Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 15:43 - ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ: ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА И ПЛАНЕТИТE
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9983 Коментари: 32 Гласове:
49

Последна промяна: 25.03.2018 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ: ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА И ПЛАНЕТИТЕ


   Земята не е това,за което я мислят астрономите и не е образувана по начина,по който те го обясняват. Теорията на Щапаров Младши ще ни каже защо би следвало да е така.

  Нищо във Вселената не е станало така,както си го представят днешните астрономи. Планетите не са образувани от случайни облаци мездузвезден прах,които се завъртели около една ос и привлекли около себе си още и още материя,която се взела дявол знае откъде,предположително от "Големия взрив". Нека оставим това за ВТОРАТА ТЕОРИЯ и да се вгледаме в Земята. Тя е космическо тяло,което се върти около Слънцето и черпи топлина от него,но има и своя собствена топлина,идваща от земното ядро. Доказателствата,че земното ядро е далеч по-топло от земната повърхност не са малко. Всички миньори и геолози знаят,че с увеличаване на дълбочината в една мина се увеличава и температурата в нея,а всеки образован човек знае каква топлина излъчват минералните извори и вулканите,чиято мощ идва от земните недра. Водата на един минерален извор най-често е толкова по-топла колкото по-голяма е дълбочината,от която идва водата. Науката е получила данни че ядрото на Земята е съставено от разтопено желязо,което създава магнитното поле около нашата планета. Днес никой не знае какво затопля земното ядро,но Първа космогонична теория на Щапаров има отговор на този въпрос.

  Земята е планета,но планетите са два вида- малки скални планети и газови гиганти. Някои от последните се доближават по характеристики до изстинали "кафяви и черни джуджета" (вид звезди в последен стадий на "развитие"),а тези "джуджета" са трудно отличими от планети. Това позволява да допуснем че планетите,в това число и Земята са вид еволюирали звезди,чийто стадий на развитие още не е завършил и не завършва там,където си го представят астрономите.

  ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ гласи,че Земята е стара звезда и не каква да е,а вид "черно джудже". Подобно на всяко нещо във Вселената,черните джуджета си имат стадии на развитие,като газовите гиганти са по-ранен а скалните планети: по-късен стадий на това развитие. Земното ядро се затопля от термоядрените реакции,които се извършват в ядрото на Земята така,както се извършват в ядрото на Слънцето и другите звезди. Има обаче една разлика: в Земята и другите планети протича Късен тип ядрени реакции за разлика от онези в Слънцето,които са Ранен тип. При Ранния тип най-често водородът се превръща в хелий,а при Късния тип ядрени реакции веществото,от което е съставена Земната звезда се преобразува в желязо и в други тежки елементи.

  Земната кора е съставена най-вече от другите химични елементи,които се образуват в Земното ядро и постепенно биват изтласкани навън заради по-ниската си температура на топене. Там те изстиват,влизат в различни химични реакции помежду си и образуват твърдите вещества,от които са съставени скалите и материците. Движението на континентите е предизвикано от движенията на звездната "плазма" в Земното ядро а изригванията на супервулканите- от "слънчевите" изригвания в него. Всичко това обаче не става в мащабите,които са ни познати при Слънцето а става в други,забавени от естеството на термоядрените процеси в Земното ядро мащаби.

  Водата,която покрива над две трети от земната повърхност не е дошла от кометите,а се образува от термоядрените реакции в земното ядро и постепенно бива изтласквана навън. През милиардите години съществуване на Земята водата върху нея постепенно се увеличавала и ще продължи да се увеличава,докато ядрените реакции в ядрото не секнат. Ще се увеличават обаче и другите тежки елементи,които се синтезират в ядрото наред с желязото а "третичната" звездна материя,от която е съставено ядрото постепенно ще намалява. Затова след милиарди години звездната дейност в земното ядро ще се прекрати,магнитното поле на Земята ще изчезне а с него вероятно и 90 на сто от земната атмосфера,което ще накара запазените до тогава живи форми да еволюират така,че да се приспособят към разредения и може би променен по своя химически състав въздух.

  Това разбира се ще стане при едно условие- ако все още има Слънце,което да поддържа живота на Земята. От такапредставеното ново схващане следва че най-големите извори,които вкарват образувана от земното ядро вода в нейния "вечен" кръговрат се намират не на сушата,а по дъната на океаните в близост до подводните вулкани т.е. там,където няма как да ги забележим или регистрираме.

  От това следва,че възрастта на Земята не е 4,5 милиарда години,както мислят астрономите а е много по-голяма от възрастта на Слънцето което е по-млада звезда,намираща се в по-"младежки" стадий на развитие. Данните от съвременните изследвания обаче сочат възраст около 4,5 млрд. год. заради това,че тогава е станал ударът мезду Земята и протопланетата Тея. В резултат на него съществуващите до тогава материци и океани са изпарени или превърнати в магма заедно с почти цялата земна кора,а съществуващите сложни живи организми са напълно унищожени понеже нямали космически кораби,с чиято помощ да се спасят. Оцеляла само нищожна част от микроорганизмите,която и преди била приспособена към подобни условия на живот,но именно тя дала началото на нова еволюция и ново "сътворение" по биологичните закони,създадени от Бога.

        image

  По подобен начин са сформирани и другите планети- газовите гиганти изглеждат грамадни понеже имат "тежки" атмосфери,вътре в които се крие истинската твърда "планета" т.е. стара звезда,а техните реални размери са много по-малки от видимите но ние няма как да ги изчислим безпогрешно,без да можем да видим тяхното твърдо "ядро".

  Много от спътниците на газовите гиганти също са вид застаряващи звезди но тяхната маса е много по-малка,затова са привлечени в орбита около по-младите и съответно по-масивните си "съседи". Звездното вещество,което се намирало в центъра на Тея обаче било "изсмукано" и "приобщено" от Земята,след което сухата й "черупка" се превърнала в това,което днес наричаме ЛУНА. Цялата Слънчева система в такъв случай е един малък "роднински" звезден куп,каквито са и другите слънчеви системи в Галактиката и Вселената.

  По-малките планети са по-стари звезди- значи те са светели по времето,когато другите още не са съществували и обратно- когато някой "газов гигант" е бил пълноценна звезда,другите такива вече са били "угаснали" т.е.- вече са нямали своя собствена светлина.

  Къде е мястото на кометите в тази теория? Те не може да бъдат обяснени от нея,но намират обяснение във ВТОРАТА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ на Щапаров Младши,с която ще се занимаем друг път. Неангажиращите идеи,вложени в тези теории не задължават никого да им вярва безрезервно- "белите полета" в астрономията и без това са достатъчно много,затова всяка нова разумна и конструктивна идея ще бъде добре дошла.




Гласувай:
51


Вълнообразно


1. germantiger - УНИКАЛЕН ИДИОТ :) :D ти си звяр, звяр, аз просто онемях
18.03.2018 16:26
Ти наистина си си повярвал мушморок, ей сладур ;)

Как така свойски си говориш с читателите - никой не знае нищо преди теорията, но сега теорията на щапаров ще ни каже, все едно сме в някаква стаичка пред камина, вожда ни говори

ще ни се открие, ще ни се даде, ще ни се покаже Истината, О НЕБЕСА...

такава претенция и това болестно състояние в теб е нездраво!

...

- писал си, че днешните астрономи си представяли

- представата присъства, но над нея са тези, хипотези и ДОКАЗАТЕЛСТВЕН "материал

днешните учени не си представят земята, а я изследват базирани на "данни"

...

- пишеш, че гигантите били грамадни, повтарям твоята лексика ГРАМАДНИ ?!

- обем, маса, параметри ДА, но грамадни... ти ползваш квалификация като грамадни - "аланкоолу" усещаш ли се?

...

- пишеш, че водата била изтласквана от ядрото към повърхността

- тогава дъждовната да не е изстисквана?

Липсва пуантата в написаното от теб

СЛЪНЕТО И ПЛАНЕТИТЕ ПРОИЗЛИЗАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ!
цитирай
2. shtaparov - Ти наистина си си повярвал мушмо...
18.03.2018 16:51
germantiger написа:
Ти наистина си си повярвал мушморок, ей сладур ;)

Как така свойски си говориш с читателите - никой не знае нищо преди теорията, но сега теорията на щапаров ще ни каже, все едно сме в някаква стаичка пред камина, вожда ни говори

ще ни се открие, ще ни се даде, ще ни се покаже Истината, О НЕБЕСА...

такава претенция и това болестно състояние в теб е нездраво!

...

- писал си, че днешните астрономи си представяли

- представата присъства, но над нея са тези, хипотези и ДОКАЗАТЕЛСТВЕН "материал

днешните учени не си представят земята, а я изследват базирани на "данни"

...

- пишеш, че гигантите били грамадни, повтарям твоята лексика ГРАМАДНИ ?!

- обем, маса, параметри ДА, но грамадни... ти ползваш квалификация като грамадни - "аланкоолу" усещаш ли се?

...

- пишеш, че водата била изтласквана от ядрото към повърхността

- тогава дъждовната да не е изстисквана?

Липсва пуантата в написаното от теб

СЛЪНЕТО И ПЛАНЕТИТЕ ПРОИЗЛИЗАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ!

Вместо да те избива на гейщина виж името,което са дали на големите "планети" астрономите- те ги наричат "Газови гиганти",а моето название само "дублира" тяхното. Дали ще кажеш,че една планета е грамадна спрямо другите или ще я наречеш "гигант",няма сериозна разлика за никой добронамерен читател освен за някой педантичен параноик с афинитет към алкохола,какъвто бил например Сталин. На хора като него няма смисъл да им обяснявам как водата възниква при термоядрена реакция,как избива на повърхността и как после стига до небето под формата на облаци- елементи като него живеят в своите си илюзии и нищо ново не може да ги прекрои!
цитирай
3. wonder - Адмирации за Щапаров младши! :)...
18.03.2018 17:07
Адмирации за Щапаров младши! :)))
Съгласна съм с всичко. И теорията ти се покрива с моята 95 %.
Единственото ни разминаване е в твоето твърдение, че онези "сложни живи организми са напълно унищожени понеже нямали космически кораби,с чиято помощ да се спасят."
Смятам, че са имали и са се спасили. Част от тях. А оттогава ни наблюдават чрез най-близкия си изкуствен спътник на Земята - Луната, от чиято платформа с липсваща гравитация могат да са... из Вселаната... практически навсякъде.
И в оше нещо съм сигурна, освен за водата, около ядрото на Земята има заключена атмосфера, която би била за всички нас План Б, както е била някога за троглодитите.
Беше ми интересно да прочета идеите ти! :)))
цитирай
4. germantiger - ...
18.03.2018 21:51
Прецизността не е педнатичност, марципане!

Прецизността, та дори педантизма са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за подобни науки!

Аз и гейщина :D... дори не ме яоса - наистина ме разсмя бонбон :D

предполагам си наясно, чер бол газови гианти като маса вещество отстъпват на много малки планети

дерзай, кефиш и предизвикваш усмивки

А про по - УВАЖЕНИЕ КЪМ НАУКАТА ИМАШ ЛИ ?
цитирай
5. shtaparov - Адмирации за ...
18.03.2018 22:08
wonder написа:
Адмирации за Щапаров младши! :)))
Съгласна съм с всичко. И теорията ти се покрива с моята 95 %.
Единственото ни разминаване е в твоето твърдение, че онези "сложни живи организми са напълно унищожени понеже нямали космически кораби,с чиято помощ да се спасят."
Смятам, че са имали и са се спасили. Част от тях. А оттогава ни наблюдават чрез най-близкия си изкуствен спътник на Земята - Луната, от чиято платформа с липсваща гравитация могат да са... из Вселаната... практически навсякъде.
И в оше нещо съм сигурна, освен за водата, около ядрото на Земята има заключена атмосфера, която би била за всички нас План Б, както е била някога за троглодитите.
Беше ми интересно да прочета идеите ти! :)))

Нямам против,че не е изключено да е имало и такъв сценарий- пиша така само заради това,че нямаме доказателства за другото.
цитирай
6. freeoldmen - Та значи, в един момент е имало
18.03.2018 22:26
10-20 звезди, които весело си светели в Слънчевата система?

"Земното ядро се затопля от термоядрените реакции,които се извършват в ядрото на Земята така,както се извършват в ядрото на Слънцето и другите звезди. Има обаче една разлика: в Земята и другите планети протича Късен тип ядрени реакции за разлика от онези в Слънцето,които са Ранен тип."

И кога точно, аджеба, се е получила трансформацията? По какъв начин? Има ли прекъсване или изведнъж звездата угасва, и решава да мине на късен етап?
цитирай
7. shtaparov - Прецизността не е педнатичност, ...
18.03.2018 22:55
germantiger написа:
Прецизността не е педнатичност, марципане!

Прецизността, та дори педантизма са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за подобни науки!

Аз и гейщина :D... дори не ме яоса - наистина ме разсмя бонбон :D

предполагам си наясно, чер бол газови гианти като маса вещество отстъпват на много малки планети

дерзай, кефиш и предизвикваш усмивки

А про по - УВАЖЕНИЕ КЪМ НАУКАТА ИМАШ ЛИ ?

Не говори като раснал по поляните на Филиповци,дръж се по-възпитано! Или теб социализмът те е възпитавал- не демокрацията? Това,че газови гиганти отстъпвали по маса на някои малки планети не е вярно разбира се,затова от целия ти коментар приемам само усмивките.
цитирай
8. shtaparov - 10-20 звезди, които весело си св...
18.03.2018 22:58
freeoldmen написа:
10-20 звезди, които весело си светели в Слънчевата система?

"Земното ядро се затопля от термоядрените реакции,които се извършват в ядрото на Земята така,както се извършват в ядрото на Слънцето и другите звезди. Има обаче една разлика: в Земята и другите планети протича Късен тип ядрени реакции за разлика от онези в Слънцето,които са Ранен тип."

И кога точно, аджеба, се е получила трансформацията? По какъв начин? Има ли прекъсване или изведнъж звездата угасва, и решава да мине на късен етап?

Приятелю,не схвана ли посланието? По-малките планети са по-стари звезди- значи те са светели по времето,когато другите още не са съществували и обратно- когато някой "газов гигант" е бил пълноценна звезда,другите такива вече са били "угаснали" т.е.- вече нямали своя собствена светлина.
цитирай
9. kvg55 - shtaparov,
18.03.2018 23:29
Интересна теория. Поздравления за полета на мисълта.
цитирай
10. germantiger - ау
19.03.2018 00:01
Виж приятелю ;) не иде реч за държание, а за подигравка

или не си схаванал, че и другите се забавляват с теб

а по червено време научих една истина:

СВЕТА НЕ ЗАПОЧВА И НЕ СВЪРШВА С КОНСКАТА ОПАШКА

ти си братчед на Стивън Хокинг RIP, нали?
цитирай
11. blackpredator - абе,
19.03.2018 00:31
Щапаров Младши изби рибата и сичката термодинамика :)))
Чарлз Лайел, считан за един от бащите на геологията казава:"настоящето е ключ към миналото"
днешната астрономия, особено когато се снабди и с "Хъбъл", има възможности точно това да прави - да сравнява "настоящето" в различните галактики
та според днешната теория, времето, което едно бяло джудже изисква, за да се превърне в черно джудже, е пресметнато, да е по-дълго от колкото текущата възраст на вселената
ама щом Младши кава...;))

а германското маце е както винаги е uvenalis в мисленето, та не е чувал за ювеналните води

Поздрави на Щапаров Младши!
цитирай
12. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю Щапаров!
19.03.2018 09:48
Според мен има здрава логика в тази хипотеза и е твърде възможно тя да предизвика разширение в начина на мислене, изследване и търсене, което да доведе до по-широк и задълбочен поглед върху досега познатите на науката разбирания за небесните тела.
Чест и почитания за тази нестандартна гледна точка!
цитирай
13. shtaparov - Интересна теория. Поздравления за ...
19.03.2018 10:16
kvg55 написа:
Интересна теория. Поздравления за полета на мисълта.

Благодаря- на фона на малкото знания по въпроса всяка теория може да даде свой принос за развитието на науката,стига да е разумно и убедително изградена.
цитирай
14. shtaparov - Виж приятелю ;) не иде реч за държ...
19.03.2018 10:20
germantiger написа:
Виж приятелю ;) не иде реч за държание, а за подигравка

или не си схаванал, че и другите се забавляват с теб

а по червено време научих една истина:

СВЕТА НЕ ЗАПОЧВА И НЕ СВЪРШВА С КОНСКАТА ОПАШКА

ти си братчед на Стивън Хокинг RIP, нали?

За подигравка??!! :)) Внушаваш си- признай си просто че завиждаш,а конската опашка е и Тракийско знаме ако искаш да знаеш- навярно дори древните германи са я ползвали като знаме човече,но на теб толко са ти познанията,че се подиграваш дори със своето! Е,разбирам- възпитавал те е строй,за който нямаше други светини освен 2-3 мумии по мавзолеите!...
цитирай
15. shtaparov - Щапаров Младши из...
19.03.2018 10:28
blackpredator написа:
Щапаров Младши изби рибата и сичката термодинамика :)))
Чарлз Лайел, считан за един от бащите на геологията казава:"настоящето е ключ към миналото"
днешната астрономия, особено когато се снабди и с "Хъбъл", има възможности точно това да прави - да сравнява "настоящето" в различните галактики
та според днешната теория, времето, което едно бяло джудже изисква, за да се превърне в черно джудже, е пресметнато, да е по-дълго от колкото текущата възраст на вселената
ама щом Младши кава...;))

а германското маце е както винаги е uvenalis в мисленето, та не е чувал за ювеналните води

Поздрави на Щапаров Младши!

Благодаря- Чарлз Лайел е напълно прав но не забравяй,че има няколко (неизвестно колко!) вида физика- физика на телата,ядрена,квантова и прочее та,ако едната физика се намеси в работата на другата,какво правим тогава? Сметките за времето на "бялото джудже" са объркани или възрастта на Вселената е сгрешена- бели джуджета има,така че науката не е на "ти" със закономерностите. Аз не съм физик за жалост,а това е малшанс за науката и късмет за досегашните физици: ако бях,възгледите на физиката можеше да са малко по-други!
цитирай
16. shtaparov - Според мен има здрава логика в...
19.03.2018 10:35
batogo написа:
Според мен има здрава логика в тази хипотеза и е твърде възможно тя да предизвика разширение в начина на мислене, изследване и търсене, което да доведе до по-широк и задълбочен поглед върху досега познатите на науката разбирания за небесните тела.
Чест и почитания за тази нестандартна гледна точка!

Благодаря- точно това е ценното в случая: нестандартната гледна точка нерядко променя нашите представи за естеството на нещата,така че трябва да я ценим особено тогава,когато ни е дадена от нашенец.
цитирай
17. krumbelosvet - За звездите
19.03.2018 11:51
Размерът има значение. Не може всяка буца да е звезда. А ядрените реакции във вътрешните сфери не са тайна.
Не знам обаче, има ли измервания как наляганията в тия вътрешни сфери се отразяват на СТАБИЛНОСТТА на химическите елементи, които около повърхността са радиоактивни или ги няма, а са получавани само в ускорители на елементарни частици.
И възможно ли е в ядрото да има остатъци от неутронна материя, каквато има в неутронните звезди.
цитирай
18. sartorium - 15. shtaparov -
19.03.2018 12:52
Аз не съм физик за жалост,а това е малшанс за науката и късмет за досегашните физици: ако бях,възгледите за физиката можеше да са вече други!


Пресвета Дево от Гваделупе!
цитирай
19. shtaparov - Размерът има значение. Не може в...
19.03.2018 14:07
krumbelosvet написа:
Размерът има значение. Не може всяка буца да е звезда. А ядрените реакции във вътрешните сфери не са тайна.
Не знам обаче, има ли измервания как наляганията в тия вътрешни сфери се отразяват на СТАБИЛНОСТТА на химическите елементи, които около повърхността са радиоактивни или ги няма, а са получавани само в ускорители на елементарни частици.
И възможно ли е в ядрото да има остатъци от неутронна материя, каквато има в неутронните звезди.

Наляганията със сигурност се отразяват- добре известно е на науката,че екстремните условия довеждат до екстремни резултати. За останалото питай някой професионален физик- аз съм само любител и то прохождащ,макар че идеи не ми липсват.
цитирай
20. shtaparov - Аз не съм фи...
19.03.2018 14:12
sartorium написа:
Аз не съм физик за жалост,а това е малшанс за науката и късмет за досегашните физици: ако бях,възгледите за физиката можеше да са вече други!


Пресвета Дево от Гваделупе!

Нескромничко звучи,знам- съжалявам за което,но съм убеден в думите си: нестандартните виждания често носят нестандартни резултати,а такива във физиката липсват напоследък. Ако някой ден реша че е прекалено помпозно,ще го поправя- не съм самохвалец и никак не обичам да се изтъквам. Държа на научната истина обаче,и това ме накара да го напиша- физиката е загубила от това,че не съм се захванал с нея сериозно.
цитирай
21. krumbelosvet - И аз съм любител
20.03.2018 08:20
А идеите на любителите са като пръстта - требе да има злато в калта, ама оди го фани.
Аз съм "почти убеден", че има излишък от неутрони в изотопите на тежките елементи в Земното ядро. (То, чиста неутронна материя НЯМА и по повърхността на неутронните звезди, според профи-физиците.) ДОКАЗАТЕЛСТВОТО е, че от земята извират ЛЕКИ ЕЛЕМЕНТИ и метан, които извират по-силно около местата на земетресения и вулканични изригвания. Така се синтезират петролните продукти.
И сега ВНИМАНИЕ!
Щом петрол и природен газ се синтезират и в наши дни, то кое е по-лошо - изгарянето им в човешките тегнологии, или "природното" изгаряне запалено от мълнии, или проникването на метана във високата атмасфера, което СЪЩО ема затоплящ ефект...
Щото кво е станало в Содом и Гомор? Жителите са били свръх-възбудени СЕКСУАЛНО от изпаренията на петролните продукти (да, имат това влияние тия продукти). В един момент обаче се натрупва повечко газ, избухва и изпепелява "грешниците". И според Библията, остават само "смолни ями", т.е. нефтът продължава да извира, леките съставки се изпаряват, и в "смолните ями" остава АСФАЛТ. До днес Мъртво Море изхвърля парчета асфалт по брега. То и Черното море изхвърля, но в Мъртвото не плуват танкери...
Сега shtaparov е на ред.
цитирай
22. shtaparov - А идеите на любителите са като ...
20.03.2018 19:47
krumbelosvet написа:
А идеите на любителите са като пръстта - требе да има злато в калта, ама оди го фани.
Аз съм "почти убеден", че има излишък от неутрони в изотопите на тежките елементи в Земното ядро. (То, чиста неутронна материя НЯМА и по повърхността на неутронните звезди, според профи-физиците.) ДОКАЗАТЕЛСТВОТО е, че от земята извират ЛЕКИ ЕЛЕМЕНТИ и метан, които извират по-силно около местата на земетресения и вулканични изригвания. Така се синтезират петролните продукти.
И сега ВНИМАНИЕ!
Щом петрол и природен газ се синтезират и в наши дни, то кое е по-лошо - изгарянето им в човешките тегнологии, или "природното" изгаряне запалено от мълнии, или проникването на метана във високата атмасфера, което СЪЩО ема затоплящ ефект...
Щото кво е станало в Содом и Гомор? Жителите са били свръх-възбудени СЕКСУАЛНО от изпаренията на петролните продукти (да, имат това влияние тия продукти). В един момент обаче се натрупва повечко газ, избухва и изпепелява "грешниците". И според Библията, остават само "смолни ями", т.е. нефтът продължава да извира, леките съставки се изпаряват, и в "смолните ями" остава АСФАЛТ. До днес Мъртво Море изхвърля парчета асфалт по брега. То и Черното море изхвърля, но в Мъртвото не плуват танкери...
Сега shtaparov е на ред.

Съгласен съм- точно това ще да е станало в Содом (Съдим,Съдин) и Гомор (Гимер,Кимер): другото е работа за професионални физици и химици.
цитирай
23. barin - Интересна теория, Щапаров. Няма ...
22.03.2018 12:14
Интересна теория, Щапаров. Няма много писано, а ти си дал достатъчно аргументи в твоя полза. Има и други мнения, но не съм срещал толкова добри доказателства и изчерпателна обосновка. Мисля, че Земята се е отделила от Слънцето преди много години, като постепенно са се отделили и другите планети. Би следвало по-близките планети да са по-късно създадени и ако има някаква форма на живот те да са след нас по степен на развитие.
Поздрави!
цитирай
24. shtaparov - Интересна тео ...
22.03.2018 18:11
barin написа:
Интересна теория, Щапаров. Няма много писано, а ти си дал достатъчно аргументи в твоя полза. Има и други мнения, но не съм срещал толкова добри доказателства и изчерпателна обосновка. Мисля, че Земята се е отделила от Слънцето преди много години, като постепенно са се отделили и другите планети. Би следвало по-близките планети да са по-късно създадени и ако има някаква форма на живот те да са след нас по степен на развитие.
Поздрави!

Сега е трудно да се каже как се създават цели звездни "серии" като тази (ако приемем,че теорията е дословно вярна)- дали чрез Тъмната материя или по друг начин но ако бях професионален физик,щях доста по-добре да се справям с подобни въпроси.
цитирай
25. emelika - Хипотеза или теория?
22.03.2018 18:19
Бих предложила заменяне на "теория" с "хипотеза" в заглавието, докато хипотезата се потвърди, защото хипотезата е възможност, а потвърдената хипотеза - реалност. Това е част от йероглифа на научното познание.
За сега този йероглиф по темата още се пише.
Възможно е да се смени и четката.
И не е никак страшно ако Анри Поанкрие се окаже прав: "Науката е гробище на хипотези." Не е и лошо, че има дискусия с противоречиви мнения, но да задраскаме обидите. Достойно е, нали? Някъде между противоречията може да се спотайва истината, намигвайки и пошушвайки: "Умният човек не вярва на всичко, което чуе и не казва всичко, което знае, защото в науката няма къси пътища."


цитирай
26. shtaparov - Бих предложила заменяне на &quo...
23.03.2018 16:07
emelika написа:
Бих предложила заменяне на "теория" с "хипотеза" в заглавието, докато хипотезата се потвърди, защото хипотезата е възможност, а потвърдената хипотеза - реалност. Това е част от йероглифа на научното познание.
За сега този йероглиф по темата още се пише.
Възможно е да се смени и четката.
И не е никак страшно ако Анри Поанкрие се окаже прав: "Науката е гробище на хипотези." Не е и лошо, че има дискусия с противоречиви мнения, но да задраскаме обидите. Достойно е, нали? Някъде между противоречията може да се спотайва истината, намигвайки и пошушвайки: "Умният човек не вярва на всичко, което чуе и не казва всичко, което знае, защото в науката няма къси пътища."

Предложението е много добро и разумно- единственото,което ме спира да го изпълня е че при най-малка промяна в заглавието се губят всички харесвания от Фейсбук които и без това не са много,а това по индиректен начин намалява стойността на материала.
цитирай
27. troina - Ангеле, сладур си, и аз те харесвам..
28.03.2018 11:04
Ти наистина си си повярвал мушморок, ей сладур ;)

безброй Истини крачат по Света..
а, по тази тема, имам любима книга..
ще я предложа..веднага, разб се..
Завръщане към Битие- Зекария Съчин/ антрополог и изследовател,
харесвам смели и неразумни мъже, кво да се прая..невроза..
давай, приятел, четем те с голям интерес..
Юлия
цитирай
28. shtaparov - Ти наистина си си повярвал мушмо...
28.03.2018 19:17
troina написа:
Ти наистина си си повярвал мушморок, ей сладур ;)

безброй Истини крачат по Света..
а, по тази тема, имам любима книга..
ще я предложа..веднага, разб се..
Завръщане към Битие- Зекария Съчин/ антрополог и изследовател,
харесвам смели и неразумни мъже, кво да се прая..невроза..
давай, приятел, четем те с голям интерес.. Юлия

Ще се старая,приятели- ще опитвам да правя каквото мога и да се боря ЗА България,пък времето ще реши дали съм бил прав или съм грешал.
цитирай
29. anonimen65 - iznenada
30.03.2018 21:16
moje bi triabva i s fizika da se zanimavate men teoriata e ubeditelna do dostovernost .tigera mu se vodi snizhoditelna voina.
цитирай
30. shtaparov - moje bi triabva i s fizika da se za...
31.03.2018 00:41
anonimen65 написа:
moje bi triabva i s fizika da se zanimavate men teoriata e ubeditelna do dostovernost .tigera mu se vodi snizhoditelna voina.

Дори да се занимавах с физика професионално,такава теория винаги щеше да има и противници- разбиването на погрешно утвърдени стереотипи не е лесна работа.
цитирай
31. bojinkata - Според някои източници в центъра не ...
16.04.2018 13:03
Според някои източници в центъра не е желязо, а злато, като по-тежък елемент???? То също е токопроводимо. Под въпрос е обаче дали ще може да създаде елмагн. поле? Това си е един мотор.
цитирай
32. shtaparov - Според някои източници в центъра не ...
16.04.2018 14:56
bojinkata написа:
Според някои източници в центъра не е желязо, а злато, като по-тежък елемент???? То също е токопроводимо. Под въпрос е обаче дали ще може да създаде елмагн. поле? Това си е един мотор.

Чул съм за тази теория но не я приемам за достоверна,понеже златото е рядък тежък елемент,който трудно се синтезира дори при ядрен процес и няма онзи магнетизъм,който само желязното ядро може да създаде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816972
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи