Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2018 21:26 - Любо Кольовски и Маргарита Попова разбиха Истанбулската конвенция и разкриха голяма конспирация! http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Любо Кольовски и Маргарита Попова разбиха Истанбулската конвенция и разкриха голяма конспирация!



image

Докато си пих сутрешно-обедното кафе попаднах на една публикация на Любомир Кольовски. В нея той коментира и цитира изказването на Маргарита Попова за Истанбулската конвенция - тя го направи днес. Оказва се, че нещата не са толкова прости и има някои рискове, които не са за подценяване. Направо може да се говори за конспирация.

Доколко това недоразумение е реалност умишлено, заради прикриване на факти и обстоятелства, или просто защото голяма част от управленците ни са открито неграмотни и незаинтересовани от реалността, не мога да кажа. Факт е обаче, че България може да пострада и България може да бъде подложена на големи проблеми заради тази Конвенция. 

Ето и пълния текст на публикацията

Неведнъж съм заявявал своята неприязън и ненавист към ГЕРБ. Не съм симпатизант и на вицепрезидент Маргарита Попова, която за известно време беше съучастник на това управление. Но не мога да подмина с безразличие казаното от нея по повод т. н. Истанбулска конвенция. Мисля, че коментарът й трябва да стигне до всеки разумен човек. Госпожа Попова точно и ясно предупреждава какви мини и подводни камъни крие тоя документ, както и какво би станало, ако конвенцията бъде ратифицирана от нашия парламент.

ЧЕТЕТЕ!

"Глупост" е да се твърди, че Конвенцията няма да доведе до промяна на Конституцията, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова: Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция!

Конвенцията предвижда създаване на много сериозна институция, с наливането на огромни пари, с участието на много хора със страшно високи заплати към Съвета на Европа, снабдени с имунитет и привилегии, които ще ни дават оценка за изпълнението на Конвенцията

"Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали", това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова.

Тя разби на пух и прах целия процес за безкритично ратифициране на Конвенцията, който се дирижира от двете министърки Цачева и Захариева, и разкри подводните камъни в Конвенцията, които се крият от българското общество.

„Много е важно нашето общество да знае за какво точно става дума и още по-важно е ние да знаем, след като се ратифицира Конвенцита, ще можем ли да е изпълним. И в процеса на изпълнението на тази Конвенция пред какви проблеми ще бъде изправена нашата държава и нашето общество, и има ли ресурси и как възнамеряваме да ги решим тези проблеми”, подчерта Попова.

„Конвенцията поставя много сложни въпроси, които трябва да бъда комуникирани, както трябва. Ще бъде голяма грешка, голям грях утре или в други ден парламентът да се събере и депутатите да натиснат копчетата под натиск, или заради обещания, заради знания или незнания, заради криворазбрани страсти или пък заради лични очаквания - ние да ратифицираме Конвенцията и след това да почнем да се караме какво точно сме ратифицирали”, посочи Попова

Тя подчерта, че Конвенцията защитава всички права на психополово различните, че ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията.

„Да видим какво ни казва тази конвенция? Трябва ясно да се каже, че тя защитава жените от насилие, защитава жертвите от домашно насилие, но в обхвата на тази Конвенция влизат хора, които се разделят на мъж и жена по биологичен признак, наред с хората с психополови особености и с различни особености на пола, което е нещо различно от биологичния пол. А за това в нашето общество дебат не се е сътоял”, заяви Маргарита Попова.

Тя подчерта, че Истанбулската конвенция фактически защитава правата на всички с психополови особености, което се крие от нашето общество.

„Да твърдиш, че тази група от обществото, които имат такива особености на пола като различно социално развитие, че не са защитени от тази Конвенция, това е или неграмотност, или липса на прочит на Конвенцията или страх да излезеш пред българското общество и да кажеш, че тази Конвенция защитава и тази част от нашето общество”, заяви тя.

В официалния превод на Конвенцията на немски език и на английски език – навсякъде, където се говори за „социален пол”, се използва термина „джендър”, каза Попова.

„Нашето общество не е толкова неграмотно, ние знаем за неолибералния свят, за свободното общество, знаем за джендър-ученията още от 90-те години, когато правихме нашите закони за защита на детето. Няма как сега да излезе някой и да твърди, че когато е изведено на преден план понятието „социален пол”, това показвало само утвърдени в социалния ни свят роли между мъжа и жената, които били възприети по този начин, и нищо повече от това.

В немския превод много коректно в един от текстовете на Конвенцията, чл.4, параграф 3 се прави изрична разлика между биологичен и социален пол.

Хората в България трябва да знаят колко сериозни и обхватни мерки предвижда Конвенцията за защита на половете от дискриминация, защита на жените и децата от насилие, но не се казва какви очаквания има за създаване на нови институции.

Не се казва, че тази Конвенция предвижда създаване на международна група – орган към Съвета на Европа, който на всеки две години ще идва и ще ни мониторира наравно с всички други органи, които до момента са провеждали мониторинг по тези въпроси”, разкри Попова..

Този орган предвижда създаване на много сериозна институция, с наливането на огромни пари, с участието на много хора със страшно високи заплати към Съвета на Европа, снабдени с имунитет и привилегии, които ще ни дават оценка за изпълнението на Конвенцията. Един куп неправителствени организации, които работят по тези теми, очакват да бъдат разпределени големи финансови средства, за да си изпълняват задълженията. Това ще се случи и в България.

Попова нарече "глупост" внушенията, които се правят от наши министри (Цачева и Захариева - б.р.), че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България.

Конвенцията ще иска да има гаранции, които да са еднакви за хората, които упражняват различни психополови особености и останалите, убедена е Попова

„За да сме сигурни как ще можем да изпълним Конвенцията, искам да видя автентичния превод, искам да видя всички мерки, които нашата власт предвижда в законите, включително и в Наказателния кодекс, за да мога да преценя дали тези изменения в цялостното ни законодателство ще наложат промяна на нашата конституционна идентичност”, подчерта вицепрезидентът.

С изключителна аргументация Попова разказа до какви изменения в живота ни ще доведе ратификацията на Истанбулската конвенция.

„Лековато твърдение, самонадеяност, която граници с глупост, е да кажеш в днешния ден, че няма да се наложи да се променя Конституцията, преди да видиш целия пакет от нормативни актове, които ще изисква Конвенцията", заяви Попова.

Нещо повече – в тази Конвенция изрично е записано, че когато се налага и когато е необходимо, трябва да бъдат направени промени и на конституционно и на законодателно ниво, заяви с цялото си юридическа компетентност и държавнически опит Маргарита Попова.

Политическата отговорност за всичко това е на народните представители и дано те да не станат обект на насилие, за да гласуват противно на техните виждания, посочи тя.

Попова заяви, че в обществото липса професионалния дебат за Конвенцията и подчерта, че е огромна политическата отговорност на депутатите в парламента, пред които тези въпроси са поставени с особена острота на масата.

Най-важното е, ако ратифицираме Конвенцията, как ще я изпълняваме и ще наложи ли това промяна на нашата конституционна идентичност, заключи вицепрезидентът и призова да се чуе мнението на конституционалисти, учени, юристи, социолози, политолози по темата." 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823379
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930