Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2018 17:45 - "ФОЛКИСТОРИЯТА" ВЪЗНИКВА ТАМ,КЪДЕТО ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ ИЛИ ГРУБО ОЩЕТЯВА НАРОДА,ЗА КОЙТО Е НАПИСАНА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 13119 Коментари: 38 Гласове:
52

Последна промяна: 01.01.2018 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"ФОЛКИСТОРИЯТА" ВЪЗНИКВА ТАМ,КЪДЕТО ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ ИЛИ ГРУБО ОЩЕТЯВА НАРОДА,ЗА КОЙТО Е НАПИСАНА


   "Фолкисторията" е явление,от което не е пощадена и България. Нещо повече- тук тя сякаш е по-развита отколкото в другите страни,понеже нашия народ вероятно е най-ощетен от всички други народи в "своята" официална история.

  "Фолкисторията" я пишат не дипломирани учени а хора от народа,възмутени от лъжите на официалните историци и решили да вземат нещата в свои ръце. Един добър цитат на д-р Живко Войников ни дава някаква най-обща представа за истинското естество на фолкисторията:

  "В последните двадесет години поради големия брой лаици,безобразно експлоатиращи темата (за Календара),се стигна до създаването на множество заблуди относно древнобългарския календар. Оказа се,че той бил най-старият в света и е залегнал в основата на календарите на маите,египтяните и дори на догоните (племе в Африка),че бил най-точният календар,по-прецизен от Григорианския и пр. комични и жалки фанфаронски небивалици,типични за бързоразвиващия се у нас жанр "фолкхистъри" и умствения "багаж" на неговите представители." ("ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР И ИМЕННИКЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ,МИТОВЕ И РЕАЛНОСТИ"- 2017 г.).

  Аз не съм склонен да давам такива крайни квалификации на хората,възмутени от лъжите по адрес на България и решили да вземат нещата в свои ръце- те просто са отишли в другата крайност,за да отговорят достойно на тюркската "фолкистория",която налагат у нас тюрколозите!

  Появата на жанра "фолкистория" в България е напълно оправдана и закономерна: нашата историческа наука,овладяна и дрогирана от злостни тюрколози перманентно изкривява историческата истина,системно си затваря очите за фактите и грубо ощетява нашия народ,защитавайки интереса на точно определена група чужди народи. На много чужди политици не им отърва историческата истина за България: гърци,руснаци,турци,"румънци" (сами по себе си фалшив "народ"),сърби и македонисти се надпреварват кой да присвои повече от Българските исторически фондове и да обяви Българските достояния за свои. "Величията на деня" измежду тях налагат със сила и арогантна агресивност своите фалшиви хипотези по наш адрес,за да могат да разграбват безнаказано всичко наше,което им хареса. Така се оказва,че появата на жанра "фолкистория" у нас е колкото предизвикана,толкова и оправдана а хора като д-р Живко Войников,които по начало защитаваха историческата истина но напоследък са й изменили,за да дадат рамо на старите реакционни теории нямат морално право да охулват хората,които са възмутени от арогантните лъжи на тюрколозите!
                    image

  Привеждам кратък цитат за да разберете какво пишат злостни тюрколози като "академик" Васил Гюзелев в материалите,по които днес се пишат учебници по Българска история:

  "Успехите,постигнати главно в областта на археологията,лингвистиката и антропологията оформиха и утвърдиха напоследък схващането,че Българите принадлежат към тюрко-алтайската езиково-племенна общност,към която спадат още хуни, авари, хазари, огузи, печенеги, кумани и др." (В. Гюзелев, Произход и ранна история на прабългарите, СУ "Климент Охридски",Исторически факултет,Сборник от лекции,т. III, С. 1979, с.30)."

  Ето и справедливо явилото се възмущение,което е възникнало по повод на тези лъжи у видния наш историк ст.н.с. д-р Петър Добрев (прилагам цитати от неговата забележителна книга "Великото историческо тайнство",изд. Галик,2009 г.,стр. 7-13):

   "Тази дефиниция се разпространи в България нашироко с почти светкавична бързина,въпреки че подобни понятия- "тюрко-алтайски народ" и "езиково-племенна общност"- не съществуват в нито една класификация на езиците и народите по света."

  "От гледна точка на сериозната наука да се говори за "тюрко-алтайска общност" е една безсмислена тавтология и това,че този тавтологичен израз се е наложил у нас,навежда на твърде тъжни мисли за качеството на повечето наши учебници по история."

"Не е известно как е стигнал авторът на тази формулировка акад. В.Гюзелев до горните изводи но така,както те са написани излиза че не само древните,но и днешните Българи са тюрко-алтайски народ."

  "Трудно е да се отгатне дали в случая имаме работа с неволно недоглеждане или авторът- един от тримата днешни най-високо титулувани историци- специално е пожелал да представи съвременните Българи като част от "тюрко-алтайската езиково-племенна общност,в която влизат ..... (и) прадедите на османските турци."

  "Интересно е как години наред студентите са заучавали тази формулировка и ако дословно са я повтаряли,дали са се замисляли какво точно означава тя."

  "Интересно е също,че преди дефиницията: "българите ...са част от тюрко-алтайската общност" стои пояснението,че тази теза се е утвърдила благодарение "на успехите,постигнати напоследък от археологията,лингвистиката и антропологията" от което излиза,че това определение е формулирано на базата на откритията на три клона на световната наука,а не е приумица на някой случаен профан,окичен по погрешка с титлата "проф."

  "...Още в 1945 г. редица видни тюрколози като Ф.Алтхайм и Ж.Дени- авторът на "Старотюркска граматика" изказаха мнението,че езикът на древните Българи не е от тюркски тип."

  "Тази особеност както и това,че в най-новата класификация на тюркските езици,разработена от алтаиста Карл Менгес,езикът на древните Българи е изваден извън групата на тюркските езици,явно е останала незабелязана у нас,затова като най-нов успех на световната наука авторът на горната дефиниция смело твърди,че тя била доказала напоследък,че "Българите ... са от тюрко-алтайската общност",чрез което в неволната акция за "тюркизиране" и "турцизиране" на произхода на Българите се въвлича и световната наука без оглед на това,че тя никога не е твърдяла подобно нещо за Българския народ,а напоследък преразглежда дори хипотезата,че древните Българи са били от тюркски произход."


  "Всяка неиздържана дефиниция издава празнотите в познанията на своите автори. И ако има нещо особено нетърпимо и недопустимо в тази повърхностна трактовка,характерна и за редица други публикации за древните Българи,това са натрапчивите напъни да се представи набързо събраният от някого стар научен багаж като еманация на най-новите открития на световната наука."

  "...Случаят,на който тук бе отделено повечко внимание,излиза извън рамките на обикновените прегрешения към истината,тъй като за разлика от някои епизодични рецидиви,които не се разпространяват широко .... отбелязаната по-горе дефиниция .... изскочи далеч от кориците на първия сбъркан учебник,където бе поместена и беше твърде мощно тиражирана и препечатвана в течение на повече от четвърт век,навлизайки практически във всички учебници за висшите и средни училища и дори в чуждите преводи на курсовете по Българска история."

  "Формулировката,че тюрко-алтайският произход на Българите е твърдо установен благодарение на последните открития на науката "украсява" и до днес най-престижните и реномирани Български издания и в нея .... не е отстранена дори и на косъм заблудата,че последните открития са доказали "тюрко-алтайския произход" на нашите Български предци. Налице е истинско епидемично разпространение на една порочна и гъмжаща от грешки дефиниция,на която свръх всичко се приписва и това,че е току-що изобретена на най-висше световно ниво."

  "От този хаос са произлезли цял куп погрешни теории,включително фамозната и тавтолого-еклектична "тюрко-алтайска" теория,която краси почти всички Български учебници и реномирани издания,като се почне от многотомната история и се свърши с най-новия учебник,издаден от В.Гюзелев в съавторство с И.Божилов и други историци."


  Ето още няколко показателни цитата от тази ценна книга на ст.н.с. д-р Петър Добрев (стр. 14-24):

  "Изразите "малобройното Българско племе" или дори "малобройната орда на Аспарух" и "голямото славянско море" вече цял век се употребяват като нещо,което се разбира от само себе си и няма нужда да се доказва."

  "Направената чрез посочените (древни) източници експертиза дава възможност да се сложи край на една голяма и натрапчиво повтаряна вече цял век наукообразна заблуда- илюзията за нищожния брой на участвалите в създаването на България древни Българи."

  "Несъмнено е,че България няма да има добре написана история а камо ли пък истинска история дотогава,докато в разрез с летописите,древните Българи,които неведнъж са се заселвали на Балканския полуостров,се представят като незначителна и имагинерна величина. Ето защо е време да се разчупи омагьосаният кръг от заблуди и вцепенението в това отношение."

  "... Половин век по-късно,когато вече бяха известни споменатите по-горе опровергаващи факти,Българската политика внуши на историческата наука,въпреки съществуващите твърде много сведения,да запази отживялата времето си теория за малобройността на древните Българи. Изглежда невероятно но е факт,че на историята бе наложено "отгоре" да консервира една разлагаща се теория и като резултат възникна едно рязко разминаване между преките исторически източници,описващи древните Българи и начина,по който ги описват Българските учебници по история."

  "Това остро противоречие вече над 50 години мирно съжителства в нашата университетска книжнина и ако потърсим причините за този парадокс ще открием,че те далеч не са в това,че титулярите от катедрите не познават историческите източници и Христоматиите по история а в това,че редица нелишени от умствени възможности историци раболепно са следвали зададената през 1954 г. със специални указания политическа линия,да се опише ранната Българска история така,като че ли древните Българи не са играли почти никаква роля при изграждането на днешния Български народ."

  "Ясните исторически сведения са били пожертвани в името на една изкуствена догма,прокарана някога с политически натиск и превърната в задължителен постулат чрез написания в 1954 г. специален и задължителен учебник-макет по история."

  "... Чрез това най-ранната Българска история се е превърнала в един своеобразен обект на мисловна нищета и карикатурна миниатюризация."

  "Същевременно възстановяването на истината за Старата Велика България събаря недвусмислено и лъжливата басня за малобройността на Аспаруховите Българи."

  Споделям напълно справедливото възмущение на достойния патриот и забележителен учен ст.н.с. Петър Добрев и добавям,че у нас са налице всички цитирани по-горе предпоставки за появата и разцвета на фолкисторическия жанр. Приведените цитати на този виден историк показват жестоките заблуди на казионните му колеги и невъзможността им да излезнат от лабиринта на скудоумието,в който са ги вкарали "нашите" неотдавнашни политици,които произвеждаха фалшиви нации на гърба на Българите и фалшиви хипотези за техния произход.

  "Нашата" история не само си затваря очите за фактите но и грубо ощетява народа за който е написана,поради което на "нашите" тюркизирани историци и особено на екземпляри като вманиачените в лъжата В.Гюзелев,И.Божилов и пр. ще им се наложи да изтърпяват "своеволията" на "фолкисторията" и нейната "нелоялна" конкуренция,заедно с пороя от заслужени хули и обиди по своя нечестив "адрес"! Още повече че днес,почти 10 години след написване на цитираната книга нито една догма в "нашата" официална история не е променена и нито една лъжа не е изкоренена!




Гласувай:
52


Вълнообразно


1. mrazekoff - Преди няколко
01.01.2018 19:32
години ми попадна книгата на сина на академик Васил Гюзелев - професор Боян Гюзелев - "Албанци в източните балкани". И тъй като в нея се разглеждат населени места в България с албанско поселение през вековете на турското робство, това ме заинтригува. Интересът ми беше още по-голям, защото в този труд става въпрос и за моето родно село - Червена вода - Русенско. Няма да се впускам в подробности, защото информацията е огромна, но аз само споменавам този факт. Не ми е силна страна историята. Не съм вниквал в подробности по фактите изложени в постинга. Не мога и да взема някакво становище по темата. Само исках да спомена за този труд на Гюзелев младши. Радвам се, че има хора като теб, които усилено търсят и откриват скривани и преиначавани истини за нашата история. Благодаря ти! Пожелавам ти една здрава и ползотворна 2018-та година!
цитирай
2. mt46 - https://www.youtube.com/watch?v=6xMsFgWpHmE
01.01.2018 19:38
Поздрави! За много години!...
цитирай
3. stih - За много години, Щапаров!
01.01.2018 19:57
Пожелавам ти здраве, мъдрост и сили – все така убедително да отстояваш истината за историята на българския народ.
Весели празници!
цитирай
4. 1997 - Теорията за тюркския произход има слабости като всяко обяснение
01.01.2018 20:32
В конкретната статия тюркският произход на българите се разглежда като пример за една от предпоставките за поява на фолкисторията.
За съжаление никоя друга теория не обяснява така добре сходството в наименованието на населявалите Волжка България тюркски племена и името на племето образуващо България. Поради отсъствие на по- добра теория, вкл. от фолкисторици, тази теория ще запази актуалност.

По отношение възникването на фолкисторията бих добавил, "когато някои автори не са удовлетворени от обясненията на официалната история, но са извън кръга на тези, които могат да й повлияят, те изграждат основите на фолкисторията" и това не е никак лошо.

Не смятам, че съвременната академична история "СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ" и държи хората в неведение за безспорни и значими факти, които биха преобърнали системата на историческите знания. Мисля, че ако изложите такива, те също биха станали обект на спор.
цитирай
5. shtaparov - години ми попадна книгата на сина на ...
01.01.2018 22:35
mrazekoff написа:
години ми попадна книгата на сина на академик Васил Гюзелев - професор Боян Гюзелев - "Албанци в източните балкани". И тъй като в нея се разглеждат населени места в България с албанско поселение през вековете на турското робство, това ме заинтригува. Интересът ми беше още по-голям, защото в този труд става въпрос и за моето родно село - Червена вода - Русенско. Няма да се впускам в подробности, защото информацията е огромна, но аз само споменавам този факт. Не ми е силна страна историята. Не съм вниквал в подробности по фактите изложени в постинга. Не мога и да взема някакво становище по темата. Само исках да спомена за този труд на Гюзелев младши. Радвам се, че има хора като теб, които усилено търсят и откриват скривани и преиначавани истини за нашата история. Благодаря ти! Пожелавам ти една здрава и ползотворна 2018-та година!

Гюзелев младши без съмнение се е издигнал заради "заслугите" на баща му и все пак,от тогава до днес никой вече не е чувал за него. Не съм склонен да вярвам,че той е в състояние да напише цялата истина в своя труд,чието издаване е станало само заради връзките на баща му,без значение дали има научни достойнства или не.
цитирай
6. shtaparov - Поздрави! За много години!. . . Б...
01.01.2018 22:42
mt46 написа:
Поздрави! За много години!...

Благодаря- желая много здраве и късмет,много хубаво клипче си приложил!
цитирай
7. shtaparov - Пожелавам ти здраве, мъдрост и сили ...
01.01.2018 22:43
stih написа:
Пожелавам ти здраве, мъдрост и сили – все така убедително да отстояваш истината за историята на българския народ.
Весели празници!

Весели празници,щастие и късмет: борбата ЗА България не трябва никога да спира!
цитирай
8. shtaparov - В конкретната статия тюркският ...
01.01.2018 22:49
1997 написа:
В конкретната статия тюркският произход на българите се разглежда като пример за една от предпоставките за поява на фолкисторията.
За съжаление никоя друга теория не обяснява така добре сходството в наименованието на населявалите Волжка България тюркски племена и името на племето образуващо България. Поради отсъствие на по- добра теория, вкл. от фолкисторици, тази теория ще запази актуалност.

По отношение възникването на фолкисторията бих добавил, "когато някои автори не са удовлетворени от обясненията на официалната история, но са извън кръга на тези, които могат да й повлияят, те изграждат основите на фолкисторията" и това не е никак лошо.

Не смятам, че съвременната академична история "СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ" и държи хората в неведение за безспорни и значими факти, които биха преобърнали системата на историческите знания. Мисля, че ако изложите такива, те също биха станали обект на спор.

Темата "Волжка България" е дълга,но от нея ще припомня само няколко реда: древните очевидци в лицето на старите арабски летописци категорично разделят тюрките от Българите и изрично споменават,че славяните СА едно от колената на Българския род,а руснаците са от рода на славяните сиреч на Българите! Те пишат,че Българите са по-стари от Потопа,понеже произлизат от дядото на Ной- Матусал (Матусаллах),техния "падишах" е един от потомците на Александър Велики а столицата Болгар е град на славяните,който е разположен на север: ето за какво брутално затваряне на очите говорим!
цитирай
9. didanov - за много години Щапар
01.01.2018 23:35
имал съм възможността да чета македонската версия на "История на Македония" общо казано изторията е следната - всичко започва с Филип и Александър Македонски, след което македонците попадат около 1800 години непрекъснато под робство или владичество - на римляни, ромеи, българи, ромеи,сърби, османци...и се стига до 20 век когато се освобождават. Не знам, кой народ би оцелял след това, но сегашните македонци вярват какво пише в учебниците им.
Петър Добрев е родоолюбец без съмнение и тезата за тюрския произход мисля отдавна е остаряла и отхвърлена. Настоящият въпрос е как да се свърже хипотезата на Добрев с тази на Ценов и автохонистите и да се определи хронологически преселенията и връщанията на дедите ни. поздрави
цитирай
10. shtaparov - имал съм възможността да чета ма...
02.01.2018 00:18
didanov написа:
имал съм възможността да чета македонската версия на "История на Македония" общо казано изторията е следната - всичко започва с Филип и Александър Македонски, след което македонците попадат около 1800 години непрекъснато под робство или владичество - на римляни, ромеи, българи, ромеи,сърби, османци...и се стига до 20 век когато се освобождават. Не знам, кой народ би оцелял след това, но сегашните македонци вярват какво пише в учебниците им.
Петър Добрев е родоолюбец без съмнение и тезата за тюрския произход мисля отдавна е остаряла и отхвърлена. Настоящият въпрос е как да се свърже хипотезата на Добрев с тази на Ценов и автохонистите и да се определи хронологически преселенията и връщанията на дедите ни. поздрави

Teзи две хипотези отдавна са свързани и нещата са повече от ясни: от 3-4 години готвя статия по въпроса и съм позабравил за нея,но ще се наложи да си я "припомня",че нейното излизане става все по-належащо.
цитирай
11. barin - Поздравления, Щапаров. Фалшиф...
02.01.2018 09:34
Поздравления, Щапаров. Фалшификатори в света много. Всичко се опитват да фалшифицират. За Македонската история и ръката- оригинално. Така е, както е писал в коментара Диданов- близо две хилядолетия са под чуждо владение. Съседите от Румъния също си измислят много. Дори си спомням, че малко след като отбелязахме 1300 г. България те отбелязаха 2000 г. държава.
Поздрави за празниците!
цитирай
12. shtaparov - Поздравления, Щапаров...
02.01.2018 09:41
barin написа:
Поздравления, Щапаров. Фалшификатори в света много. Всичко се опитват да фалшифицират. За Македонската история и ръката- оригинално. Така е, както е писал в коментара Диданов- близо две хилядолетия са под чуждо владение. Съседите от Румъния също си измислят много. Дори си спомням, че малко след като отбелязахме 1300 г. България те отбелязаха 2000 г. държава.
Поздрави за празниците!

Благодаря- поздрави за теб и за всички,които ни уважават- нека да е мирна и щастлива! Ромите в "Румъния" (Романия) пак са се объркали- те трябва да празнуват свойта държава от основаването на гр. Рим в 753 г. пр. Хр. или от XXXII век пр. Хр.,когато е основано първото египетско царство!...
цитирай
13. inel379 - За много години, Shtaparov!
02.01.2018 11:58
Посетите силни семена
в здрава и благодатна почва
не спират да раждат плод!
Бъди здрав,
изпълнен с вяра и вдъхновение!
Упорито търси истинското знание!
Предавай го с яснота и постоянство,
защото вярното осмисляне
на днешните реалности е нужно!
Пълноценни празнични дни ти желая!
цитирай
14. get - - За много години и ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОЧНИЯ - В ДЕСЯТКАТА(!) - Въпрос - на който отговора е ... ?
02.01.2018 12:10
didanov написа:
имал съм възможността да чета македонската версия на "История на Македония" общо казано изторията е следната - всичко започва с Филип и Александър Македонски, след което македонците попадат около 1800 години непрекъснато под робство или владичество - на римляни, ромеи, българи, ромеи,сърби, османци...и се стига до 20 век когато се освобождават. Не знам, кой народ би оцелял след това, но сегашните македонци вярват какво пише в учебниците им.
Петър Добрев е родоолюбец без съмнение и тезата за тюрския произход мисля отдавна е остаряла и отхвърлена. Настоящият въпрос е как да се свърже хипотезата на Добрев с тази на Ценов и автохонистите и да се определи хронологически преселенията и връщанията на дедите ни. поздрави


... СЛЕДНИЯТ!

ПЪРВО:
Следва ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ(ПРЕЦИЗИРА) - произхода на ТАЗИ ДЪРЖАВА//народ(?), която в ИМПЕРСКИТЕ СИ АМБИЦИИ - е УЗУРПИРАЛ"А(присвоил"а) ЧУЖДА НЕЙ ИСТОРИЯ! На родствените НАМ - УКРАИНЦИ ... защото ТЕ СА истинските(!) - ИСТОРИЧЕСКИТЕ "РУСИ"!

ВТОРО:
Следва ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН(си отговорим ?) ДА СЕ УСТАНОВИ(!) Г-Е-Н-Е-З-И-Са, на това КОЕТО ДНЕС Е ЗАЛЕГНАЛО(се крие) ЗАД ПОНЯТИЕТО "ГЪРЦИ" + "македонци" - които, в същността, тоест в ПОДАВЛЯВАЩАТА ((си)) ЧАСТ - са ПОРОДЕНИ от по-старо и ТО РОДСТВЕНО НАМ(българите !) НАСЕЛЕНИЕ ... което на няколко пъти - но най-вече ПО ВРЕМЕ НА епохата известна, като "елинизъм" е? ... ЕЗИКОВО и КУЛТУРНО ДЕ-национализирано!

ТРЕТО:
Следва ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН СИ ОТГОВОРИМ на ВЪПРОСА(!)- от Кога ИСТОРИЧЕСКИ-ВРЕМЕВО - НАЧЕВА България на Волга?
- За която ВЕЛИКО-"руски"(по същността си угро-фини)+ТАТАРСКО(тюркски) автори ни внушават, ЧЕ Е СЪЗДАДЕНА СЛЕД ШЕСТИ ВЕК ... а правилното е ... предвид, че е ИСТОРИЧЕСКИ И ФАКТОЛОГИЧНО УСТАНОВЕНО (но съзнателно НЕ СЕ ПИШЕ за това(!) - не се популяризира)?
- България на Волга е СЪЗДАДЕНА ПЪРВО:
ОТ ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧНО (родствено на това от Балкани - тоест НАМ) ... и ВТОРО:
от НАСЕЛЕНИЕ и то ОТ ВРЕМЕНА(!) - Края на ПЪРВИ и начало на ВТОРИ ВЕКОВЕ!

ЧЕТВЪРТО:
Следва да се популяризират ИЗВОДИТЕ/ФАКТИ - от произведения на НЕ ЕДИН АВТОР - Които говорят - че... ? ... ВЕЛИКО РУСИТЕ са УГРО-ФИНИ - които в КЪСНО ВРЕМЕ - СЛЕД ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК СА "БЪЛГАРИЗИРАНИ" ... като СЛЕДВА ДА ОТБЕЛЕЖА: "славянизирани" е неточното - ако бе така НЯМАШЕ ДА ИМА - както етносни, ТАКА също, И ЕЗИКОВИ РАЗЗЛИЧИЯ(!), МЕЖДУ ТЯХ И ГРАНИЧЕЩОТО НЕПОСРЕДСТВЕНО С ТЯХ НАСЕЛЕНИЕ НА БЕЛО и УКРАИНСКА РУС!

- Знам, за много от вас ЕДНО ТАКОВА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ РЕАЛНОСТИ - Ще е меко казано СКАНДАЛНО ... поради ВНУШЕНИЯТА ЗАЛЕГНАЛИ(вкарани) В СЪЗНАНИЕТО (с учебникарските "Истини" ?:))) ВИ - ОЩЕ от ВРЕМЕНА НА БЕЗМЕТЕЖНО-НЕВИННОТО ВИ ДЕТСТВО - НО ...?

- Но за мен ТОВА Е ИСТИНАТА - и аз съм ГОТОВ ДА Я ОТСТОЯВАМ - с ФАКТИ!

- Привет и за много години - на тези ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, които движени от чистото чувство на БЪЛГАРЩИНАТА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ИСТИНАТА за ПРОИЗХОД - НА НАРОДА НИ и СЕБЕ СИ!
цитирай
15. 1997 - ФОЛКИСТОРИЯТА НЯМА ШАНС
02.01.2018 15:28
shtaparov написа:
Българите са по-стари от Потопа,понеже произлизат от дядото на Ной- Матусал (Матусаллах)... ето за какво брутално затваряне на очите говорим!

Фолкисторията няма шанс, докато се опира на библейските митове. Още Херодот е бил по- напред в търсенето на истината.
Тестис унус- тестис нулус не се отнася само за онея...
цитирай
16. shtaparov - Българите са по-стари от Потопа, ...
02.01.2018 15:38
1997 написа:
shtaparov написа:
Българите са по-стари от Потопа,понеже произлизат от дядото на Ной- Матусал (Матусаллах)... ето за какво брутално затваряне на очите говорим!

Фолкисторията няма шанс, докато се опира на библейските митове. Още Херодот е бил по- напред в търсенето на истината.
Тестис унус- тестис нулус не се отнася само за онея...

Ами днешните гърци и израелци,че даже и китайци пишат своите най-стари истории точно така: според свои митове и легенди и НИКОЙ западен учен не смее да им оспори това! Разликата е там,че легендата за Матусал не е наша а чужда,докато споменатите народи сами са създали себеугодни легенди и после карат чужденците да пишат тяхната история така,както е написано в легендите!
цитирай
17. nkf - Само дето пешо-иранеца по същество ...
02.01.2018 15:53
Само дето пешо-иранеца по същество не се различава от гюзелев и подобните. Е, има една разлика - тя е че вместо в алтай, ни зпраща по чукарите на афганистан, голЕм патриотин е тоя пешо добрев, няма що! То и при него така "научно" е доказано, че българите сме ... пущуни. Явно на някой много му се ще българите да имат "доказана" пряка връзка с циганите. Наздраве, Щапаров.
цитирай
18. shtaparov - Посетите силни ...
02.01.2018 15:57
inel379 написа:
Посетите силни семена
в здрава и благодатна почва
не спират да раждат плод!
Бъди здрав,
изпълнен с вяра и вдъхновение!
Упорито търси истинското знание!
Предавай го с яснота и постоянство,
защото вярното осмисляне
на днешните реалности е нужно!
Пълноценни празнични дни ти желая!

Благодаря за прекрасното ти вдъхновяващо слово- нека Новата година да е мирна и щастлива а за целия ни народ- много здраве,напредък,успехи и късмет!
цитирай
19. shtaparov - имал съм възможността да чета ма...
02.01.2018 16:11
get написа:
didanov написа:
имал съм възможността да чета македонската версия на "История на Македония" общо казано изторията е следната - всичко започва с Филип и Александър Македонски, след което македонците попадат около 1800 години непрекъснато под робство или владичество - на римляни, ромеи, българи, ромеи,сърби, османци...и се стига до 20 век когато се освобождават. Не знам, кой народ би оцелял след това, но сегашните македонци вярват какво пише в учебниците им.
Петър Добрев е родоолюбец без съмнение и тезата за тюрския произход мисля отдавна е остаряла и отхвърлена. Настоящият въпрос е как да се свърже хипотезата на Добрев с тази на Ценов и автохонистите и да се определи хронологически преселенията и връщанията на дедите ни. поздрави


... СЛЕДНИЯТ!

ПЪРВО:
Следва ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ(ПРЕЦИЗИРА) - произхода на ТАЗИ ДЪРЖАВА//народ(?), която в ИМПЕРСКИТЕ СИ АМБИЦИИ - е УЗУРПИРАЛ"А(присвоил"а) ЧУЖДА НЕЙ ИСТОРИЯ! На родствените НАМ - УКРАИНЦИ ... защото ТЕ СА истинските(!) - ИСТОРИЧЕСКИТЕ "РУСИ"!

ВТОРО:
Следва ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН(си отговорим ?) ДА СЕ УСТАНОВИ(!) Г-Е-Н-Е-З-И-Са, на това КОЕТО ДНЕС Е ЗАЛЕГНАЛО(се крие) ЗАД ПОНЯТИЕТО "ГЪРЦИ" + "македонци" - които, в същността, тоест в ПОДАВЛЯВАЩАТА ((си)) ЧАСТ - са ПОРОДЕНИ от по-старо и ТО РОДСТВЕНО НАМ(българите !) НАСЕЛЕНИЕ ... което на няколко пъти - но най-вече ПО ВРЕМЕ НА епохата известна, като "елинизъм" е? ... ЕЗИКОВО и КУЛТУРНО ДЕ-национализирано!

ТРЕТО:
Следва ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН СИ ОТГОВОРИМ на ВЪПРОСА(!)- от Кога ИСТОРИЧЕСКИ-ВРЕМЕВО - НАЧЕВА България на Волга?
- За която ВЕЛИКО-"руски"(по същността си угро-фини)+ТАТАРСКО(тюркски) автори ни внушават, ЧЕ Е СЪЗДАДЕНА СЛЕД ШЕСТИ ВЕК ... а правилното е ... предвид, че е ИСТОРИЧЕСКИ И ФАКТОЛОГИЧНО УСТАНОВЕНО (но съзнателно НЕ СЕ ПИШЕ за това(!) - не се популяризира)?
- България на Волга е СЪЗДАДЕНА ПЪРВО:
ОТ ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧНО (родствено на това от Балкани - тоест НАМ) ... и ВТОРО:
от НАСЕЛЕНИЕ и то ОТ ВРЕМЕНА(!) - Края на ПЪРВИ и начало на ВТОРИ ВЕКОВЕ!

ЧЕТВЪРТО:
Следва да се популяризират ИЗВОДИТЕ/ФАКТИ - от произведения на НЕ ЕДИН АВТОР - Които говорят - че... ? ... ВЕЛИКО РУСИТЕ са УГРО-ФИНИ - които в КЪСНО ВРЕМЕ - СЛЕД ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК СА "БЪЛГАРИЗИРАНИ" ... като СЛЕДВА ДА ОТБЕЛЕЖА: "славянизирани" е неточното - ако бе така НЯМАШЕ ДА ИМА - както етносни, ТАКА също, И ЕЗИКОВИ РАЗЗЛИЧИЯ(!), МЕЖДУ ТЯХ И ГРАНИЧЕЩОТО НЕПОСРЕДСТВЕНО С ТЯХ НАСЕЛЕНИЕ НА БЕЛО и УКРАИНСКА РУС!

- Знам, за много от вас ЕДНО ТАКОВА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ РЕАЛНОСТИ - Ще е меко казано СКАНДАЛНО ... поради ВНУШЕНИЯТА ЗАЛЕГНАЛИ(вкарани) В СЪЗНАНИЕТО (с учебникарските "Истини" ?:))) ВИ - ОЩЕ от ВРЕМЕНА НА БЕЗМЕТЕЖНО-НЕВИННОТО ВИ ДЕТСТВО - НО ...?

- Но за мен ТОВА Е ИСТИНАТА - и аз съм ГОТОВ ДА Я ОТСТОЯВАМ - с ФАКТИ!

- Привет и за много години - на тези ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, които движени от чистото чувство на БЪЛГАРЩИНАТА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ИСТИНАТА за ПРОИЗХОД - НА НАРОДА НИ и СЕБЕ СИ!

Привет приятелю- приемам написаното от теб с тази добавка,че "пра-угрофините" са били кавказко племе,което попаднало под силно Българско влияние и постепенно се разселило из Евразия но останало като цяло малобройно,понеже част от него била асимилирана от пратюрките.
цитирай
20. shtaparov - Само дето пе...
02.01.2018 16:41
nkf написа:
Само дето пешо-иранеца по същество не се различава от гюзелев и подобните. Е, има една разлика - тя е че вместо в алтай, ни зпраща по чукарите на афганистан, голЕм патриотин е тоя пешо добрев, няма що! То и при него така "научно" е доказано, че българите сме ... пущуни. Явно на някой много му се ще българите да имат "доказана" пряка връзка с циганите. Наздраве, Щапаров.

Здраве и късмет,приятелю- нямам против че Добрев допуска и грешки,но те у него не са умишлени: той по-скоро се старае с всички сили и средства да отдалечи от тюрките нашата опошлена по вина на казионните безпардонници история а щом той направи големия пробив,за останалото ние ще се погрижим.
цитирай
21. nikikm - 14. get - - За много години и ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОЧНИЯ - В ДЕСЯТКАТА(!) - Въпрос - на който отговора е ... ?
02.01.2018 20:30
нЕВЕРОЯТНО! нА 100%,ВСЕ ЕДНО СЪМ ГО ПИСАЛ АЗ!
цитирай
22. nikikm - БРАТЕ ЩАПАРОВ,
02.01.2018 20:33
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ,ЗА МНОГАЯ ЛЕТА И УСПЕХИ В РОДОЛЮБИВОТО ДЕЛО! МНОГО Е ДОБРО,НЯМАМ ДУМИ!
цитирай
23. kvg55 - shtaparov,
02.01.2018 22:26
Историята е най-изнасилваната от политиката наука. Чел съм за древнобългарския календар и съм се удивлявал на написаните глупости. Хартията търпи всичко.
Дали да не я наречем "попфолк" история.
Поздрави и за много години!
цитирай
24. shtaparov - нЕВЕРОЯТНО! нА 100%, ВСЕ ЕДНО СЪМ ГО ...
03.01.2018 13:48
nikikm написа:
нЕВЕРОЯТНО! нА 100%,ВСЕ ЕДНО СЪМ ГО ПИСАЛ АЗ!

За много години- много се радвам за това разбирателство,желая много щастие и късмет!
цитирай
25. shtaparov - ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ, ЗА МНОГАЯ ЛЕТА И ...
03.01.2018 13:51
nikikm написа:
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ,ЗА МНОГАЯ ЛЕТА И УСПЕХИ В РОДОЛЮБИВОТО ДЕЛО! МНОГО Е ДОБРО,НЯМАМ ДУМИ!

Благодаря- старах се наистина,спазвах в общи линии моя си стил,радвам се че добре се е получило!
цитирай
26. shtaparov - Историята е най-изнасилваната от ...
03.01.2018 13:52
kvg55 написа:
Историята е най-изнасилваната от политиката наука. Чел съм за древнобългарския календар и съм се удивлявал на написаните глупости. Хартията търпи всичко.
Дали да не я наречем "попфолк" история.
Поздрави и за много години!

Живи и здрави приятелю- много хубав и обичан от мен израз: "хартията търпи всичко"!
цитирай
27. litatru - Здравей, Щапаров!
03.01.2018 18:02
Много хубава тема и правилни виждания имаш.
Поздравление и ЧНГ!
Литатру
цитирай
28. shtaparov - Много хубава тема и правилни виж...
03.01.2018 18:30
litatru написа:
Много хубава тема и правилни виждания имаш.
Поздравление и ЧНГ!
Литатру

Честита Нова година и на теб- желая ти здраве,щастие и нови творчески успехи!
цитирай
29. get - - Другарко "партизанке" - "1997" , и говорителка на вестника с подвеждащо заглавие "Дума" ... ?
04.01.2018 11:33
1997 написа:
shtaparov написа:
Българите са по-стари от Потопа,понеже произлизат от дядото на Ной- Матусал (Матусаллах)... ето за какво брутално затваряне на очите говорим!

Фолкисторията няма шанс, докато се опира на библейските митове. Още Херодот е бил по- напред в търсенето на истината.
Тестис унус- тестис нулус не се отнася само за онея...


... съзнателно НЕ ВЛИЗАМ В БЛОГА ВИ - в който е ПРЕПЪЛНЕН с НЕИСТИНИ и/или ПОЛУИСТИНИ - Но ... няма да търпя ПОЛУ-ИСТИНИ, като тази ИЛЮСТРИРАЩА ВИ ОТНОВО ... като "ПОЛУ-подлец, ПОЛУ-невежда ..." - както го е казал Александър Пушкин?

- За читателите ВИ - които има опасност да СЕ ПОДВЕДАТ, от поредната тиражирана ПОЛУ-ИСТИНА - ПОЯСНЯВАМ?
- Римското правило(сентенция от ПРАВОТО !) - "Тestis unus, testis nullus" - дословно гласи - "Един свидетел не е никакъв свидетел" - Но? - Вие съзнателно или поради присъщо(за комунистите) незнание ПРОПУСКАТЕ ЧЕ? - прогласеното ПРАВИЛО ЗА ЕДИНИЯ СВИДЕТЕЛ (?) в Магистърските проскрибции ... точно, ГЛАСИ?

ДОПЪЛНЕНИЕ!?
I. ЕДИН СВИДЕТЕЛ(!)Е ДОСТАТЪЧЕН:
I.
А) когато той е РОДИТЕЛ(баща или майка) на ОБВИНЕЯМИЯ в случаите, КОГАТО ДАВА ПОКАЗАНИЯ РАЗОБЛИЧАВАЩИ ДЕЦАТА МУ;
I.
Б) или КОГАТО на СВИДЕТЕЛСКОТО ПОКАЗАНИЕ се позовават(го потвърждават), както ИЩЕЦА така и ОТВЕТНИКА.
I.
В) При всички други случаи, за установяване пълнотата и достоверността ЗА ДАДЕН ФАКТ - са необходими МИНИМУМ ДВАМА СВИДЕТЕЛИ.

- Същите лЪжи са и в поста ви:
- "Що е то македонски язик? Кога и как е бил създаден всъщност книжовният език на нашите роднини от Скопие." от 02.01 2018г.

- Този пост е ПРИМЕР-ИЛЮСТРАЦИЯ ЗА ДВУЛИЧНАТА СЪЩНОСТ - на хората КИЧЕЩИ СЕ С понятия "социално" + "патриоти" - а на практика КОМУНИСТИ+слуги - духовни наследници НА ОТРОДИТЕЛИТЕ - КОИТО РАБОТЕХА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА "МАКЕДОНСКА НАЦИЯ" и "МАКЕДОНСКИ ЯЗИК" - и които ДО МОМЕНТА НЕ СА СЕ, ПОКАЯЛИ(!!) пред НАРОДА БЪЛГАРСКИ ...ЗА ПРОДАЖНАТА СИ и ОБСЛУЖВАЩА ЧУЖДИ(АНТИБЪЛГАРСКИ) ИНТЕРЕСИ ПОЛИТИКА!

- Покайте се ЗА ЛЪЖИТЕ и предателствата!
цитирай
30. batogo - !!!:))) За много години, Щапаров!
04.01.2018 13:45
Чест и почитания за огромния ти, родолюбив труд през годините, за доказване на неудобните исторически истини, от които се нуждае нацията ни! Пожелавам ти здрава, мъдра и успешна творческа година в справедливата ти борба с казионните исторически измишльотини!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Поздравления, приятелю!
04.01.2018 14:06
Прав си! Действа законът на физиката:
На всяко действие има равно по сила противодействие
Когато официозите изопачават и скриват нещо, то сред народа се поражда движение то да се разкрие в истинския му вид или във вида, в който трябва да бъде
Като цар Иван Шишман, напразно чакащ влашките войводи в Никопол
Народът възвеличава безкрайната армия която очаква той да води, но за съжаление не я е събрал!
цитирай
32. leonleonovpom2 - Що се отнася за автохтонността или местния произход!
04.01.2018 14:25
Има премнотого репери за това, че този произход е реалност, а не химера!

Да започнем от начало
1/ Имената в Омировите произведения Ами много от тях имат смисъл точно чрез Българския език Да не ги изброявам-от Еней,имаме даже ден свързан с него, до Бризеида или Брезеида
Или цар Гордий и по-късните Гордиановци! С руския ли могат да се свържат?

2/ Нашествието на Александър Македонски в Азия, масовите смесени бракове там И преселението от Балканите на много хора-за администрация и като войници Създаването на мощната Согдианска империя ,чиято столица е най-големия град в известния свят тогава-десет пъти по-голям от Атина например Извод, колко хора са се преселили там!

3/ Разпадането на тази империя и създаване на множество княжества!
Не ханства! Едно от тях е Кушанското!

4/ Създаване на Кушанската империя, която е доминирана от Българи! Това се знае в Афганистан и там боготворят и днес Българите!

5/ Разпадането на империята и великото преселение
По обратния път Българите създават държави-5 или седем на брой! Заради държавният опит, който имат от векове!

6/ От последната -Голяма или Велика България, което е едно и също, тръгват клонове в западно направление Два от тях -в днешни България и Македония, трети-в Италия! Защо там, не на север? Особено пък тези на Балканите-в лоното на звяра-ИРИ !
Ами ясно е- по силата на родствените връзки и подкрепата, която се очаква и е получена
Това е накратко, почти като фолклор

Хубав ден, приятелю!
цитирай
33. shtaparov - Чест и почитания за ...
04.01.2018 17:21
batogo написа:
Чест и почитания за огромния ти, родолюбив труд през годините, за доказване на неудобните исторически истини, от които се нуждае нацията ни! Пожелавам ти здрава, мъдра и успешна творческа година в справедливата ти борба с казионните исторически измишльотини!

Благодаря- борбата трябва да става все по-твърда,понеже лъжливите казионници,правейки се на света вода ненапита са се окопали в повечето исторически факултети и не мръдват с нито една запетая от реакционните си позиции!
цитирай
34. shtaparov - Прав си! Действа законът на физи...
04.01.2018 17:35
leonleonovpom2 написа:
Прав си! Действа законът на физиката:
На всяко действие има равно по сила противодействие
Когато официозите изопачават и скриват нещо, то сред народа се поражда движение то да се разкрие в истинския му вид или във вида, в който трябва да бъде
Като цар Иван Шишман, напразно чакащ влашките войводи в Никопол
Народът възвеличава безкрайната армия която очаква той да води, но за съжаление не я е събрал!

Така е- разединението на България ни изиграва лош номер тогава,а е можело да спасим за пореден път Европа!...
цитирай
35. shtaparov - Българите са по-стари от Потопа, ...
04.01.2018 17:39
get написа:
1997 написа:
shtaparov написа:
Българите са по-стари от Потопа,понеже произлизат от дядото на Ной- Матусал (Матусаллах)... ето за какво брутално затваряне на очите говорим!

Фолкисторията няма шанс, докато се опира на библейските митове. Още Херодот е бил по- напред в търсенето на истината.
Тестис унус- тестис нулус не се отнася само за онея...


... съзнателно НЕ ВЛИЗАМ В БЛОГА ВИ - в който е ПРЕПЪЛНЕН с НЕИСТИНИ и/или ПОЛУИСТИНИ - Но ... няма да търпя ПОЛУ-ИСТИНИ, като тази ИЛЮСТРИРАЩА ВИ ОТНОВО ... като "ПОЛУ-подлец, ПОЛУ-невежда ..." - както го е казал Александър Пушкин?

- За читателите ВИ - които има опасност да СЕ ПОДВЕДАТ, от поредната тиражирана ПОЛУ-ИСТИНА - ПОЯСНЯВАМ?
- Римското правило(сентенция от ПРАВОТО !) - "Тestis unus, testis nullus" - дословно гласи - "Един свидетел не е никакъв свидетел" - Но? - Вие съзнателно или поради присъщо(за комунистите) незнание ПРОПУСКАТЕ ЧЕ? - прогласеното ПРАВИЛО ЗА ЕДИНИЯ СВИДЕТЕЛ (?) в Магистърските проскрибции ... точно, ГЛАСИ?

ДОПЪЛНЕНИЕ!?
I. ЕДИН СВИДЕТЕЛ(!)Е ДОСТАТЪЧЕН:
I.
А) когато той е РОДИТЕЛ(баща или майка) на ОБВИНЕЯМИЯ в случаите, КОГАТО ДАВА ПОКАЗАНИЯ РАЗОБЛИЧАВАЩИ ДЕЦАТА МУ;
I.
Б) или КОГАТО на СВИДЕТЕЛСКОТО ПОКАЗАНИЕ се позовават(го потвърждават), както ИЩЕЦА така и ОТВЕТНИКА.
I.
В) При всички други случаи, за установяване пълнотата и достоверността ЗА ДАДЕН ФАКТ - са необходими МИНИМУМ ДВАМА СВИДЕТЕЛИ.

- Същите лЪжи са и в поста ви:
- "Що е то македонски язик? Кога и как е бил създаден всъщност книжовният език на нашите роднини от Скопие." от 02.01 2018г.

- Този пост е ПРИМЕР-ИЛЮСТРАЦИЯ ЗА ДВУЛИЧНАТА СЪЩНОСТ - на хората КИЧЕЩИ СЕ С понятия "социално" + "патриоти" - а на практика КОМУНИСТИ+слуги - духовни наследници НА ОТРОДИТЕЛИТЕ - КОИТО РАБОТЕХА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА "МАКЕДОНСКА НАЦИЯ" и "МАКЕДОНСКИ ЯЗИК" - и които ДО МОМЕНТА НЕ СА СЕ, ПОКАЯЛИ(!!) пред НАРОДА БЪЛГАРСКИ ...ЗА ПРОДАЖНАТА СИ и ОБСЛУЖВАЩА ЧУЖДИ(АНТИБЪЛГАРСКИ) ИНТЕРЕСИ ПОЛИТИКА!

- Покайте се ЗА ЛЪЖИТЕ и предателствата!

Напълно правилно- извинение и покаяние на високо равнище е нужно,не оправдания "на парче"!
цитирай
36. shtaparov - Има премнотого репери за това, че ...
04.01.2018 17:43
leonleonovpom2 написа:
Има премнотого репери за това, че този произход е реалност, а не химера!

Да започнем от начало
1/ Имената в Омировите произведения Ами много от тях имат смисъл точно чрез Българския език Да не ги изброявам-от Еней,имаме даже ден свързан с него, до Бризеида или Брезеида
Или цар Гордий и по-късните Гордиановци! С руския ли могат да се свържат?

2/ Нашествието на Александър Македонски в Азия, масовите смесени бракове там И преселението от Балканите на много хора-за администрация и като войници Създаването на мощната Согдианска империя ,чиято столица е най-големия град в известния свят тогава-десет пъти по-голям от Атина например Извод, колко хора са се преселили там!

3/ Разпадането на тази империя и създаване на множество княжества!
Не ханства! Едно от тях е Кушанското!

4/ Създаване на Кушанската империя, която е доминирана от Българи! Това се знае в Афганистан и там боготворят и днес Българите!

5/ Разпадането на империята и великото преселение
По обратния път Българите създават държави-5 или седем на брой! Заради държавният опит, който имат от векове!

6/ От последната -Голяма или Велика България, което е едно и също, тръгват клонове в западно направление Два от тях -в днешни България и Македония, трети-в Италия! Защо там, не на север? Особено пък тези на Балканите-в лоното на звяра-ИРИ !
Ами ясно е- по силата на родствените връзки и подкрепата, която се очаква и е получена
Това е накратко, почти като фолклор

Хубав ден, приятелю!

Да- Българския път е дълъг и сложен,затова може в единични случаи да има и заблудени учени но това не оправдава останалите над 90%,които умишлено укриват историческата истина от децата и роднините си!
цитирай
37. get - @ 36. shtaparov - Да започнем от начало - или ЗАЩО ... ?
10.01.2018 11:47
shtaparov написа:
leonleonovpom2 написа:

Има премнотого репери за това, че този произход е реалност, а не химера!

Да започнем от начало
...

Да- Българския път е дълъг и сложен,затова може в единични случаи да има и заблудени учени но това не оправдава останалите над 90%,които умишлено укриват историческата истина от децата и роднините си!


... ЗАЩО умишлено укриват историческата истина от ... НАС?
В ОТГОВОР НА ВЪПРОСА - си позволих конспект-христоматия, препоръчителен за познаване, от родолюбци-Българи?

1.
Геополитическата теория на Halford J. Mackinder(Халфорд Маккиндър)– относно „ХАРТЛАНДА” – ГЛАСЯЩА НАКРАТКО?
„Който ВЛАДЕЕ Източна Европа УПРАВЛЯВА Хартланда, който УПРАВЛЯВА Хартланда – ВЛАДЕЕ Евразия или сърцевината на т. наречения „Световен остров”; който владее Световният остров владее над ЗЕМЯТА.”
2.
Доктрината за «Великия лимитроф» от В. Л. Цымбурский – Заб.//пояснение: Лимитроф – пограничие - още и - погранична държава, ЯВЯВАЩА СЕ ЗАВИСИМА от тази която я е създала.
3.
Граф Игнатиев „Записки”(Дневници)
4.
Преселения в Русия – от Г. С. Раковски
5.
Русия е нашето злощастие – от Кр. Раковски
6.
Погрома на България. Виновникътъ – от архимандрит Методий Кусев ... на Адрес: http://www.promacedonia/knizhki/kusev_1914.htm - препоръчвам я горещо(!)
7.
Авантюрите на руския царизъм в България – с увод от В. Коларов
8.
От книгата на Генерал А.А.Свечин, военната стратегия на Чингисхан – която СТРАТЕГИЯ, не знам защо сега, предпочитат да я наричат „хибридна война”(?):
„ЗАЛАГАНЕТО на «ПЕТАТА КОЛОНА» прозтича от самата(е същностното) ТОЕСТ е ВОДЕЩОТО В стратегията на Чингисхан. «Азиатская стратегия, при огромном масштабе расстояний, в эпоху господства преимущественно вьючного транспорта была не в силах организовать правильный подвоз с тыла; идея о переносе базирования в области, лежащие впереди, лишь отрывочно мелькающая в европейской стратегии, являлась основной для Чингисхана. База впереди может быть создана лишь путем политического разложения неприятеля; широкое использование средств, находящихся за фронтом неприятеля, возможно лишь в том случае, если мы найдем себе в его тылу единомышленников. Отсюда азиатская стратегия требовала дальновидной и коварной политики; все средства были хороши для обеспечения военного успеха. Войне предшествовала обширная политическая разведка; не скупились ни на подкуп, ни на обещания; все возможности противопоставления одних династических интересов другим, одних групп против других использовались. По-видимому, крупный поход предпринимался только тогда, когда появлялось убеждение в наличии глубоких трещин в государственном организме соседа».
9.
Книгата на - автор: Юлия Лунева, (освещаваща няколко вековната политика на Русия по ЗАВЛАДЯВАНЕ НА Балкани с основна ЦЕЛ: Босфор, Дарданели и Цариград ?) – носеща заглавието: „Босфор и Дарданеллы. Тайные провокации накануне Первой мировой войны.”

В заключение – след като запознаем(те) накратко със съдържанието на цялата тази литература – Ще ни стане ПРЕДЕЛНО ЯСНО – каква ПЛАНОВЕ СЛЕДВА РУСКАТА ИМПЕРИЯ в дву-вековната си ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА – по отношение на НАС БЪЛГАРИТЕ, Балканите и Проливите?



цитирай
38. shtaparov - Има премнотого репери за това, че ...
11.01.2018 18:06
get написа:
shtaparov написа:
leonleonovpom2 написа:

Има премнотого репери за това, че този произход е реалност, а не химера!

Да започнем от начало
...

Да- Българския път е дълъг и сложен,затова може в единични случаи да има и заблудени учени но това не оправдава останалите над 90%,които умишлено укриват историческата истина от децата и роднините си!


... ЗАЩО умишлено укриват историческата истина от ... НАС?
В ОТГОВОР НА ВЪПРОСА - си позволих конспект-христоматия, препоръчителен за познаване, от родолюбци-Българи?

1.
Геополитическата теория на Halford J. Mackinder(Халфорд Маккиндър)– относно „ХАРТЛАНДА” – ГЛАСЯЩА НАКРАТКО?
„Който ВЛАДЕЕ Източна Европа УПРАВЛЯВА Хартланда, който УПРАВЛЯВА Хартланда – ВЛАДЕЕ Евразия или сърцевината на т. наречения „Световен остров”; който владее Световният остров владее над ЗЕМЯТА.”
2.
Доктрината за «Великия лимитроф» от В. Л. Цымбурский – Заб.//пояснение: Лимитроф – пограничие - още и - погранична държава, ЯВЯВАЩА СЕ ЗАВИСИМА от тази която я е създала.
3.
Граф Игнатиев „Записки”(Дневници)
4.
Преселения в Русия – от Г. С. Раковски
5.
Русия е нашето злощастие – от Кр. Раковски
6.
Погрома на България. Виновникътъ – от архимандрит Методий Кусев ... на Адрес: http://wwwia/knizhki/kusev_1914.htm - препоръчвам я горещо(!)
7.
Авантюрите на руския царизъм в България – с увод от В. Коларов
8.
От книгата на Генерал А.А.Свечин, военната стратегия на Чингисхан – която СТРАТЕГИЯ, не знам защо сега, предпочитат да я наричат „хибридна война”(?):
„ЗАЛАГАНЕТО на «ПЕТАТА КОЛОНА» прозтича от самата(е същностното) ТОЕСТ е ВОДЕЩОТО В стратегията на Чингисхан. «Азиатская стратегия, при огромном масштабе расстояний, в эпоху господства преимущественно вьючного транспорта была не в силах организовать правильный подвоз с тыла; идея о переносе базирования в области, лежащие впереди, лишь отрывочно мелькающая в европейской стратегии, являлась основной для Чингисхана. База впереди может быть создана лишь путем политического разложения неприятеля; широкое использование средств, находящихся за фронтом неприятеля, возможно лишь в том случае, если мы найдем себе в его тылу единомышленников. Отсюда азиатская стратегия требовала дальновидной и коварной политики; все средства были хороши для обеспечения военного успеха. Войне предшествовала обширная политическая разведка; не скупились ни на подкуп, ни на обещания; все возможности противопоставления одних династических интересов другим, одних групп против других использовались. По-видимому, крупный поход предпринимался только тогда, когда появлялось убеждение в наличии глубоких трещин в государственном организме соседа».
9.
Книгата на - автор: Юлия Лунева, (освещаваща няколко вековната политика на Русия по ЗАВЛАДЯВАНЕ НА Балкани с основна ЦЕЛ: Босфор, Дарданели и Цариград ?) – носеща заглавието: „Босфор и Дарданеллы. Тайные провокации накануне Первой мировой войны.”

В заключение – след като запознаем(те) накратко със съдържанието на цялата тази литература – Ще ни стане ПРЕДЕЛНО ЯСНО – каква ПЛАНОВЕ СЛЕДВА РУСКАТА ИМПЕРИЯ в дву-вековната си ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА – по отношение на НАС БЪЛГАРИТЕ, Балканите и Проливите?




Това звучи много убедително.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4802601
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136408
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи