Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2017 15:40 - ДВАЙСЕТТЕ НАЙ-ЗНАЧИМИ ЛИЧНОСТИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - КОИ БЪЛГАРИ СА МЕЖДУ ТЯХ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 15777 Коментари: 40 Гласове:
39

Последна промяна: 15.06.2017 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ДВАЙСЕТТЕ НАЙ-ЗНАЧИМИ ЛИЧНОСТИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - КОИ БЪЛГАРИ СА МЕЖДУ ТЯХ


   Тази класация се прави за пръв път,като е взето мнението на група трезво мислещи непредубедени реалисти и за нас е чест,че е съставена от Българи. Критерият за "значима личност" се измерва не със славата,която е имала дадено величие приживе а с последиците,които неговата дейност в крайна сметка е оставила на хората. В това отношение резултатите показват,че 20-те най-значими личности на всички времена са следните:

1. АРЕЙ-ДИОНИС (ДИОН ИСУС).
Имал множество други имена като Бромий, Рама, Марс, Арес, Ромул, Соломон, Дионис, Орфей, Буда, Зороастър, Исус Христос и пр. Тези имена са носени в негова чест от различни исторически личности в различно време,но идеята за тях и първоупотребата им са от едно и също място: Палеопонтийската Скито-Тракийска цивилизация,която го родила и обособила като бог. Въпреки четирите си лица Дионис е събирателен образ на Световния бог и на Бога Баща,затова е най-влиятелната личност от всички споменати след него. Той проправил пътя към величието на останалите и причинил небивало раздвижване в древния свят,посял семената на цивилизацията във всички посоки на света и дал на хората идеите за възкресение,писане на свещени книги и молитви,политеизъм,монотеизъм,обрязване,принасяне на свещени жертви в чест на Бога и т.н. Глобалната му дейност в неговите четири лица така променила религиозно-културните възгледи на народите,че довела до появата на всички основни световни религии: евразийско езичество, християнство, будизъм, юдаизъм и мохамеданство.

  Религиозното учение на Арей (Дионис) довело до появата на всички велики световни религиозни учения,което превръща този древен Български цар в обединителна фигура за всички световни религии- християнство и ислям във всичките им разновидности, юдаизъм, будизъм (включая неговите далекоизточни вариации и философски учения), хиндуизъм и пр. Допирните точки между световните религии са там,където е неговото учение и неговата родина- в центъра на Балканския полуостров.

  Дали първото място трябва да бъде заето от Христос или Арей- това е въпрос на гледна точка. Христос за Българите езичници бил едно от преражданията (аватарите) на Дионис (Арей),така че от тяхна гледна точка те са една и съща божествена личност. Мнозина от днешните християни обаче не приемат това,макар именно то да е механизма,довел до появата и утвърждаването на християнската вяра по света- за тях "номер едно" е Христос. Но за мюсюлмани,
будисти и азиатски езичници това за съжаление не е така- те държат на своите си богове а Христос или го отричат,или го смятат за обикновен човек. Тяхната гледна точка обаче довежда начело Арей,понеже той е причина за появата на този "обикновен човек" а също и на техните религии,които го отричат. Така че Христос е "номер едно" за нас християните,като Христос= Арей в старото Българско езичество,а за азиатските народи които не приемат вярата в Христос,номер едно по значимост е Арей- той е Саваот,Йехова и Аллах,той е Богът Баща на Христос,той е Световния бог на иранските езичници,той е Зевс-Юпитер,Вишну,Кришна,Буда,Брама и Зороастър.

  Арей е бил историческа личност в древността,но е земно превъплъщение на идеята за християнските Бог Отец,Бог Син и Светия Дух. По тази причина някои сполучливо наричат езическия Дионисус с името Дион Исус (На Бог Исус,От Бог Исус) при което ИСУС= Изис (Синът на Изида т.е. на Богинята Майка) и Из Ас (Из Въс= Синът на Марс сиреч на Арей),от което стигаме до същото заключение: божествения Исус Христос и Арей Дионис са една и съща личност (Бога Син),пращана на земята от нейното по-старо проявление Бог Отец за да дава на хората нови правила за живот и поведение,донасяйки им следващите Божии заповеди. Затова конкретното историческо лице,носело името Исус Христос не е на първо място: понеже е хронологически ограничено назад във времето и неговото влияние за жалост не се разпростира нашироко сред китайците,индусите,африканските народи и мюсюлманите.

  С достатъчно реалистични изображения на историческата личност Арей-Дионис днес не разполагаме но най-новите схващания за него сочат че той,както и неговите съплеменници Хуните (Царското племе на Българите) са били червенокоси а косите им били със свещения цвят на Марс-Арей: червения. Затова тук ще приложа две примерни изображения,които показват как би трябвало да са изглеждали като расов тип той и другите Българи от Царското ни племе,макар да носели непременно чембаси а главите им отпред да са били остригани:

image

image
  2. ИСУС ХРИСТОС (аватар на ДИОН ИСУС). Древните Български езичници го считали за едно от проявленията (преражданията) на Арей (Дионис),който имал умението да възкръсва след смъртта си. Дейността му по един или друг начин променила две трети от световното население а вярата,която дал на хората е много обичана и днес,макар много от мюсюлманите и някои от сродните им народи да я мразят по не много ясни причини.

image
image  
  За народността на Христос е много дискутирано- мненията варират от "мургав типичен евреин" до "светлокос Българин" (пришълец от севера или от изтока) но тук трябва да кажем,че Исус Христос сега е нашият Бог и син Божий,а Бог народност няма- той е на всички народи,не е само на тези или онези. Принадлежността на майка му към рода на цар Давид няма никаква стойност в това отношение,понеже не може да докаже кръвна връзка между Господа и цар Давид. Затова смятам че хората,които придават някаква народност на Христос волно или неволно вършат богохулство,понеже принизяват Исус Христос до обикновен човек а не до онзи божествен персонаж,който слиза от Небето за да стане спасител на човечеството,както диктува днешната ни вяра.

  Той със сигурност заслужава да заеме първото място но по причините,които поднесох в т.1 дефакто я заема,понеже е единосъщен с Дионис без да влагаме в тази съпоставка никакъв езически смисъл. В бъдеще обаче има вероятност историческото лице Исус,въплътило идеята за Бога Син (Христос) да заеме първото място,ако бихме успели да накараме всички ислямски,юдейски и езически народи да приемат християнство и така неговото влияние заедно с неговата благословия ще се разпрострат и върху тях. Дали обаче някога ще успеем да направим това- Божа работа както казват хората,и са прави разбира се.

  Ако днес слагам в списъка конкретния исторически Исус след историческия Арей,това го правя повече заради хронологичната дистанция между тях и заради това,че единият се е родил преди другия а не заради това,че Арей е по-важен от Христос. Хронологичното предимство от 1000-2000 години например е дало възможност на Арей да разпростре влиянието си на практика върху всички народи докато Исус,който е роден по-късно още не е разпрострял своето влияние (за жалост) върху юдаистите,китайците,индусите и мюсюлманите.

  Предложението в този списък да бъде включена нашата божествена покровителка света Богородица е чудесно и заслужава достойно внимание,но на този етап нейния исторически прототип е твърде обременен с претенции за конкретна народностна принадлежност,
което е твърде натоварващо и смущаващо за хората които знаят,че божествените персонажи народност нямат. Затова е редно да се знае,че божествената света Богородица ние я поставяме в сърцата си редом до Христос (респективно Арей) а историческата потомка на цар Давид,носела името Мириам не знаем къде да я поставим,понеже няма неоспорими исторически доказателства от чужди на народа й изворови източници които да потвърдят,че тя и света Богородица са една и съща жена.

  Затова този начин на подреждане не накърнява християнската ни вяра,а по-скоро я обогатява и разширява възможностите за разпростиране на нейното влияние сред онези народи,които още не са християнизирани. Ние нямаме нищо против те също да приемат християнството и който от тях желае да го стори,винаги е добре дошъл сред нас с уточнението,че ние не отнемаме неговата религия а само му показваме пътищата,които свързват вярата в Йехова, Буда, Зороастър, Кришна и Аллах (респ. Мохамед) с вярата в Христос.

3. БУДА. Роден от средата на Саките (Скитите) той реформира учението на Дионис по такъв находчив начин,че то да стигне до дивите преди това народи на Източна Азия и да ги облагороди до невиждана по-рано степен. Неговото учение оказало влияние и върху християнството,а оттам и върху исляма а неговото Българско име,свързано с разбуждане на заспалите съвести и на човешкото у човека заедно с неговия род от Саките (Саки= Сакити,Скити) означава,че произходът му е Български. Това е казано твърде смело на фона на днешните полузнания,които учим по история в учебните заведения но за сметка на това е истина,а ние нямаме за цел да разпространяваме лъжи.

image
4. АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ. Този божествен владетел,считан за нов Дионис раздвижил при своите походи всички цивилизовани народи на Стария свят и променил историята на човечеството. Без него нямаше да има Китайска и Римска империя,а персийското влияние щеше да стигне до краищата на Европа и света. Неговия произход от Тракийското племе Македони (Мигдони) сочи ясно каква е неговата народност- Българска без съмнение,понеже Траките (в това число и Македоните) са Първото коляно на Българския род.

image
5. КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ. Проправил път на християнството в огромната Римска империя,което позволило то да се превърне в световна религия. Този римлянин от Тракийски (т.е. Български) произход решил съдбата на християнството,като го направил официална религия в една от най-великите империи на древния свят- римската и така допринесъл за широкото му разпространение сред народите на тогавашния свят.

image
6. МОХАМЕД. Основал нова религия на базата на старите,но тя променила из корен съдбата на Стария свят и на близо една трета от световното население. Произход му вероятно е арабски но има версии че е персиец,евреин,египтянин или византиец,захванал търговия с арабите и приел арабско име заради търговските си интереси,които го свързвали с тях. Аз лично залагам на версията,че той е имал персийски произход но нямам други доказателства освен това,че е бил прекалено добре образован за обикновен бедуин.

image
7. ЮЛИЙ ЦЕЗАР. Този велик римски пълководец открил верния път към създаването на онази световна империя,която по-късно разпространила християнството по света. После на неговия наследник Октавиан му останало да добави съвсем малко,за да стане пръв римски император а последиците от постиженията на Цезар се чувстват и днес в цивилизованите земи на Стария свят.
image
8. АТИЛА. Този обединител на народите създал великата Българска империя (Стара Велика България) и макар че римляните я наричали "Хунска" тогава,тя не е по-малко Българска от днешна България а името "Хунска" идва от Царското племе на Българите (Царските Скити),което създало империята и се наричало ХУНИ. Дейността му спомогнала за разпространението на християнството и за излизането на света от епохата на античността.

image
9. МОЙСЕЙ. Основал една от великите световни религии,като донесъл идеите за нея от своята родина на Балканите,където бил познат под името МУЗЕЙ. Роден е в Египет но баща му навярно е самия Орфей,считан от египтяните за виден благородник и велможа а 
от нашите Траки- за едно от преражданията на Дионис. Майката на Мойсей обаче несъмнено принадлежала към онзи поробен народ,който той повел към свободата ок. 1460 г. пр.Хр.

image
10. КНЯЗ БОРИС I. Една от най-значимите личности на цялото средновековие и на епохите след него,която променила изкорен съдбините на Европа и света. Изборът на религия,която направил великия Борис,наречен по-късно Михаил решил бъдещето на човечеството и спасил Европа от пълна ислямизация. Това на несведущите може да се струва невероятно но едно е факт: ако Борис "Първи" бе решил България да приеме не християнството а исляма,християни в днешна Европа,Русия,Америка,Австралия и Азия изобщо нямаше да има- щеше да има само мюсюлмани!

  Със своето решение този велик княз предопределил бъдещето на света и на практика спасил християнството от пълно унищожение. Ако България бе приела исляма по негово време,нищо нямаше да спре неговото разширение на запад и на изток а до какви последици щеше да доведе това,никой днешен историк не може дори да си представи,нито пък да оцени ролята на великия княз за спасението на християнството и юдаизма в световен план. Затова е интересен отговора на следния въпрос:

"Ако княз Борис I бе взел решение България да приеме ислям вместо християнство,дали Русия и Македония днес щяха да пишат на Кирилица или щяха да пишат на арабица?"

image
11. ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН. Този американец от западноевропейски произход създал най-мощната империя на нашето съвремие: американската. Тя днес се меси по всички точки на света и дърпа конците на политиката в почти всички държави,а глобалното й влияние през последните 230 години е неоспоримо. Идеите на американската революция,наложени от него оказали такова влияние върху света,че станали причина за революциите във Франция и онази в Латинска америка,която започнал Боливар.

image

12. НИКОЛА ТЕСЛА. Този недооценен все още велик изследовател от сръбски произход бил толкова гениален,че много от неговите идеи още не може да бъдат разбрани от днешните инженери,мислители и следовници на неговото дело. Променливия ток,който той открил и наложил задвижва всички днешни електроуреди,включително компютрите- без Тесла днешния свят определено щеше да е друг. Променливия ток на Тесла влиза във всички наши домове и предприятия,с което въздейства по такъв начин върху психологията на човечеството,че далечните последици от това не може да бъдат предвидени от нас.

image

13. КАРЛ МАРКС. Този крупен идеолог на капитализма създал идеите,които позволиха на едрия капитал да завладее пазарите по света и да наложи световната банкова система на всички народи,без значение дали са "комунисти" или "фашисти",християни или мюсюлмани,африканци или китайци. Макар да се преселил от Германия в Британия,произходът му е от юдаизирани хазари: родствено на евреите и донякъде на арменците и Българите старо кавказко племе,което се изродило под натиска на нерадостната си съдба.

image
14. ЧИНГИЗ ХАН. Този велик пълководец с неясен произход развил такава мощна завоевателна дейност,че променил съдбините на цяла Евразия. Някои рисунки го представят като монголоид,но той всъщност предвождал татарите- тюркски народ от Скито-Тохарски произход. Татарите определено не са монголоиди а чисти европеиди- много от тях са дори руси и синеоки,а гробът на пълководеца и до днес не е намерен,за да разкрие тайната на неговия произход. Етногенезата на Скито-Тохарите обаче ракрива,че техните корени са скрити в дълбоката древност на Малоазийска Тракия. Съответно на това,Чингиз най-вероятно е бил тюркизиран Скито-Тохар,който поробил монголоидите и ги ползвал в авангардите на своите армии като "пушечно месо" в нападенията срещу Европа. По тази причина в някои негови изображения той е представен със светлосини очи: феномен,съвършено нехарактерен за типичните монголи.

image

15. ЦИН ШИХУАНДИ. Появата на Първия китайски император (III в. пр. Хр.) е последица от походите на Александър Велики,но той основал най-мощната оцеляла до днес империя на монголоидите. Въпреки това произходът му с над 90% вероятност е европеиден- той криел лицето си от китайците,а те не смеят да му отворят гробницата понеже знаят,че у този владетел е имало неща,напълно неприсъщи и нехарактерни за Китай. Показателна тук е неговата титла ХУАНДИ,която на китайски означава "Повелител,Император" но има две съставки: ХУАН (=Хун,Царски Скит) и ДИ ("Варварин",Пришълец от запада) с което нейното значение става най-общо "Царски Скит,Некитайски господар на предкитайските народи".

  Империята,която основал този владетел не останала дълго в ръцете на Скито-Тохарите,днес има население от 1,3 милиарда души и е тръгнала да завладява световните търговски пазари така,както никоя друга империя по-рано не е могла да го направи. Каква е неговата истинска народност,нека да не разискваме сега- рисунките,на които той прилича на китаец са разбира се китайски но не е имало китаец,който е успял да го види приживе и да е останал жив след това,за да го нарисува в реалния му вид. image

16. НАПОЛЕОН. Велик пълководец и държавник,който по народност не е французин нито италианец- по онова време държавата "Италия" още не е създадена. Трудно е днес да се каже каква е неговата истинска народност: той е много повече италианец отколкото някакъв друг,но корените на днешните италианци в над 90% не са италиански.

image

17. СИМОН БОЛИВАР. Предприетите от него начинания довели до освобождаването на цял континент от колониална зависимост. Цяла Южна Америка и някои части от Северна Америка добиват независимост в резултат от въстанието на Боливар- постижение,с каквото много малко хора по света могат да се похвалят. Той бил държавен глава на няколко държави като Венецуела,Перу,Колумбия и пр. а неговото име днес носи не само държавата Боливия но и още много градове,провинции и парични единици в Южна Америка. Родът му произлиза от иберийските Баски (които са роднини на Тирените и на Траките) но навярно се е считал испанец,който бил недоволен от испанския крал за това,че не признава благородническата титла на рода му.

image
18. ОМИР. Велик Трако-Фригийски поет от древността,чиито поеми "Илиада" и "Одисея" са преведени на гръцки и благодарение на това се превръщат в "Библия" на античния свят за повече от 1000 години. Неговите творби налагат на почти цялата западна Евразия,включително на гърците вярата в Зевс (Юпитер) и в основните Тракийски (Български) богове като заедно с будизма оказват влияние върху по-късно обособилите се християнство,ислям и юдаизъм. Известната форма ОМИР на неговото име е получена от Тракийското му име ТАМИР (записвано от гърците като ТАМИРИС) след отпадане на първата съгласна. От него са произлезли множество известни имена като Тимур (Тамерлан),Тамара,Тамирис,Омар,Умар (Умор),Омур и пр.но неговата народност е Българска,понеже Траките са Първото (т.е.най-старото) коляно на Българския род.

image

19. ХИТЛЕР. Този немец,чийто произход всъщност е недобре изяснен промени до неузнаваемост Европа и света. Той разшири влиянието на комунизма като му позволи да победи в световната война,докара краха на Британската и Френската колониална империя,довеждайки метрополиите им до фалит и спомогна за прехвърляне центъра на новото световно управление от Европа в Америка,като съсипа европейските амбиции за управление на света.

image
20. МАО ДЗЕДУН. Този китайски политик с предполагаемо скромен,но недобре изяснен произход промени изкорен живота в милиардната китайска държава и дори в съседните й страни като постави основите на онова китайско политико-икономическо "чудо",което днес разтърсва установения ред със своя воененно-икономически растеж и заплашва мира по света а какви ще бъдат далечните последици от всичко това,вероятно още не сме го разбрали нито видели.

image

  Това е класацията на двайсетте най-значими световни личности за всички времена,поне до нашия хронологически момент. Тя може да претърпи някои промени в бъдеще при появата на нови великани на човешката мисъл и дело,но първенецът й винаги ще бъде един: водачът на Марсовите (Ведическите,Българските) племена Арей-Дионис. Много хора може да не се съгласят с начина на подреждане или с подбора на най-точните личности,но аз определено не виждам как може един Хитлер,Наполеон или Сталин да е по-значима личност от княз Борис "Първи" след като те тримата можеше изобщо да не са родени,ако той бе решил България (а заради нея и цяла Източна Европа) да приеме исляма или пък щяха да са трима неграмотни Български дервиши,обречени да карат незабелязан невзрачен живот между стените на разни имарети и текета.




Гласувай:
44


Вълнообразно


1. germantiger - първо се подразних, после се смях на тази глупост :)
31.05.2017 16:23
19. ХИТЛЕР. Този немец с неясен произход променил до неузнаваемост Европа и света. Той разширил влиянието на комунизма,причинил разбиването на Британската империя и спомогнал за прехвърляне центъра на новото световно управление от Европа в Америка,като съсипал европейските амбиции за световно управление.
цитирай
2. shtaparov - 19. ХИТЛЕР. Този немец с неясен п...
31.05.2017 16:30
germantiger написа:
19. ХИТЛЕР. Този немец с неясен произход променил до неузнаваемост Европа и света. Той разширил влиянието на комунизма,причинил разбиването на Британската империя и спомогнал за прехвърляне центъра на новото световно управление от Европа в Америка,като съсипал европейските амбиции за световно управление.

Спокойно,ще го оправя- виж че още извършвам някои "ремонтни дейности" по статията,нямам придружаваща мелодия нито изображения навсякъде и т.н.
цитирай
3. germantiger - +
31.05.2017 16:38
Съмнявам се, че ще ми допуснеш следващия коментар, но аз все пак да го напиша:

Хитлер е австриец, не германец, дори има такъв виц - каква била болката и мечтата на австрийците;

да направят Беетовен австриец(а той е германец) и да направят Хитлер германец (при положение, че той е австриец :)

......

Да кажеш, че Хитлер е разрушил Британската империя, първото място на Европа ми чее докарал комунизма, е все едно да кажеш, че кан Аспарух е виновен за... турското робство, щото е нямал акъл да създаде България точно на този кръстопът, или да напишеш, че българите са виновни за турското стигане на Виена 2 пъти, защото са паднал; от османците на Балканите

ВСВ я предизвика Версай, не Хитлер и именно сащ и ссср ликвидираха силата на Европа и в този ред на мисли много хора са се чудили защо рузвелт на две конфенеренции преди да умре поддържа сталин, а чърчилл остава с паднало чене, когато американеца не поддържа англичанина - именно тогава двата колоса русия и америка ликвидират първото място на европа, както и днес впрочем го правят
цитирай
4. shtaparov - Съмнявам се, че ще ми допусн...
31.05.2017 17:01
germantiger написа:
Съмнявам се, че ще ми допуснеш следващия коментар, но аз все пак да го напиша:

Хитлер е австриец, не германец, дори има такъв виц - каква била болката и мечтата на австрийците;

да направят Беетовен австриец(а той е германец) и да направят Хитлер германец (при положение, че той е австриец :)

......

Да кажеш, че Хитлер е разрушил Британската империя, първото място на Европа ми чее докарал комунизма, е все едно да кажеш, че кан Аспарух е виновен за... турското робство, щото е нямал акъл да създаде България точно на този кръстопът, или да напишеш, че българите са виновни за турското стигане на Виена 2 пъти, защото са паднал; от османците на Балканите

ВСВ я предизвика Версай, не Хитлер и именно сащ и ссср ликвидираха силата на Европа и в този ред на мисли много хора са се чудили защо рузвелт на две конфенеренции преди да умре поддържа сталин, а чърчилл остава с паднало чене, когато американеца не поддържа англичанина - именно тогава двата колоса русия и америка ликвидират първото място на европа, както и днес впрочем го правят

Какъв е проблемът че да не го допусна- коментарът ти нито е неприличен,нито е циничен,нито обижда някоя конкретна личност- просто едно лично мнение,което няма причини да не бъде уважено. Хитлер както знаеш се води австрийски германец,но това не е доказано- никой не знае дали произходът му не е съвсем друг и дали той не е изпълнявал поръчки от чужбина,за да съсипе славата на Германия. Сега изглежда няма откъде да се вземе и генетичен материал,за да се види неговия произход: следите вероятно са прикрити а дали е така- кой ще ни каже?
цитирай
5. germantiger - финално
31.05.2017 17:06
Постинга ти е невероятен.

В едно събрано той е трагедия, драма и комедия на лудостта и невежството :)

Този постинг е еманация на грабежа и гаврата с история която правят някои днешни българи.

Ако света можеше да те прочете, щеше да се смее на това което си написал за Дионис, Иисус, Буда, Атила, Моисей, Борис, Тесла, Дженгиз, Боливар, Омир...

ЗА Шихуанди не знаех!
цитирай
6. shtaparov - Постинга ти е неверо...
31.05.2017 17:33
germantiger написа:
Постинга ти е невероятен.

В едно събрано той е трагедия, драма и комедия на лудостта и невежството :)

Този постинг е еманация на грабежа и гаврата с история която правят някои днешни българи.

Ако света можеше да те прочете, щеше да се смее на това което си написал за Дионис, Иисус, Буда, Атила, Моисей, Борис, Тесла, Дженгиз, Боливар, Омир...
ЗА Шихуанди не знаех!

Както не си знаел за него,така не си знаел и останалите неща които съм написал: затова реагираш по този начин. Пропуските в знанията ти са сериозни- друг път не бързай да даваш толкова критични мнения,докато не ги попълниш. Съжалявам- не исках да ти го казвам,но се наложи.
цитирай
7. germantiger - дано повече хора прочетат постинга ти, защото вътре в себе си те знаят че глупиш
31.05.2017 17:54
Добре коте, аз съм тигъра.

А ти хубаво ми се обясняваш :)

Не ти се получи котьо и то личи.
цитирай
8. shtaparov - Добре ко...
31.05.2017 18:03
germantiger написа:
Добре коте, аз съм тигъра.

А ти хубаво ми се обясняваш :)

Не ти се получи котьо и то личи.

Не си падам по обратните резби- впрочем отвращавам се от тях,търси си партньори другаде и повече не пиши глупости.
цитирай
9. brancaleon - Здрасти.
31.05.2017 21:35
Ако не е нахално, добави моля те Джордж Атанасов - бащата на компютъра, които се ползва за какво ли не, дори за спора който върви тук в момента. :)
Здравей Тигър!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
01.06.2017 10:21
Рискова тема, нали знаеш - па вкус и па цвет, таваришчи нет!
Добре би било според мен да не правиш класация, а боговете да са извън нея, ако я има Все пак са в различни групи - хора и богове
Иначе, повечето и аз бих предпочел
Дионис, той е интересна връзка за траките и египтяните Убит е като Озирис И съживяван като него
Тракийските могили наподобяват пирамидите Считат се за гробници, като пирамидите, но има сериозни доказателства, че се ползват и за астрономически цели като тях Поглед към Космоса, връзката с божественото

Постингът ти е на ниво, както винаги, сега ,въпрос на лично виждане и предпочитание са тези, които си класирал
Темата е и дискусионна...

Хубав ден ти пожелавам!
цитирай
11. inel379 - ВЕЛИКО Е ДЕЛОТО НА КНЯЗ БОРИС i !
01.06.2017 13:53
Не само за българския народ!
За съдбата на Европа!
За бъдещето на света!
Поздрав!
цитирай
12. shtaparov - Ако не е нахално, добави ...
01.06.2017 16:04
brancaleon написа:
Ако не е нахално, добави моля те Джордж Атанасов - бащата на компютъра, които се ползва за какво ли не, дори за спора който върви тук в момента. :)
Здравей Тигър!

Няма място,където бих могъл да добавям повече- в заглавието съм обявил само 20 души,а едноличното авторство на Джон Атанасов се оспорва от германци,англичани,гърци,американци и пр.,докато в другите случаи нещата са почти безспорни.
цитирай
13. shtaparov - Рискова тема, нали знаеш - п...
01.06.2017 16:24
leonleonovpom2 написа:
Рискова тема, нали знаеш - па вкус и па цвет, таваришчи нет!
Добре би било според мен да не правиш класация, а боговете да са извън нея, ако я има Все пак са в различни групи - хора и богове
Иначе, повечето и аз бих предпочел
Дионис, той е интересна връзка за траките и египтяните Убит е като Озирис И съживяван като него
Тракийските могили наподобяват пирамидите Считат се за гробници, като пирамидите, но има сериозни доказателства, че се ползват и за астрономически цели като тях Поглед към Космоса, връзката с божественото

Постингът ти е на ниво, както винаги, сега ,въпрос на лично виждане и предпочитание са тези, които си класирал
Темата е и дискусионна...
Хубав ден ти пожелавам!

Озирис е египетската версия на Дионис: той затова е късно явил се в Египет езически бог.
цитирай
14. shtaparov - (ВЕЛИКО Е ДЕЛОТО НА КНЯЗ БОРИС i !)
01.06.2017 16:26
inel379 написа:
Не само за българския народ!
За съдбата на Европа!
За бъдещето на света!
Поздрав!

Напълно съгласен- велико е!
цитирай
15. germantiger - ...
01.06.2017 16:48
9. brancaleon - Здрасти.
31.05 21:35
Ако не е нахално, добави моля те Джордж Атанасов - бащата на компютъра, които се ползва за какво ли не, дори за спора който върви тук в момента. :)
Здравей Тигър!

...

Компютъра не е първо дело на Атанасов и Бери, който често пропускате в бг

Преди атанасовия има 3 германски компютъра на Конрад Цузе и това света знае, вкл. и музей на Цузе

Преди компютъра на Атанасов-Бери има както казах три германски, но американците "признават" само 1 германски защото е оцелял - зет 3, другите два преди него зет 1 и 2 изгарят в бомбардировките на войната

танасов не е знаел български език, роден е "там" и ако беше останал в бг без америкаснките пари и американското образование компютър в бг не би направил, иначе по произход безспорно си е българин - да

http://germantiger.blog/photos/119896/original/s(1).jpg
цитирай
16. shtaparov - 9. brancaleon - Здрасти. 31. 05 2...
01.06.2017 22:44
germantiger написа:
9. brancaleon - Здрасти.
31.05 21:35
Ако не е нахално, добави моля те Джордж Атанасов - бащата на компютъра, които се ползва за какво ли не, дори за спора който върви тук в момента. :)
Здравей Тигър!

...

Компютъра не е първо дело на Атанасов и Бери, който често пропускате в бг

Преди атанасовия има 3 германски компютъра на Конрад Цузе и това света знае, вкл. и музей на Цузе

Преди компютъра на Атанасов-Бери има както казах три германски, но американците "признават" само 1 германски защото е оцелял - зет 3, другите два преди него зет 1 и 2 изгарят в бомбардировките на войната

танасов не е знаел български език, роден е "там" и ако беше останал в бг без америкаснките пари и американското образование компютър в бг не би направил, иначе по произход безспорно си е българин - да
http://germantiger/photos/119896/original/s(1).jpg

Аз също не оспорвам,че е имало германски разработки по въпроса но доколкото знам компютърът става истински възможен факт едва тогава,когато в работата по неговото създаване се включва Българинът. Ако питаш англичаните обаче те са твърдо убедени,че първообраз на днешния компютър била онази "тяхна" машина,с която "успели" да разчетат шифъра на прочутата "Енигма",и никакви факти не могат да ги откажат от тази заблуда. Гърците пък ще ти счупят 100 тояги от гърба ако почнеш упорито да отричаш тяхната заблуда,че първия "компютър" на света била "тяхната" (а всъщност египетска) машинка,известна като "Механизма от Антикитера".
цитирай
17. liubitel - Хареса ми
01.06.2017 23:40
Хареса ми написаното че Омировите произведения са преведени на гръцки! Сегашните гърци са си присвоили Омир, или по-точно европеиците са им го харизали. Четох че оригиналите са изгорени, за да не се узнае кой е Омир
цитирай
18. germantiger - ...
02.06.2017 02:36
Компютъра е възможен преди Джон Атанасов и не само възможен, а реално създаден.

За другото написано от теб си напълно прав, ако не греша италианците ще добавят нещо от да Винчи, а може и други да се включат.

Така или иначе компютъра от 20-и век е дело на плеяда творци и учени и това е нормално, всеки развива, работи и дава своя принос. Джон Атанасов е фундаментална фигура, в ютуб има клипове на които той говори заедно с други приживе за това.
цитирай
19. barin - Страхотна тема( както винаги), ...
02.06.2017 06:15
Страхотна тема( както винаги), shtaparov. Интересна информация, от която се вижда, че сред изброените има българи. Тъй като сме много стар народ е нормално да има българи. И други може да се намерят.
Поздрави!
цитирай
20. didanov - здравей приятелю
02.06.2017 15:01
смущава ме твърдението : "АРЕЙ-ДИОНИС. Имал множество други имена като Бромий,Рама,Марс,Арес,Ромул,Соломон,Дионис,Орфей и пр." Това са различни исторически личности живеели по различно време как може да са една тогава? Кога според теб е живял историческия Дионис? СПоред моите данни това е около 1450г. пр.н.е.този Дионис се явява внук на финикиеца Кадъм а по майчина линия дядо му е Арес майка Афродита. Определено няма податки за български произход, а за трако-пеласгийски-финикийски. Вярно наследници сме на последните, но...Омир определено е от родът на Орфей самите гръцки автори го потвъждават.
цитирай
21. flymore - Поздравления за постинга!
02.06.2017 16:10
Това са факти, неоспорими!
цитирай
22. shtaparov - Хареса ми написаното че Омировите ...
03.06.2017 18:41
liubitel написа:
Хареса ми написаното че Омировите произведения са преведени на гръцки! Сегашните гърци са си присвоили Омир, или по-точно европеиците са им го харизали. Четох че оригиналите са изгорени, за да не се узнае кой е Омир

Да,преведени са: има древноелински исторически извор,който твърди това но на днешните гърци и на евроруските гъркомани това не им харесва- затова го прикриват или изопачават.
цитирай
23. shtaparov - Компютъра е възможен преди ...
03.06.2017 18:43
germantiger написа:
Компютъра е възможен преди Джон Атанасов и не само възможен, а реално създаден.

За другото написано от теб си напълно прав, ако не греша италианците ще добавят нещо от да Винчи, а може и други да се включат.

Така или иначе компютъра от 20-и век е дело на плеяда творци и учени и това е нормално, всеки развива, работи и дава своя принос. Джон Атанасов е фундаментална фигура, в ютуб има клипове на които той говори заедно с други приживе за това.

Няма спор,че компютърът е дело на цял колектив от хора но приносът на нашия учен е решаващ: без него нямаше да има истински компютри,а само сметачни машини с по-разширени възможности и толкоз.
цитирай
24. shtaparov - Страхотна тема( както винаги), ...
03.06.2017 18:45
barin написа:
Страхотна тема( както винаги), shtaparov. Интересна информация, от която се вижда, че сред изброените има българи. Тъй като сме много стар народ е нормално да има българи. И други може да се намерят. Поздрави!

Хора от други народности определено има: това е посочено в текста и там,където още не съм го споменал,ще го направя при някоя от корекциите в статията.
цитирай
25. shtaparov - Това са факти, неоспорими! Бл...
03.06.2017 18:47
flymore написа:
Това са факти, неоспорими!

Благодаря за положителния отзив: старая се да бъда колко се може по-добре аргументиран.
цитирай
26. shtaparov - смущава ме твърдението : "...
03.06.2017 19:02
didanov написа:
смущава ме твърдението : "АРЕЙ-ДИОНИС. Имал множество други имена като Бромий,Рама,Марс,Арес,Ромул,Соломон,Дионис,Орфей и пр." Това са различни исторически личности живеели по различно време как може да са една тогава? Кога според теб е живял историческия Дионис? СПоред моите данни това е около 1450г. пр.н.е.този Дионис се явява внук на финикиеца Кадъм а по майчина линия дядо му е Арес майка Афродита. Определено няма податки за български произход, а за трако-пеласгийски-финикийски. Вярно наследници сме на последните, но...Омир определено е от родът на Орфей самите гръцки автори го потвъждават.

Имаш право- нужно е да поясня,че тези имена са Дионисови но са носени от различни исторически личности в различно време,в чест на почит към великия бог. Да- имало е четирима различни Дионисовци но дали те са били четирима братя-близнаци или са живели в различно време,което е по-вероятно: това още не е изяснено. Не е изключено обаче името АРЕЙ да е носел единия от тях,а другият да се е наричал КОБАР (КОВАР),но второто е само предположение а първото е сигурно понеже КОБАР (КУБЕР) е епитет на Дионис но дали е негово име,което го прави различен от Арей-Дионис,това днес е трудно да се каже.
цитирай
27. didanov - горепосочените имена са определено различни исторически личности
03.06.2017 20:21
живели в различно историческо време...общото което може да ги свързва е обаче е тракийските мистерии..Арес или Марс като трако-скитки бог, Соломон като мъж на Бендида/Македа/Савската царица, Ромул и Рем като наследнициа троянци. За връзката Орфей/Дионис/Бакхус сигурно знаеш за плочката orpheos bakkikos? ДИОН-ИСУС и УС-ИРИС са едно и също сакрално име, което е приел и Исус Христос. поздрави
цитирай
28. shtaparov - живели в различно историческо в...
03.06.2017 22:18
didanov написа:
живели в различно историческо време...общото което може да ги свързва е обаче е тракийските мистерии..Арес или Марс като трако-скитки бог, Соломон като мъж на Бендида/Македа/Савската царица, Ромул и Рем като наследнициа троянци. За връзката Орфей/Дионис/Бакхус сигурно знаеш за плочката orpheos bakkikos? ДИОН-ИСУС и УС-ИРИС са едно и също сакрално име, което е приел и Исус Христос. поздрави

Соломон както знаем е още Сулейман (Солей-ман,Слънчев мъж) т.е Дионис и това не е синът на Давид,а Великия бог на когото той е кръстен. Ромул също е кръстен на него,понеже Ромул= Бромул (от името Брома,Брама както и от името Рама),понеже майките на всички близнаци в древността изглежда смятали единия близнак за син на своята съпружеска половинка а другия- за син на Дионис.
цитирай
29. anin - Здравей!
06.06.2017 07:41
Подкрепям да се включи и Орфей!
Също и Учителят Беинса Дуно, без него списъка не е пълен :)
цитирай
30. anin - Добавям и
06.06.2017 07:44
Йоан Кръстител и Рудолф Щайнер
цитирай
31. anin - п.п.
07.06.2017 23:00
И понеже в списъка ти има само мъже, добавям Дева Мария,
смятам че тя заслужава видно място :)
цитирай
32. shtaparov - Подкрепям да се включи и Орфей! ...
08.06.2017 17:46
anin написа:
Подкрепям да се включи и Орфей!
Също и Учителят Беинса Дуно, без него списъка не е пълен :)

Орфей е споменат в началото на текста като аватар на Дионис,а за Учителя тепърва ще се чува но все още има общества като китайското,индуското и особено ислямското,които не познават неговото учение,съответно- неговото влияние там предстои да се разпростира: едва тогава той ще влезе в този списък,който разбира се не е вечен понеже подлежи на някои бъдещи промени.
цитирай
33. shtaparov - Йоан Кръстител и Рудолф Щайнер ...
08.06.2017 17:52
anin написа:
Йоан Кръстител и Рудолф Щайнер

Лошото е,че списъкът е предназначен само за 20 личности и няма място за всички. Фигурата на св.Йоан Кръстител несъмнено е значима,но не съм вещ в богословието и ми е трудно да преценя доколко сведението за него е историческо и доколко митологично а много друговерци веднага биха го отрекли,без дори да се замислят и това ограничава нивото на неговата значимост,поне на този етап.
цитирай
34. shtaparov - И понеже в списъка ти има само мъже, ...
08.06.2017 18:11
anin написа:
И понеже в списъка ти има само мъже, добавям Дева Мария,
смятам че тя заслужава видно място :)

Никакво съмнение че е така: аз дори съм голям неин фен впрочем,но тази класация е за исторически засвидетелствани личности- не за духовни персонажи. Исус Христос например е бог и аватар на Дионис,но той е имал и доказано човешко проявление,понеже за него има запазено историческо сведение от Йосиф Флавий. Света Богородица несъмнено също я е имало но ако я споменем персонално,следва да споменем и другите нейни проявления (аватари) като например майката на първия Дионис,майката на втория,на третия и т.н. а после ще се окаже,че няма да е излишно да споменем също техните бащи а също родителите на Буда,Мохамед,Александър Велики,Мойсей,Омир и т.н. при което работата ще се изметне в странична посока и вместо да визира конкретните личности,които са автори на дела с големи последици за човечеството,тя ще визира техните родители,най-близки роднини и т.н. Щото както знаеш,света Богородица била една тиха жена със скромни претенции,която сама по себе си е ценна заради това че е родила Христос,а не заради своите човешки дела. Да родиш бог не е човешко дело,а надчовешко и не бих искал да сравнявам тази нейна неоценима заслуга с делата на останалите,някои от които са масови убийци но все пак са променили изкорен света. Делата на Арей,Христос,Буда и Мохамед пък в много отношения са чисто човешки и точно те са станали причина за тяхната значимост: човешкото,което е сторил Христос по свой избор например е това,че той е умрял на кръста заради нас,докато света Богородица не го е родила по свой избор а по волята Божия. Останалите нейни дела са разбира се апостолски но освен нея има още 12 главни и множество други апостоли на вярата,всеки от които има дял в общата заслуга на похристиянчването,но техните дела са колективни а не индивидуални като онези на останалите. Затова бих помолил да ме извиниш,че на този етап не бих посмял да включа любимата ми света Богородица- още повече,че по света все още има огромни
общества като индуското,китайското,мюсюлманското и отчасти дори евангелското,които като цяло или не са чували за нея или не признават нейните високи заслуги,макар според мен те да са напълно неоспорими! Това не означава че ние я предаваме или подценяваме- напротив,ние никак не я предаваме нито подценяваме,но трябва да се потрудим повече за да наложим нашата християнска вяра на споменатите по-горе общества и ако ги накараме да признаят нейните заслуги,едва тогава списъкът ни ще стане перфектен.
цитирай
35. anin - Привет отново!
09.06.2017 10:03
За някои неща от казаното не съм съгласна, но не обичам да убеждавам и споря...всеки си има мнение ;)
Тенкю все пак за отговора! Успех в начинанията!
цитирай
36. shtaparov - За някои неща от казаното не съм с...
09.06.2017 14:02
anin написа:
За някои неща от казаното не съм съгласна, но не обичам да убеждавам и споря...всеки си има мнение ;)
Тенкю все пак за отговора! Успех в начинанията!

Благодаря- знам че е невъзможно във всичко да сме единодушни,неизбежно е да има и някои разминавания но по-важно е да влизаме в положението на другия и да проявяваме толерантност към своите- не към чуждите.
цитирай
37. jelezov - Коментарът ми няма за предмет це...
08.11.2017 11:22
Коментарът ми няма за предмет целият постинг, а само отделни моменти.
1. Определението на Маркс като „идеолог на капитализма” е дълбоко невярно. Истината: идеолог на пролетариата и едновременно с това учен (най-великия на всички времена), разкрил същността на капитала и капитализма. Грешката на автора споделят много хора, защото не могат да разберат, това което е разбрал още Наполеон: „Силен човек е този, който може да прекъсне по своя воля връзката между чувствата и мисълта” Такъв е бил и Маркс, умеещ да различава ролите си на идеолог и учен.
2. Приемам мнението на leonleonovpom2, в подобни класации да не се смесват хора с богове.
3. Одобрявам включването на Тесла. Аз бих го поставил но второ място след Маркс. Снимката му е една от най-прекрасните. Някой конспиролог би потърсил и у него българска кръв, доколкото с името на родното му село Смиляни се именува и наше родопско село.
4. Бих препоръчал от класацията да се изхвърли Хитлер, въпреки че терминът „значими” в заглавието оправдава донякъде включването му.
6. Уверен съм, че подобна класация, ако стане предмет на широка глобална анкета, името на Ленин ще заеме място някъде в първата й половина.
цитирай
38. shtaparov - Коментарът ми няма за предмет це...
08.11.2017 13:32
jelezov написа:
Коментарът ми няма за предмет целият постинг, а само отделни моменти.
1. Определението на Маркс като „идеолог на капитализма” е дълбоко невярно. Истината: идеолог на пролетариата и едновременно с това учен (най-великия на всички времена), разкрил същността на капитала и капитализма. Грешката на автора споделят много хора, защото не могат да разберат, това което е разбрал още Наполеон: „Силен човек е този, който може да прекъсне по своя воля връзката между чувствата и мисълта” Такъв е бил и Маркс, умеещ да различава ролите си на идеолог и учен.
2. Приемам мнението на leonleonovpom2, в подобни класации да не се смесват хора с богове.
3. Одобрявам включването на Тесла. Аз бих го поставил но второ място след Маркс. Снимката му е една от най-прекрасните. Някой конспиролог би потърсил и у него българска кръв, доколкото с името на родното му село Смиляни се именува и наше родопско село.
4. Бих препоръчал от класацията да се изхвърли Хитлер, въпреки че терминът „значими” в заглавието оправдава донякъде включването му.
6. Уверен съм, че подобна класация, ако стане предмет на широка глобална анкета, името на Ленин ще заеме място някъде в първата й половина.

Предложението на Леонлеонов е добро,но по него вече е късно да се реагира. За Маркс съм съгласен,че е имал научни заложби но доколко е велик,това е друг въпрос. Според мен той е обикновен философ даже не и дотам учен,а не е и толкова велик но това е лично мнение- не споря с хора,които го познават по-добре от мен. За Ленин също е съмнително дали ще влезе в десетката понеже създадената от него система пропадна и се вижда,че вече няма да я бъде. Той също промени света разбира се,затова със сигурност трябва да фигурира някъде в класациите но резултатите от неговите промени може скоро да бъдат заличени,което ще подбие възможността да бъде изтеглен още по-напред. Хитлер пък така промени Европа и света,че благодарение на неговата "дейност" сега САЩ и Китай са първите световни сили- нещо нечувано преди неговата поява. И за Тесла съм склонен да мисля,че има Българска кръв: всички сърби,хървати,словенци,чехи,руснаци,поляци и пр. до IX-X в. били наричани Българи и едва след това византийците почнали да уточняват към кое конкретно племе принадлежат тези Българи.
цитирай
39. jelezov - Г-н Щапаров, Смятам, че е потребно и ...
08.11.2017 19:21
Г-н Щапаров,
Смятам, че е потребно и нормално да коментирам вашия отговор на моя предишен коментар. Ще се постарая да бъда максимално добронамерен.
Надали съществува човек на Планетата, който да не е чувал за Маркс и да няма за него някакво „лично мнение”. Но когато то се публикува в медия със глобален обхват, каквато е Интернет, трябва да се внимава; възможно е колосално излагане. Поне в три глобални анкети сред видни учени с различни идейни убеждения той е определен като най голям учен на всички времена. Претендирам, че познавам достатъчно добре неговата философия и политикономия. Дори претендирам, че съм разкрил кога къде и защо започва опошляването не учението му от неговите последователи (http://jelezov.blog/politika/2015/10/25/kakvo-znaiat-jelaiat-i-mogat-komunistite.1402177 ). Потвърждение на казаното е и този цитат от Устава на ККП: „Висш идеал и крайна цел на партията е осъществяването на комунизма.
Комунистическата партия на Китай се ръководи в своята дейност от марксизма-ленинизма, идеите на Мао Цзедун, теорията на Дън Сяопин и важните идеи на тройното представителство.” Към споменатите завършилият преди дни ХІХ конгрес прибави и идеите на Си Дзипин.
„За Ленин също е съмнително дали ще влезе в десетката понеже създадената от него система пропадна и се вижда,че вече няма да я бъде.” Това е абсолютно несъстоятелна теза. Достатъчно доказателство за правотата ми е дори само цитатът от Устава на КПК.
„Хитлер пък така промени Европа и света,че благодарение на неговата "дейност" сега САЩ и Китай са първите световни сили- нещо нечувано преди неговата поява.” Чел съм за Хитлер и от Хитлер какво ли не, но такава парадоксална теза не съм срещал. Ще ми е крайно интересно да прочета една нейна обосновка в обширен коментар или дори в отделен постинг.
цитирай
40. shtaparov - Г-н ...
09.11.2017 18:43
jelezov написа:
Г-н Щапаров,
Смятам, че е потребно и нормално да коментирам вашия отговор на моя предишен коментар. Ще се постарая да бъда максимално добронамерен.
Надали съществува човек на Планетата, който да не е чувал за Маркс и да няма за него някакво „лично мнение”. Но когато то се публикува в медия със глобален обхват, каквато е Интернет, трябва да се внимава; възможно е колосално излагане. Поне в три глобални анкети сред видни учени с различни идейни убеждения той е определен като най голям учен на всички времена. Претендирам, че познавам достатъчно добре неговата философия и политикономия. Дори претендирам, че съм разкрил кога къде и защо започва опошляването не учението му от неговите последователи (http://jelezov/politika/2015/10/25/kakvo-znaiat-jelaiat-i-mogat-komunistite.1402177 ). Потвърждение на казаното е и този цитат от Устава на ККП: „Висш идеал и крайна цел на партията е осъществяването на комунизма.
Комунистическата партия на Китай се ръководи в своята дейност от марксизма-ленинизма, идеите на Мао Цзедун, теорията на Дън Сяопин и важните идеи на тройното представителство.” Към споменатите завършилият преди дни ХІХ конгрес прибави и идеите на Си Дзипин.
„За Ленин също е съмнително дали ще влезе в десетката понеже създадената от него система пропадна и се вижда,че вече няма да я бъде.” Това е абсолютно несъстоятелна теза. Достатъчно доказателство за правотата ми е дори само цитатът от Устава на КПК.
„Хитлер пък така промени Европа и света,че благодарение на неговата "дейност" сега САЩ и Китай са първите световни сили- нещо нечувано преди неговата поява.” Чел съм за Хитлер и от Хитлер какво ли не, но такава парадоксална теза не съм срещал. Ще ми е крайно интересно да прочета една нейна обосновка в обширен коментар или дори в отделен постинг.

Нямам нищо напротив,дружко- нека да бъде и така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4802561
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136408
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи