Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 19:46 - КАК БЕ УСТАНОВЕНО,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЧЕХИЯ,МОРАВИЯ И БОХЕМИЯ Е ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 27156 Коментари: 47 Гласове:
53

Последна промяна: 28.04.2019 23:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАК БЕ УСТАНОВЕНО,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЧЕХИЯ,МОРАВИЯ И БОХЕМИЯ Е ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД


   Изследванията на езиковата археология в последно време доказаха,че древните Чехи,Моравци и Бохемци са били Българи. В конкретния случай бе най-важно да се докаже,че населението на Чехия произхожда от Българи,понеже жителите на днешна Моравия и Бохемия са основно чехи. Имената на тези две области обаче също не са за пренебрегване,понеже са белег за древно наличие на стара,различна от чешката племенна принадлежност,която с течение на времето е отстъпила пред племенното название "Чехи" така,както имената на различните Скито-Български племена в Източна Европа са отстъпили пред племенното име "Руси",за да бъде изградена днешната руска народност от спойката между тези отделни племена. "Анализът" разкрива с лекота произхода на древните "славянски" (Скито-Български) племена Чехи,Моравци и Бохеми:

1. Чехи= Чеки (Чуки): Хората на Бога-Чук (Бога на гърма),Хората на Хермес. Те са още Чечи (Жители на областта Чеч в Родопите),които освен на нас са роднини и на Чеченците (Чечените). Името им притежава още един много важен смисъл,който ги свързва с Българската античност:

Чехи= Чечи (Чечени,Жители на Чеч,Чечяни),а Чечени= Чичони (Кикони),с прех. Ч-К както в примерите Кюфте-Чуфте,Че (Ще)-Ке,Мачедонио (италианска фамилия,означава Македонио),Кукя (Къща)-Куча (Куща),Мичо-Мико,Кепе-Чепе и пр. Значи Чехите и Чечените са потомци на Киконите (Чичоните), Хората с чембасите,избягали от Балканите след римското нашествие през  I век. Именно те са наричани някога от гърците Титани (Кикани,Кикони),което означава също "Високите хора,Хората с кики (с чембаси)",което ги правело да приличат на Хермес,понеже той носел крилца на главата си,а развяващата се по време на битка кика (чембас) създава впечатление за наличие на крило или крила върху главата на нейния носител.

image
  image
image
   Много показателно в случая е това,че родопската област Чеч,от която се оказва че произхождат Чехите (Чечите), е в непосредствена близост до района,който се определя от учените като племенна територия на Киконите (Кичоните,Чечоните). И те като всички други Тракийски племена са някогашни древни Българи а както се вижда от приложените кадри,по външен вид не се различават много от  нас. Генетичните разлики също не са големи нито генерални,а са по-скоро заблуждаващи: те не бележат принадлежност към отделни етноси както сме посочили и  другаде,а само различия в географското местоположение на техните притежатели,получени с течение на времето поради отдавнашното обитаване и експлоатиране на земеделски площи с различен почвен и минерален състав,които оказали влияние върху техния генофонд.

  Чешката митология,според която името Чехи произхожда от митичния прародител Чех или Чек съвсем не отхвърля тази нова версия за чешкия етноним,а я потвърждава с пълна сила. Непреводимата за днешните Чехи дума Чек е добре позната на нас Българите,защото освен Кик (Кика,Чембас) означава още Чук и произлиза от името на Бога Чук (Богът на гърма у древните Българи),с което потвърждава тезата на "Анализа",че всеки древен народ е изкарвал произхода си от боговете. В това тълкувание на чешкия етноним се съдържа и голяма логика,понеже древните Чечи (Жители на Чеч) живели предимно по родопските височини,където с предимство падат гръмотевиците,затова се наричали Чечи (Високите хора,Хората с Чембасите) и се отъждествявали с Бога на гърма,което ги прави също роднини на германите,армяните (армените),гермияните и караманите.

  Следвайки пътя на това разсъждение установяваме,че историческата съдба на прото-чехите е следната: древното Тракийско (Българско) племе Кикони (Хората с кика или още Чечони- Жители на областта Чеч,която първоначално стигала до Бяло море) бива прогонено от Балканите при някое гръцко или римско нашествие,след което се установява в северен Кавказ с надежда за спокоен живот. Някои от тях вероятно и преди това са достигнали Тарим,където са познати под името ЧЕШИ. След много векове обаче това племе отново е принудено да мигрира заедно с големи групи свои сънародници от други Български племена- Вандали (Вундари), Алани, Бургунди (Вуругунди), Багари (Бавари), Моравци (Мордавци) и др. Така първите Чечи се установяват в централна Европа и по стар Български обичай вследствие на преселението променят името си на Чеки и Чехи. Там историческата им съдба тръгва по нов път- католицизъм,германизиране на няколко милиона души от тях,езикови въздействия и пр.

  В същото време част от техните роднини остават в северен Кавказ,където се сродяват с кавказките народи и изпитват езиковите влияния на арменци,иранци,грузинци,араби и тюрки,а техни потомци са днешните Чеченци. Затова и днес твърде съществена "расова" разлика между Чехи (Чеки) и Чечи (Чечени: вижте ги на снимките) не може да бъде открита:

image
image

image

image

image
  За чехите е открит и стар исторически извор,който сочи произхода им като Български- в своята "История вкратце" от 1792 г. Йеросхимонах Спиридон пише следното:

  "Унгарски летопис говори така: Чешкия княз Брем произлезе от Илирик,дето беше цялата словенска войска и дето се беше заселил целият български народ; и отиде на запад да иска за себе си земя в немските страни и се заседя между реките Висла и Албин и Висурка,сиреч Венсера за които се знае,че са в немската земя,и на тези води построи град здрав и му даде име Бремен или Брземен ..." (Бремен= Бремин: Градът на Брем: бел.моя).

2. Моравци= Мордавци (Мордовци,с пропусната съгласна "Д",намираща се до друга съгласна както в случая Сърдце- Сърце).

image
  Ето че се доближихме до същината на проблема: енигматичното "Угро-Финско" (Бугро-Хунско) име Мордовци означава още Молдовци или Молдавци от което следва,че те са близкородствени с древните влахомолдовани (наричани още Мордовласи и Моровласи),които в никакъв случай не са били румънци. Името Мордова (Молдова,Молдава: с преход Р-Л) означава още Моргава,Мургава (с прех. Д-Г както в случаите Дявол-Гявол, Дюбел-Гюбел, Дьорд [унгарско име]-Гьорг [Георг,Георги], Дяково-Гяково и пр.). Нейното значение е "Черна",което като "превод" на това име се потвърждава индиректно от хрониката на Дуклянския презвитер. В неговия летопис е спомената областта Моровлахия (Мордовлахия,Мавровлахия),ще рече Черна Влахия,за разлика от която известната на всички област Влашко е наричана Бяла Влахия.

  Думата "Мавро" (черно) също е Българска- тя произлиза от името на пауна Маюра (Маура,Мавура) в индоарийската митология,който заедно с лъва бил свещено животно на бога Кубера- аватар на Шива и на Дионис. В своите най-стари проявления Кубера бил бог,но също и богиня на Земята,снеговете,планините и плодородието. Затова предполагаемият син на княз Кубер,който го наследил в Македония през VII-VIII в.,носел името Мавър (Мавро)- защото неговото име било считано за изконно Българско,каквото си е било хиляди години преди появата на първите гърци и римляни. А названията "Черна Влахия" и "Бяла Влахия" не са нищо друго освен синоними на названията "Черна България" и "Бяла (Сребърна) България",които имали за цел да разграничат кавказките Българи от славянските или чернодрешковците от белодрешковците.

  За изконната Българска принадлежност на първите Моравци,в това число на Великоморавците говори още един древен източник- Солунската легенда. В този средновековен летопис,който по ортодоксалните Скопски критерии е писан от "македонец",авторът свидетелствува,че Св.Кирил е казал следното:

"Чуха Българите за мене- и великия княз Десимир Моравски,и Радивой княз Преславски,и всички князе Български се събраха около Солун и воюваха срещу него три години,проливайки много кръв. И говореха:

"Дайте ни човека,когото Бог ни е изпратил!" Тогава ме дадоха. Българите ме взеха с голяма радост и ме заведоха в град Равен на река Брегалница. Аз им създадох 35 букви. Аз ги учих малко,те сами много постигнаха. Те,каза Господ,ще предадат на Бога православната вяра и християнството."

image
  Титлата "Велик княз" на Десимир Моравски несъмнено е призвана да покаже,че в текста става дума не за княза на коя да е Моравия,а на Великоморавия.  Тези Български князе по онова време изпълнявали онази роля,за която говори Дуклянската летопис- помагали на върховния Каназ да управлява и да съди народа,понеже той бил твърде многоброен. Името на известната река Морава обаче има още една интересна етимология,която може да се е отнасяла и за Моравците:

Морава= Морева (Широка като море), Мохрева (Мокрева,Мокра) понеже Море= Мохре (Мокре,Мокро) което свързва Моравците,Мордовците и Молдавците с Македонците,които в ранното средновековие били наричани и Мокроси а това се обяснява с факта,че изворите на Морава започват от географската област Македония.

3. Бохеми- жители на областта Бохемия,намираща се в централна и западна Чехия. Макар и населена с Чехи,тази област носи името на Келтското племе Бойохеми,за което се приема че е изселено от там,но около него има няколко особености. Първата е,че до Втората световна война областта била считана за предимно германска,а Юлий Цезар някога е писал,че Германите са гръбнака на истинските Келти. Друга особеност е тази,че Келтите са някогашни Белти (Балти),а Балтите- някогашни Балги (Болги,Белги),с което отново се връщаме при Келтите,чието главно племе до римското нашествие се наричало Белги- пришълци от Балканите според ирландските саги.

  И Германите някога не били този голям народ,който са сега: преди 2-3 хилядолетия те били само едно малко племе,което в сравнение с останалите изглеждало като днешните естонци на фона на Русия,Германия или Полша. Това племе по-късно обединило редица други племена около себе си,а всички приели общото име Германи така,както Скито-Славяните от Източна Европа,макар и бивши Българи били принудени да се откажат от своето Българско име,за да приемат племенното име на едно откъснало се от Българската империя племе- Русите. Германите също са пришълци от Българската прародина (Палеопонтийската област),а някогашните им връзки с редица други племена от този район бяха разгледани в статията http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/04/18/shokirashto-razkritie-na-quot-analiza-quot-tatarite-sa-rodni.1258161. Съответно на това,главната особеност около областта Бохемия и Келтското племе Бойохеми са техните имена,които имат тесни паралели с древно-Българските.

                Карта на чешките области Бохемия (в тъмнозелено) и Моравия (в бяло):
image
  Каквито и да са днешните жители на Бохемия,в тях непременно е останало нещо от древните Бойохеми- инак те нямаше как да съхранят така добре древното име на областта,а щяха да го променят така,както иракските араби са променили името на старата Асировавилония:

image
  image  
  Наистина,названието Бохемия без съмнение означава Бойохемия (племенна територия на Бойохемите),но то показва изумителна прилика с името на Българската област Боймия (в древен диалект Бойемия) от средното течение на Вардар (около Кавадарци и Гевгели). Имената на тези две области на практика са идентични,понеже:

Боймия= Бойемия (възст. на гласна м/у 2 съгласни), Бохмия (Бохемия). Няма друга област в Европа,чието име да показва толкова голяма прилика с името Бохемия като нашата,а това както казахме и другаде,не може да е случайно.

  За областта Боймия твърде подробно е писал македонския четник Христо Шалдев в своята книга
"Областта Боймия в Югозападна Македония/Народни обичаи в Боймия" (http://strumski.com/biblioteka/?id=516). Така че връзката между названието Бохемия и почти неизвестното у нас Българско име Боймия (Бойемия) явно е несъмнена и сега остава само да разберем какво означава то на нашия роден език. Оказва се,че тази задача е колкото лесна толкова и трудна,но с малко късмет и тя бе разрешена от "Анализа". Така в крайна сметка бе установено,че

Бохеми (жители на древна Бохемия)= Бахъми (в "гъкащ" диалект- Багъми),т.е. Българи от вярата на Бахымич (Багымич),за които пише в някои руски хроники. Коя е тази вяра,сега предстои да разберем. Цитираното име не е чуждо на днешна България- в нея все още битува древната фамилия Бахъмски,която в средноевропейски диалект би била произнасяна като Бохемски. Нейното окончателно значение е поразяващо,защото ни връща с няколко хилядолетия назад в миналото:

Бахымич (Бахъймич- езически бог,станал причина за появата на гореспоменатата "Вяра на Бахымич")= Багымич (в "гъкащ" диалект),Багъмиж (Бага-мъж,Бога Мъж)! А Богът Мъж е самия Дионис,понеже Дионис= Дивониж (Дево-мъж,Бога-Мъж)!

  Връзката с Дионис (Багамъж) е неоспорима,понеже средновековните извори са зафиксирали името на онзи особен светец или бог,когото почитали Българите-Катари при своето пристигане в Западна Европа,а то е Бафомет (Бахомет) и неговото име означава абсолютно същото- Багомет (Багомеж,Бага Мъж)! Катарите не случайно били дуалисти по природа- точно като главния им бог,когото те асоциирали с Марс (Арей),а остатък от светите му мощи (неговата мумифицирана глава) пазели с цената на живота си до последно и не позволили на никого да я унищожи или оскверни.

  Че Катари е имало в Чехия (Бохемия и Моравия)- това е добре отразено в историческите извори. Катарите отишли там навярно за да възобновят и подсилят частичното езичество на Българската общност,пострадало след напускането на племето Бойохеми (Байхъми,Бахъйми). Тяхното влияние в страната било толкова могъщо,че оказало решаващо влияние върху опитите за реформация в средновековна Чехия и движението на Хусистите,възникнало на базата на техните вярвания. И макар реформаторското движение да било в крайна сметка унищожено,то и днес причинява изблици на голяма национална гордост сред чешкото население. По времето на Хусистите роднинската връзка между Чехите и древните Българи навярно още се е помнела и никой не е смеел да отрече,че Българите са най-стария,най-развития,най-богатия и най-цивилизования "Славянски" (Склавински) народ.

  Великите световни достояния на нашите деди са безброй и наша основна задача е активно да ги издирваме,публикуваме и популяризираме. Ако сами не се преборим за своето историческо и културно наследство,другите народи няма да го направят- те нямат сметка от това и никога не са го правели така,както можем да го направим единствено ние. Наистина,борбата за издирване,популяризиране и опазване на нашето културно-историческо наследство няма да е лесна нито кратка,но единствено наше е задължението да я поведем и спечелим така,както другите народи спечелваха своята борба през XIX-XX в. Що се отнася до това,ние все още сме длъжници на древните Българи и не можем да се равняваме дори на милиметър с тяхното безпримерно величие,но това няма да обезсмисли нашия труд и нашите усилия за спасяване бъдещето на България и нареждането й на една линия с най-древните и най-цивилизованите нации в света!





Гласувай:
54


Вълнообразно


1. litatru - :)
26.05.2015 21:16
Както се казва : "Ученият си е учен". Винаги се възхищавам от това, което пишете. В съчетание с подходящите снимкови материали - цена няма, т.е. - велико е - научна литература! Не ми е необходима енциклопедия. Достатъчно е да надниквна в блога Ви.
(Единствената ми молба е, ако е възможно темите да са развити по- концентрирано - само есенцията - за такива като мен - хора без свободно време. Е, някой може да каже - като нямаш време какво търсиш тук? Отговарям - интересно ми е.)
Поздрави и успехи - Литатру!
цитирай
2. nikikm - Здравей!
26.05.2015 22:36
Благодаря от мен за материала,ценен и значим! Искам за попитам,дали имаш представа за това,дали чехите знаят нещо за произхода и родството си с нас?
И после,приеми го,като хрумка,като четох за Кикони,кичони,връзка с наименованието на киката или още чумбаса,чембаса,правилно ли правя връзка с кичур и чембер?последното е май от Родопите,но го има и по цяла България,смятам!Жив и здрав,радвам ти се!
цитирай
3. shtaparov - Както се казва : "Ученият си е ...
27.05.2015 00:58
litatru написа:
Както се казва : "Ученият си е учен". Винаги се възхищавам от това, което пишете. В съчетание с подходящите снимкови материали - цена няма, т.е. - велико е - научна литература! Не ми е необходима енциклопедия. Достатъчно е да надниквна в блога Ви.
(Единствената ми молба е, ако е възможно темите да са развити по- концентрирано - само есенцията - за такива като мен - хора без свободно време. Е, някой може да каже - като нямаш време какво търсиш тук? Отговарям - интересно ми е.) Поздрави и успехи - Литатру!

Това с концентрацията за съжаление не е лесно да се получи- обикновено пиша статиите си "на парче",на малки части в различни дни,понеже времето и възможностите не достигат,за да ги написвам на "един дъх". Здраве и късмет!
цитирай
4. shtaparov - Благодаря от мен за материала, ц...
27.05.2015 01:12
nikikm написа:
Благодаря от мен за материала,ценен и значим! Искам за попитам,дали имаш представа за това,дали чехите знаят нещо за произхода и родството си с нас?
И после,приеми го,като хрумка,като четох за Кикони,кичони,връзка с наименованието на киката или още чумбаса,чембаса,правилно ли правя връзка с кичур и чембер?последното е май от Родопите,но го има и по цяла България,смятам!Жив и здрав,радвам ти се!

Чехите не знаят истината за своя произход,но не се терзаят от това- те се радват на живота такъв,какъвто е. За споменатата от теб взаимовръзка си прав: Кичур= Кикар (Човек с кика),понеже Ч може да преминава в К,както споменах и по-горе. То означава още Кок-ар (Същество с кок/кик) и Косар (Човек с голяма коса),понеже "Кентум-формите" (думите с "К") може да преминават в "Сатем форми" (думи със "С"). Думата "Коса" (Кока,Кокъ,Кича,Киче,Кичур,Кика и пр.) означава още Косина (Козина) и Кожина (Кожа,Кожена)- от нея произлиза дори "турската" дума "Сач" (Кич,Киче,Кичур) чрез същия този преход К-С. Така че думата "Сач" е една от стотиците Български думи в турския език.
цитирай
5. demograph - Браво Щапаре!
27.05.2015 16:15
И поздрави от Банско! Дерзай! Кефя се да те чета.
цитирай
6. metlichina - има какво да научи човек при теб...
27.05.2015 19:13
наистина ценно и значимо... поздравления..!
цитирай
7. panazea - Поздравления !
27.05.2015 20:49
Чудесно представяне. Чехите са подложени на асимилация много отдавна .В същност още не могат да разберат защо са се отказали от старобългарската азбука . И сега пишат думата чех с 5 символа. Нямат Ъ ,а в същност го произнасят , на нямат писмен белег. Нали не вярвате , че могат да се произнесът 5 съгласни на куп? Винаги между някои стои Ъ , но не се отбелязва. По-младите не знаят за насилието извършено от немските барони , върху населението. Методий е заточен , без знанието на папата и когато той научава , нарежда да го освободят.
Даже и сега чехите от Брно говорят по-различен чешки от тези в Прага. Написаха го самите чехи , но не можеха да си обяснят причината.
цитирай
8. bezistena - Поздравления за професионално и ...
27.05.2015 23:28
Поздравления за професионално и академично проведеното разследване по тази лингва–пътечка на Българолюбородието,с което авторитетно доказваш,че всички тия племена са Българо–тракийски,сиреч заселени по тия места тракийски племена от техните духовни водачи,настойници и обгрижвачи–Българите,феноменната Божия жреческа каста от праведния клан на династичната фамилия Дуло от генетични потомци на Българските Богове –Демиурзи!
Бъди напълно уверен,че което близко или далечно Европейско племе да подложиш на анализа и на всички паралелни интердисциплинарни методи,задължително ще стигнеш до същите резултати за трако–Българският им генезис,и които ще са верни!
Същото важи и за всички други континенти и племена!И които ще бъдат също абсолютно верни и истинни!
Но няма да хванат абсолютно никакъв дикиш пред институциите,овластени да признаят и академизират тия верни резултати,защото тия институции в България и по целия свят са създадени и слжжени там,първо–за да не допуснат да научат Българите и света за тази цивилизационна роля на Българите,и второ–ако все пак тази истина бъде изтървана да излезе на бял свят,да не признаят никога очевадните документи,независимо от каквото и естество,категория,достоверност и автентичност да са те!
Затова няма никакъв смисъл да се представят пред официалните специализирани служби и институции твоите,нашите и въобще на всички истински Български независими изследователи исторически достоверни разследвания и документи–те никога няма да признаят аргументите и фактите,които ще представим и доказваме,че 2+2 =4 в исторечески аспект,като или ще мълчат академично умно и авторитетно,или ще кажат,че според гръцката,руската или западната исторически школи и науки,верният отговор е друг,и за който бъдните поколения след няколко века ще се произнесат кое как е било!
Ако много настояваме,ще ни кажат задължителното,че историята е много сложна наука и не е за инженери,лекари,филолози,архитекти,поети и музиканти,екстрасенси,и недай си Боже,религиозни откачалки!
цитирай
9. bezistena - Ако много настояваме пак по елек...
27.05.2015 23:30
Ако много настояваме пак по електрноните форуми и селения,ще организират срещу ни кохортата безродни мъдреци анти–Българи и мерзавци с професионални нихилистично–присмехулни клишета и ниски чела и мухлясали мозъчни гънки,колкото и да ги имат дори...
Ако много знаем пак,ще изпратят поредната експедиция от БАН да ни търси с наши пари корените и пелените от тюленова кожа,примерно при ескимосите на северния полюс,и тъй като няма начин да не намерят поне нищожен Български остатъчен интелектуален цивилизационен артефакт и сред тях,защото всички племена и култури нашите Деди са ги правили дето се вика,но наистина–от маймуни хора,научно и авторитетно ще кажат:
–Видяхте ли,кво ви разправяхме,откъде сме (и те се слагат в това число) дошли,пък вий"автохтонни,та автохтонни!" сме били!
Хайде,стягайте се колкото останахте,и по родните места!(без да се слагат и те в това число!)
Ако и тогава не кандисаме,ще подгонят отново тълпите от Африка и Азия към Свещената ни безгранична и без граници България,за да ни "попълвали и освежавали генофонда",както ни се закани скоро една нагла мръсница–Кристалина Георгиева,и работи в тази посока усилено и денонощно на най–високо институционално ниво със световните заговорници срещу Българите за изтреблението на жилавия Божествен Български род и ген
А те заговорниците и душманите ни нямат край външни:турци,гърци,сърби,евреи, македонци,руснаците,сега американците,вътрешните безродни мекерета и родопродавци...чет нямат,ама и хабер си нямат какви работи са подготвили Отгоре за нас и за тия Български душмани!
Та тая анти–Българска реакция и утайка,която работи на принципа НА ЧЕРНОТО БЯЛО ВИКА и обратно,никакви документи не признава повъпроса на Българската истинска история,но ти,Приятелю,продължи и работи не за тях,а за Българите!
Свети Паисий не представи Историята си пред атестационнаната комисия на фанариотите и турките палачи,а я разнасяше между поробените Българи!
Прави и ти това!
И ние правим това!
И пак ти казваме как да легализираш труда си!
цитирай
10. bezistena - Как да легализираш прекрасните си ...
27.05.2015 23:33
Как да легализираш прекрасните си изследвания и открития пред най–висшата атестационна комисия и институция–тази на Българските Богове Исус и Богородица,с които ви запознаваме с нашия блог.
И както ще продемонстрираме с най–добро просвещенческо намерение и с твоите изследвания,които проведени с голямо желание,вярна интуиция,мъдрост и академична перфектност,те водят до високото стъпало на познанието,но на ония–анти–българите,въобще не им пука от тях,защото те са проведени с измислената от тях умишлено десакрализирана,опростачена първосигнална сравнителна травиална натакмистика–псевдо наука,наречена етимология,с единствената цел да не позволят на Българите да познаят в демите,имената и топонимията Боговете си и да се познаят,че са духовният и интелектуален феноменен гений и разсад на всички народи и племена,за да могат,поставили ни в безпросветно невежие за силата и непобедимата ни мощ,да ни затрият!

Ще тръгнем от предпоследното най–високо стъпало на Българолюбородието,на което си стигнал и още не смеш да прекрачиш на последното–сакралното,за да береш сам заслужено плодовете на богатата си реколта,за да покажем на сродните ни трако–Българи на запад от България,на които въобще не им дреме,че ще им изкараме Българо–тракийските корени,напротив–с презрение ще ни обругаят,че ги сравняваме с циганите,за които мислят че са Българи,или най–малкото ще ни натирят с шаблонните им клейма "тъмни балкански субекти"!
Ние ще им покажем с магията на Свещения шифърна Българския език,че са наш Български и тракийски генетичен и интелектуален имплант,за да може когато съвсем най–скоро време настъпи проектното време по Техният сценарий,и тръгнат обезпаметените тракийски племена от Запад и от цял свят на тълпи към някогашните Бащини земи–Тракия и България,да имат документ да ни представят,че са наши,да имат и очи,да се извинят,покаят,и помолят за прошка и им позволим да влезнат в свещената Българска земя и се поклонят на Боговете ни с нашето посредничество и ходатайство пред Тях!
цитирай
11. bezistena - КАК БЕ УСТАНОВЕНО, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО ...
27.05.2015 23:34
КАК БЕ УСТАНОВЕНО,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЧЕХИЯ,МОРАВИЯ И БОХЕМИЯ Е ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД!
Високо и стабилно зикуратно лингва–стъпало,от което с помощта на shtaparov се качваме на там,където легализират документите,написани с Техния Свещен код и език!

САКРАЛНИ ЕТИМОЛОЖКИ БЕЗАПЕЛАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ ЗА БЪЛГАРО–ТРАКИЙСКИЯТ ГЕНЕТИЧЕН И ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ПРОИЗХОД НА ТИЯ ПЛЕМЕНА И КУЛТУРИ:

МОРАВИЯ=МОРА ВИЯ=АВЕ МАРИЯ=Богиня Мария

БОХЕМИЯ=Бохиня Ма=Бохиня майка–Великата Богиня Майка

Римляните наричат областта Boiohaemum на келтското племе бойи,което я обитава.
И да не знаехте досега от нашите документи,че келтите са изконни Български елитни тракийски племена,отникъде неприходящи тука,ами извечни автохтонни със столица ДУЛО БА,която е анаграмната херметизация на ДУБИЛИН,ДЪБИЛИН,ДЪБЛИН–древното име на Ямбол,което означава Дуло на Бог,Богиня–жреци,друиди и династи от Дуло, родовата фамилия на Българските Богове Исус и Мария Магдалена–вече ще сте просветени с декодирането на на двете имена:

Boiohaemum=БОИОХАЕМУМ=БОХ МАМА=Бохиня Мама–Великата Богиня Майка,която при последното си аватарно явяване преди 2000 години е позната като Мария Магдалена:

Boiohaemum=БОИОХАЕМУМ=БОХ Ма Ма=Бохиня Мария Магдалена

КЕЛТИ=Кан(Жрец) от Дуло–
херметичният династичен индекс на Друидите–Българските жреци от рода Дуло,Духовни водачи и управници на племето.
От тях е и духовният баща и светец на чешкото тракийско племе и народ–Ян Хус:

ЯН ХУС=СУ ХНА=Иса Хан=Хан(Кан,Жрец) на Иса–жрец на Исус,задължително Българин!
От този изроден Български Божи род са и мерзавците от дуловото разклонение ХАБСБУРГИ,впили метастасизите си във всички европейски племена и по целия свят,и разкатали мамицата на чехите през 17 век,и чиито мръсни ризи изкарваме сега!

ХАБСБУРГИ=ХАБ С БУРГИ=БАХ С БУРГ=Бох Иса е Бург=Бог Исус е Българин–вижте,мръсниците,с какъв геноцид ни разкатаваха на Българите мамицата векове,и криеха тази истина,а пък сега първи викат ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!
Българин ми,че и Богородица,Мария Магдалена,Е Българка!
цитирай
12. bezistena - Затова Хасбургите, и всички вла...
27.05.2015 23:35
Затова Хасбургите,и всички владетелски фамилии и държавни глави на всички народи,от Путин до Барак,от Камарън,Берлускони до Башар Асад и нататък,крият,крият мерзавците, че са Българският Божи род Дуло,ама изроден и осквернен,че ги е и срам,и страх да не им потърсим сметка за всички зулуми и нещастия,пречинени на народите и на Българите на най–много!
Как ще скриете вече досиета си,които от небесния архив ни дадоха вече,бе!
Будали,защото и нашето свещено Ямболско име носят и сквернят–Дубилин,Дъблин,и те са оттози династичен Божи род!

БУДАЛИ=ДУБИАЛИ–Н=Дъбилин

ВЛАДИМИР=Дуло на Богиня Мария
ПУТИН=Богиня Диана–
доказан династ от Дуло от 500–те елитни Български аристократични родове от Волжска България,изградили съвременна Русия

БАРАК ОБАММА=Барк Богиня Мама=Богиня МаМа Барк=Богиня Мария Магдалена България–династичен потомък на Българските цивилизатори и генни инженери из Африка

КАМАРЪН=Кан(Жрец) на Мария–
поизроден и позамърсен доста Български династ,който плаче за изпиране и преосвещеване

БЕРЛУСКОНИ=Иса Булкарина–
и той бая мръсотия понатрупа,че и Българската феноменнка Дарина не можа да го почисти!Ще го почистим!

БАШАР АСАД=Шар Иса и Богиня Диана–стискай още малко зъби,братовчед,скоро всички ще ви съберем под бащината ви обща родна лозница,да се опростите в сълзи и сополи,че да ви водим покаени и смирени при Отец ни и Майка ни и ходатайстваме за вас да не ходите в бая горещите Спа–процедури с катраня на точката на кипенето му!

НЕБЕСЕН АРХИВ=Бог Иса Барх=Бог Исус Българина

ДОСИЕ=Диана и Иса–записани на неизтриваем хард–диск всяка ваша мисъл,дума,поглед и постъпка и архивирани в тефтера на Свети Петър или по научному казано в Акаши,и още по–научно в Единния вселенски компютър!

ЕДИНЕН ВСЕЛЕНСКИ КОМПЮТЪР=Бокиня Мат Диана и Исус Бълкарина

СРАМ от=от Иса и Мария–каво ще кажат Боговете ни общи при Съдния Ден
СЪДЕН ДЕН=ДЕН на Иса и Диана

СТРАХ от=от Иса Траха

Има защо да се срамуват и страхуват,ако срам нямат!

НЯМАТ СРАМА от=от Иса и Мат Мария
цитирай
13. bezistena - Защото цялата чешка, моравска, ...
27.05.2015 23:38
Защото цялата чешка,моравска,бохемска и т.н.етносни групи са Български генетичен и цивилизационен продукт,затова и навсякъде е ударен Българският кръстнически печат!Затова и Прага е по името на Българите–Парги,Барги,и другите им големи градове:

ХРАДЕЦ КРАЛОВЕ=Трах Иса България=Иса Българина от Тракия

БУДЕЙОВИЦЕ=Богиня Диана и Бог Иса

ПАРДУБИЦЕ=ПАРДУБИТСЕ=Братя от Богиня Диана и Иса

СВИТАВА=Бог Иса и Богиня Диана

И вижте сега фалшификаторите–етимолози,които в усилието си да скрият сакралния произход на името на областта Моравия и не се разбере Българската му лингва–генетика,какви ги разправят в официалните документи:

Името на областта Морава идва от името на река Морава,чието име идва от...името на областа Морава!

Хич повечие няма да им обръщаме внимание на фалшификаторите и опростачената им първосигнална етимология,защото на нас Боговете ни ни дадоха Тяхната семантика и ни казват дирекно какво означава името на тази изконна Българска имперска провинция и народ!

МОРАВА=МОРА ВА=АВЕ МАРИЯ=Богиня Мария

Името на държавата Чехия на чешки е ЧЕШКА,и в него Българските Жреци– настойници на това Българско тракийско племе,са скрили популярния си кански титул за жрец!

ЧЕШКА=ТШЕШКА=Кан(Жрец) на Диана и Ишуш
Кан(Жреци) на Дионишиуш=Жреци на Дионисиус–поредният разселническо–цивилизационен отряд от армията на Дионисиус,които са Българските Богове!

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСИУС=Диана и Исус

Името МАВРО не идва нито от ЧЕРЕН,нито от Маврите,че били черни,нито от пауна МАУРЯ–това е поредната анти–Българска и международна фалшификация и десакрализация на свещеното име на маврите и на пауна,а е поредното херметично гнездо на Богиня Мария:

МАВЪР=МАВРО=Богиня Мария
МАУРЯ=Мария
Ще разсекретим автора на граматичните–лингва хватки в езиците и на термините:

КЕНТУМ ФОРМА=Бокиня Мат Мария
САТЕМ ФОРМА=Иса и Богиня Мат Мария

Благодарим за зикуратната платфора и синергитичния заряд и трибуна,Приятел,и давай заедно с нас!

ЗИКУРАТ=ТАРУКИЗ=Трака Иза

Бъди благословен,Приятел!
цитирай
14. shtaparov - ...И поздрави...
28.05.2015 16:52
demograph написа:
И поздрави от Банско! Дерзай! Кефя се да те чета.

Чест и почитания,уважаеми приятелю!
цитирай
15. shtaparov - (има какво да научи...)
28.05.2015 16:54
metlichina написа:
наистина ценно и значимо... поздравления..!

Поздравления и за теб- борбата продължава!
цитирай
16. shtaparov - Благодаря за идеята,bezistena!
28.05.2015 17:06
bezistena написа:
Поздравления за професионално и академично проведеното разследване по тази лингва–пътечка на Българолюбородието,с което авторитетно доказваш,че всички тия племена са Българо–тракийски,сиреч заселени по тия места тракийски племена от техните духовни водачи,настойници и обгрижвачи–Българите,феноменната Божия жреческа каста от праведния клан на династичната фамилия Дуло от генетични потомци на Българските Богове –Демиурзи!
Бъди напълно уверен,че което близко или далечно Европейско племе да подложиш на анализа и на всички паралелни интердисциплинарни методи,задължително ще стигнеш до същите резултати за трако–Българският им генезис,и които ще са верни!
Същото важи и за всички други континенти и племена!И които ще бъдат също абсолютно верни и истинни!
Но няма да хванат абсолютно никакъв дикиш пред институциите,овластени да признаят и академизират тия верни резултати,защото тия институции в България и по целия свят са създадени и слжжени там,първо–за да не допуснат да научат Българите и света за тази цивилизационна роля на Българите,и второ–ако все пак тази истина бъде изтървана да излезе на бял свят,да не признаят никога очевадните документи,независимо от каквото и естество,категория,достоверност и автентичност да са те!
Затова няма никакъв смисъл да се представят пред официалните специализирани служби и институции твоите,нашите и въобще на всички истински Български независими изследователи исторически достоверни разследвания и документи–те никога няма да признаят аргументите и фактите,които ще представим и доказваме,че 2+2 =4 в исторечески аспект,като или ще мълчат академично умно и авторитетно,или ще кажат,че според гръцката,руската или западната исторически школи и науки,верният отговор е друг,и за който бъдните поколения след няколко века ще се произнесат кое как е било!
Ако много настояваме,ще ни кажат задължителното,че историята е много сложна наука и не е за инженери,лекари,филолози,архитекти,поети и музиканти,екстрасенси,и недай си Боже,религиозни откачалки!

Това е попадение в десятката- напълно съм съгласен с теб!
цитирай
17. get - - Щапаров, чета настоящият ти коментар и твърде съм смутен ... тъй като още преди година стигам до подобни изводи ... ?
29.05.2015 23:17
shtaparov написа:
nikikm написа:
Благодаря от мен за материала,ценен и значим!
...
И после,приеми го,като хрумка,като четох за Кикони,кичони,връзка с наименованието на киката или още чумбаса,чембаса,правилно ли правя връзка с кичур и чембер?последното е май от Родопите,но го има и по цяла България,смятам!Жив и ...!

Чехите не знаят истината за своя произход,но не се терзаят от това- те се радват на живота такъв,какъвто е. За споменатата от теб взаимовръзка си прав: Кичур= Кикар (Човек с кика),понеже Ч може да преминава в К,както споменах и по-горе. То означава още Кок-ар (Същество с кок/кик) и Косар (Човек с голяма коса),понеже "Кентум-формите" (думите с "К") може да преминават в "Сатем форми" (думи със "С"). Думата "Коса" (Кока,Кокъ,Кича,Киче,Кичур,Кика и пр.) означава още Косина (Козина) и Кожина (Кожа,Кожена)- от нея произлиза дори "турската" дума "Сач" (Кич,Киче,Кичур) чрез същия този преход К-С.


I.В българският език се набелязват специфични признаци присъщи И за двете основни групи на прото-европейският език "Сатем - Кентум" ?

II. По отношение на чехите, по-скоро не са преки наши производни(наследници) а сме ако не братя, то поне първи братовчеди по кръвно родство? По причина, че те са по-скоро към подгрупата на венетските-славяни (с начална точка на разселване) от Пафлагония! - Ето я на картата: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Anatolia_Ancient_Regions_base.svg - според Страбон - Софокъл ... минали през Балкани и на север ... това поне 5-ти век пр. хр. - ако не и от време на Троянска война?
- Докато, българите по-скоро са с релации Балкани и Витиния + Мизия (Малоазиатски) ... достигайки в Разселването си отново Балтика и родствени на балто-славяните? А от тези балто-"славяни" се отделят на практика "готите", за които се твърди, че са германци :))) !

- Мога да обоснова тезата си с езиков пример, топонимия? Разпространението на лексика - нямаща аналог(превод) на гръцки, а преводима на български - съвременен Дори?! Както са примерно - Kition (Кипър 13-ти ВС ?); Kythnos един от Цикладските острови; Mount Cynthus - на която е била горичката на светилището в о.Делос ... името Кипрос (на остров Кипър) + явяващо се епитет на богиня Афродита ... Имам още много, за писане (като примери - но да не досадя) Питам ... тези топоними и епитети, не кореспондират ли "кипра" и "ки(т/ч)на" ? - Ако отговора е положителен - Тогава?
- Това означава, протоезика от който е произлязъл (прото)българският е местен по произход ... с възраст от преди ... ЧЕТИРИ ХИЛЯДОЛЕТИЯ минимум? Минимум не го слагам случайно - но спирам с обясненията на изводите си ... най-малко да не претоваря читателите ти!

- Поздрав!
цитирай
18. get - - Вероятно съм те затруднил ... изсипвайки ей така твърдението си, което пък е свързано за ...
31.05.2015 10:59
... за незапознатият с проблема - Криещ в себе си, изключително голям, като обем, информация?

- Като за начало - да погледнем картината(условно) приета и демонстрираща "география"(деление) на индоевропейските езици по признак "сатем" и "кентум" - демонстрирано ни чрез тази карта от Wikipedia ?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Centum_Satem_map.png
Забележка:
1. Оцветено в "червено" отговаря на език от група "сатем" - "синьо" отговаря на "кентум";
2. Тези наименования "сатем - кентум" идват от спецификата на произнасяне на думата: "сто" ? Която при западните говори (плюс "тохарски/тохаристански(най-вдясно на картата ?) се е произнасяла с ясно изразен звук "К" (в началото) - при втората група (източна) произнасянето е било "С".
Извод: В българският , съвременен(въпреки, че по признак, произнасянето на дума:"Сто" - можем да го отнесем, към групата на "сатемните" езици - се забелязват признаци ... които са специфични и за двата вида говори ?!

- Второ: Следва да си поставим въпроса - но вече не от позиция(не само езиков, историко-сравнителен анализ) а й от други науки занимаващи се подобна проблематика (поради това съпределни по отношение на разглежданият въпрос ?) ... и си отговорим на Въпроса - Какъв е механизма на генезиса, плюс - Място на възникване на това население ... чийто език се е явил "първоосновата" на тези по-късно производни (езици) ... попадащи в езиковото семейство, известно ни като - "Индо-европейско" ?

- Поздрав и успех ... в търсенето?
цитирай
19. katan - Остава само да те поздравя!
31.05.2015 12:01
Поздравявам те!!!!
цитирай
20. shtaparov - Благодаря за коментгарите, get- на ...
31.05.2015 22:21
Благодаря за коментгарите,get- на практика не си ме затруднил,но нямах възможност да ти отговоря,а дългият коментар не можеш и да го "цитираш" безпроблемно. Моето мнение за едновременното срещане на двете форми "Сатем" и "Кентум" в Българския език винаги е било само едно- това е езикът,който ги е зародил,от него те са тръгнали по света.
цитирай
21. shtaparov - Благодаря- и аз теб!
31.05.2015 22:22
katan написа:
Поздравявам те!!!!

Радвам се че ти е харесало!
цитирай
22. 1997 - Призив за задълбоченост
05.06.2015 00:26
Виц: Ето как се появили в български език някои топоними- пътувал Бай Ганьо с кораб и стигнал до страната на тъмнокожите. Веднага ги призовал да изкъпят калта си"А в риката, де, а ф риката, а ф риката". Така била означена Африка. Когато стигнал в Далечния Изток бил изумен. Впечатлен повтарял "Я па тоя! Я па ония! Я па ония! Така била назована Япония

Колкото и да не познавам научните методи в историята, струва ми се, че намирането на сходство в звученето на топоними е доста повърхностно. Разбирам патоса на автора и го сравнявам с патоса на първопроходеца на българското възраждане- Паисий Хилендарски. Докато Паисий пише при условия на неразвита наука, противопоставяйки се на натиск за обезбългаряване, настоящият автор пише при условията на развита методология на науката история. В съвременната интелектуална среда възторзите на тема "Колко сме велики", влизащи в противоречие с научните факти дискредитират не само автора, но и създават нереален поглед върху света. Фалшивото самочувствие би ни поставило за основателен присмех сред другите народи. В горния случай, несъобразяването с чешки и световни изследвания не е добро. По- добре да се изложи чешката теза и да се разкритикува с факти, отколкото да се представя като научен факт, че еди- кое- си географско име приличало на еди- кое- си. В контекста на горното, примерно приоритетът на названието на селища Сопот в България, Македония и Полша би трябвало да се докаже, а не да се приема като изначално българското име.
За финал искам да кажа, че сходството на Пирин и Пиренеите, на Иверия и Иберийският полуостров, на Гана и Ганьо предизвикват още по- конкретни асоциации, но доказването им подлежи на много сериозна научна работа.
цитирай
23. shtaparov - Виц: Ето как се появили в български ...
09.06.2015 19:06
1997 написа:
Виц: Ето как се появили в български език някои топоними- пътувал Бай Ганьо с кораб и стигнал до страната на тъмнокожите. Веднага ги призовал да изкъпят калта си"А в риката, де, а ф риката, а ф риката". Така била означена Африка. Когато стигнал в Далечния Изток бил изумен. Впечатлен повтарял "Я па тоя! Я па ония! Я па ония! Така била назована Япония
Колкото и да не познавам научните методи в историята, струва ми се, че намирането на сходство в звученето на топоними е доста повърхностно. Разбирам патоса на автора и го сравнявам с патоса на първопроходеца на българското възраждане- Паисий Хилендарски. Докато Паисий пише при условия на неразвита наука, противопоставяйки се на натиск за обезбългаряване, настоящият автор пише при условията на развита методология на науката история. В съвременната интелектуална среда възторзите на тема "Колко сме велики", влизащи в противоречие с научните факти дискредитират не само автора, но и създават нереален поглед върху света. Фалшивото самочувствие би ни поставило за основателен присмех сред другите народи. В горния случай, несъобразяването с чешки и световни изследвания не е добро. По- добре да се изложи чешката теза и да се разкритикува с факти, отколкото да се представя като научен факт, че еди- кое- си географско име приличало на еди- кое- си. В контекста на горното, примерно приоритетът на названието на селища Сопот в България, Македония и Полша би трябвало да се докаже, а не да се приема като изначално българското име.
За финал искам да кажа, че сходството на Пирин и Пиренеите, на Иверия и Иберийският полуостров, на Гана и Ганьо предизвикват още по- конкретни асоциации, но доказването им подлежи на много сериозна научна работа.

Истината обаче тук е,че това не са топоними а етноними,образувани на базата на теоними,от което тяхното разтълкуване става по-лесно. Всеки древен бог на нашите деди имал много имена: от няколко десетки до няколкостотин,затова изобилието им не трябва да ни учудва.
цитирай
24. germantiger - ...
11.06.2015 20:12
Господ е българин, всички са българи!

Не са българи само негрите, циганите и всички престъпници или невежи.

Големия взрив (евентуално) дал началото на Вселената преди 13,7 млрд. години, всъщност е взрив на българското самочувствие ;)

Аз самия съм половин германец, но всъщност съм 200% българин, защото няма германци и няма хора, всички са българи (без монголоидите, но и те ще станат българи - просто никой не се е заел с тях).
цитирай
25. shtaparov - Господ е българин, всички са бъл...
11.06.2015 20:33
germantiger написа:
Господ е българин, всички са българи!

Не са българи само негрите, циганите и всички престъпници или невежи.

Големия взрив (евентуално) дал началото на Вселената преди 13,7 млрд. години, всъщност е взрив на българското самочувствие ;)

Аз самия съм половин германец, но всъщност съм 200% българин, защото няма германци и няма хора, всички са българи (без монголоидите, но и те ще станат българи - просто никой не се е заел с тях).

Поздравявам те за това,че си 200% Българин но не бъди такъв излишен скептик- Българското може да не е навсякъде но със сигурност е там,където "Анализът" го е открил! Хората извън бялата раса можеш твърдо да ги зачеркнеш разбира се- науката е разумна дисциплина и определено се въздържа от писането на глупости. Лека вечер и късмет!
цитирай
26. get - - Откриха нещо уникално в Белоградчик
11.06.2015 22:44
germantiger написа:
Господ е българин, всички са българи!

Не са българи само негрите, циганите и всички престъпници или невежи.

Големия взрив (евентуално) дал началото на Вселената преди 13,7 млрд. години, всъщност е взрив на българското самочувствие ;)

Аз самия съм половин германец, но всъщност съм 200% българин, защото няма германци и няма хора, всички са българи (без монголоидите, но и те ще станат българи - просто никой не се е заел с тях).


http://littlebg.com/otkriha-neshto-unikalno-v-belogradchik/

Цитат:
Преди да бъде проучена пещерата, се е смятало, че праисторическите европейци са преминали от Африка към Европа ... Тази теория е подкрепена от находки, открити в Испания и Турция, които датират между 400 000 и 800 000 години. За разлика от тях, френски учени са попаднали на следи от човешки живот в пещерата Козарника, които могат да бъдат датирани от 1,6 до 1,4 млн. години, съобщи Стандарт нюз.

Находката в пещерата край Белоградчик е била открита напълно случайно. За пръв път за нея се съобщава през далечната 1933 г. от археолога Рафаил Попов, който прави пълни описания на откритията си, според които в Козарника са живели хора от каменната ера.
...
през 1996 г., научна експедиция, начело на която е ст.н.с. Николай Сираков от Археологическия институт към БАН, и Жан-Люк Гуадели, френски учен от ... И така, българо-френската археологическа експедиция започва да проучва отделните фази на късния палеолит. Учените разкриват, че в Козарника са открити 18 културни пласта и 16 геологически хоризонта. Сред тях най-важни са най-долните пластове, тъй като те датира отпреди повече от 35 хилядолетия. Откритите следи от живот в пещерата променят световната теория за настъпването на хората от Африка към Европа. ..."

- Още ... ?
1. ... Сафронов В.А. "Индоевропейские прародины" ...?
2. ... Петър Детев - "откривателят на прародината на Европейците" (Проучил !)над 350 селищни могили в басейна на река Марица. В българската част на Древна Тракия изтъкнатият археолог-праисторик изследва и интерпретира над 14 хиляди открити от него артефакти, започвайки от края на седмото хилядолетие до Христа.
Детев ... счита? - Т.нар. "траки" (са всъщност ПЪРВИТЕ ЖИТЕЛИ на Стара Европа) са по-младите генерации на местно, коренно население, дошло в края на палеолита и началото на неолита непосредствено от Мала Азия във времена, когато и Босфора, и Дарданелите не съществували като протоци, а били сухоземни пътища за идещите от Африка и Азия наши предци (homo sapiens), оказали се носители на първата европейска култура. Могилната култура в Тракия е всъщност първата европейска култура, а късният неолит се е развил като самобитна култура в Тракия, за която Детев използва геолого-географското определение "басейнът на река Марица". ... После идва култура "Винча" (тартарските плочки с протописменост КОЯТО Е ИДЕНТИЧНА НА ШУМЕРСКА ?!) ... СЛЕДВАНИ ОТ "Варна-Хаманджия"(придунавска) ... Триполие-Кукутени ... и ако е вярно писаното в историческите читанки ... прадедите (тоест, на) протогърците по това време са живели около езерото Балатон :))) ! - Ама много чернички са на вид за "европейци" ? :)))
... и историята продължава - за да ни се поднесе пренаписана вече в Ново време ... "Европа започва от Гърция(Елада)" ... това го пишат протестантите-лутерани ... спорейки с ортодоксалните католици ... Като един Чезаре Бароний ... от последният силно е повлиян отец Паиций при написването си на Историята на славяноБолгарская?!
- Това накратко !! :))!
цитирай
27. germantiger - ...
12.06.2015 06:19
А-а-а ;) при вас няма наука... има религия!

Бугарска, македонска... наденица, наука де :)
цитирай
28. shtaparov - До get:
12.06.2015 19:18
Да- това е наистина страхотна пещера,която сякаш е строена от квадри! А на теорията,че първите хора са населили Европа през Гибралтар и Испания никога сериозно не съм вярвал- в нея няма никаква логика!
цитирай
29. shtaparov - А-а-а ;) при вас няма наука. . . има ...
12.06.2015 19:23
germantiger написа:
А-а-а ;) при вас няма наука... има религия!

Бугарска, македонска... наденица, наука де :)


Ако дръпнем религията и надениците настрана,остава чистата наука макар че няма история,която да не проучва древните религии. Знам,че много хора трудно ще преглътнат новите научни открития за древните Българи,но ще им се наложи. Включително и на "македонците".
цитирай
30. germantiger - ...
12.06.2015 19:38
Всеки има право на фантазии.

Да ги нарича наука, може само неукия или манипулатора.

И разбира се, чистосърдечно заблудения - убеден съм, че ти си добър човек.
цитирай
31. get - - Омръзна ми вече, да чета единствено и само, писаните през протестанско-лутеранската реформация ...
12.06.2015 22:49
germantiger написа:
А-а-а ;) при вас няма наука... има религия!

Бугарска, македонска... наденица, наука де :)


... "Магдебургски центурии" (17-ти век) !!
- Искам (си:))!) истинската история на нас, като народ?!! ... в тази връзка, наместо да ми вадят от праха и реанимират (случайно ли !) "Славянската история" на Мавро Орбини ... искам да чета другата, и по-точната версия на Чезаре Бароний - Защо не преве(ж!)дат нея на български ?!?

- Като споменах думата за науката с която се занимаваме дори и в момента ИСТОРИЯ - Категорично твърдя: ЕТИМОЛОГИЯ и ЛЕКСИКА при същата ... Има смисъл единствено и само през български ?!
- Същата кореспондира не само със съвременен български ... а и с античен македонски ... за който се твърди, че бил диалект на гръцкият (античен) - Ама на античен гръцки - няма аналози ... Такива се откриват единствено и само в "македонски", той и "тракийски" езици !!!

- Така че Тигре, това което толкова те смущава - почива на факти(исторически + филологични) и логика?! - Ако не ми вярваш? - мога да ти го докажа в научно-популярен вид с примери!?

- За това, което ти обяснявам, част от информацията се крие в думите написани от К. Фотинов: „Тракия се именува от Тира(с), осмаго сина Яфетова.“!
- Истината в/за смисъла на думата се крие, в този примитивен опит за даване определение на думата "history-история" = "knowledge from inquiry" ... Не знам, дали ще (ме) разбереш от първият път, ... за същината на това, за което се опитвам да ти обясня(?) ... чрез примерите за героя "Тира(с)" и ... Историята, която не е (само) трупане на знания чрез: "питане", "справка", "анкета", "следствие" ... Потърси ТОЧНАТА българският синоним ЗАМЕСТИТЕЛ на Inquiry? - Ако я намериш, сам ще си дадеш отговора за това, което се опитвам да (ти) обясня!!?

Допълнение: Думата "история" е документирана още в "Омировите химни" и при философа Хераклит - тоест, датировка, минимум VI-ти век пр. н.е.?

- Поздрав! - разбирам скепсиса ти ... но това е Наука а не мистика или религия - при която мога да защитя с факти и-з-в-о-д-и-т-е си !!
цитирай
32. shtaparov - Всеки има право на фантазии. Да ги ...
13.06.2015 17:42
germantiger написа:
Всеки има право на фантазии.

Да ги нарича наука, може само неукия или манипулатора.

И разбира се, чистосърдечно заблудения - убеден съм, че ти си добър човек.

Това с фантазиите е съвършено вярно- приемам го за неизбежно,лошото е когато е на наш гръб.
цитирай
33. donchevav - Чудесна статия! Особено ме впеч...
14.06.2015 00:22
Чудесна статия! Особено ме впечатлява сравнителният анализ на звукови и др. промени в разглежданите езици. Поздрави!
цитирай
34. shtaparov - Чудесна...
15.06.2015 16:59
donchevav написа:
Чудесна статия! Особено ме впечатлява сравнителният анализ на звукови и др. промени в разглежданите езици. Поздрави!

Благодаря- "Анализът" има огромен брой великолепни постижения по Българската тематика,които още не са споделени с читателите,а проникновеният им смисъл и дълбока правота са направо изумителни!
цитирай
35. metlichina - поздравления и от мен...
24.06.2015 16:20
че се преборваш за нашето историческо и културно наследство, защото другите народи няма да го направят... те нямат изгода от това... продължавай,
народа има нужда от просветители като теб..
и моите почитания...
цитирай
36. shtaparov - че се преборваш за нашето истори...
24.06.2015 17:48
metlichina написа:
че се преборваш за нашето историческо и културно наследство, защото другите народи няма да го направят... те нямат изгода от това... продължавай,
народа има нужда от просветители като теб.. и моите почитания...

Да- другите народи определено не биха го направили: първо те не знаят,че са ни задължени за цивилизацията която сме им дали,понеже досега четат само глупостите по наш адрес,написани от туркофилите. Второ те си мислят,че всичко за дедите ни вече е известно и няма какво повече да се открива. Трето нямат изгода,защото трябва да въздигнат нас за сметка на себе си и сами да се ощетят. Затова единствено НАША е задачата да разкрием Истината за старите Българи- ще бъде срамно и дори позорно да оставим тази работа в ръцете на чужденци!
цитирай
37. vostroto - Привет, Щапаров!
24.06.2015 18:23
Трудно ми е да коментирам по темата на постинга ти, но мога да те поздравя за труда, който си положил! По принцип всичко което ни дава самочувствие и внася позитивна настройка в нелекия ни живот, го приветствам.
цитирай
38. shtaparov - Трудно ми е...
24.06.2015 20:22
vostroto написа:
Трудно ми е да коментирам по темата на постинга ти, но мога да те поздравя за труда, който си положил! По принцип всичко което ни дава самочувствие и внася позитивна настройка в нелекия ни живот, го приветствам.

Прав си: не са важни само хубавите факти но и позитивното мислене у този,който има Божието благословение да ги изнася. Благодарим на Господа за добрините!
цитирай
39. litatru - :) Здравейте!
30.06.2015 08:46
Вече съм чела и гласувала за постинга Ви, но сега пак препрочетох някои неща и се чудя, че се е намерил човек, който не е съгласен с написаното или просто... си е "такъв".
Важното е, че всички Ви се възхищават!
Поздрави - Литатру!
цитирай
40. shtaparov - Вече съм чела и гласувала за пост...
30.06.2015 09:18
litatru написа:
Вече съм чела и гласувала за постинга Ви, но сега пак препрочетох някои неща и се чудя, че се е намерил човек, който не е съгласен с написаното или просто... си е "такъв".Важното е, че всички Ви се възхищават!Поздрави - Литатру!

Несъгласието нерядко "налива вода" в моята мелница,понеже изкарва на бял свят забравени в залисията факти,които вместо да ме оборят дават рамо на моите твърдения. Тук стана същото- знаех отдавна за прародителя ЧЕХ но бях пропуснал да го впиша,а несъгласният с мен читател ме подсети макар индиректно и като го включих в текста се оказа,че то не ме оборва,а ме подкрепя с удвоена сила. С Божието позволение разбира се.
цитирай
41. mariniki - задълбочен труд... навярно тежък и трудоемък...
09.09.2015 23:46
но затова пък така благодатен за духовното просветление на нацията...
на българщината... чест и почитания, shtaparov...
цитирай
42. shtaparov - (задълбочен...)
11.09.2015 12:57
mariniki написа:
но затова пък така благодатен за духовното просветление на нацията...
на българщината... чест и почитания, shtaparov...

Сърдечни благодарности- и на теб желая същото! Идеята за написването на тази статия дойде изведнъж- когато научих за съществуването на древната Българска област Боймия в Македония,за която в днешна България днес много малко се знае. Всичко друго ми бе известно преди това и дълго време изпитвах колебания дали да пиша по въпроса или не,но наличието на област с такова невероятно име затвърди окончателно решението ми да се заема с работа веднага.
цитирай
43. vitalian4v - !
09.10.2015 18:11
Поздравления!
Много добър и дори велик труд!
Само един въпрос с името на чехите,както знаем имат един доста висок връх(1602 м) ,а имаме бг.дума чукар,каук за височина,та възможно ли е И това да е допринесло за името?!
цитирай
44. shtaparov - Поздравления!Много добър и дори ...
09.10.2015 18:51
vitalian4v написа:
Поздравления!
Много добър и дори велик труд!
Само един въпрос с името на чехите,както знаем имат един доста висок връх(1602 м) ,а имаме бг.дума чукар,каук за височина,та възможно ли е И това да е допринесло за името?!

Благодаря за отличния въпрос! Думата Чукар (Чук-Ар,Обиталище на Бога-Чук) се родее с етнонима Чехи,
понеже също като него произлиза от древното название на Хермес,който е Бога-Чук (Бога на гърма) у древните Българи. Подобен е произхода и на "турската" дума Каук (Кук,Чук),понеже вече знаем,че в езика на турците и тюрките има голямо количество повече или по-малко изменени древно-Български думи.
цитирай
45. budnasuvest - Кои сме българте?
16.02.2020 23:14
bezistena написа:
КАК БЕ УСТАНОВЕНО,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЧЕХИЯ,МОРАВИЯ И БОХЕМИЯ Е ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД!
Високо и стабилно зикуратно лингва–стъпало,от което с помощта на shtaparov се качваме на там,където легализират документите,написани с Техния Свещен код и език!

САКРАЛНИ ЕТИМОЛОЖКИ БЕЗАПЕЛАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ ЗА БЪЛГАРО–ТРАКИЙСКИЯТ ГЕНЕТИЧЕН И ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ПРОИЗХОД НА ТИЯ ПЛЕМЕНА И КУЛТУРИ:

МОРАВИЯ=МОРА ВИЯ=АВЕ МАРИЯ=Богиня Мария

БОХЕМИЯ=Бохиня Ма=Бохиня майка–Великата Богиня Майка

Римляните наричат областта Boiohaemum на келтското племе бойи,което я обитава.
И да не знаехте досега от нашите документи,че келтите са изконни Български елитни тракийски племена,отникъде неприходящи тука,ами извечни автохтонни със столица ДУЛО БА,която е анаграмната херметизация на ДУБИЛИН,ДЪБИЛИН,ДЪБЛИН–древното име на Ямбол,което означава Дуло на Бог,Богиня–жреци,друиди и династи от Дуло, родовата фамилия на Българските Богове Исус и Мария Магдалена–вече ще сте просветени с декодирането на на двете имена:

Boiohaemum=БОИОХАЕМУМ=БОХ МАМА=Бохиня Мама–Великата Богиня Майка,която при последното си аватарно явяване преди 2000 години е позната като Мария Магдалена:

Boiohaemum=БОИОХАЕМУМ=БОХ Ма Ма=Бохиня Мария Магдалена

КЕЛТИ=Кан(Жрец) от Дуло–
херметичният династичен индекс на Друидите–Българските жреци от рода Дуло,Духовни водачи и управници на племето.
От тях е и духовният баща и светец на чешкото тракийско племе и народ–Ян Хус:

ЯН ХУС=СУ ХНА=Иса Хан=Хан(Кан,Жрец) на Иса–жрец на Исус,задължително Българин!
От този изроден Български Божи род са и мерзавците от дуловото разклонение ХАБСБУРГИ,впили метастасизите си във всички европейски племена и по целия свят,и разкатали мамицата на чехите през 17 век,и чиито мръсни ризи изкарваме сега!

ХАБСБУРГИ=ХАБ С БУРГИ=БАХ С БУРГ=Бох Иса е Бург=Бог Исус е Българин–вижте,мръсниците,с какъв геноцид ни разкатаваха на Българите мамицата векове,и криеха тази истина,а пък сега първи викат ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!
Българин ми,че и Богородица,Мария Магдалена,Е Българка!

цитирай
46. budnasuvest - Възхитителна статия! Моите адм...
16.02.2020 23:16
Възхитителна статия! Моите адмирации и голяма благодарност за труда ви.
цитирай
47. shtaparov - Възхитителна ...
17.02.2020 00:50
budnasuvest написа:
Възхитителна статия! Моите адмирации и голяма благодарност за труда ви.

Каква приятна изненада е това чудесно мнение за статия,която съм написал преди близо 5 години- сърдечно благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817075
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи