Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2016 04:16 - НАРОДИ НА ДИОНИС СА ХОРАТА НА БАКХ,КОИТО СЕ НАРЕКОХА БАГХ-АРИ И БАГ-АРИ,НО ДНЕС СА ПОЗНАТИ КАТО БОГ-АРИ И БОГАРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 16977 Коментари: 32 Гласове:
48

Последна промяна: 26.09.2016 02:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НАРОДИ НА ДИОНИС СА ХОРАТА НА БАКХ,КОИТО СЕ НАРЕКОХА БАГХ-АРИ И БАГ-АРИ,НО ДНЕС СА ПОЗНАТИ КАТО БОГ-АРИ И БОГАРИ


     Преди 4 години не съм и предполагал че в един момент старите прозрения за Българския етноним,направени в http://shtaparov.blog.bg/politika/2012/
08/12/tainata-skrita-zad-nazvanieto-quot-bylgari-quot.987632
 ще се окажат недостатъчни,макар да са напълно верни. Плагиатските опити на една плодотворна,но напориста наша "колежка" да присвои част от интелектуалната ми собственост преди 2 години бързо се провалиха а после се оказа,че тя била рецидивист в това отношение,понеже една година след моя случай направи опит да присвои част от интелектуалната собственост на Павел Серафимов- Спароток. Плагиатския й устрем отново бе спрян навреме,а той я принуди да посочи източника на "своята" информация (http://littlebg.com/bg-naslednici-na-trakite/),макар това да стана 7-8 месеца след публикуването на "нейната" статия.

  Темата,започната от мен на 12.08.2012 г. получи своето неочаквано доразвитие на 30.12.2015 г. с постинга "Арийци са хората на Ной,които обожествиха Дионис и се нарекоха Болг-Ари" (http://shtaparov.blog.bg/
politika/2015/12/30/ariici-sa-horata-na-noi-koito-obojestviha-dionis-i-se-nareko.1418782
),с която бе установено точното значение на наставката "АРИ" в етнонима БЪЛГАРИ. Така на плагиати като цитираната бе показано,че не може да крадат и да представят за своя онази информация,която не разбират.

  С това смятах загадката на Българския етноним за окончателно разрешена но при последните ми проучвания се оказа,че дори тази статия не е разплела докрай проблема,а само ни е доближила до истината. Затова смятам по волята Божия да дам окончателно решение на тази хилядолетна загадка в днешната статия,като към вече установеното тълкувание направя една съществена добавка,която променя леко крайното значение на думата БОЛГАРИ,като уточнява окончателното значение на думата БОГ.

 Наши изследователи още преди години предполагаха,че "пра"-Българската дума Баг (Бог) е всъщност името Бакх,което давали на Дионис римляните. Този случай бързо бе забравен но "Анализът" напоследък установи че те са били напълно прави да мислят така,понеже твърде много неща в бита и културата на древните Българи ги свързва с Марс,Сатурн,Слънцето и другите еманации на Дионис,както и с неговия култ. Последните изследвания на езиковата археология наложиха мнението,че "Баг" наистина е значело "Бакх" сиреч Дионис,понеже се откриват твърде много доказателства,потвърждаващи вярата на дедите ни в този велик бог:

1. БАГА (БОГА,БОГЪ)= БАГХА (с доб. "Х" както в случаите Буда-Будха,Рипна-Хрипна,Дели-Делхи,Леб-Хлеб,Рани-Храни и пр. От Багха до Бакха (Бакхъ) има само една идея разстояние,а формата Бакхус е получена когато към думата Бакх (Багх) е добавено латинско окончание "-УС",или чрез преобразуването й в двусъставната дума Бакх-ус (Бакх-из,Произлязъл из [от] Бага т.е. от Бакха). Името БОГ означава още ВОК (ВИК- с типичните преходи Б-В и Г-К),което е в корена на името Вокил,а също и ВОС (прех. К-С,"Кентум"-"Сатем"). ВОС е лесен за разтълкуване епитет,понеже означава ВЕС (БЕС,Народът на Бесите) и ВЪС (Навъсения бог),който разбира се е Марс-Арей,при което Арей е Скитското име на Дионис.

  Тук мога да изкажа становище,че името Бакх е правилно изговаряно като Багх или Багих (Багик),а Бакхус- като Багикус (Багихус,Багикос),на което навежда един открит надпис върху оброчна плочка на Орфей,свързваща Орфей с Бакх и със Седемте основни Български богове,представени върху плочката като седем звезди:

image   image
2. Една от най-важните имперски инсигнии на нашите велики князе до IX в. е бил ритонът,наричан от народа ни Дуло (Цев,Тръба,Духло,Дуализъм). Той присъствал в аксесоара им за да покаже,че неговите носители считали себе си за преки потомци на великия Тракийски (Български) цар,превърнал се в бог за древния свят. Самата дума РИТОН означава РАТИН (Принадлежащ на войската т.е. на Марсовите [Дионисовите] хора),понеже Рат (Война)= Арат (Ар-от,Яр от,Дарен от Арей).

image

image
3. В центъра на старата ни столица Плиска са открити изработени по уникална технология стъклени плочки с изображения на Дионис,
обграден от лозници:

image
4. Отново в Плиска са открити основите на най-малко два големи кръгли (соларни) храма от типа на Дионисовите. По-големият имал на входа си редица от колони което превръща твърдението на тюрколозите,че кръглите сгради са били юрти в един от най-чупещите вицове на ХХ век. Виждали ли сте юрта,чийто вход е подсилен с редица от колони а в нея са отворени почти 30 магазина?? Не сте виждали няма и да видите,освен може би в цирка! На древните Българи обаче хич не им било до циркове,затова с техните колони и магазини се надсмели над тюрколозите така,както само легендарният Хермес можел да им се надсмее!

  Главния Тракийски храм на Дионис e бил кръгъл,а всички открити досега такива храмове също са кръгли. Днешните учени ги наричат "соларни" но както знаем от Макробий,Слънцето е дневно проявление на Великия бог (сиреч на Дионис):

Кръгъл Дионисов храм в старата ни столица Плиска с диам.30 метра image

Тракийски храм до с. Исперихово (Пазарджишко)
image
                              Тракийски храм с. Старо Железаре (край Хисаря) image

Тракийски храм в местн.Мишкова нива Странджа
image

Тракийски храм до с. Дражево (Ямболско)
image
5. Дедите ни имали специално отношение към алкохола за разлика от всички други народи,което е видно от законовите разпоредби на княз Крум (IX в.),
свързани с виното и лозите.

6. В старите Български земи е открито най-старото вино в Европа (
http://newsbg.eu/%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%
D0%BB%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%
D1%85%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%
D0%B0-6000-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%
B8/
) или http://newsbg.eu/ (В Кавала откриха вино на 6000 години).

ОТ В–К БЪЛГАРСКИ НОВИНИ,22/09/2013 AT 15:53 ГЪРЦИЯ,ПЪТЕШЕСТВИЯ ТАГНАТИ: PICTURES,НОВИНИ ОТ ГЪРЦИЯ

В праисторическото селище на Дикили Таш са открити най-старите образци на вино,които са били регистрирани някога в Европа. Пробите датират от 4200 г. пр. Хр и обръщат досегашните представи по отношение на начина на живот по време на периода на неолита. Праисторическият обект на Дикили Таш се намира югоизточно от Драма в Източна Македония,Гърция. Той намира на около 2 км от руините на древния град Филипи и в рамките на съвременния град Кринидес (община Кавала). „Това е впечатляващо и важно откритие“, казва археологът ръководител на разкопките в Дикили Таш Димитра Маламиду. Тя обясни,че „По време на разкопките,които се проведоха на част от археологическия обект,наречен Къща 1,са били открити количества овъглени гроздови зърна,които са били пресовани- факт,който доказва добив на сок от грозде.“ „Досега предполагахме,че хората започват да пият вино през бронзовата епоха (от 12-ти век преди новата ера нататък) но сега научаваме,че виното е познато много преди тази дата и стигаме до  4200 г. пр. Хр.“,завършва Маламиду.


  Най-ранни археологически свидетелства за производство на вино чрез ферментация на грозде са открити в региона на Кавказ и датират от късния неолит или ранния халколит. Мащабен генетичен проект от 2006 г. анализира произхода на над 110 съвременни сорта грозде и ограничава мястото на произхода им до съвременна Грузия. Тези данни съответстват на най-ранните находки,съдържащи отломки от изцапана с вино керамика,датирани към периода около 6000 г. пр.н.е. в Грузия и около 6000 година пр.н.е. в Иран.

  Това обаче не означава,че тогава в нашите земи виното е било непознато: Всемирния потоп в Черно море,залял неолитните селища на ПротоБългарската (Палеопонтийската) цивилизация между 5500-4500 г. пр. н.е. заличил много свидетелства включително по нашите брегове,а в различни неолитни селища из нашата територия се откриват отломки от особени глинени съдове на 7000-8000 години,които изглежда са служели за пиене на вино. Отделно от това стои фактът,че земите на Грузия и Западен Иран са част от същата Палеопонтийска цивилизация,която станала родоначалник на всички световни цивилизации без никакво изключение.


7. Самата дума ВИНО,използвана в по-голямата част на Европа има явен Български произход,понеже ВИНО= ВИЙНО (ВОЙНО)- Напитка на воините,Напитката на Бога-Воин. Богът-Воин разбира се е Марс-Арей: предводителя на Арийското нашествие в Индия,който разпространил нашироко славата на тази напитка,макар да не я е лично изобретил. Неговите воини обаче ползвали силата която им давало виното,за да завладеят огромните земи между Атлантическия,Тихия и Индийския океан,затова разнесли непреходната му слава като бог на виното и веселието.

              Карта,показваща къде се използва думата "Вино" в европейските езици

image
8. Отново в нашите земи са открити едни от най-старите в света съдове за дестилация на твърд алкохол. Производството на Ракия (Ракиня= Кръкиня т.е. Кръканье) явно било считано от дедите ни за свещено тайнство,затова никой от тях не дръзвал да го разпространява сред другите народи,които вярвали в други богове. Тази "работа" била извършена изглежда от испанските араби,които приобщили към исляма огромен брой испански Визиготи и по този начин научили от тях технологията за варене на ракия.
image

image
9. Кукерските игри,които нашите богомили разпространили из Европа са част от култа към Дионис,понеже Кукери= Кункери (с носовка)= Хунгери (Хунгури,Хуно-гури т.е. Оногури) от което следва,че с такива "игри" се е занимавало само Царското ни племе- Оногурите,които били върховни жреци на великия ни предтеча. Някога било задължително кукерите да носят маски с рога,символизиращи козата и бика- едни от свещените животни на Дионис. Кукерите задължително носят и звънци,които символизират Световния бог Сават (Свят),понеже Звънец= Савинец (атрибут на Сава-Сават).

image
image

image
10. Народните хорА,които се играят у нас са част от Дионисовия култ,понеже по правило се играят в кръг,за да възпроизвеждат формата на Дионисовите храмове но най-вече формата на Слънцето- Дневното проявление на Дионис. Самата дума Хоро= Коро (прех. Х-К)= Коло (прех. Р-Л),което значи "Колело,Слънчев кръг"),а езичниците,
които го играели вярвали,че по време на играта в хорото се включвал самият Дионис,за да участва в играта заедно с тях.


image
  image

image

image
  Народните ни танци в този им вид са заимствани от всички околни народи но въпреки това са изконно Български,което личи от няколко простички факта:

а) Те не са "славянски",понеже ги играят само "Южните" "славяни" и никои други,най-малко пък "руснаците".

б) Те не са тюркски нито турски,понеже ги играят само турците и никакви други видове тюрки извън Анадола.

в) Те не са гръцки,понеже са неизвестни на най-чистите гърци- кипърските,а древните гърци изобщо не са ги познавали.

г) Те не са "румънски" нито влашки,понеже са известни само в онези райони на Италия,които се обитават от потомци на Алцекови Българи и в същото време са съвършено неизвестни на останалите "Романски" народи като французи,испанци и португалци с редки регионални изключения,дължащи се на богомилски преселения. Влашки етнос пък не е имало до X-XI век,а до налагането на турко-фанариотския васалитет в 1714 г. официалния език на цяло Влашко е бил Български.

д) Те не са албански,понеже няма как нищожния до XIV-XV в. албански народец да е предал на Българите народен танц като Шопското хоро,изобразено върху фреска в Хрельовата кула от 1334 г.

е) Те не са и "македонски",понеже античните Македони изчезват безследно още в зората на Римската империя,подложени на усилено преднамерено погърчване от римляните. Завоевателят направил това заради "варварския" сиреч Тракийски (Български) произход на Македоните и заради силната съпротива,която те оказали на римското завоевание. Цяла редица от гръцки предателства спомогнала за сломяване съпротивата на Македоните и превърнала гърците в съюзници на окупатора,които не пропуснали да си присвоят всички македонски (Тракийски,Български) културни и военни постижения,но решително отхвърлили религиозните ритуали,характерни за Дионисоцентричните езически религии.

11. Името на главния ни владетелски род ДУЛО,срещано и в Микенски таблички от XIV-XIII в. пр.Хр. значава буквално РИТОН а в преносен смисъл- ДИОНИС което значи,че владетелите от Рода Дуло са преки Дионисови потомци и съответно негови жреци.

12. Името на Тракийските БЕСИ,които се грижели за култа към Дионис означава Веси (Въси),ще рече "ПЛЕМЕТО НА НАВЪСЕНИЯ БОГ",който разбира се е Богът на войната Марс-Арей,сиреч отново Дионис. Народи на Универсалния (Великия) бог Дионис са Марсовите племена (Арийците),начело на които стояли разбира се Бог-Арите (Баг-Арите,Бакх-ората или Народът на Бакх-Баг-Бог),чието име Болгари или Волгари означавало Велк-Ари (Великите Ареи,Хората на Великия бог) и Волог-Ари (Веле-гури) т.е. Велик-Ора (Великите Арийци,Хората на Великия бог).


  Бесите освен Веси (Въси) са Бески (Баски),което означава Божки (Болжки),но също и Бекхи (Бакхи),понеже К=С=КС=СК. Това значи,че Бесите (Веси) са Васи (Вахи,Вахани: прех. С-К-Х) и Вакхи (Вакхани,Бакхини). Това говори че древното Българско коляно,което Ибн Фадлан през Х в. нарича Болгар са племето Вахани (Вахандури,Вахан-гури),което и днес живее в поречието на река Вахан-даря. Езикът им днес е значително променен но това се дължи на множеството езикови въздействия,които те изпитали през най-малко трите хиляди години,през които са живели настрани от общия Български народностен масив.

  В крайна сметка се оказа,че Великия бог на Българите е именно Дионис,който имал две основни и пет допълнителни превъплъщения но бил бог с четири лица,понеже основните Дионисовци били четирима,както сочат римските извори. Българите,наричани още Волгари (Веле-гури,Волег-Ари) са народът на Велик (народът на Великия бог),но и народът на Вологес (Веле-Гос,Велик-из),сиреч на Великия Господ от което следва,че именно нашите деди са изконните Дионисови жреци.


13. Тракийското име Вологес,обичано от жреците на великия бог е почти идентично с името Волег (Волег плюс гръцката наставка "-ес"),което носел един Български владетел през 538 г.,а това не може да е случайно. Затова можем да считаме,че родовото име БЕСИ (ВЪСИ т.е. МАРСОВИ),считано от някои за етноним и ползвано след IV в.от н.е. именно като такъв е единосъщно с етнонима БОГАРИ (ВОЛГАРИ),понеже двата имат едно и също значение- НАРОДЪТ НА ВЕЛИКИЯ МАРС-АРЕЙ (ДИОНИС). Името Вологес пък значело Веле-Гос (Великия Господ) и Волег-из (Велик из,Произлязъл от Великия бог) което значи,че Дионисови жреци е можело да стават само преките негови потомци,а приликата между името Вологес и името Волгари (Вологари) не е никак случайна.

14. В Българските владетелски родове изобилстват имена от Микенските плочки,изписани с Линеари. Тези имена до едно съвпадат с различни имена и епитети на Дионис или на неговите най-важни проявления: Сатурн,Слънцето и Марс-Арей:


"В микенски документи срещаме имена като Круменио,Карамесийо,
Токеу,Винийо (плочица 236 К- по Чадуик),а също и Исеверийо,
отговарящи на имената на старобългарските владетели Крум,
Кормесий,Токту,Винех,Севар... В микенски документи от XIV в. преди Христа се срещат дори старобългарски родови имена като Вокило - Вокил и Ерма - Ерми."
(http://sparotok.blogspot.bg/2013/05/blog-post_14.html
).

15. Българите са конен народ точно като Траките,а конят е свещено животно на Сатурн-Дионис. Затова Сабазий (Сабадий,Бога-Свят или Сабат) е изобразяван на кон,а любимо украшение на редовите Български бойци бил конникът,асоцииран със Световния бог (Дионис) и с едно от главните му проявления- Юпитер.

image

(изображение: http://sparotok.blog.bg/politika/2010/06/16/
zabranenite-sravneniia-na-starobylgarski-nahodki-ii.562716
).

image   16. Българските езичници погребвали мъртвите си с глави на север т.е. обърнати към бог Кубера-Сатурн,който е едно от главните проявления на Дионис. Сатурн често олицетворявал Дионис,което личи по името на Дионисовото племе: Сатри (Сатири)= Стари (Служители на Стария бог т.е. на Сатурн),а Сатурн= Сатрун (Сатрин,Богът на Сатрите) и Сатурин (Сатирин).

17. Едно от главните свещени животни на дедите ни е лъвът- символ на Слънчевия бог,значи и на Дионис:

image

image   image

18. "Гръцкото" име Дионис всъщност е Тракийско и има Българска етимология,понеже Дио-нис (Дио нис)= Дило нос (Дуло нос,Ритон носещ). Затова името му се среща в Микенските таблички,а Ритонът е една от най-главните владетелски инсигнии на Тракийските царе,откриваща се в почти всички техни съкровища- обстоятелство,което отбелязахме по-горе и за Българските князе.

19. Българския Дионисов йероглиф IYI се отрива върху глинени съдове от Неолита,Халколита и Бронзовата ера в нашите земи,включително върху артефакти от Шестото хилядолетие преди Христа:

Култова масичка от Сапарева баня и неолитна пинтадера от Солунско

image    image
Халколитен идол от Бело бърдо (Винча) и Тракийски надпис от Белинташ image  image

Гърне от Нова Загора (Ранен бронз) image            image

IYI на глинен фрагмент от Кипър (Късен бронз) и Етруска урна (Ватикански музей) image     image    
20. В "Розетата от Плиска" и на много други места е открит Български йероглиф,представляващ символ на друг известен Дионисов атрибут- двойната брадва. В нашите надписи тя е представена изправена,но това не променя символиката,понеже йероглифният символ на лабриса е писмен знак и в Крито-Микенските линеари,където той се среща както изправен така и полегнал,но вече с монтирана дръжка.

Български йероглиф:                                                   Крито-Микенски йероглиф:
изправена двойна брадва                                           полегнала двойна брадва

image                                                                  image

21. Българската "Розета от Плиска" има точно 7 лъча отговарящи на Седемте основни богове,които се породили в резултат на това,че Титаните разкъсали Всебога Дионис на 7 части. Седемте отделни части накрая се сглобяват и възстановяват единството на Всебога IYI (Бат Сабат,Дионис) благодарение на това,че последния (седмия) бог Сатурн се включва в редицата на основните богове,за да затвори цикъла на живота:

image
22. Традиционният Български календар винаги имал 4 сезона- точно толкова,колкото са лицата на Дионис. Затова дедите ни наричали този бог с още едно име: Свентовит (Световит- без носовката),което означава Световод (Свето-вод: Водача на света) и Свето-вид (Оглеждащ целия свят),а неговите идоли разбира се имали по четири лица,гледащи в четирите посоки на света:

image    image
image      image 
    За пълната идентичност между Четириликия бог и Дионис говори едно "индуистко" изображение на Брахма (Брама т.е. Дионис) от Камбоджа,което не може да бъде разбрано без подробно изучаване на древната Българска религия:   image

23. Името на Българския бог Яровит,който заради глупава научна грешка бива наричан "славянски" е също красноречиво,понеже означава Яровод (Яро-вод,Ярей водача,Арей вожда). То говори,че Арей (Арес или Марс-Дионис) бил на почит до времето,когато в земите ни взима превес християнството.

image
24. Зороастрийския култ,който изповядвали част от нашите деди е част от култа на Дионис. Огънят,на който се кланят зороастрийците горял в центъра на всички Дионисови храмове,а на Поклади Българите извиват народни хора с кръгла форма около големите огньове,които разпалват във всяко селище и махала:

image

image


image

image

image
    Значението на думата ОГЪН (ОГИН) говори в полза на същото твърдение,понеже:

Огън (диалектно Огин)= Жогин (Жегин т.е. Слънчев) и Богин (Багин,Бакхин) с други думи Дионисов,Символ на Всебога. Това е съвсем логично,понеже Всебогът е още Светан (Световен бог) и Светлан (Бог на светлината),а Огънят е най-вече светлина в тъмните нощи и в мрачните усои на пещерите,където древните хора търсели убежище.

25. Този списък включва и значението на името Бакхус (Бакх-ус,Бакх-аз),изведено в обратен ред на онова,което споменах в т.1:


Бакх= Бак (с отпадане на добавеното "Х"),Баг (с прех. К-Г) т.е. Бог. Тази дума съответно означава Вок ,с прех. Б-В и Г-К),което е Вик (Вук,Вълк) и Вис (Въс) сиреч Марс (Навъсения бог),чието свещено животно е вълкът а другото му име е Арей. Тя означава още Дук (Водач,Юпитер) и Бах (=Баг: прех. Х-Г) по силата на онова езиково правило,по което титлата Хан бива произнасяна още като Кан или Кхан. "Бакхи" означава също Баски (с прех. К-С,Х-К) и Божки (Болжки),като езикът на Баските се видоизменил заради хилядите години разделение между тях и основния ни народностен масив. То означава още Басики (Бесики,Беси- без добавеното "Х") и Балкхи (с добавено "Л") т.е. Балхи (Строителите на гр. Балх),при което Балкхи= Балхки (Балхики) и всичко останало,на което се удивляваше големия патриот проф.д-р Петър Добрев.

26. Народните обичаи по случай празника на Св.Трифон Зарезан са християнизирана част от Дионисовите ритуали,които народът ни празнува два пъти за разлика от много други празници*.

  Към тези доказателства бихме могли да приложим още много десетки разбира се,но това не може да стане в рамките на една-единствена статия,затова ще спра дотук. Важното е друго: не е нужно да се търси обяснение на етнонима Българи на хиляди километри от нас,след като то е под носа ни,зародено в най-древните Български земи на Балканите преди най-малко 6 000 години.

  Запитванията на някои читатели ме убедиха да добавя,че култът към Дионис не е бил припознат и приет вторично от дедите ни,за което говорят няколко неща:

1. Бактрийските седмолъчни розети.


image  image

image image       

2. Бактрийските двуглави орли,които предшествали римските с векове:

image
3. Фактът че дедите ни били конен народ,чиято най-любима напитка след виното се наричала Кумис (Кунис,Кон-из)= Добита от (из) коня,който е свещено животно на Сатурн-Дионис.

4. Топонимът Бугар (= Бог-Ар) във Волжка България,който показва нашето народностно име в един от неговите най-древни варианти.


image
5. Българската владетелската ни титла Каназ (Кон-из,т.е. Наместник на Сатурн),която се среща и в Памир под формата Канеаш (= Каняш).

6. "Пра"-Българските руни,запазени като по чудо в същия вид,в който ги е ползвало неолитното население на нашите земи преди 7-8 хилядолетия.

7. Древните Български бъклици се срещат най-вече в земите,в които Дионис бил считан за върховен Световен бог,а тяхното название е твърде знаменателно понеже указва,че те са съдове именно за вино,ползвани от дедите ни в знак на почит към великия им бог. Затова древни Български бъклици са открити както в античните градове на Прикавказието,така и в Минойските селища на о-в Крит:

Минойска бъклица от о-в Крит: image

Българска бъклица от Новочеркаск- I век:
image


  Названието на тези особени съдове има следното обяснение:

Бъклица= Бъкица (с отпад.на добавеното "Л"),Бъкхица (с добавено "Х" по примера Буда-Будха и Леб-Хлеб)= Бакхица (свещен ритуален съд на Бакх).

8. Българския обичай да се пие вино от черепите на убитите врагове,с който се подчертава преклонението на хората пред силата на Сатурн-Дионис,въплътена в човешката глава бил твърде любим на "келтското" племе БЕЛГИ (!) още по времето на Юлий Цезар,както самият той го е написал. Белгите,
наричани в Британия Болги били дошли там от древна Тракия поне 8 века преди Юлий Цезар да ги нападне и да напише,че ако всички Гали (= Гари т.е. Яри [Aри]: прех. Л-Р) се биеха като тях,той никога нямаше да успее да завземе дори едно село в Галия.

9. "Пра"-Българския календар: в него под една или друга форма са зафиксирани същите седем богове,които срещаме върху "Розетата".


  Дионисовите ритуали са в кръвта на Българина,който е закърмен с тях от хиляди години понеже сам ги е изобретил. Част от тях са обичаите Сурва (Сува,Сава) и сурвачките,Нестинарството,Кукерските игри,гайдите,кавалите,загадъчните "руни",конските опашки (символи на Сатурн-Дионис,показващи на стрелците с лък посоката на вятъра,помагащ им да насочват стрелите си към врага),Петльовден,Поклади (Сирни заговезни),жертвата на Великденско агне и Коледно прасе,вещерството,народните обичаи,народните носии,народните танци,безпадежния "славянски" език и всичко друго,което ни прави Българи. Хилядолетните усилия на църквата да ги изкорени не дали резултат,затова тя предпочела да се примири и да приеме тези "странности" на своите последователи като част от християнската им вяра.

  На фона на тези разкрития няма да е трудно да се досетим какво е окончателното значение на името Българи (Богари,Волгари),а то е следното:

1. Българи= Балгари (Балкх-Ари,Бакх Ари: без добавеното "Л") т.е. Бакх ора (Народът на Дионис или Народът на Бог,понеже Бага [Бога]= Бакха).

2. Богари= Бог-Ари (Бакх ора,Бакх Яри) т.е. Дионисовите хора (Хората на Бакха,Воините на Бога).

3. Волгари= Волег-Ари (Велик ора,Велик Яри) т.е. Хората на Великия бог (Воините на Дионис,Великите Марсови бойци).


  Българите са Народът на Дионис,който завладя Индия и света благодарение на него преди няколко хиляди години. Наличните доказателства за това може да са малко,но е вярно и точно обратното- на фона на малкото доказателствен материал няма нито един аргумент,който да говори в полза на обратното!

  Великата слава на дедите ни обаче задължава всеки от нас да работи неуморно за бъдещето на България и да не забравя НИКОГА,че думата БЪДЕЩЕ означава ВЪДИЩЕ сиреч "Българите,които сме развъдили". Затова ще напомня на хората,които не искат да въдят наши деца за България следната дълбока мъдрост,почерпена от постиженията на "Анализа":

КОЙТО НЯМА ВЪДИЩЕ,ТОЙ НЯМА БЪДЕЩЕ!...




* Благодаря на нашия съблогър 
http://brancaleon.blog.bg/ за любезното напомняне на очевидния факт,с който сме отраснали.




Гласувай:
48


Вълнообразно


1. nikikm - Благодаря!
18.08.2016 20:25
Както и да го погледнеш, етнонима на българите сочи все хубави неща-големи,светли,сияйни,божествени!Народ от Бога,избран народ! Това разкрива мотивацията за неистовите стремежи на узурпаторите на мястото ни,да умаловажават,подиграват и унищожават народа на българите!Както и да крадат с пълни шепи от нашата история! За съжаление са успели да скрият истината за нас и историята ни и толкова по-добре,че ви има теб,Спароток и други будни българи! За много години приятелю!
цитирай
2. raders - Интересни неща, повечето от които ...
18.08.2016 20:37
Интересни неща,повечето от които трябва да са верни, но има и доста свободни съчинения - най--вече в натъкмяването на думите, които били уж такива, но не са такива, а онакива. Излишно престараване.
цитирай
3. shtaparov - Както и да го погледнеш, етнонима на ...
18.08.2016 20:48
nikikm написа:
Както и да го погледнеш, етнонима на българите сочи все хубави неща-големи,светли,сияйни,божествени!Народ от Бога,избран народ! Това разкрива мотивацията за неистовите стремежи на узурпаторите на мястото ни,да умаловажават,подиграват и унищожават народа на българите!Както и да крадат с пълни шепи от нашата история! За съжаление са успели да скрият истината за нас и историята ни и толкова по-добре,че ви има теб,Спароток и други будни българи! За много години приятелю!

От народа на Дионис има твърде много което да се открадне,а ние вече не разполагаме със старата ни сила,която имахме преди смяната в религиите. Въпреки това част от враговете ни са така наплашени от ОНИЯ времена,че тяхната злоба срещу нас не секва дори и сега. Защото почти всички велики сили изобщо нямаше да съществуват,ако дедите ни бяха постъпили по друг начин с наследството си- да не говорим пък за дребните народчета.
цитирай
4. shtaparov - Интересни неща, повечето от които ...
18.08.2016 20:53
raders написа:
Интересни неща,повечето от които трябва да са верни, но има и доста свободни съчинения - най--вече в натъкмяването на думите, които били уж такива, но не са такива, а онакива. Излишно престараване.

Приемам приятелю- елементи на престараване има,понеже не е лесно да работиш почти сам на няколко "фронта",че и без почивка. Отчел съм тези слабости още в началото и имам грижата постепенно да ги отстраня,но не мога отведнъж. Благодаря за забележката- хубава вечер и късмет!
цитирай
5. brancaleon - Интересно.
18.08.2016 21:32
Възможно ли е да става на въпрос за различни култове и различни религии, съществували едновременно по едно и също време.
Не е нещо нечувано, едно общество да заеме религия от друго или култ към бог или богиня, възприемана добре от хората. Примери много. Възможно ли е култа към Дионис или друг Бог, да е бил припознат?
цитирай
6. born - Като неспециалист мога само да о...
18.08.2016 23:10
Като неспециалист мога само да отбележа, че логиката на разсъжденията е безупречна. Дали заключенията са истинни може само да се предполага по понятни причини, тъй като доказателственият материал е ограничен и до голяма степен унищожен може би съзнателно. Развитите обаче теоритически разсъждения са перфектни с логичността си и вероятностната си безупречност. Адмирации .
цитирай
7. demograph - Поздрав
19.08.2016 00:55
Всяко усилие в полза роду е благородно. Ние сме траките и носим тракийското в кръвта си. Доказателството се съдържа и в прословутият индивидуализъм на българите. А той се дължи на фактът, че българите са интроспективни натури в огромното си мнозинство. Което пък е знак за изпреварващото другите етноси себеосъзнаване. Всеки българин е бог на себе си и за себе си. Жалко че изчезваме от земята, която ни е създала като такива. Но интроспективните българи променят света..което винаги са правили.
.http://demograph/politika/2016/07/04/osyznavaneto-na-choveshkite-porodi-i-politikata-prez-prizmat.1462380
цитирай
8. shtaparov - Възможно ли е да става на въпрос за ...
19.08.2016 16:37
brancaleon написа:
Възможно ли е да става на въпрос за различни култове и различни религии, съществували едновременно по едно и също време.
Не е нещо нечувано, едно общество да заеме религия от друго или култ към бог или богиня, възприемана добре от хората. Примери много. Възможно ли е култа към Дионис или друг Бог, да е бил припознат?

Култът към Дионис не е бил припознат от дедите ни- за това говорят няколко неща като Бактрийската розета,Двуглавите орли от Бактрия,фактът че дедите ни били конен народ и топонимът Бугар,намиращ се във Волжка България. В полза на същото говори и владетелската ни титла Каназ (Кон-из,т.е. Наместник на Сатурн),която се среща и в Памир под формата Канеаш (= Каняш).
цитирай
9. shtaparov - Като неспециалист мога само да о...
19.08.2016 17:17
born написа:
Като неспециалист мога само да отбележа, че логиката на разсъжденията е безупречна. Дали заключенията са истинни може само да се предполага по понятни причини, тъй като доказателственият материал е ограничен и до голяма степен унищожен може би съзнателно. Развитите обаче теоритически разсъждения са перфектни с логичността си и вероятностната си безупречност. Адмирации .

Впрочем вярно е и обратното- на фона на малкото доказателствен материал нямаме нито един аргумент,който да говори в полза на обратното!
цитирай
10. shtaparov - Всяко усилие в полза роду е благо...
19.08.2016 17:21
demograph написа:
Всяко усилие в полза роду е благородно. Ние сме траките и носим тракийското в кръвта си. Доказателството се съдържа и в прословутият индивидуализъм на българите. А той се дължи на фактът, че българите са интроспективни натури в огромното си мнозинство. Което пък е знак за изпреварващото другите етноси себеосъзнаване. Всеки българин е бог на себе си и за себе си. Жалко че изчезваме от земята, която ни е създала като такива. Но интроспективните българи променят света..което винаги са правили.
.http://demograph/politika/2016/07/04/osyznavaneto-na-choveshkite-porodi-i-politikata-prez-prizmat.1462380

Интроспективните Българи са на самия предел между цивилизацията и ислямския свят,затова знаят как да се справят с ислямско-бежанската заплаха по-добре от всички други: нужно е само Европа и Америка да се вслушат в гласа ни.
цитирай
11. nikikm - Е,
19.08.2016 20:27
поизтрил си ми някои неща,които бяха между моето мнение и това на
"2. raders - Интересни неща, повечето от които ... ",
ама ти признавам правото на собствена политика в блога си.
Беше мое мнение обаче, на което също имам право! Какво,като съм остър,тия ще ги галим ли? Те нас галят ли ни?
цитирай
12. flymore - Винаги ми е интересно...
19.08.2016 20:47
Винаги ми е интересно да чета за траките и съм убедена, че сме най-древният народ на Земята.
Замислиха ме последните два коментара за интроспективните българи и заплахата от ислямизация, чрез пропускане на територията на Европа вълнА от пришълци. Това не са емигранти. Писах някъде за изпълняване на пъклен план, а именно - унищожаване на християнството.
Благодаря за ценната информация, Шарапов!
Хубава и мирна вечер от мен!
цитирай
13. born - Като неспециалист мога само да о...
19.08.2016 21:40
shtaparov написа:
born написа:
Като неспециалист мога само да отбележа, че логиката на разсъжденията е безупречна. Дали заключенията са истинни може само да се предполага по понятни причини, тъй като доказателственият материал е ограничен и до голяма степен унищожен може би съзнателно. Развитите обаче теоритически разсъждения са перфектни с логичността си и вероятностната си безупречност. Адмирации .

Впрочем вярно е и обратното- на фона на малкото доказателствен материал нямаме нито един аргумент,който да говори в полза на обратното!

100 % съгласен !
цитирай
14. shtaparov - поизтрил си ми някои неща, които ...
21.08.2016 00:10
nikikm написа:
поизтрил си ми някои неща,които бяха между моето мнение и това на
"2. raders - Интересни неща, повечето от които ... ",
ама ти признавам правото на собствена политика в блога си.
Беше мое мнение обаче, на което също имам право! Какво,като съм остър,тия ще ги галим ли? Те нас галят ли ни?

Нищо не съм изтривал приятелю- досега лично аз не съм посегнал на нито едно твое мнение!
цитирай
15. shtaparov - Винаги ми е интересно да чета за т...
21.08.2016 00:14
flymore написа:
Винаги ми е интересно да чета за траките и съм убедена, че сме най-древният народ на Земята.
Замислиха ме последните два коментара за интроспективните българи и заплахата от ислямизация, чрез пропускане на територията на Европа вълнА от пришълци. Това не са емигранти. Писах някъде за изпълняване на пъклен план, а именно - унищожаване на християнството. Благодаря за ценната информация, Шарапов! Хубава и мирна вечер от мен!

Ясно е че не са емигранти а пришълци и нашественици- те са част от новата геополитика на Турция и Ердоган,които днес се бият с нас за бурки и джамии,а утре ще се бият за властта и земята на нашите държави!
цитирай
16. shtaparov - Като неспециалист мога само да о...
21.08.2016 00:15
born написа:
shtaparov написа:
born написа:
Като неспециалист мога само да отбележа, че логиката на разсъжденията е безупречна. Дали заключенията са истинни може само да се предполага по понятни причини, тъй като доказателственият материал е ограничен и до голяма степен унищожен може би съзнателно. Развитите обаче теоритически разсъждения са перфектни с логичността си и вероятностната си безупречност. Адмирации .

Впрочем вярно е и обратното- на фона на малкото доказателствен материал нямаме нито един аргумент,който да говори в полза на обратното!

100 % съгласен !

Благодаря.
цитирай
17. indiram - Здравей, Щапаров!
25.08.2016 19:38
Плагиатите - да го духат!
Байгън! - чувала съм тази дума от баба ми... и смисълът е Добро, Хубаво, Браво, ...
ДулоВокил - ръка за ръка са!
И, думата Вода-Бода, е от дедите ни!
Кръг-ове и хора... много хора в кръгове...
Дали да не кандидатстваме в Гинес с хоро от 10 кръга (кръгове)?!

За Розетата - вече сме говорили...
Огньовете... Огънят - напомня ми за книгата на К.Кастанеда - Огънят отвътре!

Поздрави!
цитирай
18. indiram - ...
26.08.2016 22:56
Гледам/Виждам че си добавил и една картинка, над която ... е текста:
... оброчна плочка на Орфей,свързваща Орфей с Бакх и със Седемте основни Български богове,представени върху плочката като седем звезди: - и долу е картинката!
Която, какво изобразява - Орфей, разпънат на кръст....
И, още, ден (отляво светло) и нощ (вдясно тъмно)...

А, нали, казват, че Иисус бил разпънат(разпрант) на кръст - ...
А, и Прометей е бил прикован към скалите...

Много повторения или случайности...
Следователно, бива да се потърси връзка между Орфей-Иисус-Прометей-...

Поздрави!
цитирай
19. shtaparov - Плагиатите - да...
27.08.2016 01:58
indiram написа:
Плагиатите - да го духат!
Байгън! - чувала съм тази дума от баба ми... и смисълът е Добро, Хубаво, Браво, ...
ДулоВокил - ръка за ръка са!
И, думата Вода-Бода, е от дедите ни!
Кръг-ове и хора... много хора в кръгове...
Дали да не кандидатстваме в Гинес с хоро от 10 кръга (кръгове)?!

За Розетата - вече сме говорили...
Огньовете... Огънят - напомня ми за книгата на К.Кастанеда - Огънят отвътре!Поздрави!

Аз не съм чувал думата Байгън у нас освен като английско име,но я възстановявам чрез "Анализа" и както виждаш получава се,понеже Байгън= Багин (Богин,Божествен),което е ясен синоним и на добро,и на хубаво. А за прозренията на Кастанеда е рано да говорим- нямам предвид ностратическите аналогии,а влиянието на Морските народи оттатък океана.
цитирай
20. indiram - ...
27.08.2016 02:15
:-)))
А, у нас, аз съм я чувала думата... от баба ми... впрочем, питах, дъщерята на баба ми, за думата, и тя ми каза, че в момента не се сеща... А, Дъщерята на баба ми е майка ми!

Поздрави!
цитирай
21. shtaparov - Гледам/Виждам че си...
27.08.2016 02:17
indiram написа:
Гледам/Виждам че си добавил и една картинка, над която ... е текста:
... оброчна плочка на Орфей,свързваща Орфей с Бакх и със Седемте основни Български богове,представени върху плочката като седем звезди: - и долу е картинката!
Която, какво изобразява - Орфей, разпънат на кръст....
И, още, ден (отляво светло) и нощ (вдясно тъмно)...

А, нали, казват, че Иисус бил разпънат(разпрант) на кръст - ...
А, и Прометей е бил прикован към скалите...
Много повторения или случайности...
Следователно, бива да се потърси връзка между Орфей-Иисус-Прометей-...
Поздрави!

Не се доверявай много на светлосенките,които рисуват днешните художници- те повече обичат интерпретациите отколкото точността. А Прометей (Пра-Матий) без съмнение е Всебога и друго име на Дионис но за простите по онова време гърци,които заимствали голяма част от пантеона си от нас,всеки различен епитет на някой от Седемте богове бил име на отделен бог,понеже те не разбирали единосъщието и взаимовръзките между тях,нито разликите между изгряващото и залязващото слънце.
цитирай
22. shtaparov - :-))) А, у нас, аз съм я чувала д...
27.08.2016 02:27
indiram написа:
:-)))
А, у нас, аз съм я чувала думата... от баба ми... впрочем, питах, дъщерята на баба ми, за думата, и тя ми каза, че в момента не се сеща... А, Дъщерята на баба ми е майка ми!
Поздрави!

Е,много хубаво дето си я чувала и я помниш,поздравления дори- това си е вид принос към патриотичното ни дело!
цитирай
23. indiram - ===
27.08.2016 23:29
Видях и другата добавена картинка-снимка - и разбрах защо ми казваш за светлосенките...
и, още една хрумка - полумесец и звезда...понеже ги има по знамена...

Поздрави!
цитирай
24. shtaparov - Видях и другата добавена...
28.08.2016 20:40
indiram написа:
Видях и другата добавена картинка-снимка - и разбрах защо ми казваш за светлосенките...
и, още една хрумка - полумесец и звезда...понеже ги има по знамена...

Поздрави!


Обяснението е лесно: полумесецът е сложен отгоре за да подчертае,че чрез кръста Орфей-Дионис отива в нощния (подземния) свят,което става в момента на Слънчевия залез. Когато Дионис е под полумесеца (символ на Богинята-Майка сиреч Земята),той е значи под Земята сиреч в Подземния свят,което е периода от залеза на Слънцето до неговия изгрев,и точно тогава Орфей-Дионис е Сатурн.
цитирай
25. mariniki - благодаря...
29.08.2016 22:04
за тази богата, изчерпателна и интересна ифнормация...
уникални неща...
цитирай
26. shtaparov - за тази богата, изчерпателна и и...
30.08.2016 18:58
mariniki написа:
за тази богата, изчерпателна и интересна ифнормация...
уникални неща...

Многото съвпадения постоянно ми правеха впечатление и се набиваха в очите,та все някъде трябваше да има обща формула,която да ги обясни. Хубава вечер- здраве и късмет!
цитирай
27. brancaleon - :)
30.08.2016 20:46
""* Благодаря на нашия съблогър http://brancaleon.blog/ за любезното напомняне на очевидния факт,с който сме отраснали.""

Няма защо заради неща, които както сам казваш не забелязваме защото са пред нас.
Поздрав.!
цитирай
28. panazea - Здравей , Щарапов , благодаря за изчерпателния постинг.
28.09.2016 21:20
Чета и си записвам. Хрумват ми и други идеи , които после проверявам. Не бях се замисляла ,че Марс - Арес е Арий ,Кубера е Сатурн и Сатрите са Сатирите.
От имената продължавам в този ред на мисли:
Дионис-Адонай , Боян-Воин, Вологес-Велес, Велик-Повелител,Повелявам,Веля , Воля.
Бъдеще-Видище , Виделина.
Поздрав! Панацея , Панакеа , Панега

цитирай
29. shtaparov - Поздрав!
29.09.2016 18:47
panazea написа:
Чета и си записвам. Хрумват ми и други идеи , които после проверявам. Не бях се замисляла ,че Марс - Арес е Арий ,Кубера е Сатурн и Сатрите са Сатирите.
От имената продължавам в този ред на мисли:
Дионис-Адонай , Боян-Воин, Вологес-Велес, Велик-Повелител,Повелявам,Веля , Воля.
Бъдеще-Видище , Виделина.
Поздрав! Панацея , Панакеа , Панега

Правилно си забелязала: както съм писал и другаде,Адонай= О`Данай (Даонай,Дионай) т.е. Дионис,на когото са кръстени Дановото коляно и Данайците. Боян е Бойен (Боен,Воин) а Вологес (Веле Гос) е Сатурновото проявление на Дионис (Велес- Великия бог). Думата Воля идва от Веля (Казвам,Повелявам),но също от Вел (Бол)= Голям (Велик). Бъди здрава и щастлива и приеми моя голям (т.е. велик) поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4814827
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136732
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи