан - Галатея. Доколкото се разбира това е станало на Балканите, според моите сметки между 2000 и 1800г. пр.н.е
Спомням си спароток беше писал, че много галски имена имат български аналози,. Друго интересно е, че галли са наричали танцуващите жреци на богинята Кибела, които са се смятали за бриги-фриги. Те танцували много диво изпадайки явно в екстаз и под музика разкривали мистериите. Името им се свързва с реката Галиус, приток на река Сангарий във Фригия.

Гръцката митология е интересна и занимателна,но не всичко писано в нея е вярно понеже често дава отговор на въпроси,в които гърците не са специалисти а по-скоро парвенюта. Така е и тук: казионната версия,поддържана от наши и чужди наукообразни твърди че древните елини са някакво келтско племе,а келти и гали са едно и също. Самите елини пък твърдят,че келти и гали не са идентични а келтите произлизат от елински богове и персонажи,сиреч гърците са по-стар народ от галите (респ. келтите). Казионната наука в пълно противоречие с официалната си версия дава такава датировка на древните елини,че ги поставя по-назад във времето от келтите от което следва,че те не биха могли да са келтско племе а някакво друго. Митологичните келти и гали произлизат от Фриги но и те не са най-стар народ,понеже произлизат от Бриги (Бръги,Блъги).

Римски летописци пък твърдят,че германите са истинските келти което значи че ако казионите бяха прави,значи древните елини произлизат от германци. В унисон с това старите индоевропейци,към които уж принадлежали и гърците доскоро бяха наричани "индогермански племена" и така нещата привидно се "навързваха",понеже германците били "най-чистите" арийци. Самите древни елини обаче твърдят,че произлизат от африкански номади свързани с Египет и Арабия а народът ни често ги наричал "египетски цигани" и "етиопи" заради черния им цвят,близък до онзи на арабите и индуските дравиди. От това следва че ако казионите и германците бяха прави,най-чисти "арийци" са тогава циганите,етиопците,негрите и дори семитите а самите германци,келти и всички други европейски "арийци" имат пряк циганоарабски та даже семитски корен,с който абсурд не би се съгласил нито един германски "ариец"!

В същото време тези велики "арийци" не са склонни да признаят,че гърците не са келтско племе а семитохамитско или че келтите са семитохамити което значи че те сами не знаят как да се оправят в мрежата от лъжи и заблуди,върху която са изградили своята историческа "наука" но не искат в нея да се направят и промени,понеже сегашната ситуация им позволява да се самоизтъкват като "велики" без оглед на взаимно несъвместимите противоречия,твърдо заложени в нея! Това означава че гръцката,германската и другите гъркомански исторически "науки" разчитат на тъпоумието на собствения гръкогермански електорат и на невъзможността той да забележи нелепите противоречия,заложени в официалните версии на неговите "учени"! Това означава и още нещо: гръко-западните казионни историци знаят,че лъжат своите народи но не могат да спрат да ги лъжат,понеже това би значело сами да отрежат клона на който седят и да признаят,че цялата им досегашна "история" не се базира на научноисторически факти,а на купища кражби и лъжи!
цитирай
87. didanov - елините са едни от наследниците на предгръцкото население на Балканите
08.08.2018 17:53
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
Това което исках да кажа -, че трима братя близнаци, са епоними на три племена - тези на илирите, келтите и галите. Това е станало определено преди Троянската война но не по-рано от 2000г. пр.н.е. Явно е, че всеки един от братята е хванал своя път и разнесъл името на народа си по Европата (и не само).
Гръцката и римската митологии за сега са почти единствените източници за тези тъмни времена.
цитирай
88. shtaparov - според мен африканската или сем...
10.08.2018 02:35
didanov написа:
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
Това което исках да кажа -, че трима братя близнаци, са епоними на три племена - тези на илирите, келтите и галите. Това е станало определено преди Троянската война но не по-рано от 2000г. пр.н.е. Явно е, че всеки един от братята е хванал своя път и разнесъл името на народа си по Европата (и не само).
Гръцката и римската митологии за сега са почти единствените източници за тези тъмни времена.

Не си казал никак малко: в старата митология,заимствана от гърците разликата между келти и гали е такава,каквато е между келти и илири а от историята знаем,че илирите са много близки до траките.
цитирай
89. get - До 87. didanov - елините са едни от наследниците на предгръцкото население на Балканите ...?
13.08.2018 22:18
didanov написа:
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
Това което исках да кажа -, че трима братя близнаци, са епоними на три племена - тези на илирите, келтите и галите. Това е станало определено преди Троянската война но не по-рано от 2000г. пр.н.е. Явно е, че всеки един от братята е хванал своя път и разнесъл името на народа си по Европата (и не само).
Гръцката и римската митологии за сега са почти единствените източници за тези тъмни времена.


В пароския надпис - за дошлият от Египет с дъщерите си Данай пише?
„От времето когато първият петдесетвеслов кораб съоръжен от Данай пръв доплавал от Египет в Елада и бил наречен пентиконтор, а дъщерята на Данай ...и ... (Х)елика, и Архедика, като се отделили от другите, основали светилището на Атина Линдия и направили жертвоприношение в ... Линд на Родос изминали 1247 години (1511/10), а се случило когато в Атина бил цар Ерихтон.“ ... тоест, МУРГАВИТЕ КАТО НУБИЙКИ(според царят на Аргос - по Есхил) данаидки(още "агюптки" - като са наричали циганките) се появяват в Пелопонес около 1 500 г. преди наша ера?

- ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС Е? - откъде в Египет, първоначално идват тези "агюптки-данаидки" ... от Балканите или от някъде другаде? Според това което съм чел, като твое мнение - те са отишли в Египет от Балкани ...? Ама тогава нещата НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ?
цитирай
90. shtaparov - според мен африканската или сем...
14.08.2018 12:24
get написа:
didanov написа:
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
Това което исках да кажа -, че трима братя близнаци, са епоними на три племена - тези на илирите, келтите и галите. Това е станало определено преди Троянската война но не по-рано от 2000г. пр.н.е. Явно е, че всеки един от братята е хванал своя път и разнесъл името на народа си по Европата (и не само).
Гръцката и римската митологии за сега са почти единствените източници за тези тъмни времена.


В пароския надпис - за дошлият от Египет с дъщерите си Данай пише?
„От времето когато първият петдесетвеслов кораб съоръжен от Данай пръв доплавал от Египет в Елада и бил наречен пентиконтор, а дъщерята на Данай ...и ... (Х)елика, и Архедика, като се отделили от другите, основали светилището на Атина Линдия и направили жертвоприношение в ... Линд на Родос изминали 1247 години (1511/10), а се случило когато в Атина бил цар Ерихтон.“ ... тоест, МУРГАВИТЕ КАТО НУБИЙКИ(според царят на Аргос - по Есхил) данаидки(още "агюптки" - като са наричали циганките) се появяват в Пелопонес около 1 500 г. преди наша ера?

- ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС Е? - откъде в Египет, първоначално идват тези "агюптки-данаидки" ... от Балканите или от някъде другаде? Според това което съм чел, като твое мнение - те са отишли в Египет от Балкани ...? Ама тогава нещата НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ?

Според мен са дошли от Близкия изток- някога древните го считали за част от Африка,той принадлежал на Египет към указаното време,народите в него не били типични египтяни а полусемити,получили някаква европейска жилка от Балканските палестинци и граничели с финикийците- затова ползвали тяхната азбука точно както гърците. Данаите са Даново коляно но не били евреи,понеже отхвърлили еднобожието и приели политеизма на заварените палестинци (филистимци) но го редактирали по свой вкус,като внесли в него египетски и юдейски елементи и това е единствената теза,която може съвсем точно да обясни произхода на гърците.
цитирай
91. get - според мен африканската или сем...
16.08.2018 20:04
shtaparov написа:
get написа:
didanov написа:
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
..


В пароския надпис - за дошлият от Египет с дъщерите си Данай пише?
„От времето когато първият петдесетвеслов кораб съоръжен от Данай пръв доплавал от Египет в Елада и бил наречен пентиконтор,
... се появяват в Пелопонес около 1 500 г. преди наша ера?

- ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС Е? - откъде в Египет, първоначално идват тези "агюптки-данаидки" ... от Балканите или от някъде другаде? Според това което съм чел, като твое мнение - те са отишли в Египет от Балкани ...? Ама тогава нещата НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ?

Според мен са дошли от Близкия изток- някога древните го считали за част от Африка,той принадлежал на Египет към указаното време,народите в него не били типични египтяни а полусемити,получили някаква европейска жилка от Балканските палестинци и граничели с финикийците- затова ползвали тяхната азбука точно както гърците. Данаите са Даново коляно но не били евреи,понеже отхвърлили еднобожието и приели политеизма на заварените палестинци (филистимци) но го редактирали по свой вкус,като внесли в него египетски и юдейски елементи и това е единствената теза,която може съвсем точно да обясни произхода на гърците.


- Ако ще следваме ГРЪЦКАТА и ДРУГА митология плюс легенди - Да я следваме!
- Но в нея НЕ СЕ КАЗВА ... ДАНАЙ отишъл във ХАНААН ... след това отишъл в ПЕЛОПОНЕС - а се твърди за ДИРЕКТНО: Египет -> Пелопонес и Аргос започва да се владее от Данай и наследниците му ... а истинските царе на Аргос мигрират на Север.
- С друго думи ОСНОВНОТО ТВЪРДЕНИЕ Е - Данай идва в Пелопонес ДИРЕКТНО от Египет!
- Данай и наследници НЕ МОЖЕМ ДА ГО СВЪРЖЕМ - с евреи и "Египетският им плен" плюс ЕКЗОДУС(бягство от Египет към "Обетованата земя" (Ханаан) ... при която Е СМУЩАВАЩ ФАКТА - към него момент ХАНААН СЕ ВЛАДЕЕ ОТ ЕГИПЕТ - така че от какъв "плен" бягат?) ... тъй като ЗА ТЯХ ИСТОРИЯТА Е ДОСТАТЪЧНО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО ОПИСАНА в Библията(Стар завет)?
цитирай
92. shtaparov - според мен африканската или сем...
18.08.2018 14:59
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
didanov написа:
според мен африканската или семитска жилка се проявява много по-късно.
..


В пароския надпис - за дошлият от Египет с дъщерите си Данай пише?
„От времето когато първият петдесетвеслов кораб съоръжен от Данай пръв доплавал от Египет в Елада и бил наречен пентиконтор,
... се появяват в Пелопонес около 1 500 г. преди наша ера?

- ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС Е? - откъде в Египет, първоначално идват тези "агюптки-данаидки" ... от Балканите или от някъде другаде? Според това което съм чел, като твое мнение - те са отишли в Египет от Балкани ...? Ама тогава нещата НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ?

Според мен са дошли от Близкия изток- някога древните го считали за част от Африка,той принадлежал на Египет към указаното време,народите в него не били типични египтяни а полусемити,получили някаква европейска жилка от Балканските палестинци и граничели с финикийците- затова ползвали тяхната азбука точно както гърците. Данаите са Даново коляно но не били евреи,понеже отхвърлили еднобожието и приели политеизма на заварените палестинци (филистимци) но го редактирали по свой вкус,като внесли в него египетски и юдейски елементи и това е единствената теза,която може съвсем точно да обясни произхода на гърците.


- Ако ще следваме ГРЪЦКАТА и ДРУГА митология плюс легенди - Да я следваме!
- Но в нея НЕ СЕ КАЗВА ... ДАНАЙ отишъл във ХАНААН ... след това отишъл в ПЕЛОПОНЕС - а се твърди за ДИРЕКТНО: Египет -> Пелопонес и Аргос започва да се владее от Данай и наследниците му ... а истинските царе на Аргос мигрират на Север.
- С друго думи ОСНОВНОТО ТВЪРДЕНИЕ Е - Данай идва в Пелопонес ДИРЕКТНО от Египет!
- Данай и наследници НЕ МОЖЕМ ДА ГО СВЪРЖЕМ - с евреи и "Египетският им плен" плюс ЕКЗОДУС(бягство от Египет към "Обетованата земя" (Ханаан) ... при която Е СМУЩАВАЩ ФАКТА - към него момент ХАНААН СЕ ВЛАДЕЕ ОТ ЕГИПЕТ - така че от какъв "плен" бягат?) ... тъй като ЗА ТЯХ ИСТОРИЯТА Е ДОСТАТЪЧНО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО ОПИСАНА в Библията(Стар завет)?

Аз затова съм казал,че Дановото коляно и данаите не са юдеи но преселването им в Пелопонес може да е част от бягството от Египет: тук логиката на конкретиката се губи от липса на достатъчно факти и дава поле на въображението,както и за много спекулации.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4814881
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136732
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи