Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2017 16:38 - ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ,НА КОЙТО МАЛЦИНА ЗНАЯТ ОТГОВОРА: КОГА ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 14917 Коментари: 34 Гласове:
57

Последна промяна: 28.06.2017 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ,НА КОЙТО МАЛЦИНА ЗНАЯТ ОТГОВОРА: КОГА ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА?

  България не е основана в 681 г.- това вече е ясно дори на учениците. Тя не е основана и в 632 г.,както твърди един известен наш професор,
понеже в наши стари документи и в чуждестранни хроники са споменати имената на голям брой Български владетели като Ирник,
Волег,Драгон,Авитохол,Крис (Барис),Вананд,Илирик и пр.,царували далеч преди това. България не е основана също в 165 или в 153 г. от н.е.,когато според някои наши изследователи е дошъл на власт рода Дуло- кой може да каже колко други наши родове,принадлежали към Царското ни племе са царували преди това? Един Бог знае! В арменски извори,описващи събития от III-II в. пр.Хр. се говори за "страната на Българите" отвъд веригата на огромната Кавказка планина,а тази страна е без съмнение Българската държава- не римската или персийската.

Един цитат от http://doktora757.blog.bg/history/2013/03/10/5-te-
kliuchovi-lyji-za-drevnata-bylgarska-istoriia.1062851
 дава допълнителна яснота по въпроса:

 
"Според древната арменска хроника „Ашхарацуйц” и някои други арменски хроники („История на страната Алуанк”) древните българи са отбелязани като стари поселници в Кавказ още във 2 в. пр. Хр.,
когато не е имало никакви тюрки. Има доста податки,че българите са изключително древен народ,съществуващ от праисторическо време. Паисий посочва родословие на българите от синовете на библейския патриарх Ной (от Яфет и синът му Мосох/Месех). А според багдатския историк от 10-ти век Ал Масуди,българите водят своето начало от преди Ной и имат за родоначалник дядо му Матусала,което значи че са предпотопен народ (т.е. съществували са като народ преди поне 8000 години,което се потвърждава от праисторическите находки и ДНК изследванията)! Сведенията на Ал Масуди не трябва да се подценяват,
защото той е работил в научна среда вероятно ползваща книги и преписи от огромната Александрийска библиотека запазени в Багдад."


    "–Легенди и митове! - би казал някой скептик- защо им се връзвате?" Ами виж какво приятелю: днешните китайци,гърци и евреи пишат историите на своите народи точно по този начин: въз основа на свои собствени легенди,предания и митове! Смееш ли да отречеш това,драги??!! Не смееш!!! Защо тогава,по силата на каква логика или причина ще отричаш нашите исторически легенди и предания а ще признаваш чуждите още повече,че в много случаи ние имаме научни доказателства за нашите твърдения,а някои от споменатите народи нямат такива доказателства??!! По силата на двойния стандарт- той е твоята "логика" драги господин скептико,и по силата на завистта- няма друга причина!

   А цитираните по-горе извори твърдо заявяват,че България я е имало поне във времето на арменския цар Вахаршак (III-II в.пр. н.е.),а вероятно и по-рано. Ирландски саги говорят за царете на "ФИР БОЛГ" (ХОР БОЛГ,ХОРА БЪЛГИ),дошли в Британия от Балканите преди повече от 2800 години и носели не просто Български,а направо "пра"Български имена което значи,че България я е имало и в Ранножелязната епоха. Кога е основана държавата ни тогава?


  Учените по света имат утвърден критерий за установяване на държавност,към който нашите историци не обичат да се придържат- критерия на писмеността. Според водещи световни историци всеки древен народ,който е имал своя собствена писменост е имал своя държавност,благодарение на която е създал писмеността. Щом е така,ние ще открием кога всъщност е създадена България при едно условие- когато датираме древните Български "руни" (йероглифи),
ползвани от дедите ни далеч преди Кирил и Методий. Къде се откриват най-старите Български "руни" (йероглифи)? Те се откриват в неолитни и халколитни селища от района на Черноморския басейн (най-вече на Балканите и Мала Азия),а надеждни датировки на образци от нашия регион показват,че възрастта на най-ранните надписи не е по-малка от 7300 години!


 
Щом преди 7-8000 години на Балканите е имало пра-Български руни (т.е. руни на праисторическите Българи) значи е имало и Български език,за чието записване те са служили. А щом в селищата,които ползвали тези руни е имало некрополи с царски погребения като Варненското,значи е имало и държавност- ако не преди 7500 години,
то поне преди 7000. Точна дата разбира се не може да поставим,но приблизително насочваща- да. Датата,изчислена от някои изследователи за примерно начало на потопа и съответно на летоброенето в нашия древен календар е в периода между 5600-5500 г.пр.Хр. Заповедта и инициативата,дали началото на това летоброене,
както и заповедта за създаване на наше йероглифно писмо може да са били дадени само от Български царе-жреци,живели през въпросния период,така че твърденията за поне 7-8000 години Българска държавност са най-близки до истината.

image

  Народът,създал първата човешка цивилизация и държавност не може да е ползвал Българските руни по някаква случайност. Почти пълното съвпадение на неолитните образци с нашите писмени знаци показва,че праисторическите жители на Балканските земи са говорели Български език а държавата,ръководена от царете погребани край Варна ще да е била именно първата България. Преди тях несъмнено е имало и по-ранни Български царе разбира се,от времето на неолита,но техните гробове още не са открити или още не са отбелязани като царски.

  Открити са обаче невероятни съвпадения между културни, битови, архитектурни, писмени, владетелски, религиозни и прочее традиции на неолитно-халколитните хора и на старите Българи за които не може да си затваряме очите и да се преструваме,че не съществуват! Американците например отдавна са забелязали това и в едно предаване за България по "Нешънъл Джиографик" съобщиха официално,че нашето селско население още строи къщите си така,както са строени праисторическите жилища по нашите земи преди 8000 години: от плетове измазани с кал!

  Писмени сведения за времето,в което е създадена първата България не се откриват,понеже нейното основаване станало хиляди години преди първите египетски,гръцки,римски,китайски и дори библейски историци да почнат да записват битуващите сред народа прастари легенди и митове. Това в крайна сметка
говори,че страната ни е основана далеч преди Рождеството на Христос,преди основаването на Рим,преди появата на първите гърци и евреи,преди Египет и Китай. Да- това твърдение е грандоманско и помпозно,но е истина- чиста,
неподправена историческа истина! Който иска да чуе истината- нека да чете и препрочита това а който предпочита да си затваря очите за истината нека поне да не пречи,понеже точния отговор на зададения в заглавието въпрос е:

  НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОГА ВСЪЩНОСТ Е ОСНОВАНА БЪЛГАРИЯ НО С ГОЛЯМА УВЕРЕНОСТ МОЖЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ,ЧЕ ТЯ Е ОСНОВАНА НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ КЪСНИЯ ПАЛЕОЛИТ И РАННИЯ НЕОЛИТ.
 
Абсурд??!! Няма такова нещо- за никакви абсурди не става въпрос а единствено за научния резултат,до който стигнахме чрез стриктно спазване методите и правилата на световната историческа наука!





Гласувай:
58


Вълнообразно


1. nikikm - Прекрасно!
17.06.2017 19:13
Едно голямо,БЛАГОДАРЯ! Време ти е за книги,приятелю,това не бива да се държи само в блога.
А,съм чел,че волжките българи,отнасят историята ни преди 30 000 години. Много работа за много екипи...но ще доживеем ли? Бих искал да те попитам за българските руни,къде мога да ги намеря със съвременното значение на всеки знак.Имам нещо от Боно Шкодров,но не е пълно.
цитирай
2. shtaparov - Едно голямо, БЛАГОД...
17.06.2017 19:24
nikikm написа:
Едно голямо,БЛАГОДАРЯ! Време ти е за книги,приятелю,това не бива да се държи само в блога.
А,съм чел,че волжките българи,отнасят историята ни преди 30 000 години. Много работа за много екипи...но ще доживеем ли? Бих искал да те попитам за българските руни,къде мога да ги намеря със съвременното значение на всеки знак.Имам нещо от Боно Шкодров,но не е пълно.

Писмените знаци са много на брой: повече от 700 и още не са разчетени разбира се- ние нямаме добри специалисти по въпроса,а световните капацитети по разчитане не искат да работят за славата на чужд народ и за сметка на своите собствени народи. Досега имаме разчитания,близки до правилните на не повече от 15-20 знака: това е. Останалото е проблем на бъдещето,който може да бъде решен с активното включване на Българската държава или на някой великолепен,но пословично честен специалист по разгадаване на непознати шрифтове и текстове. За да успее,той трябва да е гениален специалист от световна величина- поне от ранга на Шамполион.

А за легендите на Волжките Българи,записани в "Джагфар Тарихи" и прочее все още има спор дали са автентични или са съвременен фалшификат- затова не казвам нищо за тях в статията но ако се докаже,че не са фалшификат от 20 век а оригинално Български произведения,с удоволствие ще ги цитирам тук!
цитирай
3. antimi25 - 162 г има някои писмени източници
18.06.2017 00:46
162 г има някои писмени източници
цитирай
4. tryn - С гордост и преклонение,
18.06.2017 03:58
ще запомня това:

" Всичко това говори,че страната ни е основана далеч преди Рождеството на Христос,преди основаването на гр. Рим,преди първите появата на първите гърци и евреи,преди Египет и Китай. Да- това твърдение е грандоманско и помпозно,но е истина- чиста,
неподправена историческа истина! Който иска да чуе истината- нека да чете и препрочита това а който предпочита да си затваря очите за истината- нека поне да не пречи,понеже точния отговор на зададения в заглавието въпрос е:

НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОГА ВСЪЩНОСТ Е ОСНОВАНА БЪЛГАРИЯ НО С ГОЛЯМА УВЕРЕНОСТ МОЖЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ,ЧЕ ТЯ Е ОСНОВАНА НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ КЪСНИЯ ПАЛЕОЛИТ И РАННИЯ НЕОЛИТ."

Благодаря, ЩАПАРОВ!
цитирай
5. barin - Здравей, shtaparov. Засега понеже ...
18.06.2017 06:22
Здравей, shtaparov. Засега понеже още не е доказано и трудно ще убедя приятелите си чествам 26 март 153(165) г. за създаване на българската държава. Дълбоко в себе си съм убеден, че е много преди тази година. На първо време това да признаят ще съм доволен да доживея. Не мога да си обясня иначе как в източници из цяла Азия има сведения за българи, а приемаме 681 г. Отскоро се прокрадва идеята за 632 г. и си мисля, че до юбилея 2032 г. това ще да е прието и да се отпразнува.
Поздрави!
цитирай
6. kolorado - Всичко това са много интересни н...
18.06.2017 08:12
Всичко това са много интересни неща, но са само и единствено хипотези, имащи общи неща с жанра историческо фентъзи тип Спароток.
Все пак историческата наука не се преобръща така из основи с един два постинга.
цитирай
7. didanov - Здравей щапар
18.06.2017 10:41
Пропускаш мизите наречени по-късно българи, които са живели по нашите земи между Истъра и Хемуса поне от 2000г. Преди Христа. А мизите водят началото си според легендата от сина на Яфет - Мосох,а от брат му Тирас-траките. Ясно е че българите са библейски народ и като такъв през хилядолетията са се научили не само да строят градове и обработват земя, но и да градят държави.

цитирай
8. shtaparov - 162 г има някои писмени източниц...
18.06.2017 21:45
antimi25 написа:
162 г има някои писмени източници

За съжаление нямаме нито един надежден извор,който да насочва към тази дата: чуждите летописци определено не знаят кога е основана България,понеже тя се е появила далече преди тях.
цитирай
9. shtaparov - Всичко това са много интересни н...
18.06.2017 21:51
анонимен написа:
Всичко това са много интересни неща, но са само и единствено хипотези, имащи общи неща с жанра историческо фентъзи тип Спароток.
Все пак историческата наука не се преобръща така из основи с един два постинга.

Твърденията,че България е основана в 681 или 632 г. са също хипотези,но този път в стила на Златарски и Гюзелев който е не в пъти,а в класи по-лъжлив и по-неточен от стила на Спароток! Кое ни дава право да предпочитаме очевадно лъжливите хипотези на тези двамцата хубостници,които нямат ни едно историческо доказателство за своите предположения а да пренебрегваме тази хипотеза,за която имаме десетки доказателства и нито един контрааргумент??? Кое ни дава това право,кое???
цитирай
10. shtaparov - Пропускаш мизите наречени по-к...
18.06.2017 21:55
didanov написа:
Пропускаш мизите наречени по-късно българи, които са живели по нашите земи между Истъра и Хемуса поне от 2000г. Преди Христа. А мизите водят началото си според легендата от сина на Яфет - Мосох,а от брат му Тирас-траките. Ясно е че българите са библейски народ и като такъв през хилядолетията са се научили не само да строят градове и обработват земя, но и да градят държави.
Мизите няма как да ги спомена тук: имената на праисторическите племена по нашите земи все още не са известни но вече се знае,че те са имали еднаква култура с нашенската и писменост,която е ранен вариант на древно-Българските "руни"(йероглифи): това не е никак малко.

цитирай
11. shtaparov - ще запомня това: " Всичко ...
18.06.2017 21:56
tryn написа:
ще запомня това:

" Всичко това говори,че страната ни е основана далеч преди Рождеството на Христос,преди основаването на гр. Рим,преди първите появата на първите гърци и евреи,преди Египет и Китай. Да- това твърдение е грандоманско и помпозно,но е истина- чиста,
неподправена историческа истина! Който иска да чуе истината- нека да чете и препрочита това а който предпочита да си затваря очите за истината- нека поне да не пречи,понеже точния отговор на зададения в заглавието въпрос е:

НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОГА ВСЪЩНОСТ Е ОСНОВАНА БЪЛГАРИЯ НО С ГОЛЯМА УВЕРЕНОСТ МОЖЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ,ЧЕ ТЯ Е ОСНОВАНА НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ КЪСНИЯ ПАЛЕОЛИТ И РАННИЯ НЕОЛИТ."

Благодаря, ЩАПАРОВ!

Правя го ЗА България: истината за нашето минало все някога трябваше да бъде казана.
цитирай
12. shtaparov - Здравей, ...
18.06.2017 22:04
barin написа:
Здравей, shtaparov. Засега понеже още не е доказано и трудно ще убедя приятелите си чествам 26 март 153(165) г. за създаване на българската държава. Дълбоко в себе си съм убеден, че е много преди тази година. На първо време това да признаят ще съм доволен да доживея. Не мога да си обясня иначе как в източници из цяла Азия има сведения за българи, а приемаме 681 г. Отскоро се прокрадва идеята за 632 г. и си мисля, че до юбилея 2032 г. това ще да е прието и да се отпразнува.
Поздрави!

Приемането на която и да било дата след Рождеството на Христос ще бъде не просто лъжа,ами гавра с народа на България понеже ще се окаже,че другите народи като гърци,китайци и евреи имат право да пишат своя история по своите легенди и митове,а само ние нямаме това право и само ние сме длъжни да считаме,че спомените за нашите царе Вананд,Илирик (= Телерик!),Зиези,Мосох,Колад,Болг,Брем,Мортаг,
Семион Макстарият и пр. са купища лъжливи фантасмагории! Значи отново опираме до двойния стандарт: за едни може,за други не може??!!
цитирай
13. didanov - какви праисторически племена?
18.06.2017 23:05
мизите са населявали нашите земи поне от Бронзовата епоха ( 3500 г. пр.н.е. до 1100 г. пр.н.е.). Херодот пише, че преди Троянската война мизите и тевкрите преминали през Босфора в Европа, покорили всички траки и достигнали до Йонийско море и река Пеней в Гърция (История, 7.20) логично е да се предположи, че са имали голяма държава щом са завладели толкова земи, и то на изконни български земи, не в Азия или Ирландия.
Самите аспарухови българи са наричани векове от византийците мизи така че ще е несериозно според мен да се пренебрегват от историческа гледна точка. ПОздрави
цитирай
14. brancaleon - Здрасти,
19.06.2017 22:55
За коя от всичките основани държави България си задал въпроса?
цитирай
15. shtaparov - мизите са населявали нашите земи ...
20.06.2017 18:24
didanov написа:
мизите са населявали нашите земи поне от Бронзовата епоха ( 3500 г. пр.н.е. до 1100 г. пр.н.е.). Херодот пише, че преди Троянската война мизите и тевкрите преминали през Босфора в Европа, покорили всички траки и достигнали до Йонийско море и река Пеней в Гърция (История, 7.20) логично е да се предположи, че са имали голяма държава щом са завладели толкова земи, и то на изконни български земи, не в Азия или Ирландия.
Самите аспарухови българи са наричани векове от византийците мизи така че ще е несериозно според мен да се пренебрегват от историческа гледна точка. ПОздрави

Говоря за племената,обитавали нашите земи през халколита и неолита- техните конкретни имена още не са известни,но едно от тях почти сигурно е носело името Болги или Бълги.
цитирай
16. shtaparov - За коя от всичките основани държави ...
20.06.2017 18:26
brancaleon написа:
За коя от всичките основани държави България си задал въпроса?

За първата. За най-старата от всичките.
цитирай
17. brancaleon - Браво върна ми въпроса :)
20.06.2017 22:58
"
shtaparov написа:
brancaleon написа:
За коя от всичките основани държави България си задал въпроса?

За първата. За най-старата от всичките.
"

Бъди уверен, че за най-първата основана държава от народ, които днес нарича себе си Българи, няма да намериш писмени източници и данни. Древни сме.


цитирай
18. shtaparov - "За коя от всичките основани ...
21.06.2017 17:51
brancaleon написа:
"
shtaparov написа:
brancaleon написа:
За коя от всичките основани държави България си задал въпроса?

За първата. За най-старата от всичките.
"

Бъди уверен, че за най-първата основана държава от народ, които днес се нарича себе си Българи, няма да намериш писмени източници и данни. Древни сме.

Точно така- мислех да напиша това в текста още преди няколко дни,но този път наистина ще го направя.
цитирай
19. bojo12345 - Данните от този пост мога да бъдат използвани при написването на нова, истинска история
27.06.2017 18:38
на България, така, както желаят наши сънародници, събрали се в Националната библиотека - София с тази цел: http://bosia.blog/politika/2017/06/23/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1553236.
Беше ми приятно да прочета тези неопровержими доказателства за истинската ни история!
Поздрави!
цитирай
20. shtaparov - на България, така, както желаят ...
28.06.2017 15:30
bojo12345 написа:
на България, така, както желаят наши сънародници, събрали се в Националната библиотека - София с тази цел: http://bosia/politika/2017/06/23/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1553236.
Беше ми приятно да прочета тези неопровержими доказателства за истинската ни история!Поздрави!

Точно това искам и аз- да се напише истинска,а не фалшифицирана биография на нашата родина и на нашия народ! Благодаря за сведението- ще разгледам предложеното от теб и непременно ще го подкрепя!
цитирай
21. get - Щапаров, за да постигнеш целта която си поставяш следва да споменеш ... ?
28.06.2017 21:55
shtaparov написа:
bojo12345 написа:
на България, така, както желаят наши сънародници, събрали се в Националната библиотека - София с тази цел: http://bosia/politika/2017/06/23/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1553236.
Беше ми приятно да прочета тези неопровержими доказателства за истинската ни история!Поздрави!

Точно това искам и аз- да се напише истинска,а не фалшифицирана биография на нашата родина и на нашия народ! Благодаря за сведението- ще разгледам предложеното от теб и непременно ще го подкрепя!


... факти в подкрепа, не само по отношение на Държава - тоест ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОБЩЕСТВО ... а също и по отношение на ЦИВИЛИЗАЦИЯ идващо от "циви/лис/тас/", тоест гражданско(полисна) + държавна(политическа)организация на общество от близки:
- по произход;
- култура;
- бит и ред още общи за продължителен период от време признаци, за членове на даден социум?

Имаме ли такива в наличност и кои са те ... ще можем да отговорим: Кои сме "ние"?

Поздрав и успех в диренията!
цитирай
22. bezistena - Прекрасна статия, Приятелю!Пр...
29.06.2017 15:26
Прекрасна статия,Приятелю!Пррощавай за по–късния ни коментар!

Знаеш,че във всички наши документи,които са съхранени в родовата ни памет и в Божиите вечни архиви,които сега Те ни изпращат и активират дистанционно – окултно,ние изнасяме факти и аргументи,че Българите сме истинските Човеци – генетичните Божии феноменни деца,още от Сътворенческо време!От него внреме Боговете Демиурзи са ни изградили и Българската свещена Божествена империя от всички племена и народи по света,и са ни ръкоположили за свои посланици и посредници към хората,които да управляваме по божиите закони по правилата на Любовта,Братството и Мира!Точната епоха,век,година и дата я знаят Те, и са я записали в този израз:

ТОЧНА ЕПОХА на=Бохиня Диана и Ешуа
ТОЧНА ГОДИНА=ГОДИНА на Диана и Ешуа!

Други безброй документи в блога ни .

Сета само ще разсекретим поредният документ,подаден ни от тебе:"Кой може да каже колко други наши родове,принадлежали към Царското ни племе са царували преди това? Един Бог знае! "

Ето кои знаят според този документ:

ЕДИН БОГ ЗНАЕ=Диана Богиня Иза=Богиня Диана и Иза

Бъди благословен и давай нататък заедно!
цитирай
23. shtaparov - на България, така, както желаят ...
29.06.2017 16:28
get написа:
shtaparov написа:
bojo12345 написа:
на България, така, както желаят наши сънародници, събрали се в Националната библиотека - София с тази цел: http://bosia/politika/2017/06/23/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1553236.
Беше ми приятно да прочета тези неопровержими доказателства за истинската ни история!Поздрави!

Точно това искам и аз- да се напише истинска,а не фалшифицирана биография на нашата родина и на нашия народ! Благодаря за сведението- ще разгледам предложеното от теб и непременно ще го подкрепя!


... факти в подкрепа, не само по отношение на Държава - тоест ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОБЩЕСТВО ... а също и по отношение на ЦИВИЛИЗАЦИЯ идващо от "циви/лис/тас/", тоест гражданско(полисна) + държавна(политическа)организация на общество от близки:
- по произход;
- култура;
- бит и ред още общи за продължителен период от време признаци, за членове на даден социум?

Имаме ли такива в наличност и кои са те ... ще можем да отговорим: Кои сме "ние"?
Поздрав и успех в диренията!

Сегашното понятие за "държава" е безнадеждно остаряло подобно на нашата история,затова е крайно време то също да бъде променено. Че в халколита а и по-рано е имало царе- съмнение вече не може да има а старото понятие е формулирано от хора,които нямали дори една десета от днешните ни познания по въпроса. На времето ние учехме,че "първобитните" хора през неолита и халколита са водели крайно примитивен живот а сега се оказа,че те са имали астрономически познания,машини за рязане и пробиване на камъни,дървени таблички с писмени знаци и златни мъниста,каквито днешните златари не знаят как може да бъдат изработени без лазер.
цитирай
24. shtaparov - Прекрасна ста...
29.06.2017 17:05
bezistena написа:
Прекрасна статия,Приятелю!Пррощавай за по–късния ни коментар!

Знаеш,че във всички наши документи,които са съхранени в родовата ни памет и в Божиите вечни архиви,които сега Те ни изпращат и активират дистанционно – окултно,ние изнасяме факти и аргументи,че Българите сме истинските Човеци – генетичните Божии феноменни деца,още от Сътворенческо време!От него внреме Боговете Демиурзи са ни изградили и Българската свещена Божествена империя от всички племена и народи по света,и са ни ръкоположили за свои посланици и посредници към хората,които да управляваме по божиите закони по правилата на Любовта,Братството и Мира!Точната епоха,век,година и дата я знаят Те, и са я записали в този израз:

ТОЧНА ЕПОХА на=Бохиня Диана и Ешуа
ТОЧНА ГОДИНА=ГОДИНА на Диана и Ешуа!

Други безброй документи в блога ни .

Сета само ще разсекретим поредният документ,подаден ни от тебе:"Кой може да каже колко други наши родове,принадлежали към Царското ни племе са царували преди това? Един Бог знае! "

Ето кои знаят според този документ:

ЕДИН БОГ ЗНАЕ=Диана Богиня Иза=Богиня Диана и Иза

Бъди благословен и давай нататък заедно!

Благодаря ти за това,че умееш тъй вещо да разсекретяваш нещата,които са изпратени от Бога приятелю- нека борбата за България продължи по всички възможни начини,народът ни не дава свойта бащина земя на чужденците!
цитирай
25. nedovolen - ХОР-РА-ОН:
30.06.2017 19:11
Българска цивилизация 5555г. пр. н.ера идва от „Слънчевата система“ Сириус- Орион
Posted on март 14, 2017
На мен се падна честа, да ви запозная с фактите за Божите-българи = Боуга-РА = РАзум,висша цивилизация от Орион = ХорРА-ОН. И така най-малко 5555г. пр. н.ера идва цивилизация, която има писменост и е на технологично ниво 5555г. съпоставимо с нашето,което е на 2017г. Тя пише слято вертикално и хоризонтално с писменост наречена Аз-БОУГА или Бугарица = Българица сега.Слятата писменост, това е мелодия- те пеят. След като създават Слънчевата система, на Земята =планетата Змия, те строят по цялата Земя пирамиди, това са техните жилища- градове.След време, оставят книги – как трябва да се развива в бъдеще време човечеството. През хилядолетията, тези познания попадат в различните религии, които ги видоизменят,унищожават, преиначават в своя полза. Накратко ще ви запозная с историята на религиите.Днешната Библия е изплагиатсвана от Египет или по-точно от Слънчево- Звездната древна Религия, съществувала в тази държава, сега позната с името Египет, в периода 3100г-5000 г. пр. н. ера. Но дали така се е именувала преди това? Библията е „сглобена“ през 325г. по решение на Събора в Никея. Никой до сега не е показал по-стара Библия! Исторически циганите на държавата Етиопия, агюпти-ейджипси = Гърците, слизат по-един от притоците на р. Нил, наречен Сини Нил и завладяват Египет. Около 300г. до 30г. (Клеопатра) пр. н. ера, има гърци фараони, династията Птолемей и т.н. Освен всичко друго, гърците открадват и египетската история и религия, като я видоизменят с гръцки имена и т.н. Евреите също са били в Египет – участвали са в строежа на пирамидите. Те пък открадват златото на фараона и както аз го наричам “ уреда от бъдещето“ познат с името Кивот.Евреите присвояват и египетска религия, като също поставят техни имена. В Египет евреи и гърци създават религията на Исус Христос. В 12- те най-стари еврейски племена има името Исус, но няма името Христо, на което пък гърците слагат зад-поставен член (суфикс) -ОС. И така създава се религията греко- юдейското Православие. Всички историци твърдят,че сегашното Православие е гръцко църковно устроено,видоизменено Християнство.Щом е видоизменено, то вече не е истинско Християнство! През вековете Греко-Юдейското Православие се видоизменя в Руско Православие. Пак да повторя:- Египетската Слънчево- Звездна Религия от “ Стенописите на пирамидите“ , папируса “ Весткар“, “ Книгата на мъртвите“ ,“ Стенописите от саркофазите на фараоните“ и т.н. започва да се нарича Православно Християнство. Църквата премахва Бога Ра, в частност : – БогаРа и ГосподаРА на Слънчевата система остава без божествената сричка РА, и имаме сега две имена Бог и Господ. Две имена, които вярващите не могат да разберат и започват идиотски да си ги тълкуват. Греко- Юдейското Православие преминава в Руско и вече имаме светици с руски имена и бащата започва да се нарича по руски Отец, а при Католизма- Папа, на руски татко. Въпросът е да се видоизмени българската дума:- Тотъ = Татъ = Татю = Татко нашь! До около 5 хил. г. пр. н.ера е имало сега така наречена Египетска религия. Тя пък е изплагиатствана от Българското ХорРА -стиянство! Досеща те ли се, защо египтяните, не оставят изображение на Бога- РА! Защото не е техен, унаследен е от българите с име Бугари = Боуга- РА! (следва)

Ж– Кой е създал тогава българската Азбука? В книгата ми „ХОРРАОН“ аз показвам факти за висша българска цивилизация от Богове – ХорРА, която носи писменост най-малко 5555г. пр. н .ера. Защо твърдя, че е българска? Защото разчитам на български имена и думи, които после са привнесени в Египет. Но-най важното е, че името на нас българите означава Боуга- Ра, Това име Богара(и) е името на най-стария Бог и е сборно понятие на Слънчевата система Сириус + конфигурацията на седемте основни звезди от съзвездието Орион. На български сричковото съкращение на името Орион = ОН = ОТЕЦА,ОТЧЕ – НАШЬ. Повече факти, може да научите в сайта ми: xorraon. wordpress. com

08.05.2017г.

Шумен

Жечко Иванов

Ел. поща : aziristo@abv
цитирай
26. nedovolen - 2
01.07.2017 07:35
Пренасям Мой стар коментар от Ваш пост от 2014г.: ИСТИНСКИТЕ ГРАНИЦИ НА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ОСОБЕНО ВАРИАНТ 31. Мисля, че има връзка и с горния.

34. shtaparov - Е, сега си обяснявам защо не сме лице ...
30.07.2014 09:32
nedovolen написа:
Е, сега си обяснявам защо не сме лице приятни на повече от половината свят, което сегашното ни положение го доказва. Чест и почитание!

Така е- "крушка без опашка" няма. Благодаря за отзива.
цитирай
27. shtaparov - Пренасям Мой стар коментар от Ваш ...
02.07.2017 20:20
nedovolen написа:
Пренасям Мой стар коментар от Ваш пост от 2014г.: ИСТИНСКИТЕ ГРАНИЦИ НА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ОСОБЕНО ВАРИАНТ 31. Мисля, че има връзка и с горния.

34. shtaparov - Е, сега си обяснявам защо не сме лице ...
30.07.2014 09:32
nedovolen написа:
Е, сега си обяснявам защо не сме лице приятни на повече от половината свят, което сегашното ни положение го доказва. Чест и почитание!

Така е- "крушка без опашка" няма. Благодаря за отзива.

Истината за нашата история унизява всички днешни "величия"- затова на големите сили тя не им изнася и те ще опитат да попречат на нейното приемане и налагане. Ако ние обаче сме достатъчно твърди и упорити,нищо няма да ни спре да я възкресим такава,каквато Бог я е създал.
цитирай
28. shtaparov - Българска цивилизация 5555г. пр. ...
02.07.2017 20:35
nedovolen написа:
Българска цивилизация 5555г. пр. н.ера идва от „Слънчевата система“ Сириус- Орион
Posted on март 14, 2017
На мен се падна честа, да ви запозная с фактите за Божите-българи = Боуга-РА = РАзум,висша цивилизация от Орион = ХорРА-ОН. И така най-малко 5555г. пр. н.ера идва цивилизация, която има писменост и е на технологично ниво 5555г. съпоставимо с нашето,което е на 2017г. Тя пише слято вертикално и хоризонтално с писменост наречена Аз-БОУГА или Бугарица = Българица сега.Слятата писменост, това е мелодия- те пеят. След като създават Слънчевата система, на Земята =планетата Змия, те строят по цялата Земя пирамиди, това са техните жилища- градове.След време, оставят книги – как трябва да се развива в бъдеще време човечеството. През хилядолетията, тези познания попадат в различните религии, които ги видоизменят,унищожават, преиначават в своя полза. Накратко ще ви запозная с историята на религиите.Днешната Библия е изплагиатсвана от Египет или по-точно от Слънчево- Звездната древна Религия, съществувала в тази държава, сега позната с името Египет, в периода 3100г-5000 г. пр. н. ера. Но дали така се е именувала преди това? Библията е „сглобена“ през 325г. по решение на Събора в Никея. Никой до сега не е показал по-стара Библия! Исторически циганите на държавата Етиопия, агюпти-ейджипси = Гърците, слизат по-един от притоците на р. Нил, наречен Сини Нил и завладяват Египет. Около 300г. до 30г. (Клеопатра) пр. н. ера, има гърци фараони, династията Птолемей и т.н. Освен всичко друго, гърците открадват и египетската история и религия, като я видоизменят с гръцки имена и т.н. Евреите също са били в Египет – участвали са в строежа на пирамидите. Те пък открадват златото на фараона и както аз го наричам “ уреда от бъдещето“ познат с името Кивот.Евреите присвояват и египетска религия, като също поставят техни имена. В Египет евреи и гърци създават религията на Исус Христос. В 12- те най-стари еврейски племена има името Исус, но няма името Христо, на което пък гърците слагат зад-поставен член (суфикс) -ОС. И така създава се религията греко- юдейското Православие. Всички историци твърдят,че сегашното Православие е гръцко църковно устроено,видоизменено Християнство.Щом е видоизменено, то вече не е истинско Християнство! През вековете Греко-Юдейското Православие се видоизменя в Руско Православие. Пак да повторя:- Египетската Слънчево- Звездна Религия от “ Стенописите на пирамидите“ , папируса “ Весткар“, “ Книгата на мъртвите“ ,“ Стенописите от саркофазите на фараоните“ и т.н. започва да се нарича Православно Християнство. Църквата премахва Бога Ра, в частност : – БогаРа и ГосподаРА на Слънчевата система остава без божествената сричка РА, и имаме сега две имена Бог и Господ. Две имена, които вярващите не могат да разберат и започват идиотски да си ги тълкуват. Греко- Юдейското Православие преминава в Руско и вече имаме светици с руски имена и бащата започва да се нарича по руски Отец, а при Католизма- Папа, на руски татко. Въпросът е да се видоизмени българската дума:- Тотъ = Татъ = Татю = Татко нашь! До около 5 хил. г. пр. н.ера е имало сега така наречена Египетска религия. Тя пък е изплагиатствана от Българското ХорРА -стиянство! Досеща те ли се, защо египтяните, не оставят изображение на Бога- РА! Защото не е техен, унаследен е от българите с име Бугари = Боуга- РА! (следва)

Ж– Кой е създал тогава българската Азбука? В книгата ми „ХОРРАОН“ аз показвам факти за висша българска цивилизация от Богове – ХорРА, която носи писменост най-малко 5555г. пр. н .ера. Защо твърдя, че е българска? Защото разчитам на български имена и думи, които после са привнесени в Египет. Но-най важното е, че името на нас българите означава Боуга- Ра, Това име Богара(и) е името на най-стария Бог и е сборно понятие на Слънчевата система Сириус + конфигурацията на седемте основни звезди от съзвездието Орион. На български сричковото съкращение на името Орион = ОН = ОТЕЦА,ОТЧЕ – НАШЬ. Повече факти, може да научите в сайта ми: xorraon. wordpress. com

08.05.2017г.

Шумен

Жечко Иванов

Ел. поща : aziristo@abv

Името ИСУС не е никак еврейско: то се родее с египетското божествено име ИЗИС (Изида) и е съкратена форма на името Мозес (Мизес,Мизиеца).
цитирай
29. nkf - Не само уважавания историк Ал Ма...
07.07.2017 15:22
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.
цитирай
30. shtaparov - Не само уважавания историк Ал Ма...
07.07.2017 17:38
nkf написа:
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.

Сведенията на Халкокондил са изключително ценни за България- навярно заради това червените историци не ги обичат и никога няма да чуеш някой от тях да ги цитира.
цитирай
31. shtaparov - Не само уважавания историк Ал Ма...
08.07.2017 16:37
анонимен написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.

Сведенията на Халкокондил са изключително ценни за България- навярно заради това червените историци не ги обичат и никога няма да чуеш някой от тях да ги цитира.

Те, червените "историци" не излизат от "канона" на иречек-златарски-ангелов-гюзелев и още някои, а напоследък прибавят и такива "корифеи" като божо-вампира-димитров и разни любители на пущуни от пущинаците на афганистан и на ирански ходжи. Пример за това е водопроводчика петър добрев! - "Историк" с маса "исторически трудове".

Канонът за преписвачите на задгранични заблуди и фалшификации е много важен: без него те няма да знаят как да пишат Българска история.
цитирай
32. shtaparov - Не само уважавания ...
08.07.2017 23:55
анонимен написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.

Сведенията на Халкокондил са изключително ценни за България- навярно заради това червените историци не ги обичат и никога няма да чуеш някой от тях да ги цитира.

Те, червените "историци" не излизат от "канона" на иречек-златарски-ангелов-гюзелев и още някои, а напоследък прибавят и такива "корифеи" като божо-вампира-димитров и разни любители на пущуни от пущинаците на афганистан и на ирански ходжи. Пример за това е водопроводчика петър добрев! - "Историк" с маса "исторически трудове".

Единствено се опасявам приятелю,че анонимните коментари системата не ги търпи и рано или късно ги изтрива без да ни попита.
цитирай
33. nkf - Не само уважавания историк Ал Ма...
09.07.2017 13:16
shtaparov написа:
анонимен написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.

Сведенията на Халкокондил са изключително ценни за България- навярно заради това червените историци не ги обичат и никога няма да чуеш някой от тях да ги цитира.

Те, червените "историци" не излизат от "канона" на иречек-златарски-ангелов-гюзелев и още някои, а напоследък прибавят и такива "корифеи" като божо-вампира-димитров и разни любители на пущуни от пущинаците на афганистан и на ирански ходжи. Пример за това е водопроводчика петър добрев! - "Историк" с маса "исторически трудове".

Единствено се опасявам приятелю,че анонимните коментари системата не ги търпи и рано или късно ги изтрива без да ни попита.

Аз написах коментара, но не знам защо излиза анонимен. Странна работа. За пръв път ми се случва такова нещо.
цитирай
34. shtaparov - Не само уважавания историк ...
11.07.2017 19:24
nkf написа:
shtaparov написа:
анонимен написа:
shtaparov написа:
nkf написа:
Не само уважавания историк Ал Масуди споменава за стародавността на българите, но гръцкия историк Лаоник Халкокондил - също. Той отнася началото на нашия народ до такава древност, че го представя като корен на по-късните народи от Атлантика до Урал и Средиземноморието. Предвид факта, че след потопната ( а логично - и предпотопната) цивилизация около Черно море е дала културния и демографски импулс за заселването с хора Европа, Близкия изток, Северна африка думите на Халкокондил са напълно обосновани.

Сведенията на Халкокондил са изключително ценни за България- навярно заради това червените историци не ги обичат и никога няма да чуеш някой от тях да ги цитира.

Те, червените "историци" не излизат от "канона" на иречек-златарски-ангелов-гюзелев и още някои, а напоследък прибавят и такива "корифеи" като божо-вампира-димитров и разни любители на пущуни от пущинаците на афганистан и на ирански ходжи. Пример за това е водопроводчика петър добрев! - "Историк" с маса "исторически трудове".

Единствено се опасявам приятелю,че анонимните коментари системата не ги търпи и рано или късно ги изтрива без да ни попита.

Аз написах коментара, но не знам защо излиза анонимен. Странна работа. За пръв път ми се случва такова нещо.

Допускам,че понякога самата програма прави грешки и пуска коментарите така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816648
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136742
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи